Dodaj do ulubionych

Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborcza..

09.08.05, 16:18
Polsce i Polakom,twoim zdaniem co złego uczynił jej "namiestnik"
zwany do niedawna "redaktorem naczelnym".
Dlaczego tak się stało,kto do tego dopuścił?
Obserwuj wątek
    • ksiundz Moim zdaniem uczyniła wszystko żeby Układ po 1989 09.08.05, 16:22
      r. nie uległ zmianie - ze strachu przed antysemitnikami i prawicą - ale czy jej
      się to udało tak do końca ? ... nie.

> Dlaczego tak się stało,kto do tego dopuścił?

No jak się zostało wykreowanym na SUPER OPOZYCJONISTÓW i z tego tytułu stało
      się głównym beneficjentem pomocy z Zachodu...
    • humbak Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:26
      Nic
      • bbombel_reaktywacja Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:32
        ładne mi to nic:
        www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/czarny_leksykon.htm
        :)
        • humbak Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:41
          Nie zamierzam się w tej sprawie spierać. Ludzie nie są ubezwłasnowolnieni, nie muszą robić tego co pisze Michnik.
          • zaba_pelagia Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:45
            nawet nie muszą siedziec na tym forum i pluć na gospodarza
            • bac1 Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:48
              Żabo!!! Wróć!!!
              • zaba_pelagia Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:50
                o?
                ja?
                ja jestem
                w moim bajorku ;-)
                • bac1 Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 17:02
                  Tak się zaba_pelagia zmieniła???
                  www.fotosearch.pl/DGV122/031040/
                  W końcu czerowny to też ładny kolor;-)))
                  • zaba_pelagia Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 17:08
                    no
                    no no
                    nie imputowac mi tu odchylenia w lewo ;-)
                    • bac1 Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 19:29
                      Imputować? To jakieś bajorkowe słownictwo. Coś jak amputować?
                      Czy to moja wina, że czerwona żaba w lewo odchylona?;-)))
                  • bac1 Re: SORRY, kalafior!!! 09.08.05, 17:08
                    www.cwikowscy.pl/P117pop.html

Znowu zmiana koloru?
                    Żaby Pelagii w czerwonej sukience nie chcieli pokazać publicznie;-)))
                  • trouble_maker BTW Czy żaba_pelagia i... 09.08.05, 17:38
                    ...Crazy Frog to ta sama...ehm...osoba ?... ;-)
                    • zaba_pelagia Re: BTW Czy żaba_pelagia i... 09.08.05, 19:20
                      nein
                      nein
                      płeć inna ;-)
                      • henryk.log Miło poczytać Pani żabko:-))n/t 09.08.05, 19:22
                      • trouble_maker Re: płeć inna 09.08.05, 19:25
                        Mamy rozumieć, że to już CAŁA różnica ?... ;-)
            • humbak Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 16:50
              Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Krytyka nie jest w tym kraju nielegalna. Michnik i GW przedstawiają opinie która odpowiada najwyraźniej sporej częsci społeczeństwa. A skoro tak, to absurdem jest nazywanie tego złem. Złem jest odbieranie ludziom głosu.
    • dr.kidler Pytanie w stylu IV Rzeczpospolitej? 09.08.05, 16:30
      • bbombel_reaktywacja Re: Pytanie w stylu IV Rzeczpospolitej? 09.08.05, 16:36
        Wole IV RP zbudowana od nowa, odcinajaca sie od starych okraglostolowych
        ukladow. Wole panstwo dla obywateli a nie dla garstki osob trzymajacych wladze,
        wole panstwo na uczciwych i klarownych przepisach, bez afer, ukladow brudnej
        polityki itp.
        Do tego potrzebne sa radykalne zmiany ale oczywiscie stara nomenklatura broni
        sie zaciekle i ma wielu pomocnikow na tym forum, wsrod czytelnikow GW itd.
        Komu pomagacie? Czy cos z tego macie, czy tylko z powodu (mowiac delikatnie)
        nieumijetnosci trzezwego myslenia?
        • dr.kidler Re: Pytanie w stylu IV Rzeczpospolitej? 09.08.05, 16:46
          bbombel_reaktywacja napisał:

> Wole IV RP zbudowana od nowa, odcinajaca sie od starych okraglostolowych
          > ukladow. Wole panstwo dla obywateli a nie dla garstki osob trzymajacych
          wladze,
          > wole panstwo na uczciwych i klarownych przepisach, bez afer, ukladow brudnej
          > polityki itp.
          > Do tego potrzebne sa radykalne zmiany ale oczywiscie stara nomenklatura broni
          > sie zaciekle i ma wielu pomocnikow na tym forum, wsrod czytelnikow GW itd.
          > Komu pomagacie? Czy cos z tego macie, czy tylko z powodu (mowiac delikatnie)
          > nieumijetnosci trzezwego myslenia?
          bbombel_reaktywacja napisał:

Cale szczescie ze ja tez pisze na to forum, wiec nie jestem czytelnikiem, lecz
          takze piszelnikiem.
          Pewno bys mnie podejrzewal ze jestem takim pomocnikiem.
          A tak wogole, to jests absolwentem Wyzszej Szkoly Komunikacji Spolecznej i
          Medialnej w Toruniu?
          • humbak Nie piszelnikiem, tylko pisakiem!!!! /bt 09.08.05, 16:53

• dr.kidler Przecie nie jestem czytakiem ! 09.08.05, 17:03
              • humbak Owszem, ale ścieżki słowotwórstwa są niezbadane/bt 09.08.05, 17:11

• snajper55 Trzeba powołać w tej sprawie komisję śledczą. __nt 09.08.05, 16:37

• dr.krisk W imieniu Wszystkich Polakow oraz mieszkancow..... 09.08.05, 17:12
      .. Bolejewa, zapodaje:
      Zlego duzo oni uczynili dla Polactwa i Narodu, aze piesci same sie w kulak
      zwijajo i lzy nam na wasiska sumiaste kapiom z ty krzywdy!!! Najsampierw ze
      porad gospodarskich zadnych nie ma w ty gazecie, tylko takie tam o Chincykach
      albo innych Amerykanach. A nic o podorywkach i jak koltuna dzieciskom obcinac.
      Babom we glowach mieszajom, przez co te glupie poliki kremamy smarujo, a skad
      ma gospodarz na te kremy wziasc??? Ciegiem o Zydach piszom, a o nas Prawdziwych
      Polakach albo nic albo podsmiechujki sobie robiom!
      Toz tej naszej krzywdy nic w polu nie robim, tylko przed sklepem siedzim,
      wino "Trzy wisienki" pijem i na horyzont patrzym.
      Ot co!
      Soltys Piertatek. Anatol.
      • ubekkubek Opóżniła o 10 lat niezbędne w Polsce przemiany. 09.08.05, 17:17
        Mam nadzieją, że od jesieni zacznie się coś dziać w tym kraju.
        • dr.krisk Co bedzie na jesieni? 09.08.05, 17:22
          ubekkubek napisał:

> Mam nadzieją, że od jesieni zacznie się coś dziać w tym kraju.
          My tez tak patrzym na horyzont, wino owo "Trzy wisienki" pijac, i tez jesieni
          wyczekujem, bo jak kartofla obrodzi, to zacieru sie zrobi i potem wiadomoco.
          Bo od wina kwasno sie odbija, i jakos tak nie po naszemu.
          • dr.kidler Re: Co bedzie na jesieni? 09.08.05, 18:01

To zalezy kto wygra.
            Jest szansa ze przybedzie czytelnikow, ale też że zmniejsza przydzial
            papieru. :-)
    • lucyperek2 Kiedyś to była fajna, obiektywna gazeta 09.08.05, 17:33
      Szok przeżyłem w chwili ogłoszenia bandziora Kiszczaka "człowiekiem honoru" i
      obścisków z Jaruzelem. I zwyczajnie przestałem Michnika rozumieć. Potem chyba
      zaczęli coraz bardzej skręcać na lewo i promować cos przedziwnego. Jakąś
      niepojętą ochronę starego układu (antylustracja itd.). A może Adaś był w
      opozycji dlatego że władze komunistyczne były za mało lewicowe ? W sumie szkoda...
      • kahlil Re: Kiedyś to była fajna, obiektywna gazeta 09.08.05, 17:57
        lucyperek2 napisał:

> Szok przeżyłem w chwili ogłoszenia bandziora Kiszczaka "człowiekiem honoru" i
        > obścisków z Jaruzelem. I zwyczajnie przestałem Michnika rozumieć. Potem chyba
        > zaczęli coraz bardzej skręcać na lewo i promować cos przedziwnego. Jakąś
        > niepojętą ochronę starego układu (antylustracja itd.). A może Adaś był w
        > opozycji dlatego że władze komunistyczne były za mało lewicowe ? W sumie
        szkoda
        > ...
        > no właśnie i dlatego uważam,że najwyższy czas aby przemówił sam "naczelny"
    • ligorta Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 18:11
      kahlil napisał:

> Polsce i Polakom,twoim zdaniem co złego uczynił jej "namiestnik"
      > zwany do niedawna "redaktorem naczelnym".

> a może trzeba też spytać co uczyniła /o on uczunił/ dobrego?
    • lej_czerwonego Michnik szybko poczul co to wladza 09.08.05, 18:20
      A te wladze (i pieniadze rowniez), mogl miec tylko nie wchodzac czerwonym w
      droge, oni szybko stali sie znow bardzo silni. Dla mnie Michnik to
      zakompleksiony czlowiek, ktorego bardzo latwo kupiono. Mysle, ze do kasy nie
      przywiazywal zbyt wielkiem wagi, ale te setki tysiecy czytelnikow wpatrzonych w
      GW to bylo cos. Tego nie chcial stracic a to wymagalo ukladu z czerwonymi. I
      konczy marnie na wlasne zyczenie.
      • humbak Re: Michnik szybko poczul co to wladza 09.08.05, 18:22
        Ehe... a jak czerwoni dali mu czytelnika?
        • lej_czerwonego Wtedy czerwoni byli slabi 09.08.05, 18:26
          I nie trzeba ich bylo pytac o zdanie. A sam znaczek Solidarnosc na pierwszej
          stronie gazety w zupelnosci wystarczal by miec czytelnikow.
          • dr.kidler Re: Wtedy czerwoni byli slabi 09.08.05, 18:29
            lej_czerwonego napisał:

> I nie trzeba ich bylo pytac o zdanie. A sam znaczek Solidarnosc na pierwszej
            > stronie gazety w zupelnosci wystarczal by miec czytelnikow.

Tygodnik Solidarnosc, mial go wiekszy i do tego w tytule.
            Jakos nie wystarczalo mu to ....
            ( Mial tez Koczynskiego )
            • lej_czerwonego Wlasnie, porownujesz tygodnik z codzienna gazeta 09.08.05, 18:34
              Porownaj naklady najpopularniejszych gazet codziennych z tygodnikami. To
              przeklada sie na rozpoznawanie i sila oddzialywania.
              • trouble_maker "Siła oddziaływania" tygodnika jest całkiem spora 09.08.05, 18:38
                ...nic - obiektywnie - nie przeszkadzało zająć TySolowi miejsce dzisiejszego
                "Wprost", "Nesweeka" czy "Polityki"...
                • lej_czerwonego Spora, ale sila gazety jest wieksza. 09.08.05, 18:45
                  100 tys. nakladu na tydzien to nie to samo co 450 tys. 6 razy w tygodniu.
                  • trouble_maker Owszem, ale po pierwsze - tylko trochę, po... 09.08.05, 18:59
                    ...drugie - w '89 "siły" Wyborczej i "TS" były względnie wyrównane ; "Wyborcza"
                    nie miała na początku nawet nazwy i wygladała faktycznie jak biuletyn na wybory,
                    a tygodnik miał za sobą znaną markę i legendę pierwszej "Solidarności", po
                    trzecie - cóż przeszkadzało w stworzeniu konkurencyjnej gazety wokół "Tygodnika"
                    ?
                    • podkurek Pan(i) nie ma pojęcia, o czym Pan(i) pisze 09.08.05, 20:21
                      Polecam: Stanisław Remuszko, "Gazeta Wyborcza. Początki i okolice"
                      (www.remuszko.pl)
                      • humbak Re: Pan(i) nie ma pojęcia, o czym Pan(i) pisze 09.08.05, 20:27
                        A może napisz o co chodzi, zamiast robić reklamę?:)
                        • podkurek Re: Pan(i) nie ma pojęcia, o czym Pan(i) pisze 10.08.05, 08:16
                          Pewien radiowiec powiedział kiedyś: "Panie Einstein, niech pan powie
                          słuchaczom, na czym polega teoria względności, tylko proszę pamiętać, że ma pan
                          na antenie tylko 30 sekund".
                          Facet przedstawia swoje rozumowanie, fakty, wydarzenia i dokumenty na ponad
                          dwustu stronach swej książki i ja podaję do niej adres jako do źródła, a ty
                          chcesz, żebym ci te dwieście stron dał w pigułce. To dałem: nie masz pojęcia, o
                          czym mówisz. To jest ta pigułka, bo ja tę książkę przeczytałem. Ty nie chcesz
                          jej przeczytać (dowiedziećsię, poznać inny punkt widzenia) - twoja sprawa.
                          • humbak Re: Pan(i) nie ma pojęcia, o czym Pan(i) pisze 10.08.05, 09:05
                            Teorie względności są dwie. A poza tym nie musisz przedstwiać całej historii. Zawsze da się skrótowo powidziecieć w czym leży problem, po szczególy odsyłając do źródeł.
                            • podkurek Re: Pan(i) nie ma pojęcia, o czym Pan(i) pisze 10.08.05, 09:18
                              Teorii względności są trzy (ale co to ma do rzeczy?).
                              Nie zawsze da się skrótowo powiedzieć, w czym leży problem.
                              Ale dla ciebie spróbuję: było inaczej niż twierdzisz.
                              P.S. Einstein temu radiowcowi zaproponował, żeby się zamienili rolami. Na co
                              ten radiowiec: ależ ja nie mam pojęcia, na czym polega teoria względności
                              (niech będzie że szczególna). A na to Einstein: no właśnie...
                              • humbak Re: Pan(i) nie ma pojęcia, o czym Pan(i) pisze 10.08.05, 09:25
                                Ad trzech teorii. Hmmmmm... no cóż najwyraźniej czegoś mi nie powiedzieli, albo uznali że ta informacja nic dobrego mi nie da. A w sumie to nic to nie ma do rzeczy, niepotrzebnie to pisałem:)
                                Co do sprawy omawianej. Oczywiście, Ty znasz temat, ale po prostu nie spotkałem się jeszcze (forumowo rzecz biorąc) z zagadnieniem tego typu którego by się nie dało krótko (stosunkowo) omówić. Może to pierwsze jest:)
              • dr.kidler No i co z tego mial naklad 500 000 09.08.05, 21:28

• humbak Re: Wtedy czerwoni byli slabi 09.08.05, 18:34
            Twoja wypowiedź się kupy nie trzyma. Najpierw piszesz że Michnik był z czerwonymi bo chciał zachować poczytność, a zaraz potem że czerwoni byli słabi. Po co mu więc Ci czerwoni byli?
            • lej_czerwonego Trzyma sie kupy jak najbardziej 09.08.05, 18:40
              Tylko troszke historii trzeba znac. Od 1993r. a tym bardziej od 1995r.
              zadzieranie z czerwonymi bylo juz obarczone sporym ryzykiem. Patrzymy na GW
              przez okres 15 lat.
              • lej_czerwonego Choc tow. Ciosek przy obradach Okraglego Stolu 09.08.05, 18:44
                Juz wtedy mowil Michnikowi "Dogadajmy sie, a wszyscy bedziemy jezdzic
                Mercedesami". W biuletynach IPN na WWW jest masa ciekawych rzeczy do
                przeczytania.
              • humbak Re: Trzyma sie kupy jak najbardziej 09.08.05, 18:44
                Czyli że wcześniej GW pisała co innego niż po 1993, czy też 1995?
                • dr.kidler Re: Trzyma sie kupy jak najbardziej 09.08.05, 21:34
                  humbak napisał:

> Czyli że wcześniej GW pisała co innego niż po 1993, czy też 1995?

Jak czlowiek o nicku "lej_czerwonego" moze obiektywnie dyskustywac o najnowszej
                  hstorii Polski, skoro nawet w nicku ma wpisane, ze nie dyskutuje tylko bije.
                  • lej_czerwonego Przestan 09.08.05, 22:36
                    Z czerwonymi nie idzie sie na zadne uklady, bo to sa moralne dna - Michnik tego
                    nie rozumial. Michnikiem bawili sie jak marionetka. A teraz pies z kulawa noga
                    sie za nim nie obejrzy a masa kolegow nie poda mu reki.
                    • dr.kidler Re: Przestan 09.08.05, 23:10
                      lej_czerwonego napisał:

> Z czerwonymi nie idzie sie na zadne uklady, bo to sa moralne dna - Michnik
                      tego nie rozumial. Michnikiem bawili sie jak marionetka. A teraz pies z kulawa
                      noga sie za nim nie obejrzy a masa kolegow nie poda mu reki.

To tylko zle swiadczy o tych kolegach.

Michnik nie szedl z Czerwonymi na zadne uklady gdy oni byli silni - a taki np.
                      Maciej Giertych szedl wlasnie wtedy. Michnik i Walesa poszli z nimi na uklady
                      gdy byli slabi i mozna bylo przejac wladze, i bardso dobrze zrobili, ale
                      oszolomom sie to nie podobalo. Wiec doprowadzili ( celowo lub niechcacy ) do
                      wzrostu sily czerwonych, by potem razem wystepowac przeciwko Michnikowi.
                      Oszolomstwo bylo, jest i bedzie glupie do konca.
    • malaszaramysz Pojęcia nie mam 09.08.05, 18:22
      To tylko gazeta.Można czytać albo nie, kupować albo nie, korzystać z jej forum
      albo nie,można spalić publicznie w ramach protestu:-))
      Ale obwiniać gazetę za zło tego świata? Chyba nie.
    • luci-c Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 09.08.05, 18:36

1. "Gazeta Wyborcza" odniosła ogromny sukces wydawniczy i ekonomiczny,
      co doprowadziło do furii nie tylko różnej maści nieudaczników i
      zazdrośników,ale i moherowe berety oraz prawicowe niezguły.
      Moim zdaniem "Gazeta" uczyniła wiele zła w/w grupom,
      które powinny zostać niezwłocznie przeproszone przez sprawców
      sukcesu "Gazety".Ponadto,w ramach zadośćuczynienia,należy
      oddać im,jako poszkodowanym, "Gazetę Wyborczą"w wieczyste użytkowanie.

2. Namiestnik powinien niezwłocznie udać się do Canossy i cierpliwie czekać,
      aż do czasu całkowitego bankructwa "Gazety",doprowadzonego
      przez "wieczystych użytkowników" i nowych redaktorów.

3. Pytanie:"kto do tego dopuścił?" jest retoryczne.

• deoszolomizacja Moim zdaniem wiele złego uczyniła Gazeta Wyborcza 09.08.05, 19:03
      >córy(om) niedokończonej rewolucji" - >imagistyk<
    • bladatwarz Od samego pocztku manipulowala i klamala 09.08.05, 20:37
      Sama okolicznosci powstania tej Gazety okazuja sie po latach watpliwe.
      Udzialowcami byl Wajda (ten od moskiewskich wyjazdow michnikowszczyzny), Bujak
      (niby skad? po okraglym stole?).
      Wbrew prawu i logice wmawaiala ludziom, ze biale jest czarne, a czarne jest biale.
      PIerwsza zburzyla mit Solidarnosci i opublikowala zdjecia picia wody przy
      okraglym stole.
      Piorem MIchnika wybielila Jaruzelskiego i Kiszczaka.
      Zgotowala nam po 15 latach szambo lustracyjne, ktore moglo byc zwykla lustracja
      13 lat temu.
      Manupuluje lepiej od ojca Rydzyka.
      Powoluje sie w kolko na media zalezne od niej samej.
      Zmysla historie i je powtarza w kolko: Maybach Rydzyka i Partia Maryja (dwa
      nieistniejace fakty, na ktore GW z luboscia sie powoluje.
      • dr.krisk A co gorsza brzydko pachnie jej z ust! (n.t) 09.08.05, 20:39
      • humbak Re: Od samego pocztku manipulowala i klamala 09.08.05, 20:43
        Przypomnij sobie może jeszcze raz kto wymyślił bajkę o Maybachu.
        • bladatwarz Pomorska 09.08.05, 21:22
          hotnews.pl/artpolska-246.html
          A GW (powazny ROFTL dziennik ogolnopolski) bez zadnego sprawdzenia puscila
          plotke w swiat.
          • dr.kidler Re: Pomorska 09.08.05, 21:26
            bladatwarz napisała:

> hotnews.pl/artpolska-246.html
            > A GW (powazny ROFTL dziennik ogolnopolski) bez zadnego sprawdzenia puscila
            > plotke w swiat.

Klamiesz.
            Puscila nie plotke, tylko informacje z Gazety Pomorskiej.
            • bladatwarz Powazny dziennik zacytowal niepowazna informacje 09.08.05, 21:40
              lokalnej gazetki.
              NIe rozsmieszaj mnie.
              Rzetelnosc dziennikarska wymaga sprawdzenia informacji niewiarygodnych.
              Maybach byl im potrzebny, tak jak Partia Maryja.
              • dr.kidler Re: Powazny dziennik zacytowal niepowazna informa 09.08.05, 22:23
                bladatwarz napisała:

> lokalnej gazetki.
                > NIe rozsmieszaj mnie.
                > Rzetelnosc dziennikarska wymaga sprawdzenia informacji niewiarygodnych.
                > Maybach byl im potrzebny, tak jak Partia Maryja.

Nie rob z siebie glupka.
                To wcale nie byla inforamcja niewiarygodna.
                Rydzyk sie wycofal, gdy zrobil sie szum, tak samo
                wstrzymal tworzenie Ruchu Patriotycznego czyli Partii Maryja,
                Po 2 - 3 tygodniach powstala.

Doskonala robota GW!

• bladatwarz Tak, tak. A Michnik razem jezdzil z Rydzykiem na 11.08.05, 00:30
                  wycieczki tym michnikowym MAYBACHEM.
                  Oszolomstwo, glupota i kretactwo maja swoje granice, a GW je po porostu
                  przekracza codziennie.
                  Co jutro bedzie w gazetce o LPR, Radiu Maryja, Partii Maryja?
                  Jakie nowe brednie?
                  • dr.kidler Nie Michnik tylko Jankowski 11.08.05, 08:57

nie maybachem tylko jaguarem,
                    nie na wycieczki tylko calowac 15 latkow w usta i poklepyewac w pupe.
                    • bladatwarz Michnikowe oszolomskie gadanie 11.08.05, 09:36
                      dr.kidler napisał:

>
                      > nie maybachem tylko jaguarem,
                      > nie na wycieczki tylko calowac 15 latkow w usta i poklepyewac w pupe.

Jaki Ty smieszny jestes! :)))))))))))
                      Przeciez prowokacja Gadzinowki z ks.Jankowskim tez sie oszolomstwu z GW nie udala!
                      Gadzinowym bajkopisarzem jestes?
                      Pobajaj jeszcze.
                      • dr.kidler Re: Michnikowe oszolomskie gadanie 11.08.05, 10:02
                        bladatwarz napisała:

> dr.kidler napisał:
                        >
                        > >
                        > > nie maybachem tylko jaguarem,
                        > > nie na wycieczki tylko calowac 15 latkow w usta i poklepyewac w pupe.
                        >
                        > Jaki Ty smieszny jestes! :)))))))))))

Dziekuje za uznanie, ale niestety nie jestem wysokiego mniemania o Twoim
                        poczuciu humory.
                        Ciebie smieszy glownie przekrecanie nazwiska, wiec prawdopodobnie takze
                        skrzywienia palca i kopanie w zadek.
                        > Przeciez prowokacja Gadzinowki z ks.Jankowskim tez sie oszolomstwu z GW nie
                        udala!
                        Zgdzam sie.
                        W GW nie ma oszolomstawa, to sie nie udaja
                        prowakacje - czego sie dziwisz.
                        Prowokacje za tp udaja sie swietnie
                        oszolomstwu RM i ND, tam maja sporo
                        specjalistow w tej dziedzinie.

> Gadzinowym bajkopisarzem jestes?
                        > Pobajaj jeszcze.

Nie jestem, ale skoro tak uwielbiasz bajanie, to poczytaj sobie
                        kataryna.kataryna
                        Na przyklad na temat "[obracania akcjami do spółki z córką - przyp. mój]".

• humbak Re: Pomorska 09.08.05, 21:26
            Właśnie. A dalej to nie mam zastrzeżeń. Wyborcza potrafi (fiła, nie weim, już nie czytam) być bardzo namolna.
        • dr.kidler Re: Od samego pocztku manipulowala i klamala 09.08.05, 21:25
          humbak napisał:

> Przypomnij sobie może jeszcze raz kto wymyślił bajkę o Maybachu.
          I powiedz w jakiej partii jest Macierewicz.
          • humbak Re: Od samego pocztku manipulowala i klamala 09.08.05, 21:27
            No nie wiesz? W ruchu chrześcijańsko narodowym;)
            • dr.kidler Re: Od samego pocztku manipulowala i klamala 09.08.05, 21:34
              humbak napisał:

> No nie wiesz? W ruchu chrześcijańsko narodowym;)
              >
              Czyli w Partii Maryja.
              • humbak Re: Od samego pocztku manipulowala i klamala 09.08.05, 22:04
                Iiiiiii... mnie tam nie interesi ta część sceny politycznej.
    • bladatwarz Jeszcze jedno. BIALORUS 09.08.05, 21:15
      Gdy inne gazety i sami Polacy wypowiadaja sie w sposob wywazony o zajsciach w
      Bialorusi, to GW i tok fm magluja temat do znudzenia.
      Jak lewacka tuba Sorosa chce robic rewolucje na Bialorusi, to niech nie robi
      tego w Polsce i gazetach wydawanych w Polsce tylko sobie zaprzegnie Haaretz i
      zydowskie lobby teskniace za kresami na Bialorusi. Nie musza Polakow wciagac w
      swoje zabawy!
    • basia.basia Moim zdaniem... 09.08.05, 21:48
      GW wprowadziła do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
      fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo. Dlaczego tak piszę? Zilustruję to
      przekonanie cytatem z dużego artykułu opublikowanego w Więzi ( Nr 7/1995)
      autorstwa Anny Machcewicz pt. "Historia sentymentalna Gazety Wyborczej", który
      podsumowuje sześciolecie GW.

"Atmosfera przedwyborczej gorączki sprawiła, że pracujący w "Gazecie" zwolennicy
      Lecha Wałęsy w redakcji swe poglądy musieli raczej zachować dla siebie. Brak
      racjonalnej miary został w końcu dostrzeżony w samym zespole "Gazety". "W czasie
      kampanii prezydenckiej - wspomina Lidia Ostałowska - w pewnym momencie złapałam
      się na tym, że myślę o Wałęsie jak o niebezpiecznym furiacie, który będzie dążył
      do destabilizacji życia politycznego, który skompromituje nas w świecie. Gdy
      zdałam sobie sprawę z tego, że uwierzyłam w ten stereotyp, to się otrząsnęłam."
      Tak mocne zaangażowanie w kampanię prezydencką stało się w końcu przyczyną
      głębokiego kryzysu w zespole redakcyjnym "Gazety", który w pewnym momencie
      stanął przed groźbą rozpadu."

Na ten artykuł trafiłam niedawno i uzmysłowiłam sobie, że oni robią to nadal;
      stosują te same metody, by utrącić, ośmieszyć, oczernić tego czy tych, których
      uważają za swoich politycznych przeciwników. Bezpardonowa i nieczysta walka.
      Nie ma mowy o dziennikarskiej niezależności. Z cytowanego artykułu wynika, że
      mózgiem zespołu jest Helena Łuczywo i to ona nadaje taki ton. Myślę, że to się
      nie zmieniło od tamtej pory.
      • dr.kidler Re: Moim zdaniem... 09.08.05, 22:27
        basia.basia napisała:

> GW wprowadziła do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
        > fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo. Dlaczego tak piszę?

Akurat te cechy wprowadzili p.p. Semka i Kurski (Jacek), oraz Gazeta Polska.
        • panidalloway Re: Moim zdaniem... 10.08.05, 08:56
          Tutaj akurat zgadzam się z Basiami. Coś musi być zatrutego w omawianym
          dzienniku. Zanim zaczął wychodzic, byłam młodsza, ładniejsza i nie denerwowała
          mnie Pani Basiowa napastliwość, bo nie było tego obrzydliwego forum. PRECZ!
      • humbak Re: Moim zdaniem... 10.08.05, 09:09
        Zaciekłość owszem. Bezpardonowość też da się zauważyć, ale nie wiem czy to GW ją wprowadziła. POdświadomie wątpię. Fatalne maniery i inwektywy? Raczej nie.
      • leszek.sopot urojenia 10.08.05, 09:21
        Masz problem basiu, bo w tym artykule w "Wiezi" nic nie ma o tym, ze GW
        wprowadzila "do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
        fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo". To juz sa tylko twoje fantazje.
        Szkoda, ze na podstawie wlasnych urojen tworzysz fakty.
        • bladatwarz Przeciez cytat jest w cudzyslowie! 11.08.05, 00:35
          leszek.sopot napisał:

> Masz problem basiu, bo w tym artykule w "Wiezi" nic nie ma o tym, ze GW
          > wprowadzila "do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
          > fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo". To juz sa tylko twoje fantazje.
          > Szkoda, ze na podstawie wlasnych urojen tworzysz fakty.

A nie dziwi mnie trucie atmosfery w GW. Mam tylko nadzieje, ze chciwa p.R i
          wychowana w domu cenzora L. zatruja ja na tyle skutecznie, ze GW trafi tam,
          gdzie jej miejsce.
          Tuz obok komuchow, ,,zydow i chamow'' (kategoryzacja wg Michalkiewicza nie
          moja!), czerwonego badziewia i zarazy, czyli na SMIETNIKU HISTORII!
          • leszek.sopot Przeczytalas to co jest miedzy cudzyslowami? 11.08.05, 00:58
            Ja tak i niczego o czym napisala basia tam nie znalazlem. Ty widocznie
            dostrzeglas jakies ukryte znaki w spacjach.
            • bladatwarz Tak 11.08.05, 01:03
              TO:

"Atmosfera przedwyborczej gorączki sprawiła, że pracujący w "Gazecie" zwolennicy
              racjonalnej miary został w końcu dostrzeżony w samym zespole "Gazety". "W czasie
              się na tym, że myślę o Wałęsie jak o niebezpiecznym furiacie, który będzie dążył

To jest pelny cytat, a w nim w srodku w cudzyslowie wypowiedz innej osoby.
              To test z polskiego dla gimnazjalisty?
              • leszek.sopot Re: Tak 11.08.05, 01:25
                To jeszcze raz przeczytaj to, co ja napisalem:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27517355&a=27542466
                • bladatwarz Re: Tak 11.08.05, 01:34
                  To Twoje:
                  Masz problem basiu, bo w tym artykule w "Wiezi" nic nie ma o tym, ze GW
                  wprowadzila "do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
                  fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo".
                  NIE MA< BO BASIA NAPISALA< ZE TO SA JEJ SLOWA!
                  >To juz sa tylko twoje fantazje.
                  Szkoda, ze na podstawie wlasnych urojen tworzysz fakty.
                  ????????????????

To Basi:
                  GW wprowadziła do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
                  fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo. Dlaczego tak piszę?(...)odwolanie....

I TU PODAJE CYTAT

NIE MOZESZ ZNALEZC TEGO, CO WYZEJ NAPISALA BASIA W WIEZIACH, BO TO JEJ SLOWA, A
                  NIE CYTAT Z ARTYKULU.
                  • leszek.sopot Re: Tak 11.08.05, 03:23
                    Ze tez z nieba gromy nie leca... basia jako dowod tego, co napisala
                    prtzytoczyla cytat z Wiezi i jeszcze bardzo zalowala, ze go dopiero teraz
                    przeczytala. W zacytowanym fragmencie nie ma wogole mowy, ze GW jakies niecne
                    rzeczy wprowadzila do dyskursu dziennikarskiego. Sama tez nie przytacza zadnych
                    dowodow. Po prostu basia fantazjuje.
                    • bladatwarz Re: Tak 11.08.05, 03:37

No to takie typowe zadanie dla gimnazjalisty:
                      Czy dziennikarze GW mogli swobodnie wyrazac swoje poglady o Walesie?
                      Czy poglady innych osób mogły mieć wpływ na odczucia Lidki? Czyje to mogly być
                      poglady?
                      Co moglo stac sie przyczyna rozpadu zespolu w GW?
                      O jakim kryzysie mowi Lidka?
                      Co moglo byc przyczyna takiej sytuacji?
                      Czy dziennikarze pracujacy w opisanych warunkach i poddani presji moga pisac
                      obiektywne teksty o prezydencie W.?
                      Czy tekst niezgodny z linia Gazety moglby sie ukazac na lamach tego pisma?
                      • dr.kidler Re: Tak 11.08.05, 10:52
                        bladatwarz napisała:
                        to takie typowe zadanie dla gimnazjalisty:

Szkoda tylko ze zadane przez ucznia podstawowki.
                        > Czy dziennikarze GW mogli swobodnie wyrazac swoje poglady o Walesie?
                        Mogli i moga dalej.
                        Stanislaw Remuszko - byly dziennikarz GW jak sadze swobodnie wyraza swoje
                        poglady o Walesie. Chyba ze oszukuje, ale nie sadze.
                        > Czy poglady innych osób mogły mieć wpływ na odczucia Lidki?
                        Mogly, tak samo poglady Lidki mogly miec wplyw na odczucia innych.
                        > Czyje to mogly być
                        > poglady?
                        Przeciez sama napisales w pytaniu "innych osob" bosssz!! co za ...
                        > Co moglo stac sie przyczyna rozpadu zespolu w GW?
                        Zespol GW nie rozpadl sie jak sugerujesz klamliwie w pytaniu.
                        Przyczyna ewentualnego rozpadu moglo byc wszystko,
                        tak samo jak w kazdej innej gazece,np. brak kawy w ekspresie.
                        Najczesciej niemoznosc wspolnej uzgodnienia linii gazety.
                        Gdyby w redakcji byl Macierewcz, bytanie byloby trywialne.:-)

> O jakim kryzysie mowi Lidka?
                        Najwyrazniej swoim.
                        > Co moglo byc przyczyna takiej sytuacji?
                        Wiele przyczyn np. nieudany sex.
                        > Czy dziennikarze pracujacy w opisanych warunkach i poddani presji moga pisac
                        > obiektywne teksty o prezydencie W.?
                        Mogli,a nawet powinni.
                        Zawod dziennikarza jest podddany mocniejszej presji, niz
                        zawodod "blagiera".
                        > Czy tekst niezgodny z linia Gazety moglby sie ukazac na lamach tego pisma?
                        Nie jako tekst redakcyjny, odzwierciedlajacy linie gazety.
                        Jest to normalne w kazdej gazecie na calym swiecie.
                        GAzeta Wyborcza jest jedna z niewielu w Polsce, ktora umieszcza teksty
                        niezgodne z linia politryczna Gazety, albo w formie wywiadu, albo autoeskiego

• bladatwarz Łonda I Hela Cie wynagrodza! 11.08.05, 11:59

• leszek.sopot Re: Tak 11.08.05, 11:52
                        Bladatwarz nie potrafi nawet rozwiazac zadania dla gimnazjalistow:(
                        To tak jak w tej anegdocie o zdawaniu egzaminu przez studenta u profesora,
                        ktory zawsze pytal o robaki, a tu nagle... Anegodota znana wiec nie ma sensu
                        jej przypominac.
                        Odpowiadanie nie na temat i tworzenie nowych zagadnien w dyskusji z pominieciem
                        tych, ktore rozpoczynaly dyskusje, jest po prostu laniem wody, gdyz nie pomaga
                        to w zaprzeczeniu, ze basia nie ma urojen, ze nie tworzy faktow na podstawie
                        fantazji.
                        • bladatwarz Masz problem 11.08.05, 11:57
                          Nie potrafisz odroznic komentarza od cytatu.
                          > Odpowiadanie nie na temat i tworzenie nowych zagadnien w dyskusji z pominieciem
                          >
                          > tych, ktore rozpoczynaly dyskusje, jest po prostu laniem wody, gdyz nie pomaga
                          > to w zaprzeczeniu, ze basia nie ma urojen, ze nie tworzy faktow na podstawie
                          > fantazji.

To sobie napisz w pamietniku, bo ta uwaga raczej dotyczy Twoich urojonych
                          odczuc, co basia.basia chciala powiedziec.
                          A ze nie umiesz w tekscie wyroznic cytatu, to niestety fakt.
                          EOT
                          • leszek.sopot Re: Masz problem 11.08.05, 12:07
                            Kochana bladatwarzo, zapraszam do Sopotu - gdy juz przeminie ten zimny front -
                            by ci sie troche policzki opalily a w oczach pojawily sie iskierki radosci
                            zycia, co wplynie takze na bystrosc umyslu.
                            Nie chcem ale muszem... A wiec od poczatku, basia napisala:
                            "GW wprowadziła do dyskursu publicznego inwektywy, zaciekłość, bezpardonowość,
                            fatalne maniery, pomówienia, intryganctwo. Dlaczego tak piszę? Zilustruję to
                            przekonanie cytatem z dużego artykułu opublikowanego w Więzi ( Nr 7/1995)
                            autorstwa Anny Machcewicz pt. "Historia sentymentalna Gazety Wyborczej", który
                            podsumowuje sześciolecie GW".
                            Basia na potwierdzenie, ze to GW wprowadzila do dyskursu politycznego same
                            haniebne rzeczy uzyla cytowany tekst z Wizei. Uzyla w tym celu
                            slowa: "zilustruje to przekonanie cytatem".
                            Bladatwarzo - ten cytat w zadnym przypadku nie ilustruje postawionej przez
                            basie tezy. Ty natomiast uwzielas sie, ze ten cytat nie ma nic wspolnego z teza
                            basi, a ja nie potrafie odroznic cytatu od tezy. Wlasnie odrozniam i dlatego
                            pisze, ze basia ma urojenia bo z artykulu w Wiezi nie winika to, co ona uwaza
                            za prawde.
                            Toi by bylo chyba na tyle, bo mi juz rece opadaja, a z nieba gromy leca
                            zniecierpliwionego Zeusa.
    • loquin.phd Glownym problemem nie sa czerwoni, jest nim GW 10.08.05, 09:08
      Z czerwonymi i ich realnymi i ewentualnymi kretactwami Polacy sobie poradza,
      zwlaszcza ze prawica rowniez nie jest bez skazy. Problemem jest Agora. To obca
      sila o powiazaniach miedzynarodowych dazaca do kontroli nad wladza w Polsce; w
      zasadzie nie ma ona racji bytu. Przykladem metod stosowanych przez Agore byla
      sprawa Rywina, czyli sztuczna afera wywolana po to, by moc szantazowac polskie
      wladze i sklocac spoleczenstwo.
    • pan.nikt Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 10.08.05, 09:23
      Zrobiłą ludziom WODĘ Z MÓZGU.
      Przez lata legitymizowała kradzież majątku, grubą krechę itd.

Ludzie (MY) po okresie komunizmu, chcieliśmy komuś wierzyć. Uwierzyliśmy
      gazeccie, która miałą znaczek Solidarności. Naszej Solidarności.
      Uwierzyliśmy człowiekowi, który był postrzegany, jako antykomunista i człowiek
      prawy.
      DZIŚ WIEM, JAK BARDO SIĘ POMYLIŁEM.
      Dziś wiem, dziś, kiedy kraj rozgrabiony, a SB-ecy i aparatczycy, dalej rządzą.
      • humbak Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 10.08.05, 09:26
        "Przez lata legitymizowała kradzież majątku"
        Jak?
        Poza tym czas przeszły jest chyba nie na miejscu;)
        • pan.nikt Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 11.08.05, 00:36
          > Poza tym czas przeszły jest chyba nie na miejscu;)

MASZ RACJĘ CIĄGLE LEGITYMIZUJE.
          Choć na szczęscie co raz mniej im wierzy

> "Przez lata legitymizowała kradzież majątku"
          > Jak?

PISZĄC ARTYKUŁY POPIERAJĄCE SZYBKĄ I IDOTYCZNĄ PRYWATYZACJĘ, POPIERAJĄC
          HASŁO "PIERWSZY MILION TRZEBA UKRAŚĆ", POPIERAJĄC GRUBĄ KRECHĘ I UWŁASZCZENIE
          NOMENKLATURY.

Nie pamiętasz artykułów o sukcesach prywatyzacyjnych?/
          O sukcesach, które dziś w świetle już ujawnionych dokumentów były zwykłymi
          przestępstwami. A co będzie jak poznamy dalszą prawdę w kolejnych źródłach??
          • humbak Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 11.08.05, 12:58
            Popieranie i legitymizacja nie są jednoznaczne. Problemem prytwatyzacji nie jest szybkoś, a jakość. Sukcesów parę było, ale zdecydowanie za mało. Artykułów nie pamiętam, co nie oznacza że inch nie było.
      • loquin.phd W skrocie: Poroniona III RP 10.08.05, 09:32
        Dylemat III RP wyglada tak: stworzyli ja ludzie przy Okraglym Stole, ktorzy nie
        mieli do tego prawa. Prawo takie mieli jedynie odchodzacy wladcy PRL-u i oboz
        polskich demokratow-opozycjonistow jako dwie strony pertraktujace i
        przedstawiciele narodu polskiego. Problem polega nie na tym, ze Polska byla
        komunistyczna, lecz na tym, ze Polske demokratyczna stworzyli ludzie, ktorzy
        nie sa ani Polakami ani nie byli opozycjonistami.
        • kahlil Re: W skrocie: Poroniona III RP 10.08.05, 21:13
          loquin.phd napisał:

> Dylemat III RP wyglada tak: stworzyli ja ludzie przy Okraglym Stole, ktorzy
          nie
          >
          > mieli do tego prawa. Prawo takie mieli jedynie odchodzacy wladcy PRL-u i oboz
          > polskich demokratow-opozycjonistow jako dwie strony pertraktujace i
          > przedstawiciele narodu polskiego. Problem polega nie na tym, ze Polska byla
          > komunistyczna, lecz na tym, ze Polske demokratyczna stworzyli ludzie, ktorzy
          > nie sa ani Polakami ani nie byli opozycjonistami.

> kierunek właściwy!
          > ale po pierwsze nie było w Polsce komunizmu tylko /"komunistyczne
          > poddaństwo"?/> jakiś twór o nieokreślonej nazwie
          > tak jak nie ma w Polsce prawdziwej demokracji
          > "elita okrągłostołowa"
          • humbak Re: W skrocie: Poroniona III RP 10.08.05, 21:16
            Anologia pomiędzy niepełną komuną, a nieudaną demokracją nie jest chyba najlepsza. Obywatele mają w obecnym ustroju szanse zmienić władze. Muszą się jednak zorganizować i świadomie głosować.
            • kahlil Re: W skrocie: Poroniona III RP 10.08.05, 21:25
              humbak napisał:

> Anologia pomiędzy niepełną komuną, a nieudaną demokracją nie jest chyba
              najleps
              > za. Obywatele mają w obecnym ustroju szanse zmienić władze. Muszą się jednak
              zo
              > rganizować i świadomie głosować.
              >
              > "Obliczyć nośność społeczeństwa polskiego" prof.Leon Uparty
        • relatywista.pl Re: W skrocie: Poroniona III RP 10.08.05, 21:32
          loquin.phd napisał:

> Dylemat III RP wyglada tak: stworzyli ja ludzie przy Okraglym Stole, ktorzy
          nie
          >

Bełkot!!!!!!!!!
        • bladatwarz Nic dodac, nic ujac! 11.08.05, 11:07
          > Dylemat III RP wyglada tak: stworzyli ja ludzie przy Okraglym Stole, ktorzy nie
          >
    • solaris_ Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 11.08.05, 08:13
      kahlil napisał:

> "Uspijcie demony obudźcie rozumy" Leon Uparty
      > Jednocześnie dziękując za wszystkie odpowiedzi!
      • kahlil Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 11.08.05, 08:18
        solaris_ napisał:

> kahlil napisał:
        >
        > > Polsce i Polakom,twoim zdaniem co złego uczynił jej "namiestnik"
        > > zwany do niedawna "redaktorem naczelnym".
        > > Dlaczego tak się stało,kto do tego dopuścił?
        >
        > > "Uspijcie demony obudźcie rozumy" Leon Uparty
        > > Jednocześnie dziękując za wszystkie odpowiedzi!
        > > solaris_ dzięki już mi naprawili,ale nie podpisałeś kahlil,pozdr!

• nauma Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 11.08.05, 10:30
      Najgorsze jest otwarcie forów dla wszelkiej maści frustratów i oszołomów :)
    • kahlil Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 11.08.05, 18:18
      kahlil napisał:

> doszedłem do wniosku,że tak naprawdę to nas Polaków skłóciła i wydaje mi
      > się,że o to właśnie chodziło!
      > "Uśpijcie demony obudźcie rozumy" Leon Uparty
    • dokowski Nic. Za to zrobiła bardzo dużo dla wolnej Polski 11.08.05, 22:27
      Po upadku rządu Mazowieckiego była konsekwentnie w opozycji, tropiła korupcję i
      złodziejstwo w sferach rządowych, dlatego została znienawidzona przez całą
      polską lewicę. Michnik sam jeden podjął walkę przeciwko korupcji w rządzie i
      parlamencie, jednak przegrał tę walkę z komisją Rokity, tak że skazano tylko
      Rywina, a prawdziwych przestępców udało się komisarzom osłonić.
    • zel.bet.zel Re: Twoim zdaniem co złego uczyniła Gazeta Wyborc 12.08.05, 08:22
      Pytanie winno brzmieć (o ile w ogóle ma jakiś sens;-):

Twoim zdaniem, co złego uczyniła Tobie Gazeta Wyborcza?

Wypowiadanie się w imieniu Polski i Polaków? Ho, ho!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka