Gość: lepsi IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.07.02, 19:41 dlatego nie ma go dzisaj na forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowit Re: OSZOŁOM JEST NA LOVE PARADE 13.07.02, 23:24 Gość portalu: lepsi napisał(a): > dlatego nie ma go dzisaj na forum Niemożliwe, Oszołom to pajac nie pedał. A może odwrotnie. A może i to i to > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. IP: *.upc.chello.be 13.07.02, 23:30 jowit napisał: > Gość portalu: lepsi napisał(a): > > > dlatego nie ma go dzisaj na forum > Niemożliwe, Oszołom to pajac nie pedał. A może odwrotnie. A może i to i to > > > > A kim jestes Ty panie jowit?Jak wchodzisz pierwszy raz na forum to zacznij od przedstawienia sie a nie od obrzucania blotem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jowit Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. 13.07.02, 23:53 Gość portalu: Ania napisał(a): > jowit napisał: > > > Gość portalu: lepsi napisał(a): > > > > > dlatego nie ma go dzisaj na forum > > Niemożliwe, Oszołom to pajac nie pedał. A może odwrotnie. A może i to i to > > > > > > > A kim jestes Ty panie jowit?Jak wchodzisz pierwszy raz na forum to zacznij od > przedstawienia sie a nie od obrzucania blotem innych. Jestem Jowit pani Aniu. Oszołoma oceniam po jego twórczości. Jeśli jest to błoto, to na razie tylko borowina. sługa uniżony Jowit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. IP: *.upc.chello.be 13.07.02, 23:57 jowit napisał: > Gość portalu: Ania napisał(a): > > > jowit napisał: > > > > > Gość portalu: lepsi napisał(a): > > > > > > > dlatego nie ma go dzisaj na forum > > > Niemożliwe, Oszołom to pajac nie pedał. A może odwrotnie. A może i to > i to > > > > > > > > > > A kim jestes Ty panie jowit?Jak wchodzisz pierwszy raz na forum to zacznij > od > > przedstawienia sie a nie od obrzucania blotem innych. > > Jestem Jowit pani Aniu. Oszołoma oceniam po jego twórczości. Jeśli jest to > błoto, to na razie tylko borowina. > sługa uniżony Jowit Ciezko bardzo oceniac Oszoloma po Jego tworczosci.Bardzo rzadko sam tworzy bo przewaznie kopiuje cudze teksty. Co do blota to i w blocie mozna znalezc czasami brylant jak sie dobrze patrzy. Sluzyc nikomu nie lubie ale pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jowit Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. 14.07.02, 00:13 Nie bardzo rozumiem tej mądrejzapewne metafory o brylantach, a co do służenia, wszyscy komuś lub czemuś służymy;) Jeśli o Oszołomie mówimy. Kopiuje czy pisze, wsio rawno. Utożsamia się i wystarczy. Przynajmniej dla mnie. Piszę w zastępstwie byłego przyjaciela Dixi13. On opowiadał w pracy o tym fenomenie polemicznym. Przejrzałem więc dokładnie twórczość Oszołoma. To postać dużo groźniejsza aniżeli myslicie. Pozdrawiam Jowit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. IP: *.upc.chello.be 14.07.02, 00:25 jowit napisał: > Nie bardzo rozumiem tej mądrejzapewne metafory o brylantach, a co do służenia, > wszyscy komuś lub czemuś służymy;) > Jeśli o Oszołomie mówimy. Kopiuje czy pisze, wsio rawno. Utożsamia się i > wystarczy. Przynajmniej dla mnie. Piszę w zastępstwie byłego przyjaciela Dixi13 > Nie prawda Pisac a utozsamiac sie to wielka roznica.Niektorzy pisza by prowokowac.Ja tez sie na to zlapalam A dlaczego Dixi to byly przyjaciel? . > On opowiadał w pracy o tym fenomenie polemicznym. Przejrzałem więc dokładnie > twórczość Oszołoma. To postać dużo groźniejsza aniżeli myslicie. > Szanuje Dixi ale jestem na forum troche dluzej niz on.Forum to noe kolko rozancowe gdzie wszyscy pisza jedno i to samo.Tak sie pisze na forum LPR .Gdy zabraknie Oszolomow o czym bedziesz pisal?Czyje teorie podwazal? Bedzie nudno jak jasna cholera. Ja sama weszlam na ro forum dzieki Oszolomowi .Moj pierwszy post byl (chyba) skierowany do Niego a pozniej to juz czekalam jak sie zjawi zeby mu przywalic.Jak czegos nie skopiowal to mi bylosmutno.Tak jak mi jest smutno dzisiaj. Dixi tez czatowal na watki Oszolka co by mu przywalic. Na razie pozdrawiam. Pozdrawiam Jowit Odpowiedz Link Zgłoś
jowit Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. 14.07.02, 00:29 Gość portalu: Ania napisał(a): > jowit napisał: > > > Nie bardzo rozumiem tej mądrejzapewne metafory o brylantach, a co do > służenia, > > wszyscy komuś lub czemuś służymy;) > > Jeśli o Oszołomie mówimy. Kopiuje czy pisze, wsio rawno. Utożsamia się i > > wystarczy. Przynajmniej dla mnie. Piszę w zastępstwie byłego przyjaciela > Dixi13 > > > > > Nie prawda Pisac a utozsamiac sie to wielka roznica.Niektorzy pisza by > prowokowac.Ja tez sie na to zlapalam > > A dlaczego Dixi to byly przyjaciel? Dixi13 nie żyje > > . > > On opowiadał w pracy o tym fenomenie polemicznym. Przejrzałem więc dokładn > ie > > twórczość Oszołoma. To postać dużo groźniejsza aniżeli myslicie. > > > Szanuje Dixi ale jestem na forum troche dluzej niz on.Forum to noe kolko > rozancowe gdzie wszyscy pisza jedno i to samo.Tak sie pisze na forum LPR .Gdy > zabraknie Oszolomow o czym bedziesz pisal?Czyje teorie podwazal? > Bedzie nudno jak jasna cholera. > Ja sama weszlam na ro forum dzieki Oszolomowi .Moj pierwszy post byl (chyba) > skierowany do Niego a pozniej to juz czekalam jak sie zjawi zeby mu > przywalic.Jak czegos nie skopiowal to mi bylosmutno.Tak jak mi jest smutno > dzisiaj. > Dixi tez czatowal na watki Oszolka co by mu przywalic. > Na razie pozdrawiam. > > > Pozdrawiam Jowit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 20:27 jowit napisał: > Piszę w zastępstwie byłego przyjaci > ela > > Dixi13 > > > >> > Nie prawda Pisac a utozsamiac sie to wielka roznica.Niektorzy pisza by > > prowokowac.Ja tez sie na to zlapalam > > > > A dlaczego Dixi to byly przyjaciel? > > Dixi13 nie żyje > > - Dixi 13 był jednym z najbardziej zajadliwych wrogów koscioła i polskości w w szczególności RM..jego śmierć utwierdziłą mnie w woierze w Boga...choć zarazem przeraziła mnie kara jaką Bóg wymierzył Dixiemu...niech to będzie przestrogą dla zyxa, Astrida i innych zajadłych ateistów... kto próbuje z Bogiem walczyć kto próbuje walczyć z jednym z nasłabszych to z nim walczycie i musi wobec tego ponieść karę....niech Dixiemu ziemia w której spoczywa lekką będzie....wybaczyłem mu już za zycia...żeby było wzystko jasne A w wogóle jaką śmiercią umarł Dixi 13? Odpowiedz Link Zgłoś
jowit Re:Bardzo prosze nie oczerniac Oszolka. 20.07.02, 20:59 Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a): > jowit napisał: > > > Piszę w zastępstwie byłego przyjaci > > ela > > > Dixi13 > > > > > >> > Nie prawda Pisac a utozsamiac sie to wielka roznica.Niektorzy pis > za by > > > prowokowac.Ja tez sie na to zlapalam > > > > > > A dlaczego Dixi to byly przyjaciel? > > > > Dixi13 nie żyje > > > > - Dixi 13 był jednym z najbardziej zajadliwych wrogów koscioła i polskości w w > szczególności RM..jego śmierć utwierdziłą mnie w woierze w Boga...choć zarazem > przeraziła mnie kara jaką Bóg wymierzył Dixiemu...niech to będzie przestrogą > dla zyxa, Astrida i innych zajadłych ateistów... kto próbuje z Bogiem walczyć > kto próbuje walczyć z jednym z nasłabszych to z nim walczycie i musi wobec tego > > ponieść karę....niech Dixiemu ziemia w której spoczywa lekką > będzie....wybaczyłem mu już za zycia...żeby było wzystko jasne > A w wogóle jaką śmiercią umarł Dixi 13? Dlaczego piszesz Oszołomie, że Bóg pokarał Dixi 13? On sam wybrał takie rozwiązanie. Nie sądzę ażeby potrzebował twojego wybaczenia. Szczególnie twojego. Nie był fanem idiotów. Rodzaj śmierci? A co to ciebie może obchodzić perwersie. A Bóg mu wybaczył, to jego zawód Odpowiedz Link Zgłoś
drf OSZOŁOM JEST w kazdym z nas !!! 14.07.02, 00:15 www.aidomes.com/UTILDOME-1.doc Odpowiedz Link Zgłoś
jowit Re: OSZOŁOM JEST w kazdym z nas !!! 14.07.02, 00:16 drf napisał: > <a href="www.aidomes.com/UTILDOME- 1.doc"target="_blank">www.aidomes.com/ > UTILDOME-1.doc</a> Trudno racji nie przyznać pozdrawiam Jowit Odpowiedz Link Zgłoś
drf Re: OSZOŁOM JEST w kazdym z nas !!! 14.07.02, 00:19 jowit napisał: > drf napisał: > > > <a href="<a href="http://www.aidomes.com/UTILDOME-"target="_blank">www. > aidomes.com/UTILDOME-</a> > 1.doc"target="_blank">www.aidomes.com/ > > UTILDOME-1.doc</a> > > Trudno racji nie przyznać > pozdrawiam Jowit nawzajem 2 krotnie drF Odpowiedz Link Zgłoś
lear z Poznania to ma rzut beretem 14.07.02, 13:07 ciekawe czy razem z GMR pojechał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: © TEST>>>>>>>>>>>>>>ɭ IP: *.cm-upc.chello.se 20.07.02, 22:22 ÐÏࡱá ) þÿ 9 á þÿÿÿ B ; ì í î = : ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿ ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿì¥Á G ¿ 1 bjbjŽÙŽÙ ש ì³ ì³ ;+ ¿ ÿÿ ÿÿ ÿÿ ] Ô Ô Ô Ô $ $ $ D h h h h € è 4 ¬ h ª+ ¼ $ $ : ^ ^ t ± ± ± ƒ( … ( …( …( P Õ( N #* N q+ $ f- ô Z/ ¬ •+ $ ± Ï â ± ± ± •+ E Ô Ô ^ t [ $ E E E ± ¦ Ô 8 ^ $ t ƒ ( h h Ô Ô Ô Ô ± ƒ( E 0 E u Ú =& $ ƒ( t È \ €rqp+ƒÁh h W î I ( : UTILITY DOME KIT ASSEMBLY KIT CONTENTS: Your Utility Dome Kit will build a 12' diameter dome 9'4" high, with 110 sq. ft. The 2" thick EPS insulated walls are R-8. The geometry is a one half sphere of a two frequency icosahedron on a 40" riser wall.7 Riser Panels, R 2 Half size Riser Panels, RL & RR 9 Hexagon Panels, H 24 Pentagon Panels, P 2 T panels, TL & TR 2 Half size Pentagon Panels PL & PR 6 Entryway Panels E1, E2, E3R, E3L, E4, E5 1 Gallon Concrete Admixture 45 ft. #8 Galvanized Wire 24" Galvanized Reinforcing Rods 1 Roll Fiberglass Reinforcing Tape Adhesive Finishing Nails 16d Nails Large Sponge MATERIALS & TOOLS NEEDED: Gather & prepare all the materials & tools.Concrete for slab foundation with 2 #3 re-bars (optional) or wood for platform foundation 2 - 94 lb. Bags Portland Cement for 3/16" coating 4 - 94 lb. Bags if 3/8" coating is required 45 Gallons (¼ cu. yd.) Sand 5 Gallon Bucket 3 Pressure Treated 2x4's x8' Materials for Doors (2 sheets of plywood, hinges & hasp) Hammer, Trowel, Step Ladder GROUND WORK: Prepare the soil for your foundation.Clean the ground of sod & all organic material. Level & compact the soil. Unsettled soil can be compacted by flooding thoroughly with water. After it drains, stomp the area with your foot. CONCRETE SLAB FOUNDATION: Most functional foundation. Uses 1 1/3 cubic yard of concrete for a 3” slab with footer. CONCRETE MIX: 1 part portland cement + 3 parts sand (or 2 parts sand + 2 parts gravel) + water to blend.Dig a footer around the outside edge to a minimum of 5" deep & 6" wide. Form the slab to dimensions shown using 2x4's, or any serviceable wood. Stake in place to retain shape. Mix & pour the concrete 3" thick in the center & 8" in the footer. Place the #3 re-bars or #8 galvanized steel wire into the wet concrete about 2" in from edge & 2" below the surface. Overlap the ends after making a complete loop around the footer. Level & trowel the surface. Bend a ½" hook on one end of the 24" galvanized rods & insert that end 4" into the concrete footer at each corner. The rods should be 1" inside each corner & leaning outward slightly above the slab to be concreted into the riser panel seams later. In areas subject to Hurricane force winds, it is very important that the dome be secured to a concrete foundation or anchored to the ground so the wind will not lift it. In areas not subject to high winds, the foundation & tie down requirements can be reduced. ALTERNATE WOOD PLATFORM FOUNDATION: Satisfactory foundation suitable for steep sites or where a concrete slab is not practical. Drill 3/16" holes through he floor deck at each corner of the dome. Bend a ½" hook on the bottom end of the 24" galvanized rods & insert them all the way up through the deck. Drive a nail beside each rod to lock in place. The rods will later be concreted into dome seams. ALTERNATE COMPACTED EARTH FOUNDATION: Serviceable foundation, but without the strength of a footer & floor, it is the least wind resistant. Select a level spot higher than the surrounding ground. Construct the dome on leveled & compacted soil. Once the riser panels are concreted, use the 45' #8 galvanized wire to wrap around the lower edge of the riser panels. Apply an additional layer of concrete over the wire for additional weight & strength. SIDE ELEVATION JOINING THE SEAMS: Contact Adhesive is provided to secure the panels seams until the dome can be concreted. Keep the lid on the container to prevent it from drying out. Storing the brush submerged in the adhesive will prevent it from hardening. A can of Expanding Form can be purchased from hardware stores and used as an adhesive Odpowiedz Link Zgłoś