nieo 05.03.05, 12:56 takze jestem za samorozwiazaniem sejmu. nie mozna caly czas robic sobie takich szopek jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
herr7 Dlaczego 5 maja? 05.03.05, 13:23 Przecież można to zrobić choćby w marcu. Wybory będą wtedy w maju i będzie czas na sformowanie nowego rządu, a to nie będzie w przyszłym Sejmie łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator44801 Re: Dlaczego 5 maja? 05.03.05, 13:51 Belka obiecal ze bedzie rzadzil rok. I bedzie rzadzil rok. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejno Re: SdPL za samorozwiązaniem Sejmu 05.03.05, 13:45 coraz to bliżej końca kadencji sejmu, oby tak dalej, chyba już niedługo pożegnamy się z SLD jako wiodąca partia aferzystów i łąpówkarzy Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: SdPL za samorozwiązaniem Sejmu 05.03.05, 14:03 Może politycy tak nie zarobią,bo Platforma będzie miała większą szansę realizacji jednego ze swoich punktów programowych w postaci likwidacji finansowania partii politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Finansowanie partii politycznych 05.03.05, 14:44 Partie polityczne musza byc z budzetu panstwa finansowane. To nalezy do kosztow demokracji. Finansowanie, jego reguly musi byc absolutnie jasno zdefiniowane. Alternatywa jest rezygnacja z finansowanie. To oznacza, ze partie musialyby zdobywac pieniadze gdzie indziej. Dajacy pieniadze rzadzi de fakto partia. To wprowadziloby ekstremalna korupcja na wszystkich szczeblach partyjnych we wszystkich partiach. To znaczy sie Rosja finansuje np. Samoobrone i LPR, Niemcy finansuja SLD i Unie Wolnosci, czy nowa Partie Demokratyczna. Skutki takiego rozwoju moze sobie kazdy wyobrazic! Potworne koszta gospodarcze i polityczne w wyniku podejmowania falszywych, sprzecznych z interesem Polski i polskiej gospodarki decyzji, bedacych zgodnych z interesami placacych. Nie ma alternawtywy do finansowania partii. Powinno byc zabronione partiom przyjmowania pieniedzy z innych zrodel, aby wlasnie uniemozliwic korupcje i wywierania wplywow na Polske przez inne kola interesow czy tez inne panstwa. Partia bioraca pieniadze powinna byc automatycznie rozwiazywane wlasnie z powyzszych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Finansowanie partii politycznych 05.03.05, 15:00 Jesteś naiwny wierząc w propagandę,że finansowanie parti z budżetu uchroni politykę od korupcji.Jest wręcz odwrotnie o czym świadczą rządy Millera i wysyp afer. Rozwiazaniem jest postawienie na uczciwych politykow,systemy kontroli i karania za nadużycia. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Partie są finansowane z budżet, ale ... 05.03.05, 17:31 nie przeszkadza to wyciągać pieniędzy z różnego rodzaju firm i spółek. Dla przykładu niech będzie szef dolnośląskiej Unii Pracy (jest również wiceprzewodniczącym Rady Krajowej) - senator Marian Lewicki. Będąc prezesem jednej ze spółek KGHM Polska Miedź "zdobył kasę" z tych firm na kampanię wyborczą, a tworząc "lewy etat" dla inwalidy I grupy (takie stanowiska finansuje PFRON) zdobywał pieniądze na działalność Rady Dolnośląskiej Unii Pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 nie wierzę w samorozwiązanie !!!!!! 05.03.05, 14:48 Przecież tyle przekrętów można jeszcze zrobić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tequila57 Polacy to gorliwi antysemici 05.03.05, 15:01 Kilkadziesiąt tysięcy Brytyjczyków ponownie przekonało się, że Polacy to gorliwi antysemici. Wywiad z Danielem Libeskind, Światowej sławy architekt, Lat 58, urodzony w Warszawie. Źródło: Sunday Times Magazine, Londyn, 20.02.2005r, str. 70. Oryginał cytatu: “ In 1959, when I was 13, I won an American-Israeli Cultural foundation music prize. I played a very bizarre instrument: the accordion. In Poland, my parents had been so afraid of anti-semitism, they were scared to have a piano delivered to our building. So I had to learn the accordion, which had been hidden in a suitcase”. Tłumaczenie swobodne: - W 1959 roku, gdy miałem 13 lat, wygrałem nagrodę muzyczna nadana przez Amerykańsko - Izraelską Fundację. Grałem na dziwnym instrumencie: akordeon. W Polsce, moi rodzice tak bali się antysemityzmu, ze bali się dostawy pianina do naszego budynku. Musiałem wiec nauczyć grac na akordeonie, który był schowany w walizce. Na pewno czytało ten wywiad kilkadziesiąt tysięcy Brytyjczyków w niedzielnym spokoju i ponownie przekonali się z prasy, że Polacy to gorliwi antysemici. Nie wspominając, ze na pewno Daniel chętnie to powtarza wielokrotnie gdzie tylko się go wypytuje o jego zdolnościach muzycznych. Nic podobnego dotychczas nie było mi znane, wiec chyba mały Daniel mógł się tego faktu dowiedzieć tylko od rodziców. Smutno mi było tę historię przeczytać, bo jak komu tłumaczyć cokolwiek na ten temat. Wacław A. Slezak Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Polacy to gorliwi antysemici 05.03.05, 21:49 Radio Maryja nadaje na cały świat, więc mają świeży dopływ wieści o polskich cechach narodowych. Dobrze, że zakodowane w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk [...] 05.03.05, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: SdPL za samorozwiązaniem Sejmu 05.03.05, 16:17 KOLEJNE REFORMY ZAWODOWEGO REFORMATORA??? Tak sejm rozwiązać, nawet dziś. ale jak to mówi Pan Borowski, to tylko śmiać się można Odpowiedz Link Zgłoś
gobi11 Re: SdPL za samorozwiązaniem Sejmu 05.03.05, 17:55 Po co czekać? Niech nas uszczęśliwią już teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: SdPL za samorozwiązaniem Sejmu 05.03.05, 17:57 Jestem za tym aby SDPL zawiązało sobie samo petlę na szyji i zrobiło użytek z paru latarni. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: SdPL za samorozwiązaniem Sejmu 05.03.05, 21:52 Czy poza Internetem też jesteś przestępcą i zwyrodnialcem? Odpowiedz Link Zgłoś