flipflap 26.05.05, 17:06 Małe pytanie mam związane z obecnym swiętem. - Czy stać Polaków na dwa dni wolnego? - Czy nie było by wolą Bożą popracować a dochód przeznaczyć na głodujące dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr7777 Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 17:08 flipflap napisał: > Małe pytanie mam związane z obecnym swiętem. > > - Czy stać Polaków na dwa dni wolnego? I tak Polska ma jeden z najdłuższych czasów pracy w Europie. > - Czy nie było by wolą Bożą popracować a dochód przeznaczyć na głodujące > dzieci? To weż się do roboty - ja dziś odpoczywam. > > Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 22:11 piotr7777 napisał: > flipflap napisał: > > > Małe pytanie mam związane z obecnym swiętem. > > > > - Czy stać Polaków na dwa dni wolnego? > I tak Polska ma jeden z najdłuższych czasów pracy w Europie. > > - Czy nie było by wolą Bożą popracować a dochód przeznaczyć na głodujące > > > dzieci? > To weż się do roboty - ja dziś odpoczywam. > > > > Powien pan popracowac troszke wiecej dla PL a nie dla KK. Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 23:11 i co z tego, że jeden z najdłuższych czasów pracy, skoro galopujące bezrobocie i gospodarkę na skraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 17:08 cZY POLAKÓW STAĆ NA PIĘCIOMILIONOWE BEZROBOCIE? Czy Polaków stać na karmienie czerwono-różowych złodzieji?? Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 22:13 pan.nikt napisał: > cZY POLAKÓW STAĆ NA PIĘCIOMILIONOWE BEZROBOCIE? > > Czy Polaków stać na karmienie czerwono-różowych złodzieji?? LUB TYCH CZARNYCH JAK JANKOWSKI I TEN Z radja marylka, no i glemp itd....... Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 17:10 skoro przemiany gospodarcze w Polsce pod rządami lewicy tak wzbogaciły naród .. ?? to skąd to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 17:24 Nie musicie plakac my tez w Kanadzie mamy sku..synstwo u wladzy,Partia Liberalna moga smialo wpisac do konstytucji Kanadyjskiej przewodnia sila narodu jest Partia Liberalna.Kradna bezkarnie i po chamsku miliardy dolarow,sa chronieni przez prawo swoich sedziow policje i prokuratorow.W Polsce to chociaz kogos zamkna tutaj dostaje posade ambasadora albo ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 22:20 olewin napisał: > skoro przemiany gospodarcze w Polsce pod rządami lewicy tak wzbogaciły > naród .. ?? to skąd to pytanie Niech narod idzie do pracy! Co ? niema pracy w PL ? Co ? 20% bezrobotnych no jesli jest takie bezrobocie to zeczywiscie trudna sytuacja w PL. DO ROBOTY GNOJKI ! POPATRZYLISCIE NA KRAJ W KTURYM ZYJECIE ? NAWET JEDNEJ POZADNEJ TRASY NIEMACIE, JEST PRACA W PL, PROBLEM WSZYSTKO CHCE BYC SZYBKO BOGATE A WIEC SIEDZZA I CZEKAJA I DO TEGO MODLA SIE ZEBY TO IM Z NIEBA SPADLO, BO CHOLERA JAK SIE MA PAPIEZA TO COS SPADNIE Z NIEBA - polska mentalnosc!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: jest dzień ustawowo wolny od pracy 26.05.05, 23:08 Co wynika z ustawy z 1951 roku a powód jest nieistotny. Mamy tylko 10 takich dni a w tym roku np. aż dwa wypadają w niedzielę. Także wcale nie tak dużo a arto zauważyć, że w przeciwieństwie do Europy Zachodniej w Polsce pracuje się np. w Wielki Piątek. Europa laicyzując się nie rezygnuje z wolnego w święta kościelne, w Szwecji np. jest wolne w święto Wniebowstapienia (czwartek na 10 dni przed Zielonymi Świątkami) choć jak sądze nikt nie wie z jakiego powodu. Po prostu wolne i już. Więc takie pisanie: "pracować dla PL, nie dla KK" jes trochę bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire obowiazek placenia jest tylko za 1szego maja 26.05.05, 23:14 Wszelkie inne swieta (maksimum 8 dni w roku !!) nie sa placone przez pracodawcow jezeli pracujesz na godziny, a nie na umowe miesieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
7em szmulu voltek 26.05.05, 23:25 twoj je..y lewicowy rzad zabira mi 85 owocow mojej pracy. czy ten rzad nasaczony miloscia blizniego nie moglby dac z tego troche tym dzieciom? 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Na 2 dni wolnego stac, nie stac na tak glupi rzad 26.05.05, 23:15 Glupi rzad produkujacy bezrobotnych i biednych przy pomocy idiotycznej polityki socjalisty-nieudacznika Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Czy Polaków stać na dwa dni wolnego? 26.05.05, 23:21 flipflap napisał: > Małe pytanie mam związane z obecnym swiętem. > > - Czy stać Polaków na dwa dni wolnego? Stać. Jeden dzień jest ustawowo wolny. > - Czy nie było by wolą Bożą popracować a dochód przeznaczyć na głodujące > dzieci? Chyba nie skoro ustanowił przykazanie o święceniu dnia świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire ciekawa ekonomia ! 26.05.05, 23:27 Jezeli jest ustawowo wolny to stac ! Hehehe. Moglabys powiedziec - jezeli mam urlop stac mnie na wyjazd na Hawaje. hehehe Zapomnialas o drugim wolnym dniu i o polskich dzieciach szukajacych jedzenia w smioetnikach, bo to "pobozne" panstwo moze sobie pozwolic na klerykalne imprezy ale nie stac go na nakarmienie wlasnych dzieci. Gratuluje logiki i ekonomicznego myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: ciekawa ekonomia ! 26.05.05, 23:34 voltaire napisał: > Jezeli jest ustawowo wolny to stac ! Hehehe. Moglabys powiedziec - jezeli mam > urlop stac mnie na wyjazd na Hawaje. hehehe Z czego się śmiejesz? Chyba z siebie. Na wypadek gdyby Ci umknęło - między tymi zdaniami nie było między nimi żadnego "jeżeli". Nawet domyślnego. W pierwszym wyraziłam opinię, że stać, w drugim sprostowałam ilość wolnych dni. Wolny jest jeden, drugi ludzie biorą z urlopu i nie ma znaczenia kiedy ten urlop wykorzystują. > Zapomnialas o drugim wolnym dniu i o polskich dzieciach szukajacych jedzenia w > smioetnikach, bo to "pobozne" panstwo moze sobie pozwolic na klerykalne imprezy > > ale nie stac go na nakarmienie wlasnych dzieci. Gratuluje logiki i > ekonomicznego myslenia. Tak, dzieci są głodne bo Boże Ciało jest wolne, to przecież oczywista zależność. Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire Re: ciekawa ekonomia ! 26.05.05, 23:40 Ciekawa wciaz jest ta twoja ekonomia.Pewnie myslisz, ze dochod narodowy robi sie z modlenia. Im wiecej modlow i procesji tym kraj bogatszy !! Hehehe Arabowie mysla,ze bogactwo zalezy od ilosci uderzen glowa w ziemie. Logika ekonomiczna identyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: ciekawa ekonomia ! 26.05.05, 23:42 voltaire napisał: > Ciekawa wciaz jest ta twoja ekonomia.Pewnie myslisz, ze dochod narodowy robi > sie z modlenia. Im wiecej modlow i procesji tym kraj bogatszy !! Hehehe > Arabowie mysla,ze bogactwo zalezy od ilosci uderzen glowa w ziemie. Logika > ekonomiczna identyczna. A możesz wskazać na podstawie czego snujesz te głębokie rozważania na temat moich poglądów na gospodarkę? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Wypisujesz straszne bzdety. 26.05.05, 23:35 W moim prywatnym rankingu na tworce najglupszych postow wygrywasz zdecydowanie. Masz obsesje antyklerykalizmu, poza tym Twoje posty zdradzaja calkowite niezrozumienie sytuacji - a mowiac wprost - indolencje intelektualna. Otoz karmienie dzieci spoczywa na barkach rodzicow a nie panstwa. Zadaniem panstwa jest jedynie tworzenie warunkow do rozwoju przedsiebiorczosci i bogacenia sie obywateli. Niestety, to panstwo odziera obywateli ze skory, dlatego na karmienie dzieci obywatelom nie starcza juz grosza. Mylisz skutek z przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Wypisujesz straszne bzdety. 26.05.05, 23:38 przemek1975 napisał: > W moim prywatnym rankingu na tworce najglupszych postow wygrywasz zdecydowanie. > > Masz obsesje antyklerykalizmu, poza tym Twoje posty zdradzaja calkowite > niezrozumienie sytuacji - a mowiac wprost - indolencje intelektualna. Otoz > karmienie dzieci spoczywa na barkach rodzicow a nie panstwa. Zadaniem panstwa > jest jedynie tworzenie warunkow do rozwoju przedsiebiorczosci i bogacenia sie > obywateli. Lewackie oszołomy uważają, że państwo ma zadbać o wszystko. Ciekawe co taki jeden z drugim dzisiaj robił. Byczył się korzystając z wolnego dnia, czy zgodnie ze swoimi postulatami pobiegł do jakiejś organizacji charytatywnej pracować wolontarystycznie na rzecz głodnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire kultura klerykalnego dyskutanta znowu gora 26.05.05, 23:48 Ywqoj chamowaty mozg nie pozwala ci przyjac do wiadomosci faktu, ze na panstwie spoczywa odpowiedzialnosc za dzieci. W Polsce, w ktorej zmusza sie kobiety do rodzenia bez wzgledu na to czy maja je z czego utrzymac czy nie i czy maja mozliwosc zapewnienia dachu nad glowa, podle panstwo zamyka nawet domy dziecka, bo nie stac go na ich utrzymanie. Podle panstwo finansuje nawracanie murzynow w Afryce i religie w szkolach ale nie potrafi zapewnic glodnym dzieciom nawet sniadan w szkolach. Podle panstwo placi po 45 zl miesiecznie zasilku rodzinnego i nie potrafi zapewnic dzieciom bezpplatnej edukacji nawet na poziomiie szkoly podstawowej. Co to wg ciebie jest panstwo ? Na czym polehga wg ciebie jego rola ? Po co ono w ogole istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Ja do kosciola nie chodze, nie jestem praktykujacy 27.05.05, 00:17 Wiec z tym klerykalem to znow obsesja. Zdaje sie, ze masz problem ze soba w tym temacie. Co do reszty. Potwierdziles tylko to co napisalem wczesniej tzn. ze po prostu jestes niekumaty, w dodatku riposte pisales z piana na ustach stad ten balagan w poscie. Jak rozumiem i wnioskuje z poprzednich Twoich postow jestes zwolennikiem lewicy. Otoz to wlasnie zlodziejska lewica wysrubowala tak podatki, ze ceny mieszkan sa tak horrendalne, ze nie stac na wlasny dach nad glowa wielu obywateli. Bo widzisz, lewica zeruje na takich frajerach ja Ty. Nawklada Ci do glowy lewicowych haselek, ze trzeba pomagac biednym i placic w zwiazku z tym wysokie podatki, rozdyma budzet ile wlezie, do tego budzetu podczepia sie masa hochsztaplerow i cwaniakow, szmal ginie miliardami a na wlasciwy cel idze 10% tego co moglo isc. I potem Ty, wysilajac swoj skromny mozg, dziwisz sie, ze panstwa nie stac na szkoly, na zasilki etc. A ci u gory smieja sie z Ciebie, ze znow takich jak Ty wyrolowali a ich samych stac na domki, jachty i cygara. Z Twoich postow wnioskuje, ze jestes bardzo mlody. Na razie jestes podatny na rolowanie, ale moze kiedys przejrzysz na oczy jak Cie robia w wala. Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire Re: Ja do kosciola nie chodze, nie jestem praktyk 27.05.05, 00:20 Powiem ci krotko i tak abys zrozummial,tepy chamie. Pocaluj mnie w 4 litery. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Na przyjemnosc to sobie trzeba zasluzyc 27.05.05, 00:24 A Ty znowu chcialbys za darmo, lewaczku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Ja byłem w pracy. 27.05.05, 01:04 Ja jestem wierzący a byłem w pracy. Myślę że dobry Bóg nie pogniewa się na mnie jak i na miliony innych, którzy pracowali. Moja rodzina i dzieci są bogatrze o kilkaset $$$. Niestety nie stać mnie na wolne. Trzeba zabezpieczyć przyszłość dla siebie i dla moich dzieci. Ale to ja i mój pogląd. Tak się tylko zastanawiam. Kraj popadający w ruinę ekonomiczną powinien wykożystywać każdą możliwość wzbogacenia. Jeszcze jedno. Jeżeli, jak podają źródła, w Polsce jest 95% katolików, wszyscy wierzą w Jednego Boga, każde wolne święto święcą, do spowiedzi co miesiąc, do kościoła przynajmniej trzy razy w miesiącu, to dlaczego: - istnieje tak dużo burdeli zwanych salonami masażu? - dlaczego nie można zostawić niczego w samochodzie? - dlaczego nie można zostawić samochodu bez obaw? - dlaczego nie można mieszkać na parterze bez krat w oknach? - dlaczego nie można bezpiecznie i bez obaw przespać się w nocnym pociągu z Warszawy do Wrocławia? - dlaczego w ryło można dostać praktycznie bez przyczyny? Tych dlaczego można było by mnożyć w nieskończoność. Przepraszam jeżeli zraniłem czyjeś uczucia religijne ale to taka moja refleksja związana ze świętem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ja do kosciola nie chodze, nie jestem praktyk 27.05.05, 01:00 > Powiem ci krotko i tak abys zrozummial,tepy chamie. Pocaluj mnie w 4 litery. > Zegnam. Oho, komuś zabrakło argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Katarzyno-heretyczko! Bog mowil o siodmym dniu, 27.05.05, 01:04 a Boze Cialo jest dopiero bodajze z XIV wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś