pan.nikt 02.09.05, 11:57 ALE JAJA!!!! Niech żyje dyspozycyjna prokuratura!!!! NIECH ŻYJE, NIECH ŻYJE, NIECH ŻYJE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meylec Hasło - socjaldemokrata - Odzew - pakiety akcji 02.09.05, 12:15 Hasło - wielki socjaldemokrata Odzew - przewodniczący rady nadzorczej Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Troche watpliwosci 02.09.05, 12:28 Powiedzmy ze jestem w stanie uwierzyc ze Cimoszewiczowi sie zapomnialo o tym Orlenie i BMC. Jestem w stanie nawet uwierzyc w to, ze nastepne oswiadczenia bezmyslnie przepisywal. Ale jesli zapomina sie o akcjach (za grube pieniadze) to wynika z tego kilka spostrzezen: 1. (wniosek fundamentalny) Facet w zadnym wypadku nie nadaje sie na Prezia. Nie nadaje sie nawet na posla, o MSZ nie mowiac. 2. Jak wygladala sprawa z pozyczka/darowizna pieniedzy od jej corki? ZTCW sprawa wymagalaby spisania umowy. 3. Jak sie ma do tego korespondencja ze Stefaniukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 "Nie pamietam, to tylko pol miliona, zapomnialem" 02.09.05, 12:46 Buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Nie pamietam, to tylko pol miliona, zapomnia 02.09.05, 12:47 No wlasnie. Teraz zlosliwe pytanie: ile trzeba miec, by pol miliona to bylo pomijalnie malo? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 "zapomnialem na smierc (polityczna)" 02.09.05, 12:55 Pytanie nie jest zlosliwe, moze 501.000 a moze 502.000 w dodatku "czesc pieniedzy byla z kredytu", ktory trzeba bylo oddac ( a moze tez zapomnialem ?) Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 czego się nie robi dla kariery,oddać też zapomniał 02.09.05, 13:00 bo to byla jego kasa za pomoc dla Agory. Też bez podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: ZNACZY, ŻE WC JEST UCZCIWY I PRAWY 02.09.05, 13:10 Przeciwnie, JEST NIEUCZCIWY I LEWY! Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 [...] 02.09.05, 13:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pecunianon PROKURA OCZYSZCZA ZAWZIĘCIE W.C. !!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 15:11 TO JUŻ JEST FARSA ! 4-KROTNA POMYŁKA I KRZYWOPRZYSIĘSTWA WC ZALICZONE NA JEGO KORZYŚĆ ! JAKO POMYŁKI ! PROKURATORZY W ROLI OBROŃCÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
cimo-lex Re: PROKURA OCZYSZCZA ZAWZIĘCIE W.C. !!!!!!!!! 02.09.05, 20:40 pecunianon napisał: > TO JUŻ JEST FARSA ! > 4-KROTNA POMYŁKA I KRZYWOPRZYSIĘSTWA WC > ZALICZONE NA JEGO KORZYŚĆ ! > JAKO POMYŁKI ! > PROKURATORZY W ROLI OBROŃCÓW ! tylko patrzeć jak prokuratura oskarży Komisje o pomówienie cimka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cimo-lex Re: PROKURA OCZYSZCZA ZAWZIĘCIE W.C. !!!!!!!! 02.09.05, 20:43 pecunianon napisał: > TO JUŻ JEST FARSA ! > 4-KROTNA POMYŁKA I KRZYWOPRZYSIĘSTWA WC > ZALICZONE NA JEGO KORZYŚĆ ! > JAKO POMYŁKI ! > PROKURATORZY W ROLI OBROŃCÓW ! tylko patrzeć jak prokuratura oskarży Komisje o pomówienie cimka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: ku..two polityczne nie ma granic 02.09.05, 20:33 Odsyłam do Jana Pawła Jasienicy- Rzeczpospolita Obojga Narodów cz.III: " Tonąca w gnoju moralnym elekcja rozstrzygała kwestię władzy państwowej, miała powierzyć określonemu człowiekowi mozność i prawo podejmowania decyzji ważnych dla losu milionów". str 24 Dzieje Agonii. Oby historia nie powtórzyła się. Tamten kandydat August Wettin dla zdobycia KORONY wyrzekł się PROTESTANTYZMU, złożył katolickie wyznanie wiary(...) i nazajutrz po wygranej ELEKCJI -[, którą mój Nauczyciel tak opisuje(" Nastała orgia pijaństwa i korupcji. Zdobyć należało przede wszystkim wielmożnych, szlachtę wystarczyło karmić, a zwłaszcza poić")], August II( taki przybrał kod)...przyozdobił szyję OGARA RÓŻAŃCEM"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malmac Folwark zwierzęcy :( 02.09.05, 14:47 K..wa, spróbujcie pomylić się w zeznaniu podatkowym!!! "Wszystkie zwierzęta są równe! Ale niektóre są równiejsze..." Skąd my to znamy? Jak Kluskę wsadzali do więzienia, to Urząd Skarbowy i prokuratura nie miały wątpliwości, że coś było nieumyślne, tylko od razu zapuszkowali niewinnego faceta i zrujnowali mu firmę. To jest właśnie polska, socjalistyczna praworządność... Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko55 Re: Folwark zwierzęcy :( 02.09.05, 16:27 Ale to nie zeznanie podatkowe Cimoszewicza jest kwestionowane lecz oswiadczenie składane po podjęciu pracy w MSZ. Tu nie ma rygoru takiego.Kluska miał problemy z urzędem skarbowym a to zupełnie co innego Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Przestepcy w UrzSk i w armii polskiej 02.09.05, 22:25 mylisz sie, to nie Kluska mial problemy z Urzedem Skarbowym tylko w tym poj... kraju mafia opanowala duza czesc aparatu wladzy i nabrala ochoty na kawalek majatku pana Kluski. To samo dzieje sie w tym zlodziejskim kraju setki razy kazdego dnia tyle tylko, ze ofiary sa mniej znane i nikt za nimi sie nie wstawia(!) przypominam, ze UrzSk we Wroclawiu zniszczyl firme JTT pod pozorem nieprawidlowosci podatkowych czyli utopili pieniadze akcjonariuszy, gdzies ok.120 milionow zlotych no i co? Nikt za to nie beknal - a to Polska wlasnie. Moja madra babcia mawiala "Polska ze zlodziejstwa powstala i ze zlodziejstwa zyje". Kobieta miala racje. Odpowiedz Link Zgłoś
offon niestety żadnej politycznej śmierci nie będzie 02.09.05, 15:07 otumaniony komunistczną propagandą motłoch łyknie bez popijania łgarstwa Cimoszenki,a jeszcze głosów dorzuci,w odruchu obronnym przeciwko "politycznym awanturnikom" i "prawicowym oszołomom"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my_toniemy Re: "Nie pamietam, to tylko pol miliona, zapomnia 02.09.05, 12:56 Dla tych przy korycie to te pół miliona to drobne, które im walają się po kieszeniach:(Oni nie taką kasę biorą w dowodach wdzięczność ( broń Boże nie łapówki - hihi)"Zdaniem Polaków najbardziej skorumpowani są politycy - 61 proc. badanych uważa, że biorą łapówki. Po nich służba zdrowia - 54 proc. Polaków uważa, że bierze. Na trzecim prokuratura i sądownictwo - 37 proc. Potem urzędnicy z centralnych instytucji i policja - po 34 proc. i lokalni urzędnicy - 21 proc." Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 Idę doo sklepu ukraść TELEWIZOR .... 02.09.05, 12:59 przecież tyle razy widziałem w sklepie telewizor i nic mu nie zrobiłem, to teraz jak go zabiorę to chyba będzie przez zapomnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 Teraz już wiem że będę głosował na KACZORA 02.09.05, 13:01 ... ale nie Donalda :-) Donaldzik w tych swoich krótkich spodenkach jak za mięki, tu trzeba prawdziwego wodza... Odpowiedz Link Zgłoś
burzujek Re: Teraz już wiem że będę głosował na KACZORA 02.09.05, 14:53 masz racje!!!glosuj na kaczora on jest czysty i niewinny!!!to juz lepiej zaloz berecik i idz ucalowac stopy ojca dyrektora!!! kaczor naszym wodzem...troche tylko niemrawym, lekko pier*********, finansujacym prywatne badania opini publicznej z pieniedzy miasta!!! moja rada dla kazdego poperajacego ges,koguta czy innego kaczora - wezcie szare mydlo i zacznijcie sie ciac!!!mniej debili w kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malmac Re: Teraz już wiem że będę głosował na KACZORA 02.09.05, 15:24 Skoro piszesz "finansujacym prywatne badania opini publicznej z pieniedzy miasta!!!" - przedstaw jakieś dowody! Bo ja na przykład nie wiem o czym piszesz. Chcemy chyba, żeby wszyscy byli równo traktowani - i Cimoszko i Kaczor nie powinni być pomawiani, przez Jarucką albo burzujka! Odpowiedz Link Zgłoś
miecius MAM EWIDENTNE KŁAMSTWO NAŁĘCZA! 02.09.05, 15:55 Dziś po południu Nałęcz komentował ogłoszenie umorzenia śledzwt przeciw jego Panu. Szkoda gadać jak się uwijał, przestępował z nogi na noge i co chwila mruczał: "yyy". Szkoda też mówić o oczywistym przestepstwie prokuratury, która numarzając śledztwa najwyrażniej nie wzięła pod uwagę korespondencji Stefaniuka. Warto jednak zauważyć jak w ferorze krętactw dopuścił sie profesorek ewidentnego kłamstwa. Otóż powiedział, że mimo chęci Cimoszenki do merytorycznej debaty, żaden z jego kontrkandydatów nie był chętny, tylko postanowili robić na niego czarną kampanię. Pieski jego pokroju mają widać krótką pamięć, bo to właśnie Donald Tusk wezwał kilka tygodni temu Cimoszke do merytorycznej debaty, a ten odmówił!!! Nic dziwnego, że Nałęcz robi co może byle Cimoszenko został prezydentem, bo wtedy znajdzie pracę w jego kancelarii i nie będzie musiał wracać na uniwerek, bo tam chyba wszyscy studenci historii będą go po tym co teraz robi wyśmiewać i opluwać. A ten pozew za "najemnika" :) he he he - żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: MAM EWIDENTNE KŁAMSTWO NAŁĘCZA! 02.09.05, 21:39 NAŁĘCZ TY PIESKU HAU < HAU DO BUDY> W PAŁACU CHCESZ PIERDZIEĆ W KRZESŁO> NIC Z TEGO . Masz z głowy i nie postawisz synowi domu . He , He . Odpowiedz Link Zgłoś
rasziel Re: MAM EWIDENTNE KŁAMSTWO NAŁĘCZA! 02.09.05, 23:06 Po postach w tym temacie widać kulturę użytkowników internetu - prawie żadnych argumentów, tylko inwektywy oraz bronienie "czystych" Tuska i Kaczyńskiego, którzy także "pomylili" się w swoich oświadczeniach majątkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 zwolnić wszystkich więżniów,oni nie wiedzieli co c 02.09.05, 13:03 co czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk444 Tusk skłamał w oświadczeniu majątkowym 02.09.05, 16:02 i Giertych, i 140 innych posłów. Ale cicho-sza, bo to przeciw dominującej linii politycznej Pisu i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 12:49 adas313 napisał: > Powiedzmy ze jestem w stanie uwierzyc ze Cimoszewiczowi sie zapomnialo o tym > Orlenie i BMC. Jestem w stanie nawet uwierzyc w to, ze nastepne oswiadczenia > bezmyslnie przepisywal. > > Ale jesli zapomina sie o akcjach (za grube pieniadze) to wynika z tego kilka > spostrzezen: > 1. (wniosek fundamentalny) Facet w zadnym wypadku nie nadaje sie na Prezia. Nie > nadaje sie nawet na posla, o MSZ nie mowiac. Poki co, to na prezia sie nadaje: jest obywatelem Rzeczypospolitej i zebral wymagana ilosc podpisow. Pytanie tylko, czy zostanie wybrany? Co jak co, ale w jako minister Spraw Zagranicznych odwalil kawal dobrej roboty i stad te 20-sto paroprocentowe poparcie jakie mial przed afera Jaruckiej. > 2. Jak wygladala sprawa z pozyczka/darowizna pieniedzy od jej corki? ZTCW spraw > a > wymagalaby spisania umowy. A slyszales cos o umowie ustnej? > 3. Jak sie ma do tego korespondencja ze Stefaniukiem? No wlasnie, a co dokladnie Ci w tej korespondencji nie pasuje? I nie jestem tu zlosliwy, po prostu bylbym wdzieczny, gdyby ktos mi wreszcie wyjasnil co sie kryje za tym magicznym haslem "korespondencja ze Stefaniukiem"? Troche w tym temacie nie jestem zorientowany. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 12:54 mariunio napisał: > No wlasnie, a co dokladnie Ci w tej korespondencji nie pasuje? I nie jestem tu > zlosliwy, po prostu bylbym wdzieczny, gdyby ktos mi wreszcie wyjasnil co sie > kryje za tym magicznym haslem "korespondencja ze Stefaniukiem"? Troche w tym > temacie nie jestem zorientowany. Stefaniuk przypomniał Cimoszewiczowi o akcjach, ale Cimoszewicz nie chciał sobie o nich przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 12:57 > Poki co, to na prezia sie nadaje: jest obywatelem Rzeczypospolitej i zebral > wymagana ilosc podpisow. Pytanie tylko, czy zostanie wybrany? "Nadaje" to nie to samo co "ma prawo startowac". > A slyszales cos o umowie ustnej? A slyszalem. Ale czy nie wymaga jakichs potwierdzen pisemnych przeplyw - niemalej - ilosci pieniedzy? > No wlasnie, a co dokladnie Ci w tej korespondencji nie pasuje? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,7773574,wiadomosc.html?ticaid=11d4 - tu to jest dosc sensownie opisane. wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2871865.html - tu tez jest troche na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 13:12 Dziekuje Adas, to naprawde sensownie bylo opisane. Ale wynika tylko z tej korespondencji, ze sie Stefaniuk pyta czy sprzedal akcje, ktore w poprzednim oswiadzczniu byly, a Cimko mu w dosyc brzydki sposob odpowiada, ze tak. Stefaniuk nie wyjasnia dlaczego sklada pytanie o te akcje (moglby zaznaczyc, ze nawet jesli te akcje byly sprzedane to powinny byc w oswiadzeniu, atego nie robi), a Cimke ponioslo i pomyslal, ze go byle piesek probuje w afere Orlenu wrobic. I sie biedaki nie dogadaly, mezowie stanu tacy... Odpowiedz Link Zgłoś
maskazorro Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 13:42 > Stefaniuk nie wyjasnia dlaczego sklada pytanie o te akcje (moglby zaznaczyc, ze > > nawet jesli te akcje byly sprzedane to powinny byc w oswiadzeniu, atego nie > robi), a Cimke ponioslo i pomyslal, ze go byle piesek probuje w afere Orlenu > wrobic. I sie biedaki nie dogadaly, mezowie stanu tacy... Stefaniuk pyta o akcje w kontekscie oświadczenia, bo nie ma prawa pytac w innym i Cimoszewicz też odpowiada w tym konteście (np. "na dzień 31 grudnia...") Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 13:43 Przecz z Cimochem i jego sługusem Nałęczem! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 13:05 mariunio napisał: > Poki co, to na prezia sie nadaje: jest obywatelem Rzeczypospolitej i zebral > wymagana ilosc podpisow. Pytanie tylko, czy zostanie wybrany? > > Co jak co, ale w jako minister Spraw Zagranicznych odwalil kawal dobrej roboty > i stad te 20-sto paroprocentowe poparcie jakie mial przed afera Jaruckiej. Kawal roboty, na pewno odwalil, Irak, Unia, Niemcy - robota na odwalonego. No wlasnie, a co dokladnie Ci w tej korespondencji nie pasuje? I nie jestem tu > zlosliwy, po prostu bylbym wdzieczny, gdyby ktos mi wreszcie wyjasnil co sie > kryje za tym magicznym haslem "korespondencja ze Stefaniukiem"? Troche w tym > temacie nie jestem zorientowany. Stefaniuk prosil o uzupelnienie informacji a Cimoszko odpowiedzial ze wszystko jest kompletne tak jak powinno byc - pewnie, ze ON, DOKTOR PRAW I MARSZALEK wie lepiej niz jakis tam Stefaniuk - no ktory mi tu jeszcze bedzie, ktory q..wa? Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 13:19 Kawał dobrej roboty, twój tekst to kpina czlowieku. Tu chodzi o najwazniejszego czlowieka w Polsce o naszego reprezentanta! Nic dziwnego ze w polsce jest jak jest, wyjezdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 17:49 slaynes napisał: > Kawał dobrej roboty, twój tekst to kpina czlowieku. Tu chodzi o najwazniejszego > > czlowieka w Polsce o naszego reprezentanta! Nic dziwnego ze w polsce jest jak > jest, wyjezdzam. Kolego, mozna wiele o Cimce jako czlowieku powiedziec, ale Ministrem Spraw Zagranicznych to akutat byl niezlym. Jesli sie z tym nie zgadzasz, to powiedz co Cimko spieprzyl w MSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
downunder Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 20:20 > Kolego, mozna wiele o Cimce jako czlowieku powiedziec, ale Ministrem Spraw > Zagranicznych to akutat byl niezlym. Jesli sie z tym nie zgadzasz, to powiedz > co Cimko spieprzyl w MSZ? Proszę bardzo: Urban kupił za kadencji Cimoszewicza twarde dyski wyniesione z komputerów MSZ z poufnymi danymi. O ile dobrze pamiętam, Pan Minister rozważał wtedy dymisję, ale pewnie już wówczas towarzystwo bardzo go prosiło, aby tego nie robił. A tak na marginesie: gdyby w USA Bush powiedział dzisiaj do ofiar tragedii w Luisianie, że powinni byli się ubezpieczyć, czy długo piastowałby wysokie państwowe urzędy? Odpowiedz Link Zgłoś
downunder Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 20:22 a tu przykładowy link: www.bankier.pl/wiadomosci/article.html?article_id=1092840 Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 22:48 mariunio napisał: > Co jak co, ale w jako minister Spraw Zagranicznych odwalil kawal dobrej > roboty i stad te 20-sto paroprocentowe poparcie jakie mial przed afera Jaruckiej. A mógłbyś bardziej konkretnie o tych jego specjalnych sukcesach i zwycięstwach? > A slyszales cos o umowie ustnej? Taką to sobie nawet tyłka podetrzeć nie można... Zgodnie z polskim prawem taka umowa musi być "na papierze" no i oczywiście musi być zgłoszona do US. By nie pierniczyć bez sensu..... e-prawnik.pl/show/data.php/dHlwZT04MTkyJmlkPTE0MjU2JnY9MTIyJmNpZD0xMDcy Krótko mówiąc. Gdybyś to Ty się pomylił w zeznaniu podatkowym to by Ci nasze Państwo gacie przez głowę zdjeło. I dlatego - jak napisał Adaś 313 - ten facet nie nadaje się nie tylko na głowę państwa. W sumie to ten bezpartyjny kandydat to się do dupy nadaje..... Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko55 adasiu313 a moze się mylisz ? 02.09.05, 16:24 Nie należę do fanów Cimoszki ale adasiu chyba się mylisz bo: - o akcjach BCM nie zapomniał. Poinformował o nich bo skąd byloby wiadomo. On się tych akcji natychmiast nie pozbył. A jak zrozumiałem nie bardzo mógł się pozbyć bo nikt nie chciał kupic akcji spólki w likwidacji. On zrzekł się funkcji szefa rady nadzorczej bo wystarczyło tylko pisemnie to wnieść - o akcjach Orlenu takze nie zapomniał. Wpisał je do dokumentów za rok a nie wpisał do oswiadczenia dla sejmu bo przyjął że wpisuje tam stan na dzień wypełnienia kwitu. Nikt tu nie poniósł straty tj skarb państwa itp - pieniądze na zakup akcji jak to zrozumiałem nie były pozyczką ani darowizną. To tak jakby Tobie ojciec dał pieniądze na zakup czegos co ojciec nie mógł uczynić. I wszędzie podaje taka wersję. Możemy mu tylko zazdroscić ze córka takie pieniadze miała. Napewno ta kwota była przekazana przez jeden bank do drugiego, inaczej nie mógłby twierdzic że to smalec córki. Tak samo wysłanie pieniedzy po sprzedaży akcji. O ile wiem umowa w takich przypadkach nie jest konieczna i z tego skorzystał. Jego prawo - korespondencji ze Stefaniukiem w całości nikt nie udostepnił, jedynie fragmenty. Stefaniuk to nie orzeł mógł sprawę skierować do komisji odpowiedzialności, do marszałka do prokuratury. Nie zrobił tego. Bał się? Watpię. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 17:00 adas313 napisał: > Powiedzmy ze jestem w stanie uwierzyc ze Cimoszewiczowi sie zapomnialo o tym > Orlenie i BMC. Jestem w stanie nawet uwierzyc w to, ze nastepne oswiadczenia > bezmyslnie przepisywal. Widzisz i juz na samym poczatku popełniasz gruby błąd.Powtażasz go mimo że sprawa jest wałkowana od tygodni. Chyba że tobie juz nic nie może pomóc , ty wiesz swoje.Jeżeli nie widzisz różnicy między "zapomnieniem " a " pomyłką" to współczuje . Chyba że wynika to ze słabej znajomosci języka polskiego ,lub słabą zdolnością percepcji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ubekubek Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 19:00 adas313 napisał: > Powiedzmy ze jestem w stanie uwierzyc ze Cimoszewiczowi sie zapomnialo o tym > Orlenie i BMC. Jestem w stanie nawet uwierzyc w to, ze nastepne oswiadczenia > bezmyslnie przepisywal. > > Ale jesli zapomina sie o akcjach (za grube pieniadze) to wynika z tego kilka > spostrzezen: > 1. (wniosek fundamentalny) Facet w zadnym wypadku nie nadaje sie na Prezia. Nie > nadaje sie nawet na posla, o MSZ nie mowiac. > 2. Jak wygladala sprawa z pozyczka/darowizna pieniedzy od jej corki? ZTCW spraw > a > wymagalaby spisania umowy. > 3. Jak sie ma do tego korespondencja ze Stefaniukiem? To jest sprawa dla prokuratorów a nie smierdzieli typu kujawski, napierski czy dukaczewicz Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Troche watpliwosci 02.09.05, 20:23 Pozwolę sobie( jednocześnie przepraszam Cię H...II) i przytoczę wam opinię jednego z ONETU, których czytam z uwagą i..., znam drogę Jego przez mękę(...). >>>wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14006413,39556808,1768002,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 12:38 umorzy. Ciekawe tylko jak to zrobisz "nieumyslnie"? Ale bez odnoszenia sie w odpowiedzi do Cimka, bo tu na pewno analogii nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
klkak Nie wazne CO sie robi, wazne KTO! Ty dostalbys 5 02.09.05, 12:49 lat za zle wpisanie NIP-u. Odpowiedz Link Zgłoś
slaynes Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 13:21 Robisz za jakiegos rzecznika? czlowieku 0,5 mln zlotych to jest jawny pzrekret! wiesz co rozbia z ludzmi za o wiele mniejsze kwoty? i nie ma ze boli. Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 12:39 Tak, jak weźmiesz cudzą rzecz nieświadomy tego to nie odpowiadasz za kradzież, bo popełniłeś czyn nieumyślnie, podczas gdy kradzież jest tylko umyślna (bo zabierasz "celem przywłaszczenia", nie ma tego celu gdy myślisz, że zabrałeś np. swoją rzecz, a nie cudzą). Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 12:50 oczywiste jest,że jak wsiadlem do samochodu,bo wygladał jak mój,no moze trochę inaczej,a ciemno było,to moglem sie troche mylić,wprawdzie zamek się zacinał,ale jakoś ruszylem.Dopiero rano policja stwierdzila,ze to nie byl mój samochod,ale ja przeciż niczego nie ukradlem, i nie mialem takiego zamiaru,więc nie była to zadna kradzież tylko zwykły błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 17:10 13sw napisał: > Tak, jak weźmiesz cudzą rzecz nieświadomy tego to nie odpowiadasz za kradzież, > bo popełniłeś czyn nieumyślnie, podczas gdy kradzież jest tylko umyślna (bo > zabierasz "celem przywłaszczenia", nie ma tego celu gdy myślisz, że zabrałeś np > . > swoją rzecz, a nie cudzą). Widzisz minęło już kilka tygodni i dalej brniesz w błędzie. Podstawową sprawą jest , że dochody z giełdy w tym czasie nie były opodatkowane.Więc jaki przekręt.Pomijająć fakt że nie wiadomo czy zysk był bo było 150000 kredytu który trzeba było zwrócić a odsetki od kredytu zapłacic . Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 17:44 erg_samowzbudnik napisał: > Pomijająć fakt że nie wiadomo czy zysk był bo było 150000 kredytu > który trzeba było zwrócić a odsetki od kredytu zapłacic . No właśnie. Nic nie wiadomo, bo najuczciwszy z uczciwych nie zamierza swoich podejrzanych operacji ujawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 17:58 jlengiew napisał: > erg_samowzbudnik napisał: > > Pomijająć fakt że nie wiadomo czy zysk był bo było 150000 kredytu > > który trzeba było zwrócić a odsetki od kredytu zapłacic . > > No właśnie. Nic nie wiadomo, bo najuczciwszy z uczciwych nie zamierza swoich > podejrzanych operacji ujawnić. Proponuję jednak więcej czytać a mniej pisać . Według ciebie jak zainwesuję 1000000zł które wziołem z banku i płacę za kredyt odsetki i po roku sprzedałem za 1200000zł to zarobiłem 1200000zł . No gratuluje logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: buahaha jak ukradnę nieumyślnie to też umorzy 02.09.05, 18:31 erg_samowzbudnik napisał: > jlengiew napisał: > > > erg_samowzbudnik napisał: > > > Pomijająć fakt że nie wiadomo czy zysk był bo było 150000 kredytu > > > który trzeba było zwrócić a odsetki od kredytu zapłacic . > > > > No właśnie. Nic nie wiadomo, bo najuczciwszy z uczciwych nie zamierza swo > ich > > podejrzanych operacji ujawnić. > Proponuję jednak więcej czytać a mniej pisać . Według ciebie jak zainwesuję > 1000000zł które wziołem z banku i płacę za kredyt odsetki i po roku sprzedałem > za 1200000zł to zarobiłem 1200000zł . No gratuluje logiki. Chyba pomyliły Ci się dyskusje... Czy ja coś takiego mówiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew PARANOJA 02.09.05, 12:32 A jakie jest uzasadnienie prokuratury odnośnie listów Stefaniuka? A CO Z KASĄ?! Żądam, żeby nasz parauczciwy kandydat okazał kwity potwierdzające transfer pieniędzy PL--USA. Dla mnie jego wersja z córką itd. już świadczy o braku moralnych predyspozycji do bycia Prezydentem. No ale jak mawiał "Głębokie gardło": follow the money. Moja prywatna opinia jest jak na razie taka, że z tymi akcjami był jakiś lewy interes. Czekam na kwity i dziwię się brakowi dociekliwości odpowiednich organów państwowych. A jeszcze bardziej dziwię się brakowi dociekliwości w mediach! Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Transferu pieniędzy wg mnie w ogóle nie było 02.09.05, 12:38 Pieniądze mogły być nie wiadomo skąd ;-) więc lepiej było powiedzieć, że to amerykańska kasa rodzinna Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew I właśnie o to chodzi. 02.09.05, 12:55 Ludzie nie kupią tego, że on ma kwity ale ich nie pokaże. Stąd to całe rozmywanie sprawy z Jarucką, Nałęczem, faksymile i Bóg wie co jeszcze. Najbardziej mnie jednak niepokoi fakt, że medja się tą sprawą nie zajmują... Odpowiedz Link Zgłoś
osiolekporfirion Bo to był po prostu taki malutki prezencik.... 02.09.05, 19:24 Poodbnie jak akcje Agory... I-haa-aa-a! Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: PARANOJA 02.09.05, 12:40 Jesli masz jakas wiedze na temat ewentualnego popelnienia przestepstwa, to Twoim obowiazkiem jest zawiadomienie prokuratury. Jesli nie masz, to po prostu siedz cicho, bo ludzie beda sobie z ciebie jaja robic. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: PARANOJA 02.09.05, 12:49 Takimi głodnymi kawałkami to ty mnie nie karm. Obowiązek zawiadomienia prokuratury to ma urzędnik państwowy a nie obywatel. I w cale nie muszę mieć konkretnej wiedzy, żeby mieć własną opinię. I potem tą opinię przełożyć na głos w wyborach. Jeżeli kandydat na Prezydenta robi szemrane interesy i każe sobie wierzyć na słowo to ja tego nie kupuję. Jeżeli ty to kupujesz to może właśnie TY siedź cicho bo ludzie jaja z ciebie będą sobie robić. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: PARANOJA 02.09.05, 12:59 Jeszcze sobie z ciebie jaj nie robie, nie denerwuj sie. Po prostu zauwazam tylko, ze wypowiadasz swoja opinie bez jakiej kolwiek proby jej uzasadnienia. Do swojej opinii masz prawo, ale zauwaz, ze bedzie ta opinia oceniana przez innych wlasnie poprzez sposob, w jaki ja przedstawiasz. I nie przyjmuj tej wypowiedzi jako ataku kogos, kto popiera polityka, ktorego ty zwalczasz, bo to nie o to tu chodzi. Jutro mozesz pewnie wyrazac swoja opinie w ten sam sposob na zupelnie inny temat i ciagle bedziesz przyciagal negatywne Tobie odpowiedzi tylko dlatego, ze urzywasz skrotow myslowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mariunio Re: PARANOJA 02.09.05, 17:55 slaynes napisał: > Mariunio, mariunio a ty takis pewny swego? Nie i dlatego nie afiszuje sie nigdzie z tym co "mi sie wydaje" Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: PARANOJA 02.09.05, 14:09 Słuchaj "wujku dobra rada" nie boję się negatywnych wypowiedzi na mój temat. Istotny jest tu autorytet, czyli kto się na mój temat wypowiada. A co do formy mojej wypowiedzi to wyraźnie zaznaczyłem, że to moje zdanie. I wyraźnie podkreśliłem gdzie leżą moje wątpliwości. Teraz cały sztab ludzi WC pracuje aby kluczowe pytania poszły w zapomnienie. Żeby ludzie zwrócili swoją uwagę na inne, mało istotne szczegóły. Jeszcze raz mówię: dopuki nie zobaczę kwitów i przelewów Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: PARANOJA 02.09.05, 13:07 Ja czekam kiedy zlapia Jarucka i wsadza do pierdla za oszustwo krzywo przysiestwo za wynoszenie dokumentow,Czekam kiedy Tusk wywali na zbity pysk ta swinie Miodowicza tego oszalalego bolszewika.Czekam jak ludzie z LPR oleja cieplym moczem tego zula R Giertycha.Wasserman przestan gledzic glodne kawaly to nie 80 rok kiedy skazywales niewinnych ludzi,tow.Wasserman dlaczego pan nie przeprasza tych ludzi.Jak widac jestescie zwyklymi kanaljami.Napisal sybirak 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: PARANOJA 02.09.05, 15:07 jlengiew napisał: > A jakie jest uzasadnienie prokuratury odnośnie listów Stefaniuka? > A CO Z KASĄ?! Żądam, żeby nasz parauczciwy kandydat okazał kwity potwierdzające > > transfer pieniędzy PL--USA. Dla mnie jego wersja z córką itd. już świadczy o > braku moralnych predyspozycji do bycia Prezydentem. No ale jak mawiał "Głębokie > > gardło": follow the money. Moja prywatna opinia jest jak na razie taka, że z > tymi akcjami był jakiś lewy interes. Czekam na kwity i dziwię się brakowi > dociekliwości odpowiednich organów państwowych. A jeszcze bardziej dziwię się > brakowi dociekliwości w mediach! Jeśli "Uczciwy Inaczej" działał w imieniu córki,to nie miał prawa kupować akcji na rynku pierwotnym. Ponadto zachodzi podejrzenie,że Włodek "Czyste Ręce" pomógł córce w oszukaniu fiskusa w USA (czy zapłaciła stosowny podatek?). W normalnym kraju,polityk,który tak uporczywie się "myli" byłby skończony. Dociekliwość mediów zależy od wydanych instrukcji... c Odpowiedz Link Zgłoś
radar35 Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświadc... 02.09.05, 12:02 Należy poddać lustracji i społecznej ocenie działalność tego skorumpowanego środowiska prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Należy zrewidować też sprawę starachowicką i inne? 02.09.05, 12:12 radar35 napisał: > Należy poddać lustracji i społecznej ocenie działalność tego skorumpowanego > środowiska prokuratury. Ale jak już chcemy lustrować prokuraturę, to zacznijmy też od ich wcześniejszych śledztw, tj. w sprawie Rywina, starachowickiej, Pęczaka, itp. Wówczas ci się ta prokuratura podobała, prawda? Bo ścigała komuchów? A teraz jak chce ścigać Jarucką, sprowadzoną do Sejmu przez Miodowicza (z PO), za jej ewidentne przestępstwa, to prokuratura już jest be? Czyli wolno w Polsce ścigać tylko komuchów, a prawica może robić co chce? Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Należy zrewidować też sprawę starachowicką i 02.09.05, 12:24 I już nie powinno być sprawy Jaruckiej, prznajmniej w jednej kwesti składania fałszywych zeznań, przed komisją śledczą, bo jeśli tak to oboje zrobili to w świetle jupiterów i na oczach miliona ludzi? Chyba,że to samo przestępstwo jest inaczej trakowane w zależności od tego kto go popełnił. I to nazywa się DYSPOZYCYJNOŚCIĄ prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Dyspozycyjna prokuratura? A wobec kogo :-) 02.09.05, 12:31 kuuba napisał: > I już nie powinno być sprawy Jaruckiej, prznajmniej w jednej kwesti składania > fałszywych zeznań, przed komisją śledczą, bo jeśli tak to oboje zrobili to w > świetle jupiterów i na oczach miliona ludzi? Chyba,że to samo przestępstwo > jest inaczej trakowane w zależności od tego kto go popełnił. I to nazywa się > DYSPOZYCYJNOŚCIĄ prokuratury Myśl kolego! Wybory wygrają (już za chwilę) PO i PiS. Tak więc jakby prokuratura miała być dyspozycyjna to chyba wobec nowej władzy, a nie odchodzącej! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Dyspozycyjna prokuratura? A wobec kogo :-) 02.09.05, 12:33 A wiesz jak trudno zmienić skórę?? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dyspozycyjna prokuratura? A wobec kogo :-) 02.09.05, 12:37 pan.nikt napisał: > A wiesz jak trudno zmienić skórę?? A jak się jest do kogoś uprzedzonym, to trudno uwierzyć, że się było w błędzie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Należy zrewidować też sprawę starachowicką i 02.09.05, 12:41 taziuta: niektórzy mówią jasno, że nie lubią Cimci i już. Powodów dał do tego wiele. To jest bardzo ludzkie nie lubić kogoś lub czegoś. Z Twoich postów zaś wynika, że pod płaszczykiem obiektywizmu próbujesz rozmywać fakty tam, gdzie czarno na białym widać kto kręci i mataczy. Czy to wynika z Twoich przekonań politycznych czy może jest jakieś inna przyczyna takiej postawy? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Comoszewicz pomówiony przez komisję, i już! :-) 02.09.05, 15:03 jlengiew napisał: > taziuta: > niektórzy mówią jasno, że nie lubią Cimci i już. Powodów dał do tego wiele. To > jest bardzo ludzkie nie lubić kogoś lub czegoś. > Z Twoich postów zaś wynika, że pod płaszczykiem obiektywizmu próbujesz rozmywać > > fakty tam, gdzie czarno na białym widać kto kręci i mataczy. Czy to wynika z > Twoich przekonań politycznych czy może jest jakieś inna przyczyna takiej > postawy? Cóż za cynizm! Nie wierzysz w ochotników? A co do tego kto kręci i mataczy, to już chyba nie mamy wątpliwości. Cimoszewicz został pomówiony! Wszystkie zarzuty przeciwko niemu padają. I nie mów, że prokuratura jest dyspozycyjna. Bo jeśli by taka miała być to chyba już wobec nowych władz (prawicy), a nie odchodząej lewicy! Pomyśl! Myślenie nie boli, niezależnie od przekonań politycznych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Comoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 15:44 Piszesz, że został pomówiony. Być może tak. Ale wg mnie w mało znaczących sprawach. Kluczem są pieniądze. Pytam Ciebie: czy bez mrugnięcia okiem przyjmujesz tłumaczenie Cimoszenko o jego transakcjach giełdowych z udziałem córki? Bez jakichkolwiek dowodów? Abstrahując od prawdziwości jego słów Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 15:53 jlengiew napisał: > Piszesz, że został pomówiony. Być może tak. Ale wg mnie w mało znaczących > sprawach. Kluczem są pieniądze. Pytam Ciebie: czy bez mrugnięcia okiem > przyjmujesz tłumaczenie Cimoszenko o jego transakcjach giełdowych z udziałem > córki? Bez jakichkolwiek dowodów? Abstrahując od prawdziwości jego słów Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 16:20 taziuta napisał: > Gdyby sprawy, o których piszesz były takie ważne, to czy nie sądzisz, że > Giertych et consortes też by na nie złożyli doniesienie do prokuratury? > A tak to wszystie zarzuty padły, bo były miałkie. > Jeden jedyny poważny zarzut, to była rzekoma wymiana oświadczeń Cimoszewicza, > bo wskazywała by na premedytację. Ale okazuje się, że Jarucka kłamała! Tak więc > > była to tylko zwykła (dość powszechna wśród posłów) pomyłka. > A czy pochwalam grę na giełdzie? A czy giełda nie jest podstawą kapitalizmu, > którego tak chcieliśmy? Został ministrem, to się wycofał. Nic mu tu nie można > zarzucił. A w okresie kiedy nie piastuje żadnych funkcji (nie utrzymuje go > budżet państwa), z czegoś musi żyć! > A czy pochwalam pomoc rodzinie, córce w tym przypadku? Oczywiście, że tak. > Rodzina to podstawa :-) Czy ty napisalas odpowiedz, czy tez naciagnelas luk. Bo ten twoj post tlumaczacy nie postawienie zarzutow wobec Cimoszewicza to takie naciaganie luku. Prokuratura nie postawila zarzutow, bo uznala, ze pan C."zatail nieumyslnie", natomiast w stosunku do Jaruckiej JUZ postawila zarzuty,zanim ja przesluchala? I to prawdopodobnie wg ciebie jest ok, czyli zgodnie z socjalistyczna sorawiedliwoscia! Cala sprawe 'operacji' pienieznych nie badala, bo nie bylo to istotne ~ wg prokuratury, poza 'rewelacja';))), ze pieniadze te wg owczesnego prawa, nie podlegaly opodatkowaniu.Ufff, co za nowina! Ja tez pochwalam zycie rodzinne, bo rodzina to podstawa, ale co innego wymagam od kandydata na prezydenta, a co innego od Jana Kowalskiego.Sugarujac, ze kiedy Cimoszewicz nie piastowal zadnych finkcji, musial z czegos zyc, czyli grac na gieldzie, a jednoczesnie pozyczac od corki kapital na te gre i oddawac je razem z zyskiem ~ to wg mnie mataczenie. Ale tego oczywiscie prokuratura nie badala, bo to nie bylo istotne dla sprawy /brrr/! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Nie martw się, TVN też jest przeciw Cimoszewiczowi 02.09.05, 18:07 mysz_polna5 napisała: > taziuta napisał: > > > > > Gdyby sprawy, o których piszesz były takie ważne, to czy nie sądzisz, że > > Giertych et consortes też by na nie złożyli doniesienie do prokuratury? > > A tak to wszystie zarzuty padły, bo były miałkie. > > Jeden jedyny poważny zarzut, to była rzekoma wymiana oświadczeń Cimoszewi > cza, > > bo wskazywała by na premedytację. Ale okazuje się, że Jarucka kłamała! Ta > k > więc > > > > była to tylko zwykła (dość powszechna wśród posłów) pomyłka. > > A czy pochwalam grę na giełdzie? A czy giełda nie jest podstawą kapitaliz > mu, > > którego tak chcieliśmy? Został ministrem, to się wycofał. Nic mu tu nie m > ożna > > zarzucił. A w okresie kiedy nie piastuje żadnych funkcji (nie utrzymuje g > o > > budżet państwa), z czegoś musi żyć! > > A czy pochwalam pomoc rodzinie, córce w tym przypadku? Oczywiście, że tak > . > > Rodzina to podstawa :-) > > > Czy ty napisalas odpowiedz, czy tez naciagnelas luk. Bo ten twoj post > tlumaczacy nie postawienie zarzutow wobec Cimoszewicza to takie naciaganie luku > . > Prokuratura nie postawila zarzutow, bo uznala, ze pan C."zatail nieumyslnie", > natomiast w stosunku do Jaruckiej JUZ postawila zarzuty,zanim ja przesluchala? > I to prawdopodobnie wg ciebie jest ok, czyli zgodnie z socjalistyczna > sorawiedliwoscia! > Cala sprawe 'operacji' pienieznych nie badala, bo nie bylo to istotne ~ wg > prokuratury, poza 'rewelacja';))), ze pieniadze te wg owczesnego prawa, nie > podlegaly opodatkowaniu.Ufff, co za nowina! > Ja tez pochwalam zycie rodzinne, bo rodzina to podstawa, ale co innego wymagam > od kandydata na prezydenta, a co innego od Jana Kowalskiego.Sugarujac, ze kiedy > > Cimoszewicz nie piastowal zadnych finkcji, musial z czegos zyc, czyli grac na > gieldzie, a jednoczesnie pozyczac od corki kapital na te gre i oddawac je razem > > z zyskiem ~ to wg mnie mataczenie. Ale tego oczywiscie prokuratura nie badala, > > bo to nie bylo istotne dla sprawy /brrr/! Jezu, przy was nie można się posługiwać żadnymi skrótami myślowymi! A jak post jest zbyt długi, to go nikt nie chce czytać :-) O.K. Wyjaśnię ci jak dziecku. To są dwie różne sprawy, to co uznajesz za mataczenie: 1. Trzeba z czegoś żyć, jak się nie jest premierem albo ministrem. Jednym ze sposobów jest gra na giełdzie, posiadanie udziałów w spółkach (dobrze jeśli są one rentowne:-)), czy co kto tam potrafi robić. 2. Nie wyklucza to jednoczesnego robienia "drobnych" (:-)) przysług rodzinie, w tym samym okresie. A na giełdzie się gra dla zysku, a nie dla zabicia czasu! To jak miał oddawać, ze stratą, jak był zysk?! Myśl, mysza! Myśl! Ale pocieszę ciebie i wszystkich Tuskolubów. Po waszej stronie opowiedziała się telewizja TVN. Ta "niezależna" (od obiektywności, wg mnie) telewizja bardzo stronniczo podsumowała dziś umorzenie śledztwa w sprawie rzekomego zatajenia akcji przez Cimoszewicza - podsumowanie zupełnie w stylu Giertycha, Miodowicza i Wassermana. Ci panowie stali się dla dziennikarzy TVN wyroczniami! Idole Sekielskiego, brr... Zaangażowanym (po jednej stronie) dziennikarzom nie przeszkadzają haniebne metody stosowane przez tych posłów! Tym samym TVN opowiedziała się zdecydowanie przeciwko jednemu z najpoważniejszych kandydatów na prezydenta RP. Takie to już ich dziennikarstwo - żenada :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Nie martwie sie! 02.09.05, 18:46 taziuta napisał: > mysz_polna5 napisała: > > > taziuta napisał: > > > > > > > > > Gdyby sprawy, o których piszesz były takie ważne, to czy nie sądzis > z, że > > > Giertych et consortes też by na nie złożyli doniesienie do prokurat > ury? > > > A tak to wszystie zarzuty padły, bo były miałkie. > > > Jeden jedyny poważny zarzut, to była rzekoma wymiana oświadczeń Cim > oszewi > > cza, > > > bo wskazywała by na premedytację. Ale okazuje się, że Jarucka kłama > ła! Ta > > k > > więc > > > > > > była to tylko zwykła (dość powszechna wśród posłów) pomyłka. > > > A czy pochwalam grę na giełdzie? A czy giełda nie jest podstawą kap > italiz > > mu, > > > którego tak chcieliśmy? Został ministrem, to się wycofał. Nic mu tu > nie m > > ożna > > > zarzucił. A w okresie kiedy nie piastuje żadnych funkcji (nie utrzy > muje g > > o > > > budżet państwa), z czegoś musi żyć! > > > A czy pochwalam pomoc rodzinie, córce w tym przypadku? Oczywiście, > że tak > > . > > > Rodzina to podstawa :-) > > > > > > Czy ty napisalas odpowiedz, czy tez naciagnelas luk. Bo ten twoj post > > tlumaczacy nie postawienie zarzutow wobec Cimoszewicza to takie naciagani > e > luku > > . > > Prokuratura nie postawila zarzutow, bo uznala, ze pan C."zatail nieumysln > ie", > > natomiast w stosunku do Jaruckiej JUZ postawila zarzuty,zanim ja przesluc > hala? > > I to prawdopodobnie wg ciebie jest ok, czyli zgodnie z socjalistyczna > > sorawiedliwoscia! > > Cala sprawe 'operacji' pienieznych nie badala, bo nie bylo to istotne ~ w > g > > prokuratury, poza 'rewelacja';))), ze pieniadze te wg owczesnego prawa, > nie > > podlegaly opodatkowaniu.Ufff, co za nowina! > > Ja tez pochwalam zycie rodzinne, bo rodzina to podstawa, ale co innego > wymagam > > od kandydata na prezydenta, a co innego od Jana Kowalskiego.Sugarujac, ze > > kiedy > > > > Cimoszewicz nie piastowal zadnych finkcji, musial z czegos zyc, czyli gra > c na > > gieldzie, a jednoczesnie pozyczac od corki kapital na te gre i oddawac je > > razem > > > > z zyskiem ~ to wg mnie mataczenie. Ale tego oczywiscie prokuratura nie > badala, > > > > bo to nie bylo istotne dla sprawy /brrr/! > > Jezu, przy was nie można się posługiwać żadnymi skrótami myślowymi! > A jak post jest zbyt długi, to go nikt nie chce czytać :-) > O.K. Wyjaśnię ci jak dziecku. > To są dwie różne sprawy, to co uznajesz za mataczenie: > 1. Trzeba z czegoś żyć, jak się nie jest premierem albo ministrem. Jednym ze > sposobów jest gra na giełdzie, posiadanie udziałów w spółkach (dobrze jeśli są > one rentowne:-)), czy co kto tam potrafi robić. > 2. Nie wyklucza to jednoczesnego robienia "drobnych" (:-)) przysług rodzinie, w > > tym samym okresie. A na giełdzie się gra dla zysku, a nie dla zabicia czasu! > To jak miał oddawać, ze stratą, jak był zysk?! > Myśl, mysza! Myśl! > Ale pocieszę ciebie i wszystkich Tuskolubów. Po waszej stronie opowiedziała się > > telewizja TVN. Ta "niezależna" (od obiektywności, wg mnie) telewizja bardzo > stronniczo podsumowała dziś umorzenie śledztwa w sprawie rzekomego zatajenia > akcji przez Cimoszewicza - podsumowanie zupełnie w stylu Giertycha, Miodowicza > i Wassermana. Ci panowie stali się dla dziennikarzy TVN wyroczniami! > Idole Sekielskiego, brr... Zaangażowanym (po jednej stronie) dziennikarzom nie > przeszkadzają haniebne metody stosowane przez tych posłów! > Tym samym TVN opowiedziała się zdecydowanie przeciwko jednemu z > najpoważniejszych kandydatów na prezydenta RP. > Takie to już ich dziennikarstwo - żenada :-( Mysle, mysle ~ zgodnie z zalecenie, i wymyslilam, ze poszlas na zbyt duze skroty. Teraz twoja kolej na myslenie :))))) A co do TVN, to nalezy im tylko przyklasnac, ot chocby dlatego, ze czasy jedynie slusznych ~ bo jedynych wiadomosci i opinii, mamy juz bezpowrotnie za soba! Wroce jeszcz na chwile do pana Cimoszewicza i jego 'zatajenia nieumyslnego'. Nie moze byc mowy o pomylce, lecz o celowym ukrywaniu stanu faktycznego. Ukryl przed komisja d.s Orleanu fakt, ze przewodniczyl radzie nadzorczej spolki konsultacyjnej BMC przez siedem miesiecy po objeciu teki ministra spraw zagranicznych i posiadal jej akcje, wbrew jednemu ze swoich oswiadczen. Zabrania tego ustawa antykorupcyjna z 1997 roku, ktora przeprowadzil przez Sejm bedac wowczas premierem, w ramach akcji 'czyste rece'. Za poswiadczenie nieprawdy w takiej sprawie grozi kara do pieciu lat wiezienia, jesli da sie udowodnic dzialanie swiadome. Prokuratura odstapila od postawienia zarzutow Cimoszewiczowi, i ja jako 'mysz_polna' staram sia ja zrozumiec, a to dlatego, ze wymagaloby to wielkiego hartu ducha od prokuratora, zeby wyeliminowac 'ostatnia nadzieje czerwonych'. Bo Cimoszewicz, zgodnie ze swoja wczesniejsza zapowiedzia mysialby sie wycofac, lub po raz kolejny zmienic zdanie:)))))))))))))))))).Hoho! I taki to jest ten 'najpowazniejszy kandydat czerwonych' na prezydenta.Brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Mysza, nie stresuj się :-) 02.09.05, 19:52 mysz_polna5 napisała: >... > Mysle, mysle ~ zgodnie z zalecenie, i wymyslilam, ze poszlas na zbyt duze > skroty. Teraz twoja kolej na myslenie :))))) > A co do TVN, to nalezy im tylko przyklasnac, ot chocby dlatego, ze czasy > jedynie slusznych ~ bo jedynych wiadomosci i opinii, mamy juz bezpowrotnie za > soba! Ależ Myszo, grubo się mylisz - znowu mamy czasy jedynie słusznych poglądów - tyle że teraz prawicowych! TVN24 jedyną telewizją informacyjna, i póki nie powstanie jej konkurencja, jestem skazany na tę tubę prawicy :-( Ale jakoś to zniosę i tobie też radzę - nie stresuj się tym że nie wszyscy się z toba zgadzają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Mysza, nie nalezy do stresujacych sie:) 02.09.05, 20:19 taziuta napisał: > mysz_polna5 napisała: > > >... > > Mysle, mysle ~ zgodnie z zalecenie, i wymyslilam, ze poszlas na zbyt duze > > > skroty. Teraz twoja kolej na myslenie :))))) > > A co do TVN, to nalezy im tylko przyklasnac, ot chocby dlatego, ze czasy > > jedynie slusznych ~ bo jedynych wiadomosci i opinii, mamy juz bezpowrotni > e za > > soba! > > Ależ Myszo, grubo się mylisz - znowu mamy czasy jedynie słusznych poglądów - > tyle że teraz prawicowych! > TVN24 jedyną telewizją informacyjna, i póki nie powstanie jej konkurencja, > jestem skazany na tę tubę prawicy :-( > Ale jakoś to zniosę i tobie też radzę - nie stresuj się tym że nie wszyscy się > z toba zgadzają. :-) wiec chocby dlatego nie probuj na na mnie swojej tuby propagandowej, i nie wmawiaj mni czegos z czym nie mam nic wspolnego. Nie lubie jednomyslnosci, lubie roznorodnosc ~ bo ta jest tworcza. Ale zauwazam tez wielka nerwowosc postkomunistow, bo widocznie maja do tego swoje powody. Nie jestem tez naiwiniaczka, ktora uwierzy, ze wraz ze zmiana stolkow, od razu bedzie lepiej. Zbyt wielkie szkody wyrzadzili 'czerwonce' spoleczenstwu, i tego nie da sie szybko naprawic. No chyba, ze wyslemy ich na Madagaskar;)))))))))))~ albo moze zrobimy cos bardziej konkretnego. Moze warto zaczac od ukrocenia niezdrowej rywalizacji pomiedzy dwoma zwalczajacymi sie sluzbami specjalnymi:Agencja Bezpieczenstwa Wewnetrznego i Wojskowa Slizba Informacyjna. A przy okazji, czy to nie dziwne, ze maz Jaruckiej jest agentem ABW, a Jarucka pracowala jako osoba bardzo zaufana dla Cimoszewicza! He? Zwyciestwo PoPiS-u w wyborach prezydenckich i parlamentarnych jest konieczne i po to, aby rozprawic sie z samowola tych sluzb. Ale, czy to nastapi? Tego nie wiem, nie jestem jasnowidzem ~ a tylko mala mysza_polna. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Mysza, nie nalezy do stresujacych sie:) 02.09.05, 21:15 mysz_polna5 napisała: > ... > Zwyciestwo PoPiS-u w wyborach prezydenckich i parlamentarnych jest konieczne i > po to, aby rozprawic sie z samowola tych sluzb. Ale, czy to nastapi? Tego nie > wiem, nie jestem jasnowidzem ~ a tylko mala mysza_polna. > Wszystko wskazuje na to, że PO i PiS, w sumie będą mogły samodzielnie utworzyć nowy rząd. A czy wybory prezydenckie wygra któryś z ich kandydatów? Zobaczymy. Dla równowagi lepiej by było aby prezydentem Polski został ktoś kto dopilnuje aby PO i PiS nie urządziły nam życia na zawsze. To znaczy, abyśmy za 4 lata mogli znowu wybrać taki parlament jaki nam będzie odpowiadał (odpowiadał za 4 lata, czyli niekoniecznie taki jak dziś nam odpowiada, czyli POPiS :-)). Jesteś młodą myszą (jak sądzę) i możesz nie pamiętać, jak Tusk onegdaj stwierdził, że wolałby prawicową dyktaturę, niż rządy lewicy, nawet jeśli miałoby do nich dojść w wyniku demokratycznych wyborów. A ja jednak wolałabym, abyśmy to my (wyborcy), a nie Tusk, mogli za 4 lata zdecydować, jakich rządów chcemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta TVN24 jest też przeciwko Gazecie Wyborczej :-( 02.09.05, 18:35 Dalej śledzę to co tu wypisujecie i jednocześnie słucham TVN24 i wiecie co? Płetwy opadają. TVN24 nie tylko jest stronnicza jeśli chodzi o Cimoszewicza - stając wyraźnie po stronie atakujących go posłów z komisji i podsumowując w ich stylu umorzenie śledztw przeciwko Cimoszewiczowi przez prokuraturę. TVN24 puściła przed paroma minutami rozmowę z autorem tego bardzo kłamliwego albumu, pokazującego bratanie się okrągłostołowych stron w Magdalence. I O.K. Temat jak temat. Tyle, że autor w ciągu kilku minut zdążył 4 razy powiesić psy na GW, a redaktor skomentował to tylko, że Pan coś chyba nie lubi GW? A to znowu pozwoliło mu (przez następną minutę, czy dwie) jeszcze rozwinąć temat, jak to się Gazeta zeszmaciła i odeszłą od wartości, które to ten autor (oczywiście) reprezentuje. Rzetelne dziennikarstwo nakazywałoby chyba poprosić o komentarz zaatakowaną redakcję, albo samemu tę rozmowę odpowiednio podsumować. Ale chyba za wiele wymagam od tej komercyjnej stacji. Choć z drugiej strony, czy komercyjna stacja nie powinna zabiegać o widzów o poglądach również innymi niż tylko prawicowych czy wręcz skrajnie prawicowych? Czyż my nie jesteśmy konsumentami, do których są adresowane reklamy, z których żyje ta stacja? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Mozesz swoj komentarz przeadresowac do GW 02.09.05, 21:00 zastanowic sie nad "rzetelnym dziennikarstwem" w wydaniu GW w stosunku do wszystkiego co nie jest czerwono rozowe i zadac sobie pytanie jak czesto dawala mozliwosc pelnej wypowiedzi tym ktorych atakowala. Nie wymagam za wiele od wiernej czytelniczki tego organu ...? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Mozesz swoj komentarz przeadresowac do GW 02.09.05, 21:20 jancior napisał: > zastanowic sie nad "rzetelnym dziennikarstwem" w wydaniu GW w stosunku do > wszystkiego co nie jest czerwono rozowe i zadac sobie pytanie jak czesto > dawala mozliwosc pelnej wypowiedzi tym ktorych atakowala. Nie wymagam za wiele od wiernej czytelniczki tego organu ...? GW zawsze popierałą UW. Głupio, bo nieskutecznie :-) Jeśli UW dla ciebie była różowa, to współczuję (daltonizmu). Co większe bystrzaki z UW są dzisiaj w PO. Czy to też róż wg ciebie? GW jest ostatnią, w miarę obiektywną (nikt nie jest doskonały) gazetą na polskim rynku, ale oczywiście de gustibus non es disputandum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 16:31 > Gdyby sprawy, o których piszesz były takie ważne, to czy nie sądzisz, że > Giertych et consortes też by na nie złożyli doniesienie do prokuratury? Dla mnie jako wyborcy jest to sprawa ważna (sprawdzenie, czy rzeczywiście były to pieniądze córki). Cimko mógłby to wyjaśnić ujawniając odpowiednie przelewy. Nie zrobił tego a prawo nie pozwala ujawniać operacji finansowych osób w sprawie których nie toczy się postępowanie. Taki kruczek prawny. > A czy pochwalam grę na giełdzie? A czy giełda nie jest podstawą kapitalizmu, > którego tak chcieliśmy? Nie pytałem, czy popierasz grę na giełdzie. > Został ministrem, to się wycofał. Nic mu tu nie można zarzucił. Można mu zarzucić, że nie zrobił tego od razu. Jeszcze pozostają niejasności w sprawie zasiadania w radzie nadzorczej BMC. > A czy pochwalam pomoc rodzinie, córce w tym przypadku? Oczywiście, że tak. > Rodzina to podstawa :-) Zakładając na chwilę, że tak na prawdę było. Pytam, czy to jest etyczne będąc posłem i ustanawiając prawo jednocześnie wykorzystywać luki w ustawodawstwie aby uniknąć podatku? Okradając skarb państwa okrada nas wszystkich. Ciebie, mnie, społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 17:19 Zakładając na chwilę, że tak na prawdę było. Pytam, czy to jest etyczne będąc posłem i ustanawiając prawo jednocześnie wykorzystywać luki w ustawodawstwie aby uniknąć podatku? Okradając skarb państwa okrada nas wszystkich. Ciebie, mnie, społeczeństwo. Może powiesz w którym miejscu próbował uniknąć podatku bo ja tego nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 17:41 Żeby kupić akcje na rynku pierwotnym jego córka musiałaby być Polką. Była w tym czasie rezydentką USA więc takich możliwości nie miała. Miał je za to Cimoszenko no ale pieniądze były córki. Mogła mu je przekazać w ramach pożyczki/darowizny ale musiałby zapłacić podatek. Stąd ten cały prawny maraton, żeby mogła kupić ale żeby niczego nie płacić. Inna sprawa jest taka, że w USA jest inne prawo i córka Cimosza powinna była tam odprowadzić podatek. Czy to zrobiła? Nie wiem. Być może nie musiała bo żadnych przelewów nie było i Cimko kłamie. Jak na razie to jest moja wersja robocza dopóki Cimoszenko nie pokaże odpowiednich kwitów. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 18:05 jlengiew napisał: > Żeby kupić akcje na rynku pierwotnym jego córka musiałaby być Polką. Była w tym > > czasie rezydentką USA więc takich możliwości nie miała. Miał je za to > Cimoszenko no ale pieniądze były córki. Mogła mu je przekazać w ramach > pożyczki/darowizny ale musiałby zapłacić podatek. Stąd ten cały prawny maraton, > > żeby mogła kupić ale żeby niczego nie płacić. > Inna sprawa jest taka, że w USA jest inne prawo i córka Cimosza powinna była > tam odprowadzić podatek. Czy to zrobiła? Nie wiem. Być może nie musiała bo > żadnych przelewów nie było i Cimko kłamie. > Jak na razie to jest moja wersja robocza dopóki Cimoszenko nie pokaże > odpowiednich kwitów. Widzisz i tutaj piszesz nieprawde ,nie wiem czy z premedytacja czy z niewiedzy. Gdyby zrobiła dla Cimoszewicza darowiznę to by ja sobie odpisała jak koszt od podatku . Co prawda Cimoszewicz musiał by wówczas zapłacic podatek od darowizny ale nie wiadomo czy by na tym zyskali czy stracili bo to zależy ile podatku płaci córka a ile cimoszewicz w procentach. I to wszystko.Podatek musiała by zapłacić dopiero od pieniędzy które od Cimoszewicza by otrzymała . Ale tak na dobra sprawę co nas to obchodzi co się dzieje a Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 18:28 No to zdecyduj się. Piszę nieprawdę czy nie piszę? Jeżeli Cimoszko mógł legalnie kupić akcje na rynku pierwotnym jako on sam to pieniądze musiałyby być jego. Czyli w grę wchodzi darowizna. Jeżeli tak to podatek. Nota bene z tego co czytałem to w USA powyżej pewnej sumy nie można przyjmować darowizny z zagranicy. > Ale tak na dobra sprawę co nas to obchodzi co się dzieje a Ameryce. To nas obchodzi, że kandydat na prezydenta kręci wykorzystując luki prawne. To jest niegodne prezydenta ale także ustawodawcy, prawnika i... zwykłego obywatela. Ale najpierw chcę zobaczyć kwity na przelewy, bo bez tego rozmowa jest czysto teoretyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 18:45 Eksploatujesz trupa! Insynuacje Giertycha, Miodowicza czy Wassermana padły w prokuraturze. Tak więc to pomówienie jest trupem, i to takim który już zaczyna śmierdzieć! Jakby było coś na rzeczy, to prokuratura na kilka tygodni przed zmianą rządu, bałaby się umarzać śledztwa! Ergo - Cimoszewicz jest tak samo winny jak Kaczyński, czy Tusk, którzy też popełniali pomyłki w swoich oświadczeniach majątkowych - tyle, że wszyscy (łącznie z Cimoszewiczem) zrobili to nieumyślnie. I nic tu twoje powtarzanie i twórcze rozwijanie insynuacji komisji, nie zmieni. Nawet jeśli w te insynuacje włącza się też TVN24, która w takim samym stylu jak komisja (i ty), komentuje umorzenie tego śledztwa. Komercyjna stacja najwyżej straci widzów, a w ślad za tym wpływy z reklam, ale to nie nasze zmartwienie. Trupowi w szafie komisji nawet TVN24 nie pomoże :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Cimoszewicz pomówiony przez komisję, i już! : 02.09.05, 18:57 Nie eksploatuję trupa (nota bene obrzydliwe porównanie). Czekam aż Cimosz'nko ujawni swoje transakcje bankowe i giełdowe dotyczące zakupu i sprzedaży akcji PKN Orlen. Wtedy możemy dyskutować czy takie korzystanie z luk prawnych godzi się z funkcją premiera, prezydenta itd itp. Na razie Cimko nie przekonał mnie do swojej uczciwości po tym jak wyszły na jaw jego operacje. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Czekaj tatka latka :-) 02.09.05, 19:06 jlengiew napisał: > Nie eksploatuję trupa (nota bene obrzydliwe porównanie). > Czekam aż Cimosz'nko ujawni swoje transakcje bankowe i giełdowe dotyczące > zakupu i sprzedaży akcji PKN Orlen. > Wtedy możemy dyskutować czy takie korzystanie z luk prawnych godzi się z > funkcją premiera, prezydenta itd itp. Na razie Cimko nie przekonał mnie do > swojej uczciwości po tym jak wyszły na jaw jego operacje. A dlaczego Cimoszko miałby ujawniać swoje transakcje bankowe i giełdowe? Bo Giertych insynuuje, że coś z nimi jest nie w porządku? To za mało! Giertych et consortes nie mają żadnej zdolności honorowej i ich insynuacjami mogą się tylko zajmować tacy sami jak oni. Tak, że sobie trochę poczekasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krtko za chwilę zaczną podważać niezależność prokuratury 02.09.05, 12:04 .. i sądów. Już to znamy - Lech. K po wyroku też tak robił ... Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 12:19 Dzicz pozbawiona skrupulow, bezczelnosc rodem z prl-u sb-cka agentura. Skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Panstwi prezia -zdrajcy stanu !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beran Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 13:35 A czego spodziewałeś sie po polskich prokuratorach ? Jak można było spodziewać się czegoś innego , to Polska właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Re: za chwilę zaczną podważać niezależność prokur 02.09.05, 12:48 Prokuratura jest niezależna od podstawowych norm moralnych i prawniczych. Dał ma przyład Jaskiernia, jak umarzać mamy. Na pochybel komunie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zxwill polecam lekturę książki W.C. "Czas Odwetu" ZOBACZ! 02.09.05, 12:05 Okładka: img14.allegro.pl/photos/oryginal/62/6237/623796/62379643 Naprawdę fascynująca lektura. Wywiad-rzeka z Włodzimierzem Cimoszewiczem, uzupełniony o wypowiedzi Józefa Oleksego, Wojciecha Jaruzelskiego, Aleksandra Kwaśniewskiego, Jerzego Urbana, Leszka Millera. Wydawnictwo Totus, Białystok, 1993 376 stron Odpowiedz Link Zgłoś
maxx5 Re:I dobrze, że prokuratura umorzyła śledztwo 02.09.05, 12:07 PRAWDA NIE ŻYWA - NA WIERZCH WYPŁYWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Kalwas za te zasługi daleko zajdzie 02.09.05, 12:07 tupet czerwonej mafii nie zna granic przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Albo stanowisko w Radzie NAdzorczej spóli z udział 02.09.05, 12:13 Skarbu Państwa... już oni wiedzą jak wynagradzać użytecznmych sobie. Ps. Jak tam głowa ??? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:08 pan.nikt napisał: > ALE JAJA!!!! > > Niech żyje dyspozycyjna prokuratura!!!! > > NIECH ŻYJE, NIECH ŻYJE, NIECH ŻYJE!!!!!!! Ta sama prokuratura jak wszczynała śledztwa i kierowała sprawy do sądu w sprawach Rywina, starachowickiej, Pęczaka i innych temu podobnych, to była cacy. Ale jak wszczyna śledztwa w sprawie przestępstw fałszerki sprowadzonej do Sejmu przez Miodowicza (z PO), to jest be! Czyli w Polsce wolno ścigać tylko komuchów? A prawica może robić co chce?! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:12 W sprawie Rywina prokuratura dala ciala. Afera starachowicka trafila do innej prokuratury niz warszawska. Wydaje mi sie, ze podobnie jest ze sprawa Peczaka (chyba do Lodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:15 bryt.bryt napisał: > W sprawie Rywina prokuratura dala ciala. > Afera starachowicka trafila do innej prokuratury niz warszawska. > Wydaje mi sie, ze podobnie jest ze sprawa Peczaka (chyba do Lodzi). Chcesz powiedzieć, że tylko Warszawska prokuratura jest zdominowana przez sympatyków Cimoszewicza? A nie boicie się oskarżeń o zniesławienie? Śledztwa prokuratury wam się podobają tylko kiedy dotyczą lewicy! A od prawicy (jak ich ludzie popełniają przestępstwa) to już prokuraturze wara? Jesteście żałośni :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A JAKA to miala byc prokuratura, skoro AFERA BYLA 02.09.05, 12:17 W STARACHOWICACH (miejsce popelnienia przestepstwa!)? Jezu, pelen ANALFABETYZM PRAWNY, jak na "prawych" i "sprawiedliwych" przystalo;) Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Towarzyszu z Morning Star 02.09.05, 12:55 Nie przepisujcie cudzych tekstów. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:27 taziuta napisał: > Chcesz powiedzieć, że tylko Warszawska prokuratura jest zdominowana przez > sympatyków Cimoszewicza? > A nie boicie się oskarżeń o zniesławienie? > Śledztwa prokuratury wam się podobają tylko kiedy dotyczą lewicy! > A od prawicy (jak ich ludzie popełniają przestępstwa) to już prokuraturze wara? > > Jesteście żałośni :-( Nie podobaja mi sie zadne sledztwa, bo to zle swiadczy o politykach. A prokuratura stoleczna dala przyklady "niezaleznosci" od wladzy (Rywin, Ungier, Modrzejewski ...). Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:35 bryt.bryt napisał: > taziuta napisał: > > > Chcesz powiedzieć, że tylko Warszawska prokuratura jest zdominowana przez > > > sympatyków Cimoszewicza? > > A nie boicie się oskarżeń o zniesławienie? > > Śledztwa prokuratury wam się podobają tylko kiedy dotyczą lewicy! > > A od prawicy (jak ich ludzie popełniają przestępstwa) to już prokuraturze > > wara? > > > > Jesteście żałośni :-( > > Nie podobaja mi sie zadne sledztwa, bo to zle swiadczy o politykach. > A prokuratura stoleczna dala przyklady "niezaleznosci" od wladzy (Rywin, > Ungier, Modrzejewski ...). O.K. Ale ja ciągle uważam, że zarzut iż prokuratura warszawska jest "dyspozycyjna", świadczy o głupocie tych którzy tak uważają. Bo jeśli by miała być dyspozycyjna wobec władzy, to chyba wobec nowej, która za chwilę obejmie rządy, a nie wobec odchodzącej! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:45 taziuta napisał: > O.K. > Ale ja ciągle uważam, że zarzut iż prokuratura warszawska jest "dyspozycyjna", > świadczy o głupocie tych którzy tak uważają. Bo jeśli by miała być dyspozycyjna > > wobec władzy, to chyba wobec nowej, która za chwilę obejmie rządy, a nie wobec > odchodzącej! :-) Wladza, ktora za chwile obejmie rzady na pewno nie zostawi na stanowiskach wielu z dzisiejszych prokuratorow. Za duzo sie stalo, zeby sprawa Cimoszewicza/Jaruckiej miala decydowac. A jesli ci prokuratorzy zrobia cos pod Cimoszewicza, czyli pod Kwasniewskiego, maja szanse - po zwolnieniu z prokuratury - liczyc na pomoc w znalezieniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Sądzisz innych po sobie? :-) 02.09.05, 16:04 bryt.bryt napisał: > taziuta napisał: > > > O.K. > > Ale ja ciągle uważam, że zarzut iż prokuratura warszawska > jest "dyspozycyjna", > > świadczy o głupocie tych którzy tak uważają. Bo jeśli by miała być > dyspozycyjna > > > > wobec władzy, to chyba wobec nowej, która za chwilę obejmie rządy, a nie > wobec > > odchodzącej! :-) > > Wladza, ktora za chwile obejmie rzady na pewno nie zostawi na stanowiskach > wielu z dzisiejszych prokuratorow. Za duzo sie stalo, zeby sprawa > Cimoszewicza/Jaruckiej miala decydowac. > A jesli ci prokuratorzy zrobia cos pod Cimoszewicza, czyli pod Kwasniewskiego, > maja szanse - po zwolnieniu z prokuratury - liczyc na pomoc w znalezieniu pracy > . Nie wierzysz w uczciwość ludzi z prokuratury? Współczuję ci świadomości mieszkania w takim kraju (takim, jakim ci się on jawi wg twoich wyobrażeń). Ja żyję w innej Polsce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wazari_kwantyzator Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:35 taziuta, pomysl przez moment. przypomnij sobie jak opieszale dzialala prokuratura w sprawach w ktorych przewijaja sie osoby z sld. i to nie demagogia tylko fakty. a co do prawicy, to jakos ostatnio nie pamietam afer na takim poziomie z udzialem prawicy, a jesli sa jakies male sprawy to jakos wszystko dziala prawidlowo i nikt nie stawia zarzutow prokuraturze ze jest nadgorliwa, bo nie jest, po prostu robi swoje. w tym przypadku jednak moim zdaniem warto odlozyc na bok sympatie (lub w Twoim przypadku zaslepiajace uwielbienie) dla lewicy, i przyjrzec sie faktom: cimoszewicz pomylil sie w zeznaniu. komisja etyki zwrocila mu uwage na pomylke, zeby ja sprostowal. on na to ze sie wcale nie pomylil odczepcie sie ode mnie. normalny czlowiek przyjzal by sie swoim akcjom, regulom skladania oswiadczenia, i pomyslal trzy razy, zeby pomylke sprostowac. a ten tkwi w bledzie. i to czterokrotnie!!! i wedlug prokuratury to jest caly czas pomylka. wiec jak ja okradne sklep, pojde siedziec, a potem znowu okradne sklep, to to nie jest recydywa, to jest tkwienie w bledzie. a jesli chodzi o bardziej podobne przyklady, to w zeznaniu podatkowym moge wpisac co chce, bo przeciez moge sie mylic. i moge sie mylic wielokrotnie. to jest ewidentna kpina, i jesli tego nie widzisz to jestes slepa. obudz sie kobieto, bo przez takich jak ty ten kraj wiecznie bedzie skorumpowany i chory, a prawo bedzie sluzalcze wobec decydentow. nara!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:46 wazari_kwantyzator napisał: > taziuta, pomysl przez moment. przypomnij sobie jak opieszale dzialala > prokuratura w sprawach w ktorych przewijaja sie osoby z sld. i to nie demagogia > tylko fakty. a co do prawicy, to jakos ostatnio nie pamietam afer na takim > poziomie z udzialem prawicy, a jesli sa jakies male sprawy to jakos wszystko > dziala prawidlowo i nikt nie stawia zarzutow prokuraturze ze jest nadgorliwa, b > o > nie jest, po prostu robi swoje. > w tym przypadku jednak moim zdaniem warto odlozyc na bok sympatie (lub w Twoim > przypadku zaslepiajace uwielbienie) dla lewicy, i przyjrzec sie faktom: > cimoszewicz pomylil sie w zeznaniu. komisja etyki zwrocila mu uwage na pomylke, > zeby ja sprostowal. on na to ze sie wcale nie pomylil odczepcie sie ode mnie. > normalny czlowiek przyjzal by sie swoim akcjom, regulom skladania oswiadczenia, > i pomyslal trzy razy, zeby pomylke sprostowac. a ten tkwi w bledzie. i to > czterokrotnie!!! i wedlug prokuratury to jest caly czas pomylka. wiec jak ja > okradne sklep, pojde siedziec, a potem znowu okradne sklep, to to nie jest > recydywa, to jest tkwienie w bledzie. a jesli chodzi o bardziej podobne > przyklady, to w zeznaniu podatkowym moge wpisac co chce, bo przeciez moge sie > mylic. i moge sie mylic wielokrotnie. > to jest ewidentna kpina, i jesli tego nie widzisz to jestes slepa. obudz sie > kobieto, bo przez takich jak ty ten kraj wiecznie bedzie skorumpowany i chory, > a > prawo bedzie sluzalcze wobec decydentow. nara!! Przyganiał kocioł garnkowi! :-) Jak ja jestem ślepym zwolennikiem lewicy, to ty już na pewno jesteś ślepym zwolennikiem prawicy! A prokuratura nie miała wielkiego wyboru, bo 2 lata temu umorzyła podobną sprawę (też o pomyłkę w oświadczeniu) przeciwko Kaczyńskiemu. W obu przypadkach stwierdziła brak premedytacji, czyli tego co decyduje o tym czy mówimy o błędzie czy celowym zatajeniu. A że prokuratura teraz szybko działa, bo jest okres przedwyborczy i chyba Tuskowi też powinno zależeć na jak najszybszym wyjaśnieniu zarzutów wobec jego najpoważniejszego kontr-kandydata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:48 Przeplyw pieniedzy z okradanych spolek panstwowych. Ja mysle ze mamy doczynienia z systemem do ktorego kluczem jest zagadka skad mialyby pochodzic pieniadze na zakup akcji. W bajke o zabawie w maklera corki juz chyba nikt nie wierzy. Ta historyjka miala tylko wyjasnic zrodlo pochodzenia pieniedzy. Do sprawdzenie jest czy istnieje system ktory funkcjonuje w Polsce a mysle o mozliwosci sprawdzenia przez us zawartosci kat z akcjami. Nie wiem dlaczego podal ,zglosil posiadanie akcji w ogole cimoszewicz ? O co chodzilo ?jedna z moich hipotez jest ze pienidze byly dla corki w USA. Zeby mogla nabyc cokolwiek za te pieniadze musialby udowodnic ich pochodzenie. Sa od tatusia ,tatus sprzedal akcje.Nie chodzilo o to zeby cokolwiek zglaszac w Polsce . To nie jest problemem w systemie pzpr-sld. W Polsce on czuje sie bezkarny. Ani urzadu skarbowego ani prokuratora nie musi sie obawiac zaden aferzysta z sld-ponosic jakiekolwiek konsekwencje. O co wiec chodzilo ? O legalizacje pieniedzy wytransferownych do corki? W USA nie ma zartow . Moglby wprawdzie zawiesc w walizce z paszportem dyplomatycznym, ale zeby za te pieniadze nabyc np dom to trzeba jednak posiadac tzw legalne pieniadze.I to moglo byc klopotem.Jesli historia z corka nie ma miec funkcji jaka teraz ma pani J . Mydlenie oczu. Moze zadne transakcje miedzy USA-corka a Polska-tatusiem cimoszewiczem w ogole nie mialay miejsca. Mysle ze w rozwiklaniu zagadki byloby mozliwe gdyby udalo sie dostac do informacji kto w Polsce posiada akcje i w jakiej ilosci z polskich spolek Ja podejrzewam ze politycy nabrali wody w usta i nam tutaj mydla z jarucka. Jest jeszcze nie wyjasnione , nikt tak naprawde nie wie dlaczego zatrzymano modrzejewskiego.Ja mysle ze ktoras z podgrup przestepczych,frakcji -sld byla niezadowolona z podzialu lupem. Lupem moglyby byc akcje np Orlenu. Mozliwe jest ze to jest przyczyna dla ktorej cimoszewicz sprzedal szybko akcje. Jeszcze inna hipoteza jest ze sprzedal akcje wtedy gdy spelnil prozbe cimoszewicza miller. Cimoszewicz zostal szefem MSZ. Czyzby zaplacil za posade ? Gdzie wplacil i komu pieniadze ? Fundacji" bez granic"? Przypomne ze to on jest autorem ekspertyzy ktora zaslaniala sie kwasniewska podczas przesluchania przed komisja orlenowska,gdy odmawiala podania listy nazwisk "dobroczyncow". Wyrazny jest system zaleznosci. Ekspertyza od marszalka sejmu ? Ekspertyza ktora blokowala prace dochodzeniowa reprezentantow sejmu -komisji ? Bardzo dziwne . Ten sam ekspert cimoszewicz startuje w wyborach i kto jest szefem komitetu wyborczego ? Kwasniewska . Kim jest kwasniewska wlasciwie ? Zona prezydenta. Apolityczna jak kandydat -cimoszewicz ?Polacy wybierajac prezydenta glosowali na kwasniewskiego. Kto dal legitymacje kwasniewskiej do mieszania w polityce ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 12:56 cd.: ....Mamy takze sprawe wiezowca zakupinego przez MSZnp. Wiemy ze zostal przeplacony . MSZ zaplacilo duzo wiecej niz byl-jest wart. Tzn inwestor dostal o wiele wiecej niz warty jest ten budynek . Obserwujemy juz nie raz ze polskie panstwowe przedsiebiorstwa kupuja rozne obiekty przeplacajac za nie. Potem roznica miedzy wartoscia a faktycznie zaplacona cena wraca ....na kata prywatne urzednikow. A z drugiej strony obiekty i przedsiebiorstwa sprzedawane sa za bezcen wybranej grupie ludzi. Mysle ze sledzenie dzalalnosci ludzi pzpr-sld jest kluczem do wyjasnienia pochodzenia ich majatkow.Lupow.Mysle ze sprawa cimoszewicza jest wpadka. Dziwie sie ze dziennikarze nabrali wody w usta .Politycy tez. Mysle ze nie tylko cimoszewicz jest wplatany w akcje z akcjami -dlatego kolesiostwo tak go broni i za wszelka cene nie chca dopuscic Kaczek do rzadzenia. Kwasniewski mowil ze sie boji o panstwo . Tylko panstwo to dla kwasniewskiego pzpr-sld. Jemu nie udalo sie przebrnac przez bariere psychologiczna ktora pozwolilaby mu na traktowanie panstwa inaczej niz lup dla kolesiow. Sytuacja polski jest dramatyczna . Gdy EU dwa lata temu chcialo podjac dzialanie w zwiazku z Bialorusia cimoszewicz staral sie blokowac dzialalnosc EU. Teraz sa klopoty. O obsadzeniu swoimi ludzmi-kolesiami placowek dyplomatycznych wspomne tylko. Mamy doczynienia z zawlaszczeniem panstwa przez organizacje paramafijna . Skutecznie manipulowani Polacy dokonujac wyborow w urnach dali tej organizacji legitymacje, niestety . Czuje sie bezkarne pzpr-ub - sld. MSZ mozna uznac za organizacje kolesiow.I ta instytucja MSZ nabylo wiezowiec ktory mialby byc obiektem z ktorego mozna byloby prowadzic dzialalnosc szpiegowska.... Nalezaloby poznac nazwiska inwestorow, beda wsrod nich politycy. To trzeba sobie wyobrazic -inwestycja ludzi zwiazanych z sld-i nie tylko okazuje sie sprzedana i przeplacona panstwu -MSZ ktore jest opanowane przez kolesiostwo...mafie sld-owska. To hipotezy , proba zebrania ogolnie dostepnych faktow. O tym jak sld funkcjonuje , o systemie wewnetrznej informacji dowiedzielismy sie podczas wpadki ,afery starachowickiej, kolesie informuja sie nawzajem o zagrozeniu.Nie bedzie latwo. Pzpr -sld przystapilo do wyborow. Mafia bierze udzial w wyborach.Z tego trzeba zdac sobie sprawe. Zupelnie legalnie.Po wszystkich nie wyjasnionych aferach. Z Czyzewskim w tle-prokurator ktoremu udalo sie zbiec, smierci Papaly, i wielu innych. Nieodzalowanego Karpa z instytutu badan wschodnich Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 14:39 taziuta napisał: > Przyganiał kocioł garnkowi! :-) > Jak ja jestem ślepym zwolennikiem lewicy, to ty już na pewno jesteś ślepym > zwolennikiem prawicy! > A prokuratura nie miała wielkiego wyboru, bo 2 lata temu umorzyła podobną > sprawę (też o pomyłkę w oświadczeniu) przeciwko Kaczyńskiemu. W obu przypadkach > > stwierdziła brak premedytacji, czyli tego co decyduje o tym czy mówimy o > błędzie czy celowym zatajeniu. jestes zbyt inteligentny /sadzac po postach/, zebys mogl sie mylic. sadze, ze po prostu pracujesz /za pieniadze czy dla idei/ dla Cimoszenki. doskonale wiesz, ze Kaczynski do oswiadczenia, w ktorym nie wykazal dochodow z diety poselskiej /chyba/ dolaczyl pit, w ktorym te dochody byly wykazane. To troche inne postepowanie niz cimoszenki /zwlaszcza jak sie poczyta korespondencje ze Stefaniukiem/. Co do dyspozycyjnosci prokuratury, to wystarczy pomyslec troche. Czly czas biega o to, ze cimoszenko sprzedal akcje po 1 stycznia /a wlasciwei po wniosku abw o aresztowaniu Modrzejewskiego/, a nie chcial tego /w sobie wiadomym celu/ ujawnic. chodzi nie o fakt posiadania tychze, a o date ich sprzedazy. A jak czyt sie uzasadnieni prokuratury, to mozna zajadow dostac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 16:00 johndoe napisał: > jestes zbyt inteligentny /sadzac po postach/, zebys mogl sie mylic. sadze, ze p > o prostu pracujesz /za pieniadze czy dla idei/ dla Cimoszenki. doskonale wiesz > , ze Kaczynski do oswiadczenia, w ktorym nie wykazal dochodow z diety poselskie > j /chyba/ dolaczyl pit, w ktorym te dochody byly wykazane. To troche inne poste > powanie niz cimoszenki /zwlaszcza jak sie poczyta korespondencje ze Stefaniukie > m/. > Co do dyspozycyjnosci prokuratury, to wystarczy pomyslec troche. Czly czas bieg > a o to, ze cimoszenko sprzedal akcje po 1 stycznia /a wlasciwei po wniosku abw > o aresztowaniu Modrzejewskiego/, a nie chcial tego /w sobie wiadomym celu/ ujaw > nic. chodzi nie o fakt posiadania tychze, a o date ich sprzedazy. A jak czyt si > e uzasadnieni prokuratury, to mozna zajadow dostac. > pzdr Dziękuję za uznanie dla mojej inteligencji. Szkoda, że na tym nie zakończyłeś swojego postu. No cóż, nie ma róży bez kolców :-) A teraz co do meritum. Powtarzasz insynuacje Giertycha et consortes, którzy we wszystkim upatrują drugiego dna. Dna, jak widać z decyzji prokuratury, to sięgnęła właśnie komisja i dalsze odpowiadanie na wygłaszane ne jej forum insynuacje, nie ma sensu. Teraz (dzięki głupocie Miodowicza, Wassermana i pozostałych głowaczy z naszej nowej siły przewodniej (POPiS), tematem wiodącym nie są pomyłki Cimoszewicza w jego oświadczeniach majątkowych, lecz prowokacja Miodowicza (skrót myślowy) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 16:06 to rzeczywiscie skrót myślowy, bo do końca nie jest bez sensu hipoteza postawiona na tym forum gdzieś wcześniej, że to prowokacja samego kandydata w.c. (jego sztabu). Pani J pojawiła się po czym zniknęła. Jej zeznania w konsekwencji spowodują wzrost kilku procent dla wc-kandydata. Za dwa m-ce, po wyborach, prokuratura umorzy postępowanie z powodu znikomego znaczenia czynu (a może innej nieświadomości), a wówczas wdzięczny wc-(nie daj Boże) prezydent (brr, aż mnie wstrząsnęło na samą myśl) załatwi mężowi Pani J tę placówkę w słonecznej Italii. Odpowiedz Link Zgłoś
jlengiew Re: Typowe dla Tuskolubów :-( 02.09.05, 14:57 Dobrze powiedziane. PS. Follow the money. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Tusk tu akurat nie jest winien: to KACZE INTRYGI. 02.09.05, 12:15 I TYPOWO KACZKOLUBNE reakcje na decyzje prokuratorsko-sadowe, bedace w sprzecznosci z interesem kaczym (vide: reakcje samej Kaczki na wyroki sadowe) Moze troche i Rokity - ten, w przeciwienstwie do Tuska, przystan i u Kaczek znajdzie, zreszta ma wprawe w takich zmianach orientacji:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Gdyby nie Komisja Śledcza 02.09.05, 12:18 to nie wiadomo jak by się skończyła "sprawa Rywina". Może tak jak ta ostatnia? ;-) he he Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Prokuratura jest fajna 02.09.05, 12:54 W Polsce dzięki dyspozycyjnej Prokuraturze i Prokuratorowi Napierskiemu mogę Tobie wsadzić kołek w dupsko i powiedzieć, że to zrobiłem nieumyślnie. Od dzisiaj dupsko zatkaj sobie korkiem bo ktoś może Tobie wsadzić kołek do dupska. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 12:08 pan.nikt napisał: > ALE JAJA!!!! > > Niech żyje dyspozycyjna prokuratura!!!! > > NIECH ŻYJE, NIECH ŻYJE, NIECH ŻYJE!!!!!!! Czy oni naprawde sadza ze sa bezkarni jak w prl-u ? Ja juz nie mam zadnych zludzen -zrodlo nieszczesc to nierozliczona przeszlosc. Zyjemy w panstwie "prezia" i "ksiezniczki" . Mafia rzadzi sie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk MAFIE to rzadza dzieki korupcji. A maja tyle, ze 02.09.05, 12:20 kupia sobie kazdy rzad. I juz w ostatnich 15 latach to w Polsce pokazaly :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam niezle niezle :D 02.09.05, 12:08 ale ryzykowne ze strony "niezaleznej" prokuratury... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Na każdą latarnię na Krakowskim:po 2 prokuratorów. 02.09.05, 12:08 Pluton wykonawczy: tutejsi forumowicze. Do roboty, chłopcy, dość tego trzaskania dziobem... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Jak za Bieruta, dyspozycyjna prokuraturka ! 02.09.05, 12:09 Komunistyczna prokuratura dyspozycyjna jak za Bieruta To najlepszy dowód że III RP trzeba rozp…ić i wprowadzić w to miejsce system oparty na prawie naturalnym. Powtórzę za B. Wildsteinem: system prawa pozytywistycznego (prawo = paragraf) trzeba ugrobić razem z jego gorliwymi wyznawcami i komunistycznymi popłuczynami w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jak za Bieruta, dyspozycyjna prokuraturka ! 02.09.05, 12:31 No, w końcu obecnie pełniący swe funkcje prokuratorzy studiowali w większości za czasów PRL, kiedy to uczono ich, że prawo to wola klasy panującej i instrument walki klasowej w ręku Partii. Na prokuratorów kierowano osoby nie tyle z dobrymi wynikami w nauce, co wyróżniające się w "działalności społecznej" oraz należące do "organizacji młodzieżowych". Kręgosłup polityczny i dyspozycyjność były o wiele ważniejsze od merytorycznej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 12:10 i bardzo dobrze,o to własnie chodziło w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol To morzenie może jeszcze zaszkodzićCimoszewiczowi 02.09.05, 12:23 wbrew intencjom Prokuratury. Polacy, chociaż to nie jest naród "orłów", nie są znowu tak głupi jak się wydaje tym, którzy ukręcili sprawie łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt bedzie z tego duzo g ... 02.09.05, 12:10 Prokuratura daje ciala, bedzie z tego duzy szum. Czekam na wypowiedz Nalecza. Odpowiedz Link Zgłoś
kprmx Re: bedzie z tego duzo g ... 02.09.05, 12:14 Czy wam sie wszystkim w glowach poprzewracalo? Dzieki takim krzykaczom jak Wy w tym kraju zyje sie tak a nie inaczej. Zamilknijcie w koncu, "reformatorzy oszolomy". Wyemigruje jak wygracie te wybory. Boze chron Polske Odpowiedz Link Zgłoś
beran [...] 02.09.05, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: bedzie z tego duzo g ... 02.09.05, 13:06 Szerokiej drogi Polityczny Niedouku! Proponuje Kierunek Białoruś! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_pl Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 12:14 panowie prokurtorzy, byle do pazdziernika. wtedy za kratki pojdziecie wraz z waszymi mocodawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Odważni ludzie w tej prokuraturze 02.09.05, 12:14 "Wprost" już 2 tygodnie temu zagroziło, ze kto podejmie taką decyzję - wyleci z roboty po wyborach. A choćby nawet Cimoszewicz został prezydentem, to SLD rządzić nie będzie, zaś prezydent prokuratura nie rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Odważni ludzie w tej prokuraturze 02.09.05, 12:26 Odważni(?),myślisz że nie ma lepszych fuch niż stanowisko prokuratura.Nie ma złej pracy,z wyjątkiem malo płatnej,a w firmach kluczyków,gudzowatych i innych krauzych za zasługi płaci się lepiej niż w prokuraturze.Co do szaletu,to nic nowego mieliśmy(mamy) jednego kłamcę pijaczka,to możemy miec kłamcę bufona i jednokomórkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Odważni bo nie ulegają szantażowi oszołomstwa 02.09.05, 12:49 Polscy hunwejbini ciągle obecni na forum. Jeden taki Indris powołuje się na autorytet "Wprost", a nie wie chyba małolat, że naczelny "Wprost" towarzysz Król to były członek KC PZPR odpowiedzialny za PROPAGANDĘ, chłoptasiu. W śród polskich hunwejbinów zapanowała akurat moda na bezmyślne szczekanie na jedynego rzeczowego kandydata. Argumenty zastępują inwektywy i wyzwiska. Ps. Zniknęła Anna J. poszukiwana teraz przez prokuraturę. Sugeruję zapytać posła-pułkownika służb specjalnych, czy nie wie gdzie jej szukać. Poza tym, proście Boga o zdrowie bo o rozum już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Odważni bo nie ulegają szantażowi oszołomstwa 02.09.05, 13:03 Właśnie tak myślę. "Wprost" nie jest dla mnie żadnym autorytetem, raczej wręcz przeciwnie. Ale jest dla mnie wpływowym wyrazicielem opinii skrajnych liberałów i Białego Domu. Dlatego je czytuję, na tej zasadzie, na jakiej za komuny księża czytywali Marksa i Lenina a partyjni lektorzy św Tomasza i encykliki papieskie. Przeciwnika warto znać. Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: Odważni bo nie ulegają szantażowi oszołomstwa 02.09.05, 14:05 za późno na pewno, ale dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
gexina Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 12:18 SKADNDAL Ciekawe ile Cimoszewicz musiał dać łapówki Prokuratorowi.... przecież to jest jawne robienie z ludzi Debili. Czy oni myślą że społeczeństwo jest głupie .... Te wszystkie umorzenia świadczą tylko o tym że sądy , prokuratura też są skorumpowane i wszycscy biorą w łapę ..... Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Co, kto obiecał rodzinie Jaruckich? 02.09.05, 12:44 Mnie ciekawi, co (kto?) obiecano Jaruckiej za tę szopkę?. Oskarży Cimoszewicza, OK.: my (POPiS?) dochodzimy do władzy wówczas pani...Wlasnie, co pani ,czy jej małżonek? Placówka? Stanowisko? Gdzie? Jakie? Nie oskarżam nikogo,ale głosno myslę. I myślę tez (naiwnie zapewne), że w razie sukcesu POPiS-u dziennikarze będa w sprawie dalszych losów rodziny Jaruckiej nie mniej dociekliwi, jak są dzisiaj, niestety zwykle jednostronnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 TERAZ BEDZIE PLUCIE NA PROKURATURE ...:P 02.09.05, 12:18 brygady Tuska i oszolomów juz startuja na forum z nowymi kubłami pomyj i jadu !! Odpowiedz Link Zgłoś
beran [...] 02.09.05, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Re: TERAZ BEDZIE PLUCIE NA PROKURATURE ...:P 02.09.05, 12:32 pokazles swoj poziom, dresiarzu Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 Co, tu mówi politbiuro wyborcze Cimoszewicza? 02.09.05, 13:03 nie pomyje, a gorącą smołe trzeba na nich lać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: TERAZ BEDZIE PLUCIE NA PROKURATURE ...:P 02.09.05, 13:18 vitek25 napisał: > brygady Tuska i oszolomów juz startuja na forum z nowymi kubłami pomyj i jadu ! > ! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Cześć Wiciu! To nie oszołomy chcą państwa praworządnego. To nie oszołomy chcą by politycy byli lepsi od litery prawa. Jest zupełnie na odwrót. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg SAMI SIE OPLULI,A WRECZ WYLALI WIADRO 02.09.05, 13:25 POMYJ NA SIEBIE.CUCHNA JAK STADO SKUNKSOW NA KILOMETR. Odpowiedz Link Zgłoś
ggmirw [...] 02.09.05, 12:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Gratulacje Towarzysze - jesteście koronnym dowodem 02.09.05, 12:19 że świnie w Folwarku Zwierzęcym mają się dobrze i są czyste jak rączki Cimokwasa :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Gratulacje Towarzysze - jesteście koronnym do 02.09.05, 12:22 ksiundz napisał: > że świnie w Folwarku Zwierzęcym mają się dobrze i są czyste jak rączki > Cimokwasa :)))) ksiundz ratuj mnie, doradz cos bo mnie mojo baba teraz to jak nic ruszy na warszawe..Boje sie ze zabijac bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Zaproponuj Alfredku autostop to może zmieni zdanie 02.09.05, 12:26 zresztą bić Kalwasa ? - jego mamusia natura wystarczająco obiła :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Zaproponuj Alfredku autostop to może zmieni z 02.09.05, 12:33 ksiundz napisał: > zresztą bić Kalwasa ? - jego mamusia natura wystarczająco obiła :)))))))) Loj ksiundz jak ona sie o tym dowi to ja nie wiem co to bedzie , oj co bedzie...ksiundz to nawet nie wi co ona zrobic potrafi jak ona sie zdynerwuje... Jo sie o niom boje ..ksiundz jak ja ij powim a tem autostopie to ona mnie powi ze ona to sie coly czos sie autostopuje .... Oj co to bedzie , co to bedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Nie martfuj siem Alfredku dobze byndzie, niechaj 02.09.05, 12:45 baba jedzie i zadek na drodze wytrzunśnie bo warto. Dzienki niej narodowe menu siem wzbogaci. Mielim szatkowano Kapuste, tera bendziem zakonszać jajeczniom "Kalwsówkom" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Zaproponuj Alfredku autostop to może zmieni z 02.09.05, 12:52 ksiundz napisał: > zresztą bić Kalwasa ? - jego mamusia natura wystarczająco obiła :)))))))) Pisał Jasienica(proroczo o Cimoszewiczu, przyjacielu Michnika m.inn.): "Bezkarność na szczytach stanowiła zjawisko moralnie oburzające, lecz w pełni logiczne i zrozumiałe. Skazanie któregokolwiek z magnatów stworzyłoby precedens dla wszystkich fatalny. Krąg raz na zawsze uprzywilejowanych bronił się przed rozrachunkiem. Zażegnywał upiora odpowiedzialności. Skwapliwie odpuszczał grzechy popełnione przez swoich ludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Cenię sobie "Łupaszkowego bandytę" jako jeden z 02.09.05, 13:05 nielicznych wiedział co pisał :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
enpe3 Polakom gratulujemy "Niezależnej" Prokuratury. 02.09.05, 12:19 Prokurator Zygmunt Kapusta: "Panie ministrze nie telefonowalibyście do Prokuratury Apelacyjnej w drażliwych sprawach tylko pod jednym warunkiem, jakby wam telefony z biurek pozabierać." Odpowiedz Link Zgłoś
bigwalus2 Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 12:21 Śmieszycie mnie jak mało kto. Wy wszyscy super śledczy i zwolennicy "prawicy" Po pierwsze sprawa Jaruckiej śmierdzi na 2 km. Fałszywki, fałszywe zeznania. I co jej za to grozi ? NIC No ale zostawmy Jarucką. Sprawa oświadczeń: No to skoro SUPER ŚLEDCZY z prawa chcą aby prokuratura wstrzynała dochodzenia i skazywała każdego kto popełni najmniejsze przestępstwo podatkowe to prosze bardzo. Zamontujemy kraty w drzwiach każdego. Tak w domu. BO nie wierze że któreś z was ani razu sie nie pomyliło. To czy Cimosz zrobił to celowo czy nie to inna sprawa. Ale nawet jeśli celowo to nie jest to poczwórne morderstwo z premedytacją. To pomyłka skarbowa nic wiecej. Jaka jest szkodliwośc społeczna czynu ? Żadna. Tak samo jak żadna jest szkodliwość gdy któreś z WAS się pomyli przy składaniu zeznania. Taka jest prawda.......... Odpowiedz Link Zgłoś
softeam Re: Prokuratura umorzyła śledztwo w sprawie oświa 02.09.05, 12:31 bigwalus2 napisała: > Śmieszycie mnie jak mało kto. > ... wstrzynała ... A to Ciebie nie śmieszy? W której to szkole tak uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk Drodzy forumowicze, opamiętajcie się troche 02.09.05, 12:21 Zastanawiam się dlaczego szanowni forumowicze zarówno z prawej jak i z lewej strony zamiast zachwalać swojego kandydata, przedstawiać jego program wyborczy, cały dzień zajmują się tylko obrażaniem konkurecncji. To jest chore zresztą jak cała tak chora Polska. Od razu zaznaczam że zupełnie nie interesuje mnie kto wygra wybory bo tak naprawdę nie ma Żadnego kandydata, który mógłby coś naprawić. Czy takim kandydatami są Tusk i Kaczyński, byli Aws-owcy którzy jedyną rzeczą która mogą się pochwalić to ucieczka z tonącego okretu AWS, szybkie przebranie się w inne stroje i udawanie że wszsytko jest ok?? Przecież oni byli już przy władzy i udowodnili że jedyne co potrafią to zrobić wielkie bagno. To samo dotyczy się Cimoszewicza, który też już miał swoją szanse. Z kolei jak prezydentem zostanie Pan technik rolnik Lepper to aż strach się bać co wtedy się stanie. A więc ludzie opamiętajcie się trochę, i przestancie obrażać sie nawzajem, czy nie lepiej jest przedstawić plusy swojego kandydata niż wieszać psy na innych??? głównie tyczy się to awsowych fanatyków, których jedynym ostatnio zajęciem jest cało dzienne siedzenie na forum i jak tylko nadaży się okazja to dogryzienie Cimoszce nawet jak komentowany artykuł zupełnie nie jest o nim, to samo tyczy się zwolenników Cimoszewicza. Pmyślcie troszke, myślenie nie boli!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Drodzy forumowicze, opamiętajcie się troche 02.09.05, 12:34 antypolityk napisał: > Zastanawiam się dlaczego szanowni forumowicze zarówno z prawej jak i z lewej > strony zamiast zachwalać swojego kandydata, przedstawiać jego program wyborczy, > cały dzień zajmują się tylko obrażaniem konkurecncji. To jest chore zresztą jak cała tak chora Polska. Bo niestety Polacy to głównie agresywni frustraci, niezadowoleni z życia, a fora internetowe szczególnie przywabiają frustratów i pieniaczy (nie wspominając o dyzurnych spod znaku wszechopolaków, ktorzy siedzą na róznych forach z polecenia). Wiekszość tych komentarzy to czysta nienawiść, pozbawiona jakiejkolwiek mysli, żenada po prostu. Pocieszam sie że normalni ludzie są jednak trochę inni. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszfeliks [...] 02.09.05, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Michnik syn mordercy wspomaga syna mordercy 02.09.05, 12:31 tomaszfeliks napisał: > Laicki socjalicta wspomaga liberalnego postkomuniste. > Michnik obudź się, czego Cię ten Satre nauczył! Nie prZesadzaj z tym tytułem. Też mi się nie podoba decyzja Prokuratury, ale żeby coś takiego pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
xr67 Co Ty pieprzysz? Jakiego mordercy? 02.09.05, 13:05 To że się Adasiowi od pałowania na UB w lewo przekręciło to nie znaczy że ojciec był mordercą... w każdym razie pierwszy raz słyszę (no w literaturze niejakiego Bubla można dużo wyczytać ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś