Dodaj do ulubionych

Zagłosuję na PO. Zdecydowanie!

23.09.05, 07:23
Idziemy głosować na PO. Nie tylko ja ale cała moja rodzina. Wprawdzie mnie i
mojego męża bardziej przekonuje PiS. No ale nasze studujące dzieci są
zdecydowanie za PO. Więc, i to jest przemyślane, bo chodzi o przyszłość,
zdecydowanie oddamy swoje głosy na PO.

Nie przestraszyłam się nawet tego co tutaj napisała "aurora we mgle".
Jestem przekonana że i w państwie zorganizowanym w sposób liberalny jest
miejsce na solidarność ludzką. Respektowanie zasad i wyższych wartości.
Jestem przekonana, że osoba na którą oddamy swoje głosy, jest osobą
odpowiedzialną. Że odpowiedzialni są i ci którzy zostaną z tej opcji wybrani.
Zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • 9111951u Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 07:25
      za tymi co to chcą najubozszym liberalny prezent dać czyli podwyżkę vatu o % i
      podwyzkę akcyzy na prąd, gaz i paliwo zawinszować !
      • damapik1 Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie!???? 23.09.05, 07:29
        Tylko potem nie wylewajcie łez na tym forum....
        • sawa.com Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie!???? 23.09.05, 07:44
          damapik1 napisała:

> Tylko potem nie wylewajcie łez na tym forum....

Zobaczymy! Mam nadzieję, ze nie będę świecić (łzami) w oczach tak jak to ci,
          którzy poprzednio głoswali na SLD.
          Mam nadzieję, że historia AWS i SLD coś nauczyła naszych polityków.
          Przynajmniej tego, że trzeba zachowywać się przyzwoicie.
          • malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie!???? 23.09.05, 08:06
            sawa.com napisała:

> Mam nadzieję, że historia AWS i SLD coś nauczyła naszych polityków.
            Przynajmniej tego, że trzeba zachowywać się przyzwoicie.

Na to nie licz.:-))

• m.rycho Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 07:57
        9111951u napisała:

> za tymi co to chcą najubozszym liberalny prezent dać czyli podwyżkę vatu o %
        i
        > podwyzkę akcyzy na prąd, gaz i paliwo zawinszować !<
        O tej akcyzie na prąd to zapewne dowiedziałaś się z tego forum czy masz inne
        źródło?
        Ciekawe spojżenie,obniżka podatków oznacza podwyżkę cen,dobrze się czujesz?
    • malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 07:44
      Ja też. Zdecydowanie.Trochę z egoizmu : jeżeli PO uda się wprowadzić 3*15
      zyskuję trochę pieniędzy, trochę z nawyku: jestem z Wrocławia a tu się głosuje
      na konktretnych ludzi ( są z PO ), trochę ze strachu przed moralną rewolucją
      :-))) Nie mam pojecia co to znaczy, ale "rewolucja" brzmi groźnie.
      To było żartem.
      Poważnie: przeszłość jest dla historyków, mnie obchodzi tylko przyszłość.

• sawa.com Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 07:50
        malaszaramysz napisała:

> Ja też. Zdecydowanie.Trochę z egoizmu : jeżeli PO uda się wprowadzić 3*15
        > zyskuję trochę pieniędzy, trochę z nawyku: jestem z Wrocławia a tu się
        głosuje
        > na konktretnych ludzi ( są z PO ), trochę ze strachu przed moralną rewolucją
        > :-))) Nie mam pojecia co to znaczy, ale "rewolucja" brzmi groźnie.
        > To było żartem.
        > Poważnie: przeszłość jest dla historyków, mnie obchodzi tylko przyszłość.

Zgadzam się. "rewolucja" brzmi groźnie. I mnie zaraz kojarzy się
        z "październikową" a "październikowa" z "Leninem i Stalinem". A "Stalin" z
        gułagami. A gułagi ze smutnym zimnym światem za kołem podbiegunowym, zie
        umierają z głodu i zimna ludzie.
        Straszne. Nie chcę rewolucji.
        Nawsadzałam w tym poście cudzysłowów jak nasz przemiły Henryk. Aż w pewnym
        momencie przestałam, bo jeśli sobie pomyśli, że go małpuję. A tego bym nie
        chciała.

pozdrowienia dla przyjaciół
        >
    • mmkkll Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 07:49
      Ja też, aczkolwiek tak się składa, że zarówno do Sejmu, jak i Senatu będę
      głosował na ludzi nie należących do PO, a jedynie kandydujących z ich listy.
    • x-y-z Zdecydowanie! NIE ZAGŁOSUJĘ na PO !!!!!!! 23.09.05, 07:50
      Nie zagłosuję na PO również dlatego, że:

Nie zagłosuję na PO i na Tuska, którego popiera :

- gazeta wybiórcza,
      - obecny rząd,
      - Lech Wałęsa,
      - Religa oddaje mu swoje głosy,
      - na tego który prowadzi w sondażach na zydowskiej stronie racjonalista,

bo to oznacza, że ich/jego rządy nic nie zmienią!

Zawsze glosowałam na partię, którą w sondażach polecał panujący system
      (wtenczas nie do końca zdawałam sobie sprawę, że to system kształtuje wyniki
      sondaży) i oddawałam swój głos na partię z dwóch pierwszych miejsc.
      Wybierałam tak, bo nie chciałam oddać głosu, który nie będzie liczył się w
      wyborach. Chociaż moim faworytem była inna partia, ale ta w sondażach miała
      zbyt mało głosów.
      Chcąc zadecydować, która z tych dwóch prowadzących partii ma rządzić
      decydowałam się na którąś z nich. I o to właśnie chodziło tym, którzy
      byli "przy korytach" (że użyję takiego brzydkiego słownictwa).

Organizacja wyborów od lat bazuje na tym schemacie. Społeczeństwu daje się za
      pomocą sondaży i próbnych wyborów, ktorych organizowanych jest coraz więcej,
      krótką alternatywę partia X lub Y i tak "oświecony" naród wybiera.

Nie zagłosuję na PO, rownież dlatego, że: (powiedział to Abram777 na forum, ale
      duzo w tym racji, więc powtórzę za nim)

zamiast rozmawiać o tym, co każdy z kandydatów robił przez ostatnie 16 lat.
      Tusk "zasypał" wszystkich populistycznymi spotami, listami, plakatami
      Udaje człowieka, który chce walczyć z patologiami życia publicznego. Nikt nie
      zastanawia się ile prawdy w tych deklaracjach. Co Pan robił Panie Tusk przez
      16 lat. Dostał się Pan do Sejmu jako poseł KLD w 1991. Pańska partia rządziła.
      Wyborcy ocenili Pana w 93, kiedy nie przekroczył Pan progu wyborczego. W 1997
      już jako senator i członek władz UW popierał Pan rząd Buzka. 4 lata rządów
      Pana i Pańskich kolegów z obecnego PO przyniosło Polsce recesję i 2-krotny
      wzrost bezrobocia. Niech PO weźmie odpowiedzialność za prawie 20% bezrobocia,
      za aferę PZU (to był wasz rząd), za ustawianie przetargów dla MON (sprawa
      Szeremietiewa zastępcy Komorowskiego za chwilę będzie w sądzie), za
      finansowanie Telewizji Familijnej przez ORLEN. Kiedy przegrał Pan rywalizację o
      przywództwo w UW, uciekł Pan do Olechowskiego, krytykując tych, których przez 4
      lata Pan popierał. Zapowiada Pan, że PO nie chce brać pieniędzy z budżetu.
      Przecież z budżetu zamierzacie spłacić 12 mld kredytu wziętego na kampanię.
      Chcecie ordynacji większościowej? To czemu w poprzedniej kadencji głosowaliście
      za proporcjonalną i to w wersji promującej małe partie? Chcecie taniego
      państwa? Czemu popieraliście (i nadal popieracie – Buzek jest waszym
      europosłem) rząd, który urzędowanie rozpoczął
      od podwyżek? Zapomnieliście jak rząd z udziałem Rokity w 1993 wypłacił sobie
      gigantyczne odprawy? Zapomnieliście jak ten sam rząd oszczędzał na emerytach?
      Trochę przyzwoitości Panie Tusk. Na prezydenturę trzeba sobie zasłużyć czymś
      więcej niż drogą kampanią."

NARODZIE , zastanówmy się prezd wrzuceniem swojego drogocennego glosu do urny!
      Przeanalizujmy przed tym wyborem jak były podejmowane wszystkie ważne decyzje,
      komu one służyły, kto na nie głosował i w związku z tym komu w Polsce żyje się
      najlepiej, a mimo to ciągle krzyczy, ze trzeba ich los poprawić.

NARODZIE, Przestańmy polegać tylko na ogólnodostępnych informacjach. Czytajmy
      to, co przed naszymi oczami ukryto.

Zastanówmy się w jakim celu "Polscy" przywódcy rządowi i partyjni mieszają się
      w prawy sąsiadów. Czy to nie zastanawiające, że kiedy Polska dogorywa i nie
      sprawdzają się u nas przemiany, oni usilnie "uzdrawiają" Ukrainę i Białoruś, a
      na oku mają kolejne kraje na wschodzie.

NIE WIESZ NA KOGO GLOSOWAĆ? Zagłosuj na tych, którzy jeszcze nie rządzili pod
      płaszczykiem jakiejkolwiek partii.
    • nielubiegazety2 Liberalizm i PO :)))) 23.09.05, 07:51
      czerwonepo.t35.com/

Dookoła Wojtek
      ... dziś byli stalinowcy stanowią najpotężniejszą mafię świata, lepiej
      zorganizowaną niż Cosa Nostra, międzynarodowy homoseksualizm czy filateliści.
      Ich święta wspólnota polega na wzajemnym zmywaniu z siebie win i na genialnie
      skomponowanych żalach na swój zły los zgwałconej i wyeksploatowanej
      niewinności.
      Leopold Tyrmand "Cywilizacja komunizmu" Londyn 1972
      Jak to w mafii przeszło na dzieci.
      • mmkkll Re: Liberalizm i PO :)))) 23.09.05, 07:56
        W sumie też fakt, ale PJKM nie ma szans, by zdziałać cokolwiek(nawet w wypadku
        cudu, jakim będzie przekroczenie przez nich progu wyborczego). A ja na wybory
        patrzę od strony praktycznej, nie zaś ideologicznej.

Za to inne czołowe partie(w tym Populizm i Socjalizm) są zdecydowanie bardziej
        na lewo od PO.
        Poza tym, patrzę też na program kandydatów i ci, na których zagłosuję są nieco
        bardziej liberalni od platformowej średniej(tak przynajmniej wynika z programu).
        • nielubiegazety2 Coś kręcisz. PO jest partią liberalną czy tylko 23.09.05, 08:14
          mówi, że jest.
          Przykład Rosji dobitnie świadczy, że sam podatek liniowy, o liberalizmie.
          Jakie inne "tezy na wybory 2005" PO świadczą o stricte liberalnym programie PO
          i do tego stoją w ostrej opozycji do programu PIS.

Pomijam retorykę JKM.
          Patrzysz od strony praktycznej, czyli nie ważne co oznacza liberalizm, ważne
          jest PO.

Dookoła Wojtek
          niewinności.
          • mmkkll Popełniasz tu pewien błąd. 23.09.05, 08:26
            Ja uważam PO za partię centrową z lekkim odchyleniem na prawo(reszta to lewacy,
            co z tego, że "pobożni"?).

Jeśli zaś chodzi o Rosję, to jej problemy gospodarcze(mówię głównie o
            oligarchizacji + źle przeprowadzone reformy gospodarcze za 1szej kadencji
            Jelcyna) zaczęły się trochę czasu przed wprowadzeniem liniowego(1sza kadencja
            Putina), zaś podatek liniowy uporządkował jednak sporo spraw, np. mocno
            zwiększyła się ściągalność. Tak więc problemy gospodarcze Rosji nie mają nic
            wspólnego z podatkiem liniowym.

> Patrzysz od strony praktycznej, czyli nie ważne co oznacza liberalizm, ważne
            > jest PO.

Ważna jest większa wspólna część poglądów niż w przypadku innych LICZĄCYCH SIĘ
            partii.
            • nielubiegazety2 Nie chodzi o problemy Rosji. Co jest wyróżnikiem 23.09.05, 08:37
              widocznym z daleka (poza linią) świadczącym, że PO jest partią liberalną.
              Bo linia jak wiemy o tym nie świadczy.
              • mmkkll Re: Nie chodzi o problemy Rosji. Co jest wyróżnik 23.09.05, 08:47
                Tak w zasadzie to jest to partia chadecka(czyli w zasadzie to, co napisałem
                powyżej).
                Aczkolwiek można wymienić kilka rzeczy(tak naprawdę nie wiadomo, jaki jest
                dokładnie stopień ich liberalizmu, bo to co jest na stronie której adres podałeś
                może być równie dobrze populistycznymi zagrywkami pod publikę):
                -poparcie dla prywatnego(tylko) systemu ubezpieczeń społecznych(choć w wypadku
                braku większości w Sejmie jest to nierealne)
                -zmniejszenie administracji państwowej(szczegółnie sektora związanego z
                gospodarką) z zastrzeżeniem, że sporo partii ma to w programie, ale tego nie
                realizuje- np. w reklamówce Kaczyńskiego, ocena jego rządów w Warszawie to bajki...
                -Czyli, jak powyżej, zmniejszenie wydatków budżetowych, co teraz dość
                nieśmiało(bo są wybory) zapowiadają. PiS chce za to nadal zadłużać państwo.
                -Sprzeciw wobec koncesji w gospodarce.
                • nielubiegazety2 I zgoda. PO to nie liberalizm. Głosuję na Kaczki 23.09.05, 09:01
                  gdyż dzięki ich wielkiej determinacji głoszeniem prawdziwych, choć jeszcze 2
                  lata temu medialnie niepopularnych poglądów, SLD ląduje na śmietniku. Nie w
                  podzięce tylko dlatego że jeszcze są potrzebni. Mają szansę w tej kadencji na
                  rzeczywiste rugowanie mafijnej SLD, ukaranie zbrodniarzy, rozpieprzenie
                  układzików bez względu na partie. Jak im pójdzie dobrze, paradoksalnie, Kaczki
                  w następnej kadencji muszą sobie radzić beze mnie.

Dookoła Wojtek
                  niewinności.

--
                  W związku z zastrzeżeniami administracji portalu, co do długości moich
                  sygnaturek oświadczam, że zawieszam ich stosowanie do odwołania.
                  • mmkkll Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS = 23.09.05, 09:10
                    zastój. Jeśli Kaczyński rządzi w Warszawie po kwaśniewsku(czyli tak, by nic
                    śmiałego nie robić, bo poparcie może spaść, ale jednocześnie działać pod
                    publikę), to jak będzie w całej Polsce? Nowe muzea tego nie zmienią.

rozpieprzenie
                    > układzików bez względu na partie

Oprócz PiS.
                    • malaszaramysz Re: Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS 23.09.05, 09:12
                      A ja we Wrocławiu i głosuję na PO :-))Muzeum nowego nie mamy ale parę innych
                      rzeczy tak.
                      • mmkkll Re: Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS 23.09.05, 09:16
                        No właśnie. Ja się zastanawiam, gdzie ten Most Północny...
                        Może najpierw powstanie Muzeum Mostu Północnego?
                        • malaszaramysz Re: Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS 23.09.05, 09:20
                          Nie mam pojęcia,co to Most Północny:-)) U mnie Millenijny stoi.
                          Piękny,szczególnie nocą:-)))
                      • bialamyszkabiala Re: Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS 23.09.05, 09:16
                        Eee, nie macie nowego muzeum?
                        • malaszaramysz Re: Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS 23.09.05, 09:21
                          Nie, te wredne władze wybudowały most, wyremontowały trochę dróg i dalej
                          ryją,na muzeum marnotrawcom zabrakło.
                    • nielubiegazety2 Każdego trzeba pilnować. Po to jest PO Trybuna NIE 23.09.05, 09:19
                      Piskorski zdaje się awansował?

Bez jaj. Tusk jeżeli ma jajiekolwiek własne zdanie może mówić

Przepraszam myliliśmy się co do lustracji
                      Przepraszam myliliśmy się co do PPP
                      Przepraszam myliliśmy się co do UW
                      Przepraszam jeszcze nie wiem czy się pomyliłem. Jarek to ja mam wystąpić z PO
                      czy nie, jak sądzisz? Jak to będzie wyglądać za 4 lata.

A wypad z takim mydłkiem. Ken to przy nim to facet z jajami.
                      • mmkkll Re: Każdego trzeba pilnować. Po to jest PO Trybun 23.09.05, 09:33
                        A z nowszych spraw w przypadku PiS:

Przepraszam myliliśmy się głosując za 50% stawką PIT. Tak naprawdę nie jesteśmy
                        komuchami, jesteśmy nawet trochę wolnorynkowi.
                        Przepraszam myliliśmy się ustępując nawalonym bandziorom z górniczych związków
                        zawodowych. Tak naprawdę to jesteśmy silni, zdecydowani i asertywni, tak jak w
                        reklamówkach.
                        Przepraszam, myliliśmy się co do AWS. To była porażka.

itd. Znasz polityków którzy przyznają się do wszystkich błędów?
                        • nielubiegazety2 Nie myliliśmy się co do AWS 23.09.05, 10:10
                          Jarosław Kaczyński w 1997 r. nie startował z listy AWS drogi koalicjancie.
                          Pierwszy powiedział co myśli o AWS. On określił AWS jako TKM.

Lech Kaczyński powołany został na stanowisko ministra sprawiedliwości,
                          prokuratora generalnego 12 czerwca 2000.
                          Gdy chciał się dobrać wałęsistom i TKM do du.py 4 lipca 2001 został
                          odwołany. Rok tylko rok.

SPÓŁDZIELNIA (kwintesencja TKM) odmeldowała się w PO.

Masz rację co do 50%. To jakieś szaleństwo.

Tusk najpierw chce osierocić PO za kilkanaście dni zmienia zdanie o 180 stopni.
                          Trzy razy pytałem się w tym wątku jak jest naprawdę i zero odpowiedzi.

Ale spoko POPIS może i musi rządzić przez najbliższą czteroletnią kadencję.
                          I to by było na tyle.
                        • bon.ton.bon Re: Każdego trzeba pilnować. 23.09.05, 11:19
                          mmkkll napisał:

"jesteśmy nawet trochę wolnorynkowi"

a w polityce - wolnoamerykankowi, wcale nie trochę.
                    • rzecznik9 Re: Ja za to mieszkam w Warszawie i dla mnie PiS 23.09.05, 09:28
                      Mimo sympatii dla PiS /średniej/ przyłączam sie do tych co deklarują poparcie
                      PO.Podatek liniowy,jednomandatowe okręgi,wspieranie rozwoju gosp.czy tańsze
                      państwo/mniej biurokracji/ oto co mnie przekonało . No i klasa dyskusji
                      polityczej PO zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż naszych "przyjaciół" z
                      PiS. Tak jestem za Platformą Obywatelską, bo chce sam decydować o swoim losie,
                      a nie czekać aż coś dostanę , a za to będę stale pod kontrolą biurokracji - to
                      juz przerabiałem w PRL dziekuję.
                      • nielubiegazety2 JOWy u PO to czysta ściema. PO olała ruch JOW 23.09.05, 10:11

• buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 07:52
      sawa.com napisała:

> Nie przestraszyłam się nawet tego co tutaj napisała "aurora we mgle".
      > Jestem przekonana że i w państwie zorganizowanym w sposób liberalny jest
      > miejsce na solidarność ludzką.

jesteś strasznie naiwna
      • m.rycho Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:01
        Naiwność to wiara ,że ktoś przyjdzie do władzy i będzie kierował się
        solidaryzmem.Wydaje mi się,że nie jestem naiwny i wolę u władzy drapieżnych
        kapitalistów niż dobrych "wujków".
        • bialamyszkabiala Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:04
          Żwłaszcza, że tylko jedna kaczka jest wujkiem;-)))
        • buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:16
          m.rycho napisał:

> Naiwność to wiara ,że ktoś przyjdzie do władzy i będzie kierował się
          > solidaryzmem.Wydaje mi się,że nie jestem naiwny i wolę u władzy drapieżnych
          > kapitalistów niż dobrych "wujków".

następny, który liczy na to, że wilk po pogłaskaniu przez pana gajowego
          przestanie jeść owieczki człowieku od kiedy to kapitalistom zależy na
          pracownikach?
          • malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:21
            I tu się mylisz.Kapitalistom zalezy na dobrych pracownikach,bo sami wszystkiego
            nie zrobią. Źle płacisz - masz kiepskich pracowników.Ci dobrzy uciekną do
            konkurencji.
            • buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:23
              malaszaramysz napisała:

> Ci dobrzy uciekną do
              > konkurencji.

przy 20% bezrobocia to pracodawcy dyktują warunki, mysz nie żyjemy w
              Irlandii... poza tym PO reprezentuje interesy określonej, wąskiej grupy
              społecznej: ludzi bogatych i przedsiębiorców. I to dla nich szykowanye są miody
              podatkowe i odchudzanie państwa a nie dla budżetówki i szarego zjadaczy chcleba
              których jest większość.

• malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:26
                Sama prowadzę firmę,więc wiem co piszę. O dobrych, powtarzam DOBRYCH ,
                pracowników trzeba dbać.Dla nich zawsze jest praca:-))
                • buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:31
                  malaszaramysz napisała:

> Sama prowadzę firmę,więc wiem co piszę. O dobrych, powtarzam DOBRYCH ,
                  > pracowników trzeba dbać.Dla nich zawsze jest praca:-))

Mysz więc twoim naczelnym zadaniem nie jest dbanie o ludzi, ale wyniki firmy. O
                  ludzi dbasz jesli już tylko z tego powodu. Wilk nie zacznie jeść biszkoptów.
                  • malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:38
                    Oczywiście, tylko wynik firmy odbija się w kieszeniach pracowników.Teraz
                    np.choruję , w firmie się nie pojawiam od dośc długiego czasu, zarządzam
                    zdalnie i wszystko działa. Dobry pracownik nie potrzebuje szefa nad głową, sam
                    sobie radzi.Dostaje za to odpowiednie wynagrodzenie, jest zadowolony i na
                    wyniku firmy zalezy mu tak samo ,jak właścicielowi. Szczególnie,gdy przychodzi
                    do styczniowych wypłat.:-))
                    • buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:48
                      malaszaramysz napisała:

> Oczywiście, tylko wynik firmy odbija się w kieszeniach pracowników.Teraz
                      > np.choruję , w firmie się nie pojawiam od dośc długiego czasu, zarządzam
                      > zdalnie i wszystko działa. Dobry pracownik nie potrzebuje szefa nad głową,
                      sam
                      > sobie radzi.Dostaje za to odpowiednie wynagrodzenie, jest zadowolony i na
                      > wyniku firmy zalezy mu tak samo ,jak właścicielowi. Szczególnie,gdy
                      przychodzi
                      > do styczniowych wypłat.:-))

dobrze, przekonałaś mnie... a co z tymi którzy być musza ale "produkują" np.
                      bezpieczeństwo: PO chce dobrać się np. do strażaków i policjantów, przeciez ci
                      ludzie nie pójdą do AMWAYA i nie będą walczyć o kapitalistyczną krzywą sprzedaży
                      • malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:54
                        W jaki sposób PO chce się dobrać do policjantów i strażaków?Żywo mnie to
                        interesuje,bo pod jednym z 3 numerów na 99 pracuje mój mąz:-)
                        • buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 09:06
                          malaszaramysz napisała:

> W jaki sposób PO chce się dobrać do policjantów i strażaków?Żywo mnie to
                          > interesuje,bo pod jednym z 3 numerów na 99 pracuje mój mąz:-)

Zapytaj męża jak Rokita chce zreformować służby mundurowe i ich świadczenia
                          emerytalne.
                          • malaszaramysz Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 09:08
                            On pracuje pod tym numerem niemundurowym:-))Chyba pojęcia nie ma.
                            A co do przywilejów emerytalnych - to trzeba je znieść ,tak czy inaczej.
                            • buraque !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.09.05, 11:21
                              malaszaramysz napisała:

> On pracuje pod tym numerem niemundurowym:-))Chyba pojęcia nie ma.
                              > A co do przywilejów emerytalnych - to trzeba je znieść ,tak czy inaczej.

K... mać co za samolubstwo, ci ludzie codziennie narażają życie dla takich jak
                              ty, po 15-20 latach są strzępem człowieka a ty piszesz o zniesieniu
                              przywilejów. Nie masz najmiejszego pojęcia o czym piszesz bo twój światopogląd
                              nie sięga dalej niż końcówka twojego nosa i skórka wypchanego portfela.

Jasne znieście wszystkie przywileje a potem walczcie za własne pieniądze z
                              bandytami i sami róbcie sobie sztuczne oddychanie jak trasicie swoimi ślicznymi
                              samochodami na betonowy murek.

:(
                              • malaszaramysz K...mać mam 23.09.05, 11:31
                                Sztuczne oddychanie,Buraczku drogi,robi mój maż codziennie takim,którzy po
                                pijaku nowym autkiem w murek.Łazi po melinach,czasem wchodzi do płonących
                                budynków,wczołguje się pod tramwaje i zalicza inne tego typu atrakcje.Czasem
                                kibol w niego kamieniem rzuci, czasem babcia moherowy-beret poszarapie.Upał czy
                                mróz lub ulewny deszcz.Ciągle na ulicy. Nie ma przywilejów emerytalnych ani
                                innych.Pracuje równie ciężko jak strażak i policjant.Nawet wspólną centralę
                                mają.
                                • bon.ton.bon Re: K...mać - bez nerwów, proszę;-) 23.09.05, 11:35
                                  Nick buraque'a - adekwatny i tyle.
                                • buraque Re: K...mać mam 23.09.05, 11:45
                                  malaszaramysz napisała:

> Sztuczne oddychanie,Buraczku drogi,robi mój maż codziennie takim,którzy po
                                  > pijaku nowym autkiem w murek.Łazi po melinach,czasem wchodzi do płonących
                                  > budynków,wczołguje się pod tramwaje i zalicza inne tego typu atrakcje.Czasem
                                  > kibol w niego kamieniem rzuci, czasem babcia moherowy-beret poszarapie.Upał
                                  czy
                                  >
                                  > mróz lub ulewny deszcz.Ciągle na ulicy. Nie ma przywilejów emerytalnych ani
                                  > innych.Pracuje równie ciężko jak strażak i policjant.Nawet wspólną centralę
                                  > mają.

Ani ratownik medyczny ani lekarz nie naraża podczas działania swojego życia w
                                  przeciwieństwie do strażaka i policjanta to raz (ewentualnie zdrowie jak nie
                                  stosuje zasad BHP), dwa: nie wchodzi ani do połonacych budynków (to robi
                                  strażak z j/w) ani np. pod zargażający opadnięciem tramwaj (też strażak).

Za to jest ta emerytura: za gotowośc położenia głowy w każdej chwili...
                                  • malaszaramysz Re: K...mać mam 23.09.05, 15:15
                                    Przepisy przepisami ,życie życiem. Wchodzą jak trzeba i do budynków i pod
                                    tramwaje. Przykre ale prawdziwe.
                                    Wariat z siekierą też za bardzo się nie zastanawia,czy atakuje policjanta czy
                                    lekarza.

Na ulicy zabawnie nie jest, gwarantuję Ci.
              • mmkkll Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:35
                poza tym PO reprezentuje interesy określonej, wąskiej grupy
                > społecznej: ludzi bogatych i przedsiębiorców

To tak jak SLD, z tym, że tylko niektórych przedsiębiorców(swoich), którym służy
                system koncesji, które można uzasadnić jakimiś "wartościami lewicowymi".
                System wolnej konkurencji jest znacznie zdrowszy.
                • buraque Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:45
                  mmkkll napisał:

> System wolnej konkurencji jest znacznie zdrowszy.

bezduszny walec wolnej konkurencji rozgniata najsłabszych i tych, którym
                  powinęła sie noga
                  • mmkkll Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:50
                    Lepiej dać szansę na własny rozwój niż podwyższyć o kilkadziesiąt złotych
                    miesięcznie zasiłek.
                    Co w ogóle SLD zrobiło dla najsłabszych???
                    Dla zastanowienia:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28958359&a=28958359
          • m.rycho Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:51
            buraque napisał:
            > następny, który liczy na to, że wilk po pogłaskaniu przez pana gajowego
            > przestanie jeść owieczki człowieku od kiedy to kapitalistom zależy na
            > pracownikach?<
            Następny obrońca ludu.
            Człowieku,kapitaliście zależy na zysku.
            Politykom zależy na władzy.
            Jasno się wyraziłem?

• zwykly2 Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:03
      Można być głupcem mając inteligencje, ale nigdymając zdrowy rozum.
      • bialamyszkabiala Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:07
        Czy masz na myśli JMWRokitę?
    • otak_onie Re: Zagłosuję na LPR. Zdecydowanie! 23.09.05, 08:19
      "Idziemy głosować na LPR. Nie tylko ja ale cała moja rodzina. Wprawdzie mnie i
      mojego męża bardziej przekonuje PiS. No ale nasze studujące dzieci są
      zdecydowanie za LPR. Więc, i to jest przemyślane, bo chodzi o przyszłość,
      zdecydowanie oddamy swoje głosy na LPR.

Nie przestraszyłam się nawet tego co tutaj napisała "aurora we mgle".
      Jestem przekonana że i w państwie zorganizowanym w sposób liberalny jest
      miejsce na solidarność ludzką. Respektowanie zasad i wyższych wartości.
      Jestem przekonana, że osoba na którą oddamy swoje głosy, jest osobą
      odpowiedzialną. Że odpowiedzialni są i ci którzy zostaną z tej opcji wybrani.
      Zobaczymy."
    • nielubiegazety2 Tusk zmienia zdanie co 2 tygodnie jak Cimoch 23.09.05, 08:23
      Z oficjalnej!!!! strony PO
      www.po.org.pl/index.php/aktualnosci/powmediach&pT=details&sP=CONTENT,objectID,887203/CONTENT_2,objectID,887203&L=pl
      PO w mediach

05-09-2005
      Tusk dla PAP: jak zostanę prezydentem, odejdę z PO

2.9.Warszawa (PAP) - Szef Platformy Obywatelskiej, kandydat tej
      partii na prezydenta, Donald Tusk, zapowiedział w wywiadzie dla
      PAP, że jeśli wygra wybory, odejdzie z PO, bo "partyjny prezydent
      jest w Polsce nie do zaakceptowania". Według niego, w przyszłym
      rządzie Platforma powinna odpowiadać za politykę zagraniczną,
      ponieważ "polityka zagraniczna w rękach PiS wydaje się bardziej
      ryzykowna".

PO w mediach
      www.po.org.pl/index.php/aktualnosci/powmediach&pT=details&sP=CONTENT,objectID,889155/CONTENT_2,objectID,889155&L=pl
      20-09-2005
      Donald Tusk dla "Gazety Wyborczej": ewolucja, a nie rewolucja

Aleksander Kwaśniewski zrezygnował z członkostwa w SLD. Czy Pan zrezygnuje z
      członkostwa w PO?

- Uważam, że ważniejsze od przynależności partyjnej jest coś innego. Prezydent
      Kwaśniewski rozstał się z SLD, ale nie stał się przez to bezstronny. Ja nie
      zamierzam rezygnować z członkostwa w PO, ale będę, w razie ewentualnego
      zwycięstwa, rzeczywiście bezstronnym prezydentem.

Ludzie to jest żenada. Pijarowiec popowiedział Preziowi in spe: niebezpiecznie
      upodabniasz się do Kwacha i Tusk odkręca swoje słowa.

Tylko 1 pytanie:
      Zwolennicy PO kiedy Tusk mówi prawdę?

Dookoła Wojtek
      niewinności.
      • nielubiegazety2 No co PlatfTuski? Przecież grzecznie się pytam 23.09.05, 08:48
        Dookoła Wojtek
        niewinności.
        • nielubiegazety2 Naprawdę nie wiecie co zrobi Tusk? Jak to? 23.09.05, 09:06
          Dookoła Wojtek
          niewinności.
    • panidalloway Zdecydowanie! 23.09.05, 08:42
      Rozsądna argumentacja. Jestem za PiSem, więc głosuję na PO. Czy może tez być
      na odwrót? Ja z mężem jesteśmy za PO, ale żal nam sąsiadki, która nie może
      wyżyć z renty więc zdecydowanie głosujemy na PiS.
      Główne walczące ze sobą i szorstko zaprzyjaźnione partie mają (o ile można się
      zorientować) zasadniczo różniące się programy gospodarcze i bardzo
      kontrowersyjnych kandydatów na premierów. Zarówno Pan Rokita jak i J.
      Kaczyński, są ludźmi walecznymi, lubiącymi ostre wypowiedzi i celne riposty,
      barwnymi postaciami sceny politycznej. Trudno mi sobie wyobrazić ich
      harmonijna współpracę. Trudno też uwierzyć, że partia, która przegra dwoma
      procentami, odda sprawy gospodarcze w całości partii mającej tę dwuprocentową
      przewagę. Gdyby nawet tak właśnie było, to ja nie mam ochoty opowiadać się
      albo za przyszłością, albo za teraźniejszością. Trzeba się, że tak powiem,
      wytężać dla przyszłości, ale przy założeniu, że możliwie jak największa ilość
      obywateli to wytężanie przeżyje. I dlatego
      • panidalloway Aaaaaaktualnie Głosuję na PD n/t 23.09.05, 08:43
        • sawa.com Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 09:30
          PO jest dla mnie bardziej przekonywujące w sprawach podatkowych. PiS w swoich
          propozycjach socjalnych jest bezbronne wobec naciągaczy. Zbyt dużo ludzi w
          Polsce wozi sie na wózku "państwa opiekuńczego" i jest to wyraźnie szkodliwe
          dla tych, którzy tej opieki wymagają naprawdę. Boję się też konserwowania
          naszej złej, bardzo złej biurokracji. Bo tak w ogóle to biurokracja jest
          potrzebna. Ale urzędnik musi być wykształcony i musi rozumieć to co robi. Musi
          też reprezentować wysokie standardy moralne. Natomiast w tej chwili to co
          najbardziej demoralizuje urzędników to złe i powikłane prawo. Szczególni system
          podatkowy jest tak zły i rozrośnięty, pełen furtek dla wtajemniczonych, że jego
          uproszczenie jest niezwykle potrzebne nam wszystkim. Bez tego nie mamy co
          marzyć, że nam się polepszy. Że nasza gospodarka będzie w stanie dołączyć do
          rozwinietych gospodarek świata i zapewnić nam, większości w tym kraju, zyjącym
          w ubóstwie, dobrobyt.
          PO to proponuje. Czy dotrzyma słowa? Zobaczymy.
          • panidalloway Prawo! 23.09.05, 09:52
            sawa.com napisała:

Natomiast w tej chwili to co
            > najbardziej demoralizuje urzędników to złe i powikłane prawo. Szczególni
            system
            >
            > podatkowy jest tak zły i rozrośnięty, pełen furtek dla wtajemniczonych, że
            jego
            >
            > uproszczenie jest niezwykle potrzebne nam wszystkim. Bez tego nie mamy co
            > marzyć, że nam się polepszy. Że nasza gospodarka będzie w stanie dołączyć do
            > rozwinietych gospodarek świata i zapewnić nam, większości w tym kraju,
            zyjącym
            > w ubóstwie, dobrobyt.
            > PO to proponuje. Czy dotrzyma słowa? Zobaczymy.
            >
            Oczywiście, że potrzeba nam prawa, że tak powiem, adekwatnego, czyli możliwie
            prostego, jednoznacznie sformułowanego, bez przepastnych luk i zakamarków,
            regulującego starannie to, co jest konieczne do uregulowania i niczego poza
            tym. Nie dotyczy to wyłącznie przepisów podatkowych.
            Potrzeba nam także zrozumienia dla prawa, czyli tego, że jak prawo cos w danej
            sprawie stanowi jednoznacznie, to należy sie do tego po prostu zastosować. Ze z
            takim rozumieniem prawa, jest w Polsce kłopot najlepiej, pokazują komentarze
            dotyczace loterii wizowej.
            Zgadzając się z Tobą w kwestii prawa, pozostaję przy swoim wyborze i
            pozdrawiam.
            • sawa.com Re: Prawo! 23.09.05, 13:30
              panidalloway napisała:
              > Zgadzając się z Tobą w kwestii prawa, pozostaję przy swoim wyborze i
              > pozdrawiam.

Szanuję Twój wybór i życzę, żeby kandydat(ka) znaleźli sie w sejmie. Oznaczać
              to będzie, że cała formacja znajdzie się w sejmie.
          • panidalloway Poza tym 23.09.05, 10:28
            też mam uczące się i studiujace dzieci. Zależy mi na tym, tak jak i Tobie, aby
            w przyszłości dostały pracę, a nie zasiłek. Ale uważam, że panoszącemu sie
            wyzyskowi należyc dać jakiś odpór, ponieważ obecne przekonanie, że pracownik
            musi wszystko znieść i cieszyć się posiadaniem pracy z dowolną ilością
            przepracowanych godzin i dowolnie niską płacą, jest nie tylko niesprawiedliwe,
            ale gospodarczo szkodliwe. W wielu firmach koszty poważnycjh niedostatków
            organizacyjnych, i wynikających z nepotyzmu braków kompetencji pracowników
            wyższego szczebla ponoszą dobrze wykształceni i pracujący ponad siły wyrobnicy,
            a i tak produkt końcowy jest nędzny, co łatwo ukryć na styku prywatnego z
            panstwowym. Mozna oczywiście czekać aż rozwinięta gospodarka wymusi na firmach
            walkę o dobrych pracowników, ale to trochę potrwa. Trochę cennych ludzi
            wyjedzie. Więc póki co , trzeba dbać o prawa pracownicze, niezbyt rozbudowane,
            ale wymuszające przyzwoitośc pracodawcy.
            • panidalloway Zapomniałam dodać, że na PD ze względów 23.09.05, 10:45
              powyższych zagłosuję.
            • sawa.com Re: Poza tym 23.09.05, 13:38
              panidalloway napisała:

> też mam uczące się i studiujace dzieci. Zależy mi na tym, tak jak i Tobie,
              aby
              > w przyszłości dostały pracę, a nie zasiłek. Ale uważam, że panoszącemu sie
              > wyzyskowi należyc dać jakiś odpór, ponieważ obecne przekonanie, że pracownik
              > musi wszystko znieść i cieszyć się posiadaniem pracy z dowolną ilością
              > przepracowanych godzin i dowolnie niską płacą, jest nie tylko
              niesprawiedliwe,
              > ale gospodarczo szkodliwe. W wielu firmach koszty poważnycjh niedostatków
              > organizacyjnych, i wynikających z nepotyzmu braków kompetencji pracowników
              > wyższego szczebla ponoszą dobrze wykształceni i pracujący ponad siły
              wyrobnicy,
              >
              > a i tak produkt końcowy jest nędzny, co łatwo ukryć na styku prywatnego z
              > panstwowym. Mozna oczywiście czekać aż rozwinięta gospodarka wymusi na
              firmach
              > walkę o dobrych pracowników, ale to trochę potrwa. Trochę cennych ludzi
              > wyjedzie. Więc póki co , trzeba dbać o prawa pracownicze, niezbyt
              rozbudowane,
              > ale wymuszające przyzwoitośc pracodawcy.

Jest to temat na dłuższą dyskusję i osobny watek. Myślę, że patologie są
              obustronne. I po stronie niektórych pracodawców i po stronie niektórych
              pracowników.

pozdrawiam także serdecznie.
        • homosovieticus Rzeczywiśie dałaś z siebie wszystko Clarryso! 23.09.05, 09:37
          a tak niewiele w tym własnych mysli i argumentacji.Poszłas za mężem jak w
          powieści.
        • wartburg4 To postąpisz bardzo lekkomyślnie 23.09.05, 10:58
          To postąpisz bardzo lekkomyślnie. Równie dobrze mogłabyś wyrzucic swój głos do
          pojemnika na śmieci. Ci, którzy chcą naprawy kraju, powinni popierać PO. PiS
          u władzy to będzie nieporozumienie. Można mieć takie albo inne zdanie o
          Kaczyńskich, ale przecież tych dwóch nie ma żadnego zaplecza.

Kto będzie przeprowadzał reformy? Dorn? Ujazdowski? Ręce opadają.
          • bon.ton.bon Re: To postąpisz bardzo lekkomyślnie 23.09.05, 11:28
            Są jeszcze pinochetowcy od ryngrafu...
            • panidalloway Re: To postąpisz bardzo lekkomyślnie 23.09.05, 11:42
              Ależ Szanowni Panowie. Ja nie zamierzam głosowac na PiS, tylko na PD, Jeśli
              martwi Panów los mojego głosu, głosujcie razem ze mną, a bedzie nas więcej.
              • homosovieticus Wiecej a więc GUSTOWNIEJ. Moje gratulacje! 23.09.05, 11:43
                • panidalloway Re: Wiecej a więc być może skutecznie. Dziękuję. 23.09.05, 11:49
                  Mialam nie odpowiadać na Twoje zaczepki, ale trudno mi powściągnąc moją
                  gadatliwość
                  • homosovieticus Bo Ty mnie po prostu polubiłaś i nie dlatego ,że " 23.09.05, 11:57

ja mam wdzięk" ale dlatego ,że piszę to co myślę w danej chwili na dany temat.
                    panidalloway napisała:

> Mialam nie odpowiadać na Twoje zaczepki, ale trudno mi powściągnąc moją
                    > gadatliwość

ps
                    Nie jesteś gadatliwą Clarryso, jesteś osobą egzaltowaną i uciekającą w Krainę
                    Słów Pieknych.
              • wartburg4 Re: To postąpisz bardzo lekkomyślnie 23.09.05, 11:53
                panidalloway napisała:

> Ależ Szanowni Panowie. Ja nie zamierzam głosowac na PiS, tylko na PD, Jeśli
                > martwi Panów los mojego głosu, głosujcie razem ze mną, a bedzie nas więcej.

Chcesz stracić swój głos i jeszcze innych do tego namawiasz? Głosując na PD
                głosujesz na PiS. Czy to tak trudno zrozumieć?
                • homosovieticus Wartburga od piersi Kwacha nie oderwiesz rękoma 23.09.05, 12:01

kurczowo się trzyma szyi eseldowskiego wodzunia.
                  wartburg4 napisał:

> panidalloway napisała:
                  >
                  > > Ależ Szanowni Panowie. Ja nie zamierzam głosowac na PiS, tylko na PD, Jeś
                  > li
                  > > martwi Panów los mojego głosu, głosujcie razem ze mną, a bedzie nas więce
                  > j.
                  >
                  >
                  > Chcesz stracić swój głos i jeszcze innych do tego namawiasz? Głosując na PD
                  > głosujesz na PiS. Czy to tak trudno zrozumieć?
                • panidalloway Re: To postąpisz bardzo lekkomyślnie 23.09.05, 12:10
                  wartburg4 napisał:

> Chcesz stracić swój głos i jeszcze innych do tego namawiasz? Głosując na PD
                  > głosujesz na PiS. Czy to tak trudno zrozumieć?

Być moze rozumuję dość prostolinijnie, ale moim zdaniem, kto głosuje na PiS,
                  ten głosuje na tę partię i robi to z przekonaniem, a kto na PO, ten na PO, a
                  kto na inna partię, ten na inną. Nie jestem wielkim strategiem politycznym i
                  nie wiem jak potocza się gry i zabawy parlamentarne po wyborach. Spodziewam
                  się, jak pisałam, sporego zamieszania. Swoje zadanie rozumiem prosto, dać
                  możliwie jasno wyraz swoim przekonaniom. Otóż glosowanie na Rokitę byłoby
                  przekazaniem fałszywej informacji, co w moim przekonaniu na dłuższą metę jest
                  niekorzystne.
                  • wartburg4 Re: To postąpisz bardzo lekkomyślnie 23.09.05, 12:30
                    panidalloway napisała:

> wartburg4 napisał:
                    >
                    > Być moze rozumuję dość prostolinijnie, ale moim zdaniem, kto głosuje na PiS,
                    > ten głosuje na tę partię i robi to z przekonaniem, a kto na PO, ten na PO, a
                    > kto na inna partię, ten na inną. Nie jestem wielkim strategiem politycznym i
                    > nie wiem jak potocza się gry i zabawy parlamentarne po wyborach. Spodziewam
                    > się, jak pisałam, sporego zamieszania. Swoje zadanie rozumiem prosto, dać
                    > możliwie jasno wyraz swoim przekonaniom. Otóż glosowanie na Rokitę byłoby
                    > przekazaniem fałszywej informacji, co w moim przekonaniu na dłuższą metę jest
                    > niekorzystne.

Nie mam nic przeciwko prostolinijności, szczególnie kiedy idzie w parze z
                    realistyczną oceną sytuacji. Uważam, że po wyborach możemy mieć wielkiego
                    kaca, kiedy okaże się, że napompowane powietrzem Prawo i Sprawiedliwość
                    zdobędzie przewagę nad PO i na dodatek będzie wymuszało swoje warunki grożąc
                    koalicją z LPR albo Samoobroną. PO jest dla mnie partią rozsądku i w tej
                    sytuacji, jaką zaistniała teraz, to właśnie jej należy się największe poparcie.
          • homosovieticus jakże racjonalnie wartburg4 argumentuje. Niczym 23.09.05, 11:42
            Lepper lub Kwasniewski. Wartburg4 także przeciw lustracji dziennikarzy
            wystepuje. Ma widocznie powody.Racjonalne jak u Kwacha.
            ps
            Gdyby wartburg gazet nie czytał to niemiałby nic do powtórzenia, przepraszam,
            do powiedzenia
          • leszek.sopot Kompletny brak szacunku 23.09.05, 12:29
            Demokracja ma to do siebie, że nie ma głosów zmarnowanych i każdy ma prawo do wyznawania swoich poglądów i popierania różnych osób ze względu na rózne ich walory. Także np. takie jak honor, prawdomówność, uczciwość, czy też poczucie humoru, erudycję i kulturę osobistą. Tylko dla materialistów najważniejsze mogą być sprawy pozaosobowe - takie np. jak "niewidzialna ręka rynku". Pisanie o tych, którzy głosują nie tak jak chciałby tego wyznawca niewiadomojakich reform PO, że wyrzucają swój głos do śmietnika, to wyraz arogancji i pychy.
            • homosovieticus No, no tera zrece same się do oklasków składają. 23.09.05, 12:31
            • wartburg4 Re: Kompletny brak szacunku 23.09.05, 12:50
              leszek.sopot napisał:

> Demokracja ma to do siebie, że nie ma głosów zmarnowanych i każdy ma prawo do
              w
              > yznawania swoich poglądów i popierania różnych osób ze względu na rózne ich
              wal
              > ory. Także np. takie jak honor, prawdomówność, uczciwość, czy też poczucie
              humo
              > ru, erudycję i kulturę osobistą. Tylko dla materialistów najważniejsze mogą
              być
              > sprawy pozaosobowe - takie np. jak "niewidzialna ręka rynku". Pisanie o tych,
              > którzy głosują nie tak jak chciałby tego wyznawca niewiadomojakich reform PO,
              ż
              > e wyrzucają swój głos do śmietnika, to wyraz arogancji i pychy.

Leszku, na rozum coś Ci się rzuciło? Czyżbym zabraniał panidalloway wyznawać
              jej poglądy? Idź na spacer albo weź coś na uspokojenie. W takim stanie, a
              jakim jesteś, wymiana poglądów staje się niemożliwa.
              • leszek.sopot Re: Kompletny brak szacunku 23.09.05, 12:56
                Widzisz warburgu, ja miałem jeszcze nadzieję, że jeszcze moje oczy coś widzą i że w niedzielę rozpoznam urnę wyborczą. Ty natomiast twierdzisz że mój głos ma trafić do kosza. Dziękuję wyborcom PO za takie podejście do społeczeństwa. Jasna i prosta filozofia: kto nie z nami tego miejsce jest na śmietniuku.
                • wartburg4 Re: Kompletny brak szacunku 23.09.05, 13:25
                  leszek.sopot napisał:

> Widzisz warburgu, ja miałem jeszcze nadzieję, że jeszcze moje oczy coś widzą
                  i
                  > że w niedzielę rozpoznam urnę wyborczą. Ty natomiast twierdzisz że mój głos
                  ma
                  > trafić do kosza. Dziękuję wyborcom PO za takie podejście do społeczeństwa.
                  Jasn
                  > a i prosta filozofia: kto nie z nami tego miejsce jest na śmietniuku.

Mogę zrozumieć Twoje rozgoryczenie, ale nie pozostaje mi nic innego, jak
                  wzruszyć ramionami. Mam Ci tłumaczyć, czym jest próg wyborczy? Partia, na
                  którą chcesz oddać swój głos, nie przekroczy go. Wiele pojawiało się tutaj
                  spekulacji na temat sondaży. Ja jednak nie odnosiłbym się do nich aż tak
                  sceptycznie i nie zarzucaj mi, że Cię przeganiam na śmietnik. Moja krytyka
                  dotyczyła czegoś innego albowiem to Ty wyrzucasz swoj głos do śmietnika.

Jeśli chcesz, to proszę bardzo. Nikt Ci tego nie zabrania.
                  • leszek.sopot Re: Kompletny brak szacunku 23.09.05, 13:38
                    Czyli ty jesteś za tym, że jak się nad czymś głosuje, to nie warto mieć głosu odrębnego od większości bo to jest bezsensowne. Czy na prawdę wierzysz w słuszność swego poglądu i jesteś przekonany, że ci, którzy są w mniejszości nie powinni móc wyrażać swego zdania lecz powinni poprzeć większość? To po co nam demokracja?
    • imprezagt Ja tez zaglosuje na PO, bo WARTO!! 23.09.05, 09:42
      Liberalne podejscie do gospodarki, poprzez obnizanie podatkow i ulatwianie
      zakladania dzialalnosci gospodarczej to szansa na rozwoj kraju i prace dla
      wiekszej liczby Rodakow na godziwych warunkach.

Jednoczesnie konserwatyzm moralny zapewnia dbalosc o prawidlowy rozwoj
      spoleczenstwa i podstawowych jego komorek jakimi sa rodziny.

Dlatego zachecam do glosowania na PO. Koalicja z PiS jako koalicjantem
      mniejszosciowym bedzie korzystna. Ale musi byc realizowany program gospodarczy
      PO.

A PiS moze miec inicjatywe w kwestii wymiaru sprawiedliwosci, obrony narodowej,
      policji.
    • wyborca_kaczynskiego_i_pisu Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 09:43
      mnie do pisu zraził ostatecznie dualizm a może schizofrenia wodzów. umizgi do
      lewicy z jednej strony, kłamstwa i jątrzenie na antenie RM z drugiej.
      Odpowiedzialni politycy tak się nie zachowują. po taich akcjach kaczyńscy są
      neprzewidywalni i nieodpowiedzialni. na nich nie zagłosuję.
    • wyborca_kaczynskiego_i_pisu Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 09:44
      mnie do pisu zraził ostatecznie dualizm a może schizofrenia wodzów. umizgi do
      lewicy z jednej strony, kłamstwa i jątrzenie na antenie RM z drugiej.
      Odpowiedzialni politycy tak się nie zachowują. po taich akcjach kaczyńscy są
      neprzewidywalni i nieodpowiedzialni. na nich nie zagłosuję.
      • rzecznik9 Re: Zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 09:51
        Po tej budujacej wymianie poglądów ludu do urn .Nie prześpijcie wyborów bo nam
        wybiorą Leppero-Gertycho-i nawiedzono podobnych.
    • aguido Głos na PO i ... Rokita premierem 23.09.05, 10:05
      Rokita będzie rządził, a jego nikt do władzy nie wybiera. W Krakowie go znają -
      w życiu nigdzie nie pracował, za co złapał to spieprzył, ale zawsze siebie
      zgłaszał na każde stanowisko. On ma manię pchania się do władzy - każdej. W
      wyborach prezydenckich nawet nie wszedł do drugiej tury. A teraz chce rządzić
      tym krajem. Czy naprawdę PO jest tak uboga intelektualnie i kadrowo, że
      tylko "Rokita, albo nikt?"
      • malaszaramysz Re: Głos na PiS i ... JKaczuś premierem 23.09.05, 10:46
        Rokita to małe piwo:-))
      • bon.ton.bon Re: Głos na PO i ... Rokita premierem 23.09.05, 11:31
        I to go właśnie zbliża do Kaczek - ta dzika żądza WAAADZY.
        A PO może znaleźć kogo innego, oby!
      • anyab1 w Krakowie Rokita wygrał z Ziobro 23.09.05, 11:51
        aguido napisał:

> wyborach prezydenckich nawet nie wszedł do drugiej tury.

w wyborach prezydenta Krakowa było tak:

1. Majchrowski - SLD
        2. Lassota - UW
        3. Rokita - PO
        4. Ziobro - PiS

gdyby takie wybory były teraz to w Krakowie wygrałby Rokita
    • panzerpapst NIE zagłosuję na PO. Zdecydowanie! 23.09.05, 10:42
      Dziękuje za uwagę wszystkim wolontariuszom PO ! Pozdrowienia dla Piskorskiego w Brukseli ! Nicea albo śmierć ! Jasiu albo Marysia !
    • homosovieticus A mówiac poważnie głosujac na PO lub PiS oddajesz 23.09.05, 12:03
      głos na NADZIEJĘ, tak potrzebnych Polsce, zmian.
      • bialamyszkabiala Re: Zwłaszcza na PiSujów!:-))) 23.09.05, 14:59

• jacekm22 Re: A mówiac poważnie głosujac na PO lub PiS odda 23.09.05, 15:41
        Tak wlasnie jest to wybor dwoch opcji na przyszlosc panstwa polskiego
        PO - mniej panstwa , mniej podatkow , mniej socjalu
        PiS - wiecej panstwa , wiecej sprawiedliwosci spolecznej , wiecej kosztow
        utrzmania tego systemu .
        Wybor nalezy do polakow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka