stachu44 27.04.05, 21:31 Brawo policja! To byla dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus_crassus jakos nie wierze ze to on zabil Papałe 27.04.05, 21:34 Eurojihad.org Odpowiedz Link Zgłoś
boskiwiatr Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 27.04.05, 21:46 moim zdaniem władze chcąc odwrocic naszą uwage od czegoś bardzo ważnego wkrótce sie o tym dowiemy niemczyk nie powinien znalezc się w wiezieniu i ktos teraz trzepie portkami Odpowiedz Link Zgłoś
sioban BATMAN 27.04.05, 21:48 Podoba mi sie opis ucieczki tego typa, w amerykańskich komiksach by tego nie wymyślili lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: BATMAN 27.04.05, 21:50 myślałem że kalisz jest od msw a nie od sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum NIE TO ZEBYM ZA PERSHIMGIEM PRZEPADAL 27.04.05, 22:02 ale tez powinien swoje odsiedziec,bo takie szybkie zejscie zrobilo z niego bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 27.04.05, 22:04 Opis ucieczki Niemczyka z więzienia sugeruje, że ktoś bardzo ważny mu pomógł. Ucieczka była przygotowana przez kilka osób i do tej pory żadna się nie wygadała. Na Sycylii to się nazywa "omerta". Obawiam się, że zaraz po powrocie do więzienia "popełni samobójstwo". Odpowiedz Link Zgłoś
znak Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 27.04.05, 22:34 A, przepraszam, która policja ? Bez jaj tylko !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 WYPOWIEDZ ZMALPOWANA OD AMERYKANOW ? 27.04.05, 22:41 Nie wyrazil sie tak czasami Paul Bremer po schwytaniu Saddama ? To tak jakby ten gangster walczyl u boku Sarkawiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Strażnicy ci kasę musieli widzieć przed ucieczką!! 27.04.05, 22:55 I tak się rozmarzyli patrząc w niebo co za to kupią że, Niemczyk wyparował. Ciekawy jestem czy wybudowali Wille?? Odpowiedz Link Zgłoś
mszyma Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 27.04.05, 22:55 Podoba mi się ten fragment artykułu: "W środę o 4.30 nad ranem mieszkaniec niemieckiego miasta Mainz zauważył pod bankiem rosłego mężczyznę. Wydał mu się podejrzany, więc zadzwonił na policję." Normalny obywatelski odruch - ale ilu z nas by tak zrobiło? Kto nie wolałby się odwrócić i "nie widzieć"? Brawo - ale nie policja a zwykły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 rosły mężczyzna o czwartej nad ranem w Moguncji 27.04.05, 23:12 mszyma napisał: > Podoba mi się ten fragment artykułu: > "W środę o 4.30 nad ranem mieszkaniec niemieckiego miasta Mainz > zauważył pod bankiem rosłego mężczyznę. > Wydał mu się podejrzany, więc zadzwonił na policję." > Normalny obywatelski odruch - ale ilu z nas by tak zrobiło? > Kto nie wolałby się odwrócić i "nie widzieć"? > Brawo - ale nie policja a zwykły człowiek. Niemieckie miasto Mainz po polsku nazywa się Moguncja. Fakt, że rosły mężczyzna o czwartej nad ranem pod bankiem do takiego czcigodnego miasta nie za bardzo pasuje. I to zgubiło Niemczyka.... Zapomniał, gdzie jest. I jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: rosły mężczyzna o czwartej nad ranem w Mogun 28.04.05, 12:25 wartburg4 napisał: > Niemieckie miasto Mainz po polsku nazywa się Moguncja. To miasti leży w Niemczech, więc nazywa się po niemiecku. Ja np. nie chciałbym, żeby Niemiec nazywał moje rodzinne miasto Łódź zupełnie niepodobną do oryginału nazwą "Litzmanstadt", albo Gdańsk zwał po hitlerowsku "Danzig" ("Danzig ist Deutsch!" - A. Hitler). Obecnie nawet na niemieckich mapach umieszcza się nazwy "Lodz" i "Gdansk", więc nie widzę potrzeby tłumaczenia nazwy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
czur-czur-ra Berlin zagrożony? 28.04.05, 12:47 :) ja też nie sądzę, że w polskiej prasie należy tłumaczyć polską, bardzo ładną zresztą, nazwę "Moguncja" na niemieckie "Mainz". Oczywiście w prasie niemieckiej powinno być "Mainz", ale w polskiej "Moguncja". Tak już się składa, że po polsku istnieją "Nowy Jork", "Londyn", "Waszyngton", "Paryż", a nie "New York", "London", "Washington", "Paris" itd. Oczywiście, Niemcy mogą być spokojni, Polska nie chce im odebrać miasta poprzez spolonizowanie jego nazwy. Byłoby to i tak trudne, ponieważ Moguncja leży w zachodniej części Niemiec, najpierw więc musielibyśmy zająć Berlin. p.s. W TVN 24 widziałem nawet "Maintz" zamiast "Moguncja" czy ostatecznie "Mainz". Idzie o to, że biedaki-dziennikarze nie kojarzą, że Moguncja i Mainz to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
mikejar Samobojstwo ma w wiezieniu zapewnione 28.04.05, 01:01 Co zrobia panowie z Kancelarii Prezydenta ,Sejmu i Senatu jak ten Niemczyk zacznie sypac . Najmniej moze sie obawic pan Miller , bo on teraz w USA - podobno robi doktorat . Dlugo to bedzie trwalo , a juz nie krocej niz " wyjasni sie sprawa Orlenu" I nasz Prezydent bedzie mial , nie - spokojne noce Odpowiedz Link Zgłoś
kordonek Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 27.04.05, 23:04 Ale szok! Byłem pewien, że go wtciągneli z Wadowic tylko po to, zeby zakopać w lesie... a on kręci się po Reichu i tylko morda zakapiora go gubi. Skończy jak Baranina. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 28.04.05, 00:07 Tak to prawda ten Niemczyk to juz chodzacy trup. Jego dni sa juz policzone. Po Baraninie teraz zaserwuja go w charakterze Wolowiny. Leszek M..... dobrze teraz wali w pory w tej Ameryce gdzie sie schowal. Najgorsze bedzie dla niego kiedy by go spytali dlaczego mimo wielokrotnych i usilnych prosb o rozmowe w bardzo waznej sprawie panstwowej nie przyjal Papaly jako komendanta glownego policji a byl wtedy szefem partii. Odpowiedz Link Zgłoś
tzdybel Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 27.04.05, 23:26 Brawa jeszcze większe dla obywateli Niemiec!!! Szkoda, że nie znam tego faceta co zadzwonił. Osobiście uścinął bym mu dłoń! A ponieważ nie będzie to możliwe wyrażę to na tym forum, że jestem mu bardzo wdzięczny! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
makumba2 Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 28.04.05, 00:06 Brawo, ale niestety niemiecka... Odpowiedz Link Zgłoś
sidamo Niemcy go zlapali. 28.04.05, 00:24 Ciekawi mnie to czy Polacy potrfia go teraz upilnowac... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Prymitywny facet ten Niemczyk. 28.04.05, 01:19 Ktoś go przechowuje w mieszkaniu w Moguncji, zapewnia mu wikt i opierunek. A ten w najgorszej możliwej porze wyłazi na spacer. Gdyby robił to jak normalny, przeciętny człowiek czyli w godzinach popołudniowych lub wieczornych, to nikt by go nie zatrzymał. Policja niemiecka wcale by go nie szukała. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimum Re: Prymitywny facet ten Niemczyk. 28.04.05, 02:17 Popil z kumplami i poszedl sie przewietrzyc a kumpel go zakablowal. Odpowiedz Link Zgłoś
aszyrl TRZEBA MIEĆ BRAIN JAK MUSZKA OWOCOWA ABY UKRYWAĆ.. 28.04.05, 03:46 ...SIĘ W MAINZ (RFN) ZAMIAST NA PIĘKNYCH WYSPACH "BERGAMUTA". NA PACYFIKU NIGDY NIKT BY GO NIE RUSZYŁ. Ten sam debilizm z resztą reprezentuje reszta naszych debeściaków-przekrętowców. Tęsknota za ojczyzną czy kurna co ?!?!?! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuchicago Re: Bravo POLIZEI !!! 28.04.05, 04:48 Nie wiem czy ktos z was ogladal konferencje prasowa z udzialem Szredera,Kalisza,Niemca i Brytyjczyka ,ja zauwazylem jedno : Orgazm Szredera Podniecenie Kalisza Inteligentne wystapienie Niemca i sprowadzenie do parteru naszych dwoch specjalistow od poszukiwan(Szreder,Kalisz,i reszta zbieraniny)facet madrze wytlumaczyl ze to przez przypadek Niemczyk wpadl gdyz soltys zadzwonil na policje? Brytyjczyk probowal ale mu nie wychodzilo z tym podpowiadaniem jak ma mowic Niemiec-cyrk na gumowych kolkach. Jesli ktos z tych bunczucznych funkcjonariuszy Rzeczypospolitej Polskiej potrafi i chce robic z siebie blaznow to wiem ze sie to udalo im gdyz normalny czlowiek rozumujacy prawidlowo potrafi wywnioskowac jakimi nicmi jest to wszystko szyte. Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni Niemcom zazdroscimy policji--nasz jak zwykle do ba 28.04.05, 05:19 a sady to parodia --sprawy ciagna sie w nieskonczonosc, ciagle ktos na zwolnieniu ("na chorobie" a ZUS nie reaguje). I nikomu sie juz nie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekwiesiek Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 28.04.05, 06:57 stachu44 jakie BRAWO? Jaka robota? W artykule napisali, że to przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Niemczyk przed komisję! 28.04.05, 07:54 no to przed komisję go! znów ciekawych rzeczy się dowiemy może Niemczyk coś powie, w końcu i tak ma już zapewnione dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
suchodolski4 mówcie Niemczyk , mówcie , będzie dla was lepiej.. 28.04.05, 08:14 - niewiele lepiej , ale .....lepiej . A swoją droga to ciekawe że taki ''killer'' nawet nie próbował uciekać , użyć broni , dać w morde gliniarzom ....?No p.Miller czas kończyć wakacje w juesej i spojrzeć prosto w oczy ''killerowi'' a jak nie to pójdziecie siedzieć z ''Kudładytym'' a WY wiecie kto to jest ''Kudłaty'' Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Ordnung ist das halbe Leben... 28.04.05, 08:08 Właściwie to cała zasługa w obywatelskiej postawie. Niestety, nie naszego obywatela. "Królewski Szczep Piastowy" brzydzi się donosicielstwem. Widzac zakapiora przed bankiem o świcie bierze dupę w troki. A wystarczy zadzwonić. (Inna bajka: czy się dodzwoni i czy policja raczy zareagować, a jeśli nawet raczy, to czy ma benzynę żeby podjechać...) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 28.04.05, 08:12 Ciekawe czy to sukces policji, czy też przepadkiem go capneli, np. przy konteroli drogowej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartek1980 Re: Podejrzany o zabójstwo gen. Papały i 'Pershin 28.04.05, 08:17 RYNIO ! WRÓĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xhk Raz uciekł, ucieknie i drugi raz tylko.... 28.04.05, 08:20 Raz uciekł, ucieknie i drugi raz tylko teraz zapłąci więcej politykom z "LSD", heh może znowu cos skapnie panu LM :) szkoda że nie żyjemy w państwie prawa tylko łapówkarzy i krętaczy i tu znów mowa o "LSD" ej szkoda gadać no i brawa dla porządnego obywatela niemiec BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 REACZEJ DOBRA ROBOTA NIEMCOW 28.04.05, 08:21 A NIE POLAKOW. PEWNIE ZNOW UCIEKNIE Z POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś