vortex1 09.03.05, 07:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t324911 Re: Zrobić Wildsteina Kustoszem Pamięci Narodowej 09.03.05, 07:22 Nie , dlatego ze zrobil to czego inni nie potrafili przez 15 lat . Co Kieres osiagnal w kierowanym przez siebie IPN-nie ??. Ilu agentow komunistycznych ujawnil ??. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Zrobić Wildsteina Kustoszem Pamięci Narodowej 09.03.05, 10:34 fajka do t324911 Kieres nie jest od ujawniania agentów, tylko od realizowania ustawy o IPN. A ilu to agentów ujawnił Wildstein?? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm polska specjalność - zrobić z zera bohatera... 09.03.05, 16:02 tak robiono z Giertycha czy Millera, min. Kaczyńskiego, a teraz Wildsteina... kult miernotyzmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
tenzin21 nie paszkowski a paczkowski. to 09.03.05, 08:05 jeden z najlepszych ( o ile nie najlepszy) polskich historyków od PRL-u. przypuszczam, ze niewiele jest osob, ktore przekopaly sie przez taka ilosc dokumentow wytworzonych w "socjalistycznej polsce" gomólki, jaruzelskiego, moczara, jedrzeja giertycha (antysemity popierajacego stan wojenny)leppera (sekretarza PZPR), i wielu innych, ktorzy teraz graja role wielkich antykomunistow, a kolaborowali z komuna, jak tylko mogli. paczkowski, jest przede wszystkim historykiem, a nie politykiem ( w odroznieniu od wielu innych historykow ipn - jak szef biura edukacji publicznej tej instytucji z krakowa) i z tego powodu jest czesto atakowany, zarowno z lewa jak i prawa - w zaleznosci od zapotrzebowania politycznego w organiowanej aktualnie kampanii nienawisci. przypuszczam, ze niedlugo zostanie zatakowany przez "wprost" redaktora m. krola - dawnego sekretarza Wojewodzkiego PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: nie paszkowski a paczkowski. to 09.03.05, 10:20 Nie małem pojęcia że towarzysz? Lepper był w PZPR. Proszę trochę więcej informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: nie paszkowski a paczkowski. to 10.03.05, 17:13 Lepper był w partii chyba do rozwiązania. Balcerowicz odszedł w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
asp420 Re: Paszkowski? A kto to taki? 09.03.05, 08:47 Cytuje za preziem (z przedwczorajszego wywiadu z olejna):"Pana Paczkowskiego pamiętam jako wybitnego szefa Związku Alpinistów". Za: tvp.pl/2216,20050307184809.strona A jak wiadomo prezio zawsze mowi prawde i nigdy sie nie myli. Dlatego Paczkowski jest znany politykom glownie dlatego, ze jest ekspertem od lin i czekanow. Nie wiem zatem czy to wystarczajace kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Paszkowski? A kto to taki? 09.03.05, 10:38 a cóż takiego mają kwalifikacje do tego czy ktoś jest znany politykom czy nie. Wyjaśnij proszę bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Paszkowski? A kto to taki? 09.03.05, 10:35 fajka do irini. Profesor histori z IPN. Chcesz się douczać na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zrobić Wildsteina Kustoszem Pamięci Narodowej 09.03.05, 07:37 Brak słow....może jeszcze medal mu dać i specjalną kombatancką rentę. A co poowie sie ludziom skrzywdzonym przez Wildsteina? Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia dać mu medal pośmiertny 09.03.05, 08:01 w cywilizowanym kraju zająłby się nim prokurator!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos4 Re: dać mu medal pośmiertny 09.03.05, 10:38 A tobą z pewnością psychiatra... Jesteś nieuleczalnie zaślepiona na lewe oko. Aha to w takim razie jeszcze okulista. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.zosia Re: Zrobić Wildsteina Kustoszem Pamięci Narodowej 09.03.05, 08:05 Oj centusie, czyżby smok swoim oddechem zatruł krakowskie powietrze i padło wam na to co u innych istot nazywamy mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
meevee brawo 09.03.05, 08:58 brawo, Pan Wildstain jednym działaniem zrobił dla lustracji więcej niż cały ten IPN od początku swojego istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: brawo 09.03.05, 10:45 fajka do meevee Co zrobił? Wynieś katalog Biblioteki Jagiellońskiej i będziesz sławiony jako ten, który zrobił dla oświaty więcej niż ktokolwiek wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
fafik_wielki słoma z butów redaktorów wyborczej 09.03.05, 09:15 dla Was - Profesor Piotr Franaszek! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: słoma z butów redaktorów wyborczej 09.03.05, 18:18 No, bez przesady - pomijając już nawet fakt, że jedynie profesor UJ (czyli tzw. podwórkowy), to taką znowu Wielkością Naukową to on nie jest, chociaż z pewnością galicyjskie wiertnictwo naftowe w latach 1860-1918 jest tematyką pasjonującą, żeby już nie wspomnieć o produkcji roślinnej Galicji w czasach autonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Kustosz Pamięci na szefa IPN! 09.03.05, 09:20 Nie może być tak, że garstka ludzi decyduje kto i co może wiedzieć a masy będą trzymane w ciemnocie, bo „nie zrozumią” i należy im się tylko streszczenie jaśnie oświeconych strażników informacji z IPN a pan prezes będzie od czasu do czasu wychodził na scenę i mówił jak w grudniu: „a za tydzień ujawnię wam kolejne 4 nazwiska, albo 3, albo 5, jeszcze się zastanowię” a naród będzie czekał w napięciu na „prezent” żeby się czegoś dowiedzieć. Teczki nie są własnością prywatną ale publiczną i każdy obywatel musi mieć pełny dostęp, tak jak do każdego państwowego archiwum inaczej znowu nastąpi odruch społecznego nieposłuszeństwa i ich dane znajdą się i tak w internecie. W aktualnej sytuacji za najlepsze rozwiązanie uważam uzupełnienie internetowej listy o datę i miejsce urodzenia wraz ze znacznikiem: TW, K, P, I, N, W TW- Tajny Współpracownik, K- Kandydat naTW P- Poszkodowany I – Inny (przypadki „mieszane”) N – Nieustalony status W – W trakcie wyjaśniania (np. po odwołaniu ze strony osoby na liście). Odpowiedz Link Zgłoś
indris Dlaczego właśnie w Krakowie... 09.03.05, 09:24 ...powstają najgłupsze pomysły ? Powietrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
grammatik Kustosz 09.03.05, 10:07 Gazeto Wyborcza, czy Wy naprawdę nie macie lepszych zdjęć tego osobnika? Mam zwyczaj przeglądać Wasz portal przy śniadaniu, i naprawdę niewiele brakuje, bym miał cofkę na żołądku. PO prostu muł się z jelit podnosi. Jeśli nie macie lepszych zdjęć, dajcie Myszkę Miki albo drzeworyt Giewontu. Odpowiedz Link Zgłoś
as31 Taką już ma ten Bronek urodę.Można photoschopem zr 09.03.05, 10:13 obić z niego Marylin Monroe albo dr. Kildare, czy dobrze rozumiem, że o to ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Kustosz 09.03.05, 11:07 fajka do grammatik, świetne zdjęcie: młody, uczciwy z ogniem sprawiedliwości dziejowej w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_i_prostak d 09.03.05, 10:09 Jak po żydowsku jest dzień dobry i do widzenia? Pytam, bo chcę widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: d 09.03.05, 10:24 Sądząc po nicku, nic dodać, nic ująć cham i prostak Bez Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: d 09.03.05, 11:09 fajka do cham i prostak Zapytaj swojej matki, wie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 WILDSTEIN-W TYGODNIKU "NIE" MAJĄ WOLNY ETAT 09.03.05, 10:23 Możesz pracować u sekretarza KC PZPR - to co za problem pisać dla rzecznika stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: WILDSTEIN-W TYGODNIKU "NIE" MAJĄ WOLNY ETAT 09.03.05, 10:57 Kochanieńki! Urban chciał się zapisać do PZPR, kiedy ostatni(mam nadzieję)sekretarz PZPR - Rakowski, kazał wynieść sztandar tejże organizacji z ostatniego zjazdu. Więc nie imputuj. P.S. Też go nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 URBAN SIĘ WTEDY ZAPISAŁ DO PZPR. 09.03.05, 11:03 Mówiono, że "wstąpił na chwilkę". To tak tytułem przypomnienia faktów. A pan Wildstein jest żałosny - obnosi się ze swoją niechęcią do całej komuny, a potem przyjmuje posade u sekretarza KC PZPR. Tyle dla niego znaczą zasady. Zachowanie godne... panienki lekkich obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: WILDSTEIN-W TYGODNIKU "NIE" MAJĄ WOLNY ETAT 09.03.05, 11:10 fajka do jott10. Król nie musiał się zapisywać do PZPR, już tam był. Gdzie widzisz manipulację? Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Oscar 09.03.05, 10:36 Jestem za. Dzięki Wildsteinwi dowiedziałem się,że oprócz listy płac, figuruję jeszcze na innych listach. Gdyby nie ona, nigdy nie mógł bym sobie zrobić tak dogłębnego rachunku sumienia. A może jednak byłem TW - lista jednoznacznie stwierdziła - byłem! Mój rachunek sumienia jej (liście) zaprzecza - ale jak przeciwstawić się faktom zawartym w tejże. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 "KUSTOSZ" DOSTAŁ POSADE O SEKRETARZA KC PZPR 09.03.05, 11:24 Taki z niego zdecydowany antykomunista. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Bronisław Wildstein-Kustosz Pamięci Narodowej;-( 09.03.05, 18:24 ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
tysprag Dać spokój Wildsteinowi 09.03.05, 21:10 Co zrobił, to zrobił. Już chyba wszyscy wielokrotnie się na ten temat wypowiedzieli, przedstawili swoje racje. To już bicie piany. I niech wszyscy przemądrzali ddadzą w końcu spokój człowiekowi, który chociaż miał odwagę podjąć jakąś decyzję. W mojej ocenie słuszną i wypływającą ze szlachetnych pobudek. A z jakim efektem? To się okaże, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś