Dodaj do ulubionych

qiwi, ktory punkt regulaminu jest lamany?

29.04.05, 18:49
Dlaczego wycinasz slowa wielekiego meza stanu? Jaruzelski ci nie pasuje?

"Obywatelki i obywatele!
Wielki jest ciężar odpowiedzialności, jaka spada na mnie w tym dramatycznym
momencie polskiej historii. Obowiązkiem moim jest wziąć tę odpowiedzialność —
chodzi o przyszłość Polski, o którą moje pokolenie walczyło na wszystkich
frontach wojny i której oddało najlepsze lata swego życia. Ogłaszam, że w
dniu dzisiejszym ukonstytuowała się Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego. Rada
Państwa, w zgodzie z postanowieniami Konstytucji, wprowadziła dziś o północy
stan wojenny na obszarze całego kraju. Chcę, aby wszyscy zrozumieli motywy i
cele naszego działania. Nie zmierzamy do wojskowego zamachu, do wojskowej
dyktatury. Naród ma w sobie dość siły, dość mądrości, aby rozwinąć sprawny,
demokratyczny system socjalistycznych rządów. W takim systemie siły zbrojne
będą mogły pozostawać tam, gdzie jest ich miejsce — w koszarach. Żadnego z
polskich problemów nie można na dłuższą metę rozwiązać przemocą. Wojskowa
Rada Ocalenia Narodowego nie zastępuje konstytucyjnych organów władzy. Jej
jedynym zadaniem jest ochrona porządku prawnego w państwie, stworzenie
gwarancji wykonawczych, które umożliwią przywrócenie ładu i dyscypliny. To
ostatnia droga, aby zapoczątkować wychodzenie kraju z kryzysu, uratować
państwo przed rozpadem. Komitet Obrony Kraju powołał pełnomocników-komisarzy
wojskowych na wszystkich szczeblach administracji państwowej oraz w
niektórych jednostkach gospodarczych. Pełnomocnicy-komisarze otrzymali prawo
nadzorowania działalności organów administracji państwowej — od ministerstw
do gmin."
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabolal 29.04.05, 18:51
      "Tak, jak nie ma odwrotu od socjalizmu, tak nie ma powrotu do błędnych metod i
      praktyk sprzed sierpnia 1980 r. Podjęte dziś kroki służą zachowaniu
      podstawowych przesłanek socjalistycznej odnowy. Wszystkie doniosłe reformy będą
      kontynuowane w warunkach ładu, rzeczowej dyskusji i dyscypliny. Odnosi się to
      również do reformy gospodarczej. Nie chcę składać obietnic. Przed nami trudny
      okres. Po to, aby jutro mogło być lepiej, dziś trzeba uznać twarde realia,
      zrozumieć konieczność wyrzeczeń. Jedno chciałbym osiągnąć — spokój. Jest to
      podstawowy warunek, od którego zacząć się powinna lepsza przyszłość. Jesteśmy
      krajem suwerennym. Z tego kryzysu musimy więc wyjść o własnych siłach. Własnymi
      rękami musimy odsunąć zagrożenie. Historia nie przebaczyłaby obecnemu pokoleniu
      zaprzepaszczenia tej szansy. Musimy położyć kres dalszej degradacji, jakiej
      ulega międzynarodowa pozycja naszego państwa. 36-milionówy kraj w sercu Europy
      nie może pozostawać w nieskończoność w upokarzającej roli petenta. Nie wolno
      nam nie dostrzegać, że znów odżywają szydercze opinie o „Rzeczypospolitej, co
      nierządem stoi". Trzeba uczynić wszystko, by opinie takie trafiły do lamusa
      historii. W tym trudnym momencie zwracam się do naszych socjalistycznych
      sojuszników i przyjaciół. Wielce sobie cenimy ich zaufanie oraz stałą pomoc.
      Sojusz polsko-radziecki jest i pozostanie kamieniem węgielnym polskiej racji
      stanu, gwarancją nienaruszalności naszych granic. Polska jest i będzie trwałym
      ogniwem Układu Warszawskiego, niezawodnym członkiem socjalistycznej wspólnoty
      narodów. Zwracam się również do naszych partnerów w innych krajach, z którymi
      pragniemy rozwijać dobre, przyjazne stosunki."
      • giwi Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 20:58
        Wklejasz tekst, nie wiadomo o co chodzi. Wypadało by od siebie kilka słów napisać.
        • douglasmclloyd Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 21:00
          giwi napisała:

> Wklejasz tekst, nie wiadomo o co chodzi.

Trzeba bylo przeczytac.

Wypadało by od siebie kilka słów napis
          > ać.
          • giwi Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 21:48
            Wklejasz cudzy tekst, nie wiadomo kto powiedział, nie wiadomo kto napisał i nie wiadomo o co Ci chodzi. Teksty bez podania źródła są usuwane. Prosze to wziąc pod uwagę jak równiez zapoznac się z Netykietą.
            • douglasmclloyd Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 21:50
              giwi napisała:

> Wklejasz cudzy tekst, nie wiadomo kto powiedział

A ktoz inny w/g ciebie mogl to powiedziec?

>, nie wiadomo kto napisał i nie
              > wiadomo o co Ci chodzi. Teksty bez podania źródła są usuwane. Prosze to
              wziąc
              > pod uwagę jak równiez zapoznac się z Netykietą.
        • venus99 Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 21:37
          pewnie napisanie tych kilku słów było zbyt trudnym zadanie.
          specjalnością rydzolków jest przepisywanie.ojciec malwersant ich rozgrzeszył i
          zaakceptował brak rozumu.
          • douglasmclloyd Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 21:39
            venus99 napisał:

> pewnie napisanie tych kilku słów było zbyt trudnym zadanie.
            > specjalnością rydzolków jest przepisywanie.ojciec malwersant ich rozgrzeszył
            i
            > zaakceptował brak rozumu.

Komentarz byl zbyteczny:

"Tak, jak nie ma odwrotu od socjalizmu, tak nie ma powrotu do błędnych metod i
            praktyk sprzed sierpnia 1980 r. Podjęte dziś kroki służą zachowaniu
            podstawowych przesłanek socjalistycznej odnowy. Wszystkie doniosłe reformy będą
            kontynuowane w warunkach ładu, rzeczowej dyskusji i dyscypliny. Odnosi się to
            również do reformy gospodarczej. Nie chcę składać obietnic. Przed nami trudny
            okres. Po to, aby jutro mogło być lepiej, dziś trzeba uznać twarde realia,
            zrozumieć konieczność wyrzeczeń. Jedno chciałbym osiągnąć — spokój. Jest to
            podstawowy warunek, od którego zacząć się powinna lepsza przyszłość. Jesteśmy
            krajem suwerennym. Z tego kryzysu musimy więc wyjść o własnych siłach. Własnymi
            rękami musimy odsunąć zagrożenie. Historia nie przebaczyłaby obecnemu pokoleniu
            zaprzepaszczenia tej szansy. Musimy położyć kres dalszej degradacji, jakiej
            ulega międzynarodowa pozycja naszego państwa. 36-milionówy kraj w sercu Europy
            nie może pozostawać w nieskończoność w upokarzającej roli petenta. Nie wolno
            nam nie dostrzegać, że znów odżywają szydercze opinie o „Rzeczypospolitej, co
            nierządem stoi". Trzeba uczynić wszystko, by opinie takie trafiły do lamusa
            historii. W tym trudnym momencie zwracam się do naszych socjalistycznych
            sojuszników i przyjaciół. Wielce sobie cenimy ich zaufanie oraz stałą pomoc.
            Sojusz polsko-radziecki jest i pozostanie kamieniem węgielnym polskiej racji
            stanu, gwarancją nienaruszalności naszych granic. Polska jest i będzie trwałym
            ogniwem Układu Warszawskiego, niezawodnym członkiem socjalistycznej wspólnoty
            narodów. Zwracam się również do naszych partnerów w innych krajach, z którymi
            pragniemy rozwijać dobre, przyjazne stosunki."
            • venus99 Re: Tylko nie mow, ze ten fragment cie tak zabola 29.04.05, 21:42
              w przypadku zbędności komentarza całkowita zgoda.
    • iza.bella.iza Re: qiwi, ktory punkt regulaminu jest lamany? 29.04.05, 19:00
      Sam cytat bez komentarza Giwi traktuje jako spam.
      • douglasmclloyd Re: qiwi, ktory punkt regulaminu jest lamany? 29.04.05, 19:04
        iza.bella.iza napisała:

> Sam cytat bez komentarza Giwi traktuje jako spam.

A co tu komentowac? Przeciez to stek bzdur zmaieszczony w celu przyblizenia
        prawdy o stanie wojennym wielbicielom dyktatora.
    • goniacy.pielegniarz Re: qiwi, pytanie na boku 29.04.05, 20:21
      Pojawił się dzisiaj wątek na forum, którego założycielem był gość o nicku
      "kowal004" z Yahoo czy jakoś tak. Usunęłaś ten wątek, czy ja go jakoś nie mogę
      znaleźć? Na Oślej też go nie widzę.
      • giwi Re: qiwi, pytanie na boku 29.04.05, 20:59
        Nie ja usuwałam, ale kowal jest spamerem, piszącym jednocześnie na kilku forach i wciąż te same teksty. Spamerów się wycina.
        • goniacy.pielegniarz Re: qiwi, pytanie na boku 29.04.05, 21:12
          Mi nie chodzi o to, dlaczego to zostało usunięte, tylko czy zostało usunięte.
          Mam sprawę do tego gościa i chciałbym go złapać w jego wątku. Pierwszy raz go tu
          widziałem(lub wcześniej nie zauważałem) i teraz nie wiem, gdzie go szukać.
          Pisuje on gdzieś tutaj na jakimś innym forum posty, które nie są usuwane?
    • maniekxxx no wlasnie-dlaczego :Giwi ? 29.04.05, 20:48
      chociaz bys wyjasnila -jakie sa zasady? czy tez
      dostalas nowe dyrektywy? na jakich zasadach jedne
      posty stoja tu przez kilka dni-na ktorych nikt
      niezwraca uwagi i nieodpisuje- a sa tez posty -w
      ktorych niewidac przyczyn ich likwidowania!.Jak w moim
      przypadku -wiem ze czasami wyzucisz moje gowniane
      posty-ale tez wiele razy tylko zobatrzysz w okienku
      kto wszedl z nowym postem-i go wyrzucasz prawdopodobnie
      bez sprawdzania jego tresci!
      • flipflap Re: no wlasnie-dlaczego :Giwi ? 29.04.05, 21:51
        Te wątki które pasują komucha zostają a te które nie pasują zostają wycinane.
        Cenzura jak za PRL-u a nie pierdzielenie o spamowaniu.
        Najlepiej wszystkich trzymać twardo za mordę bo im się światopogląd wyptrzył.
        • hrabia.m.c Re: no wlasnie-dlaczego :Giwi ? 29.04.05, 21:58
          Mnie wycina nawet jak nic nie napiszę.
          Pewnie uczulona na hrabiow:))

Kompleks czworakow ????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka