Dodaj do ulubionych

demokraci.pl - -- co z nimi????

23.09.05, 22:48
Nawet rodziny członków tej smiesznej kanapowej partii na nich nie głosują ,
po co oni sie bawia w politykę , nawet zwrotu kosztów nie dostaną jak nie
osiągną 3%, szkoda mi ich a wam?
Obserwuj wątek
    • frank_drebin No mi osobiscie to akurat ich nie szkoda. 23.09.05, 22:54
      Ciekawe co zrobia jak beda musieli te 2 mln. zl. kredytu na kampanie splacic
      sami, a nie z naszych podatkow. To chyba GW oglosi zbiorke narodowa i cegielki
      wypusci ;)
    • panzerpapst Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 22:55
      Polska woli ku..ki Beger niż wiedzę prof. Filara, a póżniej się dziwią, że prawo do d...
      • lewisham1 Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 22:56
        Właśnie. Celnie to ująłeś, panzerpapście.
      • pan.nikt Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:21
        Polska woli prostotę Beger, niż zakłamane złodziejstwo PD-ałków!!!
        • panzerpapst Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:24
          > Polska woli prostotę Beger, niż zakłamane złodziejstwo PD-ałków!!!

Zrób jeszcze ze 2 wykrzyknika, to bedzie widac bardziej twoje chamstwo i brak myślenia.
          • pan.nikt Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:41
            A Ty czm myślisz?
            Czym oglądasz rzeczywistość?
            rzeczywistosć z zdłużniem 150 mld dolarów i bezrobociem 20%, a realnie 40%??
            Chamstwo??
            nuie jest chamstwem opisywać rzeczywistość, chamstem jest kreować biedę w tym
            kraju!

A wykrzyknki, to tylko ozdóbka.
            • panzerpapst Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:55
              Chamstwem jest nazywac złodziejem człowieka, którego się nie zna. To, że głosujesz na samoobronę nie znaczy, ze nie obowiazuje cię kultura, nie mówie juz nawet o kulturze politycznej, wystarczy kultura osobista.
              • pan.nikt Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 00:03
                Kurcze!!
                Nie wieziałem, że głosuję na SO.
                może pijany jestem?
                a może nie głosuję na so?
              • indis typowe wielkopańskie podejście 24.09.05, 10:56
                panzerpapst napisał:

> Chamstwem jest nazywac złodziejem człowieka, którego się nie zna. To, że głosuj
                > esz na samoobronę nie znaczy, ze nie obowiazuje cię kultura, nie mówie juz nawe
                > t o kulturze politycznej, wystarczy kultura osobista.

Od innych wymagasz kultury a tobie samemu słoma z butów wystaje (prośba do
                słomy, aby sie nie obrażała).
                • panzerpapst Re: typowe wielkopańskie podejście 24.09.05, 11:27
                  Już dawno nic mnie tak nie rozśmieszyło, szczególnie tytuł :))) Zupełnie jakbym jakiegoś aktywistę PPRu czytał wyciągniętego z konserwy rocznik 1946. Jak widzę walka klasowa nadal trwa, do boju lumpenproletariat III RP !
                  • indis Czy twoja wypowiedź jest zgodna z twoimi ... 24.09.05, 11:56
                    ... standardami kultury? Zarówno ta, jak i kilka innych, które mogę wskazać.
        • precz.z.preczem Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:26
          U Beger mylisz prostactwo z prostotą. To wielka różnica.
          Frasyniuka i reszte z tego towarzystwa zgubiły nieczytelne posunięcia i flirty z komuchami.
        • sawa.com Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:34
          pan.nikt napisał:

> Polska woli prostotę Beger, niż zakłamane złodziejstwo PD-ałków!!!

Chyba Ci chodzi o PD-ałków politycznych. Inaczej byłoby niepoprawnie i
          nietolerancyjnie.
      • frank_drebin Chcialbym zauwazyc, ze Filar jest tylko 23.09.05, 23:39
        teoretykiem prawa, a nie praktykiem. Jego wypowiedzi na temat stosowania prawa
        wskazuja na dosc duze oderwanie od rzeczywistosci.
        To nie byl post za Begger tylko przeciw Filarowi i PeDelom.
        • panzerpapst Re: Chcialbym zauwazyc, ze Filar jest tylko 23.09.05, 23:50
          Pozwolę sobie zauwazyć, że nie wiesz co piszesz, co to znaczy teoretyk, a nie praktyk ? Co to ma do rzeczy przy pracy nad prawem karnym ? A Ziobro czy Wassermann, którzy beda niedługo tworzyć polskie prawo, to niby praktycy ? A Lech Kaczyński tworzący prawo pracy to niby teoretyk czy praktyk ? Prof. Filar jest wybitnym polskim karnistą, podałem go jako przykład skrajny, dlatego, że pewnie jak zwykle w Sejmie bedzie prawników jak na lekarstwo, a Beger i Filipków na pęczki, albo nawet pęczaki... ;). Później jest wielkie zdziwienie, że Sejm pisze bzdurne ustawy. Zresztą o ile wiem, to jest tez przykład, że gdyby głosowano na konkretną osobe, a nie partie, to Filar byłby 1szy albo 2gi w Toruniu, więc bez problemu znalazłby się w Sejmie, a tak zawsze jakiś Filipek go wyprzedzi, którego jedyną zaleta jest wierność partyjna.
          • frank_drebin Re: Chcialbym zauwazyc, ze Filar jest tylko 24.09.05, 00:21
            No akurat tak sie zdarzylo, ze Filar jest wolany zwykle przez tv na przyklad,
            gdy sa do skomentowania pewne rzeczy. Slyszalem jego komentarze na przyklad w
            przypadkach tzw. "obrony koniecznej". Resztka wlosow mi sie jezyla na glowie. Na
            dzien dobry Filar by wsadzal czlowieka, ktory broni swego domu przed menelami, a
            potem dopiero by ocenial, klasyfikowal itp. p.........nie. Ciekawy jestem jakie
            byl mial zdanie, gdyby jego dom ktos naszedl, czy rozwazalby wszystkie za i przeciw.
            • panzerpapst Re: Chcialbym zauwazyc, ze Filar jest tylko 24.09.05, 00:36
              Nie znam tego wystąpienia, o ile wiem to Filar jest za prawem do obrony własnego domu, własnej własności przed złodziejami, oczywiscie adekwatnej do zagrożenia (podręcznikowy przykład, że się nie strzela do dziecka kradnącego jabłka z sadu, co najwyżej dajesz klapsa na d...),ale jak mówie, nie znam tego wystąpienia, więc nie wiem co tam było, jego zazwyczaj do 1 -2 zdań przycinają w tv, byc może przycieli akurat tak ja było im wygodnie dla udowodnienia swojej tezy :)
    • bladatwarz Pojda tam, gdzie ich miejsce 23.09.05, 23:25
      Na smietnik historii z SLD.
      Trzon magdalonkowych zdrajcow wreszcie zostanie wykluczony.

A profesorowei, to powinni brac przyklad z przedwojennych mistrzow i nie pchac
      sie do polityki. Profesora ma byc ekspertem, ma miec wiedze, umiec ja
      zaprezentowac bez politycznych naciagniec.
      Przez te 16 lat same profesory pchaly sie ministerialne stolki i efekty widac.
      • alkud jak nie bedzie demokratow.pl to komu GW bedzie... 23.09.05, 23:26
        wazelinowac? czyzby PO? no bo w sumie to podobne klimaty... taki swojski
        pseudoliberalizm i dziecko AWSu...

NAPRAWDĘ OSTRA STRONA!HARDKOR TYLKO DLA DOROSLYCH
      • dr.kidler Re: Pojda tam, gdzie ich miejsce 24.09.05, 00:34
        bladatwarz napisała:

> Na smietnik historii z SLD.
        > Trzon magdalonkowych zdrajcow wreszcie zostanie wykluczony.

Ej bladatwarz - nie wysluchaliscie dokladnie swgo wszechpoljskiego instruktora.
        - magdalenkowych.
        • bladatwarz Re: Pojda tam, gdzie ich miejsce 24.09.05, 00:38
          Ej, kidler czepiacie sie literowek i jak porzadnie przeszkoleni zmieniacie temat
          od magdalenkowych zdrajcow.
          Esbeckie metody sa widac Wam kidler znane.
      • marog6 Program mają dobry!! 24.09.05, 10:44
        Teraz już nikt nie powtórzy kompromitacji SLD i tylu afer, ludzie to nie możliwe.
        Moje poglądy w pełni zgadzają sie z latarnikiem (tylko 4 inaczej odpowiedzi-
        mało wazne)
    • r3003 Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:26
      Niech to PDalskie guano zniknie raz na zawsze!!! I zero finansowania tych
      troglodytów od Zagozydy z kieszeni podatnika.
      • alkud Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 23.09.05, 23:30
        a jak pozbyc sie SLD???

NAPRAWDĘ OSTRA STRONA!HARDKOR TYLKO DLA DOROSLYCH
        • sawa.com Jak sie pozbyć SLD? 23.09.05, 23:36
          oto jest pytanie!
          • alkud z SLD taka nauka płynie... 23.09.05, 23:45
            że nawet największa polityczna mafia ma szansę na suckes w wyborach
            demokratycznych...

islam religiapokoju.blox.pl

• bladatwarz Jesli Stolzman odwazyl sie pojsc na calosc 24.09.05, 00:21
          i ich poprzec, to znak, ze musza byc sondaze, ktore wskazuja, ze ponizej progu
          wyborczego.
          Zadne tam 7 czy 8%.
          • freemason Re: Jesli Stolzman odwazyl sie pojsc na calosc 24.09.05, 01:15
            Kto to jest Stolzman?
            • t-800 Re: Jesli Stolzman odwazyl sie pojsc na calosc 24.09.05, 12:05
              www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1&q=Stolzman&lr=
    • kasia510 odczep się od demokratów zajmij się sobą 24.09.05, 00:31
      frugo3 i swoją rodziną
      • bladatwarz Re: odczep się od demokratów zajmij się sobą 24.09.05, 00:45
        A w demokracji to wolno dyskutowac i wyrazac poglady, czy demokracja demokratow
        jest jakas inna?
        • basia.basia Re: odczep się od demokratów zajmij się sobą 24.09.05, 01:37
          bladatwarz napisała:

> A w demokracji to wolno dyskutowac i wyrazac poglady, czy demokracja demokratow
          > jest jakas inna?

Dobre:)))))

Mnie bardzo śmieszy ich nazwa, bo "partia demokratyczna demokraci.pl"
          jest partią demokratyczną do kwadratu - z nazwy:)
          Zapewne chodziło o dobitne podkreślenie, że pozostałe partie nic
          wspólnego z demokracją nie mają:)
          • panzerpapst Re: odczep się od demokratów zajmij się sobą 24.09.05, 10:30
            A mnie bardzo śmieszy brak twojej wiedzy do kwadratu. Sytuacja jest taka sama jak w przypadku Platformy Obywatelskiej, które są 2.
          • marog6 Re: odczep się od demokratów zajmij się sobą 24.09.05, 10:45
            Wiesz dlaczego mają takie nazwy. Bo ludzie patrząc na plakat demokraci.pl
            myśleli, że to jakaś witryna internetowa sie reklamuje!
          • indis Re: odczep się od demokratów zajmij się sobą 24.09.05, 11:04
            Gdy nazwa Paria Demokratyczna zaistniała w mediach, młodzież wszechpolska, o ile
            dobrze pamietam, zebrała odpowiednia ilosc podpisów i zgłosiła w sądzie wniosek
            o rejestracje Parii Demokratycznej blokując w ten sposób nazwę.
            Dziwne że Frasyniuk nie wyciągnął wniosków z identycznej wtopy PO z okresu jej
            powstawania.
    • luci-c Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 13:00
      frugo3 napisał:

> Nawet rodziny członków tej smiesznej kanapowej partii na nich nie głosują ,
      > po co oni sie bawia w politykę , nawet zwrotu kosztów nie dostaną jak nie
      > osiągną 3%, szkoda mi ich a wam?

Rodziny może i nie zagłosują,ale ja na PD zagłosuję.
      Też sądzę,że progu 3% nie pokonają,bo nie ma w Polsce tylu mądrych ludzi:)))
      • po_godzinach ja tez ) 24.09.05, 13:15
        • kasia510 Re: ja tez ) 24.09.05, 13:57
          zagłosuję na PD
      • marog6 Mieli słabą kampanie 24.09.05, 17:12
        Nawet nie wiedziałem, że moje poglądy prawie sie pokrywają z PD i ciągle
        wierzyłem w PO.
      • eda30 Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 17:50
        N0 jak to miło słyszeć od zwolennika Parti DEMOKRATYCZNEJ że jest to system
        gdzie wygrywają durnie zgadzam się z tobą demkokracja =rządy idiotów.Tylko
        dlaczego podobno madrzy ludzie skupiają się w parti DEMOKRATYCZNEJ?

RENATA BEGER kwintesencja demokracji.
        • ewa9823 Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 17:55
          eda30 a masz lepsze propozycje na ustrój od demokracji?? czyżbyś był starym
          zbetonowanym komuszkiem :(
          • t-800 Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 17:57
            ewa9823 napisała:

> czyżbyś był starym
            > zbetonowanym komuszkiem :(

Takim jak Hausner? Belka? Bochniarz?
          • eda30 Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 18:34
            Dlaczego od razu komuszkiem, z tego co wiem dawni komuniści to teraz najwięksi
            zwolennicy demokracji.Ja tylko zgodziłem sie z jednym z wczesniejszych wpisów
            gdzie zwolennik PD stwierdził że nie ma w Polsce tylu mądrych ludzi zeby partia
            demokratyczna mogła zdobyć ponad 3% głosów w wyborach demokratycznych.
            A co do tego czy mam lepsze propozycje .Dla mnie nie ma znaczenia czy będzie
            monarchia,dyktatura czy demokracja czy jakikolwiek inny system.Tylko smieszą
            mnie głosy ludzi dla których demokracja jest celem samym w sobie,a jednocześnie
            osmieszanie wyniku wyborów i wyborców ,gdy wolą ludu wybrana zostanie np taka
            pani Beger.
      • basiapietrzak Re: demokraci.pl - -- co z nimi???? 24.09.05, 18:57
        < Test w GW to istny majstersztyk
        < Moja rodzina na nich zagłosuje:)
        • rudy102_t_34_85 Po dłuższym namyśle... 24.09.05, 19:36
          postanowiłem oddać swój głos właśnie na DEMOKRATÓW.Ich szanse nie są wielkie
          ale nie mam poczucia że będzie to głos stracony.Jak już kiedyś pisałem,jestem
          zdania że dla Polski porządana byłaby umiarkowanie liberalna partia centrowa
          złożona z wybitnych fachowców-technokratów i inteligentnych,sprawnyh polityków.
          Kryteria "co kto robił przed 1989 rokiem" nie powinny być brane pod
          uwagę,przynajmniej w stopniu decydującym.Jeśli będziemy dobierać sojusze czy
          koalicje na zasadzie "post-komuna contra post-Solidarność" to nigdy nie
          dorobimy się układu zdolnego do przeprowadzenia istotnych dla kraju
          reform.Reformatorzy (z prawa czy lewa) ZAWSZE będą mieli u szyi worek pełen
          oszołomstwa i populizmu w postaci dawnych kolegów ze swojej strony barykady z
          którymi nie łączy ich NIC OPRÓCZ PRZESZŁOŚCI.Ten worek pociągnie ich na dno...W
          Partii Demokratycznej dostrzegam zalążek takiego,pozytywnego i pragmatycznego
          myślenia.Nie wiem czy coś się konstruktywnego z tego wykluje,ale próbować
          trzeba INACZEJ UGRZĘŻNIEMY W BAGNIE I BĘDZIEMY ZATACZAĆ SIĘ OD LEWA (UMOWNEGO)
          DO PRAWA(TEŻ BARDZO UŁOMNEGO) aż w końcu z sinusoidy zrobi się koło i złapiemy
          zębami własny ogon kręcąc się w kółko...GŁOSUJĘ NA DEMOKRATÓW.
          • t-800 Re: Po dłuższym namyśle... 24.09.05, 19:42
            Nie agituj, bo Cię wytną w 5 s. ;-)
            • rudy102_t_34_85 Re: Po dłuższym namyśle... 24.09.05, 20:03
              Minęło 25 minut i jakoś nic...
              • nordwest11 Re: Po dłuższym namyśle... 24.09.05, 20:15
                Bo na demokratów.pl wolno agitować...
                Co innego na PO, PiS, LPR, SO czy inne antydemokratyczne siły...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka