Dodaj do ulubionych

ODWAGI, POLSKI NARODZIE!

03.04.05, 06:40
Kochani Rodacy,
Wybór Karola Wojtyły na papieża stał się dla nas bodźcem do odrzucenia jarzma
sowieckiego. Niech teraz Jego fizyczne odejście stanie się dla nas
natchnieniem dla narodowego odrodzenia. Dziki kapitalizm, korupcja,
nieudolność i prywata rządzących, bezmyślny konsumeryzm, oraz własna bierność
wpędziły nasz w kraj w głęboki kryzys - ekonomiczny, moralny i
egzystencjalny. Musimy powstać jak feniks z popiołów! JPII nadal czuwa nad
nami i jest naszym duchowym przywódcą. Zjednoczmy siły, stańmy się mądrzy i
solidarni, żeby uzdrowić nasz narodowy organizm, a gdy trzeba bądźmy odważni,
by walczyć o nasze narodowe interesy. Nikt o nas nie zadba, jeśli nie
zrobimy tego sami. Narodom Ameryki Łacińskiej i Azji Wschodniej udało się
zrzucić jarzmo wyzyskujących globalnych bankierów i lokalnych mafii. Uda się
i nam! Odwagi i mądrości, Polski Narodzie!
Obserwuj wątek
    • kropekuk Czy jestes pewna, Emily, ze Jan Pawel II byl 03.04.05, 07:15
      oredownikiem wlasnie TEGO nurtu w kosciele, marksizujacego "kosciola
      walczacego"? Sadze, ze nie.
      • doradca1 Przepraszam, że wtrącam się 03.04.05, 07:20
        Kiedy przeczytałem Twoje slowa przypomnialem sobie jak podczas Jego pielgrzymki
        do Nikaragui próbowano zakłócić mszę okrzykami o kościele ludowym. W tej chwili
        nie powtorze co wtedy odpowiedział nasz Papież. Pamiętam tylko, że okrzyki
        zamilkły...
        • kropekuk A ja mialem to wczoraj w BBC - niestety, nie bylem 03.04.05, 14:49
          dosc skupiony, by te slowa zapamietac... Wiem tylko, ze byl przeciw.
      • tdkot Re: Czy jestes pewna, Emily, ze Jan Pawel II byl 03.04.05, 07:30
        Ten narod juz nigdy nie powstanie a szkoda i tu winni sa sami polacy nie
        sluchajac do czego nawolywal Papiez. Czerwoni widzac ze Polski Narod jest jak
        daltonista zmienili nazwe i kolor i to wystarczylo Polska dalej jest w rekach
        dawnych czerwonych siepaczy a polacy sa tylko zwyklymi parobkami
        • aurora.we.mgle Re: Czy jestes pewna, Emily, ze Jan Pawel II byl 03.04.05, 07:50
          w pewnym sensie masz racje, ale teraz dla wiekszosci Polakow jest znacznie
          gorzej niz przedtem, bo ci, co trzymaja wladze polaczyli sie z miedzynarodowymi
          mafiami i wszyscy razem lupia nedzarzy. To samo dzieje sie w Afryce. NARODZIE
          POLSKI POWSTAN, POKIS JESZCZE ZYW!
      • aurora.we.mgle Re: Czy jestes pewna, Emily, ze Jan Pawel II byl 03.04.05, 07:42
        Ja mysle, ze On by oredownikiem wolnej, prosperujacej Polski bez epitetow,
        ktora jest miejscem rozwoju i dobrego zycia dla wszystkich Polakow. My musimy
        sobie taka Polske stworzyc!!!! Polska pod butem sowieckim czy globalnym-
        bankierskim jest taka sama niewolnica.
        • sawa.com Cos w tym jest auroro... 03.04.05, 10:07
          W tym co piszesz. Ale same chęci nie wystarczą.

