Dodaj do ulubionych

Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie społ.

03.06.05, 10:37
rozrywka.onet.pl/prasa/9246,1231516,1,index.html
-Boże kochany ale nas uformowano! nie dziwota ze pokolenie dzisiejszych
dwudziestoparolatków tak chętnie włacza się do propagowania róznych patologi
społ takich jak homoseksualizm czy narkomania (narkotyki miękkie). Uważam ze
ten film powinien trafić na specjalny indeks dzieł szkodliwych społecznie.
Wielkie uznanie dla pani Karoliny Kosińskiej za tę jakże trafną analize i za
troskę o morale młodych pokoleń Polaków.
Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 10:58
      mogę sie domyslać że większosć z was została przez ten film uformowana
      progejowo....
      • deltalima Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 11:06
        strach patrzeć jak ciebie uformował.
      • buraque Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 12:00
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> mogę sie domyslać że większosć z was została przez ten film uformowana
        > progejowo...

cholera powiedz mi jak tobie sie udało uciec od tego uformowania progejowego?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 20:36
          dzięki rodzicom i babci
          • buraque Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 23:43

> dzięki rodzicom i babci

no dobra, ale jak? dostałeś zakaz oglądania Kleksa czy wytłumaczono ci o co w
            nim tak naprawde chodzi?
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 23:58
              ja ten film widziałem dwa razy a rodzina mi wytłumaczyła że to bajka że tam
              wiele jest złego i starali się pokazywac pozytywną alternatywę
              • buraque Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 05.06.05, 10:02

> wiele jest złego i starali się pokazywac pozytywną alternatywę

ależ ty jesteś oszołom konkretny jak moja ciotka, co jest pozytywną alternatywą
                dla Pana Kleksa? Koziołek Matołek?
    • madine1 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 11:43
      Ach ten wstrętny pan Kroll.... ups! Kleks!
      Jest w tej analizie parę ciekawych elementów, choć nie zgadzam się z wartościowaniem przez autorkę
      niektórych motywów z filmu. Oczywiście nie da się zaprzeczyć, że APK w alegoryczny sposób dotyka
      tematów związanych z rozwojem męskiej seksualności. Jest to wątek eksplorowany w literaturze, że
      przywołam choćby "Demiana" Hessego, czy "Doktora Faustusa" Manna. W każdym takim opisie - aby
      był on pełny - musi pojawić się element homoseksualny. Tak jesteśmy (meżczyźni) stworzeni, że
      niesiemy w sobie pierwiastek fascynacji seksualnej własną płcią. Nie przekłada się on wprost na
      późniejszy wybór orientacji w dorosłym życiu, ale współdefiniuje naszą osobowość. Od sposobu
      wychowania zależy, czy będziemy potrafili się z tym elementem naszej osoby pogodzić, czy poddamy
      go wyparciu w podświadomość, co jednak będzie miało wpływ na naszą umiejętność budowania relacji
      międzyludzkich. Autorka wspomina jednak o symbolicznym akcie inicjacji w kontakcie z kobietą. Wizja
      "APK" jest dlatego pełna, że dotyka wszystkich aspektów.
      Dawny model wychowania - poprzez segregację płciową na etapie kształcenia - dążył do tworzenia
      męskich wspólnot. Tak działo się wśród faszystów, ale także wśród zupełnie normalnej młodzieży.
      Silne więzi wspólnotowe, przyjacielskie, były nieodłącznym elementem kultury wyrosłej na gruncie
      romantyzmu, a trwającej co najmniej do drugiej wojny światowej. Przykładanie miary "Polskie słowiki",
      czy też przeprowadzanie analogii wyłącznie do Hitlerjugend, jest wobec sytuacji opisywanej w "APK"
      anachronizmem i nakładaniem naszej mentalności na postacie sprzed kilku pokoleń. Wystarczy
      poczytać literaturę 20-lecia międzywojennego czy opisy z czasów Powstania Warszawskiego, by
      zobaczyć, że poczucie solidarności i tożsamości grupowej ówczesnego pokolenia były o wiele
      silniejsze, niż ma to miejsce dzisiaj.
      A narkotyki? Wydaje mi się, że autorka pomyliła skutek z przyczyną. Nie neguję narkotycznych aluzji w
      filmie. Ale wydaje mi się że są one użyte jako symboliczne przedstawienie stanu emocjonalnego
      dorastającego dziecka. Twórcy i ideolodzy narkotyków mówili o tym, że za ich pomocą można dokonać
      powrotu do wyobraźni dziecięcej. Że n.p. LSD łamie rozmaite inhibitory w naszej osobowoścci i otwiera
      nas na doznania, które wyparliśmy z naszej wyobraźni w procesie dorastania.
      Autor posługuje się tymi aluzjami nie po to, żeby kogokolwiek zachęcać do zażywania rozmaitych
      pigułek, ale po to, by zobrazować widzom stan emocjonalny dziecka.

Dziecko potrzebuje wsparcia w procesie dorastania. Styka się bowiem ze zjawiskami, których nie
      pojmuje, budzą się w nim rozmaite instynkty, z którymi nie potrafi sobie poradzić. Bajki i baśnie służą
      w naszej kulturze do tego, by za pomocą symboli odwołujących się do archetypów tłumaczyć młodemu
      człowiekowi zachodzące w nim procesy. Dzięki utworom takim jak "Akademia..." dorastające dziecko
      dostaje niezbędne drogowskazy ułatwiające mu poruszanie się w tym labiryncie.
      • skun2 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 12:12
        prawda jest taka, ze do któregoś tam roku życia chłopaki trzymają się z dala od
        dziewczyn, w podstawówce posadzenie chłopaka z dziewczyną (za karę) przez
        nauczycielkę było wielkim upokorzeniem, u nas w podstawówce niektóre
        nauczycielki juz na wstępie całą klasę w ten sposób "przesadzali", żeby był
        spokój.
        • madine1 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 12:15
          Prawda. U mnie tak samo. Do pewnego momentu sami podtrzymywaliśmy segregację płciową, chociaż
          podskórnie narastało wzajemne zainteresowanie.
    • venus99 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 14:44
      zważywszy na wyjątkową głupotę wypowiedzi łamię swoją zasadę i promuję tego
      notorycznego idiotę oszoła.
    • kropekuk Tobie istotnie padlo na glupi leb, skoro jawnie 03.06.05, 14:47
      ironiczny tekst bierzesz na powaznie ;) Skarz autorow Kleksa w procesie
      cywilnym i...milego pobytu w wariatkowie zycze!
      • piotr7777 Re: Tobie istotnie padlo na glupi leb, skoro jawn 03.06.05, 14:51
        W sumie to film z mojego dzieciństwa, którego nie cierpiałem, ale książka Jana
        Brzechwy jest naprawdę O.K. i to trzeba jasno powiedzieć.
        • kropekuk Sam nie znam ni ksiazki, ni filmu - jestem 03.06.05, 14:59
          urodzony i wychowany w innym kraju. Niemniej czubom z LPR i "moj" Kubus
          Puchatek sie nie podoba ;)
    • bydgosc Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 14:56
      boze co za kretynstwa tam wypisuja..... OK: Bolek i Lolek to geje, Mis Uszatek tez (choc moze onanista
      kto wie)....

Tak na dobra sprawe w religii katolickiej i w Biblii wogole tez jest wiecej mezczyzn... Kobiety nie moga
      odprawiac mszy..... czyzby wino mszalne bylo afrodyzjakiem dla gejow?
    • tees1 grunt = dozorca 03.06.05, 15:09
      dowód twierdzenia, że "grunt = dozorca":

grunt to ziemia, ziemia to matka, matka to anioł, anioł to stróż, stróż to dozorca
      • bydgosc Re: grunt = dozorca 03.06.05, 15:16
        taaaaa - to chyba Tytus
      • lucyperek2 To nie tak było : policjant=dozorca 06.06.05, 15:24
        policjant to glina, glina to ziemia, itd...
    • skun2 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 15:11
      mi się podobają:

Kto jest ojcem Maleństwa? 2005-06-03 13:21

może ktoś mi powie ~elmo
      A słoń zagra na ... no właśnie, tu tkwi zło

Na czym on zagra, wiadomo, szkoda słów.

