marcus_crassus 08.06.05, 17:10 no i widzicie?Sebastian Florek z Big brothera od razu emeryture se zalatwil:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktoria53 Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 17:20 Jestem przeciwna. Myślę, że PO i inni uczciwsi posłowie nie pozwolą na to. Odpowiedz Link Zgłoś
pro_test Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 17:27 ja jestem PRZECIW!!! zeby jakis leser, nieuk, len wygrzewal sobie dupe na lawach poselskich a potem jeszcze dostawal emeryture. i to jeszcze jakie pieniadze - na 900 pln wiekszosci emerytow to sie swiadczenia koncza a dla nich ma to byc dolny pulap - zlamanego grosza bym im nie dal, baranom jednym, tfu - szelmy. -- Pro_Test Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 17:30 Staz powinni rowniez uwzglednic. Po 40 latach poslowania pelna emerytura:)) Odpowiedz Link Zgłoś
twardokesek Pomysł nie podoba się Platformie Obywatelskiej 08.06.05, 17:32 "Przewodniczący partii Donald Tusk uważa, że poselskie wynagrodzenie pozwala na to, by parlamentarzyści sami mogli zadbać o emerytalną przyszłość. Tusk podkreślił, że nie potrzeba żadnych ustaw. Jego zdaniem, poseł powinien być traktowany jak każdy obywatel, jak chce mieć wyższą emeryturę, może ubezpieczyć się indywidualnie". Donald Tusk przypomniał, że posłowie, którzy nie wejdą do przyszłego Sejmu, dostaną odprawy w wysokości trzymiesięcznego uposażenia parlamentarzysty." Podoba mi sie ten zawodnik. Ale czy razem z Jankiem Rokita odwaza sie na takie ciecia, na jakie zapowiada sie na Slowacji, czy jakie byly wprowadzone w Irlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Najpierw urządzają sobie prywatę.. 08.06.05, 18:15 za publiczne pieniądze. Zupełnie nic nie robią dla tego kraju i jeszcze chce im się emerytur. Jest takie przysłowie - jak sobie pościelsz tak się wyśpisz! Nie mieliby problemu z kasą gdyby chciało im rządzić się tym krajem. Wara. Wielu ludzi traci pracę na 10 lub kilka lat przed emeryturą i nic im się nie należy a oni chcą. To jest skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 17:38 Zawsze myślałem, że bycie posłem jest funkcją społeczną a nie zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś
damanloox Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 17:40 Bezczelność i chamstwo tych ludzi nie zna granic. W kraju biedy i nedzy w ktorym ludzie pracuja po 6 dni w tygodniu za 800 zl oni chca emerytur za swoje "poświęcenie"... Gratuluje Panie Marszalku - wypowiedź nie z tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 17:50 "Wariant oszczędnościowy zakłada, że emerytury przyznawano by jedynie tym parlamentarzystom, którzy po skończonej kadencji nie mają pracy lub ich zarobki są niskie." Co to znaczy NISKIE ZAROBKI? "Marszałek nie widzi nic złego w tym, by byli posłowie dostawali świadczenia, skoro wiele zawodów w Polsce ma różne przywileje." Jakie to zawody? Nie każdy jest wojskowym. Poza tym czy poseł to ZAWÓD? Jaki? WYUCZONY? Buhahaha "Według niego, nie można odmawiać społecznego uznania osobom, które poświęciły życie na pracę w parlamencie przez kilka kadencji." BUHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAAHAHAHAAH!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Ale fajnie, 08.06.05, 18:16 Niech Cimoszewicz powtórzy to jeszcze kilkla razy i będzie miał spokój - nikt nie będzie go prosił by kandydował na prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Cimoszka walczy o emeryture poselska dla siebie 08.06.05, 18:24 Przeciez za pare tygodni przenosi sie do puszczy.Tam pracy raczej nie znajdzie.Chce wiec przede wszystkim sobie zalatwic choc te dwa tysiace.50 lat temu bylo takie powiedzenie:czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
anmar123 Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 18:24 A niech panowie posłowie zobaczą jak to jest na zasiłku dla bezrobotnych 500,- zł. Już dwóch z nich próbowało wyżyć za taką kwotę! Odpowiedz Link Zgłoś
seigneur Jestem przeciw! 08.06.05, 18:31 Takie bezprzykładne emerytury chcą sobie zapewnić tacy posłowie,którzy przyzwyczaili się do łatwych pieniędzy poselskich nie posiadając żadnych kwalifikacji zawodowych. I takich nierobów teraz ma utrzymywać społeczeństwo? Proponuję ew.kierować na kursy zawodowe i zasiłek dla bezrobotnych, jak wszystkich, którzy nie mogą znaleźć pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 18:35 Bezczelni kombinatorzy, wykształcony czlowiek zarabia przez rok to, co oni dostają za miesiąc , za nic nie odpowiadają , niektórzy nic nie robią, poza załatwianiem swoich spraw i jeszcze domagają się ekstra przywilejów! Co to znaczy niskie dochody posłów ? Mniej niż 5 000 zł?. A przywileje to mają członkowie rad nadzorczych różnych spółek państwowych np. Orlenu , albo Krajowej Rady Radiofonii itd. - odprawy po kilkaset i więcej tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta A od kiedy posel to zawod wykonywnany? 08.06.05, 18:41 O ile pamietam to emerytura wynika z zawodu wykonywanego. Rozumiem ze moze istniec potrzeba emerytalna za okres pelnienia funkcji posla ale nie wiazlbym ja z ta funkcja bezposrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz ZUS i KRUS należy zlikwidować 08.06.05, 18:42 I oczywiście trzeba zlikwidować wszytkie emerytury specjalne. Emerytury są wypłacane z pieniędzy emeryta które zaoszczędził sobie w okresie kiedy pracował. Jeśli pieniądze pochodzą nie z oszczędności emeryta tylko od innych ludzi, to takie wsparcie pieniężne nazywa się zasiłkiem. Jest to bardzo ważne rozróżnienie, bo emerytura należy się emerytowi z racji świętego prawa własności. Nikt nie ma prawa mu jej odbierać ani nawet obniżać - to była by ordynarna kradzież. Natomiast rząd nie tylko ma prawo obniżać i odbierać zasiłki ale nawet powinien to robić gdy dochodzi do takich patologii jak jest obecnie, że mnóstwo osób korzystających z zasiłków ZUS zwanych błędnie "emeryturami" żyje na poziomie wyższym od poziomu ludzi pracujących, którzy te zasiłki fundują - czyli biedniejsi muszą pracować na bogatszych. Tu można znaleźć praktyczny plan likwidacji ZUS i KRUS oraz obniżenia zasiłków dla emerytów do wielkości minimalnej. www.money.pl/tt/96050/1 Odpowiedz Link Zgłoś
klip-klap powinni dostac te emerytury 08.06.05, 18:46 za to swoje poswiecenie (hlehle), pod jednym warunkiem: skoro przywileje to i wyzsze wymagania czyli powinni odpowiadac finansowo za skutki ustaw nad ktorymi glosowali. Lex203 czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Zadnych emerytur dla poslow! Bezczelnosc 08.06.05, 18:49 Gdyby do tego doszlo, niech kazdy bierze do reki to, co mu podleci i razem maszerujemy na Sejm, rozliczyc bezczelna holote! Nikt nie byl zmuszany do kandydowania w wyborach do sejmu. Kazdy jest swiadomy tego, ze po zakonczeniu misji wraca sie do normalnego zycia zawodowego. Wszyscy obywatele musza byc rowni wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria53 Jak zlikwidować ubezpieczenia społeczne-link 08.06.05, 21:24 Warto przeczytać: www.money.pl/tt/96050/1 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekfranek Re: Emerytury dla posłów 08.06.05, 23:34 hahahahahahahaaha JA CHYBA KURNA ŚNIE!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś