Dodaj do ulubionych

Tusk proponuje spotkanie w czwartek

28.09.05, 14:46
luz. i bez glupich wycieczek i zlosliwosci juz.
Obserwuj wątek
    • maureen2 Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 14:59
      panowie Donald i Tusk,porozmawiajmy.
      • navaira Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 15:42
        ...posunięciami PiS
        • fritz.fritz Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 15:52
          navaira napisał:

> ...posunięciami PiS
          • pe1 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 15:59
            skoro nie są przygotowani to niech pisiory same rządzą jak są takie mądre.

przynajmniej nikt ich już nie będzie powstrzymywał przed totalną klapą i wyjdzie
            na jaw ignorancja tych zadufanych w sobie bubków.
            • fritz.fritz Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:15
              pe1 napisał:

> skoro nie są przygotowani to niech pisiory same rządzą jak są takie mądre.
              >
              > przynajmniej nikt ich już nie będzie powstrzymywał przed totalną klapą i
              wyjdzi
              > e
              > na jaw ignorancja tych zadufanych w sobie bubków.

Nie idzie. Wyborcy zadecydowali inaczej. Do tego dochodzi, ze PO mimo braku
              przygotowania ma niektore elementy, ktore znakomicie uzupelniaja i koryguja
              linie PiSu.

To, ze PiS ma program oznacza ze sa przygotowani do dyskusji ale wcale nie
              oznacza, ze ten program jest we wszystkich punktach dobry.

Chodzi jednak o to, ze jezeli jestes dobrze przygotowany to szybko rozumiesz
              zastrzezenia czy propozycje partnera. Szybko powstaje wspolny program.

Jezeli nie jestes przygotowany, a wiesz ze musisz szbyko... to po pierwsze,
              duzo mniej rozumiesz z tego co ci sie mowi i nie potrafisz ocenic skutkow tego
              co ci sie mowi ani tego co samemu mowisz, poniewaz wlasnie nie jestes
              przygotowany....
              • pe1 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:20
                jaki mają zatem sens twoje szydercze docinki pod adresem PO ?
                • silesius.monachijski Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:27
                  Bo postulat 3 x 15% byl od samego poczatku nie do zrealizowania (z powodow
                  matematycznych i spolecznych: sam sobie podliczylem, to wiem o czym mowie). To
                  byla wlasnie "kielbasa wyborcza" PO. Teraz zas rzeba sie wziac powaznie do
                  rzadzenia, i potrzebne sa powazne = programowe propozycje PO. Na to wszyscy
                  czekamy, a nie na pyskowki i obrazanie sie Tuska na to, ze Lech Kaczynski nie
                  chce mu bez walki oddac prezydentury.

pe1 napisał:

> jaki mają zatem sens twoje szydercze docinki pod adresem PO ?
                  • pe1 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:29
                    > Bo postulat 3 x 15% byl od samego poczatku nie do zrealizowania (z powodow
                    > matematycznych i spolecznych: sam sobie podliczylem, to wiem o czym mowie).

policzyłeś suwakiem logarytmicznym pożyczonym od jarka?

przestań się kompromitować człowieku
                    • silesius.monachijski Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:40
                      To podaj mi Twoje dokladne i precyzyjne wyliczenia przy pomocy Twojego
                      kalkulatora. to Ty sie osmieszasz: sam wiesz, ze nie masz racji, stad tez i
                      Twoja zlosc i agresjaMoze faktycznie z PO zadna merytoryczna dyskusja nie jest
                      mozliwa? Przeciez nawet porzadnego programu nie ma. A trzeba bylo wyrzucac
                      Gilowska?

pe1 napisał:

> > Bo postulat 3 x 15% byl od samego poczatku nie do zrealizowania (z powodo
                      > w
                      > > matematycznych i spolecznych: sam sobie podliczylem, to wiem o czym mowie
                      > ).
                      >
                      > policzyłeś suwakiem logarytmicznym pożyczonym od jarka?
                      >
                      > przestań się kompromitować człowieku
                • fritz.fritz Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:47
                  pe1 napisał:

> jaki mają zatem sens twoje szydercze docinki pod adresem PO ?

PO ma bardzo pozytywna funkcje do spelnienia. I mam nadzieje, ze dzieki Rokicie
                  i czesciowo Tuskowi spelni ja.

Problem z PO polega na tym, ze to nie jest partia jednolita, tylko sklada sie
                  ze starego jadra KDL (tam byl Tusk , premierem byl Bielecki) za ktorego zaczela
                  sie masowa kradziez i Uni Wolnosci. Stare jadro wierzy w kapitalizm i
                  niewidzialna reke rynku wiara neofity. Kapitalizmu w takim wydaniu nie ma
                  nigdzie na swiecie.

Druga grupa w PO, dzieki ktorej PO odniosla duzy sukces wyborczy, zamiast 13% z
                  zeszlego roku, dostala 2 razy tyle, jest grupa wokol Rokity. Grupa jest
                  dokladnie przeciwstawienstwem obozu bialej flagi, ale rowniez naiwnie
                  kapitalistyczna. Moze miec bardzo dobry wplyw jako ferment przyspieszajacy
                  wprowadzenie nowych rozwiazan gospodarczych.
          • andrzejg rozwiązanie jest proste Panowie Pisowcy 28.09.05, 15:59
            fritz.fritz napisał:

>
            > Dlatego bedzie jeszcze wlasnie z powodu PO olbrzymia ilosc dyletalyzmu i
            nerwow w czasie rozmow i z tego wynikajacej glupoty ze strony PO. Oni po prostu
            nie sa
            >
            > przygotowani. Nie odrobili lekcji.

Zróbcie sobie koalicję z Samoobroną,LPR i PSL
            Z nimi Wam po drodze
            w demagogi i populizmie.

Po diabła zawracacie sobie głowę POwcami.
            A.
            • fritz.fritz Re: rozwiązanie jest proste Panowie Pisowcy 28.09.05, 16:16
              Zróbcie sobie koalicję z Samoobroną,LPR i PSL
              Z nimi Wam po drodze
              w demagogi i populizmie.

Po diabła zawracacie sobie głowę POwcami.
              A.

Wlasnie dlatego, ze PiS nie jest z nimi po drodze. To rowniez zauwazyli wyborcy
              i dlatego wlasnie PiS wygral wybory a nie np. Samoobrona.
              • js23 [...] 28.09.05, 16:34
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • pe1 Re: Książka prof.Giertycha do ściągnięcia PDF! 28.09.05, 18:27
                  szatańskie wersety pachołka rosji
                  • js23 [...] 28.09.05, 18:39
                    • pe1 Re: Książka prof.Giertycha do ściągnięcia PDF! 28.09.05, 19:32
                      nie, w cywilizowanym świecie wystarczy olać
              • andrzejg Re: rozwiązanie jest proste Panowie Pisowcy 28.09.05, 16:41
                fritz.fritz napisał:

> Zróbcie sobie koalicję z Samoobroną,LPR i PSL
                > Z nimi Wam po drodze
                > w demagogi i populizmie.
                >
                > Po diabła zawracacie sobie głowę POwcami.
                > A.
                >
                > Wlasnie dlatego, ze PiS nie jest z nimi po drodze. To rowniez zauwazyli
                > wyborcy i dlatego wlasnie PiS wygral wybory a nie np. Samoobrona.

Wygranie wyborów nie ma nic ze zbieznościa pogląów.
                PO praktycznie rzecz biorąc też wygrał , bo przecież pomiędzy nia , a PiS jest
                niewielka różnica. Tamte ugrupowania dostały jedynie mniej głosów i mają o
                wiele więcej wspólnych poglądów z PiS niż PO. Ta koalicja jest tworzona na
                siłę. Ktoś musi ustąpic, ale nie da się zbyt duzo dać pola.

A.
                • fritz.fritz Re: rozwiązanie jest proste Panowie Pisowcy 28.09.05, 16:54
                  > Wygranie wyborów nie ma nic ze zbieznościa pogląów.

Alez oczywiscie ze ma. Wyborcy glosowali na programy partii. Wybierali sobie.
                  Wyobraz sobie, PiS miala by w programie: golimy wszystkich rudych a czarnych
                  farbujemy na blondynow.

Jestem gotow sie zalozyc, ze dostalaby mniej glosow niz LPR.

> PO praktycznie rzecz biorąc też wygrał , bo przecież pomiędzy nia , a PiS
                  jest
                  > niewielka różnica.

Wlasnie, w niektorych punktach istnieje duza zbieznosc w deklaracjach PO i PiS
                  (sformulowane rowniez w programie). Dlatego wlasnie obydwie partie dostaly
                  zdecydowanie wiecej glosow niz pozostale.

Tamte ugrupowania dostały jedynie mniej głosów i mają o
                  > wiele więcej wspólnych poglądów z PiS niż PO.

To wlasnie nie jest prawda. Powiezdzialbym wrecz oczywista nieprawda.

> Ta koalicja jest tworzona na
                  > siłę. Ktoś musi ustąpic, ale nie da się zbyt duzo dać pola.
                  >
                  > A.

Ta koalicja jest tworzona bo tak chcieli wyborcy. Gdyby wyborcy chcieli
                  inaczej, to by dali LPR 30% i 30% Samoobronie i wtedy bylaby tworzona inna
                  koalicja.
                  To jest wlasnie demokracja.
          • rebjot Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:03
            A jaki program ma PiS? Podnosząc podatki (druga stawka 32%) mówią, że je
            obniżają. Zapowiadając blokadę zmian w kodeksie pracy mówią, że uzdrowią
            gospodarkę i przyspieszą jej wzrost. Obiecując szeroką opiekę socjalną głoszą
            program naprawy finansów publicznych. Gdzie tu sens i logika. A Marcinkiewicz
            już zapowiada korekty w budżecie na 2006r i zwiększenia wydatków (fakt, że nie
            na "socjal" a na inwestycje)ale nie mówi skąd weźmie na to środki. Jesli tak
            dalej pójdzie to PiS albo "orżnie" swych wyborców nie spełniając wyborczych
            obitnic albo na długie lata popsuje gospodarkę i finanse państwa. Wolałbym tę
            pierwszą opcję, zabójczą dla PiS ale korzystniejszą dla kraju
            • fritz.fritz Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:19
              Za dwa tygodnie zobaczymy.

Co do podatkow: obecnie najwyzsza stawka wynosi 42%.

PiS chce zmniejszyc ja do 32%, zniesc stawke posrednia.
              Najwyzsza stawka ma byc tak "ustawiona", ze bedzie obejmowac okolo 10%
              podatnikow.
              Porownaj z obecna sytuacja.
              • pe1 [...] 28.09.05, 16:28
                • js23 BREDZISZ 28.09.05, 16:33
                  jedno hasło - na nawozy i pasze jest obecnie VAT 7 % - ile zdrożeje żywność (objęta obecnie 7 % VAT) :-D

co GW pisała o 3x15
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65647,2796741.html
                  wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2919858.html
                  gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,25044,2889482.html
                  • pe1 SAM BREDZISZ 28.09.05, 18:27
                    cena żywności ma z Polsce jeden doskonały regulator: eksport na rynek europejski
                    • js23 Ależ BEREDZISZ 28.09.05, 18:39
                      > cena żywności ma z Polsce jeden doskonały regulator: eksport na rynek europejsk
                      > i

sam rozumiesz swój bełkot ?

na nawozy i pasze jest obecnie VAT 7 % - ile zdrożeje żywność (objęta obecnie 7 % VAT)- po podniesieniu na nawozy, pasze i żywność VAT na 15 % ?
                      • pe1 Re: Ależ BEREDZISZ 28.09.05, 19:36
                        wcale nie zdrożeje.
                        • nocna_zmiana Re: Ależ BEREDZISZ 28.09.05, 19:46
                          > wcale nie zdrożeje.

jasne że nie,bo PO przegrała wybory...
                • maureen2 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:35
                  "polaczki" to nie jest po polsku,tylko po rosyjsku.
                  • pe1 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 18:28
                    owszem, polecam słownik języka polskiego PWN
                • silesius.monachijski Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:36
                  Nazywasz populizmem troszczenie sie ludzi niemajetnych, ktorych juz teraz nie
                  stac na zakup potrzebnych im lekow i zywnosci, bo musza wyzyc z niskiej placy
                  badz emreytury? A jezeli VAT wzrosnie, to oni to najbardziej odczuja. Policz
                  sobie, to zobaczysz, co Ci wyjdzie. Nie uwazam, ze rozsadna polityka polega na
                  tym, zeby powiekszac obszar biedy w panstwie. Czyzbys chcial za pare lat jakas
                  nowa, zdeformowana forme rewolucji spolecznej, a w konsekwencji rzady
                  Samoobrony i cwaniakow z SLD, ktorzy tym biedakom gruszki na wierzbie
                  naobiecuja, a panstwowa kase dokumentnie oproznia (czego przyklad mielismy w
                  ostatnich 4 latach)? Mnie stac na wiele, ale wiem, ze i mnie bedzie gorzej
                  (takze w sensie bezpieczenstwa: biedny i zdesperowany czlowiek + wiele rodzin
                  patologicznych to przeciez zagrozenie dla mojego bezpieczenstwa; moga chiec
                  mnie okrasc, a moze nawet i zabic), gdy tym najbiedniejszym zabierze sie
                  resztki tego, co jeszcze maja. PO zdaje sie o tym zapominac

pe1 napisał:

> PiS nakręca histerię związaną z PITem i gra na populistycznych emocjach
                  > zawistnych polaczków, którzy nie mogą darować przedsiębiorczym rodakom, że się
                  > "dorobili". Tymczasem gros przychodów podatkowych państwa pochodzi od VATu a
                  > wpływ stawki podatku dochodowego na budżet jest marginalny. W tym kontekście
                  > obstawanie przy swoich dyrdymałach przez PiS tylko potwierdza trafne
                  > rozszyfrowanie ich nazwy: Populizm i Socjalizm. Wiadomo, dlaczego uzyskali
                  > przewagę w wyborach - wciąż mamy zbyt mało dojrzałe społeczeństwo, żeby nie
                  > poznało się na pseudo prospołecznej demagogii.
                  • pe1 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 18:34
                    > Nazywasz populizmem troszczenie sie ludzi niemajetnych, ktorych juz teraz nie
                    > stac na zakup potrzebnych im lekow i zywnosci, bo musza wyzyc z niskiej placy
                    > badz emreytury?

nie, nazywam populizmem straszenie ludzi niemajętnych, że znajdą się w gorszej
                    sytuacji niż są obecnie. jeśli ci ludzie dostaną więcej pieniędzy wskutek
                    wzrostu płac i rewaloryzacji emerytur a to wskutek potężnego kopa do wzrostu
                    gospodarczego i poważnego wzrostu wpływów do budżetu, z którego pochodzą
                    waloryzacje, to nie odczują pogorszenia tylko poprawę.

Filozofia PO to dawanie głodnemu wędki, tymczasem filozofia Populizmu i
                    Socjalizmu to karmienie go złowioną przez siebie rybą. Co ma lepsze perspektywy?

> A jezeli VAT wzrosnie, to oni to najbardziej odczuja.

owszem, in plus.

> Policz sobie, to zobaczysz, co Ci wyjdzie. Nie uwazam, ze rozsadna polityka
                    polega na
                    > tym, zeby powiekszac obszar biedy w panstwie.

Słusznie, więc dlatego polityka Populizmu i Socjalizmu jest do bani

> Czyzbys chcial za pare lat jakas
                    > nowa, zdeformowana forme rewolucji spolecznej, a w konsekwencji rzady
                    > Samoobrony i cwaniakow z SLD, ktorzy tym biedakom gruszki na wierzbie
                    > naobiecuja, a panstwowa kase dokumentnie oproznia (czego przyklad mielismy w
                    > ostatnich 4 latach)?

no własnie do tego doprowadzi (ahem) "program gospodarczy" PiSu.

> Mnie stac na wiele, ale wiem, ze i mnie bedzie gorzej
                    > (takze w sensie bezpieczenstwa: biedny i zdesperowany czlowiek + wiele rodzin
                    > patologicznych to przeciez zagrozenie dla mojego bezpieczenstwa; moga chiec
                    > mnie okrasc, a moze nawet i zabic), gdy tym najbiedniejszym zabierze sie
                    > resztki tego, co jeszcze maja.

no właśnie, będzie gorzej, bo do władzy doszła niekompetentna opcja populistyczna
                    • silesius.monachijski Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 18:51
                      rewalorycja emerytur? to juz nawet ten glupi lepper zagial rokite w
                      programie "co z ta Polska" Lisa. To bedzie przecietnie 30-40 PLN na glowe. A
                      wczesnie PO w sejmie - razem z SLD - zablokowala ustawe REALNIE zwoekszajaca
                      emerytury. Cos mi sie wydaje, ze w PO nie Rokita ma cos do powiedzenia, ale
                      biznesmeni typu Schetyny i pani HGW. To raczej niedobrze wrozy przyszlosci
                      Polski
                • fritz.fritz Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 16:37
                  pe1 napisał:

> PiS nakręca histerię związaną z PITem i gra na populistycznych emocjach
                  > zawistnych polaczków, którzy nie mogą darować przedsiębiorczym rodakom, że się
                  > "dorobili".

Nie, tu chodzi o cos zupelnie innego, mianowicie o zdefiniowanie zadan panstwa.
                  Spelnienie zadan panstwa kosztuje.

Extremalna alternatywa byloby: panstwo nie ma absolutnie zadnych zadan, nie
                  potrzebuje wtedy podatkow no i rzad w konsekwencji rowniez nie moglby istniec,
                  poniewaz urzednicy w rzadzie musza byc oplaceni.

PO zupelnie nie zastonowilo sie nad zadaniami panstwa, tylko stwierdzilo, 3x15%
                  przyjdzie ozywienie, za reszte trzeba placic, np. szkoly

PiS przyszlo z innym programem: panstwo ma konkretne obowiazki, np. bezplatne
                  szkoly. To kosztuje. Dlatego wlasnie 32% dla 10%, ktorym sie najlepiej powodzi.

Zreszta tym 10%, ktorym sie najlepiej powodzi, powodzi sie dlatego tak dobrze,
                  poniewaz istnieje pozostale 90%. W ten sposob zamyka sie kolo wzajemnych
                  zaleznosci w spoleczenstwie.
                  • pe1 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 18:18
                    > PiS przyszlo z innym programem: panstwo ma konkretne obowiazki, np. bezplatne
                    > szkoly. To kosztuje. Dlatego wlasnie 32% dla 10%, ktorym sie najlepiej powodzi.

ale to jest czysta demagogia. Te 32% od 10% tych, którym się najlepiej powodzi
                    to są i tak psie pieniądze i nic się nimi nie zwojuje. Powtarzam jeszcze raz:
                    PiS nie ma śladowego nawet pomysłu na załatwienie odpowiednich wpływów do
                    budżetu w celu spełnienia swoich populistycznych obietnic. Jednym słowem są to
                    OBIETNICE BEZ POKRYCIA, GRUSZKI NA WIERZBIE
              • orys100 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 21:23
                > PiS chce zmniejszyc ja do 32%, zniesc stawke posrednia.
                > Najwyzsza stawka ma byc tak "ustawiona", ze bedzie obejmowac okolo 10%
                > podatnikow.
                > Porownaj z obecna sytuacja.

co prawda nie do mnie ale porównuję;
                obecnie - 95%-19%, 4%-30%, 1%-40%
                prop. PiS (wg Ciebie) 90%-19%, 10%-32%

nie stosując wyzszej matematyki oznacza to;
                dla 1% zmnieszenie o 8% (akurat dla tych najbogatszych :-))
                dla 4% ZWIĘKSZENIE o 2% (klasa srednia - w duzym przyblizeniu)
                dla 5% ZWIĘKSZENIE o 13% (pretendujacy do klasy sredniej)
                dla 90% zadnej zmiany (najbiedniejsi)

wybacz ale jesli tak ma wygladać propozycja PiS to jest to najgorsza z
                mozliwych propozycji ... ulga dla najbogatszych .. tłamszenie klasy sredniej i
                tych którzy do niej pretendują czyli siły napedowej kazdej gospodarki .. bez
                zmian dla najbiedniejszych ...

mimo wszystko podejrzewam ze to Ty się pomyliłeś (o tych 10% płacacych stawkę
                32%) bo trudno mi posadzać skądinąd bardzo inteligentnych braci Kaczyńskich o
                taka bzdurę ;-)
                pozdr.
          • woocash7 Re: Jako wyborca SdPl jestem zachwycony... 28.09.05, 17:33
            sluchaj fritz, to ze pis ma 144 strony programu nic nie znaczy, nie tylko dla
            mnie, ale dla kraju i dla samego pisu tez. PO ma 19 stron ( niektore puste)
            konkretow - 3 razy 15% - oczywiscie ze do zrealizowania, calkowita, a nie
            pozorna prywatyzacja odcinajaca politykow od spolek skarbu panstwa, konkretne
            ciecia wydatkow, no i czego od poczatku brakuje politykom pisu - postulat
            pelnej jawnosci wszystkich rozmow - i ta transparentnosc mnie bardzo
            przekonuje. nie mow mi tez ze 22% to mniej niz 15% , a juz na pewno nie 40, 30
            i 19 % + 22% nie jest mniejsze od 3 razy 15%, bo liczyc umiem i wyobrazni mi
            tez nie brak. tak - staram sie przez to powiedziec ze nie wierze, zeby pis o
            wlasnych silach( tzn bez wielkiego kopa ze strony po) mial obnizyc podatki.
            dostali sie do wladzy dzieki klamstwu ( mowie o slynnej reklamie wyborczej)
            wiec nie uwazam ze zasluguja na zaufanie i nie mow prosze ze 144 strony
            pustoslowia to jest przygotowanie. nie mow o nieprzygotowaniu po bo to
            nieprawda. pozdrawiam
        • a1nd2 ----------------------------------------wstydz sie 28.09.05, 16:01
          a ja nie glosowalem na PIS, ale wcale ie jstem tym wszystkim zadowolony. ty tez nie powinienes byc. dlaczego?

odpowiedz sobie na pytanie - o co w tym wszystkim chodzi? kto na tym wszystkim najwiecej straci, jak rzad po pol roku sie rozleci, bo atakowac go beda przegrane kaczki? jaka bedzie frekwencja w kolejnych wyborach i kogo ta frekwencja bedzie najbardziej promowala?
        • mordzinas WYBORCO SDPL 28.09.05, 16:29
          To co zrobili twoi faworyci w Polsce to jest właśnie kompromitacjia!!!

Komuniści z PZPR -SLD -SDPL niczym się nie różnią. Zmieniają jedynie
          nazwy by po raz kolejny kłamać i okradać Polaków.

W tych wyborach Polacy wreszcie się zorientowli w komunistycznym
          bełkocie i odrzucili tę bolszewicką bandę.

Teraz trwa wściekły atak PZPR -SLD -SDPL na PiS .
          Nie potraficie się pogodzić ,że nadszedł kres waszych złodziejskich i
          kłamliwych rządów.
          Nie potraficie przegrać.
          Dlatego kąsacie zwycięzców.

Tak więc nie pier... o kompromitacji PiS bo to co robili towarzysze z
          SLD-PZPR-SDPL to właśnie jest kompromitacja.
          Wyborcy pokazali wam ,że mają was dość kanalje.
      • fritz.fritz Spotkanie otwarte dla mediow: przeciez to jest 28.09.05, 15:46
        idiotyzm pierwszej klasy.
        Absolutna swiatowa premiera glupoty pierwszej klas: otwartego rokowania przed
        mediami, ktorej dotychczas nie bylo na swiecie. Tuski zaczyna gonic w pietke i
        traci nerwy. Bardzo niedobrze. Taki prezydent bylby sporym nieszczesciem.

Tuski prowadzi dalej kampanie prezydencka a nie koncentruje sie na naprawde
        istotnym i waznym, na rokowaniach w sprawach programu rzadowego.

Porazajace panie Tusk. Jest jasne, ze pan czuje goracy oddech Lecha
        Kaczynskiego na karku, ale nie pan nie blaznuje.

• pe1 Re: Spotkanie otwarte dla mediow: przeciez to jes 28.09.05, 16:00
          tak tak, najlepiej poukrywać szemrane układziki i zrealizować powtórkę z
          Olszewskiego
          • fritz.fritz Re: Spotkanie otwarte dla mediow: przeciez to jes 28.09.05, 16:22
            pe1 napisał:

> tak tak, najlepiej poukrywać szemrane układziki i zrealizować powtórkę z
            > Olszewskiego

wynik koncowy lezy na stole i on obowiazuje.

Przy kibicach aktorzy podniecaja sie i przestaja racjonalnie mylsec. Kibice sa
            oglupieni do konca. Frekwencja w nastepnych wyborach spadnie do 20% :)
            • pe1 Re: Spotkanie otwarte dla mediow: przeciez to jes 28.09.05, 16:31
              > wynik koncowy lezy na stole i on obowiazuje.
              >
              > Przy kibicach aktorzy podniecaja sie i przestaja racjonalnie mylsec. Kibice sa
              > oglupieni do konca. Frekwencja w nastepnych wyborach spadnie do 20% :)

wciąż nie jest to argument za tym, żeby ukrywać prawdę
        • offler Bredzisz fritzu 28.09.05, 16:03
          O ile dobrze pamietam to niecale 2 tygodnie temu, gdy PO prowadzila w
          sadarzach, panowie Kaczynscy zastrzegali sie, ze nowy rzad tworzony przez
          Rokite bedzie tworzony otwarcie przy udziale mediow. Rokita zapewnial, ze tak
          sie stanie.
          Teraz widze, ze sie to Tobie nie podoba. Jesli PiS podchodzi do rzadzenia tak
          jak jego wyborcy to slabo widze ten rzad. Jakarz krotka jest Wasza pamiec....
          • fritz.fritz Re: Bredzisz fritzu 28.09.05, 16:25
            offler napisał:

> O ile dobrze pamietam to niecale 2 tygodnie temu, gdy PO prowadzila w
            > sadarzach, panowie Kaczynscy zastrzegali sie, ze nowy rzad tworzony przez
            > Rokite bedzie tworzony otwarcie przy udziale mediow. Rokita zapewnial, ze tak
            > sie stanie.

Naprawde tego nie pamietam. Nie pamietam, zeby PiS twierdzil, ze rozmowy
            programowe powinny byc prowadzone przy mediach.

> Teraz widze, ze sie to Tobie nie podoba. Jesli PiS podchodzi do rzadzenia tak
            > jak jego wyborcy to slabo widze ten rzad. Jakarz krotka jest Wasza pamiec....

Naprawde nie zauwazylem tego. Jezeli masz racje, moja ocena bylab dokladnie
            taka sama.
            Rozmowy przy mediach o programie, gdzie obydwie strony musza zawierac
            kompromisy, a wiec "traca" twarz, sa idiotyzmem.
            • offler Re: Bredzisz fritzu 28.09.05, 16:59
              Dokladnie nie pamietam juz tego ale to bylo zdajsie w czasie jednego z "Co z ta
              Polska" jak sie pradstawiciel PiSu domagal potwierdzenia, ze Rokita bedzie rzad
              itd ustalal przy kamerach. Dostal to zapewnienie.
              Trudno sie dziwic, ze Tusk to teraz kontynuuje.
        • ufus Re: Spotkanie otwarte dla mediow: przeciez to jes 28.09.05, 17:03
          A Kaczynscy nie prowadza dalej kampanii? Przeciez Jaroslaw sam sie przyznal, ze
          rezygnuje z funkcji premiera, zeby zwiekszyc szanse brata w wyborach
          prezydenckich. Jak dla mnie to jest jak najbardziej czesc kampanii.
        • mroslonski JAK JK MIAŁBY ZASTĄPIĆ KM NA STANOWISKU PREMIERA?? 28.09.05, 17:24
          Kaczynscy oglosili, ze Jaroslaw nie chce byc premierem tylko jesli Lech bedzie
          prezydentem. Ale przeciez wybory parlamentarne (zaraz po ktorych powinien zostac
          wybrany premier) odbyly sie PRZED wyborami prezydenckimi. Dlatego oczywiste
          jest, ze realizacja ww zalozenia wymaga albo (a) zwlekania z mianowanie
          premiera, albo (b) mianowania premiera tymczasowego, ktorego sie pozniej odwola
          jesil pezydenture wygra LK.

DT chce po prostu miec pewnosc, ze KM nie bedzie takich permierem tymczasowym.
          Rzadzenie Polska to nie zabawa i nie mozna tak postepowac z instytucja permiera!
          Dlatego Tusk chce by w swietle jupiterow Kaczynscy wytlumaczyli sie z decyzji i
          zapewnili o dlugoterminowym poparciu dla KM. Tak to rozumiem.
    • moki1 Tusk jest niepoważny 28.09.05, 15:10
      Chciałby uzgadniać program i skład rządu na otwartym dla mediów spotkaniu?
      Czy ja śnię?
      • the.bill1 Re: Tusk jest niepoważny 28.09.05, 15:49
        A czemu nie?
        Kto wniesie nową, pozytywna jakość do polityki światowej jak nie Polacy?
      • ypsilon.ypsi Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 15:52
        moki1 napisał:

> Chciałby uzgadniać program i skład rządu na otwartym dla mediów spotkaniu?
        > Czy ja śnię?

A co, społczeństwo za głupie jest by obserwować tworzenie rządu w kraju?
        Czy może PiS ma coś brzydkiego do ukrycia?
        • fritz.fritz Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 15:57
          > A co, społczeństwo za głupie jest by obserwować tworzenie rządu w kraju?

Spoleczenstwo nie chce ogladac spoconych i klocacych sie facetow tylko chce
          widziec dobry wynik na stole.

Zadanie Tuska wskazuje ewentualnie chec na zerwanie rozmow.

> Czy może PiS ma coś brzydkiego do ukrycia

Dokladnie to. Chce oczywiscie PO w konia zrobic. Albo w zyrafe z dluga szyja.

• pe1 Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 16:02
            > Spoleczenstwo nie chce ogladac spoconych i klocacych sie facetow tylko chce
            > widziec dobry wynik na stole.

mów za siebie - wszyscy ludzie, z którymi rozmawiałem na ten temat twierdzą
            dokładnie odwrotnie - właśnie, że CHCĄ oglądać
            • fritz.fritz Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 16:27
              Jak dlugo, dzien po dniu dwa tygodnie, 12 godzin dziennie?
              • pe1 Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 18:20
                owszem.

i jest to mały pryszcz przy transmisjach sejmowych, które notabene tez mają
                swoją nienajgorszą oglądalność
            • matol13 Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 21:28
              Chłopie, a gdzie Ty krzyczałeś, gdy społeczeństwo pragnęło wysłuchać wyjaśnień
              pana prezia upieprzonego w paliwowych przekrętach?
              Najwyższy organ państwa prosił niejaką Jolantę piękną o dokumentacje wpłat
              (wykluczenia podejrzenia prania pieniędzy)to wtedy Wy wszyscy, po ukończonych
              akademiach pierwszomajowych, lżyliście komisję za jakieś zachcianki.
              Bądzcie chociażby konsekwentni i nie opluwajcie za wcześnie, bo sami się
              oplujecie.
              • pe1 Re: Kaczyński jest niepoważny 29.09.05, 00:07
                > Chłopie, a gdzie Ty krzyczałeś [...]

to do mnie? uprzejmie proszę o cytat
          • ypsilon.ypsi Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 16:14
            fritz.fritz napisał:

> > A co, społczeństwo za głupie jest by obserwować tworzenie rządu w kraju?
            >
            > Spoleczenstwo nie chce ogladac spoconych i klocacych sie facetow tylko chce
            > widziec dobry wynik na stole.
            >
            > Zadanie Tuska wskazuje ewentualnie chec na zerwanie rozmow.
            >
            >
            > > Czy może PiS ma coś brzydkiego do ukrycia
            >
            > Dokladnie to. Chce oczywiscie PO w konia zrobic. Albo w zyrafe z dluga szyja.
            >

Społeczeństwo chce wiedzieć co kombinują pod stołem ludzie na których oddali
            swój głos w wyborach, a którzy obiecywali czystość i jawność w życiu publicznym.
            • fritz.fritz Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 16:31
              > Społeczeństwo chce wiedzieć co kombinują pod stołem ludzie na których oddali
              > swój głos w wyborach, a którzy obiecywali czystość i jawność w życiu
              publicznym
              > .

Problem polega na tym, ze jezeli jak sugerujesz, chca wykiwac spoleczenstwo ( a
              do tego trzeba dwoch) to i tak to zrobia: dogadaja sie w ubikacji w czasie
              przerwy na siusianie.

Wazny jest czysty i dobrze sformulowany wynik koncowy, obowiazujacy dla
              sprawujacych wladze.

Przy moze sie okazac po 6 miesiacach: w programie zrobiono bledy.

Wtedy przedsatawiciele usiada razem i zastanawia sie, czy korekture
              przeprowadzi sam rzad, czy musza przedstawiciele partii znowu usiasc razem,
              dobrze sformulowac alternatywe i podac ja do rzadu w formie decyzji sejmu.
              Punkt. Wszystko czysto i szybko zalatwione.
      • fritz.fritz Re: Tusk jest niepoważny 28.09.05, 15:55
        moki1 napisał:

> Chciałby uzgadniać program i skład rządu na otwartym dla mediów spotkaniu?
        > Czy ja śnię

Masz racje, to jest wypowiedz faceta goniacego w pietke. Najgorsze jest to, ze
        facet chce zostac prezydentem.

A Tusk jest bardzo sympatycznym czlowiekiem. Niestety, powyzsze rzadanie
        dyskwalifikuje go jako prezydenta. Pokazuje mianowicie olbrzymia slabosc
        wewnetrzna.
        • pe1 Re: Tusk jest niepoważny 28.09.05, 16:03
          > A Tusk jest bardzo sympatycznym czlowiekiem. Niestety, powyzsze rzadanie
          > dyskwalifikuje go jako prezydenta. Pokazuje mianowicie olbrzymia slabosc
          > wewnetrzna.

nic podobnego. pokazuje niezachwianą determinację do transparentnej polityki,
          coś czego przyzwyczajone do politycznych machlojek pisiory nigdy nie zrozumieją.
        • ypsilon.ypsi Re: Kaczyński jest niepoważny 28.09.05, 16:15
          fritz.fritz napisał:

> moki1 napisał:
          >
          > > Chciałby uzgadniać program i skład rządu na otwartym dla mediów spotkaniu
          > ?
          > > Czy ja śnię
          >
          > Masz racje, to jest wypowiedz faceta goniacego w pietke. Najgorsze jest to, ze
          > facet chce zostac prezydentem.
          >
          > A Tusk jest bardzo sympatycznym czlowiekiem. Niestety, powyzsze rzadanie
          > dyskwalifikuje go jako prezydenta. Pokazuje mianowicie olbrzymia slabosc
          > wewnetrzna.

A gdzie ta jawność w życiu publicznym, którą PiS obiecywał?
      • mroslonski Re: Tusk jest niepoważny 28.09.05, 17:26
        nie program i nie slad rzadu ale jedynie stanowisko premiera
    • najary Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:10
      korekto: porozmawiajmy, panowie Kaczyńscy
    • rysio.ochucki TUSK chce gadać z Kaczką a nie Marcinkiewiczem 28.09.05, 15:12
      I bardzo dobrze! Tak trzymać Panowie z PO. Nie dajcie się robić w balona.
      Przecież wiadomo kto w razie pozostania Marcinkiewicza byłby pilotem tego
      bombowca (z tylnej kanapy). Z kaczkami trzeba jasno i klarownie! Chyba że
      chcecie popełniać te same błędy co Unia Wolności. Czego wam nie życzę.
      • niezapowiedziany Re: TUSK chce gadać z Kaczką a nie Marcinkiewicze 28.09.05, 15:15
        ale w sprawach politycznych. to pierwsze spotkanie nakreslajace ramy i intencje
        polityczne przywodcow jest dobre. potem rozmowy zespolow, budowa programu i
        rzadu. logiczne i bezpieczne. Rzad ma byc fachowy a nie polityczny. Szefowie
        partii musza wziac na siebie polityke i ustalic dopuszczalny kompromis i
        kierunek. Bardzo dobrze.
        • sclavus Re: TUSK chce gadać z Kaczką a nie Marcinkiewicze 28.09.05, 15:27
          niezapowiedziany napisał:

> ale w sprawach politycznych. to pierwsze spotkanie nakreslajace ramy i
          intencje
          >
          > polityczne przywodcow jest dobre. potem rozmowy zespolow, budowa programu i
          > rzadu. logiczne i bezpieczne. Rzad ma byc fachowy a nie polityczny. Szefowie
          > partii musza wziac na siebie polityke i ustalic dopuszczalny kompromis i
          > kierunek. Bardzo dobrze.
          >

Jak ma być fachowy a nie polityczny, to po kiego POPiS tak walczył i się
          zwalczał????
          Przecież ani PO ani PiS żadnego programu oprócz bełkotu nie mają...
          Będzie za to:
          Populizm i Socjalizm...
          Paranoja i Schizofrenia...
          oraz Parada Oszustów...
          no i... GIER TYCH czas się wcale nie skończył a właśnie zaczął....
      • anna-dark Kto wygrał wybory - ten dyktuje warunki !!! 28.09.05, 15:23
        Kto wygrał wybory - ten dyktuje warunki !!!
        Tuskowi się chyba we łbie poprzewracało.
        Bracia Kaczyńscy - jak Tusk nie chce rozmawiać z Marcinkiewiczem - to niech
        spierdziela do Gdańska i dooopy ludziom nie zawraca, medialny palant!
        • jack20 Re: Kto wygrał wybory - ten dyktuje warunki !!! 28.09.05, 15:26
          Dyktowac sobie moze gdy ma wiekszosc.
          W przeciwnym wypadku to szuka i zebrze o wsparcie inne partie.
          • anna-dark PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie wy!!! 28.09.05, 15:29
            PiS większość ma. To fakt. Jak PO się będzie rzucać za bardzo - to może nawet i
            będzie opozycji. Na dobrą sprawę inne partie tylko czekają na propozycje ze
            strony PiS-u - przecież to rządzenie przez 4 lata, wpływy, decydowanie, itp.
            PO - trochę pokory panowie, jesteście już raz przegrani, a możecie być i drugi.

jack20 napisał:

> Dyktowac sobie moze gdy ma wiekszosc.
            > W przeciwnym wypadku to szuka i zebrze o wsparcie inne partie.
            • brenya Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 15:34
              3 punkty procentowe to nie jest druzgocaca wygrana. PO jest rownoprawnym
              partnerem PiSu i ma prawo stawiac twarde warunki i wymagac.
              • anna-dark Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 15:37
                Ha, ha - zobacz co się dzieje w Niemczech - Merkel wygrała słabiej niż PiS, ale
                jak jej Schroeder podskakuje, że to niby będzie dalej kanclerzem to go od razu
                ustawia do pionu mówiąc "po moim trupie". Tylko że te 3% PiS-u to jest coś - a
                nie jakiś "włos" o jakim bredzi Rokita. Przy niskiej frekwencji 3% to sporo
                głosów uprawnionych do głosowania, i sporo miejsc w Sejmie, prawda?

brenya napisała:

> 3 punkty procentowe to nie jest druzgocaca wygrana. PO jest rownoprawnym
                > partnerem PiSu i ma prawo stawiac twarde warunki i wymagac.
                • a1nd2 -----------------------------------------anno-dark 28.09.05, 15:55
                  przy niskiej frekwncji 3% to mniej niż przy wysokiej frekwencji. policz sobie.

do tego jak PIS nie bedzie wspolpracowal na warunkach PO (a PO na warunkach PIS) to rzad nie powstanie, bo PIS wiekszoscinie ma (ma 26,99%, a wiekszosc to 50% + 1 glos).

tworzenie rzadu z LPR, samoobrona, SLD i/lub PSL to droga przez meke, w ktora zaden powazny polityk nie bedzie se chcial wpakowac.
            • jack20 Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 15:36
              Kaczory doskonale wiedza, ze proba stworzenia koalicji np. z LPR i SO to smierc
              polityczna ich parti. Na rzad mniejszosci parlamentowej nie moga sobie pozwolic.
              Jesli nie chca nowych wyborow to musza zebrac u PO o poparcia.
              PO wycisnie ich jak cytryna, bo oni maja w rece atuty wobec
              sromotnej "reiterady" Jaroslawa i jego strachem przed wzieciem
              odpowiedzialnosci.
              Lech jeszcze nie zostal prezydentem i prawdopodobnie nie zostanie, tak ze z
              decyzja rezygnacji mogl swobodnie poczekac
            • 52b1 Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 15:39
              Jak bedą mądrzy to pozostana w opozycji a jak beda żebrac o ochlapy to sa
              dziady i Kaczyński moze im powiedziec _ sp dziady, co im sie bedzie nalezalo.
              • pe1 Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 16:08
                zapominasz szczylu, że opozycja wobec rządu mniejszościowego to najbardziej
                komfortowa sytuacja w jakiej może się znaleźć partia w parlamencie. tysiąc razy
                bardziej atrakcyjna (i punktująca popularnością) niż uczestnictwo w kontraktowej
                koalicji z partnerem który ma kardynalnie inne poglądy.

bardzo dobrze by się stało, gdyby PO nie weszła do tego bajorka, tylko pozwoliła
                Pisiorom ostatecznie się skompromitować. Już teraz ich popularność poważnie
                podupadła gdy kaczka pokazała wyborcom wała pt. Marcinkiewicz.
            • iontichy Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 16:07
              Pomyśl troszeczkę, zanim Cię piana zaleje. Ktoś przecież głosował na PO - np.
              ja. I raczej zamierzam głosować na nich w następnych wyborach.Ale pod jednym
              warunkiem: że własnie teraz nie okażą tej pokory , o której piszesz, za dużo, i
              że jeśli przystąpią do współrządzenia to nie sprzeniewierzą się wizji
              gospodarki z którą szli do wyborów. Wiadomo - kompromis jest konieczny, ALE NIE
              ZA WSZELKĄ CENĘ. Inaczej stracą mój głos i prawdopodobnie wielu innych. Jak
              sobie poczytasz analizy, to zobaczysz, że wyborca PO jest raczej wykształcony i
              potrafi patrzeć głębiej. Dlatego PO ma moje przyzwolenie na socjotechnikę w
              kamapanii (demokracja to głosy), ale jeśli chcą mieć wierny elektorat to w
              działaniu nie mogą tracić sedna z oczu - muszą pamiętac dlaczego nazywa sie ich
              LIBERAŁAMI. Pzdr
            • alfredkujot Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 16:16
              Panowie zapominac nie nalezy ze inf sa przetwarzane przez wyborcza.
              Macie jak na dloni po tytulach jaka role pelni gi-wi stara
              gangrena :-))
              Przeciz gi-wi podjudza i zatruwa wszystko co sie da.
              • pe1 Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 19:41
                skoro tak jest to po co tkwisz na forum starej gangreny, czyżbyś się uzależnił?
            • trevik Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 28.09.05, 16:27
              > Na dobrą sprawę inne partie tylko czekają na propozycje ze
              > strony PiS-u - przecież to rządzenie przez 4 lata, wpływy, decydowanie, itp.
              > PO - trochę pokory panowie, jesteście już raz przegrani, a możecie być i drugi.

Nie wazna jest ilosc glosow a mozliwosci wprowadzania programu i jakosc
              koalicjanta (stabilnosc rzadu). Gdyby PiS mialo takiej jakosci koalicjanta w
              Sejmie jak PO, tylko bardziej lewicowego to PO niekoniecznie znalazloby sie w
              rzadzie (choc i tak bylaby na to szansa - lewica nie lubi konkurencji i zostawac
              chlopcem do bicia dla jeszcze wiekszej lewicy, partie liberalne w koalicjach
              maja zawsze bardziej pod gore). Tak jednak nie jest, na nieszczescie na PiS i na
              szczescie dla nas,

Gruss, T.
            • czapskii Re: PO - trochę pokory panowie. PiS wygrał, nie w 29.09.05, 00:27
              PiS ma wiekszosc? Wiekszosc czego? Bo chyba nie w parlamencie?
          • drzejms-buond Re: Kto wygrał wybory - ten dyktuje warunki !!! 28.09.05, 15:56
            ...ale oni NIE WYGRALI WYBORÓW!!!
            oni po prostu dostali WIĘCEJ GŁOSÓW !!!
        • trevik Re: Kto wygrał wybory - ten dyktuje warunki !!! 28.09.05, 16:23
          To sa jaja - czy komus sie tutaj moze jeszcze wydaje, ze wystarczy miec
          wiekszosc w wiekszosci, aby robic, co sie chce?

Oczywiscie, ze PiS mogloby _dyktowac_ warunki, ale tylko wtedy gdyby wybory
          wygralo bezwzglednie, czyli mieliby wiekszosc parlamentu. Jako, ze maja
          wiekszosc w mniejszosci, moga je (bo koalicjant zachowuje kurtuazje i pewne
          obyczaje) proponowac, moga je tez probowac bez koalicjanta forsowac, narazajac
          caly swoj program na niebyt, ale na pewno nic nie moga dyktowac,

Gruss, T.
    • sclavus Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:14
      Tusk do Kaczorów: porozmawiajmy jak człowiek z człowiekiem....
      I wszyscy zaczęli się szeroko rozglądać....
      • filut69 Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 16:29
        Sclavus żal że cimoszenko się wystraszył, prawda? TO był człowiek

"ECCE HOMO" prawda?
        szkoda że sovieticus
        a co do oceny tu i teraz prawda
        jest paradnie
        • sclavus Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 17:58
          filut69 napisał:

> Sclavus żal że cimoszenko się wystraszył, prawda? TO był człowiek
          >
          > "ECCE HOMO" prawda?
          > szkoda że sovieticus
          > a co do oceny tu i teraz prawda
          > jest paradnie

Żebyś wiedział!!! Jedyny, który mógł powiedzieć z podniesionym czołem: ECCE
          HOMO...
          Wiesz na pewno co znaczy ecce homo????
          • filut69 sclavus nie przesadzaj:))) 28.09.05, 20:40
            Czy Ty naprawdę sądzisz że masz wyłączny patent na erudycję?
            A z cimokiem to naprawdę przesadzasz to naprawdę był zły pomysł
    • greg2 Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:14
      No to mamy próbkę, jak będzie wyglądać polska scena polityczna przez najbliższe
      cztery lata. Jeszcze niedawno panowie sobie wycierali gęby budowaniem nowej
      Rzeczypospolitej i odnową polityczną, a teraz nie zajmują się niczym innym jak
      handlem stołkami i kopaniem przeciwników po kostkach.

Cała nadzieja w przyspieszonych wyborach...
    • wojtacki Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:17
      Tusk szaleje ze przegral-jak tak dalej bedzie zaglosuje na Kaczynskiego. Troche pokory Panie TUSK- to wola narodu!
      • anna-dark Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 28.09.05, 15:26
        A jak Tusk przegra prezydenturę to chyba się zesika ze złości. Takiego
        prezydenta nie potrzebujemy! Tylko Lech Kaczyński może wziąć ten urząd po
        durnym panowaniu Wielkiego Skwaśniałego.

wojtacki napisał:

> Tusk szaleje ze przegral-jak tak dalej bedzie zaglosuje na Kaczynskiego.
        Troche
        > pokory Panie TUSK- to wola narodu!
        • sclavus Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 28.09.05, 15:29
          Jeanne d'Arc jest wielką damą Historii...
          Dark zaś, znaczy po prostu ciemny...
          • anna-dark Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 28.09.05, 15:33
            Doprawdy??? I co z tego? Poliglota się znalazł.
            A ty jesteś Kowalski. Czy "Sclavus". Lepiej być ciemnym niż głupim... Prawda???

sclavus napisał:

> Jeanne d'Arc jest wielką damą Historii...
            > Dark zaś, znaczy po prostu ciemny...
            • papa_s Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 28.09.05, 16:01
              Sclavus jest ani ciemny ani głupi tylko CZERWONY.
              • sclavus Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 28.09.05, 18:04
                papa_s napisał:

> Sclavus jest ani ciemny ani głupi tylko CZERWONY.

Poprawiam się: "sclavus" ani z Kowalskim, ani z głupim, ani z czerwonym nie ma
                nic.... jak również nie ma nic z Populizmem i Socjalizmem, Paranoją i
                Schizofrenią a nawet nic z Paradą Oszustów....
            • sclavus Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 28.09.05, 18:00
              anna-dark napisała:

> Doprawdy??? I co z tego? Poliglota się znalazł.
              > A ty jesteś Kowalski. Czy "Sclavus". Lepiej być ciemnym niż głupim...
              Prawda???
              >
              > sclavus napisał:
              >
              > > Jeanne d'Arc jest wielką damą Historii...
              > > Dark zaś, znaczy po prostu ciemny...

Tak ci się składa, że "sclavus" ani z Kowalskim ani z głupim, nie mają nic....
        • pe1 Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 29.09.05, 00:11
          > A jak Tusk przegra prezydenturę to chyba się zesika ze złości. Takiego
          > prezydenta nie potrzebujemy! Tylko Lech Kaczyński może wziąć ten urząd po
          > durnym panowaniu Wielkiego Skwaśniałego.

jak na razie to Tusk wykazuje podziwu godne opanowanie, jeśli mamy poszukać
          złości to raczej u kaczki niż u tuska. ciekawe, czy jeśli tusk wygra to TY się
          zsikasz ze złości i ciekawe jak będzie śmierdzieć.
          • silesius.monachijski Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 29.09.05, 00:23
            W szczegolnosci wykazal to "opanowanie" w poniedzialek w "Prosto w oczy" w TVP.
            Zachowywal sie jak zwyczajny sztubak i byl bardzo niekulturalny w stosunku do
            J.Kaczynskiego. Najpierw zaczal seplenic, potem ciagle Kaczynskiemu przerywal,
            potem obruszyl sie, ze Kaczynski - zamiast o PO wyrazic sie "Panstwo z PO"
            powiedzial "Wy", bo juz wczesniej mowil o przyjaciolach z PO. Nastepnie Tusk,
            prawie wrzeszczac na Kaczynskiego tez powiedzial "Wy", na co Kaczynski
            spokojnie opdowiedzial: "Panstwo z PO". I kto tu jest oszolomem. Tusk powinien
            sie jednak wstydzic: swoim histerycznym zachowaniem, i walka bez skrúpulow o
            prezydencki stolec grzebie szanse na koalicje, ktora moglaby cos jednak w
            Polsce zmienic. To chorobliwe ambicje Tuska, a nie Kaczynskich sa tutaj
            przszkoda. N aco on liczy? Ze Lech Kaczynski odda mu prezydenture bez walki? A
            dlaczego mialby to zrobic? Niechze Pan Tusk walczy i przekona wyborcow, a nie
            zachowuje sie jak pozalowania godna przekupka na pchlim targu.
            • pe1 Re: Tusk - przegrałeś raz, i przegrasz drugi raz! 29.09.05, 14:49
              > W szczegolnosci wykazal to "opanowanie" w poniedzialek w "Prosto w oczy" w
              TVP. [...]

no proszę, jak to można przy odrobinie zdolności wywrócić kota ogonem. a
              myślałem, że oglądaliśmy ten sam program, ale ty masz chyba zepsuty telewizor.
      • rebjot Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:52
        Jakiego Narodu? Tych 3 milionów, które poparły PiS? Przy tak niskiej frekwencji
        żadna z partii nie może sobie wycierać gęby "wolą Narodu"
    • maureen2 Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:17
      meczy się pan Tusk coraz gorzej, wystawia do rozmowy swoich najlepszych ludzi
      bo z innymi z PIS to nie ma co rozmawiać.Ciekawy pomysł,desperacja.
      • ypsilon.ypsi Re: Tusk chce rozmawiać a..... 28.09.05, 15:19
        .... Kaczory listy piszą...
    • drzejms-buond Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:28
      niezapowiedziany

ale ja we czwartek nie mogę....
      • flora1 Jarek w czwartek nie może- w czwartki myje głowę 28.09.05, 15:35
        ;-)))
        • zyks Nie jest tak źle - tylko w pierwszy czwartek miesi 28.09.05, 16:27
          ąca...
          • flora1 Re: Nie jest tak źle - tylko w pierwszy czwartek 28.09.05, 16:37
            zyks napisał:

> ąca...

Naprawdę tylko w pierwszy czwartek miesiąca myje głowę!???? a wygląda całkiem
            nieźle... ;)
            • filut69 florka ty to chyba zboczona jesteś 28.09.05, 20:45
              zoofilka się znalazła cholera jasna co na to kaczory one nie lubiom zboczonych
              No może poza Jarkiem co to z kotem się bawi
              • flora1 Re: florka ty to chyba zboczona jesteś 28.09.05, 21:25
                filut69 napisał:

> zoofilka się znalazła cholera jasna

Ja zoofilka? przecież ja nawet nie lubię Kaczorów, co mówić o reszcie zoo ;)

>co na to kaczory one nie lubiom zboczonych
                > No może poza Jarkiem co to z kotem się bawi

Z kotem Jarka może być problem, bo słyszałam tu na forum że Ziober ma wszystkim
                pogonić kota, to i może tego Jarkowego też pogoni...
    • ryszard461 Re: Tusk bedzie proponowal jeszcze duzo czwartkow 28.09.05, 15:30
      Unikanie rozmow z PO to jest naczelne zadanie PIS-u nalezy Tuska i jego ludzi
      odpowiednio zmiekczyc aby stali sie w rozmowie ostatecznej pokorni jak owieczki
      gotowi na wszelkie ustepstwa aby dorwac sie do chociaz czesci tak upragnionej
      wladzy.
    • maureen2 Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 15:31
      a w tv pokazali zupelnie inną wersję tego "zaproszenia" niz podaje GW.Proszę
      pana Tuska o wyjasnienie.
    • the.bill1 Czemu Tusk ciągle obraża PiS? 28.09.05, 15:33
      Ciągle im cos wytyka, co nie ma podstaw. Jak PO zaproponuje na ministra kogoś,
      kogo ceni, to PiS niech zapyta czy PO jest poważne?

Poza tym Bronisław Komorowski, powiedział wczOraj w TVP3,że czym innym sa
      obietnice wyborcze, a czym innym rozmowy o programie rządu i że on rozumie, że w
      kampanii mówi się różne rzeczy, ale teraz nalezy poważnie rozmawiać O programie...
      Przecież to skandal!
      Takiego człowieka powinni wywalić na zbity pysk. P
      rzecież on pluje ludziom i PiS w twarz.
      Otwarte lekcewazenie ludzi, w bialy dzien w mediach. Otwarcie, bez skrepowania...
      Dal mu odpor obecnz w studio czlonek PiS, ktory zwrocil uwage, ze to program
      przekonal wyborcow i nie mozna oddzielac kampanii od programu, bo to jest
      nieuczciwe.
      • maureen2 Re: Czemu Tusk ciągle obraża PiS? 28.09.05, 15:51
        jest to stara technika drażnienia,obrażania,naciskania, w nadziei,że może p.
        Kaczyński krzyknie w koncu "spieprzaj chłopcze" i w ten sposób pan Tusk wygra
        wybory udzielając mu przedtem repymendy i pouczeń "nie można prowadzić brudnej
        kampanii". Tylko,że pp.Kaczyńscy mają dłuzszy staż w opozycji.
        A podobno P0 i PIS były przyjaciółmi i zgodnie mieli wszystko tworzyć.
      • woocash7 Re: Czemu Tusk ciągle obraża PiS? 28.09.05, 17:49
        no naprawde nie wiem co sie dzieje, ale widze ze pisowski ekstremizm rzadzi na
        forum. drodzy fritzu, silesiusie, the.billu1 itd. posluchajcie siebie,
        zapytajcie siebie tak na powaznie czy kiedykolwiek , ktokolwiek z PO powiedzial
        cos niestosownego w kierunku ludzi z pisu?? zachowujecie sie dokladnie tak samo
        jak liderzy pisu. nie wiem co to jest ale jak slysze, ze pan K. zartem okresla
        prosty, jasny i konkretny program platformy to wydaje mi sie ze przegina, skoro
        chce byc z po w koalicji. wydaje mi sie rowniez ze jezeli pis emituje spot
        wyborczy zarzucajac klamstwo po to to jest nie fair. czy ja juz naprawde inne
        informacje czytam??? pozdrawiam
    • silesius.monachijski Oj, trwoga, Panie Tusk, trwoga 28.09.05, 15:36
      Ja zawsze bylem przekonany, ze wyrzucenie Zyty Gilowskiej bylo niewybaczalnym
      bledem. Jedyna ostaja - jesli chodzilo o rzetelna dyskusje programowa w PO -
      zostala "upupiona". Nie jest tajemnica, ze poszlo o to, ze wiekszosc PO w
      Lublinie chciala na pierwszym miejscu naliscie do wyborow syna pani Zyty,
      Piotra. A tusk, Komorowski, i walczaca z Gilowska p wplywy w warszawskiej PO
      Gronkiewicz-Waltz chcieli, zeby w Lublinie rzadzil Palikot, biznesmen i
      wydawca, wlasciciel drukarni. I co sie okazalo? PO jest bez programu, a Palikot
      po lokcie "utytlany" w biznesy z Dlugoszem, dzisiaj aresztowanym lobbysta i
      szefen RN PR, ktory pral brudne pieniadze. Panie Tusk, zamiast tak glosno
      wykrzykiwac na Kaczorow niech Pan lepiej wymiecie na wlasnym podworku. A
      zareczam Panu, ze jest co wymiesc. Pan Schetyna, a glownie jego zona, mocno sa
      podpadnieci we Wroclawiu. Chodzi o rozne kampanie reklamowe, oranizowane przez
      firme pani schetyny, wlascicielki firmy PR. PO chwali sie tym, ze wydala mniej
      pieniedzy na kampanie od PiS-u. No oczyxwiscie, jezeli kampanie robila rodzina
      Schetynow. Tylko co im Tusk za to obiecal? Bardzo bylbym wdzieczny za
      odpowiedz, Panie Tusk. W koncu jest Pan takim otwartym i odwaznym politykiem
      nieprawdaz?
      Chce Pan otwarcie z Kacorami tozmawiac? No porozmawiajcie przy otwartej
      kurtynie o Palikocie i Dlugoszu i o schetynie. Jak rozumiem, takie byly Pan i
      Jana Rokity deklaracje, bardzo zalezy Wam na zbudowaniu nowego praworzadnego
      panstwa, IV RP.
      • the.bill1 KOMPROMITACJA KOMOROWSKIEGO z PO!!! 28.09.05, 15:38
        Bronisław Komorowski, powiedział wczOraj w TVP3,że czym innym sa obietnice
        wyborcze, a czym innym rozmowy o programie rządu i że on rozumie, że w kampanii
        mówi się różne rzeczy, ale teraz nalezy poważnie rozmawiać O programie...
        Przecież to skandal!
        Takiego człowieka powinni wywalić na zbity pysk. P
        rzecież on pluje ludziom i PiS w twarz.
        Otwarte lekcewazenie ludzi, w bialy dzien w mediach. Otwarcie, bez skrepowania...
        Dal mu odpor obecnz w studio czlonek PiS, ktory zwrocil uwage, ze to program
        przekonal wyborcow i nie mozna oddzielac kampanii od programu, bo to jest
        nieuczciwe.
        Takim panom z PO dziekujemy.... Czemu TUSK takich toleruje???
        • 52b1 Re: KOMPROMITACJA KOMOROWSKIEGO z PO!!! 28.09.05, 15:42
          powiedzial prawdwde - to zawsze sa obietnice bez pokrycia. Prawda boli ale
          lepiej ja znać. Obiecanki cacanki a teraz drogi elektoracie bedziesz mial to co
          ci zgotujemy.
          • ypsilon.ypsi Re: KOMPROMITACJA J. KACZYŃSKIEGO Z PIS!!! 28.09.05, 15:46
            Przestaszył się odpowiedzialności za państwo i wypchnął na stanowisko premiera
            kolesia, który wsławił się tym że był w ZCHN, AWS i w rządzie Suchockiej - taką
            odnowę moralną zafundował nam tchórzliwy Jarosław Kaczyński ;-0
            • fritz.fritz Re: KOMPROMITACJA J. KACZYŃSKIEGO Z PIS!!! 28.09.05, 16:08
              ypsilon.ypsi napisał:

> Przestaszył się odpowiedzialności za państwo i wypchnął na stanowisko premiera
              > kolesia, który wsławił się tym że był w ZCHN, AWS i w rządzie Suchockiej -
              taką
              > odnowę moralną zafundował nam tchórzliwy Jarosław Kaczyński

Bezsens. Jaroslaw uwaza, ze Lech musi zostac prezydentem aby zapewnic
              wprowadzenie zmian w Polsce.

Do tego dochdzi, ze Jaroslaw jest rowniez tym, ktorzy zajmuje sie strategia
              firmy. Nie wiem czy znasz pojecie "think tank". Takie cos istnieje w USA i w
              innych krajach przy kazdej wiekszej partii i probuje przewidziec rozowuj
              sytuacji. Takim czlowiekiem w PiS jest Jaroslaw, ktory jest rownoczesnie szefem
              partii. Nie jest wykluczone, ze Jaroslaw wewnetrznie wcale nie ma ochoty
              zostania szefem rzadu. Jego rola jest wlasnie opracowanie programu partii,
              prowadzenia partii i dopilnowania aby rzad realizowal program partii albo
              program koalicji. I to mu wystarcza.
              • ypsilon.ypsi Re: KOMPROMITACJA J. KACZYŃSKIEGO Z PIS!!! 28.09.05, 16:21
                fritz.fritz napisał:

Nie jest wykluczone, ze Jaroslaw wewnetrznie wcale nie ma ochoty
                > zostania szefem rzadu. Jego rola jest wlasnie opracowanie programu partii,
                > prowadzenia partii i dopilnowania aby rzad realizowal program partii albo
                > program koalicji. I to mu wystarcza.

Czyli potwierdziłeś to co napisałem, Jarosław Kaczyński nie ma ochoty być
                premierem woli wystawić na czoło rządu fuguranta aby za kulisami pociągać za
                sznurki - rzeczywiście imponująca odwaga...
                • fritz.fritz Re: KOMPROMITACJA J. KACZYŃSKIEGO Z PIS!!! 28.09.05, 16:58
                  Czyli potwierdziłeś to co napisałem, Jarosław Kaczyński nie ma ochoty być
                  > premierem woli wystawić na czoło rządu fuguranta aby za kulisami pociągać za
                  > sznurki - rzeczywiście imponująca odwaga...

Nie, J uwaza, ze inne zadanie wypelni lepiej a M. wypelni lepiej zadanie
                  premiera lepiej.

W jednym z postow opisalem "proces" rzadzenia.

musze konczyc
              • jack20 Re: KOMPROMITACJA J. KACZYŃSKIEGO Z PIS!!! 28.09.05, 16:22
                Jesli jest strategiem to destrukcyjnym.
                Wielu odnosi wrazenie, ze wazniejsze jest dla niego obsadzenie kluczowych
                miejsc w celu dalszego dowolnego sianie zametu niz dbanie o przeprowadzenie
                wymaganych reform, zapewnienia wiekszosci konstytucyjnej w sejmie koalicji.
                TO wlasnie wsciekly a nie merytoryczny atak PiS (ktory autentycznie wplynal na
                zmiane pogladow czesci wyborcow na jego korzysc) na PO doprowadzil do utraty
                tej wiekszosci w wyborach.
                • the.bill1 ZNÓW KOMPROMITACJA KOMOROWSKIEGO!! 28.09.05, 23:08
                  Ten facet jest zdemoralizowany. W programie z Monika Olejnik obrażł PiS i
                  Marcinkiewicza. Czy Komorowski ma za zadanie niszczyć od wewnątrz PO? Przecież
                  on robi z siebie bufona. Protekcjonalnie mówi o marcinkiewiczu "Kazio"...
                  Przecież to kompletny brak wrażliwości lub gburowatość po prostu. Wahałem sie,
                  ale teraz wiem, że wybiram PiS.
                  PO jest pełna jakichś pogrobowców o mentalności postkomuny...
                  Smutne.
          • the.bill1 do 52b1 28.09.05, 23:13
            Człowieku on pluł wyborcom w twarz i robił to tak, jakby w ogóle nie wiedział co
            robi.
            On oddzielił kampanię od układania rządu. A prze3ciez o to chodzi aby IV RP była
            normalna, a nie aby co innego mówić , a potem co innego robić. Komorowski nie
            widzi w tym nic zdrożnego, co dyskwalifikuje go moralnie. Odnosi sie wrażenie,
            że dla niego przyzwoitość i moralnośc jest czymś zabawnym, a przeciez przeciwko
            takim ludziom społeczeństwo własnie zaprotestowało.
            Teraz już wiem - wybieram PiS, bo wierzę, że z nimi można się po prostu
            utożsamić i coś zrobić, a nie tylko strzeżyc zęby do kamery jak Komorowski z PO.
        • zyks Rzeczywiście? Gruszki na wierzbie PiSu to ich prog 28.09.05, 16:30
          ram?
      • 52b1 Re: Oj, trwoga, Panie Tusk, trwoga 28.09.05, 15:44
        po tych wyborach IV RP, po nastepnych V itd- i co z tego wynika.
        • zyks Spoko,wszystko się ułoży jak będzie XIV RP... :) 28.09.05, 16:41
      • emulec Dla rozluznienia atmosfery 28.09.05, 15:54
        Oczywiscie, ze PO(UW) to w wiekszosci ludzie uwiklani w afery po uszy. Nie
        wspomne juz o arogancji i chamstwie z Komorowskim i HGW na czele, ale o tym
        wiedza ludzie, ktorzy obserwuja scene polityczna od roku 1990 a nie od 2000 jak
        wiekszosc tutaj. Tylko czekaja do skoku na panstwowa kase, jak to Tusk
        powiedzial: beda sie czuli bezpiecznie obejmujac stanowiska ministerstw
        finansow, obrony i spraw zagranicznych :) a teraz....
        GARSC KOMENTARZY SPORTOWYCH
        Jeszcze trzy ruchy i Otylia bedzie szczesliwa.
        Ciagnij Olu, ciagnij Olenko....
        Gruchala jest taka, ze cieszy sie z kazdego pchniecia.
        Rosjanki osiagnely szczyt w niewlasciwym miejscu, w niewlasciwym
        czasie i wlasciwie zupelnie niepotrzebnie.
        W tej chwili, ze sie tak wyraze, zaliczonych mamy 17 zawodniczek.
        Filimonow jest cudownie miekki, wspaniale pracuje udami.
        No...motywacje reczna zastosowal przez klepanie.
        Nie ma juz reki, nie ma juz nogi, zostal mu brzuch.
        Takie ma wciagniecie, jakby go jakas wciagarka na te plotki wciagala.
        Swiderski nawet gdyby sie rozmnozyl to nic nie pomoze, gdy go koledzy nie
        pokryja.
        Ruch dwudziestu chlopa na rowerach powoduje ozywczy ruch powietrza.
        Wiatr wieje im w plecy tzn. wieje im w twarz bo przeciez plyna tylem do
        przodu.
        A teraz wychodzi Bulgar z Bulgarii.
        A teraz wychodzi rosyjski Gruzin polskiego pochodzenia.
        Dunczycy doganiaja Rosjan, którzy scigaja Dunczyków.
        Przepraszam, ze panstwa zanudzam, ale to bedzie ciekawe.
      • fritz.fritz Re: Oj, trwoga, Panie Tusk, trwoga 28.09.05, 15:59
        silesius.monachijski napisał:

> Ja zawsze bylem przekonany, ze wyrzucenie Zyty Gilowskiej bylo niewybaczalnym
        > bledem.
        ...

masz calkowicie racje. Dobrze to ujales.
      • jb777 Argumentami at persona można także w PiS 28.09.05, 19:58
        walnąć. A to np że nepotyzm braci nie tylko Kaczyńskich ale i Marcinkiewiczów.
        A to że kolega Marcinkiewicza w latach 90 w Pefronie też nie był święty, a to
        jak ZChN wywijało numery.
        Czy o taką pyskówkę chodzi?? Jak masz argumenty to ich używaj ale granatu do
        szamba nie wrzucaj bo i Ciebie ochlapie.

Dla mnie żenujące i nie profesjonalne jest zachowanie JK i PiSu.
        A teksty o moralności szczególnie innych - to wielka hipokryzja.

• janspruce Program jest jasny - Teraz Qrwa My. 28.09.05, 15:43
      • marek10004 Re: dziecinnada Tuska i Rokity 28.09.05, 16:07
        Donald Tusk jesli nie chce przegrac wyborow juz dzisiaj, to niech lepiej
        wydorosleje. PIS ma pelne prawo do tego co robi. Z pewnoscia zainwestowali
        mnostwo czasu, emocji i pieniedzy w promowanie kandydatury L. Kaczyskiego.
        To, czego teraz zada Tusk jest po prostu nieetyczne. Zadanie, aby na czele
        rzadu stanal J. Kaczynski jest wyraznie podyktowane checia wyeliminowania
        L. Kaczyskiego z walki o fotel prezydencki. Tusk liczy na to , ze narod polski
        nie wyrazi zgody na wladze aboslutna dwoch braci Kaczyskich.
        Ale, mozna ta sytuacje odwrocic. Czy gdyby to PO wygralo wybory parlamentarne,
        to PIS mialo by prawo dyskontowac kandydature prezydencka Tuska, argumentujac
        to faktem ze skoro premier jest z PO, to przynajmniej prezydent powinien byc z
        PIS-u dla zachowania rownowagi?
        J. Kaczyski juz wczesniej twierdzil ze jesli PIS wgra wybory parlamentarne, to
        on nie bedzie kandydowal na premiera.
        Chcialbyym przypomniec Tuskowi, ze to jednak PIS wygral wybory, bo naprawde
        odnosze wrazenie ze bylo inaczej. I radze mu rowniez wplynac jakos na
        primadonne o nazwisku Rokita, bo zachowanie tego drugiego wyraznie pokazuje, ze
        to mialo byc zaspokojenie jego prywatnych ambicji, a nie intersow Polski.
        • mroslonski Re: dziecinnada Tuska i Rokity 28.09.05, 17:40
          Nie do konca tak. Niepisana umowa miedzy PiS a PO byla taka, ze partia zwyciezka
          bierze premiera. Tusk, PO, wszyscy maja prawo wiedziec, dlaczego PiS tego nie
          chce dotrzymac.
          • nielubiegazety2 Re: dziecinnada Tuska i Rokity 28.09.05, 18:06
            > Nie do konca tak. Niepisana umowa miedzy PiS a PO byla taka, ze partia
            zwyciezka bierze premiera. Tusk, PO, wszyscy maja prawo wiedziec, dlaczego PiS
            tego nie chce dotrzymac.

To Marcinkiewicz nie jest za zwycięskiej Partii ????
      • zyks Korekta: Teraz Qrwa Marcinkiewicz 28.09.05, 16:38
    • silesius.monachijski Marcinkiewicz i Komorowski a AWS 28.09.05, 15:55
      Marcinkiewicz zrezygnowal po roku z szefowania gabinetu politycznego Buzka, gdy
      spostrzegl, ze faktycznie rzadzi pani Kaminska, owczesna kochanka pana
      premiera. Pokazal klase: w takie klocki nie chcial sie bawic. Zas Komorowski,
      rowniez posel AWS-u i minister obrony narodowej "siedzial" do 2001 roku na
      stanowisku ministra obrony. Uciekal - waz z calym SKL-em Rokity, z AWS-u jak
      ten szczur z tonacego okretu, po to tylko, zeby wkrotce znow znalezc sie w PO.
      Na Pana miejscu, panie komorowski, bylbym bardzo ostrozny w wypowiadaniu tak
      stanoiwczych sadow o Marcinkiewiczu, PiS-ie i Kaczynskich. Panan dotychczasowa
      kariera polityczna to naprawde nie jest powod do szczegolnej dumy, mosci Panie.
      • veglie Re: Marcinkiewicz i Komorowski a AWS 28.09.05, 16:01
        silesius.monachijski napisał:

> Marcinkiewicz zrezygnowal po roku z szefowania gabinetu politycznego Buzka, gdy
        >
        > spostrzegl, ze faktycznie rzadzi pani Kaminska, owczesna kochanka pana
        > premiera. Pokazal klase: w takie klocki nie chcial sie bawic. Zas Komorowski,
        > rowniez posel AWS-u i minister obrony narodowej "siedzial" do 2001 roku na
        > stanowisku ministra obrony. Uciekal - waz z calym SKL-em Rokity, z AWS-u jak
        > ten szczur z tonacego okretu, po to tylko, zeby wkrotce znow znalezc sie w PO.
        > Na Pana miejscu, panie komorowski, bylbym bardzo ostrozny w wypowiadaniu tak
        > stanoiwczych sadow o Marcinkiewiczu, PiS-ie i Kaczynskich. Panan dotychczasowa
        > kariera polityczna to naprawde nie jest powod do szczegolnej dumy, mosci Panie.
        Wybacz facetowi.On się zna tylko na drzwiach od stodoły.
      • fritz.fritz Re: Marcinkiewicz i Komorowski a AWS 28.09.05, 16:09
        Bardzo ciekawe. Nie wiedzialem o tym.
    • goldenwomen Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 16:27
      a Kaczynski na taki apel Tuska powinien odpowiedziec ze moze sie z nim spotkac
      ale ......po wyborach :)
      • mordzinas TRWA KAMPANIA OBRZYDZANIA PiS. 28.09.05, 16:42
        PO nie potrafi pogodzić się z werdyktem wyborców. Myśleli ,ze będą
        rozdawać karty a tu klops.

Teraz realnie tracą szansę na prezydenture Tuska.
        Polacy zaczynają rozumieć czym są rządy liberałów i odwracają się od
        nich.
        Dlatego PO , nie mając argumentów merytorycznych rozpoczeła kampanie
        obrzydzania Lecha i JArosława Kaczyńskich.
        PO dobrze wie co robi.
        Kaczyńscy byli atakowani zawsze, przez niemal wszystkie media.
        W latach 90 były to wręcz nagonki. Gazeta Wyborcza wychodziła z siebie
        aby tylko zniszczyć Kaczyńskich.
        A telewizja publiczna? Pamiętacie jak robili te prowokacje z jakimś
        Pinejro??? Potem musieli przepraszać Kaczyńskiego.

Kaczyńscy to ludzie po prostu uczciiwi. Ludzie którzy mają zasady
        moralne. Ludzie ,któzy nie zmieniają poglądów w zależności od
        okoliczności i od własnej potencjalnej korzyści. A takich nienawidzą
        złodzieje i szubrawcy ,któych w polskich " elitach " nie brakuje.

PO wie doskonale jak rozbudzić niechęć do Kaczyńskich ,którą kiedyś
        tak skwapliwie siały wszelkie media.

Teraz wychodzi prawdziwe oblicze Tuska. Spójrzcie jak wygląda na
        konferencjach prasowych. Widzicie ten strach w oczach? Widzicie jak kąsa
        PiS i Kaczorów.

A Polacy już nie dają się tak łatwo manipulować komunistom i liberałom.
        Dlatego prezydentem będzie Lech Kaczyński.

• silesius.monachijski Re: TRWA KAMPANIA OBRZYDZANIA PiS. 28.09.05, 16:49
          To juz przerabialismy w 1997: wtedy tez cala machina propagandowa GW, Kwacha i
          Michnikow wmawiala nam, ze AWS jest niepowazne, ze Krzkalwski steruje Buzkiem z
          tylnego fotela, i ze tylko UW jest rozsadna i propanstwowa partia. AWS uleglo.
          Jaki byl tego efekt, wiadomo. Teraz PiS nie moze tak szybko odpuscic, bo
          bedzie "powtorka z rozrywki". A co sterowania z tylnego fotela: toz to
          wynalazek Kwacha. W 1993 - jako szef SDRP - "wypuscil" na premiera najpierw
          Pawlaka z PSL-u, a potem Oleksego. A caly czas sterowal z tylnego fotela. Moze
          GW o tym by laskawie przypomniala?

mordzinas napisał:

> PO nie potrafi pogodzić się z werdyktem wyborców. Myśleli ,ze będą
          > rozdawać karty a tu klops.
          >
          > Teraz realnie tracą szansę na prezydenture Tuska.
          > Polacy zaczynają rozumieć czym są rządy liberałów i odwracają się od
          > nich.
          > Dlatego PO , nie mając argumentów merytorycznych rozpoczeła kampanie
          > obrzydzania Lecha i JArosława Kaczyńskich.
          > PO dobrze wie co robi.
          > Kaczyńscy byli atakowani zawsze, przez niemal wszystkie media.
          > W latach 90 były to wręcz nagonki. Gazeta Wyborcza wychodziła z
          siebie
          >
          > aby tylko zniszczyć Kaczyńskich.
          > A telewizja publiczna? Pamiętacie jak robili te prowokacje z jakimś
          > Pinejro??? Potem musieli przepraszać Kaczyńskiego.
          >
          > Kaczyńscy to ludzie po prostu uczciiwi. Ludzie którzy mają zasady
          > moralne. Ludzie ,któzy nie zmieniają poglądów w zależności od
          > okoliczności i od własnej potencjalnej korzyści. A takich nienawidzą
          > złodzieje i szubrawcy ,któych w polskich " elitach " nie brakuje.
          >
          > PO wie doskonale jak rozbudzić niechęć do Kaczyńskich ,którą kiedyś
          > tak skwapliwie siały wszelkie media.
          >
          > Teraz wychodzi prawdziwe oblicze Tuska. Spójrzcie jak wygląda na
          > konferencjach prasowych. Widzicie ten strach w oczach? Widzicie jak
          kąsa
          >
          > PiS i Kaczorów.
          >
          > A Polacy już nie dają się tak łatwo manipulować komunistom i liberałom.
          > Dlatego prezydentem będzie Lech Kaczyński.
          >
          • pe1 Re: TRWA KAMPANIA OBRZYDZANIA PiS. 29.09.05, 08:43
            > To juz przerabialismy w 1997: wtedy tez cala machina propagandowa GW, Kwacha i
            > Michnikow wmawiala nam, ze AWS jest niepowazne, ze Krzkalwski steruje Buzkiem z
            > tylnego fotela, i ze tylko UW jest rozsadna i propanstwowa partia.

sorry, ale coś ci się pomerdało. mataczenie krzaklewskiego było widać jak na dłoni.

> AWS uleglo.

uległo???

a gdzieś ty to widział?
        • zyks Jeśli atakowani przez wszystkich,to może COŚw tym 28.09.05, 17:22
          jednak jest? :)
        • filut69 kaczory nie są uczciwe - to sprytni intryganci 28.09.05, 21:06
          robią teraz skok na kasę i stosują powszechnie socjotechnikę
          w latach 90 do walki o kasę na PC był glapiński,diakonow zalewski teraz mają
          innych
          Ciekawe czy zalewskiego już wypuścili z pierdla?
        • goldenwomen Re: TRWA KAMPANIA OBRZYDZANIA PiS. 28.09.05, 21:14
          tak jest :)
        • the.bill1 Re: TRWA KAMPANIA OBRZYDZANIA PiS. 29.09.05, 02:19
          podpisuje sie obiema rekamia i nogami pod tym co napisaleś mordzinas
          Pozdro
    • feliks-50 Tusk zaczyna panikować !!!!! 28.09.05, 16:31
      Bliżniaki prawdopodobnie zrobią go w konia i sprzątną mu fotel sprzed
      nosa !!!!!!
      Tak czy tak Kaczoland i Katoland mamy pewny przez 4 lata.
      • mordzinas Re: Tusk zaczyna panikować !!!!! 28.09.05, 16:44
        Lepsze to niż komunoland zakwaśniały...
    • zyks Taa, rewolucja moralna a la Jarek...:) 28.09.05, 16:33
      • zyks Och, pardon: Wielka Rewolucja Moralna, oczywiście. 28.09.05, 16:36
    • ezpa7z9 Brawo Kaczyńscy nie dacie się w maliny wpuścić! 28.09.05, 16:41
      Chcą was zgnoić :Tusk,Wyborcza,Kwach,Berman ect ect.A wy dalej róbie swoje.Jak
      Lechu zostanie prezydentem dajcie popalić waszym wrogom od 15 lat.,,Nadszedł
      dzień zapłaty i wy będziecie sędziami''.Aleluja
      • ritterausleidenschaft nie w maliny ale na ksiezyc ... 28.09.05, 17:11
        zgnoic? - a gdzie ta obora?
        popalic? - maryske na teczowej paradzie z leszkiem w rozowych majtach mamusi?

>,,Nadszedł dzień zapłaty i wy będziecie sędziami''.Aleluja
        ojej, ikwizycja, amen ;-)
    • pmspms Komorowski powiedział albo liniowy albo nie będzie 28.09.05, 16:55
      ich w rządzie. Liczę na jego arystokraczny honor, że dotrzyma słowa.
      • abba15 Re: Komorowski powiedział albo liniowy albo nie b 28.09.05, 16:58
        pmspms napisał:
        > ich w rządzie. Liczę na jego arystokraczny honor, że dotrzyma słowa.

Myślisz, że ta szuja ma honor?
    • silesius.monachijski Witamy Panstwa Tuskow na lonie Kosciola 28.09.05, 17:07
      ... lepiej pozno niz wcale
      .
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=1742&news_id=73886&scroll_article_id=73886&layout=1
      &page=text&list_position=1
      • ritterausleidenschaft a teraz kolei na jareczka ... 28.09.05, 17:17
        tylko z kim on wezmie slub? z kotkiem? z mamusia?
        ojejku, co ja tu bredze ...
      • zyks Czego chcesz mendo?Niech Jarek żonę pokaże!Ale jes 28.09.05, 17:19
        t jakaś mądrość w sentencji:"najlepsza baba to własna graba":)
    • zyks Donald,jest szansa.Ale:podwoić dawkę komplementów 28.09.05, 17:12
      dla Kaczki. Publicznie, w TV! Wtedy, może...:)
    • golcon BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 17:24
      Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest powołanie Marka Borowskiego na Prezydenta
      Rzeczpospolitej.
      1. Gdyby Lech Kaczyński został Prezydentem, byłoby to najgorsze rozwiązanie.
      Prymat bliźniaków będzie prowadzić do faszyzacji kraju, władza wymknie się spod
      kontroli. Będziemy świadkami igrzysk w postaci lustracji przeciwników
      politycznych, dekomunizacji, super komisji sprawiedliwości obstawionej przez
      kolesiów partyjnych PiS, itd. Sprawy gospodarcze będą prowadzić nieudacznicy,
      sieroty z AWS, Kaczory będą mieli na kogo zwalać winę. Znów powróci
      idea "zderzaków". Kaczyńscy prowadzą do polaryzacji społeczeństwa, podziału na
      swoich i na wrogów IV Rzeczpospolitej.
      Dalej to widomo, tylko czekać na obozy pracy, itp. Polsce potrzebny jest
      Prezydent scalający społeczeństwo a nie dzielący.
      2. Gdyby został Tusk, powstanie jeden wielki zgrzyt na styku Prezydent-Rząd.
      Nie łatwo zapomnieć nagonkę i brudy wyciągane przez przeciwnika wyborczego.
      Pan Tusk jest sympatycznym człowiekiem ale bardzo miernym kandydatem. Już
      samo prezentowanie się przy politykach niemieckich w takim momencie kiedy
      szwaby z ruskimi załatwili Polskę w sprawie "rury" rodzi pewien niesmak i brak
      dojrzałości politycznej Donalda.
      Ponadto zaangażowanie służb specjalnych, oszustów i kłamców do niszczenia
      Cimoszewicza nie przyniesie mu chwały.
      Pan Marek Borowski co prawda rozbił lewicę i dalej tkwi przy swoim, ale na
      Prezydenta nadaje się jak nikt inny. Sprawdził się w marszałkowaniu Sejmowi,
      uczciwy, inteligentny o wysokiej kulturze politycznej oraz osobistej.
      Sądzę, że najlepiej będzie reprezentował interesy całego narodu.
      Głosujmy na Pana Marka Borowskiego
      • ritterausleidenschaft Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 17:45
        pkt 1 - zgadzam sie.
        pkt 2 - zgadzam sie po czesci. zgrzyt i kontrola byc musi,
        bo monopartyjnosc jest dla polski (i nie tylko) jak wiadomo
        z historii fatalna w skutkach ...

kontakty z niemcami sa wazne i bardzo pilne. nie mozna bowiem dopuscic,
        zeby nowo tworzacy sie rzad niemiecki tak sie dogadywal z ruskimi ponad
        naszymi glowami, jak to robil kanclerz schroeder, ktory raczej lekcewazy
        interesy polakow ...

>[..] brak dojrzałości politycznej Donalda. [..]
        hmmm, ja bym to nazwal raczej "przebiegloscia". fakt tego powinien
        sie jeszcze nauczyc - najlepiej u kontrahenta leszka albo jarka ...

borowski raczej nie ma szans - jego wyborcy powinni moim zdaniem
        poprzec tuska ...

pozdrawiam
        • marekgdan Bede glosowal na TUSKA!!!! 28.09.05, 18:16
          koniec i kropka!
        • agaj.agaj Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 18:16
          Tusk to chlopczyna w krotkich spondenkach, dzialacz partyjny od zawsze. To
          taki Kwach, tyle, ze orientacji prawicowej, duzo mniej inteligentny i z duzo
          mniejsza charyzma.

Nie lubie Kaczora, ale gosc byl/jest:

1. profesorem prawa
          2. ministrem sprawiedliwosci
          3. prezydentem najwiekszego miasta w Polsce.

Niestety, najwiekszy dylemat zwiazany z Kaczorem to ten, za ma malego fiutka.
          Kto by chcial miec za prezydenta foscia z malym fiutkiem (nawet jezeli mu staje
          w zimnej wodzie)?

Wracajac do Tuska: Jak to mozliwe, ze lider partii, ktora chce dotrzec do
          inteligencji i ma pro-europejskie ambicje nie potrafi sklecic zdania w obcym
          jezyku?
          • pe1 Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 18:25
            > 1. profesorem prawa

który jawnie bimba sobie z prawa i wyroków sądowych

> 2. ministrem sprawiedliwosci

który za swojej kadencji dopuścił się szeregu niezwykle poważnych zaniedbań

> 3. prezydentem najwiekszego miasta w Polsce.

na którego warszawiacy generalnie psioczą
            • agaj.agaj Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 18:36
              Jestem w Warszawie dosyc czesto i wydaje mi sie, ze miasto rozwija sie bardzo
              przyzwoicie. To prawie niebo i ziemia w porownaniu z innymi duzymi miastami
              Polski (oczywiscie Poznan jest wyjatkiem). Wydaje mi sie, ze warszawiacy by
              psioczyli na kazdego. Kaczor ma kwalifikacje i doswiadczenie potrzebne
              prezydentowi (niestety, ten fiutek, ach ten maly fiutek).

Czy Kaczor bimba sobie z wyrokow sadowych? Nie slyszalem tego zarzutu
              wczesniej. Czy jest skazany? Jezeli tak, to jest to faktycznie bardzo
              merytoryczny zarzut - napisz prosze o tym wiecej.

Tusk to typowy dzialacz partyjny, ktory nic nie osiagnal oprocz przechodzenia z
              partii do partii. Naprawde przypomina mi dawnego dzialacza mlodziezowego,
              ktory konczyl studia, a potem zostawal etatowym urzednikiem PZPR. Wyjatkowo
              niesympatyczna postac.

Moze w takim razie Henryka na prezydentowa??? Wiem, ze wywolam tym smiech na
              sali.
              • silesius.monachijski Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 18:54
                kaczor ma problem z wachowskim: powiedzial prawde, sad nie uwzglednil zadnego z
                wnioskow obrony, i ten "usluzny" sad - wraz z z rownie spolegliwa prokuratura
                go skazali. Ale wyrok nie jest ostateczny, bo kaczor - slusznie - sie odwolal.
                Wachowski jest poszukiwany w USA za handel narkotykami (kokaina). Czyli: jest
                wielokrotnym przestepca (wykradl tez dokumenty z kancelarii prezydenta).

agaj.agaj napisał:

> Jestem w Warszawie dosyc czesto i wydaje mi sie, ze miasto rozwija sie bardzo
                > przyzwoicie. To prawie niebo i ziemia w porownaniu z innymi duzymi miastami
                > Polski (oczywiscie Poznan jest wyjatkiem). Wydaje mi sie, ze warszawiacy by
                > psioczyli na kazdego. Kaczor ma kwalifikacje i doswiadczenie potrzebne
                > prezydentowi (niestety, ten fiutek, ach ten maly fiutek).
                >
                > Czy Kaczor bimba sobie z wyrokow sadowych? Nie slyszalem tego zarzutu
                > wczesniej. Czy jest skazany? Jezeli tak, to jest to faktycznie bardzo
                > merytoryczny zarzut - napisz prosze o tym wiecej.
                >
                > Tusk to typowy dzialacz partyjny, ktory nic nie osiagnal oprocz przechodzenia
                z
                >
                > partii do partii. Naprawde przypomina mi dawnego dzialacza mlodziezowego,
                > ktory konczyl studia, a potem zostawal etatowym urzednikiem PZPR. Wyjatkowo
                > niesympatyczna postac.
                >
                > Moze w takim razie Henryka na prezydentowa??? Wiem, ze wywolam tym smiech na
                > sali.
                • chateau Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 19:12
                  Bzdury piszesz.

Primo - daj jakiś link do informacji o poszukiwaniu Wachowskiego w USA w sprawie
                  narkotyków.

Secundo - każdy z nas może napisać, że Wachowski to przestępca, intrygant, agent
                  i gnida i większość (jeśli nie wszystko) będzie zgodne z prawdą. Ale żeby
                  powiedzieć to publicznie trzeba to _udowodnić_. A Lech Kaczyński tego udowodnić
                  nie potrafił. Koniec i kropka - emocje wzięły górę nad rozsądkiem, piękna cecha
                  ewentualnego prezydenta.
                  • silesius.monachijski Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 19:17
                    A to ciekawe rzeczy wasc wypisujesz; a w piwnicy domu wachowskiego to pewnie
                    znaleziono papier toaletowy, a nie dokumenty z kancelarii prezydenta z
                    badrukiem: "Tajne" i "niejawne"? Mialem ten link kiedys; poszukam, to podesle

chateau napisał:

> Bzdury piszesz.
                    >
                    > Primo - daj jakiś link do informacji o poszukiwaniu Wachowskiego w USA w
                    sprawi
                    > e
                    > narkotyków.
                    >
                    > Secundo - każdy z nas może napisać, że Wachowski to przestępca, intrygant,
                    agen
                    > t
                    > i gnida i większość (jeśli nie wszystko) będzie zgodne z prawdą. Ale żeby
                    > powiedzieć to publicznie trzeba to _udowodnić_. A Lech Kaczyński tego
                    udowodnić
                    > nie potrafił. Koniec i kropka - emocje wzięły górę nad rozsądkiem, piękna
                    cecha
                    > ewentualnego prezydenta.
                    • chateau Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 20:37
                      Poszukaj, sam ciekawym wielce :) To, że wiele znaków na niebie i ziemi wskazuje,
                      iż Wachowski jest typem spod ciemnej gwiazdy nie jest _wystarczającym_ powodem
                      by publicznie nazywać go przestępcą. Sprawę Kaczyński miał jakoś w maju, a papiery
                      u Wachowskiego znaleziono podczas przeszukania we wrześniu. Sugerujesz dar
                      jasnowidzenia u Lecha Kaczyńskiego?
              • ritterausleidenschaft Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 19:28
                usmialem sie niezle z tego "malego fiutka" ...

> Jestem w Warszawie dosyc czesto i wydaje mi sie, ze miasto rozwija sie bardzo
                > przyzwoicie. To prawie niebo i ziemia w porownaniu z innymi duzymi miastami
                > Polski (oczywiscie Poznan jest wyjatkiem). Wydaje mi sie, ze warszawiacy by
                > psioczyli na kazdego.
                ja jestem bylym warszawiakiem ale niestety bywam w stolicy b. rzadko. ostatnim
                razem przed 7-mioma laty, jak mnie pamiec nie myli. i teraz zachodze w glowe kto
                tego kurdupla na prezydenta miasta wybral - to chyba nie sa prawdziwi
                warszawiacy - tylko jakies przywedrowane gawiedzie.

profesor prawa? hmmm, jakiego prawa? sadzac po wieku p. profesorka - tego
                komunistycznego raczej - profesorek byly aktorek z pewnoscia obeznany jest
                praktycznie w tym calym komunistycznym szachrajstwie i manipulacjach ... jego
                kampania tudziez kampania jego partii naszpikowana jest dosc dziwnymi metodami,
                ktore nie pasuje do proklamowanej tu zacnej postaci pana profesora ...

> Tusk to typowy dzialacz partyjny, ktory nic nie osiagnal oprocz przechodzenia
                >z partii do partii. Naprawde przypomina mi dawnego dzialacza mlodziezowego,
                > ktory konczyl studia, a potem zostawal etatowym urzednikiem PZPR. Wyjatkowo
                > niesympatyczna postac.
                typowy dzialacz partyjny? niesympatyczna postac? dziwne - ja tego nie odczuwam.
                ale widac, jak subiektywnie mozna oceniac ludzi lub ich tzw. chemie ... ja czuje
                np. nieuzasadniona awersje do kurdupli ... szczegolnie, jesli maja one wladze ;-)

nie znam w calosci kariery tuska - ale zadzialal na mnie b. sympatycznie,
                jak poczytalem jego wywiady i zapoznalem sie ze sposobem w jaki prowadzi on
                polemike, ktora w gruncie rzeczy w jego wydaniu nie jest polemika a raczej
                platforma porozumiewania sie. jego motto: polacy, nie klocmy sie a
                porozumiewajmy! to jest naprawde nowe - i nie tylko na skale krajowa ...

pozdrawiam
                • agaj.agaj Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 20:47
                  Zyciorysy kandydatow znam z ich stron oficjalnych; oczywiscie sa podrasowane,
                  ale to co mozna zalezc to:

Kaczynski urodzil sie w 1949, doktorat z prawa pracy obronił w 1980, a
                  habilitację 10 lat później. Czy ja wiem, czy to komunistyczny profesorek?
                  Kaczynski uczestniczyl w strajku Gdanskim. Potem jego zyciorys jest pelen
                  funkcji panstowych i adminstracycjnych od prezesa NIK-u (o czym poprzednio
                  zapomnialem napisac), po ministra sprawiedliwosci i obecne stanowisko w W-wie.
                  Niewatpliwe kwalifikowany kandydat i doswiadczony adminstrator i polityk.
                  Niestety, niezbyt sympatyczny no i niewatpliwie kurdupel.

Tusk skonczyl historie, byl dzialaczem NZS-u, dziennikarzem, a potem dzialaczem
                  kolejnych partii wywodzacych sie z Solidarnosci. Partie to powstawaly,
                  rozpadaly sie, Tusk sie zawsze jakos otrzymal na fali. Teraz jest
                  wicemarszalkiem Sejmu, co mu sie chwali, ale jest to funkcja z nadania.

Osobiscie chcialbym wiedziec prezydentem goscia, ktory ma jakies sensowne
                  doswiadczenie zyciowe. Np. Chirac - burmistrz Paryza, Schroeder - premier
                  ktoregos z Landow (nie pamietam ktorego), Bush, Clinton, Reagan -
                  gubernatorzy. To nie przypadek, ze wlasnie tacy ludzie sa potem skutecznymi
                  politykami.
                  • ritterausleidenschaft Re: BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA MARKA BOROWSKIEGO 28.09.05, 22:14
                    >Osobiscie chcialbym wiedziec prezydentem goscia, ktory ma jakies sensowne
                    >doswiadczenie zyciowe. Np. Chirac - burmistrz Paryza, Schroeder - premier
                    >ktoregos z Landow (nie pamietam ktorego), Bush, Clinton, Reagan -
                    >gubernatorzy. To nie przypadek, ze wlasnie tacy ludzie sa potem skutecznymi
                    >politykami.
                    i masz racje - tylko ze ta polska demokracja troche jeszcze mloda. na
                    doswiadczonych 1-szo ligowych (i w miare nieskazitelnych) politykow na
                    skale europejska trzeba poczekac do momentu az zanikna duze roznice miedzy
                    polska a krajami zachodnioeuropejskimi ... a poki co wybierac z obecnego
                    rezerwuaru tego kandydata, ktory najmniej przeszkadza w rozwoju gospodarczym
                    naszego kraju ;-)

PS
                    >Schroeder - premier ktoregos z Landow (nie pamietam ktorego)
                    Niedersachsen, tam gdzie buduja volkswagena i teraz rzadzi Wulff (CDU)
      • marek10004 Re: do Golcona 28.09.05, 18:31
        Nic z tego towarzyszu. Prezydentem zostanie L. Kaczynski, pomimo Twojej
        komunistycznej propagandy. Nie bedzie rowniez w Polsce zadnych obozow pracy,
        chociaz niektorym by sie to bardzo przydalo, po 50-latach zycia na koszt
        spoleczenstwa.
        Mozecie sie proletariusze laczyc ile chcecie, ale "boj to bedzie wasz naprawde
        ostatni".
    • waldy50 Re: Tusk proponuje spotkanie w czwartek 28.09.05, 18:09
      Smieszne jest jak to łatwo jest krytykować będąc z boku ,ale jak trzeba samemu
      się wykazać i pokazać co ja potrawię, to znowu małego "kaczora" obleciało
      tchórzostwo i proponuje na premiera brzydkie kaczątko. I to jest ta nasza cała
      polityka.Amen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka