Dodaj do ulubionych

Blondynka rozmawia z pralką

10.05.05, 07:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 07:30
      "Nie mogę nie reagować, gdy kobiety sprowadza się do roli obiektów seksualnych
      albo wręcz pań świadczących usługi seksualne" - mówi "Gazecie" pełnomocnik
      rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn Magdalena Środa.

A przeciwko biciu seksualnego rekordu świata w Warszawie pani Środa się nawet
      nie zająknęła.
      • jolunia01 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 07:59
        kataryna.kataryna napisała:
        > A przeciwko biciu seksualnego rekordu świata w Warszawie pani Środa się nawet
        > nie zająknęła.
        >
        Osobiście jestem zdania, że bicie tego rekordu to impreza dla inaczej
        rozwiniętych intelektualnie, ale nie sądzę, żeby w tej sprawie powinna in
        terweniować pani Środa. W końcu udział był dobrowolny (jeśli się mylę, to
        powinny tym interesować się organy ścigania i wymiar sprawiedliwości), a
        impreza nie była dostępna dla wszystkich - nawet wbrew ich oczywistej woli.
        W przypadku reklam jest inaczej - nie mam wpływu na to, w której chwili ujrzę
        czy usłyszę chamską reklamę.
        A telewizja publiczna powinna rzeczywiście odmawiać nadawania takiego g...
        • janmucha Telewizja tez jest dobrowolna 10.05.05, 08:33
          jolunia01 napisała
          > Osobiście jestem zdania, że bicie tego rekordu to impreza dla inaczej
          > rozwiniętych intelektualnie, ale nie sądzę, żeby w tej sprawie powinna in
          > terweniować pani Środa. W końcu udział był dobrowolny (jeśli się mylę, to
          > powinny tym interesować się organy ścigania i wymiar sprawiedliwości), a
          > impreza nie była dostępna dla wszystkich - nawet wbrew ich oczywistej woli.
          > W przypadku reklam jest inaczej - nie mam wpływu na to, w której chwili ujrzę
          > czy usłyszę chamską reklamę.

Joluniu! Ogladanie TV ani reklam, ktore emituje tez nie jset obowiazkowe. W TV
          publicznej omijanie reklam jest tym latwiejsze, ze nadawane sa miedzy
          programami a nie w ich trakcie.
          A tak poza tym, to reklamy sa slabe i Sroda ma troche racji. Mam tylko problem,
          ze choc nie lubie chamskich reklam w TV, ale jeszcze bardziej nie znosze
          jednostronnej etyki pani Srody. I jeszcze troche, a cokolwiek by ta kobieta nie
          zrobila, to bede przeciw.
          Na cale szczescie niedlugi juz zywot rzadu Belki, a zatem i pani Srody w roli
          rzecznika.
          • mbishop Re: Telewizja tez jest dobrowolna 10.05.05, 17:06
            janmucha napisał:

> jolunia01 napisała
            > > Osobiście jestem zdania, że bicie tego rekordu to impreza dla inaczej
            > > rozwiniętych intelektualnie, ale nie sądzę, żeby w tej sprawie powinna in
            >
            > > terweniować pani Środa. W końcu udział był dobrowolny (jeśli się mylę, to
            >
            > > powinny tym interesować się organy ścigania i wymiar sprawiedliwości), a
            > > impreza nie była dostępna dla wszystkich - nawet wbrew ich oczywistej wol
            > i.
            > > W przypadku reklam jest inaczej - nie mam wpływu na to, w której chwili u
            > jrzę
            > > czy usłyszę chamską reklamę.
            >
            > Joluniu! Ogladanie TV ani reklam, ktore emituje tez nie jset obowiazkowe. W TV
            > publicznej omijanie reklam jest tym latwiejsze, ze nadawane sa miedzy
            > programami a nie w ich trakcie.
            > A tak poza tym, to reklamy sa slabe i Sroda ma troche racji. Mam tylko problem,
            >
            > ze choc nie lubie chamskich reklam w TV, ale jeszcze bardziej nie znosze
            > jednostronnej etyki pani Srody. I jeszcze troche, a cokolwiek by ta kobieta nie
            >
            > zrobila, to bede przeciw.

och, jakie to polskie... Nieważna treść, ważne, żeby być przeciw.
            Żałosne.

> Na cale szczescie niedlugi juz zywot rzadu Belki, a zatem i pani Srody w roli
            > rzecznika.

Obawiam się, że już niedługo zatęsknisz za tym rządem.
            • nick3 Środa ma rację! 11.05.05, 14:33
              "Bicie rekordów seksualnych", jako prymitywizm, dyskredytuje swoich uczestników
              obu płci w równym stopniu (chyba że ktoś w duchu tradycji uważa, że "winna
              zawsze jest kobieta";-) Nie jest więc seksistowskie. (Ponadto też nie obraża
              ludzi jako takich, ponieważ jest jasne, że nie odzwierciedla upodobań
              powszechnych.) Niestety, prawicowi nienawistnicy, nie ma tu więc pretekstu, by
              przyczepić Środzie łatkę "obłudy".
              Natomiast reklamy, o których mówi Środa, rzeczywiście kształtują - czesto bez
              naszej świadomości - nasz obraz "kobiety jako takiej". I tu oburzenie Środy
              jest 100% słuszne.
              • stanislaw_ziaja Re: Środa ma rację! 11.05.05, 15:06
                dominuje ogólnie natłok seksizmu propagowany przez lewactwo a środa udaje
                pierwszą naiwną
                • zuh Fiksacyjna poprawność 11.05.05, 16:10
                  Kobiety mają nie tylko mózgi, ale również nogi, ręce, pupy, oczy. Mężczyźni
                  podobnie. Tak świat jest skonstruowany i wszyscy się za tym oglądamy. Reklamy
                  często są niezbyt mądre, ale chyba przesada, żeby wytaczać armaty. Trochę luzu
                  i dystansu nigdy nie zawadzi Państwo Obrażalscy.
        • kundela Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:53
          zgadzam się
          • kundela Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:55
            oczywiście zgadzam się z jolunią żeby nie było
        • m15 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:17
          wielce zastanawiajacy poglad ,tym bardziej iz wypowiadany przez kobiete ,skoro
          publiczne odbywanie stosunku seksualnego z setkami samców nie uwlacza pani
          godnosci to trudno,mnie jako mezczyzne to wielce zniesmacza,a co z wyborami
          najladniejszej samicy czy to sprawa dla srody czy nie?
        • basia172 Zacznijmy od tego, że 10.05.05, 12:27
          TVP w ogole nie powinna nadawać reklam. Wszystkie reklamy są szkodliwe. Większość jest dyskryminująca czy to dla mężczyzn czy dla kobiet, dzieci czy zwierzat domowych. TVP powinna wzorowac się na BBC. Tam nie ma reklam produktów jakichkolwiek.
        • rafal_koko Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 14:00
          >nie mam wpływu na to, w której chwili ujrzę czy usłyszę chamską reklamę<

Jak to nie masz wpływu?!!! Wyłacz telewizor, idź na spacer, porozmawiaj ze
          swoim chłopakiem, mniej telewizji, to ogłupia i rodzi takie wydumane problemy.

Konsument mówi, że je aby jeść
          Konsument pli aby pleść
          Jego bracia stoją radia wokół
          Słuchają politycznego bełkotu
          Potem wszyscy razem siadają do stołu
          Piją wódkę, gadają, fioletowe twarze mają
          A gdy więcej nie zjedzą i nie wypiją
          Gromadzą się tłumnie przed telewizją

A wszyscy oni bombardowani śmieciami
          Wszyscy oni zasypywani informacjami
          A wszyscy oni bombardowani śmieciami
          Wszyscy oni zasypywani informacjami
        • acpan Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 14:12
          > W przypadku reklam jest inaczej - nie mam wpływu na to, w której chwili ujrzę
          > czy usłyszę chamską reklamę.
          i ch.. to kogoś obchodzi, prosta rada, nie oglądaj telewizji,
          prywatny nadawca ma prawo emitować to co chce, jeśli jest zgodne z prawem;
          to co pani magda chce zrobić to zamach na wolność słowa, na demokrację!
          • apetyt_na_zycie Re: Blondynka rozmawia z pralką 11.05.05, 12:30
            Prywatny nadawca tak, ale nie publiczna TV, na którą płacę abonament!
            • acpan Re: Blondynka rozmawia z pralką 11.05.05, 22:32
              zgoda, płacisz - wymagasz,

tak wogóle to o co chodzi przeciwnikom ładnych
              dziewczyn w reklamie?
        • lutekstg Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 19:05
          Aby reklama nie była seksistowska, pani w niej wystepująca powinna być brzydka
          jak noc, najlepiej o posturze Pudzianowskiego, ubrana w zgrzebny łach i w
          wygódce z serduszkiem prezentować mydełko Fa. Napewno taka reklama zrobiłaby
          furorę (to mój pomysł i w razie jego realizacji producenta prosze o tantiemę -
          Wszystkie prawa zastrzeżone)
          • mkolaczynska Re: Blondynka rozmawia z pralką 17.05.05, 11:42
            Kobieta w reklamach wcale niepowinna być brzydka nawet w tych nie
            seksistowskich fajnie by było gdyby była przedstawiana jako samodzielna istota
            umiąca kształtować swoje zycie, a nie jako dodatek do zimnego piwa czy
            paplająca kretynka od której trzeba uciekać w czarną dziure. Tyle na temat
      • pankasztelan Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 14:22
        kataryna.kataryna napisała:

> "Nie mogę nie reagować, gdy kobiety sprowadza się do roli obiektów
        seksualnych
        > albo wręcz pań świadczących usługi seksualne" - mówi "Gazecie" pełnomocnik
        > rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn Magdalena Środa.
        >
        >
        >
        > nie zająknęła.
        >
        >
        Dokladnie. Pan "przyszly prezydent" Rreczypospolitej Polskiej Lech Kaczynski
        musial sie tym zajmowac. Bez pozytywnego skutku, ale chociaz probowal...
      • droch Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 20:53
        > nie zająknęła.

Są interwencje słuszne i niesłuszne. Strzelanie w TV, którą SLD uważa za
        bastion prawicy jest słuszne. Wspieranie Lecha Kaczyńskiego w jakiejkolwiek
        sprawie z definicji nie jest słuszne.
        Ot, taki marksistowski dualizm.
    • wojakszwejk Instytucje 10.05.05, 07:36
      Szanowna Pani Minister! Popieram w pełni Pani pomysł powołania instytucji d/s reklam. Jednocześnie, jako gorliwy zwolennik równouprawnienia, apeluję o powołanie Instutucji d/s Dyskryminacji Kobiet w Nazwach Astronomicznych (jakieś tam Neptuny, Jowisze, Charony, Tytany, Trytony, Ganimedesy, Io, Merkurie i tylko gdzieniegdzie takie rodzynki jak Wenus, Europa, Miranda, Andromeda...). Oczywiście proponuję siebie na stanowisko dyrektora, nawet obejdę się bez szofera (służbowy samochód jednak przyda się do podróży na spotkania dyskusyjne z postępowcami). Dla mojego kolegi proponuję Instytucję d/s Dyskr. Kobiet w Nazwach Związków Chemicznych - tam to już pełny patriarchat (siarczany, manganiany, azotany, i tylko jedna cyklodekstryna albo helisa...).
      Naszym hasłem słowa piosenki: "Wymienię Cię na lepszy model..."
    • muszek0 a kto weźmie w obronę mężczyzn? 10.05.05, 07:57
      dlaczego nikt nie mówi nic o reklamach, gdzie mężczyzna jest przedstawiony jako
      kompletny idiota i palant?
      weźmy na przykład gościa, który mówi: - poprosze miętę. kobieta sie go pyta:
      zgaga? - nie, ja bardzo lubię miętę.
      koniecznie musi się pani zająć tą reklamą. w sytuacji, gdyby to kobieta okazała
      się kompletną pierdołą i poprosiła w restauracji o miętę, to podniosły by się
      głosy oburzenia, a tam gdzie jest obrażany mężczyzna to jakoś nikt nic nie mówi.
      • zezowata_kasandra Re: a kto weźmie w obronę mężczyzn? 10.05.05, 10:17
        To prawda, męskie tyłki gonią w reklamch damskie cycki. Durnych facetów jest tyle samo co durnych dziewczyn. Myślę, że większy problem tkwi w kretynizmie niż w seksiźmie. Oglądając nasze reklamy można się porzygać od zaparć, gazów, kamienia itp, więc przystojny chlopak i seksowna dziewczyna to akurat chwila wytchnienia. Byłoby dobrze, gdyby twórcy reklam postawili na dobre poczucie humoru, a nie prymitywizm widzów. Tak jak w Wielkiej Brytanii na przykład.
        • r.p.mcmurphy Re: a kto weźmie w obronę mężczyzn? 10.05.05, 10:28
          zezowata_kasandra napisała:

> To prawda, męskie tyłki gonią w reklamch damskie cycki. Durnych facetów jest ty
          > le samo co durnych dziewczyn. Myślę, że większy problem tkwi w kretynizmie niż
          > w seksiźmie. Oglądając nasze reklamy można się porzygać od zaparć, gazów, kamie
          > nia itp, więc przystojny chlopak i seksowna dziewczyna to akurat chwila wytchni
          > enia. Byłoby dobrze, gdyby twórcy reklam postawili na dobre poczucie humoru, a
          > nie prymitywizm widzów. Tak jak w Wielkiej Brytanii na przykład.

w Wielkiej Brytanii wiekszosc reklam niestety nie odbiega poziomem od naszych,
          tez kroluje prymitywizm - w koncu w reklamie chodzi o dotarcie do jak
          najszerszego odbiorcy, a prymitywow jest zdecydowanie najwiecej.
          roznica polega na tym, ze w Wielkiej Brytanii pani Sroda bylaby zachwycona -
          obraz mezczyzny rysujacego sie z tych spotow to literalnie "DEBIL" i skonczona
          pie.., natomiast kobiety sa oczywiscie mlode, wyksztalcone, ambitne i
          seksowne (inne nie wystepuja)
        • lushka Re: a kto weźmie w obronę mężczyzn? 10.05.05, 10:37
          W końcu jakiś rozsądny głos. Brońmy dobrego smaku a nie mężczyzn czy kobiet bo
          przecież i z jednych i drugich robi się idiotów w reklamach. A dzieci? to samo ...
          A panią Środę podziwiam.
          • nick3 Czy rzeczywiście trzeba "bronić mężczyzn"? 11.05.05, 15:00
            Na ewidentne dowody, świadczącze że kobieta jest "ustawiana" w roli podrzędnej,
            infantylnej, przedmiotowej, próbuje się odpowiadać wynajdując symetryczne -
            podobno - przykłady "dyskryminacji" mężczyzn.

Wystarczy jednak chwilę się zastanowić, by zobaczyć, że żadnej realnej symetrii
            tu nie ma. Mężczyzna w reklamie "z mietą" oczywiście nie prezentuje się mądrze,
            ale nic nie sugeruje, że ma to związek z jego płcią. I też nikt tak tego nie
            odbiera. Nic w tym obrazie nie sugeruje, że jest to "mężczyzna normalny". Nie
            występuje on tu jako reprezentant "mężczyzny jako takiego", lecz jako prywatny
            fajtłapa. Inaczej jest z kobietami w reklamie. Ich role zawsze mają
            wyrazić "czego naprawę chcą", czy "jakie naprawdę są" kobiety. Kobieta w
            reklamie zawsze występuje jako egzemplarz gatunku "kobieta". Dla reklamy
            kobieta zawsze reprezentuje "kobiecość".

Mężczyźni reklamowi, jeśli są głupi, to - głupotą uniwersalną, natomiast
            kobiety - specyficznie "kobiecą". Dlatego głupota reklamowej kobiety jest
            krzywdząca dla żeńskiej części społeczeństwa, bo ustawia obraz
            społeczny "kobiety jako takiej".
            • dem0kryt Re: Czy rzeczywiście trzeba "bronić mężczyzn"? 11.05.05, 16:24
              Wybacz, ale to trochę naciągane. To tylko Twoja interpretacja.

A kto niby ma oceniać, co jest "głupotą naturalną" a co "specyficznie kobiecą"?
              Kto ma oceniać, że w tej reklamie facet nie występuje jako "mężczyzna jako taki"
              tylko "prywatnie fajtłapa", a kobieta nie jest po prostu "fajtłapą" bo jej
              "fajtłapowatość" rzekomo wynika z jej płci? Ty? A może jakiś specjalnie powołany
              do tego urząd? I kolejni urzędnicy? Teraz oni mają dyktować co można puścić w
              eterze, a czego broń Boże nie? Wiesz, jak to się nazywało dawniej? Cenzura.
              Teraz nazywa się to polityczna poprawność.

Jeśli sięgniesz do literatury, filmu, teatru - znajdziesz masę przykładów
              powielania i utrwalania stereotypów - płciowych, religijnych, narodowych,
              rasowych itp. Czy więc w następnej kolejności należy zająć się stereotypami w
              sztuce? Zwłaszcza tej trzeciorzędnej, popularnej?

Ktoś tu mówił o tym, że państwo wycofuje się z tego, co powinno robić. Otóż jest
              wręcz przeciwnie - problemem współczesności staje się omnipotencja państwa -
              państwo zaczyna kontrolować życie obywateli, jak u Orwella. Decydując nawet o
              tym, jakie reklamy można oglądać, a jakie nie.

Ktoś inny mówił o demokracji. O tym, że demokracja to nie anarchia. Ale tym
              bardziej nie zamordyzm. Demokracja nie polega na narzucaniu własnego zdania
              innym, wymuszaniu pożądanych postaw, a zwłaszcza sposobów myślenia i
              postrzegania świata. Nie polega na tym, że to państwo będzie myśleć za mnie, bo
              ja jestem za głupi i przyjmę każdy stereotyp, jesli tylko zobaczę w tv głupią
              reklamę. Nie państwo jest o wychowywania mnie. Demokracja zawsze opierała się na
              wierze w inteligencję i samodzielność ludzi. Chyba, że mówimy o "demokracji
              socjalistycznej".

Nie lubię reklam i staram sie ich nie oglądać. Mam pilota, by unikać ich w tv.
              Irytujące mnie bilboardy na ulicach zbywam wzruszeniem ramion. Jeśli mnie coś
              lub ktoś obraża - mam prawo wytoczyć mu sprawę z powództwa cywilnego. Nie muszę
              sięgać od razu po cenzurę.
      • michalina_gralak Re: a kto weźmie w obronę mężczyzn? 10.05.05, 10:41
        Jeśli uważasz, że obraz mężczyzny w reklamach jest dla nich niekorzystny, to
        zwróć sie do Pani Minister, żeby zajęła sie tą sprawą. Czytałam wiele wywiadów
        z Nią i sądzę, że nie jest z tych feministek, które zachowują się, jak
        najwięksi wrogowie facetów.
      • lew_konia Re: a kto weźmie w obronę mężczyzn? 11.05.05, 13:13
        Niestety bez wzgledu na plec reklama jest "nie dla idiotow". Im nizsze IQ tym
        wieksza reakcja na durnowate obrazki i teksty. Idiotow zawsze najbardziej
        rozsmieszy pierdniecie, zdjecie spodni lub wywrotka na skorce od banana. Jesli
        glupkowata, cycata panienka oddzialowuje silnie na samczykow to co? Kto tu jest
        idiota?
    • tppiotr Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:06
      Lepiej nie.
    • epicki Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:16
      naprzod sroda!!! ty nasza ulubiona rewolucjonistko walczaca o dobre imie
      robotniczek.
      • kamilar Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:29
        Mnie, jako meżczyzne, obrażają reklamy, w których facet nie potrafii zjeść
        pizzy, w taki sposób, żeby nie pobrudzić sobie koszuli.
        Pozatym w reklamach faceci też są przedstawiani ajko obiekty seksualne i nikt
        się tym nie przejmuje. Patrz reklma oreratora GSM z chasłem, że pora zmieniś
        partnera na wiosne:_)))
      • ciekawymbardzo Re: Dzięki bogu jest wtorek 10.05.05, 09:13
        > naprzod sroda!!! ty nasza ulubiona rewolucjonistko walczaca o dobre imie
        > robotniczek.

Naprzód: traktorzystki, dójki, suwnicowe, górniczki, ministerki z tekami i bez
        tek.
        Naprzód: doktorki, odlewniczki, ciągarki druta na zimno (to autentyk).

Dokopcie tym męskim szowinisycznym świniakom.
        • m15 Re: Dzięki bogu jest wtorek 10.05.05, 10:23
          dryta nalezy ciagnac na cieplo lub nawet goraco to tak dla uscislenia
    • zewszad_i_znikad Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:24
      Co w tym postępowego? Powiedziałabym, że bardziej postępowa jest zdolność
      decydowania o sobie. I choćby nierozbieranie się, jeżeli się tego nie chce.

POPIERAM POMYSŁ MINISTER ŚRODY. Jako kobieta czuję się urażona tego rodzaju
      reklamami, nie życzę sobie redukowania kobiet do buzi i biustu.
      • dem0kryt Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:35
        A JA NIE POPIERAM. I nie dlatego, że nie lubię Środy (choć nie lubię). Ale na
        milę śmierdzi mi to cenzurą i politporawnością. Naprawdę mam już dość tych,
        którzy chcą wciąż mnie wychowywać. A w tv, jak mi się coś nie podoba (a wiele
        rzeczy mi się nie podoba) - zmieniam kanał. Albo, częściej, wyłączam... Co
        polecam i pani Środzie.
        • zewszad_i_znikad Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:42
          A ja jestem za politpoprawnością, tylko nazywam ją UPRZEJMOŚCIĄ polityczną.
          Ludzi można zranić, po co to robić? Może lepiej założyć, że pewnych rzeczy
          mówić się nie powinno, właśnie po to, by nie sprawiać przykrości.
          • dem0kryt Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:48
            Uprzejmości się nie wymusza.
          • ciekawymbardzo Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:49
            > A ja jestem za politpoprawnością, tylko nazywam ją UPRZEJMOŚCIĄ polityczną.
            > Ludzi można zranić, po co to robić? Może lepiej założyć, że pewnych rzeczy
            > mówić się nie powinno, właśnie po to, by nie sprawiać przykrości.

Musisz mieć bardzo pogryziony język.

Tego nie czytaj.

Chłopaki, ten język nie jest pogryziony od tego o czym myślicie.
      • ciekawymbardzo Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 08:37
        > reklamami, nie życzę sobie redukowania kobiet do buzi i biustu.

Podejdż całościowo do sprawy.
        Wymieniasz: buzia, biust..., a dupcia gdzie?
        Dla mnie np. dupcia jest na pierwszym miejscu.
      • yourij Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 09:05
        Ja również popieram ten protest. Jako MĘŻCZYZNA jestem conajmniej zdegustowany
        wszechobecną głupotą na poziomie "7 klasy podstawówki(biologia)" panującą wśród
        twórców reklam.
        Młodzi "TĘPI" gniewni, ludzie o twórczych umysłach i bogatej wyobraźni a takie
        g**no serwują... Przez was, bałwany moja narzeczona nabiera podejrzeń, że
        zaliczam się do stereotypowej grupy zboczonych samców, gwałcących blondynki
        rozmawiające przez telefon i śliniących się na widok każdego biustu w okolicy,
        podczas gdy moja przyszła żona romansuje z podstarzałym amantem wciskającym jej
        proszek do prania.
        Jako (były) "kanar" musiałem trzymać się zasad etyki zawodowej. W agencjach
        reklamowych takie pojęcie nie istnieje ? Wszystko byle zarobić kasę i podlizać
        się szefowi kolejnym błyskotliwym pomysłem ? WAZELINIARSTWO za kasę !!!
        Upodlenie obyczajów za kasę...
      • ksiaze.ciemnosci.i.cienia Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 10:07
        ej, pomijajac temat pani Środy, to popieram akcje. Bo teraz jest tak, że idę
        sobie z moją dziewczyną centrum Warszaway, a wszędzie atakują mnie z billboardów
        cycki, tyłki i głupie blondyny, i to nie jest tak że ja mam wybór nie patrzeć;
        to samo w tv i to samo w radiu (ale ja slucham 94). A ja na przykład nie życzę
        sobie ich widzieć, bo cenię sobie moją dziewczynę chociażby i sprowadzanie
        kobiet do wyżej wymienionych ról mi się nie podoba i nie podobaja mi sie takie
        "tak zwane" kobiety z reklam.
        • muklo ależ masz wybór. 10.05.05, 10:33
          > i to nie jest tak że ja mam wybór nie patrzeć

ależ masz wybór.
          możesz nie wychodzić z domu, nie włączać radia i tv, nie wyglądać przez okno,
          nie odbierać poczty ;)
        • borrus Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 17:32
          ksiaze.ciemnosci.i.cienia napisał:

> ej, pomijajac temat pani Środy, to popieram akcje. Bo teraz jest tak, że idę
          > sobie z moją dziewczyną centrum Warszaway, a wszędzie atakują mnie z
          billboardó
          > w
          > cycki, tyłki i głupie blondyny, i to nie jest tak że ja mam wybór nie patrzeć;
          > to samo w tv i to samo w radiu (ale ja slucham 94). A ja na przykład nie życzę
          > sobie ich widzieć, bo cenię sobie moją dziewczynę chociażby i sprowadzanie
          > kobiet do wyżej wymienionych ról mi się nie podoba i nie podobaja mi sie takie
          > "tak zwane" kobiety z reklam.

E książe, Ty jesteś zwykły impotent a nie zaden książę.
      • m15 Re: środa powinna się rozebrać. 10.05.05, 10:25
        popieram! w reklamie bielizny nalezy pokazywac intelekt kobiet, oczywiscie za
        wyjatkiem tego srodowego
    • mareniek1 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:32
      Bardzo popieram propozycję Pani Minister. Instytucja to jest to. Świetnie,
      przydałoby się więcej takich pomysłów . Ja od siebie jeżeli można proponuję
      powołanie więciej instytucji, a w każdej Magdalena Środa, Kazimiera Szczuka,
      Kinga Dunin i wiele jeszcze innych światłych kobiet.
      • ciekawymbardzo Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:58
        Ja od siebie jeżeli można proponuję
        > powołanie więciej instytucji, a w każdej Magdalena Środa, Kazimiera Szczuka,
        > Kinga Dunin i wiele jeszcze innych światłych kobiet.

Przy takich instytucjach musi być męska przybudówka. Na jej czele mógłby stanąć
        Przemysław Babiarz, z redakcji sportowej TV ( bardzo dobre nazwisko).
        • mangoid Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 09:12
          Magdalena Środa, Kazimiera Szczuka, Kinga Dunin, Przemysław Babiarz i jeszcze
          TOMEK JACYKÓW
          • m15 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:28
            prosze pamietac tez o politykach, proponuje dolaczyc pieknego mariana i
            prawdziwego mezczyzne leszka
    • arahat1 pokazywac zakonice jak pierze majtki dla ksiedza 10.05.05, 08:43
      zakonica bedzie sie modlila aby pranie bylo biale jak dusza ksiedza
    • luzaczek34 Kobieta jest jak pocisk... 10.05.05, 08:43
      ...wpada w oko, rani serce, dziurawi kieszeń i wychodzi bokiem....
    • jacekkedzlodz Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 08:49
      a najlepsza jest ta reklama, w której facet pyta się kobiety w towarzystwie
      innych lasek, czy ona ma okres. Bo jak ma to...
    • niepostepowy Rozdwojenie jaźni.......... :-( 10.05.05, 08:52
      "- Nie mogę nie reagować, gdy kobiety sprowadza się do roli obiektów seksualnych albo wręcz pań świadczących usługi seksualne - mówi "Gazecie" pełnomocnik rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn Magdalena Środa."

"wręcz pań świadczących usługi seksualne"
      Mam wrażenie, że pani Środa ma rozdwojenie jaźni. W powyższym zdaniu wypowiada się z pogardą wobec prostytutek, a jednocześnie nic nie robi, aby proceder prostytuowania się ukrócić...
      Nie wystąpiła z żadną inicjatywą, która by zakazywała produkcji i rozpowszechniania pornografii. A przecież nie dość, że występują tam owe pogardzane prostytutki, to jeszcze mężczyźni oglądając takie filmy faktycznie sprowadzają często "grającą" tam kobietę do kawałka "mięska" z dziurkami.

Oczywiście pani Środa nie wystąpi przeciw takim procederom, bo to by się kłóciło z wizją postępowej, poprawnej politycznie pożytecznej idiotki.

Jak dla mnie jest to rozdwojenie jaźni, całkowita sprzeczność...
    • ursynowiak Znowu ta pani chciała się pokazać/wykazać 10.05.05, 08:56
      tylko mało chodliwy temat sobie znalazła. Jak zobaczy, że brak rezultatów, to
      wróci do atakowania Kościoła Katolickiego
    • dr.kuppelweiser I w du.ach się poprzewracało. 10.05.05, 08:57
      Bosh, co za aferę pani środa wykryła. Toż to drugie Orlen Gate, nie rozumiem
      jednej rzeczy. Przecież kobiety SĄ obiektem seksualnym. oczywiście nie
      wszystkie (np p. Środa) i nie wszędzie ale też nie we wszystkich reklamach tak
      są przedstawiane.
      Czyli co, w reklamie trzeba pokazać że ładna pani wstaje rano idzie do pracy
      gdzie się realizuje, a dopiero popołudniu po pracy może być obiektem seksualnym
      (prace domowe wykonuje jakaś instytucja bo przecież nie kobieta ani
      mężczyzna /kobieta nie bo to stereotypy a mężczyzna nie bo równouprawnienie/)
      Zacząłem z seksmisji i na niej kończę:
      Sfiksowałyście boście chłopa dawno nie miały
      • vitmik a co z gejzerami? 10.05.05, 09:09
        wydaje mi się że środa byłaby zadowolona gdyby w reklamie pokazywano tylko
        madre panie managerki spotykajace sie z przyjaciolmi gejami w knajpie.
        jest wiele reklam ktore pokazuja dyskryminacje mezczyzn : reklama farb - facet
        idzie na deszcz z psem a kobita maluje mieszkanie, lek przeciwkatarowy-2
        tabletki i wypad na zimowe powietrze z psem, reklama lecha (bedzie sie działo)-
        wszyscy pija ale tylko glowny bohater facet tanczy na stole (co sugeruje ze
        panie maja mocniejszy łeb), a tak w ogole ta reklama gsm to obraza facetow a
        nie panie. wynika z niej ze kazdy facet slini sie na widok panny w obcislej
        bluzeczce bez stanika. wierzcie mi baby faceci maja nie tylko takie mysli.
        • martino Mów za siebie 10.05.05, 09:21
          wynika z niej ze kazdy facet slini sie na widok panny w obcislej
          > bluzeczce bez stanika. wierzcie mi baby faceci maja nie tylko takie mysli.

Mów za siebie, ja mam tylko takie myśli :-)
    • pan_pndzelek [...] 10.05.05, 09:07
      • robertw18 ZAKAZAĆ, UKARAĆ = WOLNOŚĆ POLSKA 10.05.05, 11:16
        Jeśli dziewczyny chcą wziąć udział w takiej reklamie i dostają za to
        wynagrodzenie, to co ma do tego p. Środa? Niech pisze i uświadamia, dlaczego
        jej się to nie podoba, ale zakazywać? Jak kto chce, to też przedstawia głupich
        i prężących mięśnie mężczyzn, ale tego "SZOWINISTYCZNA" PANI ŚRODA niby nie
        dostrzega. Seksizm jej wypowiedzi jest oczywisty - usunąć więc tę zgniliznę
        związaną z jej osobą...
        Pozdrowienia.
        • uztiotzpup Re: ZAKAZAĆ, UKARAĆ = WOLNOŚĆ POLSKA 10.05.05, 15:58
          robertw18 napisał:

> Jeśli dziewczyny chcą wziąć udział w takiej reklamie i dostają za to
          > wynagrodzenie, to co ma do tego p. Środa? Niech pisze i uświadamia, dlaczego
          > jej się to nie podoba, ale zakazywać? Jak kto chce, to też przedstawia głupich
          > i prężących mięśnie mężczyzn, ale tego "SZOWINISTYCZNA" PANI ŚRODA niby nie
          > dostrzega. Seksizm jej wypowiedzi jest oczywisty - usunąć więc tę zgniliznę
          > związaną z jej osobą...

Robercie, piszesz tak głupio, tak płytko, że zastanawiam się czyś tylko rodzimym obskurantem czy
          może jednak liznąłeś seminaryjnego wykształcenia? Przy takim steku bzdurnych niezrozumień,
          nieporozumień, wypaczeń, nawet nie sposób rozpocząć z Tobą jakiejkolwiek dyskusji. Zbyt wiele do
          wytłumaczenia, nauczenia, opisania. I niestety, wydaj mi się, że masz w tym kraju miliony podobnie
          "wyedukowanych" braci w rozumie...
          • mbishop A ja POPIERAM PANIĄ MINISTER! 10.05.05, 17:02
            Moja żona - pracująca w "męskim" (choć już coraz mniej) zawodzie weterynarza i
            na nieszczęście wyglądająca bardzo młodo i dziewczęco (co z drugiej strony nie
            jest takie złe) co rusz doświadcza dyskryminacji - zarówno słownej, jak i
            zarobkowej. Lekarzowi-mężczyźnie z jej kwalifikacjami i zdolnościami pracodawca
            MUSIAŁBY zaproponować przynajmniej 50% wyższe zarobki - a tak rządzi pojejście
            "po co tej dziewczynce więcej pieniędzy, przecież mąż ją utrzyma a ona akurat
            zarobi sobie na kosmetyki"...
            Smutna to prawda, niestety, ale feministki mają 100% racji - kobiety są
            traktowane jak gorszy (zawodowo, społecznie) gatunek i ten wizerunek jest
            utrwalany nie tylko przez durne reklamy ale też przez KK i jego wizję roli
            kobiety - "rodzić dzieci, zajmować się domem, być pokorną, siedzieć cicho".
            Pani Minister - jestem całym sercem z Panią!

Podpisano
            Żonaty mężczyzna, pracujący, 100% hetero.
            • effata Re: A ja POPIERAM PANIĄ MINISTER! 11.05.05, 15:07
              Ja moze nie popieram pani minister w zupelnosci, ale popieram mbishop'a.
              Nie jestem wojujaca feministka (w ogole zreszta nie jestem feministka), ale
              odnosze wrazenie, ze wiekszosc forumowiczow sprowadza temat poruszony w
              artykule do problemow "bab, ktorym sie w glowie poprzewracalo, bo chlopa dawno
              nie mialy". Nie chodzi o to, zeby walczyc o prawa kobiet bo sa lepsze od
              mezczyzn, ani o prawa mezczyn, bo sa lepsi od kobiet. Nie mozna kogos
              dyskryminowac, ponizac, ani tez odgornie pozwalac na chamstwo, prymitywizm i
              samowolke. Mbishop opisal problem, ktory naprawde ISTNIEJE. W niektorych
              dziedzinach zycia kobiety sa z zalozenia stawiane na spalonej pozycji. W Anglii
              kazda kobieta, ktora jest w ciazy, dostaje od poloznej ksiazke - poradnik,
              gdzie piec ostatnich stron to (zapisane naprawde malym druczkiem) dziesiatki
              adresow organizacji, gdzie mogly by sie zglosic np. w przypadku bezprawnego
              wywalenia z pracy, mobbingu, nieprzyjecia do pracy po porodzie, odmawiania
              kobiecie w ciazy prawa do mniejszej ilosci godzin pracy itp, itd, itp. A w
              Polsce ... problemy sa delikatnie mowiac ignorowane, bo nikt nie wie jak z nich
              wybrnac. Tylko prasa co jakis czas odgrzebuje jakas sensacyjke i znow forum
              wrze ... przez kilka dni. W Anglii sa organizacje, gdzie mozesz zaskarzyc
              chamskiego urzednika i ... jeszcze dostac list z przeprosinami.
              Nie jestem fanka pani Srody, ale naprawde poziom reklam, rubaszny humor,
              oblesne teksty, to naprawde zenujace i ktos musi temu powiedziec kategoryczne
              NIE

POLKI W ANGLII
          • wilczysko1 w reklamie robią hołota i debile, co nawet do LPR 10.05.05, 17:47
            czy u Endriu szans by nie mieli.Im nawetdaleko do poziomu intelektualnego
            Renatki od owsa czy nawiedzonego Romusia. Inną sprawą jest że reklamami to
            fascynują się jedynie osobnicy o przewadze mięśni nad szarymi komórkami czyli
            tzw. mięśniacy z M.W. o IQ < 85
            • typowy_kark Re: w reklamie robią hołota i debile, co nawet do 11.05.05, 09:16
              racz zauwazyc, ze nawet osoby wyksztalcone, inteligentne a przy tym bardzo watlej postury maja przewage miesni nad szarymi komorkami - tak czlowiek zostal skonstruowany.
        • lutekstg Re: ZAKAZAĆ, UKARAĆ = WOLNOŚĆ POLSKA 10.05.05, 18:50
          Niech Pani Środa powie o równouprawnieniu i sexiźmie panienkom, których jedynym
          zajeciem jest kręcenie pupami wokół nadzianych facetów - napewno podzielą jej
          zdanie. A swoją drogą ja też chcę równouprawnienia. Dla czego np. jest prasa
          (dla ludzi) i obok pisma "dla kobet". Jest literatura (dla ludzi) i specjalna
          literatura tzw. "babska" - coś w tym jest!!!??? Ja chcę żeby było dla mężczyzn.
          • badcandy Re: ZAKAZAĆ, UKARAĆ = WOLNOŚĆ POLSKA 11.05.05, 19:12
            O przepraszam jeśli chodzi o stoiska z gazetami to są tam działy "mężczyzna" a
            w nich Polityka, Wprost, Film, Charaktery, Manager itp. A co znajdziemy w
            dziale "kobieta" Zycie na gorąco, Gala, Claudia, Moje gotowanie, Mój ogród,
            Dziecko ale kobiety to przecież takie urocze istotki, które poza ploteczkami i
            zajmowaniem się domem nie mają innych zainteresowań. Może to są i drobne rzeczy
            ale wydaje mi się że one właśnie symbolizują jak postrzegana jest kobieta w
            naszym kraju. Może nie uda się pani Srodzie faktycznie stworzyć instytucji, o
            której mówi, ale przynajmniej udało jej się zwrócić na to uwage. Wcale nie
            chodzi o żadną cenzure, ale o zwykła kulture, a tą moim zdaniem należy
            propagować. Niektórzy twierdzą, że reklamy faktycznie są prymitywne, ale
            przecież nie trzeba ich oglądać. Po pierwsze tak się nie da żyć bo media są
            obecne praktycznie wszędzie, a po drugie to chyba nie o to chodzi żeby zamykać
            oczy na wszystko co nam się na świecie nie podoba i udawać, że jest ok.
            • bengal Re: ZAKAZAĆ, UKARAĆ = WOLNOŚĆ POLSKA 11.05.05, 20:19
              chyba nie o to chodzi żeby zamykać
              oczy na wszystko co nam się na świecie nie podoba i udawać, że jest ok

Amen to that!
      • perski_dziadzio Na stanowiska panstwowe nie nominować zboczeńców ! 10.05.05, 18:29
        Środy nie chciał żaden facet (dlaczego? - widać) - no to została lesbą. A że
        sama swoją płcią złamanego grosza nie ma szans zarobić, to z zazdrości chce
        odciąć prawdziwym kobietom możliwość dorobienia w reklamie.
        Na wysokie stanowiska panstwowe należy nominować osoby normalne, a nie
        zboczeńców. Zboczeńcom należy się TOLERANCJA (nie prześladujmy ich), ale nie
        AKCEPTACJA (np. uznając ich zboczenie jako rzecz normalną). Nie zgadzajmy się
        również na AFIRMACJĘ zboczeń, bo to sugeruje ich normalność naszym dzieciom
        (widzisz Dzidziusiu - pan całuje pana - jakie to normalne; pamiętaj - jak
        dorośniesz ma ci być obojętne, jakiej płci będzie twój partner).
        Jutro środa. Koniec świata.
    • junkier Darmozjad udaje ze jego stolek jes komus potrzebny 10.05.05, 09:28
      Jesli ktos czuje sie obrazony to moze wystapic do sadu powszechnego o
      pociagniecie do odpowiedzialnosci autora reklamy oraz nadawce, a
      pseudointerwencji tej wiochny Srody, ktora sama powinna zostac postawiona przed
      sad za marnotrawienie pieniedzy podatnika, nikomu nie sa potrzebne.
    • oldbay Popieram Panią Środę! 10.05.05, 09:30
      Jestem na TAK. To co się dzieje w polskich reklamach wyrwało się spod kontroli.
      Czas to skończyć mili państwo.
      -
      oldbay
    • kondorek1 ZLIKWIDOWAĆ URZĄD PANI ŚRODY! 10.05.05, 09:33
      Czy ona musi się zajmować, za moje pieniądze, takimi pierdołami jak reklamy?
      Jak się komuś nie podoba, nie musi oglądać! Drogi dziurawe, nie ma pieniędzy na
      leczenie białaczek a ta monitoruje rynek reklam! Litości, weź się kobito za coś
      sensownego, a jak chcesz sie zajmować głupotami, rób to za swoja kasę!
      • bardu Re: ZLIKWIDOWAĆ URZĄD PANI ŚRODY! 10.05.05, 10:08
        Od dziurawych dróg i leczenia białaczki są inni fachowcy, więc pretensje
        skieruj gdzie indziej. Ona bierze kasę właśnie za to, co robi.
        • m15 Re: ZLIKWIDOWAĆ URZĄD PANI ŚRODY! 10.05.05, 10:29
          za to co robi to powinna otrzymac .....;
    • zib11 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 09:34
      Kończy się epoka belkowa,więc takie talenty jak środa szukaja sobie nowej
      fuchy,kolejnych "instytucji"za nasze pieniądze.Co do poziomu reklam to jest po
      prostu żenująco niski,a same reklamy(w 95%)kretyńskie iabsolutnie bez
      pomysłu,tylko dlaczego przygłupia środa nie obwinia za to kościoła?Jeszcze?
    • otis_tarda Nie chcesz aborcji - to jej nie rób. 10.05.05, 09:34
      To zdaje się jest postępacze hasełko. A skoro tak - to czemu p. Środa chce
      komukolwiek zakazywać oglądania i produkcji reklam?
      "Nie chcesz seksistowskich reklam - to ich nie rób(nie oglądaj)".

Poza tym, dziwi mnie mania, żeby każdy miał prawo do bycia nieurażonym. W
      prawdziwym życiu chamów, debili i inszą awangardę politkoru spotykamy na
      codzień. Da się przeżyć.
      • tezas Re: Nie chcesz aborcji - to jej nie rób. 10.05.05, 10:05
        > "Nie chcesz seksistowskich reklam - to ich nie rób(nie oglądaj)".
        Bardzo chętnie - tylko zamykając oczy zeby nie widziec billboardu przy szosie
        moglabym jescze jakis wypadek spowodowac.

Nb osławiona reklamę Plusa zobaczyłe nm nie w tele (ktorej w zsadzie nie
        ogladam) ale wyskoczyła mi jako 'pop' - a groteskowe było to, że na stronie
        typowo "kobiecej" poswieconej kosmetykom. Czemy ktos umieszcza na tych stronach
        reklamy opierające się na cyckach???

> Poza tym, dziwi mnie mania, żeby każdy miał prawo do bycia nieurażonym.
        Coz, to zapewne ten 'poziom akceptacji spoleczenstwa' o ktorym mowa. Uwazasz ze
        jesli chamstwo i debilizm jest to oznacza ze winny byc akceptowane?
        • otis_tarda Re: Nie chcesz aborcji - to jej nie rób. 10.05.05, 14:57
          "Czemy ktos umieszcza na tych stronach reklamy opierające się na cyckach???"

Bo jest głupi, niekulturalny i nietaktowny. Albo, co gorsza, niebezpodstawnie
          sądzi, że wystarczajaća część Polaków jest głupia, niekulturalna i nietaktowna.

"jesli chamstwo i debilizm jest to oznacza ze winny byc akceptowane?"

Nie. Ale nie powinny być ścigane prawnie. Na tym bazuje cała ideologia politkoru
          - chcemy, żeby swiat był miły, ale dopilnowanie by taki był zrzucam na innych.
          Na władze, na organizacje, na media... gdyby kobiety przestały kupowac
          reklamowane w sposób seksistowski produkty, jedncoześnie informujac o tym
          producentów, skutek byłby natychmiastowy. Ale, jak widać, nie zależy im na tym.
          • uztiotzpup Re: Nie chcesz aborcji - to jej nie rób. 10.05.05, 16:26
            > - chcemy, żeby swiat był miły, ale dopilnowanie by taki był zrzucam na innych.
            > Na władze, na organizacje, na media... gdyby kobiety przestały kupowac
            > reklamowane w sposób seksistowski produkty, jedncoześnie informujac o tym
            > producentów, skutek byłby natychmiastowy. Ale, jak widać, nie zależy im na tym.

Żyjesz w świecie naiwnej ułudy... Po to właśnie stworzyliśmy sobie instytucję państwa i prawa,
            finansujemy ją szczodrze z wysokich podatków, aby pewne takie sprawy dla nas załatwiały. Państwo
            wycofuje się powoli ze wszystkich swoich ról skupiając się na tworzeniu warunków dla wielkich zysków
            dla korporacji, monopoli itp. I nadal mamy obowiązek, przymus finansowania tworu, który działa teraz
            przeciwko nam wszystkim, obywatelom. Zać gdy chcemy czegoś (np. zakazu takich reklam) musimy to
            wywalczyć sami. Pomijam już wątek skundlenia umysłów, widoczny w wypowiedziach tutaj: prawie nikt
            nie rozumie o czym i dlaczego mówi min. Środa. Przerażające...
            • pjpb Re: Nie chcesz aborcji - to jej nie rób. 11.05.05, 18:56
              aby zrozumiec pania srode trzeba miec wyjatkowo duzo dobrej woli, wrazliwosci
              spolecznej, zaufania do autorytetu pancernych feministek i natchnienia. ja nawet
              nie probuje - jak bym inaczej nie probowal 'zero tolerancji dla wrogow
              tolerancji' i 'chwala nam i nasazym kolegom ...' dosc dobrze podumowuja wszelkie
              nowe pomysly pani minister.
              ciekawe jest, jak moja przedmowczyni zdefiniowalaby role panstwa. osobiscie
              sadzilem, ze jest to twor
              1 chroniacy bezpieczenstwa obywateli przed agresja z zewnatrz
              2 chroniacy wolnosc obywateli poprzez ustalenie i pilnowania przestrzegnia norm
              wspolzycia spolecznego
              narzucanie odgorne obywatelom co maja robic, mowic i co ma sie podobac ni diabla
              sie tu nie miesci. mnozenie urzedow finansowanych z pieniedzy podatnika, ktorych
              rola jest dostarczanie cieplych posadek 'uszczesliwiaczom ludzkosci', ktorzy
              sami nie posiadajac odrobiny kreatywnosci, cenzurowaliby tylko aktywnosc innych,
              jest calkowitym nieporozumieniem.
              najsilniejsza obecnie grupa konsumentow sa mlode kobiety. jesli sprzedaja sie
              reklamy rzekomo je obrazajace, moze to byc objawem:
              1 slabego rozeznania producentow o oddzialywaniu reklamy [malo prawdopodobne]
              2 niklego negatywnego odbioru rzeczonych reklam
              • agud Re: Nie chcesz aborcji - to jej nie rób. 11.05.05, 21:58
                nikt ci nie chce narzucac niczego...czy ty na prawde nie rozumiesz o co tu
                chodzi?? tu chodzi o to ze kobiety sa przedstawiane albo jako kury domowe albo
                jako "miesko" dla panow...az tak ci to jest potrzebne?? co bys takiego stracil
                jesli w reklamie piwa by zabraklo kobiecego tylka?? niech wymyslaja reklamy nie
                oparte na kobiecym ciele...przynajmniej to uszczesliwiloby wiele
                kobiet...zauwaz tez ze glosy przeciwko p. srodzie wyplywaja z ust mezczyzn...a
                kobiety popieraja ja wiec chyba ejdnak cos musi byc nie tak...
                KOBIETY NIE SA PRZEDMIOTAMI SLUZACYMI TYLKO DO POPATRZENIA SEKSU GOTOWANIA I
                WYCHOWYWANIA DZIECI!!!
    • marian1949 młodej dziewczyny - starej dziewczyny 10.05.05, 09:35
      młodej dziewczyny w przeciwieństwie do starej dziewczyny
    • seigneur Reklama jest taka bo jest moda na chamstwo! 10.05.05, 09:41
      Nie ma sie co dziwić, że w reklamie króluje zły gust i chamstwo. Przykład idzie
      także od polityków,i w rezultacie można obserwować że zaczyna panować
      powszechna moda na chamstwo.
    • wewaw Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 09:43
      Problem jest w tym, ze reklamy sa glupie niezaleznie od tego czy pani jest
      rozebrana czy udaje menadzerke czy matke to i tak wstyd zalewa mozg.
      Niezaleznie czy reklama jest do facetow czy do lasek czy do dzieci(sic!) to i
      tak jest to zgroza poza kilkoma reklamami (moze 5 -7 dalobuy sie policzyc).
      Reklamy pozbawiaja mnie radosci kupowania, ogladania telewizji czy sluchania
      radia. Pozostaje mi tylko pytanie czy poza czczym gadaniem zwykly odbiorca,
      odbiorca mimo woli moze cos zrobic? (mam wrazenie ze tylko sie pociac...)
    • rczarny Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 09:49
      W nagrode wysłać na księżyc Środe!
    • dan3iger [...] 10.05.05, 09:51
      • nikkka3 A kto stanie w obronie Chajzera? 10.05.05, 16:11
        Ta żenująca reklama, kiedy biega z miską i pierze skarpety. Wstyd, żeby taki
        kiedyś niezły dziennikarz tak się zeszmacił! Wprawdzie pieniądz nie śmierdzi,
        ale.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka