marcus_crassus 28.04.05, 16:09 Brawo Lechu...Dawno tak madrze nie mowiles :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toruniak1 Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 16:12 w koncu zglosil sie ktos, kto publicznie odwazyl sie powiedziec, czym jest czesc aktywistow z tego radia. Przylaczam sie do stwierdzenia PAna Prezydenta. Dziekuje Panu Odpowiedz Link Zgłoś
capra77 Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 16:29 A ja popieram Radio Maryja. Taka rozglosnia jest potrzebna ludziom chorym i takim, ktorzy nie moga osobiscie uczestniczyc we wszelkich obrzadkach religijnych, a bardzo by tego chcieli. Ale polityka uprawiana w takiej rozglosni - to jest chore. A do tego ta chora polityka jest dodatkowo brudna, zaklamana i zafalszowana. A moze ludzie, ktorzy ja uprawiaja i ktorych Pan Walesa tak pieknie nazwal, powinni zalozyc nowa partie? Np. "PPoR" (chyba nie musze wyjasniac skrotu?) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Do kruchty ich wepchnąć i drzwi szczelnie zam 28.04.05, 16:50 Drzwi za nimi szczelnie zamknąć, żeby żaden odgłos ich rozmów nie był słyszalny. Można też stosować kneble indywidualne. W ten sposób będzie głoszona wyłącznie jedynie słuszna myśl żydokomuny. Pamiętam kiedy Wałęsa powiedział "Jestem 100% Polakiem!" - to jego też chcieli zamknąć i kneblować. Więc o to chodzi, nie wolno służyć Polsce i Polakom, tylko różnym przybłędom. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Do kruchty ich wepchnąć i drzwi szczelnie zam 28.04.05, 18:23 davidmors napisał: > Więc o to chodzi, nie wolno służyć Polsce i Polakom, tylko różnym przybłędom. Takim jak np. Kobylański Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Do davidmors. 28.04.05, 18:54 I znów ledwie Pan doktor wypuścił z pasów- Ty do komputera pobiegłeś! Tak być nie może! Człowieku, zrozum- Twój stan stale pogarsza się. Ogranicz się póki co do gier planszowych, posłuchaj łagodnej muzyki a w żadnym wypadku Radio Maryja. To łagodna perswazja. Inaczej, ostrzegam Cię- Pan doktor będzie musiał zaostrzyć środki i nie będzie dostępu do komputera, prasy, etc.Pozostaną spacery w odosobnieniu, pielęgnacja ogródka (bez grabek i sekatora-rzecz jasna). Opanuj się, proszę! Dr. Lucyferos Odpowiedz Link Zgłoś
toruniak1 Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 16:57 O to wlasnie chodzi: Radio Maryja - tak, ale psychole o.R nie. I prosze: zadnych partii PPoR: przeciesz jak sie swiat dowie co my tutaj w Polsce wyrabiamy, to nas wysmieje i zaszufladkuje w czasy sredniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 19:05 W definicji panstwa demokratycznego jest zawarta wolnosc slowa. Jezeli komus nie podoba sie Walesa to ma prawo to mowic. Jezeli ktos glosi okreslone (lecz zgodne z prawem) poglady polityczne to ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 Jesteśmy z Tobą Lechu a wszystkim pedofilom i 28.04.05, 17:22 mohairowej Entelegencyji mówimy NIE Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Jesteśmy z Tobą Lechu a wszystkim pedofilom i 28.04.05, 20:20 Zresztą jeżeli się obrażać na takie sfrmułowanie Wałęsy i karać go za nie przed sądem, to RR powinno dostać dożywicie za słowa które z tamtąd się sączą w eter!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kielcik Nowa forma zbierania datkow na radio 28.04.05, 16:41 Teraz przy kazdej nadarzajacej sie okazji psychole od rydzyka beda zbierac datki na dzialalnosc swojego radia droga sadowa : "za obraze narodu polskiego". Sprytne i godne metody tej chorej rozglosni. Oczywiscie, swoich pseudopatriotycznych i pseudochrzescijanskich wywodow nie nazywaja obraza narodu i panstwa. Czy i kiedy Episkopat zrobi z nimi wreszcie porzadek ? Wrzawa miernot i fanatykow ucichla na chwile, kiedy przezywalismy zalobe po Ojcu swietym, ale teraz te wszechpolaki rydzykowo-jankowskie znowu podnosza lby. Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 16:43 cóż, towarzysze psychole przez przypadek prawdę powiedzieli... jeśli przeszkadzanie w zbiórce pieniążków to złośliwe przeszkadzanie w akcie religijnym, to gratuluję. Gdzieś kiedyś ktoś napisał coś o złotym cielcu... Lechu - panie prezydencie - różne rzeczy zdarzało ci się mówić, ale za podsumowanie RM i ojca dyrektora - brawo i szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors ta glinda nie może się nacieszyć słowami Wałęsy! 28.04.05, 16:53 Ale ta glinda i inne glindy były w rozpaczy, gdy Wałęsa powiedział, że jest 100% Polakiem. Glindy były załamane taką wypowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
langwer1 Re: zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 16:59 Nie ma sensu procesować się z LW,ponieważ każdy nawet początkujący adwokat jest w stanie udowodnić na rozprawie że jego klient jest nie poczytalny.Co do przeciwników RM.Jeżeli treść i forma tej rozgłośni Wam nie odpowiadają to po prostu jej nie słuchajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
slav11 Re: zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 17:31 Nikt normalny dla przyjemności takiego radia nie słucha. A rydzyk głosząc swoją ksenofobie, rasizm i spiskową teorię dziejów popełnia przestępstwo i trzeba go ukarać. Na ciężkie roboty go!!!o chlebie i wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
langwer1 Re: zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 18:11 Jeżeli kilka mln.słuchaczy są dla Ciebie nienormalną sektą lub czymś podobnymto należy Ci współczuć tak jak tym kórzy nie słuchają go dla przyjemności tylko z przymusu.Co się tyczyrzekomego przestępstwa to gdyby faktycznie zostało popełnione to nasi nadgorliwi prokuratorzy już dawno by posadzili o. Rydzyka i byłoby po temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 18:27 langwer1 napisał: > Jeżeli kilka mln.słuchaczy są dla Ciebie nienormalną sektą lub czymś podobnym to > należy Ci współczuć tak jak tym kórzy nie słuchają go dla przyjemności tylko z > przymusu. Mylisz się. Ci ludzie nie są nienormalną sektą. To prości, w większości starsi ludzie, których Rydzyk po prostu ogłupia i wykorzystuje do budowania swojego polityczno-medialnego imperium. I nie byłoby to jeszcze takie straszne, gdyby nie to, że swój kapitał buduje na niewiedzy, strachu, ksenofobii i teoriach spisku. Z takich działań w przeszłości nigdy nic dobrego nie wynikło. Pomyśl nas tym. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Re: zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 18:14 Złoty cielec? Co ty bredzisz? Zbieranie pieniedzy na funkjonowanie radia jest be. Niezależnosc jest be. Imperium Rydzyka jest be ale juz Imperium Michnika wyrosłe na złodziejstwie jest jak najbardziej OK. Ot wychowankowie gazety wybiorczej nie zostawiają jej w potrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ketsok Re: zbiórka kasy jako akt religijny... 28.04.05, 21:43 Jeżeli masz dowód na złodziejstwo Michnika - zgłoś to do prokuratury. Zajmą się tym. Ale jeżeli nie masz, to morda w kubeł, dupku. Większość gó..anych rzeczy w tym kraju dzieje się przez takich palantów, którzy bezmyślnie chrzanią głupoty... Dlaczego bezmyślnie - bo rozumku zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 16:51 skandal! widać że trzeba będzie zrobić solidne czystki w wymiarze sprawieldiwości jak LPR wygra wybory Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Widać po tej i innych sprawach komu służy prokurat 28.04.05, 16:56 Prokuratura ostrzega i ochrania mafie. Przyzwoity człowiek nie ma czego szukać w prokuraturze. Nie otrzyma tam pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Re: Widać po tej i innych sprawach komu służy pro 28.04.05, 19:04 davidmors napisał: > Prokuratura ostrzega i ochrania mafie. Przyzwoity człowiek nie ma czego > szukać w prokuraturze. Nie otrzyma tam pomocy. Davidmors! Tobie nie jest potrzebna pomoc prokuratora, tylko psychiatry! Nie szukaj daleko- to dobrze Ci znany Pan doktor. Tylko przestań wreszcie dąsać i poddaj się grzecznie terapii. Przestań rozrabiać na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
capra77 Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 16:58 ale to tez sie nie uda i Walesa znow bedzie bezkarny!! Podobno rydzyk juz nie lubi LPR, trzeba stworzyc nowa partie, ktora wygra wybory i zrobi czystki! Odpowiedz Link Zgłoś
neceser LPR niczego nigdy nie wygra. 28.04.05, 22:33 nie zapominaj ze swiat jest polaczony i nigdzie nie dopuszcza sie faszystow do wladzy. tylko nasi rzadza, TYLKO, smieciu maly. Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora73 Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 16:51 u mnie też Pan prezydent dawno nie miał takich wysokich notowań,jak po tym stwierdzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Tym razem: brawo Lechu! 28.04.05, 16:57 Nie przepadam za Wałęsą, jednak tym razem ma u mnie wielkiego plusa. Tak trzymać Lechu!!! Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
press27 Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 17:00 Koniec z ojcami politycznymi paplami: Hejmo i Rydzykiem! Myślę, że wreszcie papież Benedykt XVI zrobi z nimi porządek. Ich kazania to nie głos miłości a dranstwa i wojny. Szczególnie ten drugi ojciec powinien odpowiedziec przed sądem za nawoływanie w swojej rozgłośni do nienawiści przeciwko innym wyznaniom i narodom Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Re: To jest sprawa do psychiatry! 28.04.05, 17:10 Ja tam chciałbym aby psychiatra zweryfikował słowa Wałęsy. Ciekawe ile z tych spraw trzeba by było wycofać gdyby okazało się, że to Lechu ma rację... Odpowiedz Link Zgłoś
monela Czy przestrzeganie prawa stosuje sie jednakowo do 28.04.05, 17:24 wszystkich? Czy gdyby to ktos inny ublizyl to tez by nie wszczeto sledztwa? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 28.04.05, 17:29 Walesa to ktos zasluzony, znany i szanowany - sadowi latwiej bylo zauwazyc bezpodstawnosc oskarzenia. Zeby tak jeszcze Nieznalska mogla byc sprawiedliwie piotraktowana - naleza sie jej przeprosiny za oszczerstwo - ona niczego nie zbeszczescila (genitalia sa tak "brudne" jak nasze mozgi). Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Brawo Piotrek psp 28.04.05, 18:48 Ja tez uwazam, ze Nieznalskiej stala sie krzywda i cieszy mnie, ze jest jeszcze jakas rozgarnieta mlodziez w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Czasami przez przypadek coś mu się wymknie 28.04.05, 17:41 rozsądnego, ale powtarzam - przypadek, bo o jakiekolwiek myślenie go nie podejrzewam. ,, Wałęsa tłumaczył potem, że pisząc "psychole od Rydzyka" miał na myśli ludzi, którzy "zatruwają umysły, przerywając modlitwę i katechezę szalonymi politycznymi zagrywkami"; Jego bohaterstwo jest zastanawiające. To samo robił Jankowski i jakoś mo nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Chamuś wygrał. 28.04.05, 18:08 mocny w gębie ale za paznokciami ma niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek [...] 28.04.05, 19:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
claudiusz proponuje ..zabrac sie jak do Al Capone 28.04.05, 19:17 rozglosnia Radio Maryja ma uprzywilejowany status,ktory zwalnia z placenia podadkow...ale jednoczesnie zobowiazuje do przestrzegania pewnych zasad..a to juz jest powazny problem..wiec proponujezniesc ow przywilej tym samym zmuszajac rozglosnie do placenia podatkow....bo poki co to My!!...podatnicy placimy za istnienie tej rozglosni....pora wyszyscic stajnie Augiasza..sic! Odpowiedz Link Zgłoś
mamacat Re: proponuje ..zabrac sie jak do Al Capone 28.04.05, 19:32 Zgadzam sie. Trzeba im troche ukrocic swobody... Zgadzam sie tez z poprzednia wypowiedzia. To juz jest zupelna bezczelnosc zeby podciagnac wypowiedz Lecha jako obraze calego narodu. Nie moge, co za tupet!!! Tu sie odnosze do ojca R: jestem czescia narodu i prosze Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 Brawo AGORA 28.04.05, 19:20 Ciekawe kur... że opinie do tego artykułu zachwalające Wałęsę ukazały się wcześniej niż ten artykuł (domniemam że nie były aktualizowane) PAP 28-04-2005, ostatnia aktualizacja 28-04-2005 16:42 Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" marcus_crassus, 28.04.2005 16:09 Brawo Lechu...Dawno tak madrze nie mowiles :) czyżby żydostwo ,jechostwo pierd.... coś ukartowało i wyśmiewa kler (radio maryja jest kontrowersyjnym głosem ale nie groźnym. Wałęsa zamiast prowadzić bratobujczą walkę z Radiem i godzić się z czerwonym Kwaśniewskim co to jedzie do Moskwy, mógłby utrzeć ryja żydowskiej hydrze ) Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 19:28 Czy Ty naprawdę sądzisz, że wyzwiska wzmacniają siłę argumentów? Gdybyś z równą pasją wziął się za naukę ortografii, postępy byłyby widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 19:34 A gdzie są twoje kontrargumenty coś pier... o ortogafi ..Pytam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Brawo AGORA 28.04.05, 19:40 A czy ty nie wiesz, prosiaczku, że artykuły na strpnie internetowej są aktualizowane? I że godzina, która wyskakuje, jest godziną ostatniej aktualizacji, a nie pojawienia się artykułu na stronie? Ekspercie za dychę? :) A kto atakuje "kler"? Nikt nie atakuje "kleru", ani "Kościoła", ani "narodu". Ktoś krytykuje jedną konkretną rozgłośnię. Co za megalomania (jeśli wiesz, co znaczy to trudne słowo...) Radio Maryja NIE JEST rozgłośnią katolicką. Nie spełnia konkretnych warunków, wymienianych w przepisach i prawie kanonicznym. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 20:01 Po co ktośmiałby aktualizować ten ARTYLUŁ zawsze jest napisane aktualizacja choćbyś nie robił do artykułu aktualizacji . A co do ataku to jeżeli ty go nie dostrzegasz to albo nie chcesz albo jesteś pirdo... - mówiąc cokolwiek o rydzyku który jest (w końcu księdzem) i jego przekonania religijne są jasne atakuje pośrednio kościół katolicki poprzez bezpośredni atak Na Rydzyka -KOSZERNY BARANIE Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 20:05 Czy pisałem Ci, że jesteś zwykłym tłukiem? Nie, to przez roztargnienie. Poprawiam się. Nie jesteś zwykłym tłukiem. Jesteś wyjątkowym tłukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 [...] 28.04.05, 20:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 20:16 Nie jestem w stanie Cię przebić moherowy berecie. Poddaję się. Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 20:23 Widzicie-ŻMIJE moherowe berety nadchodzą CZUWAJ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Brawo AGORA 28.04.05, 20:37 Rydzyk jest księdzem - a więc kto atakuje Rydzyka atakuje księży - a kto atakuje księży, atakuje Kościół. Czyli, według Twojej logiki: Urban jest dziennikarzem, więc kto powie, że Urban to świnia, ten atakuje dziennikarzy, a kto atakuje dziennikarzy, ten zwalcza wolność słowa. Albo: Ja jestem tłumaczem. Jeśli ktoś da mi w mordę to znaczy, że atakuje wszystkich tłumaczy, a zarem sprzeciwia się tłumaczeniu książek na inne języki, czyli jest nacjonalistą. Czy Ty naprawdę jesteś taki głupi, czy tylko udajesz? Najbardziej Kościołowi (to się pisze wielką literą, jakby co...) szkodzi właśnie Radio Maryja. Mam dla Ciebie propzycję - spróbój przez tydzień (na początek) nie słuchać Radia M. inie czytać Naszego Dziennika, a ten sam czas poświęcić na czytanie dokumentów Kościoła. Możesz zacząć od Katechizmu, albo od dokumentów II Soboru Watykańskiego. Może wtedy zobaczysz, ile współnego z Kościołem ma to, co głoszą w Radiu M.... Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Brawo AGORA 28.04.05, 20:38 O rety, napisałem "spróbój" - przez dwa "ó"!!! Niedobrze ze mną, chyba udziela mi się poziom językowy dyskutanta... :( Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 21:17 Baranie wiara to nie ZAWÓD (a propos Urban to nie dziennikarz tylko oczerniający wszystko dyskutant),ksiądz to nie ślusarz - ksiądz jest tylko łącznikiem naszej (nie twojej - twoja koszerna jest trochę inna )wiary ale wy to bierzecie wszystko dosłownie tak jak te noszenie mikro biblii na czole - ŚMIECHU WARTE ps. jeszcze poczujesz słodki zapach moheru pejsiata szujo Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Brawo AGORA 28.04.05, 22:08 Oj, człowieku, jaki ty jesteś NIEPRAWDOPODOBNIE głupi... Ostatni raz, bo nie chce mi się na tym poziomie dyskutować: O. Rydzyk jest księdzem - ale nie ma przywileju nieomylności (w moim Kościele Katolickim ma go tylko Papież, i to w ściśle określonych sytuacjach). To, co o. Rydzyk głosi w Radiu M. ma się nijak do nauki Kościoła. Krytyka O. Rydzyka jest krytyką o. Rydzyka i jego błędów - a nie atakiem na Kościół. SKANDALEM jest to, że o. Rydzyk i grupka zgromadzona wokół Radia M. uzurpuje sobie (przepraszam za jeszcze jedno trudne słowo) prawo do bycia jedynymi przedstawicielami Kościoła. Radio Maryja NIE JEST radiem katolickim. Podobnie jak Nasz Dziennik NIE JEST pismem katolickim. A tak na marginesie - pisze się "pejsata", a nie "pejsiata". Jeśli uważasz się za patriotę, posługuj się poprawnie językiem polskim - to także objaw szacunku dla Ojczyzny i jej tradycji. Chyba, że piszesz z Matuszki Rosji i za pieniądze KGB. Wtedy jesteś usprawiedliwony. Polska język - trudna język. Odpowiedz Link Zgłoś
szymmekk1 Re: Brawo AGORA 28.04.05, 22:13 Czepiasz się ortografi pejsów , a argumenty są i tak po mojej stronie SSIJ PEJSY MARYSIU Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Brawo AGORA 29.04.05, 08:36 szymmekk1 napisał: > Czepiasz się ortografi pejsów , a argumenty są i tak po mojej stronie Po pierwsze "ortografii", a nie "ortografi". Dwa "i" na końcu. Po drugie: jakie argumenty? Czytając Twoje posty nie zauważyłem ani jednego. Są tam tylko inwektywy i odwoływanie się do antysemityzmu. Nie używaj słów, których nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Naprawdę. 28.04.05, 21:30 wild31 napisała: > Czy Ty naprawdę sądzisz, że wyzwiska wzmacniają siłę argumentów? On tak naprawdę sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wild31 Re: Naprawdę. 28.04.05, 21:40 Wygląda na to, że masz rację. A może to na tle seksualnym? Podnieca go wymyślanie innym. Taki macho inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior LECHU I TADEK... 28.04.05, 22:30 siebie warci kretyni. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
tdkot Re: Nie będzie śledztwa za "psycholi od Rydzyka" 29.04.05, 01:56 skoro tego swego lecha uwazacie za czlowieka myslacego to dlaczego w wyborach przegral z Kwasniewskim uzyskujac 1%poparcia??? Ja osobiscie uwazam ze tym waszym psycholem jest wlasnie bolek ktory zdradzil tych co go wyniesli na urzad prezydenta gdyby byly normalne czasy to ten bolek moze bylby lokajem od pilnowania pieskow dzis bolek nie potrzebuje kasy nie widzi tez ze nic z tych podisanych postulatow nie jest realizowane ze rozgrabiono kraj ze mamy nedze dzieki niemu ze tyle glodujacych dzieci ze nie ma na szkoly drogi wlasciwie na nic ze 23 milony zyje ponizej ubuztwa ze 5 miliony w super ubustwie Kiedys przyjdzie czas na rozliczenie tej elity Dzis bolek kuma sie z dawnymi wrogami ciekawi mnie dlaczego Prosze mi powiedziec co wybudowano w polsce przez 15 lat?? rzadow demokracji gdyby przyszlo dzis idbudowywac kraj z ruin zajelo by to kilka wiekow Jak tak dalej bedzie polska zginie z map europy na kilka wiekow dzieki takim psycholom jak bolek ktorego dzis nikt nie uwaza za normalnego czlowieka nie wiezycie to prosze zrobic jakis sadarz na temat bolkaciekawe czy dostanie jeden normalny glos Odpowiedz Link Zgłoś