Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński wysłał proboszczom list

• max421 list kaczynskiego czesc2 01.10.05, 16:52
      ...trzeba bylo interwencji ojca swietego aby odwiesc Glempa od jego zamiarow.
      nie po raz pierwszy odnosze wrazenie ,ze przedstawiciele Kosciola nie rozumieja
      woli swego kosciola! CHce przypomniec ojcom pralatom i biskupom ze, zyjemy w
      panstwie bezprawia, korupcji,panstwie gdzie do rangi cnoty politycznej
      podniesiono klamstwo , oszustwo, matactwo, kradziez, korupcje.Chce przypomniec
      przedstawicielom kosciola ,ze OBOWIAZKIEM kosciola i jego przedstawicieli ( jak
      ojciec swiety jan p.2 nauczal)jest PRZECIWSTAWIENIE sie tej formie ZLA.W
      kontekscie walki politycznej jest to wsparcie ludzi i politykow, ktorzy w CZYNNY
    • an52 mam dosyć !!!!!!!!!!! 01.10.05, 16:57
      Dosyć mam pyskówek partii które maja stworzyć rząd. Zachowują się jak wrogowie. Będę głosowała na panią Bochniarz - jedyna kompetentna kandydatka, nie prowadzi kampanii opluwając innych.
    • smok5 Co w tym złego? 01.10.05, 17:04
      Żyjemy w wolnym kraju i każdy może sobie słac list do kogo chce. Nie rozumiem
      tej plugawego szmatławca wybiórczego o co bije pianę. I jeszcze daje to na
      pierwszą stronę. Swoją drogą zawsze znajdzie się taki pieronek co to się
      oburza. Informuję michniksa i jego bandę lewica PeDolska zdechła - spróbujcie
      za cztery lata sięwskrzesić - o ile będziecie mieli za co :).
      • ewka.b Re: Co w tym złego? 01.10.05, 17:13
        To w tym złego:
        "Rzeczpospolita Polska i Stolica Apostolska potwierdzają, że Państwo i Kościół
        katolicki są - każde w swej dziedzinie - niezależne i autonomiczne oraz
        zobowiązują się do pełnego poszanowania tej zasady we wzajemnych stosunkach i
        we współdziałaniu dla rozwoju człowieka i dobra wspólnego."

Artykuł 1 Konkordatu

Pozdrawiam
        • 123i321 tak trzeba, brawo Lechu 01.10.05, 17:19
          • sclavus Re: tak trzeba, brawo Lechu 01.10.05, 17:25
            Tylko za co i po co???
        • sclavus Re: Co w tym złego? 01.10.05, 17:23
          ewka.b napisała:

> To w tym złego:
          > "Rzeczpospolita Polska i Stolica Apostolska potwierdzają, że Państwo i
          Kościół
          > katolicki są - każde w swej dziedzinie - niezależne i autonomiczne oraz
          > zobowiązują się do pełnego poszanowania tej zasady we wzajemnych stosunkach i
          > we współdziałaniu dla rozwoju człowieka i dobra wspólnego."
          >
          > Artykuł 1 Konkordatu
          >
          > Pozdrawiam

Naiwna jesteś... Czy kościół kiedykolwiek cokolwiek w pełni szanował??????
          A Kaczory????????
          • ewka.b Re: Co w tym złego? 01.10.05, 17:41
            Chyba piszemy o tym samym... ;) Jeżeli z Kaczorów tacy konstytucjonaliści,to
            niech się trzymają prawa.Kaczki są dwie,im powinno byc łatwiej aniżeli
            upilnować kilkanaście tysięcy księży. Choć powiem Ci, że w tym roku jakoś nie
            słyszałam wyborczego kazania.Przynajmniej narazie
      • sclavus Re: Co w tym złego? 01.10.05, 17:21
        smok5 napisał:

> Żyjemy w wolnym kraju i każdy może sobie słac list do kogo chce. Nie rozumiem
        > tej plugawego szmatławca wybiórczego o co bije pianę. I jeszcze daje to na
        > pierwszą stronę. Swoją drogą zawsze znajdzie się taki pieronek co to się
        > oburza. Informuję michniksa i jego bandę lewica PeDolska zdechła - spróbujcie
        > za cztery lata sięwskrzesić - o ile będziecie mieli za co :).

Jedno wskrzeszeni już ci było... wystarczy...
        A w Polsce, modne są reinkarnacje...
        AWS zdechło - mamy POPiS... doskonały zresztą...
        Nie tocz jednak piany - nie warto - za parę tygodni nastąpi nowa reinkarnacja a
        wraz z nią nowe wybory...
        • smok5 Wy naprawdę żyjecie w innym świecie. 01.10.05, 18:22
          Wybory za kilka tygodni hahaha. Człowieku z mózgiem michnika przyjrzyj się
          dobrze podziałowi mandatów i pomyśl. PIS jest w stanie samodzielnie rządzić
          długo i szczęśliwie. Nieważne z PO czy bez. Wy jesteście jakimiś fanatykami w
          tej swojej nienawiści do kościoła. To chyba nienawiść ubeckiego pomiotu za
          pomoc kościoła w uzyskaniu niepodległości.
          • smok5 Uważaj bo pękniesz z oburzenia. 01.10.05, 18:27
            Was lewacy naprawdę pogięło. Nie macie innych problemów. Naprzykład jak pomóc
            Janikowi. Biedaczysko na lodzie.
      • 1europejczyk Po pierwsze kandydat na prezydenta to nie kazdy 01.10.05, 18:33
        Po drugie proboszcz parafi w Polsce, to duzo wiecej niz kazdy.
        Po trzecie mamy panstwo swieckie i mieszanie polskiej chierarchi kosciola
        katolickiego do kampani w demokratycznych wyborach jest sprzeczne obowiazujaca
        Konstytucja Rzeczypospolitej.
        I szczesliwie, nauczona doswiadczeniem wsparta madra rada biskupow takich jak
        Pieronek, nie miesza sie w agitacje wyborcza.
        List Kaczynskich do proboszczy jest SKANDALEM bo narusza obowiazujaca
        Konstytucje Rzeczypospolitej.
        Swiadczy o arogancji, glupocie i niekompetencji Kaczynskich.
        Swiadczy o oportunistycznym traktowaniu wyborow, znaczy o szukaniu glosow
        wszedzie tam gdzie jest jakakolwiek szansa by je zdobyc niezaleznie od poparcia
        dla programu wyborczego PiS i obowiazujacego w Polsce prawa.
        Przeciez nikt na ambonach nie bedzie dyskutowal programow wyborczych!
        Mego glosu miec na pewno nie beda!
    • max421 list kaczynskigo czesc3 01.10.05, 17:15
      ...chca przeciwstawic sie temu zlu!W mojej opini pan Kaczynski,wypelnia i
      reprezentuje to zapotrzebowanie na uczciwego reprezentanta woli narodu.A moze
      przedstawiciele kosciola w jasny i otwarty sposob wypowiedza sie w tej kwesti!
      taka jest moja wola ,mojej rodziny i moich przyjaciol, gdzie "lezy" serce,
      rozum i wola biskupow Polskich? tego oczekujemy jako wierni i obywatele.
      maxymilian praktykujacy katolik.
      • ewka.b Re: list kaczynskigo czesc3 01.10.05, 17:38
        Wypowiadaj się za siebie jako wierny.Ja jako wierząca odrzucam podwójna
        moralnośc Kaczorów.
      • 1europejczyk Nie istnieje taka kategoria: wierni i obywatele 01.10.05, 17:55
        Panstwo jest swieckie, jest demokratyczna republika i mieszanie chierarchi
        kosciola katolickiego do demokratycznych wyborow jest sprzeczne z Konstytucja
        Rzeczpospolitej.
        Twoja "wola" jest wiec sprzeczna z Konstytucja Rzeczpospolitej.
        Wyrazana na publicznym forum dowodzi o arogancji!
        Szczesliwie, nauczona bledami przeszlosci, chierarchia polskiego kosciola
        katolickiego ("wola Biskupow polskich") zachowuje godna podziwu
        wstrzemiezliwosc pomimo roznych prob nacisku podobnych do tego wyrazanego w
        Twoim poscie.
        Musi, ze nie dorosles do wlasnych wyborow skoro masz potrzebe "podpierania" sie
        wola przedstawicieli kosciola!

• 1europejczyk Jeszcze jede przyklad nawolywan 01.10.05, 18:10
        do antykonstytucyjnych dzialan polskiej chierarchi kosciola katolickiego.
        Szczesliwie dla siebie i dla Polakow, nauczona bledami przeszlosci, zachowuje
        godna podziwu cisze w przedwyborczych zmaganiach parti i kandydatow.
        Twoje domaganie sie antykonstytucyjnych dzialan polskiej chierarchi kosciola
        katolickiego swiadcza albo o niedojrzlosci politycznej albo o arogancji!
        Dla Panstwa Polskiego nie ma takiej kategori jak wierni i obywatele.
        Sa tylko i wylacznie obywatele.
        Cala reszta jest tylko i wylacznie Twoja sprawa.

• ukos List pasterski Kaczora 01.10.05, 17:15
      Czy ktoś wyświęcił Kaczora na biskupa? Rydzyk przecież nie ma jeszcze takiej
      władzy, żeby nakładać ręce.
      • hefajstos-q Spieprzaj dziadu! 01.10.05, 17:24
        Jest w mowie polskiej adekwatne określenie postawy Kaczyńskiego. Odwołuje się
        ono do lizania pewnej części ciała. Nie przeszło przez cenzurę. Mój wybór jest
        słuszny-nie byłem świadomie głosować i nie pójdę, bo nie ma na kogo. Kaczyński
        dla prezydentury Kościół sprzedał by diabłu. Dobrze, że są tacy biskupi jak
        Pieronek. Pzdr.
        • taziuta Re: Spieprzaj dziadu! 01.10.05, 17:36
          A Borowski? Dla równowagi? Albo dla jego zalet? :-)

hefajstos-q napisał:

> Jest w mowie polskiej adekwatne określenie postawy Kaczyńskiego. Odwołuje się
          > ono do lizania pewnej części ciała. Nie przeszło przez cenzurę. Mój wybór
          jest
          > słuszny-nie byłem świadomie głosować i nie pójdę, bo nie ma na kogo.
          Kaczyński
          > dla prezydentury Kościół sprzedał by diabłu. Dobrze, że są tacy biskupi jak
          > Pieronek. Pzdr.
          • zdechlywilczur "SPIEPRZAJ DZIADU" na koszulki i naklejki!!! 01.10.05, 20:09
            Mam nadzieję, że w razie (nie daj Boże) zwycięstwa Kaczora wszyscy normalni
            Polacy oflagują się tym hasłem.
            Ja już szukam producenta koszulek i naklejek - "Spieprzaj Dziadu"
            • bio.mum Re: "SPIEPRZAJ DZIADU" na koszulki i naklejki!!! 01.10.05, 20:59
              zdechlywilczur napisał:

> Mam nadzieję, że w razie (nie daj Boże) zwycięstwa Kaczora wszyscy normalni
              > Polacy oflagują się tym hasłem.
              > Ja już szukam producenta koszulek i naklejek - "Spieprzaj Dziadu"

Jak to jest, ze nadmuchana Kaczka ma poparcie rzedu 30%, a ja nie znam nikogo
              kto by chcial na nia glosowac? Przeprowadzilam badania na probie 50 osob.
              Wszyscy biernie badz czynnie (w miare swoich mozliwosci) probuja odeprzec
              nadciagajacy Kaczyzm...Przeciez Kaczka cz Tyminski to taki sam wstyd dla Polski
              na arenie miedzynarodowej...O co tu chodzi?
              • historyk_real "SPIEPRZAJ DZIADU NA KASZUBY !!!" na koszulki !!! 02.10.05, 10:17
                A DO TEGO
                WZSTRASZONY I BEŁKOTLIWY TUSIEK
                JAK DZIAD SPIEPSZAJĄCY
                GDZIE PIEPRZ ROŚNIE :)
                • zabanowana.mysz.biala "SPIEPRZAJ, DZIADU ! - z Warszawy i z Polski!" 02.10.05, 10:59

• hefajstos-q Re: Spieprzaj dziadu! 01.10.05, 20:17
            Do taziuta. Być może Borowski byłby lepszy, ale ja nie popieram całej obecnej
            polityki, która nie może przynieść poprawy dla Polski."Po owocach poznacie
            ich". Wybrany kierunek polityki, tj. ekonomii poddańczej ślepemu zyskowi
            pokazał dosadnie, że może być tylko gorzej. Obecnie wszyscy od prawicy do
            lewicy w sprawach gospodarki wyznają nową jedynie słuszną ideologię. Brak
            patrzenia nowatorskiego, samodzielnego, wszyscy posłusznie włażą we wskazane
            koleiny, chociaż dla trzeźwych widać, że to droga do nikąd. Zaprzestałem
            popierać mniejsze zło, jeżeli nie mogę wybrać czegoś dobrego. Nie chcę wchodzić
            w kunktatorskie gierki, bo nie chcę popierać złego kierunku. Pzdr.
    • 123i321 Madry Kaczynski, tak trzymac:)! 01.10.05, 17:18
      • sclavus Re: Madry Kaczynski, tak trzymac:)! 01.10.05, 17:25
        Tylko za co???
        • taziuta Kaczka jest śliska, nie utrzymasz :-) 01.10.05, 17:32
          Witam! I na kogo teraz zamierzasz głosować?

sclavus napisał:

Re: Madry Kaczynski, tak trzymac:)!
          > Tylko za co???
    • rosolina L. Kaczyński 01.10.05, 17:25
      To ten pan ma raczej głosy cieszyńskich ewangelików "z głowy" (to, proszę Pana,
      też są, wbrew pewnym naiwnym stereotypom, Polacy).
    • legrange A to cwaniucha! ! ! 01.10.05, 17:28
      Strzeżcie się kaczora! ! ! Anioł Stróż ! ! !
      • zyks Miller taki zdolny,a na to jednak nie wpadł...:) A 01.10.05, 17:51
        Tuskowi to kudy do tych dwóch orłów...
      • gargamel.z.rm WSZYSTKICH METOD SIE CHWYTAJ GDY CI SPIESZNO DO 01.10.05, 22:50
        KORYTA
        MALY LESIO SPRYTNA GLOWA
        NIECH SIE DONALD PRZED NIA CHOWA
        NAJPERW KURSKI POTEM KLECHY
        DZIALAJA DLA KACZEJ UCIECHY
    • katolik_polski1 NIEJAKI SCLAVUS SIEJE NIENAWISC-TO HOMOAKTYWISTA 01.10.05, 17:33
      Musze tutaj powiedziec zdecydowane NIE homoseksualizmowi !
      Ten czlowiek nie moze przezyc,ze Prezydent Kaczynski zabronil
      "parady obrzydliwosci"!
      Rozpetal teraz desperat swoja prywatna wojne !
      Ta paranoja wczesniej czy pozniej zaprowadzi go do Tworek !
      • taziuta To kryptoreklama, tak nie wolno :-) 01.10.05, 17:39
        katolik_polski1 napisał:

> Musze tutaj powiedziec zdecydowane NIE homoseksualizmowi !
        > Ten czlowiek nie moze przezyc,ze Prezydent Kaczynski zabronil
        > "parady obrzydliwosci"!
        > Rozpetal teraz desperat swoja prywatna wojne !
        > Ta paranoja wczesniej czy pozniej zaprowadzi go do Tworek !
      • chateau Re: NIEJAKI SCLAVUS SIEJE NIENAWISC-TO HOMOAKTYWI 01.10.05, 17:46
        Skoro aktywny to się pilnuj! I mydła nie zgub.
        • katolik_polski1 Re: NIEJAKI SCLAVUS SIEJE NIENAWISC-TO HOMOAKTYWI 01.10.05, 17:53
          chateau napisał:

> Skoro aktywny to się pilnuj! I mydła nie zgub.
          +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Mydla ?
          Chlopie jak go czytam to do lazienki boje sie wyjsc !
    • jollyroger3 Nie dziel Polaków... 01.10.05, 17:35
      Dlaczego urągasz cieszyńskim ewangelikom? Uważasz że oni nic nie widzą i nie słyszą?
      I nie wyciągają wniosków ? Na ich miejscu byłbym obrażony..
    • careoni TANIOCHA, WIOCHA, PŁYTKOŚĆ i.... 01.10.05, 17:59
      .... sku..syństwo tych gości z PiS mnie po prostu przeraża. Bracia Kaczyńscy
      jeszcze nic dobrego nie zrobili a już się guwnem ubrudzili! Jeśli kogoś
      obraziłem to przepraszam ale jak czytam o takiej amatorszczyźnie politycznej to
      po prostu nie wytrzymuję. mam nadzieję, że ten mały gostek nie będzie moim
      prezydentem! POOOOORAAAAŻŻŻŻKAAAAA!!!!
      • jollyroger3 Re: TANIOCHA, WIOCHA, PŁYTKOŚĆ i.... 01.10.05, 18:13
        A ja będę głosować na L.Kaczyńskiego chociażby ze względu na konsekwentne i skuteczne działania każdego z nich i przekonany jestem że sprawa wyborów
        rozstrzygnie się w jednej turze ...a ci co mają powody bać się Kaczyńskich
        niech się boją...
    • krzysztof3 Jako podatnik nie życzę sobie marnowania moich 01.10.05, 18:01
      pieniędzy na pocztowy spam PiSuaru ani jakiejkolwiek innej politycznej bandy
    • nabukko Czy kaśka katarynka, baśka szczekaczka....... 01.10.05, 18:10
      itp. "autorytety moralne" pisuaru już bulgotały na ten temat? Chyma powinny
      wykorzystać okazję i wejść kaczce bez mydła tam gdzie kaczka nosi jaja (kacze a
      nie samcze).
    • fromwindsor Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 01.10.05, 18:44
      W kraju szczyczacym sie ponad 90% katolikow, list do proboszczow parafii
      katolickich napisany przez kandydata na prezydenta z partii o korzeniach
      prawicowych jest naturalnym krokiem kontaktow z elektoratem.
      Jednoczesnie jest dowodem uznania roli tychze proboszczow w ksztaltowaniu
      pogladow wyborcow.
      Gdyby inni liczacy sie obecnie w przedwyborczych sondazach kandydaci byli tak
      blisko swymi ideami z zyciem i naukami wiary katolickiej jak Kaczynscy, to z
      pewnoscia taki list by napisali - ale nie sa, stad wiec tez taka a nie inna z
      ich strony reakcja.
      Przeciwnicy Kaczynskiego tak glosni na tym forum, to polityczne sieroty
      po "wszechuczciwym" Cimoszewiczu. Styl ich wypowiedzi typowy dla komuszych
      lewusow, ktorym nigdy wiara katolicka nie jawila sie jako sila budujaca Polske,
      lecz jako urojona przez nich sila niszczaca ich parszywe zamysly.
      Dewiaci, probujacy narzucic swoj styl kanonow publicznego zachowywania sie tez
      nie lubia Kaczynskiego z racji jego decyzji niweczacych ich nadzieje na
      przemianowanie Warszawy w srodkowoeuropejska Sodome i nie sadze azeby Kaczynski
      zbytnio sie tym przejmowal, tak jak i zdecydowana wiekszosc elektoratu.
      Mniejszosc, nie wazne jak glosna i zorganizowana musi uszanowac wole wiekszosci
      i takie sa zasady demokracji. Dla nich oczywiscie to nie wystarczy, siegaja
      wiec do socjotechnik z podrecznikow trockistow.
      • wet3 Re: Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 01.10.05, 18:56
        Do listu do proboszczow Kaczynski powinien dolaczyc jeszcze wyjasnienie
        dlaczego nakazal przerwac ekshumacje w Jedwabnem!
        • ormoczuwa Re: Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 01.10.05, 20:43
          wet3 napisał:

> Do listu do proboszczow Kaczynski powinien dolaczyc jeszcze wyjasnienie
          > dlaczego nakazal przerwac ekshumacje w Jedwabnem!

===========================

O, właśnie !
      • 1europejczyk Re: Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 01.10.05, 19:10
        "W kraju szczyczacym sie ponad 90% katolikow," pusty argument. W kraju
        znajdujacym sie na 67 miejscu w rankingu korupcji za Ghana i Komumbia,
        w kraju w ktorym wszysc z ksiezmi wlacznie KRADNA, w kraju w ktorym
        przestepczosc jest nieporownywalna z krajami swieckim Twoje 90 % powinny
        bardziej zawstydzac wiernych kosciola katolickiego niz byc powodem do chluby i
        argumentem w dyskusji
        Biorac pod uwage historie Polski duma z osiagniec wiekszosci skonczyla sie
        rozbiorami Polski.
        Co do idealow to sam sie domagales:

Powstanie listopadowe:
        Papiez Grzegorz XVI (1831-1846), w pierwszej encyklice wydanej dnia 9 czerwca
        1832 r., a skierowanej do duchowienstwa polskiego, papiez Grzegorz XVI nazwal
        powstancow polskich oszustami i warcholami i takie dal polecenie ksiezom w
        Polsce: "Slyszelismy, ze nieszczescia okropne, jakie nawiedzily wasze krolestwo,
        nie maja wlasciwie innego zrodla niz machinacje kilku kretaczy i oszustow,
        ktorzy pod plaszczykiem religii podniesli glowe przeciwko uswieconej prawem
        potedze wladcow. Uwazajcie, aby ci ludzie przewrotni nie zajmowali sie
        propaganda doktryn blednych i dogmatow falszywych oraz nie naduzywali
        latwowiernosci ubogich duchem do obalania ustroju spolecznego. Nalezy wiec
        przeciwko tym warcholom i wywrotowcom wysuwac zasade, ze „kto powstaje przeciwko
        wladzy, ten powstaje przeciwko rozporzadzeniom bozym". A gdy tak czynic
        bedziecie, mozecie byc pewni, ze najpotezniejszy imperator (rosyjski) okaze sie
        w stosunku do was pelnym laski i wyslucha zyczliwie potrzeb religii katolickiej,
        ktora wyznaje krolestwo."

Powstanie styczniowe:
        Papiez Pius IX (1846-1876) gdy w roku 1863 wybuchlo pod zaborem rosyjskim
        powstanie styczniowe Polakow w celu wydostania sie spod jarzma carskiego, papiez
        Pius IX rzucal klatwy na powstancow, na najlepszych synow Polski, a w liscie
        wystosowanym do cara Aleksandra II oswiadczyl, ze Kosciol katolicki uzyje swych
        wplywow, aby zadac cios polskim patriotom, buntujacym sie przeciw wladzy
        carskiej. W liscie do cara reczyl on slowem honoru namiestnika chrystusowego, ze
        poskromienie buntownikow sie uda i ze Polska znow bedzie wiernopoddancza, z
        chwila, gdy kler rzymski odzyska swoj dawny wplyw na wychowanie i kierownictwo
        narodem.

Podpisy na akcie zdrady narodowej - targowicy.
        Biskup inflancki Józef Kossakowski.
        Biskup wileński Ignacy Massalski.
        Biskup chełmski Wojciech Skarzewski.
        Naczelny kapelan targowicy biskup Michał Sierakowski.
        Prymas Polski Michał Poniatowski, brat króla
        • fromwindsor Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 01.10.05, 19:54
          Nadal podtrzymuje moj argument o celowosci takiego listu.
          Podzielam poglad co do stanu korupcji i wielkich zniszczen moralnych w
          spoleczenstwie i bardzo boleje nad tym ale tez trzeba jasno widziec czyja to
          jest zasluga. Bynajmniej nie Kosciola, gdyz od z gora polwiecza rzadzili w
          Polsce komunisci a ci byli na wskros antykoscielni. To sa fakty, tak jak i
          faktami sa przytoczone przez Ciebie cytaty i nazwiska oficjeli owczesnego
          Kosciola.
          Warto jednak,pamietajc oczywiscie o odleglych wydarzeniach, oderwac sie
          od "balkanskiego" postrzegania historii, bo to jedynie sluzy poglebianiu
          podzialow i wiedzie, jak w przypadku bylej Jugoslawii do tragedii.
          Nie sadze wiec azeby celem Kaczynskiego bylo dyskutowanie z niezyjacymi juz
          biskupami z okresow popowstaniowych. Spojrzmy na czasy nam terazniejsze i
          potrawmy zobaczyc piekno postawy wiekszosci hierarchow Kosciola katolickiego w
          Polsce, ze wymienie Sapieche, Wyszynskiego, Popieluszke i oczywista Jana Pawla
          II, bez ktorego zreszta jestem pewien, ze nie prowadzilibysmy tak otwartej
          dyskusji na forum internetowym. A z pewnoscia nie wybieralibysmy prezydenta
          Polski, bo nadal rzady sprawowaliby sekretarze z namaszczenia Moskwy. Wielu z
          tych potencjalnych, czy faktycznych wladcow "Polski Ludowej" jeszcze teraz
          aspiruje do miana liderow kraju, ktory tak mocno i z takimi tragicznymi
          skutkami doswiadczali. Internet nadal bylby reglamentowany, jak to jest w nadal
          komunistycznej Kubie, Vietnamie, czy Chinach.
          Tak wiec, pamietajac historie, nie tracmy z oczu terazniejszosci a przyszlosc
          bedzie lepsza.
        • oldyeboos Re: Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 02.10.05, 00:13
          Zapomniałeś że naród ich powiesił..w publicznych egzekucjach ...historyku..
      • ormoczuwa Re: Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 01.10.05, 20:42
        fromwindsor napisał:
        "...Mniejszosc, nie wazne jak glosna i zorganizowana musi uszanowac wole
        wiekszosci i takie sa zasady demokracji ...".
        ==============================

Te same zasady dają prawa wyrażania woli mniejszości !

(Starsze od Windsoru)
        • oldyeboos Re: Kaczynski prezydentem IV Rzeczpospolitej 02.10.05, 00:16
          No tak pewnie wiesz co znaczy"poszedł w ormo" tow."ormoczuwa" gratuloacje
    • and-j1 TO BĘDZIE FUNDAMENTALIZM JAK W ISLAMIE 01.10.05, 18:53
      • fromwindsor To bedzie uczciwosc po Polsku 01.10.05, 19:01
        a nie po kwasniewsko-cimoszewiczowsko-millerowsku z jaruzelsko moskiewskimi
        korzeniami.
        Nie ma powrotu do krypto-mafijno-komunistycznych ukladow dworu prezia i
        preziowej "krwawiace serce".
        To se ne vrati'
        • maaac Re: To bedzie uczciwosc po Polsku 01.10.05, 19:40
          > To se ne vrati'
          właśnie se wraca aż miło - Telegraf rulez!! ;P
        • ormoczuwa Re: To bedzie uczciwosc po Polsku 01.10.05, 20:45
          fromwindsor napisał:

> a nie po kwasniewsko-cimoszewiczowsko-millerowsku z jaruzelsko moskiewskimi
          > korzeniami.
          > Nie ma powrotu do krypto-mafijno-komunistycznych ukladow dworu prezia i
          > preziowej "krwawiace serce".
          > To se ne vrati'
          ================================

Przy pomocy kamyków maczanych w wodzie święconej.-
    • voytex KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do nieba. 01.10.05, 18:57
      Tusk wysyla listy do Synagog , Cerkiew oraz Meczetow i malutkich "kosciolkow"
      czerwono zabarwionych, obiecuje i obmacuje. TUSK nie jest polakiem , jego
      nazwisko brzmi z angielska :zab,kiel , wiec nie spodziewajcie sie troski ze
      strony "brytyjskiego " polskiego prezydenta....
      • chateau Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 01.10.05, 19:14
        Do satanistów też. A pies Tuska jest pedałem. A sam Tusk bratem Rudiego Pawelki.

• maaac Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 01.10.05, 19:36
          Nie !!! Tusk jest ufoludkiem który wylądował w polskiej strefie 51 czyli w
          Klewkach!!!
      • ukos [...] 01.10.05, 20:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • johnbralczyk Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 01.10.05, 21:12
        voytex napisał:

> Tusk wysyla listy do Synagog , Cerkiew oraz Meczetow i malutkich "kosciolkow"
        > czerwono zabarwionych, obiecuje i obmacuje. TUSK nie jest polakiem , jego
        > nazwisko brzmi z angielska :zab,kiel , wiec nie spodziewajcie sie troski ze
        > strony "brytyjskiego " polskiego prezydenta....

to nic nowego !
        Polaczki lubią masochizm !
        patrz król Walezy, obaj Sasi, Stanislaw August, kwasniewski itp. itd.

a propos pana Tuska:

Wypowiedź Donalda Tuska kandydata na prezydenta Polski
        w miesięczniku 'ZNAK' 1987r. (nr 11/12, str.190):

' .......Polskość to nienormalność ...
        ..................................................
        Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski,
        tej na ziemi, konkretnej, brudnej.
        Dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia,
        prowadzi krainę w mitu.
        Sama jest mitem.'
        • bio.mum Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 01.10.05, 21:17
          johnbralczyk napisał:

TUSK nie jest polakiem , jego nazwisko brzmi z angielska

A Twoje imie nie brzmi przypadkiem z angielska? I piszac Polaczki, kogo
          konkretnie masz na mysli? Wole zeby rzadzil mna wywazony w swoich opiniach
          Kaszub (chociaz bede na niego glosowac na zasadzie wyboru mniejszego zla) niz
          rozhisteryzowane chore na wladze dwie Kaczki. Litosci.
          • johnbralczyk Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 01.10.05, 21:35
            bio.mum napisała:

> johnbralczyk napisał:
            >
            > TUSK nie jest polakiem , jego nazwisko brzmi z angielska
            >
            > A Twoje imie nie brzmi przypadkiem z angielska? I piszac Polaczki, kogo
            > konkretnie masz na mysli? Wole zeby rzadzil mna wywazony w swoich opiniach
            > Kaszub (chociaz bede na niego glosowac na zasadzie wyboru mniejszego zla) niz
            > rozhisteryzowane chore na wladze dwie Kaczki. Litosci.
            >

przepraszam ale
            to nie ja napisałem, że
            -TUSK nie jest polakiem, bo jego nazwisko brzmi z angielska-

ja uważam, że nie jest Polakiem bo
            gardzi Polską i Polskością !
            czemu dał wyraz na łamach Znaku:

ps
            Wypowiedź Donalda Tuska kandydata na prezydenta Polski
            w miesięczniku -ZNAK- 1987r. (nr 11/12, str.190):

- .......Polskość to nienormalność ...
            ..................................................
            Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski,
            tej na ziemi, konkretnej, brudnej.
            Dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia,
            prowadzi krainę w mitu.
            Sama jest mitem.-

• bio.mum Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 01.10.05, 21:52
              johnbralczyk napisał:

przepraszam ale to nie ja napisałem, że-TUSK nie jest polakiem, bo jego
              nazwisko brzmi z angielska-ja uważam, że nie jest Polakiem bo
              > gardzi Polską i Polskością !

Kwestia interpretacji - Twoja jest bardzo naciagana. A Kaczynski gardzi za to
              prawie wszystkimi, dal tego wyraz mowiac do potencjalnego wyborcy - "Spieprzaj
              dziadu". Nie ty jeden masz wybiorcza pamiec. Ale to chyba cecha wyznawcow
              Kosciola Chrystusowego, chociaz nie chce nikogo urazic.

• jollyroger3 Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 02.10.05, 01:09
          Głupcze,wiesz że wtedy w Saksoni stacjonowały wojska Piotra I a ten cały August
          miał do powiedzenia tyle co Zyd w getci eobawiam się że wątpię i pojęcia nie masz
          że kacapy siedzą nam na głowie od conajmniej trzystu lat..poczytaj sobie N.Daviesa
          • historyk_real Re: KACZYNSKI WYSLAL LISTY DO PARAFII a Tusk do n 02.10.05, 10:12
            jollyroger3 napisał:

> Głupcze,wiesz że wtedy w Saksoni stacjonowały wojska Piotra I a ten cały August
            > miał do powiedzenia tyle co Zyd w getci eobawiam się że wątpię i pojęcia nie ma
            > sz
            > że kacapy siedzą nam na głowie od conajmniej trzystu lat..poczytaj sobie N.Davi
            > esa

ciemny ubecki osiołku
            wychowany na gie-wu i podręcznikach lenina !!!

poplątała ci się historia
            z twoimi chorymi snami :)

he he he he !!!
    • me-e PIERONEK... 01.10.05, 20:01
      ...ciagle na bolszewicko-liberalnym stanowisku...-)))
      • maaac Re: PIERONEK... 01.10.05, 20:02
        Bolszewikiem to jest kol. Kaczyński w tym układzie. Takim klerykało-
        bolszewikiem. Zwykły bolszewizm jest w łapach Leppera.
    • zdechlywilczur Duce! Duce! Duce! Duce! Spieprzaj Duce! 01.10.05, 20:27
      Polacy, błagam, opamietajcie się. Na cholerę nam Mussolinek???
      • johnbralczyk Duce! Duce! Duce! Duce! Spieprzaj Duce RRRR!!!! 01.10.05, 21:13
        Polacy, błagam, opamietajcie się. Na cholerę nam Tusskolinek???
    • manja Okaże się ilu mamy mądrych proboszczów 01.10.05, 20:32
      Wierzę że większość wyrzuci kaczą książezckę do kosza, bo to doprawdy żenujące.
      Za to Ojciec R. bezdie czytal w tym swoim radio co dziennie - do upojenia
    • jan62 Kaczyński wysłał list Proboszczom 01.10.05, 20:55
      B.Pieronek już dawno przeszedł na strone antyKOŚCIOLA"jak nie do Unii to gdzie?
      do Władywostoku?".Kaczyński broni K=O=Ś=C=I=O=Ł=A i P=O=L=S=K=I.Wstydćcie się
      zdrajcy KOŚCIOŁA C=H=R=Y=S=T=U=S=O=W=E=G=O.
      '
      • bio.mum Re: Kaczyński wysłał list Proboszczom 01.10.05, 21:05
        jan62 napisał:

> B.Pieronek już dawno przeszedł na strone antyKOŚCIOLA"jak nie do Unii to
        gdzie? do Władywostoku?".Kaczyński broni K=O=Ś=C=I=O=Ł=A i
        P=O=L=S=K=I.Wstydćcie się zdrajcy KOŚCIOŁA C=H=R=Y=S=T=U=S=O=W=E=G=O.

Czyli ja jako niewyznawczyni kosciola chrystusowego nie mam sie czego wstydzic?
        Moge sobie jeszcze troche pozwalczac nadmuchana kaczke dopoki jest to legalne?
        Ufff....Co za ulga.
    • henryk.log Uuuu!! "666"! niechciałbym wpaść w "łapy" tej(go) 01.10.05, 21:14
      forumowi..!!!
    • henryk.log A imię "JEGO" "johnbralczyk"..chyba!!..hehe.. 01.10.05, 21:18
      Wszelki Duch Pana Boga Chwali!!..gdyby coo:-)
    • paulina.99 Nieczysta gra teraz a potem to tylko plucie. 01.10.05, 21:37

Kto wierzy że Kaczyński wierzy?

k
    • ksiadz.robak W tym zyciorysie jest klucz 01.10.05, 23:52
      www.polonica.net/forumPolonica/viewtopic.php?t=44&sid=1ecd525351136f2b56b105a7de6577f4
    • wasylzly Zlamanie Konstytucji poprzez wlaczenie 02.10.05, 00:44
      Kosciola do walki politycznej, czyz urzad prezydenta mozna powierzyc temu panu? jeszcze Konstytucji nie zmienil, ale obecna zlamal, która mowi o wylaczeniu Kosciola z polityki panstwowej.
      Apel Kaczy<nskiego to otwarte wezwanie Kosciola i wiernych do jego kandydatury, chociaz sam grak w kaounistycznych filmach o czarnej magii ksiazycowej, przewracajaych w glowach malych dzieci wyobrazenie o stworzeniu swiata i w ogole. Ot zapomnial wol, jak cieleciem byl.

Typ wasylazlego:
      Tylko Henryka Bochniarz
      • jollyroger3 Re: Zlamanie Konstytucji poprzez wlaczenie 02.10.05, 00:56
        wasylzly napisał:

> Kosciola do walki politycznej, czyz urzad prezydenta mozna powierzyc temu panu?
        > jeszcze Konstytucji nie zmienil, ale obecna zlamal, która mowi o wylaczeniu Ko
        > sciola z polityki panstwowej.
        > Apel Kaczy<nskiego to otwarte wezwanie Kosciola i wiernych do jego kandydat
        > ury, chociaz sam grak w kaounistycznych filmach o czarnej magii ksiazycowej, pr
        > zewracajaych w glowach malych dzieci wyobrazenie o stworzeniu swiata i w ogole.
        Poruszaj ręką bo ci uszy stoją tępy kacapie..
        > Ot zapomnial wol, jak cieleciem byl.
        >
        > Typ wasylazlego:
        > Tylko Henryka Bochniarz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka