Dodaj do ulubionych

Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A.

IP: mieszko.pl.u* 14.06.02, 10:51
Po artykule w dzisiejszej (14.06.2002) Gazecie, pod tytułem "Ręce przy
sobie dyrektorze!" - polecam, jestem po porstu wku.....iony jak w kraju,
aspirującym do UE, może mieć miejsce coś takiego???? Jak ogromna firma, może
traktować w ten sposób ludzi??? Ja choć jestem facetem i raczej mnie, żaden PAN
dyrektorek nie będzie molestwoał w pracy ( a jak spróbuje dostanie cios w nos).
Ja wiem, że moje oburzenie nikogo nie wzrusza, ale pierwsze co zrobiłem po
przeczytaniu tego artykułu to kontak z moim doradcą ubezpieczeniowym.
Zrezygnowałem z ubezpieczenie w tej "firemce". również II filar przenoszę gdzie
indziej.... Z moich pieniędzy taka banda palantów nie będzie finansowana. A
bohaterce artykułu, życzę siły i informuję, że nie wszyscy faceci to świnie....
Obserwuj wątek
    • Gość: yoyo Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: 213.25.31.* 14.06.02, 12:39
      Samo aspirowanie - czy nawet akcesja - do UE niczego nie zmieni, bo wbrew
      obiegowym opiniom swoboda poszczegolnych państw w kształtowaniu prawa
      wewnętrznego jest spora.
      U nas molestowanie jest widziane jako problem rozhisteryzowanych feministek,
      coś właściwie dla kobiet przyjemnego (jasne, kupa radosci jak jakiś staruch
      publicznie obmacuje - ciekawe kto by chicał żeby coś takiego spotkało jego
      siostrę).
      I stąd takie historie.
    • Gość: brzytwa Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.pcz.czest.pl 14.06.02, 12:42
      Gość portalu: Ben napisał(a):

> Ja choć jestem facetem i raczej mnie, żaden PAN
      > dyrektorek nie będzie molestwoał w pracy

Postep teraz taki, ze nigdy nic nie wiadomo!
    • Gość: Dzik Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.pse.pl 14.06.02, 13:46
      rzeczywiście, materiał wstrząsający.
      co się w tym kraju dzieje !?

wstyd tu żyć, gdy mogą działać takie firmy
      i są takie SĄDY !!!

a Winterthur czy jak im tam ma u mnie przechlapane -
      banda sk...synów.
      życzę im żeby zbankrutowali i poszli sobie stąd w
      cholerę.

ciekawe, w której to firmie sprawdza się teraz
      rzeczony dyrektor P.
    • Gość: Nowy Gdzie ci mężczyźni? IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.02, 14:23
      Czy ta pani nie ma: męża, brata, ojca, przyjaciela?
      Takiemu gnojowi to mordę obić, coś tam obciąć...
      No ale panie sobie wywalczyły... swoich mężczyzn-dupków.
      Ale jak postęp to postęp. Na całej linii.
      Nowy
      • Gość: Ania Re: Do Nowego IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 14:26
        A co panie zawinily w calej tej sprawie?
        • pontifexmaximus Wintenthur 14.06.02, 14:36
          No, chba ubezpieczone tam niewiasty powinny zareagować w sposób zdecydowany -
          czytaj: zrezygnowac z ubezpieczenia.
        • Gość: Nowy Re: Do Nowego IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.02, 15:22
          Panie wywalczyły sobie równouprawnienie, weszły na
          męską grzędę, odbierając przyrodzone facetom
          właściwości. A w sprawach tego rodzaju bardziej bym
          liczył na owe przyrodzone właściwości i tradycyjne
          poczucie sprawiedliwości niż na postępowe prawo. O tym,
          że mam rację świadczy nie tylko ta sprawa (bo o niej
          jest głośno), ale zaczyna mówić o tym wiele pań, nie
          radzących sobie z przejawami chamstwa w codziennym życiu.
          Tak, kobiety wywalczyły sobie coś z czym bardzo długo
          nie będą sobie potrafiły poradzić.
          Nowy
          • Gość: Dr.KrisK Przyrodzone prawa i zwyczaje.. IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 16:04
            A co mają zrobic te biedulki, które ani mężów, ani ojców ani braci mocarnych
            nie mają? Kto sie za nimi wstawi?
            Aha - rozumiem, takie żeńskie kaleki życiowe powinny gdzieś w klasztorze
            godzinki klepać, a nie po biurach się panoszyć.
            Drogi Nowy, jak zwykle zupełnie się z tobą nie zgadzam. W Stanach taka sytuacja
            jak opisana byłaby nie do pomyślenia. W pracy obowiązuje neutralna uprzejmość,
            zero głupich dowcipów, aluzji itp. I to dzięki prawu, które bezlitośnie karze
            wszelkie głupie nagabywanie. I nie ma sprawy - chcesz poderwac koleżanke z
            pracy, zrób to po godzinach!
            A ty cos jak zwykle bąkasz o przyrodzeniu, tzn. prawach przyrodzonych. Jak w
            Afganistanie, prawda?
            KrisK
        • Gość: Hania Co panie zawinily? IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 16:31
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> A co panie zawinily w calej tej sprawie?

A no sa paniami i pewnie nie przychodzily do pracy w waciakach i gumofilcach.
          Jeszcze moze mialy zrobiony makijaz i manicure? Same sie prosily.
      • Gość: Hania To nie postep, tylko chamstwo IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 16:29
        To nie jest postep, Nowy.
        To, jak zachowuja sie niektorzy panowie w pracy to zwykle chamstwo.
        Chamstwa chamstwem (czyli jak proponujesz - obiciem tego i owego) sie nie
        zwalczy. Jak taki bedzie musial opublikowac przeprosiny w poczytnej gazecie i
        jeszcze wyplacic zadoscuczynienie, to na drugi raz dobrze sobie skalkuluje, czy
        oplaca sie chocby malym palcem tknac kolezanke z pracy.
    • Gość: Greg Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.olsztyn-nagorki.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 16:24
      Gdy przeczytałem artykuł to mną aż zatrzęsło: pani prokurator: "poszkodowana
      nie była 'cieleśnie zaangażowana'" - to jakiś absurd!! Winterthur spadł z mojej
      listy potencjalnych ubezpieczycieli. Takie zachowania chamskiego kierownictwa
      należy zdecydowanie piętnować! Tym ludziom brak przyzwoitości. To samo (a nawet
      więcej) napisałem w e-mail'u do Winterthura - może warto by powysyłać trochę
      krytycznych opinii o firmie bezpośrednio do nich. Nie znalazłem adresu e-mail
      Winterthura ale na ich stronie jest formularz z którego można wysłać do nich
      wiadomość.
      • Gość: Dr.KrisK Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 16:32
        A moglbys podac ich adres? Chetnie im nawrzucam...
        Chamstwo - tepic jak karaluchy.
        KrisK
        • Gość: Hania Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 16:38
          Gość portalu: Dr.KrisK napisał(a):

> A moglbys podac ich adres? Chetnie im nawrzucam...
          > Chamstwo - tepic jak karaluchy.
          > KrisK

Ale przeciez Nowy nam to przeciez juz pieknie wylozyl - kobieta ma siedziec w
          domu, bo praca to nie miejsce dla niej, a jak juz idzie do pracy, a szef jej
          wklada rece pod spodnice, to ma sie rozplakac i pobiec to tatusia / brata /
          narzeczonego / meza / wuja / stryja / kuzyna / dziadka i rozpetac vendette. Tylko
          postepowki pracuja z facetami i zamiast prosic krewniaka plci meskiej o
          tradycyjne rozwiazanie sprawy, leca z pozwem do sadu. W drastycznych przypadkach,
          o zgrozo, na prokurature. Poprzewracalo sie babom w glowach, po prostu.
          • Gość: Dr.KrisK Męska grzęda.. IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 16:45
            Nowy pisze o "męskiej grzędzie". Czy może pani, jako osoba światowa oraz
            wykształcona, wie co to takiego? Ja jakos na grzędach nie zwykłem przycupywać,
            ani pianiem obwieszczać dzionka, ani dumnie nastroszony paradować po podwórku...
            To chyba ten zwierzęcy magnetyzm: drób domowy.
            A wracając do sprawy - obrzydliwa i smutna. Dlatego miedzy innymi chcę się
            zapisać do feministek (tylko mnie nie chcą przyjąć - a szkoda. Znam kilka, i
            bardzo to SMŁ dziewczyny)!
            KrisK
            • Gość: Hania Re: Męska grzęda.. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 16:55

> Nowy pisze o "męskiej grzędzie". Czy może pani, jako osoba światowa oraz
              > wykształcona, wie co to takiego? Ja jakos na grzędach nie zwykłem przycupywać,
              > ani pianiem obwieszczać dzionka, ani dumnie nastroszony paradować po podwórku..
              > .
              > To chyba ten zwierzęcy magnetyzm: drób domowy.
              > A wracając do sprawy - obrzydliwa i smutna. Dlatego miedzy innymi chcę się
              > zapisać do feministek (tylko mnie nie chcą przyjąć - a szkoda. Znam kilka, i
              > bardzo to SMŁ dziewczyny)!
              > KrisK

Tak! To chyba o to chodzi w tym meskim magnetyzmie! Duzo sie puszyc i glosno
              piac :) Nie moge sie wypowiadac o grzedach takich namagnetyzowanych piaczy,
              poniewaz staram sie od nich stronic.
              Sprawa jest obrzydliwa i smutna i szkoda, ze takie sprawy na pewno dzieja sie nie
              tylko w Witerthurze, tylko moze osoby, ktore cierpia, wstydza sie lub boja o tym
              powiedziec. Nie powinny.
              Przypomina mi sie dyrektor fabryki w "Ziemi Obiecanej". Ten Niemiec, ktory
              przechadzal sie po halach fabrycznych i wybieral sobie co mlodsze i ladniejsze
              tkaczki. Niestety nie pamietam juz nazwiska tej postaci...
              Pozdrawiam i zycze powodzenia w zapisywaniu sie do feministek! A moze by tak
              jakies forumowe kolko zrobic? Kolko Forumowych Feministek i Feministow?
          • Gość: Nowy Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.02, 16:45
            Jak słusznie zauważył Krisk nie jesteśmy w USA tylko w
            Europie i to w dodatku w Posce, więc mówienie coś na
            temat środków prawnych jest nieporozumieniem. Pani
            prokurator w tej sprawie wypowiedziała się chyba dosyć
            jasno.
            Nowy
            • Gość: Hania Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 16:49
              Gość portalu: Nowy napisał(a):

> Jak słusznie zauważył Krisk nie jesteśmy w USA tylko w
              > Europie i to w dodatku w Posce, więc mówienie coś na
              > temat środków prawnych jest nieporozumieniem. Pani
              > prokurator w tej sprawie wypowiedziała się chyba dosyć
              > jasno.
              > Nowy

Cywilne powodztwo mozna zlozyc i zadoscuczynienie pieniezne uzyskac, ale nie
              bedzie to latwe. Tak czy siak, najwieksza kara dla nadpobudliwych pracownikow
              bedzie rozglos nadany sprawie. Niech sie wstydza do konca zycia, skoro mentalnie
              nie wyszli poza epoke kamienia lupanego.
              • Gość: Ania Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 16:56
                Gość portalu: Hania napisał(a):

> Gość portalu: Nowy napisał(a):
                >
                > > Jak słusznie zauważył Krisk nie jesteśmy w USA tylko w
                > > Europie i to w dodatku w Posce, więc mówienie coś na
                > > temat środków prawnych jest nieporozumieniem. Pani
                > > prokurator w tej sprawie wypowiedziała się chyba dosyć
                > > jasno.
                > > Nowy
                >
                > Cywilne powodztwo mozna zlozyc i zadoscuczynienie pieniezne uzyskac, ale nie
                > bedzie to latwe. Tak czy siak, najwieksza kara dla nadpobudliwych pracownikow
                > bedzie rozglos nadany sprawie. Niech sie wstydza do konca zycia, skoro mentalni
                > e
                > nie wyszli poza epoke kamienia lupanego.

Haniu byl precedens jest o tym watek brzytwy.Jeden z lekarzy mial sprawe wyszukam
                ten watek i pokaze Nowemu,ze i w Polsce mozna wygrac.
                • Gość: Hania Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 17:06
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Nowy napisał(a):
                  > >
                  > > > Jak słusznie zauważył Krisk nie jesteśmy w USA tylko w
                  > > > Europie i to w dodatku w Posce, więc mówienie coś na
                  > > > temat środków prawnych jest nieporozumieniem. Pani
                  > > > prokurator w tej sprawie wypowiedziała się chyba dosyć
                  > > > jasno.
                  > > > Nowy
                  > >
                  > > Cywilne powodztwo mozna zlozyc i zadoscuczynienie pieniezne uzyskac, ale n
                  > ie
                  > > bedzie to latwe. Tak czy siak, najwieksza kara dla nadpobudliwych pracowni
                  > kow
                  > > bedzie rozglos nadany sprawie. Niech sie wstydza do konca zycia, skoro men
                  > talni
                  > > e
                  > > nie wyszli poza epoke kamienia lupanego.
                  >
                  >
                  > Haniu byl precedens jest o tym watek brzytwy.Jeden z lekarzy mial sprawe wyszuk
                  > am
                  > ten watek i pokaze Nowemu,ze i w Polsce mozna wygrac.

Koniecznie - prosze! Bardzo chetnie przeczytam o tym.
                  PS. Czy brzytwa byl oburzony postempactwem wymiaru sprawiedliwosci?
              • mpsps Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. 14.06.02, 16:58
                obawiam sie HAniu ze mimo rozglosu nie beda sie wstydzic do konca zycia!. taki
                jeden z drugim nie rozumieja przeciez o co chodzi i dlaczego taka afera sie
                rozpetala "przeciez to dziewczyna, ladna, wiec jej obowiazkiem wobec dyrekcji
                (czy przelozonych) jest ..." ( i zeby bylo jasne - to w cudzyslowiu to
                ironia!!! choc mi nie do smiechu).
                zalosne jest ze w tak ewidentnej sprawie sad zachowuje sie tak beznadziejnie!!!!
                ale to chyba nie pierwszy raz!!! - przeciez to niska szkodliwosc spoleczna
                czynu!!!
                a glosy ze baby do garow i ze same sobie winne (po co sie emancypowaly)- bez
                komentarzy
                • Gość: Ania Re:Do Nowego IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 17:04
                  Sprcjalnie dla Ciebie podciagnelam watek "Nowy przypadek molestowania" Poczytaj
                  sobie kilka pierwszych wypowiedzi,ze w Polsce sady tez skazuja za molestowanie
                  w pracy.
                  • Gość: Hania Do Ani IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 17:10
                    Artykul nie chce sie otworzyc, przynajmniej w moim komputerze :(
                    Czy moglabys go skopiowac?
                    Dziekuje z gory.
                    Pozdrowionka.
            • Gość: yoyo Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: 213.25.31.* 14.06.02, 17:13

> nie jesteśmy w USA tylko w Europie i to w dodatku w Posce, więc mówienie coś na
              > temat środków prawnych jest nieporozumieniem. Pani prokurator w tej sprawie
              wypowiedziała się chyba dosyć jasno.

Kazdy kraj ma takie prawo, jakie sobie uchwali. Komentarz do artykułu zawiera
              apel - z którym się w pełni zgadzam - że należy wprowadzić do prawa polskiego
              takie zapisy, zeby nie mozna było bezkarnie obmacywać podwładnych i żadac od nich
              usług seksualnych w zamian za prace. Wiele osób twierdzi, ze polskie prawo
              dsotatecznie przewiduje podobne sytuacje - ale ten przypadek dowodzi czegos
              odwrotnego

• mpsps Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. 14.06.02, 17:15
                najpierw moze (naprawde) niezawisle sady?
              • Gość: Hania Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 17:15
                Gość portalu: yoyo napisał(a):

> Gość portalu: Nowy napisał(a):
                >
                > > nie jesteśmy w USA tylko w Europie i to w dodatku w Posce, więc mówienie c
                > oś na
                > > temat środków prawnych jest nieporozumieniem. Pani prokurator w tej sprawi
                > e
                > wypowiedziała się chyba dosyć jasno.
                >
                > Kazdy kraj ma takie prawo, jakie sobie uchwali. Komentarz do artykułu zawiera
                > apel - z którym się w pełni zgadzam - że należy wprowadzić do prawa polskiego
                > takie zapisy, zeby nie mozna było bezkarnie obmacywać podwładnych i żadac od ni
                > ch
                > usług seksualnych w zamian za prace. Wiele osób twierdzi, ze polskie prawo
                > dsotatecznie przewiduje podobne sytuacje - ale ten przypadek dowodzi czegos
                > odwrotnego
                >
                Nie przewiduje. Biurowe macanki sa traktowane jako blahostka, ktora nie warto
                sobie zawracac glowy. Zwlaszcza przez panow, ktorzy uwazaja, ze kobieta, ktora
                poszla do pracy i jeszcze w tej pracy nosi spodnice i buty na obcasie, sama sie o
                macanki i chamskie uwagi prosi.
                • mpsps Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. 14.06.02, 17:18
                  no wlasnie!!! (patrz moja wyp. wyzej)
                  nalezy karac PRZYKLADNIE i kary naglasniac. tacy palanci musza byc skonczeni -
                  ale do tego potrzeba jeszcze pelnego przyzwolenia spolecznego , a tak narazie w
                  polsce nie jest.
                  chamstwo dominuje
                  • Gość: Pulbek Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.dcs.ed.ac.uk 14.06.02, 17:22
                    mpsps napisał(a):

> ale do tego potrzeba jeszcze pelnego przyzwolenia
                    > spolecznego , a tak narazie w polsce nie jest.

Wnioskujac z nastrojow w tym watku to chyba nie jest tak
                    zle z tym przyzwoleniem. Wszyscy bojkotuja firme, jeden
                    chce karac delikwenta swym meskim przyrodzeniem...

Czy to bylo tylko w wydaniu papierowym? Tez bym sie
                    chetnie zdenerwowal na facetow, ale nie moge nigdzie
                    znalezc...

Pulbek.
                    • mpsps do Ani - gdzie to??? 14.06.02, 17:25
                      pulbek pyta a ja zapomnialem w ktorym to watku
                      • Gość: Pulbek Re: do Ani - gdzie to??? IP: *.dcs.ed.ac.uk 14.06.02, 17:28
                        Ania juz mi odpowiedziala (chociaz niby mowila do
                        Hani), ale pokazala link do sprawy lekarza. A ja
                        chcialbym o tym dyrektorze, o lekarzu juz czytalem.
                      • Gość: Ania Re: do Ani - gdzie to??? IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 17:31
                        mpsps napisał(a):

> pulbek pyta a ja zapomnialem w ktorym to watku

On pytal o artykul wytlumaczylam jak umialam na dole.A watek o,o ktorym
                        pisalam,ze pielegniarki wygraly sprawe z panem doktorem o molestowanie to "Nowy
                        przypadek molestowania" Pielegniarkom z malego miastedzka pomoglo Centrum Praw
                        Kobiet.Moze i przypadkiem pana dyrektora sie zainteresuja tylklo poszkodowana
                        musialaby sie chyba do nich zglosic.Wygrac mozna i niech Nowy nie podskakuje.
    • Gość: Pulbek Re: Ręce Przy SOBIE - Winterthur Życie S.A. IP: *.dcs.ed.ac.uk 14.06.02, 17:02
      Wystawili to gdzies na stronach? Chetnie bym
      przeczytal...

Pulbek.
      • Gość: Ania Re: Do Hani IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 17:12
        "Nowy przypadek molestowania" Nie jestem pewna czy link dziala ale mam
        nadzieje,ze jak nie to zorientujesz sie po kilku pierwszych wypowiedziach.
        A watek juz podciagnelam.
        • Gość: Ania Re: Do Pulbeka IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 17:25
          Ja tez mialam problem ze znalezieniem ale analazlam tak.Kliknelam na
          przeszukiwanie forum a tam na dole masz sewis GW i trzeba kliknac na
          kraj.Powodzenia .
          • Gość: Pulbek Re: Do Pulbeka IP: *.dcs.ed.ac.uk 14.06.02, 17:30
            Dzieki!
    • Gość: Nowy Iwanicki i tłumaczka IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.02, 17:40
      I proszę bez bredni o tym co należy, jak należy, że
      przecież prawo.
      Moje sposoby są sprawdzone i skuteczne.
      Dać nie szanującemu honoru kobiety gnojowi po mordzie,
      najlepiej przy jego własnej żonie i sprawa załatwiona.
      A najlepiej przy okazji prania takiego łobuza, wziąć ze
      sobą świadka, może być reporter z lokalnej gazety - w
      zależności od pozycji delikwenta może być to gazeta
      ogólnopolska.
      Nie bójcie się nie poskarży, raczej będzie się starał
      sprawę utrzymać w tajemnicy.
      To jest przykład wzięty z życia.
      Sprawa stała się przedmiotem plotek wśród
      małomiasteczkowych notabli, pana niedługo potem pod
      "dziwnym" pretekstem się pozbyto i coś mi wygląda, że
      chyba trudno mu będzie znaleźć gdziekolwiek pracę na
      tamtym terenie.
      Nowy
      • Gość: Pulbek Re: Iwanicki i tłumaczka IP: *.dcs.ed.ac.uk 14.06.02, 17:43

> Dać nie szanującemu honoru kobiety gnojowi po mordzie,

Bedziesz lal reka czy przyrodzonymi meskimi cechami?
      • Gość: Ania Re: Iwanicki i tłumaczka IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 17:45
        Nowy nas nie interesuja Twoje sposoby skoro mozna wygrac przed sadem my
        jestesmy cywilizowani.Ale jak juz przytoczyles Iwinskiego i tlumaczke to
        znaczy,ze odrobiles lekcje,ktora Ci zadalam i przeczytales calosc watku.
      • Gość: Dr.KrisK Po mordzie! IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 17:47
        Bardzo pięknie, a co jak kobieta samotna? To kto po tej mordzie będzie bił? A
        jak dyrektor-świnia jest przy okazji dwumetrowym mięśniakiem i byłym
        zapaśnikiem? Czy podejmiesz się drogi Nowy jeździć po Polsce i prać po pyskach
        wszystkich zwalistych osiłków napastujących samotne pracownice?
        Rozumiem twój gniew, ale afgańskie metody do niczego nie prowadzą. Dogłebne
        opróznienie kieszenie oraz powszechny ostracyzm towarzyski działają cuda!
        KrisK
        • Gość: Hania Re: Po mordzie! IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 17:59

> Bardzo pięknie, a co jak kobieta samotna? To kto po tej mordzie będzie bił? A
          > jak dyrektor-świnia jest przy okazji dwumetrowym mięśniakiem i byłym
          > zapaśnikiem? Czy podejmiesz się drogi Nowy jeździć po Polsce i prać po pyskach
          > wszystkich zwalistych osiłków napastujących samotne pracownice?
          > Rozumiem twój gniew, ale afgańskie metody do niczego nie prowadzą. Dogłebne
          > opróznienie kieszenie oraz powszechny ostracyzm towarzyski działają cuda!
          > KrisK

Hmmm... A moze u "konserwatystow" teraz moda na vendette?
          • Gość: Dr.KrisK Wendetta. IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 18:04
            Hm, i co, po kraju krążyć będą smutni małomówni panowie, w futerałach po
            skrzypcach taszczący lupary? I zanim człowiek się wytłumaczy, że wzmiankowany
            świnia-molestant Piernatek pracuje piętro wyżej, już go naszpikują ołowiem?
            Oj, marnie to widzę. Ale myślę, pani haneczko, ża i konserwatystów skończy to
            się (jak zwykle) na gadaniu i prężeniu muskułów (przed lustrem).
            KrisK
            • Gość: Hania Re: Wendetta. IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 14.06.02, 18:07

> Hm, i co, po kraju krążyć będą smutni małomówni panowie, w futerałach po
              > skrzypcach taszczący lupary? I zanim człowiek się wytłumaczy, że wzmiankowany
              > świnia-molestant Piernatek pracuje piętro wyżej, już go naszpikują ołowiem?
              > Oj, marnie to widzę. Ale myślę, pani haneczko, ża i konserwatystów skończy to
              > się (jak zwykle) na gadaniu i prężeniu muskułów (przed lustrem).
              > KrisK

Wszystko oczywiscie w ramach drobiowego magnetyzmu! Taki np. Nowy w skorzanym
              plaszczu i ciemnych okularach, w peruce a la Banderas.... No i ten futeral na
              skrzypce, a w ciezszych przypadkach - na altowke... Romantycznie jak w
              meksykanskim serialu!
              Pozdrawiam przedlykendowo Pana Doktora.

• Gość: Dr.KrisK Re: Wendetta. IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 18:15
                Też pozdrawiam przedłykendowo. Niestety - u mnie wir pracy oraz twórczości
                paranaukowej. Lecę!
                KrisK Rozbiegany
    • Gość: Nowy Pokażcie mi kobietę która wygrała IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.02, 18:17
      Nawet jeżeli wygrała w sądzie to jej życie i tak zmieni
      się w piekło.
      W Polsce proponowane przez Was prawne rozwiązania są
      dobre na wykładach z prawa.
      Podajcie mi chociaż jeden pozytywny przykład, że prawo
      w Polsce zwyciężyło w takiej sprawie i przede wszystkim
      nastąpiło zadośćuczynienie krzywdzie wyrządzonej
      kobiecie (chociaż obecnie trudno czasami mówić o
      krzywdzie polskich feministek).
      Na razie rzeczywistość wygląda tak jak wygląda i
      lewackim ględzeniem nic nie zrobicie.
      Nowy
      • Gość: Ania Re: Pokażcie mi kobietę która wygrała IP: *.upc.chello.be 14.06.02, 18:24

> Nawet jeżeli wygrała w sądzie to jej życie i tak zmieni
        > się w piekło.
        > W Polsce proponowane przez Was prawne rozwiązania są
        > dobre na wykładach z prawa.
        > Podajcie mi chociaż jeden pozytywny przykład, że prawo
        > w Polsce zwyciężyło w takiej sprawie i przede wszystkim
        > nastąpiło zadośćuczynienie krzywdzie wyrządzonej
        > kobiecie (chociaż obecnie trudno czasami mówić o
        > krzywdzie polskich feministek).
        > Na razie rzeczywistość wygląda tak jak wygląda i
        > lewackim ględzeniem nic nie zrobicie.
        > Nowy

Czytales chyba watek "Nowy przypadek molestowania" i nie rznij glupa bo wiesz,ze
        to kobiety wygraly i to pan doktor ma teraz pieklo a nie one.Spytaj kolegi
        brzytwy.A jak kobietki wygraly raz to wygraja i nastepny i nie potrzebujemy
        liczyc na miesniakow wolimy zeby inteligentny facet reprezentowal nas w sadzie.

• Gość: Dr.KrisK Lewackie ględzenie IP: *.eng.fsu.edu 14.06.02, 18:24
        Bez obrazy, ale to ty ględzisz o biciu po mordzie, itp - czyli proponujesz cos
        w rodzaju szariatu zamiast prawa. A nie pomyślałeś, że to właśnie wy
        konserwatyści winni jesteście takim zachowaniom jak opisano w artykule? Wasz
        dziwny stosunek do kobiet (no niby równe, ale... przyrodzony porządek rzeczy..
        męska grzęda..) powoduje, że takie świnie są bezkarne. Bo dalej koledzy podają
        mu rękę, najwyżej ma opinię "taki co to żadnej nie przepuści".
        Lewackie metody: prawo + publiczne potępienie, to jedyne rozwiązanie. Zwłaszcza
        że się znakomicie sprawdziło w takim lewackim kraju jak USA.
        KrisK
        • Gość: moc Re: Lewackie ględzenie Nowego IP: 216.126.91.* 14.06.02, 18:55
          Magda X powinna zadac 70 albo 700 milionow odszkodowania. Co to 7 melonow dla
          chlopcow ze Szwajcarskiej "centrali" A niech poczuja to po swoich pansjach. A
          swoja droga co by pani prokurator powidziala gdyby jej przelozony wsadzal reke
          miedzy krocze. Ej tam, wedlug nie jest dostatcznie chroniona przez polskie
          prawo. Nieprawdaz pani prokurator. Widze ze system bezprawia ma sie nadal
          dobrze w Polsce.
          • dziwak4 Re: Lewackie ględzenie Nowego 14.06.02, 23:35

Moim zdaniem to ta niejaka Magda (czy jak jej tam bylo)
            wraz ze swoja kolezanka z pracy (ktora podobno stala
            tylko 2 metry od miejsca tej kopulacji), to niezle
            ziolka.

Ps. Wiem cos o tym, bo w stanach w ktorych mieszkom juz
            kilka ladnych lat, zostalem kiedys zniewolony przez
            kobiete. Na szczescie nie seksualnie, ale motoryzacyjnie.
            Ale co to za roznica?
        • Gość: Nowy Re: Lewackie ględzenie IP: *.torun.dialup.inetia.pl 14.06.02, 23:58
          Jeżeli wierzysz w prawo w Polsce no to pogratulować
          naiwności. Iwiński przed kamerami podłapywał tłumaczkę,
          fakt bezsporny - zdjęcia zdaje się, że do dziś są
          dostępne w internecie i pewnie w GB również je
          pokazywali. To było molestowanie seksualne. Jeżeli
          istnieje prawo to dlaczego nie uwierzyła w to prawo
          tłumaczka. Wyjaśnij sobie, a może przy okazji i ja się
          dowiem dlaczego ta tłumaczka nie podała Iwińskiego do
          sądu. Ona dokładnie zdaje sobie sprawę, że lepiej nosić
          piętno kurewki w oczach całej Polski i zapomnieć niż
          stracić pracę, tracić niepotrzebnie czas w
          niekończących się procesach, które nigdy nie
          zadośćuczunią upokorzeniu jakiego zaznała na oczach
          całego świata.
          Wy mówicie o jakimś prawie w jakimś państwie, ale tym
          państwem na pewno nie jest Polska, a punkt widzenia
          prawa przedstawiła pani prokurator w sprawie takiej jak
          w tym wątku.A jeżeli chodzi o Stany to tam prawo jest
          przestrzegane, bo wszyscy mają świadomość, że jeżeli
          sąd nie wymierzy sprawiedliwości, to ludzie sami we
          własnym zakresie sobie poradzą z osądzeniem i karą dla
          winnego. I pierwsze słyszę, że Stany to kraj lewacki.
          Nowy
          • Gość: Ania Re: Belkot Nowego IP: *.upc.chello.be 15.06.02, 00:13
            Mozesz pisac krocej jasniej i na temat?Podsunelam ci sprawe wygrana juz
            wczesniej przez kobiety w Polsce a ty dalej rzniesz glupa.Taki ciemny jestes
            czy taki uparty?
          • dziwak4 Re: Lewackie ględzenie 15.06.02, 00:15

> Jeżeli wierzysz w prawo w Polsce no to pogratulować
            > naiwności. Iwiński przed kamerami podłapywał tłumaczkę,
            > fakt bezsporny - zdjęcia zdaje się, że do dziś są
            > dostępne w internecie i pewnie w GB również je
            > pokazywali. To było molestowanie seksualne.

Pdlapywanie to nie molestowanie!

Jeżeli
            > istnieje prawo to dlaczego nie uwierzyła w to prawo
            > tłumaczka. Wyjaśnij sobie, a może przy okazji i ja się
            > dowiem dlaczego ta tłumaczka nie podała Iwińskiego do
            > sądu.

Bo nie miala za co?

Ona dokładnie zdaje sobie sprawę, że lepiej nosić
            > piętno kurewki w oczach całej Polski i zapomnieć niż
            > stracić pracę, tracić niepotrzebnie czas w
            > niekończących się procesach, które nigdy nie
            > zadośćuczunią upokorzeniu jakiego zaznała na oczach
            > całego świata.

Nie sadze by ktos na swiecie slyszal o tym,
            z wyjatkiem Polski; A co powiesz Wasc o Clintonie
            ile bab znecalo sie nad tym czlowiekiem,ze w koncu
            wygladal jak cien chodzacy; ale jakos przetrwal te
            glupoty.

> Wy mówicie o jakimś prawie w jakimś państwie, ale tym
            > państwem na pewno nie jest Polska, a punkt widzenia
            > prawa przedstawiła pani prokurator w sprawie takiej jak
            > w tym wątku.A jeżeli chodzi o Stany to tam prawo jest
            > przestrzegane, bo wszyscy mają świadomość, że jeżeli
            > sąd nie wymierzy sprawiedliwości, to ludzie sami we
            > własnym zakresie sobie poradzą z osądzeniem i karą dla
            > winnego. I pierwsze słyszę, że Stany to kraj lewacki.
            > Nowy

Jezeli Ci sie wydaje ze tutaj jest prawo przestrzegane,
            to niestety ale jestes w bledzie.
            Ale niech zostanie ta Twoja wiedza z filmow amerykanskich.

Pozdrawiam,

z kraju praworzadnego.
            :)

• Gość: Dr.KrisK Nowy, za dużo westernów.. IP: *.eng.fsu.edu 15.06.02, 00:51
            W Stanach (gdzie własnie bawię) nikt nie bierze sprawiedliwości we własne ręce,
            bo wtedy zostaje przestępcą i ma bardzo duże kłopoty. Te wszystkie
            Majestyki/szwarcenegery to wymysł popkultury oraz marzenie takich właśnie
            niewyżytych misiów jak ty. Ale nic z tego - spróbuj tylko sprać szefa swojej
            żony, pozwie cię do sądu i pojdziesz siedzieć. I słusznie!
            Zresztą przestań juz tak groźnie wymachiwać pięściami, bo jeszcze cię żona
            odpędzi od klawiatury...
            Sądy, prawo + zdrowe obyczaje w społeczeństwie. Ciekawe co robi teraz pan poseł
            Iwanicki?
            KrisK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka