aron2004 30.04.05, 11:07 wpuścić prywatne autobusy i busy i sprawa będzie załatwiona. Na Podkarpaciu nie ma znowu takich wielkich aglomeracji żeby bez pociągów nie dało się żyć. Będą jeździć busy z Rzeszowa do PRzemyśla co 15 minut i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boleslaw.piasecki co to znaczy 'wpuscic'? 30.04.05, 11:20 czy ktos teraz busow nie wpuszcza? bo jak wpuszcza, to nie piedrol! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: co to znaczy 'wpuscic'? 30.04.05, 16:38 żeby wozic busem ludzi trzeba mieć koncesję a koncesję wydaje marszałek. Jeszcze parę innych urzędów też trzeba oblecieć po drodze ale to marszałek ma decydujący głos. Odpowiedz Link Zgłoś
il_siciliano Konkurancja na kolei! 30.04.05, 11:39 Wprowadzić wolną konkurencję na kolei! Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Konkurancja na kolei! 30.04.05, 11:48 Są rowery. Dopłacać do PKP? Dosyc tego molocha! Milion samochodow sprowadzono do Polski w ub.r. Dziwimy sie, ze coraz mniej ludzi w lokalnych pociągach? A na dłuzsze trasy trzeba puszczać wagony przeznaczone do przewozenia samochodow. Po co tluc sie np. z Przemysla do Szczecina samochodem, skoro mozna go przewieżc koleją? Ale na to trzeba pomyślunku i pewnych iwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekwiesiek Re: Konkurancja na kolei! 01.05.05, 13:39 A PO CO WIEŹĆ SAMOCHÓD? NIE MOŻNA GO WYPOŻYCZYĆ W SZCZECINIE? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Może zlikwidować PKP PR? 30.04.05, 12:19 Wyjaśnił, że marszałek województwa podkarpackiego od początku roku nie dofinansowuje pociągów regionalnych. ********************************* To jest zwykły szantaż, który ma byc usprawiedliwieniem dla niegospodarności "Przewozów Regionalnych". Przypominam niedawną awanturę na Pomorzu, kiedy dobrze prosperujaca trójmiejska SKM chciała przejąć podobnoż nierentowną i przeznaczona do likiwdacji trasę Gdynia-Iława. Od razu krzyk podniosły tzw. zwiazki zawodowe, które to chciałyby pierdzieć w stołek za nasze pieniądze i najlepiej nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 do marudy 30.04.05, 12:27 maruda.r napisał: > Przypominam niedawną awanturę na Pomorzu, kiedy dobrze prosperujaca trójmiejska > SKM chciała przejąć podobnoż nierentowną i przeznaczona do likiwdacji trasę > Gdynia-Iława. Czy w końcu przejęła, czy nie? Z doniesien prasowych wynikało, że tak, co mnie wielce ucieszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: do marudy 30.04.05, 14:24 mn7 napisała: > Czy w końcu przejęła, czy nie? Z doniesien prasowych wynikało, że tak, co mnie > wielce ucieszyło. ****************************** Szczerze mówiąc, samego rozstrzygnięcia sprawy nie śledziłem, jako niezainteresowany dojazdami do pięknego miasta Iławy. Ale mam nadzieję, że masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e TRZECI SWIAT W SERCU EUROPY... 30.04.05, 13:52 ...a co z unia nie chce pomoc...przeciez wystarczy miec pomysl i piec zlotych a reszte doklada unia ))) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? America 30.04.05, 13:56 Pomijam zwiazki zawodowe, konkurencje itd. Mysle ze sila RP jest w tym ze ma duzo linii kolejowych. Tu w Kanadzie jechalem Greyhoundem z Montreal do Reginy. Komfort jak dla psow. W USA z Chcago do NYNY. Pociag=Straszny crap. Jedzie wolno jak ciuchcia. Przedzialow wogole nie ma. Pociagi dojazdowe w Toronto jak wychodki a NYNY gorzej. Przy 55% z krajow dzikich Toronto i Montreal (Vancouver to Chiny wiec chociaz troche porzadku) w pociagach gnoj. To jest jedyne co w RP pozostalo ze jest homigeniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e KTO PIENIAZKI MA TEN.... America 30.04.05, 13:59 ...lata samolotem a kto pieniazkow nie ma... jezdzi trzecia klasa pociagiem lub autobusem...tez tak swego czasu jedzilem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Re: KTO PIENIAZKI MA TEN.... America 30.04.05, 23:24 Pociag kosztuje 40% mniej w USA niz samolot. Ale spala wiecej ropy. Ropa nie nalezy do bogatych tylko do wszystkich. Niedlugo bedzie o nia nowa wojna swiatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzat_waldek Re: Autobusy najtansze, pociagi najdrozsze: 01.05.05, 00:55 Pociagi dla biednych? na pewno? Przykladowo: Przelot w dwie strony NYC-LA: ~$260 Pociag (amtrak) w dwie strony NYC-LA: ~$274 Autobus (greyhound): ~200 A tak na prawde, to najtaniej jest wypozyczyc samochod, szczegolnie jesli podrozuje sie w kilka osob...wiec, jako ze ja jestem bogaty, podrozuje wylacznie pociagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal6661 Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? America 30.04.05, 14:32 > W USA z Chcago do NYNY. Pociag=Straszny crap. Jedzie wolno jak ciuchcia. Pociag taki jedzie 18 godzin, to chyba nie tak dlugo? Przeciez to daleko. > Przedzialow wogole nie ma. I bardzo dobrze. Jechalem takim pociagiem i bylo mnostwo miejsca, o wiele wiecej niz w tych 8-osobowych przedzialikach w PKP. W europejskich pociagach (rowniez pierwszej klasie) tez czesto nie ma przedzialow. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? America 30.04.05, 16:30 kowal6661 napisał: > > W USA z Chcago do NYNY. Pociag=Straszny crap. Jedzie wolno jak ciuchcia. > > Pociag taki jedzie 18 godzin, to chyba nie tak dlugo? Przeciez to daleko. > > > > Przedzialow wogole nie ma. ...no, wlasnie a slyny... bulit... w japonii tez nie ma przedzialow ...to sa najnowsze tendencje swiatowe ten brak przedzialow...wescie dla przykladu biora jak sie zmieniaja...kto siedzi przy oknie reka do gory ))) > > I bardzo dobrze. Jechalem takim pociagiem i bylo mnostwo miejsca, o wiele wiece > j > niz w tych 8-osobowych przedzialikach w PKP. W europejskich pociagach (rowniez > pierwszej klasie) tez czesto nie ma przedzialow. Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? America 30.04.05, 19:47 Pociagi w USA nie sa az tak zle jak opisane. Jechalem wszystkiego 2 razy na trasach lokalnych - Los Angeles - Santa Barbara i DC - Filadelfia. Bardzo sobie chwalilem i polaczenia i komfort jazdy. Jechalbym pociagami czesciej, ale nie ma stacji kolejowej tu gdzie mieszkam. Przymierzam sie teraz do jazdy - Chicago - Los Angeles. Ma to trwac prawie 50 godzin, ale strona internetowa Amtraku oferuje salonki z prywatnymi lazienkami. W sam raz na relaksowa podroz z malzonka - duzo rozmow, dobra ksiazka, ladne widoki za oknem, no i mozna robic to za co w samolocie czlowiek zostanie zaaresztowany (nawet jak robi to z malzonka). Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? America 30.04.05, 20:17 agaj.agaj napisał: > Pociagi w USA nie sa az tak zle jak opisane. Jechalem wszystkiego 2 razy na > trasach lokalnych - Los Angeles - Santa Barbara i DC - Filadelfia. Bardzo > sobie chwalilem i polaczenia i komfort jazdy. Jechalbym pociagami czesciej, > ale nie ma stacji kolejowej tu gdzie mieszkam. Przymierzam sie teraz do jazdy ...w usa jest wiele- wiele do wiela panie...mee tu nie chce mieszac rodakom w kraju...a z ta malzonka niezle dowaliles...i tu mee w tym miejscu staja...przed oczyma rozne sceny...z policja wlacznie ))) > - > Chicago - Los Angeles. Ma to trwac prawie 50 godzin, ale strona internetowa > Amtraku oferuje salonki z prywatnymi lazienkami. W sam raz na relaksowa podroz > z malzonka - duzo rozmow, dobra ksiazka, ladne widoki za oknem, no i mozna > robic to za co w samolocie czlowiek zostanie zaaresztowany (nawet jak robi to z > > malzonka). Odpowiedz Link Zgłoś
barbara44 Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? America 30.04.05, 23:56 Pociagi ktorymi jezdzilem byly halasliwe i wolne. Ja zyje w Kanadzie gdzie do rodziny na swieta jedzie sie 3000 km. Piekny to kraj ale jak sie ma 63 lata troche za duzy. Mysle ze tu pociag jest za meczacy i nie dla przecietnego czlowieka ze wzgledu na brak czasu. Ale w RP to nie i szkoda ze [pociagi upadaja. Jak mnie wyrzucili z roboty w Nortel w Calgary AB jezdzilem na job interviews do USA 30 razy zanim dostalem robote w NJ i nienawidze samolotow i car rentals. W Greyhound autobusach co 400 km zmieniaja autobus i czekasz w kolejce do bagazu i nanosisz sie (dobre cwiczenie) ale nie jak masz 60 lat. W zimie wogole nie ma sensu jezdzic a w lecie trzeba miec 8-10 dni na podroz. Wiec sie podrozuje telefonem. Lub videokonferencja. Za $25 US jest VoIP bez ograniczenie Kanada/USA. Plus internet $ 30 US. Dzis dzwonil do mnie brat z USA po raz pierwszy przez kablowy Vonage VoIP. Jakosc glosu wspaniala. Do RP placi 6 centow US. On juz nie ma telefonu na drucie tylko cell i Vonage. DSL rosnie powoli. Nowe systemy broadband radiowe cellularne jak wejda to przechwyca 50% rynku Internetu w 5 lat. Najlepsza cena Voip do Polski jest Elthe 2.8 centa US za minute.(Belgia 2.5 Chiny 2 centy) Na emeryturze tak bede robil teraz place 7 centow Can do RP Sprint. 20 lat temu to bylo $ 2.50. Przy cenie 95 centow Can za benzyne podroz 3000 km sie oplaca jak jedzie pare osob. Czemu do kanady przyjezdza tyko shit z krajow dzikich ?. Czy tam macie za duzo miejsca w RP ?. Stara polonia wymiera a mloda malutka. Po 24 latach tak sie przyzwyczailem do miast 200,000 ze w W-wie czuje sie jak wiesniak. Syn ma panne w Iqaluit przez internet i jedzie ja obejrzec do Ottawy. Tam jest tylko samolot. Pewno bede mieszkal z Eskimosami zeby wnuki bawic. Dzis spadla US rakieta wojskowa (booster) 10 ton w morze kolomnie i nic sie nie stalo. Polacy jedzcie do chin i tam sie uczcie jak pozbawic pracy Kanadyjczykow, niemcow i Amerykanow. Mnie kazali w USA trenowac (po 7 latach pracy) hidusow co mieli robic to co ja wiec powiedzialem dyrektorowi ze ja pieprze jego i firme Paradyne (DSL inventor) i moge mu nasrac na biurko i wyszedlem. Firma nie placila emerytury bo stracila wszysrko na gieldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yasqier ty chyba towarowym jechales 30.04.05, 23:08 bo jak jechalem z Toronto do Montrealu to bylo czysciutko, szybko i sprawnie a obsluga duzo milsza niz w Intercity w Polsce. Ze autobusy kiepskie? jasne, ale kto jezdzi greyhoundem? raczej ludzie, ktorych nie stac na pociag (bo sa drogie), auto albo samolot. A ze greyhound nie ma konkurencji to inna sprawa, ale wiesz, jak PKS dojdzie do poziomu greyhounda to bedziesz mogl byc wybredny. poki co PKP i PKS to dwa najwieksze pogrobowce komuny w Polsce i mam nadzieje, ze ktos w koncu je sprywatyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer PKP 30.04.05, 14:05 Polska Kradzież Państwowa. Zlikwidować i po bólu. DB są wielce zainteresowane usługami u nas. Ceny mamy już niemieckie, warto więc albo zastosować niemiecką jakość usług i punktualność albo zlikwidować to chore, wysysające z nasz wszystkich istnienie i sprzedać DB. Teraz nie ma przymusu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PKP = DB 30.04.05, 14:08 hummer napisał: > Polska Kradzież Państwowa. Zlikwidować i po bólu. DB są wielce zainteresowane u > sługami u nas. Ceny mamy już niemieckie, warto więc albo zastosować niemiecką j > akość usług i punktualność albo zlikwidować to chore, wysysające z nasz wszystk > ich istnienie i sprzedać DB. Teraz nie ma przymusu pracy. ...NIEMCOM BEDZIE SIE OPLACAC ZAPENE JUZ UCZA SWOICH KONDUKTOROW J. POLSKIEGO ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sezary Re: PKP 30.04.05, 14:25 Facet, punktualnosc niemieckich koleji? Cos ci sie chyba pomylilo, w porownaniu z nimi to PKP jest jak niebo a ziemia. Wlasnie punktualnosci koleji zazdroszcza Niemcy Polakom (tak tak, czytlame o tym artykul i to w niemieckiej gazecie). PKP sa niewydolne, maja ogromny deficyt, ale sa nadal bardzo TANIE, zwlaszcza w porownianiu z kolejami na zachodzie. Polecam porownac sobie ceny przejazdow w Niemczech i w Polsce, wszyscy zarabiajacy mniej niz 4tys miesiecznie by sie mocno zgarbili. Nie wylewajmy dziecka z kapiela nawolujac do rozwiazania PKP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PKP 30.04.05, 14:36 ...kto w te dlugi wciagnol pkp jak nie bolszewicy...teraz pkp chca sprzedac...swiezy doplyw kasy...tak sie w polsce bogaca tzw biZnesmani rodem z lsd... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: PKP 30.04.05, 16:40 biorąc pod uwagę pensje w obu krajach to bilety PKP wcale nie są tańśze od Deutsche Bahn. Za to DB mają ogromne dotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PKP 30.04.05, 16:45 aron2004 napisał: > biorąc pod uwagę pensje w obu krajach to bilety PKP wcale nie są tańśze od Deu > tsche Bahn. Za to DB mają ogromne dotacje. ...wlasnie dotacje...to sa jezeli pamiec mee nie myli miliardy euro dla DB...a pkp bolszewicy przyznali bodajze pieset tysiecy zlotych a nie dali nawet trzystu...POLSKIE KOLEJE PANSTWOWE- jak sama nazwa wskazuje... a jak o nie dba lsd- wlasnie...polecam oddac je w rece pracownikow a oni sobie poradza ))) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: PKP 30.04.05, 16:12 Ja jestem za! Uwielbiam kolej niemiecką; czysto, elegancko, traktowanie pasażerów jak ludzi (<- Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PKP 30.04.05, 16:22 zewszad_i_znikad napisała: > Ja jestem za! Uwielbiam kolej niemiecką; czysto, elegancko, traktowanie > pasażerów jak ludzi (<- Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: PKP 30.04.05, 16:42 > nma stronie DB można znaleźć także połączenia autobusowe, w Polsce informacja > na ten temat funkcjonuje na wariackich papierach, a przewozów autobusowych > przez granicę chyba wcale nie ma :[)... w Polsce nie ma przewozów autobusowych przez granicę? z Przemyśla co godzinę do Lwowa śmigają autobusy Odpowiedz Link Zgłoś
hiker05 Skończyć z PKP 30.04.05, 14:19 Czas skończyć z tym złodziejskim molochem pkp.Płacą na nią z naszych pieniędzy, z podatków. Zamiast na służbe zdrowia, na drogii itp pieniadze ida w dziurę bez dna. Kolej zwłaszcza ta drobna, regionalna to coś bez przyszłości. Rozumiem coś takiego jak Intercity, jak przewozy towarowe itp. Takie coś zawsze bedzie potrzebne. Natomiast te lokalne, nikomu niepotrzebne linie, zasyfiałe dworce itp, itd. Skończyły się czasy (sam jeszcze pamiętam) pięcio, sześciowagonowych składów plus lokomotywa, w którym było z dziesiaciu pasażerów. To nienormalne. Na krótkich trasach maja być autobusy, busy czy prywatne samochody. Przewozy pasażerskie maja sens na długich trasach (alternatywa dla samolotów) w luksusowych warunkach i w pełnym bezpieczeństwie. Takie jest życie. To już XXI wiek, a nie wiek XIX. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ZLIKWIDOWAĆ PKP - SPRZEDAĆ CHIŃCZYKOM 30.04.05, 17:02 ...za przyslowiowa miske ryzu...pozatym kto za ta miske ryzu zgodzi sie pracowac...niemiec a moze francuz a moze polak...pozatym czy ty nie wiesz ,ze w chinach rzadza bolszewicy i lamia prawa obywatelskie wykozystujac do pracy niewolniczej wiezniow...ja wiem zebys sprzedal pkp chinom...a mee ci mowi przestan ublizac pasazerom pkp tym w krawatach ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e KTO KRADNIE PAPIER TOALETOWY I MYDLO... 30.04.05, 17:06 ...kto terroryzuje...okrada...i wulgarnie sie zachowuje do towarzyszy podrozy ...pkp sie pytam ))) Odpowiedz Link Zgłoś
affichaga Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? 30.04.05, 17:19 kto tam korzysta z koleji jak tam wszyscy maja samochody Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? 30.04.05, 17:25 affichaga napisał: > kto tam korzysta z koleji jak tam wszyscy maja samochody... ...i szklane domy... a wiekszosc pracuje lub ma rodziny w usa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
turbogenerator PRYWATYZACJA! 30.04.05, 17:29 Ile ten PKP-cyrk bedzie kosztowal jeszcze panstwo????????? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PRYWATYZACJA! 30.04.05, 17:34 turbogenerator napisał: > Ile ten PKP-cyrk bedzie kosztowal jeszcze panstwo????????? ...jak on moze kosztowac panstwo jak on jest panstwowy...to tak jaKby stwierdzic...ile ta swita i dwor ...kwasniewski i belka plus wszystkie ich platformy z kolesiami...kosztuje panstwo...PRYWATYZACJA! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm U sąsiadów koleje jakoś się mają, a u nas ? 30.04.05, 18:48 Przewozy lokalne i regionalne winny bazować na autobusach szynowych jak u naszych południowych sąsiadów. Te pojazdy są lekkie i ekonomiczne, torowisko też nie wymaga tylu remontów, jak na głównych magistralach. Szkoda, że w naszym kraju "lekką rączką" oddano kolejowe przewozy na rzecz komunikacji autobusowej. W JAKIM STANIE JEŻDŻĄ TE BUSY, każdy dobrze widzi. Europa Zachodnia bardzo się cieszy z tego powodu, że może się pozbyć kilkaset 30-letnich rzęchów. TAK RZĘCHÓW !!!!!!!!!!!! Do mojego miasta (małe miasteczko) zawitała kiedyś Inspekcja Transportu Drogowego, TEGO DNIA ŻADEN BUS NIE WYJECHAŁ NA DROGI !!!!!!!! I tak wyglądała nasza komunikacja po zlikwidowanej kiedyś linii kolejowej. Mamy długi weekend i polecam każdemu powrót do domu autem np. z Wisły do Katowic. Jeżeli zajedzie za 3 godziny, będzie mógł mówić o wielkim szczęściu, POCIĄGI NIE STAJĄ W KORKACH !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: U sąsiadów koleje jakoś się mają, a u nas ? 30.04.05, 19:31 to przyjedź do Lublina. 90% busów ma poniżej 10 lat można sobie zresztą pooglądać zdjęcia. W Rzeszowie i Przemyślu też busy są dobre. www.expressbus.pl/busy.htmwww.marcel-bus.pl www.neobus.pl www.angelfire.com/jazz/przemysl/photos/25.html rozklekotane Autosany to domena PKSów, choć nie da się ukryć że są zmiany na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekroman Re: U sąsiadów koleje jakoś się mają, a u nas ? 30.04.05, 20:26 Aron, ty byś wszystko w Polsze wymienił na busy, najlepiej typu marszutki lwowskie, bo cywilizacja zachodnioeuropejska jest zła, prawda? Zręcznie pominąłeś fakt, że w Lublinie prywatni przewoźnicy używaką także starych Jelczy i że nie wydają paragonów... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: U sąsiadów koleje jakoś się mają, a u nas ? 01.05.05, 05:17 oczywiście że wolę busy niż PKP bo PKP 1. ma śmierdzące pociągi 2. w pociągach łażą ziomale 3. ma nieodpowiednie dla mnie godziny odjazdów ( odpowiednie dla kolejarzy) 4. pociągi jeżdżą rzadko w porównaniu z busami 5. pociągi się wloką 6. kolejarze żądają co rok większej dotacji od samorządu a pociągów coraz mniej i dlatego wolę busy. Jak PKP się zmieni, to może będę wolał PKP wolę cywilizację ukraińską i konkurencję na rynku niż cywilizację zachodnią gdzie miałbym kłaniać się w pas kolejarzowi żeby łaskawie mnie przewiózł pociągiem oczywiście że są w Lublinie także stare Jelcze, ale głównie w mieście ( to nie jest konkurencja dla PKP). Na trasach międzymiastowych jest trochę starych busów, ale to zdecydowana mniejszość i jeżdżą akurat na trasach które mnie nie interesują ( do Łysakowa albo Pliszczyna czy gdzieś tam). A że nie wydają paragonów - cóż. Żeby tylko oni nie wydawali paragonów. Tak robi bardzo wiele firm. Mi paragon do szczęscia nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekroman Re: U sąsiadów koleje jakoś się mają, a u nas ? 01.05.05, 11:48 Bo dla ciebie kolej to PKP PR... Biedne dusze, nie poznają dobrodziejstw jakichkolwiek innych, nawet należących do grupy PKP, przewoźników. Nie ośmieszaj się. Ceny w busach w Lublinie i okolicach natychmiast (przy obecnych cenach ropy i pochodnych) wzrosłyby, gdyby tylko Urząd Skarbowy wsiadłby na nich z ITD i policją. A ty nie widząc potrzeby brania paragonów jesteś współprzestępcą i faktycznie zbliżasz się do najgorszych wzorców kultury wschodniej, tak samo jak patrząc na komunikację przez pryzmat własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
w0lny PKP do podrozy w czasie !!! 01.05.05, 01:18 dzieki niej mozna cofnac sie do nieefektywnosci rodem z PRL :D PKP to relikt z czasow PRL - czyli monopol calkowity na przewozy kolejowe... Powinni wystartowac przewoznicy prywatni tak jak pomidzy wsiami / maisteczkami na kaszubach. Powinno sie tez OGRANICZYC liczbe pociagow w innych czesciach kraju zeby wlasnie nie bylo dziwnych sytuacji typu: krakow 50 pociagow /dobe a w innych czesciach krajow 0. Prsote mozna by te 40 dac na krakow a 10 na "wsie". Koszty takie same i wszyscy zadowoleni. No mieszkany krakowa zamaist pociag co 30minut mieliby co 45... Odpowiedz Link Zgłoś
leszekwiesiek Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? 01.05.05, 13:37 WSZYSTKO ZAMYKAMY I LIKWIDUJEMY. KIEDY PADNIE HASŁO "OSTATNI GASI ŚWIATŁO"? - I PO PTOKACH Z RP! Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Re: Koniec pociągów na Podkarpaciu? 02.05.05, 13:42 Nasuwają się dwa wnioski: 1. Najskuteczniajszą reformą PKP będzie smierć naturalna. Ale wtedy koszty odprawa "pośmiertnych" dla kolejarzy bęą wszystkim stawały kołkiem a gardler. 2. To co dla PK jest nieekonomiczne i nierentowne cieszy przewoźników drogowych państwowych i prywatnych. Dlaczego kolejarze nie potrafia się nauczyć,że interes polega na tym zeby wiedziec jak a nie wiedzieć jak strajkowac i żebrac o dotacje Odpowiedz Link Zgłoś