Dodaj do ulubionych

Jan Turnau list do biskupa

IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 13.03.01, 21:32
Słuszny tekst,ale czemu tyle wazeliny. Głupota jest głupotą nawet jeśli czyni
to pupurat - ekpert od bicia w piersi ( cudze )
Obserwuj wątek
    • nanabun Re: Jan Turnau list do biskupa 13.03.01, 23:05
      Bardzo dobry list. Nie uważam, żeby było za dużo wazeliny. To poprostu list
      wysokiej kultury chrześćjanina, do biskupa, który ma za dużo mani
      prześladowczej i zbyt wysokie mniemanie o swoim narodzie. Przecież taka sama
      zbrodnia mogłaby się wydarzyć i dziś, tylko,że Żydów już w Polsce prawie nie
      ma, a sądząc po wypowiedziach niektórych "prawdziwych Polaków" to gdyby mogli,
      mordowaliby równie zaciekle, jak nasi rodacy w Jedwabnem.
      • Gość: Hiacynt Re: Jan Turnau list do biskupa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 13.03.01, 23:18

Nanabun, przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i spróbuj zrozumieć. Jeżeli uda Ci
        się zrozumieć, to ponownie napisz kilka słów, może inni zrozumieją. Wykażę Ci
        wówczas, dlaczego bełkotliwie myślisz.Widzę, że masz kłopoty z poprawnym
        używaniem słowa "naród". Hiacynt
        • Gość: AKrywen Re: Jan Turnau list do biskupa IP: *.eds.com 14.03.01, 01:00
          Intencja listu otwartego Jana Turnau bylo dotrzec do adresata i, przekonac go.
          Dazac do takiego celu warto zadbac o forme. Zreszta Pan Turnau ma prawo miec
          szacunek dla biskupa. Mam nadzieje ze i biskup potrafi sie znalezc.
          Hiacyntowi chcialbym tutaj delikatnie zwrocic uwage na fakt ze jego komentarz
          ma wartosc informacyjna zblizona do zera. Podczas gdy ton, owszem, pyskowki.
          • Gość: Hiacynt Re: Jan Turnau list do biskupa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 15:51
            Napisałeś "Hiacyntowi chcialbym tutaj delikatnie zwrocic uwage na fakt ze jego
            komentarz ma wartosc informacyjna zblizona do zera". Łaskawie moją wypowiedż
            nazwałeś komentarzem,jakich więc wartości informacyjnych w nim poszukujesz.
            Chyba nie muszę rozwijać. Poinformowałem, owszem, jaką wartość dla mnie ma
            wypowiedż nanabuna.Przeczytaj ją uważniej, a zrozumiesz.Pozdrawiam.
          • Gość: Hiacynt Re: Jan Turnau list do biskupa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 16:04

Jeżeli chcesz AKrywenie o faktach:
            1. Piszesz "Intencja listu otwartego Jana Turnau bylo dotrzec do adresata i,
            przekonac go." od kiedy to takie są intencje listów otwartych.
            2. Piszesz "Mam nadzieje ze i biskup potrafi sie znalezc.", a któż to potrafił
            się znależć. Jak mam łaskawie określić Twoje myślenie, byś nie raczył pisać o
            pyskówce. Dobrze, ża łaskawie nie zarzuciłeś mi nienawiści. Ale jeszcze zdążysz.
    • Gość: Indris Re: Jan Turnau - czy GW traci klasę ? IP: 213.135.34.121, 213.135.34.30, 213.135.34.* 14.03.01, 15:30
      Gazeta miała dotąd zwyczaj zamieszczania pełnego tekstu, który komentowała. Tym razem tego NIE
      uczyniła. Pełny tekst homilii opublikował za to "Nasz Dziennik", od dziennikarskiej rzetelności dotąd
      dosyć odległy. Czy Gazeta traci klasę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka