Dodaj do ulubionych

Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej

31.08.05, 07:28
Giertych to pyskata miernota. Tylko dlaczego nadal pokazuje swą jakże
przystojną końską twarz w telewizji. Po co? Po co dziennikarze karmią nas
jego wypowiedziami?
A może każdy już wie, że to idiota i tak dla kontrastu go puszczają w mass-
mediach?

Giertych... daj sobie spokój!!!
Obserwuj wątek
    • krakowiak47 Kostek - wierny druh Tuska 31.08.05, 08:02
      Co się Kostkowi stało? Na początku wystarczył mu 1 (słownie: JEDEN) rzut oka,
      by obwieścić światu autentyczność kserokopii, ale 1 (słownie: JEDNA) ekspertyza
      nie wystarczy, by obalić opinię tak wytrawnego znawcy. Bo jak Kali ukraść
      krowa - to dobrze, a jak Kalemu - to BARDZO ŹLE!
      Tusk ma zasady. Teraz poznajemy - jakie. Dobrze, że przed wyborami, a nie PO.
      • 2berber Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnienie>klapa :-) 31.08.05, 08:14
        Miodowicz nie chce ujawnić kto do niego skierował Jarucką.
        Teraz robi wszystko by sprawa nie została wyjaśniona w
        szybkim trybie tak jak to powinno być w okresie wyborczym.
        Uważam że to Jarucka poszła do Tuska a nie do jakiegoś
        śmiesznego posła? (Miodowicza). Tusk ze swoimi umiejętnościami
        spychotechnicznymi skierował ją do Miodowicza jako specjalisty
        od prowokacji. Społeczeństwo w wyniku działań takich jak w/w może
        otrzymać władze z piątego szeregu (kolumny) postsolidarności.
        • tekameka WC straci kolejne punkty za "Jest pan świnią" 31.08.05, 08:25
          po tej agresywnej odpowiedzi, sprawa jego rzekomo intymnych kontaktów wydaje
          się bardziej podejrzana i wiarygodna, Normalny człowiek, niezamieszany w ten
          związek zareagowałby śmiechem lub spokojnie odpowiedziałby zgodnie z prawdą. A
          ten zareagował jak Bill Clinton hehehe. A swoją drogą jakież to kontakty WC z
          Jarucką skojarzyły się z tym przemiłym zwierzątkiem ?
          • taziuta Świnie zasługują na miano świni, bo jak je nazwać? 31.08.05, 08:44
            tekameka napisał:

> po tej agresywnej odpowiedzi, sprawa jego rzekomo intymnych kontaktów wydaje
            > się bardziej podejrzana i wiarygodna, Normalny człowiek, niezamieszany w ten
            > związek zareagowałby śmiechem lub spokojnie odpowiedziałby zgodnie z prawdą.
            A
            > ten zareagował jak Bill Clinton hehehe. A swoją drogą jakież to kontakty WC z
            > Jarucką skojarzyły się z tym przemiłym zwierzątkiem ?

Są pytania niegodne, które może postawić tylko świnia. Cimoszewicz jest po
            prostu (jak zawsze) prawdomówny i nazywa rzeczy po imieniu :-)
            • slaynes Re: Świnie zasługują na miano świni, bo jak je na 31.08.05, 09:00
              Prawdomowny jak zawsze heheh dobre moze jeszcze co,zastanawiam sie tylko gdzie
              takich naiwnych sieja
            • studioturos Re: Świnie zasługują na miano świni, bo jak je na 31.08.05, 09:14
              taziuta napisał:
              >
              >
              > Są pytania niegodne, które może postawić tylko świnia. Cimoszewicz jest po
              > prostu (jak zawsze) prawdomówny i nazywa rzeczy po imieniu :-)
              Pewnie nazwiesz moje pytanie chamskim, ale jak to bylo z tymi pieniedzmi od
              corki? :)))))))))
              • taziuta Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co innego? 31.08.05, 09:18
                studioturos napisał:

> taziuta napisał:
                > >
                > >
                > > Są pytania niegodne, które może postawić tylko świnia. Cimoszewicz jest p
                > o
                > > prostu (jak zawsze) prawdomówny i nazywa rzeczy po imieniu :-)
                > Pewnie nazwiesz moje pytanie chamskim, ale jak to bylo z tymi pieniedzmi od
                > corki? :)))))))))
                >

Nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania. Ale wierzę, że Cimoszewicz jest tak
                samo uczciwy jak średnia w Polsce.
                A ty chcesz wybrać na prezydenta RP anioła? Może byłoby niegłupie, ale gdzie
                takiego znaleźć :-)
                • studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:22
                  taziuta napisał:
                  > Nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania. Ale wierzę, że Cimoszewicz jest tak
                  > samo uczciwy jak średnia w Polsce.
                  > A ty chcesz wybrać na prezydenta RP anioła? Może byłoby niegłupie, ale gdzie
                  > takiego znaleźć :-)
                  Kaczyński! i PiS!
                  • asas4 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:27
                    studioturos napisał:

> > A ty chcesz wybrać na prezydenta RP anioła? Może byłoby niegłupie, ale
                    > >gdzie takiego znaleźć :-)
                    > Kaczyński! i PiS!

"Spieprzaj dziadu!"
                    • studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:29
                      asas4 napisał:

> studioturos napisał:
                      >
                      > > > A ty chcesz wybrać na prezydenta RP anioła? Może byłoby niegłupie,
                      > ale
                      > > >gdzie takiego znaleźć :-)
                      > > Kaczyński! i PiS!
                      >
                      > "Spieprzaj dziadu!"
                      No, wlasnie, "spieprzajcie dziady!" z MOJEJ Polski!
                      • asas4 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:32
                        studioturos napisał:

> > "Spieprzaj dziadu!"
                        > No, wlasnie, "spieprzajcie dziady!" z MOJEJ Polski!

Coz - i dlatego wlasnie bede glosowal na WC.
                        Oszolomstwu STANOWCZE NIE.

• studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:35
                          asas4 napisał:

> studioturos napisał:
                          >
                          >
                          > > > "Spieprzaj dziadu!"
                          > > No, wlasnie, "spieprzajcie dziady!" z MOJEJ Polski!
                          >
                          > Coz - i dlatego wlasnie bede glosowal na WC.
                          > Oszolomstwu STANOWCZE NIE.
                          >
                          A dlaczego nie?
                          OSZOLOMSTWO tez ma racje bytu w Polsce, skoro geje i lesbijki moga to dlaczego
                          JA nie moge byc oszolomem?
                          Spieprzaj dzadu jest bardzo delikatne w porownaniu ze swinia uzyta przez
                          Cimoszewicza do dziennikarza, kazdemu wedlu zaslug jak mawiali w PRL.
                          • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:39
                            studioturos napisał:

> Spieprzaj dzadu jest bardzo delikatne w porownaniu ze swinia uzyta przez
                            > Cimoszewicza do dziennikarza....

Bo ten dziennikarz to naprawde wielka swinia...ode mnie za takie pytanie
                            dostałby w gebę.......
                            • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:40
                              A kandydujesz na prezia?
                              • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:43
                                tricky2 napisał:

> A kandydujesz na prezia?

Kazdy polityk lewicy który by tak powiedział dziennikarzowi zostałby przez
                                ciebie obsmiany i zmieszany z błotem ....."spieprzaj dziadu" łatwiej ci było
                                wybaczyć.....
                                • studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:52
                                  mangold napisał:
                                  > Kazdy polityk lewicy który by tak powiedział dziennikarzowi zostałby przez
                                  > ciebie obsmiany i zmieszany z błotem ....."spieprzaj dziadu" łatwiej ci było
                                  > wybaczyć.....
                                  Jakos nie moge sobie wyobrazic by borowski tak odpowiedzial na jakikolwiek
                                  pytanie
                                  Twoja glupota polega na tym ze idziesz jak byk, nie zastanawiajac sie czy
                                  ci "przeciwnicy" sa ludzmi, czy naprawde sa oszolomami, katolikami, sluchaczami
                                  nieprawomyslnego radia
                                  A co jesli zwolennik Kaczyńskiego i PiS-u jest laickim prawicowcem, twardo
                                  stapajacym po ziemii biznesmenem, chlodno kalkulujacym co mu sie bardziej
                                  oplaca?
                                  A radia slucha tylko w samochodzie i to muzycznego?
                                  • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:58
                                    studioturos napisał:

> A co jesli zwolennik Kaczyńskiego i PiS-u jest laickim prawicowcem, twardo
                                    > stapajacym po ziemii biznesmenem, chlodno kalkulujacym co mu sie bardziej
                                    > oplaca?

Naprawdę PiS Ci sie opłaca ?? Narodowy socjalizm w ich wykonaniu dobije ten
                                    kraj....mam nadzieję, że poradzisz sobie po szybkiej emigracji... ??
                                    • studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:05
                                      mangold napisał:

> Naprawdę PiS Ci sie opłaca ?? Narodowy socjalizm w ich wykonaniu dobije ten
                                      > kraj....mam nadzieję, że poradzisz sobie po szybkiej emigracji... ??
                                      >
                                      Za narodowy socjalizm to Kaczyński powinien pójść dawno do więzienia! Faszyzm
                                      jest zabroniony!
                                      Natomiast jesli to jest figura retoryczna, a tak mniemam, to bardzo nietrafna...
                                      Nie bede uzasadnial, i tak to nie ma sensu...
                                      Emigrowac nie zamierzam, nie wyemigrowalem w 68, nie wyemigrowalem po 70-tym,
                                      ani po 81-tym, jakos sobie poradze i teraz.
                                      To moja POLSKA i zaden ... mnie stad nie wyemigruje, czego i tobie zycze...
                                      • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:09
                                        studioturos napisał:

> >
                                        > Za narodowy socjalizm to Kaczyński powinien pójść dawno do więzienia! Faszyzm
                                        > jest zabroniony!
                                        > Natomiast jesli to jest figura retoryczna, a tak mniemam, to bardzo nietrafna..

To figura retoryczna wg. mnie bardzo trafna...
                                        > .

> Emigrowac nie zamierzam, nie wyemigrowalem w 68,

Oj, cosik mi sie zdaje że za młody na to w tym czasie byłeś.. ;-))

nie wyemigrowalem po 70-tym,
                                        > ani po 81-tym, jakos sobie poradze i teraz.

> To moja POLSKA i zaden ... mnie stad nie wyemigruje, czego i tobie zycze...

Ty mi tego życzysz ale p. Kaczyński juz raczej nie...ale dzięki i nawzajem ...
                                        • studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:20
                                          Coz, w 68 to raczej moj szanowny tatus zastanawial sie nad emigracja... Nawet
                                          szukal jakichs zydowskich przodkow :), bo tyylko to gwarantowalo takie
                                          mozliwosci. Czy znalazl nie pamietam, ale jednak nie wyjechalismy, czego ja
                                          osobiscie do czasu bardzo zalowalem. Po 70-tym, a zwlaszcza po 76-tym juz nie
                                          zalowalem, bo wiedzialem, ze jeszcze za mego zycia toto sie rozleci i ja w tym
                                          bede uczestniczyl. A raczej wierzylem w to, myslalem jak to zrobic, udalo sie...
                                          A teraz jestem oszolomem ktory znowu wierzy, po 16 latach zwatpienia ale i
                                          pracy!
                                          Przeciez to nie przypadek, ze zwolennicy Cimoszewicza znajduja coraz wiekszy
                                          odpor na tym forum, a takze w preferenccjach wyborczych... Samo sie nie
                                          zrobilo....
                                          Takze pozdrawiam.
                                          • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:22
                                            studioturos napisał:

> Przeciez to nie przypadek, ze zwolennicy Cimoszewicza znajduja coraz wiekszy
                                            > odpor na tym forum, a takze w preferenccjach wyborczych... Samo sie nie
                                            > zrobilo....

Wielu zwolenników prawicy pisze tu o wolontariuszach cimoszewicza...ja mam
                                            jednak wrażenie , że więcej ludzi tu ze sztabu wyborczego PiS klika....

> Takze pozdrawiam.

:-D
                                            • zyks Jarucka to magiel,upoważnienie dla Kulczyka ciekaw 31.08.05, 11:32
                                              sze...
                                              • aturek2005 Re: Jarucka to magiel,upoważnienie dla Kulczyka c 31.08.05, 11:36
                                                zyks napisał:

> sze...

Chodza sluchy, ze kopia tego upowaznienia byla zlozona na Jasnej Gorze i po to
                                                tam Romek jezdzil. ;-)
                                • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:01
                                  Nie. PAmiętam Zycha za jego "ku.. stary", pamiętam kaczora któego fanem
                                  bynajmniej nie jestem. To Olejniczak zdajsie mówił że niepotrzeba nam
                                  prezydenta który mówi do obywatela "spieprzaj dziadu".

Dziennikarz zadał pytanie rozpoczynając od przeprosin za nie. ŻADEN polityk nie
                                  ma prawa decydowac o tym jakie pytania mogą być mu przez dziennikarza zadawane.
                                  Polityk nie panuje też nad tym o co pytają dziennikarze. Może jednak panować
                                  nad swoim zachowaniem i odpowiedzią na pytanie. Odpowiedź Cimoszewicza była
                                  grubo poniżej moich oczekiwań wobec człowieka któy był premierem, dyplomatą i
                                  marszałkiem sejmu.
                                  • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:04
                                    tricky2 napisał:

>
                                    > Dziennikarz zadał pytanie rozpoczynając od przeprosin za nie.

Przepraszam tricky za pytanie, ale dlaczego jestes takim palantem ??

P.S. Nie gniewaj sie, przeca przeprosiłem .....
                                    • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:10
                                      Po ca ta sofistyka? Pytanie do Cimoszewicza brzmiało trochę inaczej:

"Panie marszałku, przepraszam za to pytanie, ale zbyt dużo aluzji w tej
                                      sprawie. Czy łączyły pana intymne stosunki z Anną Jarucką?"

DZiennikarz pytał o zaistnienie faktu, a nie o jego przyczynę, z tezą że fakt
                                      zaistniał tak jak ty to uczyniłeś. Nie udawaj że tego nie rozumiesz. Gdyby
                                      Cimoszewicz miał głowę na karku mógłby rozłożyć tego dziennikarza na części
                                      pierwsze bez nazywania go świnią. Najwyraźniej nie potrafi.
                                      • mangold Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 10:16
                                        tricky2 napisał:

> Po ca ta sofistyka? Pytanie do Cimoszewicza brzmiało trochę inaczej:
                                        >
                                        > "Panie marszałku, przepraszam za to pytanie, ale zbyt dużo aluzji w tej
                                        > sprawie. Czy łączyły pana intymne stosunki z Anną Jarucką?"
                                        >
                                        Rozumiem , że dziennikarz próbował odpowiedzieć na zapotrzebowanie
                                        społecvzenstwa na skanadle...ale pytanie takie jest nietaktem i basta !! Czy
                                        pytasz się kolegów o ich kochanki ??
                                        • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 11:01
                                          "Rozumiem , że dziennikarz próbował odpowiedzieć na zapotrzebowanie
                                          > społecvzenstwa na skanadle"

Pewnie tak, dlatego istnieje fakt, superexpres, nie itd. itd. Będą istnieć i
                                          będą istnieć dziennikarze którzy takie pytania zadają. Ale to jest sprawa
                                          drugorzędna. Jesli kampania wyborcza czemuś służy to tak na prawdę sprawdzeniu
                                          jakimi ludzmi są kandydaci i na ile profesjonalnie są wstanie odgrywać
                                          przedstawienie dla ludu. Bajki o merytoryczności i programie jakiejkolwiek
                                          partii zostawmy prostaczkom. I o ile mogę sobie wyobrazić że jak ktoś zadałby
                                          mi takie pytanie to bym się wku..ł i być może odpowiedział jak cimoszewicz, to
                                          w jego wykonaniu jest to przejaw głębokiego nieprofesjonalizmu.
                                          • aturek2005 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 11:40
                                            Masz na mysli, ze Cimoszewicz nie klnie profesjonalnie? Czyli na pytania
                                            dziennikarza mogl powiedziec "spieprzaj dziadu" bo to krotko, dosadnie i
                                            zupelnie profesjonalnie?
                                            • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 12:19
                                              Mam na myśli to że istnieje cały repertuar słów i zachowań które pozwalaja
                                              kulturalnie zrównać dziennikarza z ziemią. Profesjonalizm polityka polega na
                                              tym że taki repertuar ma i potrafi go zastosować w praktyce w sposób naturalny
                                              i również na tym że potrafi panować nad emocjami. Dlatego tak kochaliście
                                              Kwacha że potrafił po chamsku sprowokować Wałęsę zanim kamery zostały włączone
                                              w trakcie debaty, a potem na tym jechał i grał tego spokojnego, kulturalnego
                                              wyważonego. Jak widać Cimoszenko nie umie, nie umie też "człowiek z dupą na
                                              czole" który jest sztuczny z tymi swoimi śmieszkami, "pułkownikami" i "każdy
                                              może sie myslić" wypowiadanymi na przydechu. Tylko tyle i aż tyle.

A o kaczyńskim nie rozmawiam bo nie mój cyrk nie moje małpy. To ty zrównujesz
                                              kaczyńskiego z cimoszenką pokazując że jedyną zaletą cimoszenki z twego punktu
                                              widzenia jest bycie swojakiem i obrona układzików. Skoro nie jest ani bardziej
                                              kulturalny ani bardziej uczciwy to co zostaje? Wyższy? Fajne macie kryteria
                                              wyboru.
                                              • aturek2005 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 12:25
                                                Problem w tym, ze jezeli ktos gra nieczysto (vide: Jarucka) to nie powinien
                                                spodziewac sie Wersalu. To, ze Kaczynski i Tusk graja odpowiednio Wassermanem
                                                i Miodowiczem, a Giertych im na skrzypcach przygrywa.... no coz. Acha... i
                                                oczywiscie Lepper w budce suflera podszeptuje (oni juz byli).
                                                • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 12:31
                                                  Taa. Tyle że świnią został nazwany dziennikarz RMF a nie Tusk, Kaczyński,
                                                  Wasserman, Miodowicz, Jarucka czy ktoś tam. Schodzimy z tematu. Typowa technika
                                                  czynienia miszmaszu ze wszystkiego by zawiesić istnienie jakichkolwiek
                                                  standardów.
                                                  • aturek2005 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 12:38
                                                    Dobrze, ze nie dodales, ze tej techniki uczylem sie na Kremlu. Co do "swini"
                                                    to nigdy tak nikogo nie nazwales? Bo mi zdarzalo sie uzywac gorszych slow.
                                                    Zabawne jest, ze Kaczynskiego "spieprzaj dziadu" do biednego "lumpa" (tak go
                                                    okreslil - zreszta to jego ulubione chyba slowo) swiadczy o jego kulturze, a
                                                    Cimoszewicza "swinia" swiadczy o chamstwie. Chyba komus sie w glowie kojarzy,
                                                    ze do drzwi panstwa Kaczynskich pukali dziady, ale Cimosiewicz wsrod swin sie
                                                    wychowywal. A wiadomo.... czym skorupka za mlodu nasiaknie....
                                                  • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 13:10
                                                    Po co te prowokacje? Ci którzy sie czegoś uczyli na kremlu dzisiaj albo
                                                    odbierają świetne emeryturki albo pełnią wysokie funkcje państwowe, zakładam że
                                                    nie włóczą się po internecie.

"Zabawne jest, ze Kaczynskiego "spieprzaj dziadu" do biednego "lumpa" (tak go
                                                    > okreslil - zreszta to jego ulubione chyba slowo) swiadczy o jego kulturze, a
                                                    > Cimoszewicza "swinia" swiadczy o chamstwie."

Polemizujesz sam ze sobą. Nigdzie nic takiego nie pisałem. Napisałem że to było
                                                    nieprofesjonalne i podtrzymuję zarówno w jednym jak i drugim przypadku.
                                                    Podobnie Wałęsa dał się sprowokować Kwaśniewskiemu i to było nieprofesjonalne.
                                                    Nie przykładam do tego norm kulturowych czy jakichkolwiek innych tylko
                                                    skutecznościowe. Polityka to taka właśnie gra i cimoszewicz właśnie przegrywa.

A jeśli chcesz przykładać do tego normy to owszem odpowiedź cimoszewicza była
                                                    chamska, podobnie jak kaczyńskiego. Pytanie dziennikarza bylo niestosowane,
                                                    podobnie jak zachowanie kwaśniewskiego wobec wałęsy czy lumpa wobec
                                                    kaczyńskiego, ale ludzi ocenia się po ich zachowaniach a nie po zachowaniach
                                                    innych ludzi. Ale nie mój cyrk nie moje małpy. Jeśli zrównujesz tych dwóch to
                                                    nie pozostaje ci nic innego jak przyznać że wybierasz cimoszenkę dlatego że
                                                    jest twoim kolesiem czy tam ziomalem jak to się teraz mówi. Wszystko.
                                                  • aturek2005 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 13:15
                                                    tricky2 napisał:

> Po co te prowokacje? Ci którzy sie czegoś uczyli na kremlu dzisiaj albo
                                                    > odbierają świetne emeryturki albo pełnią wysokie funkcje państwowe, zakładam
                                                    że
                                                    >
                                                    > nie włóczą się po internecie.
                                                    >
                                                    > "Zabawne jest, ze Kaczynskiego "spieprzaj dziadu" do biednego "lumpa" (tak go
                                                    > > okreslil - zreszta to jego ulubione chyba slowo) swiadczy o jego kulturze
                                                    > , a
                                                    > > Cimoszewicza "swinia" swiadczy o chamstwie."
                                                    >
                                                    > Polemizujesz sam ze sobą. Nigdzie nic takiego nie pisałem. Napisałem że to
                                                    było
                                                    >
                                                    > nieprofesjonalne i podtrzymuję zarówno w jednym jak i drugim przypadku.
                                                    > Podobnie Wałęsa dał się sprowokować Kwaśniewskiemu i to było
                                                    nieprofesjonalne.
                                                    > Nie przykładam do tego norm kulturowych czy jakichkolwiek innych tylko
                                                    > skutecznościowe. Polityka to taka właśnie gra i cimoszewicz właśnie
                                                    przegrywa.
                                                    >
                                                    > A jeśli chcesz przykładać do tego normy to owszem odpowiedź cimoszewicza była
                                                    > chamska, podobnie jak kaczyńskiego. Pytanie dziennikarza bylo niestosowane,
                                                    > podobnie jak zachowanie kwaśniewskiego wobec wałęsy czy lumpa wobec
                                                    > kaczyńskiego, ale ludzi ocenia się po ich zachowaniach a nie po zachowaniach
                                                    > innych ludzi. Ale nie mój cyrk nie moje małpy. Jeśli zrównujesz tych dwóch to
                                                    > nie pozostaje ci nic innego jak przyznać że wybierasz cimoszenkę dlatego że
                                                    > jest twoim kolesiem czy tam ziomalem jak to się teraz
                                                    mówi. Wszystko.

Bledne rozumowanie. Nie wiem czy bede glosowal na Cimoszewicza - ale wiem, ze
                                                    nie bede glosowal na tych, ktorzy graja "karta Jaruckiej" - czynnie czy tez
                                                    poprzez milczenie. Jezeli przyszly-prezydent popelnia swinstwa - to nie chce
                                                    sie przekonac na wlasnej skorze czy bedzie mniejsza czy wieksza swinia jak juz
                                                    zostanie prezydentem. Milczenie Kaczynskiego i Tuska duzo mi mowi (a to, ze za
                                                    nich mowia Wasserman i Miodowicz mowi mi nawet wiecej). Na Leppera oczywiscie
                                                    glosu nie oddam. Roman tez niech nie liczy, ze popre jego tatusia. Biorac
                                                    powyzsze pod uwage... na kogo bys glosowal w drugiej turze?
                                                  • tricky2 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 13:39
                                                    Wogóle wybór nie jest najlepszy, ale to chyba jak zawsze u nas. Co do drugiej
                                                    tury to dotąd sądziłem że jeśli przejdzie kaczor z cimoszenką zostaję w domu.
                                                    Ale zmieniam powolutku zdanie na niekorzyść cimoszenki. Z wielu powodów,
                                                    dlatego że jest nieprofesjonalny, dlatego że GW i polityka niemożebnie się
                                                    napinają by wygrał, dlatego że Kwach obciąża budżet na 90 miliardów, żeby
                                                    cimoszenko wygrał, ze względu na ludzi takich jak czarzasty i ordynacka itd.
                                                    itd.. i ze względu na jego niejasne związki z Barcikowskim, dziwną historię z
                                                    akcjami Orlenu i zwolnienie tago faceta z NIK. Za dużo tego bym mógł wierzyć że
                                                    cimoszenko jest tym za kogo się podaje.

Co do Jaruckiej i "kto za tym wszystkim stoi". Jak dla mnie Tusk i Kaczor
                                                    odcięli się wystarczająco już na początku. Dalsze odcinanie nie ma sensu bo
                                                    będzie odebrane jako przyznanie się. Nade wszystko zaś asystentka cimoszenki to
                                                    jego problem a nie tuska i kaczyńskiego. Teoria zaplanowanej prowokacji nie
                                                    trzyma się kupy bo należałoby uderzać pod koniec kampanii a nie na początku.
                                                    NAtomiast oczywiście chłopcy z komisji wykorzystali prezent, nie pierwszy raz.
                                                    Co mnie martwi bo kompromitują sensowną ideę komisji śledczej.

Poza tym poparcie cimoszenki zdechło do 20 procent juz w pierwszy mtygodniu
                                                    sierpnia więc facet kończy się sam.

Na koniec. Nie przypominam by ktokolwiek z SLD odciął się od pana Orcholskiego
                                                    który nakręcił tę cienką prowokację o kaczorach dla tvp a teraz w nagrodę
                                                    startuje z listy SLD, brudnych gierek kwacha. Lewica grająca czysto to mit dla
                                                    prostaczków.
                                                  • aturek2005 Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 14:21
                                                    I tak powinienes isc i glosowac. Szczegolnie w pierwszej turze. Cos mi sie
                                                    wydaje, ze pomiedzy pierwsza i druga tura bedzie "merytorycznie" (ulubione
                                                    slowo politykow gdy sie opluwaja nawzajem)
                            • studioturos Re: Nie wiem wszystkiego, ale wierzę, bo co inneg 31.08.05, 09:47
                              mangold napisał:

> studioturos napisał:
                              >
                              >
                              > > Spieprzaj dzadu jest bardzo delikatne w porownaniu ze swinia uzyta przez
                              > > Cimoszewicza do dziennikarza....
                              Podtrzymuje niezaleznie od twojej opinii, z ktora sie nie zgadzam bo nie musze
                          • abi_z_abudabi zbaczony 31.08.05, 13:34
                            świnią do dziennikarza -to pikuś w porównaniu-dziadu do emeryta.
                            Ty zrób cos z wyobraźnią bo ci zbacza
                  • krakowiak47 Anioł Kaczyński 31.08.05, 09:27
                    Co Kaczka ma wspólnego z aniołem? I jedne i drugie mają skrzydła. PoPiS "prawa"
                    w wydaniu PiS-uaru dała Kaczka, gdy zakwakała, jak wysoko ceni wyroki Sądów
                    Najjaśniejszej.
                    • studioturos [...] 31.08.05, 09:32
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • krakowiak47 [...] 31.08.05, 09:39
                        • studioturos [...] 31.08.05, 09:53
                      • jsawiuk Re: Anioł Kaczyński 31.08.05, 09:45
                        > Mial rację! Nie pozwolono mu przedstawić dowodów.
                        Czy ty w ogóle słyszałeś uzasadnienie wyroku? Obie sprawy są takie same.
                        1. Nazwał człowieka przestępcą (ew. stwierdził, że dopuszcza się pzestępstw)
                        2. Przestępca to człowiek, który został skazany prawomocnym wyrokiem sądu karnego.
                        3. Żadna z nazwanych tak przez niego osób nie została w swoim życiu skazana za
                        przestępstwa, w związku z czym nazywanie ich przestępcami jest zniesławieniem i
                        nie ma tu miejsca na dowody. Można orzec na podstawie kodeksu, że Kaczynski jest
                        winny.
                        Tylko dlaczego profesor prawa tego nie wie? Dlaczego nie podporządkowuje się
                        decyzji sądu? Naprawdę chcesz prezydenta, który nazywa się prawnikiem a nie zna
                        podstaw prawa? A jeśli ma braki w innych dziedzinach, w gospodarce, w
                        stosunkach międzynaradowych? Czy rzeczywiście za wyznacznik wystarcza ci, że nie
                        mówi o tobie publiczność?
                        • studioturos Re: Anioł Kaczyński 31.08.05, 10:01
                          jsawiuk napisał:

> > Mial rację! Nie pozwolono mu przedstawić dowodów.
                          > Czy ty w ogóle słyszałeś uzasadnienie wyroku? Obie sprawy są takie same.
                          > 1. Nazwał człowieka przestępcą (ew. stwierdził, że dopuszcza się pzestępstw)
                          > 2. Przestępca to człowiek, który został skazany prawomocnym wyrokiem sądu
                          karne
                          > go.
                          Nie, zajrzyj do słownika. Przestępcą jest osoba, która popełnia czyny
                          zabronione przez prawo.

> 3. Żadna z nazwanych tak przez niego osób nie została w swoim życiu skazana za
                          > przestępstwa, w związku z czym nazywanie ich przestępcami jest zniesławieniem
                          i
                          > nie ma tu miejsca na dowody. Można orzec na podstawie kodeksu, że Kaczynski
                          jes
                          > t
                          > winny.
                          Nieprawda, to interpretacja sadowa, nie pozwolono natomiast przedstawic dowodów
                          na to ze wachowski popelnial czyny karalne...

> Tylko dlaczego profesor prawa tego nie wie? Dlaczego nie podporządkowuje się
                          > decyzji sądu? Naprawdę chcesz prezydenta, który nazywa się prawnikiem a nie
                          zna
                          > podstaw prawa? A jeśli ma braki w innych dziedzinach, w gospodarce, w
                          > stosunkach międzynaradowych? Czy rzeczywiście za wyznacznik wystarcza ci, że
                          ni
                          > e
                          > mówi o tobie publiczność?
                          "Publicznosc" to tylko drobny przyklad tego, jak inni kandydaci traktuja NARÓD!
                          A Kaczyński jest DLA MNIE najlepszym kandydatem i tyle. Takiego chcę i będę
                          miał, da Bóg!
                          I jeszcze jedno: gdyby tu była dyskusja o Wachowskim to byś nie miał
                          watpliwości czy Wachowski jest przestępcą - w twoich byłby. Przywołujesz go
                          tylko w celu zasmiecenia mojej swiadomosci, ale to ci sie nie uda, za stary na
                          to jestem. Oraz znam sienkiewiczowskie "diabeł się w ornat ubrał i ogonem na
                          mszę dzwoni"...
                          • taziuta Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 10:42
                            studioturos napisał:

>... Oraz znam sienkiewiczowskie "diabeł się w ornat ubrał i ogonem na
                            > mszę dzwoni"...

To przytoczone przez ciebie powiedzonko świetnie paskuje do Kaczyńskiego!
                            Jak ktoś wyżej napisał, jedyne co kaczki mają wspólnego z aniołami, to pierze.
                            A ty się wkrótce przekonasz co się kryje pod ornatem Kaczora!
                            Gorzej, bo niewykluczone, że my też będziemy zmuszeni się o tym przekonywać.
                            Bo te jego pomysły na walkę z komuną (przedsmak mamy w komisji Giertycha) coś
                            za bardzo przypominają stalinowską wieczną walkę z kontr-rewolucją. A kto był
                            kontr-rewolucjonistą? Ten kogo wskazali usłużni donosiciele. Czy miał coś
                            wspólnego z kontr-rewolucją? Nieważne! Byle tylko można stale podtrzymywać
                            temat zastępczy - świetne wytłumaczenie dlaczego gospodarka kuleje, itd.... :-(
                            • studioturos Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 10:55
                              taziuta napisał:
                              > To przytoczone przez ciebie powiedzonko świetnie paskuje do Kaczyńskiego!
                              A jeszcze bardziej do Cimoszewicza, ktory NIE JEST kandydatem SLD, ale jest
                              JEGO czlonkiem!

> Jak ktoś wyżej napisał, jedyne co kaczki mają wspólnego z aniołami, to pierze.
                              Wole kaczke w locie niz malolotnego skunksa!

> A ty się wkrótce przekonasz co się kryje pod ornatem Kaczora!
                              Serce po rawej stronie?

> Gorzej, bo niewykluczone, że my też będziemy zmuszeni się o tym przekonywać.
                              Bardzo w to wierze, wiara czyni cuda...

> Bo te jego pomysły na walkę z komuną (przedsmak mamy w komisji Giertycha) coś
                              > za bardzo przypominają stalinowską wieczną walkę z kontr-rewolucją. A kto był
                              > kontr-rewolucjonistą? Ten kogo wskazali usłużni donosiciele. Czy miał coś
                              > wspólnego z kontr-rewolucją? Nieważne! Byle tylko można stale podtrzymywać
                              > temat zastępczy - świetne wytłumaczenie dlaczego gospodarka kuleje, itd.... :-
                              (
                              Brawo! Socjologia? Czy socjologia reklamy?
                              Kaczyński ma pomysł na walkę z patologicznymi zjawiskami w Polsce, to nie jego
                              wina, ze wiązą się one w praktyce z jedna opcja poliyczna... Ja bymchcial, zeby
                              w Polsce nie bylo olinow, Bolkow, i innych Zapalniczek, ze o maleszcenie
                              wspomne, ale oni istnieja fizycznie i w nos mi sie smieja...
                              ja nie chce by sie smiali ze mnie, z calego pokolenia kretynow, ktorym
                              solidarnosc do glowy uderzyla. To nasza ostania szansa, nastepne pokolenie nie
                              bedzie umialo rozroznic komucha od biznesmena, a kulczykowatosc zwyciezy...
                              Dlatego jestem dla was oszolomem i niech tak zostanie...
                              • aturek2005 Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 10:57
                                Mogles podsumowac krotko. Bo nie ma takich skrzydel, ktore udzwignelyby ego
                                Kaczynskiego.
                                • studioturos Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 11:07
                                  aturek2005 napisał:

> Mogles podsumowac krotko. Bo nie ma takich skrzydel, ktore udzwignelyby ego
                                  > Kaczynskiego.
                                  To on w koncu jest ta kaczka i lata czy nie jest i nie lata. gubicie sie
                                  towarzyszu aturrek
                                  • aturek2005 Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 11:14
                                    studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                                    >
                                    > > Mogles podsumowac krotko. Bo nie ma takich skrzydel, ktore udzwignelyby
                                    > ego
                                    > > Kaczynskiego.
                                    > To on w koncu jest ta kaczka i lata czy nie jest i nie lata. gubicie sie
                                    > towarzyszu aturrek
                                    >

Moze on i pochodzi z kaczecego gniazda, ale wyklul sie z kukulczego jaja.
                                    • studioturos Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 11:21
                                      aturek2005 napisał:
                                      >
                                      > Moze on i pochodzi z kaczecego gniazda, ale wyklul sie z kukulczego jaja.
                                      Jeszcze napisz ze zydowskiego i bedziemy w domu, lub w dupie...
                                      • aturek2005 Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 11:25
                                        studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                                        > >
                                        > > Moze on i pochodzi z kaczecego gniazda, ale wyklul sie z kukulczego jaja.
                                        >
                                        > Jeszcze napisz ze zydowskiego i bedziemy w domu, lub w dupie...
                                        >

Nie jestem antysemita tylko ornitologiem amatorem. Prawicy polecam zmiane
                                        hobby na podobne.
                                        • studioturos Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 11:42
                                          aturek2005 napisał:
                                          Widzisz jestes jednak inteligentny. Mniej inteligentni proponuja mi zmiane
                                          zainteresowan na kulinarne, jakies kaczki z buraczkami, lub z modem...
                                          Moze kiedys cos jescze z ciebie bedzie, jak dorosniesz...
                                          • aturek2005 Re: Kaczyński to nie mój Anioł :-) 31.08.05, 11:47
                                            studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                                            > Widzisz jestes jednak inteligentny. Mniej inteligentni proponuja mi zmiane
                                            > zainteresowan na kulinarne, jakies kaczki z buraczkami, lub z modem...
                                            > Moze kiedys cos jescze z ciebie bedzie, jak dorosniesz...

Skoro mowia Ci, ze nie jestes inteligentny.... Te kaczki z buraczkami i miodem
                                            to chyba koalicja PiS-Samoobrona-PO. Wyjdzie PiSS PO - chociaz w tym przypadku
                                            oddalbym mocz (PiSS) raczej przed niz po.
                • tricky2 "Wierzę, ale sprawdzam" - kto to powiedział? 31.08.05, 09:25
                  Kto to powiedział? Podpowiedź - duchowy dziadek Cimoszenki, czyli duchowy
                  ojciec jego ojca. Zgadniesz?
            • donkowalski Re: Świnie zasługują na miano świni, bo jak je na 31.08.05, 10:06
              GW pisze:"jarucka może działać powodowana osobistym urazem do Cimoszewicza,
              który odmówił jej protekcji" hmmm, cos tu nie gra. przeciez WC nic nie wiedzial
              o liscie od Jaruckie (bo przeciez donioslby do prokuratury bo uczciwy jest),
              wiec jak mogl odmowic, a Jarucka zyjaca w bardziej lub mniej nieformalnych
              stosunkach, nigdy nie spytala "panie wlodku to jak z tymi wlochami bedzie?"
              Cimoszewicz (uczciwy czlowiek) by zaraz doniosl na nia do prokuratury a jeszcze
              inteligientnie i logicznie zapytalby sie "jakimi wlochami? ja nic nie wiem" a
              ona "a tymi co panu w liscie pisalam i jankowski panu go przekazal" i WC juz by
              wiedzial, ale on glupi jest. on wciaz nic nie wiedzial i takie kijanki jak
              jarucka go kiwaja. Wlodek tylko rzekl "znowu mnie w biurze lekce sobie warza.
              pieczatki wynosza, listy czytaja. taki to juz los
              ministra/premiera/marszalka/prezydenta"... a inne xinskie nie przekazuja
              korespondencji bo mowia " ah, to do tego wlodka. to na pewno nic waznego. ja
              sobie poczytam. hmm, od dyrektor jaruckiej? eeee to takie tam jakies pewnie
              dyrdymaly jak wlodek zapyta to mu dam". albo otrworzyl i pod nosem
              baknal "Oho, to prosba o protekcje. to ja sobie to tu na polke poloze z
              innymi... do rozpatrzenia. kolejka dluga" - oj cos tu smierdzi.

Dziwny jest ten swiat

Czeslaw Niemen
          • edi54 Re: WC straci kolejne punkty za "Jest pan świnią" 31.08.05, 08:59
            tekameka napisał:

> po tej agresywnej odpowiedzi, sprawa jego rzekomo intymnych kontaktów wydaje
            > się bardziej podejrzana i wiarygodna, Normalny człowiek, niezamieszany w ten
            > związek zareagowałby śmiechem lub spokojnie odpowiedziałby zgodnie z prawdą.
            A
            > ten zareagował jak Bill Clinton hehehe. A swoją drogą jakież to kontakty WC z
            > Jarucką skojarzyły się z tym przemiłym zwierzątkiem ?

Tekameka przejawia "troske" o punkty dla Cimoszewicza w zwiazku
            z Jego riposta w sprawie suponowania Mu intymnego zwiazku z Jarucka.
            Alez Marszalek zareagowal nazbyt lagodnie.Trzeba byc wyjatkowym kanalia,
            lub smierdzacym lajnem by wyglaszac takie insynuacje , bez poparcia ich
            dowodami.Nie zdziwil bym sie,gdyby autorem tych insynuacji byl Miodowicz,
            bo to wyjatkowo nedzna kreatura.Gdyby w rzeczy samej tak bylo ,jedno
            tylko z tego by wynikalo: byl sutenerem Jaruckiej ( bo chyba nie byl
            materacem pod lozkiem Marszalka).Zakladam hipotetycznie,gdyz w Miodowiczu
            nie ma zadnej meskosci.Zas slowo honor jest mu obce.Gdyby byl oficerem
            z krwi i kosci , a nie napuszonym oficerkiem z politycznego awansu
            to zwyczajnie powinien sobie palnac w leb.Chyba,ze wszystkie jego
            dzialania z Jarucka wkomponowane zostaly w plan wyborczy jego lidera-
            Donalda Tuska ,rzekomo czlowieka z zasadami.Jesli miala to byc "gra
            operacyjna" to wybral p.Tusk wyjatkowego nieudacznika (Miodowicza).
            Na miejscu Tuska ,juz przy obecnym stanie wiedzy ,wylal bym Miodowicza na
            zbity pysk z PO.Bo dzieki Miodowiczowi straci wiecej niz sobie wyobraza.
            Ale to p.Tuska zmartwienie.Szyta grubymi nicmi podlosci intryga Miodowicza
            jest daleko bardziej skandaliczna niz casus Zyty Gilowskiej ( w koncu
            osoby tak mu bliskiej, bo siostry ,hehehe).A tak w ogole to zastanawiam
            sie czy Miodowicz podczas przesluchania w prokuraturze ujawnil ,kto
            byl jego "informatorem" w sprawie Jaruckiej.Nie mial prawa odmowic
            odpowiedzi na to pytanie.Jesli odmowil to jest to czy karalny zatajenia
            prawdy z przepisow Kodeksu Karnego.Powinien miec postawiony w zwiazku z tym
            zarzut.
            • slaynes Re: WC straci kolejne punkty za "Jest pan świnią" 31.08.05, 09:02
              Te a jakiego niby dowodu potrzebujesz hehe, co jak co ale ten list jest napisany
              tak a nie inaczej co moze sie kojarzyc.
            • studioturos [...] 31.08.05, 09:16
            • zibi1010 Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych zeznan 31.08.05, 09:19
              odmawiajac w prokuraturze ujawnienia osoby ktora rzekomo poznala go z Jarucka!!!
              poprzez tzw. zatajenie prawdy. Malo tego ten idiota smie twierdzic, ze
              "Jaruckiej nie mozna postawic zarzutow falszywych zeznan" bo do tej pory nie
              zeznawala - A PRZED KOMISYJKA TO CHYBA TYLKO SOBIE BAJKI PLOTLA CO??? Innych
              swiadkow, czytaj przeciwnikow politycznych, to oskarzali o falszywe zeznania
              jeszcze podczas ich skladania, a tu patrz - jakie stanowisko komisjanta pozal
              sie Boze! Ciekawe co na to "czlowieczek z zasadami", nadal bedzie popieral
              przestepce/poplecznika, w koncu Kostek zalatwil mu pierwsze miejsce w sondazach
              i pokaze w ten sposob swoja naczelna zasade "wygrywac trzeba chocby po trupach",
              czy tez zlozy Kostusia na oltarzu ojczyzny (w co zreszta watpie!)
              • tricky2 Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 09:23
                Jeśli nie to przeczytaj sobie dokładnie artykuł.
                • studioturos Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 09:36
                  tricky2 napisał:

> Jeśli nie to przeczytaj sobie dokładnie artykuł.

Nie jestem obstawa naukowvca
                  • aturek2005 Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 10:58
                    Nawet, zeby zostac "obstawa" trzeba miec ukonczony kurs i certyfikat.
                    • studioturos Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 11:09
                      aturek2005 napisał:

> Nawet, zeby zostac "obstawa" trzeba miec ukonczony kurs i certyfikat.
                      Nie zansz zycia... Dwie lapowki i po sprawie...
                      • aturek2005 Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 11:20
                        studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                        >
                        > > Nawet, zeby zostac "obstawa" trzeba miec ukonczony kurs i certyfikat.
                        > Nie zansz zycia... Dwie lapowki i po sprawie...
                        >

Moze w warszawskim ratuszu.
                        • studioturos Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 11:22
                          aturek2005 napisał:
                          > Moze w warszawskim ratuszu.
                          Moze...
                          • aturek2005 Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 11:27
                            Brak zaprzeczenia? Czyli te sto kawalkow jedno poszlo na kampanie ko-Lesia?
                            • studioturos Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 11:44
                              aturek2005 napisał:

> Brak zaprzeczenia? Czyli te sto kawalkow jedno poszlo na kampanie ko-Lesia?
                              A co ma wspolnego moj certyfukat ze stoma kawalkami?
                              Zreszta jakos mi sie wydaje ze sprawa sie zrobila cichutka...
                              Radyjko chcialo sie popisac, czy cos w tym stylu?
                              • aturek2005 Re: Jesteś tym z pary który umie tylko pisać? 31.08.05, 11:49
                                studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                                >
                                > > Brak zaprzeczenia? Czyli te sto kawalkow jedno poszlo na kampanie ko-Les
                                > ia?
                                > A co ma wspolnego moj certyfukat ze stoma kawalkami?
                                > Zreszta jakos mi sie wydaje ze sprawa sie zrobila cichutka...
                                > Radyjko chcialo sie popisac, czy cos w tym stylu?
                                >

Moze popisac, ale nie POPiSac. To, ze o czyms media nie mowia, to nie znaczy,
                                ze tego nie ma. Nie slyszalem, zeby bylo ostatnio glosno o zawartosci tlenu w
                                atmosferze. Ale oddycham - wiec nawet pomimo ciszy mediow ten tlen chyba jest.
              • studioturos Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 09:28
                zibi1010 napisał:

> odmawiajac w prokuraturze ujawnienia osoby ktora rzekomo poznala go z
                Jarucka!!
                > !
                > poprzez tzw. zatajenie prawdy.
                Jesteś stolikiem w prokuraturze? czy może klawiaturą od komputera...?
                Skad wiesz ze odmowil i ze nie zlozyl?
                Moze prokurator nie chce za wczesnie podawac tego nazwiska?

> Malo tego ten idiota smie twierdzic, ze
                > "Jaruckiej nie mozna postawic zarzutow falszywych zeznan" bo do tej pory nie
                > zeznawala
                Prokuratura MUSI Jarucką przesłuchać niezaleznie od tego co gadała na KOMISJI!

- A PRZED KOMISYJKA TO CHYBA TYLKO SOBIE BAJKI PLOTLA CO???
                j/w

> Innych
                > swiadkow, czytaj przeciwnikow politycznych, to oskarzali o falszywe zeznania
                > jeszcze podczas ich skladania, a tu patrz - jakie stanowisko komisjanta pozal
                > sie Boze!
                A nie skladali wnioskow do prokuratury?

> Ciekawe co na to "czlowieczek z zasadami", nadal bedzie popieral
                > przestepce/poplecznika, w koncu Kostek zalatwil mu pierwsze miejsce w
                > sondazach
                > i pokaze w ten sposob swoja naczelna zasade "wygrywac trzeba chocby po
                trupach"
                Tusk na prezydenta sie nie nadaje, nadaje sie Kaczynski a rzadzic powinien
                razem z PiS, bo wtedy będzie "aby Polska Polką była..."

> czy tez zlozy Kostusia na oltarzu ojczyzny (w co zreszta watpie!)
                mam nadzieję że nie złoży, brak wiarygodności wplynie na spadek poparcia dla
                niego!
                • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:02
                  Sam Miodowicz to powiedzial. No chyba, ze twierdzisz, ze Miodowicz klamal na
                  temat klamstw wyglaszanych przez Miodowicza. Taka juz jego (Miodowicza) logika.
                  • tricky2 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:07
                    A jesteś w stanie podać pełny cytat? Miodowicz powiedział że nie był pytany o
                    osobę która skontaktowała go z Jarucką i dlatego o nie podał jej nazwiska.

Wedle twojej logiki Cimoszewicz złożył w prokuraturze za pierwszym razem
                    fałszywe zeznanie bo nie powiedział ze w msz złożył trzy oświadczenia.
                    • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:12
                      tricky2 napisał:

> A jesteś w stanie podać pełny cytat? Miodowicz powiedział że nie był pytany o
                      > osobę która skontaktowała go z Jarucką i dlatego o nie podał jej nazwiska.
                      >
                      > Wedle twojej logiki Cimoszewicz złożył w prokuraturze za pierwszym razem
                      > fałszywe zeznanie bo nie powiedział ze w msz złożył trzy oświadczenia.

Byl pytany i odmowil podania nazwiska bo podczas przesluchania byl obecny
                      pelnomocnik Cimoszewicza. Jezeli obawa przed tym "kto jest obecny" podczas
                      przesluchania, sprawia sens, to wiekszosc swiadkow zeznajacych przed komisja
                      Orlenowska powinna odmowic zeznan (a zrobil to tylko Cimoszewicz i to tylko
                      raz). To bylo bardzo "naganne" wtedy, ale jest cacy w odniesieniu do
                      Miodowicza, bo gosc nie swinia i swoje prawa ma, no chyba, ze zaprasza sie
                      swinie i wtedy zaden z niego gosc.
                      • tricky2 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:21
                        Ach co za upór, przecież wkleiłem gdzieś tu link do wypowiedzi miodowicza. .
                        Ludzka percepcja działa tak jak działa. Widzisz co chcesz zobaczyć:

"Członek sejmowej komisji śledczej ds. PKN Orlen Konstanty Miodowicz (PO)
                        powiedział dziennikarzom, że nie ujawnił prokuraturze nazwiska osoby, która
                        kontaktowała go z Anną Jarucką. We wtorek złożył on zeznania w Prokuraturze
                        Okręgowej w Warszawie.
                        Miodowicz powiedział, że prokuratura nie nalegała na ujawnienie nazwiska osoby,
                        która doprowadziła do jego spotkania z Jarucką. "Zapewne ujawniłbym to
                        nazwisko, ale nie w obecności pełnomocnika Włodzimierza Cimoszewicza" -
                        zaznaczył Miodowicz."

wiadomosci.onet.pl/1156264,11,item.html
                        Wystarczy?
                        • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:23
                          Byc moze to kwestia semantyki, ale "pytala" i "nie nalegala" to chyba dwie
                          rozne sprawy.
                  • studioturos Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:19
                    aturek2005 napisał:

> Sam Miodowicz to powiedzial. No chyba, ze twierdzisz, ze Miodowicz klamal na
                    > temat klamstw wyglaszanych przez Miodowicza. Taka juz jego (Miodowicza)
                    logika
                    > .

No, przeciez tumacze tumanie jeden, ze to moglo miec zwiazek z tajemnica
                    sledztwa...
                    • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:21
                      studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                      >
                      > > Sam Miodowicz to powiedzial. No chyba, ze twierdzisz, ze Miodowicz klama
                      > l na
                      > > temat klamstw wyglaszanych przez Miodowicza. Taka juz jego (Miodowicza)
                      > logika
                      > > .
                      >
                      > No, przeciez tumacze tumanie jeden, ze to moglo miec zwiazek z tajemnica
                      > sledztwa...

Tuman nie moze zrozumiec dlaczego Miodowicz dba o tajemnice sledztwa, a w
                      przerwach wylatuje do dziennikarzy z dokumentami. No, ale moze to dlatego, ze
                      jestem tumanem....
                      • studioturos Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:26
                        aturek2005 napisał:
                        > Tuman nie moze zrozumiec dlaczego Miodowicz dba o tajemnice sledztwa, a w
                        > przerwach wylatuje do dziennikarzy z dokumentami. No, ale moze to dlatego,
                        ze
                        > jestem tumanem....
                        Chyba tak. Przeczytaj UWAŻNIE protokol przesluchania Jarucjiej przed komisja,
                        moze dowiesz sie dlaczego on wylecial z tym dokumentem, oraz dlaczego mu na to
                        pozwolono...
                        Mnie sie wydaje ze tylko udajesz tumana, dla zabawy...
                        • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:31
                          studioturos napisał:

> aturek2005 napisał:
                          > > Tuman nie moze zrozumiec dlaczego Miodowicz dba o tajemnice sledztwa, a w
                          >
                          > > przerwach wylatuje do dziennikarzy z dokumentami. No, ale moze to dlateg
                          > o,
                          > ze
                          > > jestem tumanem....
                          > Chyba tak. Przeczytaj UWAŻNIE protokol przesluchania Jarucjiej przed komisja,
                          > moze dowiesz sie dlaczego on wylecial z tym dokumentem, oraz dlaczego mu na
                          to
                          > pozwolono...
                          > Mnie sie wydaje ze tylko udajesz tumana, dla zabawy...

Czytalem (na stronach sejmowych bo tam jest caly protokol) i wciaz nie
                          rozumiem. Nawet biorac pod uwage infantylnosc komisji to powinien podniesc
                          reke i zapytac przewodniczacego (tak jak w szkole sie pytalo pani profesor czy
                          mozna wyjsc do toalety) czy moze wyskoczyc na piec minut do dziennikarzy. W
                          protokole tego brak - wiec wyszedl najpierw do dziennikarzy a potem sam z
                          siebie. Bo taka mial potrzebe.
                          • studioturos Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:40
                            aturek2005 napisał:
                            >
                            > Czytalem (na stronach sejmowych bo tam jest caly protokol) i wciaz nie
                            > rozumiem. Nawet biorac pod uwage infantylnosc komisji to powinien podniesc
                            > reke i zapytac przewodniczacego (tak jak w szkole sie pytalo pani profesor
                            czy
                            > mozna wyjsc do toalety) czy moze wyskoczyc na piec minut do dziennikarzy. W
                            > protokole tego brak - wiec wyszedl najpierw do dziennikarzy a potem sam z
                            > siebie. Bo taka mial potrzebe.
                            Tez czytalem caly na stronach sejmowych. komisja zadecydowala by wyjsc do
                            dziennikarzy, to wyszedl. Czy wyszedl z siebie nie wiem, nie bylem przy tym...
                            Ale chyba klonem siebie samego nie zostal, choc kto wie?
                            • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:44
                              Czyli jezeli zglosze sie do kogos (tylko do kogo) z komisji, ze wiem (kazdy
                              moze wiedziec, jak czyta oswiadczenia poslow), ze Roman G. zasiadal w zarzadzie
                              Stoczni (i nie zglosil tego faktu), a wyzszy urzednik w Ministerstwie Skarbu
                              (bodajze pan Kierkowski) zbieral "datki" na ta spolke, a Stocznia i spolka
                              brala paliwo od Orlenu.... to tak mnie od razu wezwa na przesluchanie, czy
                              najpierw zbadaja czy to prawda? Bo w tym co napisalem to wszystko prawda.
                              • studioturos Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:48
                                aturek2005 napisał:

> Czyli jezeli zglosze sie do kogos (tylko do kogo) z komisji, ze wiem (kazdy
                                > moze wiedziec, jak czyta oswiadczenia poslow), ze Roman G. zasiadal w
                                zarzadzie
                                >
                                > Stoczni (i nie zglosil tego faktu), a wyzszy urzednik w Ministerstwie Skarbu
                                > (bodajze pan Kierkowski) zbieral "datki" na ta spolke, a Stocznia i spolka
                                > brala paliwo od Orlenu.... to tak mnie od razu wezwa na przesluchanie, czy
                                > najpierw zbadaja czy to prawda? Bo w tym co napisalem to wszystko prawda.
                                Azglaszaj sie gdzie chcesz!! Nawet do swojej wrozki! SKAD wiesz ze komisja
                                wezwala Jarucką bez przemyslenia. Jestes mikrofonem na tajnej sali?
                                Swoja droga wymyslanie dobrze ci idzie, i nie chodzi mi o wymyslanie tylko o
                                wymyslanie...
                                • aturek2005 Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 31.08.05, 11:51
                                  Skad wiem, ze komisja wezwala Jarucka bez przemyslenia? No wiesz? O rozne
                                  rzeczy mozna oskarzac ta komisje, ale na pewno nie o myslenie!
                                  • palnick Re: Miodowicz popelnil PRZESTEPSTWO falszywych ze 24.09.05, 12:08
                                    aturek2005 napisał:

> Skad wiem, ze komisja wezwala Jarucka bez przemyslenia? No wiesz? O rozne
                                    > rzeczy mozna oskarzac ta komisje, ale na pewno nie o myslenie!
                                    ---------
                                    :))
          • kropekuk Taak, ukarac WC za wybor BRZYDKICH KOCHANEK 31.08.05, 11:54
            Trzeba na leb upasc, by majac pol swiata tego kwiata wybrac sobie babe podla,
            glupia, nieefektowna i - co tu kryc - straszliwie w swej urodzie semicka ( i to
            bynajmniej nie jak sp. Kalina Jedrusik czy pierwsza zona Rokity). A byciu po
            drugim mezu i trojce dziatek juz nawet nie wspomne:))))
            www.wprost.pl/ar/?O=80212
        • studioturos Re: Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnien 31.08.05, 09:12
          2berber napisał:

> Miodowicz nie chce ujawnić kto do niego skierował Jarucką.
          Naiwny jestes! Miodowicz powiedzial to w prokuraturze, a prokuratura nie chce
          tego ujawnic wiec mówi ze nie powiedzial. to takie proste...

> Teraz robi wszystko by sprawa nie została wyjaśniona w
          > szybkim trybie tak jak to powinno być w okresie wyborczym.
          Sprawa jest w prokuraturze, wiec nie moze byc rozpatrywana w trybie wyborczym.
          Sledztwo potrwa jeszcze wiele miesiecy...
          A w trybie wyborczym moze byc rozpatrywana pyskowka pomiedzy Skunksem a
          Miodowiczem. Zalozymy sie kto wygra?

> Uważam że to Jarucka poszła do Tuska a nie do jakiegoś
          > śmiesznego posła? (Miodowicza). Tusk ze swoimi umiejętnościami
          > spychotechnicznymi skierował ją do Miodowicza jako specjalisty
          > od prowokacji. Społeczeństwo w wyniku działań takich jak w/w może
          > otrzymać władze z piątego szeregu (kolumny) postsolidarności.
          Swieta prawda! Tusk sie nie chcial angazowac, wiec odeslal ja do Miodowicza.
          Bardzo dobra teoria.
          Prowokatorzy z PO!
          Glosujmy zatem na Kaczki! i PiS! Wtedy bedziemy pewni ze Polska polską będzie!
          • zibi1010 Re: Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnien 31.08.05, 09:27
            studioturos napisał:

> 2berber napisał:
            >
            > > Miodowicz nie chce ujawnić kto do niego skierował Jarucką.
            > Naiwny jestes! Miodowicz powiedzial to w prokuraturze, a prokuratura nie chce
            > tego ujawnic wiec mówi ze nie powiedzial. to takie proste...

to Ty gosciu jestes naiwny, osobiscie w TV slyszalem wypowiedz Miodowicza w
            ktorej stwierdzil ze odmowil ujawnienia prokuratorowi nazwiska osoby ktora
            skontaktowala go z Jarucka!!! W ten sposob popelnil przestepstwo (zatail prawde
            jakbys nie wiedzial czym to grozi odsylam do k.k.) cnotliwy aczkolwiek
            niezmiernie glupi sledczy!
            • tricky2 Re: Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnien 31.08.05, 09:34
              Słyszysz głosy? Rozmawia z tobą napoleon albo najświętsza panienka?

wiadomosci.onet.pl/1156264,11,item.html
            • studioturos Re: Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnien 31.08.05, 09:45
              zibi1010 napisał:

>
              > > 2berber napisał:
              > >
              > to Ty gosciu jestes naiwny, osobiscie w TV slyszalem wypowiedz Miodowicza w
              > ktorej stwierdzil ze odmowil ujawnienia prokuratorowi nazwiska osoby ktora
              > skontaktowala go z Jarucka!!!
              Postanowiles jednak polemizowac? To, dobrze zwazywszy, ze poziom tego forum
              spada na psy...
              Otoz wypowiedz Miodowicza wpisuje sie w moja teorie, o tym ze Miodowicz
              powiedzial i uzgodnili, ze nie powiedza "opinii", moze z uwagi na range osoby,
              a moze ze wzgledu na mozliwosc utraty zycia...

> W ten sposob popelnil przestepstwo (zatail prawde
              > jakbys nie wiedzial czym to grozi odsylam do k.k.) cnotliwy aczkolwiek
              > niezmiernie glupi sledczy!
              Inwektywy nie zastapia argumentow, nigdy! powinni cie tego w szkole nauczyc...
              Jesli to takie stlasne przestepstwo to dlaczego prokurator nie wystapil o
              uchylenie immunitetu Miodowiczowi zaraz po jego zeznaniach i nie oglosil tego
              przez Kujawskiego? Dalszy ciag tego rozumowania jest taki: miodowicz i
              prokuratura to jedna sitwa...?
              W ten sposob dochodzimy do punktu w ktorym Cimoszewicz mowi, ze wierzy w
              prokurature bo ona jest niezawisla i kompetentna... Kolko sie zamyka...

I tak glosowac bede na Kaczynskiego i PiS, bo tylko taki tandem zapewni POLSCE
              lepsza przyszlosc...
              • mangold Buahahaha........ naiwnosci ludzka... ;-)) 31.08.05, 09:48
                studioturos napisał:

> I tak glosowac bede na Kaczynskiego i PiS, bo tylko taki tandem zapewni POLSCE
                > lepsza przyszlosc...
                >
                • studioturos MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 10:12
                  mangold napisał:

> studioturos napisał:
                  >
                  >
                  > > I tak glosowac bede na Kaczynskiego i PiS, bo tylko taki tandem zapewni P
                  > OLSCE
                  > > lepsza przyszlosc...
                  > >
                  i w przeciwienstwie do na przyklad "prominentnych dzialaczy" SLD, to ja
                  walczylem o to, bym mogl byc dzis naiwny, oszolomski, prawicowy, kaczykowaty i
                  jaki jeszcze chcesz.
                  Poza tym przeceniasz się! Nie wiesz jaki jestem naprawde, nikt tego nie wie,
                  wlacznie ze mna, ze zakoncze tym metafizycznym wkcentem...
                  EOT
                  • mangold Re: MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 10:17
                    Mamy wolny kraj ? Kaczyńscy mówia cos innego... ;-))
                    • studioturos Re: MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 10:24
                      mangold napisał:

> Mamy wolny kraj ? Kaczyńscy mówia cos innego... ;-))

To zwykla zaczepka niegodna tak swiatlego umyslu jak twoj...
                      Dobrze wiesz ze Kaczynscy mowia ze mamy wolność, tylko musimy ją inaczej
                      zagospodarować niż dotychczas...
                      • mangold Re: MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 10:29
                        studioturos napisał:

> mangold napisał:
                        >
                        > > Mamy wolny kraj ? Kaczyńscy mówia cos innego... ;-))
                        >
                        > To zwykla zaczepka niegodna tak swiatlego umyslu jak twoj...
                        > Dobrze wiesz ze Kaczynscy mowia ze mamy wolność, tylko musimy ją inaczej
                        > zagospodarować niż dotychczas...

odmawiajac prawa bytu ludziom o innych pogladach i próbując narzucić autorytety
                        moralne(co z góry skazane jest na niepowodzenie)....
                        • studioturos Re: MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 10:41
                          mangold napisał:

> odmawiajac prawa bytu ludziom o innych pogladach i próbując narzucić
                          autorytet
                          > y
                          > moralne(co z góry skazane jest na niepowodzenie)....
                          "prawa bytu" wogole chyba nie... Nie glosowalbym bym przeciez na kogos, kto
                          chce fizycznej likwidacji komuchow.
                          Co nie znaczy, ze delegalizacja SLD nie jest potrzebna, a lustracja potrzebna.
                          W lagodniejszej formie moze byc odsuniecie od zycia publicznego na lat 10!
                          Autorytety moralne (niektore) sie zuzyly (Mazowiecki, Michnik), nic na to nie
                          poradze...
                          Dla mnie jest autorytetem Mrozek, Milosz, ks. Twardowski, ale ich nie
                          narzucam...
                          Kaczyńscy tez nie narzucaja, a fenomen JPII wyszedl sam z siebie, nie byla to
                          prowokacja Kaczek, a tym bardziej miodowicza i Tuska :)
                          Jednakze uwaznie obserwujaac nasze zycie polityczne jestem przekonany ze
                          stara "elita" potrafi nam zohydzic Ojca Swietego rownie skutecznie jak
                          probowala nam zohydzic lustracje...
                          Akcja zawsze powoduje reakcje, co zwyciezy...?
                          • mangold Re: MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 10:52
                            studioturos napisał:

> "prawa bytu" wogole chyba nie... Nie glosowalbym bym przeciez na kogos, kto
                            > chce fizycznej likwidacji komuchow.
                            > Co nie znaczy, ze delegalizacja SLD nie jest potrzebna...

????? przeciez tam do głosu dochodzi juz młodzież....

a lustracja potrzebna...

naprawdę chcesz zdziwienia elyt solidarności....

> Autorytety moralne (niektore) sie zuzyly (Mazowiecki, Michnik), nic na to nie
                            > poradze...

mazowiecki jest the best...no i jeszcze Modzelewski....
                            > Dla mnie jest autorytetem Mrozek, Milosz, ks. Twardowski, ale ich nie
                            > narzucam...

Miłosz ?/ hehe... nie wszyscy tak mysleli ....pamietam zawirowania wokół pogrzebu...

> Kaczyńscy tez nie narzucaja, a fenomen JPII wyszedl sam z siebie, nie byla to
                            > prowokacja Kaczek, a tym bardziej miodowicza i Tuska :

fenomen JP II wynika raczej z roli mediów, które skutecznie go lansują....
                            )
                            > Jednakze uwaznie obserwujaac nasze zycie polityczne jestem przekonany ze
                            > stara "elita" potrafi nam zohydzic Ojca Swietego rownie skutecznie jak
                            > probowala nam zohydzic lustracje...

jakoś nie zauważyłem...a lustracja skutecznie zohydzxa się sama gnojeniem
                            niewinnych..vide: lista Wildsteina

> Akcja zawsze powoduje reakcje, co zwyciezy...?

a jak wygra Cimoszewicz ?? Co wtedy napiszesz...bo np. niejaki alfredzik
                            nawołuje do osyrego pilnowania, bo sie boi matactw wyborczych...hehe...w jakim
                            swiecie on żyje ... :-))
                            • studioturos Re: MAMY WOLNY KRAJ!!!!!!!!!!!1 31.08.05, 11:37
                              mangold napisał:

>
                              > ????? przeciez tam do głosu dochodzi juz młodzież....
                              A co mnie obchodzi mlodziez? Moga se zalozyc SDL-bis, bez Oleksego, Millera,
                              Kwasa, Cimoszki..

> naprawdę chcesz zdziwienia elyt solidarności....
                              Nie wiem co to takiego Elyta Solidarnosci... Dla mnie byl to 10-milionowy ruch,
                              gdzie sie trafiali i ku.. i zlodzieje. Trafiali!!!!

> mazowiecki jest the best...no i jeszcze Modzelewski....
                              Twoje prawo tak sadzic, ja sadze inaczej...

> Miłosz ?/ hehe... nie wszyscy tak mysleli ....pamietam zawirowania wokół
                              pogrze
                              > bu...
                              To mam myslec jak ONI?

> fenomen JP II wynika raczej z roli mediów, które skutecznie go lansują....
                              A te tlumy nawolywane sms-ami to tez ROLA MENDIOW?

> jakoś nie zauważyłem...a lustracja skutecznie zohydzxa się sama gnojeniem
                              > niewinnych..vide: lista Wildsteina
                              Jakos niezohydza sie "skutecznie" skoro ciagle o niej glosno...

> a jak wygra Cimoszewicz ?? Co wtedy napiszesz...bo np. niejaki alfredzik
                              > nawołuje do osyrego pilnowania, bo sie boi matactw wyborczych...hehe...w jakim
                              > swiecie on żyje ... :-))
                              Co napiszę? To samo co napisałem, gdy wybrano kwaśniewskiego na drugą
                              turę: "przyjmuję do wiadomości ten wybór, ale go nie popieram"...
                              Mozna sprawdzic, text jest w moim archiwum na mojej stronie...
                              Alfredkujot ma racje, nie zawadzi popilnowac... A gdzie zyje? Na pewno nie w
                              matriksie utworzonym na potrzeby ludzi wsluchujacych sie z rozwarta szczeka w
                              michnika mazowieckiego i temu podobne elyty...
              • amrra Re: Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnien 31.08.05, 14:59
                studioturos napisał:
                > Jesli to takie stlasne przestepstwo to dlaczego prokurator nie wystapil o
                > uchylenie immunitetu Miodowiczowi zaraz po jego zeznaniach i nie oglosil tego
                > przez Kujawskiego? Dalszy ciag tego rozumowania jest taki: miodowicz i
                > prokuratura to jedna sitwa...?

Złe pytanie.Pan Miodowicz nie popełnił przestępstwa-
                to, że kolega okaże się świnią i oczerni przed kimś
                żeby wygryźć cię ze stypendium, stażu, miejsca pracy...
                nie kwalifikuje się pod żaden paragraf ( jestes prawnikiem?)
                ale jest jeszcze inna ocena, moralna - ze świnią nie będziesz
                chciał gadać ani mieć w swoim towarzystwie i nigdy mu już nie zaufasz

• david_beckham79 CIMOSZEWICZ>RYWIN>SOBOTKA 31.08.05, 09:28
          sld to śmietanka towarzyska ;)))
        • trzynasty Re: Jarucka>Tusk>Miodowicz>nagłośnien 31.08.05, 21:58
          Jarucką wysłali talibowie z Klewek. To wiadomość prosto od Andrew Sam O'Bronka.
      • milton.friedman Re: Kostek - wierny druh Tuska 31.08.05, 08:45
        Momencik. Co wynika z ekspertyzy?

Nic więcej poza tym, co sama powiedziała Jarucka.
        Odręcznie napisała pismo, które zostało (w sekretariacie) podbite faksymile.

Pojawiają się pytania.
        Zakładamy, że ona je przygotowała i nadal ma pieczęć.

1. Skoro Jarucka była jedną z głównych podejrzanych w sprawie zaginięcia
        pieczęci, to czy 2 lata później użyłaby jej do dokonania prowokacji?
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2880251.html
        2. Skoro Jarucka ma pieczęć, to dlaczego przedstawiła kserokopię upoważnienia, a
        nie oryginał - jej wiarygodność wzrosłaby.

3. Czy osoba przygotowująca prowokację przeciwko Cimoszewiczowi, z którym stoi
        prokuratura, ABW, Prezydent, Gazeta Wyborcza pisze tekst własną ręką, zamiast
        skorzystać z tekstu drukowanego?

4. Cała sprawa Jaruckiej nie zmienia faktu, że Cimoszewicz świadomie zataił
        posiadanie akcji Orlenu - patrz: korespondencja z Marszałkiem Stefaniukiem.
        • krakowiak47 Wieczór z duchami 31.08.05, 08:58
          milton.friedman napisał:

> Momencik. Co wynika z ekspertyzy?
          >
          > Nic więcej poza tym, co sama powiedziała Jarucka.
          > Odręcznie napisała pismo, które zostało (w sekretariacie) podbite faksymile.

Miltonie Friedmanie, jeśli wierzysz w duchy, to udaj się na wieczór - może być
          także spirytusowy - a nie popisuj się logiką spod budki z piwem.
          Jarucka - według jej słów, a wierzysz jej jak przenajświętszej panience - w
          kwietniu odebrała z sekretariatu pismo podbite pieczęcią, która do tego
          sekretariatu trafiła w czerwcu. To trzeba wpisać do pewnej księgi na G.
          • studioturos Re: Wieczór z duchami komuny! 31.08.05, 09:20
            krakowiak47 napisał:

> milton.friedman napisał:
            >
            > > Momencik. Co wynika z ekspertyzy?
            > >
            > > Nic więcej poza tym, co sama powiedziała Jarucka.
            > > Odręcznie napisała pismo, które zostało (w sekretariacie) podbite faksymi
            > le.
            >
            > Miltonie Friedmanie, jeśli wierzysz w duchy, to udaj się na wieczór - może
            być
            > także spirytusowy - a nie popisuj się logiką spod budki z piwem.
            > Jarucka - według jej słów, a wierzysz jej jak przenajświętszej panience - w
            > kwietniu odebrała z sekretariatu pismo podbite pieczęcią, która do tego
            > sekretariatu trafiła w czerwcu. To trzeba wpisać do pewnej księgi na G.
            Czyli prowokacja byla przygotowywana od trzech lat?
            Ja sie pytam:
            Z czegoś ty się urwał?
            I czy zamienianie glowy na ch..a nie szkodzi ci przypadkiem...
            • krakowiak47 Brak Ci wyobraźni 31.08.05, 09:36
              Studioturosie, brak Ci wyobraźni!
              Jarucka zabezpieczyła sobie tyły, bo przecież trzeba myśleć perspektywicznie.
              Parę kartek podbitych faksymilką in blanco może się przydać, jutro, za trzy,
              albo pięć lat. Rozumiem, że takie proste rozwiązanie nie mieści się w Twojej
              wyobraźni, bo główka za mała!
              • studioturos Re: Brak Ci wyobraźni 31.08.05, 10:27
                krakowiak47 napisał:

> Studioturosie, brak Ci wyobraźni!
                > Jarucka zabezpieczyła sobie tyły, bo przecież trzeba myśleć perspektywicznie.
                > Parę kartek podbitych faksymilką in blanco może się przydać, jutro, za trzy,
                > albo pięć lat. Rozumiem, że takie proste rozwiązanie nie mieści się w Twojej
                > wyobraźni, bo główka za mała!
                Wyobraźni mam aż za wiele, ale krytykę przyjmuję...
                Tylko to nie wyjaśnia dlaczego to jest ksero... Jeśli miła pani miała te
                blankiety, to chyba oryginalne...
                Cos ci twoja wyobraźnia podpowiada?
          • milton.friedman Re: Wieczór z duchami 31.08.05, 09:49
            > Jarucka - według jej słów, a wierzysz jej jak przenajświętszej panience - w
            > kwietniu odebrała z sekretariatu pismo podbite pieczęcią, która do tego
            > sekretariatu trafiła w czerwcu. To trzeba wpisać do pewnej księgi na G.

Nie wierzę jej, opieram się na informacjach z różnych źródeł i staram się je
            połączyć.

Gdyby Jarucka nie była świadoma tego, kiedy pieczęć oficjalnie trafiła do MSZ,
            to mógłbym uwierzyć w to, że próbowała spreparować dokument i głupio wpadła.

Ale ona doskonale wiedziała, że pieczęć znalazła sie w MSZ w czerwcu i
            wiedziała, że sprawa zaginięcia pieczęci była badana w MSZ:

" 24 stycznia 2003 r., ponad pół roku po zaginięciu pieczątki, Anna Jarucka
            pisze do dyrektora generalnego MSZ, że w resorcie zaginęło faksymile z podpisem
            ministra. (...) W załączniku Jarucka przekazuje kopię upoważnienia do odebrania
            pieczątki z podpisem Cimoszewicza z Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej dla
            Szczepaniak. Szczepaniak kwituje odbiór pieczęci 28 czerwca 2002 r. i na
            potwierdzenie tego odbija na nim pieczątkę Cimoszewicza. (...) 7 lutego wskazany
            przez Jarucką pracownik MSZ oświadcza, że faktycznie znalazł w biurku
            Szczepaniak dziewięć kartek z podpisem."

Zastanawia mnie jak po tym wszystkim Jarucka mogła spreparować oświadczenie z
            feralnym faksymile. Przecież musiała zdawać sobie sprawę, że Prokuratura i inne
            służby wnikliwie zbadają dokument.

Poza tym oficjalnymi datami wydania pieczęci nie przejmowałbym się. Polska to
            nie Szwajcaria, gdzie nie może nic wydarzyć się bez oficjalnej zgody.
            Przykład z brzegu to przesłuchanie Jaruckiej, które najpierw odbyło sie, a 6 dni
            później prokuratura wyraziła zgodę na nie.

I powtarzam jak mantrę. Wątek Jaruckiej jedynie gmatwa sprawę. Dowód na to, że
            Cimoszewicz świadomie zataił fakt posiadania akcji Orlenu w dniu 31.12.2001 r.
            jest w jego korespondencji z Marszałkiem Stefaniukiem:

"Dnia 31 G R U D N I A ubiegłego roku moje oszczędności dewizowe wynosiły 608
            dolarów 32 centy. Mam nadzieję, że tym razem poziom precyzji jest wystarczający.
            Natomiast byłem W T E D Y posiadaczem 700 szt. akcji spółki Agora, które wedle
            Ó W C Z E S N E G O kursu notowań giełdowych miały wartość 35 tys. 980 zł"

Marszałek Cimoszewicz pytany o jego oświadczenie majątkowe doskonale zdawał
            sobie sprawę, że pytany jest o stan posiadania na dzień 31.12.2001. Przeliczał
            nawet wartość akcji Agory na ten dzień!

Jak to wytłumaczysz?
            • krakowiak47 Może prokuraturze to się uda 31.08.05, 10:12
              milton.friedman napisał:

> Jak to wytłumaczysz?

Może prokuraturze uda się wyjaśnić te zagmatwane wątki.

milton.friedman napisał także:

> 7 lutego wskazan
              > y
              > przez Jarucką pracownik MSZ oświadcza, że faktycznie znalazł w biurku
              > Szczepaniak dziewięć kartek z podpisem."

Znasz takie zawołanie: "Łapać złodzieja"? To dobra zasłona dymna. A z faktu,
              że "wskazany przez Jarucką pracownik MSZ oświadcza, że faktycznie znalazł w
              biurku Szczepaniak dziewięć kartek z podpisem" nie wynika, że takich kartek nie
              było więcej w innych biurkach, albo w domu, jak Jarucka lubi postępować z
              dokumentami. Czy nie zastanowił Cię fakt, że ABW w styczniu zabrała Jaruckiej
              dokumenty Cimoszewicza, a ta w sierpniu (cóż za przypadkowa zbieżność czasu z
              wysokimi sondażami Cimoszewicza?) wyciąga świeżutką kserokopię?

A dalej milton.friedman napisał:

> Dowód na to, że
              > Cimoszewicz świadomie zataił fakt posiadania akcji Orlenu w dniu 31.12.2001 r.
              > jest w jego korespondencji z Marszałkiem Stefaniukiem

Cytowana odpowiedź nic nie wykazuje, dopóki się jej nie zestawi z pytaniem.
              Jeżeli np. odpowiesz na pytanie, czy śniadanie Ci smakowało, to z tego wcale
              nie wynika, że się ukrywasz, bo nie podałeś swojego adresu.
              A poza tym z tego, że Stefaniuk uświadomił Cimoszewiczowi w jesieni, że należy
              przedstawić stan majątkowy na koniec poprzedniego roku, a nie na dzień jego
              sporządzania nie wynika, że w kwietniu taka wiedza do Cimoszewicza dotarła.

Czy jesteś pewien, że Stefaniuk jest marszałkiem Sejmu, czy tylko oszukujesz
              opinię publiczną 9to przykład Twojej logiki!)
              • milton.friedman Re: Może prokuraturze to się uda 31.08.05, 10:22
                krakowiak47 napisał:
                > Może prokuraturze uda się wyjaśnić te zagmatwane wątki.

Nie rozśmieszaj mnie. Przecieki opublikowane w Rzeczpospolitej pokazują jak
                "bezstronna" jest prokuratura. Cimoszewicz "pomylił się" cztery razy :DDDDD
                Przetestuj działania FISKUSA i Prokuratury i pomyl się cztery razy w
                oświadczeniu podatkowym.
                Jesteś tak odważny, żeby zaryzykować? :P

> Czy nie zastanowił Cię fakt, że ABW w styczniu zabrała Jaruckiej
                > dokumenty Cimoszewicza, a ta w sierpniu (cóż za przypadkowa zbieżność czasu z
                > wysokimi sondażami Cimoszewicza?) wyciąga świeżutką kserokopię?

Zastanawia mnie, że w ogóle takie przeszukanie odbyło się bez nakazu
                prokuratorskiego i zabrano inne dokumenty niż niby szukano.

> Cytowana odpowiedź nic nie wykazuje, dopóki się jej nie zestawi z pytaniem.
                > Jeżeli np. odpowiesz na pytanie, czy śniadanie Ci smakowało, to z tego wcale
                > nie wynika, że się ukrywasz, bo nie podałeś swojego adresu.
                > A poza tym z tego, że Stefaniuk uświadomił Cimoszewiczowi w jesieni, że należy
                > przedstawić stan majątkowy na koniec poprzedniego roku, a nie na dzień jego
                > sporządzania nie wynika, że w kwietniu taka wiedza do Cimoszewicza dotarła.

Jak z tego nic nie wynika, to faktycznie nadajesz sie na prokuratora w kraju
                rządzonym przez SLD :P
                O czym Ty bredzisz, jakie śniadanie, jaki adres.
                Stafaniuk poprosił go o sprezyzowanie stanu posiadania na 31.12.2001 r.
                Poczytaj korespondencję, a nie uprawiaj demagogii!

Widzę, że B E T O N U nie przebije się nawet faktami.
                • krakowiak47 milton.friedman o sobie 31.08.05, 10:29
                  milton.friedman napisał:

> Widzę, że B E T O N U nie przebije się nawet faktami.
                  • studioturos ... ostał mu sie jeden 31.08.05, 10:32
                    krakowiak47 napisał:

> milton.friedman napisał:
                    >
                    > > Widzę, że B E T O N U nie przebije się nawet faktami.
      • studioturos Re: Kostek - wierny druh Tuska 31.08.05, 09:07
        krakowiak47 napisał:

> Co się Kostkowi stało? Na początku wystarczył mu 1 (słownie: JEDEN) rzut oka,
        > by obwieścić światu autentyczność kserokopii, ale 1 (słownie: JEDNA)
        ekspertyza
        >
        > nie wystarczy, by obalić opinię tak wytrawnego znawcy.
        No, przeciez wlasnie dlatego. On rzucil okiem i wie, a ekspert musial badac i
        tez wie...

> Bo jak Kali ukraść
        > krowa - to dobrze, a jak Kalemu - to BARDZO ŹLE!
        Te sama taktyke stosowano w PRL. Wiesz jak to bylo? Eksportujemy do ZSRR
        wegiel, a w zamian eksportujemy do ZSRR buty!

> Tusk ma zasady. Teraz poznajemy - jakie. Dobrze, że przed wyborami, a nie PO.
        Tuska nie chce, jest za miekkki, chce Kaczke! i PiS!
        Wtedy bede pewien, ze "Polska będzie Polską"!!!!!!!!!!!!
        • bracia_zbrojek Gdzie ta czystosć? 31.08.05, 11:58
          Debaty z Nałęczem nie będzie - mówi Miodowicz (PO). I mnie to oczywiście nie
          dziwi. Po co ma odpowiadać na trudne pytania? Jeszcze szeroka publiczność
          przekonałaby się, że cała intryga jest naprawdę grubymi nićmi szyta. Albo że
          pułkownik służb specjalnych nie zna się na swojej robocie. Zamiast więc stanąć
          twarzą w twarz z adwersarzem woli nadal rzucać oskarżenia i insynuacje oparte
          na fałszywkach. To, co obserwujemy między Nałęczem i Miodowiczem, nie jest
          jednak zwykłą polemiką. Tu chodzi o coś więcej: o czystość kampanii wyborczej i
          dopuszczalne metody walki politycznej. Nie wierzę, że pozostali kandydaci tego
          nie rozumieją. Oni po prostu nie wierzą, że mogą wygrać w uczciwej rywalizacji.

=====Szef "Trybuny" ma rację!
    • t-800 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 08:06
      > Szef ABW Andrzej Barcikowski mówił wczoraj w Radiu ZET, że informacja o
      rzekomym pełnomocnictwie dla Kulczyka pochodzi tylko z jednego źródła [z zeznań
      aresztowanego lobbysty Marka Dochnala - red.] - Jest to informacja
      niepotwierdzona, niewiarygodna, sprzeczna z innymi informacjami. Gdyby
      członkowie komisji chcieli upublicznić także inne informacje, które im
      przekazałem, okazałoby się, że takich pełnomocnictw nie ma, bo i takie
      informacje im przekazywałem - tłumaczył Barcikowski.

Pęczaka chyba też aresztowali na podstawie jednego źródła? Jeśli glejt jest, to
      prędzej czy później na pewno się znajdzie.
      • dr.kidler Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 08:10
        t-800 napisał:

> Pęczaka chyba też aresztowali na podstawie jednego źródła? Jeśli glejt jest,
        > to prędzej czy później na pewno się znajdzie.

Klamiesz czy "chyba" klamiesz?
        • t-800 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 08:26
          Kłamię? Że co? Że jeśli glejt był, to się znajdzie?

Istnienie tego papieru jest bardzo prawdopodobne. Inaczej każdy mógłby przecież
          pojechać do Ałganowa i powołać się na Pierwszego.
      • taziuta Zniesławienie? 31.08.05, 08:48
        t-800 napisał:

> > Szef ABW Andrzej Barcikowski mówił wczoraj w Radiu ZET, że informacja o
        > rzekomym pełnomocnictwie dla Kulczyka pochodzi tylko z jednego źródła [z
        zeznań
        > aresztowanego lobbysty Marka Dochnala - red.] - Jest to informacja
        > niepotwierdzona, niewiarygodna, sprzeczna z innymi informacjami. Gdyby
        > członkowie komisji chcieli upublicznić także inne informacje, które im
        > przekazałem, okazałoby się, że takich pełnomocnictw nie ma, bo i takie
        > informacje im przekazywałem - tłumaczył Barcikowski.
        >
        >
        > Pęczaka chyba też aresztowali na podstawie jednego źródła? Jeśli glejt jest,
        to
        > prędzej czy później na pewno się znajdzie.

Misio, jak ja cię nazwę idiotą, to jak na razie będzie to informacja
        jednoźródłowa, bo twoje otoczenie ma cię (zapewne) za głowacza. Ale wg twojego
        toku rozumowania, jeśli jesteś idiotą, to wcześniej czy później znajdzie się
        jakieś potwierdzenie tego faktu. Więc na razie zacznijmy od wysłania cię na
        przymusowe badania psychiatryczne :-)
        • t-800 Re: Zniesławienie? 31.08.05, 09:02
          No, wiesz. Prezio tak ma. Miał mieć dyplom, okazało się, że nie ma. Mówi, że nie
          ma upoważnienia, a to się jeszcze też okaże...
          • taziuta To się jeszcze okaże? 31.08.05, 09:27
            t-800 napisał:

> No, wiesz. Prezio tak ma. Miał mieć dyplom, okazało się, że nie ma. Mówi, że
            ni
            > e
            > ma upoważnienia, a to się jeszcze też okaże...

No wiesz, tak to można kontynuować w nieskończoność. Insynuacja za insynuacją.
            Jedna pada, wymyśla się następną.
            Dzisiaj się urodziłeś? A po wyborach wszystko cichnie, bo okazuje się, że to
            wszystko służyło tylko utrąceniu przeciwnika politycznego. Nie było żadnej
            treści, która by pozwoliła sprawie trafić do sądu!
            A jak sądzisz, jaki będzie wynik twoich badań? - czy też "to się jeszcze też
            okaże ..." :-)
            • t-800 Re: To się jeszcze okaże? 31.08.05, 09:30
              Sądzisz, że to ma związek z wyborami? Ktoś chce zaszkodzić Preziowi, żeby ludzie
              na niego nie zagłosowali?
              • t-800 Re: To się jeszcze okaże? 31.08.05, 09:33
                Z nieoficjalnych informacji wynika, że najważniejszy fragment pełnomocnictwa
                brzmi: "Jest prowadzony projekt prywatyzacji sektora naftowego w Polsce. Pan Jan
                Kulczyk jest osobą poważną, aktywną na polu sektora naftowego, zasługuje na
                szacunek. Jego działania związane z prywatyzacją sektora naftowego są zgodne z
                założeniami tej prywatyzacji. Plany te zasługują na poważne potwierdzenie i
                posiadają poparcie prezydenta Rzeczypospolitej". List ma być napisany odręcznie
                i podpisany niebieskim atramentem na papierze prezydenta.

Lobbysta Marek D. zeznał w łódzkiej prokuraturze, że takie pełnomocnictwo
                pokazał mu w marcu 2004 r. wiceprezes Łukoilu Leonid Fedun. Według naszych
                informacji Barcikowski nie wyjaśnił posłom, czy tylko zeznania Marka D. są
                źródłem informacji ABW.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050830/kraj/kraj_a_2.html
          • gosik_p Re: Zniesławienie? 31.08.05, 10:38
            nie mowil, ze ma dyplom. Mowil, ze ma wyzsze wyksztalcenie. Co po 4 czy 5
            latach studiowania jest w praktyce zgodne z prawda, ale nie potwierdzone
            papierem o nadaniu tytulu magistra
            • t-800 Re: Zniesławienie? 31.08.05, 10:43
              Nie można nie mieć dyplomu i mieć wyższe wykształcenie. Może w Moskie tak, ale
              na pewno nie w Polsce.
            • studioturos Re: Zniesławienie? 31.08.05, 10:48
              gosik_p napisała:

> nie mowil, ze ma dyplom. Mowil, ze ma wyzsze wyksztalcenie. Co po 4 czy 5
              > latach studiowania jest w praktyce zgodne z prawda, ale nie potwierdzone
              > papierem o nadaniu tytulu magistra
              "W praktyce zgodne z prawda"???
              A teoretycznie?
              • zebba Re: Zniesławienie? 31.08.05, 11:19
                Ciekawie reklamujesz PiS. Po takiej reklamie słupek poparcia na pewno będzie
                spadał. Trudno o wiekszych oszołomów niż Ty. I dobrze. Przynajmniej Ci którzy
                Cię czytają zrozumią dlaczego PiS jest największym zagrożeniem tego kraju.
                • studioturos Re: Zniesławienie? 31.08.05, 11:51
                  zebba napisał:

> Ciekawie reklamujesz PiS. Po takiej reklamie słupek poparcia na pewno będzie
                  > spadał. Trudno o wiekszych oszołomów niż Ty. I dobrze. Przynajmniej Ci którzy
                  > Cię czytają zrozumią dlaczego PiS jest największym zagrożeniem tego kraju.
                  O notowania PiS-u sie martwisz? No pewnie ze jestem oszolomem, tylko ja, w
                  odroznieniu od innych, glosno sie do tego przyznaje. jestem tez katolikiem,
                  niepraktykujacym, oraz przeciwnikiem pedalstwa na ulicach...
                  Byc moze szkodze PiS-owi, ale przynajmniej jestem szczery, czego wszystkim
                  zycze...
                  • aturek2005 Re: Zniesławienie? 31.08.05, 11:57
                    studioturos napisał:

> zebba napisał:
                    >
                    > > Ciekawie reklamujesz PiS. Po takiej reklamie słupek poparcia na pewno będ
                    > zie
                    > > spadał. Trudno o wiekszych oszołomów niż Ty. I dobrze. Przynajmniej Ci kt
                    > órzy
                    > > Cię czytają zrozumią dlaczego PiS jest największym zagrożeniem tego kraju
                    > .
                    > O notowania PiS-u sie martwisz? No pewnie ze jestem oszolomem, tylko ja, w
                    > odroznieniu od innych, glosno sie do tego przyznaje. jestem tez katolikiem,
                    > niepraktykujacym, oraz przeciwnikiem pedalstwa na ulicach...
                    > Byc moze szkodze PiS-owi, ale przynajmniej jestem szczery, czego wszystkim
                    > zycze...

Kurna mac. Brzmi jak LPR ;-)
    • apiw Rozliczyć Miodowicza za aferę Oleksego inaczej 31.08.05, 08:18
      co rok będzie robił bezkarnie takie numery
      • studioturos Re: Rozliczyć Miodowicza za aferę Oleksego inacze 31.08.05, 10:57
        apiw napisał:

> co rok będzie robił bezkarnie takie numery
        A moze najpierw rozliczmy jaruzelskiego za stan wojenny i Wujka? Kiszczaka,
        Kwaśniewskiego?
        Odwracanie biegu spraw niczemu nie sluzy. po kolei!!!!!!
        • aturek2005 Re: Rozliczyć Miodowicza za aferę Oleksego inacze 31.08.05, 12:12
          studioturos napisał:

> apiw napisał:
          >
          > > co rok będzie robił bezkarnie takie numery
          > A moze najpierw rozliczmy jaruzelskiego za stan wojenny i Wujka? Kiszczaka,
          > Kwaśniewskiego?
          > Odwracanie biegu spraw niczemu nie s
          luzy. po kolei!!!!!!

Po kolei? Jaruzelski i Kiszczak nie pra do wladzy - wiele wiecej zlego juz nie
          zrobia wiec jest czas. Zaczac od tych co chca rzadzic krajem, a nie potrafia
          rzadzic (niepotrzebne skreslic) komisja/bankami/UOPem/Warszawa
    • jozef6 Kostuś - kończ, wstydu oszczędź... 31.08.05, 08:47
      Usuń się w cień, nie kompromituj Tuska, chociaż wiemy, że na jego polecenie
      zrobiłeś z siebie pajaca...
      • taziuta Oni są pozbawieni zdolności honorowej! 31.08.05, 08:54
        jozef6 napisał:

> Usuń się w cień, nie kompromituj Tuska, chociaż wiemy, że na jego polecenie
        > zrobiłeś z siebie pajaca...

Giertych, Miodowicz, Macierewicz i Wasserman, to wg Niesiołowskiego "ludzie
        pozbawieni zdolności honorowej - z takimi ludźmy się nie dyskutuje" (cytat z
        pamięci). Pytanie co sądzić o mediach, które ich ciągle nagłaśniają?
        • studioturos Re: Oni są pozbawieni zdolności honorowej! 31.08.05, 11:01
          taziuta napisał:

> jozef6 napisał:
          >
          > > Usuń się w cień, nie kompromituj Tuska, chociaż wiemy, że na jego polecen
          > ie
          > > zrobiłeś z siebie pajaca...
          >
          > Giertych, Miodowicz, Macierewicz i Wasserman, to wg Niesiołowskiego "ludzie
          > pozbawieni zdolności honorowej - z takimi ludźmy się nie dyskutuje" (cytat z
          > pamięci). Pytanie co sądzić o mediach, które ich ciągle nagłaśniają?
          Pewnie mendia tez nie maja zdolnosci honorowej...
          Niesiolowski dobry jest jak trzeba...
          Ale jak mowil, ze gdyby gen pedalstwa istnial w przyrodzie to by zniknal, to
          jakos malo kto go popieral...
      • studioturos Re: Kostuś - kończ, wstydu oszczędź... 31.08.05, 10:59
        jozef6 napisał:

> Usuń się w cień, nie kompromituj Tuska, chociaż wiemy, że na jego polecenie
        > zrobiłeś z siebie pajaca...

Tusk sie kompromituje wierzac ze wygra wybory z Kaczyńskim! Powinien usiasc do
        rozmow z PiS-em i nie zawracac sobie glowy wyborami prezydenckimi...
        • tricky2 Re: Kostuś - kończ, wstydu oszczędź... 31.08.05, 11:04
          No nie wiem. Widziałeś sondaż z polityki z tego tygodnia?

Poza tym wybory prezydenckie idą o elektorat centrowy a kaczor za wielu ludzi
          już przestraszył i zniechęcił. Wygra ten kto ma najmniejszy elektorat negatywny.
          • studioturos Re: Kostuś - kończ, wstydu oszczędź... 31.08.05, 11:56
            tricky2 napisał:

> No nie wiem. Widziałeś sondaż z polityki z tego tygodnia?
            Tak, ciekawy jest i pokazuje jak elyta boi sie Kaczyńskiego. A skoro Polityka
            zacznie niedlugo popierac Tuska, to oznacza ze jedyna MOJA - oszoloma nadzieja
            jest Kaczyński...
            Nie chcem ale muszem - klasyka

> Poza tym wybory prezydenckie idą o elektorat centrowy a kaczor za wielu ludzi
            > już przestraszył i zniechęcił. Wygra ten kto ma najmniejszy elektorat
            negatywny
            > .
            Elektorat zrozumie, ze Tusk na dwoch ramionach plaszcz nosi, predzej niz nam
            sie to zdaje.... Dobrze bedzie jak Tusk bedzie w drugiej rundzie, zreszta ja
            bym wolal cimoszewicza jako przeciwnika Kaczki...
    • whj Wymyśliłeś... a Tusk sprawę przyklepał... 31.08.05, 08:51
      Chciałeś błysnąć, a wyszedłeś jak tatuś - na głupka. Widać rodzinne IQ - 10 nie
      wystarcza do "błyszczenia"...
      • studioturos Re: Wymyśliłeś... a Tusk sprawę przyklepał... 31.08.05, 11:02
        whj napisał:

> Chciałeś błysnąć, a wyszedłeś jak tatuś - na głupka. Widać rodzinne IQ - 10
        nie
        >
        > wystarcza do "błyszczenia"...
        Ty za to masz 170... Co z blyskotliwa i trafna wypowiedz, i jaka odkrywcza,
        ngroda Nobla ci sie nalezy, za to ze sie starasz.
        I tylko za to.
    • asz70 Miodowicz , Giertych po jednych pieniądzach 31.08.05, 08:53
      takimi ludżmi jak R. Giertych nie powinno się dyskutować, odpowiadać na
      zaczepki, spotykać np. w jednym studiu TV itd. Powinno się z nim rozmawiać tylko
      za pośrednictwem prawników. Stefan Niesiołowski słusznie postawił go obok takich
      postaci jak Lepper, Wrzodak, Macierewicz . Wszystkich ich nazwał ludźmi "bez
      zdolności honorowej". Nic bardziej trafnego!
      Teraz do Giertycha dolaczyl Kostek Miodowicz "człowiek z zasadami (TUSK)

---czasami poczytaj
      cimoszewicz.hk.pl/
      • studioturos Re: Miodowicz , Giertych po jednych pieniądzach 31.08.05, 11:04
        asz70 napisał:

> takimi ludżmi jak R. Giertych nie powinno się dyskutować, odpowiadać na
        > zaczepki, spotykać np. w jednym studiu TV itd.
        No, i dlatego polecam program forum w najblizszy czwartek...

> Powinno się z nim rozmawiać tylk
        > o
        > za pośrednictwem prawników. Stefan Niesiołowski słusznie postawił go obok
        takic
        > h
        > postaci jak Lepper, Wrzodak, Macierewicz . Wszystkich ich nazwał ludźmi "bez
        > zdolności honorowej". Nic bardziej trafnego!
        > Teraz do Giertycha dolaczyl Kostek Miodowicz "człowiek z zasadami (TUSK)
        Zostal na placu boju tylko Kaczynski i ten twoj wybor popieram...
    • jakarta Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 08:54
      Dziennikarz zapytał Cimoszewicza, czy utrzymywał kontakty intymne z Jarucką
      (Cimoszewicz odpowiedział: "jest pan świnią".
      Pytanie do prasy: dlaczego żaden "obiektywny" dziennikarz nie zapyta
      Miodowicza, czy po jego "przypadkowym" spotkaniu z Jarucką utrzymywał on
      intymne kontakty z Jarucką i czy owocem tego przypadkowego spotkania nie jest
      jej ciąża?
      • studioturos Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 11:06
        jakarta napisał:

> Dziennikarz zapytał Cimoszewicza, czy utrzymywał kontakty intymne z Jarucką
        > (Cimoszewicz odpowiedział: "jest pan świnią".
        > Pytanie do prasy: dlaczego żaden "obiektywny" dziennikarz nie zapyta
        > Miodowicza, czy po jego "przypadkowym" spotkaniu z Jarucką utrzymywał on
        > intymne kontakty z Jarucką i czy owocem tego przypadkowego spotkania nie jest
        > jej ciąża?
        Jak spotkam o zapytam. na pewno nie odpowie tak jak Cimoszewicz..., on tak nie
        umie, tak to tylko komuchy moga...
    • karwica Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 08:58
      jak sie powiedzialo a to trzeba mowic do z chocby to byly same bzdury
    • studioturos Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 09:03
      seti_bs napisał:

> Giertych to pyskata miernota.
      TY nie jestes rownie pyskaty. trzeba zas byc miernota wyzszego lotu zeby
      czatowac na doniesienia, by moc jako pierwszy zapluc forum...

> Tylko dlaczego nadal pokazuje swą jakże
      > przystojną końską twarz w telewizji. Po co?
      Kazali mu w Moskwie?
      Po prostu ide twoim tropem myslenia... To by oznaczalo ze wszystkie telewizje w
      polsce sa obsadzone przez rosyjskich agentow.... A chyba wiadomo po co? Po to
      by biedny narod oglupic, z Cimoszewicza zrobic palanta, ktory nie powinien byc
      prezydentem. to z kolei oznacza ze iw moskwie jest grupa procimoszkowa i
      antycimoszkowa...

> Po co dziennikarze karmią nas
      > jego wypowiedziami?
      To sa ez sowieccy agenci i wykonuja polecenia Giertycha, Miodowicza,
      Wassermann, ktorzy tymi agentami sa od dawna...

> A może każdy już wie, że to idiota i tak dla kontrastu go puszczają w mass-
      > mediach?
      Dla kontrastu z kim ??
      Chyba ze Skunksem??

> Giertych... daj sobie spokój!!!
      Przeciwnie, agenci moskiewscy laczcie sie, sprzedamy wam orlen, pegenige,
      nastapi komunizm i o to chodzi!
    • brokowisko Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej - to TUSK ! 31.08.05, 09:19
      Czy pułkownik Miodowicz jest synem Miodowicza od tych komunistycznych zwiazków
      zawodowych? Jeżeli tak to ładny kwiatek pana TUSKA!
      • tricky2 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej - to TUS 31.08.05, 09:27
        A czyim synem jest cimoszenko, jeśli już bawimy się w takie genealogie?
      • jakeww Re: rodzice i dzieci 31.08.05, 09:50
        Ręce opadają ludzie...trochę kultury intelektualnej...
        O ile rodziców można uważać za w jakimś stopniu odpowiedzialnych za to kim sa
        ich dzieći, to nie da się przecież uczynić dzieci odpowiedzialnymi za to kim są
        ich rodzice.
    • zibi1010 ZNAM DRUGIE ZRODLO POTWIERDZAJACE 31.08.05, 09:22
      istnienie pelnomocnictwa prezia dla Kulczyka!!! Pierwsze to Dochnal, a drugie to
      Macierewicz hihihi!!!
      • krakowiak47 Dochnal jest bardzo wiarygodny 31.08.05, 09:41
        Tow. Król we "Wprost" opublikował jego zdjęcie z królową Elżbietą II, więc
        jakże mu nie wierzyć?
    • brlink Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 09:22
      Pan Tusk otacza sie widze znakomitymi jednostkami. gratuluje. (Miodowicz zajmuje
      1 miejsce na liscie w swietokrzyskim)
      • tricky2 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 09:24
        PAn Cimoszewicz jeszcze lepszymi. Gratuluję zaburzonych asystentek.
        • brlink Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 02.09.05, 00:15
          tricky2 napisał:

> PAn Cimoszewicz jeszcze lepszymi. Gratuluję zaburzonych asystentek.

nie przecze
    • chris12 Kryminalista Dochnal jest filarem komisji śledczej 31.08.05, 09:30
      Bazowanie oskarżeń na jego zeznaniach "bo on wie o istnieniu dowodów", ale tych
      dowodów nikt nie widział i nie można ich istnienia potwierdzić jest jakąś
      paranoją wyższego stopnia.
      Giertch szuka innej prokuratury wnioskującej po jego myśli! To jest chore!
      • tades1 Re: Kryminalista Dochnal jest filarem komisji śle 31.08.05, 09:37
        To jest chore ponieważ Giertych jest pier......ty , a Miodowicz nie mniej.
        Potrzebne są kaftany bezpieczeństwa dla tych pajaców. A swoją drogą Tusk mógłby
        zareagować na poczynania kolegi.Jeśli ma trochę rozsądku to się odgrodzi od
        tego szamba.Mam nadzieję.
        • krakowiak47 Tusk ma zasady 31.08.05, 09:52
          Teraz widać - jakie. Dobrze, że wyznawane przez Tuska zasady poznajemy przed
          głosowaniem, a nie PO!
          • milton.friedman Tusk ma zasady 31.08.05, 09:58
            krakowiak47 napisał:

> Teraz widać - jakie. Dobrze, że wyznawane przez Tuska zasady poznajemy przed
            > głosowaniem, a nie PO!

Rozumiem, że młodzieżówka SLD (dawniej PZPR) rusza do ataku.
            Obrzucić g... zawsze coś przylgnie.

To nie Tusk ma kłopoty z własną asystentką i akcjami wartości kilkuset tysięcy
            złotych.

Nie odwracaj Cimoszewicza ogonem! :P
            • krakowiak47 Wiesz z własnej praktyki 31.08.05, 10:20
              milton.friedman napisał:

> Rozumiem, że młodzieżówka SLD (dawniej PZPR) rusza do ataku.
              > Obrzucić g... zawsze coś przylgnie.
              Trafny opis działań Giertycha, Wassermanna, Maciarewicza i Miodowicza!

> To nie Tusk ma kłopoty z własną asystentką i akcjami wartości kilkuset tysięcy
              > złotych.

Tusk ma kłopoty z aplikacją "zasad" w praktyce. Obrzucanie g... go oburza,
              no... chyba, że w jego imieniu robi to pułkownik Miodowicz!

> Nie odwracaj Cimoszewicza ogonem! :P

To Miodowiczowi ogon spod ornatu wystaje!
              • milton.friedman Re: Wiesz z własnej praktyki 31.08.05, 10:27
                krakowiak47 napisał:

> Tusk ma kłopoty z aplikacją "zasad" w praktyce. Obrzucanie g... go oburza,
                > no... chyba, że w jego imieniu robi to pułkownik Miodowicz!

Chciałbyś.... :PPPPPPPP
                Ale niestety od kilku miesięcy wszystkie służby III Rzeczypospolitej wraz z
                Trybuną, Przeglądem i Gazetą Wyborczą szukają haków i jakoś znaleźć nie mogą.

Jedyne co udało im się nagłośnić, to informacja, że na zdjęciu pokazującym prace
                na wysokościach, które wykonywał kiedyś Tusk nie pokazano jego.
                Chciałbym, żeby każdy kandydat miał takie problemy.
                • mlodygniewny1 milton.friedman: podobno jesteś rzetelny jak... 31.08.05, 10:51
                  możesz nie wiedzieć co w "Przekroju"nr35/25sierpnia2005 powiedział o Tusku,
                  Karol Modzelewski-legenda opozycji,wiezien polityczny PRL...Na pytanie Przekroju
                  :Jak z tej perspektywy ocenić kampanię,szczególnie przydencka,a ktorej niektorzy
                  kandydaci,Donald Tusk na przykład,odwołują się do tamtego mitu? odpowiedz K.M.
                  -"Mogę powstrzymać się od komentarza?".
                  Oto miltonie.friedmanie masz odpowiedz na spoty telewizyjne Tuska.
                  Tusk nie odcial sie od prowokacji Miodowicza.
                  Tusk klamie w kolejnych spotach telewizyjnych.
                  Tusk oklamuje wyborcow:nie mowi w swych spotach reklamowych w tv,ze za chwile
                  PO wezmie z budzetu panstwa kilkadziesiat milionow zlotych oraz calkowity zwrot
                  kosztow kampanii.
                  Ty rzetelny?
        • 2berber Mózg (Tusk) i ręka (Miodowicz) obaj bezmyślni. 31.08.05, 09:52
          tades1 napisał:
          > Potrzebne są kaftany bezpieczeństwa dla tych pajaców.
          > A swoją drogą Tusk mógłby zareagować na poczynania kolegi.
          > Jeśli ma trochę rozsądku to się odgrodzi od tego szamba.Mam nadzieję

Jeżeli zostanie uprawdopodobnione że Tusk skierował Jarucką
          do Miodowicza to nie wystarczy wyeliminować rękę czyniącą zło
          (Miodowicza). Warzywo (trujące) ukarać za śmierć człowieka?
          Zdaje się że Tusk jest powoli eliminowany :-).
          • a.gajewski1 Re: Mózg (Tusk) i ręka (Miodowicz) obaj bezmyślni 31.08.05, 12:31
            Widziałeś wczorajszy sadaż obopu dla polityki Tusk 37% Kaczyński 21% Cimoch 18%
    • mlodygniewny1 pułkownik Miodowicz nie kompromituj się jako 31.08.05, 09:50
      b.szef kontrwywiadu=szef szpiegow innych szpiegow.
      Jezeli kwit Jaruckiej byl kserokopia z faksymile,to w jakim celu leciales
      do dziennikarzy i przed kamerami tv,machajac owym kwitem mowiles"oto dowod".
      Dobrze wiesz pulkowniku Miodowicz,ze takie kwity trzeba weryfikowac i dopiero
      oglaszac swiatu swoje rewelacje.Dlaczego w trakcie przesluchania Jaruckiej
      ty Miodowicz juz po 40 minutach wyszedles do dziennikarzy?
      • edi54 Re: pułkownik Miodowicz nie kompromituj się jako 31.08.05, 10:26

Miodowicz jest jedna wielka kompromitacja.On nie ma pojecia o prawie.
        Jako etnograf z wyksztalcenia zna sie na "bajaniu" i przyspiewkach ludowych,
        na "jaselkach" takze.I to tylko powinien robic.Jakiz z niego pulkownik.
        Biegajac po krakowskich ulicach jako wipowiec (Wolnosc i Pokoj, lata 80-te)
        ubzdural sobie ,ze bedzie scigal szpiegow.Z politycznego "zaciagu"
        (jak dawniej po przyspieszonych kursach bolszewickich) zostal oficerem.
        Coz,w czasach rewolucyjnych takie nieszczesliwe "przypadki" sie zdarzaja.
        Zadnego w nim jednak intelektu ani honoru.To taka "przerazajaca" postac
        z plocien Goyi (szalency ,upiory).Z zachowania wyjatkowy to typ ,
        zdolny dla wladzy dopuscic sie kazdego lajdactwa.Prawo i sprawiedliwosc?
        Uwazam ,ze to dla niego obce slowa.Jesli nawet nimi,jak Giertych
        szermuje,to sa tylko pustoslowiem , swoista obraza dla ich znaczen.
        Oto , kto reprezentuje Platforme Obywatelska.Kto jest "ramieniem"
        Tuska, chcacego uchodzic za "czlowieka z zasadami". Kompletne tumanienie
        Narodu.
        • mlodygniewny1 Re: pułkownik Miodowicz nie kompromituj się jako 31.08.05, 10:39
          edi54:pieknie to napisales-Twoja charakterystyka Miodowicza byla tu b.potrzebna.
          pragne jedynie dodac ze Miodowicz,mial do pomocy zanim wybiegl do dziennkarzy
          z kwitem Jaruckiej,by oglosic swiatu:"oto dowod" dwoch ekspertow komisji:
          pulkownika Nowka b.szefa UOP,generala Libere b.szefa wywiadu i wspolautora
          prowokacji wobec premiera IIIRP w 1995roku.
          A zatem ta prowokacja z falszywka wykonana byla przez Miodowicza swiadomie.
    • olimpia01 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 09:55
      Jarucka zawsze byłą aferzystką-ciągną się za nią conajmniej 3 "dziwne" historie
      ze znikaniem pieniędzy i przedmiotów. Jest jednak na tyle głupia że dała się
      wykorzystać jakiemuś staremu UBK-owi, który już pobiegł fabrykować kolejne
      fałszywki. Chciwość ją zgubiła :))))

• wlodek31 Re: Miodowicz: przyjął podstawioną " świnię " 31.08.05, 10:05
      Wspaniali koledzy wspaniałemu koledze Miodowiczowi podstawiają " świnię " w
      postaci zeznań Jaruckiej i przedstawionego przez nią rzekomego oświadczenia
      majątkowego podpisanego przez Cimoszewicza. Ten niczym bohater narodowy,
      cieszący się jak małe dziecko z otrzymanego lizaka, trzymając w ręce " haka "
      na Cimoszewicza w postaci sfałszowanego oświadczenia oznajmia milionom
      telewidzom
      o winie głównego kandydata do objęcia urzędu prezydenta. Z nim na pewno cieszą
      się jego poplecznicy uważając, że przedstawione oświadczenie zadało śmierć
      polityczną Cimoszewiczowi. Jeżeli w przyszłości rządy w kraju mają wyglądać tak
      jak praca ich wybitnych przedstawicieli w komisji, to trudno wyobrazić sobie co
      nas czeka w przyszłości.
    • a74-7 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 10:05
      Kwaśniewski teraz wypowiada się publicznie głównie po to, by wesprzeć tonącego
      WC. Zatem mamy rano tow. K., który zachwyca się, że wreszcie prawda o Jaruckiej
      wyszła na jaw. Po południu i wieczorem w tv cytują tylko ten fragment rozmowy
      radiowej i za czorta nie wiadomo, po co on był w studio i o czym była rozmowa.
      Jarucka okazała się najważniejsza z całego wywiadu. Jakże wymownie to świadczy
      o tow. K. - dla urzędującego prezydenta najważniejszym zadaniem jest
      wygłoszenie publicznego komentarza w sprawie listu Jaruckiej do Cimoszewicza, o
      którym nie wiadomo nawet, czy jest autentyczny. Nawet, gdyby był autentyczny,
      po cholerę prezydent ma komentować jakiś list? Nie komentował, kiedy bili
      pracowników ambasady w Moskwie, a tu na jakiś list się rzuca? Widać, że wzywają
      wszystkich majtków na pokład. Pora rąbać maszty - maszty państwa, znaczy, nie
      swojej partii. Niech zatonie państwo, byle przetrwał Układ. Czy ten człowiek
      jest nam do czegokolwiek potrzebny? Wypadałoby go zwolnić z urzędu, bo do
      losowego wetowania ustaw o miliardowych konsekwencjach można zatrudnić małpę.
      Wyjdzie taniej. Po bananie za ustawę.
      • edi54 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 10:33

Jakie to smutne.Nauki pobierales chyba w szkolce parafialnej.
        Zadnej w Tobie refleksji nad sprawa.Wszak nie o Jarucka idzie
        (jako osobe) ,ale wyjatkowo wredna polityczna intryge ,kompromitujaca
        nie tyle Miodowicza(bo to blazen) ,ale mechanizm funkcjonowania
        demokracji i panstwa.Zreszta,patrzacna Twoj tekst trudno nie dostrzec
        tez w nim braku elementarnej kultury.Swietnie sie wpisujesz w krag
        polityczny Miodowicza i jego pobratymcow.A ze Polska wyrasta
        przez takich jak Miodowicz na zalosny kraj ,coz to Ciebie moze
        obchodzic.
    • mangold No cóz, płk. Miodowicz-trzeba się było ubezpieczyć 31.08.05, 10:32
      jeszcze paroma innymi kwitami i świadkami..a tak-d*** zimna ;-))
    • zenek68 czerwone dzieciaki ! wygra PO i Donald Tusk !!! 31.08.05, 10:42
      wasze skamlenie będzie teraz trwało conajmniej 4 lata...odbiorą wyszym dziadkom
      ubeckie emerytury , czerwonych tatusiów pozamykają za lewe interesy i
      prowizje , a bezpłatne uczelnie już nie dla was czerwone dzieciaki...tego
      wszystkiego wam i waszym rodzinom i znajomym życzę z całego serca...tfu..
      • maaac Re: czerwone dzieciaki ! wygra PO i Donald Tusk ! 31.08.05, 10:51
        Niestety wygra koalicja POPiS i będzie zmuszona realizować lewicowy program
        PiS. Pozamyka się trochę SLDowskich oszustów, ale komuna dalej bedzie się
        dobrze miała w Polsce, a może nawet urosnie.
        • mangold Re: czerwone dzieciaki ! wygra PO i Donald Tusk ! 31.08.05, 10:54
          maaac napisał:

> Niestety wygra koalicja POPiS ...

Masz rację- niestety ...... ale cuda się zdarzaja hehe...
          • zenek68 panie mongole wybierasz sią do tych Tworek ? 31.08.05, 11:01
            nie oglądasz przemówienia tow. Kwaśniewskiego ?
            • mangold Re: panie mongole wybierasz sią do tych Tworek ? 31.08.05, 11:02
              zenek68 napisała:

> nie oglądasz przemówienia tow. Kwaśniewskiego ?

Nie tow. tylko prezydenta...Twojego także, żenek68 :-))
              • aturek2005 Re: panie mongole wybierasz sią do tych Tworek ? 31.08.05, 11:06
                To wszystko wina tej "odnowy moralnej". Zenek nie placi abonamentu wiec i
                telewizji nie oglada. Nie win go za to, ze nie wie, ze slowo "towarzysz" nigdy
                nie padlo.
                • mlodygniewny1 zenek to kobieta biseksualna przecież,potwierdzaja 31.08.05, 11:10
                  to dwa niezalezne zrodla pochodzace od chlopcow z Firmy ujawnione przez Romka G.
                  • aturek2005 Re: zenek to kobieta biseksualna przecież,potwier 31.08.05, 11:16
                    mlodygniewny1 napisał:

> to dwa niezalezne zrodla pochodzace od chlopcow z Firmy ujawnione przez Romka
                    G
                    > .

Od Romka G.? No to musi byc prawda. On sie nigdy nie minal z prawda.
                  • zenek68 wstydź się dziadka Nałęcza dzieciaczyno czerwona.. 31.08.05, 12:29
                    • aturek2005 Re: wstydź się dziadka Nałęcza dzieciaczyno czerw 31.08.05, 15:04
                      A ilez Ty masz lat, ze twierdzisz ze wszyscy sa dziecmi.... Moze w mlodosci
                      duzo podrozowales, ale bez przesady....
                • zenek68 czerwonych dzieciaków dużo dzisiaj na forum ! 31.08.05, 11:13
                  poszczekaj jeszcze troszkę , masz jeszcze miesiąc....
                  • mangold Hau, hau ...a co potem.....!!! 31.08.05, 11:14
                    zenek68 napisała:

> poszczekaj jeszcze troszkę , masz jeszcze miesiąc....
                    • zenek68 boisz się ? zażyj tabaki czerwona dzieciaczyno... 31.08.05, 12:31
                      • mangold Tabaki ?Chyba ci o tego "słynnego" Kaszuba chodzi 31.08.05, 12:33

• mlodygniewny1 zenek68:nie bój się czy to z kobietą czy z facetem 31.08.05, 11:16
                    • zenek68 na ul. Rozbrat jest burdel dla gejów..zapraszamy.. 31.08.05, 12:33
                      • mangold Żenek jak zwykle żenujaco gada... :-)) 31.08.05, 12:34

• aturek2005 Re: czerwonych dzieciaków dużo dzisiaj na forum ! 31.08.05, 11:16
                    zenek68 napisała:

> poszczekaj jeszcze troszkę , masz jeszcze miesiąc....

A po miesiacu co? Cenzura?
                    • zenek68 # 31.08.05, 12:36
                      • aturek2005 Re: # 31.08.05, 12:45
                        Czy "#" oznacza kratki? Bo jesli tak to bede mial swietne towarzystwo.
                        Kaczynscy za Telegraf, Peczak za Merca, Piskorski za mosty, Giertych za Bank
                        Wielkopolski, Lepper (i wiekszosc jego partii) za kredyty.... no i oczywiscie
                        Ty. Wychodzi na to, ze bedziesz starszym celowym, bo chyba masz najwiecej
                        doswiadczenia....
              • zenek68 panie mongole mylisz się,Kwaśniewski nie jest moim 31.08.05, 11:09
                prezydentem...a co z Tworkami masz już skierowanie ? wszyscy tam z ul. Rozbrat
                powinniście dostać takie skierowania...
                • mangold Re: panie mongole mylisz się,Kwaśniewski nie jest 31.08.05, 11:11
                  zenek68 napisała:

> prezydentem...

Polonia ??
                  • zenek68 Polonia semper fidelis-sprawdź w słowniku dzidziuś 31.08.05, 12:35
                    • mangold Polnia niech sie lepiej na azbeście skupi..... 31.08.05, 12:39

• zenek68 i tu wyszło blokerskie pochodzeie,da swidania... 31.08.05, 12:45
                • aturek2005 Re: panie mongole mylisz się,Kwaśniewski nie jest 31.08.05, 11:19
                  zenek68 napisała:

> prezydentem...a co z Tworkami masz już skierowanie ? wszyscy tam z ul.
                  Rozbrat
                  > powinniście dostać takie skierowania...

Jezeli jestes w stanie wypisywac skierowania do Tworek, to pozostaje mi tylko
                  ubolewac nad tym jak latwo jest zostac w Polsce nie tyle psychiatra, ile
                  wariatem z odpowiednia pieczatka (no chyba, ze to jest faksymile).
                  • zenek68 napisał czerwony dzidziuś co wiedział..... 31.08.05, 12:28
    • jan141417 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 11:00
      NIE OBRAZAJMY KONI,TO SA PIEKNE ZWIERZETA I GIERTYCHOWI NIC DO NICH. GIERTYCH
      TO PO PROSTU GIERTYCH, OCHYDA I TYLE ALE NIE KON. JEGO TWARZ OBRAZA KONIE BO
      SIE DO NIEJ UPODOBNILA , CHYBA Z PRZYPADKU. MOZE TATUS WCZESNIEJ KLACZY
      DOSIADAL.......NIE WIEM NIE ZNAM GO, ALE TO BARDZO PRAWDOPODOBNE,
      PRZYKRE ,PROFESOR, A ZOOFIL RACZEJ I PREZYDENTEM CHCE BYC, ALE JAK SYNKA MA SIE
      ZWIERZAKA(NIE KONIA OCZYWISCIE) TO WYCHODZA STWORKI KONIOPODOBNE(ALE TRWALE
      KONIE OSZPECAJACE BRRYY GERRTYCHYY IHHA IIHA. GLOSUJEMY NA GERTYCHCHA IHEA IHEA
      ICHA ICHA GERTYCHA CHA, CHA CHA CHA. KON BY SIE USMIAL. ALE ROMEK NIE
      OCYWISCIE .................NIECH POWOLA KOMISJE .
    • jan141417 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 11:05
      I POMYSLEC, ZE TAKI DUREN CO NIE POTRAFI ODROZNIC DOKUMENTU OD FALSZYWKI
      KIEROWAL NASZYMI SLUZBAMI SPECJALNYMI.............MODLMY SIE ZA PRZYSZLOSC
      KOLEJNEJ RP
      • tricky2 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 11:09
        wyłącz caps -lock
      • aturek2005 Re: Miodowicz: nie wymyśliłem Jaruckiej 31.08.05, 11:09
        Miodowicz powinien zostac lektorem i uczyc laciny. Jego cytat (w lacinie)
        ze "nikt nie jest sedzia w swojej sprawie" byl tak ladny, ze dedykuje go
        Romanowi G na okazje zlozenia nastepnego zawiadomienia do prokuratury.
    • niewir TO JEST KAMPANIA WYBORCZA 31.08.05, 11:08
      Miodowicz i Giertych tylko wykonują polecenia swoich mocodawców aby zniszczyć Cimoszewicza, mającego nawiększe poparcie społeczeństwa
      • tricky2 Re: TO JEST KAMPANIA WYBORCZA 31.08.05, 11:11
        Bla bla bla. Według sondaży datowanych na 5-7 sierpnia, czyli przed sprawą
        JAruckiej Cimoszenko miał już tylko około 20 procent poparcia. Facet sam się
        wykańcza.
        • mlodygniewny1 "bla bla bla tricky ticky beee" 31.08.05, 11:28
          niech to sie odbedzie fair.
          prowokacje,falszywki,faksymile... w rekach odnowicieli moralnosci III RP,
          rynsztok/pomyje/g***o... to Twoje metody by wygrac?
          • studioturos Re: "bla bla bla tricky ticky beee" 31.08.05, 12:03
            mlodygniewny1 napisał:

> niech to sie odbedzie fair.
            > prowokacje,falszywki,faksymile... w rekach odnowicieli moralnosci III RP,
            > rynsztok/pomyje/g***o... to Twoje metody by wygrac?
            Juz Napoleon mawial ze aby zwyciezyc przeciwnika trzeba przejac jego metode
            walki, zrozumiec ja i wykorzystac dla swoich celow...
            • aturek2005 Re: "bla bla bla tricky ticky beee" 31.08.05, 12:16
              studioturos napisał:

> mlodygniewny1 napisał:
              >
              > > niech to sie odbedzie fair.
              > > prowokacje,falszywki,faksymile... w rekach odnowicieli moralnosci III RP,
              > > rynsztok/pomyje/g***o... to Twoje metody by wygrac?
              > Juz Napoleon mawial ze aby zwyciezyc przeciwnika trzeba przejac jego metode
              > walki, zrozumiec ja i wykorzystac dla swoich celow...
              >
              A wiec nie tylko nieczyste metody ale i kompleks Napoleona? No wiesz.... a
              Kaczynski mial byc taki wielki...., ze az wiekszy od mownicy.
              • tricky2 Odczep się od mojego nicku jak nie do mnie piszesz 31.08.05, 12:22
                Łaskawco.
                • tricky2 sorry widzę że to kto inny juz koryguję 31.08.05, 12:23
                  • aturek2005 Re: sorry widzę że to kto inny juz koryguję 31.08.05, 12:29
                    Nie ma potrzeby korygowac. Znam Twoje poglady - wiec z gory wybaczam.
                    • tricky2 Re: sorry widzę że to kto inny juz koryguję 31.08.05, 12:33
                      Chodzi o formę nie o treść. Jak ktoś się wyciera moim nickiem nie piszac do
                      mnie to reaguję.
                      • aturek2005 Re: sorry widzę że to kto inny juz koryguję 31.08.05, 13:40
                        tricky2 napisał:

> Chodzi o formę nie o treść. Jak ktoś się wyciera moim nickiem nie piszac do
                        > mnie to reaguję.

Widocznie caly problem w tym, ze wiecej niz pare osob mysli, ze sa "tricky" ;-)
          • tricky2 Odczep się od mojego nicku jak nie do mnie piszesz 31.08.05, 12:25
            młody głupi
      • studioturos Re: TO JEST KAMPANIA WYBORCZA 31.08.05, 12:01
        niewir napisał:

> Miodowicz i Giertych tylko wykonują polecenia swoich mocodawców aby zniszczyć
        C
        > imoszewicza, mającego nawiększe poparcie społeczeństwa
        A Giertych jest w sztabie Tuska, bo jemu najwiecej uroslo?
    • sempiasty i taki Miodowicz był szefem kontrwywiadu?!!! 31.08.05, 11:09
      chore państwo, nic więcej
      • studioturos Re: i taki Miodowicz był szefem kontrwywiadu?!!! 31.08.05, 12:04
        sempiasty napisał:

> chore państwo, nic więcej

Masz racje, panstwo gdzie prezio to prezio, a nie prezydent, jest chore...
    • fredas Spotkalem przypadkowo -- jak Giertych Kulczyka... 31.08.05, 11:09
      ... aaa zapomnialem, przeciez Giertych tylko minal sie w korytarzu z dr.
      Janem ;-)))
      • studioturos Re: Spotkalem przypadkowo -- jak Giertych Kulczyk 31.08.05, 12:05
        fredas napisał:

> ... aaa zapomnialem, przeciez Giertych tylko minal sie w korytarzu z dr.
        > Janem ;-)))
        Oj, grzasko sie zrobilo, stare dzieje przywolujecie, moze zacznijcie od Adama?
        • aturek2005 Re: Spotkalem przypadkowo -- jak Giertych Kulczyk 31.08.05, 12:08
          studioturos napisał:

> fredas napisał:
          >
          > > ... aaa zapomnialem, przeciez Giertych tylko minal sie w korytarzu z dr.
          > > Janem ;-)))
          > Oj, grzasko sie zrobilo, stare dzieje przywolujecie, moze zacznijcie od Adama?
          >

Od jakiego Adama? Najpierw byl Maciej (tez Giertych) i cala ta wolnosc i
          rewolucja w Polsce zaczela sie od niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka