szatniarka 11.10.05, 19:17 ...i namawiałam do tego znajomych. Teraz mi wstyd. W II turze mój głos dostanie Tusk bo są granice podłości i chęci sięgnięcia po władzę po trupach (dosłownie!) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia_chello Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:18 A zagranie z hospicjami ci nie przeszkadzalo ? Ta konferencja w hospicjum byla okay ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A bylo FAIR obciecie przez Kaczke dotacji na 11.10.05, 19:20 hospicjum? To chyba powinno byc w tej sprawie najwazniejsze, bo to - w przeciwienstwie do "dziadka z Wehrmachtu" - jest prawda, nie zas gowno prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: A bylo FAIR obciecie przez Kaczke dotacji na 11.10.05, 19:23 Nikt nie obcinal dotacji. Takie brednie glosila Gronkiewicz-Waltz. Zajrzyj do dokumentow, zostaly opublikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: A bylo FAIR obciecie przez Kaczke dotacji na 11.10.05, 21:00 zostaly obciete z 2003 na 2004. teraz sa na poziomie z 2004. a PiS powtarza, ze w 2005 nie sa mniejsze :). taka mala manipulacja. cos jak Gazeta Wyborcza Odpowiedz Link Zgłoś
szatniarka Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:20 Tak. Uważałam, że było nie fair. Bardzo nie fair. Ale gdy mam wybrać pomiędzy zagraniami bardzo nie fair a podłymi to nie mam wątpliwośći. Nie głosuję na Tuska lecz przeciwko Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:21 gosiu, pozostawiając na boku kwestie prawdziwości zarzutów, chociaż moim zdaniem już to wystarczy aby wyczuć różnice między obydwoma zajściami, to jednak chyba przyznasz, że jest różnica między wykorzystywaniem w kampanii ludzi starych, ale żywych, a wykorzystywaniem ludzi od lat martwych. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszana Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:25 Wybacz, ale to twoje rozróżnienie martwi-żywi jest bez sensu i trochę komiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:23 Pomyśl przez chwilę - nikt do hospicjum się nie wepchał na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:27 A czy bylo to eleganckie ? Czy to miejsce na urzadanie konferencji prasowej towarzyszacej wyborom ? To hospicjum, ktore wykorzstano ma najwieksze koszty utrzymania chorego, w liczbach wyglada to tak: w innych jest 150-180 na lozko, w tym jest ponad 200. A miasto daje okreslona ilosc pieniadzy na 1 lozko. Zreszta sa opublikowane dokumenty Stosujecie moralnosc Kalego. Sami jestescie jak zdarta plyta. Odpowiedz Link Zgłoś
szatniarka Re: Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:27 Powtórzę - było bardzo nie fair. Jednak to było podłe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Gosiom nalezy pokazywac w TV wylacznie tluste 11.10.05, 19:29 niemowlaki w dobrym zlobku - starcy i konajacy to takie malo medialne, nieporawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare Re: Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:47 gosia_chello napisała: > A czy bylo to eleganckie ? > Czy to miejsce na urzadanie konferencji prasowej towarzyszacej wyborom ? > To hospicjum, ktore wykorzstano ma najwieksze koszty utrzymania chorego, w > liczbach wyglada to tak: w innych jest 150-180 na lozko, w tym jest ponad 200. > A miasto daje okreslona ilosc pieniadzy na 1 lozko. > Zreszta sa opublikowane dokumenty > > Stosujecie moralnosc Kalego. > Sami jestescie jak zdarta plyta. Nie jestem i nie byłam zapisana do PZPR, więc nie mów do mnie z przyzwyczajenia w liczbie mnogiej, to po pierwsze. A po drugie, tyle razy już powtarzasz ty i tobie o tych hospicjach, że az się zainteresowałam i wyszło mi, że chrzanisz bzdury. Ale poniewaz ty nie masz zwyczaju ani czytać ze zrozumieniem, co się do ciebie pisze, ani tym bardziej odpowiadać z sensem, więc nie chce mi się tłumaczyć ci, w jak wielkim jesteś błędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Kto jest zdarta plyta ? 11.10.05, 20:01 Taaaak, chrzanie bzdury, bo tylko ty masz monopol na prawde. Ja sluchalam rozmowy w sprawie hospicjow tv pare dni temu, stad podane przez mnie dane. A tu artykul, cytuje: "Wszystkie wydatki na pomoc i politykę społeczną wydatkowane z budżetu stolicy od 2003 r. wzrosły o ponad 60 proc. (z ponad 233 mln zł w 2003 r. do ponad 380 mln w 2005 r.)" - powiedział Paweł Wypych, dyrektor Biura Polityki Społecznej. "Na warszawskie hospicja w 2005 r. zaplanowano kwotę 600 tys. zł, podczas gdy w 2003 r. wydano ponad 626 tys. zł. Mniejsze środki wynikają z tego, że obowiązuje ustawa o pożytku publicznym i wolontariacie. Zgodnie z nią, każda placówka tego typu dostaje takie same kwoty na opiekę nad jednym pacjentem - 9 zł dziennie na opiekę domową i 18 zł dziennie na opiekę stacjonarną. Oznacza to, że nie ma już możliwości uznaniowego dotowania placówek" - wyjaśniła Aurelia Ostrowska, dyrektor Biura Polityki Zdrowotnej. "Żadne z działających w Warszawie hospicjów nie należy do miasta. Oznacza to, że głównym źródłem finansowania tych placówek jest kontrakt z Narodowym Funduszem Zdrowia, a Ratusz może dofinansowywać tylko działalność dodatkową hospicjów, np. podniesienie poziomu świadczonych w nich usług" - dodała". Pięć z trzynastu funkcjonujących w stolicy placówek wystosowało specjalne listy, w których m.in. wyrażają zaskoczenie i zaniepokojenie atakami, wymierzonymi w prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego dotyczącymi finansowania placówek hospicyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Prawda jest taka w tym kraju, że wystarczy pokazać 11.10.05, 20:55 ogoloną glówkę dziecka w szpitalu i można dowolnie i bezkarnie sobie jeździć po wrogach politycznych. Wyciąganie sprawy hospicjum w czasie kampanii jest największą podłością jaką można zrobić. Jesli ktokolwiek jest wrażliwy społecznie, niech podaruje pieniądze a nie wytrząsa się nad zmanipulowanymi informacjami. Zresztą ataki PO na urząd prezydenta Warszawy sa conajmniej śmieszne ... i z bardzo krótką pamięcią. Odpowiedz Link Zgłoś
chleb.ze.smalcem Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:43 >Lech Kaczyński o rany... Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpanska.mucha NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:07 szatniarka napisała: > ...i namawiałam do tego znajomych. Teraz mi wstyd. > W II turze mój głos dostanie Tusk bo są granice podłości i chęci sięgnięcia > po władzę po trupach (dosłownie!) Głosowałaś na Tuska a teraz udajesz Greka i próbujesz przekabacić naiwnych. A tak na marginesie; pamiętasz prawdomównych Miodowicza(PO) i Jarucką? Odpowiedz Link Zgłoś
szatniarka Re: NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:12 Nieprawda, nie głosowałam na Tuska. Teraz oddam mój głos przeciwko Lechowi Kaczyńskiemu bo uważam, że jest podły i oszukał swoich wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
wizazystka Re: NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:18 szatniarka napisała: > Nieprawda, nie głosowałam na Tuska. Teraz oddam mój głos przeciwko Lechowi > Kaczyńskiemu bo uważam, że jest podły i oszukał swoich wyborców. Nie oszukał Kaczyński tylko Kurski; a co powiesz o intrydze Miodowicza(PO) i Jaruckiej? Jak uważasz że Kaczor powinien odpowiadać za Kurskiego to chyba Tusk odpowiada za Miodowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
szatniarka Re: NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:35 Tak, wycięcie Cimoszewicza było nie fair. Nie zauważyłam jednak by Wassermann go bronił. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A ty dyzurujesz pod drzwiami GABINETU KURSKIEGO 11.10.05, 20:31 Nie wypieraj sie - wszyscy o tym wiedza. Nb. Gdzie bedziesz dyzurowal po tym, jak Kurski gabinet stracil? Pod drzwiami celi? Odpowiedz Link Zgłoś
crackersss Kropekuk cioto;wszyscy wiedzą że boisz się Kaczora 11.10.05, 20:39 bo takich gejusów jak ty pozbawił pedalskiej parady. Odpowiedz Link Zgłoś
patty_vare ROFTL :)))) 11.10.05, 20:54 To nawet ja wiem, że on ma w d.upie parady w Warszawie, bo siedzi w normalnym kraju :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: A ty dyzurujesz pod drzwiami GABINETU KURSKIE 11.10.05, 20:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30231014&a=30232296 Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: Popieram Szatniarkę 11.10.05, 21:22 szatniarka napisała: > ...i namawiałam do tego znajomych. Teraz mi wstyd. > W II turze mój głos dostanie Tusk bo są granice podłości i chęci sięgnięcia > po władzę po trupach (dosłownie!) A najlepsza jest pokazówka z wyrzuceniem Kurskiego ze sztabu wyborczego, teraz pewnie dalej będzie odwalał mokrą robotę dla bliźniaków, tylko już spoza sztabu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś