Dodaj do ulubionych

Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest porażką

26.09.05, 13:02
Ten pajac się niestety ośmiesza.
Obserwuj wątek
    • tekameka wynik świetny - gratuluję zwycięstwa p. Frasyniuk 26.09.05, 13:04
      zostawiliście wszystkich w tyle - brawo !
      • tekameka a na serio zajmowaliście się wszystkimi, 26.09.05, 13:10
        tylko nie sobą. Po co wam Giertych, Wrzodak, Rydzyk, Lepper i inni - należało
        zadbać o PD, i nawet na koniec Frasyniuk wygłasza farmazony - jak w
        powiedzeniu: pierwsze miejsce ale od końca
        • waldex2 TADZIU! Co ty tam jeszcze robisz? 26.09.05, 13:43
          • x3936012 zycze PeDecji dalszych takich sukcesow! 26.09.05, 14:04
            bankruci w sensie doslownym bo nawet na subwencje sie nie lapia.

Pora byscie zwineli ten cyrk!
          • robertw18 SUKCES PP. FRASYNIUKA, HAUSNERA, BOCHNIARZ I 26.09.05, 14:45
            INNYCH Z P. MAZOWIECKIM NA CZELE.
            Tak chcieli nabrać głupich Polaków: zmienili nazwę, dobrali sobie członków z
            kręgu SLD, powywieszali zdjęcia młodziutkich anonimów i myśleli, że ludzie im
            zapomną przeszłość.
            Przemądrzali jak cedząca swe mądrości przez nos p. Paradowska, ale nieudolni we
            wszystkim, do czego się biorą. Umieją tylko znaleźć sobie "darczyńców" za
            granicą... Stamtąd ich siła.
            Pozdr.
            • psotnyslon [...] 26.09.05, 15:25
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • trybowski Re: SUKCES PP. FRASYNIUKA, HAUSNERA, BOCHNIARZ I 26.09.05, 16:11
              ee, bredzisz...

UW dokonała bardzo dużo dobrego dla Polski. Ale lata świetności mają już za sobą. Pora na zmiany. ;)
              • davidmors Re: Żeby jeszcze przestał straszyć w telewizji ! 27.09.05, 22:34
                • po_godzinach tak łatwo cie przestraszyć ? 27.09.05, 22:34
            • arturkotlinski Re: SUKCES PP. FRASYNIUKA, HAUSNERA, BOCHNIARZ I 27.09.05, 23:26
              to pokazuje po raz kolejny,ze ordynacja wyborcza jest do zmiany!I tym powinny
              sie zajac demokraci.pl, SdPL.Przeciez to jest bez sensu-wchodzi do Sejmu
              osoba,na ktora glosowalo niecale 3000 osob,a nie wchodza osoby majacy poparcie
              13 tys. glosow(Frasyniuk) czy nawet 8 tys.(Szurkowski).Ktos moglby dostac nawet
              50 tys. glosow,a i tak nie wszedlby do Sejmu,to jego partia nie przekroczyla
              progu wyborczego.A przy okazji jeszcze jedna watpliwosc-okregi wyborcze oraz
              lista uprawnionych do glosowania.Jak to jest,ze np.w jednej komisji jest 9
              czlonkow i maja do obsluzenia 900 osob,a w innej na 9 czlonkow przypada 1800
              osob!Przeciez Ci pierwsi maja o polowe mniej pracy!Pytanie:jak zmienic ordynacje
              wyborcza,aby ilosc czlonkow zalezala od wielkosci okregu wyborczego.Nie chce
              wspominac o obwodach zamknietych-szpitale,wiezienie,gdzie uprawnionych do
              glosowania jest jeszcze nniej,a czlonkow komisji takze 9!!!robertw18 napisał:

> INNYCH Z P. MAZOWIECKIM NA CZELE.
              > Tak chcieli nabrać głupich Polaków: zmienili nazwę, dobrali sobie członków z
              > kręgu SLD, powywieszali zdjęcia młodziutkich anonimów i myśleli, że ludzie im
              > zapomną przeszłość.
              > Przemądrzali jak cedząca swe mądrości przez nos p. Paradowska, ale nieudolni we
              >
              > wszystkim, do czego się biorą. Umieją tylko znaleźć sobie "darczyńców" za
              > granicą... Stamtąd ich siła.
              > Pozdr.
        • t-800 Re: a na serio zajmowaliście się wszystkimi, 26.09.05, 15:15
          tekameka napisał:

> tylko nie sobą. Po co wam Giertych, Wrzodak, Rydzyk, Lepper i inni - należało
          > zadbać o PD, i nawet na koniec Frasyniuk wygłasza farmazony - jak w
          > powiedzeniu: pierwsze miejsce ale od końca

To była taka taktyka - zły, ciemny, głupi ciemnogród, i mądra, rozważna,
          oświecona PD. Ale ludzie się nie nabrali.
      • the.bill1 TYPOWA UW - NOWOMOWA 26.09.05, 13:58
        Frasyniuk dobrze mówi. PD nie poniosła porażki, tak jak Geremek, Michnik,
        Mazowiecki sa bohaterami narodowymi. To jest dokładnie ta sama gadka. Ci panowie
        naprawdę nic nie rozumieją i oczywiście nie maja odwagi przyznać sie do niczego.
        Teraz jeszcze raz PD obraża ludzi mówiąc, że inteligentni nie poszli do wyborów....
        Dziękuję w imieniu swoim i swoich znajomych, w imieniu 10 milionów Polaków,
        którzy nie głosowali na PD....
        Teraz ożecie sobie pouczać dalej.... jak widać skutkuje.
        NAjpierw jednak spłąćcie kredyt - to dla zdrajcó okragłostołowych akurat nie
        jest problem, a potem oddajcie, to co ukradliście z pzprowska nomenklaturą.
        • zcinek Re: TYPOWA UW - NOWOMOWA 26.09.05, 14:19
          No cóż... Twoj login mówi sam za siebie.. Szkoda czasu na polemike..
          • t-800 Re: TYPOWA UW - NOWOMOWA 26.09.05, 15:16
            Jego login w wolnym tłumaczeniu oznacza rachunek. Rachunek do zapłacenia PD - to
            miałeś na myśli?
            • zcinek the.bill 26.09.05, 15:49
              Nie - pomimo tego, ze studiuje anglistyke, jego login zrozumialem jak
              najbardziej po polsku. Glownie na podstawie wypowiedzi.
              • t-800 Re: the.bill 26.09.05, 18:05
                No właśnie, po polsku. Po polsku "bill" to "rachunek" (ew. zdrobnienie od William).
        • djosa Re: TYPOWA UW - NOWOMOWA 26.09.05, 14:41
          Czy ta cyfra tuż za Twoim nickiem to jest IQ?
      • case7 ja tez gratuluje 26.09.05, 14:11
        W sumie ma racje. Tak szczeze, to czy nie powiedzial prawdy? To byla jedyna
        partia patrzace w przyszlosc,a w nie w lustracje, pseudo-kreski i inne takie. a
        ze przegrali? Nie wczuli sie w glos narodu: konserwatyzm, agresja,
        roszczeniowosc, quasi-nacjonalizm.
        • qandango banały. 26.09.05, 16:18
          Tak - powiedział prawdę. Tyle, że to banały. Klasa tych mądrości dobrze jednak
          charakteryzuje PD (przedtem UW, UD, ... etc.). Mają do powiedzenia coś
          istotnego poza nadymaniem się?
      • ruminka Trzeba wesprzeć Bochniarz! 26.09.05, 16:07
        Skoro demokratom poszło jak poszło (ja na nich głosowałam!) to teraz trzeba się
        będzie bardziej zmobilizować i poprzeć w wyborach prezydenckich Henryke
        Bochniarz - to jedyna już szansa, żeby idee demokratyczne miały siłę przebicia.
      • arturkotlinski Re: wynik świetny - gratuluję zwycięstwa p. Frasy 27.09.05, 23:26
        to pokazuje po raz kolejny,ze ordynacja wyborcza jest do zmiany!I tym powinny
        sie zajac demokraci.pl, SdPL.Przeciez to jest bez sensu-wchodzi do Sejmu
        osoba,na ktora glosowalo niecale 3000 osob,a nie wchodza osoby majacy poparcie
        13 tys. glosow(Frasyniuk) czy nawet 8 tys.(Szurkowski).Ktos moglby dostac nawet
        50 tys. glosow,a i tak nie wszedlby do Sejmu,to jego partia nie przekroczyla
        progu wyborczego.A przy okazji jeszcze jedna watpliwosc-okregi wyborcze oraz
        lista uprawnionych do glosowania.Jak to jest,ze np.w jednej komisji jest 9
        czlonkow i maja do obsluzenia 900 osob,a w innej na 9 czlonkow przypada 1800
        osob!Przeciez Ci pierwsi maja o polowe mniej pracy!Pytanie:jak zmienic ordynacje
        wyborcza,aby ilosc czlonkow zalezala od wielkosci okregu wyborczego.Nie chce
        wspominac o obwodach zamknietych-szpitale,wiezienie,gdzie uprawnionych do
        glosowania jest jeszcze nniej,a czlonkow komisji takze 9!!!tekameka napisał:

> zostawiliście wszystkich w tyle - brawo !
    • langwer2 Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest porażką 26.09.05, 13:05
      Co musi się jeszcze wydarzyć by ta partyjka w końcu zrozumiała że jej tu nikt
      nie chce?
      • student_prawa1 Władek idzie od zwycięstwa do zwycięstwa ! Brawo ! 26.09.05, 13:09
      • zcinek Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 14:20
        Chcesz mi powiedziec, ze PSLu nie chce polska wies, bo dostal mniej glosow od
        Samoobrony?????? Cos Ci sie poprzestawialo...
      • rebeliantka2005 JA ICH CHCĘ I TO BARDZO!!!! 26.09.05, 14:46
        WIĘC MAM NADZIEJĘ ZE DADZĄ MI JESZCZE SZANSĘ I BĘDĘ MOGŁA W NASTEPNYCH WYBORACH
        GŁOSOWAĆ NA PD!!!!!!!!!
    • zib11 BRAWO PEDELCJA!!!!! 26.09.05, 13:11
      Życzę kolejnych swietnych wyników,oczywiscie po spłacie kredytów.
    • jodlo Władek! wróć na ziemię. 26.09.05, 13:14
      To była klęska połączona z kompromitacją. Wiadomo było, że w tych wyborach
      decydujące znaczenie będzie miał trafny wybór kandydata na prezydenta. W Uni
      nikt tego nie zrozumiał. Bochniarz okazała się kotwicą, która pociągnęła d. Unię
      na dno.
      Panowie, czas na emeryturę.
      • student_prawa1 z kotwicą czy bez, balia była dziurawa od zawsze 26.09.05, 15:15
    • superkulfon PD jak polski zolnierz w II wojnie 26.09.05, 13:15
      Walczyliscie moze i honorowo, ale zapomnieliscie o skutecznosci. I o
      dzialaniach PR. I o tym ze w swiecie mediow trzeba miec odpowiedni marketing
      polityczny. Kampania demokratow byla antykampania. mieliscie dobrcy kandydatow
      ale jedynie w duzych miastach, mieliscie dobry program ale mieliscie zero
      reklamy. Nie potrafiliscie nawet odeprzec atakow mediow nazywajacych was partia
      lewicowa - platforma sld. Stad ta porazka. W kampanii zagraliscie jakby byl 89
      rok i dopiero co upadla komuna... Ktos tu z czyms nie dotarl do wyborcow.
      • banzai123 Re: PD jak polski zolnierz w II wojnie 26.09.05, 17:12
        Masz rację - PD nie umiała się sprzedać. Nie wiem, kto im robił kampanię, ale
        kolejną zajmować się nie powinien. Fatalne hasło wyborcze, kandydatka na
        prezydenta bez szans i katastrofalna kampania telewizyjna. Niby miało być młodo
        i świeżo, ale ja mam przed oczywa tylko oświetloną ostrym światłem twarz pana
        Mazowieckiego, filmowaną nerwową kamerą (chyba żeby jeszcze bardziej podkreślić
        całkowitą statyczność kandydata).
    • mandig Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 13:16
      a wy pajace na kogo glosowaliscie? na kaczory wylazace z pisuaru? gratuluje. szkoda ze tylu oszolomow zyje w tym kraju a tak malo ludzi mysli choc troche

--
      • smok5 Wziąłeś tabletki przeciwbólowe? 26.09.05, 13:37
        Trzeba byc nieźle nawiedzony aby głosowac na PeDoli. Rozumiem wyborców
        Samoobrony. Rozumiem uboli głosujacych na SLD- wiadomo bronia swoich koryt. Ale
        was sympatyków pedoli nie rozumiem nic a nic. Zadnej korzyści.
        • case7 ja musialem wziasc tabletki 26.09.05, 14:16
          Czesc Smoku, no i wlasnie na tym polega problem ich wyniku. Zdaje sie, ze w
          Polsce bardzo trudno zrozumiec, ze ktos moze dzialac nie z parcia dla "koryta".
          Stad i taki wynik. Ja glosowalem na PD, a dlaczego:
          1.zaufanie dla Mazowieckiego, Geremka i kompanii.
          2. liberalizm spoleczny
          3. liberalizm gospodarczny
          4. merytoryczna kampaniia
          5. nie koncentrowanie sie na pseudo-zagadnieniach, jak inne partie
          • qawsedrftg pkt 3 zabezpieczają Tow. Tow. Hausner i Belka 26.09.05, 14:37
            na tym odcinku wystawiono tych dwóch gigantów liberalnej myśli. Wsparcie
            zabezpieczają Neneman i Gronicki, dbając by zbyt niskie podatki i akcyzy nie
            zdusiły stabilnego wzrostu i dynamicznego rozwoju.
            • case7 oni nie sa w PD 26.09.05, 14:40
              Hey Stary,

Ej stary, a czy Gronicki jest w PD. a czy rzad Belki mial poparcie kogokolwiek.
              Moze rzut oka na program PD pomoze.
              Pozdrawiam
              • qawsedrftg dlaczego więc Belka nie ustąpił? 26.09.05, 14:42
                Nie mając poparcia? Dlaczego trwał, nie rządząc, już nawet nie administrując,
                tylko tracąc nasz wspólny czas? Dlaczego tolerował takich ministrów? oto są
                pytania...
                • case7 mozliwe odpowiedzi 26.09.05, 14:52
                  a skad ja mam wiedziec dlaczego nie ustapil. W sumie powinien, ale moze
                  kierowala nim jakas dzis tak nie spotykana troska o kraj?
                  Moze aby ograniczyc deficyt budzetowy?
                  Moze aby zawalczyc o lepszy budzet w EU (to ze sie nie udalo to nie jego wina)
                  Moze by popracowac nad wzrostem gospodarczym, najwyzszym w Polsce w 21 wieku?
                  Moze wlasnie dlatego?

• jorn Frasyniuk: nie pieprz głupot! 26.09.05, 13:16
      Głosowałem na UD / UW we wszystkich wyborach od początku istnienia tej
      partii, chociaż swoimi posunięciami usiłowaliście mnie do tego zniechęcić:
      najpierw był opór przed zjednoczeniem z KLD, dałem wam wtedy jeszcze jedną
      szansę obiecując sobie, że następnym razem już zagłosuję na KLD. Na szczęście
      zmądrzeliście wtedy i do zjednoczenia doszło. Potem było wycięcie liberałów w
      wyborach do władz partyjnych. Przed przerzuceniem głosu na PO powstrzymało
      mnie tylko to, że wolę liberałów od prawicy, a PO jest partią prawicową.
      Dodam jeszcze do tego chowanie się po różnych komitetach, o których nikt
      wcześniej, ani później nie słyszał, co skutecznie utrudniało oddanie na was
      głosu - w ostatnich wyborach samorządowych wasi kandydaci byli ukryci pod
      różnymi nazwami na różnych szczeblach samorządu! (2 razy poszliście do
      wyborów pod szyldem UW i były to wasz 2 największe sukcesy - czy to was
      niczego nie nauczyło?!).
      Panu, panie Frasyniuk udało się mnie skutecznie zniechęcić - przerobił Pan
      partię liberalną na taką trochę lepszą socjaldemokrację, a ja na lewicę
      głosował nigdy nie będę, wole prawicę. Do tego jeszcze stworzenie platformy
      ratunkowej dla komunistów - działania takie, jak przyjęcie M. Belki przeczą
      deklarowanemu programowi. Tym razem oddałem glos na PO, chociaż przykro mi
      było pominąć Pana Mazowieckiego...
    • marcus_crassus Alez to moralne zwyciestwo Wladku!! Brawo!!! 26.09.05, 13:16
      oczywiscie ze Pedecja przeciez zwyciezyla. nie ma mowy o porazce. Coz za wielkie zwyciestwo.

a za tydzin Bochniarzowa odniesie jeszcze wieksze bo nawet nie dostanie 0,1 %

to bedzie juz sukces totalny :)
    • r0b0l Frasyniuk, zajmij się swoją ciężarówką 26.09.05, 13:18
      skoro PeDe wypadło to widocznie było za cienkie
    • kmiotki FRASYNIUK !! DNO SIĘGNĘŁO DNA !!!!! 26.09.05, 13:19
      Popatrzcie !! plują na niego a ten cwaniaczek dalej wmawia wszystkim że to
      deszcz pada !!! Frasyniuk nie dotarło do ciebie że demokraci przerżneli te
      wybory tylko przez ciebie !!!??? pokazywanie się z tobą kolesiu publicznie
      przynosi, odwrotny skutek od zamierzonego !!!Cała Polska dała temu wyraz że ma
      naprawdę już dość oglądania tego niewykształconego cynika i populisty !!!!
      Gościu !! nawet z Leperem przerżnołeś !!!Leć teraz organizować strajki do Rosji !!!!
      • polkala Re: FRASYNIUK !! DNO SIĘGNĘŁO DNA !!!!! 26.09.05, 22:33
        nie tylko przez Frasyniuka, tylko przez Hausnera.
    • jayy Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 13:19
      Niestety, niezależnie od tego jak bardzo utożsamiałbym sie z PD, musze zwrócic
      Panu Frasyniukowi uwagę, iż potrzeba dobrego PR jest faktem (społecznym i
      psychologicznym). I zaprzeczanie temu faktowi bedzie prowadzilo do kolejnych
      wynikow na miare obecnej "nie-porazki". Tutaj potrzeba profesjonalistow ds
      marketingu politycznego (w tym psychologów, socjologów) obok ideologów i
      ekonomistów. I niekoniecznie musi to oznaczać "zdradę ideałów" i "dołączenie do
      krzykaczy".

A młodzi niegłosujący.. jeśli do lokalu wyborczego miałbym jechać 10h do
      rodzinnego miasta lub prosić kogoś o załatwienie formalności (na miejscu)
      pozwalających mi głosować tam gdzie studiuję to niestety dołączam do 60%
      Polaków. Co innego gdybym mógł załatwić to sam w miejscu, w którym jestem.

Pozdrawiam
      • jorn Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 14:40
        jayy napisał:

A młodzi niegłosujący.. jeśli do lokalu wyborczego miałbym jechać 10h do
        > rodzinnego miasta lub prosić kogoś o załatwienie formalności (na miejscu)
        > pozwalających mi głosować tam gdzie studiuję to niestety dołączam do 60%
        > Polaków. Co innego gdybym mógł załatwić to sam w miejscu, w którym jestem.

Możesz to załatwić w miejscu, gdzie przebywasz: przed wyborami (chyba termin
        minął tydzień przed dniem głosowania) udajesz się do urzędu gminy / miasta /
        dzielnicy (niepotrzebne skreślić) z dowodem osobistym i prosisz o dopisanie do
        spisu wyborców. Metoda, o której piszesz (pobranie zaświadczenia o prawie do
        głosowania z urzędu w miejscu zameldowania) jest dla tych, którzy mieszkają w
        miejscu zameldowania, ale w dniu wyborów będą gdzieś indziej oraz dla tych,
        którzy sie spóźnili i nie zdążyli się dopisać w miejscu zamieszkania (termin
        pobrania zaświadczenia upływa później).

Pozdrawiam
    • merek2 Demokraci 26.09.05, 13:21
      Panie Frasyniuk gratuluję sukcesu. Wynik był by jeszcze lepszy gdyby weszli do
      Pańskiej partii Miller i Oleksy. Niestety tego błędu już chyba nie można
      naprawić ?
    • testigo OKAZUJE SIE, ZE ALIANS Z KOMUCHAMI SZKODZI? 26.09.05, 13:25
      Moze ludzie nie lubia farbowanych lisow? "Ludzie honoru" z SLD mieli lepszy wynik...
    • at_work Knockout to raczej nie był... 26.09.05, 13:27
      :(

_
      Pies na kaczki.
    • blueshore SWIETNY WYNIK WLADEK !! Obys w nastepnych wyborach 26.09.05, 13:43
      zorganizowal znow pare procent socjalistow poza sejmem! Tak trzymac!
      • nordwest11 PeDe obiektywnie dopomogla Samoobronie, LPR i SLD 26.09.05, 13:49
        PeDe obiektywnie dopomogla Samoobronie, LPR-owi i SLD. Te 2.39% głosów to głosy
        zmarnowane, a mogły zasilić np. PO. Przez chore ambicje pana Frasyniuka by mieć
        własną kanapę z własnym szyldem, na które dało się nabrać część elektoratu,
        koalicja PiS-PO ma o kilka mandatów w Sejmie mniej.
        • qawsedrftg to samo - Unia Polityki Nierealnej 26.09.05, 14:10
          ale myślę, że lepiej się stało, że wygrały kaczory. Teraz one za to odpowiadają,
          trudniej będzie rozrabiać. Pan Mech to skończony mech.
    • indris Więc daj Boże Frasyniukowi... 26.09.05, 13:48
      ...jak najwięcej takich wyników.
    • seiendes Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 13:56
      Panie Władku, głosowałem na Was, więc oczekuję trochę innej postawy - miej Pan
      styl. Niech Pan powie: "mieliśmy kiepsko zaplanowaną kampanię, ja jestem
      kiepskim szefem, Bochniarz fatalnym kandydatem. Mieliśmy mało znanych nazwisk,
      zrezygnowaliśmy z mocnych kandydatów do Senatu, choć jedynie tam byliśmy obecni
      ostatnio". Szefem partii powinien zdecydowanie zostać Geremek, mógłby
      wykorzystać swoją populaność w wyborach do PE do poprawy wizerunku partii.
    • efka_2 a ja przejechałam 500km żeby zagłosować na PD - 26.09.05, 14:01
      bo jeśli nie będziemy głosować na przyzwoitych ludzi, to nigdy nie zaczną
      rządzić w Polsce ;]
      • aaronbund Wiozłem osoby wiele kilometrów po to, żebu oddały 26.09.05, 14:16
        swój głos na PD i nie żałuję.
    • frank_drebin Jesli ten wynik PeDelow nie jest porażka to zycze 26.09.05, 14:10
      im jak najwiecej "takich" sukcesow ;)
      • case7 a daj wiecej 26.09.05, 14:13
        dlaczego taka mala partie spotyka taka agresja ze strony forumowiczow i innych?
        Ciekawe dlaczego akurat PD tak irytuje ludzi. Pewnie dlatego, ze to oni
        walczyli o wolnosci, a nie wiekszosc ludzi z forum. Coz..nikt nie lubi wyrzutow
        sumienia.
        • agnesagnes Re: a daj wiecej 26.09.05, 14:16
          case7 napisała:

> dlaczego taka mala partie spotyka taka agresja ze strony forumowiczow i
          innych?

Bo mają skłonność do pouczania i poczucie wyższości niczym nie uzasadnione?

> Ciekawe dlaczego akurat PD tak irytuje ludzi. Pewnie dlatego, ze to oni
          > walczyli o wolnosci, a nie wiekszosc ludzi z forum. Coz..nikt nie lubi
          wyrzutow
          >
          > sumienia.

Tak - Belka z Hausnerem walczyli, a Bochniarz im pomagała :-)

• case7 Czesc Agnesa 26.09.05, 14:20
            Czesc Agnesa
            Przeciez Belka z Hausnerem to nie cala partia. A tak obietywnie, to przeciez
            Hasuner byl jedynym ministrem w rzadzie SLD, ktory cos robil, cos dzialal.
            Moze czas popatrzyc w przyszlosc, obiektywnie, a nie jedynie patrzec w
            PZpRowskie metryki.
            A ze maja sklonnosci do pouczania. To prawda.
            Ale czy gdyby pouczali bezsensu, gdyby nie mieli racji, to ludzi by ich tak
            nielubili.
            Przeciez Lepper, Kaczynski i reszta tez poucza, a jakos nikt im tego nie
            wypomina.
            Zreszta czy to nie dziwne, ze taka mala partia jak PD wywoluje tyle emocji?
            Odwoluje sie do przyladu z Poznania, gdy wsrod sympatykow PIsu, 2 razy wybuchly
            oklaski, raz przy ogloszeniu wyniku Pisu a dwa przy PD
            "w siodmym niebie nienawisci"
            • agnesagnes Re: Czesc Agnesa 26.09.05, 14:33
              case7 napisała:

> Przeciez Belka z Hausnerem to nie cala partia. A tak obietywnie, to przeciez
              > Hasuner byl jedynym ministrem w rzadzie SLD, ktory cos robil, cos dzialal.
              > Moze czas popatrzyc w przyszlosc, obiektywnie, a nie jedynie patrzec w
              > PZpRowskie metryki.

No i będą "patrzeć w przyszłość" z kanapy. Mamy demokrację - tak? Wyborcy
              ocenili PeDe tak że trudno to zinterpretować inaczej niż "paszoł won". I co na
              to mówi przewodniczący partii i sama partia? Ustępuje? Bije się w piersi?
              Nieeee - najpierw następuje obraźliwy bełkot, że ci co głosowali inaczej to
              poluliści ("zmiótł nas wiatr populizmu") a następnie ogłasza... ZWYCIĘSTWO :-)
              To już nawet śmieszne nie jest - to jest żałosne.

> A ze maja sklonnosci do pouczania. To prawda.
              > Ale czy gdyby pouczali bezsensu, gdyby nie mieli racji, to ludzi by ich tak
              > nielubili.

Hehehe - tak to sobie tłumacz.

> Przeciez Lepper, Kaczynski i reszta tez poucza, a jakos nikt im tego nie
              > wypomina.

Może i pouczają - tyle, że nie słyszałam żeby ktokolwiek z nich (nawet Lepper!)
              gadał o "przypadkowym społeczeństwie" i o tym, że wszyscy poza ich wyborcami to
              populiści oraz, że wynik 2,4 to zwycięstwo.

> Zreszta czy to nie dziwne, ze taka mala partia jak PD wywoluje tyle emocji?

To nie "emocje" - to po prostu szczyty śmieszności prowokują ludzi do
              komentarzy.

> Odwoluje sie do przyladu z Poznania, gdy wsrod sympatykow PIsu, 2 razy
              wybuchly
              >
              > oklaski, raz przy ogloszeniu wyniku Pisu a dwa przy PD

Cóż dziwnego z radości, że partia o totalnie przeciwnych poglądach przegrała z
              kretesem. Może mieli pochylać się z troską?

> "w siodmym niebie nienawisci"

Faszyzmu i nietolerancji oraz ciemnogrodu- zapomniałeś dodać - wtedy byłoby
              bardziej w stylu PeDe :-)
            • qawsedrftg Re: Czesc Agnesa 26.09.05, 14:41
              > Przeciez Belka z Hausnerem to nie cala partia. A tak obietywnie, to przeciez
              > Hasuner byl jedynym ministrem w rzadzie SLD, ktory cos robil, cos dzialal.

coś tam wicie-rozumicie robił, ale baza nie zeszła się z nadbudową. A inne kraje
              regionu rozwijają się świetnie, Estonia już nie wygląda jak ex-CCCP, chyba nie
              chcesz jeździć do roboty do Rumunii?
              • jaceq Re: Czesc Agnesa 26.09.05, 16:48

> Estonia _już_ nie wygląda jak ex-CCCP

Bogiem a prawdą, to nigdy nie wyglądała, więc skąd te zabawne "już"?
            • t-800 Re: Czesc Agnesa 26.09.05, 18:19
              case7 napisała:

> Zreszta czy to nie dziwne, ze taka mala partia jak PD wywoluje tyle emocji?

Bo żadna partia nie ma takiego portalu, na którym byłaby opisywana każda nawet
              najpośledniejszego sortu akcja z udziałem nabzdyczonych i wyniosłych liderów PD.
        • frank_drebin Tak zwlaszcza o wolnosc walczyli Belka, Hausner 26.09.05, 14:16
          i Bochniarz w swoich podstawowych organizacjach partyjnych ;)
          • case7 Re: Tak zwlaszcza o wolnosc walczyli Belka, Hausn 26.09.05, 14:21
            Czesc Frank,

alescie sie doczepili tego Belki i Hausnera. Tak szczerze to co macie do ich
            posuniec gospodarczych?
            • agnesagnes Re: Tak zwlaszcza o wolnosc walczyli Belka, Hausn 26.09.05, 14:38
              case7 napisała:

> Czesc Frank,
              >
              > alescie sie doczepili tego Belki i Hausnera. Tak szczerze to co macie do ich
              > posuniec gospodarczych?

Już nic. Wskaźniki gospodarcze jakie pozostawiają po sobie mówią same za
              siebie. No ale skoro powoływałeś się na rzekomą zazdrość, że poza PeDe nikt nie
              walczył z komunizmem, to może wskażesz osiągnięcia Belki i Hausnera na tym
              polu? Bo przecież Kaczory, Tusk czy Rokita to przecież znani PZPRowcy, nie?
              • case7 wyjasnienie 26.09.05, 14:44
                Czesc,

Nie pisalem, ze nikt nie walczyl z komuna.
                Wysunalem przypuszczenie, ze wiekszosc z forumowiczow, tak zjezdzajacych PD nie
                walczyla.
                Jesli spedzilas lata w wiezieniu (jak np. Frasyniuk) to przepraszam.
                Sa dwie rzeczy:
                1. Frasyniuk i kompania walczyli z Komuna i to o wiele bardziej, i bardziej
                wycierpieli niz Tusk czy Rokita (to jest fakt), a Kaczynskimi nie mam tej
                pewnosci
                Wiec zarzucaniem im aliansow z komunistami jest brednia i zadnych argumentem.
                2. Belka i Hausner. To a) nie byli zadni pierwszi sekretarze B0 zwykli
                szeregowi czlonkowie C) mozna sie z nimi nie zgadzac ale co nie co dla III RP
                zdzialali (choc nigdy nie glosowalem na Sld)
                3. czy to nie dziwne, ze glownym argumentem przeciw PD jest Belka i Hausner?
                • agnesagnes Re: wyjasnienie 26.09.05, 14:52
                  case7 napisała:

> Czesc,
                  >
                  > Nie pisalem, ze nikt nie walczyl z komuna.
                  > Wysunalem przypuszczenie, ze wiekszosc z forumowiczow, tak zjezdzajacych PD
                  nie
                  >
                  > walczyla.

I ma to odbierać prawo pośmiania się z Frasyniuka i jego:

a.) propozycji koalicji z PO
                  b.) nazwania wyborców nie głosujących na PeDe "wiatrem populizmu"
                  c.) ogłoszeniem zwycięstwa przy wyniku 2,4% i 40% frekwencji
                  d.) zapowiedzią nie korzystania z PR

> 1. Frasyniuk i kompania walczyli z Komuna i to o wiele bardziej, i bardziej
                  > wycierpieli niz Tusk czy Rokita (to jest fakt), a Kaczynskimi nie mam tej
                  > pewnosci

Co Ty nie powiesz? No to może zapoznaj się historią najnowszą. Frasyniuk ma
                  zasługi w przywracaniu Polsce niepodległości, ale to nie daje mu monopolu na
                  prawdę i rację. A on najwyraźniej sądzi, że taki monopol ma. Że fakty tego nie
                  potwierdzają? Tym gorzej dla faktów :-)

> Wiec zarzucaniem im aliansow z komunistami jest brednia i zadnych argumentem.

A dlaczego brednią? Brednią jest właśnie uwiarygadnianie Hasnera&Co, Jak wielka
                  to brednia - pokazały wyniki wyborów.

> 2. Belka i Hausner. To a) nie byli zadni pierwszi sekretarze B0 zwykli
                  > szeregowi czlonkowie C) mozna sie z nimi nie zgadzac ale co nie co dla III RP
                  > zdzialali (choc nigdy nie glosowalem na Sld)

CO takiego zdziałali?

> 3. czy to nie dziwne, ze glownym argumentem przeciw PD jest Belka i Hausner?

Ja dodaję do tego arogancję, besserwisserstwo i głupotę.

• jaceq Re: wyjasnienie 26.09.05, 17:00

> b.) nazwania wyborców nie głosujących na PeDe "wiatrem populizmu"

Trudno nie przyznać temu, hm, "nazwaniu" częściowej racji. Jak się zsumuje 7 z
                    hakiem % LPRu, 11 z hakiem % Leppera i prawie 27% Populizmu i Socjalizmu, to
                    wyjdzie nie tylko taki sobie wiatr, ale spora wichura [populizmu].
                • nordwest11 Re: wyjasnienie 26.09.05, 15:10
                  case7 napisała:
                  > Nie pisalem, ze nikt nie walczyl z komuna.
                  > Wysunalem przypuszczenie, ze wiekszosc z forumowiczow, tak zjezdzajacych PD
                  nie walczyla.

Na forum na pewno jest dużo ludzi młodych, a ktoś urodzony po 1980 roku miał
                  raczej małe szanse walki z komuną, chyba że przedszkolu. Więc to żaden
                  argument. Oceniamy polityków za stan dzisiejszy. Szeremietiew naprawdę walczył
                  z komuną, był w Polskim Porozumieniu Niepodległościowym, siedział w więzieniu.
                  I to w niczym go nie usprawiedliwia

case7 napisała:
                  > pewnosci

"Cierpienie" to nie jest argument do rządzenia Polską. Poza tym - Kaczyńscy
                  działali w opozycji wcześniej niz Frasyniuk, bo od 1976. Tylko że Kaczyńscy
                  nie monopolizują zasług, nie opowiadają że oni jedni itd. A apologeci WF robią
                  to pod adresem WF. Powoływanie się przez PD na zasługi z podziemia
                  solidarnościowego jest tym bardziej niesmaczne, że partia ta w swym poprzednim
                  wcieleniu jako UD/UW sprzeciwiała się rozliczeniu katów stanu wojennego, ubeków
                  itd. Prawdziwi bohaterowie walki z komuną pozostają dziś w zapomnieniu i często
                  w biedzie, np. Przemysław Górny, który był trzykrotnie zamykany jeszcze za
                  Gomułki i spędził w kiciu więcej lat niż Kuroń, tylko że nie był z salonu
                  rewizjonistyczno-komandosko-korowskiego, a był twardym narodowcem. Dziś jest
                  zapomniany i schorowany. Czy bracia Kowalczykowie. Albo setki anonimowych
                  studentów i robotników z lat 80-tych którzy byli pałowani przez ZOMO, wielu z
                  nich "zaginęło". I mało kto się załapał po 1989 na akcje Agory...

> Jesli spedzilas lata w wiezieniu (jak np. Frasyniuk) to przepraszam.
                  > Sa dwie rzeczy:
                  > pewnosci
                  > Wiec zarzucaniem im aliansow z komunistami jest brednia i zadnych argumentem.
                  > 2. Belka i Hausner. To a) nie byli zadni pierwszi sekretarze B0 zwykli
                  > szeregowi czlonkowie C) mozna sie z nimi nie zgadzac ale co nie co dla III RP
                  > zdzialali (choc nigdy nie glosowalem na Sld)
                  > 3. czy to nie dziwne, ze glownym argumentem przeciw PD jest Belka i Hausner?
                  • jaceq Re: wyjasnienie 26.09.05, 17:02

Szeremietiew (...) siedział w więzieniu.

I coś wygląda na to, że może sobie jeszcze posiedzieć.
                • karol113 Re: wyjasnienie 26.09.05, 16:25
                  Belki ni ecierpie rowniez za to, ze sam z siebie wprowadzil podatek od lokat
                  bankowych i zyskow kapitalowych. Posuniecie to nie przynioslo wiele budzetowi,
                  ale Belka jak kazdy komunista lubi zabierac innym i przyznac kase sobie i innym
                  kolesiom z rzadu.
                • asmag Hausner był 27.09.05, 08:27
                  Hausner w 1989 był I sekretarzem POP PZPR na UJocie i do tego był to wtedy
                  partyjny beton.
              • jaceq Re: Tak zwlaszcza o wolnosc walczyli Belka, Hausn 26.09.05, 16:53

agnesagnes napisała:

> case7 napisała:
                > > alescie sie doczepili tego Belki i Hausnera. Tak szczerze to co macie do
                > >ich posuniec gospodarczych?

> Już nic. Wskaźniki gospodarcze jakie pozostawiają po sobie mówią same za
                > siebie.

No właśnie. Ale - jak widać - samymi wskażnikami gospodarczymi wyborów się nie
                wygrywa i progów się nie przekracza. Przekonali się o tym m.in. "Demokraci" w
                USA.
            • jorn Re: Tak zwlaszcza o wolnosc walczyli Belka, Hausn 26.09.05, 14:51
              Tak szczerze to co macie do ich posuniec gospodarczych?

Nikt nam tak pięknie podatków nie podwyższał, jak Marek Belka. Naprawdę przykro
              mi to pisać, tak jak przykro mi było w kabinie do głosowania omijać listę,
              którą otwierał Pan Tadeusz Mazowiecki, ale właśnie przyjęcie Belki i ogłoszenie
              go kandydatem PD na premiera przeważyło szlę (Hausner mi tak nie przeszkadza -
              moje zastrzeżenie do niego, to wzięcie udziału w antyreformatorskim rządzie,
              gdzie z góry było wiadomo, że nic nie będzie mógł zdziałać i służył za worek
              treningowy i ten "straszny liberał").
              • case7 porownanie 26.09.05, 14:57
                chyba Hausner chcial dzialac, tyle ze jego plan zatopilo rowniez PO i jej
                owczesna gwiazda Gilowska.
                a kiedy Belka podwyzszal podatki. Masz chyba na mysli jego dzialanie w rzadzie
                Millera?
                No coz, to rzeczywiscie trudno bronic. Nie chce pytac na kogo Pan glosowal, ale
                cos mi sie widzi, ze i w Panskiej partii znalazloby sie wiele bledow.
                To skadinad ciekawa rzecz.
                PD zarzuca sie wszystko. Zaslugi i umiejetnosci Mazowieckiego i innych to nic,
                gdzy przyjeli Belke i Hausnera.
                Ale Niceea albo smierc (PO) rywinoland (mam na mysli wypowiedzi)PiSu, i inne
                jazdy sie wybacza.
                To mnie wlasnie zadziwia.
                Pzdr
          • dr.kidler UB-ecy, plujac jak Wy na Frasyniuka tez walczyli 26.09.05, 15:01
            o wolnosc?
        • nordwest11 Re: a daj wiecej 26.09.05, 15:00
          O wolność walczyło bardzo wielu Polaków. Środowisko KOR/ROAD/UD/UW nie było
          jedyne, tymczasem ma skłonność do przypisywania sobie wszystkich zasług, palmy
          bohaterstwa itd. Poza tym tak się składa że Maciarewicz (którego bynajmniej nie
          popieram), bracia Kaczyńscy albo Borusewicz mają o wiele większy staż
          opozycyjny niż liderzy PD, na pewno większy od Frasyniuka. Kolejna rzecz -
          Bochniarz, Hausner i Belka w ogóle nie byli w żadnej opozycji, trzymali się do
          samego końca czerwonych legitymacji, Bochniarz była nawet I sekretarzem POP
          (Podstawowej Organizacji Partyjnej) PZPR w czasie stanu wojennego. Powoływanie
          się PeDe na zasługi w walce o wolność to więc gigantyczna hipokryzja, zwłaszcza
          że po 1989 nic nie zrobili w tym kierunku byśmy mieli demokrację prawdziwą a
          nie malowano-oligarchiczno-sitwiarską.
          • case7 To sie chyba Pan myli 26.09.05, 15:06

>
            > że po 1989 nic nie zrobili w tym kierunku byśmy mieli demokrację prawdziwą a
            > nie malowano-oligarchiczno-sitwiarską.

To chyba jest gigantyczna hipokryzja, wiec zapodaje:
            1.reformy Balcerowicza
            2.Konstytucja Polski
            3.decentralizacja panstwa
            4. lustracja
            5. reforma szkolnictwa
            6. dzialanie na rzecz wejscie do NATO i EU
            7.merytoryczne kampanie wyborcze i szacunek dla przeciwnikow polityczbych

Eh stary, jesli to nie sa rzeczy, ktore mialy olbrzymi wplyw na ksztaltowanie
            sie demokracji w Polsce to nie wiem....
            mimo,ze niektore z posuniec wyzej mogly byc kontrowersyjne i nie do konca
            dopracowane (szkolnictwo, administracja)
            a mimo wszystko demokracja w Polsce dziala, czego najlepszym dowodem sa
            wczorajsze wybory i to ze mozemy sobie tak ladnie gwarzyc na forum
            Pzdr
    • wojtek2784 Re: To "sukces" Frasyniuka...Boże zlituj się.. 26.09.05, 14:10
      Jednak politycy są niereformowalni ! Wyborcy plują w oczy ,
      a oni że deszcz pada.
    • t-800 Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 14:11
      Oczywiście! Wynik PD to sukces! Spodziewałem się 0,01 a tu aż 2,5 proc.! BRAWO!!!
    • mathias_sammer Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 14:13
      Cholera, nawet nie przeczytalem programu Demokratow, ale wstyd:(

Przeczytam teraz.

M.S.
      • mathias_sammer Re: Frasyniuk: wynik Demokratów.pl nie jest poraż 26.09.05, 14:17
        Przeczytalem juz. Dziwie sie, ze przekroczyli 1% poparcia, przeciez demokratow
        reprezuntuja wylacznie sami polityczni loserzy i polityczni samobojcy (vel
        Geremek).
        A moze malenkie poparcie to tez chcrzescijanie wierzacy w ducha swietego i z
        martwych wstanie?

M.S.
    • ajatochrzanie Władek ciągle siedzi w kabinie TIRa? 26.09.05, 14:14
      Niby teraz te cięzarowe są wyciszone i wygodne ale jak widać łepuchnie jednak
      od huku silnika i szos..
    • vitmik Re: Porażką to nie jest. Jest totalną klęską. 26.09.05, 14:17
      Wygrywa się niekoniecznie mając program i zaplecze intelektualne, tylko wygrywa
      się dlatego, bo się robi dobre PR" - uważa szef PD. Frasyniuk dodał, że taki
      sposób pozyskiwania głosów jest "obcy" jego ugrupowaniu.

no to juz wie dlaczego nie weszli
      • elfhelm Re: Porażką to nie jest. Jest totalną klęską. 26.09.05, 14:34
        listy mieli słabe poza kilkoma liderami. A bez wsparcia z powiatów się nie
        wchodzi do Sejmu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka