nielubiegazety2 04.10.05, 08:54 Ale Stasiński bredzi. Coś na kształ "gdy Giertych i Kalinowski zrezygnują PRAWDOPODOBNIE w II TURZE :)))))))))) Szkoda, że tego nie nagrywałem. Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jack20 Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 08:59 Po co? Masz oficjalna informacje: wiadomosci.onet.pl/1174098,,,,,,4528,itemspec.html Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 09:01 to praleczki z tzw. mediów publicznych ! Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Ale mi dokuczyłeś.Załamany jestem :)) okrutnie :P 04.10.05, 09:03 Tusk gwarancją bezpieczeństwa GTW WSI, Służb Specjalnych i tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Stasiński to różowa meduza ale oprócztego to 04.10.05, 10:31 Inteligetny, ale umiarkowanie(najprawdopodobniej serio potraktował porady o zbawiennym wpływie masturbacji na inteligencję u dojrzewajacych chłopców ) antydziennikarz , operujacy bogatym słownictwem (myślę, że włada kilkunastotysięcznym zbiorem wyrażen polskojęzycznym nie licząc obcojęzycznych) zakompleksiony na tle własnego ego, bezwzgledny i szorstki a nawet nieprzystępny dla podwładnych, pozbawiony poczucia humoru, pracowity i wierny jak pies, swojej pierwszej miłosci politycznej jaka była, Bezgranicznie Zarozumiała i Pyszna Unia. Nierozumną miłość do Unii Wolności przelał, nastepnie, na wszystkie znane sobie unie. To własnie wierność Unni, karze mu nieustannie krytykować , słusznie czy nie, wszystkich i wszystko , co ośmiela się mieć własne zdanie na temat sposobu organizowania życia Polaków, w ich własnym, Państwie. Mówiąc wprost, Stasiński Piotr i Jego koledzy i koleżanki ze środowiaka Agory, ANTYDZIENNIKARZE,obawiają się IV-tej RP tak jak diabeł obawia się świeconej wody. Dlaczego tak siędzieje? Na to pytanie zna odpowiedź nie tylko Adam Michnik. Znają ją także wszyscy MYŚLĄCY forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie ku pamieci 04.10.05, 10:57 rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050613/kraj/kraj_a_1.html 13.06.05 Teczki dzielą Jeżeli PiS nie opowie się za powszechnym dostępem do dokumentów SB, nie będzie naszym koalicjantem - zapowiada lider PO Jan Rokita Szef Klubu Platformy Obywatelskiej złożył taką deklarację wczoraj w Radiu Zet. Pretekstem była dyskusja, w jakim stopniu ujawniać zgromadzone w IPN esbeckie teczki dotyczące polityków. Prezydent Warszawy Lech Kaczyński (PiS) opowiedział się przeciwko powszechnemu dostępowi do teczek, bo byłaby to "zemsta dawnej bezpieki na opozycji". Argumentował, że w teczkach są niejednokrotnie informacje nieprawdziwe, sprokurowane przez funkcjonariuszy SB. Zaznaczył, iż jest zwolennikiem ujawnienia jedynie teczek kandydatów na prezydenta, ale powinno to być "absolutnym wyjątkiem". Kaczyńskiego poparli Józef Oleksy (SLD) i Jan Lityński (Partia Demokratyczna). Rokita bardzo gwałtownie zareagował na taki nieoczekiwany sojusz. - Nie będziemy razem rządzić, jeżeli PiS opowie się za tym, by życiorysy polityków ukryć i schować w otchłaniach Instytutu Pamięci Narodowej. Zmiana stanowiska PiS w tej sprawie jest bardzo złym sygnałem - oświadczył. - To jest szantaż, ale on nic nie da, bo PiS się nie przestraszy - odpowiedział zdenerwowany Kaczyński. I dodał, że są politycy, którzy nie boją się ujawnienia teczek, bo w latach 90. ich akta zostały "wyczyszczone" przez znajomych w delegaturach UOP. ------------------ PiS odrzuca rewanżyzm i rozmawia z SLD pi, PAP 03-10-2005, ostatnia aktualizacja 03-10-2005 14:59 Szef klubu PiS Ludwik Dorn spotkał się z liderem SLD Wojciechem Olejniczakiem, aby rozmawiać o współpracy w nowej kadencji parlamentu. Jeszcze w poniedziałek Dorn ma spotkać się z przedstawicielem Samoobrony. Na wtorkowe południe zaplanowano spotkanie Dorna z politykami PSL oraz LPR Dorn nie chciał powiedzieć jaka jest koncepcja PiS dotycząca składu prezydium Sejmu i ilu ma być wicemarszałków. Jak zaznaczył, najpierw chce o tym porozmawiać z przedstawicielami klubów. O liczbie wicemarszałków decyduje Sejm w drodze uchwały. Pytany, czy PiS zaproponuje Sojuszowi, aby wskazał kandydata na wicemarszałka, Dorn odparł: - PiS ma koncepcję daleko posuniętej partycypacji, odrzucamy zasadę rewanżyzmu. Uważamy, że w należy w sposób elastyczny umiejętny i racjonalny dowartościować mniejsze kluby i opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: ku pamieci 04.10.05, 11:11 Zostaw pierdoły i odpowiedz na pytanie jak to się dzieję ,że człowiek ,który sam nie chce byc Prezydentem, zostaje do tego przymuszany przez media? Dlaczego Michnikowi -Kwachowi tak zalezy na zdobyciu tej pozycji? Pomyśl nad odpowiedzią , tylko nie gadaj nic o jakiś prawidłowych relacjach pomiędzy rzadem a Prezydentem. Odpowiedz także na pytanie, czy zmiana taktyki popierania Tuska przez media ( juz nie ma takiej przewagi, czuje oddech kaczora na plecach, itp)ma na celu zwiększenie frekwencji wyborczej i w ten sposób "zagwarantowanie' Tuskowi zwyciestwa? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: ku pamieci 04.10.05, 11:23 homosovieticus napisał: > Zostaw pierdoły `program gospodarczy' pis to nie jest pie.. homosiu > i odpowiedz na pytanie jak to się dzieję ,że człowiek ,który > sam nie chce byc Prezydentem, zostaje do tego przymuszany przez media? > Dlaczego Michnikowi -Kwachowi tak zalezy na zdobyciu tej pozycji? o ile wiem to ani kwach ani michnik nie kandyduja na prezydenta a gazeta jeszcze nie tak dawno intensywnie krytykowala po > Pomyśl nad odpowiedzią , tylko nie gadaj nic o jakiś prawidłowych relacjach > pomiędzy rzadem a Prezydentem. mowiac krotko i tresciwie: to co pis zaprezentowalo po wyborach odebralo sporo z zaufania jakie w pewnym stopniu zywilem do tej partii. dlatego bardzo chcialbym by ta partia miala mniej wladzy nie po. po prostu im nie ufam. proste? > Odpowiedz także na pytanie, czy zmiana taktyki popierania Tuska przez media ( > juz nie ma takiej przewagi, czuje oddech kaczora na plecach, itp)ma na celu > zwiększenie frekwencji wyborczej i w ten sposób "zagwarantowanie' Tuskowi > zwyciestwa? nie zamierzam sie uprawiac szamanstw intelektualnego tego rodzaju. populizm kaczynskiego i akcja propagandowa radia maryja przysparza mu glosow. tusk najwyrazniej nie przewidzial ze pis zaatakuje go jak wroga i przebije leppera w obietnicach i ma opory by odpowiedziec tak samo. wyglada troche bezradnie co odbiera mu glosy wyborcow Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: ku pamieci 04.10.05, 11:43 dziekuję za wyczerpującą odpowiedź.Dałeś z siebie wszystko ku mojemu zaskoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam urrrrra rokita!!! 04.10.05, 18:11 czekam kiedy ujawnia teczke posla PO Spiewaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 10:37 nielubiegazety2 napisał: > Ale Stasiński bredzi. Coś na kształ "gdy Giertych i Kalinowski zrezygnują > PRAWDOPODOBNIE w II TURZE :)))))))))) > Szkoda, że tego nie nagrywałem. Nic nie straciłeś. Nagranie będzie koło południa na stronie TOKu, tutaj: serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,63306.html > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!! Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. 04.10.05, 16:48 kataryna.kataryna napisała: Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. ------------------------------------------------ "Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty u Lisa 08.09.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 16:52 kataryna.kataryna napisała: > > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!! > > Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 17:02 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!! > > > > Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. > > > Ehh... Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek Miller nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu swój głos:) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 17:58 t1s napisał: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!! > !!! > > > > > > Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. > > > > > > Ehh... > > Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek Miller > > nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu swój > głos:) Przecież nie piszę, że nie ma racji. To jest dobry sposób na charakterystykę kandydata i można przecież, idąc tym tropem, rozszerzyć listę popierających Tuska: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29874275&a=29874275 Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 18:23 Gdyby to tak Miller, Paradowska, Kuczyński, Kwaśniewski byli prywatnmi tlko osobami a nie rzecznikami pewnych interesów i grup, to bym się nie bał prezydentury Tuska, bo to w sumie miły chłopak:) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 18:51 t1s napisał: > Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek Miller > > nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu swój > głos:) Chodziło mi oczywiście o to, że ten kto uważał Kwaśniewskiego za dobrego prezydenta będzie uważał Tuska za jego godnego następcę, a nie o to, że każdy komu podoba się Tusk to miłośnik Kwaśniewskiego. Różnica oczywista i tylko pozornie drobna ale widzę, że się nieprecyzyjnie wyraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 19:57 kataryna.kataryna napisała: > t1s napisał: > > > Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek > Miller > > > > nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu > > swój > > głos:) > > > > > Chodziło mi oczywiście o to, że ten kto uważał Kwaśniewskiego za dobrego > prezydenta będzie uważał Tuska za jego godnego następcę, a nie o to, że każdy > komu podoba się Tusk to miłośnik Kwaśniewskiego. Różnica oczywista i tylko > pozornie drobna ale widzę, że się nieprecyzyjnie wyraziłam. Precyzyjnie, precyzyjnie:) To raczej ja byłem nieprecyzyjny-masz tutaj rację i, choć tak napisałem, nie myślałem inaczej:) A napisałem tak dlatego, bo chciałem znać przyczynę tego ciężkiego westchnienia Pielęgniarza. Już znam-dziękuję GP:) Dodam tylko, że na Kaczora zagłosują miłośnicy Leppera. A gdyby była tak miła i poparła go część miłośników Kwacha, gwarantując wygraną, to ja też sobie westchnę. Tyle, że z ulgi po tych tygodniach emocji:) Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 20:08 > To raczej ja byłem nieprecyzyjny-masz tutaj rację i, choć tak napisałem "tak" czyli jak w pierwszym poście-"Kataryna oczywiście nie ma racji" Teraz precyzyjniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:10 t1s napisał: > Dodam tylko, że na Kaczora zagłosują miłośnicy Leppera. A gdyby była tak miła i > > poparła go część miłośników Kwacha, gwarantując wygraną, to ja też sobie > westchnę. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:23 I o którym agentura z iti "dramaty w jednym akcie" kręci:) Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:25 Keciła Morawska kreci i agenturaa On trwa i dowcipkuje jeszcze. Nietuzinkowy człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:32 Bo ta bezsilność, z koronnym argumentem przeciw, że "pieniądze w torebce plastikowej trzyma", całkiem zabawna. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:43 dla gargamela to powazny argument Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 20:17 nie > myślałem inaczej:) Nie myślałem inaczej niż, że masz rację:) Przepraszam, zupełnie nieskładne wyszło mi to zdanie-analfabetyzm wtórny:)-mam nadzieję, że już jest zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie cha cha cha 04.10.05, 10:53 coz. trudno winic tuska za to ze jest mniej populistyczny od kaczynskiego. choc oczywiscie mozna. po wyborach wylazlo z pis to co do tej pory siedzialo schowane pod korcem: tak dobrze nam znani zasluzeni dzialacze zchn i aws kochajacy narodowy socjalizm i centralne sterowanie gospodarka i duszami. styl zarzadzania rzadem z tylnego fotela. robienie oka do wyborcow sld i samoobrony. progrma ekonomiczny nawiazuyjacy - ba! - przebijajacy rozmach gierka i kwasniewskiego (3 mln nowych mieszkan w 8 lat). pojawiaja sie tez akcenty przypominajace slynne umacnianie lewej nogi (dorn o dowartosciowaniu opozycji ktora nie tak dawno chciano wieszac na latarniach). mysle ze obietnice kaczynskiego bardzo podobaja sie elektoratowi kwasniewskiego. zapewne doczekaja sie takiej samej realizacji. powtorze to co ewidentne: pis posuwa sie droga aws - tylko 2 razy szybciej. wcale mnie nie dziwi ze i stasinski to dostrzega Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: cha cha cha 04.10.05, 12:03 bush_w_wodzie napisał: >. powtorze to co ewidentne: pis > posuwa sie droga aws - tylko 2 razy szybciej. wcale mnie nie dziwi ze i > stasinski to dostrzega > > I podobnie, jak poprzednio AWS, pragnie UCHRONIC PiS przed klęska. Szkoda tylko, że z PiS-em będzie trudniej, ponieważ żadna unia, ani popierani goraco przez Michnika demokraci.pl, UCIEC z PiS-u nie mogą. Bushu, nadchodzi powoli jesień , nawet południa bywają chłodne , dbaj o mokre nogi! Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: cha cha cha 04.10.05, 12:09 homosovieticus napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > >. powtorze to co ewidentne: pis > > posuwa sie droga aws - tylko 2 razy szybciej. wcale mnie nie dziwi ze i > > stasinski to dostrzega > > > > > I podobnie, jak poprzednio AWS, pragnie UCHRONIC PiS przed klęska. nie wiem jak stasinski - ale ja pamietam ze za rzady aws zaplacilismy wszyscy. nie mowiac juz o stratach moralnych zwiazanych z wstydem ze sie ich popieralo i koniecznoscia ogladania pozniejszych rzadow sld > Szkoda tylko, że z PiS-em będzie trudniej, ponieważ żadna unia, ani popierani > goraco przez Michnika demokraci.pl, UCIEC z PiS-u nie mogą. a niechby ten pis wspolrzadzil. mnie to naprawde nie martwiloby pod warunkiem zeby te rzady byly dobre i rozwazne. niestety - to co widze w tym momencie to cynizm i populizm ktore bardzo zle wroza. > Bushu, nadchodzi powoli jesień , nawet południa bywają chłodne , dbaj o mokre > nogi! ze swojej strony zrewanzuje sie przestroga przed jedzeniem kazdego grzyba ktory sie zobaczy w pieknym jesiennym lesie Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: cha cha cha 04.10.05, 12:30 bush_w_wodzie napisał: > > a niechby ten pis wspolrzadzil. mnie to naprawde nie martwiloby pod warunkiem > zeby te rzady byly dobre i rozwazne. Kazdy myślacy i kochajacy Polskę człowiek tak mysli. niestety - to co widze w tym momencie to > cynizm i populizm ktore bardzo zle wroza. Nosisz "medialne okulary" a one, w bardzo powanym stopniu, zniekształcaja rzeczywistosc. Kup sobie "szkła zeissowskie." zagladaj także na prawicowe partale! > > > > Bushu, nadchodzi powoli jesień , nawet południa bywają chłodne , dbaj o m > okre > > nogi! > > > ze swojej strony zrewanzuje sie przestroga przed jedzeniem kazdego grzyba ktory > sie zobaczy w pieknym jesiennym lesie Marynatów i muchomorków nie trawie.Wiem to. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 12:35 W Faktach tvn powiadają natomiast, że obecnie buduje się ponad 300 tys. mieszkań rocznie, więc PiS żadnego specjalnego przyśpieszenia nie proponuje. W swój ogonek gryzą się przeciwnicy Kaczora:) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: cha cha cha 04.10.05, 17:03 Przyśpieszenie o około 75 tyś. rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 17:08 pro.filutek1 napisał: > Przyśpieszenie o około 75 tyś. rocznie. O, tego nie da się zrobić-ogłasza gw 75 tys to nic-twierdzi tvn Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 17:05 Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:) Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: cha cha cha 04.10.05, 17:29 t1s napisał: > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:) > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają? z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to jest albo fanfaronada albo cyniczne oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 17:58 bush_w_wodzie napisał: > t1s napisał: > > > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:) > > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają? > > z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to jest albo > fanfaronada albo cyniczne oszustwo Być może cyniczne oszustwo. A być może tylko nader optymistyczne założenia. A wreszcie być może to się uda. Nie wiem. Jednak co do intencji ponoć obiektywnych i ponoć Faktów wątpliwości już nie mam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: cha cha cha 04.10.05, 18:20 t1s napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > t1s napisał: > > > > > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:) > > > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają? > > > > z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to jest > albo > > fanfaronada albo cyniczne oszustwo > > Być może cyniczne oszustwo. A być może tylko nader optymistyczne założenia. optymizm przejawia sie zwlaszcza w osmioletniosci tego programu :))) > A wreszcie być może to się uda. Nie wiem. przy calym szacunku - rzucenie duza liczba wzieta z sufitu - bo a nuz sie uda - rzadko prowadzi do sukcesu. nie podano zadnych istotnych okolicznosci dla ktorych 3-4 krotnie mailaby wzrosnac ilosc budowanych mieszkan. nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze zeby to sfinansowac trzebaby gdzies znalezc dodatkowo okolo 30 mld zl rocznie (zakladajac budowe mieszkan 50-metrowych po dzisiejszych cenach). > Jednak co do intencji ponoć obiektywnych i ponoć Faktów wątpliwości > już nie mam niestety. nie mam pojecia jakie dane podali wiec trudno mi sie wypowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 18:37 > > bush_w_wodzie napisał: > > > > > t1s napisał: > > > > > > > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front > :) > > > > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają? > > > > > > z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to > jest > > albo > > > fanfaronada albo cyniczne oszustwo > > > > Być może cyniczne oszustwo. A być może tylko nader optymistyczne założeni > a. > > optymizm przejawia sie zwlaszcza w osmioletniosci tego programu :))) Trudno wymagać, by mieli w planach koniec a la Miller:) > > > A wreszcie być może to się uda. Nie wiem. > > przy calym szacunku - rzucenie duza liczba wzieta z sufitu - bo a nuz sie uda - > rzadko prowadzi do sukcesu. nie podano zadnych istotnych okolicznosci dla > ktorych 3-4 krotnie mailaby wzrosnac ilosc budowanych mieszkan. nie wiem czy > zdajesz sobie sprawe ze zeby to sfinansowac trzebaby gdzies znalezc dodatkowo > okolo 30 mld zl rocznie (zakladajac budowe mieszkan 50-metrowych po dzisiejszyc > h > cenach). W założenich:) jest pewnie spadek bezrobocia, większy wpływ do budżetu a mniejsze jego wydatki z tytułu pomocy społecznej. Lecz mimo wszystko-ile to będzie kosztować i czy da się sfinansować, o tym rzeczywiście pojęcia nie mam. > > > Jednak co do intencji ponoć obiektywnych i ponoć Faktów wątpliwości > > już nie mam niestety. > > nie mam pojecia jakie dane podali wiec trudno mi sie wypowiadac Za to o "Faktach" mam już pojęcie, bo na własne uszy słyszałem "ponad 300 tys." Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie ciekawe te fakty 04.10.05, 17:27 t1s napisał: > W Faktach tvn powiadają natomiast, że obecnie buduje się ponad 300 tys. > mieszkań rocznie, więc PiS żadnego specjalnego przyśpieszenia nie proponuje. > W swój ogonek gryzą się przeciwnicy Kaczora:) zaintrygowany sprawdzilem w zrodle niezwiazanym z biezaca polityka. wyszlo na to ze fakty sa podfalszowane: www.krn.pl/krajowy-rynek-nieruchomosci-artykuly/Mieszkania-oddane-do-uzytku-w-2004-roku-2_0_87.html Mniej mieszkań Łączna liczba mieszkań oddanych do użytkowania w przeciągu całego minionego roku wyniosła 108 060. Stanowi to nieco ponad 66 procent liczby mieszkań oddanych w analogicznym okresie roku wcześniejszego kiedy to oddano łącznie 162 686 mieszkań. W porównaniu z rokiem 2003 o 21,2 proc. spadła liczba oddanych mieszkań spółdzielczych (9420 mieszkań oddanych w 2004 roku, przy 11 957 – w roku wcześniejszym). Jeszcze większy spadek nastąpił w przypadku budownictwa indywidualnego – liczba tego typu mieszkań oddanych w roku ubiegłym stanowiła zaledwie 54,7 proc. liczby z roku 2003 (64 599 mieszkań w 2004 r., przy 118 034 w 2003 r.) Wzrost liczby mieszkań oddanych zanotowano jedynie w kategorii mieszkań przeznaczonych na sprzedaż lub wynajem (ich liczba wzrosła o 3 punkty procentowe w porównaniu z rokiem wcześniejszym i wyniosła 24 554 mieszkania) oraz w przypadku mieszkań zaliczanych przez analityków GUS do kategorii „pozostałych” (w tej kategorii są uwzględniane mieszkania zakładowe, komunalne oraz społeczne czynszowe) – ich liczba zwiększyła się w porównaniu z rokiem 2003 o 7,2 proc. (9487 mieszkań w 2004 i 8851 w roku wcześniejszym). Boom w 2003 roku Jak podkreślają analitycy Głównego Urzędu Statystycznego w komentarzu do opublikowanych wstępnych danych za rok 2004, „znaczne zmniejszenie efektów budownictwa mieszkaniowego”, notowane w roku 2004 w porównaniu z rokiem wcześniejszym, było spowodowane bardzo dużą liczbą mieszkań wykazanych jako oddane do użytku w roku 2003, a szczególnie w okresie od maja do początku lipca. Było to związane z zapowiadaną (a wprowadzoną 11 lipca 2003 roku) zmianą ustawy o prawie budowlanym. W związku z tą nowelizacją w okresie bezpośrednio ją poprzedzającym „wielu inwestorów dopełniło formalności prawnych związanych z zakończeniem robót”. Skalę tego zjawiska najlepiej obrazują zestawienia liczbowe. O ile średnia miesięczna liczba mieszkań (wyliczona na podstawie średniej arytmetycznej) przekazywanych do użytkowania oscyluje w granicach około 10 tys. (9 tys. w roku 2004, 13,5 tys. w roku 2003 i 8,1 tys. w roku 2002) to, dla przykładu, w maju 2003 roku oddano 10 524 lokale mieszkalne (w maju 2004 roku – 7041), czerwcu ’03 ich liczba wyniosła już 18 585 (6551 – w analogicznym okresie roku 2004), by osiągnąć pułap 43 492 mieszkań w lipcu 2003 (przy 7343 w lipcu ’04). W ciągu ostatnich lat O ile od roku 1993 liczba lokali przekazywanych do użytkowania nie przekraczała 100 tys. w skali roku (z wyraźnym spadkiem w połowie lat 90., kiedy wahała się w okolicach 65 tysięcy), to ostatnie lata przyniosły nadzieję na poprawę koniunktury w tym segmencie rynku. Począwszy od roku 2000 można było zauważyć wzrost liczby oddawanych mieszkań. W roku 2000 oddano łącznie 87 789 mieszkania. W roku następnym – więcej o blisko 20 tysięcy, łącznie 105 967. Rok 2002 był gorszy – 97 595 mieszkań, jednakże już rok później, czyli we wspomnianym wcześniej roku 2003 przekazano do użytkowania rekordową liczbę mieszkań (162 686). Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n + Stasiński, Wronski, Lizut, Weglarczyk, Debski 04.10.05, 17:21 moze by tak biale reklamowki z logo "gw", oto projekt: liceum.cimoszenko.info/wyborcza1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: + Stasiński, Wronski, Lizut, Weglarczyk, Debs 04.10.05, 17:57 odezwij sie do mnie na priv - pogadamy o reklamowkach :] Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam alez sobie nadredaktor nastepcow wychodowal :[ 04.10.05, 17:43 zenada... Odpowiedz Link Zgłoś