Dodaj do ulubionych

W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! :)))

04.10.05, 08:54
Ale Stasiński bredzi. Coś na kształ "gdy Giertych i Kalinowski zrezygnują
PRAWDOPODOBNIE w II TURZE :))))))))))
Szkoda, że tego nie nagrywałem.

Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • jack20 Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 08:59
      Po co? Masz oficjalna informacje:
      wiadomosci.onet.pl/1174098,,,,,,4528,itemspec.html
      • 9111951u Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 09:01
        to praleczki z tzw. mediów publicznych !
      • nielubiegazety2 Ale mi dokuczyłeś.Załamany jestem :)) okrutnie :P 04.10.05, 09:03
        Tusk gwarancją bezpieczeństwa GTW WSI, Służb Specjalnych i tyle na ten temat.
    • homosovieticus Stasiński to różowa meduza ale oprócztego to 04.10.05, 10:31
      Inteligetny, ale umiarkowanie(najprawdopodobniej serio potraktował porady o
      zbawiennym wpływie masturbacji na inteligencję u dojrzewajacych chłopców )
      antydziennikarz , operujacy bogatym słownictwem (myślę, że włada
      kilkunastotysięcznym zbiorem wyrażen polskojęzycznym nie licząc obcojęzycznych)
      zakompleksiony na tle własnego ego, bezwzgledny i szorstki a nawet
      nieprzystępny dla podwładnych, pozbawiony poczucia humoru, pracowity i wierny
      jak pies, swojej pierwszej miłosci politycznej jaka była, Bezgranicznie
      Zarozumiała i Pyszna Unia. Nierozumną miłość do Unii Wolności przelał,
      nastepnie, na wszystkie znane sobie unie.
      To własnie wierność Unni, karze mu nieustannie krytykować , słusznie czy nie,
      wszystkich i wszystko , co ośmiela się mieć własne zdanie na temat sposobu
      organizowania życia Polaków, w ich własnym, Państwie.
      Mówiąc wprost, Stasiński Piotr i Jego koledzy i koleżanki ze środowiaka Agory,
      ANTYDZIENNIKARZE,obawiają się IV-tej RP tak jak diabeł obawia się świeconej
      wody.
      Dlaczego tak siędzieje?
      Na to pytanie zna odpowiedź nie tylko Adam Michnik.
      Znają ją także wszyscy MYŚLĄCY forumowicze.
      • bush_w_wodzie ku pamieci 04.10.05, 10:57
        rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050613/kraj/kraj_a_1.html
        13.06.05

Teczki dzielą

Jeżeli PiS nie opowie się za powszechnym dostępem do dokumentów SB, nie będzie
        naszym koalicjantem - zapowiada lider PO Jan Rokita

Szef Klubu Platformy Obywatelskiej złożył taką deklarację wczoraj w Radiu Zet.
        Pretekstem była dyskusja, w jakim stopniu ujawniać zgromadzone w IPN esbeckie
        teczki dotyczące polityków. Prezydent Warszawy Lech Kaczyński (PiS)
        opowiedział się przeciwko powszechnemu dostępowi do teczek, bo byłaby to
        "zemsta dawnej bezpieki na opozycji".

Argumentował, że w teczkach są niejednokrotnie informacje nieprawdziwe,
        sprokurowane przez funkcjonariuszy SB. Zaznaczył, iż jest zwolennikiem
        ujawnienia jedynie teczek kandydatów na prezydenta, ale powinno to być
        "absolutnym wyjątkiem". Kaczyńskiego poparli Józef Oleksy (SLD) i Jan Lityński
        (Partia Demokratyczna).

Rokita bardzo gwałtownie zareagował na taki nieoczekiwany sojusz. - Nie
        będziemy razem rządzić, jeżeli PiS opowie się za tym, by życiorysy polityków
        ukryć i schować w otchłaniach Instytutu Pamięci Narodowej. Zmiana stanowiska
        PiS w tej sprawie jest bardzo złym sygnałem - oświadczył.

- To jest szantaż, ale on nic nie da, bo PiS się nie przestraszy -
        odpowiedział zdenerwowany Kaczyński. I dodał, że są politycy, którzy nie boją
        się ujawnienia teczek, bo w latach 90. ich akta zostały "wyczyszczone" przez
        znajomych w delegaturach UOP.

------------------

PiS odrzuca rewanżyzm i rozmawia z SLD
        pi, PAP 03-10-2005, ostatnia aktualizacja 03-10-2005 14:59

Szef klubu PiS Ludwik Dorn spotkał się z liderem SLD Wojciechem Olejniczakiem,
        aby rozmawiać o współpracy w nowej kadencji parlamentu. Jeszcze w poniedziałek
        Dorn ma spotkać się z przedstawicielem Samoobrony. Na wtorkowe południe
        zaplanowano spotkanie Dorna z politykami PSL oraz LPR

Dorn nie chciał powiedzieć jaka jest koncepcja PiS dotycząca składu prezydium
        Sejmu i ilu ma być wicemarszałków. Jak zaznaczył, najpierw chce o tym
        porozmawiać z przedstawicielami klubów. O liczbie wicemarszałków decyduje Sejm
        w drodze uchwały.

Pytany, czy PiS zaproponuje Sojuszowi, aby wskazał kandydata na wicemarszałka,
        Dorn odparł: - PiS ma koncepcję daleko posuniętej partycypacji, odrzucamy
        zasadę rewanżyzmu. Uważamy, że w należy w sposób elastyczny umiejętny i
        racjonalny dowartościować mniejsze kluby i opozycję.
        • homosovieticus Re: ku pamieci 04.10.05, 11:11
          Zostaw pierdoły i odpowiedz na pytanie jak to się dzieję ,że człowiek ,który
          sam nie chce byc Prezydentem, zostaje do tego przymuszany przez media?
          Dlaczego Michnikowi -Kwachowi tak zalezy na zdobyciu tej pozycji?
          Pomyśl nad odpowiedzią , tylko nie gadaj nic o jakiś prawidłowych relacjach
          pomiędzy rzadem a Prezydentem.
          Odpowiedz także na pytanie, czy zmiana taktyki popierania Tuska przez media (
          juz nie ma takiej przewagi, czuje oddech kaczora na plecach, itp)ma na celu
          zwiększenie frekwencji wyborczej i w ten sposób "zagwarantowanie' Tuskowi
          zwyciestwa?
          • bush_w_wodzie Re: ku pamieci 04.10.05, 11:23
            homosovieticus napisał:

> Zostaw pierdoły

`program gospodarczy' pis to nie jest pie.. homosiu

> i odpowiedz na pytanie jak to się dzieję ,że człowiek ,który
            > sam nie chce byc Prezydentem, zostaje do tego przymuszany przez media?
            > Dlaczego Michnikowi -Kwachowi tak zalezy na zdobyciu tej pozycji?

o ile wiem to ani kwach ani michnik nie kandyduja na prezydenta a gazeta jeszcze
            nie tak dawno intensywnie krytykowala po

> Pomyśl nad odpowiedzią , tylko nie gadaj nic o jakiś prawidłowych relacjach
            > pomiędzy rzadem a Prezydentem.

mowiac krotko i tresciwie: to co pis zaprezentowalo po wyborach odebralo sporo z
            zaufania jakie w pewnym stopniu zywilem do tej partii. dlatego bardzo chcialbym
            by ta partia miala mniej wladzy nie po. po prostu im nie ufam. proste?

> Odpowiedz także na pytanie, czy zmiana taktyki popierania Tuska przez media (
            > juz nie ma takiej przewagi, czuje oddech kaczora na plecach, itp)ma na celu
            > zwiększenie frekwencji wyborczej i w ten sposób "zagwarantowanie' Tuskowi
            > zwyciestwa?

nie zamierzam sie uprawiac szamanstw intelektualnego tego rodzaju.

populizm kaczynskiego i akcja propagandowa radia maryja przysparza mu glosow.
            tusk najwyrazniej nie przewidzial ze pis zaatakuje go jak wroga i przebije
            leppera w obietnicach i ma opory by odpowiedziec tak samo. wyglada troche
            bezradnie co odbiera mu glosy wyborcow
            • homosovieticus Re: ku pamieci 04.10.05, 11:43
              dziekuję za wyczerpującą odpowiedź.Dałeś z siebie wszystko ku mojemu
              zaskoczeniu.
        • ratatatam urrrrra rokita!!! 04.10.05, 18:11
          czekam kiedy ujawnia teczke posla PO Spiewaka!!!
    • kataryna.kataryna Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 10:37
      nielubiegazety2 napisał:

> Ale Stasiński bredzi. Coś na kształ "gdy Giertych i Kalinowski zrezygnują
      > PRAWDOPODOBNIE w II TURZE :))))))))))
      > Szkoda, że tego nie nagrywałem.

Nic nie straciłeś. Nagranie będzie koło południa na stronie TOKu, tutaj:

serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,63306.html

> Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!!

Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać.
      • pjuk Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać. 04.10.05, 16:48
        kataryna.kataryna napisała:
        Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać.
        ------------------------------------------------

"Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się
        także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty
        u Lisa 08.09.2005
      • goniacy.pielegniarz Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 16:52

> > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!!
        >
        > Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać.

Ehh...
        • t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 17:02
          goniacy.pielegniarz napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          >
          > > > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!!!!
          > >
          > > Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać.
          >
          >
          > Ehh...

Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek Miller
          nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu swój
          głos:)
          • goniacy.pielegniarz Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 17:58
            t1s napisał:

> goniacy.pielegniarz napisał:
            >
            > > kataryna.kataryna napisała:
            > >
            > >
            > > > > Tusk = Kuczyński, Stasiński, Paradowska gratulujemy !!!!!!!!!
            > !!!
            > > >
            > > > Miłośnikom Kwaśniewskiego Tusk musi się podobać.
            > >
            > >
            > > Ehh...
            >
            > Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek Miller
            >
            > nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu swój
            > głos:)

Przecież nie piszę, że nie ma racji. To jest dobry sposób na charakterystykę
            kandydata i można przecież, idąc tym tropem, rozszerzyć listę popierających Tuska:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29874275&a=29874275

• t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 18:23
              Gdyby to tak Miller, Paradowska, Kuczyński, Kwaśniewski byli prywatnmi tlko
              osobami a nie rzecznikami pewnych interesów i grup, to bym się nie bał
              prezydentury Tuska, bo to w sumie miły chłopak:)
          • kataryna.kataryna Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 18:51
            t1s napisał:

> Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek
            Miller
            >
            > nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu
            swój
            > głos:)

Chodziło mi oczywiście o to, że ten kto uważał Kwaśniewskiego za dobrego
            prezydenta będzie uważał Tuska za jego godnego następcę, a nie o to, że każdy
            komu podoba się Tusk to miłośnik Kwaśniewskiego. Różnica oczywista i tylko
            pozornie drobna ale widzę, że się nieprecyzyjnie wyraziłam.
            • t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 19:57

> t1s napisał:
              >
              > > Kataryna oczywiście nie ma racji, rzecież powszechnie wiadomo, że Leszek
              > Miller
              > >
              > > nie jest miłośnikiem Kwaśniewskiego. A Tusk mu się podoba i nawet odda mu
              >
              > swój
              > > głos:)
              >
              >
              >
              >
              > Chodziło mi oczywiście o to, że ten kto uważał Kwaśniewskiego za dobrego
              > prezydenta będzie uważał Tuska za jego godnego następcę, a nie o to, że każdy
              > komu podoba się Tusk to miłośnik Kwaśniewskiego. Różnica oczywista i tylko
              > pozornie drobna ale widzę, że się nieprecyzyjnie wyraziłam.

Precyzyjnie, precyzyjnie:)
              To raczej ja byłem nieprecyzyjny-masz tutaj rację i, choć tak napisałem, nie
              myślałem inaczej:)
              A napisałem tak dlatego, bo chciałem znać przyczynę tego ciężkiego westchnienia
              Pielęgniarza. Już znam-dziękuję GP:)
              Dodam tylko, że na Kaczora zagłosują miłośnicy Leppera. A gdyby była tak miła i
              poparła go część miłośników Kwacha, gwarantując wygraną, to ja też sobie
              westchnę. Tyle, że z ulgi po tych tygodniach emocji:)
              • t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 20:08
                > To raczej ja byłem nieprecyzyjny-masz tutaj rację i, choć tak napisałem

"tak" czyli jak w pierwszym poście-"Kataryna oczywiście nie ma racji"
                Teraz precyzyjniej:)
              • homosovieticus pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:10
                t1s napisał:

> Dodam tylko, że na Kaczora zagłosują miłośnicy Leppera. A gdyby była tak miła
                i
                >
                > poparła go część miłośników Kwacha, gwarantując wygraną, to ja też sobie
                > westchnę.
                • t1s Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:23
                  I o którym agentura z iti "dramaty w jednym akcie" kręci:)
                  • homosovieticus Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:25
                    Keciła Morawska kreci i agenturaa On trwa i dowcipkuje jeszcze.
                    Nietuzinkowy człowiek.
                    • t1s Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:32
                      Bo ta bezsilność, z koronnym argumentem przeciw, że "pieniądze w torebce
                      plastikowej trzyma", całkiem zabawna.
                      • homosovieticus Re: pewien redemtorysta i to wie :)) 04.10.05, 20:43
                        dla gargamela to powazny argument
              • t1s Re: W TOK-FM Wolontariat Tuska to.. Stasiński !!! 04.10.05, 20:17
                nie
                > myślałem inaczej:)

Nie myślałem inaczej niż, że masz rację:)
                Przepraszam, zupełnie nieskładne wyszło mi to zdanie-analfabetyzm wtórny:)-mam
                nadzieję, że już jest zrozumiałe.
    • bush_w_wodzie cha cha cha 04.10.05, 10:53
      coz. trudno winic tuska za to ze jest mniej populistyczny od kaczynskiego. choc
      oczywiscie mozna.

po wyborach wylazlo z pis to co do tej pory siedzialo schowane pod korcem: tak
      dobrze nam znani zasluzeni dzialacze zchn i aws kochajacy narodowy socjalizm i
      centralne sterowanie gospodarka i duszami. styl zarzadzania rzadem z tylnego
      fotela. robienie oka do wyborcow sld i samoobrony. progrma ekonomiczny
      nawiazuyjacy - ba! - przebijajacy rozmach gierka i kwasniewskiego (3 mln nowych
      mieszkan w 8 lat). pojawiaja sie tez akcenty przypominajace slynne umacnianie
      lewej nogi (dorn o dowartosciowaniu opozycji ktora nie tak dawno chciano wieszac
      na latarniach).

mysle ze obietnice kaczynskiego bardzo podobaja sie elektoratowi kwasniewskiego.
      zapewne doczekaja sie takiej samej realizacji. powtorze to co ewidentne: pis
      posuwa sie droga aws - tylko 2 razy szybciej. wcale mnie nie dziwi ze i
      stasinski to dostrzega

• homosovieticus Re: cha cha cha 04.10.05, 12:03
        bush_w_wodzie napisał:

>. powtorze to co ewidentne: pis
        > posuwa sie droga aws - tylko 2 razy szybciej. wcale mnie nie dziwi ze i
        > stasinski to dostrzega
        >
        >
        I podobnie, jak poprzednio AWS, pragnie UCHRONIC PiS przed klęska.
        Szkoda tylko, że z PiS-em będzie trudniej, ponieważ żadna unia, ani popierani
        goraco przez Michnika demokraci.pl, UCIEC z PiS-u nie mogą.
        Bushu, nadchodzi powoli jesień , nawet południa bywają chłodne , dbaj o mokre
        nogi!
        • bush_w_wodzie Re: cha cha cha 04.10.05, 12:09
          homosovieticus napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
          >
          > >. powtorze to co ewidentne: pis
          > > posuwa sie droga aws - tylko 2 razy szybciej. wcale mnie nie dziwi ze i
          > > stasinski to dostrzega
          > >
          > >
          > I podobnie, jak poprzednio AWS, pragnie UCHRONIC PiS przed klęska.