Ty upatrujesz szansę w solidaryźmie. Zdaje się, że jest to bliskie społecznej
          nauce kościoła, albo wręcz samego Jana Pawła II.
          Ja szans upatruje w wolności osoby ludzkiej opartej o uniweresalne wartości
          moralne. Wolności w zakresie umozliwiającym wykorzystanie, uczciwe,
          przyrodzonej ludziom przedsiębiorczości i zdolności twórczej.

Jestem realistką i wiem, ze tego nie da się osiągnąć jakimś spektakularnym
          zrywem.
          Ale taki pozytywny scenariusz jest możliwy. Jestem głęboko przekonana, że sobie
          poradzimy z tymi zrakowaciałymi patologiami naszej gospodarki i życia
          społecznego. W ludziach jest więcej dobra niż zła.

Myślę, że owo papieskie przesłanie: "Nie lękajcie się" doda nam odwagi.
          • kropekuk Konkurencja, takze na europejskim rynku pracy, 03.04.05, 14:51
            powinna zmusic polskich "wilczych kapitalistow" do zmiany metod dzialania...
          • aurora.we.mgle Re: Cos w tym jest auroro... 03.04.05, 16:40
            Witaj Sawo w tym zalobnym dniu,
            ja tez bardzo bym chciala upatrywac szanse na nasze narodowe odrodzenie w
            wolnosci ludzkiej osoby, ale wiem, ze coraz wieksze rzesze Polakow sa
            pozbawione elementarnej wolnosci biologicznej. Instynkt samozachwawczy kaze mi
            wierzyc, ze uda sie nam pokonac raka, ktory toczy nasz narodowy organizm, tylko
            wydaje mi sie, ze to bedzie wymagac jakiegos wybitnego przywodcy(czyni),
            wybitnego madroscia i odwaga, zdolnego do przeciwstawienia sie wewnetrznemu zlu
            oraz poteznym zewnetrznym silom nacisku, ktore chca nasz kraj widziec w roli
            poddanczo-sluzebnej. To powinienn byc ktos na miare FDR, lub chocby na miare
            wspolczensych przywodcow Ameryki Lacisnkiej, z wizja przyszlosci i przepelniony
            autentyczna miloscia do Polski i Polakow. Czy znasz kogos takiego, Sawo? Moze
            to papieskie przeslanie rzeczywiscie doda nam odwagi i oczysci serca tych,
            ktorzy wyrzadzaja innym najwiecej krzywd. Najwazniejsza jest chyba jednak wiara
            we wlasne sily.
            pozdrawiam
    • czarny.baca Re: ODWAGI, POLSKI NARODZIE! 03.04.05, 10:19
      w kościele jak będą ludzie o morale podobnym do papieskiego moze cos z tego
      bedzie.

zamknac szmalcownika, zamknac rozgłosnie oszołomskie, inaczej nie wiele mozna
      zrobic
    • ewa8a Auroro, nie kompromituj się więcej 03.04.05, 10:19
      Weź może coś na uspokojenie.
      • janbezziemi Re: Auroro, nie kompromituj się więcej 03.04.05, 18:03
        Trudno w tym wątku zabierac głos. Po prostu-nie ma łatwych recept...
    • malaszaramysz Ale odezwa:-)))) 03.04.05, 18:05
      Naprawdę błądzisz we mgle:-)))
    • aurora.we.mgle Re: ODWAGI, POLSKI NARODZIE! 03.04.05, 18:51
      rzeczpospolita.pl/
      Popatrzcie Kochani,
      komu JPII powierza Polske? Kobiecie! Marii!
      Jakby wierzyl, ze to kobiety uratuja nasz kraj. Jest w Polsce kilka wybitnych
      kobiet, ktore zasluguja na przywodzctwo narodu. wymieniam tylko 3 z roznych
      partii:
      Ewa Letowska
      Hanna Gronkiewicz
      Zyta Gilowska
      Danuta Hubner
      Jest ich zapewne wiecej.
      Moze to jest wlasnie przeslanie JP dla Polski?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka