Gość: kiks IP: *.174.106.46.rzeszow.uw.gov.pl 28.11.07, 11:56 czy ktoś już dostał jakieś info z zaproszeniem czy propozycją zatrudnienia w ramach cast 27 FG II jako secretary ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: cast 27 FG II Secretary ??? 28.11.07, 12:50 moj kolega dostal propozycje od 1 grudnia, jako secretary FG II , ale nie wiem, czy on zdawal na CAST 25 czy CAST 27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.cec.eu.int 29.11.07, 14:38 Tak, mialam juz dwie propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blueingrid Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 15:13 u mnie cisza...Jadziu,a czy Ty przyjęłaś którąś z propozycji? Jesteś ang,czy franc? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.cec.eu.int 30.11.07, 15:15 Chyba najpierw pisza-dzwonil do osob,ktore sa w srodku,bo ja tez mialam kilka maili i 2 telefony i to krotko po egzaminie.Od kiedy napisalam w profilu w jakim DG pracuje-cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.cec.eu.int 30.11.07, 17:26 ann bo w systemie jestes odfajkowana na czerwono (czyli nie wolno sie z toba kontaktowac) i to znaczy ze nikt sie z toba nie skontaktuje serio sprawdz sama system i zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.access.telenet.be 30.11.07, 19:10 Wiem o tym,bo sama mialam dostep do systemu,ale to jest chyba dopiero od niedawna. Sprawdzajac we wrzesniu widzialam,ze jeszcze nie bylo zaznaczone.W moim unicie w poniedzialek zaczyna prace Rosjanka z Kirgizji z irlandzkim paszportem po cast 27. Rozmowe miala na poczatku pazdziernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.cec.eu.int 30.11.07, 16:35 Pewnie bym przyjela gdyby nie to, ze wczesniej udalo mi sie dostac do Komisji wysylajac kandydature spontaniczna. Jestem franc. ale z ang. takim sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: secretary Ile zarabia cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.211-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.12.07, 19:55 Czy wiecie ile zarabia sekretarka po tym konkursie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Ile zarabia cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.access.telenet.be 04.12.07, 21:06 To zalezy jaka kategoria,step,czy ma rodzine,dzieci,meza,diety,jakie dodatki............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: secretary Re: Ile zarabia cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.211-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 04.12.07, 21:24 bez dzieci i meza. Jak zdaje sie ten konkurs to chyba kategoria jest nadawana automatycznie ? Czy ktos moze wie ile tak mniej wiecej zarabia sekretrarka po tym konkursie, dotyczy osoby ktora nie mieszklala wczesniej w Belgii wiec z dodatkiem expatriation ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: Ile zarabia cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.cec.eu.int 11.12.07, 16:56 To zalezy czy jest tempoorary czy kontraktowa. Temporary zarabia okolo 2440 euro + wszystkie dodatki jak funcjonariusz, kontraktowa pareset euro mniej i nie wiem jak jest z tymi dodatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maya-bee Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.114-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.11.07, 21:18 bylam a 6 rozmowach.w sumie dwie propozycje pracy, ostatnia przyjelam zaczynam w polowie stycznia. jestem anglojezyczna. milego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blueingrid Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 11:35 gratulacje dla wszystkich, którzy dostali już prace:):) ja ciągle czekam...:( mam nadzieje,że to już niedługo:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: cast 27 FG II Secretary ??? IP: *.winn.cable.ntl.com 04.12.07, 16:03 a ja to jest z koniecznym do zatrudnienia doswiadczeniem zawodowym? najpierw w warunkach nie bylo wymagane zadne, potem byla mowa na forum o jakims liscie, ze jednak sekretarka powinna miec. co w takim razie z osobami, ktore np. na poczatku wpisaly, ze typowego doswiadczenia sekretarskiego nie maja, ale np. maja inne, czesciowo powiazane plus wyzsze wyksztalcenie. jak myslicie, jakie sa szanse takich osob na zatrudnienie? odwracajac pytanie - osoby, ktorym sie udalo, czy macie wieloletnie doswiadczenie na stanowisku sekretarki i czy wyzsze wyksztalcenie jest przeszkoda, no i na jak dlugo zaproponowano Wam kontrakty? dzieki za ewentualna odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.pl Re: cast 27 FG II Secretary ??? 04.12.07, 17:31 Doswiadczenie zawsze jest atutem ale i bez niego mozesz dostac prace sekretarki pod warunkiem, ze na rozmowie nie powiesz, ze liczysz na szybki awans i zmiane stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki doswiadczenie IP: *.winn.cable.ntl.com 04.12.07, 19:29 dobre, he he. jak myslicie, ile z tych niecalych 1200 miejsc jest juz praktycznie zajetych przez osoby tam wczesniej pracujace? podobno cast27 zorganizowano po to, zeby osoby juz pracujace na kontraktach w koncu go zdaly (bo taki ma byc warunek zatrudniania w przyszlosci, choc widzialam nowe ogloszenia na sekretarki w agencjach eu a mowy o cascie w nich nie bylo, tylko to dosw.) cast27 zdalo niecale 1500, pytanie tylko ile zostalo jeszcze z listy z cast25. ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: doswiadczenie IP: *.access.telenet.be 04.12.07, 21:17 Ja tez slyszalam,ze Cast 27 to przedewszystkim dla tych kontraktowych ze srodka,ktorzy nie zdali CAST 25. W przyszlosci i to niedlugiej wszyscy i kontraktowi i tempy beda musieli miec egzaminy. Listy CAST 25 sa pelne....i to we wszystkich kategoriach,a FG I ma zero szans...bo na sile obecnie daja obecnym kontrakty CDI Odpowiedz Link Zgłoś
ana8011 Re: cast 27 FG II Secretary ??? 09.12.07, 08:53 hej ja właśnie dostałam prace - mam wyższe wykształenie, zero doświadczenia plus 3 lata cieżkich robót za granica - sugerowali sie znajomoscia języka. powodzenie Odpowiedz Link Zgłoś