Dodaj do ulubionych

Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW

• piranek Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 22:47
      No cóż myślałem, że granice absurdu graniczące z kretynizmem zostały już
      osiągnięte przez osiągnięcia gazety wyborczej w "sprawie tkaczyka" ale wydaje
      mi się że fakty tvn poszły dalej. Jaruzelski agentem - toż to hit sezonu. I
      jeszcze informacje, że brakuje tego w jego oficjalnym cv. Ludzie przecież facet
      służył na początku w rozpoznaniu wojskowym, zbierał informację o różnych
      rzeczach dotyczących wojska, także o żołnierzach, musiał i miał w związku z tym
      normalny kontakt z informacją wojskową. Ciekawe, może nastepne rewelacje będa
      dotyczyły tego, że agentem był jeszcze w latach 70-tych, 80-tych jako minister
      obrony i może jeszcze jako prezydent. Idźmy tak dalej a dotrzeny do materiałów,
      że agentem był nie tylko ojciec Hejmo ale i papież,Piłsudski szpiegował dla
      Rosjan w 1920, a Miłosz to agent Mossadu. Brawo TVN
      • jm19 piranek: dlaczego z poważnej i smutnej sprawy 08.06.05, 22:55
        chcesz zrobić groteskę? Co chcesz osiągnąć? zagłuszyć sumienie, zakłamać sie na
        smierć? wyżyć na bliźnim?
      • polonus3 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 03:59
        Jaruzelski jako dowodca wspolpracowal nie tylko z IW ale rowniez ze sluzba
        kwatermistrzowska, z szefem sztabu, szefem sluzby medycznej, z-ca d/s
        politycznych i innymi pomniejszymi jak szef samochodowki itp.
        Jak ten wywiad, kontrwywiad no i WSW (dzisiaj to chyba MP) to takie
        sk.......stwo to zlikwidujcie wogole te sluzby bo za jakies 15-20 lat sie
        okaze, ze trzeba ich lustrowac bo tamta III Pomroczna to byla nielegalna
        i oni sie wyslugiwali Amerykanom.
    • zygfryd.okrutny odwetowcy z uza 08.06.05, 22:49
      namnozylo sie dzisiaj nienawistnych azbestow, ktorzy sobie chetnie kopna w dziadka, ktory zapewnil ich dziadkom i rodzicom, to ze jakos przezyli zycie na poziomie wile lepszym niz w Kongo, czy RPA. Tak, Jaruzelski, bral tych wsiokow i robil z nich ludzi, dawal PRL wyksztalcenie i miche zarcia. Dzisiaj wsioki odplacaja, ale tak bylo zawsze cham pozostanie bezwdziecznym tylko odetowym chamem.
      • jm19 Jak można wypisywać takie brednie?!!! 08.06.05, 22:51
        • me-e DZIADEK...MORDERCA 08.06.05, 22:53
          ...niczym uczen stalina do tysiac dziewiecet piedziesiatego szostego roku ...
          • zygfryd.okrutny ci ktorym teraz sluzysz zdrajco 08.06.05, 22:56
            zakladaja obozy koncentracyjne mordujac za religie, wiec spadj z tym amerykanskim kitem do arizony i nie obrazaj Generala Jaruzelskiego, przy ktorym twoi pracodawcy to male dupki z piskownicy.
            • agaj.agaj Re: ci ktorym teraz sluzysz zdrajco 08.06.05, 23:11
              Krawawy slepiec Jaruzelski ma swoj wlasny i calkowicie wyjatkowy udzial w
              upodleniu narodu, zakladania obozow koncentracyjnych, walki z religia,
              strzelania do obywateli i prowadzenia najazdu na inne niepodlagle panstwo (w
              tym przypadku - Czechy). Faktycznie, malo kto moze sie z ta czerwona gnida
              rownac. Tak wiec uznaj fakty i przestan byc tak okrutny dla naszej i swojej
              inteligencji.
              • sclavus Re: ci ktorym teraz sluzysz zdrajco 08.06.05, 23:19
                agaj.agaj napisał:

> Krawawy slepiec Jaruzelski ma swoj wlasny i calkowicie wyjatkowy udzial w
                > upodleniu narodu, zakladania obozow koncentracyjnych, walki z religia,
                > strzelania do obywateli i prowadzenia najazdu na inne niepodlagle panstwo (w
                > tym przypadku - Czechy). Faktycznie, malo kto moze sie z ta czerwona gnida
                > rownac. Tak wiec uznaj fakty i przestan byc tak okrutny dla naszej i swojej
                > inteligencji.

Tylko ty... Tylko i wyłącznie ty, kochanie...
      • polonus3 Re: odwetowcy z uza 09.06.05, 04:33
        Ja sobie tak pomyslalem ale nie chcialem tego napisac. Najlepszym przykladem
        jest tu Walesa. Ci co za czasow PRL-u zostali wyciagnieci z dna II
        Rzeczypospolitej a ich dzieci pokonczyly studia w tym PRL-u to pogryzli
        ta reke co ich wyciagla i karmila. W opublikowanych rozmowach Milosza
        z Wattem jest takie zdanie. Watt rozmawia z bylym fornalem Radziwilla sa to
        lata 50-te koncowka. " Ja nic nie moge powiedziec na pana Radziwilla, on byl
        dla nas dobry, bardzo o nas dbal no ale widzi pan teraz moja corka jest
        lekarzem w Rzeszowie a syn inzynierem"
        Te sukin...y co w tym "WUJKU" podpuscili tych gornikow dzis oplywaja we wszystko
        wyprawiaja huczne imieniny i grabia Polske solidarnie a te gluptasy co dali
        sie podpuscic leza pod ziemia a ich wdowy i dzieci bez zadnej przyszlosci
        zyja w nedzy. Niech wam kosci stana w gardle i poudlawiajcie sie na tych
        bolkowych imieninach!
    • me-e DO OKRUTNYCH...BOLSZDEWIKOW 08.06.05, 23:00
      ...zostalo wam niewiele ...je10szcze )))
      • zygfryd.okrutny Daj se jeszcze w zyle, a bedziesz mial 08.06.05, 23:03
        alarm RED i caly swiat bedzie twoj.
      • zulus3 Re: DO OKRUTNYCH...BOLSZDEWIKOW 08.06.05, 23:04
        me-e napisał:

> ...zostalo wam niewiele ...je10szcze )))

BOLSZDEWICY juz wygineli, jest troche jeszcze BOLSZEWIKOW ale po 90 tce.

Idz spac me-e bo zaczynasz slabnac.U mnie dopiero slonce zachodzi.
        • me-e Re: DO OKRUTNYCH...BOLSZDEWIKOW 08.06.05, 23:07
          zulus3 napisał:

> me-e napisał:
          >
          > > ...zostalo wam niewiele ...je10szcze )))
          >
          > BOLSZDEWICY juz wygineli, jest troche jeszcze BOLSZEWIKOW ale po 90 tce.
          >
          > Idz spac me-e bo zaczynasz slabnac.U mnie dopiero slonce zachodzi.

...u mee...slonce w pelni...pozatym gen bolszewicki sie odezwal...zapenie )))
          • zulus3 Re: DO OKRUTNYCH...BOLSZDEWIKOW 08.06.05, 23:22
            me-e napisał:

> zulus3 napisał:
            >
            > > me-e napisał:
            > >
            > > > ...zostalo wam niewiele ...je10szcze )))
            > >
            > > BOLSZDEWICY juz wygineli, jest troche jeszcze BOLSZEWIKOW ale po 90 tce.
            > >
            > > Idz spac me-e bo zaczynasz slabnac.U mnie dopiero slonce zachodzi.
            >
            >
            > ...u mee...slonce w pelni...pozatym gen bolszewicki sie odezwal...zapenie )))

Generalem bolszewickim to byl Budionnyj, Czapajew, umarli dlugo przed moim
            urodzeniem, mala niegrozna gnido z nad Pacyfiku.
    • kroczak Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:02

follout 13 Taka jest prawda jak piszesz,Bylem na sybirze 6 lat przezylem co
      nieco,ale takiej nienawisci niemam w sobie,nawet lubie ruskich ludzi rosjanie
      terz cierpieli jak my tylko sie bali gorzej jak my polacy,.,, zylismy nadzieja
      oni nie mieli zadnej,To cale oszolomstwo, to parcie do koryta niema
      granic.Jeszcze zawyja jak zaglosoja zata dzicza.
      • ukropek Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:07
        To chzba jakiđ soviet robiacy za Polaka...
      • milygosc Co tam Jaruzelski, lista Macierewicza to jest hit 08.06.05, 23:13
        i kto dzisiaj pamięta? i kto potępia?
    • niemiec.niemiec Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:11
      "Generał powiedział, że nie będzie wypowiadał się w sprawie tego, czy był, czy
      nie był agentem Informacji Wojskowej. "Ja się nie włączę w usprawiedliwianie
      swojej osoby wobec ludzi, którzy nie mają żadnego tytułu, żeby tego ode mnie
      żądać, bo mnie, by to uwłaczało jako żołnierzowi i Polakowi" - podkreślił
      Jaruzelski."

Piekny erudyta z tego Jaruzelskiego. Niezle wywraca kota ogonem.
      Osobiscie nie wiem czy sie smiac czy byc przerazonym!
      • sclavus Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:18
        niemiec.niemiec napisał:

> "Generał powiedział, że nie będzie wypowiadał się w sprawie tego, czy był, czy
        > nie był agentem Informacji Wojskowej. "Ja się nie włączę w usprawiedliwianie
        > swojej osoby wobec ludzi, którzy nie mają żadnego tytułu, żeby tego ode mnie
        > żądać, bo mnie, by to uwłaczało jako żołnierzowi i Polakowi" - podkreślił
        > Jaruzelski."
        >
        > Piekny erudyta z tego Jaruzelskiego. Niezle wywraca kota ogonem.
        > Osobiscie nie wiem czy sie smiac czy byc przerazonym!

Spróbuj być sobą... tylko co to da...?
        • zulus3 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:33
          sclavus napisał:

> niemiec.niemiec napisał:
          >
          > > "Generał powiedział, że nie będzie wypowiadał się w sprawie tego, czy był
          > , czy
          > > nie był agentem Informacji Wojskowej. "Ja się nie włączę w usprawiedliwia
          > nie
          > > swojej osoby wobec ludzi, którzy nie mają żadnego tytułu, żeby tego ode m
          > nie
          > > żądać, bo mnie, by to uwłaczało jako żołnierzowi i Polakowi" - podkreślił
          > > Jaruzelski."
          > >
          > > Piekny erudyta z tego Jaruzelskiego. Niezle wywraca kota ogonem.
          > > Osobiscie nie wiem czy sie smiac czy byc przerazonym!
          >
          > Spróbuj być sobą... tylko co to da...?

poprostu powiedzial piekna polszczyzna : wypierpapier holoto !!
    • obywatelgkar UKRZYZOWAC GO! NA NIM KREW NASZA I DZIECI NASZYCH! 08.06.05, 23:19
      Prawda, ze znajomy tekst?
    • zygfryd.okrutny Hanba dla polskiej historii 08.06.05, 23:20
      wczoraj Walesa, dzis Jaruzelski, jutro Jan Pawel II, to wszystko jest historia Polski, ktora moze byc zmieszana z bagnem polactwa. Obejrzycie sie w swoich rodzinach, wsrod waszych tatusiow i mamus, juz nigdy nie bdziecie spac spokojnie i do konca zycia bedziecie sie dreczyc faktem, czy ktos nie oczerni waszych najblizszych i was samych. grzebiecie sie w historycznym gownie po uszy, topicie wszystko co kiedys znaczylo dla pokolen Polakow.
      Te bagno tez was wciagnie oszolomy, bo narod nie moze zyc tylko nienawiscia i odwetem.
      • ax4 Re: Hanba dla polskiej historii 08.06.05, 23:24
        okrutnie to ty jestes glupi :)
      • sclavus Re: Hanba dla polskiej historii 08.06.05, 23:25
        zygfryd.okrutny napisał:

> wczoraj Walesa, dzis Jaruzelski, jutro Jan Pawel II, to wszystko jest
        historia
        > Polski, ktora moze byc zmieszana z bagnem polactwa. Obejrzycie sie w swoich
        rod
        > zinach, wsrod waszych tatusiow i mamus, juz nigdy nie bdziecie spac spokojnie
        i
        > do konca zycia bedziecie sie dreczyc faktem, czy ktos nie oczerni waszych
        najb
        > lizszych i was samych. grzebiecie sie w historycznym gownie po uszy, topicie
        ws
        > zystko co kiedys znaczylo dla pokolen Polakow.
        > Te bagno tez was wciagnie oszolomy, bo narod nie moze zyc tylko nienawiscia i
        o
        > dwetem.

Ich tylko kpiną można i niczym więcej... rozumu nie nabiorą bo za poźno... i
        jeszcze trzeba im uświadamiać tumaństwo. Tak, uświadamiać bo walczyć z
        tumaństwem trudno...
        • zygfryd.okrutny Re: Hanba dla polskiej historii 08.06.05, 23:27
          sam sie dziwie skad tu tyle tej ciemnoty i bydla wysypalo, zjazd jakis czy co?
          • obywatelgkar Wyluzuj Z jak palili G.Bruno tlum byl wiekszoscia! 08.06.05, 23:32
            • ax4 Re: Wyluzuj Z jak palili G.Bruno tlum byl wiekszo 08.06.05, 23:35
              sek w tym ze on nigdy nie zostal spalony tylko dozyl starosci w palacu
              biskupim, a ten stos to czerwona brednia /oparta na sredniowiecznej rycinie/ w
              stylu amerykanskiej stonki..historia to naprawde intersujacy przedmiot
            • zygfryd.okrutny nie przypuszczalem ze tak czen uliczna jeszcze 08.06.05, 23:35
              istnieje w XXI w. Zchamiala jakos ta nasza kraina do srednowiecza czarownic. luzuje sie i czesc.
          • agaj.agaj Re: Hanba dla polskiej historii 08.06.05, 23:36
            Masz wasc stosunek do wspolrozmowcow prawie godny czerwonego generala. Ale
            twoj krwawy idol by na nas (tzn. na to bydlo) po prostu wyslal pluton ZOMO by
            wszystkich spalowac, odizolowac i wyrzucic z pracy. A kto sie jeszcze bedzie
            stawial to KULA W LEB, tak jak na Wujku.
            • zygfryd.okrutny Re: Hanba dla polskiej historii 08.06.05, 23:45
              Ten dobrej Polsce hrabia dalby ci nahjaem w pysk i na bruk w pomyjach grzebac. Komuna dala wolnosc takim cwokom jak ty, teraz widac ze to byl blad.
      • jm19 Nie mieszaj proszę JPII z Jaruzelskim i Wałęsą, 08.06.05, 23:28
        bo to profanacja, herezja i głupota razem wzięte!
    • ax4 do zygfryda 08.06.05, 23:33
      prowadze na wlasna potrzebe ankiete o internetowych przyglupach, czy mozesz mi
      odpowiedziec na kilka pytan
      jakie masz wyksztalcenie /jesli masz/
      jak czesto uciekales z lekcji historii /jesli na nie chodziles/
      dlaczego opuscila cie rodzina /jesli kiedykolwiek odebrala cie ze szpitala/

dzieki :)
      • obywatelgkar ODPOWIEM CI W IMIENIU Z.KUPO GOWNA: SP.....J 08.06.05, 23:35
        • ax4 Re: ODPOWIEM CI W IMIENIU Z.KUPO GOWNA: SP.....J 08.06.05, 23:38
          staralem sie je zadac w przystepnej formie ale widze ze przerosly i twoje
          mozliwosci...
    • obywatelgkar SANCTA SIMPLICITA! 08.06.05, 23:34
    • henryk.log Siostry i WY Bracia!!!! 08.06.05, 23:41
      "miłujcie geja swego jak siebie samego" :-)
    • me-e CZY PODATNIK POLSKI BEDZIE UTRZYMYWAK BOLSZEWIKA 08.06.05, 23:43
      ...
    • robert4321 byle szybko zagłuszyc temat polskiej biedy !!!!! 08.06.05, 23:50
      .... zajmijcie się ludźmi żyjącymi na śmietnikach !!!! Za Jaruzela tego nie
      było !
    • temida3 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 08.06.05, 23:52
      Niech mówią (lata całe) mojego trwania przy słusznej sprawie:
      1/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=24269948&a=24296157

mieszkam pod Moskwą od 2 lat. Wstyd mi że jestem polką, wiecie dlaczego...?

Emilio, od ponad trzech stuleci dążylismy do układania stosunków z Rosją w
      sposób podobny do tych po 1944 r.
      Inaczej z pozycji nieszanującego się "kundla".
      Zaczęło się od "kameleona", hulaki i opoja Augusta II, który dla zdobycia
      korony królewskiej(...)wyrzekł się protestantyzmu i złożył katolickie śluby na
      naszą katolicką wiarę. Na drugi dzień przyozdobił szyję ulubionego ogara( nie
      podają rasy)różańcem.( jakie pararelne są ukłony "prezia" przed Papieżem i
      klęknięcia " matki Jolanty" a następnie na lotnisku w Kaliszu-(...)szyderstwa
      wobec " dworu nihilistów" z guru- Siwcem w roli głównej końca XX wieku).
      Początek XVIII w zaczęła sie epoka takich nihilistów, o jakich od zmierzchu
      Cesarstwa Rzymskiego nikt nie słyszał. Ci mieniący się Polakami pod egidą
      szelmy-Jana Przebendowskiego w ciągu jednej nocy (z 26 na 27 czerwca)spoili
      szlachtę i skorumpowali ich, za co uzyskali głosy elekcyjne na Wettina-Sasa-
      Augusta II.
      Od trzech stuleci nasi rodzice i nauczyciele ucząć nas o tamtej epoce
      powtarzają najbardziej trafne z określeń podsumujące " gnój moralny epoki
      sasów":
      " za króla Sasa, jedz, pij i popuszczaj pasa".
      Dla konkluzji tamtej epoki-Sasów posłużę się słowami NAUCZYCIELA J. P.
      Jasienicy:
      "Tonąca w gnoju moralnym elekcja rozstrzygała kwestię władzy państwowej, miała
      powierzyć określonemu człowiekowi możność i prawo podejmowania decyzji ważnych
      dla losu milionów". Jakie były losy naszych przodków od epoki Wettinów do 9
      maja 2005 r?
      Upadek państwowości ziścił się od " zarzewia wewnętrznego", zamętu pomiędzy
      Litwą a Koroną, którego" ojcem" był August II. Postanowienia wileńskie z 24 XI
      1700 r były ...prowokacją polityczną. Została zerwana na zawsze( z wyjątkiem
      czasu insurekcji) wspólnota obojga narodów zawiązana podczas Unii Lubelskiej
      1569 r. Spoiwo fundamentu " dzieła Jagiellonów" zostało rozmyte
      poprzez "zarzewie postanowień litewskich". Potem były Olkienniki(
      brrrrrrrrrrr), wojna północna, Sejm Niemy, protektorat Rosji, elekcja "pod
      ruskimi bagnetami" KUKŁY WOSKOWEJ S. A. Poniatowskiego, służalczość wobec "kasi
      II" rozbiory, wojna bolszewicka, traktat Ribentropp - Mołotow, Manifest
      Lipcowy, PRL, i Wojciech Jaruzelski, dekorowany ORDEREM 60 LECIA POKONANIA
      WSPÓLNEGO WROGA???
      Te ponad 300 lat naszych tragicznych losów i roli różnych służalczych person na
      szczytach władzy najwierniej oddają słowa carycy Katarzyny II('grabarza"
      Rzeczpospolitej Obojga Narodów ) do (...) S. A. Poniatowskiego,

" Najzdrowsza część ( to o "targowiczanach")tego narodu( to o nas-Polakach)
      zawiązała konfederację, aby dopomnieć się o niesłusznie wydarte mu prawa.
      Obiecałam im wsparcie i udzielę go z całą skutecznością, na jaką moje środki
      pozwolą. Pochlebiam sobie, że nie będziesz czekał ostatecznej ostateczności,
      aby skłonić się do moich życzeń, tak stanowczo wypowiedzianych i przystąpisz
      do
      konfederacji zawiązanej pod moją opieką".
      Czy wyjazd Prezydenta ( dwu kadencji z woli narodu) nie wieńczy kolejnego "
      upodlenia moralnego" wobec świata jakiego udzielił Nam-CAR WŁADIMIR PUTIN???
      Do kogo możemy tym razem mieć pretensje? Kto za nas decydował? Nie ma Repnina
      w Warszawie ani Suworowa na Pradze a nasi przywódcy oddają się "masochistycznym
      rozkoszom" KATOWANIA MORALNEGO na oczach Świata.
      HISTORIĘ TRZEBA ZNAĆ I ROZUMIEĆ, BO ONA JEST MATKĄ NAUK.
      My uważamy się za najlepszych lekarzy, polityków i historyków. Jesteśmy
      niestety jako;
      " karzeł- i jesteśmy karykatury, i jesteśmy tragiczna nicość i śmiech
      olbrzymi". C.K. Norwid

• verbaveritatis Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 17:19
        Temida3 - żyjąc pod Moskwa powinnas bys mądrzejsza, albo klikasz z tamtejszego
        odpowiednika Tworek!!!
    • kurwamac10 PORTAL GAZETY TO ZAPRZECZENIE IDEI WOLNEGO 08.06.05, 23:54
      INTERNETU. PROPONUJĘ BOJKOTOWAĆ TEN SZAJS, BY SIĘ NIE ROZPRZESTRZENIŁO TAKIE
      PODEJSCIE
    • a.ba Nie tajnym tylko jawnym, po co ta dyskusja? 08.06.05, 23:57
      Skąd te głosy zdziwionych dziwaków?
      To tak jakbyscie się dopiero teraz dowiedzieli że policja nosi pały i pałuje.
      Chyba, że całe to forum wyszło dopiero z przedszkola.
      Wypadałoby wiedzieć wam jeszcze, że ziemia się obraca i nie jest płaska ......
    • zmijewska Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 00:07
      Duzo ludzi w Polsce nie ma zludzen tak samo sadze i ja to byl system ktory
      zniewalal ludzi i uwodzil ich.Dlatego mam nadzieje ze General czynil to cale
      zlo uczynil z pobudek ideowych.Duzo ludzi bylo zakochanych w ZSRR[wiersze
      znanych poetow,moda rosyjskie imiona itp] i wierzylo w komunistyczny eden.Cale
      nasze rzady przez polwiecze poddanczo sluzyly Wielkiemu Bratu przescigalo sie w
      donoszeniu w tym widzieli swoje zaslugi .Trudno czlowiek jest slaby.General byl
      w samym srodku widzal iwiedzal naprawde o wszyskim.Jego ksiazki iwypowiedzi
      falszuja historie,wybaczammu jako czlowiekowi ale jego honor zolnierza!
    • borrka1 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 00:28
      IW była uzależnionym od Związku Radzieckiego i Armii Czerwonej organem
      kontrwywiadu wojskowego działającym w Polsce w latach 1944 - 1957,
      odpowiedzialnym obok Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego za masowe represje
      wśród żołnierzy Wojska Polskiego, Armii Krajowej oraz ludności cywilnej.
      Następnie (1957) przekształcona została w Wojskową Służbę Wewnętrzną
      Ministerstwa Obrony Narodowej.

Co za nowosc?Dzisiejsze sluzby specjalne sa zalezne od Waszyngtonu,i swiat sie
      nie zawalil!Bedac oficerem ,nie lamal przysiegi wspolpracojac z kontrwywiadem,w
      ostatecznosci to o jego zycie i bezpieczenstwo te sluzby dzialaly,Jaruzelski
      sie nie odzegnuje od sluzby w WP,i wszystko zwiazane z obronnoscia to rzecz
      normalna.Ocena zas w powojennym burdelu gdzie sluszna racja,to nielatwe i
      zrozumiale,ze kazdy trzymal sie wybranych opcji.
      Swoja droga,czy w Polsce naprawde nie ma innych problemow?
      Smiech.
    • obywatelgkar [...] 09.06.05, 00:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • me-e [...] 09.06.05, 00:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jakarta Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 00:39
      W dupie mam cały ten temat Jaruzela i jego ew. związki z Informacja Wojskową,
      podobnie jak i sprawę TW ps."Bolek"! Nie widzicie ludzie, że to tematy
      zastępcze! Może jeszcze zlustrujecie Piłsudskiego za jego służbę w armii
      zaborców.
      Pracy i chleba dla ludzi!!! W tej pieprzonej telewizji i prasie w tym
      popieprzonym kraiku tylko lustracja i korespondencje z Watykanu, a nie wiadomo
      czy Belka żyje i czy rząd nie wyjechał przypadkiem do Patagonii . I wy chamy
      chcecie mieć tutaj dobrobyt? Jasne jest, że prędzej czy później bez Niemca w
      Polsce się nie obejdzie, bo "Polak potrafi, ale u Niemca w fabryce".

• siedlczanin Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 00:43
      Nareszcie szydło wylazł z worka z małą tylko uwagą toz to rasowy agent NKWD I
      KGB, wierny syn Sowietskowo Sojuza. Poparciem tej tezy niech bedzie całe jego
      życie. I opinie o nim wyrażane przez Breżniewa, Andropowa, Putina i innych
      towarzyszy
    • lolo11 Tez odkrycie!!!!!! 09.06.05, 00:46
      George Busz byl agentem CIA, a nawet byl jej szefem.
      • siedlczanin Re: Tez odkrycie!!!!!! 09.06.05, 00:48
        zgadza się z tą tylko małą róznicą, że we włsnym kraju i nie kazał strzelać do
        amerykanów
      • me-e Re: Tez odkrycie!!!!!! 09.06.05, 00:49
        lolo11 napisała:

> George Busz byl agentem CIA, a nawet byl jej szefem.

...i tez mordowal...polakow z nakazu ...stalina
      • temida3 Re: Tez odkrycie!!!!!! 09.06.05, 11:35
        a Stefan Batory służył Rzeczpospolitej O. Narodów, której ramieniem wyborczym-
        Sejmem,była wolna elekcja.
        I co , nieźle się zapisał-prawda mącicicielu.
        Ty pewnie uczeń M. F. Rakowskiego.
    • bracia_zbrojek Z drugiej strony 09.06.05, 01:55
      Gen. Wojciech Jaruzelski powiedział w środę PAP, że nasilają się ataki,
      pomówienia i polowanie na jego osobę.

W ten sposób generał odniósł się do informacji podanej w środę w Faktach TVN w
      środę, że z dokumentów Instytutu Pamięci Narodowej wynika, iż Jaruzelski był
      tajnym współpracownikiem Informacji Wojskowej.

"Ja wiążę to (ataki - PAP) z tym, że ukazała się moja książka +Pod prąd+, która
      obnaża wiele wstydliwych spraw dla polityków i historyków i liczę się z tym, że
      będę obiektem polowania, aby zagłuszyć to, co ja tam piszę i dokumentuję" -
      powiedział PAP Jaruzelski w środę wieczorem.

Poinformował, że w 1946 roku brał udział "w ostrych walkach" z oddziałami
      zbrojnymi UPA. "Z natury rzeczy nie mogę wykluczyć, że miałem wtedy różnego
      rodzaju rozmowy i kontakty z przedstawicielami kontrwywiadu, bo to było
      naturalne w takiej sytuacji" - powiedział. Dodał, że od 1946 roku minęło prawie
      60 lat, i nie może pamiętać wszystkich szczegółów z tego okresu.

Generał powiedział, że nie będzie wypowiadał się w sprawie tego, czy był, czy
      nie był agentem Informacji Wojskowej. "Ja się nie włączę w usprawiedliwianie
      swojej osoby wobec ludzi, którzy nie mają żadnego tytułu, żeby tego ode mnie
      żądać, bo mnie, by to uwłaczało jako żołnierzowi i Polakowi" - podkreślił
      Jaruzelski.

Dodał, że oczekuje, iż powstanie Komisja Prawdy i Pojednania, w której znajdą
      się autorytety świeckie, duchowne, historycy i prawnicy, którzy będą
      rozpatrywali "każdy problem i każdy zarzut na tematy minionego okresu".
      Zapewnił, że stanie przed komisją z "pełnym spokojem".

"Osobiście jestem zgorszony atmosferą poszukiwań sensacji, teczek, oskarżeń i
      pomówień. O historii nie można zapominać, ale nie można jej traktować jako
      amunicji w walce politycznej" - ocenił.

Jaruzelski powiedział, że w informacji podanej przez Fakty TVN są "ewidentne
      nonsensy". Jak zaznaczył, w 1946 roku nie był podpułkownikiem, ale kapitanem i
      szefem zwiadu pułku w powiecie Hrubieszowskim.
      • temida3 Re: Z drugiej strony 09.06.05, 11:43
        "Gdy rozum śpi, budzą się upiory" - Francisco Goya.
        Zakończyli- bracia(...).
        Ty Goyi nie budź. obudź narodowych wieszczów, kaznodziejów i ostrzegających
        Wielkich Polaków.
        Przypomnę jednego z Wielkich-aczkolwiek nazwisko ma-" targowiczanina -szelmy
        Rzewuskiego X"
        -" Zadnemu takiemu, który by choć rok jeden Moskalowi służył, nie wierzcie(...)-
        Wypędźcie jego z waszej ziemi, bo nigdy z niego prawy Polak nie będzie".
    • mamochote4 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 01:55
      juice99 napisał:

> każdy myślący człowiek, mógł się tego domyśleć samodzielnie...

Jezeli ten czlowiek byl glowa panstwa ministrem i polska nalezala do Ukladu
      warszawskiego to jakim on byl zdrajca?? wszyscy wiedzieli wszystko prawda??
      Wasz podlosc nie zna granic kochani dlatego cofacie sie jak te barany a inni
      ida do przodu mysle ze aby dogonic innych z przodu potrzeba wam wieki
    • gentos13 Re: Jaruzelski tajnym współpracownikiem IW 09.06.05, 02:15
      Redaktorom Faktów TVN oraz utytuowanym nieukom z IPN-u ziemia usuwa się spod
      nóg na obecnych stanowiskach, więc zaczynają podlizywać się PO-PiS-kiwaczom,
      brukującym sobie drogę do władzy utrupianymi przeciwnikami politycznymi. Z
      lektury postów dochodzę do wniosku, że w tym ohydnym procederze z lubością
      uczestniczy również wielu otumanionych przez nich "forum-owców". "Forum-owców",
      piszących swoje prowokatorskie post-raporty na potrzeby PO-PiS-owej wojny o
      władzę w RP. Piszący bzdury i kalumnie o ludziach, z których ofiarami krwi
      własnej i zasług dla Polski nie im się równać. Mimo że "papier sprzed 60-u
      laty" dotyczy jakiegoś pułkownika W.Jeruzelskiego, a nie ówczesnego kapitana
      W.Jaruzelskiego, oni natchnieni PO-PiS-owym duchem świętym, wiedzą wszystko
      najlepiej (tak jak Kaczory) i przypisują sobie prawo wymierzania kary bez
      sądowego udowodnienia przestępstwa lub zbrodni. Postępują podobnie jak ci,
      którzy prawie dwa tysiące lat temu wołali: "Ukrzyżuj Go! Ukrzyżuj go!". --------
      Jak widać historia kołem się toczy ------
      • gentos13 Re: To PO-PiS-owa walka o głosy wyborców 09.06.05, 15:03
        gentos13 napisał:

> Redaktorom Faktów TVN oraz utytuowanym nieukom z IPN-u ziemia usuwa się spod
        > nóg na obecnych stanowiskach, więc zaczynają podlizywać się PO-PiS-kiwaczom,
        > brukującym sobie drogę do władzy utrupianymi przeciwnikami politycznymi. Z
        > lektury postów dochodzę do wniosku, że w tym ohydnym procederze z lubością
        > uczestniczy również wielu otumanionych przez nich "forum-owców". "Forum-
        owców",
        >
        > piszących swoje prowokatorskie post-raporty na potrzeby PO-PiS-owej wojny o
        > władzę w RP. Piszący bzdury i kalumnie o ludziach, z których ofiarami krwi
        > własnej i zasług dla Polski nie im się równać. Mimo że "papier sprzed 60-u
        > laty" dotyczy jakiegoś pułkownika W.Jeruzelskiego, a nie ówczesnego kapitana
        > W.Jaruzelskiego, oni natchnieni PO-PiS-owym duchem świętym, wiedzą wszystko
        > najlepiej (tak jak Kaczory) i przypisują sobie prawo wymierzania kary bez
        > sądowego udowodnienia przestępstwa lub zbrodni. Postępują podobnie jak ci,
        > którzy prawie dwa tysiące lat temu wołali: "Ukrzyżuj Go! Ukrzyżuj go!". ------
        -
        > -
        > Jak widać historia kołem się toczy ------
        xxxxxxxxxx Jestem przekonany, że jest w naszym kraju jeszcze wystarczająca
        liczba ludzi, która Kaczorom i ich zaślepionym siepaczom da sprawiedliwą
        odprawę podczas najbliższych wyborów xxxxxxxxxxx
    • himax WSPOLPRACA Z JEDNYM WYWIADEM JEST "BE" 09.06.05, 02:26
      a z drugim jest "CACY".
      Normalka, aby zostac generalem trzeba donosic w wojsku.
      Tak samo jest na calym zachodzie.
      • magic3 Re: WSPOLPRACA Z JEDNYM WYWIADEM JEST "BE" 09.06.05, 06:55
        himax napisał:

> Tak samo jest na calym zachodzie.

To typowe myslenie i argumenty komuchów: " a w Ameryce biją murzynów". Chodzi
        też jednak o wartości- jakie to niby "wartości" niósł z sobą komunizm i
        sowieckie zniewolenie Polski? Nie porównuj zbrodniczego systemu sowieckiego i
        zachodnich demokracji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka