Dodaj do ulubionych

Teraz K...a Marcinkiewicz !!

27.09.05, 22:46
... czyli nowa wersja TKM w wykonaniu Kaczyńskich:)

Strach się bać, kurna mać! - jak mawiał mój komuszej pamięci mąż.
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 27.09.05, 22:59
      bać się bać, bo emerytury zabiorą!
    • emerytka.z.rzeszowa Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 27.09.05, 23:38
      >bać się bać, bo emerytury zabiorą!

Podobno sympatykom PiS też. A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą
      udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:)
      • niezlomny.prawicowiec Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 10:12
        emerytka.z.rzeszowa napisała:

> >bać się bać, bo emerytury zabiorą!
        >
        > Podobno sympatykom PiS też. A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą
        > udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:)

Wyniki wyborów pokazały jasno: ponad sześć milionów Polaków wybrało partie
        oferujące w kampanii program prospołeczny, głoszące konieczność moralnej
        sanacji struktur państwa.
        A z takim startowały do wyborów PiS, LPR, Samoobrona i PSL !!!
        • kwak31 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 11:12
          > Wyniki wyborów pokazały jasno: ponad sześć milionów Polaków wybrało partie
          > oferujące w kampanii program prospołeczny, głoszące konieczność moralnej
          > sanacji struktur państwa.
          > A z takim startowały do wyborów PiS, LPR, Samoobrona i PSL !!!

Aleś niezłomnie walnął! Z tych sześciu milionów może 60 tysięcy (a co mi tam,
          jestem optymistą) rozumie, co znaczy moralna sanacja struktur państwa. Z tych 60
          tysięcy tylko jedna osoba (ty właśnie) rozumie, w jaki sposób powiązać
          wymienione przez ciebie partie z tym hasłem.
      • aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 10:58

> >bać się bać, bo emerytury zabiorą!
        >
        > Podobno sympatykom PiS też.

nie. Sympatykom SLD i SdPl bo ciężko sobie wyobrazić żeby były UBek był
        sympatykiem PiS

>A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą
        > udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:)

nie. Emerytury specjalne będą zabrane pracownikom SB i UB. Zaoszczędzonych
        pieniędzy starczy na podwyżkę emerytur dla innych o 1 zł. Liczy się gest. Stary
        ubek będzie brał 800 zł tyle co bezpartyjna nauczycielka a nie 3000 zł jak
        teraz.
        • emerytka.z.rzeszowa Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 12:06
          aron2004 napisał:

> emerytka.z.rzeszowa napisała:
          >
          > > >bać się bać, bo emerytury zabiorą!
          > >
          > > Podobno sympatykom PiS też.
          >
          > nie. Sympatykom SLD i SdPl bo ciężko sobie wyobrazić żeby były UBek był
          > sympatykiem PiS

Oj to nie czytał pan artykuliku Wyborczej o głosowaniu na warszawskim Bemowie.
          Mowa była oczywiście nie o ubekach (bo w Polsce nikt się nie przyznaje do pracy
          w służbach - co też jest miarą tzw. wolności po 1990 roku), ale o wojskowych. I
          oni tam wyraźnie powiedzieli, że są rozczarowani rządzami SLD. Dlatego oprócz
          partii Olejniczaka, Samoobrony i SdPl sporo wojskowych głosowało na PiS i LPR
          ("porządek musi być.." itd.).

Pisząc jednak o odebraniu emerytur sympatykom PiS miałam na myśli całe tabuny
          lekarzy, nauczycielek, urzędników itp. Kaczyńscy chcą wprowadzić kosztowny
          program dożywiania dzieci (podobno przede wszystkim w tych miastach gdzie
          rządzi PiS, ale to oczywiście plotki), więc skądś pieniądze muszą brać. Nie
          zabiorą przecież wielkiemu bieznesowi, bo kaczorek chce się podlizać Brukseli
          (po tym jak wysrraszono się tam jego zwycięstwa).
          >
          > >A może nawet przede wszystkim - Kaczyńskie chcą
          > > udowodnić, że są prezydentami wszystkich Polaków:)
          >
          > nie. Emerytury specjalne będą zabrane pracownikom SB i UB.

Co panu tak ci pracownicy po głowie chodzą? Zna pan jakichś? A może sam pan
          pracował albo donosiłi chce teraz dokonać rytualnego oczyszczenia na forum -
          poprzez popieranie Kaczyńskich?

Zaoszczędzonych
          > pieniędzy starczy na podwyżkę emerytur dla innych o 1 zł. Liczy się gest.
          Stary
          >
          > ubek będzie brał 800 zł tyle co bezpartyjna nauczycielka a nie 3000 zł jak
          > teraz.

No tak. Jasne. Na całym świecie "ubecy" zarabiają tyle samo co "bezpartyjni
          nauczyciele". Znajomości realiów międzynarodowych uczył sie pan z Naszego
          Dziennika?

PS. Nie wszyscy nauczyciele w PRL byli bezpartyjni: 30% należało do PZPR, 15%
          do SD, 10 do ZSL. Co z nimi? Co z Marcinkiewiczem, który przecież też (podobno)
          jest nauczycielem?
          • aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 13:56

> Oj to nie czytał pan artykuliku Wyborczej o głosowaniu na warszawskim
            Bemowie.
            > Mowa była oczywiście nie o ubekach (bo w Polsce nikt się nie przyznaje do
            pracy w służbach - co też jest miarą tzw. wolności po 1990 roku)

no gdzież nikt się nie przyznaje. Kapitan Piotrowski jak najbardziej

>, ale o wojskowych. I
            > oni tam wyraźnie powiedzieli, że są rozczarowani rządzami SLD. Dlatego oprócz
            > partii Olejniczaka, Samoobrony i SdPl sporo wojskowych głosowało na PiS i LPR
            > ("porządek musi być.." itd.).

ale ja tu nie mówię o wojskowych, a o UBekach i SBekach. Proszę nie zmieniać
            tematu.

> Pisząc jednak o odebraniu emerytur sympatykom PiS miałam na myśli całe tabuny
            > lekarzy, nauczycielek, urzędników itp. Kaczyńscy chcą wprowadzić kosztowny
            > program dożywiania dzieci (podobno przede wszystkim w tych miastach gdzie
            > rządzi PiS, ale to oczywiście plotki), więc skądś pieniądze muszą brać.

z rozkułaczania towarzyszy

>Nie
            > zabiorą przecież wielkiemu bieznesowi, bo kaczorek chce się podlizać Brukseli
            > (po tym jak wysrraszono się tam jego zwycięstwa).

wielkiemu nie, ale małemu jak najbardziej
            firmy towarzyszy z SLD i UB będą nękane przez urzędy skarbowe. To dlatego
            Kaczor nie chce podatku liniowego

>
            > Co panu tak ci pracownicy po głowie chodzą? Zna pan jakichś?

znam!

> A może sam pan
            > pracował albo donosiłi chce teraz dokonać rytualnego oczyszczenia na forum -
            > poprzez popieranie Kaczyńskich?

nie pracowałem ani nie donosiłem i nie muszę się oczyszczać bo nie mam z czego

> No tak. Jasne. Na całym świecie "ubecy" zarabiają tyle samo co "bezpartyjni
            > nauczyciele".

no faktycznie ciekawe. To np. w USA są jacyś "ubecy"? BO mnie się wydaje że oni
            tam mają normalne służby specjalne a nie filię KGB.
            Poza tym myśli Pani, że świat stanie w obronie krzywdzonych emerytów z UB i SB?
            Putin może pohałasuje trochę, może Schroeder, a reszta ma to w d...

> PS. Nie wszyscy nauczyciele w PRL byli bezpartyjni: 30% należało do PZPR, 15%
            > do SD, 10 do ZSL. Co z nimi? Co z Marcinkiewiczem, który przecież też
            (podobno) jest nauczycielem?

Marcinkiewicz należał do Solidarności.
    • pan.nikt Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 11:07
      Ostro Cię Emerytko zabolała perspektywa porządku, skoro Ty taka inteligentna
      chwytasz się takiego języka.
      Ciepło pod tyłeczkiem się robi?
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 12:11
        pan.nikt napisał:

> Ostro Cię Emerytko zabolała perspektywa porządku, skoro Ty taka inteligentna
        > chwytasz się takiego języka.
        > Ciepło pod tyłeczkiem się robi?

Nie ja jestem akurat zadowolona z obrotu sprawy. Bardziej zmartwiłaby mnie
        wygrana PO i Rokity, bo SLD jest łatwiej wyprofilować się wobec oszołomskiego
        ugrupowania Kaczyńskich (poruszającego takiego tematy jak teczki, seks,
        kościół, kłótnie z Europą i Rosją) niż ultraliberalnej PO (na jej wygranej
        skorzystałaby przede wszystkim Samoobrona - pełna populistycznych frazesów).

No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż pedagog
        Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu nie
        spotkał"), więc bardziej niebezpieczny dla SLD. Czekam tylko, aż poparcie dla
        POPiS zacznie topnieć z tempen topnienia śniegu w marcu.
        • niezlomny.prawicowiec Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 13:32

> pan.nikt napisał:
          >
          > > Ostro Cię Emerytko zabolała perspektywa porządku, skoro Ty taka inteligen
          > tna
          > > chwytasz się takiego języka.
          > > Ciepło pod tyłeczkiem się robi?
          >
          > Nie ja jestem akurat zadowolona z obrotu sprawy. Bardziej zmartwiłaby mnie
          > wygrana PO i Rokity, bo SLD jest łatwiej wyprofilować się wobec oszołomskiego
          > ugrupowania Kaczyńskich (poruszającego takiego tematy jak teczki, seks,
          > kościół, kłótnie z Europą i Rosją) niż ultraliberalnej PO (na jej wygranej
          > skorzystałaby przede wszystkim Samoobrona - pełna populistycznych frazesów).
          >
          > No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż pedagog
          > Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu nie
          > spotkał"), więc bardziej niebezpieczny dla SLD. Czekam tylko, aż poparcie dla
          > POPiS zacznie topnieć z tempen topnienia śniegu w marcu.
          Marcinkowski premier jest ubogacony !!!!
        • aron2004 Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 28.09.05, 13:57
          > No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż pedagog
          > Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu nie
          > spotkał"),

czy to dotyczy też pani Izabeli Sierakowskiej?
          • niezlomny.prawicowiec Re: Teraz K...a Marcinkiewicz !! 29.09.05, 10:59
            aron2004 napisał:

> > No i Rokita (mimo ewidentnego oszołomstwa) jest inteligentniejszy niż ped
            > agog
            > > Marcinkiewicz (wnuczek mawia, że "głupszych ludzi od nauczycieli w życiu
            > nie
            > > spotkał"),
            >
            > czy to dotyczy też pani Izabeli Sierakowskiej?
            Ona z Borowskim przechodzą do PO !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka