emerytka.z.rzeszowa 27.09.05, 22:46 ... czyli nowa wersja TKM w wykonaniu Kaczyńskich:) Strach się bać, kurna mać! - jak mawiał mój komuszej pamięci mąż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 27.09.05, 22:59 bać się bać, bo emerytury zabiorą! Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka.z.rzeszowa Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 27.09.05, 23:38 >bać się bać, bo emerytury zabiorą! Podobno sympatykom PiS też. A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 10:12 emerytka.z.rzeszowa napisała: > >bać się bać, bo emerytury zabiorą! > > Podobno sympatykom PiS też. A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą > udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:) Wyniki wyborów pokazały jasno: ponad sześć milionów Polaków wybrało partie oferujące w kampanii program prospołeczny, głoszące konieczność moralnej sanacji struktur państwa. A z takim startowały do wyborów PiS, LPR, Samoobrona i PSL !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwak31 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 11:12 > Wyniki wyborów pokazały jasno: ponad sześć milionów Polaków wybrało partie > oferujące w kampanii program prospołeczny, głoszące konieczność moralnej > sanacji struktur państwa. > A z takim startowały do wyborów PiS, LPR, Samoobrona i PSL !!! Aleś niezłomnie walnął! Z tych sześciu milionów może 60 tysięcy (a co mi tam, jestem optymistą) rozumie, co znaczy moralna sanacja struktur państwa. Z tych 60 tysięcy tylko jedna osoba (ty właśnie) rozumie, w jaki sposób powiązać wymienione przez ciebie partie z tym hasłem. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 10:58 emerytka.z.rzeszowa napisała: > >bać się bać, bo emerytury zabiorą! > > Podobno sympatykom PiS też. nie. Sympatykom SLD i SdPl bo ciężko sobie wyobrazić żeby były UBek był sympatykiem PiS >A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą > udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:) nie. Emerytury specjalne będą zabrane pracownikom SB i UB. Zaoszczędzonych pieniędzy starczy na podwyżkę emerytur dla innych o 1 zł. Liczy się gest. Stary ubek będzie brał 800 zł tyle co bezpartyjna nauczycielka a nie 3000 zł jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka.z.rzeszowa Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 12:06 aron2004 napisał: > emerytka.z.rzeszowa napisała: > > > >bać się bać, bo emerytury zabiorą! > > > > Podobno sympatykom PiS też. > > nie. Sympatykom SLD i SdPl bo ciężko sobie wyobrazić żeby były UBek był > sympatykiem PiS Oj to nie czytał pan artykuliku Wyborczej o głosowaniu na warszawskim Bemowie. Mowa była oczywiście nie o ubekach (bo w Polsce nikt się nie przyznaje do pracy w służbach - co też jest miarą tzw. wolności po 1990 roku), ale o wojskowych. I oni tam wyraźnie powiedzieli, że są rozczarowani rządzami SLD. Dlatego oprócz partii Olejniczaka, Samoobrony i SdPl sporo wojskowych głosowało na PiS i LPR ("porządek musi być.." itd.). Pisząc jednak o odebraniu emerytur sympatykom PiS miałam na myśli całe tabuny lekarzy, nauczycielek, urzędników itp. Kaczyńscy chcą wprowadzić kosztowny program dożywiania dzieci (podobno przede wszystkim w tych miastach gdzie rządzi PiS, ale to oczywiście plotki), więc skądś pieniądze muszą brać. Nie zabiorą przecież wielkiemu bieznesowi, bo kaczorek chce się podlizać Brukseli (po tym jak wysrraszono się tam jego zwycięstwa). > > >A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą > > udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:) > > nie. Emerytury specjalne będą zabrane pracownikom SB i UB. Co panu tak ci pracownicy po głowie chodzą? Zna pan jakichś? A może sam pan pracował albo donosiłi chce teraz dokonać rytualnego oczyszczenia na forum - poprzez popieranie Kaczyńskich? Zaoszczędzonych > pieniędzy starczy na podwyżkę emerytur dla innych o 1 zł. Liczy się gest. Stary > > ubek będzie brał 800 zł tyle co bezpartyjna nauczycielka a nie 3000 zł jak > teraz. No tak. Jasne. Na całym świecie "ubecy" zarabiają tyle samo co "bezpartyjni nauczyciele". Znajomości realiów międzynarodowych uczył sie pan z Naszego Dziennika? PS. Nie wszyscy nauczyciele w PRL byli bezpartyjni: 30% należało do PZPR, 15% do SD, 10 do ZSL. Co z nimi? Co z Marcinkiewiczem, który przecież też (podobno) jest nauczycielem? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 13:56 emerytka.z.rzeszowa napisała: > Oj to nie czytał pan artykuliku Wyborczej o głosowaniu na warszawskim Bemowie. > Mowa była oczywiście nie o ubekach (bo w Polsce nikt się nie przyznaje do pracy w służbach - co też jest miarą tzw. wolności po 1990 roku) no gdzież nikt się nie przyznaje. Kapitan Piotrowski jak najbardziej >, ale o wojskowych. I > oni tam wyraźnie powiedzieli, że są rozczarowani rządzami SLD. Dlatego oprócz > partii Olejniczaka, Samoobrony i SdPl sporo wojskowych głosowało na PiS i LPR > ("porządek musi być.." itd.). ale ja tu nie mówię o wojskowych, a o UBekach i SBekach. Proszę nie zmieniać tematu. > Pisząc jednak o odebraniu emerytur sympatykom PiS miałam na myśli całe tabuny > lekarzy, nauczycielek, urzędników itp. Kaczyńscy chcą wprowadzić kosztowny > program dożywiania dzieci (podobno przede wszystkim w tych miastach gdzie > rządzi PiS, ale to oczywiście plotki), więc skądś pieniądze muszą brać. z rozkułaczania towarzyszy >Nie > zabiorą przecież wielkiemu bieznesowi, bo kaczorek chce się podlizać Brukseli > (po tym jak wysrraszono się tam jego zwycięstwa). wielkiemu nie, ale małemu jak najbardziej firmy towarzyszy z SLD i UB będą nękane przez urzędy skarbowe. To dlatego Kaczor nie chce podatku liniowego > > Co panu tak ci pracownicy po głowie chodzą? Zna pan jakichś? znam! > A może sam pan > pracował albo donosiłi chce teraz dokonać rytualnego oczyszczenia na forum - > poprzez popieranie Kaczyńskich? nie pracowałem ani nie donosiłem i nie muszę się oczyszczać bo nie mam z czego > No tak. Jasne. Na całym świecie "ubecy" zarabiają tyle samo co "bezpartyjni > nauczyciele". no faktycznie ciekawe. To np. w USA są jacyś "ubecy"? BO mnie się wydaje że oni tam mają normalne służby specjalne a nie filię KGB. Poza tym myśli Pani, że świat stanie w obronie krzywdzonych emerytów z UB i SB? Putin może pohałasuje trochę, może Schroeder, a reszta ma to w d... > PS. Nie wszyscy nauczyciele w PRL byli bezpartyjni: 30% należało do PZPR, 15% > do SD, 10 do ZSL. Co z nimi? Co z Marcinkiewiczem, który przecież też (podobno) jest nauczycielem? Marcinkiewicz należał do Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 11:07 Ostro Cię Emerytko zabolała perspektywa porządku, skoro Ty taka inteligentna chwytasz się takiego języka. Ciepło pod tyłeczkiem się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka.z.rzeszowa Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 12:11 pan.nikt napisał: > Ostro Cię Emerytko zabolała perspektywa porządku, skoro Ty taka inteligentna > chwytasz się takiego języka. > Ciepło pod tyłeczkiem się robi? Nie ja jestem akurat zadowolona z obrotu sprawy. Bardziej zmartwiłaby mnie wygrana PO i Rokity, bo SLD jest łatwiej wyprofilować się wobec oszołomskiego ugrupowania Kaczyńskich (poruszającego takiego tematy jak teczki, seks, kościół, kłótnie z Europą i Rosją) niż ultraliberalnej PO (na jej wygranej skorzystałaby przede wszystkim Samoobrona - pełna populistycznych frazesów). No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż pedagog Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu nie spotkał"), więc bardziej niebezpieczny dla SLD. Czekam tylko, aż poparcie dla POPiS zacznie topnieć z tempen topnienia śniegu w marcu. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 13:32 emerytka.z.rzeszowa napisała: > pan.nikt napisał: > > > Ostro Cię Emerytko zabolała perspektywa porządku, skoro Ty taka inteligen > tna > > chwytasz się takiego języka. > > Ciepło pod tyłeczkiem się robi? > > Nie ja jestem akurat zadowolona z obrotu sprawy. Bardziej zmartwiłaby mnie > wygrana PO i Rokity, bo SLD jest łatwiej wyprofilować się wobec oszołomskiego > ugrupowania Kaczyńskich (poruszającego takiego tematy jak teczki, seks, > kościół, kłótnie z Europą i Rosją) niż ultraliberalnej PO (na jej wygranej > skorzystałaby przede wszystkim Samoobrona - pełna populistycznych frazesów). > > No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż pedagog > Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu nie > spotkał"), więc bardziej niebezpieczny dla SLD. Czekam tylko, aż poparcie dla > POPiS zacznie topnieć z tempen topnienia śniegu w marcu. Marcinkowski premier jest ubogacony !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 13:57 > No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż pedagog > Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu nie > spotkał"), czy to dotyczy też pani Izabeli Sierakowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 29.09.05, 10:59 aron2004 napisał: > > No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż ped > agog > > Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu > nie > > spotkał"), > > czy to dotyczy też pani Izabeli Sierakowskiej? Ona z Borowskim przechodzą do PO ! Odpowiedz Link Zgłoś