lupus.lupus 12.05.05, 07:50 Igor Janke nie jest już szefem działu politycznego "Rzeczposolitej". Poleciał też Paweł Siennicki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia.basia Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 10:26 upus.lupus napisał: > Jan Skórzyński również. Skąd wiesz? Jak oni (Gauden?) to tłumaczą? Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 11:21 basia.basia napisała: > Skąd wiesz? Jak oni (Gauden?) to tłumaczą? Press tego nie potwierdza, więc byłbym sceptyczny. Zresztą pisałem już, że to właśnie Skórzyński i Janke reprerzentują odmienne światopoglądy, więc zwalnianie obydwu nie miałoby sensu. Ale cóż...zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 12:11 Janke na 100%, o Skórzewskim tylko słyszałem. Powód?Połączenie działu politycznego i społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 12:18 lupus.lupus napisał: > Janke na 100%, o Skórzewskim tylko słyszałem. Powód?Połączenie działu > politycznego i społecznego. Przecież Skórzyński jest I zast. red-nacza. Jak jego zwolnienie ma się mieć do łączenia działów? Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 08:55 No to będzie przyczynek aby powstał jakis sensowny dziennik , z centroprawicową orientacja.Nastepny w kolejce u Gaudena , będzie zatem Rybiński.... Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 12:27 Oj,Rybińskiego wyrzucic! Czytac go sie nie daje! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia coś niedobrego się dzieje... 12.05.05, 12:28 dziennikarski.blog.pl/ Tam jest też post na temat wrogiego przejęcia Rzepy! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: coś niedobrego się dzieje... 12.05.05, 12:49 basia.basia napisała: > dziennikarski.blog.pl/ > Tam jest też post na temat wrogiego przejęcia Rzepy! Gauden przegrupowuje siły na kampanię wyborczą ostatniej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: coś niedobrego się dzieje... 12.05.05, 12:54 kataryna.kataryna napisała: > Gauden przegrupowuje siły na kampanię wyborczą ostatniej szansy. Nie przeczę, że tak to wygląda. Choć z drugiej strony, po co wrzuca tak niedorobione teksty jak ten Marszałek (vide: dzisiejszy komentarz Węglarczyka)? Sabotaż? A może chciał mieć powód, żeby odsunąć Marszałek? Ale jeśli tak, to dlaczego doświadczona dziennikarka dała się podejść jak dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: coś niedobrego się dzieje... 12.05.05, 13:04 plopli napisał: > Nie przeczę, że tak to wygląda. Choć z drugiej strony, po co wrzuca tak > niedorobione teksty jak ten Marszałek (vide: dzisiejszy komentarz Węglarczyka)? A cóż takiego odkrywczego zawiera tekst Węglarczyka? Ja zauważyłem tylko to, że red. Węglarczyk zapisal się właśnie do " klubu mało spostrzegawczych". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: coś niedobrego się dzieje... 12.05.05, 13:06 plopli napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Gauden przegrupowuje siły na kampanię wyborczą ostatniej szansy. > > Nie przeczę, że tak to wygląda. Choć z drugiej strony, po co wrzuca tak > niedorobione teksty jak ten Marszałek (vide: dzisiejszy komentarz Węglarczyka)? > Sabotaż? A może chciał mieć powód, żeby odsunąć Marszałek? Ale jeśli tak, to > dlaczego doświadczona dziennikarka dała się podejść jak dziecko? A które konkretnie tezy z artykułu Rzepy podważył Węglarczyk? Bo ja mam wrażenie, że pisał na trochę inny temat. A Gauden rozwala Rzepę, szkoda bo po kompromitacji Gazety w aferze Rywina Rzepa wygrała sobie świetną pozycję, którą trzeba było tylko wzmacniac. A Gauden robi wszystko, żeby Rzepa znowu stała się nudnym pismem dla kadrowych i księgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: coś niedobrego się dzieje... 12.05.05, 13:21 kataryna.kataryna napisała: > A które konkretnie tezy z artykułu Rzepy podważył Węglarczyk? Bo ja mam > wrażenie, że pisał na trochę inny temat. Po pierwsze narazili się na zarzut nierzetelności. Po drugie, przedstawili Centrum Kultury Polskiej w bardzo negatywnym świetle, pomijając zupełnie inne punkty widzenia. Napisali o centrum jako o delegaturze Mazura służącej mu do transferowania pieniędzy, pomijając tak istotną okoliczność jak to, że głównym jego donatorem jest A. Obal. Do tego podparli się zdjęciami z 1999 roku i nie przedstawili żadnych dowodów na to, że Kwaśniewska miała jakiekolwiek kontakty z Mazurem po 2002 roku. Trochę tego dużo, nie uważasz? > żeby Rzepa znowu stała się nudnym pismem dla kadrowych i księgowych. Może. Tylko że na tym polu i tak nie wygra z Gazetą Prawną, a sam wysoki management i prawnicy to za mało, żeby utrzymać tak duży tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna.margaryna Re: cos´ niedobrego sie˛ dzieje... 12.05.05, 14:35 basia.basia napisa?a: > dziennikarski.blog.pl/ > Tam jest tez˙ post na temat wrogiego przeje˛cia Rzepy! Basiu, Kochanie czemu tu znowu wrzucasz jakies linki - to spam! A przciez Nasz Papiez ktory umarl dla nas w Rzymie, mowil do nas: Nie lekajcie sie! A przeciez mogl rownie dobrze mowic: Nie spamujcie? Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: cos´ niedobrego sie˛ dzieje... 12.05.05, 15:40 Tego "spamu" nie da rady czytac... Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna.margaryna Lupusie, Jamke przechodzi do Katakumb! 12.05.05, 13:36 Nie lekaj sie Sztana, Pan jest z Nami - tak nauczal nas JP2! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.echo.kataryny Re: czystka w "Rz" 12.05.05, 14:12 Monika Olejnik: A te publikacje komisji śledczej na temat Edwarda Mazura i sponsorowania fundacji ? Andrzej Celiński: Niech “Rzeczpospolita” zajmie się swoimi dziennikarzami, którzy za pieniądze robili czarny PR. Monika Olejnik: A którzy to dziennikarze robili czarny PR ? Andrzej Celiński: To niech pani zrobi śledztwo w tej sprawie. W dokumentacji komisji są te materiały. www.radiozet.pl/rozmowy.htm,3992 Odpowiedz Link Zgłoś