nie wiem jak stasinski - ale ja pamietam ze za rzady aws zaplacilismy wszyscy.
          nie mowiac juz o stratach moralnych zwiazanych z wstydem ze sie ich popieralo i
          koniecznoscia ogladania pozniejszych rzadow sld

> Szkoda tylko, że z PiS-em będzie trudniej, ponieważ żadna unia, ani popierani
          > goraco przez Michnika demokraci.pl, UCIEC z PiS-u nie mogą.

a niechby ten pis wspolrzadzil. mnie to naprawde nie martwiloby pod warunkiem
          zeby te rzady byly dobre i rozwazne. niestety - to co widze w tym momencie to
          cynizm i populizm ktore bardzo zle wroza.

> Bushu, nadchodzi powoli jesień , nawet południa bywają chłodne , dbaj o mokre
          > nogi!

ze swojej strony zrewanzuje sie przestroga przed jedzeniem kazdego grzyba ktory
          sie zobaczy w pieknym jesiennym lesie
          • homosovieticus Re: cha cha cha 04.10.05, 12:30
            bush_w_wodzie napisał:

>
            > a niechby ten pis wspolrzadzil. mnie to naprawde nie martwiloby pod warunkiem
            > zeby te rzady byly dobre i rozwazne.

Kazdy myślacy i kochajacy Polskę człowiek tak mysli.

niestety - to co widze w tym momencie to
            > cynizm i populizm ktore bardzo zle wroza.

Nosisz "medialne okulary" a one, w bardzo powanym stopniu, zniekształcaja
            rzeczywistosc. Kup sobie "szkła zeissowskie." zagladaj także na prawicowe
            partale!
            >
            >
            > > Bushu, nadchodzi powoli jesień , nawet południa bywają chłodne , dbaj o m
            > okre
            > > nogi!
            >
            >
            > ze swojej strony zrewanzuje sie przestroga przed jedzeniem kazdego grzyba
            ktory
            > sie zobaczy w pieknym jesiennym lesie

Marynatów i muchomorków nie trawie.Wiem to.
      • t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 12:35
        W Faktach tvn powiadają natomiast, że obecnie buduje się ponad 300 tys.
        mieszkań rocznie, więc PiS żadnego specjalnego przyśpieszenia nie proponuje.
        W swój ogonek gryzą się przeciwnicy Kaczora:)
        • pro.filutek1 Re: cha cha cha 04.10.05, 17:03
          Przyśpieszenie o około 75 tyś. rocznie.
          • t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 17:08
            pro.filutek1 napisał:

> Przyśpieszenie o około 75 tyś. rocznie.

O, tego nie da się zrobić-ogłasza gw
            75 tys to nic-twierdzi tvn
        • t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 17:05
          Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:)
          Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają?
          • bush_w_wodzie Re: cha cha cha 04.10.05, 17:29
            t1s napisał:

> Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:)
            > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają?

z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to jest albo
            fanfaronada albo cyniczne oszustwo
            • t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 17:58
              bush_w_wodzie napisał:

> t1s napisał:
              >
              > > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:)
              > > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają?
              >
              > z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to jest albo
              > fanfaronada albo cyniczne oszustwo

Być może cyniczne oszustwo. A być może tylko nader optymistyczne założenia. A
              wreszcie być może to się uda. Nie wiem.
              Jednak co do intencji ponoć obiektywnych i ponoć Faktów wątpliwości już nie mam
              niestety.
              • bush_w_wodzie Re: cha cha cha 04.10.05, 18:20
                t1s napisał:

> bush_w_wodzie napisał:
                >
                > > t1s napisał:
                > >
                > > > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front:)
                > > > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają?
                > >
                > > z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to jest
                > albo
                > > fanfaronada albo cyniczne oszustwo
                >
                > Być może cyniczne oszustwo. A być może tylko nader optymistyczne założenia.

optymizm przejawia sie zwlaszcza w osmioletniosci tego programu :)))

> A wreszcie być może to się uda. Nie wiem.

przy calym szacunku - rzucenie duza liczba wzieta z sufitu - bo a nuz sie uda -
                rzadko prowadzi do sukcesu. nie podano zadnych istotnych okolicznosci dla
                ktorych 3-4 krotnie mailaby wzrosnac ilosc budowanych mieszkan. nie wiem czy
                zdajesz sobie sprawe ze zeby to sfinansowac trzebaby gdzies znalezc dodatkowo
                okolo 30 mld zl rocznie (zakladajac budowe mieszkan 50-metrowych po dzisiejszych
                cenach).

> Jednak co do intencji ponoć obiektywnych i ponoć Faktów wątpliwości
                > już nie mam niestety.

nie mam pojecia jakie dane podali wiec trudno mi sie wypowiadac
                • t1s Re: cha cha cha 04.10.05, 18:37
                  > > bush_w_wodzie napisał:
                  > >
                  > > > t1s napisał:
                  > > >
                  > > > > Propagandyści z tvn i gw powinni uzgodnić jakiś wspólny front
                  > :)
                  > > > > Nie widzisz Bushu, że oni kija na Kaczora tylko szukają?
                  > > >
                  > > > z pewnoscia szukaja. ja nie szukam ale te 3 mln mieszkan w 8 lat to
                  > jest
                  > > albo
                  > > > fanfaronada albo cyniczne oszustwo
                  > >
                  > > Być może cyniczne oszustwo. A być może tylko nader optymistyczne założeni
                  > a.
                  >
                  > optymizm przejawia sie zwlaszcza w osmioletniosci tego programu :)))

Trudno wymagać, by mieli w planach koniec a la Miller:)

>
                  > > A wreszcie być może to się uda. Nie wiem.
                  >
                  > przy calym szacunku - rzucenie duza liczba wzieta z sufitu - bo a nuz sie
                  uda -
                  > rzadko prowadzi do sukcesu. nie podano zadnych istotnych okolicznosci dla
                  > ktorych 3-4 krotnie mailaby wzrosnac ilosc budowanych mieszkan. nie wiem czy
                  > zdajesz sobie sprawe ze zeby to sfinansowac trzebaby gdzies znalezc dodatkowo
                  > okolo 30 mld zl rocznie (zakladajac budowe mieszkan 50-metrowych po
                  dzisiejszyc
                  > h
                  > cenach).

W założenich:) jest pewnie spadek bezrobocia, większy wpływ do budżetu a
                  mniejsze jego wydatki z tytułu pomocy społecznej.
                  Lecz mimo wszystko-ile to będzie kosztować i czy da się sfinansować, o tym
                  rzeczywiście pojęcia nie mam.

>
                  > > Jednak co do intencji ponoć obiektywnych i ponoć Faktów wątpliwości
                  > > już nie mam niestety.
                  >
                  > nie mam pojecia jakie dane podali wiec trudno mi sie wypowiadac

Za to o "Faktach" mam już pojęcie, bo na własne uszy słyszałem "ponad 300 tys."
        • bush_w_wodzie ciekawe te fakty 04.10.05, 17:27
          t1s napisał:

> W Faktach tvn powiadają natomiast, że obecnie buduje się ponad 300 tys.
          > mieszkań rocznie, więc PiS żadnego specjalnego przyśpieszenia nie proponuje.
          > W swój ogonek gryzą się przeciwnicy Kaczora:)

zaintrygowany sprawdzilem w zrodle niezwiazanym z biezaca polityka. wyszlo na to
          ze fakty sa podfalszowane:

www.krn.pl/krajowy-rynek-nieruchomosci-artykuly/Mieszkania-oddane-do-uzytku-w-2004-roku-2_0_87.html

Mniej mieszkań

Łączna liczba mieszkań oddanych do użytkowania w przeciągu całego minionego roku
          wyniosła 108 060. Stanowi to nieco ponad 66 procent liczby mieszkań oddanych w
          analogicznym okresie roku wcześniejszego kiedy to oddano łącznie 162 686 mieszkań.

W porównaniu z rokiem 2003 o 21,2 proc. spadła liczba oddanych mieszkań
          spółdzielczych (9420 mieszkań oddanych w 2004 roku, przy 11 957 – w roku
          wcześniejszym). Jeszcze większy spadek nastąpił w przypadku budownictwa
          indywidualnego – liczba tego typu mieszkań oddanych w roku ubiegłym stanowiła
          zaledwie 54,7 proc. liczby z roku 2003 (64 599 mieszkań w 2004 r., przy 118 034
          w 2003 r.) Wzrost liczby mieszkań oddanych zanotowano jedynie w kategorii
          mieszkań przeznaczonych na sprzedaż lub wynajem (ich liczba wzrosła o 3 punkty
          procentowe w porównaniu z rokiem wcześniejszym i wyniosła 24 554 mieszkania)
          oraz w przypadku mieszkań zaliczanych przez analityków GUS do kategorii
          „pozostałych” (w tej kategorii są uwzględniane mieszkania zakładowe, komunalne
          oraz społeczne czynszowe) – ich liczba zwiększyła się w porównaniu z rokiem 2003
          o 7,2 proc. (9487 mieszkań w 2004 i 8851 w roku wcześniejszym).

Boom w 2003 roku

Jak podkreślają analitycy Głównego Urzędu Statystycznego w komentarzu do
          opublikowanych wstępnych danych za rok 2004, „znaczne zmniejszenie efektów
          budownictwa mieszkaniowego”, notowane w roku 2004 w porównaniu z rokiem
          wcześniejszym, było spowodowane bardzo dużą liczbą mieszkań wykazanych jako
          oddane do użytku w roku 2003, a szczególnie w okresie od maja do początku lipca.
          Było to związane z zapowiadaną (a wprowadzoną 11 lipca 2003 roku) zmianą ustawy
          o prawie budowlanym. W związku z tą nowelizacją w okresie bezpośrednio ją
          poprzedzającym „wielu inwestorów dopełniło formalności prawnych związanych z
          zakończeniem robót”. Skalę tego zjawiska najlepiej obrazują zestawienia
          liczbowe. O ile średnia miesięczna liczba mieszkań (wyliczona na podstawie
          średniej arytmetycznej) przekazywanych do użytkowania oscyluje w granicach około
          10 tys. (9 tys. w roku 2004, 13,5 tys. w roku 2003 i 8,1 tys. w roku 2002) to,
          dla przykładu, w maju 2003 roku oddano 10 524 lokale mieszkalne (w maju 2004
          roku – 7041), czerwcu ’03 ich liczba wyniosła już 18 585 (6551 – w analogicznym
          okresie roku 2004), by osiągnąć pułap 43 492 mieszkań w lipcu 2003 (przy 7343 w
          lipcu ’04).

W ciągu ostatnich lat

O ile od roku 1993 liczba lokali przekazywanych do użytkowania nie przekraczała
          100 tys. w skali roku (z wyraźnym spadkiem w połowie lat 90., kiedy wahała się w
          okolicach 65 tysięcy), to ostatnie lata przyniosły nadzieję na poprawę
          koniunktury w tym segmencie rynku. Począwszy od roku 2000 można było zauważyć
          wzrost liczby oddawanych mieszkań. W roku 2000 oddano łącznie 87 789 mieszkania.
          W roku następnym – więcej o blisko 20 tysięcy, łącznie 105 967. Rok 2002 był
          gorszy – 97 595 mieszkań, jednakże już rok później, czyli we wspomnianym
          wcześniej roku 2003 przekazano do użytkowania rekordową liczbę mieszkań (162 686).
    • andrze_n + Stasiński, Wronski, Lizut, Weglarczyk, Debski 04.10.05, 17:21
      moze by tak biale reklamowki z logo "gw", oto projekt:
      liceum.cimoszenko.info/wyborcza1.jpg
      • ratatatam Re: + Stasiński, Wronski, Lizut, Weglarczyk, Debs 04.10.05, 17:57
        odezwij sie do mnie na priv - pogadamy o reklamowkach :]
    • ratatatam alez sobie nadredaktor nastepcow wychodowal :[ 04.10.05, 17:43
      zenada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka