Dodaj do ulubionych

Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza?

• ax4 Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 18:58
      widzialem wlasnie fragmenty....SLD celuje chyba w elektorat naiwnych 14-latkow,
      tylko ze ci nie moga glosowac
      • abyss Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 19:48
        Załosny to występ.
        Za to reakcja Cimoszka na pytania dziennikarzy znamienna.
        Nowy Putinek?
    • janek007 Olejniczak powiedzial... 03.07.05, 20:02
      "Dziś musimy dojrzeć takich ludzi. Jeśli my tego nie zrobimy, to nikt inny tego
      nie zrobi" - podkreślił. I dodał, że prezydent Warszawy, kandydat PiS na
      prezydenta kraju, Lech Kaczyński do takiego człowieka mówił: "spieprzaj
      dziadu!".

Panie Olejniczak to nie kto inny jak wy NEOLIBERALOWIE zrujnowaliscie tego
      czlowieka. Jezeli chodzi o Kaczynskiego to nie sadze ze jego wypowiedz odnosila
      sie do kondycji materialnej spauperyzowanego przez POSTKOMUNE==NEOLIBERALOW
      spoleczenstwa. Program i wypowiedzi PiSu i Kaczynskiego w oczywisty sposob temu
      zaprzeczaja ale SLD i odpryski jak kiedys mieli w oczach 'sierp i mlot' to
      teraz ma '$$$$$' i kondomy wiec tego nie widzi.
    • kubapos Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 20:09
      Bardzo ciekawy artykuł. Pan Krzemiński zapomniał jednak o najprostszym
      mechaniźmie jaki działa (i o jaki chodziło specom) w takim i podobnych
      przypadkach w społeczeństwie (i na pojedyńczą jednostkę z resztą też),
      mianowicie: poczucie straty - zawsze cenniejsze i bardziej pożądane staje się
      dla nas to co już potencjalnie straciliśmy, co zostało nam zabrane. Więc teraz
      odzyskujemy coś bardzo cennego.
      Bez względu na poglądy, należy tak prowadzonej kampanii przyklasnąć (Pan
      Profesor sili się na obiektywizm - bo do tego go w sumie zobowiązuje tytuł -
      ale widać też nutkę cynizmu w jego wypowiedzi). A każdy kto choćby
      czytał "Konrada Wallenroda" wie ,że do zwycięstwa prowadzi jedynie bój metodą
      zarówno lwa jak i lisa. Włodzimierz Cimoszewicz (i jego sztab robiący mu
      wzorowy marketing) prowadzi prawdziwą kampanię, a nie przedstawienie na wzór
      telewizji FOX i Jarosława K., który taki model przyswoił sobie aż nadto łatwo i
      wygląda teraz jak karykatura na wielkim telebimie i niebieskim tle z tym swoim
      mlaskaniem i seplenieniem, o wzroście 160 cm nie wspominając. I te sztuczne
      oklaski - za bardzo wszyscy wiedzą jak robi się sitcomy, żeby to mogło posłużyć
      jako zaawansowana socjotechnika - proste i prostackie, obraża inteligencję
      elektoratu.
    • henryk.log Re:Chciałbym zobaczyć Kaczyńskiego jak 03.07.05, 20:09
      >z mikrofonem przypiętym za uchem, w koszuli bez krawata, chodził po scenie,
      przemawiając do członków i sympatyków PiS-u w sposób dynamiczny, bardzo
      emocjonalny i bez kartki<,

a dlaczego ogarnia mnie w tym momencie salwa śmiechu? - tego nie wiem!!
    • niemiec.niemiec Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 20:24
      Na poczatku lat 90tych aktyw komunistyczy wynosil flage PZPRu, zeby momentalnie
      stac sie socjaldemokracja.
      A.d. 2005 SLD stwierdza, ze popiera ponadpartyjnego kandydata Cimoszewicza na
      prezydenta Polski. Cimoszewicz - w 1990 - kandydat postkomunistow w wyborach
      prezydenckich, mowi ze nie jest mu po drodze z SLD.
      Wybory prezydenckie a.d. 2009 - kandydat SLD (jezeli nie zmmienia nazwy) mowi,
      ze zawsze byl przekonany do programu PiSu, ale w przeciwienstwie do PiS on
      naprawde zrealizuje ich program...
    • czerwony_zlodziej Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 20:49
      Przestańcie już tak ekscytować ię tym poskomunitom!

Cytujecie te fragmenty jego wystapień, które ładnie brzmią dla ludu!
      Zamiast obiektywizmu staliście się jego sztabem wyborczym!
      Dla tych, którzy mają zamydlone ślepia:
      CIMOSZEWICZ = SLD!!! TA SAMA BANDA I JAKOŚĆ "ODNOWY" POLEGAJCEJ NA
      ZŁODZIEJSTWIE, UCHWALANIU USTAW POD ZAMÓWIENIE (NP O JEDNORĘKICH BANDYTACH),
      WYPROWADZANIE PAŃSTWOWYCH PIENIĘDZY, TWORZENIE SPÓŁEK ZALEZYN W CELU J.W.
      NIEGDY WIĘCEJ CZERWONYCH ZŁODZIEJÓW!!! A MYDLIĆ OCZY MOŻE CIEMNOCIE ALBO GEJOM
      CO NA JEDNO WYCHODZI!!!

• chris12 SLD mnie nie rajcuje ale Olejniczak, no zobaczymy 03.07.05, 21:05
      W gruncie rzeczy najbardziej chciałbym Tony Blaire na prezydenta czy premiera.
      Niestety mamy do wyboru między Kaczyńskim i Rokitą. Jacy jesteśmy biedni!
    • bartekz1 Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 21:10
      Cóż, Olejniczak miał szansę pokazać Sojusz lepszy, uczciwszy, mający lepsze
      pomysły na przyszłość, no i przede wszystkim chcący rzeczywiście lepszej Polski.
      I pewnie by mu to wyszło, gdyby nie niespójności jego wypowiedzi, które
      pokazują, jak on i SLD myślą naprawdę. Bo jeśli ten Zdrojewski jest taki "be" i
      to do tego stopnia, że mówi "walcie się", to czemu SLD to nie przeszkadzało
      przez poprzednie cztery lata, a zaczęło przeszkadzać dopiero, gdy Zdrojewski
      przeszedł do Samoobrony? I jak się ma wypominanie Kaczyńskiemu jego wypowiedzi
      "spieprzaj dziadu" do obietnic SLD, że będzie prowadziło kampanię wyborczą bez
      ostrych ataków na inne partie?
      Prawdę mówiąc dotąd naprawdę myślałem, że SLD Olejniczaka może być inną, lepszą
      partią. Teraz wiem że się myliłem.
    • czerwony_zlodziej Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 03.07.05, 21:19

Albo co to za obietnice SLD, że nikt z prawomocnym wyrokiem nie będzie nie
      tylkko nalistach ale i w samym sojuszu. A np w takim Radomiu senator Gołąbek,
      ktory ma prawomocny wyrok za nakłanianie biegłego sądowego do sfałszowania
      opinii pozytywnej dla swojego syna, jego synalkowie skazani za napad z bronią w
      ręku i ułaskawiony (nie wiedzieć czemu) przez kolegę z SLD Kwaśniewskiego to
      jest to właśnie NOWE OBLICZE SLD MADE IN OLEJNICZAK!!! Na dodatek beton (nie,
      przepraszam: żelbeton Wikiński, bełkoczący coś o suwerenie jakim jest
      społeczeństwo! Paranoja. Czerwone nigdy się nie zmieni. Nie wiem czy bomba
      atomowa zniszczyłaby tą chęć, ten pęd do społecznych, państwowych, naszych
      pieniędzy!!!

• aniaczepiel Cim na prezia! 03.07.05, 21:35
      Cim! Cim! Cim!
      WŁODEEEK!
      • niezapowiedziany konformizm gora! bunt to nazizm! zawsze z partia! 03.07.05, 22:02

• brynk Re: Program na bis 03.07.05, 22:01
      hirsh - hi hi hii ah ha ha ha ha , hi hi hi ha ha ha ha- ale sie śsmiałem z
      twojej propozycji programowej dla czerwonych złodzieji , to co poponujesz to
      te czerowne ludki nie rozumieja , przeciez oni myslą jak w zsrr i w prl, dla
      nich to tylko dac emerytom 50 zł dodatku i to tylko 20% z nich , podnieśc płacę
      minimalną o 30 zł i dorwać sie do koryta . przecież oni nie maja rozumku , to
      są ludziki -ufo z czerwonej planety zwanej Darmozjada w konstelacji
      Czerwony Kur
      • zenek68 ale ten nowy wataszka w SLD to czereśniak...... 03.07.05, 22:17
        burak pastewny ma odzywki jak za wczesnego gomułki...
    • antonioni1 Cimoszewicz jest moim kandadatem z roządku 03.07.05, 22:19
      Niestety prawica nie ma żadnego, ale to żadnego kandadata godnego wiary.
      Giertych za głupi, Kaczyński za mały.Lepper to lewica z nadania rosyjskiego.
      Ruletka trwa. Zobaczymy. Ale mam nadzieję, że Polacy nie dadzą się na to
      nabrać. Czekam na wybory. Lato jest długie. Tylko spoko... i do jesieni.
      Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że to "lewicowscy" bronią racji stanu
      Polski. Ale draka.
      • ew.sa "Nie będziemy dla Cimoszewicza kulą u nogi " a... 03.07.05, 23:27
        kamieniem młyńskim u szyi!!!:))))
        • tomekjeden Re: "Nie będziemy dla Cimoszewicza kulą u nogi " 03.07.05, 23:39
          Jaki jest powód dla tak nieeleganckiego potraktowania SLD, ew.sa, przez Ciebie?
          Przecież SLD już wyasygnował kilka miliardów złotych na prezydencką kampanię
          swojego kandydata, Pana Włodzimierza Cimoszewicza.
          • zenek68 te mld pln na kampanię Mosze ukradli z KGHM,Orlenu 04.07.05, 00:18
            PZU i gdzie się tylko dało...tak więc nie cwanikuj towarzyszu internauto...
            • tomekjeden Re: te mld pln na kampanię Mosze ukradli z KGHM,O 04.07.05, 00:45
              Aha, a jakie masz na to dowody? Towarzyszu zenku?
              • zenek68 tomek1 towarzyszy to sobie w rodzinie szukaj.... 04.07.05, 01:37
                u mnie tym syfem nikt sią nie zaraził. dowody to masz we wszystkich sejmowych
                komisjach śledczych- wystarczy pilnie słuchać i czytać. to że służby
                przeznaczone do ścigania przestępstw - biorą w nich udział to jest zasługa
                towarzyszy....
                • tomekjeden Re: tomek1 towarzyszy to sobie w rodzinie szukaj. 04.07.05, 10:28
                  zenek68 napisała:

> u mnie tym syfem nikt sią nie zaraził. dowody to masz we wszystkich sejmowych
                  > komisjach śledczych- wystarczy pilnie słuchać i czytać. to że służby
                  > przeznaczone do ścigania przestępstw - biorą w nich udział to jest zasługa
                  > towarzyszy....

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

A tak konkretnie. Gdzie są te dowody, towarzyszko?
            • alfredkujot Re: te mld pln na kampanię Mosze ukradli z KGHM,O 04.07.05, 00:57
              zenek68 napisała:

> PZU i gdzie się tylko dało...tak więc nie cwanikuj towarzyszu internauto...

No "mosze" i PZU , a ja tam typuje na "porozumienie bez barier" to brzmi
              tak "ponadpartyjnie", prawie bezpartynie... no sierotki...po komunie...
              No wiesz ,ta lista "darczyncow" co to ja "Jola" przed komisja "obronila
              bez barier" ,co to ja malzonek pochwalil ze taka "dzielna byla" i ze zwycieska
              taka "Jola "byla" . "Pokonala " tych swintuchow co to chca przejrzystego
              panstwa. No dziadostwo jakie, o ochronie praw osobowych nie slyszalo ?
              To gnoje jakie mieli czelnosc sie dopytywac - a przeciez "ksiezniczek "
              i "dam" to sie o takie rzeczy nie pyta. Nie po to ona "dama" jest
              nieskazitelna i podobno pierwsza zeby "dame"
              jakas demokratycznie wybrana holota wypytywala. Jeszcze sie gnoje nie
              nauczyli. No bezczelnosc motlochu jest porazajaca. Przez 10 lat
              sie nie nauczyli ze "jola " "pierwsza dama " jest i tak ma zostac.
              Bo ona jest "kulturalna " a komu sie nie podoba "Jola" to jest motloch bez
              kultury- proste.
              Bo przeciez komisjant Celinski nakrzyczal na chamstwo ze ma tylko jedna
              prezydentowa i tylko jedna Polske. I ja go rozumiem.....
              taaaak oni ciagle mysla ze sa sila przewodnia - tak sie kiedys nazywalo....
              narodu. ...i nie chca , nie akceptuja zmian , tak sie przyzwyczaili.
              Gdybysmy sejm odgrodzili siatka od reszty spoleczenstwa - zamkneli ich w
              rezerwacie i stworzyli alternatywny rzad to oni by tego nawet nie zauwazyli.
              Oni tzn, cimoszewicze to cale sld dalej by "rzadzili" To wprawdzie nie moj
              pomysl ale nad tym moze trzeba sie zastanowic . Odgrodzic ich drutem kolczastym
              od spoleczenstwa i zrobic rezerwat z komunistami - bedzie atrakcja
              dla turystow , sejm z oleksym, jaskiernia jednoreki, jagiella i dlugoszem
              i krakowskie przedmiescie z kwsami i cimoszkiem.
          • niezapowiedziany Re: "Nie będziemy dla Cimoszewicza kulą u nogi " 04.07.05, 03:16
            a mowili, ze on nie jest zwiazany z SLD... klamali... :(
    • r0b0l nie będziemy kulą u nogi będziemy łańcuchem na szy 04.07.05, 00:49
      ...i. ESELDE NIE DA SIĘ
      widziałem tę waszą hurra żałosną imprezkę - tak, bo już się panoszycie na moim podwórku - i wybiorę choćby lepera z tymińskim, byle was wreszcie szlag trafił. Razem z tym krajem bo chyba inaczej się nie da
      • ksenos Re: nie będziemy kulą u nogi będziemy łańcuchem n 04.07.05, 01:02
        kandydat na prezydenta-bezpartyjny,bezideowy-cimoszewicz??jaka przewrotność
        losu,a nie tak dawno mósiał miec pozwolenie janika by pierdnąć,a teraz taki
        niezalezny.kpina ot co
      • s4321r Re: Podpisuje się dwoma rękami !!! 04.07.05, 06:50
        a
    • fxvi SLD to kamień młyński u szyi "szakala cimioszki".. 04.07.05, 02:48
      kula u nogi to pestka - SLD jest jest raczej kamieniem mlynskim u szyi
      czegokolwiek sie dotknie... A zona (sorrry, bezkrytyczna Malżonka) "z dzika
      wyszlo prosie" jest drugim takim kamieniem...
      We Wprost jest sliczna piosenka Kazika o SLD: "jak ja was [---] nienawidze.."

• r0b0l wojtek wojtek, włodek, włodek: tak skandowali 04.07.05, 08:55
        ręce swędziały a pod ręką nawet granatów nie miałem....
        pamiętacie jak 4 lata temu ci sami skandowali leszek leszek???
        ja jednak o ile w ogóle zagłosuję to na największego świra z tej szajki kandydatów. bo mam dosyć tej nieskończonej agonii państwa, ponoć polskiego i ponoć mojego

im szybciej to szlag trafi tym szybciej można będzie coś od podstaw zbudować. na początek szubienice dla holoty lewej, prawej , liberalnej i ekstremalnej
    • kgb987 Cimoszko to pomysl Kwacha jak wbic do trumny gwo- 04.07.05, 02:57
      zdz temu pezetperowsko-peerelowskiemu SLD..
    • s4321r Jeszcze jedna z dróg ucieczki ... 04.07.05, 06:46
      Gdyby posłów wybierać losowo, np. z książki telefonicznej to była by znacznie
      większa szansa wybrania ludzi uczciwych, mądrych i kompetentnych niż przy
      ordynacji, która jest właściwie jeszcze jedną z dróg ucieczki przestępców przed
      sprawiedliwością

• jaro_ss Od_nowa... 04.07.05, 07:24
      Zwykle mówię: diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni....

Już wolę Kaczora jak tych sprzedawczyków.....
      • glob1 Dawid Goldstein 04.07.05, 07:43
        Tak brzmi prawdziwe imie i nazwisko Cimoszewicza i nalezy o tym pamietac w
        czasie kampanii wyborczej.

Widocznie mial cos do ukrycia, skoro zmienil nazwisko !!!
    • mrlusiek poplotkować z Kaczyńskim, pograć w nogę z Tuskiem 04.07.05, 07:52
      wynudzić się z Borowskim, z serem do Religi ale na mojego przedstawiciela w
      świecie chcę Cimoszewicza !!!
      • luzaczek34 WŁAŚNIE SŁUCHAM CZERWONEJ PARADOWSKIEJ W TOK FM... 04.07.05, 08:17
        ...ona chyba czuje wielką miętę do Cimoszewicza albo bardzo się boi
        dziennikarskiej lustracji....
    • filomena102 Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 04.07.05, 08:58
      "a sala szalała "
      to okręt szaleńców,z dziurą w burcie.
    • pro.filutek1 Re: Konwencja SLD: Sojusz poprze Cimoszewicza? 04.07.05, 13:21
      Cimoszewicz wspolnym kandydatem prawicy!
    • lindow1 Polska wspólnym dobrem POlaków 05.07.05, 10:11
      Włodzimierz Cimoszewicz - prezydentem wszystkich obywateli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka