16.05.05, 23:20
Czy jeszcze jest w Polsce tradycja procesji w Boze Cialo.Wlochy jak i wiele
krajow swiata ja zlikwidowaly.W Kanadzie procesje sa tylko dookola
kosciolow,nie zaklucaja ruchu publicznego.
Obserwuj wątek
    • nat.ka Re: Procesje 16.05.05, 23:23
      no jest jest.
      ale nie ma co sie denerwować, przynajmniej kolejne święto wolne_od_pracy.
    • t-800 A pochody na 1 Maja są we Włoszech i Kanadzie?/bt. 16.05.05, 23:25

• grom3 Re: A pochody na 1 Maja są we Włoszech i Kanadzie 16.05.05, 23:43
        Pochody 1 Majowe sa,pamietam z Polski zawsze bylo duzo towaru a nie bylo
        pieniedzy zeby tego kupic teraz jest tez duzo towaru w sklepach i tez nie maja
        ludzie pieniedzy zeby to kupic.
    • silesius.funkulo Re: Procesje 16.05.05, 23:56
      > Czy jeszcze jest w Polsce tradycja procesji w Boze Cialo.Wlochy jak i wiele
      > krajow swiata ja zlikwidowaly.W Kanadzie procesje sa tylko dookola
      > kosciolow,nie zaklucaja ruchu publicznego.

Ja tam wole, gdy ruch mi zaklOca uporzadkowana kolumna rozmodlonych i
      skupionych parafian, a nie na ten przyklad wataha "rozentuzjazmowanych"
      homikow, feminazistek, zielonych, czerwonych czy innych dewiantow. W przypadku
      tych drugich stopa czlowiekowi sie jakby ciezsza sie robi i bardziej nerwowym
      on ci sie staje. A nerwy, jak wiadomo, to bardzo zly doradca, szczegolnie za
      kolkiem.
      • grom3 Re: Procesje 17.05.05, 00:47
        A co zrobisz jak zadymia ciebie kadzidlem i zdrowo poleja woda swiecona.Wypadek
        murowany juz czytam nieostrozny kierowca wjechal w procesje,ksiadz z
        ministrantami sie cudem uratowali.Zaraz zjada sie beretowki z Rydzykiem na
        czele i beda chcieli zobaczyc miejsce cudu,a ciebie zamkna na ladnych pare lat.
        • joannabarska Re: Procesje 17.05.05, 00:58
          Procesji nie unikniesz w kraju między Odra a Bugiem, ale co przeszkadza
          wyjechac wtedy poza miasto? Wiem, ze na drodze beda procesyjne blokady, więc
          moze rower, albo pociąg podmiejski. Jest jeszcze telewizja i internet. Nie ma
          obowiązku chodzic za monstrancją!!!
          • grom3 Re: Procesje 17.05.05, 01:29
            joannabarska a moze to nie pan bog ale pani bog,jak dotychczas nikt na to
            odpowiedzi nie udzielil.
            • grom3 Re: Procesje 17.05.05, 14:37
              Nie lubie bluzgac w ordynarny sposob ,mysle ze zdazyles przeczytac usuniety moj
              wpis.Giwi tnie biedna jak moze,w mysl alleluja i do przodu.
              • silesius.funkulo Re: Procesje 17.05.05, 15:25
                grom3 napisał:

> Nie lubie bluzgac w ordynarny sposob ,mysle ze zdazyles przeczytac usuniety
                > moj

No wlasnie nie. Zobacz, moze Ci sie w cache'u ostal.
                • grom3 Re: Procesje 17.05.05, 15:33
                  Wybacz nie moge wpisu znalezc.
        • silesius.funkulo Re: Procesje 17.05.05, 02:55
          grom3 napisał:

> A co zrobisz jak zadymia ciebie kadzidlem i zdrowo poleja woda swiecona.

Kadzidlu mozna zaradzic odpowiednia klima, swieconej wody nigdy nie za wiele,
          ale przed takiem zboczencem paradujacym w skapym skorzanym kubraczku i kondomie
          zalozonym na czerep bezkrwawo obronic sie nie mozna.

A tak powazniej: cozes sie Gromie tak tych czarnych uczepil? Orzneli Cie na
          jakas wieksza sume? Niedobry katecheta kazal Ci za mlodu zbyt dlugo na grochu
          poklekiwac? A moze samemu klerykiem jestes i uprawiasz tu ten czarny PR w mysl
          zasady - "tym jestesmy mocniejsi im bardziej na nas plwaja"?
          • grom3 [...] 17.05.05, 04:20
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • silesius.funkulo Chyba mnie az tak nie zbluzgales, drogi Gromie /nt 17.05.05, 14:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka