marcus_crassus 24.05.05, 07:07 dziurowicza nie ma od lat a chlopaki jak kradli tak kradna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacekkedzlodz Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 07:21 Po co ten artykuł? No jasne, teraz też na czwartym miejscu w II lidze jest klub z dużeo miasta. Lepiej żeby go nie było w I lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
javart LISTKIEWICZ-nadal twierdzisz,że nic się nie stało? 24.05.05, 09:08 Jeśli dalej będzie twierdził z usmiechem na ustach, że wszystko jest OK, to ja nie wiem co będzie. Ten DEBIL i aparatczyk niszczy polską piłkę. Tomaszewski miał czasem racje. Odpowiedz Link Zgłoś
prusprimo1 to sezon 99/00 i GKS Katowice 24.05.05, 09:42 Tabela po rundzie jesiennej: 1. Górnik Łęczna 55 pkt. 2. GKS Bełchatów 52 pkt. ----------------------- 3. Śląsk Wrocław 48 pkt. 4. GKS Katowice 45 pkt. Na koniec sezonu: 1. Śląsk Wrocław 103 pkt. 2. GKS Katowice 102 pkt. ________________________ 3. Górnik Łęczna 97 pkt. 4. GKS Bełchatów 95 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
prusprimo1 oraz Śląsk Wrocław - "Duży Klub" 24.05.05, 09:54 Dziurowicz - "Wielki Prezes" Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks ŻĄDAM PODANIA NAZW KLUBÓW I NAZWISK ! 24.05.05, 10:20 Jeśli Gazeta o czymś pisze to chyba ma dowody i nie powinna się bać. Nieprawdaż? A jeśli nie ma dowodów to Brzozowski spadaj na drzewo z takimi artykulikami! Odpowiedz Link Zgłoś
belfer_123 Re: ŻĄDAM PODANIA NAZW KLUBÓW I NAZWISK ! 24.05.05, 14:48 Jak nic, jestem ZA! Co to za styl pisania? Ktoś coś gdzieś komuś.... Ale dno! Konkrety albo milczenie nakazuje zdrowy rozsądek! I juz na foru zgadywanko... szkoda, że obstawiać nie można... Teraz jeszcze coś w stylu: Pewna sekretarka jakiegoś ministra słyszała jak za kotarą upadła walizka... Pewnie z kasą z łapówki i... No no no - poziom prasy rośnie niebezpiecznie! Pozdrawiam. A co do polskiej piłki, układów itp. - pomilczę ------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: ŻĄDAM PODANIA NAZW KLUBÓW I NAZWISK ! 24.05.05, 15:25 he he... W Wiedniu powiadacie? Skad my to znamy... Niech sobie przypomnę. Ałganow, kuna, jasiu K? Nieprawdaż? I kto parę lat temu mówił o sponsorowaniu lecha przez duzy zakład pracy którego pokaźny pakiet akcji ma najbogatszy Polak mający kolegów we Wiedniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Przepraszam redaktora Brzozowskiego 28.05.05, 09:29 Przepraszam redaktora Brzozowskiego za wpisywanie nieprawdziwych informacji o przegranej sprawie w sądzie. Wiedziałem o tym wszystkim tylko z plotek i się myliłem. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
owsik1975 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 16:27 a ile klubów jest na innych miejscach z Łodzi tez jeden jest ale ja w odroznieniu od Ciebie cieszyłbym sie jakby czysto w I lidze były 2 łódzkie kluby, ale cóz chyba nie jestes rodowitym łodzianinem? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Co to za klub? 24.05.05, 07:25 Duże miasto? Ambicje? Tak sie wykosztowali że teraz ledwie zipie? Pasuje do Polonii i jej awansu za Romanowskiego, ale to było więcej niz pare lat temu. Pewnie więc raczej Lech. Też cienko przędzie. Albo ewentualnie Pogoń. jakieś inne sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
monmac Re: Co to za klub? 24.05.05, 07:53 Oj kiepsko znasz historię rozgrywek. Lech w roku w ktorym awansował od początku rozgrywek prawie przez cały czas był liderem. Zimą miał juz dużą przewagę nad resztą. Sądzę ze raczej chodzi o Śląsk Wroclaw ale pewnosci nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:10 No kiepsko znam historię rozgrywek II ligi. Dlatego pytam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukka12 Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:11 Lech? Nie wydaje mi się. Młody zarząd, ludzie, którzy weszli do piłki z ulicy. To musi być klub z tradycjami, do tego podpięty pod jakiś kombinat, który mógłby niejedno sfinansować. Takie Zagłębie, na przykład... Najbogatszy sponsor ligi, a budżet jak dziady kalwaryjskie... GKS w sumie też pasuje, nagle nie mają pieniędzy na wodę i prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos11 Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:20 Moim zdaniem ten mały klub to Górnik Łęczna Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt TRZEBA ODEBRAC PZPNowi ORGANIZACJĘ LIGI!!! 24.05.05, 10:31 Rozwiązać się jej nie da bo to nie jest instytucja podległa państwowym organom. Ale namówić kluby do tego aby przeniosły się do ligi zarządzanej przez inną oorganizację tak. I jesli tak postapią najlepsze, te o zdrowym finansowaniu (Wisła, Legia, Amica, Groclin czyli G-4) to za nimi pójdą inne. Bo na pewno PZPN nie odwazy sie wykluczyć tych klubów, bo nikt nie bedzie potem płacił za transmisje w których grają sami słabeusze. Odebranie PZPNowi rozgrywek to jedyna szansa dla naprawienia beznadziejnej sytuacji w polskiej piłce. Trzeba skończyc ze złodziejskimi układami rodem z PRLu. Piłka nożna to ma być sport, emocje i biznes a nie pralnie brudnych pieniędzy , korupcja i ustawianie meczów pod bukmacherkę. Na marginesie, to wszyscy poszkodowani w zakładach bukmacherskich, którzy stracili pieniadze stawiajac na drużyny którym ustawiao mecze powinni wystaić o odszkodowania do organiatorów przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
linski4 CHAMICKIE MACKI 24.05.05, 17:07 Obecnie obraz Polski przypomina stan z przed pierewszej wojny w Rosji i w Niemczech, gdzie Chamici (potomkowie rabina Chama) opanowywali te kraje by na nich pasożydować. PZPN stał się siedliskiem tego chamskiego robactwa, na czele którego stoi stolcman. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: CHAMICKIE MACKI 24.05.05, 17:36 No proszę, to juz nawet do piłki nożnej przyczepiają się rozmaite Moherowe Berety... Może zajmijcie się tropieniem Żydów i masonów - gdzie indziej, co? Odpowiedz Link Zgłoś
stevills U siebie.... 24.05.05, 20:38 ...w kiblu też ciągle widzisz żydów?? Ciekawe czy to można leczyć??? Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
m5 Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:22 na 75% wiem jaki to klub. Orlen Płock 2-0 Hutnik Kraków 2 marca, 17:30 (3.000) Łódzki KS 0-0 Orlen Płock 9 marca, 17:30 (5.000) Orlen Płock 1-2 Górnik Łęczna 13 marca, 17:30 (1.500) ta są wyniki pierwszych trzech meczy rundy wiossennej II ligi 2001/2002 tabela na koniec: 1. Lech Poznań 38 88 2. Orlen Płock 38 73 3. Szczakowianka Jaworzno 38 66 4. Górnik Łęczna 38 62 dwa duże miasta Poznań Płock, i małe Jaworzno i Łęczna. Odpowiedz Link Zgłoś
elpresidente007 Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:30 Lech i Orlen by się zgadzały ale w tamtym sezonie nie grały ze sobą pod koniec rozgrywek i nie było remisu: Lech Poznań 1-0 Orlen Płock 13 kwietnia, 19:00 (20.000) Remień 69 Odpowiedz Link Zgłoś
m5 Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:34 w sumie masz racje. ale 20.000 kibiców na drugiej lidze?! w pierwszej nawet tak teraz nie ma! a bylem wtedy na meczu, i pamietam jak wszyscy szlo spod stadionu na stry rynek :) Odpowiedz Link Zgłoś
id_ota Re: Co to za klub? 24.05.05, 08:51 Samo Jaworzno ma 100 tys. mieszkańców, tylko trochę mniej niż Płock. Do tego to pratycznie część najwiekszego w Polsce zespołu miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Ten duży klub to GKS Katowice 24.05.05, 09:16 na jesieni 1999/2000 zajmowali 4 pozycje a na wiosne byli juz drudzy i awansowali , teraz gieksa ledwo zipie , pozatym Antek F. pochodził ze Śląska wiec wszystko by sie zgadzało Odpowiedz Link Zgłoś
ksandyp1 Re: Co to za klub? 24.05.05, 09:31 mysle ze to chodzi o slask wroclaw gks katowice!a ten mały7 to gornik leczna Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Teraz w II Arka,Kujawiak a w III Lechia i Unia 24.05.05, 12:13 Teraz w II lidze kupuje Arka i Kujawiak. W III Pomorskio-Wielkopolskiej "Spółdzielnia" ustaliła, że do II wejdzie Unia Janikowo i Lechia Gdańsk. Przedtem na wejście miał bardzo duże szansę KP Toruński, ale Spółdzielnia postanowiła inaczej. Tak już niestety jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Co ty pierd....? 24.05.05, 12:32 Jaka spóldzielnia w III lidze??? Czy to wina Lechii że TKP przegrywał kolejne mecze z rzędu, gdyby grał swoje do końca miałby zapewne awans w kieszeni bez względu na wyniki innych drużyn, słońce ci przygrzało w mózg i takie bzdury tu piszesz... a apropo Janikowa, są głosy że i owszem motywują finansowo kolejnych przeciwników... Lechii Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Słyszałem z pewnego źródła 24.05.05, 12:55 Spółdzielnia ustaliła, że Unia i Lechia wchodzi a KP nie, i dlatego KP przegrywa częściej niż te dwa. W sumie jest podobnie jak w opisanym w artykule przypadku (tam przecież też GKS i Śląsk wygrywały, a Łęczna i Bełchatów nie). Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Słyszałem z pewnego źródła 24.05.05, 13:07 Re: Słyszałem z pewnego źródła A ja słyszałem z pewnego źródła że istnieją kosmici... Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Re: Re: Słyszałem z pewnego źródła 24.05.05, 15:06 > > A ja słyszałem z pewnego źródła że istnieją kosmici... I Ty nim jesteś ? :D Nie wiesz co się dzieje na ziemi ? :D Wszystko dla Ciebie jest nowe :D Jeżeli słyszę od piłkaża drużyny który gra w III lidze pewne wieści, to uznaję je za wielce prawdopodobne. W końcu oni przecież wiedzą najlepiej w co grają :D Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Re: Słyszałem z pewnego źródła 24.05.05, 15:09 Ja też słyszałem z bardzo pewnego źródła. Od astronauty który widział tych kosmitów na księżycu. Wynika z tego że obaj mówimy prawdę (tak jak redaktor Brzozowski) Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 08:25 O postepie mówimy wtedy , kiedy uczeń prześcignie mistrza.I tak własnie się stało.Listkiewicz przescignął dziurowicza. PS:Na Onecie napisali , ze prezes PZPN rozwaza dymisje.Czyzby bał sie zeznań sędziego Antoniego F. ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
babariba666 bardzo piękna noweletkę nam napisali... 24.05.05, 08:27 ...ciekawe, czemu nie 'po nazwisku' i 'nie po klubie'. Bez takich mocnych informacji jest to tylko przepisanie starego scenariusz, który dawno na celuloidzie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_snow To zapewne Śląsk Wrocław i GKS Katowice 24.05.05, 08:28 Przypuszczam, ze chodzi o sezon 1999/2000. Wtedy w walce liczyly sie jeszcze 2 zespoly, wiec wychodzi w sumie 4:) Na polmetku pierwsze miejsce zajmowal GKS Belchatow, a drugie miejsce - Gornik Leczna. W trakcie rundy wiosennej jednak to Slask i Gieksa przeskoczyly Leczna i Slask. A runda byla rzeczywiscie dluga, bo byla wtedy 2 liga byla w trakcie organizacji i stanowiac jedna grupe liczyla 24 zespoly. Moze ktos jeszcze pamieta, ale na trojce regionalnej lecial wtedy magazyn ze skrotami meczow z 2 ligi - "na zapleczu ekstraklasy". W sumie mial to w sobie niemalo uroku:) nie mam niestety z soba leksykonow Fuji zeby sprawdzic 10 sezonow wstecz, ale sezon 199/2000 sam przychodzi mi na mysl. Inne odpadaja od razu: Np 1995/96 - awana Wisly Krakow i polonii Warszawa w 2-giej grupie 2 ligi - ale akurat Wisla na pewno nie pasuje do opisu z arttykulu - "ze ledwo zipie". A przyklad z roku 2002 - awans Lecha - tez nei podchodzi - bo razem z nim awansowal Orlen (dzis Wisla Plock), ktory po pierwsze nie jest z duzego miasta (z calym szacunkiem), a po drugie nie "odpokutowywuje" tamtego awansu marna sytuacja finansowa obecnie. Wiec stawiam na Slask i Giekse - na ich przykladzie widac, ze awans za wszelka cene nie poplaca, bo moze jeszcze odbic sie czkawka. Odpowiedz Link Zgłoś
antyidiot Re: To zapewne Śląsk Wrocław i GKS Katowice 24.05.05, 15:43 misiujak nie jestes z łodzi,gornego ślaska lub wawy to nic nie zdzialasz,mam ci przypomniec jak widzew kupowal mecze by ŚLĄSK NA POCZAtku lat 80 nie zdobyl mistrzostwa,spytaj sie Bońka jak to sie robi,acha Śląsk w owym czasie -1999 fnansowo ledwo zipiał!!! Pzpn to jedna wielka komuna a przeicez nasz narod kocha socjallistow, Odpowiedz Link Zgłoś
owsik1975 Re: To zapewne Śląsk Wrocław i GKS Katowice 24.05.05, 16:32 chyba Ci sie nick pomylił powinno być proidiot, a nie antyidiot a jak twierdzisz ze Widzew mataczył żeby Sląsk nie zdobył mistrza.....no tak u nas w Łodzi wszyscy za cel sobie stawiaja zeby Śląsk nie zdobył mistrza, nawet ksiądz na chcrzci w kazaniu to mówi, że nie wspomnę o lokalnej prasie....zastanów sie troszke Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 08:29 Najbardziej wk... to ze budżet wciąż topi pieniądze w tych różnych pzpn'ach. A nie lepiej strzelić jakąś autostrade? Jak jeden z drugim działacz "sportowy" (a geba zawsze tłustsza od siedzenia) taki cwany, niech sie sam żywi... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Hmm - pasuje Orlen i Górnik... 24.05.05, 08:36 Orlen (Płock - "duże" miasto) wszedł do I ligi rok przed Górnikiem (Łęczna - "małe" miasto), ale teraz to Łęczna jest górą... tylko po co te gadki o dużych i małych miastach - skoro piszą taki artykuł to dlaczego wprost nazw nie podają :) Odpowiedz Link Zgłoś
druid69 PZPN to OSTATNIA instytucja PRL-u 24.05.05, 08:30 Czuje sie oszukany i nie obraze sie jak ktos nazwie mnie naiwnym. Jedynym wyjsciem z sytuacji jest rozwiazanie PZPN i powolanie nowej organizacji. Poki Listkiewicz i jego banda bedzie tam siedziec - nie ma szans na lepsza pilke w Polsce. Moze jak F. zacznie sypac to sie uklad rozwali. PZPN to OSTATNIA instytucja PRL-u. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: PZPN to OSTATNIA instytucja PRL-u 24.05.05, 09:32 . jeszcze jest jedna taka PRL-owska instytucja , to struktury Polskiego Związku Działkowców Odpowiedz Link Zgłoś
gadach2 Re: Janek Tomaszewski.... 24.05.05, 09:43 miał rację odnosnie tego co dzieje się w PZPN. Mimo, ze nie zawsze sie z Toba zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
hirokuni Re: PZPN to OSTATNIA instytucja PRL-u 24.05.05, 11:54 Hehe. Nie sądzę żeby PZPN był ostatnią instytucją PRL-u, wręcz jestem pewien, że niemal każde zinstytucjonalizowane, pod podszewką "Polski/Polskie/Polska", twory mają po prostu w swoich strukturach władzy "ludzików" przyzwyczajonych do starego. Jak im było wcześniej dobrze, to czemu teraz ma być gorzej?? Właściwie to teraz może być tylko lepiej, dużo więcej opcji, możliwości - zwykły człowiek (czytaj: lud, proletariat) ma tyle samo do gadania co kiedyś. Demokracja stwarza tylko pozory równości, w wyborze, kreowaniu rzeczywistości - więc jakakolwiek zmiana może tylko spowodować dostęp do władzy kolejnym manipulantom i cwaniaczkom. Życzę więc (z wielkim przekąsem) żebyśmy doczekali się organizacji Mistrzostw Europy w Polsce (co de facto, będzie kolejnym krokiem do zrobienia lewych fortun, dla kolejnych cwaniaczków - może raczej powinienem napisać: nie tyle zrobienia, co pogłębienia fortun). SCEPTYCYZM GÓRĄ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 08:31 Niech ktoś jeszcze w publikatorach napisze czy powie coś o SPORCIE. I mam pytanie do kibiców o co wy k....a się tak bijecie na boiskach i poza boiskami, za klub ?, za sport ? za honor ? oj naiwni, naiwni. Biedni mali chłopcy z wielkimi pałami. Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Coś mi się wydaje że chodzi o LECHA POZNAŃ 24.05.05, 08:33 Pamiętam jak Lech wchodził do I ligi większość kibiców mówiła że Lech kupuje aż miło.Kilka meczy wygrali po dziwnych karnych lub bramkach w doliczonym czasie gry... Odpowiedz Link Zgłoś
m5 Re: Coś mi się wydaje że chodzi o LECHA POZNAŃ 24.05.05, 08:38 Górnik Łęczna 0-1 Lech Poznań 21 lipca, 17:00 (2.500) Matlak 90 (k) Lech Poznań 1-1 Świt Nowy Dwór Mazowiecki 22 września, 19:00 (15.000) D.Wojciechowski 39 (k) - Gadziała 55 Lech Poznań 2-0 KS Myszków 7 października, 18:00 (8.000) Bugaj 37, Miklosik 38 (k) Lech Poznań 2-1 Zagłębie Sosnowiec 28 października, 18:00 (10.000) Miklosik 39 (k), 47 (k) - Kulawik 20 !!!!!!! KS Myszków 0-2 Lech Poznań 6 kwietnia, 16:00 (300) Reiss 65 (k), J.Białek 90 pewnie o te mecze Tobie chodzi... nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak.pl Re: Coś mi się wydaje że chodzi o LECHA POZNAŃ 24.05.05, 09:13 Ta......... szczególnie ten z Zagłebiem to był mistrzowski wałek. Gratuluję wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nicola21 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 08:34 to chyba nie jest niespodzianka dla tych co sledza lige. ilekroc kibice skarza sie na prace arbitra podczas meczu Listek mowi ze wszystko bylo ok - teraz powinien podac sie do dymisji razem z calym zarzadem zpn. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_p11 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 08:34 Ciekawe. Dzieki futbolowi tyle osob ma prace i narod sie wzbogaca. Tak trzymac. ;) -- Wygraj www.fajnekonkursy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piwko2 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 08:42 Nie wiem po co napisali ten aktykuł.Przeciez i tak wszyscy wiedza co sie dzieje w naszej pilce.W pierwszej lidze moze czasami zdarzy sie nieustawiony mecz ale w drugiej takich przypadkow juz nie ma.Tabela na ten sezon drugiej ligi jest juz ustalona.Z tego co wiem to moj kochany klub utrzyma sie w drugiej lidze bez barazy. Odpowiedz Link Zgłoś
perico 1999/2000 24.05.05, 08:35 O awans do I ligi walczyły cztery kluby, Belchatow, Gornik Leczna, Katowice, Slask Wroclaw awansować mogły tylko dwa, tymczasem zespół z ambicjami z dużego miasta po rundzie jesiennej zajmował dopiero czwarte miejsce. 1. Belchatow, 2. Gornik L., 3. Katowice, 4. Slask Pierwszy mecz rundy wiosennej zespół z dużego miasta wygrał bardzo wysoko, Slask - Korona 7:0 ale później przytrafił mu się remis, Ceramika - Slask 1:1 a nawet niespodziewana porażka. Hutnik - Slask 3:1 (4. kolejka wiosny) W decydującym momencie sezonu Klub z Dużego Miasta dogadał się więc z Wielkim Prezesem z innego dużego miasta. W bezpośrednim pojedynku Dużych miał paść remis, by wykosić konkurentów z prowincji. Katowice - Slask 0:0 Odpowiedz Link Zgłoś
m5 Re: 1999/2000 24.05.05, 08:40 no to rozwiazales zagadke, z tym ze ledwo zipia tez by sie zgadzalo :) do piachu z gieksa i slaskiem i calym pzpnem Odpowiedz Link Zgłoś
koba_71 Śląsk Wrocław 24.05.05, 08:47 Tak to niestety my kupilismy 1 lige, teraz gniejmy w 3 lidze , kazdy inwestor sie wycofuje w "ostatniej chwili" ... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
jj_krewetka Re: 1999/2000 24.05.05, 08:57 no pięknie to rozpracowałeś, wygląda na to że trafiłeś idealnie, rzeczywiście GKS i Sląsk dzis się rozpadają, a Łęczna daje radę, zgadza się każdy szczegół Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: 1999/2000 24.05.05, 09:10 Wszystko się zgadza ale... ...ale czy to co pisał redaktor Brzozowski o Wiedniu itd to prawda? Co na to prokuratura? CZY WIECIE ŻE REDAKTOR BRZOZOWSKI (AUTOR TEGO ARTYKUŁU) PRZEGRAŁ Z UDZIAŁOWCEM ŚLĄSKA SPRAWĘ W SĄDZIE O ZNIESŁAWIENIE??? Jak ma się obiektywizm tego redaktora wobec batów jakie już dostał w sądzie? Czuję że znów redaktor dostanie baty ale tym razem pójdzie już siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: 1999/2000 24.05.05, 09:28 kibicwks napisał: > Wszystko się zgadza ale... > > ...ale czy to co pisał redaktor Brzozowski o Wiedniu itd to prawda? Co na to > prokuratura? > > CZY WIECIE ŻE REDAKTOR BRZOZOWSKI (AUTOR TEGO ARTYKUŁU) PRZEGRAŁ Z UDZIAŁOWCEM > ŚLĄSKA SPRAWĘ W SĄDZIE O ZNIESŁAWIENIE??? > > Jak ma się obiektywizm tego redaktora wobec batów jakie już dostał w sądzie? > Czuję że znów redaktor dostanie baty ale tym razem pójdzie już siedzieć. ********************************** Tym razem Brzozowski nikogo imiennie nie oskarżył. Jednak wiele wskazuje na to, że miał rację. Aresztowania sędziego i obserwatora zdają się potwierdzać to, że PZPN to mafia pobierająca haracz od sponsorów i kibiców. Czy artykuł przekona ludzi, którzy dotychczas milczeli, do mówienia? Miejmy nadzieję, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: 1999/2000 24.05.05, 09:36 maruda.r napisał: > Tym razem Brzozowski nikogo imiennie nie oskarżył. Jednak wiele wskazuje > na to, że miał rację. Aresztowania sędziego i obserwatora zdają się > potwierdzać to, że PZPN to mafia pobierająca haracz od sponsorów i kibiców. > Czy artykuł przekona ludzi, którzy dotychczas milczeli, do mówienia? Miejmy > nadzieję, że tak. Zgadza się że mafia a Brzozowski na nikogo nie wskazuje BO NIE MA ŻADNEGO INFORMATORA O KTÓRYM PISZE! A nauczony wcześniejszymi doświadczeniami pisze tak aby nie było nic wiadomo, bo po co ma znowu przegrywać w sądach tak jak przegrał ostatnio i teraz się mści? Odpowiedz Link Zgłoś
silvinho Re: 1999/2000 24.05.05, 10:25 Pomocy! Gdzie mogę znależć archiwum II ligi? Skąd macie te informacje? Niektórzy podają że w sezonie 1999/2000 na 4 miejscu po jesieni był GKS, inni że to Śląsk Wrocław. Gdzie tego szukac??? Odpowiedz Link Zgłoś
arturs15 I co na to Listkiewicz? 24.05.05, 08:37 Pytam: Panie Prezesie co jeszcze musi się wydarzyć, aby podał się PAn do dymisji wraz z całym Zarządem. Jest szansa uratowac resztki honoru, więc proszę z niej skorzystać. Jeśli wiedział PAn o tych przekrętach to powinni Pana wsadzić, chociażby na wniosek i z oskarżenia firm bukmacherskich, które straciły kasę. Jeśli nic PAn nie wiedział to lepiej dla PAna o tyle, że oczywiscie powinnien się PAn podać do dymisji (za niekompetencje i niepanowanie nad związkiem) ale rzynajmniej pozostanie PAn na wolności bo w Polsce za głupotę jeszcze nie wsadzają... Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 ONET CENZURA 24.05.05, 08:41 Po co legii strona www i strona kibiców, skoro na onecie można jechac z Wisłą Lech, Craksą a nie można napisac złego słowa na ległe, bo nawet nie wpuszczają???? Odpowiedz Link Zgłoś
szopspacz Re: ONET CENZURA 24.05.05, 12:06 Coś ci powiem. Uwierzysz albo nie. Mogę Cię zapewnić, że nie kituję. Moderatorzy w Onecie: a. dostają ochrzan od kibiców Legii, że reklamuje się Wisłę b. żale Wiślaków, że Onet jest częścią ITI i faworyzuje Legię c. Wyzwiska od innych kibiców, głównie Cracovi, że nie dopuszcza się ich komentarzy. Fakt, chłopaki z redakcji sportowej raczej kibicują Wiśle ale o tym co się pokazuje lub nie w komentarzach to już broszka Moderatorów. I uwierz mi, przy ciężkiej pracy jaką mają nikomu do głowy nie przychodzie "ciachanie" według sympatii. Tam odbywa się moderacja "na bieżąco", nie tak jak np.: na Gazecie-> gdzie Moderator reaguje już po fakcie, po zgłoszeniu. Poza tym Onet ma zdecydowanie większy "przerób". To bardzo niewdzięczne zajęcie, zapewniam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: ONET CENZURA 24.05.05, 13:19 Tam odbywa się moderacja "na bieżąco" To się nazywa chyba cenzura prewencyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
szopspacz Re: ONET CENZURA 24.05.05, 13:59 Niestety coś jest na rzeczy. Nigdy nie potrafiłem zrozumieć czemu pozwala się na zaistnienie tematów głupich typu: Pod artykułem o wypadkach: "Ile najszybciej pocieliście w Warszawie" albo Tragedia rodzinna: "Znowu ta Łódź" itd. jednocześnie tnąc te poważne. Odpowiedź jest chyba taka: w razie pozwu o zniesławienie portal staje się stroną. W związku z tym Moderatorzy nauczeni przykrymi doświadczeniami (zwolnienia) wolą uciąć temat, o którym wiedzą, że wywoła burzę. Niestety. Powiedziałbym Ci coś więcej ale niestety tutaj nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: ONET CENZURA 24.05.05, 14:05 Mam dokładnie te same odczucia. Wiele razy byłem na forum Onetu, nigdy nie używałem wulgaryzmów lub podobnych chwytów erystycznych, a jednak nie raz i nie dwa moje posty nie wchodziły... Nigdy nie mogłem zrozumieć - dlaczego... A posty typu "Mam 15 lat i jestem wciąż dziewicą" - wchodzą natychmiast. Ot, cały Onet... Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: ONET CENZURA 24.05.05, 13:33 >Tam odbywa się moderacja "na bieżąco", nie tak jak np.: na Gazecie- 62; > gdzie Moderator reaguje już po fakcie, po zgłoszeniu. Sorry,ale jestem moderatorem na FU/Gw i to co piszez,nie ma nijak do tego co ja robię i w jaki sposób. Chilum AES at FU/GW Odpowiedz Link Zgłoś
szopspacz Re: ONET CENZURA 24.05.05, 14:01 Tia, chcesz mi powiedzieć, że siedzicie i zanim cokolwiek się pojawi to musicie to przeczytać/zaakceptować/wyedytować. Śmiem wątpić. Klikam wyślij i momentalnie jest opublikowane. O tym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: ONET CENZURA 24.05.05, 13:20 Ja na onet nawet nie wchodze. Nie ma sensu. Onet to jakaś paranoja jest z ich polityką dot. różnych aspektów,różnych spraw. Szkoda transferu i czasu na onet. Nie wchodźcie na onet.pl. Nie się nie dziej złego z kompem,na 100% ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szopspacz Re: ONET CENZURA 24.05.05, 14:03 ...ach jeszcze jedno, po tej wypowiedzi, jestem niemal pewien, że nie pracujesz dla GW. Ja wiem, ty powinieneś wiedzieć o co chodzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Zachowanie "Listka" - warto przeczytać !! 24.05.05, 08:54 Sędzia Antoni Fijarczyk i Marian D. są oskarżeni o łapówkarstwo związane z ustawianiem meczów piłkarskich. Czy to coś nowego? A skąd! Mieczysław Piotrowski (51 lat), były sędzia, już dawno temu nawoływał, aby zająć się czarną mafią. W efekcie musiał zakończyć karierę. "W 1987 roku sędziowałem baraż Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów - wspomina Piotrowski. - Za korzystny wynik dla chorzowian proponowano mi nieewidencjonowanego poloneza z silnikiem fiata 132 i umeblowanie mieszkania. Mecz wygrała Lechia, a Chorzów po raz pierwszy w historii spadł do II ligi. Mówiono, że jestem jednym z nielicznych, którzy nie biorą. Dlatego teraz mogę pokazać twarz" - powiedział Piotrowski. Piotrowski nie wytrzymał w 1993 roku, kiedy w ostatniej kolejce Wisła przegrała z Legią 0:6, a ŁKS rozgromił Olimpię Poznań 7:1. W Krakowie sędziował Marian Dusza, a w Łodzi Michał Listkiewicz. Piotrowski publicznie powiedział o nieuczciwości. "Teraz słyszę, że prezes Listkiewicz jest zaskoczony, że trafiła się w środowisku czarna owca, znaczy Antoni F. Jaka czarna owca?! Za czarną owcę to ja byłem uznany, bo powiedziałem prawdę. Zorganizowano komisję, która miała mnie osądzić. Zasugerowano, abym wszystko odwołał, jeśli chcę dalej sędziować. Nie odwołałem ani słowa i zostałem wykluczony z sędziowskiej organizacji. Teraz widać, kto miał rację" - dodał.. "Zachowanie "Listka" i szefa Kolegium Sędziów PZPN, Janusza Hańderka, próba rozmywania przez nich sprawy to bezczelność. Z tymi przekrętami można było dawno skończyć. Tylko że skoro piłka choruje na raka, to potrzebuje ludzi, którzy sami są zdrowi. Do takich, jak widać, nie należeli Antoni F. i Marian D." - zakończył. Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym" Odpowiedz Link Zgłoś
pele5 GKS KATOWICE 24.05.05, 08:56 chodzi o sezon 99/00 Po jesieni kolejność była nastepująca: 1. Górnik Łęczna 55 pkt. 2. GKS Bełchatów 52 pkt. 3. Śląsk Wrocław 48 pkt. 4. GKS Katowice 45 pkt. Na koniec sezonu: 1. Śląsk Wrocław 103 pkt. 2. GKS Katowice 102 pkt. ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ookee Re: GKS KATOWICE 24.05.05, 11:25 zapomniales o "Pierwszy mecz rundy wiosennej zespół z dużego miasta wygrał bardzo wysoko, ale później przytrafił mu się remis, a nawet niespodziewana porażka" a to wskazuje na slask ale dogadac sie musieli ze sp dziurowiczem marianem dodam ze zdaje sie ten sam zurnalista juz kiedys oskarzyl dzialaczy slaska o kupienie ekstraklasy i zdaje sie przegral sprawe o znieslawienie Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Kto jeszcze wierzy redaktorowi Brzozowskiemu?????? 24.05.05, 08:59 Redaktor Brzozowski to znany fantasta z Gazety Wyborczej. Taką ma fantazję że razem z redaktorem M. przegrywają sprawy w sądach z działaczami sportowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
hatchyk Re: Kto jeszcze wierzy redaktorowi Brzozowskiemu? 24.05.05, 09:16 Moze po prostu działacze sportowi kupują sędziów (tym razem nie piłkarskich). w końcu mają na to pieniądze - 100 tys za mecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak.pl Kto jeszcze wierzy redaktorowi Brzozowskiemu? JA! 24.05.05, 09:22 twój nick WKS wszystko mówi ale Perico ma racje. Brawo za dociekliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Kto jeszcze wierzy redaktorowi Brzozowskiemu 24.05.05, 09:28 rosomak.pl napisał: > twój nick WKS wszystko mówi Tak samo jak nazwisko redaktora Brzozowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
fat_cat Re: Kto jeszcze wierzy dzialaczom pilkarskim? 24.05.05, 15:25 Kto jeszcze wierzy dzialaczom pilkarskim? kibicwks! LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Kto jeszcze wierzy dzialaczom pilkarskim? 24.05.05, 15:34 Oprócz mnie większość kibiców którzy idą na mecz. Prędzej uwierzę działaczom (też nie zawsze) niż redaktorom Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Kto jeszcze wierzy redaktorowi Brzozowskiemu? 24.05.05, 18:04 Autor: kibicwks Data: 24.05.2005 08:59 Redaktor Brzozowski to znany fantasta z Gazety Wyborczej. Taką ma fantazję że razem z redaktorem M. przegrywają sprawy w sądach z działaczami sportowymi. ------------------------------------------------------------------------------- - Dziecko.. przegrac sprawe i to w POLSKIM sadzie, wcale nie znaczy iz ow "fantasta" klamal i nie mial racji.. Wystarczy ze taki polski "sad" uzna iz "nie ma wystarczajacych dowodow" i przestepca chodzi w glorii osoby "uczciwej" i "niewinnej", a wiec i "pokrzywdzonej".. Mozesz ze 100% pewnoscia wiedziec kto u ciebie na dzielnicy kradnie, rabuje, terroryzuje etc.. a sprobuj to glosno powiedziec (lub napisac podpisujac sie swoim nazwiskiem), a zobaczysz kto przegra proces i kto bedzie uznany za "fantaste".. - Gangster.. rabus i zloczynca czy ty synku??? I co taki "wyrok bedzie oznaczac?? Twoje dziecko klamstwa a uczciwosc bandyty?? Odpowiedz Link Zgłoś
johnybgood Podsumowanie... 24.05.05, 09:05 Jak nie my to ktos inny zamieni ten burdel w kupe gruzu. To panstwo jest spruchniale od podstaw. Tu podziekujmy ekipie pana Mazowieckiego za trafna decyzje grubej kreski, ktora umozliwila zlodziejom ery PRL przejscie do nowego szerszego wymiaru. W tym wymiarze zlodziejstwa mozna robic na wielka skale, a chaos rodem z bazaru na stadionie dziesieciolecia stal sie naszym dniem powszednim. Dziekujemy ! Dziekujemy ! Dziekujemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
timorr Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 09:08 Przecież to jest dramat, w oczy nam sie śmieją! Czy nie można nic z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
markhawk Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 09:18 Mam nadzieję, graniczącą z pewnością, że prokurator oczyści tą stajnię Augiasza skoro czystoręki PREZES nie potrafił i nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly2 Re: Jak działacze kupili I ligę za 1 milion 24.05.05, 09:20 - " Powiśle musi zostać mistrzem." - " Jak tomusi ??, przecież to jest sport" -" Ja jestem uczciwym sędzią, zapłacili za 3:0 i będzie 3:0 !!" Odpowiedz Link Zgłoś
warwix zagadka rozwiązana 24.05.05, 09:21 zagadka, co to za klub (kluby!), została już rozwiązana przez szanownych przedmówców. jakby ktoś miał wątpliwości to dodam tylko, że autor tekstu, Artur Brzozowski, jest dziennikarzem wrocławskiego dodatku Gazety... ps. ewentualnym pytaniem pozostaje jedynie prezes którego z małych klubów (łęczna czy bełchatów) jeździł po polsce z walizką pieniędzy od kombinatu, podkupował piłkarzy a i tak nie wystarczyło na czarną mafię! Odpowiedz Link Zgłoś
wookashb PROSZE PRZECZYTAJCIE TO, W TYM JEST SENS!! 24.05.05, 09:31 Czy pamietacie jak pare ładnych lat temua dokladnie w 1993 roku kiedy w ostatniej kolejce Wisła Kraków przegrała z Legią 0:6, a ŁKS rozgromił Olimpię Poznań 7:1. W Krakowie sędziował Marian Dusza, a w Łodzi Michał Listkiewicz. a teraz sie okazuje że DUSZA razem z Fijarczykiem brali kase, a tamtego dnia oba mecze były przekrecone wiec PREZES również brał. a teraz siedzi sobie na stołku w PZPN i sie ze wszystkiego smieje pociągając za sznurki!! Odpowiedz Link Zgłoś
fulkorts Listek a ŁKS!! 24.05.05, 10:46 A ja uważam, że tylko Dusza w Krakowie drukował, a ŁKS w Łodzi nastrzelał bramek słabej Olimpii (już pewny spadek).... Dusza druknoł w Krakowie.... Zrobił się zmród i zabrali słuszny tytół Łódzkiemu Klubowi Sportowemu! Żeby nie było, to mi ŁKS wisi i powiewa, bo jestem za Widzewem! ................................................. Ale teraz skoro Listek broni patafianów to wynika, że mogę niemieć racji i ŁKS także nabył (ale wątpie)... Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: PROSZE PRZECZYTAJCIE TO, W TYM JEST SENS!! 24.05.05, 13:27 Hmm, a jesli działacze Legii zapłacili piłkarzom Wisły, by po prostu grali słabo? Sama gra mogła odbywac się całkowicie zgodnie z przepisami, tylko po prostu piłkarze Wisły grali jak dziady i dawali sobie strzelać kolejne gole... To co wtedy może sędzia? Wszystko jest "lege artis". Nie piszę tego, by bronić "Listka", ale żeby zasygnalizować inną możliwość. Przecież kupić można nie tylko sędziego - piłkarzy też, zwłaszcza gdy i tak mają kiepski sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
maatti Re: Listkiewicz do aresztu,PZPN do kontroli przez 24.05.05, 09:37 To tak ad vocem, wiem, że nikt nikogo za rękę nie złapał, ale we wszystkich dotychczasowych meczach obecnego sezonu w II lidze Arce podyktowano 11 karnych /jak się pomyliłem o 1 to proszę mnie poprawić/, gdzie średnia wynosi 3 - 4... Arka nie gra tak ofensywnego futbolu by ustawicznie gościć na polu karnym przeciwnika... Skąd inąd ciekawe będzie to zakończenie rozgrywek, jeśl Widzew wygra wszystko do końca, to Arka też będzie grała pod presją, a może będzie wywierać presję /Krauzego stać.../ na sędziów? Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKURATUR 24.05.05, 09:40 MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKURATURZE I SKŁADA ZEZNANIA BO W PRZECIWNYM WYPADKU TEN ARTYKUŁ TO ZWYKŁA BAJKA ABY SIĘ MŚCIĆ ZA PRZEGRANE SPRAWY W SĄDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
hatchyk Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 10:00 kibicuwks (a moze działaczu), skoro uważasz, że autor powinien siedzieć za ten artykuł, w którym na nikogo z imienia i nazwiska nie wskazuje, nie wymienia też nazwy klubu, nasuwa mi się jedna myśl. Otóż wiesz, że tezy artykułu są prawdziwe, a jako kibic (działacz) wks śląsk wrocław wiesz, że dotyczą Twojego klubu. Jak ktoś kiedyś powiedział "prawdziwe są tylko informacje zdementowane", dziekuje za potwierdzenie tego co inni juz na tym formu wykazali - śląsk kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 10:09 Skończ pierd... bo żadnym działaczem nie jestem i już mi się rzygać chce jak słyszę takie bzdury. Dobrze że zauważyłeś. Na nikogo z imienia i nazwiska nie wskazuje dlatego że g... wie! Jakie są układy we Wrocławskiej Gazecie Wyborczej i któremu ona politykowi służy wie każdy kibic na Dolnym Śląsku. Redaktorzy (szczególnie Brzozowki) słyną z tego że piszą bzdury i przegrywają sprawy w sądach. Nie sugeruj mi że tezy artykułu są prawdziwe. Moje oburzenie wynika stąd iż wiem jaki jest stosunek Brzozowskiego do piłkarskiego Śląska i wiem jakim jest bajkopisarzem. To już nie jest pierwszy atak tego marnego dziennikarza na piłkarski Śląsk. Na Dolnym Śląsku już nikt jego artykułów poważnie nie traktuje więc zaczęli je umieszczać w wydaniu krajowym gdzie ludzie się jeszcze na jego laniu wody nie poznali. Odpowiedz Link Zgłoś
barthez_06 Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 11:54 Jakoś ci panie kibicwks-u nie wierzę i w pełni zgadzam się z tym co napisał Hathyk. Bardzo nerwowo reagujesz na tym forum więc albo brałeś w tym udział albo jestes tylko kibolem który broni swojego klubu. Tylko jakoś ten Wks zaczyna smierdzieć korupcją. Teraz juz rozumiem hasło "Cała Polska w cienu Ślaska". Po takim wale wszyscy sa w waszym cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 12:10 Tak to prawda bronię swojego klubu przed Brzozowskim i tendencyjną Wybiórczą. Odpowiedz Link Zgłoś
dereks dlaczego nie broniłeś przed działaczami? 24.05.05, 12:39 z bożej łaski, którzy doprowadzili klub na dno? Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: dlaczego nie broniłeś przed działaczami? 24.05.05, 12:44 To oni dawali pieniądze na klub a nie ja. Jak je wydawali to ja już na to wpływu nie miałem Odpowiedz Link Zgłoś
dereks Re: dlaczego nie broniłeś przed działaczami? 24.05.05, 14:39 to jakie pretensje teraz , sponsorzy nie chcą dawać kasy jak nie wiadomo jak je wydają "społeczni" działacze Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: dlaczego nie broniłeś przed działaczami? 24.05.05, 14:44 dereks napisał: > to jakie pretensje teraz , sponsorzy nie chcą dawać kasy jak nie wiadomo jak > je wydają "społeczni" działacze Dużo dzisiaj pisałem i może gdzieś się pogubiłem. Wskaż mi w którym miejscu piszę o pretensjach do sponsorów bo nie wiem o co Ci teraz chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
tyggg Re: dlaczego nie broniłeś przed działaczami? 24.05.05, 15:18 > kibicwks napisał: > > dereks napisał: > > to jakie pretensje teraz , sponsorzy nie chcą dawać kasy jak nie wiadomo >> jak > > je wydają "społeczni" działacze > > Dużo dzisiaj pisałem i może gdzieś się pogubiłem. Wskaż mi w którym miejscu > piszę o pretensjach do sponsorów bo nie wiem o co Ci teraz chodzi??? Skoro nie masz pretensji do działaczy ani do sponsorów o to, że WKS jest tam gdzie jest, to kogo o to obwiniasz? Może GW jest temu winna ? :D:D Chyba, że uważasz, że twój klub wylądował tam gdzie jego miejsce :D Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: dlaczego nie broniłeś przed działaczami? 24.05.05, 15:31 O czym ty teraz piszesz człowieku???????????????????????? Obwiniam Gazetę Wyborczą że tworzy artykuły w których trzeba się domyślać kto jest oszustem a ty mi wyjeżdżasz o sponsorach, działaczach i sugerujesz że mam do nich jakieś pretensje chociaż o tym nie wspominam! Śląsk jest tam gdzie jest, bo przegrywał mecze, teraz wygrywa i znów ma szanse na awans. I co w tym dziwnego? Raz na wozie raz pod wozem. Jedyne pretensje mam do Gazety że mąci stwarzając niejednoznaczne sugestie, które mogą wprowadzać w błąd. Bo czy tak nie jest???????? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Pora na kolejnych asów ze "stajni" Hańderka 24.05.05, 10:06 Teraz kolej na panów Cwalinę, Żyro i Słupika. Mam nadzieję, że już niedługo i tym asom ktoś porządenie skopie d... Odpowiedz Link Zgłoś
pleszka Re: Pora na kolejnych asów ze "stajni" Hańderka 24.05.05, 11:11 Jeszcze dodałbym Mikulskiego z Lublina wspaniałego przkręciarza Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:32 Jest jeszcze inna możliwość: otóż informatorzy Brzozowskiego powiedzieli mu to wszystko pod warunkiem, że nie będzie się na nich powoływał. Nie będą świadczyć w sądzie, chcieli tylko zasygnalizować problem, nagłośnić go. Więc Brzozowski nie ma dowodów na tyle mocnych, że może iść z nimi do sądu, ale wie, że przekręt był. Ma siedzieć cicho? Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:33 I tak wolno zatajać informacje przed sądem? Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:35 A czy dziennikarz może zmusić kogoś do zeznawania przed sądem? Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:37 Ale może sądowi wskazać kto mu o tym opowiedział, jakieś dowód musi mieć, bo przecież ktoś może go oskarżyć o pomówienie Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:39 Nie może, jeśli jego informatorzy zastrzegli sobie anonimowość. To kwestia etyki dziennikarskiej. I sąd też nie może zmusić dziennikarza, by ujawnił swoje źródła informacji. To tajemnica dziennikarska, chroniona przez prawo. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:46 To wszystko wyjaśnia Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:48 Czyli mogę się zgłosić do pana B. nazmyślać mu historyjek o panu X. a ten może to bezkarnie publikować. Wiarygodna ta Gazeta jak nic! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 13:58 Teoretycznie tak. Rzeczywiście - nawet dziennikarza można "wpuścić w kanał" (np. teraz GW sugeruje, że mogła zostać tak "wpuszczona w kanał" przez informatorów z komendy głównej policji w sprawie tych kradzionych klimatyzatorów - wczoraj taką mozliwośc ssugerował Stasiński w TVN 24). Natomiast kwestią wyczucia i profesjonalizmu dziennikarza jest to, czy da się tak oszukać i złapie haczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: MAM NADZIEJĘ ŻE BRZOZOWSKI SIEDZI JUŻ W PROKU 24.05.05, 14:02 > Natomiast kwestią wyczucia i > profesjonalizmu dziennikarza jest to, czy da się tak oszukać > i złapie haczyk... W tym wypadku nie wydaje mi się aby można było na to liczyć. Wyczuwam zdecydowany brak profesjonalizmu u tego dziennikarza Odpowiedz Link Zgłoś