Dodaj do ulubionych

DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!!

IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 09.09.02, 16:49
Nie dajcie sobie mydlić oczu tą wspaniałą inwestycją. Już było wiele
pododbnie pięknych planóww Polsce, zwłaszcza z udziałem tureckiego kapitału.
Przykładów wiele, podam dwa.

PRZYKŁAD 1 + Cementownia "Nowa Huta" +

Kiedyś druga w Polsce pod względem osiąganych wyników.Doszło do prywatyzacji,
konkurowali Niemcy i Turcy. Niemiecka firma była renomowana i z tradycjami.
Natomiast Turcy , nieznani wcześniej. Ci drudzy jednak obiecali pracownikom
prawie dwukrotnie więcej akcji niż firma niemiecka i krótkowzroczni
pracownicy przystali na ofertę tureckiego inwestora. Dostali obiecane akcje,
jednak ...

W cementowni zaczęły się dziać dziwne rzeczy . Ograniczano produkcję ,
zaczęły się przestoje i GRUPOWE ZWOLNIENIA pracowników. Cementownia "zeszła
na psy". Dodatkowo, umowa została skonstruowana tak , ze nie można odebrać
Turkom zakładu , pomimo iż nie wywiązują się ze złożonych obietnic. Ludzie
stracili pracę , zakład popadł w ruinę, a służy prawdopodobnie do prania
brudnych pieniędzy.

PRZYKŁAD 2 + Klub piłkarski "Pogoń Szczecin"

Przyszedł inwestor- oczywiście turecki !!, wyremontowano stadion, zaczęły na
niego ściągać tłumy.Drużyna się rozwijała, kupowano nowych piłkarzy. Po
pewnym czasie jednak zaczęły się kłopoty. Piłkarzom zalegano z wypłatami,
klub zaczął mieć długi. Turecki inwestor się wycofał, teraz Pogoń Szczecin
jest biedna i słabiutka. Ludzie mieli olbrzymie nadzieje, związane z
obietnicami nowego inwestora. Jenak CZAR PRYSNĄŁ !! podobnie jak w poprzednim
opisywanym przykładzie.

Podsumowując , chciałem Was, mieszkańcy Białej Podlaskiej, przestrzec przed
hura-optymizmem związanym z głośną w ostatnich dniach inwestycją w Waszym
rejonie. Podejdzcie do tego z dystansem !!
Sprawa musi budzić przynajmniej podejrzenia, jeśli deklarację zainwestowania
tak olbrzymiej sumy skałada ktoś kim nikt wcześniej nic dobrego nie słyszał.
Dodatkowo , związani z tą inwestycją są politycy, którym zapewne zależy
teraz - przed wyborami samorządowymi - na Waszym poparciu.
Wiadomą rzeczą jest, że politycy w tym czasie przedstawiają
mnóstwo "błyskotliwych pomysłów na rozwój", gorzej tylko z ich późniejszą
realizacją.

Prezpraszam , że się tak rozpisałem, ale zależy mi , zebyście nie byli
kolejną grupą moich rodaków którzy dali się zrobić w "BALONA" !
I zaznaczam , że nie mam nic przeciw Turkom ( nawet kibicowałem im na MŚ w
piłce nożnej) ale interesów z nimi nie róbcie !! Poważnie !

Pozdrawiam z Krakowa

Obserwuj wątek
    • Gość: S-bek Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: 62.199.0.* 09.09.02, 16:53
      Gość portalu: harry napisał(a):

> Nie dajcie sobie mydlić oczu tą wspaniałą inwestycją. Już było wiele
      > pododbnie pięknych planóww Polsce, zwłaszcza z udziałem tureckiego kapitału.
      > Przykładów wiele, podam dwa.
      >
      > PRZYKŁAD 1 + Cementownia "Nowa Huta" +
      >
      > Kiedyś druga w Polsce pod względem osiąganych wyników.Doszło do prywatyzacji,
      > konkurowali Niemcy i Turcy. Niemiecka firma była renomowana i z tradycjami.
      > Natomiast Turcy , nieznani wcześniej. Ci drudzy jednak obiecali pracownikom
      > prawie dwukrotnie więcej akcji niż firma niemiecka i krótkowzroczni
      > pracownicy przystali na ofertę tureckiego inwestora. Dostali obiecane akcje,
      > jednak ...
      >
      > W cementowni zaczęły się dziać dziwne rzeczy . Ograniczano produkcję ,
      > zaczęły się przestoje i GRUPOWE ZWOLNIENIA pracowników. Cementownia "zeszła
      > na psy". Dodatkowo, umowa została skonstruowana tak , ze nie można odebrać
      > Turkom zakładu , pomimo iż nie wywiązują się ze złożonych obietnic. Ludzie
      > stracili pracę , zakład popadł w ruinę, a służy prawdopodobnie do prania
      > brudnych pieniędzy.
      >
      >
      > PRZYKŁAD 2 + Klub piłkarski "Pogoń Szczecin"
      >
      > Przyszedł inwestor- oczywiście turecki !!, wyremontowano stadion, zaczęły na
      > niego ściągać tłumy.Drużyna się rozwijała, kupowano nowych piłkarzy. Po
      > pewnym czasie jednak zaczęły się kłopoty. Piłkarzom zalegano z wypłatami,
      > klub zaczął mieć długi. Turecki inwestor się wycofał, teraz Pogoń Szczecin
      > jest biedna i słabiutka. Ludzie mieli olbrzymie nadzieje, związane z
      > obietnicami nowego inwestora. Jenak CZAR PRYSNĄŁ !! podobnie jak w poprzednim
      > opisywanym przykładzie.
      >
      >
      > Podsumowując , chciałem Was, mieszkańcy Białej Podlaskiej, przestrzec przed
      > hura-optymizmem związanym z głośną w ostatnich dniach inwestycją w Waszym
      > rejonie. Podejdzcie do tego z dystansem !!
      > Sprawa musi budzić przynajmniej podejrzenia, jeśli deklarację zainwestowania
      > tak olbrzymiej sumy skałada ktoś kim nikt wcześniej nic dobrego nie słyszał.
      > Dodatkowo , związani z tą inwestycją są politycy, którym zapewne zależy
      > teraz - przed wyborami samorządowymi - na Waszym poparciu.
      > Wiadomą rzeczą jest, że politycy w tym czasie przedstawiają
      > mnóstwo "błyskotliwych pomysłów na rozwój", gorzej tylko z ich późniejszą
      > realizacją.
      >
      > Prezpraszam , że się tak rozpisałem, ale zależy mi , zebyście nie byli
      > kolejną grupą moich rodaków którzy dali się zrobić w "BALONA" !
      > I zaznaczam , że nie mam nic przeciw Turkom ( nawet kibicowałem im na MŚ w
      > piłce nożnej) ale interesów z nimi nie róbcie !! Poważnie !
      >
      > Pozdrawiam z Krakowa

Tylko zlodziej albo glupek moze robic interesy z Turkami
      >
      >
      • Gość: johnny Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.client.attbi.com 09.09.02, 17:14
        Lotnisko z mozliwoscia obslugi kilkakrotnie wiekszej ilosci pasazerow niz
        obecnie obsluguja wszystkie polskie lotniska do kupy wziete, tor formuly1,
        stadion na kilkadziesiat tysiecy widzow i pare innych rzeczy ma powstac
        w miejscu gdzie nie ma ludzi.
        To wszystko popierane jest przez politykow.
        Teraz wiecie dlaczego jest tak dobrze w Polsce i skad biora sie kawaly polskie?
        • Gość: Piotrek Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: 207.30.78.* 09.09.02, 18:29
          Od dawna mówię że my Polacy jako całość jesteśmy głupim narodem. Każdy kolejny
          dzień i wydarzenia tego typu tylko mnie w tym utwierdzają.
        • Gość: Karas Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: 62.199.0.* 09.09.02, 19:05
          Gość portalu: johnny napisał(a):

> Lotnisko z mozliwoscia obslugi kilkakrotnie wiekszej ilosci pasazerow niz
          > obecnie obsluguja wszystkie polskie lotniska do kupy wziete, tor formuly1,
          > stadion na kilkadziesiat tysiecy widzow i pare innych rzeczy ma powstac
          > w miejscu gdzie nie ma ludzi.
          > To wszystko popierane jest przez politykow.
          > Teraz wiecie dlaczego jest tak dobrze w Polsce i skad biora sie kawaly
          polskie?

No i zniszcza komuchy z turkami slynne podlaskie laski, piaski i karaski - na
          stadion beda przychodzic okoliczni bezrobotni za darmo bo igrzyska zastapia im
          papu które na wyscigi obiecuje im ojciec opiekunczy Miler i Leper. Beda
          (bezrobotni) oklaskiwac szofera formuly Papieza Ubogich niejakiego Marka Pola
        • Gość: stary byk Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.imgw.pl 10.09.02, 08:54

polskie?

To tak bardzo przypomina aferę "konsula austriackiego" Silbersteina, oczywiście
          na znacznie większą skalę, że aż trudno uwierzyć, że ktokolwiek może brać to
          poważnie. Widocznie chcą wyciąć las i "w krzaki" (których zresztą nie będzie,
          bo zostaną wycięte).
        • Gość: Eda z Białej Re: DO WSZYSTKICH z Polski i BIAŁEJ PODLASKIEJ IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 10:24
          Sorry dopiero teraz przeglądam forum i zastanawiam czemu tacy porąbani ludzie
          mieszkają w naszym kraju. Ale to wyjaśnia fakt że w Polsce jest coraz mniej
          inwestuycji. Czy wy kurze móżdźki z Warszawy zdajecie sobie sprawę jakie jest
          na Wschodzie bezrobocie ??????? Dla was to jest kraina nie zamieszkana przez
          nikogo a może przez leśną dzicz. Wszyscy powyjeżdżaliście z tzw. prowincji.
          Ulokowaliście się niejednokrotnie dzięki znajomościom na ciepłych posadkach w
          Warszawce i wisi wam co się dzieje w kraju. teraz zależy wam tulko na tym żeby
          na weekend wyjechać do lasku. Tylko uważajcie bo w tych ekologicznych laskach
          nawet pod Białą Podlaską może was zaatakować ktoś komu brakuje na chleb i
          zwyczajnie za 5 zł. poderżnąć menagerskie gardziołko. Bo jeśli ta inwestycja
          zostanie przekreślonja przez media to w tych ekologicznych lasach pod Białą
          będą z pewnością grasować bandy i czekać na bogatych turystó z Wawy. Ludzie
          którzy - wbrew temu co twierdzisz kurzy móżdżku - mieszkają w Białej Podlaskiej
          zwyczajnie nie będą mieli co jeść. Jagodamji leśnymi się też nie najecdzą więc
          mam nadzieję że sięgną też do Twojego portfela.
          W Białej Podlaskiej wbrew temu co piszą media wszyscu wierzą w tę inwestycję.
          Skąd Turek weźmie te pieniądze to jego zmartwienie. Dla mnie ważne jest że nie
          dołożę do tego ani grosza podczas gdy cały mój podatek idzie na darmozjadów -
          urzędników. A jeśli istnieje chociażby cień szansy że moje dziecko będzie
          miało tutaj pracę i nie będzie musiało jechać dro fałszywej Warszawki to ja tę
          inwestycję popieram i popiera ją kilkaset tysięcy mieszkańców regionu. Gazety i
          telewizja kłamią mówiąc że mieszakńcy Białej są sceptycznie nhastawieni do
          tego. Zapewniam. My mamy nadzieję na lepsze jutro i nie pozwolimy żeby
          ogólnopolskie media w imię jakichś podejrzanych interesó w nas tę nadzieje
          zniszczyły. I zdecydowanie wisi nam to że w radzie Nadzorczej Epitu zasiadają
          komuchy. My chcemy pracy i wszystkim w Warszawce szczęki opadną jak ta praca w
          Białej będzie.
          To co wypisują gazety a głównie Wybiórcza to kłamstwa, manipulacja i próba
          doszukania się sensacji. Przecież pańswo Polskie ani samorząd lokalny nie
          dołoży do tego ani złotyówki. Czy dlatego inwestycja jest podejrzana że na jej
          konto nie ściągają od nas podatków??????????????? Pozdrawiam w imieniu tysięcy
          mieszkańców regionu. Jednak jesteśmy i mieszkamy tu. Więc obrażacie nas pisząc
          że tu nikt nie mieszka.
          • Gość: harry Re: DO WSZYSTKICH z Polski i BIAŁEJ PODLASKIEJ IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 11.09.02, 13:17
            Gość portalu: Eda z Białej napisał(a):

> Sorry dopiero teraz przeglądam forum i zastanawiam czemu tacy porąbani ludzie
            > mieszkają w naszym kraju. Ale to wyjaśnia fakt że w Polsce jest coraz mniej
            > inwestuycji. Czy wy kurze móżdźki z Warszawy zdajecie sobie sprawę jakie jest
            > na Wschodzie bezrobocie ??????? Dla was to jest kraina nie zamieszkana przez
            > nikogo a może przez leśną dzicz. Wszyscy powyjeżdżaliście z tzw. prowincji.
            > Ulokowaliście się niejednokrotnie dzięki znajomościom na ciepłych posadkach w
            > Warszawce i wisi wam co się dzieje w kraju. teraz zależy wam tulko na tym
            żeby
            > na weekend wyjechać do lasku. Tylko uważajcie bo w tych ekologicznych laskach
            > nawet pod Białą Podlaską może was zaatakować ktoś komu brakuje na chleb i
            > zwyczajnie za 5 zł. poderżnąć menagerskie gardziołko. Bo jeśli ta inwestycja
            > zostanie przekreślonja przez media to w tych ekologicznych lasach pod Białą
            > będą z pewnością grasować bandy i czekać na bogatych turystó z Wawy. Ludzie
            > którzy - wbrew temu co twierdzisz kurzy móżdżku - mieszkają w Białej
            Podlaskiej
            >
            > zwyczajnie nie będą mieli co jeść. Jagodamji leśnymi się też nie najecdzą
            więc
            > mam nadzieję że sięgną też do Twojego portfela.
            > W Białej Podlaskiej wbrew temu co piszą media wszyscu wierzą w tę inwestycję.
            > Skąd Turek weźmie te pieniądze to jego zmartwienie. Dla mnie ważne jest że
            nie
            > dołożę do tego ani grosza podczas gdy cały mój podatek idzie na darmozjadów -
            > urzędników. A jeśli istnieje chociażby cień szansy że moje dziecko będzie
            > miało tutaj pracę i nie będzie musiało jechać dro fałszywej Warszawki to ja

> inwestycję popieram i popiera ją kilkaset tysięcy mieszkańców regionu. Gazety
            i
            >
            > telewizja kłamią mówiąc że mieszakńcy Białej są sceptycznie nhastawieni do
            > tego. Zapewniam. My mamy nadzieję na lepsze jutro i nie pozwolimy żeby
            > ogólnopolskie media w imię jakichś podejrzanych interesó w nas tę nadzieje
            > zniszczyły. I zdecydowanie wisi nam to że w radzie Nadzorczej Epitu zasiadają
            > komuchy. My chcemy pracy i wszystkim w Warszawce szczęki opadną jak ta praca
            w
            > Białej będzie.
            > To co wypisują gazety a głównie Wybiórcza to kłamstwa, manipulacja i próba
            > doszukania się sensacji. Przecież pańswo Polskie ani samorząd lokalny nie
            > dołoży do tego ani złotyówki. Czy dlatego inwestycja jest podejrzana że na
            jej
            > konto nie ściągają od nas podatków??????????????? Pozdrawiam w imieniu
            tysięcy
            > mieszkańców regionu. Jednak jesteśmy i mieszkamy tu. Więc obrażacie nas
            pisząc
            > że tu nikt nie mieszka.

Ja naprawdę napisałem swój tekst ze szcerych intencji. Wiem że u Was trudno o
            pracę i sytuacja niewesoła. Ale właśnie dlatego , ten inwestor wybrał takie
            miejsce. Ludzi w trudnej sytuacji najłatwiej przekonać.
            Nie ma to znaczenia , że państwo nie dooży do inwestycji.
            Jeśłi to konsocjum dostanie pozwolenie to są możliwe 2 warianty:

+ Wytnie drzewo , sprzeda wszystko i słuch po nim zaginie

+ Rozpocznie inwestycje ( oczywiście nine na taką skalę jak zapowiada bo to
            jest nierealne - przemyśl to na spokojnie) i zacznie się pranie brudnych
            pieniędzy .Czy wspomniane w pierwszym poście przykłady do Ciebie nie
            przemawiają???!!

Zobacz jacy ludzie stoją za tą inwestycją ??

I ostatnia kweswtia. Czy naprawdę nie interesuje cię skąd wezmą pieniądze??!!

Wiadomo , że najbardziej dochodową działalnością przestępczą jest handel
            narkowtykami. I nie zapominaj kto je ostatecznie nabywa - tak, tak - DZIECI!!
            A naprawdę nie zyczę Ci , zebyś kiedyś dotknął Cię ten problem .
          • Gość: stary byk Re: DO WSZYSTKICH z Polski i BIAŁEJ PODLASKIEJ IP: *.imgw.pl 13.09.02, 14:11
            Czy gdyby Turek ogłaszał, że otworzy w BP kopalnię złota i plantację bananów,
            też przyjęlibyscie to za dobrą monetę? A te jego obiecanki niczym się od tego
            nie różnią.
        • Gość: Rob Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 13.09.02, 21:46

polskie?

W dzisiejszych czasach budowac lotnisko? Tylko Polak potrafi.
    • Gość: harry WSZYSTKO SIĘ POWOLI KLARUJE ... IP: *.autocom.pl / *.net.autocom.pl 10.09.02, 00:36
      Pracownikami w firmie tajemniczego Turka są "kacykowie". Polski ambasador z
      Moskwy z czasów PRL oraz skarbnik PZPR a potem SdRP. Na razie nie ujawnili skąd
      mają pieniądze na inwestycję ,ale nie zapominajmy kto przejął majątek PZPR...
      A czy pomysł z abolicją pojawia się teraz przypadkowo ... ???
    • Gość: eda z Białej Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 13:56
      Dzięki za szybka reakcję. Odsyłam do innych wątków w tym temacie ( z dzisiejsza
      datą). Tam wyjaśniam co myślę o sugerowanych przekrętach Turka. Nie chce mi się
      tego powtarzać. Póki co ani budżet państwa ani budżety samorządów nie zostały
      nadszarpnięte a przy takiej nagonce mediów na tę sprawę z pewnością cała
      inwestycja będzie solidnie kontrolowana chociażby przez dziennikarzy więc nie
      wróżę Turkowi nic dobrego jeśli spróbuje wywieźć z kraju chociaż jedno drzewo
      nielegalnie. Swoją drogą to z tego co słyszałam - zaproponowana przez Ministra
      Środowiska kwota 100 tys. za ha lasów jest zawyżona i Turek mógłby znaleźć w
      innej części kraju drzewo za dużo niższą cenę i bez zbędnych formalności
      (mógłby je kupić od prywatnych właścicieli lasów)więc po co tyle zachodu i tyle
      szumu ??? Współczu7je Mu jeśli zechce zrobić przekręt z taką reklamą na
      początku. Pozdrawiam
      • Gość: johnny Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.client.attbi.com 11.09.02, 15:43
        Ale ty kobieto jestes naiwna
        Taka inwestycja na taka skale i w takim miejscu nie ma zadnego ekonomicznego
        sensu wiec zaden normalny inwestor nie da na taka inwestycje pieniedzy.
        Stoi za tym jakis wielki przekret a jaki to tylko ten Turek wie.
        On sprytnie gra na uczuciach ludzkich ktorzy sa bez pracy i jeszcze zaangazowal
        do swoich celow debilnych i przekupnych polskich politykow.
        Obodz sie kobito bo moze cie ta inwestycja kosztowac duzo wiecej niz sie
        spodziewasz (jesli polskie banki lub towarzystwa ubezpieczeniowe dadza na to
        gwarancje)
        Zauwaz jeszcze ze wielkie centra rozrywki na calym swiecie zostaly wybudowane
        niedaleko bardzo duzych i bogatych aglomeracji miejskich takich jak Los Angeles
        Paryz, Tokio, Hong Kong
      • Gość: p. Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 20:31
        Nie chodzi o żadne drzewa, to Turcy mają w nosie. Chodzi o kredyty na miliony
        dolarów, które znikną a będą poręczone np. przez samorząd Białej. Chodzi o
        wszystko to z czego można wyciągnąć pieniądze. A banki dadzą pieniądze jeżeli
        dostaną poręczenie Skarbu Państwa lub samorządu. Cała ta grupa turecka jest już
        dobrze znana w odpowiednich środowiskach.
    • Gość: happy Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 18:51
      o ile mi wiadomo turek ten sam turek chcial rowniez
      budowac swoj lunapark w Gdansku ale prezydent gdanska go
      ogolnie wysmial i pogonil.
      • Gość: Eda z Białej. Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.lukow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 22:37
        To nie ten Turek. Tamten był synem Ibrahima - słynnego poety ludowego na
        Bliskim Wschodzie. Nie wierz temu co mówią w Radiu Zet, RMF FM i Trójce.
        To są kłamstwa i próba doszukania się sensacji.
        • Gość: johnny Re: Eda IP: *.client.attbi.com 12.09.02, 05:13
          Strasznie mi szkoda twojego meza (o ile takiego masz)
          Tak glupiej i naiwnej kobiety juz dawno nie widzialem
    • Gość: Kraken Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.ipt.aol.com 13.09.02, 20:31
      Gość portalu: harry napisał(a):

> Nie dajcie sobie mydlić oczu tą wspaniałą inwestycją. Już było wiele
      > pododbnie pięknych planóww Polsce, zwłaszcza z udziałem tureckiego kapitału.
      > Przykładów wiele, podam dwa.
      >
      > PRZYKŁAD 1 + Cementownia "Nowa Huta" +
      >
      > Kiedyś druga w Polsce pod względem osiąganych wyników.Doszło do prywatyzacji,
      > konkurowali Niemcy i Turcy. Niemiecka firma była renomowana i z tradycjami.
      > Natomiast Turcy , nieznani wcześniej. Ci drudzy jednak obiecali pracownikom
      > prawie dwukrotnie więcej akcji niż firma niemiecka i krótkowzroczni
      > pracownicy przystali na ofertę tureckiego inwestora. Dostali obiecane akcje,
      > jednak ...
      >
      > W cementowni zaczęły się dziać dziwne rzeczy . Ograniczano produkcję ,
      > zaczęły się przestoje i GRUPOWE ZWOLNIENIA pracowników. Cementownia "zeszła
      > na psy". Dodatkowo, umowa została skonstruowana tak , ze nie można odebrać
      > Turkom zakładu , pomimo iż nie wywiązują się ze złożonych obietnic. Ludzie
      > stracili pracę , zakład popadł w ruinę, a służy prawdopodobnie do prania
      > brudnych pieniędzy.
      >
      >
      > PRZYKŁAD 2 + Klub piłkarski "Pogoń Szczecin"
      >
      > Przyszedł inwestor- oczywiście turecki !!, wyremontowano stadion, zaczęły na
      > niego ściągać tłumy.Drużyna się rozwijała, kupowano nowych piłkarzy. Po
      > pewnym czasie jednak zaczęły się kłopoty. Piłkarzom zalegano z wypłatami,
      > klub zaczął mieć długi. Turecki inwestor się wycofał, teraz Pogoń Szczecin
      > jest biedna i słabiutka. Ludzie mieli olbrzymie nadzieje, związane z
      > obietnicami nowego inwestora. Jenak CZAR PRYSNĄŁ !! podobnie jak w poprzednim
      > opisywanym przykładzie.
      >
      >
      > Podsumowując , chciałem Was, mieszkańcy Białej Podlaskiej, przestrzec przed
      > hura-optymizmem związanym z głośną w ostatnich dniach inwestycją w Waszym
      > rejonie. Podejdzcie do tego z dystansem !!
      > Sprawa musi budzić przynajmniej podejrzenia, jeśli deklarację zainwestowania
      > tak olbrzymiej sumy skałada ktoś kim nikt wcześniej nic dobrego nie słyszał.
      > Dodatkowo , związani z tą inwestycją są politycy, którym zapewne zależy
      > teraz - przed wyborami samorządowymi - na Waszym poparciu.
      > Wiadomą rzeczą jest, że politycy w tym czasie przedstawiają
      > mnóstwo "błyskotliwych pomysłów na rozwój", gorzej tylko z ich późniejszą
      > realizacją.
      >
      > Prezpraszam , że się tak rozpisałem, ale zależy mi , zebyście nie byli
      > kolejną grupą moich rodaków którzy dali się zrobić w "BALONA" !
      > I zaznaczam , że nie mam nic przeciw Turkom ( nawet kibicowałem im na MŚ w
      > piłce nożnej) ale interesów z nimi nie róbcie !! Poważnie !
      >
      > Pozdrawiam z Krakowa
      >
      >
      -Kr. zarowno podane przez ciebie przyklady,jak nastepne "apetyty" tego
      wszetecznego muzulmanca jasno pokazuja,ze JEST TO ZEMSTA TURKOW ZA KLESKE
      WIEDENSKA!! czego nie zdobyli orezem-zdobeda dzieki glupocie "giaurow".
      czy nie lepiej bylo przyjac propozycje Jacsona-ten przynajmniej stawial
      sprawe finansow jasno!!Ale Polaczkom nie spodobalo sie,ze to przecie odbarwiony
      murzyn,no i panie dzieju z biskupami i politykami jakby sie nie lubil!!A to juz
      samo w sobie oznacza,ze nie byl glupi!!
      • Gość: Wachap Toj Re: DO WSZYSTKICH Z BIAŁEJ PODLASKIEJ.UWAŻAJCIE!! IP: *.pl 13.09.02, 21:28
        No tak. Rozpętało sie. Sprawa BP nie jest nowa, bo Dziennik Wschodni z
        Lublina pisze o tym od dwóch bodajże lat. Pisało o tym też parę miesięcy
        temu "NIE" (tylko błagam bez komentarzy jaka to szmata ten Urban, bo to nie na
        temat będzie). A tak nawiasem mówiąc, poczytajcie sobie forum internetowe
        Dziennika Wschodniego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka