chris1111 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 10:26 Uwaga! Mangold to Michnik! Adam bój się Boga! wstydzisz się swojego nazwiska?? Odpowiedz Link Zgłoś
apriori1 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 10:28 Gratuluje odwagi Panie Michnik. Pani Jarucka to rzeczywiście godny Pana elokwencji przeciwnik. Szkoda, że nie zareagował Pan tak zdecydowanie w stosunku do Waldemara Łysiaka, który dopiero opisał ciekawe rzeczy o Panu w swojej ostatniej książce Różowy Salon. Co, przeciwnik zbyt poważny, czy nie przysłużyłoby się to dla W.C. ? A propos Łysiaka, to jeżeli prawda jest, że był Pan członkiem nielegalnej komisji, która miała dostęp do teczek MSW na początku lat '90, to jest to skandal. akazuje się, że nasza demokracja jest budowana bez żadnych fundamentów uczciwości. Nawet Pan, taka ikona... Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Biedna Ania Jarucka...wszyscy na nią... 25.08.05, 10:31 I Cimoszewicz i Michnik i Nałęcz.A taka sympatyczna i mówi prawdę i tylko prawdę!!!I wszystko ,,pro bubliko bono''. Odpowiedz Link Zgłoś
hatra [...] 25.08.05, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Biedna Ania Jarucka...wszyscy na nią... 25.08.05, 10:38 To sie adasko zjezyl.Anka pokazala adasiowi jezyk,to jaj tak przypieprzy ze jej kredki z tornistra powypadaja.Wlodzio z Bartusiem Adasiowi pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 25.08.05, 10:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To sady w Polsce sa do "przypieprzania" czy sie 25.08.05, 11:38 to tak tylko polskiemu wiesniakowi wydaje? Glupis ty, kmiotku, strasznie glupi... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Czekaj: i Michnik, i Miodowicz, juz nawet i Romus. 25.08.05, 11:36 CZEMU wszyscy tej Nadetej Gwiazdy Podlosci i Karierowiczostwa tak bardzo nie lubia? Oddaja jej sprawiedliwosc tylko durnie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 10:33 "Pan Adam Michnik nie będzie publicznie tłumaczył, że nie jest członkiem trzyosobowej grupy trzymającej władzę w totalitarnym państwie, podobnie jak nie będzie tłumaczył, że nie jest pedofilem czy krasnoludkiem" niektórzy - jak Michnik i Cimoszewicz - uważają, że - kto, jak kto - ale OOOONI to nie muszą się tłumaczyć, zeznawać... bo OOONI "są ponad"... żenujący aroganci, bufony i wywyższający się ponad społeczeństwo kosmopolici (do niedawna internacjonaliści) Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 10:37 oj jest, tez tak uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 10:46 Ja myślę, że nawet czymś gorszym, niż "czarnym ludem". A napewno czymś bardziej dla Polski szkodliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 10:52 Po prostu Żyd kosmopolita i kwita.Pozdrawiam antysemitów na tym forum.Szalom. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 11:01 Pochwalę za udatny wierszyk. "Żyd kosmopolita i kwita." - - - Napisz jeszcze komu nakleiłeś etykietkę antysemity? No i czy masz uprawnienia do etykietowania z pieczatką Gazety Wyborczej i podpisem naczelnego? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 10:56 davidmors napisał: > Ja myślę, że nawet czymś gorszym, niż "czarnym ludem". > A napewno czymś bardziej dla Polski szkodliwym. Ja sie natrudzilem czytajac michnika , i z bliska tez ogladalem. Dawno to dawno - olbrzymi potencjal tzw "negatywnej enrgii" Osobowosc destrukcyjna. No nic nie jestesmy niesmiertelni...historia go osadzi i zbierane dokumenty. Nie wszystko dalo sie usunac .... Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 11:01 davidmors napisał: > Ja myślę, że nawet czymś gorszym, niż "czarnym ludem". > A napewno czymś bardziej dla Polski szkodliwym. A ty naucz sie pisac po polsku - na pewno - pisze sie oddzielnie! Do szkoly, a nie posty pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: oj jest Michnik "czarnym ludem" III RP... 25.08.05, 11:06 Dziękuję Helka za wytknięcie błędu. To chyba błąd klawiatury. Ja już dawno zauważyłem, że stukam w klawiaturę bezbłędnie a wychodzą błędy. Odwrotnie też się zdarza. Pozdrawiam. Wróćmy jednak do interesującego tematu: 'Michnik szara eminencja'. Mała Helka, głowa wielka! Odpowiedz Link Zgłoś
util Lepiej bym tego nie ujął. 25.08.05, 11:26 Adam Michnik jest idealnym "czarnym ludem" - obiektem wzbudzającym zabobonny, irracjonalny strach, nienawiść (i co jeszcze?!) w wielu obywatelach. Nie o nim to świadczy, ale o wyznawcach "czarnego luda". Chętnie dowiem się, jakie to krzywdy i komu wyrządził Adam Michnik, bo zdaje się, że zasług "czarny lud" nie ma żadnych, prawda? Obywatele III RP? A pozew słuszny. Zastanawiałem się, czy przypadkiem Michnik nie powinien wynurzeń p. Jaruckiej skitować lekceważacym machnięciem ręki, ale stwierdziłem, że będąc redaktorem najpoczytniejszej gazety w Polsce, zrobiłbym to samo. Niech Jarucka w sądzie udowadnia swoje racje, radość tego słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
peternadolski1 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 10:38 Bardzo dobrze ta p.Jarucka chce byc politykiem bojuz nauczyla sie podlych sztuczek i klamac Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:08 • Re: Michnik pozywa Jarucką Przeczytaj komentowany artykuł » edi54 25.08.2005 10:23 + odpowiedz Jest dramatem tego Kraju , ze ludzie ,ktorzy doznali tylu krzywd i ktorzy tak wiele uczynili dla niepodlegosci i wolnosci Polski, spotykaja sie teraz z nikczemnymi zarzutami,oszczerstwami,kalumniami. Wsrod tych herosow walki o nowa ,wolna,lepsza Polske jest niewatpliwie Adam Michnik.Tak wiele od poprzedniego systemu wycierpial, a jednak potrafil wzniesc sie wielkoscia swego charakteru i politycznej madrosci ponad doswiadczone krzywdy. >>>>>1ncz : I na tym powinienś zakończyć, chyba że wyjaśnisz, dlaczego AM póżniej tak się ZMIENIŁ. Od 1989 roku żądza dalszej władzy i pieniędzy spowodowała, że niejeden z ludzi Solidarności przeszedł na drugą stronę.<<<<< Godne pozalowania ,ze przyjdzie Mu teraz przyjmowac niewybredne ataki ze strony tych ,ktorzy ,albo nie zaznali czasow "realnego socjalizmu" , lub bedac juz wtedy w odpowiednim wieku ,nic nie czynili, by aktywnie upomniec sie o godnosc Czlowieka. >>>>>1ncz : A może walczyliśmy o GODNOŚĆ CZŁOWIEKA tylko zastanów się dlaczego dotąd niewiele to dało, gdzie leżą przyczyny takiego stanu rzeczy.<<<<< Ci ostatni chetnie oczywiscie zabiegaja o swoje "kombatanctwo" w walce o niepodlegla Polske i maluja sie na heroldow tej walki. >>>>>1ncz : Ci co szczerze walczyli, dalej nie "zabiegają o swoje "kombatanctwo" w walce o niepodległą Polskę", bo robią to nadal dla idei, nie są "chorągiewkami".<<<<< Jakzesz to ohydne.Kresle tych kilka slow wylacznie gwoli historycznej Prawdy.Adam Michnik nie potrzebuje bowiem zadnych obroncow.Jego zycie jest/>>>>>1ncz : należałoby napisać : Jego życie byłoby wystarczającą przepustką...... gdyby nie....... <<<<</ wystarczajaca przepustka - w najlepszym tego slowa znaczeniu - do Historii.Sadze tez,ze wdawanie sie przez Niego w proces z Jarucka ,moralna nedznica ,jest zupelnie zbedne.To tylko dowartosciowuje lajdactwo. >>>>>1ncz : A popieranie przez Naczelnego Moralizatora sld-owskich postkomunistów nie dowartościowuje ŁAJDACTWA ???<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk nie moge uwierzyc! 25.08.05, 10:42 Byla taka wiarygodna, ale widac ze cos jej odbilo. ech... Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 Jarucka to tylko pionek 25.08.05, 10:47 kolejny raz okazuje się że ten, który ujawnia rzekome afery, jest tylko narzędziem ludzi próbujących pousuwać niewygodne im osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Pozywał Michnik razy kilka.... 25.08.05, 10:51 Pozywał Michnik razy kilka, pozwą też i wilka Michnika. Miejmy nadzieję,że niebawem. Żeby tylko nie czmychnął do Israela, wzorem innych wielkich szkodników Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
cuteass [...] 25.08.05, 10:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 25.08.05, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 [...] 25.08.05, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Atakują stadem. Kto wy? 25.08.05, 10:59 Stadem to atakuja wszopolacy.Najlepiej z Stonkiem(strakiem) na czele baby.Bezpieczniej.4 mocarzy na jedna babe.3 to moze byc niebezpiecznie.A najlepiej jak baby na lodce.Zo mozna je bezpiecznie kamieniami lub jajami obrzucic.Nie odrzuca,bo skad na wodzie kamienie?. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Atakują stadem. Kto wy? 25.08.05, 11:27 "ezpa7z9" - to oznacza agenta ezpa nr 7, z grupy nr 9. Może ktoś wie jaka jest liczebność grupy w sforze? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jarucka-kto cie splodzil idiotko 25.08.05, 11:00 Wykazales sie prawdziwie lewicowa kultura.Pisz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek [...] 25.08.05, 11:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Jarucka-kto cie splodzil idiotko 25.08.05, 11:20 Nie otrzymasz cutasie premii od AM, bo ten pan nie walczyłby w sądzie z idiotką. Pozew kieruje się wobec inteligentnego wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator101 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 10:51 ustalił to przywódce z Urbanem? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Przecież Jarucka pracuje w ,,Nie''!!! 25.08.05, 11:01 Nie wiedziałeś?W biurko w biurko z Anastazją Potocką.Kutwa Urban dal im obu jednego laptopa i to zaleb..nego Grzesikowi.W,,Nie''się nie przelewa.Liczą na przejęcie władzy przez kaczora i jego brata z Donaldem.Wtedy sprzedaż ,,Nie ''wzrośnie i wrócą stare dobre czasy.I obie Panie dostaną podwyzki w tym pępkowe dla młodego Jaruckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 10:58 Michnik i dobre imie hahahahaha....On stacil swoje dobre imie kumajac sie z Milerem i jego banda i choc nie wierze w to co mowi Jarucka t tez uwazam, ze to jest wlasie czlonek tej grupy trzymajacej wladze, o ktorej mowilo sie w kontekscie sprawy Rywina. Michnik i jego pismacy maja wyrazne nastawienie socjalistyczne (choc sami sa kapitalistami) i antypolskie Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman P. Redaktorze Michnik, czytałem tekst o Jasienicy 25.08.05, 11:01 - artykuł Pana autorstwa i myślałem o Gazecie Wyborczej, Panu Cimoszewiczu i Pani Jaruckiej... Cytuje Pan Jasienicę: "Pisał Jasienica: "Bezkarność na szczytach stanowiła zjawisko moralnie oburzające, lecz w pełni logiczne i zrozumiałe. Skazanie któregokolwiek z magnatów stworzyłoby precedens dla wszystkich fatalny. Krąg raz na zawsze uprzywilejowanych bronił się przed rozrachunkiem. Zażegnywał upiora odpowiedzialności. Skwapliwie odpuszczał grzechy popełnione przez swoich ludzi". (...) Konfiskata "Dziadów" to "logiczne skutki rządzenia nie tylko bez kontroli, bez odpowiedzialności, ale bez jakiejkolwiek konfrontacji z opinią publiczną. (...) Opinię publiczną ma wyrażać prasa. (...) Niestety, prasa nasza pisze wyłącznie to, co się czynnikom rządowym podoba"." (...) "Już po kilku dniach przeczytał o sobie, że "obcym służy interesom" - stał się obiektem ohydnej nagonki, starannie zmontowanej w oparciu o zawartość ubeckich teczek. Przypomniano Jasienicy przynależność do zbrojnego podziemia antykomunistycznego w latach 1944-45. I to jak przypomniano!" Bardzo proszę o połaczenie tego z postawą P. Marszałka Cimoszewicza ("bezkarność na szczytach"), nagonce Gazety Wyborczej na P. Anną Jarucką ("obiekt ohydnej nagonki" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2882579.html ) Proszę poważnie zastanowić się nad tym i zweryfikować swoją obecną postawę, ponieważ chciałbym podpisać sie pod Pana zyczeniem: "Chciałbym, żeby kiedyś ktoś mógł napisać, że byli w pokoleniu '68 ludzie, którzy dochowali wierności przesłaniu i testamentowi Jasienicy, którzy w chwilach trudnych potrafili wybrać przyzwoitość, a nie karierowiczostwo, którzy nie brali udziału w nagonkach na adwersarzy i nie szukali prawd objawionych w ubeckich papierach." Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion Re: P. Redaktorze Michnik, czytałem tekst o Jasie 25.08.05, 13:18 "... Michnik w PRL grał po prostu przebiegle, jego heroizm dobrze był asekurowany, cele tajemne i nikczemne, powiązania mroczne, gesty pokazowe, ..." ; "... Nikt jeszcze nikogo tak nie upokorzył jak Michnik wszystkich..." ; ,,...kiedy więc arcykapłan obłudy, który chciwe wysysa kalekom ich kikuty, pieprzy pod adresem Michnika o sumieniu i prawi mu wzniosłe morały, traktuj to, ludu katolicki, jak pierdzenie swojego kota. Tygodnik "NIE" - 15.02.2001 rok.- "Pastorałem w stwórcę" (Wtedy jeszcze Michnik nie pił z Urbanem, ale postanowił po tym tekście, według starej, bolszewickiej zasady: jeżeli wróg jest dla ciebie zbyt niebezpieczny- niech stanie się twoim przyjacielem... Udało się!) Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: P. Redaktorze Michnik, czytałem tekst o Jasie 25.08.05, 21:08 Co najmniej nietaktem i niesprawiedliwoscia jest suponowanie Adamowi Michnikowi odejscie od wlasnych idealow.Niewielu ma tak wspaniala zyciowa karte jak On.Jego wielkosc mierzy sie nie tylko cierpieniami jakich doznal(wiezienie,liczne aresztowania) , znaczacym udzialem w przemianach ustrojowych 1989 roku ( i w latach nastepnych) , czy dorobkiem mysli ,widocznym w bogatej publicystyce (Jego "Szanse polskiej demokracji" winny stac sie obowiazkowa lektura ), lecz w zdolnosci wybaczania i podjecia dialogu z niegdysiejszymi przeciwnikami - w imie lepszej przyszlosci Polski.Dlatego tak ogromnie bola wszelkie dotykajace Go obelgi i zniewagi.Michnik jest jednym z niewielu znaczacych w tym kraju osob ,ktore wolne sa od uprzedzen i ahistorycznych ocen , od megalomanii , sarmackosci.Stawiam Go w jednym rzedzie z tak niezwyklym Czlowiekiem jakim byl Marszalek Aleksander Malachowski.Jesli zas o "wladze" idzie, to warto pamietac ,ze kazda wladza ulega degradacji ,demoralizuje sie (H.Grocjusz).Dlatego kapitalne znaczenie ma uparte umacnianie struktur demokratycznych panstwa ( opartych na trojpodziale wladz , wlacznie z tzw.czwarta wladza-media). wolny jest od uprzedzen i ahistorycznych ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:03 a przecież bardzo wielu forumowiczow mówi już od dawna,że to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 damskie bokserstwo leży w kulturze europejskiej? 25.08.05, 11:03 wystarczyłoby powiedzieć to nieprawda . skąd mamy to wiedzieć jak nie od zainteresowanych ? Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:06 i bardzo dobrze, jego prawo. nie widze w tym nic zlego. niektorym forumowiczom proponuje wybrac sie na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:09 I slusznie, trzeba ja pozwac, niech sie wykaze co potrafi w zakresie klamstwa. Ta kobieta nadaje sie swietnie na stanowisko ministra. Nowego ministerstwa, ktore zostanie powolane tuz po wygranych przez prawice wyborach. Ministerstwo Klamstwa i Obludy. Bedzie to jedyne ministerstwo nowego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:21 hella11 napisała: > I slusznie, trzeba ja pozwac, niech sie wykaze co potrafi w zakresie klamstwa. > Ta kobieta nadaje sie swietnie na stanowisko ministra. Nowego ministerstwa, > ktore zostanie powolane tuz po wygranych przez prawice wyborach. Ministerstwo > Klamstwa i Obludy. Bedzie to jedyne ministerstwo nowego rzadu. >>>>>1ncz : Co prawda jest was bardzo dużo ale myślę, że obejdzie się bez ministerstwa - wystarczy kilku dobrych prokuratorów.<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:25 1normalnyczlowiek napisał: > hella11 napisała: > > > I slusznie, trzeba ja pozwac, niech sie wykaze co potrafi w zakresie klam > stwa. > > Ta kobieta nadaje sie swietnie na stanowisko ministra. Nowego ministerstw > a, > > ktore zostanie powolane tuz po wygranych przez prawice wyborach. Minister > stwo > > Klamstwa i Obludy. Bedzie to jedyne ministerstwo nowego rzadu. > > >>>>>1ncz : Co prawda jest was bardzo dużo ale myślę, że ob > ejdzie się bez > ministerstwa - wystarczy kilku dobrych prokuratorów.<<<<< Ja tez sadze ze starczy bo materialy dowodowe szalbierstw, klmstw i malwersacji zbieraja Polacy nieustannie....sporo upubliczniaja takze w necie.. Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:46 alfredkujot napisał: > 1normalnyczlowiek napisał: > > > hella11 napisała: > > > > > I slusznie, trzeba ja pozwac, niech sie wykaze co potrafi w zakresi > e klam > > stwa. > > > Ta kobieta nadaje sie swietnie na stanowisko ministra. Nowego minis > terstw > > a, > > > ktore zostanie powolane tuz po wygranych przez prawice wyborach. Mi > nister > > stwo > > > Klamstwa i Obludy. Bedzie to jedyne ministerstwo nowego rzadu. > > > > >>>>>1ncz : Co prawda jest was bardzo dużo ale myślę, > że ob > > ejdzie się bez > > ministerstwa - wystarczy kilku dobrych prokuratorów.<<<<& > #60; > > Ja tez sadze ze starczy bo materialy dowodowe szalbierstw, klmstw i malwersacji > zbieraja Polacy nieustannie....sporo upubliczniaja takze w necie.. > Tak, to bedzie panstwo nowe i piekne i kazdy bedzie w nim prokuratorem. Czy tego juz nie przerabialismy. Wtorny stalinizm sie klania. Widze, ze nauki Jozefa W. nie poszly w las. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:52 hella11 napisała: > > Tak, to bedzie panstwo nowe i piekne i kazdy bedzie w nim prokuratorem. Czy teg > o > juz nie przerabialismy. Wtorny stalinizm sie klania. Widze, ze nauki Jozefa W. > nie poszly w las. Nie wiem co ty sie tak boisz ? Dlaczego sadzisz ze bedzie stalinizm ? Nie wiem co to znaczy ze kazdy bedzie prokuratorem ? Tylu ludziom sie "zasluzylas" tyle masz podlosci i klamstw do ukrycia ? Czego sie boisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
hella11 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:58 alfredkujot napisał: > hella11 napisała: > > > > > > > Tak, to bedzie panstwo nowe i piekne i kazdy bedzie w nim prokuratorem. C > zy > teg > > o > > juz nie przerabialismy. Wtorny stalinizm sie klania. Widze, ze nauki Joze > fa W. > > nie poszly w las. > > Nie wiem co ty sie tak boisz ? Dlaczego sadzisz ze bedzie stalinizm ? > Nie wiem co to znaczy ze kazdy bedzie prokuratorem ? > Tylu ludziom sie "zasluzylas" tyle masz podlosci i klamstw do ukrycia ? > Czego sie boisz ? Ja niczego sie nie boje, martwie sie tylko o to jaka ta Polska bedzie. Jesli kazdy kazdemu bedzie prokuratorem. Chyba wyraznie napisalam, nie chce wtornego stalinizmu. A na to sie niestety zapowiada. I czesc, ide do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 Adaś jasnowidz... 25.08.05, 11:12 Wczoraj, ta sama "wybiórcza" pisała (patrz serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2882579.html): "Jeszcze tego samego dnia do dziennikarzy dociera oświadczenie, które Jarucka wygłosiła podczas zeznań. Ale stenogramu przesłuchania z niewiadomych powodów komisja nie ujawniła do dziś" Równocześnie Adaś "sztukmistrz z lublina" polskiej polityki dysponuje w "cudowny sposób" dowodem, że został zniesławiony!!! Skąd ten geniusz władzy i polityki to wie??? Czyż ooon jednak nie jest wyposażonym w cudowne zdolności krasno-ludkiem (z mocnym akcentem na krasno-)??? Odpowiedz Link Zgłoś
bm10011 Re: Adaś jasnowidz... 25.08.05, 11:18 Cytaj uważnie. Oświadczenie zostało upublicznione. Oświadczenie to nie to samo co stenogram przesłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 Re: Adaś jasnowidz... 25.08.05, 11:46 bm10011 napisała: > Cytaj uważnie. Oświadczenie zostało upublicznione. Oświadczenie to nie to samo > co stenogram przesłuchania a ty myśl uważniej... co jest właściwe jako "dowód w sprawie": oświadczenie, czy stenogram??? Odpowiedz Link Zgłoś
bm10011 Re: Adaś jasnowidz... 25.08.05, 13:38 Oświadczenie. Oświadczenie, które wygłosiła na posiedzeniu komisji korzystając z prawa swobodnej wypowiedzi przed zadawaniem pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Adamowi chodzi o bezpłatną reklamę ! 25.08.05, 11:23 Każdy by chciał, aby o nim mówiono, że nalezy do grupy trzymajacej władzę. Taki pozew bardzo upowszechni tą myśl. A dziennikarze Gazety Wyborczej, którzy do tej pory pokornie pochylali karki w rozmowie z naczelnym, teraz będą rozmawiać z nim na kolanach. - - - Wskazuje na to błachość powodu - każdy ma prawo wyrazić swoją opinię przed Komisja A także niewielka kwota żądana jako zadośćuczynienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Adamowi chodzi o bezpłatną reklamę ! 25.08.05, 14:51 davidmors napisał: > Każdy by chciał, aby o nim mówiono, że nalezy do grupy trzymajacej władzę. > Taki pozew bardzo upowszechni tą myśl. Ja bym nie chcial... > A dziennikarze Gazety Wyborczej, którzy do tej pory pokornie pochylali karki > w rozmowie z naczelnym, teraz będą rozmawiać z nim na kolanach. Chlopie, to nie Nasz Dziennik, pomylily Ci sie redakcje > Wskazuje na to błachość powodu - każdy ma prawo wyrazić swoją opinię przed > Komisja To czemu mnie nie wezwali, ja tez mam wiele do powiedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pc1935 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:17 Kwota 1 tys. jest może i symboliczna, ale cena ogłoszenia na 1 stronie dziennika ogólnopolskiego już nie. Tym bardziej, że jest to cena "do negocjacji" (cennik reklam GW), więc wydawca może zażądać kwoty dowolnej. Prościej i szybciej dla sprawy jest żadać w takich przypadkach tylko przeprosin, sąd nie bedzie musiał wysłuchiwać tyrad adwokatów o trudnej sytuacji materialnej strony pozwanej. Kolega redaktora Michnika, premier Belka powiedział kiedyś, że "nie będzie kopać się z koniem". Jeśli Jarucka jest niewiarygodna, konfabuluje i co tam jeszcze na nią znaleźli dziennikarze śledczy GW, to dlaczego redaktor zaczyna taką kopaninę? Bo jeśli chce być konsekwentny to powinien teraz zatrudnić ekipę do skarżenia autorów wpisów przynajmniej na tym forum. Forum bez wątpienia jest publiczne, osoby można z reguły zidentyfikować, wiele wypowiedzi zdecydowanie obraża redaktora i jego rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
bm10011 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:20 Nie pozywa forumowiczów choćby dlatego, że forum przez internautów jest traktowane jak Hyde Park. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Jarucka nie wyst,epuje na Forum bo... 25.08.05, 11:24 od walenia w klawaiturę lakier na paznokciach peka.I nie wysila resztek ,głeboko ukrytych ,intelektu ,bo od tego głowa boli.Z Miodowiczem Pani Ania ma wiele wspólnego(poza paznokciami). Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka Kimkolwiek jest Jarucka mialaby z Kropekukiem 25.08.05, 11:29 od koz, ubeckich metod, wulgarnych slow, kampanii na rzecz adopcji dzieci przez gejow, ale nie lubiacego dzieci z zespolem Downa dyskutowac? Nie rozsmieszajcie mnie... Nie kazdy ma na to czas... Mi np wlasnie sie skonczyl.. A posmiac z michnika sie posmieje..Nikt nie moze go bardziej osmieszyc niz on sam wlasnie to zrobil... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Podziwiam Jarucką! Dzielna niewiasta! I urodziwa. 25.08.05, 11:38 "Michnik jest członkiem trzyosobowej grupy trzymającej władzę w państwie totalitarnym. Pozostałe dwie osoby trzymające władzę to Włodzimierz Cimoszewicz i Andrzej Barcikowski. Według Jaruckiej trzyosobowa grupa ma realizować własny scenariusz obsadzenia stanowiska prezydenta RP. Jarucka stwierdziła także, że "Gazeta", którą kieruje Michnik, jest dyspozycyjna wobec marszałka Sejmu RP..." Własciwie wszystko się zgadza. Jednak Jarucka nie wie wszystkiego. Grupa trzymająca władzę jest znacznie liczniejsza ! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Urodziwa jak kazda jeszcze dosc mloda Zydowka - co 25.08.05, 11:49 za rasowy typ! Swietnie to na fotkach widac :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak A to dobre:))) 25.08.05, 12:15 Forumowa lewizna, wyznawcy Nadredaktora i Cimoszenki oskarzaja niewygodnych ludzi o pochodzenie zydowskie i o przynaleznosc do masonerii:))) Rydzyk sie na pewno ucieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Tandetny chwyt z tą Żydówką ! 25.08.05, 12:41 "kropecok"! To chwyt poniżej pasa. Jak ty z damą postępujesz. A w ogóle czy to wypada OSKARŻAĆ kogokolwiek o żydowskie pochodzenie? - - - Z Jaruckiej to taka Żydówka, jak z twojego Rabina kozioł! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tandetny chwyt z tą Żydówką ! 25.08.05, 16:16 davidmors napisał: > "kropecok"! To chwyt poniżej pasa. Jak ty z damą postępujesz. > A w ogóle czy to wypada OSKARŻAĆ kogokolwiek o żydowskie pochodzenie? > - - - > Z Jaruckiej to taka Żydówka, jak z twojego Rabina kozioł! Faktycznie, to chwyt, ktory moze dzialac na takich dupkow jak davidmors, ale to nie jest zadne OSKARZENIE:))) Jedni rodza sie Zdami inni Polakami, o tym decyduje tylko dobry Bog. A jak widac po davidku (zreszta piekne zydowskie imie) idiotow nie brakuje w zadnym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Tandetny chwyt z tą niby to Żydówką ! 25.08.05, 20:21 Gdy która Polka ładna, albo młoda Gojom przypisać jej szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Tandetny chwyt z tą niby to Żydówką ! 25.08.05, 21:33 Przepraszam, ze sie wtrace - 'goje' to okreslenie uzywane dla chrzescijan. Nie rozumiem dlaczego ladna Polka nie moze byc, Twoim zdaniem, chrzescijanka? Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: Urodziwa jak kazda jeszcze dosc mloda Zydowka 25.08.05, 12:44 kropekuk napisał: > za rasowy typ! Swietnie to na fotkach widac :)))))))))) Jesteś pierwszym "WC pikerem" na tym forum, którego z całą pewnością można zdiagnozować jako oszołoma. Wasze poprzednie egzemplarze WC pikerów były jeszcze w miarę rozsądne. Popsuła Wam się w tym sztabie wyborczym matryca do ich namnażania? Teraz będą już same mutanty, jak te kolejne deklaracje majątkowe WC. Odpowiedz Link Zgłoś
makalon [...] 25.08.05, 13:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl teraz WC pikery będziecie się gryźć na wzajem? 25.08.05, 14:08 Strajk w sztabie wyborczym nadal trwa? Nie będziecie już pisać tyrad obronnych w imieniu WC? Teraz same tytuły do póki nie zapłacą? Ale po co mieliby płacić Wam skoro wybory już przegrane? Nikt już Wam nie wierzy, a nawet chyba Wy sami sobie nie ufacie, skoro się zaczynacie gryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Urodziwa jak kazda jeszcze dosc mloda Zydowka 25.08.05, 14:37 kropekuk napisał: > za rasowy typ! Swietnie to na fotkach widac :)))))))))) Nawet jesli, to co to ma do rzeczy? Jest Polka, zeznaje w Polsce i majaczy w Polsce. Wyznanie, kolor skory, gusta muzyczne maja sie nijak do tego, czy ktos jest glupi, czy nie. A wracajac do meritum, to powiedzcie mi, czy ja naprawde zyje w panstwie totalitarnym? Bo jakos nie zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
zliliana Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:27 Jest mi niezmiernie przykro bo do tej pory uważałam Pana Michnika jako wiarygodnego, nieuwikłanego w nic co brudne człowieka .Ale niestety autorytety upadaja i ten również.Jesli Pan Michnik poczuł się dotknięty , to oczywiście ma prawo , ale po co w gazecie która dla mnie była wiarygodna i obiektywna "robi" się artykuł o pani Jaruckiej bardzo mocno tenndencyjny .Nie wiem gdzie leży prawda , po to są tzw "niezawisłe " sądy , ale wiem jedno GW już nie jest wiarygodna i obiektywna , a Pan Michnik nie ustrzegł się syndromu "małego człowieka" szkoda Panie Adamie , stracił Pan niestety moje zaufanie i chyba nie tylko moje ale wielu takich naiwnych jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:10 Tu masz racje ze stracil zaufanie moje tez tylko moje znacznie wczesniej. Stacilem zaufanie do Gazety.pl(?) kiedy zorientowalem sie , ze na forum mozna wszystko powiedziec co szkodzi wizerunkowi Polakow (antysemityzm, hamstwo i glupota) ale nie mozna nic powiedziec co by szkodzilo eurpoejskim i polskim socjalistom. To juz bylo dosc dawno. To a rowniez antypolskie wypowiedzi Michnika we francuzkiej prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 21:10 > Jest mi niezmiernie przykro bo do tej pory uważałam Pana Michnika jako > wiarygodnego, nieuwikłanego w nic co brudne człowieka .Ale niestety autorytety > upadaja i ten również.Jesli Pan Michnik poczuł się dotknięty , to oczywiście ma > > prawo , ale po co w gazecie która dla mnie była wiarygodna i obiektywna "robi" > się artykuł o pani Jaruckiej bardzo mocno tenndencyjny .Nie wiem gdzie leży > prawda , po to są tzw "niezawisłe " sądy , ale wiem jedno GW już nie jest > wiarygodna i obiektywna , a Pan Michnik nie ustrzegł się syndromu "małego > człowieka" szkoda Panie Adamie , stracił Pan niestety moje zaufanie i chyba nie > > tylko moje ale wielu takich naiwnych Ale jestes zawiedziony na gazecie Wyborczej. Wielkie wspolczucie... od Prawdziwych polakow Gazeta bylaby wiarygodna gdyby Adas M napisal ze jest szefem bandy Trzyosobowej Trzymajacej wladze w POLSCE Tak chciales napisac.. Wiec napisalem za Ciebie. bo ty chcesz byc dobry ,rzetelny tylko Ta Wredna Gazeta nie rozumie Twojej intencji.. Proponuje wysilic troche intelektu. Nie bronic przegranej Komisji ,ktora przypomina sad 16-tu w Moskwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Pozdrowienia dla admina GóW...j. 25.08.05, 11:26 Wycinka za stwierdzenie że obrazą dla adaśka jest umieszczanie go w jednym rzedzie z pionkami typu wc i barcikowski???Toż to lepsze od trybuny ludu-kanon- o michniku można mówić tylko dobrze lub bardzo dobrze,co? Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Brawo! A co z resztą? 25.08.05, 11:28 Dziwi mnie ignorowanie opluwaczy przez wielu opluwanych. Wiadomo, że sprawy sądowe mogą się wlec latami, ale czasem jednak należy zrobić ten gest i pozwać za kłamstwa. Chciałem się upomnieć o opluwaczy z Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: Brawo! A co z resztą? 25.08.05, 11:32 Namów Adasia. Da zatrudnienie 144000 adwokatów. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Wystarczy jeden adwokat Amsterdam, z New York 25.08.05, 11:34 Czy można utracić coś, czego się nigdy nie miało - dobre imię? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 A Karwas chciał żeby adwokatów było mniej... 25.08.05, 11:39 Brawo.Panie Adamie Michnik daj pracę!!!Duzo kasy nie stracisz a sprzedaż GW jeszcze wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzykroki To ze Michnik nie jest czlonkiem grupy trzymajacej 25.08.05, 11:37 wladze widac natychmiast po wynikach Mumii Wolnosci (aka demokraci.pl). I po co tyle krzyku? Nieudacznik to, a nie zaden Machiavelli. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 To ze Michnik nie jest karlem/pedofilem... 25.08.05, 11:48 "Pan Adam Michnik nie będzie publicznie tłumaczył, że nie jest członkiem trzyosobowej grupy trzymającej władzę w totalitarnym państwie, podobnie jak nie będzie tłumaczył, że nie jest pedofilem czy krasnoludkiem". A czy ktos go o to rowniez oskarzyl? Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Oskarżam- Michnik to krasnoludek. 25.08.05, 11:52 Sam widziałem ,jak w nocy, wyżera kawior z lodówki Jaruckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Oskarżam- Michnik to krasnoludek. 25.08.05, 14:39 A potem nasikal jej do mleka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 11:47 taaaa dobre imie michnika a kiszczak to czlowiek honoru he he Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 No nie dobijaj Pana Adama... 25.08.05, 11:55 Czego to się po pijaku nie gada.Ja sam słałem po pijaku ch..e na Solidarność ale otrzeźwiałem i teraz ją błogosławię.A co o Mazowieckim wygadywalrem i o Wałęsie ...jeszcze mi wstyd.Chyba sobie naleję. Odpowiedz Link Zgłoś
amrra Re: Michnik pozywa Jarucką 25.08.05, 12:01 a Talibowe w Klewkach ciągle szukają wąglika jak ta pani nazywa sie z domu ..gasińska? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba większe odszkodowanie - Jarucką na pewno zarobiła 25.08.05, 11:56 Jarucka na pewno dużo zarobiła na swoich występach - przydałaby się większa kwota dla niewidomych (ze 100 000 zł to by było coś) Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Re: większe odszkodowanie - Jarucką na pewno zaro 25.08.05, 12:07 Co tam jej zarobki w porównaniu z inną kasą. Największy zysk osiągną twórcy: (a) tekstów kabaretowych, (b) romansideł, (c) krymianałów. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Jak kundel szczeka najlepszy jest 25.08.05, 12:02 KIJ. Nie ma co sie obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 jeszcze jeden celny komentarz 25.08.05, 12:05 ktory tylko potwierdza slusznosc pogladow red. Adama Michnika: www.pakin.org/complaint?title=Mrs.&firstname=Anna&middlename=&lastname=Jarucka&suffix=&gender=f&shorttype=t&pgraphs=1 Odpowiedz Link Zgłoś