Dodaj do ulubionych

Gabinet cieni LPR (do Yossariana)

01.05.05, 01:00
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2684230.html

"Resortem obrony narodowej kierowałby Zygmunt Wrzodak."

Yossarian, dlaczego ten człowiek nadaje się na to stanowisko? Czy jest on w
stanie sformułować jakąs sensowną myśl? Mi utkwiła w pamięci jego wypowiedź co
do kwestii irackiej, w której stwierdził, że wokół prezydenta Busha kręci się
dużo osób w jarmułkach. Rzeczywiście wypowiedź godna kandydata na ministra
obrony...

Mówiłeś, że ten człowiek ewentualnie nie będzie miał nic wspólnego z
gospodarką, jeślu LPR przejmie władzę. Ale tak całkiem szczerze, czy ten gość
w ogóle nadaje się na jakiekolwiek stanowisko?
Obserwuj wątek
    • oborovy [...] 01.05.05, 02:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dupekzoledny Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 08:15
        bnie licz na to że KArTOfeL odpowie na niewygodne pytanie.
        • oborovy Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 10:42
          A nie mowilem, to byly tylko sobotnie igraszki ...
    • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 09:49
      Szczerze mówiąc to się zupełnie nie nadaje. Sam byłem zaskoczony, gdy się
      dowiedziałem, że to Wrzodak ma być szefem MONu a nie prof. Zbigniew Jacyna-
      Onyszkiewicz.
      Wrzodak jest całkiem niezłym specjalistą od afer gospodarczych.
      • taki.sobie.znikad A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 10:04
        • yossarian18 Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 10:06
          Zlodzieje, aferalowie i komuchy beda zapieprzac w kamieniolomach. Zemsta za
          Bereze, he, he.
          • janbezziemi Koniec Polski 01.05.05, 10:43
            yosarianie18 - zemsta na praprawnukach? Zarty zartami, ale LPR przy władzy to
            koniec Polski. Koniec! To byłby najwiekszy w dziejach rozbior Polski. I faszyzm
            do potegi! Trzeba wierzyc jednak w mądrosć narodu!
            • yossarian18 Re: Koniec Polski 01.05.05, 14:28
              Skąd takie apokalityczne nastroje? Dzisiaj 1 maja, Józefa Rzemieślnika.
          • neceser Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 14:16
            tym razem bedziemy bombardowac obozy by je wyzwolic. hehe.
            Marzenia faszysty masz palancie. Nigdy wladzy nie dostaniecie. To nie 33 i
            zachod jest silny jak nigsdy. Po co otoczono was demokracja , wlaczajac
            Ukraine? Myslisz ze ludzie od pieniedzy to glupcy?
            Pamietasz Belgrad?
            • yossarian18 Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 14:20
              Pamiętam bandycką interwencję NATO w Jugosławii. Dlatego LPR jest za budową
              polskiej bomby atomowej.
              • oborovy Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 19:25
                Za duzo ogladasz "kulki" ks. prowincjala ... wali na dekiel?
          • gregorak Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 15:12
            yossarian18 napisał:

> Zlodzieje, aferalowie i komuchy beda zapieprzac w kamieniolomach. Zemsta za
            > Bereze, he, he.

Ale co z liberałami?! Przecież to obecnie najgroźniejsi wrogowie Polski!
            • yossarian18 Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 15:14
              Libertynów umieścimy w burdelach, bo kochają swobodę obyczajową. Niech się
              zarażą syfem, jak tow. Lenin i wyzdychają, he, he.
              • yossarian18 Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 15:15
                PS. W Berezie były 3 rodzaje więzniów-polityczni, kryminalni i właścicele
                burdeli(sic!).
              • gregorak Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 15:41
                yossarian18 napisał:
                > Libertynów umieścimy w burdelach, bo kochają swobodę obyczajową. Niech się
                > zarażą syfem, jak tow. Lenin i wyzdychają, he, he.

To nie jest dobry pomysł. Za długo będzie to trwało. Proponuję zapędzić ich do
                stodoły i podpalić! Trzask - prask i po wszystkim. Metoda już sprawdzona w
                naszym pięknym kraju.
                • yossarian18 Re: A kto bedzie kopal rope ? 01.05.05, 18:27
                  gregorak napisał:

> yossarian18 napisał:
                  > > Libertynów umieścimy w burdelach, bo kochają swobodę obyczajową. Niech si
                  > ę
                  > > zarażą syfem, jak tow. Lenin i wyzdychają, he, he.
                  >
                  > To nie jest dobry pomysł. Za długo będzie to trwało. Proponuję zapędzić ich do
                  > stodoły i podpalić! Trzask - prask i po wszystkim. Metoda już sprawdzona w
                  > naszym pięknym kraju.

Uwaga:
                  Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony
                  kosz.
      • goniacy.pielegniarz Spec od afer Zygmunt Wrzodak 01.05.05, 10:54
        Nie wiem, na podstawie czego takie wnioski wyciągasz.
        A prawda jest niestety taka, że ten chłop do niczego się nie nadaje, ale że jest
        jednym z głównych polityków LPR, to trzeba go będzie gdzieś obsadzić. Dlaczego
        Giertych się go jeszcze nie pozbył z partii?
        • oborovy Re: Spec od afer Zygmunt Wrzodak 01.05.05, 10:58
          Szkapa sam jest umoczony w aferem WBR-u wiec na razie jest tzw. KUNsensus ... zenada!
        • yossarian18 Re: Spec od afer Zygmunt Wrzodak 01.05.05, 11:38
          Nie wiem, czemu Giertych jeszcze się go nie pozbył. Macierewicz, Olszewski,
          Łopuszański, Janowski-wszyscy wylecieli, a "Żelazny Zygmunt" został. Sam się
          dziwiłem.
          Wrzodak ciekawie mówił o aferach np. tutaj:
          www.biuletyn.lpr.net.pl/TV_LPR/mp3/Zygmunt_3.mp3
          A wczoraj powiedział trochę prawdy o Kaczyńskim.
          Zresztą poczekajmy na Oszołoma. On był na Kongresie LPR, więc bedziemy mieli
          wiadomości z pierwszej ręki.
          • x2468 Re: Spec od afer Zygmunt Wrzodak 01.05.05, 12:26
            Nie wiesz? A to takie proste.Jest zbyt glupi aby zagrozic giertychom.To
            najwieksza jego zaleta.
            Czy lpr to mutacja prl?
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 12:33
      Zygmunt Wrzodak w ostatnim czasie wykonał wielką pracę nad samym sobą, zaczął
      studiowac public relations...poprawił też swój wygląd (usunięcie bąbla przy
      nosie)
      • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 12:35
        Ale czy ma wystarczające kwalifikacje by zostać szefem MONu?? Ja myślałem
        raczej o prof. Jacynie-Onyszkiewiczu lub którymś z wojskowych związanych z
        LPRem.

A tak w ogóle to napisz jak było na Kobresie LPR!!!
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:07
          może Chwatske..ale on jest wojskowym przeniesionym w stan spoczynku
          • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:10
            A ten płk Sruś, co ostatnio w RM występował? Wiesz kto to?
            Albo gen. Wilecki? SN go kiedyś popierało w wyborach prezydenckich.
            • goniacy.pielegniarz Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:19
              yossarian18 napisał:

> A ten płk Sruś, co ostatnio w RM występował? Wiesz kto to?
              > Albo gen. Wilecki? SN go kiedyś popierało w wyborach prezydenckich.

Ja mam propozycję. Zróbcie listę wszystkich wojskowych, którzy choć raz
              występowali w RM i już będziecie mieli całe ministerstwo obsadzone.

p.s.
              Tego typu tekstów bardziej spodziewałem się po Oszołomie niż po Tobie.
              • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:27
                Wrzodak zwyczajnie się nie nadaje do MONu. Zastanawiam się, kto z LPRu byłby
                odpowiednim kandydatem na stołek ministra. Na razie tylko te nazwiska, które
                już wymieniłem przychodzą mi do głowy.
                • goniacy.pielegniarz Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:31
                  yossarian18 napisał:

> Wrzodak zwyczajnie się nie nadaje do MONu.

A do jakiego ministerstwa się nadaje?

> Zastanawiam się, kto z LPRu byłby
                  > odpowiednim kandydatem na stołek ministra. Na razie tylko te nazwiska, które
                  > już wymieniłem przychodzą mi do głowy.

Jeśli LPR nie ma wyraźnych kandydatów na to stanowisko, to może powinna
                  ewentualnie rozważyć oddanie tego ministerstwa w ręce koalicjanta. Rządzić LPR
                  po wyborach nie będzie, bez względu na to, jak będzie się zaklinać
                  rzeczywistość, ale rozważając nawet najbardziej optymistyczny dla LPR wariant,
                  to nie będzie rządzić samodzielnie czy nawet w rządzie dwupartyjnym.
                  • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:36
                    Wrzodak nie nadaje sie do zadnego ministerstwa. Chyba, ze do jakiejs komisji
                    sledczej, moze.
                    Ciesze sie, ze LPR nie bedzie rzadzic po wyborach, bo jeszcze sie do tego nie
                    nadaje, zarowno pod wzgledem programowym, jak i personalnym.
                    Giertychy niepotrzebnie sie chlaja z Kaczynskimi, Polacy nienawidza jak
                    politycy sie kloca miedzy soba o nie wiadomo co.
                    • goniacy.pielegniarz Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:54
                      Mi w ogóle trudno sobie wyobrazić rządy LPRu w sytuacji, gdy Polska jest w UE.
          • neceser my mamy dobra pamiec. i babel nie szkodzil 01.05.05, 14:17
            ale antysemityzm jest zabojczy dla kariery. Jankos, Kobyla, Rydzyk.
      • goniacy.pielegniarz Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:03
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Zygmunt Wrzodak w ostatnim czasie wykonał wielką pracę nad samym sobą, zaczął
        > studiowac public relations...poprawił też swój wygląd (usunięcie bąbla przy
        > nosie)

No, usunięcie bombla i public relations przekonały mnie ostatecznie.
      • goniacy.pielegniarz A tak serio, to Ty to na poważnie napisałeś? 01.05.05, 14:04
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Zygmunt Wrzodak w ostatnim czasie wykonał wielką pracę nad samym sobą, zaczął
        > studiowac public relations...poprawił też swój wygląd (usunięcie bąbla przy
        > nosie)

Takimi tekstami tylko sam ośmieszasz tego nieszczęsnego człowieka.
    • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 12:46
      Roman Giertych zostanie premierem, Marek Kotlinowski - marszałkiem Sejmu,
      Zygmunt Wrzodak - szefem resortu obrony narodowej, senator Adam Biela -
      marszałkiem Senatu, Janusz Dobrosz - ministrem spraw zagranicznych, Dariusz
      Grabowski - szefem resortu gospodarki, Anna Sobecka - szefem ministerstwa
      rodziny, które zamierza powołać LPR, Zbigniew Jacyna-Onyszkiewicz - ministrem
      edukacji narodowej, Jan Maria Jackowski - szefem resortu kultury, Waldemar
      Roszkiewicz - ministrem zdrowia, a Wojciech Wierzejski - szefem gabinetu
      premiera.

Giertych mówił kiedyś, że Polsce starczy 6-8 ministerstw. Więc zastanawiam się
      po co nowe mninisterstwo rodziny i po co w ogóle ministesrtwo kultury. Ale nie
      widzę ministerstwa rolnictwa. To dobrze.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:12
        myślę że rolnictwo i ochrona środowiska powinno stanowić jeden resort
        ministerstwo w którym byłyby sprawy rolnictwa ochrony srodowiska naturalnego i
        zasobów natutralnych
        • yossarian18 Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 14:15
          A ja się zastanawiam czy Ministerstwo Rolnictwa jest w ogóle do czegoś
          potrzebne.
          • oborovy Re: Gabinet cieni LPR (do Yossariana) 01.05.05, 19:27
            Zeby zarzadzac czarnymi latyfundiami, hehe ... gdzie jest dzisiaj Sanktum? Pewnie znowu modli
            sie w "zakrystii"?
    • leszek.sopot Dlaczego? Bo Wrzodak usunal wrzoda przy nosie:))) 01.05.05, 12:55
      nareszcie oszolom wyjasnil dlaczego Wrzodak ma byc ministrem w rzadzie LPr. Tak
      mnie to wzielo, ze sie nie opanowalem...
      Zreszta rozne moga byc kryteria doboru ministrow, przy jakosci polskich
      politykow obecnie czolowych partii, to rownie dobrze podstawowym kryterium moze
      byc wyglad zewnetrzny. Alleluja i do przodu!
      • michal00 Re: Dlaczego? Bo Wrzodak usunal wrzoda przy nosie 01.05.05, 13:04
        Nie badz zlosliwy. Wrzodak jako organizator zadym w Ursusie ma pewne
        doswiadczenie w dzialaniach paramilitarnych. Przyda mu sie to w MON.
        • ksiezyc.w.pelni ale chyba nie w Polsce? 01.05.05, 13:19
          Bicie piany.
      • goniacy.pielegniarz Tak swoją drogą 01.05.05, 14:12
        to myślałem, że jak już się chce dokształcać, to powinien wybrać ekonomię.
        Przecież kreuje się na eksperta ekonomicznego i na wszystkim się zna. A może po
        prostu nie ma już porządnych szkół ekonomicznych, uczących myśli socjalistycznej?
        • leszek.sopot Re: Tak swoją drogą 01.05.05, 14:21
          goniacy.pielegniarz napisał:

> to myślałem, że jak już się chce dokształcać, to powinien wybrać ekonomię.
          > Przecież kreuje się na eksperta ekonomicznego i na wszystkim się zna. A może
          po prostu nie ma już porządnych szkół ekonomicznych, uczących myśli
          socjalistycznej?

To powinien sie zglosic na korepetycje do Kaczynskiego, ktory nigdy nie wyrzekl
          sie socjalistycznych pogladow na gospodarke. Swoja droga w Polsce kazdy zna sie
          na ekonomii - musi byc przeciwna do tego co glosi Balcerowicz. Na krytyce
          Balcerowicza niejeden juz zrobil kariere - to wystarcza by uznano takiego
          krytykanta za ekonomicznego eksperta. Niech wiec Wrzodak konczy kazde swoje
          wystapienie okrzykiem "Balcerowicz musi odejsc" a wiedzy o ekonomii i uznania w
          oczach publiki mu przybedzie.
          • goniacy.pielegniarz Re: Tak swoją drogą 01.05.05, 14:27
            leszek.sopot napisał:

> To powinien sie zglosic na korepetycje do Kaczynskiego, ktory nigdy nie wyrzekl
            > sie socjalistycznych pogladow na gospodarke. Swoja droga w Polsce kazdy zna sie
            > na ekonomii - musi byc przeciwna do tego co glosi Balcerowicz.

Ale czy pisząc to ironicznie, masz jednocześnie na myśli to, że każdy, kto zna
            się naprawdę na ekonomii, musi popierać Balcerowicza?
            Zaznaczę, że ja ekonomistą nie jestem.

> Na krytyce
            > Balcerowicza niejeden juz zrobil kariere - to wystarcza by uznano takiego
            > krytykanta za ekonomicznego eksperta. Niech wiec Wrzodak konczy kazde swoje
            > wystapienie okrzykiem "Balcerowicz musi odejsc" a wiedzy o ekonomii i uznania w
            > oczach publiki mu przybedzie.
          • dupekzoledny Re: Tak swoją drogą 01.05.05, 14:31
            to chyba bajka dla dzieci.takie przygłupy przy żłobie?
            oszołku napisz że to są żarty-to nie może być prawda.

a swoją droga zelazny elektorat lpr-bereciki odda swoje głosy i lperaki złapią
            swoje 8 proc.to wszystkie piniendze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka