Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk: Tylko bez partyjnych transparentów

05.07.05, 07:19
Wprowadzmy stanowisko ajatollaha-Maciej G prezydentem Ojciec R Ajatollahem :)
Obserwuj wątek
    • wredna_jedza Bez polityki??? 05.07.05, 07:38
      Ojj, to tym razem jakieś "novum" :)
      Mój "ulubieniec" wreszcie kończy z polityką i zabierze się za to, do czego
      pierwotnie było planowane Radio? Czyli do nowoczesnego głoszenia Ewangelii, a
      nie agitacji, momentami na poziomie "szczekaczek" Goebbelsa?
      Jakoś nie chce mi sie w to wierzyć, że wreszcie da się słuchać tej stacji... :)
      PS - w tym roku chyba nie będzie na Jasnej Górze takich tłumów :)
      • fartur78 Re: Bez polityki??? 05.07.05, 10:02
        A dlaczego? Jeszcze po prostu sie nie dogadał finansowo z żadnym z kandydatów
        albo chce podbić cenę. A to wybitny negocjator...
        • wredna_jedza Re: Bez polityki??? 05.07.05, 10:10
          Może ktoś go w końcu "oświecił", że zgodnie z prawem kanonicznym, jako ksiądz
          nie może zajmować sie polityką Bo za to grożą kary kościelne z ekskomuniką
          włącznie :)
    • asienka32 Myslalam ze o.Rydzyk niczym nie jest w stanie 05.07.05, 07:44
      mnie zadziwic ...
      A tu szok. 200 tys. pielgrzymow Radia Maryja jedzie sie modlic a nie
      politykowac do Czestochowy. SZOK :).
      • lebierre asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHASZ! 05.07.05, 08:50
        Dajesz, jak zreszta wiekszosc, innym myslec za siebie i wyrabiac swoje poglady,
        bez wysilenia sie aby cos sprawdzic. Na pewno zreszta uwazasz ze sa Twoje i
        niezalezne! Ha ha!
        • lebierre ALE JAD - cos nie pasuje do 'poprawnej' koncepcji? 05.07.05, 08:55
          • kropekuk JAD to ja widze u ciebie: nie wiazesz tekstu 05.07.05, 09:03
            Rydzyka z zakazem Benedykta mieszania polityki do religii, nie widzisz, ze sie
            ojcu dyrektorowi zaczyna w koncu kolo tylka palic. A poza tym w Czestochowie
            nikt sie tak naprawde nie modli - TO TYLKO PLEBS MA "WYWCZASY"
            • wredna_jedza Re: JAD to ja widze u ciebie: nie wiazesz tekstu 05.07.05, 09:20
              Albo sie Rydz weźmie w końcu za to co powinien, czyli - nauczanie Ewangelii.
              Albo będzie musiał zwinąc ten "interes" :)
            • karbat Re: Kosciol nas ksztaltuje 05.07.05, 09:27
              kropekuk napisał:

> Rydzyka z zakazem Benedykta mieszania polityki do religii, nie widzisz, ze sie
              >
              > ojcu dyrektorowi zaczyna w koncu kolo tylka palic. A poza tym w Czestochowie
              > nikt sie tak naprawde nie modli - TO TYLKO PLEBS MA "WYWCZASY"

No kropekuk troche obiektywizmu z 10 % moze sie tam szczerze modli.
              A do wywczasow raz w roku ludzie maja do tego prawo.
              Jest to ich wolny wybor gdzie zostawia ciezko zarobione pieniadze .
              • pies_na_czarnych Re: Kosciol nas ksztaltuje 05.07.05, 09:31
                karbat napisał:

> Jest to ich wolny wybor gdzie zostawia ciezko zarobione pieniadze .

Teoretycznie masz racje. Nie zapominajmy jednak, ze wyludzanie pieniedzy jest
                zabronione przez prawo.
            • m15 Re: JAD to ja widze u ciebie: nie wiazesz tekstu 05.07.05, 09:32
              kropekuk to prostak -oswiadczam to wszem i wobec,mysli ze ludzie modla sie
              tylko pod sciana placzu ,wszystkich innych obraza
              • kropekuk Jako anglikanin uwazam ze Bog jest wszedzie 05.07.05, 13:34
                I ze z kazdego miejsca jednako blisko do Boga ;) Bawia mnie poza tym te
                wszelkie semi-poganskie kulty plebejskie, ktorych w polskim i
                meksykanskim "katolicyzmie" od cholery.
                A prostakiem i ANTYSEMITA jestes ty, "Polaku i katoliku".
        • wredna_jedza Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 09:01
          Na początku przed laty Radio jeszcze nadawało sie do słuchania.
          Gdy zaczeli politykowanie, potem "żonglowanie teczkami", a w przerwie upominają
          sie o kase, tego sie słuchac nie da!
          Czy niektórzy "niezależnie" [rzekomo] myślący nie widzą, że jest to permanentne
          naruszanie VIII przykazania?
          • karbat Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 09:21
            wredna_jedza napisała:

> Na początku przed laty Radio jeszcze nadawało sie do słuchania.
            > Gdy zaczeli politykowanie, potem "żonglowanie teczkami", a w przerwie
            upominają
            > sie o kase, tego sie słuchac nie da!
            > Czy niektórzy "niezależnie" [rzekomo] myślący nie widzą, że jest to
            permanentne
            > naruszanie VIII przykazania?
            >

A ty myslalas ,ze w Radiu czy na Czestochowie chodzi o przykazania????

Ale zawsze mozesz sie tam wybrac ....aby byc tam blizej Boga jak glosza co
            niektorzy ksieza .
            • wredna_jedza Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 09:37
              > A ty myslalas ,ze w Radiu czy na Czestochowie chodzi o przykazania????
              W Częstochowie na pielgrzymce byłam kilkakrotnie - przy czym NIGDY z ekipą Radia
              Maryja :D
          • m15 Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 09:40
            wredna_jedza napisała:

> Na początku przed laty Radio jeszcze nadawało sie do słuchania.
            > Gdy zaczeli politykowanie, potem "żonglowanie teczkami", a w przerwie
            upominają
            > sie o kase, tego sie słuchac nie da!
            > Czy niektórzy "niezależnie" [rzekomo] myślący nie widzą, że jest to
            permanentne
            > naruszanie VIII przykazania?
            >
            bardzo smieszny tekst ,szczególnie "tego sie sluchac nie da "
            po pierwsze -sluchanie nie jest obowiazkowe
            po grugie -radio bylo tworzone nie dla komuchów
            po trzecie -dzieki bogu wielki cenzor poszedl precz tylko jakas wredna jedza
            chce recenzowac audycje radiowe
            • wredna_jedza Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 09:53
              > bardzo smieszny tekst ,szczególnie "tego sie sluchac nie da "
              > po pierwsze -sluchanie nie jest obowiazkowe
              Jeśli uważasz, że da się słuchać ciągłych rojeń o jakimś
              żydowsko-masońsko-komunistyczno-europejskim spisku to sorki, ale chyba ci nieźle
              mózg wyprali.

> po grugie -radio bylo tworzone nie dla komuchów
              Miało być stworzone dla głoszenia Ewangelii - jeszcze nie mam sklerozy, o jakich
              pięknych założeniach mówiono na początku :D
              Czym sie stało?
              Niestety - tu Wałęsa ma rację, że to polityczna tuba frustratów i popaprańców.
              Jakoś w latach 80-tych nie słyszeliśmy niektórych nazwisk, że są przeciw komunie
              :D Teraz na falach Radia MAryja robią sie na "zbawców Ojczyzny"
              A fe!

> po trzecie -dzieki bogu wielki cenzor poszedl precz tylko jakas wredna jedza
              > chce recenzowac audycje radiowe
              Nie che recenzować, bo to nie mój zawód. Tylko jako wierna "owieczka" chce się
              upomniec o to, do czego to Radio było tworzone. A póki co, to zajmowało sie
              polityką najgorszego lotu.
              Plus bezczelne upominanie się o pieniądze.
              Nie dzwońcie zbyt długo do Radia, tylko zaoszczędzone pieniądze przyślijcie -
              sorry, ale mniej więcej taki tekst słyszałam na własne uszy.
              Jako osobie wierzącej i praktykującej - zrobiło mi sie słabo :/
              • m15 Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 10:08
                nie wiem czy jestes wierzaca czy nie i wcale mnie to nie obchodzi ,ja jestem
                katolikiem ,lecz radia jeszcze nie sluchalem ,nie czulem takiej potrzeby ,jesli
                tresci audycji ci nie odpowiadaja to po kiego sie katujesz sluchaniem ,czy
                jestes masochistka,czy to jakis inny rodzaj zboczenia ,mysle iz jestes raczej
                ateistka walczaca z kosciolem która podszywa sie pod wierzaca by
                psychologicznie wzmocnic sile wlasnych argumentów,to bardzo brzydki zwyczaj
                • wredna_jedza Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 10:18
                  Na począttku - czyli w latach 90-tych, gdy Radio Maryja zaczeło działalnośc w
                  Polsce - słuchałam, nie przeczę. Ale jak zaczęly sie polityczne brednie i
                  oskarżenia wyssane z palca - przestałam.
                  Na podstawie czyichś urojeń oskarżac o żydowskie pochodzenie - bo tak przez
                  długi czas klepano o kard. Macharskim, to dla mnie, jako rodowitej krakowianki,
                  było ponad moje nerwy.
                  Do JP2 też Radio miało przez pewien czas pretensje o dialog z Żydami.
                  W kampanii unijnej - papież o wstąpieniu do Unii wyrażał sie pozytywnie, w Radiu
                  - była puszczana tylko część wypowiedzi.
        • asienka32 Re: asienko - BO CZYTASZ O NIM W GW A NIE SLUCHAS 05.07.05, 10:15
          Moje wypowiedzi sa moimi wypowiedziami.
          Nie jest mi po drodze ani z Rydzykiem, ani z Michnikiem. Jestem
          przedstawicielem gatunku, ktory wedlug GW nie istnieje. Wyborcza od lat lansuje
          model dwubiegunowy, ktory po krotce mozna okreslic tak: kto nie jest z nami
          jest z Rydzykiem.
          Nami ...czyli postepowa inteligencja reprezentowana przez "wielkie autorytety
          moralne" (czesto samozwancze) skupione wokol PeDecji czyli Michnika,
          Jaruzelskiego, Kutza, Kiszczaka, Mazowieckiego, Kwasniewskiego itd... z
          ostatnia gwiazda Cimoszewicza.
          • wredna_jedza Witam w klubie 05.07.05, 10:21
            Coś mi sie wydaje, że zarówno GW jak Rydzyk prezentują podobne myślenie. Kto
            nie z nami, ten jest w obozie "przeciwnika".
            Jeśli ktoś wyrazi sie krytycznie o GW - od razu zarabia przezwisko "Moherowy Beret"
            Jeśli ktoś wyrazi sie krytycznie o Rydzyki - od razu jest "czerwoną zarazą" albo
            "żydofilem od Michnika".
            Najprawdopodobniej do części osób nie dociera, że nie można być ani w jednym ani
            w drugim "obozie :D
            Może by sie przydało zdjąć klapeczki z oczu?
            • asienka32 Re: Witam w klubie 05.07.05, 11:07
              wredna_jedza napisała:
              > Może by sie przydało zdjąć klapeczki z oczu?

Ja mysle, ze to jest celowa "polityka" Gazety promujaca PeDe i Cimoszewicza.
              Zreszta razem z Rydzykiem sie wzajemnie nakrecaja i promuja. Moim zdaniem gdyby
              nie GW nikt nie wiedzialby, kto to jest Rydzyk.Pozdrawiam.
      • tajak Re: Myslalam ze o.Rydzyk niczym nie jest w stanie 05.07.05, 09:00
        asienka32 napisała:

> mnie zadziwic ...
        > A tu szok. 200 tys. pielgrzymow Radia Maryja jedzie sie modlic a nie
        > politykowac do Czestochowy. SZOK :).
        Może o.R już wydrukował swoje transparenty za niezła kasę , po co mu konkurencja.
      • jestemzewsi Re: Szok 05.07.05, 09:02
        Dla mnie to szok, że ktoś mógł uwierzyć Ojcu Dyrektorowi...
    • t-800 Re: O. Rydzyk: Tylko bez partyjnych transparentów 05.07.05, 07:47
      A Cimoszewicz kampanię rozpoczął na Uniwersytecie. Powinien się uczyć od Rydzyka.
    • wredna_jedza Re: O. Rydzyk: Tylko bez partyjnych transparentów 05.07.05, 08:04
      Nie ta wiara przyjacielu :))))))))
      W kościele katolickim Rydzyk musiałby najpierw zostać biskupem, a wtedy, gdy
      reszta Episkopatu wybierze go Przewodniczącycm Konferencji, byłby na stanowisku
      równorzędnym proponowanemu przez ciebie Ajatollahowi :)))))
      Ale w naszym Episkopacie może siedzą "konserwy", a na pewno nie totalne głąby :)
      Juz nie przesadzaj :)
      • patman Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni 05.07.05, 09:23
        A jeśli Rydzyk zostanie papieżem?
        • wredna_jedza Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 09:36
          Tylko tak można zakwalifikowac twój tekst :))))))))))))))))))
          Uprzedzaj na drugi raz, gdy piszesz coś równie śmiesznego, bo nie chce mi sie co
          chwile wycierać monitora :))))))))))))))))

Papieża wybierają spośród grona kardynałów, a Rydz nawet nie jest biskupem :D
          Chyba by Benedykta XVI musiało "nawiedzić', żeby Rydza mianował kardynałem
          :))))))))))))
          • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 10:50
            Twoja wiedza jest niekompletna. Papieżem może zostać każdy ksiądz. Praktyka
            natomiast jest taka, że wybiera sie spośród kardynałów.
            P.
            • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 10:56
              Nawet nie każdy ksiądz, teoretycznie każdy mężczyzna-katolik, który nie jest żonaty.
              Kiedy po raz ostatni wybrano papieżem nie-kardynała? Hę?
              • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 11:10
                A co to ma za znaczenie? NApisałąś, że o. Rydzyk nie może zostać Papieżem, bo
                nie jest nawet biskupem. Napisałaś więc nieprawdę. I tyle.
                P.
                • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 11:17
                  W obecnej praktyce nie może bo nie jest biskupem :D
                  Chyba nie sądzisz, że kardynałowie dostaliby takiego "zaćmienia" że zostałby
                  wybrany :))))))))))))))
                  • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 11:30
                    Upierasz się bez sensu. Rydzyk może zostać wybrany na Papieża nawet nie będąc
                    biskupem. A "zaćmienie" kardynałów nie ma tu nic do rzeczy.
                    P.
                    • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 11:50
                      Byłby to cud :)))))))))
                      • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 12:03
                        Ale nie oceniamy realnych szans kandydata, tylko dyskuyujemo o tym, czy może
                        zostać Papieżem, czy nie.
                        P.
                        • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 12:07
                          Prędziej Dziwisz zostanie Janem Pawłem III, jeśli sie już chcesz bawić w
                          "gdybologie stosowaną" :D
                          Od ilu lat nie praktykuje sie wyboru nie-biskupa na papieża? Ponawiam pytanie...
                          • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 12:10
                            Nie chodzi mi o gdybologię, tylko o prawdę. A ta jest taka, że o. Rydzyk może
                            zostać Papieżem, a ty napisałąś, że nie może.
                            P.
                            • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 12:15
                              Ty naprawde nie łapiesz różnicy między pojęciem "teoretycznie", a "praktycznie"?
                              Żeby został wybrany musiałby być (1) jakąś wybitną osobowością w Kościele, na
                              dodatek (2) szeroko znaną. :)
                              Więc - nie ma szans :D
                              Prędzej możliwa byłaby moja "gdybologia" z poprzedniego postu, bo przynajmniej
                              spełnia warunek (2) ;)))))))))
                              • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 12:17
                                To zdaje się ty nie rozumiesz istoty sprawy, a raczej nie chcesz się przyznać do
                                tego, że napisałaś nieprawdę. Istotą było to, czy o. Rydzyk może zostać
                                Papieżem, a nie jakie są jego szanse na wybór.
                                P.
                                • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 13:42
                                  > Istotą było to, czy o. Rydzyk może zostać
                                  > Papieżem, a nie jakie są jego szanse na wybór.
                                  A to nie to samo?
                                  Bo inaczej to wychodzi masło maślane :D
                                  • petrokles Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 13:45
                                    Oczywiście, że to nie to samo! Ale może wytłymaczę inaczej: chodziło o to, czy
                                    istnieją możliwości prawne, żeby o. Rydzyk, nie będąc kardynałem, a nawet
                                    biskupem, mógł zostać wybrany na Papieża.
                                    P.
                                    • wredna_jedza Re: Kawał miesiaca :)))))))) 05.07.05, 13:47
                                      Teoretycznie - istnieją :)
                                      Praktycznie - dawno tego zaniechano, papież jest wybierany sposród kardynałów.
    • jestemzewsi Re: Biedny OSZOŁOM, już się pewnie... 05.07.05, 08:04
      szykował!!!:-)))
    • panie_p0sle O. Rydzyk: Tylko bez partyjnych transparentów 05.07.05, 08:04
      To biale miejsce pod broda, to tarcza dla diabla :)
    • stefan58 BRAWO OJCIEC TADEUSZ RYDZYK. Fantastycznie 05.07.05, 08:45
      BRAWO OJCIEC TADEUSZ RYDZYK . Tak trzymać. Za Twoją mądrość i patriotyzm jesteś
      powszechnie ceniony. Oszczerstwa rzucane w mediach może wreszcie doczekają się
      sprostowania. Możecjeszcze nie teraz i nie w "GW"
      • jestemzewsi Re: BRAWO OJCIEC TADEUSZ RYDZYK. Fantastycznie 05.07.05, 08:48
        stefan58 napisał:

> BRAWO OJCIEC TADEUSZ RYDZYK . Tak trzymać. Za Twoją mądrość i patriotyzm
        jesteś
        >
        > powszechnie ceniony.

Oj, tak, tak. Np. przez różnych "oszolomow.z.radia.maryja".
      • kropekuk To nie Rydzyk - TO BULLA BENEDYKTA podzialala 05.07.05, 09:04
        na tego rozpolitykowanego sekciarza jak straszak;)
        • wredna_jedza Re: To nie Rydzyk - TO BULLA BENEDYKTA podzialala 05.07.05, 09:18
          Zwłaszcza że z Be... uuups, kard. Ratzingerem już przed laty zaliczył "bliskie
          spotkania 3 stopnia", gdy z Bawarii zwiewał, gdzie pieprz rośnie. Czyli niestety
          do nas :)))))))))
          • kropekuk Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 09:23

• wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 09:41
              Przecież w słynnym dokumentalnym filmie TVP o wyczynach Rydza, o który była
              wielka awantura, że to "manipulacja", akurat część dotycząca działalności
              Rydzyka na terenie Niemiec była prawdziwa.
              Rydzyk w Bawarii założył Radio gdzieś na przełomie lat 80-90 i zaczął uprawiać
              propagande w swoim stylu. [przy przeprowadzce znalazłam w swoich papierach "Echo
              Medjugorja" tam właśnie wydawane, z tekstami jego autorstwa] :D
              Tylko że Episkopat Niemiec oraz biskup Monachium [bezpośrednio następca
              Ratzingera] byli bardziej rozgarnięci od naszych i błyskawicznie go pogonili.
              • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 10:55
                Co ty opowiadasz? Co ma jakikolwiek Eiskopat do zakonnika, jakim jest o. Rydzyk?
                Nawet miejscowy biskup niec mu nie może nakazać, czy zakazać. Zakonnik podlega
                wyłącznie władzy swych zakonnych przełożonych. A więc jak juz coś piszesz, to
                najpierw sparwdź, zanim napiszesz nieprawdę.
                P.
                • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 10:58
                  Dokładniej to Episkopat może upomnieć władze zakonne :D Zwłaszcza, jesliby
                  zakonnik robił rzeczy niezgodne z wiarą.
                  Jakoś Niemiaszki sobie z nim poradzili, tylko nasi nie mogą :D
                  • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:04
                    Nie masz racji. Władze zakonne, w tym przzypadku Generał redemptorystów,
                    poglegają wyłącznie Papieżowi.
                    P.
                    • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:19
                      Przepisy od momentu jego wylotu z hoooookiem z Bawarii sie nie zmieniły.
                      Wtedy JP II o niczym nie wiedział [podobno]. :D
                      • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:31
                        O czym ty piszesz? Może jakieś konkrety a nie banały?
                        P.
                        • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:33
                          Przeciez powyżej napisałam w poprzednich postach.
                          Nie chce ci sie przeczytać?
                          • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:34
                            CZytałem, ale żadnych konkretów nie znalazłem. Tylko twoje przypuszczenia.
                            P.
                            • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:39
                              Przypuszczenia?
                              Jak chcesz konkretów...
                              Rydz wtedy m.in. [oprócz rozgłośni radiowej] wydawał na terenie Niemiec "Echo
                              Medjugorja", które było rozprowadzane w Polsce. Mam jeszcze dwa egzemplarze,
                              bodaj z roku 1991. Z jego tekstami :D
                              Propagując coś, co nie ma akceptacji kościoła, bo nie wiadomo do końca, czy "to"
                              co sie objawia tym dzieciom [teraz już chyba dorosłym], to na pewno Maryja.
                              Ale jeśli sie z tym nigdy nie zetknąłeś, to nie wiesz o czym mówie :D Dla ciebie
                              są to tylko przypuszczenia.
                              • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:42
                                Czyli Episkopat niemiec wywalił wtedy za to o. Rydzyka z hukiem z Niemiec? Czy
                                dobrze odczytuję twoje posty?
                                P.
                                • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:45
                                  Między innymi za to.
                                  • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 11:51
                                    I w kółko Macieju - jak Episkopat (jeżeli już, to miejscowy biskup) może usunąć
                                    z terenu kraju zakonnika podlegającego Prowincjałowi? Zresztą Rydzyk nie robił
                                    nic na własną rękę. Wszytkie jego działania musiały mieć akceptację
                                    przełożonych. Jeśli twierdzisz co innego, po prostu mijasz się z prawdą.
                                    P.
                                    • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 12:03
                                      Z tego co napisałeś, wynikałoby zatem, że nasz papież miał rozdwojenie jaźni :D
                                      Skoro tylko papież może "ustawić do pionu" jakiś zakon :D
                                      Najpierw Rydzyk musiał sie zamknąć za działalność na terenie Niemiec, potem za
                                      taką samą działalność w Polsce, papież go pobłogosławił :D
                                      Bo stanowisko władz zakonnych Redemptorystów sie nie zmieniło :D
                                      • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 12:05
                                        Chba nie mamy o czym dyskutować. Nie przyjmujesz faktów do wiadomości i upierasz
                                        sie przy swojej nieudowodnionej teorii. To o czym tu gadać?
                                        P.
                                        • wredna_jedza Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 12:09
                                          To ty do faktów, które sie wydarzyły, doszukujesz sie interpretacji w przepisach :D
                                          Bo to, że Rydzyk działał w Niemczech - jest faktem, i to że mu działalność
                                          zamknięto - jest faktem. I było to bez interwencji papieża. Wbrew temu, co jest
                                          w przepisach :D
                                          Więc temat chyba zamkniemy :D
                                          • petrokles Re: Wiesz cos wiecej na ten temat? DAWAJ!!! 05.07.05, 12:11
                                            Zamknięto? Kto, kiedy, jak? Konkrety, a nie ogólniki!
                                            P.
                                          • kropekuk Niemcy nie maja KONKORDATU. A moze Rydza usadzono 05.07.05, 13:37
                                            zwykla decyzja administracyjna?
                    • kropekuk No to Niemcy przez Ratzingera (prawa reka Wojtyly) 05.07.05, 13:36
                      sobie z Rydzykiem poradzili - tak jeszcze prosciej i bardziej przekonujaco ta
                      sprawa wyglada :)))))))
                      • wredna_jedza Re: No to Niemcy przez Ratzingera (prawa reka Woj 05.07.05, 13:42
                        :))))))))))))
                        O tym samym napisałam gdzieś powyżej :)))))))))))
        • karbat Re: To nie Rydzyk - TO BULLA BENEDYKTA podzialala 05.07.05, 09:36
          Ale rydzyk robi ludziom w Polsce wodze z mozgu ,..... nie po raz pierwszy .

Najpierw latami w radiu politykuje ,blaznuje i sieje
          (przy okazji robi niezla kase jak przystalo na postepowego duchownego ),
          zaklada partie Maryja .
          Nastepnie wzywa baranki i owieczki aby nie politykowaly ,tylko sie modlily.

Narod juz ma .... rozdwojenie jazni, wysiane przez rydzyka.

• kosher_cunt A co Ty wiesz o praniu mozgu? 05.07.05, 10:00
            Tobie chyba niezle wyprali, skoro wypowiadasz sie na tematy, o ktorych nie masz
            pojecia.
    • bbombel_reaktywacja DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:21
      Prosze nie nazywac pilegrzymki imprezka. Moze dla Was jest to ipmreza natomiast
      dla ludzi wierzacych jest to bardzo wazne wydarzenie duchowe w roku. Impreza
      kojarzy mi sie z tancem, smiechem, spozywaniem alkoholu itp.
      Druga sprawa prosze nie nazywac partii Macierewicza Partia Maryja, gdyz tylko Wy
      tak ja nazywacie, to Wy wymysliliscie to okreslenie aby spowodowac zamaet aby
      ludzie poczuli sie zgorszeni tym ze tak nazywa sie ta partia.
      uzywac Imienia Maryji do Waszych brudnych politycznych celow jest haniebne.
      • kropekuk I amen. Nb. skad sie te popielgrzymowe noworodki 05.07.05, 09:24
        biora? Aniolek z nieba je pielgrzymujacym panienkom przynosi?
        • m15 Re: I amen. Nb. skad sie te popielgrzymowe noworo 05.07.05, 09:42
          kropekuk napisał:

> biora? Aniolek z nieba je pielgrzymujacym panienkom przynosi?
          kolejny przyklad iz kropekuk to zwykly prostak ,na dodatek z wielkimi
          kompleksami
          • kropekuk Przeczysz TEZIE, czy atakujesz mnie, bo prawda 05.07.05, 13:38
            dla ciebie niewygodna?
      • pies_na_czarnych Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:24
        bbombel_reaktywacja napisał:

> Prosze nie nazywac pilegrzymki imprezka. Moze dla Was jest to ipmreza
        natomiast
        > dla ludzi wierzacych jest to bardzo wazne wydarzenie duchowe w roku.

Podaj ich do sadu z oskarzenia o obraze uczuc religijnych. Co sie bedziesz
        szczypal!
        • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:32
          Sadzac po tym jak dziala wymiar sprawiedliwosci nic bym nie uzyskal, jesli nawet
          maja problem ze skazaniem Urbana
          • m15 Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:47

> Sadzac po tym jak dziala wymiar sprawiedliwosci nic bym nie uzyskal, jesli
            nawe
            > t
            > maja problem ze skazaniem Urbana
            czlowieku nie widzisz co za lewacko ubeckie towarzycho siedzi na tym forum,nie
            przekonuj ich bo to jest niemozliwe ,to ludzie niereformowalni,po totalnym
            praniu mózgów ,wychowani w systemie i z systemu czerpiacy ,nie tylko
            natchnienie ,to cos w rodzaju czerwonej zarazy
            • wredna_jedza Radio-maryjna tolerancja 05.07.05, 10:07
              Obrażasz mnie swoim tekstem!
              Każdy, kto wypowie sie krytycznie o Radiu Maryja, to od razu "czerwona zaraza".
              Czekam, kiedy Benedykt XVI was skrytykuje :D
              • m15 Re: Radio-maryjna tolerancja 05.07.05, 10:11
                wredna_jedza napisała:

> Obrażasz mnie swoim tekstem!
                > Każdy, kto wypowie sie krytycznie o Radiu Maryja, to od razu "czerwona
                zaraza".
                > Czekam, kiedy Benedykt XVI was skrytykuje :D
                >
                przepraszam bardzo ,lecz to bylo tylko do czerwonej zarazy
                • sceptyk40 Re: Radio-maryjna tolerancja 05.07.05, 10:45
                  "Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia nie ubierają tego faktu
                  w słowa" - ten cytat polecam, może pomoże (?)
            • pies_na_czarnych Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 13:29
              m15 napisał:

> bbombel_reaktywacja napisał:
              >
              > > Sadzac po tym jak dziala wymiar sprawiedliwosci nic bym nie uzyskal, jesl
              > i
              > nawe
              > > t
              > > maja problem ze skazaniem Urbana
              > czlowieku nie widzisz co za lewacko ubeckie towarzycho siedzi na tym
              forum,nie
              > przekonuj ich bo to jest niemozliwe ,to ludzie niereformowalni,po totalnym
              > praniu mózgów ,wychowani w systemie i z systemu czerpiacy ,nie tylko
              > natchnienie ,to cos w rodzaju czerwonej zarazy

:)))))))))))))))))))))))))))
      • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:44
        > Prosze nie nazywac pilegrzymki imprezka. Moze dla Was jest to ipmreza natomiast
        > dla ludzi wierzacych jest to bardzo wazne wydarzenie duchowe w roku. Impreza
        > kojarzy mi sie z tancem, smiechem, spozywaniem alkoholu itp.
        Dla mnie to jest niestety "impreza", choć jestem osobą wierzącą. Przecież trudno
        określić inaczej organizowane przy tej okazji koncerty na Wałach Jasnogórskich
        Violci Villas czy Krzysztofa Krawczyka :)
        W Częstochowie byłam na pielgrzymce kilka razy. Przy czym NIGDY z ekipą Radia
        Maryja.
        To co tam wyprawia Rydzyk, dla mnie z duchowością nie ma nic wspólnego :D
        • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:48
          Jesli wedlug Ciebie oj. Rydzyk (i zapewne Radio Maryja) nie maja nic wspolnego z
          duchowoscia to pewnie nalezysz do jakiejs sekty.
          Chce przypomniec ze wystepujac przeciwko Radiu Maryja, atakujecie rowniez
          Kosciol wlacznie z pogladami Jana Pawla II ktory zawsze popieral Radio Maryja
          • kosher_cunt Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 09:57

> Jesli wedlug Ciebie oj. Rydzyk (i zapewne Radio Maryja) nie maja nic wspolnego
            > z
            > duchowoscia to pewnie nalezysz do jakiejs sekty.
            > Chce przypomniec ze wystepujac przeciwko Radiu Maryja, atakujecie rowniez
            > Kosciol wlacznie z pogladami Jana Pawla II ktory zawsze popieral Radio Maryja

Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja z wiara katolicka maja tyle wspolnego, ze
            wiedza, ze jest taka. O Rydzyku wiedza, ze jest, ale pewnie nie slyszeli jego
            glosu ani nie potrafia powiedziec, co dokladnie powiedzial niewlasciwego.
            Koszerna gazetka im powiedziala, ze mowi zle, to powtarzaja jak malpy.
            Rydzyka nienawidza z definicji. I to nie dlatego, ze prowadzi sobie radio, ale
            dlatego, ze coraz wiecej osob przestaje reagowac alergicznie na jego prase,
            radio i telewizje. Magiczne zaklecia konkurencji przestaly dzialac.
            • wredna_jedza Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 10:05
              > Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja z wiara katolicka maja tyle wspolnego, ze
              > wiedza, ze jest taka. O Rydzyku wiedza, ze jest, ale pewnie nie slyszeli jego
              > glosu ani nie potrafia powiedziec, co dokladnie powiedzial niewlasciwego.
              > Koszerna gazetka im powiedziala, ze mowi zle, to powtarzaja jak malpy.
              > Rydzyka nienawidza z definicji. I to nie dlatego, ze prowadzi sobie radio, ale
              > dlatego, ze coraz wiecej osob przestaje reagowac alergicznie na jego prase,
              > radio i telewizje. Magiczne zaklecia konkurencji przestaly dzialac.
              Swoim postem mnie obrażasz kobieto!
              Bynajmniej nie kieruję się poglądami GW tylko własnymi oczami i uszami oraz
              zdrowym rozsądkiem.
              • petrokles Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:02
                A przecież stwierdziłaś wcześniej, że nie słuchasz Radyja? Skąd więc czerpiesz
                wiedzę o emitowanych przez nie treściach? Oj, kłamczuszek!
                P.
                • wredna_jedza Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:22
                  Przecież nie napisałam, że nie słucham "w ogóle" :D
                  • petrokles Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:32
                    No to jakich audycji słuchasz? I jaki % czasu antenowego przeznaczony jest na
                    publicystykę?
                    P.
                    • wredna_jedza Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:34
                      > No to jakich audycji słuchasz?
                      Głównie modlitw, po reszcie mam niestrawności :D
                      > I jaki % czasu antenowego przeznaczony jest na
                      > publicystykę?
                      Przeciez nie prowadze badań statystycznych :D
                      • bbombel_reaktywacja Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:39
                        Mozna sie nie zgadzac z politykami wystepujacymi w Radiu Maryja (prawicowi
                        politycy) ael skoro krzyczycie tak o tolerancji to czemu sami jestescie tak
                        nietolerancyjni w stosunku do myslacych inaczej?

Waszym haslem powinno byc:
                        „Nie zgadzam się z tobą, lecz zawsze będę bronił
                        twego prawa do głoszenia własnych poglądów.”
                        Wolter
                        • wredna_jedza Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:49
                          Mnie najbardziej wkurza jedno w RM, że jeśli mam o nich krytyczne zdanie, to od
                          razu jestem kwalifikowana jako "czerwona zaraza" lub "żydofil od Michnika".
                          Czy nikt nie potrafi zrozumieć, że w tym kraju są też ludzie normalnie myślący,
                          którym wszelaki radykalizm jest obcy?

PS - To są politycy skrajnie prawicowi - choć w sumie polską "prawice" trudno
                          nazwać prawicą. Bo ich poglądy to "religijna lewica".
                          • bbombel_reaktywacja Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 11:51
                            Platforma Obywatelski nie nalezy do skrajnej prawicy a mimo to jest nawet za
                            bardziej radykalnym otwarciem teczek niz PiS
                            • wredna_jedza Re: Wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadaja 05.07.05, 12:05
                              Bo Platforma to prawica, jeśli patrzec na ich program :D
                              Natomiast u reszty partii, podział lewica-prawica określa się nie poglądami
                              polityczno-gospodarczymi, a głównie stosunkiem do kościoła.
                              Stąd też za prawice uważa sie LPR, które program ma praktycznie lewicowy, a
                              liberalne SLD to lewica <lol>
          • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:58
            > Jesli wedlug Ciebie oj. Rydzyk (i zapewne Radio Maryja) nie maja nic wspolnego
            > z
            > duchowoscia to pewnie nalezysz do jakiejs sekty.
            Nie, do kościoła katolickiego, którego głowa jest papież, z siedzibą w Rzymie.
            Rydzyk i jego rozgłośnia, to niestety kościół toruńsko-katolicki. A grozi mu
            pójscie droga bp Lefebvre :D Który w końcu zarobił ekskomunikę.

> Chce przypomniec ze wystepujac przeciwko Radiu Maryja, atakujecie rowniez
            Tylko że dobrze pamiętam, jak sobie wycieraliście gębę hasłem Jan Paweł II na
            falach Radia Maryja. I niejeden raz RM wyrażało sie krytycznie o papieżu, aż
            było wstyd słuchac, że takie teksty przechodzą w rzekomo katolickim Radiu.
            W dniu 1 kwietnia na wszystkich stacjach radiowych i telewizyjnych prawie od
            rana leciał przekaz z Watykanu, w Radiu Maryja w najlepsze trwało "żonglowanie
            teczkami", ockneliście sie dopiero wieczorem.
            Rydzyk sobie zapomniał, albo nie zna Kodeksu prawa kanonicznego, że jako ksiądz
            nie może sie zajmować działalnością polityczną.
            • kosher_cunt Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 10:20
              > Tylko że dobrze pamiętam, jak sobie wycieraliście gębę hasłem Jan Paweł II na
              > falach Radia Maryja. I niejeden raz RM wyrażało sie krytycznie o papieżu, aż
              > było wstyd słuchac, że takie teksty przechodzą w rzekomo katolickim Radiu.
              > W dniu 1 kwietnia na wszystkich stacjach radiowych i telewizyjnych prawie od
              > rana leciał przekaz z Watykanu, w Radiu Maryja w najlepsze trwało "żonglowanie
              > teczkami", ockneliście sie dopiero wieczorem.
              > Rydzyk sobie zapomniał, albo nie zna Kodeksu prawa kanonicznego, że jako ksiądz
              > nie może sie zajmować działalnością polityczną.

Ale bzdury. Zadne radio nie popularyzuje pogladow JP II jak RM. Puszczaja cale
              wystapienia papieza bez zadnego komentarza. Spieranie sie czy rozmawianie o
              listach czy wypowiedziach papiezy nie jest grzechem. Nigdy nie podawazali zasad
              wiary czy pogladow papieza zawartych w encyklikach.
              > W dniu 1 kwietnia na wszystkich stacjach radiowych i telewizyjnych prawie od
              > rana leciał przekaz z Watykanu, w Radiu Maryja w najlepsze trwało "żonglowanie
              > teczkami", ockneliście sie dopiero wieczorem.
              Zonglowanie teczkami? Do poludnia nie ma programow politycznych w RM. Cos Ci sie
              chyba stacje pomylily.
              • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 10:25
                > Ale bzdury. Zadne radio nie popularyzuje pogladow JP II jak RM. Puszczaja cale
                > wystapienia papieza bez zadnego komentarza.
                Żadne? No cóż, Radio Maryja "kasuje" regularnie lokalne rozgłośnie katolickie :D
                Wasz głos jest jedynie słuszny...
                > Zonglowanie teczkami? Do poludnia nie ma programow politycznych w RM. Cos Ci si
                > e
                > chyba stacje pomylily.
                Po 16 wróciłam wtedy z pracy, na RM nie było ani mru mru o tym, co sie dzieje w
                Watykanie. Wobec czego przełączyłam sie na radio publiczne, gdzie szło "na żywo".
                Jak na razie to usiłujesz mi wmówić skleroze, ale to dla was typowe.
                • kosher_cunt Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 10:35
                  > Po 16 wróciłam wtedy z pracy, na RM nie było ani mru mru o tym, co sie dzieje w
                  > Watykanie. Wobec czego przełączyłam sie na radio publiczne, gdzie szło "na żywo
                  > ".

Sama sie placzesz. To kiedy bylo to zonglowanie teczkami?
                  Fakt, ze na zywo stalej relacji z Rzymu nie bylo. A modlitwy za zdrowie papieza
                  slyszlas?
                  Piszesz co Ci sie wydaje, a nie co bylo. Typowe!

> Jak na razie to usiłujesz mi wmówić skleroze, ale to dla was typowe.
                  >

Dla Was? Sama widzisz, ze krecisz w swoich postach, najpierw teczki slyszalas, a
                  potem Watykanu szukalas, a oni sie modlili za zdrowie papieza i nie chcieli Ci
                  puscic peplania jakiegos dziennikarzyny z Rzymu. To dopiero wredne radio!
                  • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 10:54
                    Teczki były cały czas na waszej stronie netowej :P
                    W którym momencie zaczeły sie modlitwy za zdrowie papieża? Jak już wszyscy
                    zmienili "ramówkę", wy byliście ostatni :P
                    Nie "peplania dziennikarzyny", tylko w 90% wypowiedzi księży pracujących w
                    Rzymie i Watykanie, na czele z o. Hejmo :P
                    • kosher_cunt Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:10
                      > Teczki były cały czas na waszej stronie netowej :P

Co maja teczki do audycji. Co ma piernik do wiatraka?

> W którym momencie zaczeły sie modlitwy za zdrowie papieża? Od czwartku, od
                      pierwszej wiadomosci, ze jest chory!

Jak już wszyscy
                      > zmienili "ramówkę", wy byliście ostatni :P

Wy? Cos Ci sie w glowie placze kobieto.

> Nie "peplania dziennikarzyny", tylko w 90% wypowiedzi księży pracujących w
                      > Rzymie i Watykanie, na czele z o. Hejmo :P

Rzeczywiscie to bylo konieczne - bez sluchania na zywo co i jak nie mozna bylo
                      przezywac odchodzenia papieza.
                      A peplanie bylo niemilosierne. W kolko to samo.
                      • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:21
                        > Rzeczywiscie to bylo konieczne - bez sluchania na zywo co i jak nie mozna bylo
                        > przezywac odchodzenia papieza.
                        W przypadku osoby "odchodzącej" modlitwy o zdrowie są bluźnierstwem.
                        Szkoda dzieci, że o tym nie wiecie :D
                      • wredna_jedza Na koniec 05.07.05, 11:25
                        Zauważyłam u ciebie pewną prawidłowość. Odpowiadasz tylko na wybrane fragmenty z
                        moich postów. To co "niewygodne" [bo prawdziwe i niestety stawiające RM w złym
                        świetle] pomijasz :D
                        Szkoda na ciebie klawiatury.
                        Żegnam :D
                    • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:24
                      No tak nawet Gazeta Wyborcza wydala specjalne wydanie gazety ale co z tego jesli
                      pare tygodni pozniej promowala koszulki z napisem: nie plakalem za Papiezem itp.
                      Mam wrazenie ze niektore media czcily Jana Pawla II ze wzgledu na ochrone swoich
                      interesow (nie odwazyliby sie na krytyke Papieza bo zraziliby ogromna ilosc
                      czytelnikow), robili to ze wzgledu na koniunkture, bo takie media ja Gazeta
                      Wyborcza raczej wczesniej szkodzili Kosciolowi i jego nauce spolecznej i
                      ewangelicznej (Gazeta Wyborcza - nieraz atakowala Kosciol, Prymasa, Radio Maryja
                      - czy kiedykolwiek napisali o tej stacje JEDNO DOBRE ZDANIE? TVN - promuje
                      liberalizm i homoseksualizm tzw. tolerancje, gazeta FAKT codzinnie demoralizuje
                      czytelnikow erotycznymi zdjeciami czy nawet Tygodnik Powszechny atakujacy RM,
                      Prymasa Tysiaclecia, w ktorym pisze ateisci np. Stanislaw Lem) itd.

Natomiast Radio Maryja w tym okresie nie postepowalo obludnie gdyz zawsze bylo
                      wierne Kosciolowi! W przeciwienstwie do tych medow.
                      • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:29
                        A RM nie może zaprzestać "wojny teczkowej"?
                        Jak dla mnie jesteście tacy sami jak GW :D
                        Michnik trafił na godnego siebie przeciwnika :D
                        Na przykład na portalu opoka.pl są wiadomości z życia kościoła [i nie tylko],
                        jakoś "teczek w ilościach do bólu" tam nie ma.
                        Co jest na stronie RM i w audycjach?
                        Wniosek wyciągnij sobie sam :)
                        Zakładam że potrafisz :D
                        • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:36
                          Te tzw teczki to proba rozliczenia ludzi ktorzy dzisiaj okradaja Panstwo, ludzi
                          ktorzy juz dawno powinni zakonczyc swoje kariery ze wzgledu na swoja
                          komunistyczna przeszlosc. Tyle. Natomiast niektore media bronia ta stara
                          pasozytnicza koniunkture roznymi metodami: poprzez zniechecanie do teczek
                          (Gazeta Wyborcza).
                          Jesli nastepne wybory prezydenckie wygra Cimoszewicz to vetowal ustawy, zmiany
                          PiS'u, bedzie bronil stare salony, a PO bedzie odgrywalo role UW za czasow
                          koalicji AWS-UW. To jest czarny scenariusz.
                          Radio Maryja przelamuje poprawnosc polityczna i broni Kosciola za to jest
                          atakowane. Zalezy im na tym aby w ojczyznie bylo dobrze, dlatego porusza
                          roznorakie tematy (takze polityczne).
                          • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:41
                            Jeśli lustracja - to wszystkich, także kapusi w sutannach i habitach.
                            A RM chce lustracji "czerwonych", broniąc o. Hejmo, jaki to on "niewinny". :D
                            • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:44
                              Nie sadze aby Radio Maryja bylo przeciwne lustracji ksiezy, a w sprawie oj.
                              Hejmo jest po prostu ostrozne w ocenach, ale chwileczke nie cale Radio Maryja
                              tylko niektorzy goscie ktorzy sie tam wypowiadali (np. prof. Jerzy Robert Nowak)
                              • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 12:11
                                To samo było w "Naszym Dzienniku" - że sprawa o. Hejmo to "atak na Kościół".
                                Jeśli mówi sie, że są "za" lustracją, to takie stanowiso budzi wątpliwości, co
                                do tego, czy są naprawde "za".
              • kropekuk Z ta ksywka mowic mozesz tylko o burdelach 05.07.05, 13:40
                w Izraelu, a nie na tematy religijne, smieciu - nie pojmujesz, ze ta ksywka i
                Boga, i kosciol zniewazasz?
          • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 10:01
            Tjaaa, jak Rydzyk przyjeżdzał do papieża z ekipą Radia Maryja, to był wpuszczany
            na audiencję :D
            Jak przyjechał "solo", to na audiencje sie nie dostał, ale o tym sie głośno nie
            mówi :))))))))))
            Popierał, ale na koniec upominał, że Radio ma głosić nauke Chrystusa, a nie
            uprawiac politykierski bełkot :D Tylko, że do słuchaczy RM to nie chciało dotrzeć.
            • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:30
              W takim razie jak mozna zinterpretowac nastepujace wypowiedzi Jana Pawla II:

Ja Panu Bogu codziennie dziękuję, że jest w Polsce takie radio, i że się nazywa
              Radio Maryja powiedział Ojciec św. Jan Paweł II 29.03.1995 roku w Rzymie podczas
              spotkania na Placu św. Piotra z Rodziną Radia Maryja.

"Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby
              rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia".
              "Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie się
              w apostolstwo słowa, które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne
              w na­szym kraju" (Rzym, 18 06 1996).

Podkreślił, że radio to [Maryja], podobnie jak wszystkie inne rozgłośnie
              katolickie w Polsce „pomagają ludziom w odkrywaniu piękna i mocy Ewangelii,
              która jest drogą do zbawienia każdego człowieka. Wasza działalność, apostolstwo
              są bardzo cenne, bardzo potrzebne Kościołowi i Ojczyźnie. Niech wam Bóg
              błogosławi” (Toruń, 1999)

Raduję się obecnością słuchaczy Radia „Maryja”, które ma siedzibę w Toruniu.
              Rozgłośnia ta dociera do bardzo wielu rodaków w Polsce i na świecie. Wszystkim
              słuchaczom i pracownikom Radia życzę tej radości, jaka płynie ze zwiastowania
              Dobrej Nowiny. Niech Maryja, Gwiazda Nowej Ewangelizacji prowadzi wasze Radio na
              spotkanie nowych ludzi i nowych czasów. Dziękuję Wam za radiową katechezę, a
              szczególnie za modlitwy w intencji Kościoła i Papieża. (Toruń, 07 06 1999)
              • wredna_jedza Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:44
                > "Radiu Maryja życzę, aby odważnie głosiło Ewangelię słowem i czynem, aby
                > rozprzestrzeniało na falach eteru Chrystusowe orędzie życia".
                > "Równocześnie dziękuję Radiu Maryja za to wielorakie i ofiarne zaangażowanie si
                > ę
                > w apostolstwo słowa, które dzisiaj jest tak bardzo ważne i tak bardzo potrzebne
                > w na­szym kraju" (Rzym, 18 06 1996).
                Przede wszystkim - głosiło Ewangelię, a nie politykowało. Na początku można było
                słuchac 24h/na dobe, teraz sie nie da.
                Trudno zabawe w teczki nazwać "głoszeniem Ewangelii" :D
                Dziwnym trafem nie masz tu cytatów z lat po 2000 roku :D
                • bbombel_reaktywacja Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 11:49
                  Tu sie niezgadzamy bo ja uwarzam ze sprawe lustracji (teczek) nalezy raz na
                  zawsze zakonczyc aby uzdrowic Panstwo i pozbyc sie pasozytow. Takie poglady ma
                  prawica a lewica wiadomo (niby tez lustracja ale na takich warunkach aby tak
                  lustrowac aby nic z tego nie wyniklo)
              • sceptyk40 Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 13:19
                Gdyby Papież wiedział, jakie skutki wywołuje to radio treściami poza
                ewangelizacją, a przyznasz że w radiu tym nie tylko się modlą, dodał by również
                i coś na ten temat, ale niestety nie miał możliwości obserwowania, jak ze
                spokojnej zrównoważonej mamy słuchającej stale tego radia, robi się wredna
                nieprzejednana w swoim zdaniu ( zgodnym ze zdaniem radiomaryjnych autorytetów)
                osoba, która nagle zna się na polityce,osądza wszystko, co się rusza, wrogo
                wypowiada się na temat osób publicznych. Czy tego naucza Kościół, a może to
                krasnoludki tak odmieniły moją mamę. Sądźcie ich po czynach, nie po słowach i
                nie dziw się że tak osądzane jest to radio, bo cóż z tego że głosi w jednej
                godzinie Ewangelię a w drugiej jej zaprzecza siejąc nienawiść.
      • karbat Re: DO Gazety Wyborczej 05.07.05, 09:55

> Prosze nie nazywac pilegrzymki imprezka. Moze dla Was jest to ipmreza
        natomiast
        > dla ludzi wierzacych jest to bardzo wazne wydarzenie duchowe w roku. Impreza
        > kojarzy mi sie z tancem, smiechem, spozywaniem alkoholu itp.

Jedz synu na pielgrzymke do Kalwarii Zebrzydowskiej,
        Zobacz synu(corko) co pobozna mlodziez robi tam wieczorami w namiotach.
        Jaki jest tam Popyt no piwo i wino wsrod mlodychi starych ,,, a czasem i
        okowite.

Synu a jak myslisz kto zbiera smieci ,czesto prezwrwatywy po
        zarsanch ,zesikanych okolicznych lasach (Ostatnio postawili tam nawet pare
        przenosnych kibli) ,wielebni klerycy???
        Zobacz synu w sklepiek klasztorny , myslisz ze kasy fiskalne ( sa tam od 2 lat)
        dzwonia ???? .....kasa - szuflada , no i o to w koncu chodzi w/g nauk
        rydzykow.

A gdzie synu klasztor spuszcza scieki i odpady ..... do Cedronu
        (rzeczka ,potok) synu ,,,,,niestety.
      • bprzybysz Ale z ciebie konska malepeta, sam wymysliles ten 05.07.05, 10:31
        leksykon?
    • cool-and-funky O.Fuckcyk to se moze... 05.07.05, 10:06
      • karbat Re: O.Fuckcyk to se moze... 05.07.05, 10:43
        Ale Rydzyk robi ludziom w Polsce wodze z mozgu ,..... nie po raz pierwszy .

Najpierw latami w radiu o swietej nazwie - politykuje ,czasami blaznuje ,
        sieje i zbiera,modli sie tez (przy okazji robiac niezla kase jak przystalo na
        postepowego duchownego ).

Nastepnie wzywa rozpolitykowane baranki i owieczki aby nie politykowaly ,tylko
        sie modlily.

Rydzyk od twoich nauk,wezwan i madrosci narod dostaje ...... rozdwojenia
        jazni.

• kosher_cunt Re: O.Fuckcyk to se moze... 05.07.05, 10:53
          modli sie tez (przy okazji robiac niezla kase jak przystalo na
          > postepowego duchownego ).

Mentalnosc lichwiarza z jakiejs zapyzialej arabskiej dzuiry. Moze i tam sie
          modla przy okazji. W koszernej sobie to wyczytales?

> Nastepnie wzywa rozpolitykowane baranki i owieczki aby nie politykowaly ,tylko
          > sie modlily.

A co Cie to obchodzi?

>
          > Rydzyk od twoich nauk,wezwan i madrosci narod dostaje ...... rozdwojenia
          > jazni.

To nie Twoj problem. Zajmij sie propagowaniem Gazetki Wybiorczej i jej lewackich
          pogladow.
          • karbat Re: kosher_cunt masz racje 05.07.05, 11:14
            i w jednym sie zgadzamy w 100% im bardziej oglupialy narod tym lepiej
            dla kosher_cunt.
    • equipage Re: O. Rydzyk: Tylko bez partyjnych transparentów 05.07.05, 10:28
      Mój Boże - 200000 debili! Przecież to nie wszystko ... A LPR i inne
      wszechpolaki!!!
    • hatteras Sekta radia Maryja idzie w z?ym kierunku 05.07.05, 10:32
      Do piek?a w przeciwna, strone, na wschod!
    • doktor.1 [...] 05.07.05, 12:08
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • neceser Czas posla TVN na pielgrzymke rydzyka 05.07.05, 12:46
      Czas swiatlo na te mistyfikacje rzucic.
      Czy wolicie mity i ciemnote ogolna, taka polsko-patriotyczna?
      Forse lepiej malwersantowi tak robic, bez swiatla dnia, ale czy lepsze to dla
      demokracji polskiej?

marcus_crassus napisał:

> Wprowadzmy stanowisko ajatollaha-Maciej G prezydentem Ojciec R Ajatollahem :)
      >
    • oszolom.z.radia.maryja Re: O. Rydzyk: Tylko bez partyjnych transparentów 06.07.05, 22:02

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka