Dodaj do ulubionych

Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska

03.09.05, 07:40
Schetyna, ty może odpowiedz na pytanie czy PO jest za małżeństwami homo ? od odpowiedzi zawsze się wykręcacie... A po drugie jeśli ktoś chce mi zabrać kilkaset złoty rocznie (jak wy) - kwota wolna od podatku ok . 530 zł, + za jedzenie mam płacić VAT nie 3 czy 7 % , a 15 % - to taki ktoś to KOMUCH, a jeśli mówi tak jak wy, że "biedniejsi" sobie straty (polegające na podwyższeniu podatków biednieszym kosztem obniżenie bogatszym) zrekompensują przez zasiłki z pomocy społecznej to ja ci mówie BEZCZELNY KOMUCHU - WARA od mojej kasy !
Obserwuj wątek
    • jozef6 Kretyn popiera nieudacznika... 03.09.05, 08:03
      A cóż można powiedzieć o takim układziku?: "Jezus Maria"...
      • abba15 [...] 03.09.05, 09:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • almagus Re: Boski Kretyn popiera nieudacznika, pacholika 03.09.05, 11:12
          Niestety trzon PiS stanowi były ZChN największa zakała Solidarności, przemian,
          reform i ostoja tego tryka Rydyka. Tryk przewodnik owieczek.
          • mieloneczka pocałunek śmierci 03.09.05, 11:56
            • abba15 [...] 03.09.05, 11:59
            • wanda43 Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 14:16
              Amen i niech się ziści.
              • alfredkujot Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 14:56
                wanda43 napisała:

> Amen i niech się ziści.

Co smierc ? kogo ?

Polaka stoji przed problemami ktorych nie rozwiaze"niewidzialna reka rynku"
                Obserwujac polityke pzpr-sld ostatnich czterech lat do zauwazenia
                jest rozkradanie kraju na niespotykana w swiecie cywilizowanym skale.
                Wobec problemow demograficznych i braku jakichkolwiek rozwiazan,
                powaznego potraktowania problemu przez aktualnie rzadzacych -bo wyslanie
                mlodych ludzi w swiat jest tylko poglebuaniem problemow mozna mowic o celowym
                dzialaniu .
                Nie ma innego wyjasnienia - celowe, perfidne dzialanie
                na rzecz eliminacji narodu polskiego.
                Nie ma zadnego racjonalnego wyjasnienia braku dlugoplanowych
                dzialan na rzecz rozwoju spolecznego. Odnotowuje sie coraz szersze
                obszary nedzy, ubostwa -katastrofy spolecznej.
                Polacy sa wyobcowani we wlasnym kraju.
                Trzeba dziekowac Bogu ze maja w Rydzyku swoj glos. Ze moga mowic o ich
                odczuciach i bolaczkach. Dzielic sie obserwacjami i byc wysluchanym.
                Zaden system nie jest do zaakceptowania jesli nadrzednym celem dzialan
                nie jest dobro czlowieka."Uzdrawiana" polska gospodarka spowodowala
                choroby spoleczne, olbrzymie bezrobocie, upadek opieki zdrowotnej,
                szkolnictwa."Uzdrawianie" wygenerowalo obszary nedzy.Skazalo wielu na wegetacje
                Ludzie przystosowywani do zycia w innym systemie mieli sie odnalezc w nowym
                bez zadnego przgotowania. Stali sie zbyteczni.Niepotzrebni, nieekonomiczni itd.
                Faktem jest ze placimy stosunkowe wysokie podatki ktore nie trafiaja
                do potrzebujacych, pieniadze gina w worach bez dna zlodziejskiego systemu
                majacego swoje korzenie w prl-u. Polska jest najbardziej asocjalnym krajem w EU.
                Gdzie sa nasze podatki ? To nieubodzy i bezrobotni przejadaja, pochlania je
                system niewykwalifikowanych, niezaangazowanych darmozjadow -rzadzacych od
                najnizszego do najwyzszego szczebla.
                Polskie spoleczenstwo ma byc zatomizowane, niezdolne do buntu, pozbawione
                energii, apatyczne depresyjne-zdegenerowane.
                Swoboda z jaka dzialaja organizacje przestepcze w Polsce pozwala
                mowic o anarchi. Wprawdzie istnieje policja, sady, prokuratorzy ale ich
                dzialalnosc jest fasadowa. Faktycznie sluza represjonowaniu
                tzw normalnych zjadaczy chleba a wspolpracuja z organizacjami przestepczymi.
                Wyraznie jest to widoczne w sposobie z jakim sady traktuja przestepcow
                z organizacji mafijnej sld - brak podstaw do oskarzenia cimoszewicza jest
                takiego postepowania koronnym przykladem.
                Rozumiem Rydzyka choc nie wszystko mi sie podoba . Okazuje sie ze kosciol
                z jednej strony wykorzystuje sytuacje Polakow a z drugiej nie ma innej
                instytucji gdzie Polacy swobodnie mogliby sie wypowiadac. Glupio, madrze
                ciekawie i nie.Zadna inna instytucja tego Polakom nie zaoferowala.
                Rydzyk i jego radio jest takze glosem Polakow.Czy sie to komus podoba czy nie.
                • jasiuf Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 15:05
                  alfredkujot napisał:

> Rozumiem Rydzyka choc nie wszystko mi sie podoba . Okazuje sie ze kosciol
                  > z jednej strony wykorzystuje sytuacje Polakow a z drugiej nie ma innej
                  > instytucji gdzie Polacy swobodnie mogliby sie wypowiadac. Glupio, madrze
                  > ciekawie i nie.Zadna inna instytucja tego Polakom nie zaoferowala.

A za przeproszeniem czym się różni to forum od RM ?

Chyba tylko tym, ze GW pozwala na publikowanie wszelkich opinii, a RM tylko
                  bałwochwalczych w stosunku do o.dyrektora.

Wyobrażasz sobie, żeby ktoś zadzwonił do RM i zaczął wygadywać o Rydzyku takie
                  rzeczy jakie tutaj są o Michniku ?

Zaiste wielka to swoboda... do składania hołdów :)

Łubudubu
                  Łubudubu
                  Niech nam żyje
                  Prezes naszego klubu
                  Nieeeeeeeech żyyyyyyyyje naaaaaaammmm :)
                  • alfredkujot Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 15:13
                    jasiuf napisała:

> alfredkujot napisał:
                    >
                    > > Rozumiem Rydzyka choc nie wszystko mi sie podoba . Okazuje sie ze kosciol
                    > > z jednej strony wykorzystuje sytuacje Polakow a z drugiej nie ma innej
                    > > instytucji gdzie Polacy swobodnie mogliby sie wypowiadac. Glupio, madrze
                    > > ciekawie i nie.Zadna inna instytucja tego Polakom nie zaoferowala.
                    >
                    > A za przeproszeniem czym się różni to forum od RM ?

Roznic jest sporo. Np to ze u Rydzyka maja dostep do glosu ci ktorzy nie maja
                    do netu.
                    >
                    > Chyba tylko tym, ze GW pozwala na publikowanie wszelkich opinii, a RM tylko
                    > bałwochwalczych w stosunku do o.dyrektora.

Nie odnioslem takiego wrazenia.
                    >
                    > Wyobrażasz sobie, żeby ktoś zadzwonił do RM i zaczął wygadywać o Rydzyku takie
                    > rzeczy jakie tutaj są o Michniku ?

To mialo miejsce, swiat sie nie zawalil.Michnik jest postacia delkatnie mowiac
                    kontrowersyjna , zreszta tak jak rydzyk
                    >
                    > Zaiste wielka to swoboda... do składania hołdów :)

Nie widzialem skladania holdow,widzialem wielu zatroskanych Polakow .
                    >
                    > Łubudubu
                    > Łubudubu
                    > Niech nam żyje
                    > Prezes naszego klubu
                    > Nieeeeeeeech żyyyyyyyyje naaaaaaammmm :)

Tak za Michnika ?A moze to tekst pod zdjeciem michnika pijacego wodeczke z
                    czlowiekiem "honoru" kiszczakiem ?
                    • jasiuf Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 15:33
                      alfredkujot napisał:

> jasiuf napisała:
                      >
                      >> A za przeproszeniem czym się różni to forum od RM ?
                      >
                      > Roznic jest sporo. Np to ze u Rydzyka maja dostep do glosu ci ktorzy nie maja
                      > do netu.

A do forum Ci co nie mają telefonu - co to za argument !?

>> Chyba tylko tym, ze GW pozwala na publikowanie wszelkich opinii, a RM tylko
                      >> bałwochwalczych w stosunku do o.dyrektora.
                      >
                      > Nie odnioslem takiego wrazenia.
                      >>
                      >> Wyobrażasz sobie, żeby ktoś zadzwonił do RM i zaczął wygadywać o Rydzyku
                      >> takie rzeczy jakie tutaj są o Michniku ?
                      >
                      > To mialo miejsce

Poważnie ?
                      I co nawyzywali go od złodziei ? od zdrajców ?
                      Kazali mu oddać RM i TVT - bo przecież nie zbudował tego za własne pieniądze ?
                      Używali słów powszechnie używanych za obraźliwe ?
                      I tak kilkanaście razy dziennie ?

Jeśli tak to może zaczne tego słuchać - może być zabawnie :)
                      Moze nawet zadzwonie !? ;)

Polska jest krajem demokratycznym, w którym kazdy może wygadywac to na co ma
                      ochotę. Sugerowanie, że RM jest ostatnią ostoją wolności słowa jest grubym fałszem.
                      • alfredkujot Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 15:44
                        jasiuf napisała:

> alfredkujot napisał:
                        >
                        > > jasiuf napisała:
                        > >
                        > >> A za przeproszeniem czym się różni to forum od RM ?
                        > >
                        > > Roznic jest sporo. Np to ze u Rydzyka maja dostep do glosu ci ktorzy nie
                        > maja
                        > > do netu.
                        >
                        > A do forum Ci co nie mają telefonu - co to za argument !?

To powazny argument bo do netu dostep to nie tylko posiadanie
                        sprzetu ale i umiejatnosc poslugiwana sie.
                        Powiesz mi z wlasciwa sobie arogancja i arogancja - niech sie naucza.

>
                        > >> Chyba tylko tym, ze GW pozwala na publikowanie wszelkich opinii, a R
                        > M tylko
                        > >> bałwochwalczych w stosunku do o.dyrektora.
                        > >
                        > > Nie odnioslem takiego wrazenia.
                        > >>
                        > >> Wyobrażasz sobie, żeby ktoś zadzwonił do RM i zaczął wygadywać o Ryd
                        > zyku
                        > >> takie rzeczy jakie tutaj są o Michniku ?
                        > >
                        > > To mialo miejsce
                        >
                        > Poważnie ?

Powaznie. Dzwonily kobietki i mowily ze maja watpliwosci. Jedna obtancowala
                        Rydzyka . Sobie pogadali , wysluchal cierpliwie i sie wytlumaczyl.
                        Nawet przeprosil. Powaznie.

> I co nawyzywali go od złodziei ? od zdrajców ?
                        > Kazali mu oddać RM i TVT - bo przecież nie zbudował tego za własne pieniądze ?
                        > Używali słów powszechnie używanych za obraźliwe ?
                        > I tak kilkanaście razy dziennie ?

No tak czsto to znowu tez nie slucham . Ale Michnik nie mial potrzeby
                        wyjasnienia , odpowiedzenia na stawiane mu zarzuty.
                        >
                        > Jeśli tak to może zaczne tego słuchać - może być zabawnie :)
                        > Moze nawet zadzwonie !? ;)

No ja uwazam ze niektore sa godne uwagi . Nawet jesli sie nie zgadzam
                        czasami to uwazam ze nie bez znaczenia jest poznanie nastroju i trosk
                        olbrzymiej czesci tego spoleczenstwa.
                        >
                        > Polska jest krajem demokratycznym, w którym kazdy może wygadywac to na co ma
                        > ochotę. Sugerowanie, że RM jest ostatnią ostoją wolności słowa jest grubym
                        fałs
                        > zem.

A gdzie widzisz wolnosc slowa ? Pewnie trzeba sie potrudzic wsluchujac w wiele
                        wolnych slow ?
                        • jasiuf Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 16:05
                          alfredkujot napisał:

> To powazny argument bo do netu dostep to nie tylko posiadanie
                          > sprzetu ale i umiejatnosc poslugiwana sie.

To akurat jest argument
                          Ale dotyczy tylko forów internetowych.
                          Jest cała masa stacji radiowych, i gazet do których mozna dzwonić i pisać.
                          Każdy znajdzie takich, którzy mu przypasują.
                          RM jest jednym z wielu.

> Powiesz mi z wlasciwa sobie arogancja i arogancja - niech sie naucza.

No to chyba nie jestem arogancki bo to mi nawet nie przyszło do głowy :)

> No ja uwazam ze niektore sa godne uwagi . Nawet jesli sie nie zgadzam
                          > czasami to uwazam ze nie bez znaczenia jest poznanie nastroju i trosk
                          > olbrzymiej czesci tego spoleczenstwa.

Nastroje i troski tej części społeczeństwa są dobrze znane (komuniści do
                          więzienia, pedały do holandii, żydzi na madagaskar, a polacy do kościoła).

> A gdzie widzisz wolnosc slowa ? Pewnie trzeba sie potrudzic wsluchujac w wiele
                          > wolnych slow ?

Widzisz My Polacy składamy sie z leni i pracoholików, mądrych i głupich,
                          katolików i ateistów, pedałów i wszechpolaków i wszelkich innych maści. Znajdzie
                          się też troche żydów, a z czasem zacznie przybywac arabów i murzynów. Kazdy ma
                          jakiś punkt widzenia, każdy ma jakąś racje, a wszyscy mamy jedną Polskę.

Problem z o.Rydzykiem (i z Tobą też) polega na tym, że Wam nie wystarczy, że
                          możecie żyć tak jak chcecie. Wy koniecznie musicie innych zmusic do przyjęcia
                          Waszego punktu widzenia. A wszelkie próby krytyki odrzucacie jako mieszanie się
                          w Wasze wewnętrzne sprawy.

Dla mnie ksiądz i homoseksualista to taki sam niezrozumiały zboczeniec. Ale ja
                          nie próbuje żadnego z nich nawracać na moją "heteroseksualną normalność".
                          • alfredkujot Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 16:14
                            jasiuf napisała:

> Nastroje i troski tej części społeczeństwa są dobrze znane (komuniści do
                            > więzienia, pedały do holandii, żydzi na madagaskar, a polacy do kościoła).

Polecam : www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/09/2005.09.02.akt.m3u
                            >
                            > > A gdzie widzisz wolnosc slowa ? Pewnie trzeba sie potrudzic wsluchujac w
                            > wiele
                            > > wolnych slow ?
                            >
                            > Widzisz My Polacy składamy sie z leni i pracoholików, mądrych i głupich,
                            > katolików i ateistów, pedałów i wszechpolaków i wszelkich innych maści.
                            Znajdzi
                            > e
                            > się też troche żydów, a z czasem zacznie przybywac arabów i murzynów. Kazdy ma
                            > jakiś punkt widzenia, każdy ma jakąś racje, a wszyscy mamy jedną Polskę.
                            >
                            > Problem z o.Rydzykiem (i z Tobą też) polega na tym, że Wam nie wystarczy, że
                            > możecie żyć tak jak chcecie. Wy koniecznie musicie innych zmusic do przyjęcia
                            > Waszego punktu widzenia. A wszelkie próby krytyki odrzucacie jako mieszanie
                            się
                            > w Wasze wewnętrzne sprawy.

Nie wydaje mi sie ze masz jakikolwiek argument na to ze co mi zarzucasz.
                            To co piszesz o mnie :" Wam nie wystarczy, że
                            > możecie żyć tak jak chcecie. Wy koniecznie musicie innych zmusic do przyjęcia
                            > Waszego punktu widzenia. A wszelkie próby krytyki odrzucacie jako mieszanie
                            się
                            > w Wasze wewnętrzne sprawy."Mozesz swobodnie odniesc do michnika -jest
                            do udowodnienia i homoseksualistow takze.

>
                            > Dla mnie ksiądz i homoseksualista to taki sam niezrozumiały zboczeniec. Ale ja
                            > nie próbuje żadnego z nich nawracać na moją "heteroseksualną normalność".

I dobrze. Jest pewna sfera w zyciu spolecznym ktora jest wspolna i jest
                            systemem wzajemnych zaleznosci . Nie wydaje mi sie ze kiedykolwiek
                            byloby to tematem twoich refleksji.
                            Nie mysle o patologiach organizacji mafijnej pzpr-ub -sld .
                            • jasiuf Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 16:50
                              alfredkujot napisał:

> jasiuf napisała:
                              >
                              > Nie wydaje mi sie ze masz jakikolwiek argument na to ze co mi zarzucasz.
                              > To co piszesz o mnie :" Wam nie wystarczy, że
                              >> możecie żyć tak jak chcecie. Wy koniecznie musicie innych zmusic do
                              >> przyjęcia Waszego punktu widzenia. A wszelkie próby krytyki odrzucacie jako
                              >> mieszanie się w Wasze wewnętrzne sprawy."

> Mozesz swobodnie odniesc do michnika -jest do udowodnienia i homoseksualistow
                              > takze.

Słowo sie rzekło ("jest do udowodnienia") kobyłka u płota.
                              Udowodnij (wystarczy jakikolwiek przykład), ze jakikolwiek żądał od
                              jakiegokolwiek katolika aby porzucił katolicyzm.
                              Bo w drugą strone mogę wydłubac z sieci przykładów co niemiara (z pomysłami aby
                              wprowadzić obowiązek leczenia homoseksualizmu)

Najwyraźniej nie rozróżniasz dwu rzeczy:
                              1. Przedstawiania swojej racji
                              2. Wymuszania na innych porzucenia swojej racji

Średnio lubie Michnika - jego artykuły są na ogół rozwlekłe i mało konkretne.
                              Wielu wogóle nie przeczytałem. Ale nie pamietam aby kiedykolwiek nawoływał do
                              delegalizacji albo pozbawienia dóbr KK. A Ty sam osobiście (jak trzeba to
                              poszukam) na tym forum żądałeś aby Michnik "oddał gazetę", przestał pisac i
                              takie tam.

> I dobrze. Jest pewna sfera w zyciu spolecznym ktora jest wspolna i jest
                              > systemem wzajemnych zaleznosci . Nie wydaje mi sie ze kiedykolwiek
                              > byloby to tematem twoich refleksji.

No milusio - zaraz znowu sie dowiem, że jako osoba niewierząca żyje w strachu i
                              ciemnościach i jestem komuchem :(

Kolejny argument na poparcie mojej tezy - każdy kto nie je w niedziele wafelków
                              z definicji jest gorszy.

> Nie mysle o patologiach organizacji mafijnej pzpr-ub -sld .

Mafia to powiązania polityki (władzy) ze światem przestepczym. Mafia nie ma
                              poglądów ideologicznych. Mafia ma tylko interesy, a te równie dobrze robi się z
                              "komuchem", prawicowcem czy ksiedzem (BTW. w mafi włoskiej umoczonych było
                              trochę kleru).

Lewicowość jest mi jak najbardziej obca i wstrętna. Ja tylko protestuje przed
                              tak prymitywnymi podziałami jak:
                              SLD = zły
                              LPR (czy co tam wolisz) = dobry
                              Sądzę, ze wśród komunistów (przynajmniej na początku) było sporo ludzi, którzy
                              chcieli dobrze. Ale zaślepiła ich ideologia, w imie której dzilili ludzi na
                              swoich towarzyszy i wrogów klasowych. RM robi to samo - dzili Polaków na dobrych
                              (czyli katolików) i złych (czyli komuchów). I co dobrego dla nas ma z tego
                              wyniknąć ?
                              • alfredkujot Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 17:33
                                jasiuf napisała:

> alfredkujot napisał:
                                >
                                > > jasiuf napisała:
                                > >
                                > > Nie wydaje mi sie ze masz jakikolwiek argument na to ze co mi zarzucasz.
                                > > To co piszesz o mnie :" Wam nie wystarczy, że
                                > >> możecie żyć tak jak chcecie. Wy koniecznie musicie innych zmusic do
                                > >> przyjęcia Waszego punktu widzenia. A wszelkie próby krytyki odrzucac
                                > ie jako
                                > >> mieszanie się w Wasze wewnętrzne sprawy."
                                >
                                > > Mozesz swobodnie odniesc do michnika -jest do udowodnienia i homoseksuali
                                > stow
                                > > takze.
                                >
                                > Słowo sie rzekło ("jest do udowodnienia") kobyłka u płota.

Wejdz do archiwum wyborczej i poczytaj -poprostu.
                                Wyborcza o rydzyku , wyborcza o homoseksualizmie, pradzie rownosci itd.

> Udowodnij (wystarczy jakikolwiek przykład), ze jakikolwiek żądał od
                                > jakiegokolwiek katolika aby porzucił katolicyzm.

Tez wyborcza , szukaj ciemnogrod, zacofanie itp.

> Bo w drugą strone mogę wydłubac z sieci przykładów co niemiara (z pomysłami
                                aby
                                > wprowadzić obowiązek leczenia homoseksualizmu)

No z tym "eksperymentowali" nie tylko katolicy.
                                Uwazam ze nie ma co dlubac w osobowosci -to sie zle czesto konczy.
                                Ja moge mowic za siebie -nie zgadzam sie. Mysle ze nie tylko ja.
                                >
                                > Najwyraźniej nie rozróżniasz dwu rzeczy:
                                > 1. Przedstawiania swojej racji
                                > 2. Wymuszania na innych porzucenia swojej racji

Mowisz teraz o sobie ?
                                >
                                > Średnio lubie Michnika - jego artykuły są na ogół rozwlekłe i mało konkretne.
                                > Wielu wogóle nie przeczytałem.

Dlatego widze pewna trudnosc w porozumieniu sie z toba . Ja staram sie mowic o
                                tym co widzialem , czatalem, slyszalem, przezylem.

Ale nie pamietam aby kiedykolwiek nawoływał do
                                > delegalizacji albo pozbawienia dóbr KK.

Moze nie doslownie ale znane sa opinie o bogactwie kosciola instytucji, to
                                takze jest
                                dyskusyjne -nie fakt posiadania. Maja Polacy ciezki los, bo
                                z jednej strony kosciol z jego wieloma odcieniami a z drugiej postkomunistyczna
                                nomenklature majaca charakter mafii.Trwa walka o wplywy -o rzad dusz.
                                Mnie blizsza jest kultura chrzescijanska .

A Ty sam osobiście (jak trzeba to
                                > poszukam) na tym forum żądałeś aby Michnik "oddał gazetę", przestał pisac i
                                > takie tam.

Cytat poprosze . Moje slowa a nie twoje - co chetnie mi chcialbys zarzucic.
                                >
                                > > I dobrze. Jest pewna sfera w zyciu spolecznym ktora jest wspolna i jest
                                > > systemem wzajemnych zaleznosci . Nie wydaje mi sie ze kiedykolwiek
                                > > byloby to tematem twoich refleksji.
                                >
                                > No milusio - zaraz znowu sie dowiem, że jako osoba niewierząca żyje w strachu
                                i
                                > ciemnościach i jestem komuchem :(

Mowie nie bylo tematem twoich refleksji .Nic podobnego nie powiedzialem.
                                I nie mialem na mysli . Raczej ze kazdy z nas ma swoja sfere prywatna
                                i prawo do egoizmow, ale.....pod warunkiem wolnosc konczy sie tam gdzie
                                zniewalani sa inni . To odnosze do michnika i rydzyka ,i homoseksualistow
                                i nie tylko ;-)))Wolnosc to nie tylko dazenie do realizacji wlasnych
                                interesow , jesli zyje sie w czyms takim jak spoleczenstwo to istnieja wobec
                                tego spoleczenstwa obowiazki i umowy miedzypokoleniowe.W innym wypadku
                                nie ma szansy na przetrwanie rozwoj itp itd. to rozlegly problem dlatego staram
                                sie skrocic. Homo nie spelniaja pewnego warunku - nie przyczyniaja sie do
                                ciaglosci -nie maja dzieci , obciazen z tym zwiazanych , finansowych i nie
                                tylko.Nie sa takze zdrowym modelem rodzicow dla dzici adaptowanych.Ja wiem to
                                sie nie spodoba .
                                >
                                > Kolejny argument na poparcie mojej tezy - każdy kto nie je w niedziele
                                wafelków
                                > z definicji jest gorszy.

Nie inaczej, kazdy kto nie konsumuje gi-wi jest gorszy . Bo ta jest"
                                oswiecona "i "awangardowa"
                                >
                                > > Nie mysle o patologiach organizacji mafijnej pzpr-ub -sld .
                                >
                                > Mafia to powiązania polityki (władzy) ze światem przestepczym. Mafia nie ma
                                > poglądów ideologicznych. Mafia ma tylko interesy, a te równie dobrze robi się
                                z
                                > "komuchem", prawicowcem czy ksiedzem (BTW. w mafi włoskiej umoczonych było
                                > trochę kleru).
                                >
                                > Lewicowość jest mi jak najbardziej obca i wstrętna. Ja tylko protestuje przed
                                > tak prymitywnymi podziałami jak:
                                > SLD = zły
                                > LPR (czy co tam wolisz) = dobry
                                > Sądzę, ze wśród komunistów (przynajmniej na początku) było sporo ludzi, którzy
                                > chcieli dobrze. Ale zaślepiła ich ideologia, w imie której dzilili ludzi na
                                > swoich towarzyszy i wrogów klasowych. RM robi to samo - dzili Polaków na
                                dobryc
                                > h
                                > (czyli katolików) i złych (czyli komuchów). I co dobrego dla nas ma z tego
                                > wyniknąć ?

A michnik na ciemnogrod i "postepowych Europejczykow"

Co z tego moze wyniknac ;-)))
            • tim7 Re: pocałunek śmierci 03.09.05, 15:10
              Doskonałe porównanie. Mi również właśnie te słowa przyszły do głowy po tej
              informacji. Na miejscu Kaczora nie wiedziałbym czy się cieszyć. Ale jaki ma
              wybór ? Tak źle, i tak niedobrze...
          • doktorhabilitowany.1 Ja bym rzekl: "nieziemski kretyn":))) 03.09.05, 14:50
            Bo o.rydz wygaduje kosmiczne bzdury:)) To jedyny rydz co gorszy niz nic.
            • pe1 Rydzyk jest debilem 04.09.05, 03:06
              Gani homofobicznego ortodoksa Tuska i jego równie homofobiczne otoczenie,
              wyzywając ich od "pedałów", a popiera największego kryptopedała - Jarka
              Kaczyńskiego.
      • abba15 Re: Kretyn popiera nieudacznika... 03.09.05, 11:57
        jozef6 napisał: Re: Kretyn popiera nieudacznika...
        > A cóż można powiedzieć o takim układziku?: "Jezus Maria"...

Czemu ten UBecki śmieć
        skasował moją odpowiedź?
    • zibi1010 No to teraz Kaczce wzrosnie że hej!!!Tuskowi za 03.09.05, 08:43
      Brochwicza pewnie tez! W koncu pękło, że w wyniku "spisku" pułkowników z PO w
      sondazach "człowieczka z zasadami" przybyło cos koło 16 pkt.!!!(a ubylo rywalowi!!)
      • bladatwarz Czlowiek z zasadami nie wsadzil Brochwicza do ABW 03.09.05, 09:46
        Barcikowski sam go sobie wzial. Pewnie WuCet go poprosil.
        Ciekawe czy tak samo go prosil jak o prace dla meza Jaruckiej.
        • golota20 Re: Czlowiek z zasadami nie wsadzil Brochwicza do 03.09.05, 10:12
          > Ciekawe czy tak samo go prosil jak o prace dla meza Jaruckiej

wygra lepper
          • efg Lepper wygra - NA FUJARCE !!!! 03.09.05, 10:30
      • tricky2 Re: No to teraz Kaczce wzrosnie że hej!!!Tuskowi 03.09.05, 12:50
        Bzdety kolego, koszmarne bzdety. Masz jakiekolwiek pojęcie o sondażach?
    • lpr_rasta Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 08:46
      Nawet się nie ukrywają z tym, że z ambony popierają konkretnych polityków. I
      jeszcze temat cziczimanów! Porządni rasta po prostu na temat cziczimanów nic
      nie mówią. Jak czasem jeżdże na jakieś duże festiwale, to czasem się tam cziczi
      kręcą i nikt ich nie goni: niech se zobaczą trochę nornalnych ludzi i normalnej
      muzy z wartościami. Może się, hi hi, nawrócą.

He he, ojciec Rydzyk chyba już se znalazł temat zastępczy za Żyda. Teraz będzie
      nim czicziman.
      • pan.nikt Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 08:47
        Nie z ambony, a z radia.
        I każdemu wolno popierać kogo chce.
      • abba15 [...] 03.09.05, 09:09
      • bladatwarz Rasta lepiej pasuje do demokratow 03.09.05, 09:46
        PeDe Rasta.
        :)
        • doktorhabilitowany.1 Re: Rasta lepiej pasuje do demokratow 03.09.05, 14:14
          Ja tak tylko do twojego statusu, ze cie nudzi Jarucka... Przestalo byc to
          zabawne? Wielka wtopa to przestanmy o tym mowic? A moze niewygodnie jest
          powiedziec, ze atak na Cimoszewicza w taki sposob byl, mowiac eufemistycznie,
          bledem? Mozna nie lubic Cimosza, ale nalezy atakowac go z klasa. Inaczej tylko
          zyskuje.
        • wycizana_lipka Demoraści?!!! 03.09.05, 14:16
          To coś takiego jak pasztetutki?!!
      • js23 a co ksiądz ma mniej praw obywatelskich niż ty ? 03.09.05, 12:19

• alfredkujot a co ksiądz ma mniej praw obywatelskich niż ty? 03.09.05, 12:23
          js23 napisał:

Ma prawo i obowiazek !!!!!Ido dobrze ze z prawa korzysta, i dobrze ze
          wypelnia swoj obowiazek.

www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/09/2005.09.02.akt.m3u

• synziemi Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:07
      Popieram prawa obywatelskie na calej linii ale watpie czy ludzie beda sie zastanawiac na kogo glosowac opierajac sie na swoich pogladach na temat zwiazkow gejow i lesbijek. PO jest po prostu bardziej progresywne i dlatego zasluguje na wieksze poparcie niz PiS.
      • abba15 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:11
        synziemi napisał:
        > Popieram prawa obywatelskie na calej linii ale watpie czy ludzie beda sie zasta
        > nawiac na kogo glosowac opierajac sie na swoich pogladach na temat zwiazkow gej
        > ow i lesbijek. PO jest po prostu bardziej progresywne i dlatego zasluguje na w
        > ieksze poparcie niz PiS.

Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz
        Progresywne to mogą być ale progi podatkowe
        a tu PO akurat jest za podatkiem liniowym.
        • gut1 jeden zakompleksiony popiera drugiego 03.09.05, 09:16
          PROGRESJA, trudne słowo, to synonim, jeszcze trudniejsze słowo, słowa POSTĘP.
          więc PO może być progresywne w kwestiach różnych, nie tylko podatków.

PS.Co kaczor obiecał rydzykowi?
          • abba15 Re: jeden zakompleksiony popiera drugiego 03.09.05, 09:29
            gut1 napisała:
            > PROGRESJA, trudne słowo, to synonim, jeszcze trudniejsze słowo, słowa POSTĘP.
            > więc PO może być progresywne w kwestiach różnych, nie tylko podatków.
            > PS.Co kaczor obiecał rydzykowi?

Progresja to wzrastanie w sensie podnoszenia się
            Postępakom wszystko kojarzy się z postępem
            Pytam: jeśli ludożerca używa noża i widelca
            czy to jest postęp, czy postępactwo?
            • jasiuf Re: jeden zakompleksiony popiera drugiego 03.09.05, 10:11
              abba15 napisał:

> gut1 napisała:
              > > PROGRESJA, trudne słowo, to synonim, jeszcze trudniejsze słowo, słowa POS
              > TĘP.
              > > więc PO może być progresywne w kwestiach różnych, nie tylko podatków.
              > > PS.Co kaczor obiecał rydzykowi?
              >
              > Progresja to wzrastanie w sensie podnoszenia się

progresja stopniowe wzrastanie, postęp; stopniowe podwyższanie
              Etym. - łac. progressio 'postęp(owanie naprzód)' od progressus 'postęp' z p.p.
              od progredi 'iść naprzód'; pro- 'naprzód'; -gredi, zob. agresja.

> Postępakom wszystko kojarzy się z postępem

postępactwo - nie występuje w polszczyźnie - zapewne neologizm wymyślony przez
              jakąś skrajną i nieliczną grupke frustratów. Często spotykany zabieg
              socjotechniczny. Jeśli dyskutantowi brakuje argumentów, to wymyśla obelżywie
              brzmiące epitety, przekręca nazwisko, albo stara się opluć adwersarza.

> Pytam: jeśli ludożerca używa noża i widelca
              > czy to jest postęp, czy postępactwo?

To jest postęp oczywiście :)
              Używanie noża i widelca poprawia higienę, umożliwia kulturalną rozmowę przy
              posiłku, wzbogaca obyczaje i świetnie wpływa na sprawnośc manualną.
              • abba15 Re: jeden zakompleksiony popiera drugiego 03.09.05, 11:26
                asiuf napisała:
                > > Pytam: jeśli ludożerca używa noża i widelca
                > > czy to jest postęp, czy postępactwo?
                >
                To jest postęp oczywiście :)
                > Używanie noża i widelca poprawia higienę, umożliwia kulturalną rozmowę przy
                > posiłku, wzbogaca obyczaje i świetnie wpływa na sprawnośc manualną.

Chroń nas Boże od ludzi postępowych
                najpierw trzeba im wyleczyć głowy.
                Życzę ci aby ludożercy
                zjedli cię na śniadanie
                używając noży i widelcy
                będzie bardzo kulturalnie
                • jasiuf I tym sie różnimy :) 03.09.05, 11:52
                  abba15 napisał:

>>> Pytam: jeśli ludożerca używa noża i widelca
                  >>> czy to jest postęp, czy postępactwo?
                  >>
                  >> To jest postęp oczywiście :)
                  >> Używanie noża i widelca poprawia higienę, umożliwia kulturalną rozmowę przy
                  >> posiłku, wzbogaca obyczaje i świetnie wpływa na sprawnośc manualną.
                  >
                  > Chroń nas Boże od ludzi postępowych
                  > najpierw trzeba im wyleczyć głowy.
                  > Życzę ci aby ludożercy
                  > zjedli cię na śniadanie

Ty się boisz wszystkiego co wykracza poza Twoje ciasne rozumienie świata i
                  życzysz źle wszystkim o innych poglądach.

Ja znam swoją wartość i nie boję się o swoją przyszłość. A Ciebie po prosu mi
                  żal. Do końca życia będziesz czekał na cud, który się nie wydarzy, wyrzekając na
                  innych. Bez sensu :(

PS. A najgorsze co może Ciebie spotkać to spełnienie Twoich marzeń. Co zrobisz
                  gdy Twoi idole kiedyś tam dojdą do władzy i nic z tego co obiecują nie
                  zrealizują ? Co Ci pozostanie ?
                  • abba15 Re: I tym sie różnimy :) 03.09.05, 12:09
                    jasiuf napisała:
                    > Ty się boisz wszystkiego co wykracza poza Twoje ciasne rozumienie świata i
                    > życzysz źle wszystkim o innych poglądach.
                    > Ja znam swoją wartość i nie boję się o swoją przyszłość. A Ciebie po prosu mi
                    żal. Do końca życia będziesz czekał na cud, który się nie wydarzy, wyrzekając na
                    > innych. Bez sensu :(
                    > PS. A najgorsze co może Ciebie spotkać to spełnienie Twoich marzeń. Co zrobisz
                    > gdy Twoi idole kiedyś tam dojdą do władzy i nic z tego co obiecują nie
                    > zrealizują ? Co Ci pozostanie ?

Jestem przeciw postępactwu czyli np. aborcji i eutanazji. Choćby z tego powodu
                    życzę ci jak najlepiej. Gdyby była aborcja to nie byłoby cie na świecie, bo twoi
                    postępaccy rodzice by cię wyskrobali. Gdybyś przypadkiem uniknął skrobanki to
                    twoje postępackie dzieci by cię zeutanowali. Jak widzisz zawdzięczasz mi życie
                    czyli jestem twoim prawdziwym ojcem (abba). Módl się chłopcze. Ojcze nasz...
                    • jasiuf Re: I tym sie różnimy :) 03.09.05, 12:24
                      abba15 napisał:

> Jestem przeciw postępactwu czyli np. aborcji i eutanazji. Choćby z tego
                      > powodu życzę ci jak najlepiej. Gdyby była aborcja to nie byłoby cie na
                      > świecie, bo twoi postępaccy rodzice by cię wyskrobali. Gdybyś przypadkiem
                      > uniknął skrobanki to twoje postępackie dzieci by cię zeutanowali. Jak widzisz
                      > zawdzięczasz mi życie czyli jestem twoim prawdziwym ojcem (abba). Módl się
                      > chłopcze. Ojcze nasz...

Nie wiem czego w tych zdaniach więcej: nienawiści czy głupoty ?

Nie jesteś prawdziwym Polakiem bo nie potrafisz wysławiać sie po polsku.

Nie jesteś prawdziwym katolikiem bo wogóle nie rozumiesz przesłania chrześcijaństwa.

Z czasem będziesz musiał eskalować swoje epitety. Świat będzie coraz dalej
                      uciekał, a Ty zostaniesz daleeeeko z tyłu. I nikt się nawet nie obejrzy, żeby
                      splunąć. Bo nie warto :-P
                      • szydl0 Re: I tym sie różnimy :) 03.09.05, 14:19
                        czlowieku, zastanow sie czasem co mowisz. uwazasz ze wszystkie dzieci powstaja
                        przez... przypadek? zreszta pomysl - ktore dziecko bedzie bardziej szczesliwe:
                        powstale w wyniku wpadki, zamykajace drogi kariery matki i ojca, laczace czesto
                        ludzi nie do konca przekonanych do tego czy chca ze soba spedzic reszte zyczia,
                        czy moze dziecko zaplanowane, chciane, ktore sie urodzi u ludzi ktorzy sa na
                        pewnym poziomie spolecznym, potrafiacy zapewnic mu godny byt? i na przyszlosc
                        radze - nie obrazaj innych dyskutantow. to naprawde zaden argument
                      • xioncpb Re: I tym sie różnimy :) 03.09.05, 23:14
                        > Świat będzie coraz dalej
                        > uciekał, a Ty zostaniesz daleeeeko z tyłu

Zrozumieć trzeba że czasem postęp może oznaczać falstart, a co za tym idzie
                        wykluczenie z gry. Postęp w rozumieniu lewicy (począwszy od XVIII-wiecznej
                        rewolucji francuskiej, poprzez rewolucję bolszewików, rządy komunistów w
                        Europie Wsch. a skończywszy na dzisiejszym poparciu dla aborcji, eutanazji,
                        homoseksualizmu i innych wariactw) to zawsze był i będzie falstart, bo efekty
                        tych poglądów zawsze cofały świat wstecz.
                        • szydl0 Re: I tym sie różnimy :) 04.09.05, 00:48
                          co ma tu falstart do rzeczy to chyba najwieksi medrcy nie wiedza :). a co do
                          argumentacji - takie porownywanie nie ma jakiegokolwiek sensu. korzenie z gory
                          nie okreslaja czy dana idea jest zla czy dobra. zreszta: czy w takim razie
                          wyprawy krzyzowe i palenie czarownic na stosie bylo bardzo "postepowe"?
        • efg językoznawco - zajrzyj do słownika 03.09.05, 10:36
    • dankowalski No to Lechu będzie prezydentem. 03.09.05, 09:15
      Będziemy mieć Polske katolicką ale biedną, no cóż, jeżeli Polacy tak chcą.
      • behemot68 Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 09:29
        Nie ważne czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne żeby była katolicka - wyglądan na to, że wzorem Kaczora jest Goryszewski. Moim zdaniem Kaczorkom to zaszkodzi, chcę wierzyć, że wśród ich zwolenników też są rozsądni ludzie, a dla nich poparcie Rydzyka będzie jak pocałunek śmierci.
        • alfredkujot Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 09:42
          behemot68 napisał:

> Nie ważne czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne żeby była katolicka -
          wygl
          > ądan na to, że wzorem Kaczora jest Goryszewski. Moim zdaniem Kaczorkom to
          zaszk
          > odzi, chcę wierzyć, że wśród ich zwolenników też są rozsądni ludzie, a dla
          nich
          > poparcie Rydzyka będzie jak pocałunek śmierci.

No rozsadni popieraja pzpr-sld, nieprawdaz ?
          A zastanawiales sie jak to jest ze Bawaria taka konserwtywna,katolicka
          a najbogatszy land w BRD? A Berlin progresywny z burmistrzem homoseksualista
          "postepowym" ktory proponuje "oszczednosci" i ze szkol chce wyrugowac
          religie ma olbrzymie bezrobocie i jest jednym z najbiedniejszych landow ?

Czy mozna mowic w tym wypadku o zaleznosciach ?

Jeszcze raz bogata katolicka i konserwatywna Bawaria
          i Berlin biedny ale "postepowy".

• niebieskooki2 Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 10:40
            Religia nie ma nic wspólnego z zamożnością. Bawaria to jeden z
            najbiedniejszych landów w przeszłości.Wszystkie landy łożyły na biedaków z
            Bawarii.......Bawarczyy nie przechlali tych ogrmonych funduszy. Poprzez ich
            właściwe gospodarowanie , stali się najbogatszym landem.

Co do Brandenburgii której stolicą jest Berlin. Otóż żadne tam "lobby
            homoseksualne" nie zaszkodziło Berlinowi i reszcie landu. Berlin zaszkodził sam
            sobie budując full mieszkań na potęgę, ulegając nastrojom a nie patrząc na
            możliwości finansowe.Do tego trzeba dodać jescze lata komunizmu a skutkiem tego
            jest ogólne zacofanie Brandenburgii.
            Pis też nie patrzy na możliwości finansowe.Kro niby popierał podatek 50 % ?
            Katolickia partia......
            • alfredkujot Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 11:00
              niebieskooki2 napisał:

> Religia nie ma nic wspólnego z zamożnością. Bawaria to jeden z
              > najbiedniejszych landów w przeszłości.Wszystkie landy łożyły na biedaków z
              > Bawarii.......Bawarczyy nie przechlali tych ogrmonych funduszy. Poprzez ich
              > właściwe gospodarowanie , stali się najbogatszym landem.

No i nie tylko Bawaria. Patrz Irlandia- katolicka . Uboga byla jeszcze do
              niedawna.Okazuje sie ze faktor czlowiek i jego poziom moralny sprzyja
              rozwojowi...
              >
              > Co do Brandenburgii której stolicą jest Berlin.

Radzilbym ci ta informacje sprawdzic. Z moich wynika ze Berlin jest
              landem a stolica owszem ale stolica BRD.Wprawdzie chciano polaczyc
              kilka lat temu Oba landy tzn Berlin i Brandenburgie ale w referendum
              nie wyrazili Niemcy na to zgody.

Otóż żadne tam "lobby
              > homoseksualne" nie zaszkodziło Berlinowi i reszcie landu. Berlin zaszkodził
              sam
              >
              > sobie budując full mieszkań na potęgę, ulegając nastrojom a nie patrząc na
              > możliwości finansowe.Do tego trzeba dodać jescze lata komunizmu a skutkiem
              tego
              >
              > jest ogólne zacofanie Brandenburgii.

Pleciesz bzdury , problemy Berlina sa oczywiscie bardzo zlozone i napewno nie
              zwiazane z budowa full mieszkan-inaczej wybacz go..wno wiesz.

Brandenburgia ma problemy z neofaszystami -katolicyzm nie wystepuje albo gdy
              wystepuje to
              sladowych ilosciach.

> Pis też nie patrzy na możliwości finansowe.Kro niby popierał podatek 50 % ?
              > Katolickia partia......

tak...katolicka a jaka mialby byc w kraju w ktorych ponad 90% ludnosci
              deklaruje sie katolikami ?
              • szydl0 Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 14:33
                aha wiec prawo ma byc ustalane z gory ze wzgledu na katolikow. a te pozostale
                10% - to obywatele 2 kategorii??
              • sjoz Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 13:44
                > No i nie tylko Bawaria. Patrz Irlandia- katolicka . Uboga byla jeszcze do
                > niedawna.Okazuje sie ze faktor czlowiek i jego poziom moralny sprzyja
                > rozwojowi...
                > >

Popatrzylem na Irlandie. Byla uboga dopoki byla katalicka - teraz religijnosc w
                niej slabnie, a zamoznosc wzrasta
                • alfredkujot Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 15:14
                  sjoz napisał:

> > No i nie tylko Bawaria. Patrz Irlandia- katolicka . Uboga byla jeszcze do
                  > > niedawna.Okazuje sie ze faktor czlowiek i jego poziom moralny sprzyja
                  > > rozwojowi...
                  > > >
                  >
                  > Popatrzylem na Irlandie. Byla uboga dopoki byla katalicka - teraz religijnosc
                  w
                  > niej slabnie, a zamoznosc wzrasta

Klamiesz. Jest tak samo religijna , nic sie nie zmienilo .
                  Irlandia doskonale potrafila wykorzystac fundusze unijne ,
                  a i zostala wsparta przez Irlandczykow emigrantow z USA.
                  Polska szansy nie wkorzysta bo jestesmy rzadzeni przez zdrajcow i kryminalistow.
                  Cala ta banda traktuje Polske jak skarbiec w ktorym mozna bezkarnie krasc.
                  Nie interesuje tych degeneratow kraj, oni sie tylko oblowic chca.
                  Zeby wykorzystac szanse z przynaleznosci do EU potrzebni sa ludzie zaangazowani
                  chcacy cos zrobic dla kraju. Tymczasem skorumpowane bydlo nie dosc
                  ze jest oplacane przez to biedne spoleczenstwo to nie czuje sie zobowaiazane
                  do pracy za ktora jest oplacane.Bez wlasnych korzysci -dodatkowego zrodla
                  dochodow nie zrobia nic.
                  Taki Rosatti np byl urzednikiem oplacanym przez polskiego podatnika
                  zdobyl wiedze o zdobywaniu funduszy z EU na koszt podatnika -podkreslam, po
                  czym
                  zaczal na wiedzy ktora mial sluzyc ojczyznie prywatnie zarabiac"doradca "jest.
                  Nie pracuje dla Polski a dla siebie. Degenerat. W Hiszpani, Irlandii
                  nie do pomyslenia. Dlatego szanse Polski na to ze wykorzystamy szanse z
                  przynaleznosci do EU sa slabe. Nie z ta zdegenerowana gangrena zdrajcami i
                  sprzedawczykami.Tej mafii nie zalezy na Polsce. To sa psozyty i socjopaci nie
                  roznioacy sie poziomem moralnym od najgorszych bandziorow.
                  bagno .Urzednicy hiszpanscy walczyli o Hiszpanie i o fundusze rozwojowe,
                  Irlandczycy takze. Polska mafia z pzpr -kgb-sb -sld nie.
                  Nie dbaja o polskie intersy . Mafia oglupia Polakow i oszukuje tak jak ty
                  probujesz.
              • niebieskooki2 Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 16:30
                Pleciesz bzdury , problemy Berlina sa oczywiscie bardzo zlozone i napewno nie
                > zwiazane z budowa full mieszkan-inaczej wybacz go..wno wiesz.

Raczej ty gó..no wiesz.

• alfredkujot Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 16:38
                  niebieskooki2 napisał:

> Pleciesz bzdury , problemy Berlina sa oczywiscie bardzo zlozone i napewno nie
                  > > zwiazane z budowa full mieszkan-inaczej wybacz go..wno wiesz.
                  >
                  > Raczej ty gó..no wiesz.

No to jak jest? sprawdzles gnoju? Berlin jest stolica BRD czy Branbemburgii ?
                  A moze jednak stolica landu Brandenburgia jest Poczdam ?
                  Smieciu bezczelny. Jak sie czegos nie wie to sie mowi -przepraszam pomylilem
                  sie, albo sorry nie wiedzialem, a nie probuje deprecjonowac gowniarzu tych
                  ktorzy wiedza.

>
                • niebieskooki2 Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 16:50

Klamiesz. Jest tak samo religijna , nic sie nie zmienilo .

Taa nic. Oglądałeś może siostry Magdalenki albo dokument Seks w chłodnym
                  klimacie Chyba raczej nie. Czy w mega katolickim kraju puby są pełne a
                  większość bywalców jest pijana. Nic się nie zmieniło dalej twierdzisz. Czy w
                  katolickim kraju próbuje się zwiększać wiek do 23, jeżlei chodzi o prawo jazdy.
                  Z jakiego w powodu ? Plagi pijaństwa. Katolicka i rydzykopodobna Irlandia była
                  kiedyś terazmatki nie wywożą do zakonów córek za to że pocałowały chłopaka, czy
                  za to że są za ładne. 'Dziecko tyś taka ładna aniołeczek, jescze ktoś się skusi
                  i będzie jescze jedna morda do wyżywienioa" Tak mniej wiuecej tłumaczono niemal
                  dożywotnią izolacje w obozie psychopatycznych magadalenek. To są lata 70 a
                  nawet póżniejszym czasie takie rzeczy się działy. Teraz Iralndia przestała
                  wierzyć w zababony i od katolicyzmu również odchodzi. Więc gó..no wiesz.

tak...katolicka a jaka mialby byc w kraju w ktorych ponad 90% ludnosci
                  deklaruje sie katolikami ?

Katolicka nie znaczy zacofana ale w Polsce te dwa słowa jeżeli chdozi o partie
                  polityczne to mają jednakowe znaczenie. Która nowoczesna partia
                  proponuje 50 % podatek dl;a najbogatszych oraz mści się na kimś kto wyraża
                  poglądy inne niż Pis. (sprawa Rzepińskiego) Pisuar
                  to ciemnogród który sprowadzi nas do poziomu Albanii . Kaczorowi mówimy NIE
                  • alfredkujot Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 22:26
                    niebieskooki2 napisał:

>
                    > Klamiesz. Jest tak samo religijna , nic sie nie zmienilo .
                    >
                    > Taa nic. Oglądałeś może siostry Magdalenki albo dokument Seks w chłodnym
                    > klimacie Chyba raczej nie. Czy w mega katolickim kraju puby są pełne a
                    > większość bywalców jest pijana. Nic się nie zmieniło dalej twierdzisz. Czy w
                    > katolickim kraju próbuje się zwiększać wiek do 23, jeżlei chodzi o prawo
                    jazdy.
                    >
                    > Z jakiego w powodu ? Plagi pijaństwa. Katolicka i rydzykopodobna Irlandia
                    była
                    > kiedyś terazmatki nie wywożą do zakonów córek za to że pocałowały chłopaka,
                    czy
                    >
                    > za to że są za ładne. 'Dziecko tyś taka ładna aniołeczek, jescze ktoś się
                    skusi
                    >
                    > i będzie jescze jedna morda do wyżywienioa" Tak mniej wiuecej tłumaczono
                    niemal
                    >
                    > dożywotnią izolacje w obozie psychopatycznych magadalenek.

Na podstawie filmow dwoch chcesz gadac o Irlandii ?

EOT

To są lata 70 a
                    > nawet póżniejszym czasie takie rzeczy się działy. Teraz Iralndia przestała
                    > wierzyć w zababony i od katolicyzmu również odchodzi. Więc gó..no wiesz.
                    >
                    > tak...katolicka a jaka mialby byc w kraju w ktorych ponad 90% ludnosci
                    > deklaruje sie katolikami ?
                    >
                    >
                    > Katolicka nie znaczy zacofana ale w Polsce te dwa słowa jeżeli chdozi o
                    partie
                    > polityczne to mają jednakowe znaczenie. Która nowoczesna partia
                    > proponuje 50 % podatek dl;a najbogatszych oraz mści się na kimś kto wyraża
                    > poglądy inne niż Pis. (sprawa Rzepińskiego) Pisuar
                    > to ciemnogród który sprowadzi nas do poziomu Albanii . Kaczorowi mówimy NIE
                    • szydl0 Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 04.09.05, 23:50
                      alfredkujot napisał:

> Na podstawie filmow dwoch chcesz gadac o Irlandii ?

nie liczy sie ilosc, tylko jakosc. czasem 2 filmy potrafia byc bardziej
                      wartosciowe niz 1000 innych zrodel.
            • efg preciez to chciał facet powiedzieć 03.09.05, 11:38
          • behemot68 Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 10:46
            Świetny wywód, tyle, że Bawaria jest tak katolicka, że zamykają tam kościoły, zgadzam się, że zlikwidowanie religii w szkołach to temat zastepczy, ale skoro Kaczory tak chcą karmić głodne dzieci, to katecheci mogliby się zrzec wynagrodzeń na ten cel, czyż nie?
            Katolicka jest również Ameryka Południowa, nie jest to raczej kontynent wiodący w gospodarce, A o roli kościoła poczytaj sobie u Boya, zwróc uwagę, że pisał to przed wojną, a wszystko aktualne i nie pisz mi proszę o jego lwowskim epizodzie, tak sobie uprzedzam, żeby na wszelki wypadek wytrącić ci ten ulubiony argument radykalnych katoli. Wierz sobie co chcesz, tylko innych nie zmuszaj
            • alfredkujot Re: Lechu będzie prezydentem - Ratuuuuunku. 03.09.05, 11:17
              behemot68 napisał:

> Świetny wywód, tyle, że Bawaria jest tak katolicka, że zamykają tam kościoły,

Zdoniesien prasowych niemieckojezycznych wynika cos zupelnie innego.
              Zwlaszcza teraz gdy nastepca JPII jest jego przyjaciel pochodzacy z Bawarii :-)

z
              > gadzam się, że zlikwidowanie religii w szkołach to temat zastepczy, ale skoro
              K
              > aczory tak chcą karmić głodne dzieci, to katecheci mogliby się zrzec
              wynagrodze
              > ń na ten cel, czyż nie?

Z moich informacji wynika ze ksiza angazuja sie w pomoc najubozszym.

> Katolicka jest również Ameryka Południowa, nie jest to raczej kontynent
              wiodący
              > w gospodarce,

Katolicyzm AP ma inne tradycje .

A o roli kościoła poczytaj sobie u Boya, zwróc uwagę, że pisał t
              > o przed wojną, a wszystko aktualne i nie pisz mi proszę o jego lwowskim
              epizodz
              > ie, tak sobie uprzedzam, żeby na wszelki wypadek wytrącić ci ten ulubiony
              argum
              > ent radykalnych katoli. Wierz sobie co chcesz, tylko innych nie zmuszaj.

Ani mi sie sni kogokolwiek do czegokolwiek zmuszac.
              Boya sam bardzo lubie, cenie jego wklad w polska kulture ,takze
              za tlumaczenia literatury francuskiej z moim ulubionym "poszukiwaniem
              straconego czasu" na czele. Lubie felietony, "reflektorem w mrok"
              lubie "slowka" np.

Mysle ze polskie problemy aktualne jednak roznia sie od tych przedwojennych.
              Sa zlozone i nie da sie ich sprowadzic do "a fe ciemniacy katolicy od rydzyka"
              i "postepowi" sa znacznie bardziej zlozone.

• abba15 Re: No to Lechu będzie prezydentem. 03.09.05, 09:30
        dankowalski napisał:
        > Będziemy mieć Polske katolicką ale biedną, no cóż, jeżeli Polacy tak chcą.

Do tej pory mieliśmy bogatą, ale dla złodziei
        Mam nadzieję, że Kaczyński równiej podzieli!
      • bladatwarz Re: No to Lechu będzie prezydentem. 03.09.05, 09:33
        Do tej pory mielismy czerwona i zlodziejska, teraz bedziemy mieli moze normalna.
    • gniewek.113 GW popiera Cimocha i rodzinkę Kwaśniewskich. 03.09.05, 09:27
      To oczywiste. GW sprzedając się w zawoalowany sposób, stała się organem.
      • efg niestety, to prawda, organ popiera WC (dawniej OO) 03.09.05, 10:39
    • puuchatek Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:28
      js23 napisał:

> Schetyna, ty może odpowiedz na pytanie czy PO jest za małżeństwami homo ?

Każdy, kto umie czytać i czytuje gazety wie, że ludzie z PO opowiadali się
      przeciwko legalizacji "małżeństw homo". Mówił o tym jednoznacznie Tusk, mówił
      Rokita. Ojciec Dyrektor tosuje po prostu starą bolszewicką metodę: obrzucić
      kogoś g..nem, a coś zawsze się przyczepi.

> A po drugie jeśli ktoś chce mi zabrać kilkase
      > t złoty rocznie (jak wy) - kwota wolna od podatku ok . 530 zł, + za jedzenie ma
      > m płacić VAT nie 3 czy 7 % , a 15 % - to taki ktoś to KOMUCH (...)

Po pierwsze - 15% za jedzenie, ale też 15% od zarobków. Teraz płacisz od
      zarobków 19% (jeśłoi jesteś w pierwszym progu podatkowy, oczywiście).

Po drugie - jakbyście słuchali czegokolwiek poza Radiem Maryja i czytali
      cokolwiek poza Naszym Dziennikiem to może byście zauważyli, że WSZĘDZIE na
      świecie, gdzie obniżano podatki, bardzo szybko wychodziło to "na zdrowie"
      gospodarce i ludziom. Irlandia.

Po trzecie - demagodzy - PiS TAKŻE chce oniżyć podatki w sposób, który
      "najwięcej da najbogatszym", bo przeciętnemu Kowalskiemu obniżą z 19% na 18%, a
      najbogatsi zamiast 42% zapłacą bodajże 38% (PiS proponuje dwa progi podatkowe).

Po czwarte wreszcie - ale tego jak sądzę i tak nie zrozumiecie - ludzie mają się
      lepiej i są bogatsi nie wtedy, kiedy "państwo się o nich troszczy" (ściagając
      większe podatki w zamiana za - teoretycznie - lepszą opiekę socjalną), ale
      wtedy, kiedy jest normalnie działająca gospodarka. Jeśli ci "bogaci" będą
      płacili mniej podatków, to im się opłaci rozwijać firmy, zatrudniać ludzi, pchać
      gospodarkę do przodu. Propozycje lansowane w Radiu Maryja mają się tak do
      racjonalnej ekonomii jak krzesło elektryczne do krzesła.

Propozycje PiS są moim zdaniem za bardzo lewicowe - ale byłbym w stanie je
      zaakceptować. Tyle, że jeśli PiS wygra wybory poparciem "słuchaczy RM" to i tak
      będzie musiał odbijać w lewo, w stronę programu ekonomicznego LPR. A to jest
      katastrofa dla POlski.

"Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie".

Abba15 - wybacz, ale mam wrażenie, że to "15" w Twoim nicku to albo wiek, albo
      iloraz inteligencji...
      • abba15 [...] 03.09.05, 09:35
      • monster1972 dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 09:35
        ludziki naprawde niewiele z tego wszystkiego łapia...

np. tzw. normalni.. pojda za partia potepiajaca zwiazki homo, chocby
        reszta "programu" tej partii byla totalnie do dupy (o ile ktorakolwiek partia
        ma jakikolwiek program, ale to juz inna bajka).

rolnicy pojda za andrju tredowatym (leper:-)) choc klamie im w zywe oczy

itp itd

a nikt sie nie zastanowi..

wybory to jest jest sprawa programow, planow, uczciwosci czy jakichkolwiek norm

to zwykly konkurs "pieknosci" polaczony z wzajemnym obrzucaniem sie gownem na
        zasadzie... moze nie jest winny, ale przeciez nikt nie przeczyta sprostowania
        malym drukiem na 20 stronie:-)

dno dno po trzykroc dno

brzydze sie politykami

sa gorsi niz kur*y

sprzedadza najlepszego kumpla za 2% poparcia, a pozniej i tak nie robia tego co
        obiecali

-----

dlatego nie zdziwie sie, ze zaglosuje mniej niz 40% -
        • kapusniaczek41 Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 10:35
          pod jednym warunkiem, że będziemy mieli możliwości pilnowac wykonywania tych
          szczytnych programów!
          Każde ugrupowanie rzuca nam kiełbasy wyborcze tylko do dnia wyborów, a później
          zapomina o perełkach swych obietnic.
          Chciałbym spotykać się z takim obiecującym wiele posłem i mieć możliwość
          odwołania go gdy zacznie odchodzić od obietnic.
          Kolejne moje doświadczenie, to ludzie najzamożniejsi w znacznie mniejszym
          stopniu zarobione pieniądze inwestują, niż wydają na coraz bardziej wystawne
          życie, a wielu wyprowadza pieniądze z kraju i lokuje w zagranicznych rajach
          podatkowych. Podatek liniowy nie jest korzystnym w takim bananowym kraju, jakim
          jest nasz. Życzyłbym skorzystania z zapomóg socjalnych tym, którzy tak gardłują
          za podatkiem, który obniży standart życia najbiedniejszym.
          • efg Bo nie tylko o podatki chodzi ..... 03.09.05, 10:46
            Jest tak jak mówisz, bo u nas jest zasada, "zarobić, ale nie za dużo" bo w
            przeciwnym wypadku ma sie na karku rózneych wydrwigroszy w rodzaju Urzedów
            Skarbowych np. i innych cwaniaków którzy chca np. łapówek..
          • swoboda_t Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 12:02
            "wielu wyprowadza pieniądze z kraju i lokuje w zagranicznych rajach
            podatkowych" - bo podatki są w Polsce za wysokie. Jak będą odpowiednio niskie,
            to pieniądze zostaną w kraju. I tak łopatologiczny przykład-jak obrzydliwie
            bogaty polski przedsiębiorca kupi sobie za zaoszczędzone na podatkach pieniadze
            nowe auto superluksusowe, typu Focus albo Golf, to zarobi dealer, sprzedawca,
            serwisant i wielokrotnie fiskus. Jak sobie wynajmie opiekunkę od dziecka, albo
            sprzątaczkę, to kobieta zarobi. Jak państwo te pieniądze mu zabierze w formie
            podatków, to spzredawca, mechanik i opiekunka nie zarobią, ale za to będzie
            więcej kasy do pzrewalenia na kolejną aferę typu komputeryzacja ZUS, albo jakiś
            przywileje dla urzędników. To teraz, nasi drodzy, bardzo drodzy socjaliści, co
            jest lepsze dla przeciętnego obywatela, gospodarki, dla Polski??
            • js23 Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 13:17
              > "wielu wyprowadza pieniądze z kraju i lokuje w zagranicznych rajach
              > podatkowych" - bo podatki są w Polsce za wysokie. Jak będą odpowiednio niskie,
              > to pieniądze zostaną w kraju.

taa, a może podpowiedz mi jak pracownik najemny płacący obecnie 30 albo 40 % stawkę PIT , może "wyprowadzić" pieniądze do zagraniczenj oazy podatkowej :-)

ale załóżmy że istnieje ktoś kto ma możliwość rzeczywiście wyprowadzić kasę za granicę to JUŻ nie płaci podatków w kraju, tym bardziej nie będzi płacił nawet tych marnych 15 % jeśli może niepłacić NIC - logiczne ?

>Jak państwo te pieniądze mu zabierze w formie
              > podatków, to spzredawca, mechanik i opiekunka nie zarobią

a możesz powiedzieć kto NIE ZAROBI jeśli państwo zabierze komuś kto obecnie zarabia 800 zł/mc , tych kilkaset złotych ?

to jest przelewanie z jednej szklanki do drugiej... państwo ściągnie tyle samo pieniędzy , różne będą tylko podmioty płacące podatki
              • jasiuf Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 13:32
                js23 napisał:

>> "wielu wyprowadza pieniądze z kraju i lokuje w zagranicznych rajach
                >> podatkowych" - bo podatki są w Polsce za wysokie. Jak będą odpowiednio
                >> niskie, to pieniądze zostaną w kraju.
                >
                > taa, a może podpowiedz mi jak pracownik najemny płacący obecnie 30 albo 40 %
                > stawkę PIT , może "wyprowadzić" pieniądze do zagraniczenj oazy podatkowej :-)
                >
                > ale załóżmy że istnieje ktoś kto ma możliwość rzeczywiście wyprowadzić kasę za
                > granicę to JUŻ nie płaci podatków w kraju, tym bardziej nie będzi płacił nawet
                > tych marnych 15 % jeśli może niepłacić NIC - logiczne ?

Nie nielogiczne.

Założenie firmy w raju podatkowym i jej prowadzenie nie jest całkiem darmowe
                (założenie to koszt ca $100-$200, koszty utrzymania są już bardziej zróżnicowane
                ale też należy się liczyć z koniecznością wydania kilkuset USD rocznie).

Do tego dochodzą komplikacje wynikające z konieczności wystawiania dokumentów,
                transferu pieniędzy, etc... Przy 40% podatku opłacalność takich zabiegów jest
                bardzo wysoka. Przy 15% drastycznie maleje. W większości przypadków okaże się
                zwyczajnie nieopłacalna.

>> Jak państwo te pieniądze mu zabierze w formie
                >> podatków, to spzredawca, mechanik i opiekunka nie zarobią
                >
                > a możesz powiedzieć kto NIE ZAROBI jeśli państwo zabierze komuś kto obecnie
                > zarabia 800 zł/mc , tych kilkaset złotych ?

Nie zabierze kilkuset złotych.
                Nie rób z PO idiotów. Pozbawienie ludzi najmniej zarabiających kilkuset złotych
                rocznie zmiotło by rząd w kilka chwil.

BTW. Artykuły pierwszej potrzeby mają bardzo małą tzw.: elastycznośc popytu.
                Oznacza, to że są mało podatne na wahania siły nabywczej. Np.: soli kuchennej
                sprzedaje się tyle samo bez względu na to czy kosztuje 1 czy 5 zł za kilogram.
                Natomiast dobra i usługi "nie_niezbędne" (kultura, ubezpieczenia, rozrywka,
                etc...) są bardzo wrażliwe na zmianę zamożności społeczeństwa. Co w Polsce widac
                jak na dłoni.

> to jest przelewanie z jednej szklanki do drugiej... państwo ściągnie tyle samo
                > pieniędzy , różne będą tylko podmioty płacące podatki

Autorzy koncepcji podatku liniowego liczą, na zwiększenie inwestycji i wzrost
                gospodarczy. Na tym polega różnica pomiędzy koncepcją socjalistyczną
                ("sprawiedliwe" dzielenie biedy), a liberalną (zwiększenie zamożności). Tu znowu
                odsyłam do literatury ekonomicznej. Zależności makroekonomiczne są wielce
                skomplikowane, a do tego mają duży bezwład.
                • js23 Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 13:53
                  > Założenie firmy w raju podatkowym i jej prowadzenie nie jest całkiem darmowe
                  > (założenie to koszt ca $100-$200, koszty utrzymania są już bardziej zróżnicowan
                  > e
                  > ale też należy się liczyć z koniecznością wydania kilkuset USD rocznie).
                  >
                  > Do tego dochodzą komplikacje wynikające z konieczności wystawiania dokumentów,
                  > transferu pieniędzy, etc... Przy 40% podatku opłacalność takich zabiegów jest
                  > bardzo wysoka. Przy 15% drastycznie maleje. W większości przypadków okaże się
                  > zwyczajnie nieopłacalna.

podpowie mi ktoś jak PRACOWNIK NAJEMNY może płacić podatki w "raju podatkowym" - to jest NIEMOŻLIWE

jeśli już to przedsiębiorca - ale oni już od jakiegoś czasu mogą się rozliczać (jeśli płacą PIT) wg ryczałtowej stawki 19 %...

> Nie zabierze kilkuset złotych.
                  > Nie rób z PO idiotów. Pozbawienie ludzi najmniej zarabiających kilkuset złotych
                  > rocznie zmiotło by rząd w kilka chwil.

PO nie zdementowała informacji PIS, ani GW w których twierdzono że PO likwiduje WSZYSTKIE ULGI czyli w tym KWOTĘ WOLNĄ OD
                  OPODATKOWANIA - obecnie jkakieś 530 zł

załóżmy teoretycznie że żarabiam 800 zł miesięcznie - to daje rocznie 800 X 12 = 9600 zł

podatek wg obecnych reguł: [9600 x 19 % ] - 530 zł = 1294 zł

podatek wg PO [9600 x 15 % ] = 1440 zł

PAŁCĘ WIĘCJE o 146 zł !!!!

do tego dochodzi podwyższenie VATu na żywność

> Autorzy koncepcji podatku liniowego liczą, na zwiększenie inwestycji i wzrost
                  > gospodarczy. Na tym polega różnica pomiędzy koncepcją socjalistyczną
                  > ("sprawiedliwe" dzielenie biedy), a liberalną (zwiększenie zamożności). Tu znow
                  > u

przepraszam Cię bardzo , ale to co napisałeś wyżej to bełkot/frazesy dla ćwierćinteligentów - taki liberalny populizm...

i nie wiem jak obniżenie osobom fizycznym (pracownikom najemnym) podatku dochodowego może przełożyć się na inwestycje, przecież oni sami pracują "u kogoś"

> odsyłam do literatury ekonomicznej. Zależności makroekonomiczne są wielce
                  > skomplikowane, a do tego mają duży bezwład.

jeśli już polecasz to poproszę o konkrety - a nuż polecisz mi coś czego nie czytałem :-)
                  • jasiuf Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 14:31
                    js23 napisał:

> podpowie mi ktoś jak PRACOWNIK NAJEMNY może płacić podatki w "raju podatkowym"
                    > - to jest NIEMOŻLIWE

samozatrudnienie

> jeśli już to przedsiębiorca - ale oni już od jakiegoś czasu mogą się rozliczać
                    > (jeśli płacą PIT) wg ryczałtowej stawki 19 %...

Nie każdy, a w każdym razie nie ci o których Ci chodzi.
                    www.biznespartner.pl/index.php?id=450
                    > PO nie zdementowała informacji PIS, ani GW w których twierdzono że PO
                    > likwiduje WSZYSTKIE ULGI czyli w tym KWOTĘ WOLNĄ OD
                    > OPODATKOWANIA - obecnie jkakieś 530 zł

Parę dni temu na Onecie lub GW była wypowiedź Rokity w tej sprawie.
                    Powiedział to co napisałem, że po uzyskaniu dostępu do danych oszacują dokładnie
                    skutki wprowadzenie takich, a nie innych podatków. Powiedział wtedy o zachowaniu
                    jakiejś formy ochrony najmniej zarabiających. Konkretów nie podał bo (co już
                    wielokrotnie podkreślałem) ma to wynikać z OBLICZEŃ, a nie DOKTRYNY.

> przepraszam Cię bardzo , ale to co napisałeś wyżej to bełkot/frazesy dla
                    > ćwierćinteligentów - taki liberalny populizm...

To, że czegoś nie rozumiesz nie oznacza, że to nie działa.
                    Wynika to z obiektywnego charakteru praw ekonomii.

Oczywiście możesz to łatwo obalić - wskaż jakikolwiek, kraj, w którym
                    wprowadzenie podatku liniowego spowodowałoby pogorszenie sytuacji gospodarczej.

> i nie wiem jak obniżenie osobom fizycznym (pracownikom najemnym) podatku
                    > dochodowego może przełożyć się na inwestycje, przecież oni sami pracują
                    > "u kogoś"

Podatek liniowy "3x15%" nie polega na obniżeniu podatku osobom fizycznym, tylko
                    na obniżeniu WSZYSTKICH podatków. Samo obniżenie podatku dla osób fizycznych nie
                    miałoby sensu.

> jeśli już polecasz to poproszę o konkrety - a nuż polecisz mi coś czego nie
                    > czytałem :-)

www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial_s&q=podatek+liniowy&btnG=Szukaj&lr=
                    • js23 Re: dobrze prawisz kolego:-) 03.09.05, 19:53
                      > samozatrudnienie

chyba żartujesz, jeszcze raz powtórze - jeśli ktoś mógł wykonać ten manewr - to JUŻ to zrobił

> Nie każdy, a w każdym razie nie ci o których Ci chodzi.
                      > www.biznespartner.pl/index.php?id=450

masz na myśli naciągaczy udających, że prowadzą "działalność gospodarczą" ? bo ja miałem na myśli prawdziwych przedsiębiorców

> > PO nie zdementowała informacji PIS, ani GW w których twierdzono że PO
                      > > likwiduje WSZYSTKIE ULGI czyli w tym KWOTĘ WOLNĄ OD
                      > > OPODATKOWANIA - obecnie jkakieś 530 zł
                      >
                      > Parę dni temu na Onecie lub GW była wypowiedź Rokity w tej sprawie.
                      > Powiedział to co napisałem, że po uzyskaniu dostępu do danych oszacują dokładni
                      > e
                      > skutki wprowadzenie takich, a nie innych podatków. Powiedział wtedy o zachowani
                      > u
                      > jakiejś formy ochrony najmniej zarabiających. Konkretów nie podał bo (co już
                      > wielokrotnie podkreślałem) ma to wynikać z OBLICZEŃ, a nie DOKTRYNY.

obliczenia są proste jak konstrukcja cepa - jeśli nie utrącą kwop powiększy się dziura budżetowa - a kryteria konwergerncji, jewro "trzeba" wprowadzać

> To, że czegoś nie rozumiesz nie oznacza, że to nie działa.
                      > Wynika to z obiektywnego charakteru praw ekonomii.

jeśli byś maiał coś wspólnego z ekonomią - to byś wiedział że stwierdzenie że coś jest "obiektywne" występuje na większych poziomach konkretności - a tak to najwyżej jest frazes

> Oczywiście możesz to łatwo obalić - wskaż jakikolwiek, kraj, w którym
                      > wprowadzenie podatku liniowego spowodowałoby pogorszenie sytuacji gospodarczej.

a czy ja gdzieś napisałem że nie chcę wprowadzenia podatku liniowego - nie przypominam sobie...

podatek liniowy TAK - ale nie w stylu - obniżmy jednym a podnieśmy innym NA TO NIE MA ZGODY - zresztą to absurd - jak napisałem wcześniej przelewania z jednej szklanki do drugiej [i jeśli dobrze pmiętam to podobnego przykładu na tą "reformę" użył Sadowski z CA Smitha]

> Podatek liniowy "3x15%" nie polega na obniżeniu podatku osobom fizycznym, tylko
                      > na obniżeniu WSZYSTKICH podatków. Samo obniżenie podatku dla osób fizycznych ni
                      > e
                      > miałoby sensu.

o CIt nic nie mówiłem - zresztą jesli już można coś zasugerować to podatek obrotowy zamiast CIT były o niebo lepszy - skończyły by się wreszcie "szkolenia dłubana w nosie" , zakupy "know-how" , zkupy "marek" itd

> www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl-PL%3Aofficial_s&q=podatek+liniowy&btnG=Szukaj&lr=

konkrety, konkrety
        • sjoz Re: dobrze prawisz kolego:-) 04.09.05, 15:05
          > np. tzw. normalni.. pojda za partia potepiajaca zwiazki homo, chocby
          > reszta "programu" tej partii byla totalnie do dupy (o ile ktorakolwiek partia
          > ma jakikolwiek program, ale to juz inna bajka).
          >
          Dokladnie w ten sposob sie to odbylo przy ostatnich wyborach w "dojzalej
          demokracji" USA. Reprezentujacy wylacznie interesy bogatych korporacji Bush
          zostal wybrany glosami religijnej biedoty, ktora zastraszyl widmem malzenstw
          homoseksualnych. Nasze spoleczenstwo nie mniej ciemne, wiec tez sie ten sam
          trick powinien Giertychom/Kaczynskim udac.
          • alfredkujot Re: dobrze prawisz kolego:-) 04.09.05, 15:46
            sjoz napisał:

> > np. tzw. normalni.. pojda za partia potepiajaca zwiazki homo, chocby
            > > reszta "programu" tej partii byla totalnie do dupy (o ile ktorakolwiek pa
            > rtia
            > > ma jakikolwiek program, ale to juz inna bajka).
            > >
            > Dokladnie w ten sposob sie to odbylo przy ostatnich wyborach w "dojzalej
            > demokracji" USA. Reprezentujacy wylacznie interesy bogatych korporacji Bush
            > zostal wybrany glosami religijnej biedoty, ktora zastraszyl widmem malzenstw
            > homoseksualnych. Nasze spoleczenstwo nie mniej ciemne, wiec tez sie ten sam
            > trick powinien Giertychom/Kaczynskim udac.

Gietrychy i kaczynscy to te bogate korporacje ?
            Sprobuj nazwac ktore bogate korporacje reprezentuje Kaczynski albo Gietrych?
            Ciemne spoleczenstwo? A kto "pracowal" nad tym spoleczenstwem zeby czasem
            nie stalo sie nieciemne ? Kto oglupial trzy generacje Polakow
            wprowadzajac "postep" w zycie ? Kto degenerowal ten kraj i ludzi ?
            Teraz ta sama banda psychopatow nie nazywa sie pzpr ale sld i znowu chca
            wprowadzac "postep". Homoseksualisci nie interesuja przecietnego Polaka
            poprostu . Polacy zdaja sobie juz sprawe kim jesz pzpr-sld.
            Zdrajcy , sprzedawczki , oszusci i manipulatorzy.Polska "ciemota"zrobila duzy
            blad i kosciol takze . Nauki kosciola przyczynily sie do tego ze
            to bydlo pzpr-owskie jaruzelski , kiszczak,urban, i wielu innych nie zabito.
            Tak jak sie eliminuje robactwo i pasozytow- inicestwia .
            Nie powieszono na latarniach, dano im szanse . I co zrobili ?
            Wycieraja sobie mordy kosciolem i JPII, kpia z katolikow.
            Okradaja . Zbieraja kosciol i Polcy owoce wspanialomyslonosci.Niestety.

• js23 mała riposta 03.09.05, 12:36
        1.

> Każdy, kto umie czytać i czytuje gazety wie, że ludzie z PO opowiadali się
        > przeciwko legalizacji "małżeństw homo". Mówił o tym jednoznacznie Tusk, mówił
        > Rokita. Ojciec Dyrektor tosuje po prostu starą bolszewicką metodę: obrzucić
        > kogoś g..nem, a coś zawsze się przyczepi.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2897531.html
        Tusk "Pytany, czy na miejscu Lecha Kaczyńskiego zakazałby Parady Równości, odpowiedział, że homoseksualiści muszą mieć pełnię praw obywatelskich. "Jeśli dopuszcza się do demonstracji pełnych przemocy, które mieliśmy choćby niedawno, to nie widzę powodu, dla którego można by zabraniać takich demonstracji" - mówił. "Co nie znaczy równouprawnienia związków homoseksualnych. Na to mojej zgody nie będzie" - zastrzegł."

powiedział, że nie będzie "równouprawnienia" - a contrario nie wyklucza to jakiejś formy prawnego uregulowania takich "związków"

masz link do wypowiedzi gdzie jasno Tusk powiedział - żadnych ustaw o "związkach partnerskich" , "żadnych nowych prawnych regulacji w kwestii homoseksualistów" ?

a wiesz dlaczego Tsuk się jasno nie wypowiada ? może liczy na głosy naszych homo ?

2.
        > Po pierwsze - 15% za jedzenie, ale też 15% od zarobków. Teraz płacisz od
        > zarobków 19% (jeśłoi jesteś w pierwszym progu podatkowy, oczywiście).

PO nie zdementowała informacji PIS, ani GW w których twierdzono że PO likwiduje WSZYSTKIE ULGI czyli w tym KWOTĘ WOLNĄ OD OPODATKOWANIA - obecnie jkakieś 530 zł

załóżmy teoretycznie że żarabiam 800 zł miesięcznie - to daje rocznie 800 X 12 = 9600 zł

podatek wg obecnych reguł: [9600 x 19 % ] - 530 zł = 1294 zł

podatek wg PO [9600 x 15 % ] = 1440 zł

PAŁCĘ WIĘCJE o 146 zł !!!!

3.
        > Po drugie - jakbyście słuchali czegokolwiek poza Radiem Maryja i czytali
        > cokolwiek poza Naszym Dziennikiem to może byście zauważyli, że WSZĘDZIE na
        > świecie, gdzie obniżano podatki, bardzo szybko wychodziło to "na zdrowie"
        > gospodarce i ludziom. Irlandia.

ależ mi PODWYŻSZAJĄ :-) poza tym obniżka będzie odczuwalna PRZEDE WSZYSTKIM przez PRACOWNIKÓW NAJEMNYCH obecnie płacących w 2 i 3 progu - oni ŻADNYCH nowych miejsc pracy nie stworzą- ani form nie otworzą, nastąpi tylko akumulacja kapitału + wzrost wydatków na towary luksusowe

ps. mogę się założyć że czytam i słucham [obojętnie czego] dużo więcej niż Ty :-)

4. i plus o VAcie

VAT ma charakter regresywny - czyli

IM WYŻSZE DOCHODY, TYM MNIEJSZY W NICH UDZIAŁ WYDATKÓW KONSUMPCYJNYCH I WYŻSZY OSZCZĘDNOŚCI, A TYM SAMYM NIŻSZE OBCIĄŻENIE VAT

więc im ktoś ma większe dochody tym podatek VAT płacony w towarach które kupuje stanowi procentowo MNIEJSZĄ częśc jego dochodów -
        i odwrotnie im ktoś ma mniejsze dochody tym podatek VAT płacony w towarach które kupuje stanowi procentowo WIĘKSZĄ część jego
        dochodów

struktura wydatków gospodarstw domowych jest taka że 30 % dochodów wydajemy NA ŻYWNOŚĆ - na zdrowie około 5 % - rekreacje i
        kulturę około 7 %

PO chce jednoliej stawki VAT - 15 % - oznacza to podwyższenie tej stawki na produkty objęte obecnie stawkami preferyncyjnymi 0 % 3
        % 7 % - czyli:

ZAŁĄCZNIK Nr 6 do ustawy o podatku od towarów i usług

WYKAZ TOWARÓW I USŁUG, OPODATKOWANYCH STAWKĄ PODATKU W WYSOKOŚCI 3 %

m.in.
        Zboża, ziemniaki, rośliny przemysłowe i produkty roślinne rolnictwa
        Warzywa
        Owoce pozostałe
        Zwierzęta żywe i produkty pochodzenia zwierzęcego
        Ryby i inne produkty rybołówstwa i rybactwa
        Mięso i podroby jadalne wołowe, wieprzowe, baranie, kozie
        Tłuszcz wołowy, barani, kozi, wieprzowy i z drobiu
        Oleje i tłuszcze zwierzęce, surowe i rafinowane
        Tłuszcze i oleje zwierzęce
        Ziarno pszenicy
        Nawozy

ZAŁĄCZNIK Nr 3 WYKAZ TOWARÓW I USŁUG, OPODATKOWANYCH STAWKĄ PODATKU W WYSOKOŚCI 7 %

Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie, świeże
        Makarony, kluski i podobne produkty mączne
        Napoje owocowe
        Książki
        Gazety, magazyny, czasopisma

itd.

Na wszystkie te towary VAT wzrośnie - wobec tego PODATEK ZOSTANIE PRZEZ KOMUCHÓW z PO podniesiony !!! i najbardzie uderzy to w
        osoby o najniższych dochodach, które prawie cały swój budźet wydają na jedzenie...

ps. czy wy naprawdę wierzycie że po obniżenieu Vatu np. na paliwa z 22 % na 15 % ceny tychże spadną ?
        • jasiuf Re: mała riposta 03.09.05, 13:10
          js23 napisał:

> Tusk "Pytany, czy na miejscu Lecha Kaczyńskiego zakazałby Parady Równości,
          > odpowiedział, że homoseksualiści muszą mieć pełnię praw obywatelskich. "Jeśli
          > dopuszcza się do demonstracji pełnych przemocy, które mieliśmy choćby
          > niedawno, to nie widzę powodu, dla którego można by zabraniać takich
          > demonstracji" - mówił. "
          > Co nie znaczy równouprawnienia związków homoseksualnych. Na to mojej zgody nie
          > będzie" - zastrzegł."

> powiedział, że nie będzie "równouprawnienia" - a contrario nie wyklucza to
          > jakiejś formy prawnego uregulowania takich "związków"

Masz jakąś fobie ?
          Wskaż mi jakiąkolwiek zależnośc pomiędzy stwierdzeniami "pełnię praw
          obywatelskich", a "legalizacja związków homoseksualnych".

> a wiesz dlaczego Tsuk się jasno nie wypowiada ? może liczy na głosy naszych
          > homo ?

No to masz fobie :)
          Wiesz, że podstawą homofobii przeważnie bywają ukryte skłonności ?

> PO nie zdementowała informacji PIS, ani GW w których twierdzono że PO
          > likwiduje WSZYSTKIE ULGI czyli w tym KWOTĘ WOLNĄ OD OPODATKOWANIA - obecnie
          > jkakieś 530 zł
          >
          > załóżmy teoretycznie że żarabiam 800 zł miesięcznie - to daje rocznie 800 X 12
          > = 9600 zł

Twoje wszystkie wyliczenia są nic nie wartymi uproszczeniami.
          We wszystkich produktach które kupujesz, część kosztów stanowią surowce i usługi
          objęte stawką VAT 22%, a jednym z głównych kosztów produkcji są wynagrodzenia
          pracowników. Zrównanie stawek CIT,PIT i VAT do 15% nie spowoduje podniesienia
          cen towarów o 15% (dla 0% i zw) i 8% (dla 7%). Nastąpi generalne obniżenie
          kosztów produkcji - trudne do oszacowania - zależne od wielu czynników. W każdym
          razie NA PEWNO nie przyniesie takich zmian o jakich piszesz.

Jeśli masz chwilę czasu i odrobine wiedzy ekonomicznej to sobie pogooglaj. Ja
          znalazłem sporo opracowań na ten temat. Zdecydowana większość przewiduje
          pozytywne skutki wprowadzenia podatku liniowego. Przedstaw mi jakiekolwiek
          poważne szacunki, że jest inaczej, a ja na każdy Twój link wskaże 2 przeciwne.

> ależ mi PODWYŻSZAJĄ :-) poza tym obniżka będzie odczuwalna PRZEDE WSZYSTKIM
          > przez PRACOWNIKÓW NAJEMNYCH obecnie płacących w 2 i 3 progu - oni ŻADNYCH
          > nowych miejsc pracy nie stworzą- ani form nie otworzą, nastąpi tylko
          > akumulacja kapitału + wzrost wydatków na towary luksusowe

I co oni zrobią z tym zakumulowanym kapitałem ?
          Będą sobie cygara przypalali studolarówkami ?

Im człowiek posiada więcej pieniędzy tym ich więcej wydaje. Szczególnie wzrasta
          udział usług - ludzie zamożnie przeważnie mają więcej pieniędzy niż czasu. To z
          kolei napędza rynek usług - nie mam pewności ale kiedyś wyczytałem, że w USA
          ponad 25% ludzi pracuje w usługach. Te pieniądze wracają do gospodarki i TWORZĄ
          nowe miejsca pracy. A to chyba dobrze ?

> 4. i plus o VAcie
          >
          > VAT ma charakter regresywny - czyli
          >
          > IM WYŻSZE DOCHODY, TYM MNIEJSZY W NICH UDZIAŁ WYDATKÓW KONSUMPCYJNYCH I WYŻSZY
          > OSZCZĘDNOŚCI, A TYM SAMYM NIŻSZE OBCIĄŻENIE VAT
          >
          > więc im ktoś ma większe dochody tym podatek VAT płacony w towarach które
          > kupuje stanowi procentowo MNIEJSZĄ częśc jego dochodów -
          > i odwrotnie im ktoś ma mniejsze dochody tym podatek VAT płacony w towarach
          > które kupuje stanowi procentowo WIĘKSZĄ część jego dochodów.

Znowu upraszczasz.
          Już o tym pisałem powyżej.

> ps. czy wy naprawdę wierzycie że po obniżenieu Vatu np. na paliwa z 22 % na 15
          > % ceny tychże spadną ?

Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Tam gdzie jest konkurencja tam marże ZAWSZE i
          NIEODWOŁALNIE maleją na korzyść kupującego. Zmniejszenie kosztów ZAWSZE i
          WSZĘDZIE powoduje zmniejszenie cen. Wskaż choćby jeden przypadek, że jest inaczej.

Rynek paliw jest w Polsce zmonopolizowany, a tym samym nie podlega normalnym
          regułom.

Zadziwia mnie schizofrenia ludzi, którzy postulują, aby chronić rodzimy rynek
          przed konkurencją, a jednocześnie domagają się zachowań charakterystycznych dla
          rynków otwartych.
          • js23 Re: mała riposta 03.09.05, 13:30
            > Masz jakąś fobie ?
            > Wskaż mi jakiąkolwiek zależnośc pomiędzy stwierdzeniami "pełnię praw
            > obywatelskich", a "legalizacja związków homoseksualnych".

nie nie mam...

ale ty może mi podpowiedz jakich praw obywatelskich nie mają teraz homo - jakie prawa powinno się im przyznać aby mieli ich "pełnie" ?

ps. poszukaj w sieci artykułu prof. Nesterowicza - cywilisty z UMK, ciekawa lektura

> Twoje wszystkie wyliczenia są nic nie wartymi uproszczeniami.

chcesz powiedzieć że nie zapłacę więcej :-)

> We wszystkich produktach które kupujesz, część kosztów stanowią surowce i usług
            > i
            > objęte stawką VAT 22%, a jednym z głównych kosztów produkcji są wynagrodzenia
            > pracowników. Zrównanie stawek CIT,PIT i VAT do 15% nie spowoduje podniesienia
            > cen towarów o 15% (dla 0% i zw) i 8% (dla 7%). Nastąpi generalne obniżenie
            > kosztów produkcji - trudne do oszacowania - zależne od wielu czynników. W każdy
            > m
            > razie NA PEWNO nie przyniesie takich zmian o jakich piszesz.

właśnie "trudne do oszacowania" a piszesz że "NA PEWNO"

większość pracowników najemnych na reformie PIT NIC NIE ZYSKA, a spora część tych o najniższych dochodach nawet STRACI - więc o jakich to "obniżeniach kosztów produkcji" piszesz ?

zerknij sobie na strukturę wydatków przeciętnego gospodarstwa domowego w Polsce

> I co oni zrobią z tym zakumulowanym kapitałem ?
            > Będą sobie cygara przypalali studolarówkami ?

nie, wystarczy że włożą do banku, albo kupią sobie wycieczkę zagraniczną

a te osoby które na liniowym stracą nie wydadzą ty pieniędzy np. w sklepie

skutki ? pytanie retoryczne

> > ps. czy wy naprawdę wierzycie że po obniżenieu Vatu np. na paliwa z 22 %
            > na 15
            > > % ceny tychże spadną ?
            >
            > Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Tam gdzie jest konkurencja tam marże ZAWSZE i
            > NIEODWOŁALNIE maleją na korzyść kupującego. Zmniejszenie kosztów ZAWSZE i
            > WSZĘDZIE powoduje zmniejszenie cen. Wskaż choćby jeden przypadek, że jest inacz
            > ej.
            >
            > Rynek paliw jest w Polsce zmonopolizowany, a tym samym nie podlega normalnym
            > regułom.
            >
            > Zadziwia mnie schizofrenia ludzi, którzy postulują, aby chronić rodzimy rynek
            > przed konkurencją, a jednocześnie domagają się zachowań charakterystycznych dla
            > rynków otwartych.

marna sztuczka erystyczna - napisz wprost CENY PALIW NIE SPADNĄ

ps. w jakim kraju nie ma monopolu na rynku paliw, albo inaczej w jakim kraju rynek paliw jest konkurencyjny :-)
            • jasiuf Re: mała riposta 03.09.05, 14:01
              js23 napisał:

> > Masz jakąś fobie ?
              > > Wskaż mi jakiąkolwiek zależnośc pomiędzy stwierdzeniami "pełnię praw
              > > obywatelskich", a "legalizacja związków homoseksualnych".
              >
              > nie nie mam...
              >
              > ale ty może mi podpowiedz jakich praw obywatelskich nie mają teraz homo -
              > jakie prawa powinno się im przyznać aby mieli ich "pełnie" ?

Np.: nie mają prawa do manifestacji - casus parady równości.
              Wyobrażasz sobie jakie larum by się podniosło gdyby burmistrz jakiegoś miasta
              wydał zakaz jakiś kościelnych manifestacji ?

>> Twoje wszystkie wyliczenia są nic nie wartymi uproszczeniami.
              >
              > chcesz powiedzieć że nie zapłacę więcej :-)

Nie wiem.
              Socjaliści dają gwarancje, liberałowie możliwości.

Wiele rzeczy nie jest jeszcze określonych bo liberałowie w odróżnieniu od
              socjalistów opierają się na wyliczeniach nie ideologii. I Tusk i Rokita (i pare
              innych osób) wyraźnie i prosto mówiło, że dokładne przepisy dotyczące podatku
              powstaną dopieru po przeanalizowaniu danych, do których PO na razie nie ma
              dostępu. Zasada likwidacji ulg nie oznacza, że nie powstanie jakaś forma kwoty
              wolnej od podatku. Generalnie chodzi o maksymalne uproszczenie i ujednolicenie
              podatków. To jest ekonomia nie doktrynerstwo.

Jeśli koniecznie chcesz jakiś konkretów to tu masz trochę szacunków:
              www.case.com.pl/upload/publikacja_plik/1356943_bre68.pdf
              > właśnie "trudne do oszacowania" a piszesz że "NA PEWNO"

Znowu kłopoty z logika ?
              Jaką widzisz sprzeczność pomiedzy "trudne do oszacowania" a "NA PEWNO".
              "Trudno powiedzieć" ile dziecko będzie ważyło po 5 latach ale "NA PEWNO" bedzie
              ważyło więcej.

> większość pracowników najemnych na reformie PIT NIC NIE ZYSKA, a spora część
              > tych o najniższych dochodach nawet STRACI - więc o jakich to "obniżeniach
              > kosztów produkcji" piszesz ?

Obniżenie cen wielu surowców i usług podwykonawców (niższy VAT, CIT i PIT)

> > I co oni zrobią z tym zakumulowanym kapitałem ?
              > > Będą sobie cygara przypalali studolarówkami ?
              >
              > nie, wystarczy że włożą do banku, albo kupią sobie wycieczkę zagraniczną

Hmmmm... czyli burżuje mimo iż będą mieli więcej pieniedzy dalej bedą jeździć
              starymi samochodami, nie kupią sobie nowych mebli, ubrań, nie pójdą do
              restauracji, sami będą remontowali swoje domy i kosili trawniki. Swoje dzieci
              będą zabierali na zebrania rady nadzorczej, żeby zaoszczędzić na opiekunce. A
              raz do roku bedą wyjeżdżali na wycieczki gdzie bedą puszczali cały szmal na
              potegę. Wszystko po to żeby uciemiężyć biedny naród :)

> a te osoby które na liniowym stracą nie wydadzą ty pieniędzy np. w sklepie
              > skutki ? pytanie retoryczne

Ale w tym rzecz, że wcale nie stracą.

>>> ps. czy wy naprawdę wierzycie że po obniżenieu Vatu np. na paliwa z 22 %
              >>> na 15% ceny tychże spadną ?
              >>
              >> Wiara nie ma tu nic do rzeczy. Tam gdzie jest konkurencja tam marże ZAWSZE
              >> i NIEODWOŁALNIE maleją na korzyść kupującego.

> marna sztuczka erystyczna - napisz wprost CENY PALIW NIE SPADNĄ

Nie jestem wróżką - ceny paliw zależą od podatków, ale również od akcyzy i cen
              na rynkach światowych.

No dobra: jeśli warunki niefiskalne się nie pogorszą to spadną. Zadowolony ?

> ps. w jakim kraju nie ma monopolu na rynku paliw, albo inaczej w jakim kraju
              > rynek paliw jest konkurencyjny :-)

Cała europa zachodnia, ameryka, azja. Konkuruje tam po kilka(naście/dziesiąt)
              firm paliwowych. U nas Orlen kontroluje bodajże 80% runku paliw - czysty monopol.
              • js23 Re: mała riposta 03.09.05, 20:14
                > Np.: nie mają prawa do manifestacji - casus parady równości.
                > Wyobrażasz sobie jakie larum by się podniosło gdyby burmistrz jakiegoś miasta
                > wydał zakaz jakiś kościelnych manifestacji ?

a widziałeś kiedyś demonstracje heteroseksualistów mającą na celu demonstrowanie tylko i wyłącznie swojego heteroseksuizmu ?
                > Wiele rzeczy nie jest jeszcze określonych bo liberałowie w odróżnieniu od
                > socjalistów opierają się na wyliczeniach nie ideologii. I Tusk i Rokita (i pare
                > innych osób) wyraźnie i prosto mówiło, że dokładne przepisy dotyczące podatku
                > powstaną dopieru po przeanalizowaniu danych, do których PO na razie nie ma
                > dostępu. Zasada likwidacji ulg nie oznacza, że nie powstanie jakaś forma kwoty
                > wolnej od podatku. Generalnie chodzi o maksymalne uproszczenie i ujednolicenie
                > podatków. To jest ekonomia nie doktrynerstwo.

do jakich danych nie mają dostępu - jak by co służę pomocą

a o wyliczeniach napisałem Ci gdzi indzej

> Znowu kłopoty z logika ?
                > Jaką widzisz sprzeczność pomiedzy "trudne do oszacowania" a "NA PEWNO".
                > "Trudno powiedzieć" ile dziecko będzie ważyło po 5 latach ale "NA PEWNO" bedzie
                > ważyło więcej.

NA PEWNO jeśli ktoś zarabia 800 zł/mc i 60 % budżetu wydaje na jedzenie ZAPŁACI WIĘCEJ PODATKU przez kilka następnych lat

istnieje niewielkie że kiedyś zapłaci mniej bo może "gospodarka ruszy do przodu" - ale to jest tylko może [ pamiętasz obiżenie CITu ? i co ruszyła ?]

> > większość pracowników najemnych na reformie PIT NIC NIE ZYSKA, a spora cz
                > ęść
                > > tych o najniższych dochodach nawet STRACI - więc o jakich to "obniżeniach
                > > kosztów produkcji" piszesz ?
                >
                > Obniżenie cen wielu surowców i usług podwykonawców (niższy VAT, CIT i PIT)

jakich - konkrety proszę [bo np. sprawę paliwa już mamy omówioną]

> Hmmmm... czyli burżuje mimo iż będą mieli więcej pieniedzy dalej bedą jeździć
                > starymi samochodami, nie kupią sobie nowych mebli, ubrań, nie pójdą do
                > restauracji, sami będą remontowali swoje domy i kosili trawniki. Swoje dzieci
                > będą zabierali na zebrania rady nadzorczej, żeby zaoszczędzić na opiekunce. A
                > raz do roku bedą wyjeżdżali na wycieczki gdzie bedą puszczali cały szmal na
                > potegę. Wszystko po to żeby uciemiężyć biedny naród :)

to jest właśnie populizm - przy określonym pułapi wydatków oni JUŻ teraz to wszystko robią

a ci którzy na reformie stracą wporwadzają żywą gotówkę w gospodarkę - i kupują artykuły powszechnie konsumowane - i jeśli już to po zmianie sprzedawcy mebli, jedzenia i ubrań stracą

> Nie jestem wróżką - ceny paliw zależą od podatków, ale również od akcyzy i cen
                > na rynkach światowych.
                >
                > No dobra: jeśli warunki niefiskalne się nie pogorszą to spadną. Zadowolony ?

a zanosi się że nie pogorszą się ? :-)

> Cała europa zachodnia, ameryka, azja. Konkuruje tam po kilka(naście/dziesiąt)
                > firm paliwowych. U nas Orlen kontroluje bodajże 80% runku paliw - czysty monopo

wszędzie ta branża jest mniej lub bardziej konktolowana przez państwo, do tego dochodzi mała cenowa elastyczność
        • szydl0 Re: mała riposta 03.09.05, 15:27
          ad 1. homoseksualisci raczej glosuja bardziej na lewice niz na po. poza tym
          druga sprawa - co masz przeciwko temu, zeby rozliczali sie w urzedzie jako
          partnerzy? ubliza to twojemu honorowi?? a moze sa gorsi od ciebie i powinni byc
          pozbawiani przywilejow??

ad 2. smieszy mnie taki rachunkowy populizm - zloty nie ma caly czas rownej
          wartosci i tak powazne zmiany w gospadarke, sprawia ze nie da sie porownac tego
          w taki lopatologiczny sposob, jaki proponujesz.

ad 3. a sprawdz na listach najwiekszych podatnikow, kto jest na szczycie?? czy
          na pewno ci o ktorych piszesz?? czy moze bankrutujace male przedsiebiorstwa?? i
          uwierz mi - jak bym sie dorobil pewnego majatku - to chcialbym go powiekszyc.
          czyli np. zalozyc firme. firmy nie powstaja z niczego.

ad 4. a czy twoja polityka przede wszystkim opiera sie na zalozeniu, ze jak
          ktos sie dorobil - to trzeba mu dopierd**** i zabrac mu to co ma?? no jezeli
          tak to bardzo daleko z tym zajedziemy.

i na koniec radze uwaznie dobierac epitety. bo kogo jak kogo ale od komochow to
          bym po nie wyzywal.
          • js23 Re: mała riposta 03.09.05, 20:01
            > ad 1. homoseksualisci raczej glosuja bardziej na lewice niz na po. poza tym
            > druga sprawa - co masz przeciwko temu, zeby rozliczali sie w urzedzie jako
            > partnerzy? ubliza to twojemu honorowi?? a moze sa gorsi od ciebie i powinni byc
            >
            > pozbawiani przywilejow??

a sprawdź sobie ilu głosowało na Busha w ostatnich wyborach

wspólne opodatkowanie homo - żartujesz chyba , przeciez jest to jeden z przywilejów mających na celu tzw. politykę prorodzinną - ratio legis w przypadku homo brak

ja do homo nic nie mam - ja nikomu sowjej seksualności nie narzucam i tego oczekuje od innych, a kto jak i kogo posuwa mnie nie obchodzi

> ad 2. smieszy mnie taki rachunkowy populizm - zloty nie ma caly czas rownej
            > wartosci i tak powazne zmiany w gospadarke, sprawia ze nie da sie porownac tego
            >
            > w taki lopatologiczny sposob, jaki proponujesz.

"rachunkowy populizm" - muszę sobie to określenie zapamiętać, rachunki się niepodobają tym gorzej dla rachunków ?

> ad 4. a czy twoja polityka przede wszystkim opiera sie na zalozeniu, ze jak
            > ktos sie dorobil - to trzeba mu dopierd**** i zabrac mu to co ma?? no jezeli
            > tak to bardzo daleko z tym zajedziemy.

no przepraszam bardzo , ale jeśli założymy że zarabiam 800 zł/mc i 60 budżetu wydaje na jedzenie to MI KTOŚ CHCE ZABRAĆ PIENIĄDZE

> i na koniec radze uwaznie dobierac epitety. bo kogo jak kogo ale od komochow to
            >
            > bym po nie wyzywal.

epitet jest na miejscu - ja jestem za pod. liniowym ale pod warunkiem że nikt do tego interesu nie musiałby dopłacać

a w zw z tym że jestem chrześcijaninem wydaje mi się głęboko niemoralne - obniżanie podatków bogatszym kosztem zwiększenia ich tym biedniejszym
            • szydl0 Re: mała riposta 03.09.05, 22:53
              1. polityka prorodzinna? masz na mysli to ze hetero moga miec dzieci? i w
              zwiazku z tym wspieraja przyszlosc narodu? no to sory jezeli temu ma sluzyc
              takie ulgi w rozliczaniu, to czy nie lepiej aby te ulgi zalezaly od dzieci, a
              nie stanu malzenskiego.

2. nie, po prostu uwazam ze ekonomia jest tak skomplikowana dziedzina, ze nie
              mozna jej sprowadzac do kilku prostych rachunkow. po co w takim razie ci idioci
              studiuja, marnuja 5 albo i wiecej lat, skoro to wszystko takie oczywiste??

3. podatek liniowy oznacza rownosc dla wszystkich z zalozenia. i jest tak
              wyliczony aby do budzetu wplywala co roku odpowiednia kwota. poza tym pamietaj
              ze aby placic te podatki, to trzeba miec z czego placic te podatki. a
              bezrobocie jak narazie jest najwiekszym problemem gospodarczym w polsce, ktora
              ciagle przypomina zamkniete kolo z ktorego nie moze sie wyrwac i "cos robic w
              dobrym kierunku".

porazajaca jest wsrod polakow krotkowzrocznosc. przyjmuja ze beda wiecznie
              biedni, a ci bogaci sie tacy urodzili i zawsze tacy byli. jezeli
              bedziemy "chrzescijansko" sprawiedliwi i bedziemy zabierac potencjalnym
              pracodawcom i dawac biednym bez pracy, to ani to nie uleczy patoligii, ani
              wplynie pozytywnie na pkb, tylko sprawi ze ludzie beda dalej wegetowac na
              marginalnym poziomie zyciowym. samo sie nic nie zrobi, i zeby naprawic polske,
              trzeba bedzie zaryzykowac. no chyba ze podoba sie wam tak jak jest teraz.
              • js23 Re: mała riposta 04.09.05, 10:27
                > 1. polityka prorodzinna? masz na mysli to ze hetero moga miec dzieci? i w
                > zwiazku z tym wspieraja przyszlosc narodu? no to sory jezeli temu ma sluzyc
                > takie ulgi w rozliczaniu, to czy nie lepiej aby te ulgi zalezaly od dzieci, a
                > nie stanu malzenskiego.

zgadzam się, zresztą takich absurdów jest więcej - vide sytuacja bezdzietnych małeżeństw i przywilejów związanych z zabezpieczeńiem społecznym [ renty rodzinne]

wyskość podatków powinna wg mnie zależeć od liczby wychowywanych dzieci

> 2. nie, po prostu uwazam ze ekonomia jest tak skomplikowana dziedzina, ze nie
                > mozna jej sprowadzac do kilku prostych rachunkow. po co w takim razie ci idioci
                >
                > studiuja, marnuja 5 albo i wiecej lat, skoro to wszystko takie oczywiste??

wszystko można sprowadzić to prostych rachunków - jako obywatela mnie obchodzi głównie moja [i tylko moja] sytuacja po wprowadzeniu reform - to ile stracę lub ile zyskam

jako liberał martwię się przede wszystkim o sobie :-)

> 3. podatek liniowy oznacza rownosc dla wszystkich z zalozenia. i jest tak
                > wyliczony aby do budzetu wplywala co roku odpowiednia kwota. poza tym pamietaj
                > ze aby placic te podatki, to trzeba miec z czego placic te podatki. a
                > bezrobocie jak narazie jest najwiekszym problemem gospodarczym w polsce, ktora
                > ciagle przypomina zamkniete kolo z ktorego nie moze sie wyrwac i "cos robic w
                > dobrym kierunku".

PO twierdzi że wprowadzenie podatku liniowego NIE BĘDZIE MIAŁO SKUTKÓW DLA BUDŻETU - tyle samo kasy wpłynie

skoro tyle samo kasy wpłynie - oznacza to tylko zmianę grup społecznych partycypujących w kosztach - jedni zapłacą mniej inni więcej - bilans wychodzi na zero

a jeśli tak

to do gospodarki nie wpłynie ŻADNA dodatowa suma pieniędzy - proste ?

> porazajaca jest wsrod polakow krotkowzrocznosc. przyjmuja ze beda wiecznie
                > biedni, a ci bogaci sie tacy urodzili i zawsze tacy byli. jezeli
                > bedziemy "chrzescijansko" sprawiedliwi i bedziemy zabierac potencjalnym
                > pracodawcom i dawac biednym bez pracy, to ani to nie uleczy patoligii, ani
                > wplynie pozytywnie na pkb, tylko sprawi ze ludzie beda dalej wegetowac na
                > marginalnym poziomie zyciowym. samo sie nic nie zrobi, i zeby naprawic polske,
                > trzeba bedzie zaryzykowac. no chyba ze podoba sie wam tak jak jest teraz.

ile razy mam mówić że na tej reformie zyskują głównie osoby płacące obecnie podatek dochodowy od osób fizycznych wg 2 i 3 stawki podatkowej - mówiąc krótko pracownicy najemni o wyskoich dochodach - oni nie są ŻADNYMI POTENCJALNYMI PRACODAWCAMI

a co do tego zabierania to jest odwrotnie - ja mam pracę , zarabiam mało i chcą mi zabrać i dać komuś bogatszemu - czyż to nie absurd ?
                • szydl0 Re: mała riposta 04.09.05, 12:17
                  jesli chodzi o budzet - naturalnie ze nie bedzie mialo wplywu, wlasnie jest tak
                  wyliczony dlatego :). tu nie chodzi o to zeby wplynelo wiecej kasy do budzetu,
                  tylko o to by stworzyc wlasnie tym ludziom z 2 i 3 gr mozliwosci rozwoju, a ty
                  samym ludziom z 1 gr jak i calej gospodarce. bo popatrz na to z tej strony:
                  skoro masz oszczednosci z pracy w firmie jakiejs tam, to zazwyczaj chcesz miec
                  jeszcze wiecej :) i w tej chwili zakladasz np. firme ktora bedzie ci przynosic
                  zyski z tego kapitalu a dodatkowo bedziesz zatrudnial jeszcze innych ludzi
                  ktorym po prostu dasz prace. i oto chyba w tym wszystkim chodzi. bo najwiekszym
                  problemem polski jest nie to ze niektorzy placa wiecej podatku, a niektorzy
                  mniej, tylko to ze sa ludzie ktorzy po prostu nie maja z czego placic podatku.
                  i jesli to sie nie zmieni, to nie bedzie lepiej.
        • piotr228 jesteś chłopie na krzywy ryj na tej imperezie 04.09.05, 09:04
          Ci co płacą 40% podatku, płacą po kilkaset tysięcy złotych podatku. Po to aby
          było na szkoły, policję itp. Ty (i ja też) jesteś na tej imprezie na krzywy
          ryj. Dajemy bowiem ułamek tego co bogaci. Przywrócenie sprawiedliwości będzie
          polegało na tym, że każdy będzie płacił taki sam procent dochodów. Jednak wciąż
          bogaty zapłaci setki tysięcy złotych, a my ułamek tego.
          • js23 ależ nie 04.09.05, 10:17
            jeśli już odnosimy się do konkretnej sytuacji - t ja nie wiem ile Ty i w jaki sposób skorzystałeś, ale jeśli mowa o mnie to nie otrzymałem od państwa NA PEWNO więcej niż wpłaciłem pod postacią podatków - a jeśli dodać do tego rodzinę to, to NA PEWNO można zwielokrotnić

zresztą na dochody podatkowe wynoszące obecnie około 155 mld zł, z PIT jest chyba 23 mld [około 75 mld VAT reszta akcyza i CIT] w tym około połowa przypada na osoby pozostające w 2 i 3 stopniu podatkowym - procentowo wpłacają więc mniej niż 10 % budżetu

a znasz koncepcje A.Smitha ? jednym z mierników sprawiedliwości opodatkowania była ekwiwalencja [benefit] - płaci więcej ten kto więcej od państa otrzymuje, jestem biedny więc mi nikt nic nie ukradnie to nie mojego majątku broni policja, z sądów nie korzystam, z urzędów też mniej niż osoby bogatsze itd
    • abram777 To pomyłka. Ks. Rydzyk popiera Korwina - Mikke 03.09.05, 09:28
      Redaktor pochopnie wyciągnął wnioski. Ksiądz Rydzyk nie znosi POPIS-ów wrogich narodowi polskiemu. Ojciec Rydzyk wytyka zło w naszym kraju
    • bladatwarz Znowu pejstaty codziennik pisze o Rydzyku 03.09.05, 09:32
      On daje redaktorzynom w GW sily, cel zycia i energie.
      • szydl0 Re: Znowu pejstaty codziennik pisze o Rydzyku 03.09.05, 15:36
        a nam dobry humor :D:D:D
    • bestia81 "oni chcą pedalstwa"?! 03.09.05, 09:34
      pięknie tą misję ewangelizacyjną wypełniacie, ojczulkowie. w Piśmie Świętym jest
      coś o "pedalstwie"? jest jakiś "list świętego Izydora do Gejów" czy coś w tym
      guście? nie? no ja też sobie nie przypominam.
    • ubytek Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:41
      Kto sluchał ten wie, ze OR nie wyraził się w tej formie. słowo "pedalstwo" nie
      padło. GW do śmieci.
      • gregorak Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 13:14
        ubytek napisała:

> Kto sluchał ten wie, ze OR nie wyraził się w tej formie. słowo "pedalstwo" nie
        > padło. GW do śmieci.

Kłamiesz! Słuchalem tego fragmentu i Rydzyk doslownie sie tak wyraził.

PS Jak użyte przez Rydzyka słowo ma sie do słów:
        Homoseksualistow "powinno sie traktować z szacunkiem, współczuciem i
        delikatnością. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej
        dyskryminacji."
    • hautmont Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:43

tak mi się wydaje że spalił kaczora
      • abba15 [...] 03.09.05, 09:52
      • alfredkujot Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:10
        hautmont napisał:

>
        > tak mi się wydaje że spalił kaczora

Tak mi sie wydaje ze nie spalil.
        Zdaja sie cwaniaki od PR, manipulanci tzw czwartej wladzy zupelnie
        nie dostrzegac ze ich "sila razenia" albo wplywu znacznie spada.
        Ludzie przestali miec zaufanie do mediow, obserwuja to z czym maja
        doczynienia na codzien. Ludzie spostrzegli ze pzpr-sld zamiast rozwiazywania
        problemow
        stwarza problemy zeby skompromitowac politycznego przeciwnika.
        Temu miala sluzyc "parada rownosci " w warszawie.
        To panstwo ma mase problemow a serwuje sie nam blazenade, ludziom borykajacym
        sie z codzienna nedza i ubostwem proponuje tzw lewica "postep".
        Ciekawe dlaczego tak nagle ? Od zakonczenia wojny byli tacy "postepowi"
        bo caly ten burdel ktory w kraju robili zawsze byl w ramach"postepu".

Powrocilismy do punktu wyjsciowego.W prl-u jesli propaganda o kims mowila podle
        to wiadomo bylo ze napewno jest kims wartosciowym. Im gorzej ujadali
        tym porzadniejszy czlowiek.
        Gi-wi przejalo tradycje z prl-u dlatego ja powracam do mojego sposobu
        "rozszyfrowywania" wiadomosci. Ujada gi-wi np na prof Staniszkis tzn
        ze jest zagrozeniem dla kolesiow albo inaczej mafii.
        Ujada na Rydzyka tzn ze rydzyk jest patriota.
        Ujada na ciemniakow z MW to znaczy ze mlodziez nie "postepowa" patrz
        jeszcze nie zdemoralizowana.
        Ujada na Kaczynskiego -polityk jeszcze niezdegenerowany, itd itp.
        Moze sie i zdarza napisac cos zgodnego z prawda gi-wi ,ale wobec manipulacji
        opinia publiczna , dezorientacji zamiast rzetelnej informacji
        i tak ciezko bedzie uwierzyc.
        Socjotechnika gi-wi polegajaca na tym ze od czasu do czasu pisano cos
        solidnego,jakis tekst publikowano na jako takim poziomie
        zeby za chwile wciskac klamstwa w ten sposob je uwiarygodniac zostala
        zdemaskowana sadze, przez bardzo wielu czytelnikow.

• szydl0 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 15:49
          jak ci sie nie podoba gw to po prostu jej nie czytaj. i zal mi ludzi ktorzy
          patrza na swiat przez pryzmat jednej gazety, jednego radia, jednej tv. czlowiek
          powinien byc raczej otwarty, i wyrabiac sobie opinnie czerpiac wiedze z wielu
          zrodel.

i powiedz mi jeszcze wprost ze mw nie obrzucala kamieniami feministek, a ojciec
          rydzyk wcale nie ma pogladow rasistowskich.
          • alfredkujot Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 15:56
            szydl0 napisał:

> jak ci sie nie podoba gw to po prostu jej nie czytaj. i zal mi ludzi ktorzy
            > patrza na swiat przez pryzmat jednej gazety, jednego radia, jednej tv.
            czlowiek
            >
            > powinien byc raczej otwarty, i wyrabiac sobie opinnie czerpiac wiedze z wielu
            > zrodel.
            >
            > i powiedz mi jeszcze wprost ze mw nie obrzucala kamieniami feministek, a
            ojciec
            >
            > rydzyk wcale nie ma pogladow rasistowskich.
            Co do feministek to nie moge nic powiedziec bo mnie przy tym nie bylo.
            Relacji fimowych tez nie widzialem.Tzn na tych ktore widzialem nie bylo.
            Co do rydzyka i tych audycji ktorych sluchalem osobiscie -nie slyszalem.
            Gdy sluchalem ostatnio to namawial do glosowania, zeby brac udzial w wyborach
            koniecznie ale nie nazwal ugrupowania czy partii.
            • szydl0 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 16:40
              no jak antysemityzm nie jest pogladem rasistowskim to nie mam argumentow. co do
              relacji filmowych - bylo o tym dosyc glosno w dziennikach tv, mozesz mi
              wierzyc. a sprawa namawiania do glosownaia, nie slyszalem tej audycji, ale
              ztego co tu i uwdzie napisano, to nie powiedziano dosadnie na kogo glosowac,
              ale okreslono to tak ze pozostal jeden kandydat spelniajacy te warunki. ot
              subtelnosc :).
    • puuchatek Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:46
      abba15 napisał:

> puuchatek napisał:
      > > Abba15 - wybacz, ale mam wrażenie, że to "15" w Twoim nicku to albo wiek,
      > albo
      > > iloraz inteligencji...
      >
      > Twoje wrażenie to wrażenie głuptaka
      > "15" w nicku to tylko długość ptaka

1. Jak ktoś nie umie ładnie rymować, niech nie rymuje wcale.
      2. "Długość ptaka..." - już samo to pokazuje, że mamy do czynienia z osobnikiem
      zakompleksionym (po pierwsze dlatego, że podkreśla długość swojego "ptaka", po
      drugie dlatego, że mu się wydaje, że 15 cm to dużo ;) - dobra, to był głupi
      żart, przyznaję... ;)

3. Natomiast - co warto zauważyć - abba15 nie był w stanie sie zdobyć na
      jakąkolwiek merytoryczną dyskusję czy próbę obalenia moich argumentów. W zamian
      za to usłyszałem, że jestem "głuptakiem" (nawiasem mówiąć - głuptak to także
      gatunek ptaka. Obsesja jakaś, czy co?...). Oto poziom dyskusji środowisk
      radiomaryjnych i NDziennikowych.

"Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie".
      • bladatwarz Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:50
        Oto poziom dyskusji środowisk
        > radiomaryjnych i NDziennikowych.
        >

Widac sa one inspirujace, skoro codziennie pejsaty dziennik poswieca im tyle uwagi.

> "Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie".

"Od czerwonych ekonomistów i okraglostolowych poparancow, wybaw nas Panie.
        • lech2000 Re: do bladej twarzy i suchej d... 03.09.05, 09:53
          Po jaką cholerę w tym pejsatym piśmie się babrzesz,miotło.
          • bladatwarz Nie babram sie, kotku 03.09.05, 10:10
            Pisze na forum.
            Tego g.... nie biore do rak od wywiadu Szechtera z Kiszczakiem, w ktorym
            nadredaktor nazwal generala czlowiekiem honoru.
            A teraz jak zobaczylam ze w 1995 pisal pojednawczy tekst z WuCetem, to zaluje,
            ze jeszcze kilka lat dawalam zarobic Łondzie, Heli Haber i Szechterowi.
            :)))))))
            Artykuly czytam na forum.
            • jasiuf Re: Nie babram sie, kotku 03.09.05, 10:17
              bladatwarz napisała:

> Pisze na forum.
              > Tego g.... nie biore do rak od wywiadu Szechtera z Kiszczakiem, w ktorym
              > nadredaktor nazwal generala czlowiekiem honoru.
              >
              > Artykuly czytam na forum.

I nie brzydzisz się ?

Po co czytasz i komentujesz artykuły napisane przez ludzi, którymi gardzisz o
              poglądach których nie rozumiesz ? Jakaś forma masochizmu ?
              • bladatwarz Trzeba znac poglady wroga 03.09.05, 10:28
                Poszerzanie wiedzy nie jest masochizmem.
                No moze dla Ciebie, ale nie win mnie za to.
                • jasiuf Re: Trzeba znac poglady wroga 03.09.05, 10:45
                  bladatwarz napisała:

> Poszerzanie wiedzy nie jest masochizmem.

Poszerzanie wiedzy !?
                  Poprzez czytanie głupich artykułów pisanych przez nikczemnych i głupich
                  dziennikarzy !?

To się nazywa hipokryzja. Typowa przywara ludzi, którym ideologia zastępuje
                  zdrowy rozsądek.

> No moze dla Ciebie, ale nie win mnie za to.

A to się nazywa odwracanie kota ogonem - ja nigdzie nie pisałem, że czytam
                  (słucham, oglądam) rzeczy, którymi gardzę. Ja się co najwyżej moge niezgadzać z
                  tym czy innym poglądem :)
            • golota20 Re: Nie babram sie, kotku 03.09.05, 10:21
              bladatwarz napisała:

> Pisze na forum.
              > Tego g.... nie biore do rak od wywiadu Szechtera z Kiszczakiem, w ktorym
              > nadredaktor nazwal generala czlowiekiem honoru.
              > A teraz jak zobaczylam ze w 1995 pisal pojednawczy tekst z WuCetem, to zaluje,
              > ze jeszcze kilka lat dawalam zarobic Łondzie, Heli Haber i Szechterowi.
              > :)))))))
              > Artykuly czytam na forum.

czytaj czytaj
              czytaj ale jeszcze musisz rozumiec ,co czytasz
              powodzenia
              W czytaniu
              >
              • bladatwarz Re: Nie babram sie, kotku 03.09.05, 10:29
                Dzieki innym gazetom wyczytuje w lot wszystkie propagandowe klamstwa wybiorczej.
                Dziekuje za zyczenia, ale w przypadku tej gazetki jest to przykra koniecznosc, a
                nie przyjemnosc.
                EOT
                • alfredkujot Re: Nie babram sie, kotku 03.09.05, 10:49
                  bladatwarz napisała:

> Dzieki innym gazetom wyczytuje w lot wszystkie propagandowe klamstwa
                  wybiorczej
                  > .
                  > Dziekuje za zyczenia, ale w przypadku tej gazetki jest to przykra
                  koniecznosc,
                  > a
                  > nie przyjemnosc.

Witam w klubie ;-)))
                  • taziuta Witamy w klubie KKK-AK :-) 03.09.05, 10:58
                    alfredkujot napisał:

> bladatwarz napisała:
                    >
                    > > Dzieki innym gazetom wyczytuje w lot wszystkie propagandowe klamstwa
                    > wybiorczej. Dziekuje za zyczenia, ale w przypadku tej gazetki jest to przykra
                    > koniecznosc, a nie przyjemnosc.
                    >
                    > Witam w klubie ;-)))

Ano pasujecie do siebie i do klubu KKK, panowie rasiści-antykomuniści (AK)!
                    Przypomnę (specjalnie dla was) moją definicję:
                    Rasista-antykomunista to człowiek, którego siła argumentów antykomunistycznych
                    jest porównywalna do siły argumentów rasistów z KKK.
                    A są to argumenty w stylu, że czarni śmierdzą, są głupi, z natury zdeprawowani,
                    a ich przodkowie byli kanibalami :-)
                  • jasiuf Oj bidulki :( 03.09.05, 11:58
                    alfredkujot napisał:

> bladatwarz napisała:
                    >
                    >> Dzieki innym gazetom wyczytuje w lot wszystkie propagandowe klamstwa
                    >> wybiorczej.
                    >> Dziekuje za zyczenia, ale w przypadku tej gazetki jest to przykra
                    >> koniecznosc, a nie przyjemnosc.
                    >
                    > Witam w klubie ;-)))

Jak Wam współczuje - tak się męczyć :))))
                    Dzień w dzień czytać te paskudztwa i potem dzielnie prostować wszystkie kłamstwa
                    i przemilczenia. Takie poświęcenie. Naród Wam tego nie zapomni :)))))
      • abba15 [...] 03.09.05, 09:56
    • kaliber441 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 09:48
      Bystrzaku, Tusk wypowiedział się jasno na ten temat, mówiąc że nie jest.... te
      informacje są w prasie; wystarczy czytać.

A co do podatku to jeżeli tracisz kilkaset złotych rocznie to weź się z robotę
      i zarób te kilkaset złotych rocznie. ja na reformie rocznie zyskam kilkanaście
      tysięcy złotych i nie zamierzam utrzymywać darmozjada. idąc dale w ekonomii nic
      nie ginie. Obniżając podatki będziemy więcej zarabiać i stać nas będzie na
      większy vat. tak czy siak jest to korzystne. i ja Ci mówię nierobie wara od
      mojej kasy...
      • kapusniaczek41 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:50
        Jak łatwo szafować epitetami tym wielkim ludziom!
        A może ten pierwszy milion ukradłeś temu nierobowi i on dzisiaj nie może z tego
        się podnieść. Mnie wielu cwaniaków okradło i oszukało, jednak o żadnym z nich
        do tej pory nie powiedziałem obraźliwie. To siebie winię, że byłem głupi i
        zadawałem się ze złodziejstwem!
        A rzetelnie opłacasz swym pracownikom?
        pozdowienia
      • js23 ależ drogi dupku ja od ciebie złotówki nie wziąłem 03.09.05, 12:17
        a ty mi chcesz UKRAŚĆ kilaset MOICH złotóweczek (których ja zapłacę więcej) abyś ty jak mówisz mógł "na reformie rocznie zyskaĆ kilkanaście tysięcy złotych"...
    • radiomaryja1 to jest... 03.09.05, 09:49
      ta słynna apolityczność czarnych, kazdy z nich agituje jak umie i potrafi, zaklamana mafia
      • js23 a kto ci powiedział że księża powinni być apolityc 03.09.05, 12:41
        zni ? może GW ? ksiądz jest takim samym obywatelem jak ty czy ja i ma prawo i obowiązek wypowiadać się o sprawch publicznych...

ps. zastanawia mnie czemu wypowiedzi o polityce o. Rydzyka są bee, podczas gdy wypowiedzi o polityce apb. Życińskiego wzbudzają zachwyty Michnika ?
        • szydl0 Re: a kto ci powiedział że księża powinni być apo 03.09.05, 16:46
          kosciol ma takie zdanie drogi kolego, kosciol.
          • js23 naprawdę ? 03.09.05, 20:17
            i księża nie mogą określać jakie elementy programowe w jakiej partii są zgodne a jakie nie z nauką Kościoła ?
            • szydl0 Re: naprawdę ? 04.09.05, 00:59
              kosciol deklaruje sie jako apolityczny, wiec kiseza nie powinni wykozystywac
              ambony do kampani politycznej. zreszta czy etyczne jest wykorzystywanie
              kosciola do uzyskiwania poparcia w wyborach. a czy w ogole jest ktos potrzebny
              aby mowil polakom "to jest partia katolicka, wiec powinniscie na nia glosowac".
              czy polacy nie maja swoich rozumow, zeby wybrac partie ktora glosi ich,
              chrzescijanskie poglady??
              • js23 Re: naprawdę ? 04.09.05, 10:31
                alez hasła w stylu "Kościół do zakrystii" nie głosi Kościół, a liberałowie

Kościół zawsze wypowiadał się w sprawach społecznych i zawsze będzie
    • mobisek "Katolicki" znaczy "powszechny" 03.09.05, 09:54
      Kościół katoliski deklaruje, że w swojej działalności skupia się tylko na
      kwestiach wiary, pozostając kwestie polityczno-społeczne wolnemu osądowi
      sumienia poszczególnych osób. Oznacza to, że nikt nie powinien czuć się w
      Kościele gorzej dlatego tylko, że popiera np. PO lub PSL, a nie LPR lub partię
      Maciarewicza.

Tymczasem o. Rydzyk, promując swoją radiostację jako "katolicki głos w Twoim
      domu", już od dawna przyzwyczaił nas, że traktuje ten "katolicki głos" jak swój
      prywatny folwark, dzięki któremu może lansować pomysły swoich ulubieńców
      i "dowalić" tym, których nie lubi. Zarówno w Kościele ("Biskupi świątobliwi"
      i "żydowscy") jak i w życiu społecznym, politycznym i gospodarczym. O. Rydzyk
      daje mikrofon komu chce i kiedy chce, nie mając nawet bladego pojęcia o tym,
      czym jest dziennikarstwo, obiektywizm i możliwość prowadzenia otwartej
      dyskusji. Zupełnie nie rozumie, że wg etyki dziennikarskiej dziennikarzowi nie
      wolno dobierać sobie wybiórczo faktów i rozmówców, że musi starać się o
      obiektywizm, o rzeczowe ujęcie faktów.

O. Rydzyk aż nazbyt dobrze wie, jak świetnie można kreować rzeczywistość, więc
      po co ma się wysilać, by szukać prawdy? Wg niego prawda jest taka, jak się ją
      zrobi.

A że przy okazji nie należy do osób najinteligentniejszych, a w przypadku
      kwestii gospodarczych, społecznych i politycznych zna się na tym jak na
      chińszczyźnie, więc i antena radia Maryja jest tubą propagandową dla
      najbardziej aberracyjnych pomysłów różnorakich "ekspertów", wg których Polska
      raz powinna zacząć wracać do komunizmu, kiedy indziej rozpocząć
      katolicką "rewolucję francuską" a kiedy indziej znów całe życie gospodarcze
      naszego kraju pokazywane jest jak chory sen schizofrenika, gdzie "wszyscy
      kradną", Polska jest "rozkradana", a nami rządzą "oni" (a więc: masoni, Żydzi
      itd. - każdy sobie wstawia, co chce).

Może byłoby to wesołe i stanowiło nieocenioną pomocą twórczą dla wielu
      rodzimych kabaretów, ale:
      1. Cały ten cyrk uprawiany jest w imieniu Kościoła, który to Kościół ma w
      Polsce duży autorytet społeczny bazujący na wydarzeniach z najnowszej historii
      2. Wykorzystuje się otoczkę religijną by przemycać do świadomości społecznej
      różne przefałszowania, kłamstwa i subiektywne preferencje
      3. Zamiast pomagać ludziom zagubionym i nie rozumiejącym procesów transformacji
      gospodarczo-ustrojowej, jakie miały w Polsce miejsce w ostatnich latach,
      dezinformuje i przedstawia fałszywe rozwiązania korzystając z emocji tłumu.

Przy czym i tak mamy wiele szczęścia: To, że o. Rydzyk wybrał na swojego
      kandydata akurat p. Kaczyńskiego a nie p. Leppera czy Tymińskiego, jest -
      biorąc pod uwagę wyrobienie polityczne tego kapłana oraz jego zdolności
      intelektualne - szczęśliwym dla Polski przypadkiem i prawdziwym darem niebios.
      Co prawda od razu przedstawił Tuska jako przyjaciela homoseksualistów i
      nieomalże jedyną przyczynę zła w dzisiejszej Polsce, ale nie wymagajmy zbyt
      wiele od ojca redemptorysty. Uważam, że jako osoba myśląca kategoriami "czarne-
      białe", "zdrajca-zbawiciel", "Żyd-katolik" i tak dokonał nie lada
      intelektualnej eskapady i może być z siebie dumny: Przynajmniej raz mu się
      udało trafić mniej więcej w tarczę. (Można sobie wyobrazić, jak niebezpieczne
      byłoby, gdyby Rydzyk na przykład dał się przekonać Lepperowi.)

I niech Bóg ma nas w swojej opiece, gdy ojciec dyrektor będzie zastanawiał się
      nad sytuacją w Polsce następnym razem.
      • gregorak Re: "Katolicki" znaczy "powszechny" 03.09.05, 13:24
        mobisek napisał:
        > A że przy okazji nie należy do osób najinteligentniejszych, a w przypadku
        > kwestii gospodarczych, społecznych i politycznych zna się na tym jak na
        > chińszczyźnie, więc i antena radia Maryja jest tubą propagandową dla
        > najbardziej aberracyjnych pomysłów różnorakich "ekspertów", wg których Polska
        > raz powinna zacząć wracać do komunizmu,

Ostatni występ poseł Sobeckiej w RM:

„Istotą programu LPR jest wprowadzenie pensji dla kobiet, dla matek pragnących
        zrezygnować z pracy zarobkowej na rzecz wychowania dzieci i na rzecz pracy w domu:
        - dla matki z 1 dzieckiem 10% średniej krajowej miesięcznej pensji brutto,
        - dla matki z 2 dzieci 25% średniej krajowej miesięcznej pensji brutto,
        - dla matki z 3 dzieci 50% średniej krajowej miesięcznej pensji brutto,
        - dla matki z 4 dzieci 75% średniej krajowej miesięcznej pensji brutto,
        - dla matki z 5 dzieci 100% średniej krajowej miesięcznej pensji brutto.
        Spytacie Państwo skąd wziąć finansowanie? Finansowanie tego programu nie
        spowoduje zwiększenia wydatków z budżetu, ponieważ pieniądze pochodzić będą z
        funduszy dla bezrobotnych, dzięki ogromnej redukcji bezrobocia, z funduszy
        opieki społecznej, dzięki ogromnemu zmniejszeniu się liczby rodzin żyjących w
        biedzie oraz zaniechania dofinansowania przedszkoli i żłóbków, a także z
        likwidacji tzw. rodzinnego.”
        I jeszcze dodała, że dzięki temu programowi zniknie alkoholizm, narkomania i
        prostytucja (sic!) więc można uzyskać dodatkowe środki dla matek z funduszy
        przeznaczanych dotychczas na walkę z tymi patologiami.
    • werter-6 Kto w Polsce weżmie się za tego redemptorystę? 03.09.05, 09:57
      Skandalem jest to, co ten tlusty rydzyk wygaduje,kto dal glejt temu psycholowi
      na uprawianie bezprawia w eterze??Należy odebrać redemptorystom koncesję na
      nadawanie! Natychmiast!
      • abba15 Re: Kto w Polsce weżmie się za tego redemptorystę 03.09.05, 10:06
        werter-6 napisał:
        > Skandalem jest to, co ten tlusty rydzyk wygaduje,kto dal glejt temu psycholowi
        > na uprawianie bezprawia w eterze??Należy odebrać redemptorystom koncesję na
        > nadawanie! Natychmiast!

Czerwona chołoto
        wasz czas już minął
        skończyło się odbieranie
        paszli won UBeckie dranie.
        • werter-6 Rydzykowi zostanie odebrana koncesja 03.09.05, 11:14
          na nadawanie, Abbo15 rydzykowy!!
        • swoboda_t Re: Kto w Polsce weżmie się za tego redemptorystę 03.09.05, 12:10
          KAżdy, kto krytykuje Rydzyka jest czerwoną chołotą, ubekiem, żydem i
          pedałem.... Typowa retoryka srodowisk radjomatyjnych, lpr-owskich i o zgrozo,
          części PiS. Mozęcie być z siebie dumni.
        • szydl0 Re: Kto w Polsce weżmie się za tego redemptorystę 03.09.05, 16:53
          male dzieci w piaskonicy przekrzykuja sie kto ma racje :))
      • mg2005 Tak,tak -wolność słowa 03.09.05, 12:30
        werter-6 napisał:

> Skandalem jest to, co ten tlusty rydzyk wygaduje,kto dal glejt temu psycholowi
        > na uprawianie bezprawia w eterze??Należy odebrać redemptorystom koncesję na
        > nadawanie! Natychmiast!
        • mg2005 Re: Tak,tak -wolność słowa 03.09.05, 12:49
          ..ale ktoś to musi "trzymać za mordę", prawda?

A gdyby w "katolickim" "Tyg.Powszechym" "katolicki" ks. Boniecki napisał ,że
          popiera PD-rastów i Mazowieckiego -to też byłoby "be"?
          • szydl0 Re: Tak,tak -wolność słowa 03.09.05, 16:58
            zyjemy w wolnym kraju i kazdy kto ma cos do powiedzenia, powinien miec szanse
            jej wygloszenia. chyba ze te tresci sa sprzeczne z istniejacym prawem, to druga
            strona medalu. ale jakby nie patrzec, to ze takie "wykrzykiwane" opinie, bez
            uzasadnienia i podstawowych argumentow, trafiaja w szersza publike swiadczy o
            polsce. i to bardzo, bardzo smutno swiadczy.
    • k.kreconygeyem Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:00
      >Przecież Platforma chce pedalstwa!<

>Te kryteria spełnia tylko jeden człowiek: Lech Kaczyński. Na potwierdzenie
      ojciec Rydzyk zapewnił słuchaczy, że PiS ostatnio się zmienił i jest to partia
      godna poparcia: - Kiedyś było między nami różnie, ale zapomnijmy im stare
      grzechy - mówił.<

!!! nieprawda, platfusy nie chca braci!!!
      • golota20 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:15
        k.kreconygeyem napisał:

> >Przecież Platforma chce pedalstwa!<
        >
        > >Te kryteria spełnia tylko jeden człowiek: Lech Kaczyński. Na potwierdzenie
        > ojciec Rydzyk zapewnił słuchaczy, że PiS ostatnio się zmienił i jest to partia
        > godna poparcia: - Kiedyś było między nami różnie, ale zapomnijmy im stare
        > grzechy - mówił.<
        >
        > !!! nieprawda, platfusy nie chca braci!!!

Bracia szukaja piekne siostry!!!!!!!!!!!!!
    • majcinus Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:14
      Oj Wyborcza, Wyborcza gdyby wielce szanowny o.T.R. "okarżył" PD o "popieranie pedalstwa" to byście wysmarowali elaborat na 12 stron...chyba, że nagle sami macie coś przeciw "czerwonym skarpetom"...troszke to dziwne, że w zależności od celu ataków(nawet tych najgłupszych - vide o.T.R.) zabieracie głos lub nie...jak na poważną gazetę/portal to trochę dziecinne...
    • historyk12 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:15
      I w ten sposób, dzięki poparciu pajaca i faszysty rydzyka, Kaczyński przeszedł z
      grona kandydatów poważnych do grona kandydatów kabaretowych.
      • alfredkujot Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:20
        historyk12 napisał:

> I w ten sposób, dzięki poparciu pajaca i faszysty rydzyka, Kaczyński
        przeszedł
        > z
        > grona kandydatów poważnych do grona kandydatów kabaretowych.

Twoja opinia jest zgodna z "linia" gi-wi i prawdopodobnie jestes bezkrytycznym
        konsumentem "informacji"
        Jest przeciwnie. Nic gi-wi nie pomoze zaklinanie rzeczywistosci.
        Tak jak nie pomogl prokurator cimoszewiczowi nie widzac znamion przestepstwa.
        Prokurator nie widzial a okazuje sie ze miliony Polakow widza.
        Zobaczymy .

• historyk12 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:25
          Jak chcesz gadać o Cimoszce to poszukaj sobie innego forum. Ciekaw jestem kiedy
          tacy jak ty zrozumieją, że faszystowski i głupie wybryki rydzyka bardzo szkodzą
          naszemu krajowi i Kościołowi. Normalny polityk słysząc, że rydzyk go popiera,
          odpowiedziałby coś w stylu "nie zabiegałem o poparcie tego pana" albo "nasze
          poglądy są bardzo różne". A Kaczor cieszy się, widocznie blisko mu do rydzyka,
          do faszyzmu i głupoty.
          • golota20 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:29
            historyk12 napisał:

> Jak chcesz gadać o Cimoszce to poszukaj sobie innego forum. Ciekaw jestem kiedy
            > tacy jak ty zrozumieją, że faszystowski i głupie wybryki rydzyka bardzo szkodzą
            > naszemu krajowi i Kościołowi. Normalny polityk słysząc, że rydzyk go popiera,
            > odpowiedziałby coś w stylu "nie zabiegałem o poparcie tego pana" albo "nasze
            > poglądy są bardzo różne". A Kaczor cieszy się, widocznie blisko mu do rydzyka,
            > do faszyzmu i głupoty.

GLUPOTA jest teraz w cenie..

chwala glupocie....
        • szydl0 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 17:11
          alfredkujot napisał:

> historyk12 napisał:
          >
          > > I w ten sposób, dzięki poparciu pajaca i faszysty rydzyka, Kaczyński
          > przeszedł
          > > z
          > > grona kandydatów poważnych do grona kandydatów kabaretowych.
          >
          > Twoja opinia jest zgodna z "linia" gi-wi i prawdopodobnie jestes bezkrytycznym
          > konsumentem "informacji"
          > Jest przeciwnie. Nic gi-wi nie pomoze zaklinanie rzeczywistosci.
          > Tak jak nie pomogl prokurator cimoszewiczowi nie widzac znamion przestepstwa.
          > Prokurator nie widzial a okazuje sie ze miliony Polakow widza.
          > Zobaczymy .
          >

apropos cimoszewicza i komisji, taka malutka dygresja tylko ;p czy nie
          zauwazyliscie ze sledztwo zboczylo nagle z glownego tematu jakiego zostala
          powolana, na temat cimoszewicza? czy moze dlatego bo maja teraz szanse aby
          dowalic silnemu przeciwnikowi w walce o stolek prezydenta? i to jest wlasnie
          porazka tych komisji - one nie probuja dojsc do prawdy, tylko jak najmocniej
          dokopac przeciwnej frakcji, nie wazne w jaki sposob.
          • alfredkujot Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 17:45
            szydl0 napisał:

> apropos cimoszewicza i komisji, taka malutka dygresja tylko ;p czy nie
            > zauwazyliscie ze sledztwo zboczylo nagle z glownego tematu jakiego zostala
            > powolana,

Zauwazylismy -zamiast o tym skad mial kase cimoszewicz na akcje i czy mial
            wogole to raptem mamy jarucka a nie mamy kwitow n-przelewow.
            Gdzie sa ? mogl je pokazac cimoszewicz i byloby po podejrzeniach.
            A tak cigle ta sprawa nie jest wyjasniona . Za to may zabawe z Jarucka.
            A co z wiezowcem ktory kupilo MSZ ? Kto byl inwestorem , dlaczego przeplacony?
            Kto wydal pozwolenie ?

na temat cimoszewicza? czy moze dlatego bo maja teraz szanse aby
            > dowalic silnemu przeciwnikowi w walce o stolek prezydenta?

No wlasnie kto komu tu chcial dowalic ?

i to jest wlasnie
            > porazka tych komisji - one nie probuja dojsc do prawdy, tylko jak najmocniej
            > dokopac przeciwnej frakcji, nie wazne w jaki sposob.

Probuja ale nie jest latwo. Kwasniewska zaslaniala sie "ekspertyza"
            cimoszewicza , kwasniewski uznal ze nie musi, cimoszewicz kwitow pokazac nie
            chce....
            • szydl0 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 04.09.05, 10:21
              nie wiem. nie jestem ich fanboyem i nie zamierzam ich bronic. ale wielce mi sie
              nie podoba ze politycy, ktorzy maja badz co badz spore poparcie, rzucaja
              wszystko inne, gdy tylko widza szanse zniszczenia przeciwnika. jesli tacy
              ludzie mieliby rzadzic panstwem, to nalezy rzeczywiscie sie bac.
    • ami_lii Re: Głupi popiera głupszego 03.09.05, 10:17
      Promowanie pedalstwa co? Więc moze najlepiej wszystkich homoseksualistów
      potraktować jak Hitler żydów? Wyrzucić z pracy, zniszczyć sklepy, i powywozić
      poza polskę (najlepiej do Holandi). Koszmar...i to mówi ksiądz! Potem wszyscy
      się szokują że młodzież do kościoła nie chodzi. Jak ma chodzić skoro ma
      przykład w postaci O.rydzyka?!
      • historyk12 Re: Głupi popiera głupszego 03.09.05, 10:18
        W promowaniu pedalstwa chodzio to, że rydzyk się boi, że widok homosiów wywoła u
        niego pedalskie skłonności. Ja się tego nie boję, a rydzyk tak. Widocznie ma
        jakieś podstawy (np. ukryte skłonnośc, co u kleru nie jest niczym dziwnym)
        • alfredkujot Re: Głupi popiera głupszego 03.09.05, 10:22
          historyk12 napisał:

> W promowaniu pedalstwa chodzio to, że rydzyk się boi, że widok homosiów
          wywoła
          > u
          > niego pedalskie skłonności. Ja się tego nie boję, a rydzyk tak. Widocznie ma
          > jakieś podstawy (np. ukryte skłonnośc, co u kleru nie jest niczym dziwnym)

Nie sadze zeby "pedalstwo" bylo kluczowym problemem Polakow.

• historyk12 Re: Głupi popiera głupszego 03.09.05, 10:26
            Polaków nie, ale rydzyka jak widać i słychać, tak. Widocznie ma z tym problem
      • wuk4 Czekam aż Kaczora poprą L.Bubel i Bolo Tejkowski 03.09.05, 10:28
        Ten pierwszy jest faworytem w walce o najmniejszą ilość głosów w wyborach,
        drugi mógłby palnąć Kaczorowi jakąś mowę honorową nt. Żydów i ich antypolskości
        i poprzeć Kaczorowe wizje zamordyzmu w Polsce.

www.spieprzajdziadu.pl/
        --
        PRECZ Z KACZYZMEM!
        Quatschen verboten!
    • gor.ba.czow Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:21
      “Promowanie Pedalstwa” to się nazywa prawdziwa chrześcijańska tolerancja.
      • alfredkujot Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:29
        gor.ba.czow napisał:

> “Promowanie Pedalstwa” to się nazywa prawdziwa chrześcijańska toler
        > ancja.

To nie kosciol wykreowal ten "problem".
        Homoseksualisci nie zauwazyli ze sa manipulowani.
        Gdzie byla ta "postepowa"lewizna z wrzaskiem o tolerancje dla
        homo przez caly okres istnienia prl-u ?
        Dlaczego nie byli wtedy tacy "postepowi"?
        • historyk12 Re: Rydzyk popiera Kaczyńskiego, a gani Tuska 03.09.05, 10:30
          Pewnie a gdzie byli za Mieszka I?
    • 18261826www Poparcie Rydzyka to wstyd i hanba dla kazdego!!! 03.09.05, 10:22
      Czlowiek,ktory publicznie dziekowal klamcy oswiecimskiemu Ratajczakowi za
      "slowa prawdy"zasluguje na potepenie i pogarde kazdego uczciwego czlowieka.
      Rydzyk jest skonczony jako ksiadz,Polak,czlowiek.Rydzyk nie jest zadnym
      autorytetem moralnym,a jego poparcie moze stanowic tylko powod do wstydu.
      • alfredkujot Re: Poparcie Rydzyka to wstyd i hanba dla kazdego 03.09.05, 10:25
        18261826www napisał:

> Czlowiek,ktory publicznie dziekowal klamcy oswiecimskiemu Ratajczakowi za
        > "slowa prawdy"zasluguje na potepenie i pogarde kazdego uczciwego czlowieka.
        > Rydzyk jest skonczony jako ksiadz,Polak,czlowiek.Rydzyk nie jest zadnym
        > autorytetem moralnym,a jego poparcie moze stanowic tylko powod do wstydu.

No zobacz a niektorzy uwazaja ze popieranie skorumpowanego ukladu,
        organizacji paramafijnej pzpr-sld i kandydata na prezia cimoszewicza jest
        powodem
        do wstydu a nie kreowania siebie na autorytet moralny.
        • historyk12 Re: Poparcie Rydzyka to wstyd i hanba dla kazdego 03.09.05, 10:28
          Twoim prymitywnym zdaniem można popierać albo faszystów (rydzyk) albo
          komunistów? Zaręczam ci, że nawet w tym kraju jest wielu normalnych ludzi.
        • praptak Re: Poparcie Rydzyka to wstyd i hanba dla kazdego 03.09.05, 11:43
          > > Czlowiek,ktory publicznie dziekowal klamcy oswiecimskiemu Ratajczakowi za
          >
          > > "slowa prawdy"zasluguje na potepenie i pogarde kazdego uczciwego czlowiek
          > a.
          > > Rydzyk jest skonczony jako ksiadz,Polak,czlowiek.Rydzyk nie jest zadnym
          > > autorytetem moralnym,a jego poparcie moze stanowic tylko powod do wstydu.
          >
          > No zobacz a niektorzy uwazaja ze popieranie skorumpowanego ukladu,
          > organizacji paramafijnej pzpr-sld i kandydata na prezia cimoszewicza jest
          > powodem
          > do wstydu a nie kreowania siebie na autorytet moralny.

He, he - był kiedyś, za komuny, taki kawał - radzieccy naukowcy skonstruowali
          komputer odpowiadający na wszystkie pytania. Ktoś wstukał pytanie "W którym
          kraju: w USA czy w Związku Radzieckim ludziom żyje się lepiej?". Zaszumiało,
          zahuczało, z komputera wysunęła się karteczka z napisem "A u was to Murzynów
          biją!". Dzisiaj byłoby to "Czy antysemityzm stanowi problem dla ojca Rydzyka i
          związanych z nim środowisk?" - "Komuchy to mafia!".

PS. Nie uważam aby z niechęci do środowisk pokrewnych Rydzykowi miało od razu
          wynikać poparcie dla SLD. Akurat w kwestiach dla mnie istotnych, czyli w
          nastawieniu anty-przedsiębiorczym oba środowiska są podobne. Rydzykowcy pod
          hasłem "biznesmeni rozkradają Polskę", SLD pod hasłem "pomóżmy biednym".
          • doktorhabilitowany.1 Re: Poparcie Rydzyka to wstyd i hanba dla kazdego 03.09.05, 13:45
            praptak napisał:
            > PS. Nie uważam aby z niechęci do środowisk pokrewnych Rydzykowi miało od razu
            > wynikać poparcie dla SLD. Akurat w kwestiach dla mnie istotnych, czyli w
            > nastawieniu anty-przedsiębiorczym oba środowiska są podobne. Rydzykowcy pod
            > hasłem "biznesmeni rozkradają Polskę", SLD pod hasłem "pomóżmy biednym".
            Ty tak nie uwazasz i ja sie z Toba zgadzam, jednak dla internetowych PiSowcow i
            LPRowcow (tudziez innych Rydzykownych) o wiele latwiej jest sprowadzic dyskusje
            do dwubiegunowego szczekania - 'my-oni'. Jeszcze uwazaja, ze PO, czy PD to
            kumple SLD, poniewaz opowiadaja sie przeciwko dyskryminacji kogokolwiek,kto nie
            lamie porzadku prawnego w Polsce. A zupelnie bezkrytycznie podchodza do faktu,
            ze sposob dzialania partii tzw. 'prawicy' (bo to zadna prawica) przypomina
            sprawdzone socjalistyczne wzorce.
        • s.li JEDEN KRETYN POPARŁ DRUGIEGO... POLSKA !!! 03.09.05, 13:40
          Dla mnie to nic nowego. Żyjemy przecież w oparach politycznego absurdu. Jego
          Kretynowatość Łojciec Rydzyk poparł Kaczyńskiego - i co z tego? Niech sobie
          popiera... Ma do tego prawo, szkoda że nie poparł Leppera - wtedy mielibyśmy
          większy ubaw!

TUSK PREZYDENTEM POLSKI !!!
          • doktorhabilitowany.1 Urzadzaja IV CCCP 03.09.05, 18:04
            s.li napisał:

> Dla mnie to nic nowego. Żyjemy przecież w oparach politycznego absurdu. Jego
            > Kretynowatość Łojciec Rydzyk poparł Kaczyńskiego - i co z tego? Niech sobie
            > popiera... Ma do tego prawo, szkoda że nie poparł Leppera - wtedy mielibyśmy
            > większy ubaw!
            >
            > TUSK PREZYDENTEM POLSKI !!!

Zgadzam sie z Toba, Rydzyk wciela w zycie stara doktryne: CCCP - cep cepa cepem
            pogania:)))
        • szydl0 Re: Poparcie Rydzyka to wstyd i hanba dla kazdego 03.09.05, 17:29
          za to niektorzy widza spiski wszedzie dookola tylko nie obok siebie :)
    • henryk.log Rydzyk popiera Kaczyńskiego?? hehe.. 03.09.05, 10:26
      i.wp.pl/a/f/jpeg/8709/kaczynski_konwencja385.jpeg
      Kiedy należy spodziewać sie wspólnej przejażdżki "panów" bryką??

www.emigranci.net/Radio%20Maryja-Dateien/2502/merc.jpg

>Ludzie ograniczeni, a przy tym fanatycy, stanowią plagę ludzkości. Biada
      państwu, w którym tacy ludzie mają władzę. Są nietolerancyjni i pozbawieni
      wszelkich skrupułów. Uważają, że cały świat kłamie, a tylko oni mówią prawdę<
      Mikołaj Gogol

" Wszystkie nieszczęścia Polski są dowodem na istnienie Boga"
      >lindow1<

czas już, powiadam Wam!
      "Odnowić oblicze Tej Ziemi" - czyli o tym,
      co zmieniło moje zycie i dlaczego było to Radio Maryja.
      > the_dzidka <
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka