Dodaj do ulubionych

Manipulacja TVP

25.06.05, 20:22
Dziś w „Wiadomościach” o 19:30 byla relacja o rzekomym udziale Mieczysława
Wachowskiego w handlu narkotykami. Nie mam pojęcia jaka jest prawda (choć
wątpię w rewelacje przestępcy, przesłuchiwanego przez w USA), od tego są
właściwe instytucje państwowe oraz sądy. Ale czas podania tej informacji
w „Wiadomościach” to zwykła, bezczelna manipulacja z pobudek politycznych.
Wczoraj wszystkie media podały relację ze skazania prez. Warszawy Lecha
Kaczyńskiego za niesłuszne pomówienie M. Wachowskiego. Lech Kaczyński tym
samym znalazł się co najmniej w kłopotliwej sytuacji. Informacje, które
podały dziś „Wiadomości” mocno wybielają w tej sprawie Kaczyńskiego.
Wiadomości puszczają oko do Kaczyńskiego mówiąc widzom coś w roadzju "coś
musi być w tych oskrażeniach Kaczyńśkiego, może sąd jednak nie miał racji, bo
Kaczyński ostrzegał jaki to z Wachowskiego przestępca..." Zatem TVP wyraźnie
pomogła Kaczyńskiemu
UWAGA: Informacje o podejrzeniach dotyczących Wachowskiego są znane od wielu
dni (już 08/06/05 Wachowski odpowiadał na pytania dziennikarzy w tej
sprawie). Dlaczego relacja o Wachowskim została nadana właśnie dzisiaj ?!
Stawiam tezę, że stało się to dlatego, że ktoś odpowiedzialny za „Wiadomości”
czekał na (zapowiadane) ogłoszenie wyroku przez sąd rejonowy.
Informacje o zeznaniach różnych przestępców obciążających Wachowskiego można
było przedstawić już 2 tygodnie temu !
Smaczku całej sprawie dodaje fakt, że to m.in. tygodnik „Wprost” zdobył
jakieś stenogramy z przesłuchań. Rozumiem, że wykorzystał do swoich
politycznych celów Telewizję Publiczną. A TVP chętnie się do tej gry włączyła.
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro Weź sobie cos na uspokojenie, 25.06.05, 20:27
    • maaac Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 20:29
      Chłopaki szykują się na zmianę władzy w kraju. Dziwisz się im? Zawsze byli
      ostro dyspozycyjni. :))))))))))
    • dr.kidler Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 20:31
      kamilius10 napisał:

> Dziś w „Wiadomościach” o 19:30 byla relacja o rzekomym udziale Miec
      > zysława
      > Wachowskiego w handlu narkotykami. Nie mam pojęcia jaka jest prawda (choć
      > wątpię w rewelacje przestępcy, przesłuchiwanego przez w USA),

He! he! sluszna teza.

A co do wartosci samego oskarzenia:
      Ten przesluchiwany wie to od Slowika, ktory go zapewnial ze interes jest
      bezpiczny, bo czuwa nad nim Wachowski.

Czy w czasach szkolnych, gdy dopadlo cie kilku silniejszych, nie zdarzylo ci
      sie nigdy sklamc im, np. ze twoj brat jest kolega brata "Silnego Ola" - czy
      innegoznanego lokalnego zabijaki?
      • kamilius10 Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 20:36
        Zgadza się, tak własnie jest w tej sprawie. JEdne gangster powiedział że
        słyszał od innego łysola, że ten coś wie, że Wachowski...
        Nawet gdyby tu był cień prawdy to co z tego ? Pełno jest takich wzajemnych
        oskarżeń i nie zawsze sa traktowane jak rewelacje.
        Zauważmy że ani TVN ani Polsat nic dziś nie powiedzieli o tej sprawie, a te
        media też od co najmniej kilku dni wiedzą. Może te telewizje nie chcą pomagać
        towarzyszowi Królowi (antykomunista z przekonania, komunista z życiorysu, ale
        to szczegół...) w realizacji antykomunistycznej, PISuarowej wizji?
        • camille_pissarro Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 20:43
          o widze , że na forum GW kapciowy ma wielu zwolenników.
          Zapamiętaj sobie niezorganietuy obserwatorze życia politycznego nad Wisłą, czy
          to ci sie podba czy nie czasy Wachowskich sie skończyły , juz mieli swoje 5
          minut , o tte całe 5 za duzo( nie ubliżając innym Wachowskim np., twórcom
          Matrix'a )
          • dr.kidler Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 21:19
            camille_pissarro napisał:

> o widze , że na forum GW kapciowy ma wielu zwolenników.
            > Zapamiętaj sobie niezorganietuy obserwatorze życia politycznego nad Wisłą,
            czy
            > to ci sie podba czy nie czasy Wachowskich sie skończyły , juz mieli swoje 5
            > minut , o tte całe 5 za duzo( nie ubliżając innym Wachowskim np., twórcom
            > Matrix'a )

Tak sie sklada kaczy inteligencie, ze Pan Kaczynski zdaje sie o tym nie
            wiedziec, albo wie lecz jest badzo msciwy, i popelnia jeden maly blezik za
            drugim, chcac zalatwic Wachowskiego do konca.
            A przeciez wiadomo ze wrogowi lepiej zostawic droge ucieczki z osaczenia, bo
            nawet wygrywajac, mozna zostac mocno poranionym.
      • borsuk14 Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 22:08
        Brawo! Wreszcie pojawiaja sie ludzie z dobrym zmyslem obserwacyjnym i potrafiacy
        jeszcz stawiac sensowne pytania. Brawo.
    • ksiundz W przypadku tego Pana to drobnostka 25.06.05, 20:35
      a nawet obraza, jak na pozycje kapciowego Raskolnikowa na dworze krolewskim
      Walesow (jak wszem wiadomo pochodza od Walezego)
    • kataryna.kataryna Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 20:51
      kamilius10 napisał:

> Dziś w „Wiadomościach” o 19:30 byla relacja o rzekomym udziale Miec
      > zysława
      > Wachowskiego w handlu narkotykami. Nie mam pojęcia jaka jest prawda (choć
      > wątpię w rewelacje przestępcy, przesłuchiwanego przez w USA),

Właśnie nazwałeś przestępcą człowieka bez prawomocnego wyroku czyli zgodnie z
      wczorajszą wykładnią sądu dopuściłeś się takiego samego "przestępstwa" za jakie
      skazany został wczoraj Kaczyński.

Informacje, które
      > podały dziś „Wiadomości” mocno wybielają w tej sprawie Kaczyńskiego
      > .

Boli, ach jak boli, że oskarżyciel Kaczora nie jest święty.

Rzepa o oskarżeniu Wachowskiego o krzywoprzysięstwo:

"Fałszywe zeznania miał on złożyć, gdy w październiku 2003 r. w Prokuraturze
      Rejonowej w Piasecznie pod Warszawą był przesłuchiwany jako świadek. Zaprzeczył
      wtedy, by otrzymał w maju 2001 r. od biznesmena z Magdalenki Sławomira M. 30
      tys. dolarów i by podpisał pokwitowanie odbioru tej kwoty. Tymczasem
      prokuratura ustaliła - opierając się na policyjnej opinii grafologicznej - że
      Wachowski podpisał takie pokwitowanie."

> Wiadomości puszczają oko do Kaczyńskiego mówiąc widzom coś w roadzju "coś
      > musi być w tych oskrażeniach Kaczyńśkiego, może sąd jednak nie miał racji, bo
      > Kaczyński ostrzegał jaki to z Wachowskiego przestępca..." Zatem TVP wyraźnie
      > pomogła Kaczyńskiemu

I bardzo dobrze. Trudno, żeby przemilczała informację o dużym znaczeniu.

> UWAGA: Informacje o podejrzeniach dotyczących Wachowskiego są znane od wielu
      > dni (już 08/06/05 Wachowski odpowiadał na pytania dziennikarzy w tej
      > sprawie). Dlaczego relacja o Wachowskim została nadana właśnie dzisiaj ?!

Po pierwsze dlatego, że temat znowu jest na czasie. Po drugie, zapowiadają
      reportaż przygotowany dla TVP, który będzie także we Wprost. Reklamują włsny
      program.

• camille_pissarro Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 20:59
        Niesnaski pomiędzy Kaczyńskimi a Wachowskim , zaczeły sie gdy Wałęsa postawił
        własnie na Wachowskiego.O tego momentu moje zaufanie do Lecha Wałęsy zostało
        poddane ciężkiej próbie.I na dobra sprawę od tego momentu stracił sporo w
        opinii publicznej.Wczesniej było oczywista Audytorium Maximum i te słynne
        wywołanie do tablicy Turowicza.Może Wałęsa potrzebował takiego jegomościa aby
        go nakręcać , tak wyczytałem kiedyś , bodajze w GW gdy był obszerny artykuł na
        temat szarej eminencji.
        U Kwacha podobna rolę spełniał M.Ungier , tez padł. Ztego co mi wiadomo gdyby
        prezydentem został L.Kaczyński to podobna role pełniłby Urbański , w stosunku
        do tych poprzednich facet naprawdę na poziomie.
        • jestemzewsi Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 21:05
          ...Urbański , w stosunku
          do tych poprzednich facet naprawdę na poziomie.

Tak. Urbański już się sptrawdził w roli kapciowego Prezydenta Warszawy.
          • camille_pissarro Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 21:10
            faktycznie wracaj na wies , nic tu po tobie.
        • kataryna.kataryna Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 21:34

> Niesnaski pomiędzy Kaczyńskimi a Wachowskim , zaczeły sie gdy Wałęsa postawił
          > własnie na Wachowskiego.O tego momentu moje zaufanie do Lecha Wałęsy zostało
          > poddane ciężkiej próbie.I na dobra sprawę od tego momentu stracił sporo w
          > opinii publicznej.

Nie dziwię się. Osobie tak z gruntu uczciwej jak Kaczyński musiało być ciężko
          znosić Wachowskiego o którym różne rzeczy wiadomo było od dawna.

Może Wałęsa potrzebował takiego jegomościa aby
          > go nakręcać , tak wyczytałem kiedyś , bodajze w GW gdy był obszerny artykuł
          na
          > temat szarej eminencji.

Myślę, że to bardzo skomplikowana relacja. Ale chyba można zaryzykować
          stwierdzenie, że gdyby w swoim czasie Wałęsa nie wybrał Wachowskiego, nie
          odsuwaliby się od niego uczciwi ludzie (którzy masowo odchodzili z kancelarii),
          miałby mądrzejszych doradców, nie robiłby głupstw i nie zniszczył swojej
          legendy.

> U Kwacha podobna rolę spełniał M.Ungier , tez padł.

Ungier i Wachowski niedawno spotkali się na kawie w Warszawie, w końcu obaj
          kolesie z WSI. Nie wiem czy ktoś pamięta, że pod koniec prezydentury Wałęsy
          pojawił się w Rzepie obszerny artykuł, że jest polityczny plan sojuszu Wałęsa-
          Kwaśniewski (dogadywany przez Wachowskiego), żeby pomóc Wałęsie wygrać drugą
          kadencję i zrobić Kwacha premierem. Problemem były wtedy doły eseldowskie.

Ztego co mi wiadomo gdyby
          > prezydentem został L.Kaczyński to podobna role pełniłby Urbański , w stosunku
          > do tych poprzednich facet naprawdę na poziomie.

Ważne, żeby uczciwy był.
          • camille_pissarro Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 21:47
            "Myślę, że to bardzo skomplikowana relacja. Ale chyba można zaryzykować
            stwierdzenie, że gdyby w swoim czasie Wałęsa nie wybrał Wachowskiego, nie
            odsuwaliby się od niego uczciwi ludzie (którzy masowo odchodzili z kancelarii),
            miałby mądrzejszych doradców, nie robiłby głupstw i nie zniszczył swojej
            legendy. "

To było widoczne , dlatego napisałem , ze to był moment zwrotny w moim
            podejściu i oceny L.Wałęsy.

Co do Kaczyńskiego Lecha , koleżanka pracowała w NIK za jego prezesury i mówiła
            mi , ze to bardzo uczciwy i prostolinijny jegomość. Wystarczy ocenic jego
            przybytek ( mam na mysli jego aktywa ) podczas obecności na scenie politycznej
            aby zdać sobie sprawę , że nie uczestniczył w żadnych przekretach .Zreszta
            podobnie sprawa przedstawia sie z Jaerosławem.
            Nie wiem skąd taka zajadłość u tych oponentów Kaczyńskich, może sta , że chcą
            wprowadzić klarowne reguły gry na politycznej scenie oraz pełną transparentność
            jeśli chodzi o sprawy materialne polityków i nie tylko polityków...
            • jestemzewsi Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 06:55

> "Myślę, że to bardzo skomplikowana relacja. Ale chyba można zaryzykować
              > stwierdzenie, że gdyby w swoim czasie Wałęsa nie wybrał Wachowskiego, nie
              > odsuwaliby się od niego uczciwi ludzie (którzy masowo odchodzili z
              kancelarii),
              >
              > miałby mądrzejszych doradców, nie robiłby głupstw i nie zniszczył swojej
              > legendy. "
              >
              >
              > To było widoczne , dlatego napisałem , ze to był moment zwrotny w moim
              > podejściu i oceny L.Wałęsy.
              >
              > Co do Kaczyńskiego Lecha , koleżanka pracowała w NIK za jego prezesury i
              mówiła
              >
              > mi , ze to bardzo uczciwy i prostolinijny jegomość. Wystarczy ocenic jego
              > przybytek ( mam na mysli jego aktywa ) podczas obecności na scenie
              politycznej
              >
              > aby zdać sobie sprawę , że nie uczestniczył w żadnych przekretach .Zreszta
              > podobnie sprawa przedstawia sie z Jaerosławem.
              > Nie wiem skąd taka zajadłość u tych oponentów Kaczyńskich, może sta , że chcą
              > wprowadzić klarowne reguły gry na politycznej scenie oraz pełną
              transparentność
              >
              > jeśli chodzi o sprawy materialne polityków i nie tylko polityków...

Była kiedyś dyskusja na forum o nickach. Sądząc z Twojego - powinieneś być
              wrażliwym facetem. Może i jesteś - do momentu, kiedy brakuje Ci argumentów.
              Myślę, że jestem bardziej z Warszawy, niz Ty (czwarte pokolenie), i to z
              Żoliborza. Twoja opowiastka o braciach Kaczyńskich (jedna pani - drugiej pani) -
              szczerze wzruszająca. Pozdrawiam ze wsi Warszawa.
              • basia.echo.kataryny Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 08:17

Ja też wieże ze uczciwy i prostolinijny ten Kaczyński jest.

Z SĄDU - Prezydent Kaczyński kontra pielęgniarka
                Echa wieczornej wizyty "Rzeczpospolita" 31.05.2005
                Lech Kaczyński zachowywał się po chamsku - zeznali wczoraj świadkowie w
                trakcie procesu wytoczonego przez pielęgniarkę zwolnioną z podległego
                ratuszowi Szpitala Bielańskiego.
                Pielęgniarka twierdzi, że została zwolniona za zwrócenie uwagi prezydentowi
                Warszawy. 23 lipca 2003 roku około godz. 21 do Szpitala Bielańskiego zgłosiła
                się Ewa Ziomecka-Junczyk, znajoma prezydenta Kaczyńskiego (jest członkiem
                rady nadzorczej miejskiej spółki Zarząd Pałacu Kultury i Nauki). Czuła się
                źle po przeprowadzonej wcześniej operacji. Została przyjęta, pielęgniarki
                pobrały jej krew. Nie zbadał jej jednak od razu żaden lekarz.
                - Dwóch naszych chirurgów akurat operowało, a trzeci był na szybkim oddziale
                ratownictwa - mówi Maria Machera, zwolniona pielęgniarka. - Koleżanki uznały,
                że nie ma zagrożenia życia i ta pani może zaczekać na lekarza.
                Po paru minutach do szpitala przyjechał Lech Kaczyński i zażądał, żeby jego
                koleżankę natychmiast ktoś zbadał.
                - Domagał się, żeby lekarze przerwali operację i zeszli do jego znajomej -
                twierdzi Machera. - Pielęgniarka z sali operacyjnej powiedziała, że zejdą za
                7 minut.
                To nie uspokoiło prezydenta. Jak zeznali wczoraj świadkowie, awanturował się
                i krzyczał: "Ja was, pielęgniarki i lekarze, pozwalniam!".- Podeszłam do
                niego i powiedziałam, iż dziwię się, że tak się zachowuje - opowiada Maria
                Machera. - A on zapytał: "Praca się pani znudziła? Zapamięta pani ten dzień
                do końca życia".
                Kilka dni później Machera została, jak twierdzi, zmuszona do odejścia z pracy
                za porozumieniem stron. Odwołała się do sądu pracy. Wczoraj odbyła się
                kolejna rozprawa w tej sprawie. Po raz pierwszy przesłuchano świadków. Na
                razie zeznawali pacjenci.
                - Leżałam w sali naprzeciwko pokoju pielęgniarek - opowiadała Aleksandra
                Paziewska. - Pan Kaczyński biegał po korytarzu. Wpadł do naszej sali, nie
                powiedział nawet "dobry wieczór". Jedna z nas zapytała go: "Czego pan tu
                szuka? ". "Nie twój interes", odpowiedział.
                - Zachowywał się po chamsku. Myśmy układali się do snu, a on wrzeszczał na
                korytarzu i odgrażał się - mówił Zbigniew Sielicki. Inny ze świadków widział,
                jak prezydent krzyczał na Marię Macherę.
                Na rozprawę nie stawiła się dyrektorka Szpitala Bielańskiego. Reprezentująca
                ją prawniczka Małgorzata Iżycka-Rączka zapewniała, że rozmowa Machery z
                prezydentem nie wpłynęła na jej późniejsze zwolnienie.
                - To nieprawda, bo pan Kaczyński publicznie, między innymi w programie Moniki
                Olejnik, przyznał, że kazał mnie zwolnić - mówi pielęgniarka. Prezydent
                twierdził, że Machera zachowała się skrajnie arogancko i zaniedbała swoje
                obowiązki.
                Kolejna rozprawa odbędzie się 5 października.
                Jacek Krzemiński

• jestemzewsi Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 08:25
                  Kaczyńscy już od najmłodszych lat byli kłótliwi. Wydaje mi się, że z biegiem
                  lat ta cecha się nasiliła. Nie wróżę PO sukcesu w planowanej koalicji z PiS-em.
              • camille_pissarro Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 08:45
                Wrażliwym facetem jestem, dopóki , dopóty nie napatoczy się interlokutor ,
                który własnie na konkretne argumenty, nie odnosi sie do nich bezpośrednio tylko
                z klapkami na oczach neguje Kaczyńskich explicite.Ponadto nie zasada jedna pani
                drugiej pani ( to była faktycznie jedynie osobista uwaga ) ale trzeba
                obserwowac scene polityczna takze w Warszawie i to nie tylko w aspekcie sfery
                obyczajowej - vide "parada kochajacych inaczej" .Zarzucanie Kaczyńskiemu na
                przykład brak inwestycji w Warszawie , trzeba chwile się zastanowić i
                zweryfikowac , kto decyduje o budzecie stolicy.
                Czy za Kaczyńskiego , wykryto jakąś wielka aferę zwiazaną z przekretami w
                dowolnym aspekcie funkcjonowania stołecznego urzedu municypalnego ????
                A Zoliborz , no cóz dziś juz nie taki ładny, jakos pasuje do jego wizerunku
                leitmotiv z piosenki Kazika.

Pozdrawiam z Bemowa, wcześniej z "czerwonej Woli"
                • jestemzewsi Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 08:59

> Wrażliwym facetem jestem, dopóki , dopóty nie napatoczy się interlokutor ,
                  > który własnie na konkretne argumenty...

Przykro mi, ale w Twoich postach nie było konkretnych argumentów. Czy takim
                  argumentem jest stwierdzenie, np. "z gruntu uczciwy" (jeśli nie cytuję
                  dokładnie, przepraszam). A Twoja odpowiedź - że mam wracac na wieś - była,
                  delikatnie mówiąc, chamska. Stary Żoliborz jest wciąż ładny. Ale przykre jest
                  to, że obaj prezydenci z Zoliborza - i P. Piskorski i L. Kaczyński - nie
                  najlepiej przysłużyli się Warszawie, a Żoliborzowi prawie wcale - wybacz tę
                  prywatę. Mam nadzieję, że na tym poprzestaniemy. Ani Ty mnie nie przekonasz,
                  ani ja Ciebie.
                  • camille_pissarro Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 09:11
                    Załóżmy , że w moich poprzednich postach, nie było konkretnych argumentów ( z
                    czym mógłbym spokojnie polemizować , gdyz inni internauci do nich się odniesli -
                    chociazby vide kataryna ), ale mój poprzedni juz je zwierał.
                    Jeśli zatem jest to Twoja merytoryczna odpowiedź to faktycznie szkoda czasu,
                    gdyz emocjonalna antypatia do Kaczyńskich mnie explicite nie interesuje.
          • maaac Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 07:51
            >Osobie tak z gruntu uczciwej jak Kaczyński

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • fryderyk.moreau to nie jest zbyt skomplikowane 25.06.05, 21:09
        > Właśnie nazwałeś przestępcą człowieka bez prawomocnego wyroku czyli zgodnie z
        > wczorajszą wykładnią sądu dopuściłeś się takiego samego "przestępstwa" za

Profesor prawa, pełniący funkcję ministra sprawiedliwości i prokuratora
        genrelanego nie może nazywać przestępcą osoby, przeciwko której nie toczy się
        żadne postępowanie karne.To jest standard panujący w kazdym cywilizowanym kraju
        i nie trzeba zbyt wiele wysiłku intelektualnego by zrozumieć, dlaczego politycy
        powinni brać odpowiedzialność za wypowiadane przez siebie słowa.
        • sam_sob Re: to nie jest zbyt skomplikowane, ale jednak 26.06.05, 07:27
          u myślących budzi wątpliwość czy za przekonania można skazywać w sytuacji,
          kiedy istnieją środki ochrony dobrego imienia w postępowaniu cywilnym? Z tej
          przyczyny wyrok należy odczytywać jako działenie w celu realizacji walki
          politycznej, od której sądy winny trzymać sie zdaleka.
          • fryderyk.moreau Re: to nie jest zbyt skomplikowane, ale jednak 26.06.05, 10:08
            > u myślących budzi wątpliwość czy za przekonania można skazywać w sytuacji,
            > kiedy istnieją środki ochrony dobrego imienia w postępowaniu cywilnym?

Istnieją też w prawie karnym, więc sąd karny nie może odmówić ukarania kogoś z
            uwagi na ochronę dóbr osobistych w prawie cywilnym. W tym zakresie przepisy kk
            są dla sądu bezwględnie wiążace.

Poza tym nazwanie kogoś "wielokrotnym przestępcą" nie jest wyrażaniem
            przekonań.

> przyczyny wyrok należy odczytywać jako działenie w celu realizacji walki
            > politycznej, od której sądy winny trzymać sie zdaleka.

Masz na to jakieś dowody, czy tak sobie fantazjujesz?
      • dr.kidler Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 21:12
        kataryna.kataryna napisała:

>> Boli, ach jak boli, że oskarżyciel Kaczora nie jest święty.

To wez sobie Apap kolezanko.

• janbezziemi Strach przed "nowa władzą" ? 25.06.05, 21:58
          Telewizja Dworaka jest skandaliczna, ale Polsat i TVN w wieczornym wydaniu dały
          stronnicze sprawozdania z przesłuchania p.Kwasniewskiej. Juz sie boją "nowej
          władzy"? A moze tak szybko nie nalezy witać sie z gąską? A moze kaczką?
          • sawa.com Re: Strach przed "nowa władzą" ? 25.06.05, 22:08
            janbezziemi napisał:

> Telewizja Dworaka jest skandaliczna, ale Polsat i TVN w wieczornym wydaniu
            dały
            >
            > stronnicze sprawozdania z przesłuchania p.Kwasniewskiej. Juz sie boją "nowej
            > władzy"? A moze tak szybko nie nalezy witać sie z gąską? A moze kaczką?

Panie i Panowie, zdaje się że to wam się w głowie kręci.
            Moim zdaniem (nie mam nic wspólnego z dziennikarstwem)za manipulację uznałabym
            nie wspomnienie o tym drobiazgu zza oceanu po takim wyroku na Kaczyńskiego.
            Przecież jakby tak pójść waszym tokiem myslenia to okazałoby się, że w Polsce
            nie ma mafii, nie ma kokainy, mamy sprawne i wiarygodne sądy i bardzo sprawne
            organy ścigania.
            • estera111 Re: Strach przed "nowa władzą" ? 25.06.05, 22:27
              Manipulacji tego typu było więcej. Choćby ostatnia sprawa z paradą równości w
              Wwie. Wiadomości w tym samym dniu pokazały relację z Francji jak jacyś debile
              (choć zarazme geje) wparowali do Kościoła i narobili dymu.
              Wiadomosci pokazały to akurat w dniu kiedy była parada. Jak myślicie czemu ?
            • mgr.prezio To jest robota towarzyszki Waniek, 25.06.05, 22:29
              która mnie już olewa, licząc na jakąś fuchę u Kaczyńskiego.
          • sam_sob Re: Strach przed "nowa władzą" ? 26.06.05, 07:30
            janbezziemi napisał:

N a p o l e o n B o n a p a r t e: "Opinia publiczna to dziwka!"

To powiedzenie w realiach dzisiejszych środków masowego przekazu wymaga
            doprecyzowania.:))
    • olewin Re: Manipulacja TVP 25.06.05, 22:28
      Człowieku .. Narkotyki to najmniejszy z zarzutów .. Są i inne np. ułatwienia w
      ułaskawieniu przestępców bądź przyznawaniu polskiego obywatelstwa ..
    • sawa.com Wyczerpująca informowanie jest dziennikarskim obow 26.06.05, 07:48
      iązkiem. Nie rozumiem oburzenia niektórych w tym założyciela tego wątku.
      Moim zdaniem informację o tym co zeznaje skruszony przestępca w USA trzeba było
      podać już przy informacji o werdykcie sądu. Zdaje się, że sąd nie mógł inaczej
      postąpić w tej sprawie. Tu Kaczyński jest w trudnej sytuacji.
      Chociaż?! Sąd mógł zawiesić wydanie wyroku do wyjaśnienia wszystkich podejrzeń.
      A tak wyszło jak wyszło. Opinia wie, że wokół pana W. kłębią się czarne chmury
      podejrzeń o przestępstwa na wielką skalę. A tu sąd wydaje taki werdykt.

Pan W. nie tylko w zeznaniach przestępcy w USA się przewija. Jest też przecież
      słynna sprawa zwolnienia słowika - zeznania masy - i jeszcze jakieś tam...
    • hepik1 Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 08:02
      To niestety zapowiedź tego ,co nas czeka już za parę miesięcy po wygraniu
      wyborów przez prawicę.
      Zarzucono TV sprzyjanie SLD (i słusznie) a teraz będzie TKM.A co ?Czy oni gorsi?
      Manipulacja nie pierwsza.Po relacji w głownym wydaniu wiadomości z Parady
      Równości dano newsa z przed tygodnia o profanacji przez gejów w Katedrze Notre
      Dame.I była to zupełnie "przypadkowa i niezamierzona" zbitka.
      Panie miej nas w opiece albo przynajmniej zabierz mi telewizor.
      • sawa.com Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 08:24
        hepik1 napisał:

> Panie miej nas w opiece albo przynajmniej zabierz mi telewizor.

Histeryzujesz panie hepi.
        Poprostu prezes Kwiatkowski odzwyczaił cię od bezstronnej informacji. I teraz
        kiedy TVP informuje nas wyczerpująco a nie pod lewicową ideologię, to niektórym
        wydaje się to być aberracją.
        Spokojnie. To tylko rzetelna dziennikarska robota.
        • p.smerf Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 10:46
          I teraz
          > kiedy TVP informuje nas wyczerpująco a nie pod lewicową ideologię, to niektórym
          >
          > wydaje się to być aberracją.
          > Spokojnie. To tylko rzetelna dziennikarska robota.

Oj zgrywus to Ty jeste. Pewnie uwielbiają Cię w towarzystwie, nawet największego
          ponuraka rozśmieszysz.
          • sawa.com Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 11:02
            p.smerf napisał:

> Oj zgrywus to Ty jeste. Pewnie uwielbiają Cię w towarzystwie, nawet
            największeg
            > o
            > ponuraka rozśmieszysz.

I vice versa!

pozdrawiam i uśmiecham się.
        • estera111 Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 11:23
          Komiczne są wypowiedzi kogoś o nikcu 'sawa'.
          Czy jestes tak naiwny czy udajesz ?
          Naporawdę nie masz kompletnie pojęcia o podstawach prawa w Polsce ?
          To wiedz, że sąd w Polsce może wydawać wyroki tylko na podstawie zgromadzonego
          materiału dowodowego, a nie na podstawie tego, że "społeczeństwo wie że nad W.
          zbierają się czarne chmury".
          Gdyby to potoczna wiedza lub społeczna intuicja decydowały o tym czy ktoś jest
          winny czy nie, to nasze państwo niczym nie różniłoby się od np. Iraku z czasów
          Husajna.
        • hepik1 Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 21:55
          sawa.com napisała:

> Spokojnie. To tylko rzetelna dziennikarska robota.

Taaa...Jako news idzie historyjka która się zdarzyła tydzień temu
    • aron2004 Re: Manipulacja TVP 26.06.05, 23:06
      człowieku przecież o Wachowskim każdy kto ma więcej niż 20 lat ma opinię wyrobioną i naprawdę nie musi nic telewizja przypominać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka