Dodaj do ulubionych

KACZOR - DYMISJA I PRECZ Z SEJMU RP !!

02.06.05, 09:28
Polacy nie chca poslow lamiacych otwarcie Konstytucje i Prawo Miedzynarodowe !
Obserwuj wątek
    • gosc.z.korony Już biegnę! - krzyknął Kaczor wesoło... ;-))) 02.06.05, 09:36
      - to taka bajka oczywiście....
      • polonus9 stalinowcy tez nie podawali sie do dymisji 02.06.05, 09:38
        Mieli w d.. opinie publiczna.
        • bladatwarz Jak wszyscy antypolonosemici w owym czasie! 02.06.05, 10:41
    • lala.laleczna O tym, dziecko drogie, decydują wyborcy. W wybo- 02.06.05, 09:43
      rach. Tak to już jest, wyobraź sobie, w demokracji. Tak więc, podczas
      jesiennych wyborów, wyborcy zdecydują, czy chcą Kaczyńskiego.
      • gosc.z.korony o jejku! jejku! - ile władzy mamy! - krzyknęli 02.06.05, 09:45
        wyborcy jeszcze weselej... - ale sorki, bo w tę bajkę to i ja wierzę.
        :)
        • lala.laleczna Co ty ćpasz? Powiedz, bo ja też chciałabym tak 02.06.05, 09:51
          się oderwać od rzeczywistości ;-D
          • polonus9 barbie,jakiego koloru jest twoj habit ? 02.06.05, 09:59
            • lala.laleczna Ćpunku-Kenie, co ty jarasz? n/t 02.06.05, 10:02
              • gosc.z.korony odsyłam do poniższego postu 02.06.05, 10:05
                ... tam jest wyjaśnienie.
          • gosc.z.korony Ten rodzaj ,,ćpania'' jest całkowicie nieszkodliwy 02.06.05, 10:04
            ... nazywają go: ,,poczuciem humoru'' ;-)))
            i... dobrze mi ,,z tem'' bez dwuch zdań!
            • lala.laleczna Rany ... ja polemizuję z dzieckiem, które nawet 02.06.05, 10:11
              ortografii nie zna ;-D
              Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta, kochanie!
              Przestaję się dziwić, że wpisy twoje i innych są takie porąbane ...
              Trudno, żeby dzieci miały jakiekolwiek pojęcie o polityce!
              Pozdrowienia dla rodziców!
              • gosc.z.korony Do błędów, w istocie, się przyznaję... 02.06.05, 10:18
                Czasem faktycznie je popełniam.
                ale... tylko ten kto nic nie robi (i niczego nie pisze), ich nie popełnia.
                To tyle w kwestii formalnej.
                W kwestii merytorycznej natomiast, zupełnie się z Toba nie zgodzę.
                Chyba, że wykażesz które z moich tekstów są, tak jak mówisz,: ,,porąbane''.
                Ja także pozdrawiam Twoich rodziców. Z prośbą o uzupełnienie lekcji dotyczącej
                skromności...
                • lala.laleczna Podstawową pomyłką jest twój wpis w niniejszym 02.06.05, 10:38
                  poście. Tak, jak napisałam - w demokracji o tym, kto jest u władzy, decydują
                  wyborcy, a nie internetowe plebiscyty. Wpisując się potwierdzająco w ten wątek
                  dałeś dowód, że nie masz pojęcia o podstawowych zasadach demokracji.
                  Co do życzeń ... Nie mam powodu być skromną.
                  • gosc.z.korony o co to to nie... nie tak prędko ,,moja'' ,,panno' 02.06.05, 10:49
                    Jako Obywatel mam prawo wyrażać swoje opinie i... TO JEST PODSTAWA DYSKUSJI I
                    (co pewnie Cię nieźle zdziwi), także DEMOKRACJI.
                    Bo każda demokratyczna debata polega na tym, że biorą w niej udział różni
                    rozmówcy (z osobna stronniczy), a w ogólnej perspektywie demokratyczni (jeśli
                    oczywiście nie zakrzykują swych przeciwników). A to co Ty próbujesz mi wmówić,
                    dotyczy raczej WYBORCZEJ CISZY, albo przedstawicieli instytucji państwowych
                    którzy, z DEFINICJI, nie mogą wyrażać swych INDYWIDUALNYCH poglądów.
                    A co do SKROMNOŚCI... to bardzo przykre że tak nisko ją cenisz - wszak
                    skromność to wielka CNOTA.
                    No ale cóż... skoro Koleżanka lekcję tę ominęła... nader skutecznie...
                    niestety.
                    • lala.laleczna Ty jednak nie wiesz, o czym piszesz: 02.06.05, 11:01

KACZOR - DYMISJA I PRECZ Z SEJMU RP !!
                      Autor: polonus9
                      Data: 02.06.2005 09:28 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                      Polacy nie chca poslow lamiacych otwarcie Konstytucje i Prawo Miedzynarodowe !

Czego chcą Polacy, drogie dziecko, to - jak już pisałam - dowiemy się w
                      wyborach. Póki co, co to dopóki jeden Kaczyński (poseł) ma manadat, to ci od
                      niego wara, a drugi (prezydent Warszawy) może być zdymisjonowany, ale również w
                      odpowiednich procedurach.
                      • gosc.z.korony Po pierwsze: 02.06.05, 12:03
                        Proszę już skończyć z tym: ,,drogim dzieckiem''.
                        Po drugie: przeanalizowałem sobie treść Naszych wcześniejszych ,,polemicznych''
                        postów i nie zauważyłem sprzeczności (przynajmniej w swoich).
                        Kazdy Obywatel ma prawo domagać się tego, co mu przysłowiowa ,,ślina na język
                        przyniesie''. Także dymisji Kaczyńskiego. Oczywiście można mu też jasno dać do
                        zrozumienia, że się go ,,nie chce'' w wyborach (i to jest jednyny właściwy
                        sposób). Ale wybory poprzedza zwykle dyskusja, podczas której każdy ma prawo
                        wyrażać swe poglądy (co ja niniejszym czynię), i nie jest to
                        żaden ,,internetowy plebiscyt'', tak samo jak nie jest to chwila dokonywania
                        wyborów.
                        Pytam więc, co w tym co mówiłem i mówię, jest nielogicznego?
                        A jeśli (tak jak niby Koleżanka w tej chwili...) natkniemy się na kogoś kto,
                        jak Koleżanka twierdzi, nie ,,chwyta'' w czym rzecz, to trzeba choćby próbować
                        tłumaczyć, a nie kończyć w stylu: ,,ty jednak nie wiesz o czym piszesz'' i...
                        męcz się sam. Bo to już nie tylko jest brak skromności, ale i kultury!
                        • lala.laleczna "Dymisja i precz z Sejmu". To raz. Pomylili ci się 02.06.05, 12:27
                          politycy, to raz.
                          Dwa. Cytowałam wcześniej arbitralne stwierdzenie "Polacy nie chcą Kaczyńskiego".
                          To ty, drogi mój, nie chcesz Kaczyńskiego. Polacy dopiero się o tym wypowiedzą.
                          Bo albowiem, miły mój, Polacy to jednak nie ty!
                          • gosc.z.korony O matko... 02.06.05, 13:01
                            Fatalnie kiedy ktoś wypowiedź żartobliwą potraktuje poważnie... :( Wtedy żaden
                            dialog nie jest już możliwy.
                            Ale czemu ja się dziwię? Mogłem się tego domyślić, skoro Koleżance poczucie
                            humoru i facecje kojarzą się li tylko z: ,,ćpaniem''.
                            To przykre.
                            ale na to rady nie ma.
                            • lala.laleczna I tak już jest lepiej. Fajnie, że to, co bredzisz 02.06.05, 13:43
                              ty i polonus to ŻARTY. A ja się bałam, że wy rzeczywiście macie takie chore
                              poglądy ;-D
                              • gosc.z.korony A tak poważnie: 02.06.05, 14:07
                                Postawa Pana Kaczyńskiego (tu Ci wyznam, że mi się trochę obaj mylą - tacy są
                                podobni ;-))), względem parady równości nie podoba mi się w istocie. Wszelkie
                                moje poglądy i przemyślenia dotyczące dyskusji i demokracji, też traktowałem
                                poważnie. A na facecje pozwalam sobie, od czasu do czasu, bo uważam że humor to
                                oznaka psychicznego zdrowia.
                                Mam natomiast mieszane uczucia co do faktycznego wydźwięku użytego przez Ciebie
                                słowa ,,bredzisz''. Pozostanę jednak z nadzieją, że nie chciałaś mnie obrazić.
                                pozdr
                                • lala.laleczna Re: A tak poważnie: 02.06.05, 16:08
                                  gosc.z.korony napisał:

> Postawa Pana Kaczyńskiego (tu Ci wyznam, że mi się trochę obaj mylą - tacy są
                                  > podobni ;-))), względem parady równości nie podoba mi się w istocie. Wszelkie
                                  > moje poglądy i przemyślenia dotyczące dyskusji i demokracji, też traktowałem
                                  > poważnie. A na facecje pozwalam sobie, od czasu do czasu, bo uważam że humor
                                  to
                                  >
                                  > oznaka psychicznego zdrowia.

Jeśli humor jest zdroworozsądkowy. Twój taki nie jest.
                                  > Mam natomiast mieszane uczucia co do faktycznego wydźwięku użytego przez
                                  Ciebie
                                  >
                                  > słowa ,,bredzisz''. Pozostanę jednak z nadzieją, że nie chciałaś mnie obrazić.
                                  > pozdr
      • polonus9 skandal to powod do dymisji honorowych politykow 02.06.05, 09:52
        przynajmniej w cywilizowanym swiecie. wyobraz sobie,ze z powodu Kaczora pol
        swiata bedzie plulo na Polske.
    • pies_na_czarnych Re: KACZOR - DYMISJA I PRECZ Z SEJMU RP !! 02.06.05, 09:57
      a za nim sznurem reszta darmozjadow, ktorzy tam siedza. I wreszcie nastanie
      spokoj. Amen!
      • gosc.z.korony kuuuurrtyna! 02.06.05, 10:06
    • kataryna.kataryna Re: KACZOR - DYMISJA I PRECZ Z SEJMU RP !! 02.06.05, 10:01
      polonus9 napisał:

> Polacy nie chca poslow lamiacych otwarcie Konstytucje i Prawo Miedzynarodowe !

A co przeskrobał poseł Kaczyński?
      • polonus9 nastepna Barbie w habicie i cpunka !! 02.06.05, 10:07
        sie ocknela ! Nigdy nie czytala Konstytucji albo ja czytala po cpaniu i niczego
        z niej nie poniala.
        • kataryna.kataryna Re: nastepna Barbie w habicie i cpunka !! 02.06.05, 10:08
          polonus9 napisał:

> sie ocknela ! Nigdy nie czytala Konstytucji albo ja czytala po cpaniu i
          niczego
          >
          > z niej nie poniala.

Konstytucję znam i nie wiem w którym miejscu złamał ją poseł Jarosław Kaczyński.
          • polonus9 Re: nastepna Barbie w habicie i cpunka !! 02.06.05, 10:23
            A na czym wg ciebie polegaja rowne prawa dla wszystkich ? Czy Konstytucja mowi
            o ich ograniczeniu ze wzgledu np. na orientacje seksualna ?
            • kataryna.kataryna Re: nastepna Barbie w habicie i cpunka !! 02.06.05, 10:31
              polonus9 napisał:

> A na czym wg ciebie polegaja rowne prawa dla wszystkich ? Czy Konstytucja
              mowi
              > o ich ograniczeniu ze wzgledu np. na orientacje seksualna ?

Chyba muszę wprost bo widzę, że nie łapiesz delikatnego naprowadzania.
              Zauważyłeś może, że Kaczyńskich jest dwóch a Ty chcesz wypchnąć z sejmu tego,
              który posłem wcale nie jest. Wygłupiasz się i tyle.
              • polonus9 Re: nastepna Barbie w habicie i cpunka !! 02.06.05, 10:47
                No dobra. Przesadzilem z tym Sejmem. Nie mieszkam w Polsce i nie znam tych
                wszystkich glupkow. Wystarczy jednak,ze toto jest porezydentem stolicy panstwa
                UE i ze toto ma czelnosc kandydowac na prezydenta. Dla takich ludzi nie ma
                miejsca w urzedach panstw UE. On powinien kandydowac w Korei Polnocnej lub w
                jakims panstwie islamskim.
      • nurni Re: KACZOR - DYMISJA I PRECZ Z SEJMU RP !! 02.06.05, 10:12
        kataryna.kataryna napisała:

> A co przeskrobał poseł Kaczyński?

Dyzurny z faktow i kitow "poinformowal" ze Polacy go nie chca.

Zrodlo wiedzy polonusa nie jest dostatecznie okreslone. O tym kim sa "Polacy"
        zadecyduje byc moze publicysta fim-u, ideowy oficer SB grzegorz piotrowski.
        • kataryna.kataryna Re: KACZOR - DYMISJA I PRECZ Z SEJMU RP !! 02.06.05, 10:17
          nurni napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > A co przeskrobał poseł Kaczyński?
          >
          > Dyzurny z faktow i kitow "poinformowal" ze Polacy go nie chca.
          >
          > Zrodlo wiedzy polonusa nie jest dostatecznie okreslone. O tym kim sa "Polacy"
          > zadecyduje byc moze publicysta fim-u, ideowy oficer SB grzegorz piotrowski.

Dopytuję Polonusa bo wydaje mi się, że myli Kaczorów. Może w Faktach i Kitach
          nie napisali, że jest ich dwóch, parady zabronił jeden, a posłem jest drugi. I
          wbrew pozorom to dwie różne osoby. Chociaż podobne.
          • nurni sam wymyslil ? 02.06.05, 10:23
            kataryna.kataryna napisała:

> Dopytuję Polonusa bo wydaje mi się, że myli Kaczorów. Może w Faktach i Kitach
            > nie napisali, że jest ich dwóch, parady zabronił jeden, a posłem jest drugi.
            I
            > wbrew pozorom to dwie różne osoby. Chociaż podobne.

Co Ty insynujesz podle ?
            Ze niby polonus nie wie co mowi i czego chce ????

To dojrzaly i swiadomy forumowicz. Glupot by nie powtarzal.

• bladatwarz :) 02.06.05, 10:42
    • adalberto3 Kacza mentalność ! 02.06.05, 10:59
      Z SĄDU - Prezydent Kaczyński kontra pielęgniarka
      Echa wieczornej wizyty "Rzeczpospolita" 31.05.2005
      Lech Kaczyński zachowywał się po chamsku - zeznali wczoraj świadkowie w trakcie
      procesu wytoczonego przez pielęgniarkę zwolnioną z podległego ratuszowi
      Szpitala Bielańskiego.
      Pielęgniarka twierdzi, że została zwolniona za zwrócenie uwagi prezydentowi
      Warszawy. 23 lipca 2003 roku około
      godz. 21 do Szpitala Bielańskiego zgłosiła się Ewa Ziomecka-Junczyk, znajoma
      prezydenta Kaczyńskiego
      (jest członkiem rady nadzorczej miejskiej spółki Zarząd Pałacu Kultury i
      Nauki). Czuła się źle po przeprowadzonej wcześniej operacji. Została przyjęta,
      pielęgniarki pobrały jej krew. Nie zbadał jej jednak od razu żaden lekarz.
      - Dwóch naszych chirurgów akurat operowało, a trzeci był na szybkim oddziale
      ratownictwa - mówi Maria Machera, zwolniona pielęgniarka. - Koleżanki uznały,
      że nie ma zagrożenia życia i ta pani może zaczekać na lekarza.
      Po paru minutach do szpitala przyjechał Lech Kaczyński i zażądał, żeby jego
      koleżankę natychmiast ktoś zbadał.
      - Domagał się, żeby lekarze przerwali operację i zeszli do jego znajomej -
      twierdzi Machera. - Pielęgniarka z sali operacyjnej powiedziała, że zejdą za 7
      minut.
      To nie uspokoiło prezydenta. Jak zeznali wczoraj świadkowie, awanturował się i
      krzyczał: "Ja was, pielęgniarki i lekarze, pozwalniam!".- Podeszłam do niego i
      powiedziałam, iż dziwię się, że tak się zachowuje - opowiada Maria Machera. - A
      on zapytał: "Praca się pani znudziła? Zapamięta pani ten dzień do końca życia".
      Kilka dni później Machera została, jak twierdzi, zmuszona do odejścia z pracy
      za porozumieniem stron. Odwołała się do sądu pracy. Wczoraj odbyła się kolejna
      rozprawa w tej sprawie. Po raz pierwszy przesłuchano świadków. Na razie
      zeznawali pacjenci.
      - Leżałam w sali naprzeciwko pokoju pielęgniarek - opowiadała Aleksandra
      Paziewska. - Pan Kaczyński biegał po korytarzu. Wpadł do naszej sali, nie
      powiedział nawet "dobry wieczór". Jedna z nas zapytała go: "Czego pan tu
      szuka? ". "Nie twój interes", odpowiedział.
      - Zachowywał się po chamsku. Myśmy układali się do snu, a on wrzeszczał na
      korytarzu i odgrażał się - mówił Zbigniew Sielicki. Inny ze świadków widział,
      jak prezydent krzyczał na Marię Macherę.
      Na rozprawę nie stawiła się dyrektorka Szpitala Bielańskiego. Reprezentująca ją
      prawniczka Małgorzata Iżycka-Rączka zapewniała, że rozmowa Machery z
      prezydentem nie wpłynęła na jej późniejsze zwolnienie.
      - To nieprawda, bo pan Kaczyński publicznie, między innymi w programie Moniki
      Olejnik, przyznał, że kazał mnie zwolnić - mówi pielęgniarka. Prezydent
      twierdził, że Machera zachowała się skrajnie arogancko i zaniedbała swoje
      obowiązki.
      Kolejna rozprawa odbędzie się 5 października.
      Jacek Krzemiński
      • wanda43 Re: Kacza mentalność ! 02.06.05, 11:15
        Sprytnie podzielili sobie role.Jaroslaw pluje jadem czesciej i wiecej i bardziej
        publicznie,bo chroni go immunitet poselski.Lech cichszy,ale nie mniej jadowity.
        Obaj cierpią na rusofobie,homofobie i generalnie nienawidza wszystkich,ktorzy
        maja odmienne od nich poglady.Odnosze wrazenie,ze oni wogole nie ludzi,ale
        kochają rzadzic.Takie male, zlosliwe i wrzaskliwe dyktatorki.
        • polonus9 dwa kurduple i satrapy jak stalinisci 02.06.05, 11:28
    • augu Polacy nie chcą... 02.06.05, 14:14
      polonus9 napisał:
      > Polacy nie chca poslow lamiacych otwarcie Konstytucje i Prawo Miedzynarodowe !
      To prawda, ale jaki to ma związek z Kaczyńskim?
      Czy dlatego go nienawidzisz, że sprzeciwił się wszechobecnej wszechogłupiającej
      politycznej poprawności?
      Zastanów się co piszesz.
    • dokowski Ale ciemnogród chce takich 02.06.05, 14:21
      polonus9 napisał:

Kogo w Polsce jest więcej: Polaków czy Watykańców
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka