Dodaj do ulubionych

Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało

• ezpa7z9 Cham chamem na wieki wieków amen... 11.07.05, 08:53
      Co nie przeszkadza temu ,że w ,,komisji''też samo chamstwo.Ale Cimosz chamstwem
      przerasta nawet Gertycha i całą MW.
      • stagaz Re: Cham chamem na wieki wieków amen... 11.07.05, 09:00
        Masz rację. Ludzie przerzucają się argumentami i wyzwiskami na rzecz jednej
        lub drugiej strony. Tymczasem chamstwo oraz arogancja komisji wcale nie
        usprawiedliwia koszmarnej pychy i takiegoż chamstwa WC. Wart Pac Pałaca...
    • mrlusiek badanie opinii mnie sie nie spodobało !! 11.07.05, 08:55
      to że, większość ludzi nie wie jak oceniać postępowanie Cimoszewicza to wcale
      nie oznacza że, nie ma racji !! zestawienia tego rodzaju ogłupiają ludzi i
      utrudniają ocenę sytuacji. ludzie martwią o własny byt i mało chcą rozumieć z
      idiotyzmów jakie odbywają się w sejmie i jego okolicach. sondaże są
      uśrednianiem opinii wielu , ja osobiście chciałbym aby żaden średniak nie był
      prezydentem i innym posłem lub zarządzającym czymkolwiek.
    • madrat Cimoszek zagrał w stylu Kwacha 11.07.05, 08:56
      drabina i niechęć do śpiewania i tańczenia to są przecież atrybuty Kwacha,
      Cimoszku nie plagiatuj
    • loquin.phd Podobało, nie podobało. To jedyny poważny kandydat 11.07.05, 08:58
      ... i dlatego Polacy go wybiorą. Czują profesjonalność, kompetencję,
      elitarność, uznanie w Europie i na świecie
      • atomek76 Re: Podobało, nie podobało. To jedyny poważny kan 11.07.05, 09:02
        Masz rację. Z takimi gnojkami z komisji inaczej nie można. To znaczy można -
        wszyscy pod prokuratora za obrazę społeczeństwa. Przed tym by troszeczkę
        posiedzieli jak np. Pęczak.
        • tomasz.sikora Re: Podobało, nie podobało. To jedyny poważny kan 11.07.05, 09:18
          Atomek76 to co piszesz mnie przeraza. Komisja ci sie nie podoba? A lubisz kidy
          ktos cie okrada? Obawiam sie ze piszesz o czyms czego nie rozumiesz.
          Kolesie ustanawiaja prawo, kontroluja rynek i kreca wielkie interesy za ktore
          ty placisz. Potem kiedy zaczyna sie afera, ty zamiast poczekac na wynik
          sledztwa ktore byloby w stanie powiedziec ci ile Kolesie ukradli z twojej
          kieszeni, zaczynasz krzyczec: "komisja jest głupia".

Usiadz, pomysl i sam sobie odpowiedz na pytanie: "czy lubisz byc okradanym w
          majestacie prawa?"
          • bedeker Re: Podobało, nie podobało. To jedyny poważny kan 11.07.05, 09:43
            Oczywiscie, ta komisja byla i jest potrzebna - z przyczyn, o ktorych sam wspominasz. Ale wlasnie
            dlatego powinna byc wzorem prawosci i dzialania w interesie Panstwa, nie zas wzorem cynizmu i
            bezczelnego kompromitowania wladzy ustawodawczej.

• fixus1 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 08:59
      A mnie się spodobało, ktoś w końcu musiał dać tym oszołomom z komisji po nosie.
      Brawo Cimoszewicz!
    • ksantypa11 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:02
      Mnie jako kobiecie, bardzo przypadła do gustu niedawna sztuczka socjotechniczna
      w wykonaniu WC, kiedy to on, kandydat na prezydenta przyznał się przed
      kamerami, że gtdyby wygrał to najbardziej bałby się żony.

To króciutkie oświadczenie podbiło moje serce. Jakże chciałabym by mój mąż
      wziął przykład z kandydata i zaczął się mnie słuchać i robić grzecznie co mu
      każę. A jeśli by się nie usłuchał, to żeby się mnie bał, może nie z takim
      dzikim strachem w oczach jaki można wyczytać u WC, ale lekka obawa wyszłaby mu
      na zdrowie.
      (przy okazji, czy WC przedstawił już społeczeństwu swoją Ksantypę –
      pretendentkę na pierwszą damę ?)

I tak się rozmarzyłam, jak to pozytywnie wpłynie prezydentura WC na moje życie
      rodzinne, bo kto o tym nie marzy by mieć trochę władzy, aż tu łubudu i moje
      marzenia szlag trafił.
      WC znowu się przestraszył, tym razem nie żony ale komisji. I ten zabieg
      socjotechniczny mniej mi się spodobał, bo bać się żony to wskazane ale bać się
      komisji to świadczy już o tchórzostwie.

No cóż przyjdzie mi zagłosować na małego z jajami, niż na nieco większego ale
      z wydmuszkami.

Przyznacie Prezydent z wydmuszkami słabo prezentuje się za granicą .
    • kris1111 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:02
      piewniądze miałem z kredytu, pieniądze były dzieci - córki i zięcia, na ich
      rzecz kupiłem te akcje i za ich pieniądze; akcje sprzedałem, bo potrzebowałem
      na ślub syna; akcje nic nie były warte, musiałem poczekjać rok bo wtedy
      dostałem 10% zakupionych akcji; a dywidendę wziąłeś? - Cimoszewicz PREZYDENT
      WSZYSTKICH CWANIAKÓW - skoro pieniądze były "dzieci" to dlaczego dzieci same
      nie kupiły akcji; skoro dzieci miały pieniądze to dlaczego wziął pan kredyt na
      akcje; skoro wziął pan pieniądze od dzieci i sam dysponował akcjami -
      sprzedałem, bo potrzebowałem na wesele syna - to akcje były pańskie czy
      zapłacił pan opłatę skarbową od umowy pożyczki (tej od dzieci);
      OSOBA WEZWANA PRZEZ ORGAN PROCESOWY NIE MOŻE SIĘ ODDALIĆ BEZ ZGODY ORGANU - czy
      doktor prawa tego nie wie? - przecież sam pan to prawo w 1997 roku ustalał
      Panie Cimoszewicz;
      SWOJE DZIECI WYSŁAŁEM JUŻ ZA GRANICĘ, TERAZ MOGĘ BYĆ PREZYDENTEM WSZYSTKICH
      POLAKÓW. A ja cie nie chcę na mojego prezydenta i żadnego komucha.
      • emeryt21 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:09
        Jestem stalym czytelnikiem Wyborczej,bo ta gazeta jest redagowana
        profesjonalnie.Nie oznacza to jednak,ze podzielam jej poglady,wrecz
        przeciwnie.Cimoszewicz zyskal moje uznanie,tak trzeba postepowac z lobuzami.Mam
        na mysli komisje d/s Orlenu.Oswiadczam,ze bede glosowal na Cimoszewicza,bez
        wzgledu na to co tu napiszecie.Mozecie nazwac go komunista.Ja mysle oby wiecej
        takich to moze Polska wroci do rownowagi.
        • m15 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:12
          emeryt21 napisał:

> Jestem stalym czytelnikiem Wyborczej,bo ta gazeta jest redagowana
          > profesjonalnie.Nie oznacza to jednak,ze podzielam jej poglady,wrecz
          > przeciwnie.Cimoszewicz zyskal moje uznanie,tak trzeba postepowac z
          lobuzami.Mam
          >
          > na mysli komisje d/s Orlenu.Oswiadczam,ze bede glosowal na Cimoszewicza,bez
          > wzgledu na to co tu napiszecie.Mozecie nazwac go komunista.Ja mysle oby
          wiecej
          > takich to moze Polska wroci do rownowagi.
          cóz ,idiotów nigdy i nidgdzie nie brakowalo lub moze cwaniaków z czerwonym
          rodowodem
        • stagaz Re: emeryt21 11.07.05, 09:13
          Polska powróci do równowagi , bo Cimoszewicz gwarantuje tę samę ilość chamstwa
          i arogancji po lewej stronie co Giertych po prawej
        • radek_sim Re: Piór mu w tyłku brakuje, byłby niezły paw. 11.07.05, 09:17
          Ignorant, nie znający życia zwykłych ludzi, mający w nosie prawo, które sam
          tworzył. Butny i pyszny. Pokory zero. Taki nadaje się na mocnego kopa nie na
          Prezydenta.
      • emeryt21 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:12
        Do krisa1111 !Czy pod tym pseudonimem kryje sie Macierewicz albo Gertych???Ja
        tez jestem Polakiem i mnie wlasnie sie podoba Cimoszewicz a nie komisja.
        • m15 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:20
          emeryt21 napisał:

> Do krisa1111 !Czy pod tym pseudonimem kryje sie Macierewicz albo Gertych???Ja
          > tez jestem Polakiem i mnie wlasnie sie podoba Cimoszewicz a nie komisja.
          komisja jest legalnym organem sejmu czy sie komus podoba czy nie, kazdy
          wezwany przed jej oblicze ma prawny i moralny obowiazek przed nia
          stanac ,kandydat na prezydenta tym bardziej,to dopiero bylaby anarchia gdyby
          kazdy obywatel kieryjac sie wlasnymi odczuciami decydowal czy stawi sie przed
          obliczem upowaznionych organów panstwa
        • kris1111 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:22
          Emeryt21 - jesteś emeryt więc pewnie stary a starszym ludziom należy się
          szacunek więc nie będę Ci zwracał uwagi pragnę tylko zauważyć, że nic nie
          pisałem o Komisji i nie mówiłem o chamstwie i arogancji Cimoszewicza - to tylko
          kwestia prawa i uczciwości Twojego kandydata na prezydenta a jeśli oczekujesz
          mojej oceny Twojego kandydata, to uważam że jest to nadęty bufon robiący
          pieniądze na takich jak Ty - jaką masz emeryturę, ile dostałeś waloryzacji?, a
          może Twoi partyjni koledzy powinni Ci przypomnieć hasło PZPR-owskie: EMERYCI I
          RENCIŚCI POMAGAJCIE PARTII CZYNEM UMIERAJCIE PRZED TERMINEM !!!
          Narodzie opamiętaj się, oszołomstwo nie jest dobre ani po prawej ani po lewej
          stronie mózgu, bo i tak całość nie funkcjonuje prawidłowo.
          PODOBNO SLD MIAŁO ZLIKWIDOWAĆ SENAT - KTO ROZLICZYŁ PARTIE Z POPRZEDNICZ
          WYBORCZYCH HASEŁ????
        • ksantypa11 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 13:30
          dziadku, idźcie już spać bo pieprzycie głupoty a potem się dziwicie, że was
          młodzi nie szanują.
          ty dziadku już pokazałeś w młodości co potrafisz ( po preferencjach to poznać)
          więc teraz idź i przestań szkodzić - nie infekuj (taki sobie słówko znalazłam,
          w stosunku do tego dziadka jak ulał - ups...)
      • m.rycho Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:14
        Śmierdzący komuch i tyle.Pajacuje bo jego sztab ocenił,że większość wyborców
        nie interesuje się bieżacymi wydarzeniami i jeszcze w dodatku ma słabą pamięć
        i"łyka" taki kit.Najśmieszniejsze,że jego fani wierzą,że jest ponadpartyjny i
        nie chce mieć nic wspólnego z tym bagnem,które sam w pocie czoła dla własnych
        korzyści tworzył i w którym z obrzydzeniem ale jednak chce dalej siedzieć.
    • asienka32 A ja proponuje entuzjastom zachowania Cimoszewicza 11.07.05, 09:13
      zeby przy okazji, kiedy zostana wezwani przed oblicze prokuratury lub
      sadu /komisja konstytucyjnie jest organem o podobnej randze/
      zachowali sie wzorem marszalaka i kandydata Cimoszewicza. Polecam jeszcze na
      koniec komentarz przed kamerami TV, ze nie bedza zeznawac, bo wysoki sad to
      faszysta, ktory probuje sikac swiadkom na nogawki.
      Moze wtedy zrozumieja na czym polega problem ...
      • bedeker Re: A ja proponuje entuzjastom zachowania Cimosze 11.07.05, 09:26
        Ja rozumiem - facet z jajami nie pozwolil sie bezkarnie obrzucac lajnem bandzie dzialajacych ponad
        prawem gowniarzy. Gowniarzy, ktorzy na co dzien szargaja swoimi zachowaniami i wypowiedziami
        autorytet wladzy ustawodawczej. Gowniarzy, ktorzy przypominaja sobie o swoich mandatariuszach
        tylko przed wyborami, zas o autirytecie sejmu - kiedy im wygodnie. Gowniarzy, ktorym prawo
        potrzebne jest tylko do tego, by je instrumentalizowac do praktykowania bezprawia.
      • m15 Re: A ja proponuje entuzjastom zachowania Cimosze 11.07.05, 09:33
        asienka32 napisała:

> zeby przy okazji, kiedy zostana wezwani przed oblicze prokuratury lub
        > sadu /komisja konstytucyjnie jest organem o podobnej randze/
        > zachowali sie wzorem marszalaka i kandydata Cimoszewicza. Polecam jeszcze na
        > koniec komentarz przed kamerami TV, ze nie bedza zeznawac, bo wysoki sad to
        > faszysta, ktory probuje sikac swiadkom na nogawki.
        > Moze wtedy zrozumieja na czym polega problem ...
        nie zrozumieja bo to niereformowalna bezmózgowa banda -zbyt wiele od nich
        wymagasz
        • k-myk Re: A ja proponuje entuzjastom zachowania Cimosze 11.07.05, 09:36
          Najlepiej wychodzi Wam obrazanie wspolkomentujacych, brawo!
        • bedeker Re: A ja proponuje entuzjastom zachowania Cimosze 11.07.05, 09:38
          Alez jestes zalosny...
    • condor Jest Pan ZEREM Panie Włodzimierzu. 11.07.05, 09:16
      Zachownie WC to stawianie się ponad prawem. W komisji rywina też były próby jej ośmieszenia ale to dzięki niej wyszły na jaw brudy i przekręty które nigdy nie ujrzały by światła dziennego. Jakubowska zachowywała się podobnie - pewna siebie, arogancka i oczywiście krystalicznie czysta odnosiła się z wyraźną pogardą do niektórych członków komisji głośno krzycząc w mediach jaką to ona jest ofiarą politycznej nagonki. I co ? Okazało się że jest jednym z ogniw w korupcyjnej machinie braci i sióstr sojuszniczek a przecież WC należy do rodziny. Czy ja się mylę ?
    • romancj Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:20
      Brawo Panie Cimoszewicz. Dość polityki Girtychów i Macierewiczów. Wreszcie ktoś
      miał odwagę zanegować politykę kłamstw i oszczerstw. Mój głos.
    • wojtekoswiecim Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:25
      BRAWO PANIE MARSZALKU-bo przeciez ten ROMAN G to najwiekszy oszolom w RP- az
      sie poplul jak wolal za Panem !!!! Dlatego bede glosowal na Pana w wyborach[ja
      i cala moja rodzina-lacznie 6 glosow]-mimo ze od 9 lat nie glosujemy !!!A Roman
      G powinien sam wystapic z komisji,dla dobra jej wizerunku-powinien udacsie na
      placowke dyplomatyczna do BANGLADESZU lub KONGA-tam walczyl by o zamkniecie
      sklepow w niedziele[ heheheheheh] i zabronil by sprzedawania swierszczykow i
      prezerwatyw.BRAWO PANIE MARSZALKU !!!
    • tadeuszosinski48 Brawo dla Cimoszewicza,jestem w mniejszości... 11.07.05, 09:26
      Bardzo dobrze Cimoszewicz przedstawił swoje stanowisko - kazdy wniosek byl
      uzasadniony,poniewaz dotyczyly te wnioski 7 na 8 czlonkow komisji sledczej
      wykazal,ze zgodnie z prawem,wnioski te moze jedynie rozpatrywac prezydium
      sejmu.
      Nawet nie mogl wysluchac glosu przewodniczacego komisji,gdyz takze jego osoby
      dotyczyly wnioski Cimoszewicza.
      Wnioski Cimoszewicza glosowane przez komisje nie maja znaczenia,gdyz komisja
      w tym przypadku nie jest wladna tych wnioskow rozpatrywac.
      Ekspert komisji Ewa Nowaczyk,to jedna wielka kompromitacja-ma sprawy za
      naduzycia prowadzone przez sad powszechny i prokurature.Ubiera sie w rozowe
      kostiumy,co dla prawnika w komisji sledczej jest dowodem calkowitego braku
      smaku i obycia.Pozostali dwaj eksperci komsji:b.szef UOP Nowek i generał Libera
      to bliscy kolesie czlonkow komisji:b.szefa kontrwywiadu Miodowicza oraz
      b.ministra spraw wewnetrznych Macierewicza.
    • rm429 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:30
      A mnie zachowanie Marszałka się podobało. Może, należało ograniczyć się o
      kilka drobnych szczegółów, ale generalnie obnażona została niekompetencja
      komisji i jej pseudoekspertów. Póżniejsze wypowiedzi członków komisji
      miotających się w bezsilności i głupocie też winny byc ocenione. Cimoszewicz
      jest człowiekiem, który nie powodując się emocjami z pewnością przerasta o
      głowę pozostałych kandydatów. Wg mnie zachowanie sobotnie po zebraniu opinii
      rzetelnych ekspertów co do meritum sprawy przysporzy mu popularności i głosów.
    • andrasz1 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:36
      Nie podawaj Gazeto takich bzdur!!!Stracicie wiarygodność.A może po prostu
      ankietowaliście tylko grupe oszołomów reprezentawna dla oszołomstwa ?Przez trzy
      dni ta sprawa była na tapecie, nie spotakałem nikogo komu zachowanie
      Cimoszewicza się nie spodobało, choc oczywiście nie wszyscy w 100% je aprobują.
      Generalnie naród tym programem rozrywkowym juz sie znudził.
      • kris1111 NIE DLA ŁAMANIA PRAWA I CWANIACTWA PANIE C. 11.07.05, 09:43
        andrasz1 napisał:
        > nie spotakałem nikogo komu zachowanie Cimoszewicza się nie spodobało

Andraszku1, należalo wyjść z domu zapytać przyjaciół innych niż SLD, ludzi
        światłych, znających prawo, a Ty w domu sam jak palec i mówisz, że n ikogo nie
        spotkałeś ....
        TO JA CI MÓWIĘ MNIE SIĘ NIE SPODOBAŁO I WIELU NA TYM FORUM
    • magnusg PRZEPRASZAM-a jaki sklad by WC odpowiadal??? 11.07.05, 09:38
      Przeciez WC nie byl w stanie postawic tym 7 czlonkom komisji ani jednego
      zadnego konkretnego zarzutu.
      Jego zarzut sprowadza sie do tego,ze ci ludzie sa z opozycyjnych WC ugrupowan.
      A wiec jakiego skladu komisji chce WC-8 poslow SLD ma go przesluchiwac czy moze
      jeszcze lepiej 8 czlonkow jego komitetu wyborczego??
      To tak samo jakby student na egzaminie chcial by byc przepytywany tylko przez
      swoich kolegow z roku,albo jak przestepca akceptowal by sklad sedziowski
      zlozony tylko z czlonkow jego gangu.
      Ten czlowiek chyba calkiem stracil kontakt z rzeczywistoscia.
      • crackersss Re: PRZEPRASZAM-a jaki sklad by WC odpowiadal??? 11.07.05, 10:11
        mgr.Kwaśniewski, Szymczycha, Czarzasty, Jakubowska, Rywin, przewodniczący
        komisji dr.Kulczyk.
        • crackersss Re: PRZEPRASZAM-a jaki sklad by WC odpowiadal??? 11.07.05, 10:14
          crackersss napisał:

> mgr.Kwaśniewski, Szymczycha, Czarzasty, Jakubowska, Rywin, przewodniczący
          > komisji dr.Kulczyk.
          zapomniałem o Celińskim
    • ossey Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 09:42
      i to jest fakt niezaprzeczalny. Atak lewiy na komisje wynika z tego ze pokazuje
      ona obraz panstwa jakie stworzyły rzady postkomunistyczne. Czy ktos zaprzeczy ,
      ze ludzie zwiazani z SLD i rzadem sa umoczeni w afery paliwowa i próbowali
      sprzedac "ustawe" i kontrolowac biznes paliwowy? Zaden zdrowo myslacy człowiek
      temu nie zaprzeczy.
      Cimoszewicz jest człowiekiem tych ludzi , reprezentuje ich interesy , podziela
      ich zdanie wreszcie wyrasta z postkomunistycznych układów.
      Dlaczego Cimoszewicz ma byc uczciwszy od Millera , Jakubowskiej Kwasniewskiego ,
      Janika , Peczaka...? Czy jest jakies racjonalne wyjasnienie?
      Postawa Cimoszewicza dobitnie pokazał ze mentalnie wpisuje sie w ten układ.

Człowiek uczciwy nie musi bac sie zadawanych pytan niezaleznie czy pytajacy jest
      ( dowolne slowo).

Komisja niezaleznie od opini jednak wykonala gigantyczna pozytywna robote. Wiemy
      jak funcjonuje nasze panstwo. Wiemy co to sa układy , wiemy ze mamay kapitalizm
      panstwowy .

Kazda osoba , która odmawia wspołpracy z komisja jest osoba która chroni ten
      korupcyjny system. Cimoszewcz jest ta osoba.
    • jethrox Komisja zła - 49%, Cimoszko żle - 58% 11.07.05, 09:48
      Wyjdzie praktycznie na remis a CzKomisję ktoś wreszcie powinien brutalnie
      nauczyć, że trzeba zająć się Orlenem a nie walka polityczna i teczkami.
      • ksenos Re: Komisja zła - 49%, Cimoszko żle - 58% 11.07.05, 09:51
        Komisja jaka jest kazdy widzi,ale włodek to tchórz,przestraszył sie i zwiał do
        puszczy.tam twoje miejsce cieńki włodku.cykor ....
        • jethrox Nie trzeby byc tchórzem by napluć na CzKomisję 11.07.05, 10:21
          tylko to wynik tego, że Cimoszewicz ma zbyt dobry gust by w takim towarzystwie
          spędzać czas. Woli iść do lasu...
          I za to go cenimy. To facet z klasą. Ja też bym się brzydził towarzystawa
          Maciarewicza i Giertycha.
          • alexandersson Re: Nie trzeby byc tchórzem by napluć na CzKomisj 11.07.05, 10:32
            jethrox napisał:

> tylko to wynik tego, że Cimoszewicz ma zbyt dobry gust by w takim
            towarzystwie
            > spędzać czas. Woli iść do lasu...
            > I za to go cenimy. To facet z klasą. Ja też bym się brzydził towarzystawa
            > Maciarewicza i Giertycha.

To po co się w to bawi od lat wielu skoro gardzi towarzystwem? Ja unikam
            ludzi , którymi się brzydzę. Nie chciałbym być szefem ludzi , którymi gardzę.
            Czy Twój szef powiedział Ci kiedyś, że jesteś psem???
            • jethrox Wyborcy wybrali niestety tych facetów z CzKomisji 11.07.05, 11:33
              więc Cimoszewicz musi spotykać się z nimi na sali sejmowej i byc ich
              marszałkiem. Ale widocznie w jednym pokoju juz nie mógł wytrzymać smordu ich
              teczkenwaffe.
              Giertych, Maciarewicz, Wasserman to typy, którym uczciwy człowiek nie podaje
              ręki bo oni zamiast jako posłowie i politycy posiadać program polityczny
              zajmują się wyłacznie babraniem w g.... pozostałym po SB. Również z tego
              powodu, że nie wypełniają powierzonych przez sejm zadań lecz sejmową Komisję
              Orlen wykorzystuja do prywatnych celów politycznych za państwowe pieniądze. Z
              premedytacją usiłują "przesłuchiwać" osoby nie mające z aresztowaniem szefa
              Orlenu nic wspólnego w celu ich poniżenia w opinii publicznej jako zamieszanych
              w "niejasną sprawę".
              Politycznym chamom - "gest Kozakiewicza"!
          • rm429 Re: Nie trzeby byc tchórzem by napluć na CzKomisj 11.07.05, 10:33
            Masz całkowitą rację. Przerażającym jest, że to gremium tzn. komisja i
            pseudoeksperci działają na nasz to jest podatników rachunek. Nie przychodzi mi
            do głowy by to nazwać cenzuralnie.
    • krisek25 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:02
      bardzo dobrze postąpił !!!! też bym wyszedł i miło było popatrzeć jak tym
      darmozjadom opadły szczęki !!!! BRAWO!!!!!
    • alexandersson Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:09
      lisle napisał:

> CIEKAWE JAKIM POLAKOM?CHYBA Z MW LUB INNEJ FASZYSTOWSKIEJ ORGANIZACJI!!! BRAWO
      > CIMO-MASZ JAJA CHLOPIE!!!!I MOJ GLOS !

JEST TO GŁOS WOŁAJĄCEGO NA PUSZCZY BIAŁOWIESKIEJ:)
      • m15 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:16
        alexandersson napisała:

> lisle napisał:
        >
        > > CIEKAWE JAKIM POLAKOM?CHYBA Z MW LUB INNEJ FASZYSTOWSKIEJ ORGANIZACJI!!!
        > BRAWO
        > > CIMO-MASZ JAJA CHLOPIE!!!!I MOJ GLOS !
        >
        > JEST TO GŁOS WOŁAJĄCEGO NA PUSZCZY BIAŁOWIESKIEJ:)
        nie, to sa glosy tonacej ubecji i odchodzacej w niebyt komuny,widza ze to
        koniec ,lecz czy wiedza ,mysle ze nie ,bo to szkolone na kursach partyjnych
        przyglupy,którym wydawalo sie , iz otumanic moga caly naród ,ale dzieki bogu
        na ich socjotechnike nabrali sie tylko tacy sami jak oni ,czyli polityczne i
        spoleczne zera
        • dziecina.betlejemska Polakom zachowanie Cimoszewicza się spodobało!! 11.07.05, 12:08
          m15 napisał:
          > bo to szkolone na kursach partyjnych
          > przyglupy,którym wydawalo sie , iz otumanic moga caly naród

A teraz ty, przygłup szkolony na spotkaniach MW (czy PiSuarczyków - do wyboru), próbujesz jak zwykle otumaniać naród, realizując wytyczne "agitacji na forum GW".
          Przydałaby sie jakaś wielka miotła, żeby takie gnidy jak m15 wymieść, bo to społeczne zera,które nic nie mają do powiedzenia, ale sieją bolszewickie ziarno nienawiści LPR (czy PiS - do wyboru).
          • m15 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się spodobało 11.07.05, 12:25
            dziecina.betlejemska napisał:

> m15 napisał:
            > > bo to szkolone na kursach partyjnych
            > > przyglupy,którym wydawalo sie , iz otumanic moga caly naród
            >
            > A teraz ty, przygłup szkolony na spotkaniach MW (czy PiSuarczyków - do
            wyboru),
            > próbujesz jak zwykle otumaniać naród, realizując wytyczne "agitacji na forum
            G
            > W".
            > Przydałaby sie jakaś wielka miotła, żeby takie gnidy jak m15 wymieść, bo to
            spo
            > łeczne zera,które nic nie mają do powiedzenia, ale sieją bolszewickie ziarno
            ni
            > enawiści LPR (czy PiS - do wyboru).
            uderz w stól a nozyce sie odezwa -bo to przyglupy
            • bedeker znow komus dopiekles 11.07.05, 12:32
              • m15 Re: znow komus dopiekles 11.07.05, 13:44
                i znowu musze sie pokajac ,lecz czy zwracanie sie do czerwonego per czerwony
                jest obrazliwym epitetem,osobiscie watpie,chyba czerwoni sa nadwrazliwi
    • efg Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:11
      Jak sie na to patrzy to chyba każdy z aktorów sceny politycznej ma jakieś
      plamy na życiorysie. Faktycznie nie ma nikogo na kim by sie to państwo mogło
      oprzeć. Prawica dotknieta pieniactwem (przynajmniej), lewica sami złodzieje i
      kolesie. "Kryształowy" Cimoszewicz, tez raczej wolał nie tłumaczyc jak kupił te
      akcje za kredyt. M in. to było główna przyczyna jego rejterady z przed oblicza
      komisji. Pół miliona kredytu dla urzedujacego premiera, czy to tylko sprawa
      prywatna ? W kazdym państwie kazdy bank GRUBO by sie zastanawił nad takim krokim
      który budzi podejrzenia POLITYCZNE. Tylko w Polsce nie, w Polsce kazdy politk
      doi jak moze.

Co do komisji... komisja jest taka jak sejm przez nas wybrany. Polityczna i
      tyle. I to NORMALNE JEST. Tylko u nas kazdy patrzy na nia przez pryzmat swoich
      "grzechów". Czysci (z biedy) inaczej, bogaci stosujacy na codzień i rutynowo
      "przekrety" tez sa od razu za legalizmem i zawezeniem pola. Nie jest tak ?
      • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:25
        Kolego komisja powstała nie po to, by badać jak kto nabył akcje na giełdzie,
        tylko po to by wyjaśnić zatrzymanie prezesa spółki giełdowej.
        • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:28
          Wlasnie po to powstala. Ale daj malpie pistolet...
      • m15 Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:28
        efg napisał:

> Jak sie na to patrzy to chyba każdy z aktorów sceny politycznej ma jakieś
        > plamy na życiorysie. Faktycznie nie ma nikogo na kim by sie to państwo mogło
        > oprzeć. Prawica dotknieta pieniactwem (przynajmniej), lewica sami złodzieje i
        > kolesie. "Kryształowy" Cimoszewicz, tez raczej wolał nie tłumaczyc jak kupił
        te
        > akcje za kredyt. M in. to było główna przyczyna jego rejterady z przed oblicza
        > komisji. Pół miliona kredytu dla urzedujacego premiera, czy to tylko sprawa
        > prywatna ? W kazdym państwie kazdy bank GRUBO by sie zastanawił nad takim
        kroki
        > m
        > który budzi podejrzenia POLITYCZNE. Tylko w Polsce nie, w Polsce kazdy politk
        > doi jak moze.
        >
        >
        > Co do komisji... komisja jest taka jak sejm przez nas wybrany. Polityczna i
        > tyle. I to NORMALNE JEST. Tylko u nas kazdy patrzy na nia przez pryzmat swoich
        > "grzechów". Czysci (z biedy) inaczej, bogaci stosujacy na codzień i rutynowo
        > "przekrety" tez sa od razu za legalizmem i zawezeniem pola. Nie jest tak ?
        oczywistym jest ,iz cimoszko uciekl z przed oblicza komisji z obawy przed arcy
        trudnymi pytaniami,kazdy uwiklany polityk zaczyna wolac o jakowejs nagonce
        politycznej zamiast odwolac sie do argumentów i odeprzec zarzuty ,o ile sa one
        bezpodstawne,cimoszewicz przestraszyl sie , trudna sytuacja przerosla go!
        • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:31
          Widzisz poddawać się testom Antka "pięknego umysłu" Macierewicza na bycie bądź
          nie bycie czarownicą ma niewiele wspólnego z udzielaniem odpowiedzi na trudne
          pytania :)
          • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:35
            Antek mial tez ponoc piekny tylek, kiedy kochal sie w Che. Istnieje nawet zdjecie z gola pupcia
            Antoniego, w ktora weszla drzazga z dolnoslaskiej bodaj lawki. Dziewczeta mu te drzazge wyciagaly, a
            ktos niezyczliwy (sic! - nie zdaen ubek, panie m15) sfotografowal. Chcialbym miec negatyw tej
            fotografi, hehehe
            • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:36
              :D
          • m15 Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:41
            rpq napisał:

> Widzisz poddawać się testom Antka "pięknego umysłu" Macierewicza na bycie
            bądź
            > nie bycie czarownicą ma niewiele wspólnego z udzielaniem odpowiedzi na trudne
            > pytania :)
            byc moze ,lecz w panstwie prawa ,swiadek ma obowiazek zeznawac przed
            komisja ,czy ona lub jej sklad mu sie podoba, czy nie
            • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:43
              Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zdaniem tak dużej ilości
              profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien być wzięty pod uwagę i tu na
              forum.
              • efg Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:51
                co nie znaczy ze mógł wyjść z posiedzenia komisja na które był wezwany, twierdza
                inni profesorowie
              • m15 Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:52
                rpq napisał:

> Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zdaniem tak dużej ilości
                > profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien być wzięty pod uwagę i tu na
                > forum.
                których profesorów ,od kogo otrzymali tytuly naukowe ,kiedy i jakie uczelnie
                konczyli,czy to ci, którzy w zaleznosci od zamawiajacego rózne opinie pisza na
                ten sam temat?
                • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:58
                  Skoro istnieją problemy z ich obiektywizmem, to patrz punkt pierwszy :)
                  Zaś co do tytułów profesorskich, to pozwólcie że wam uświadomię, że każdy kto
                  się nim szczyci, przeszedł przez całą karierę uniwersytecką - pełną układów
                  układzików, pleców i wazeliny. Nikogo nie oskarżam, ale o tym co się dzieje na
                  naszych uczelniach wie każdy. Nie ma więc dużej różnicy od kogo kto dostał
                  tytuł profesorksi i za co.
                • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 10:58
                  m15 napisał:

> rpq napisał:
                  >
                  > > Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zdaniem tak dużej ilości
                  > > profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien być wzięty pod uwagę i tu
                  > na
                  > > forum.
                  > których profesorów ,od kogo otrzymali tytuly naukowe ,kiedy i jakie uczelnie
                  > konczyli,czy to ci, którzy w zaleznosci od zamawiajacego rózne opinie pisza na
                  > ten sam temat?
                  Ty dobrze wiesz, ze uczelnie konczyli w Izraelu, tytuly maja od sanchedrynu, a ich opinie zamawiaja
                  wiadome sily. Tylko wydus to z siebie, wydus
                  • m15 Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:21
                    bedeker napisał:

> m15 napisał:
                    >
                    > > rpq napisał:
                    > >
                    > > > Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zdaniem tak dużej ilo
                    > ści
                    > > > profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien być wzięty pod uwagę
                    > i tu
                    > > na
                    > > > forum.
                    > > których profesorów ,od kogo otrzymali tytuly naukowe ,kiedy i jakie uczel
                    > nie
                    > > konczyli,czy to ci, którzy w zaleznosci od zamawiajacego rózne opinie pis
                    > za na
                    > > ten sam temat?
                    > Ty dobrze wiesz, ze uczelnie konczyli w Izraelu, tytuly maja od sanchedrynu,
                    a
                    > ich opinie zamawiaja
                    > wiadome sily. Tylko wydus to z siebie, wydus
                    czlowieku ,przepraszam bardzo ,lecz czy nie sadzisz ze glowa ci sie
                    grzeje ,powolywanie sie na profesorów prawa ,którzy ponoc maja uwiarygodnic
                    rejterade waszego idola jest nie tylko ryzykowne,lecz takze smieszne ,kazda
                    opinie prawna w tym wzgledzie moze byc podwazona kontr opinia, co sie stalo w
                    sobote kazdy widzial,nic juz tego nie zmieni ,nawet negatywny oglad komisji nie
                    ma znaczenia ,gdyz póki co komisja dziala z upowaznienia sejmu jajasniejszej
                    rzeczpospolitej,i zaden dupek nie moze tego podwazyc ,chocby i mial tytul
                    profesora
                    • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:31
                      Na początku chciałbym przeciąć wszelkie spekulacje, ja i kolega bedeker to dwa
                      niezależnie i równolegle funkcjonujące podmioty, nie powiązane ze sobą w żaden
                      sposób.
                      Co do roli profesorów w interpratacji prawa, pozostaje ona niewątpliwie
                      kontrowersyjna, ale podaważać ją zupełnie jest rzeczą niezrozumiałą.
                      Przytaczany tu był powielokroć art.5 ustawy o komisji którego nijak nie trzeba
                      moim zdaniem uzasadniać.
                      Jeżeli chcesz się czepić tego, że cimosz obraził komisję pokaując jej plecy, to
                      daj spokój, na mnie takie afronty wrażenia nie robią.
                      • rnrr Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:55
                        No to ze na Ciebie nie działają to nie znaczy, żę na innych nie działają.
                        Niestety Cimoszewicz mógł poczekać do zakończenia posiedzenia Sejmu, a z tylko
                        wiadomych przyczyn tego nie zrobił, wychodząc sobie przy okazji łamiąc prawo (i
                        w tym konstytucjonaliści są zgodni i to wszycy). Gdyby wyszedł i poszedł to
                        może zamieszania by nie było. Ale nie wyszedł tylko poszedł na swoja
                        konferencje, gdzie momentami przebijał Giertycha i w tym jest chyba problem, bo
                        nie mógł sie powstrzymać. Pytanie czemu sie nie powstrzymał i co chciał przez
                        tą butę i arogancję osiągnąć, bo było to raz nie smaczne, a dwa całkowicie
                        niezrozumiałe. Reasumujac trudno by wiekszosc ludzi go pochwaliła za tego typu
                        globalne zachowanie. W świadomosci ludzi nie zostanie to czy miał prawo wnioski
                        złożyć i czy miał prawo złożyć je łącznie, czy z odrębnymi uzasadnieniami, a
                        to, że wstał i wyszedł oraz gadał o sikaniu. Zatem nie dziwmy sie naturalnym
                        konsekwencjom takich kroków i nie dziwmy sie, ze takie afrony robią na ludziach
                        wrażenie. Wcześniej nawet Rywin nic nie mówiąc wysiedział do końca wiec tym
                        bardziej ludzi to dziwi czemu ten pan jako Marszałek Sejmu sobie wyszedł z
                        pracy organu tegoż Sejmu.
                        • efg za konferencje prywatną w publicznzej TV zapłaci ? 11.07.05, 12:59
                          bo chyba nie wystepował jako marszałek sejmu tylko jako kadydat na prezydenta....
                          • rnrr Re: za konferencje prywatną w publicznzej TV zapł 11.07.05, 13:37
                            no właśnie a powinien występować jako świadek przede wszystkim. Odpowiedziec na
                            bzrury jakie go pytają jak inni odpowiadali i sprawy by nie było. Tymczasem on
                            i podejrzewm jego sztabowcy stwierdzili, ze taka akcja umocni wizerunek
                            twardego Cimoszewicza nie godzącego sie na dzialalność załosnej komisji. To
                            była bzdura totalna, bo tenze sam Cimoszewicz to Marszałek Sejmu i dawno mógł
                            chociażby konsultacje, spotakania z komisjia i tego typu kroki podjac a on nic
                            czekał i czasem tylko coś pomarudził .dobiero kiedy startował jako kandydat
                            uznał, ze mu po drodze zaatakować komisje. Tylko czego w tak fatalnym stylu.
                            Stać go chyba na lepszy???
                        • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 13:30
                          Chyba chodziło Ci o zakończenie posiedzenia komisji ? No mógł ale mu się nie
                          chciało, poza tym popsułoby to efekt końskiej szczęki na podłodze :>
                          Jeszcze raz - nie mówimy tutaj o jakimś idealnym parlamencie, gdzie zasiadają
                          gentlemani, kierujący się zasadami parlamentaryzmu. Mówimy o przybytku
                          zaludnionym przez prostaków, nastawionych na zdobycie poklasku swojego tępego
                          elektoratu przy pomocy demagogicznych sztuczek. Przy tym co działo się w tym
                          parlamencie w bieżącej kadencji pokazanie pleców kilku nadętym dupkom jawi się
                          jako niewinny żart. Cimosz bezapelacyjnie pokazał arogancję i brak szacunku dla
                          organu sejmowego. Jednak ten organ nie zasługuje na nic więcej. Nie ma to nic
                          wspólnego z zachowaniem czarzastego. Role się odwróciły o 180 st. Dzisiaj w
                          charakterze butnych chamów występują inkwizytorzy. Osoba przesłuchwiana jest
                          jak ciele idące na rzeź. Cimosz pokazał tym panom to, na co zasługiwali od
                          dawna.
                          • rnrr Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 13:44
                            rpq napisał:

> Chyba chodziło Ci o zakończenie posiedzenia komisji ? No mógł ale mu się nie
                            > chciało, poza tym popsułoby to efekt końskiej szczęki na podłodze :>

No co to jest za wyjaśnienie. Nie dość, ze mógł ale musiał i dokładnie mi o to
                            chodziło. Tłumaczenie jego zachowania zachowaniem innych jest doprawdy ale mało
                            twórcze. Nie bede tego rozwijał. Nie podoba mi sie teczkowa gra komisji i inne
                            jej aspekty, ale litości czy nie można bylo cokolwiek robić by wcześniej temu
                            przeciwdziałać. by móc powiedzieć próbowałem jako Marszałek. Niestety nie
                            spróbował po czym tylko z powodów sondazy prezydenckich urzadzil całkowiecie
                            nie w jego stylu szopkę.
                            Piszesz ze organ nie zasługuje na nic więcej. Niestety zasługuje bo jest
                            organem sejmu i tryb zeznawania przed nim jest określony przepisami prawa.
                            I na koniec co do cilaka na rzeź. Czy Kwaśniewskiej lub Borowskiemu urżnieto
                            głowę, czy Kaczor stracił skrzydło. Absolutnie nie. Wiec tym bardziej można
                            bylo inaczej tą sprawe rozwiazać, a nie w takim stylu. Teraz mam nadzieję, ze
                            poniesie konsekwencje tego na co zasługuje.
                            • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 14:29
                              Masz świętą rację. Kropka.
                              Jednak wybacz, ale rozśmiesza mnie ten skowyt, to rozdzieranie szat nad biedną,
                              poniżoną komisją. DLa mnie tej komisji lepiej niż ona sama to robi poniżyć się
                              nie da. Jednak masz rację.
                              • rnrr Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 15:05
                                Nie przesadzajmy nad rodzieraniem szat nad komisją. Założe sie, ze gdyby nie
                                bylo w niej Giertycha i Macierewicza byłoby cywilizowanie. Naprawde. Komisja ma
                                na to co zasługuje, ale......coż czy karać za to w stylu Cimoszewicza. To mi
                                sie bardzo nie podoba. Miło, ze przyznajesz mi rację. PZDR
                    • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:36
                      m15 napisał:

> bedeker napisał:
                      >
                      > > m15 napisał:
                      > >
                      > > > rpq napisał:
                      > > >
                      > > > > Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zdaniem tak duż
                      > ej ilo
                      > > ści
                      > > > > profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien być wzięty pod
                      > uwagę
                      > > i tu
                      > > > na
                      > > > > forum.
                      > > > których profesorów ,od kogo otrzymali tytuly naukowe ,kiedy i jakie
                      > uczel
                      > > nie
                      > > > konczyli,czy to ci, którzy w zaleznosci od zamawiajacego rózne opin
                      > ie pis
                      > > za na
                      > > > ten sam temat?
                      > > Ty dobrze wiesz, ze uczelnie konczyli w Izraelu, tytuly maja od sanchedry
                      > nu,
                      > a
                      > > ich opinie zamawiaja
                      > > wiadome sily. Tylko wydus to z siebie, wydus
                      > czlowieku ,przepraszam bardzo ,lecz czy nie sadzisz ze glowa ci sie
                      > grzeje ,powolywanie sie na profesorów prawa ,którzy ponoc maja uwiarygodnic
                      > rejterade waszego idola jest nie tylko ryzykowne,lecz takze smieszne ,kazda
                      > opinie prawna w tym wzgledzie moze byc podwazona kontr opinia, co sie stalo w
                      > sobote kazdy widzial,nic juz tego nie zmieni ,nawet negatywny oglad komisji nie
                      >
                      > ma znaczenia ,gdyz póki co komisja dziala z upowaznienia sejmu jajasniejszej
                      > rzeczpospolitej,i zaden dupek nie moze tego podwazyc ,chocby i mial tytul
                      > profesora
                      Co Ty bredzisz? Plwociny juz Ci nie starcza?
                      • m15 Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 12:08
                        bedeker napisał:

> m15 napisał:
                        >
                        > > bedeker napisał:
                        > >
                        > > > m15 napisał:
                        > > >
                        > > > > rpq napisał:
                        > > > >
                        > > > > > Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zdaniem t
                        > ak duż
                        > > ej ilo
                        > > > ści
                        > > > > > profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien być wzię
                        > ty pod
                        > > uwagę
                        > > > i tu
                        > > > > na
                        > > > > > forum.
                        > > > > których profesorów ,od kogo otrzymali tytuly naukowe ,kiedy i
                        > jakie
                        > > uczel
                        > > > nie
                        > > > > konczyli,czy to ci, którzy w zaleznosci od zamawiajacego rózn
                        > e opin
                        > > ie pis
                        > > > za na
                        > > > > ten sam temat?
                        > > > Ty dobrze wiesz, ze uczelnie konczyli w Izraelu, tytuly maja od san
                        > chedry
                        > > nu,
                        > > a
                        > > > ich opinie zamawiaja
                        > > > wiadome sily. Tylko wydus to z siebie, wydus
                        > > czlowieku ,przepraszam bardzo ,lecz czy nie sadzisz ze glowa ci sie
                        > > grzeje ,powolywanie sie na profesorów prawa ,którzy ponoc maja uwiarygodn
                        > ic
                        > > rejterade waszego idola jest nie tylko ryzykowne,lecz takze smieszne ,kaz
                        > da
                        > > opinie prawna w tym wzgledzie moze byc podwazona kontr opinia, co sie sta
                        > lo w
                        > > sobote kazdy widzial,nic juz tego nie zmieni ,nawet negatywny oglad komis
                        > ji nie
                        > >
                        > > ma znaczenia ,gdyz póki co komisja dziala z upowaznienia sejmu jajasniejs
                        > zej
                        > > rzeczpospolitej,i zaden dupek nie moze tego podwazyc ,chocby i mial tytul
                        >
                        > > profesora
                        > Co Ty bredzisz? Plwociny juz Ci nie starcza?
                        na takich czerwonych pajaców jak ty starczyloby,lecz jej szkoda
                        • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 12:18
                          m15 napisał:

> bedeker napisał:
                          >
                          > > m15 napisał:
                          > >
                          > > > bedeker napisał:
                          > > >
                          > > > > m15 napisał:
                          > > > >
                          > > > > > rpq napisał:
                          > > > > >
                          > > > > > > Podstawy prawne jego postawy są niepodważalne zda
                          > niem t
                          > > ak duż
                          > > > ej ilo
                          > > > > ści
                          > > > > > > profesorów prawa, że już sam ten fakt powinien by
                          > ć wzię
                          > > ty pod
                          > > > uwagę
                          > > > > i tu
                          > > > > > na
                          > > > > > > forum.
                          > > > > > których profesorów ,od kogo otrzymali tytuly naukowe ,k
                          > iedy i
                          > > jakie
                          > > > uczel
                          > > > > nie
                          > > > > > konczyli,czy to ci, którzy w zaleznosci od zamawiajaceg
                          > o rózn
                          > > e opin
                          > > > ie pis
                          > > > > za na
                          > > > > > ten sam temat?
                          > > > > Ty dobrze wiesz, ze uczelnie konczyli w Izraelu, tytuly maja
                          > od san
                          > > chedry
                          > > > nu,
                          > > > a
                          > > > > ich opinie zamawiaja
                          > > > > wiadome sily. Tylko wydus to z siebie, wydus
                          > > > czlowieku ,przepraszam bardzo ,lecz czy nie sadzisz ze glowa ci sie
                          >
                          > > > grzeje ,powolywanie sie na profesorów prawa ,którzy ponoc maja uwia
                          > rygodn
                          > > ic
                          > > > rejterade waszego idola jest nie tylko ryzykowne,lecz takze smieszn
                          > e ,kaz
                          > > da
                          > > > opinie prawna w tym wzgledzie moze byc podwazona kontr opinia, co s
                          > ie sta
                          > > lo w
                          > > > sobote kazdy widzial,nic juz tego nie zmieni ,nawet negatywny oglad
                          > komis
                          > > ji nie
                          > > >
                          > > > ma znaczenia ,gdyz póki co komisja dziala z upowaznienia sejmu jaja
                          > sniejs
                          > > zej
                          > > > rzeczpospolitej,i zaden dupek nie moze tego podwazyc ,chocby i mial
                          > tytul
                          > >
                          > > > profesora
                          > > Co Ty bredzisz? Plwociny juz Ci nie starcza?
                          > na takich czerwonych pajaców jak ty starczyloby,lecz jej szkoda
                          co?
                          • rnrr Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 12:34
                            Przepraszam, że włączam sie w tą porywającą dyskusję. Nie wiem co Ci
                            profesorowie wam winii. Taki karj, że gdzie profesorowi blizej tam znajdzie w
                            prawie coś podobnego. Taki kraj ze rzecznik prokuratury podobno obiektywnej
                            startuje se do sejmu. Taki kraj, ze partie mają swoje fundacje których szefowie
                            komentuja wszystko jak na komendę.
                            Jednak w jednym profesorowie są zgodni (mówili i Winczorek i Geberthner, ten
                            Kochanowski i inni prawnicy ze Cimoszewicz nie mógł wyjść z posiedzenia komisji
                            bez zakończenia rozpatrywania punktu go dotyczącego.
                            Pisze to by pokazać, ze profesorowie potrafia być jednak w czymś zgodni.
      • pioskee Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:02
        Kundlizm - jasne dla tych, którym nie trzeba przypominać o kim autor myślał
        zapewne.
        A teraz do "bedekera" zbiorczo - do "bedekera" i pozostałych inteligentnych pro-
        novo-lewicowców nie rozumiejących, że to zdegenerowane idee degenerują umysły
        (nawet te światłe).
        1. Komisja - nie ideał ale organ konstytucyjny. Ewentualne błędy prawne komisji
        nie uprawniają świadka do łamania prawa w innym miejscu.
        2. Frustraci i główni destruktorzy komisji - nr jeden to Celiński, człowiek
        owładnięty dramatem swej niskiej pozycji politycznej, nie dającej sie pogodzić
        z jego ambicjami - histeryk i oszołom, koniunkturalny zdrajca własnych myśli za
        cenę choćby krótkiego błysku flesza historii - od lat postać tragiczna.
        3. PZPR (macież Cimoszewicza) wykształciła kastę nadludzi uważających, że oni
        mogą więcej wobec innych ludzi, wobec prawa, obyczajów itp. Przykłady proste:
        Kwaśniewski z żoną, Belka, Ungier, teraz Cimoszewicz w sposób jasny rzucił
        ludziom wyraźną informację - "należę do nadludzi tak jak i pozostali moi
        kolesie z PZPR".
        4. Cimoszewicz - śmieszny polityczny oszust i arogant - "podanpartyjny" ha ha
        ha , "niezależny" ha ha ha , nie umoczony w brudną politykę ha ha ha ha ha
        kandydat. Od pierwszych wyborów prezydenckich jest sprawnie prowadzony na pasku
        towarzystwa kolesiów z PZPR i gra efektywnie w tej drużynce. Na każdym z
        eksponowanych staniowisk państwowych wspierał zawsze kolesiów. Od czasu do
        czasu fundował publice "cyrki", takie jak tępienie Millera czy
        ostatnie "ustępowanie" z tej brzydkiej polityki. Głosujący na tego człowieka
        (ostatnią nadzieję politycznych złodziei, aferzystów i kombinatorów) będą
        naiwniakami i głupkami po prostu. Argumenty "za" takie jak: inteligentny,
        światowy, salonowy, doświadczony, przystojny, itp, nadaja sie raczej do zsypu w
        świetle tego, co powyżej. Już jednego prezia wybrano dzięki fizjonomii, tańcowi
        i kolorze koszul - żałosne.
        • rpq Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:05
          Dużo przymiotników i wnikania w cudze intencje, mało argumentów :P
        • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:13
          Odpowiadam partykularnie, bo nie lubie, jak ktos zwraca sie do Michnikow i Kuroniow, co Tobie nie
          sprawia problemu. Twoj wywod jest oparty na watlych przeslankach, zaczerpnietych najwyrazniej z
          seansow przy okraglym stoliku. Po pierwsze, Twoja wizja moich pogladow jest czystym urojeniem. Nie
          masz o nich pojecia, a ja nie czuje sie zobowiazany do ich przedstawienia, bo Ty swoich nie
          prezentujesz. Po drugie, popularna teza o Cimoszewiczu jako czapce dla starego ukladu jest
          nieweryfikowalna i ma jedynie wartosc propagandowa. Po trzecie, za Cimoszewiczem nie przemawia
          wcale entourage swiatowca i aparycja, ale wizja Kaczynskiego na fotelu prezydenckim. Niestety, ten
          wlasnie pan jest specjalista od lamania podstawowych praw obywatelskich. Po czwarte, wreszcie -
          proponuje, bys uzywal mocniejszych argumentow, mniej zaklec i okazywal wiecej szacunku
          oponentom.
          • pioskee Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 12:10
            Wybrałem Ciebie "bedeker" mając nadzieję na dialog - nadzieja prysła.
            Dziwię się, że nie ujawniłeś do tej pory (w trakcie kilkunastu godzin dyskusji
            na forum) swych poglądów i piszesz, że to dlatego, iż ja nie ujawniłem swoich.
            Cimoszewicz jako "czapka" dla swoich - dowodów dostarcza jego kilkanaście lat w
            polityce. W pomięci pozostały silniej "cyrki" z Millerem a nie to ile stanowisk
            obsadził "swoimi" na dowidzenia każdego urzedowania.
            Szacunek dla oponentów (czy brakuje go w mej poprzedniej wypowiedzi ??) nie
            oznacza obligu przyznawania racji każdym obcym argumentom.

Do "dem0kryta" - na szczęście sa takie wypowiedzi (myślałem, że "bedeker"
            utrzyma taki poziom).
            1. zgadzamy się.
            2. zgoda, co do Giertycha ale nie całkiem, bo "zdrada swych myśli za cenę ..."
            jednak pasuje (z teg obustronnie żałosnego duetu) tylko do Celińskiego.
            3. zgoda.
            4. różne mamy poglądy i to jest OK.
            • bedeker Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 12:17
              Nie ujawnilem, to prawda. I to juz wystarczylo, zeby stwierdziz, ze jestem glupi. Nie tak sobie
              wyobrazam kulture dyskusje i mialem nadzieje, ze to zrozumiesz. Nie zrozumiales lub nie chciales, bo
              Ci nie basuje, jak dem0kryt. Wiec daruj sobie pieszczoty, prosze.
              • dem0kryt Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 13:15
                Widziałem dziś ciekawy spór,
                Sprzeczał się z głową tęgi mur.
                I choć rozmówca chłop na schwał,
                To mur jak mur wciąż murem stał.

A przecież mówi mądry gmin,
                Nie dyskutować z byle kim!

(Kabaret Elita)
        • dem0kryt Re: Kundlizm (Wańkowicz) 11.07.05, 11:18
          1. Komisja jest organem konstytucyjnym. Fakt. I Cimoszewicz nie powinien był np.
          opuszczać jej posiedzenia bez zezwolenia przewodniczącego. Obojętnie jak słuszne
          lub nie były jego argumenty (ten o kampanii prezydenckiej jest śmieszny) -
          powinien był zostać i co najwyżej konsekwentnie odmawiać odpowiedzi.
          Przynajmniej do czasu rozpatrzenia jego wniosków przez Prezydeium Sejmu (sądzę,
          że prawnicy komisji nie mieli racji).

2. Frustraci i destruktorzy. Celińskiemu nie chodzi o prawdę. Ale czy jemu
          jednemu? Odpowiednikiem Celińskiego na prawej stronie jest Giertych: "owładnięty
          dramatem swej niskiej pozycji politycznej, nie dającej sie pogodzić z jego
          ambicjami - histeryk i oszołom, koniunkturalny zdrajca własnych myśli za cenę
          choćby krótkiego błysku flesza historii", a na dodatek zwykły kłamca.

3. Co do oceny PZPR - zgoda. Z tym, że zasada nomenklatury (lub nowej klasy, jak
          chciał Dżilas) upowszechnia się zadziwiająco szybko także na prawej stronie
          sceny politycznej (TKM).

4. Ocena Cimoszewicza jest Twoją oceną. Oczywiście, że mówienia o nim jako o
          kandydacie "ponadpartyjnym" jest nadużyciem. Jeśli już - to tylko w tym sensie,
          że jest on alternatywą dla wszystkich, którzy z tego czy innego powodu nie chcą
          głosować w II turze na Kaczyńskiego. Znowu więc zapewne będziemy głosować
          "przeciw" a nie "za".
          • efg Punkt drugi mocno naciągany. 11.07.05, 18:10
            Giertych, choć "odbity" jet przynajmiej 10 razy "cięższy" od szmaciarza który
            jest chłopcem na posyłki wiadomych osób.
        • efg O tym własnie myslałem., przypominajac Wańkowicza 11.07.05, 12:55
          Kundel to jak wiadomo mieszaniec, własciwie nie powinno sie obrażać psów,
          porównaniem do tych nazwisk, ale tak jakos wyszło.
    • menuet1 wiarygodność 11.07.05, 10:25
      Na początku tego sondażu mogłem głos oddać KILKAKROTNIE. Nie wiem czy ktoś z
      takiej możliwości skorzystał. Ja nie ... ale wątpliwość pozostała.
      Na marginesie. Od dawna GW zadaje publicznie pytania ,które próbują
      zweryfikować Prawo. Uważam ,że jest to anarchizowanie życia społecznego poprzez
      podważanie tego co już zostało 'ustanowione' i obowiązuje. Experci
      komisji ,wierząc w swoją bezkarność , postępują tak samo. W ich wypadku jest to
      postępowanie karalne. Celowo stosują interpretacje nieuprawnione.
    • crackersss CIMOSZENKA/ŁUKASZENKA-moja jest tylko racja... 11.07.05, 10:27
      ...jest tylko jedna racja... (Dzień świra).
    • lomginus Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:29
      ...czy aby świeże?
    • tag1 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:30
      Szanowni P.P. Zurnaliści,
      a mnie ten fakt nie dziwi, na miejscu P. Marszałka uczynił bym podobnie,nie
      trzeba być specjalnie biegłym w procedurach, żeby stwierdzić,że te szumne
      przesłuchania są "drukowane" pod aktualne potrzeby partyjek reprezentowanych
      przez członków tej komisji, już dawno powinien z niej wylecieć "piękny Roman"i
      pan Wasserman też powinien zasiąść na ławie świadków. Nie ma mojej zgody na
      wydawanie publicznych pieniędzy pochodzących także z moich podatków na
      opłacanie zabaw tych panów. TOPAZ
      • m15 Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:37
        tag1 napisał:

> Szanowni P.P. Zurnaliści,
        > a mnie ten fakt nie dziwi, na miejscu P. Marszałka uczynił bym podobnie,nie
        > trzeba być specjalnie biegłym w procedurach, żeby stwierdzić,że te szumne
        > przesłuchania są "drukowane" pod aktualne potrzeby partyjek reprezentowanych
        > przez członków tej komisji, już dawno powinien z niej wylecieć "piękny
        Roman"i
        > pan Wasserman też powinien zasiąść na ławie świadków. Nie ma mojej zgody na
        > wydawanie publicznych pieniędzy pochodzących także z moich podatków na
        > opłacanie zabaw tych panów. TOPAZ
        wiec apeluj do sejmu by rozwiazal komisje ,póki co dziala ona lega artis
        • bedeker LAGA ARTIS 11.07.05, 10:55
          m15 napisał:

> wiec apeluj do sejmu by rozwiazal komisje ,póki co dziala ona lega artis

Panie m15, znowu boli glowa?
          Znowu sie po zwojach peta wyborowa?
          Znowu o poranku doszedles do wniosku
          Ze dosc podejrzanie patrzy ten pan w kiosku?
          Znowu zli ubecy obserwuja skrycie?
          Znowu "lega artis" dzialaja tajniacy,
          W szkole i w przedszkolu, na ulicy, w pracy?
          Ale sie uspokoj, ty wiesz, o wspanialy,
          Ze prawdziwy Polak nie uzywa paly,
          Ale laga artis, rzemioslem palkowym,
          Umie wybic sobie piekny umysl z glowy
          • m15 Re: LAGA ARTIS 11.07.05, 12:12
            bedeker napisał:

> m15 napisał:
            >
            > > wiec apeluj do sejmu by rozwiazal komisje ,póki co dziala ona lega artis
            >
            > Panie m15, znowu boli glowa?
            > Znowu sie po zwojach peta wyborowa?
            > Znowu o poranku doszedles do wniosku
            > Ze dosc podejrzanie patrzy ten pan w kiosku?
            > Znowu zli ubecy obserwuja skrycie?
            > Znowu "lega artis" dzialaja tajniacy,
            > W szkole i w przedszkolu, na ulicy, w pracy?
            > Ale sie uspokoj, ty wiesz, o wspanialy,
            > Ze prawdziwy Polak nie uzywa paly,
            > Ale laga artis, rzemioslem palkowym,
            > Umie wybic sobie piekny umysl z glowy
            cymgal!na dodatek czerwony ,ale za to jaki poeta ,fiu ,fiu ,wszyscy u was takie
            rymy tworza ,cos na ksztalt"runa najtwardsze z twardych skal a leszek miller
            bedzie trwal"i wszelki sluch po nim zaginal
            • bedeker to mi dopiero dopiekles:))) 11.07.05, 12:29
              • m15 Re: to mi dopiero dopiekles:))) 11.07.05, 13:35
                sorki ,nie bylo to moim zamiarem:))))
      • rnrr Re: Polakom zachowanie Cimoszewicza się nie spodo 11.07.05, 10:52
        Tylko zauważ, ze w identycznej sytuacji zostali postawieni także inni
        kandydaci. Ich reakcja była zasadniczo odmienna. Na ich tle Cimoszewicz wypadł
        fatalnie. Pomijam styl i argumentację oczywiście, która (najwięksi fani na tym
        forum Cimoszewicza jakoś nie kontestują takich opinii) mocno przypominała np.
        pana Gierycha. No wypisz wymaluj ta sama buta i pogarda dla innych. Coż skoro
        Giertych był zle oceniany, to nawet Cimoszewicz został oceniony tak samo, mimo
        silnej pracy duzej grupy mediów próbującej przedstawić go jako bohatera.
    • mago13 Polakom z niezastrzeżonym telefonem 11.07.05, 10:39
      i przebywającym w czasie wakacji w domu,bo taki był warunek tego badania
      • mago13 Re: Polakom z niezastrzeżonym telefonem 11.07.05, 10:42
        mago13 napisała:

> i przebywającym w czasie wakacji w domu,bo taki był warunek tego badania tzn
        badanie było przeprowadzone telefonicznie,bo niby skąd by ta agencja miała
        wziąc telefony zastrzerzone
      • rnrr Re: Polakom z niezastrzeżonym telefonem 11.07.05, 10:44
        OJEJ a jak PENTOR i PBS robiły badania na 800 osobowej i 500 osobowej próbie to
        jakoś to nie przeszkadzało???? Wtedy Cimoszewicz dostawał 22, 28 % to było ok.
        Teraz jak ludzie krytykują go za coś wrećz oczywistego to już sondaże do kitu.
        Tak mi przykro, ze teraz to się dopiero odkrywa. Niczego innego nie należało
        sie spodziewać w ocenie marszałka. To by było dziwne dopiero, gdyby sie jeszcze
        większosći spodobał!
        • mago13 Re: Polakom z niezastrzeżonym telefonem 11.07.05, 10:45
          rnrr napisał:

> OJEJ a jak PENTOR i PBS robiły badania na 800 osobowej i 500 osobowej próbie
          to
          >
          > jakoś to nie przeszkadzało???? Wtedy Cimoszewicz dostawał 22, 28 % to było
          ok.
          > Teraz jak ludzie krytykują go za coś wrećz oczywistego to już sondaże do
          kitu.
          > Tak mi przykro, ze teraz to się dopiero odkrywa. Niczego innego nie należało
          > sie spodziewać w ocenie marszałka. To by było dziwne dopiero, gdyby sie
          jeszcze
          >
          > większosći spodobał!

lepiej póżno niż wcale
          • rnrr Re: Polakom z niezastrzeżonym telefonem 11.07.05, 10:47
            No dobrze, ze chociaż tak to skomentowałeś!!!! Instrumentalne traktowanie
            sondaży jest wprost porażające.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka