Dodaj do ulubionych

Belka o wystąpieniu Łukaszenki

20.04.05, 18:03
Nie przepadam za Markiem Belką a jako ekonomistę wręcz go potępiam.
Ale jego ostatnie zdanie jest słuszne.
Suwerenne państwo nie będzie rozmawiać z kołchoźnikiem, kremlowskim
popychadłem, jak równy z równym.
Czy np. Prezydent USA dyskutuje z Saddamem Hussajnem albo Kadafim czy Castro?
Obserwuj wątek
    • util Re: Belka o wystąpieniu Łukaszenki 20.04.05, 19:46
      No z Kadafim to powoli wszyscy zaczynają rozmawiać...

A co do Łukaszenko - zdaje się dostrzegać niebezpieczeństwo (na razie odległe)
      utraty władzy i robi nieprzewidziane, bezmyślne ruchy. Może się tylko pogrążyć,
      ugrać już dawno nic nie może. Im bardziej będzie cisnął i terroryzował naród
      tym więcej będzie miał przeciwników. Ewentualne złagodzenie kursu (mało
      prawdopodobne) pozwoli opozycji rozwinąć skrzydła. Tak, czy siak - jego podróż
      dobiega końca.
      • gosc.z.korony Racja! - Łukaszenko się boi! 20.04.05, 19:55
        Jego wypowiedź to skandal! Dyktator terrozyjący swój kraj, niszczący
        demokratyczną opozycję, uprowadzający nieprzychylnych mu działaczy, tak
        naprawdę boi się własnego Narodu. Społeczeństwo białoruskie coraz bardziej ma
        dość życia pod butem psychopatycznego satrapy. Coraz odważniej demonstruje
        niezadowolenie, a dyktator przeczuwa swój koniec. Nie jest pewny swej pozycji,
        dlatego pyskuje. Reakcja Rzeczypospolitej powinna być ostrzejsza. Powinna
        podkreślać brak poszanowania praw człowieka na Białorusi, co jest faktem znanym
        zarówno Unii Europejskiej jak i Stanom Zjednoczonym.
        • sluczyn Re: Racja! - Łukaszenko się boi! A Lepper nie boi 20.04.05, 22:39
          Racja! - Łukaszenko się boi! A Lepper nie boi i mimo braku przygotowania prze
          do władzy.
          Powinien się teraz odnieść ze zrozumieniem do wypowiedzi Łukaszenki i zapewnić
          go o spokoju w imieniu Narodu Polskiego.

Chce wygrać władzę, da mi w skośne pasy krawat , tzn. zaznaczenie miejsca
          gdzie tnie się łeb za zdradę i mostka, do którego się strzela, abym pamiętał i
          siedział cicho. Ja rozumiem dlaczego ten krawat wygląda jak taśma ostrzegawcza
          przed zbiorową mogiłą.
    • kossar Będę dociekliwy 20.04.05, 19:54
      Czy w dobie globalnej informacji nie można by przytoczyć choćby fragmentów
      wypowiedzi Łukaszki?Przecież większość z nas potrafi czytać a niektórzy nawet
      rozumieją co czytają więc dlaczego nie?Jak o mnie chodzi jestem starej daty
      więc może być nawet w oryginale.Poradzę sobie a przynajmniej będę wiedział o co
      tak naprawdę chodziło bo z tych lakonicznych komunikatow nie bardzo wiadomo co
      co tawariść tym razem się przypiął?
      • juice99 do starego 20.04.05, 20:43
        stary, popatrz na prawo od tego artykułu - tam masz zawsze artykuły powiązane.
        A w tym przypadku tylko jeden - artykuł o tym jak Łukaszenko bredzi. Tam masz
        cytaty bardzo konkretne.
        • kossar Re: do starego 20.04.05, 20:59
          Ok.Dzięki.Oto mi chodziło
    • robert4321 kapitaliści - złodzieje boją się Białorusi.... 20.04.05, 20:37
      jej przykład może być zaraźliwy
      • juice99 Re: kapitaliści - złodzieje boją się Białorusi... 20.04.05, 20:46
        robert4321 napisał:

> jej przykład może być zaraźliwy

najbardziej kapitalistów to boją się nieroby, obiboki i idioci, którzy sami
        sobie w życiu poradzić nie mogą.

Coś mi mówi, że się do nich zaliczasz. :)
    • aniaczepiel Dobrze mu Belka powiedział. 20.04.05, 20:53
      I to zdanie: "Ja przepraszam bardzo,ale polemizować z Łukaszenką nie zamierzam".
      Chciałabym,żeby Wielki Wódz Białorusi dowiedział się,co tak naprawdę mówią o
      nim poważni politycy.
      • hrabia.m.c Re: Dobrze mu Belka powiedział. 20.04.05, 21:01
        hi.hi.hi.
        Tak samo Lepera możesz pytac :)
        Co o nim sądą "poważni" politycy np;Miler tchorz.
        • joannabarska Re: Dobrze mu Belka powiedział. 20.04.05, 21:55
          Sporo prawdy powyżej,ale nie co do Kadafiego,ktory poszedl po rozum do
          głowy.Odwiedzaja go glowy panstw europejskich. Nie odstawajcie!
          • glodn_y Re: Joanno B . wątek o Łukaszce jest.. 20.04.05, 22:00
            Że jeszcze większy Baran niż ...fi ,nie znaczy ,że możesz wątek zmieniać.
          • konread Re: Dobrze mu Belka powiedział. 20.04.05, 22:03
            Tylko że Kadafii nie poszedł po rozum do głowy tylko się przestraszył represji
            po 11 września, zaś u Łukaszenki strach przejawiać się przed wyborami zaczyna
            przez represje opozycji niż ta zdoła cokolwiek powiedzieć, plus szukanie na siłę
            tajnych spisków antybiałoruskich za granicami!
            • folkatka Re: Dobrze mu Belka powiedział. 20.04.05, 23:47

Kiedy u nich są wybory? Już się nie mogę doczekać na to co sie wydarzy. Rodzina
              mojego taty pochodzi z Grodzieńszczyzny, dlatego kraj ten jest mi bardzo bliski.
              Chciałabym jakos pomóc ich opozycji, ale nie wiem jak
    • jeremiaszpolak Slabo odpowiedzial bo jest spowinowacony 21.04.05, 18:42
      z Lukaszenka przez zone. To wszystko tlumaczy, te jego wykrety, ze to nie on
      tylko MSZ, a potem MSZ mowi, ze w sumie to olewa Lukaszenke itd. A oni sa po
      prostu wszyscy spokrewnieni i powiazani. Cimoszewicz tez przeciez jest
      pochodzenia bialoruskiego. Nie widzicie co sie tu dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka