marcus_srassus 28.04.05, 14:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juice99 Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:01 Proponuję zobaczyć kto go poparł i dzięki komu dostał to absolutorium - dzięki ludziom z układu Warszawskiego, wyrzuconych z Platformy za przekręty. Teraz w Warszawie jest układ Kaczyński :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniaczepiel AAABSOLUTORIUM DLA PANA K.??? 28.04.05, 15:45 NIEMOŻLIWE! Porażka dla Warszawy. Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: AAABSOLUTORIUM DLA PANA K.??? 28.04.05, 15:59 > NIEMOŻLIWE! > Porażka dla Warszawy. Utwierdzam się w przekonaniu, że ty nie psychiczna jesteś, tylko po prostu...tak, tak. Ale jak się więcej napisać nie potrafi jak dwa, trzy zdania, a raczej frazy z epitetami, to diagnoza może być tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:03 Normalna sprawa.Najlepszy z dotychczasowych prezydentów.Koniec z ukladem warszawskim.Koniec z komuna w Warszawie. Brawo Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:20 A w czym ta "najlepszość" przejawia. Może nas oświecisz. Czy w totalnym lekceważeniu prawa pracy przy zwolnieniach? Czy w katastrofalnych opóżnieniach w realizacji wszelkich inwestycji? Praktycznie, żadne inwestycje nie zostały zakończone w terminie, a nawet rozpoczęcie ich opóżnia się głównie z powodu bałaganu i niekompetencji podległych mu pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:29 Kpisz sobie czy o droge pytasz ,jakie lekcewazenie prawa,wiekszosc zwolnionych to tzw urzedasy traktujacy petentów jak zlo konieczne,traktowali urzad jak wlasne ksiestwo o sluzbie publicznej nie mieli bladego pojecia ,lecz ty pewnie wiesz lepiej , wcale nie mam zamiaru cie przekonywac, zdecydowana wiekszosc warszawiaków widzi ze wreszcie idzie normalnosc a czasy tomaszewskich,piskorskich itp to bezpowrotna przeszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:44 I wezmę sobie prawo za miarę, a sprawiedliwość za pion. Ale grad zmiecie schronisko kłamstwa, a wody zaleją kryjówkę. (Ks.Izajasza 28:17) Pozdrawiam Wszystkich Uczciwych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:22 Najlepszy z dotychczasowych prezydentów. Czy mógłbyś sprecyzować w czym najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:13 Mogę. Warszawa stała się miastem zarządzanym lepiej lub gorzej a nie udzielnym księstwem nienaruszalnych złodziei z SLD i PO (d. UW). I to widać na ulicach, więcej się robi bo mniej idzie na łapówki i wziątka. I jest bezpieczniej. Jest jakaś wizja miasta i ekipa, która tę wizję realizuje. A owszem są problemy i niektóre sprawy się ciągną bo różne urzędy jak ZDM nie są jescze oczyszczone ze skorumpowanych wielbicieli kostki bauma. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:32 Przez chwilę zastanawiałem się czy nie piszesz o innym mieście. > Mogę. Warszawa stała się miastem zarządzanym lepiej lub gorzej Gorzej. Jest kompletny paraliż decyzyjny. a nie udzielnym > księstwem nienaruszalnych złodziei z SLD i PO (d. UW). Gdzie są akty oskarżenia, po zgłoszeniu przez L.K. kilkudziesięciu podejrzeń o popelnieniu przestępstwa? > Jest jakaś wizja miasta i ekipa, która tę wizję realizuje Wizja nie powinna być "jakaś" tylko b. konkretna. PS. Wydatki na administrację wzrosły w minionym roku o 46 mln. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:36 Wydatki wzrosly bo trzeba bylo wyplacic odprawy zwalnianym urzedasom Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:43 Z tych 46 mln. ca 40 mln. wzięli w formie nagród ludzie, którzy rozpoczęli pracę w urzędach za kadencji L. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:08 wild31 napisała: > Z tych 46 mln. ca 40 mln. wzięli w formie nagród ludzie, którzy rozpoczęli > pracę w urzędach za kadencji L. Kaczyńskiego. Jesteś zwykłym manipulatorem i dobrze o tym wiesz. Czekałem jak daleko zabrniesz w tym swoim kłamliwym wątku. Teraz mogę ci odpowiedzieś. Kaczyński w pierwszym roku swojej prezydentury wywalił na pysk ok. 800 pierdzistołków z różnych układów ( sitwa czerwona, rodziny i znajomi królika ). W ten sposób wydatki na administrację w pierwszym roku prezydentury drastycznie spadły. W ubiegłym roku w związku z przyjęciem do pracy nowych ludzi w znacznie mniejszej liczbie, wydatki wzrozły w porównaniu z rokiem poprzednim. Ot i cała tajemnica tego wzrostu. Faktycznie wydatki na administrację za okres dwóch lat znacznie spadły. I to jest cała twoja manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:16 Z tych 46 mln. ca 40 mln. wzięli w formie nagród ludzie, którzy rozpoczęl > i > > pracę w urzędach za kadencji L. Kaczyńskiego. Wzięli te nagrody czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 17:26 Innym zarzucasz ogólnikowość, a piszesz o jakimś tam "paraliżu decyzyjnym". Jest to twór wymyślony własnie przez poprzedników, nie mogących sprecyzować konkretów przeciwko p. L.K. Można było zauważyć, kiedy ten "zarzut" się pojawił - otóz wtedy, gdy ograniczono prawa urzędników w dzielnicach do wydawania decyzji w ważnych sprawach (dlaczego - wiadomo)! W urzędach pozostała jeszcze znaczna ilość urzędników z poprzednich okresów, która po cichu sypie piasek w trybiki (to powiedzonko z okresu PRL - tu pasuje, niestety). Jeśli miałbym doradzić p. L.K. - to wymieniać urzędników starszych wiekiem na młodych. I zwalniać każdego, jeśli wpłyną na niego choć dwa uzasadnione zażalenia w ciągu roku. Brawo, P. PREZYDENCIE L. K.! Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 17:36 Nie o "jakimś tam" tylko rzeczywistym. Sprawdź sam, jeżeli masz taką możliwość. A co do "sypiących piasek" urzędników. Nie zastanawia Cię, że tylko znajomi królika, najczęściej importowani, nadają się do pracy pod światłym kierownictwem L.K. Są domy, pełne przekonanych o swojej nieomylności i wyjątkowości ale to nie są magistraty. Odpowiedz Link Zgłoś
baikadent Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:39 Myślimy o tej samej Warszawie, w której mieszkam? Stolycy Polski? Jest wizja miasta, bezpieczniej etc? Ekipa, która co realizuje? Hasło: Kaczor na prezydenta? Stary, pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:40 baikadent napisała: > Myślimy o tej samej Warszawie, w której mieszkam? Stolycy Polski? Jest wizja > miasta, bezpieczniej etc? Ekipa, która co realizuje? Hasło: Kaczor na prezydent > a? Moim zdaniem tak. I widać to w mieście. Nie wiem, gdzie ty mieszkasz ale a w Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:48 Co widać? Może kilka konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:59 Stary !!!!! Pomieszkaj trochę Warszawie to zobaczysz - Kaczyński to d... nie prezydent. Jeśli tak chce rządzić Polską jak Warszawą to pora zwijać manatki... To NAJGORSZY prezydent jakiego miała stolica. Obiecywał dużo - jak zwykle przed wyborami , a co zrobił ? !!! 1. Z Bielan do Tarchomina jeżdzi się dalej przez Bródno - Gdzie most Północny? 2 Przez pazę lat Trasa Siekeirkowska wydłużyła się o 100m - blokuje WSZYSTKI sensowne projkty 3. Po dziurawych ulicach dalej jeździ się tak, że resory jęczą o łeb człowiekowi odbija się od sufitu 4. Bezpiecznie jest jak Cholera !!! Po zmroku strach wyjść z domu - rządzą dresy i inna chołota - a policja cowa się po kątach i tyle ją widzisz 5. Fachowcy w Suwałk i Gdańska znający Warszawę z wycieczek szkolnych stworzyli nową sitę - tylko teraz kaczyńską !!!! itd..... Pomieszkaj tkochę w Warszawie to przstaniesz tak piać z zacwytu nad kaczorem !!!! Temu Kaczynskiemu należałoby wreszcie powiedzieć -SPIEPRZAJ DZIADU !!! ( ciekawe z kodo to cytat ?) i nie mąć ludziom we łbach. Nadajesz sie na sołtysa w Klewkach a nie na Prezydenta Stolica a tym bardziej Prezydenta Polski !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Tow. Szmaciaki z PO!!! 28.04.05, 14:21 PO strzeliło sobie samobója. Albo jak to mówia, strzelilo sobie w kolano. Współczuje towarzystwa w jaki się znalazło. W jednym szeregu z SLD. Natomiast Pan Kozak chyba poszedł po rozum do głowy. Ten uczciwy i bardzo pracowity polityk zaczyna być samodzielny. No i chyba lepiej rozumie stolicę i jej potrzeby niż pani Waltz. Bardzo mi się podoba ta konsekwencja Kozaka i ludzi zblizonych do niego. Polityczne błoto bardzo trudno się zmywa, ale chyba jest zmywalne. I to co teraz jest ironią: klub czystych rąk. Może sie okazać najczystszą prawdą ku utrapieniu "kombinatorów" na jaka mi wygląda aktualna grupka z pod szldu PO Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Tow. Szmaciaki z PO!!! 28.04.05, 16:54 Ależ Kozak to przydupas Piskorskiego czyli uczestnik "układu warszawskiego" o ile mnie pamięć nie myli. Teraz już jest cacy. To Ciekawa zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Tow. Szmaciaki z PO!!! 28.04.05, 15:45 I zapomniałeś dodać : z LPR....ale ja wiem, ciężko kopać własną partię.... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 14:14 Chciałbym lobbować w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 14:24 Mieszkańcy Senegalu zrobili Ci jakąś krzywę? Odpowiedz Link Zgłoś
czysta.malta Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 17:55 Protestuję!!! Senegal to zdecydowanie za mały kraj na tak wielkie nieszczęście, jak prezydent Kaczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
wo6 Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 18:52 Myślę,że Senegal jest zbyt blisko... Proponuję Antarktydę (przepraszam pingwiny, ale Kaczor to też ptak) Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 19:46 Kochani!! I czego Wy się boicie?? Ludzie kryształowo uczciwi (aa zakładam, że takimi jesteście) nie mają podstaw by bać się rządów prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 20:09 Przejąłeś dyżur? Mylisz prawo z mówieniem o prawie i bezprawiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 20:12 No dobra - co Kaczor zrobił bezprawnie?? Tylko konkretnie, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 20:15 Zachowanie w sprawie z Wachowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 20:26 Dobrze wiesz,że to jest sprawa dyskusyjna, bo uznanie słowa "przestępca" za kogoś, kto jest skazany prawomocnym wyrokiem, nijak ma się do rzeczywistośći. Przykładowo - X zabił Y (faktycznie), ale wskutek braku dowodów go uniewinniono - jest więc przestępcą czy nie?? Z dokonał przestępstwa (faktycznie, ale sprawa w toku i nie został (nie wiadomo czy zostanie) skazany - jest więc przestępcą czy nie?? Q złamał prawo, ale świadkowie są przez niego zastraszeni i boją sie zeznawać - jest więc Q przestępcą czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 20:36 Słyszałeś zapewne o sofistyce. Więc nie stosuj jej. Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Kaczyński na prezydenta Senegalu! 28.04.05, 20:42 To nie sofistyka tylko zwykła logika. Wbrew sofistom uważam, że do prawdy można dotrzeć i jest to konieczne. Ale powiedz osobiśćie - jak Ty interpretujesz słowo przestępca?? Odpowiedz Link Zgłoś
danwar1 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:27 Mało przemyślane wydaje mi się głosowanie PO przeciwko przyszłemu koalicjantowi. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:44 Najsmutniejsze dla Was lewicujacych jest fakt iz Kaczynscy ida po wladze ,i nic juz nie mozecie na to poradzic .Czym wiecej ich opluwacie tym wiecej zyskuja w oczach uczciwych Polaków,to paradoks tego czasu.Komuchy swym postepowaniem totalnie obrzydzili wszystkim za wyjatkiem was oczywiscie kolor czerwony i zblizone do niego, musicie wreszcie zrozumiec ze nie ma na to rady,toniecie ,zwyczajnie toniecie,naturalnym zatem kandydatem do wladzy jest pis,wygra wybory i zrobi wreszcie porzadek,juz slysze te wrzaski ze lamia prawo ,ze trzeba wiecej dowodów ,ze te wszystkie przestepstwa to tylko drobne pomylki urzedników ,ze trzeba lagodniej traktowac zlodziei ,ze to zamach na demokracje i temu podobne bzdury.Zycze wiecej opamietania Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:22 Gratuluję dobrego samopoczucia. A skąd masz pewnośc, że to "nibyprawo" Kaczyńskich nie dopadnie Ciebie? Czy jak Cię spałują lub zamkną bez wyroku (lub z wyroku pożal się Boże "sądu ludowego" czy innej podobnej instytucji, co na jedno wychodzi) też bedziesz mówił, że demokracja i prawa obywatelskie yto różne bzdury. Swoja drogą zastanawiam się dlaczego ludzie o prawicowych poglądach mają takie skłonności do iście bolszewickiego zamordyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:42 Ciekawe skad u czerwonych nagly przyplyw milosci do demokratycznych instytucji? szczególnie wysoko cenia sobie niezawisle sady typu gdanskiego,jesli chodzi o palowanie to mialem okazje przekonac sie na wlasnej skórze jak wyglada czerwona praworzadnosc, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:48 rebjot napisał: > Gratuluję dobrego samopoczucia. A skąd masz pewnośc, że to "nibyprawo" > Kaczyńskich nie dopadnie Ciebie? Czy jak Cię spałują lub zamkną bez wyroku (lub > z wyroku pożal się Boże "sądu ludowego" czy innej podobnej instytucji, co na > jedno wychodzi) też bedziesz mówił, że demokracja i prawa obywatelskie yto różn > e > bzdury. Swoja drogą zastanawiam się dlaczego ludzie o prawicowych poglądach maj > ą > takie skłonności do iście bolszewickiego zamordyzmu Po postach m15 widać, że jego nie spałują, on już gdzieś się przyssał w pobliżu Kaczorkówi ( nie dziwię mu się wcale :-)) już nie może się doczekać obiecanych konfitur... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:08 Nie znasz mnie wiec zastanów sie nim cos napiszesz.Czy to taki ubecki zwyczaj posadzac o najgorsze przeciwników?Jestem w 100% niezalezny we wsztstkich dziedzinach .Kaczynskich popieram w przekonaniu ze dobrze przysluza sie Polsce no i oczywiscie ze wspólnie dokopiemy czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:14 m15 napisał: > Nie znasz mnie wiec zastanów sie nim cos napiszesz.Czy to taki ubecki zwyczaj > posadzac o najgorsze przeciwników?Jestem w 100% niezalezny we wsztstkich > dziedzinach .Kaczynskich popieram w przekonaniu ze dobrze przysluza sie Polsce > no i oczywiscie ze wspólnie dokopiemy czerwonym Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie...też mnie nie znasz a w poście insynuujesz żem UBek...A Kaczyńskich popierasz w przekonaniu, że dokopią czerwonym, a potem być może przysłużą się Polsce (naprawdę nie wiem jak ??) Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:18 > no i oczywiscie ze wspólnie dokopiemy czerwonym Skąd się bierze tylu kopaczy? Epidemia jakaś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:34 Lata siedemdziesiate byly smutne ,teraz nadchodzi siedemdziesiat lat wesolosci Co do kopaczy to biora sie oni z przeszlosci ,jam nie z soli ani z roli jeno z tego co mnie boli Odpowiedz Link Zgłoś
mangold PiSklątko -optymista ?? 28.04.05, 16:39 70 lat ?? Optymista !! Obawiam się , że po rządach Kaczorów po polsce tylko marchewkowe pole zostanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:44 Czy wcześniej nie powiedział tego pewien hetman? A co do wesołości. Już jest mnóstwo śmiechu, kiedy się patrzy na tę karykaturę męża stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:50 bylem pewien ze prezentujesz wyzszy poziom,czepianie sie fizjonomii jest ponizej czegokolwiek, Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:55 Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Ja się nie czepiam fizjonomii. Śmieszą mnie mnie jego nadęte pozy, gestukulacja, kreowanie się na jedynego sprawiedliwego. A, tak przy okazji. Człowiek, który się jąka, raczej nie ubiega się o posadę spikera. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:58 m15 napisał: > bylem pewien ze prezentujesz wyzszy poziom,czepianie sie fizjonomii jest > ponizej czegokolwiek, To może lepiej komuś ubeckie metody zarzucać....albo ubecką przeszłośc ?? kfuck kfuck Odpowiedz Link Zgłoś
minarskipiotr Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:56 widzę, że kolega niedoinformowany, więc oświecę go, oni (i tu chodzi o panów K.) mają wyższe (i to z tytułem profesora zwyczajnego) wykształcenie w dziedzinie prawa, ja mam tylko mgr politologii, ale wiem, że jeśli chodzi o prawo to raczej nie mają sobie (wśród polityków) równych - jeśli chodzi o znajomość prawa. Natomiast kolega z tego co mówi, wnioskuję, że skończył nauki polityczne w Łodzi (paręnaście lat temu), ja nie będę mówił co to była za szkoła, ani kto się tam kształcił, ale większość Polaków chyba wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:04 widzę, że kolega niedoinformowany, więc oświecę go, oni (i tu chodzi o panów K. > ) > mają wyższe (i to z tytułem profesora zwyczajnego) wykształcenie w dziedzinie > prawa, Który i od kogo otrzymał tytuł profesora zwyczajnego? Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 14:43 O wygranym głosowaniu dla Kaczora przesądziło 2 radnych z LPR (zapewne niedługo już byłych radnych LPR). Kaczyński oprócz tego, że włączył się w obchody 60 rocznicy Powstania Warszawskiego nic dla naszego miasta nie zrobił. Polityczne kumoterstwo jak było tak jest (burmistrzem Żoliborza jest LPR z swulaskiego który nigdy nie maił nic wspólnego z Warszawą). Jedyne stołeczne wydatki które wzrosły za Kaczora to wydatki na administrację lokalną - o bagatela 46 mln PLNów. Powsadzał swoich kolesi na wszelkie możlwe stołki w Warszawie. jak nie jesteś z nich - nic nie załatwisz (sprawa komisji edukacyjnych przy radach dzielnic). Reszta wydatków albo jest obcinana, albo jest wstrzymana (zawiadomienia do prokuratury itp.) co powoduje zastuj w warszawskich inwestycjach. Kaczor nie zrobił porządku ani z centrum miasta, ani ze stadionem X-lecia. Stan warszawskich dróg pozostawia wiele do życzenia. Nasze miasto jak nie miało obwodnicy tak nie ma (a w Polsce miejszcze mieściny już takie mają). Ekipa Kaczyńskiego jeżeli działa na arenie międzynarodowej to tylko po to aby się pokłócić (sprawa ronda Dudajewa itp). Wstyd mi, że nasze miasto tak wygląda - a miało być tak pięknie..... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 14:47 Ciezkie czasy czekaja was a nie nas Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 14:50 Wy, to kto? Import do stolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:47 My to mieszkancy Konstancina do którego tlumnie zjezdzacie kazdego weekendu i do którego chetnie byscie sie przeniesli. Pracujemy w Warszawie i codziennie obserwujemy zycie miasta i dokonania jego wladz .Brawo Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
anda99 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 14:59 Jesli patrzeć obiektywnie. To za Kaczora wcale nie jest lepiej w Warszawie (a tak naobiecywał). Zaraz mnie zakrzyczycie, więc kilka przykładów: 1. Jakość ulic - jeżdze codzień i dziur jakby coraz więcej. Z niektórych ulic jest już tylko sito, ale oczywiście nie na tych głównych.... 2. Ścieki - jak były gminy to w najbliższej okolicy coś się działo - teraz już nic 3. Jakość obsługi mieszkańców w urzędach - 5 lat temu rejestrowałam samochód w ciągu 2 godzin w tym roku musiałam 2 razy jechac do urzedu, stac 2 razy w kolejce i zeby dostać rejestrację na czas, dzwoniłam aż do szefa urzędu, bo jest tylko gorzej. 4. Publiczna służba zdrowia - już nie korzystam z państwowej, nie stać mnie na zarywanie dnia pracy zeby być może dostać się do lekarza. 5. Nowe inwestycje - chciałabym przytoczyć kilka przykładów z sympatii dla Kaczora, ale prócz muzeum Powstania Warszawskiego jakoś nic nie widzę na choryzoncie. Ale może się mylę. Proponuję wypisanie wszyskich rozpoczętych przez Kaczora inwestycji w Warszawie: 1. Muzeum Powstania Warszawskiego 2... (czekam na wpisy) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:31 > Proponuję wypisanie wszyskich rozpoczętych przez Kaczora inwestycji w Warszawie > : > 1. Muzeum Powstania Warszawskiego 2. Bezkolizyjne skrzyżowanie przy Galerii Mokotów. Nareszcie będzie można jeżdzić normalnie w tym newralgicznym miejscu. 3. Nowa nawierzchnia dróg np. na Rozbrat, Myśliwieckiej, Powsińskiej 4. Poszerzenie głównej arterii Ursynowa - Al. KEN - po jednym pasie dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:41 To już w moim mieście władza więcej zrobiła....wstyd się przyznać-lewicowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:47 Skrzyżowanie w twoim "mieście" to dwie drogi gruntowe. Jakbyś kiedyś był w Warszawie i zobaczył roboty przy Galerii Mokotów, to weż mapę bo się zabubisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:50 Oł fak !!1 Wielki Pan Warszawiak się odezwał...Teraz już wiem za co reszta kraju tak Was nie lubi...Ale mam nadzieję, że tacy jak Ty są w Warszawie wyjątkiem, który niestety najwięcej wykrzykuje robiąc niesłuszna opinię mądrzejszym mieszkańcom... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:57 Jest takie określenie - "warszawiak, sto dwadzieścia km w bok od Marszałkowskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_syjamski Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:56 To rondo blokowane przez uklad rzadzacy, gdzie podwykonawcy odmawiaja wykonywania dalszych uslug, bo otrzymuja zaplaty za wykonane uslugi, wskazujesz jako argument "za". Chyba ze slonia spadles. Opoznienia sa takie, ze za dwa lata moze nim pojedziesz. Podobnie z Trasa Siekierkowska, ktora mial byc juz w zeszlym roku oddana, a bedzie w 2007, jak wreszcie ktos inny przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:12 Ja ci powiem co boli najbardziej takich krzykaczy. To ich boli, że USTAWIONYCH PRZETARGÓW nie ma za Kaczora i obłowić się nie można. I tu jest pies pogrzebany. Puste kieszenie u całego czerwonego układu, mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 17:22 Nie ma ustawionych bo wogóle ich prawie nie ma głownie dlatego, że "kompetentni" urzędnicy nie potrafią ich przygotować prawidłowo. Sam p. prezydent w jednym z wystąpień do UZP o zwolnienie z przeprowadzenia przetargu na inwestycje o wartości 20 mln zł jako przyczynę podał to, że podlegi mu pracownicy nie potrafią takiego przetargu przeprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:54 Bylem pewien ze to ludzie buduja ,lecz teraz nie wiem moze wladza ,moze Polske odbudowal Bierut ,dalej kontynuowal Gomulka a dziela budowy dokonczyl Gierek Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:59 m15 napisał: > Bylem pewien ze to ludzie buduja ,lecz teraz nie wiem moze wladza ,moze Polske > odbudowal Bierut ,dalej kontynuowal Gomulka a dziela budowy dokonczyl Gierek Czyli to nie Kaczorek coś tam zbudował tylko ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:18 Oczywiscie ze kaczorek niczego nie zbudowal ,najwazniejsze ze na zbita twarz wywalil z urzedu nieusuwalnych przez lata czerwonuch kacyków ,którzy miasto traktowali jak prywatny folwark i ze rozbil mafie warszawska umiejscowiona w magistracie,ot co i za to go cenic beda nastepne pokolenia warszawiaków ,lecz tych prawdziwych ,znajacych znaczenie slowa honor a nie tych przeflancowanych z glebokiej prowincji za zaslugi w utrwalaniu wladzy ludowej ,po tych niczego dobrego spodziewac sie nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:49 Wyremontowana czesc al Krakowskiej Budowa wiaduktu Hynka-Wilanowska Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 17:12 Rzeczywiści ilość i wielkość inwestycji powala na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
minarskipiotr Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:03 no, kolego, tu pan przesadził, wszystkie rzeczy wypisane przez pana są nie w kompetencji urzędu miasta (drogi - państwowe, nie wszystkie, ale większość - spójrz na ich oznaczenie, przychodnie -NFZ, kolejki - sprowadzanie złomowiska z Niemiec itd.... itd...) Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:25 Jakich "WAS" i jakich "NAS" Przydałoby się dokładniejsze wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:22 Wy to oczywiscie etatowi obroncy marksistowskich wartosci moralnych ,my to przeciwnicy ,wy bronicie komuchów my wskazujemy na ich zlodziejstwo itp ,itd Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:27 A za cztery lata; Wy to oczywiście etetowi obrońcy narodowosocjalistycznych ideałów, my to przeciwnicy, wy bronicie faszystów, my wskazujemy na ich złodziejstwo itd.itd P.S Z narodowym socjalizmem to oczywiście uproszczenie takie jak komunizm w Twoim poście, dzięki temu wszyscy zrozumieja o co mi chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:37 Ja umie przyznawac sie do bledów ,kaczynscy mysle ze tez , wy tego robic nie potraficie Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Buahahahahaha 28.04.05, 16:43 m15 napisał: > Ja umie przyznawac sie do bledów Może.... , kaczynscy mysle ze tez ????buahahahaha , wy tego robic nie > potraficie Choćbyśmy się 10 razy przyznali i 20 razy kajali to Wy i tak będziecie robić i krzyczeć swoje , bo Bez wroga piS jest tylko śmieszną kanapową partujką HOWGH Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Buahahahahaha 28.04.05, 16:52 jak mówia wasi przyjaciele pazywiom ,uwidiom Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Buahahahahaha 28.04.05, 16:55 A przed chwila zarzucałeś mi, że nie znając twojej osoby piszę o niej głupoty......Czy rozmowa ze zwolennikami kaczorów zawsze musi kończyć się w ten sposób...rozumiem,brakuje argumentów...a zdrugiej strony uwazam język rosyjski za zajebisty-napewno jest lepszy od nowomowy kaczorów kfuck kfuck Odpowiedz Link Zgłoś
mangold I własnie po tych słowach widać, że dla Polski .... 28.04.05, 15:40 m15 napisał: > Ciezkie czasy czekaja was a nie nas I własnie po tych słowach widać, że dla Polski to Wy za dużo zrobić nie chcecie. No, oczywiście poza lustracją dla nie swoich...a dla członków (sic!) PiSu-ciepłe posadki... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: I własnie po tych słowach widać, że dla Pol 28.04.05, 16:26 Posadki dla madrych i uczciwych niekoniecznie z pis bierny,mierny byle wierny to kanon czerwonych,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: I własnie po tych słowach widać, że dla Pol 28.04.05, 16:29 m15 napisał: > Posadki dla madrych i uczciwych niekoniecznie z pis > bierny,mierny byle wierny to kanon czerwonych,prawda? oczywiście, że nie !! Posadki dla madrych i uczciwych niekoniecznie z sld bierny,mierny byle wierny to kanon brunatnych, prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: I własnie po tych słowach widać, że dla Pol 28.04.05, 16:30 A MSD to czyj kanon? Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 15:24 He, he... Trzeba było wybrać innego prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
minarskipiotr Re: Ciężkie czasy nas czekają 28.04.05, 16:00 to życzę przejechać przez obwodnicę w Bolesławcu - obwodnica załatwiona przez właściciela CPN-u (w rządzie za czasów SLD - poprzednich - dwie tury temu), zaczyna się w środku miasta, a kończy, i owszem, już poza miastem, korki jak były, tak są (i to jeszcze większe)... Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Przyszła koalicja PO - PiS rośnie w siłę, tylko... 28.04.05, 14:57 .....czy ludziom będzie się żyło dostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Przyszła koalicja PO - PiS rośnie w siłę, tyl 28.04.05, 15:00 Pewna postać, stworzona przez S. Wiecheckiego, w takich wypadkach zwykła była mówić - "osobiście przypuszczam, że wątpię". Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 14:58 Wyborcza nie byłaby sobą gdyby nie zamieściła takiego akurat zdjęcia. Tak, tak, wiem, fotografowi ostatnie zdjęcie z rolki akurat zostało i nie mógł już zrobić innego ujęcia, bez takiej głupiej miny. Ach te subtelne metody... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:05 rafal_koko napisał: > Wyborcza nie byłaby sobą gdyby nie zamieściła takiego akurat zdjęcia. Tak, tak, > > wiem, fotografowi ostatnie zdjęcie z rolki akurat zostało i nie mógł już zrobić > > innego ujęcia, bez takiej głupiej miny. Ach te subtelne metody... Scenka w sądzie: świadek żonaty. Nie proszę Wysokiego Sądu, ja od dzieciństwa mam taką głupią minę. Scenka w urzędzie: pan jest prezydentem. Spiprzaj dziadu, ja od dzieciństwa mam taką głupią minę. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 15:49 No właśnie o tym mówię. To ma być taki dodatkowy bodziec, nie dość, że głupi, to jeszcze brzydki. Tak, tak nie tylko do was chłopcy taki przekaz idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Absolutorium dla prezydenta Kaczyńskiego 28.04.05, 16:08 Nie przesadzaj - na fotografii, nawet i na tej, wzrostu przeciez nie widac...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Zadnego z Kaczynskich NIE DA SIE upiekszyc kamera 28.04.05, 15:12 Taka uroda... W realu jeszcze gorzej;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Zadnego z Kaczynskich NIE DA SIE upiekszyc ka 28.04.05, 15:26 > Taka uroda... W realu jeszcze gorzej;) A skąd ty możesz wiedzieć, starozakonny z Wiekiej Brytanii? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Zadnego z Kaczynskich NIE DA SIE upiekszyc ka 28.04.05, 15:49 Bo jako starozakonny z Wlk. Brytanii dostapilem zaszczytu wielokrotnego sciskania spracowanych dloni i Lecha, i Jaroslawa. Widzisz, jak sie nas, brytyjskich Zydow, u was ceni? A ty co? Mozesz ich podziwiac wylacznie na obrazku...;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew12345 pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 14:58 i mam nadzieje, że Kaczyński szybko zniknie ze sceny politycznej. Ze nie będzie dłużej prezydentem Warszawy i nigdy nie zostanie prezydentem Polski, czego Wam wszystkim i sobie życzę. wierzcie mi! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:03 No, skoro "pracujesz w urzędzie miasta", to autorytet z ciebie, że ho ho... Wierzymy ci. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:35 > Wali mnie to. Ot i mamy odpowiedż kto zacz. Język lewactwa a la Zdrojewski z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:38 Masz rację. Powinien napisać "Spieprzaj, dziadu". Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:43 > Masz rację. Powinien napisać "Spieprzaj, dziadu". Nie, to ja powinienem napisać. Spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:47 Mam. Już wiem. Jesteś aktywistą Prawa i Sprawiedliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:49 Pudło. Ja nie muszę oczywiście zgadywać czyimn ty jesteś aktywistą. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 15:54 Przepraszam, ze Cię nie doceniłem. Z tą przenikliwością i wytwornym językiem jesteś członkiem władz PiS! Nie powinieneś się wstydzić. Po różnych manowcach ludzie krążą. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 16:02 wild31 napisała: > Mam. Już wiem. Jesteś aktywistą Prawa i Sprawiedliwości! Raczej bojówkarzem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 16:06 Masz rację. Naciągam głęboko na uszy czapkę wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 16:09 Lepij wytrzymały kask załóż, bo jak już dopadną do władzy to nie będzie zmiłuj...narazie tylko gadają, ale kto ich tam wie?? Wszystkie PiSklątka są widzę tak nieobliczalne jak Kaczory dwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 16:10 Udzielimy azylu - u nas Kilroy-Silk (choc niby chamsko-przystojny) nie ma zadnych szans ze swoja "Veritas" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Dzięki, naprawdę mi ulżyło... 28.04.05, 16:18 ..że z moimi poglądami dostane gdziekolwiek azyl :-))) A nie ma tam czasem u Was jakiegoś (choćby małego ) PiS-u....Bo nie chciałbym z deszczu pod rynnę ... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: pracuje w urzedzie miasta.... 28.04.05, 16:13 Ja wierzę w bajkę o "Brzydki kaczątku". To są szalenie przyzwoici ludzie, tylko bardzo starannie to ukrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie, ty sie wolisz LUDZIC. Czekac na Marszalka 28.04.05, 15:14 na bialym koniu (hehehe, ale porownanie do Kaczorow!)...Nie wierzysz slowom ludzi, ktorzy Kaczory w realu ZNAJA. A wiec nie placz nam na tymze forum za jakis rok, czy poltora, ze "oni" znow cie "oszukali" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Nie, ty sie wolisz LUDZIC. Czekac na Marszalk 28.04.05, 15:39 Jak tylko tematem jest PiS, to "kropekuk" jak piesek preriowy na klawiaturze kalumie wypisuje. Wyszczekaj się, wyszczekaj, to ci ulży i żonie dasz spokój wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Nie, ty sie wolisz LUDZIC. Czekac na Marszalk 28.04.05, 15:52 Pozwalam ci poszczekac na Conservatives, Labour, Liberalnych Demokratow Kennedy'ego, BNP, UKiP , a nawet za dosc wierny odpowiednik waszego PiSa - "Veritas" tego faszysty Kilroya-Silka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Nie, ty sie wolisz LUDZIC. Czekac na Marszalk 28.04.05, 15:53 Nudny jesteś i strasznie tak jakoś zawężony, powiedziałbym światopoglądowo z tym swoim "nie lej w gacie...". Gadka o marihuanie, piłce nożnej czy dupie Maryny, a ty ciągle o laniu w gacie. Zainteresuj się może czymś więcej niż ukochaną partią. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Sorki, a GDZIE tu o jakiejkolwiek partii? 28.04.05, 16:02 Ja mowie o LUDZIACH (w tym przypadku przystojnym Pilsudzkim i mniej przystojnych Kaczynskich), to tylko Polacy nie sa w stanie wyrwac sie z myslenia poprzez LISTY PARTYJNE - my mamy tzw. "system westminsterski" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk PS: korekta - J.K.Pilsudski 28.04.05, 16:05 Czy wy musicie miec taka trudna jezyk? Odpowiedz Link Zgłoś
modar1 Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów SLD! 28.04.05, 15:15 Myślałem, że po odsunięciu Piskorskiego i spółki PO w Warszawie będzie partią nowoczesną, otwartą na przyszłość.A stało się inaczej.Razem ze swoim koalicjantem zatęsknili za władzą i Złotymi Tarasami czy Mostem Siekierkowskim.Nie mają już na czym zarabiać więc trzeba szukać kozła ofiarnego. Uwżam, że Warszawa ma ogromne szczęscie iż prezydentem jest Lech Kaczyński. Szkoda, że nie ma takiego u mnie, w moim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:21 > Uwżam, że Warszawa ma ogromne szczęscie iż prezydentem jest Lech Kaczyński. Nie sądzisz, że to jednak zbyt małe miasto na tyle szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:25 A pozwol, wild, im sie ludzic. Tylko za jakis czas niech ci sie nie zala, gdy ZNOW "poczuja sie oszukani"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:41 Ponad 2/3 mieszkańców Warszawy popiera Kaczyńskiego. Bardzo boli to jego oponentów. Odpowiedz Link Zgłoś
baikadent Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:46 Bez jaj. A skąd to wiadomo? Hipotezę badawczą ktos sobie postawił? Nawet ta mała sonda w GW dotyczaca oceny rządów prezydenta pokazuje, ze ponad połowa ludzi ocenia je jako złe lub bardzo złe. ciekawymbardzo napisał: > Ponad 2/3 mieszkańców Warszawy popiera Kaczyńskiego. Bardzo boli to jego > oponentów. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:53 Bez jaj to ja 10 kilo ważę. Sondaże dotyczące opinii warszawiaków możesz znależć w necie. O tym się głośno nie mówi, ale każdy z zainteresowanych to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 16:01 A z jajami 10,5 kilograma? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:54 Bo on CHCE w to wierzyc, "wierujaszczij takoj" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 17:32 A na Samąbronę ponad 30%....... wg "niektórych" badań. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:30 Powiedzmy, że złodzieje i aferzyści postawili Złote Tarasy i Most Siekierkowski, ale postawili. A co Kaczyński wraz z ekipą postawił. Chyba tylko na swoje zwycięstwo w wyborach prezydenckich (tych ogólnokrajowych) Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 15:40 Przygotowanie dużej miejskiej inwestycji trwa 3,4 lata najpierw to wiedz, a potem pupku odstosunkuj się od Kaczora, on i tak wygra prezydenturę i twoja nienawiść może mu tylko pomóc! Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 16:06 po pierwsze kaczynski urzeduje trzy lata, po drugie siekierkowski budowano 12 lat, po trzecie zlote tarasy sa budowane juz w calosci za kadencji kaczynskiego, poprzednicy jak wiesz nakradli co mogli przy sprzedazy gruntow zanim podpisali odpowiednie dokumenty, sprawa trafila (jak i setki innych) do prokuratury. dzieki Bogu za takiego prezydenta jaki jest Kaczynski, wokol w tym kraju syf, korupcja i wszechobecne towarzystwo w ukladach. tutaj juz "przychylne" mu media wyszukuja jakis problemow z kostkami brukowymi, czy jak w kurierze robia "powazny" material na temat "klimatycznego"..no po prostu nie maja sie czego uczepic. mam nadzieje, ze niedlugo tak bedzie w Polsce. ta polityczna hucpa w radzie miejskiej przegrala. tutaj jak czytam niektore wypowiedzi to jad nienawisci wylewa sie totalnie z kolnierzykow...to zakloca rozsadek i zdrowe podejscie do sprawy. a prawda jest taka, ze nie bylo lepszego prezydenta od wielu kadencji, ale politykierstwo, uklady i nienawisc zaslepiaja. Precz z komuna! tylko uczciwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 16:11 modar1 napisał: > Myślałem, że po odsunięciu Piskorskiego i spółki PO w Warszawie będzie partią > nowoczesną, otwartą na przyszłość.A stało się inaczej.Razem ze swoim > koalicjantem zatęsknili za władzą i Złotymi Tarasami czy Mostem > Siekierkowskim. Nie mają już na czym zarabiać więc trzeba szukać kozła ofiarnego. > Uwżam, że Warszawa ma ogromne szczęscie iż prezydentem jest Lech Kaczyński. > Szkoda, że nie ma takiego u mnie, w moim mieście. To ciekawe, że właśnie ludzie Piskorskiego, tj. małżeństwo Foglerów i cały ich "układ warszawski" wyrzucony z PO za udział w aferze mostowej poparli Kaczyńskiego. Miał rozliczyć aferzystów tymczasem szuka u nich poparcia (i wreszcie znalazł). Kaczyński - spieprzaj dziadu z Warszawy a najlepiej w ogóle z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 16:21 idac tokiem twojego myslenia Julia Pitera tez nalezy do tego ukladu. ciekawe, ale dla logicznie myslacego osobnika niewystarczajaca prowokacja..gdybys chociaz znalazl jeszcze jakies kwity, tudziez wyjal asy z rekawa za to co im zaoferowal, gotow jestem zaryzykowac twierdzenie, ze jakas tam czesc populacji o iq 80 to lyka. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 16:33 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2679430.html Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 16:56 no i..??? gdzie te kwity ? gdzie jakies slowka o czyms co niszczy jego wizerunek? to moze kaczynski ma prosic, moze oglaszac poprzez media, by ci ludzie nie glosowali na niego? a co jesli po prostu mysla racjonalnie ? oczywiscie niemozliwe... miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2677090.html jeszcze ta wyjeta z kontekstu i emocjonalna wypowiedz j. pitery sprzed kilku dni obok newsa. to wszystko ma stwarzac wizje czlowieka, ktory wchodzi w uklady...czysta socjotechnika oparta na wspolczesnej sredniej w tym kraju, ktora wychowana na takich sztuczkach mysli, ze wszystko wokol to zlodziejstwo i syf..tak sie hoduje elektorat samoobrony... Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 17:41 CZłowieku jestaś tak zaślepiony wiarą w Kaczora, że nie widzisz żadnych niejasności w jego działaniach. Uważasz, że Kozak i spółka głosowali za Kaczorem z czystej miłości do niego. Już mówi się o nowej koalicji w Radzie, ciekawe z kim. To PiSuary twierdzą, że rolą opozycji jest głosowanie przeciw rządowi niezależnie czy ustawa lub uchwała ma sens czy nie. Sami więc uznają, że kto głosuje z nimi jest ich sojusznikie, wuięc o czym tu gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
pixelp Re: Ciągnie PO do swoich naturalnych koalicjantów 28.04.05, 18:22 problem z Toba, i roznica miedzy nami, polega na tym, ze ja nie ulegam politykierstwu i staram sie myslec obiektywnie, ty raczej starasz sie myslec kategoriami, ze jedynym mozliwym rozwiazaniem dlaczego glosowali za nim, jest polityczne kunktatorstwo...nic wiecej. ciesze sie, ze nie jestem tak zaslepiony jak mnie opisujesz. jesli znasz troche realia prawne, moze tak jak ja czasami glosujesz za udzieleniem absolutorium np. prezesowi wspolnoty mieszkaniowej, to powinienes wiedziec, ze nie bylo obiektywnych przeslanek by glosowac na "nie", w dodatku wypowiedzialy sie na ten temat najbardziej obiektywne instytucje - rada obrachunkowa oraz komisja rewizyjna (ale idac twoim tokiem rozumowania, to tam pracuja ludzie z "desantu" kaczynskiego..hehe)...to wszystko jak juz napisalem wczesniej, to totalna hucpa polityczna, do tego hipokryzja i dzialanie na szkode tego miasta i jego mieszkancow. na szczescie znalazlo sie rowniez dwoch normalnie myslacych czlonkow lpr, ktorzy poparli Kaczynskiego, i teraz wylecieli z tej partyjki...ale na pewno cos im obiecal, prawda.. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk PO - SAMA SIĘ POGRZEBIE 28.04.05, 15:41 panie Rokita i Tusk !!! jak nie pozbędziecie sie tej baby z chinskim usmiechem to PO zejdzie na psy ... UWAGA NA GRONKIEWICZ ! - NIEBEZPIECZENSTWO DLA PO WISI W POWIETRZU .Ja juz odchodzę od was , ide do PiS . Dowidzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: PO - SAMA SIĘ POGRZEBIE 28.04.05, 15:46 Jak się ma skrót Ha-Gie-Wu to się prowadzi politykę wuj wie jaką, byle ze Świętą Joanną Bielańską u boku. Ładnie się baby przejechały! Odpowiedz Link Zgłoś
rzebra Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 16:38 Gazeta pisze: Za .. było 32 radnych, 18 - przeciw, 4 wstrzymało się od głosu. a później dodaje, że: O udzieleniu przez absolutorium dla prezydenta zdecydowały dwa głosy radnych LPR. Gazeta W. schodzi na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 16:43 co za nowość ?! przeciez GW juz dawno na te psy zeszła , juz nie raz mówiliśmy , ze dziennikarzy ma dennych ... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 16:43 Nie moze zejsc na psy cos co na owe psy zeszlo dawno,dawno temu,w czasach gdy kazalo nam odp...sie od generala ,gdy zwalczalo rzad olszewskiego i jak zbój pod oslona nocy dobijalo z komuna targu itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 16:45 Nie rozumiem czemu jeszcze GW czytasz?? Masochizm ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 16:47 Stara szkoła bolszewicka. Wroga trzeba dobrze poznać aby go skutecznie zwalczać. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:02 Masz racje wroga trzeba dobrze poznac ,lecz czy to szkola bolszewicka bym sie spieral Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:06 A propos bolszewizmu : Ciesz się,że Kaczory nie urodziły się ze 40 lat wcześniej, znając ich chwiejność poglądów szybko by się przystosowali. To byłby dopiero bolszewizm ..... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:09 Oni go twórczo rozwiną. To są bardzo zdolni (do wszystkiego) ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 16:59 Kpisz czy co ,trzeba wiedziec co wróg mysli Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:02 przestań wreszcie dzielić ludzi na swój-wróg...udziela się Wam mania prześladowcza Kaczorów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:07 Jest pewna zależność. Im mniej udane życie tym więcej wrogów. Następny etap to zabawa ołowianymi żołnierzykami. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:11 Ale we frustracji całe życia....Chyba mi ich żal ...? chyba -podkreślam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:16 czerwoni ,rózowi ,lewica laicka gazety to wróg mozna by powiedziec instytucjonalny ,jest i basta bez wzgledu na jakosc zycia,powiem wiecej przez ich obecnosc wlasnie ta jakosc zycia Polaków pogarsza sie ,to jest rak toczacy organizm naszego kraju,lecz z rakiem tez mozna wygrac i my walke te wygramy,obiecuje wam panowie Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:19 A widziałeś kiedyś "Nasz Dziennik", A słuchałeś Rydzyjka.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:25 rydzyka jeszce nie sluchalem lecz sadzac po skali waszych ataków na jego radio musi byc wart posluchania Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:26 EEEE pic(s)ujesz....każdu w tym kraju choć raz słuchał Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:27 Sama prawda z niego płynie. Ta, ks. Tischnera. Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Myśleć należy, piszący 28.04.05, 17:50 Szanowni Wild31, Magnold - wasza zajadłość wynika, niestety, z waszej głupoty. Wychowani na komiksach, depczecie wielkości (np. Tischner - filozof, uznawany w całym świecie), bo nic o nich nie wiecie, naśmiewacie się z prawości i normalności - bo w waszych kręgach ważna jest kasa (zawartość łbów - nieważna) i szpan, powtarzacie za manipulatorami slogany, nie myśląc, nie macie własnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Myśleć należy, piszący 28.04.05, 18:01 Poraziła (to modne ostatnio słowo) mnie Twoja zdolność do oceny ludzi w oparciu o pisemne teksty. Ale zacznę pracować nad sobą. Co do ks. Tischnera. Właśnie On (duża litera) mawiał: som tzy prowdy. Prowda, najwinkszo prowda i gó.. prowda. Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:58 A czytałeś, magnold, raz chociaż Nasz Dziennik? A słuchałeś choć raz Radia Maryja? Zrób to - a potem wygłaszaj sądy - nie odwrotnie. Ludzie nie myślący wolą używać epitetów podwórkowych (twoje Rydzyjka), obrzucać innych pomyjami - nie formułujac zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 18:03 Pomyjami się oblewa. A obrzuca błotem. Akurat Ty powinieneś to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 29.04.05, 07:27 Czytałem, słuchałem...Zenada...Niektórzy ludzie uzywają epitetów "komuchy" tylko dltego, że brak im argumentów.....to dlaczego ja nie mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:23 A gdzie zydzi, cykliści i masoni? A radio i telewizja? A agencje towarzyskie? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:10 To nie mania przesladowcza tylko realna codziennosc do tego bardzo smutna .Zbudujemy IV RP skonczymy z komuna ,rozliczymy zlodziei ,oczyscimy instytucje panstwa z ubecji a wtedy nastanie czas likwidowania podzialów swój- wróg.Z ta czerwona zarasa przywleczona przez sowietów trzeba walczyc dla dobra ojczyzny do upadlego.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:12 m15 napisał: > To nie mania przesladowcza tylko realna codziennosc do tego bardzo > smutna .Zbudujemy IV RP skonczymy z komuna ,rozliczymy zlodziei ,oczyscimy > instytucje panstwa z ubecji a wtedy nastanie czas likwidowania podzialów swój- > wróg.Z ta czerwona zarasa przywleczona przez sowietów trzeba walczyc dla dobra > ojczyzny do upadlego.Amen A co z takimi jak ja ?? Przecież nigdy nie mam szans być "swój" ( tfuj-cokolwiek w Waszej nowomowie to znaczy ) ...tylko żeby nie bolało.... Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:18 Sprawa się rypła. Oni mają misję. Wychodzi taki BONAPARsTEk i wie czego lud polski pragnie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:22 Kazdy lud pragnie uczciwego panstwa to takie proste a zarazem takie dla was trudne lub wrecz niezrozumiale Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:24 To jest i moje marzenie ...ale uczciwe to nie znaczy oszołomskie... Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:29 To że ktoś krzyczy na komunę używając jej języka (bełkot rodem z powieści G. Orwella) oraz czyta "z obowiązku" zdradziecką "gazetę wyborczą" świadczy nie o rozbijaniu wroga od środka a o upodobnieniu się do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 29.04.05, 07:29 Co to za fobia z tymi wrogami?? Wroga się nienawidzi, ja Was tylko nie lubię.... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:29 zbudujemy takie panstwo nawet za cene bycia tzw oszolomami,czy to wam sie podoba czy nie ,co ja pisze podoba ,wam to nie moze sie podobac ostatkiem sil bedziecie zwalczac IV RP, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:32 Do samego końca, mojego lub jej to cytat jest Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Gazeta W. schodzi na psy. 28.04.05, 17:25 Uczciwego wg. zasady Kalego? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Gratulacje dla wszystkich! 28.04.05, 17:31 Chciałbym pogratulować wszystkim uczestnikom forum aktywnego udziału w dyskusji. Minęło 3,5 godziny, a już mamy prawie 160 postów! Czegoś takiego dawno już nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: A się zagadaliśmy !!!! 28.04.05, 17:37 mangold - nie z Toba dyskutujemy , Twój post jest juz dawno zdeaktualizowany , dowidzenia , Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Wyrób sobie własne zdanie, brynk..... 29.04.05, 07:33 Ja wiem, wolicie gadać między soba,nie ma jak to sobie "pokadzić". a Ty , brynk, widze, że raczej nie dyskutujesz tylko się 'przysłuchujesz" od czasu do czasu przyklaskując. Wyrób soboe chłopie wasne poglądy, bo czytając swoich kolegó tylko się zmarnujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Wyrób sobie własne zdanie, brynk..... 29.04.05, 14:52 mangold napisał: > Wyrób soboe chłopie wasne poglądy, bo czytając swoich kolegó > tylko się zmarnujesz... Aby tego uniknac koniecznie czytaj klasyków ,zacznij od Marksa a wyrobisz sie ze ho ,ho, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Wyrób sobie własne zdanie, brynk..... 29.04.05, 15:44 m15 napisał: > mangold napisał: > > > Wyrób soboe chłopie wasne poglądy, bo czytając swoich kolegó > > > > tylko się zmarnujesz... > Aby tego uniknac koniecznie czytaj klasyków ,zacznij od Marksa a wyrobisz sie > ze ho ,ho, Kolega, widzę oczytany...poproszę o streszczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki absolutorium dla prezydenta Wa-wy 28.04.05, 18:27 to skandal. Ten intelektualny (i fizyczny) gnom wydał z kasy miasta kilkadziesiąt milionów PLN na nagrody dla ludzi swojego układu. Tak samo będzie jeśli (nie daj boże) zostałby prezydentem kraju. Abstrahując od względów merytorycznych (brak znajomości języków, spraw zagranicznych i gospodarczych) to nawet ze względów estetycznych nie można dopuścić, aby ta psychodeliczna kreatura została prezydentem kraju Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: absolutorium dla prezydenta Wa-wy 28.04.05, 22:00 kosecki - zszedłes na psy , jak ci sie nie podoba demokracja to na Białorus Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: dla brynka 28.04.05, 23:19 może i zszedłem na psy, ale pomyśl, jak Kaczyński szanuje urząd o który walczy ? Czy myślisz, ale z ręka na sercu, że to dobry kandydat na prezydenta ? Człowiek ten nie ma wizji Polski w Europie. Jest ignorantem w sprawach międzynarodowych i gospodarczych ! Przecież ten smutny pan namawiał nas na wojnę z Niemcami. Nie widzisz, że żeruje na prymitywnym polskim zaścianku ? Nie widzisz ile w nim pychy ? Już z bratem rozdziela urzędy ? Człowiek, który bełkocze o "moralnej rewolucji", a jednocześnie pluje na tak zasłużonego dla Polski Wałęsę, Mazowieckiego ? Kaczyński neguje dokonania przeszłości, a przecież to za komuny udało mu się ukraść księżyc ! Przecież jego percepcja nie wychodzi poza krąg partyjnych kolesiów. Przecież więcej godności, a być może i troski o dobro kraju ma poseł Witaszek, czy posłanka Beger. Zastanów się ! Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: dla brynka 28.04.05, 23:59 "Czy myślisz, ale z ręka na sercu, że to dobry kandydat na prezydenta ?" - na pewno najlepszy z kandydujących, od Kwacha też znacznie lepszy "Człowiek ten nie ma wizji Polski w Europie. Jest ignorantem w sprawach > międzynarodowych i gospodarczych " - to, że się ma inną wizję, niż SLD, SDPL czy PD, nie oznacza, że taka wizja nie istnieje. Owszem, istnieje - odsyłam do programu europejskiego PiS. Co do spraw gospodarczych - prezydent nie kreuje polityki gospodarczej!! "Przecież ten smutny pan namawiał nas na > wojnę z Niemcami." - zupełna nadinterpretacja... "Nie widzisz, że żeruje na prymitywnym polskim zaścianku ? > Nie widzisz ile w nim pychy ?" - to nie jest argument, zarzut ten można wysunąc pod adresem każdego polskiego polityka... "Człowiek, który > bełkocze o "moralnej rewolucji", a jednocześnie pluje na tak zasłużonego dla > Polski Wałęsę, Mazowieckiego ? Kaczyński neguje dokonania przeszłości, a > przecież to za komuny udało mu się ukraść księżyc ! " - pluje?? A to ciekawe. Różni się od nich interpretacją Okrągłego Stołu, ale jednocześnie zaznacza, iż porozumienie to było wtedy potrzebne i nieuniknione. Wałęsa i Mazowiecki byli bohaterami za komuny i w latach przełomu, ale powiedzmy sobie szczerze, ich zasługi potem są, delikatnie mówiąc, takie sobie... Dlaczego toczą oni bój w imię hasła : "status quo albo śmierć"?? "Przecież więcej godności, a być może i > troski o dobro kraju ma poseł Witaszek, czy posłanka Beger" - z tymi zdolnościami polecam zająć się tworzeniem literatury SF. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: absolutorium dla prezydenta Wa-wy 29.04.05, 07:37 Teraz to już nie wiem, gdzie Twoje miejsce, brynku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: absolutorium dla prezydenta Wa-wy 29.04.05, 14:59 jerzy.kosecki napisał: >. Abstrahując od > względów merytorycznych (brak znajomości języków, spraw zagranicznych i > gospodarczych) to nawet ze względów estetycznych nie można dopuścić, aby ta > psychodeliczna kreatura została prezydentem kraju Oto rada prawdziwego przystojniaka ,tylko czemu taki glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvel Kaczuszka dla kaczora!!! 28.04.05, 23:33 i teraz ten burak bedzi emowil jak go wszycy kochaja i popieraja jego politke opierająca sie na nie wydawaniu kasy ja juz wole uklady i miec most siekierkowski bo od czasow pana K. nawet centymetr ni eprzedluzono tej trazy no poza pasami bocznymi do bora komorowskiego tragedia te jegoi rządy!!! PRECZ Z KACZOREM!!! na jego cześć rzucam kaczuszke!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 wiadomość została usunięta z powodu... 28.04.05, 23:59 ... ... ... ... ... Kaczyński na prezydęta! To jest post łamiący regulamin! Lepiej zgłoś go, klikając czerwony kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ...a sily zjednoczone bolszewickie CIE nie... 29.04.05, 00:12 ...pokonaly...a nienawisc z nich bolszewikow buchala...buch... buch...buch...))) Odpowiedz Link Zgłoś
d3b3 znowu mnie wytną! :-) 29.04.05, 00:38 Wyabstrahował się z rozentuzjazmowanego tłumu. Stołeczny z powyginanymi szczeblami. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: SPADAJCIE DZIADY z lsd i po... 29.04.05, 07:39 My do Ciebie z sercem na dłoni, a Ty....Orginalny tekst brzmiał :spieprzjcie dziady-czego Was w tym PiSie uczą?? Odpowiedz Link Zgłoś
ermellina WYŻEBRANE ABSOLUTORIUM DLA NAJGORSZEGO PREZYDENTA 29.04.05, 07:20 KACZOR JAKO PREZYDENT POLSKI - KPINA ANI PREZENCJI ANI ITELIGENCJI Jak widać trzydniowa przerwa w obradach Rady Warszawy nie poszła na marne. Lechowi Kaczyńskiemu udało się, po licznych rozmowach i zabiegach, pozyskać dwa głosy na wagę absolutorium – Andrzeja Kropiwnickiego i Jerzego Wielgusa z klubu LPR. Za co tak głosowali? Julia Pitera mówi – Obaj koledzy są działaczami Regionu Mazowsze. Domyślam się, że to podgrupa w grupie politycznej, która dostała rozkaz z jeszcze jednego ośrodka politycznego. – Powstała egzotyczna większość, uzyskana dzięki radnym usuniętym z klubów PO i SLD oraz dwóm radnym związkowym. Gra, naciski, kupczenie głosami były prowadzone do końca. – Zachowanie Kropiwnickiego i Wielgusa to dla nas szok. Dlatego natychmiast zostali wykluczeni z klubu. Słyszeliśmy o metodach pozyskiwania, wręcz zastraszania radnych – poinformował Daniel Pawłowiec (LPR). Sam przebieg debaty był analogiczny do poniedziałkowego: przedstawiciele SLD i PO racjonalnie tłumaczyli, dlaczego nie poprą absolutorium budżetowego Lecha Kaczyńskiego, radni PiS i miejscy urzędnicy bronili prezydenta, który na obrady, zgodnie ze swym zwyczajem, nie przybył. Znacznie ciekawiej było w kuluarach, gdzie na dziennikarskiej giełdzie wymieniano nazwiska kolejnych radnych pozyskanych podobno przez prezydenta. Wszystkie okazały się nieprawdziwe. Łącznie z typem Ewy Śnieżanki. Wymieniła ona długą listę zarzutów pod adresem obecnych władz Warszawy i zakończyła: – Jak będę głosowała? Odpowiem cytatem z pana prezydenta: spieprzaj, dziadu! (PC) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: WYŻEBRANE ABSOLUTORIUM DLA NAJGORSZEGO PREZYD 29.04.05, 15:08 Setki slów a w tresci...zero.Czy nie szkoda czasu ,przeciez wiemy co chcialas powiedziec ,emocje przewazyly?Ach czerwoni tyle razy pisalem ,calkiem glupiejecie,..................................................Zycze wiecej opamietania Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: WYŻEBRANE ABSOLUTORIUM DLA NAJGORSZEGO PREZYD 29.04.05, 15:45 m15 napisał: >Zycze wiecej > opamietania... Chyba sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZOR NA PREZYDYDENTA RP.KPINA -ANI PREZENCJ 29.04.05, 07:34 Prezencja jest na szczęście najmniej ważna, ale ten umysł.....poraża !!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KACZOR NA PREZYDYDENTA RP.KPINA -ANI PREZENCJ 29.04.05, 15:10 Mangold chyba zdajesz sobie sprawe ze swoich niedostatków, Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: KACZOR NA PREZYDYDENTA RP.KPINA -ANI PREZENCJ 29.04.05, 15:43 m15 napisał: > Mangold chyba zdajesz sobie sprawe ze swoich niedostatków, zdaję sobie bardzo dobrze, ale na plus należy mi zapisać, że w PiS nie jestem...tfuj Odpowiedz Link Zgłoś