grom3 16.05.05, 23:20 Czy jeszcze jest w Polsce tradycja procesji w Boze Cialo.Wlochy jak i wiele krajow swiata ja zlikwidowaly.W Kanadzie procesje sa tylko dookola kosciolow,nie zaklucaja ruchu publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nat.ka Re: Procesje 16.05.05, 23:23 no jest jest. ale nie ma co sie denerwować, przynajmniej kolejne święto wolne_od_pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: A pochody na 1 Maja są we Włoszech i Kanadzie 16.05.05, 23:43 Pochody 1 Majowe sa,pamietam z Polski zawsze bylo duzo towaru a nie bylo pieniedzy zeby tego kupic teraz jest tez duzo towaru w sklepach i tez nie maja ludzie pieniedzy zeby to kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Procesje 16.05.05, 23:56 > Czy jeszcze jest w Polsce tradycja procesji w Boze Cialo.Wlochy jak i wiele > krajow swiata ja zlikwidowaly.W Kanadzie procesje sa tylko dookola > kosciolow,nie zaklucaja ruchu publicznego. Ja tam wole, gdy ruch mi zaklOca uporzadkowana kolumna rozmodlonych i skupionych parafian, a nie na ten przyklad wataha "rozentuzjazmowanych" homikow, feminazistek, zielonych, czerwonych czy innych dewiantow. W przypadku tych drugich stopa czlowiekowi sie jakby ciezsza sie robi i bardziej nerwowym on ci sie staje. A nerwy, jak wiadomo, to bardzo zly doradca, szczegolnie za kolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Procesje 17.05.05, 00:47 A co zrobisz jak zadymia ciebie kadzidlem i zdrowo poleja woda swiecona.Wypadek murowany juz czytam nieostrozny kierowca wjechal w procesje,ksiadz z ministrantami sie cudem uratowali.Zaraz zjada sie beretowki z Rydzykiem na czele i beda chcieli zobaczyc miejsce cudu,a ciebie zamkna na ladnych pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Procesje 17.05.05, 00:58 Procesji nie unikniesz w kraju między Odra a Bugiem, ale co przeszkadza wyjechac wtedy poza miasto? Wiem, ze na drodze beda procesyjne blokady, więc moze rower, albo pociąg podmiejski. Jest jeszcze telewizja i internet. Nie ma obowiązku chodzic za monstrancją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Procesje 17.05.05, 01:29 joannabarska a moze to nie pan bog ale pani bog,jak dotychczas nikt na to odpowiedzi nie udzielil. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Procesje 17.05.05, 14:37 Nie lubie bluzgac w ordynarny sposob ,mysle ze zdazyles przeczytac usuniety moj wpis.Giwi tnie biedna jak moze,w mysl alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Procesje 17.05.05, 15:25 grom3 napisał: > Nie lubie bluzgac w ordynarny sposob ,mysle ze zdazyles przeczytac usuniety > moj No wlasnie nie. Zobacz, moze Ci sie w cache'u ostal. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Procesje 17.05.05, 02:55 grom3 napisał: > A co zrobisz jak zadymia ciebie kadzidlem i zdrowo poleja woda swiecona. Kadzidlu mozna zaradzic odpowiednia klima, swieconej wody nigdy nie za wiele, ale przed takiem zboczencem paradujacym w skapym skorzanym kubraczku i kondomie zalozonym na czerep bezkrwawo obronic sie nie mozna. A tak powazniej: cozes sie Gromie tak tych czarnych uczepil? Orzneli Cie na jakas wieksza sume? Niedobry katecheta kazal Ci za mlodu zbyt dlugo na grochu poklekiwac? A moze samemu klerykiem jestes i uprawiasz tu ten czarny PR w mysl zasady - "tym jestesmy mocniejsi im bardziej na nas plwaja"? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 [...] 17.05.05, 04:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Chyba mnie az tak nie zbluzgales, drogi Gromie /nt 17.05.05, 14:13 Odpowiedz Link Zgłoś