• mmkkll Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 15:12
      Przyznaj! Robisz sobie jaja? Jeśli nie, to zaburzasz moją wiarę w ludzi.
      BTW: Może czytałeś/oglądałeś jakiś tytuł wymieniony w tym artykule?
    • mmkkll Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 15:27
      A gdybyś mógł się jeszcze wypowiedzieć na temat "Wilka i zająca"? Chciałbym znać
      negatywne oddziaływanie oglądania tej kreskówki w młodości .
      • skun2 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 17:23
        to były cytaty z Onetu.
        Co do wilka i zająca to sprawa jest chyba oczywista - wilk był pedofilem w
        dodatku brudasem, elementem aspołecznym niepożądanym w państwie radzieckim -
        takie postawy nalezy przecież napiętnować nawt dziś i dobrze, ze Kraj Rad to
        czynił.
        Jak to się jednak skończyło?
        Zajączek wyrósł na wzorowego komsomolca, podobno zaprzyjaźnił się nawet z
        Aleksandrem Kwaśniewskim podczas pobytu na Krymie, wilkowi też się
        poszczęściło - został deputowanym, zrobił lewą kasę na surowcach rosyjskich i
        żyje jak w niebie.
        Zajączków mu nie brakuje...
    • humbak Współczuję Ci. 03.06.05, 17:13
      Codziennie odkrywasz nowy powód do gniewy, bądź rozpaczy:/
    • henryk.log Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 17:24
      mądrzejszych słucham, z osłów drwię:-)
      • pies_na_czarnych Uf! Mialem farta! 03.06.05, 17:35
        Mialem farta, w dziecinstwie ogladalem tylko "Krolewna Sniezka z krasnoludkami".
      • cveps Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 17:37
        Ten wątek wymyśliła/wymyślił lesbijski nowotwór-potwór.To dokładnie nie
        żart.Ten nowotwór niszczy także Amerykę chociaż nie tak nędznie jak Polskę.Dla
        normalnego mężczyzny i chłopca wzorem jest mężczyzna i chłopiec a nie tak jak
        dla molestującej "dziewczynki" kaczyńskiej.
        • skun2 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 17:49
          Brzechwa był przecież Żydem - brodaty pan Kleks to rabin, a akademia - cheder,
          ataki wilków - to oczywiście metafora polskiego antysemityzmu.
          :)
          • mmkkll Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 20:10
            > Brzechwa był przecież Żydem - brodaty pan Kleks to rabin, a akademia - cheder,
            > ataki wilków - to oczywiście metafora polskiego antysemityzmu.
            Nie zgodziłbym się tu z tobą. Trochę nadinterpretujesz.Skoro Brzechwa był Żydem,
            to mógł równie dobrze poruszyć w swoim utworze problematykę tylko żydowską. Np.
            mizoginiczny charakter ortodoksyjnego judaizmu.
    • malaszaramysz Co promują Bolek i Lolek? 03.06.05, 17:45
      Bolek, Lolek i Tola :-))))))))))) Sodoma i Gomora albo całkiem ciekawy
      trójkącik:-))))
      • skun2 Re: Co promują Bolek i Lolek? 03.06.05, 17:52
        Tola ich wykorzystywała seksualnie, zwełaszcza Lolka jako chłopaka bardziej
        wrażliwego, pewnie brała co chciała i tyle.
        • malaszaramysz A Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków?:-))))n/t 03.06.05, 18:00
          • skun2 Re: A Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków?:-))))n/t 03.06.05, 18:03
            Już wiem co ci się śni w nocy, cha, cha
            • malaszaramysz W nocy to mi się śni Emilia Plater:-)))))) 03.06.05, 18:07
              7 krasnoludków to dla mnie za mało:-)))
              • skun2 Re: W nocy to mi się śni Emilia Plater:-)))))) 03.06.05, 18:15
                ubierz czerwony kapturek (oczywiście na głowę) i idź do lasu, albo z Jasiem na
                pierniczki, krasnoludki to nie jest dobry pomysł.
                • malaszaramysz Fatalny:-)))) 03.06.05, 18:19
                  Nie lubię kurdupli:-))))
                  • skun2 Re: Fatalny:-)))) 03.06.05, 18:47
                    weekend się zaczął i myszy wychodzą na żer:)
                    • malaszaramysz No co Ty:-))))))))))))) 03.06.05, 18:48
                      Myślisz ,że myszy tylko w weekend:-)))))))))))))))) Z głodu by zdechły.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: No co Ty:-))))))))))))) 04.06.05, 21:36
                        albo by zostały pożarte przez koty
          • t-800 A Ali Baba i 40 rozbójników??? /bt. 03.06.05, 23:37

• buffalo_bill ...słoń zagra na fujarce???! Zgroza!!! :-))) 03.06.05, 18:02
      Witajcie w naszej bajce,
      SŁOŃ ZAGRA NA FUJARCE.
      Pinokio nam zaśpiewa,
      zatańczą wkoło drzewa.
      ...
      Bo z wami jest weselej,
      RUSZYMY RAZEM W KNIEJE.
      A w kniejach i dąbrowach,
      przygoda już się chowa.
      ...

Sodoma i Gomora! :-)))
    • hrabia.m.c Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 03.06.05, 20:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24665798
      • oszolom.z.radia.maryja znowu ta wklejka? 03.06.05, 20:55
    • oszolom.z.radia.maryja Brzechwa kłamie! 03.06.05, 20:42
      mnie też się ta bajka i ten film bardzo podobały..nigdy bym nie przypuszczał że
      można to i tak odczytać no cóż...czasem lepiej być nieświadomym pewnych
      rzeczy... trzeba bedzie się uwaznie raz jeszcze przyjżeć wszystkim bajkom
      • dupekzoledny Re: Brzechwa kłamie! 03.06.05, 20:59
        przedewszystkim ewangelii.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Brzechwa kłamie! 03.06.05, 21:01
          bredzisz a w dodatku używasz niewłasciwych odmian przez przypadki!
          • neceser jak za komuny, nazisci szukaja wroga 03.06.05, 22:59
            i rewiduja wszystko co nie jest "ich".
            nazisci sa antysemiccy i antypolscy. to niekonstytucyjne lelmenty
            polskojezyczne z Hitler Radyjo co ma Ryja.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: jak za komuny, nazisci szukaja wroga 03.06.05, 23:02
              Uwaga:
              Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz.
              • neceser Re: jak za komuny, nazisci szukaja wroga 03.06.05, 23:05
                to o swoim belkocie, nazisto z radyja? nazizm nigdy do wladzy nie wroci, bo
                Polacy nie maja checi na drugi Bekgrad czy Bagdad
                .
                • oszolom.z.radia.maryja Re: jak za komuny, nazisci szukaja wroga 03.06.05, 23:07
                  Uwaga:
                  Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz
          • chilum Re: Brzechwa kłamie! 03.06.05, 23:30
            Jestem akurat w Poznaniu,wiesz OZRM,na Jeżycach,niedaleko mam do
            sklepu "MIMI",tak,że weź poprawkę,co :-)??
            Wiem,Net i tak dalej,ale kształtujesz tu na FK swój obraz na kształt zupełnie
            pozbawionego jakiejkolwiek inteligencji,czy wyobraźni.
            Zlituj się:-(,jak nie nad sobą,to chociaż nad userami.
            Może wyjedź gdziś nad wodę,czarter jakiegoś "Orion"`a,czy co,polywaj sam ze dwa
            tygodnie,pomysl,przemyśl sobie wszystko... ;-)

Takie suchary posyłasz na FK,ze aż czasem smutno się robi,ze mogą być( jakoś
            nie wierzę do końca,ze może ktoś taki naprawdę istnieć,tzn., ktoś kto tak
            myśli) tacy ludzie jak Ty.

O ile jest to Twój prawdziwy obraz,to przyjmij moje szczere wyrazy
            współczucia ,smutku i zalu,że tak CIę los pokrzywdził,a jeszcze na dodatek nie
            mas tego świadomości i próbujesz nieudolnie prededować do miana "Sumienia i
            moralnego wzorca na FK".

O Twoich innych numerach pisać mi się już nie chce.

PS:Dobre spaghetti i antipasti macie w Poznaniu,spoko.
            • oszolom.z.radia.maryja marwt się u użalaj się sam nad sobą 03.06.05, 23:34
              • neceser Szamalcownikami ojcowie byli jak Kobylanski? 03.06.05, 23:39
                rasisci z LPR sa przeciw niemu bo Brezchwa byl Zydem. czyzby Polaczki z M
                Wszypolskiej mialy pochodzenie ktorym moga sie chwalic?
              • chilum Re: marwt się u użalaj się sam nad sobą 04.06.05, 00:08
                Człowieku,Ty niedługo w "Elementarzu Falskiego" doszukasz się tresći godzącychw
                dobre imie Polski,Narodu,tradycji chrześcijańskich i lansowania postaw
                libertyńsko-lewacko-homoseksualnych.
                Nie wiem,dlaczego (tak odczytuję) irytuje Cię czyjaś troska,zainteresowanie.
                Chcesz,czy nie- nie ja jedne wyrazam takie zdanie i postrzega Cię w ten sposób.
                Nie lekcoważ opinii osób,które postrzegają z zewnątrz to czego Ty być może nie
                zauważasz.

"Jesli jedna osoba mówi Ci,że jeteś koniem-zlekcoważ to, jesli dwie i trzy -
                również. Ale jeśli mówi Ci to wiele osób- może czas założyć siodło i uzdę"- no
                offence,rzecz jasna.

PS: "Picccolo"- naprawde spoko sapghetti,może się spotkamy i pogadamy jak user
                z userem???
            • chilum Re: Brzechwa kłamie! 03.06.05, 23:35
              Sorki za literówki i inne czeskie błędy.

Pretendować,etc.

PS: tak in case of accident,żebyś nie miał sie od czego przyczepić ;-),o ile
              się nie chwycisz tego,że po angielsku kilka słow skreśliłem :-).

• tojajurek Oszołomku - znowu przestałeś brać leki! 04.06.05, 00:01
                Nie należy samemu przerywać leczenia.
                Ale nie martw się zanadto. Chłopcy w Twoim wieku miewają czasem przejściowe
                zainteresowania homoseksualne i wszystko im się zaczyna z tym kojarzyć.
                Ale potem sprawy wracają do normy i znów w zdrowy sposób wszystko zaczyna się z
                d..ą kojarzyć.
                Trzeba być dobrej myśli. Wyrośniesz z tego.
                Ale póki co - odradzam czytanie "niezdrowych" tekstów. I łykaj swoje pigułki.
                Pozdrawiam.
                • oszolom.z.radia.maryja poza przewlekłym kaszlem nic mi nie dolega 04.06.05, 00:08
                  a ty powinieneś być przywiązany specjalnymi pasami do łóżka i poddany
                  elektrowstrząsom
                  • neceser Re: poza przewlekłym kaszlem nic mi nie dolega 04.06.05, 00:10
                    nazizm to choroba i przestepstwo. katonazizm rydzyka to zbrodnia przeciw
                    ludzkosci i w Hadze bedziemy mieli z nim zabawe.
                    • oszolom.z.radia.maryja widzę ze znowu bredzisz..czemu nie łykasz tabletek 04.06.05, 00:12
                      które ci lekarz przypisał?
                      • tojajurek Oszołomku, nie złość się. 04.06.05, 00:36
                        • tojajurek Re: Oszołomku, nie złość się. 04.06.05, 00:41
                          Traktuję Ciebie z całą życzliwością, ale profesjonalnie rzecz traktując, Twój
                          przypadek nie jest niczym nadzwyczajnym. Więc bądź optymistą, nie brykaj i nie
                          obrażaj starszych.
                          Pozdrawiam.
                          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołomku, nie złość się. 04.06.05, 20:30
                            a ile masz lat? bo ja 26
                            • tojajurek Re: Oszołomku, nie złość się. 04.06.05, 22:48
                              Mój syn jest sporo starszy od Ciebie. Uwierz mi, że za parę lat, też nie się
                              ekscytował byle czym. Ani to mądre, ani tego warte.
                              A w ogóle, to jestem zgryźliwym dziadygą, więc lepiej ze mną nie zaczynać.
                              Pzdr
    • zirby Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 04.06.05, 22:54
      Ach, Kubuś Puchatek i jego Wielka Loża Stumilowego Lasu już zdemaskowana i
      potępiona, więc teraz pora na Pana Kleksa? Następny bedzie pewnie Bolek i
      Lolek - bo przeciez dwoch "chlopcow" razem to jawna propaganda
      homoseksualizmu!!!

• oszolom.z.radia.maryja Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 04.06.05, 22:56
        prędzej trójkątów partnerskich
        • neceser Film Akademia Pana Kleksa promouje katopedalow? 04.06.05, 22:58
          jak Paetz,Jankowski, Moskwa?
          Jak tam ze smieciem jankosiem? wladzy i kasy mniej? antysemityzm tez nie
          wychodzi palantowi? kolej na rydzyka.
          • oszolom.z.radia.maryja tam nie ma żadnych wątków religijnych 04.06.05, 23:04
            to film nakręcony za komuny a wtedy o kosciele nie można było nic mówić ani tym
            bardziej pokazywać..czyli traktowano kościół jakby go w ogóle nie było
            • nelsonek Re: tam nie ma żadnych wątków religijnych 05.06.05, 14:13
              i bardzo dobrze.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: tam nie ma żadnych wątków religijnych 05.06.05, 16:03
                przynajmniej tam się z religii nie szydzi...z dwojga złego jeśli mamy do wyboru
                nabijanie się z religii lub całkowite przemilczenie tej kwestii wybieram to
                drugie
    • venus99 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 06.06.05, 09:20
      ten debilizm zasługuje nieustannie na 1 miejsce.
      • venus99 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 06.06.05, 13:48
        czy spotkałeś kiedyś większego debila niż oszoł?
        czyz nie zasługuje na stałe I miejsce?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 06.06.05, 16:52
          ależ spotkałem ! ciebie venus!
    • babariba666 osiolu nie wiedzialo, ze zdeprawowali go... 06.06.05, 15:09
      ...komuchy... FUJ...
      Teraz sobie przeczyta i juz wie, ze zdeprawowany jest.
      I coz dzisiaj ma ze swoja zdeprawowana osobliwoscia zrobic???
    • p8 łapy precz od Kleksa!!! / oszołomskie pryki 06.06.05, 15:21
      czego się jeszcze oszołomy przyczepicie??? sierotki marysi że cichodajka???
      smoka wawelskiego że pedofil??? a może lokomotywa to objazdowy burdel??? a
      dziewczynka z zapałkami to najbardziej zaufany żołnierz bin ladena???
      spie..jta...

Filip Golarz (najlepsza rola Leona Niemczyka)!!!

a ty oszołom zasługujesz na zmianę nicka, pie..sz bzdury jak prawdziwy
      Czumbaj Na Szoszołach i na inne miano nie zasługujesz.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: łapy precz od Kleksa!!! / oszołomskie pryki 06.06.05, 16:53
        znalazł się obrońca gorliwy niczym Goebbels przy Hitlerze
        • p8 nadgorliwość czyli Sienkiewicz piewcą masochizmu 06.06.05, 17:12
          no, tylko że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, a to Twoja ulubiona pozycja
          oszołomie, bo nie masz własnego zdania a jesteś chodzącą kserokopiarką opinii
          czysto frazesiarskich.

pzdr

Bozia

ps. za takie hitlerowskie porównanie rzucone prosto w oczy dostałbyś odemnie
          poprostu w zacietrzewiony pysk. póki co internet chroni cię jednak lepiej niż
          poselski immunitet, ale nie nadużywaj mojej cierpliwości, bo mimo wszystko nie
          pozostajesz tak całkowicie anonimowy jak ci się to wydaje.

ps2. jeśli brak ci argumentów (a brak ci ich niemal zawsze) to ugryź się w język.

ps3. cytat dla Ciebie.
          "cham chamem - rzekł nagle przebudzając się pan Zagłoba", ale dla Ciebie
          Sienkiewicz to pewnie też piewca masochizmu i homoseksualizmu (vide nabijanie na
          pal Azji Tuhaj-bejowicza zwłaszcza w kontekście następującego cytatu -> "... ;
          ból niewypowiedziany, tak straszny, że graniczący niemal z potworną rozkoszą,
          (...). Pal pogrążał się głębiej i głębiej.")
        • neceser antysemityzm lprakow z radyja jest zakala polskiej 06.06.05, 19:51
          nacji. oszolom, ty antysemicki gniocie, zamknij swoj nazistowski dziob tutaj,
          boz tu wrogiem. idz do nazidziennika rydzyka.
    • venus99 Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 06.06.05, 19:10
      głupota oszoła nie powinna być przemilczana!
    • porannakawa Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 06.06.05, 20:19

> rozrywka.onet.pl/prasa/9246,1231516,1,index.html
      > -Boże kochany ale nas uformowano! nie dziwota ze pokolenie dzisiejszych
      > dwudziestoparolatków tak chętnie włacza się do propagowania róznych patologi
      > społ takich jak homoseksualizm czy narkomania (narkotyki miękkie). Uważam ze
      > ten film powinien trafić na specjalny indeks dzieł szkodliwych społecznie.
      > Wielkie uznanie dla pani Karoliny Kosińskiej za tę jakże trafną analize i za
      > troskę o morale młodych pokoleń Polaków.

No i popatrz, popatrz - złodziej krytykuje innych!
      Zadano ci pytanie oszole - czy lekarz chory na gruźlicę może leczyć?

Czy złodziej - tak jak ty oszole, zatrudniony na urzędniczym stanowisku w U
      Wojew w Poznaniu może komentować cudze nieprawości?
      Umilknijże wreszcie złodzieju!
      Nie strasz tą swoją plugawą gębą i wydzielinami z niej wypadającymi forumowiczów.
      Pisałem przecież abyś ośle podał mnie do sądu tak jak groziłeś - za zniesławianie.
      A ja na to, że podaj gdyż siła sprawiedliwości i czyste sumienie stoi za mną.
      Również dowody swojego złodziejstwa, które publikowałeś na internecie.
      Podaj mnie wreszcie do sądu - wyjdzie na wierzch twoje plugastwo!
      Zamilcz zlodzieju - ty złodziejskie nasienie!

PS To nie jest post łamiący w jakikolwiek sposób regulamin.
      Wszystkie podane fakty są udokumentowane na necie

CICHYM ŚCIGANY BYŁ LOTEM
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Film Akademia Pana Kleksa promouje patologie 06.06.05, 20:39
        już ci odpoiwedziałem w innym watku ze nie moze..dlaczego spamujesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka