strajker 12.05.05, 01:22 ... co Latkowski o nim mówił po tym filmie??? Co się... mówi w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nurni Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 01:39 Nie ogaldalem. Nieszczesliwie przegapilem. Ale jesli mowa o Z to, wiem ze powtarzam ploty, chodzic mialo (podobno) o Zanussiego. Tyle slyszalem jeszcze przed emisja. Jak nigdy wyraznie podkreslam slowo PODPOBNO. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera77 Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 02:22 PODOBNO częsty kontakt z sukienkowymi tak działa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 07:41 nurni napisał: > Ale jesli mowa o Z to, wiem ze powtarzam ploty, chodzic mialo (podobno) o > Zanussiego. Zanussi. Można to było wczoraj wyczytać z ruchu warg policjantów w filmie, poza tym jego nazwisko pojawiało się od dawna. Była też mowa o ministrze rządu Mazowieckiego i poznańskim biznesmenie, których kompromitujące zdjęcia znaleziono na dysku majora WSI i też cicho w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 07:52 Brawo Kataryno. Po prostu brawo... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 07:57 lupus.lupus napisał: > Brawo Kataryno. Po prostu brawo... Odpowiadam na pytanie o kim była wczoraj mowa w filmie i po nim. Nie ja to nazwisko wymyśliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:00 No właśnie. Była mowa o znanym reżyserze czy o KZ? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:03 lupus.lupus napisał: > No właśnie. Była mowa o znanym reżyserze czy o KZ? Była mowa o KZ, tylko nazwisko było wypikane ale widać je było z ruchu warg policjanta z Centralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:06 A dlaczego było wypikowane? Jak myślisz? Toczy się wobec niego jakieś postępowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:11 a to ci heca, wygląda na poważnego typa, a z dzieciakami się zabawia? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:36 No i mamy owoc odczytanych z ruchu ust wypikowanych słów. Szkoda pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:12 lupus.lupus napisał: > A dlaczego było wypikowane? Jak myślisz? Toczy się wobec niego jakieś > postępowanie? Nie toczy się i o tym właśnie mówili - że sprawie jest ukręcany łeb, podobnie jak sprawie z dysku majora WSI. I ja bardziej wierzę w ukręcanie łba sprawie niż w to, że się dziennikarze zajmujący pedofilią zmówili na taką intrygę. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:23 Kto mówił? Latkowski? Odkąd pamiętam buduje swój image na konflikcie ze "starymi" - z Zanussim szczególnie. Znieba mu musiało spać to nazwisko.Taka okazja... Czy jest ukręcana nie wiem i osobiście w to wątpie. Nie ma żadnych dowodów i publiczne przedstawianie jego nazwiska jako polskiego Marca Dutroux w tym kontekście jest wyjątkowo obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:38 lupus.lupus napisał: > Kto mówił? Latkowski? Odkąd pamiętam buduje swój image na konflikcie > ze "starymi" - z Zanussim szczególnie. Znieba mu musiało spać to nazwisko.Taka > okazja... Można to zwalić na prywatną wojenkę Latkowskiego. Co prawda zgadzali się z nim w tym dziennikarze Wprost i SE, którzy prowadzili śledztwa dziennikarskie w tych sprawach ale i to można jakoś zbić. Uwzięli się po prostu, na pewno jest jakiś powód. > Czy jest ukręcana nie wiem i osobiście w to wątpie. Nie ma żadnych > dowodów i publiczne przedstawianie jego nazwiska jako polskiego Marca Dutroux w > > tym kontekście jest wyjątkowo obrzydliwe. Niech i tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:47 W czym się zgadzali? Jaki był wynik tych śledztw? Poprzestali na mitycznym "znanym reżyserze" o ile się nie mylę.Myślisz, ze gdyby był choć najmniejszy ślad ktoś by się zawahał? Dowodów brak, ale ładnie brzmi- siatka o szerokim przekroju społecznym. I uciecha gawiedzi- a taki kulturalny, i w okularach... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 09:01 lupus.lupus napisał: > W czym się zgadzali? Jaki był wynik tych śledztw? Poprzestali na > mitycznym "znanym reżyserze" o ile się nie mylę.Myślisz, ze gdyby był choć > najmniejszy ślad ktoś by się zawahał? Dowodów brak, ale ładnie brzmi- siatka o > szerokim przekroju społecznym. I uciecha gawiedzi- a taki kulturalny, i w > okularach... Jasne, mam niesamowitą uciechę, że taki kulturalny, i w okularach. O Kroloppie wiedziano latami zanim sprawa wypłynęła na dobre. O Samsonie też. I co? I nikt nic nie zrobił bo przecież to niemożliwe, żeby tacy ludzie... A dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 09:22 kataryna.kataryna napisała: > Jasne, mam niesamowitą uciechę, że taki kulturalny, i w okularach. Nie miałem na myśli Ciebie. > > O Kroloppie wiedziano latami zanim sprawa wypłynęła na dobre. O Samsonie też. >I co? I nikt nic nie zrobił bo przecież to niemożliwe, żeby tacy ludzie... I co? To jakiś argumnet za powtarzaniem nazwiska omawianej osoby? >A dzieci? No pewnie, ja się o nich nie troszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 09:47 kataryna.kataryna napisała: > O Kroloppie wiedziano latami zanim sprawa wypłynęła na dobre. O Samsonie też. >I co? I nikt nic nie zrobił bo przecież to niemożliwe, żeby tacy ludzie... A > dzieci? Kogo za to winić? Tajemniczą wpływową grupę, czy też niefrasobliwość i wręcz głupotę rodziców, którzy wiedzieli o atmosferze w Poznaniu (Wojtek jesteśmy z Tobą) i dziwnych metodach AS? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:03 > Kogo za to winić? Tajemniczą wpływową grupę, Jak wiadomo tajemnicze i wplywowe grupy istnieja wszedzie tylko nie u nas. Dutroux mial pecha urodzic sie w skorumpowanej Belgii. Tam mogl stworzyc swoja siatke pedofilii, tam w tym przezartym korupcja kraju sledztwo prowadzono w sposob co najmniej zastanawiajacy. A to PODOBNO ze wzgledu na liste klientow Dutroux'a, obejmujaca najbardziej wplywowych ludzi w tym kraju. Slowem, w naszej oazie uczciwosci i praworzadnosci jest to po prostu niemozliwe. Dziwie sie ze jeszcze nikt nie podniosl ze Latkowski mogl zlamac ustawe o danych osobowych. A przynajmniej "zachodzi podejrzenie ze mogl zlamac". No i ze rozpetal "polskie pieklo". Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:12 nurni napisał: > Dziwie sie ze jeszcze nikt nie podniosl ze Latkowski mogl zlamac ustawe o > danych osobowych. A przynajmniej "zachodzi podejrzenie ze mogl zlamac". O ile dobrze rozumiem (bo nie oglądałem programu) - chodzi raczej o to, że stacja nadająca reportaż zrobiła to w sposób umożliwiający łatwą identyfikację. Raczej więc nie o tę ustawę i nie o Latkowskiego chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:28 ayran napisał: > O ile dobrze rozumiem (... Chyba jednak nie....bo postanowilem sobie w tym miejscu zakpic. Przykro mi ze wyszlo jakby serio. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:59 W rzeczy samej - sprawa jest serio. Albo wspomniany pan dopuszczał się czynów pedofilnych i w takim przypadku podanie tego do publicznej wiadomości jest usprawiedliwione, albo się nie dopuszcał i w takim przypadku zrobiono mu wielka krzywdę. Tak czy owak - sprawa w świat poszła i jeśli reżyser jest niewinny, musi się bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
appassionato Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 11:03 Od kiedy to nie winny musi sie bronić? To winę się udowadania, nie niewinność Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 11:05 appassionato napisał: > Od kiedy to nie winny musi sie bronić? To winę się udowadania, nie niewinność Mówisz o sądzie. W życiu publicznym jest, stety czy niestety, inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 14:14 nie zapominaj,ze jestesmy w Polsce.U nas jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 14:24 wanda43 napisała: > nie zapominaj,ze jestesmy w Polsce.U nas jest odwrotnie. Pozwolę sobie zauwazyć, że np. w Stanach jest podobnie. Na przykład przed sądem nie udowodniono O.J. Simpsonowi zabójstwa żony, ale jako osoba publiczna jest spalony. Tak samo Michael Jackson - na pewno znany Pani przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:43 lupus.lupus napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > O Kroloppie wiedziano latami zanim sprawa wypłynęła na dobre. O Samsonie > też. > >I co? I nikt nic nie zrobił bo przecież to niemożliwe, żeby tacy ludzie... > A > > dzieci? > > Kogo za to winić? Tajemniczą wpływową grupę, czy też niefrasobliwość i wręcz > głupotę rodziców, którzy wiedzieli o atmosferze w Poznaniu (Wojtek jesteśmy z > Tobą) i dziwnych metodach AS? Lupus, sprawa jest bardzo poważna i nie ma wytykać rodzicom głupoty. Swego czasu temat Krollopa dokałdnie na forum prześwietliliśmy. Facet był nietykalny, do czasu... Wprost pisze o pedofilskiej aferze od 3 lat. Wniknęli w międzynarodową siatkę, zebrali dowody i przekazali je policji. W pierwszym artykule napisali o tym, że u nas w tym środowisku jest wiele znanych osób - już wtedy była mowa o znanym reżyserze, polityku, ministrze. Po jakimś czasie sprawdzili co się dzieje w sprawie - nie działo się nic i napisali o tym. Po raz trzeci napisali, by poinformować jak się "utrupia" śledztwo i np. te znane osoby są wzywane i składają zeznania ale stawiają warunki (anonimowość) i nic z tego nie wynika. Napisali też, że do redakcji dzwoniło wiele osób z pytaniem czy ten i ów jest na liście. Podobne telefony dostają ci, którzy śledztwo prowadzą. Z tego co napisali wynika, że dowody (już te, które dzienikarze z Wprost przekazali policji) są mocne. Wydaje mi się, że ten wczorajszy film i program to ostatnie ostrzeżenie i jeśli nie nastąpią jakieś radykalne działania ze strony prokuratury to oni napiszą znowu tylko tym razem podadzą te nazwiska, co do kórych mają stuprocentową pewność i dowody. Jestem za tym, żeby to się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
appassionato Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:54 Krollopa najgłośniej i najgorliwiej bronili rodzice molestowanych dzieci, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:58 appassionato napisał: > Krollopa najgłośniej i najgorliwiej bronili rodzice molestowanych dzieci, czyż > nie? Oni bronili go wtedy gdy wreszcie wpadł, sądzę że nie byli w stanie uwierzyć w prawdę. Nie dziwię się, bo jak facet uprawiał ten proceder całymi latami i włos mu z głowy nie spadł to znaczy, że był chroniony i na zewnątrz wydostawały się tylko niejasne plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
appassionato Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 11:09 > Oni bronili go wtedy gdy wreszcie wpadł, sądzę że nie byli w stanie uwierzyć > w prawdę. Nie dziwię się, bo jak facet uprawiał ten proceder całymi latami ...uprawiał i wszyscy o ty wiedzieli, całe miasto huczało, a rodzice synów i tak posyłali... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 11:18 basia.basia napisała: > > Lupus, sprawa jest bardzo poważna i nie ma wytykać rodzicom głupoty. Swego > czasu temat Krollopa dokałdnie na forum prześwietliliśmy. Facet był nietykalny, > do czasu... Myślisz, że nie wiem, że sprawa jest poważna? O ile wiem część rodziców wiedziała co siędzieje w szkole i traktowała to jako cenę "kaiery" dziecka. Pedofilia jest realnym problemem i trzeba zwalczać tych popaprańców z całą bezwzględnością. Jej potworność sprawia jednak, ze jest też przy okazji doskonałą bronią skazująca praktycznie na śmierć cywilną. Kiedyś broniłem młodego wychowawcę z fundacji zajmującej się wypoczynkiem młodzieży z rodzin patologicznych. Oskarżono go o czyny lubieżne na podopiecznych w czasie jednej z wycieczek. Wszystko zdawało się przemawiać za jego winą. Obie pokrzywdzone z płaczem (i jednocześnie z wyjątkowym znawstwem) przedstawiały do czego rzekomo były zmuszane. Mechanicznie działająca prokuratura, niedoswiadczona psycholog i kompletnie zamknięty w sobie po pobiciu w areszcie oskarżony. Niemal w ostatniej chwili udało się namówić inną młodocianą uczestniczkę wyjazdu do zeznań, w których wyjaśniła, że była to zmowa i zemsta dwóch siks za to, że wychowaca zarekwirował im kilka dni wcześniej alkohol. > Z tego co > napisali wynika, że dowody (już te, które dzienikarze z Wprost przekazali > policji) są mocne. Widocznie, nie na tyle mocne.Trudno mi uwierzyć w jakiś potęzny spisek Policji, prokuratury. >Jestem za tym, żeby to się stało. Jeśli jest tak jak piszesz, to najlepsze wyjście. Niech opublikują. Sprawa rozwiąże się sama. Problem w tym, ze braknie albo dowodów, albo odwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:12 Sam sobie odpowiem. Nie toczy się. Słysze o tym nazwisku od dwóch lat i nic się nie dzieje. Nic poza rozrosłą bajką o "znanym reżyserze" powtarzaną z lubością. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:17 lupus.lupus napisał: > Sam sobie odpowiem. Nie toczy się. Słysze o tym nazwisku od dwóch lat i nic się > > nie dzieje. Nic poza rozrosłą bajką o "znanym reżyserze" powtarzaną z lubością. Nie wiem czy z lubością. Są dwie możliwości, z których jedna niestety jest taka, że to prawda co mówią ale dzięki pozycji sprawcy sprawie konsekwentnie ukręca się łeb. I muszę przyznać, że ten scenariusz mnie niepokoi bo oznacza to, że facet może sobie bezkarnie krzywdzić dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 08:28 Wsadzają posłów, skazują wiceministrów spraw wewnętrznych. Reżyser to jakaś wyjątkowa pozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
omamiony.wiedzmin Re: Nieważne jaka prawda,kamieniem przypi..dolić 12.05.05, 10:05 zawsze można i o to chodzi,a nie o biedne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Który to "znany duchowny" legenda "S" 12.05.05, 10:06 ...co "Gazeta" o nim pisała po tych artykułach??? Co się... mówiło w Gdańsku? Ups.. ale to się okazało nieprawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Który to "znany duchowny" legenda "S" 12.05.05, 10:11 lupus.lupus napisał: > ...co "Gazeta" o nim pisała po tych artykułach??? > Co się... mówiło w Gdańsku? > > > Ups.. ale to się okazało nieprawdą. Trzecie dno.... Gdybys zagladal czasem na blog Latkowskiego to bys mial szanse przeczytac, WLASNIE WTEDY, ze cala sprawa Jankowskiego miala byc akcja wyprzedzajaca wymowe filmu nad ktorym Latkowski juz wtedy pracowal. I jaesli pamiec mnie nie myli (a brak czasu nie pozwala teraz sprawdzic) to wlasnie wtedy pojawily sie informacje o wplywowym rezyserze czy redaktorze, jako przykladach ponadpartyjnej zmowy milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
appassionato Re: Który to "znany duchowny" legenda "S" 12.05.05, 10:46 wlasnie wtedy pojawily sie > informacje o wplywowym rezyserze czy redaktorze, jako przykladach > ponadpartyjnej zmowy milczenia. Co ma pedalstwo red. Z. do problemu pedofilii? Red. Z. lubi chłopców, ale mocno wyrośniętych, nie dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Który to "znany duchowny" legenda "S" 12.05.05, 11:12 appassionato napisał: > Co ma pedalstwo red. Z. do problemu pedofilii? Red. Z. lubi chłopców, ale mocno > wyrośniętych, nie dzieci A o kogo chodzi tym razem, bo już nie nadążam. Wiem, że ciekawość to piewrszy stopień do piekła, ale cóż ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Który to "znany duchowny" legenda "S" 12.05.05, 10:18 prawda,prawda,tyle,ze w Polsce swiete krowy sa nietykalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie a propos gdanska 12.05.05, 10:29 mam jeszcze jedna hipoteze na temat przyczyn slynnej rewizji na plebanii. byc moze - w istocie -nie szukano zdjec pedofilskich tylko dokumentow o wiele wiekszej wagi byc moze to nie ma zadnego zwiazku ale zobaczcie tiny.pl/hpdp - Marek Papała czegoś się bał. Był nerwowy, gestykulował, miał przy sobie broń, zeznali świadkowie, uczestnicy imienin ówczesnego posła UW Jana Króla, na których generał pojawił się 22 czerwca wieczorem. 23 czerwca w godzinach między 20 a 22 Papała spotkał się w hotelu Victoria z prałatem Henrykiem Jankowskim i Edwardem Mazurem. Spotkanie zorganizował Papała. Mazur twierdzi, że nie jeździł do Gdańska, więc nie mógł być tym człowiekiem, który wśród tamtejszych zabójców szukał kogoś, kto za 40 tysięcy dolarów zastrzeli Papałę. - Odniosłem wrażenie, że Mazur chciał mnie wtedy spotkać, by móc łatwiej inwestować na terenie Gdańska, zeznał tymczasem prałat. Dwa dni później Papała już nie żył. <...> Na miejscu widziano także Ukraińca - Siergieja Sienkiwa z gangu z Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 10:39 najwięcej pedofili jest zapewne w Watykanie... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 14:46 Jakiś czas temu pisali że Z tłumaczył się : myślałem że Ci chłopcy są starsi - (dlatego chyba nie wytoczyli mu sprawy). Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Który to ten "znany reżyser" autorytet moraln 12.05.05, 14:56 lupus.lupus napisał: > Wsadzają posłów, skazują wiceministrów spraw wewnętrznych. Reżyser to jakaś > wyjątkowa pozycja? Czy tych wiceministrów i posłów skazywano za pedofilię? Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Dlaczego Andrzej S. siedzi a Zanussi na wolnosci? 12.05.05, 15:09 Zanussi ma dobre koneksje wsrod kosciolkowej prawicy, hierarhii i wplywowych ksiezy, koneksje siegajace samego Watykanu i Piotrowego Stolca. No ale Ojciec Swiety odszedl po nagrode do nieba i jak przypuszczam obecnie jest bezsilny. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Dlaczego Andrzej S. siedzi a Zanussi na wolno 12.05.05, 16:01 zanussi nakręcił film o papieżu - bardzo laurkowaty i nic nie warty, ale skoro się przypodobał, wykazał, nic mu zrobić nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus czy z rozmowy kataryny z lupusem coś wynika ? 12.05.05, 18:54 Moim zdaniem wynika ,że kataryna, "kocha" bardziej newsy niż razsądek. ps Powinna czytać wiecej Musila. Odpowiedz Link Zgłoś