Dodaj do ulubionych

Głosowałam na Kaczyńskiego...

11.10.05, 19:17
...i namawiałam do tego znajomych. Teraz mi wstyd.
W II turze mój głos dostanie Tusk bo są granice podłości i chęci sięgnięcia
po władzę po trupach (dosłownie!)
Obserwuj wątek
    • gosia_chello Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:18
      A zagranie z hospicjami ci nie przeszkadzalo ?
      Ta konferencja w hospicjum byla okay ?
      • kropekuk A bylo FAIR obciecie przez Kaczke dotacji na 11.10.05, 19:20
        hospicjum? To chyba powinno byc w tej sprawie najwazniejsze, bo to - w
        przeciwienstwie do "dziadka z Wehrmachtu" - jest prawda, nie zas gowno prawda.
        • gosia_chello Re: A bylo FAIR obciecie przez Kaczke dotacji na 11.10.05, 19:23
          Nikt nie obcinal dotacji.
          Takie brednie glosila Gronkiewicz-Waltz.
          Zajrzyj do dokumentow, zostaly opublikowane.
          • kropekuk Ja zajrzalem do...hospicjum :)))))))) 11.10.05, 19:24

• niezapowiedziany Re: A bylo FAIR obciecie przez Kaczke dotacji na 11.10.05, 21:00
            zostaly obciete z 2003 na 2004. teraz sa na poziomie z 2004. a PiS powtarza, ze w 2005 nie sa mniejsze :). taka mala manipulacja. cos jak Gazeta Wyborcza
      • szatniarka Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:20
        Tak. Uważałam, że było nie fair. Bardzo nie fair. Ale gdy mam wybrać pomiędzy
        zagraniami bardzo nie fair a podłymi to nie mam wątpliwośći. Nie głosuję na
        Tuska lecz przeciwko Kaczyńskiemu.
      • franciszekszwajcarski Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:21
        gosiu, pozostawiając na boku kwestie prawdziwości zarzutów, chociaż moim
        zdaniem już to wystarczy aby wyczuć różnice między obydwoma zajściami, to
        jednak chyba przyznasz, że jest różnica między wykorzystywaniem w kampanii
        ludzi starych, ale żywych, a wykorzystywaniem ludzi od lat martwych.
        • szoszana Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:25
          Wybacz, ale to twoje rozróżnienie martwi-żywi jest bez sensu i trochę komiczne.
      • patty_vare Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:23
        Pomyśl przez chwilę - nikt do hospicjum się nie wepchał na siłę.
        • gosia_chello Re: Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:27
          A czy bylo to eleganckie ?
          Czy to miejsce na urzadanie konferencji prasowej towarzyszacej wyborom ?
          To hospicjum, ktore wykorzstano ma najwieksze koszty utrzymania chorego, w
          liczbach wyglada to tak: w innych jest 150-180 na lozko, w tym jest ponad 200.
          A miasto daje okreslona ilosc pieniadzy na 1 lozko.
          Zreszta sa opublikowane dokumenty

Stosujecie moralnosc Kalego.
          Sami jestescie jak zdarta plyta.
          • szatniarka Re: Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:27
            Powtórzę - było bardzo nie fair. Jednak to było podłe!!!!
          • kropekuk Gosiom nalezy pokazywac w TV wylacznie tluste 11.10.05, 19:29
            niemowlaki w dobrym zlobku - starcy i konajacy to takie malo medialne,
            nieporawdaz?
          • patty_vare Re: Gosiu, jesteś jak zdarta płyta 11.10.05, 19:47
            gosia_chello napisała:

> A czy bylo to eleganckie ?
            > Czy to miejsce na urzadanie konferencji prasowej towarzyszacej wyborom ?
            > To hospicjum, ktore wykorzstano ma najwieksze koszty utrzymania chorego, w
            > liczbach wyglada to tak: w innych jest 150-180 na lozko, w tym jest ponad 200.
            > A miasto daje okreslona ilosc pieniadzy na 1 lozko.
            > Zreszta sa opublikowane dokumenty
            >
            > Stosujecie moralnosc Kalego.
            > Sami jestescie jak zdarta plyta.
            Nie jestem i nie byłam zapisana do PZPR, więc nie mów do mnie z przyzwyczajenia
            w liczbie mnogiej, to po pierwsze.
            A po drugie, tyle razy już powtarzasz ty i tobie o tych hospicjach, że az się
            zainteresowałam i wyszło mi, że chrzanisz bzdury.
            Ale poniewaz ty nie masz zwyczaju ani czytać ze zrozumieniem, co się do ciebie
            pisze, ani tym bardziej odpowiadać z sensem, więc nie chce mi się tłumaczyć ci,
            w jak wielkim jesteś błędzie.
            • gosia_chello Kto jest zdarta plyta ? 11.10.05, 20:01
              Taaaak, chrzanie bzdury, bo tylko ty masz monopol na prawde.
              Ja sluchalam rozmowy w sprawie hospicjow tv pare dni temu, stad podane przez
              mnie dane.

A tu artykul, cytuje:
              "Wszystkie wydatki na pomoc i politykę społeczną wydatkowane z budżetu stolicy
              od 2003 r. wzrosły o ponad 60 proc. (z ponad 233 mln zł w 2003 r. do ponad 380
              mln w 2005 r.)" - powiedział Paweł Wypych, dyrektor Biura Polityki Społecznej.

"Na warszawskie hospicja w 2005 r. zaplanowano kwotę 600 tys. zł, podczas gdy w
              2003 r. wydano ponad 626 tys. zł. Mniejsze środki wynikają z tego, że
              obowiązuje ustawa o pożytku publicznym i wolontariacie. Zgodnie z nią, każda
              placówka tego typu dostaje takie same kwoty na opiekę nad jednym pacjentem - 9
              zł dziennie na opiekę domową i 18 zł dziennie na opiekę stacjonarną. Oznacza
              to, że nie ma już możliwości uznaniowego dotowania placówek" - wyjaśniła
              Aurelia Ostrowska, dyrektor Biura Polityki Zdrowotnej.

"Żadne z działających w Warszawie hospicjów nie należy do miasta. Oznacza to,
              że głównym źródłem finansowania tych placówek jest kontrakt z Narodowym
              Funduszem Zdrowia, a Ratusz może dofinansowywać tylko działalność dodatkową
              hospicjów, np. podniesienie poziomu świadczonych w nich usług" - dodała".

Pięć z trzynastu funkcjonujących w stolicy placówek wystosowało specjalne
              listy, w których m.in. wyrażają zaskoczenie i zaniepokojenie atakami,
              wymierzonymi w prezydenta Warszawy Lecha Kaczyńskiego dotyczącymi finansowania
              placówek hospicyjnych.
              • asienka32 Prawda jest taka w tym kraju, że wystarczy pokazać 11.10.05, 20:55
                ogoloną glówkę dziecka w szpitalu i można dowolnie i bezkarnie sobie jeździć po
                wrogach politycznych.
                Wyciąganie sprawy hospicjum w czasie kampanii jest największą podłością jaką
                można zrobić. Jesli ktokolwiek jest wrażliwy społecznie, niech podaruje
                pieniądze a nie wytrząsa się nad zmanipulowanymi informacjami.
                Zresztą ataki PO na urząd prezydenta Warszawy sa conajmniej śmieszne ... i z
                bardzo krótką pamięcią.
    • swan_ganz Brawo!! Grzech poprzedni został Ci odpuszczony:) 11.10.05, 19:24
    • chleb.ze.smalcem Re: Głosowałam na Kaczyńskiego... 11.10.05, 19:43
      >Lech Kaczyński

o rany...
    • hiszpanska.mucha NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:07
      szatniarka napisała:

> ...i namawiałam do tego znajomych. Teraz mi wstyd.
      > W II turze mój głos dostanie Tusk bo są granice podłości i chęci sięgnięcia
      > po władzę po trupach (dosłownie!)

Głosowałaś na Tuska a teraz udajesz Greka i próbujesz przekabacić naiwnych.
      A tak na marginesie; pamiętasz prawdomównych Miodowicza(PO) i Jarucką?
      • szatniarka Re: NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:12
        Nieprawda, nie głosowałam na Tuska. Teraz oddam mój głos przeciwko Lechowi
        Kaczyńskiemu bo uważam, że jest podły i oszukał swoich wyborców.
        • wizazystka Re: NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:18
          szatniarka napisała:

> Nieprawda, nie głosowałam na Tuska. Teraz oddam mój głos przeciwko Lechowi
          > Kaczyńskiemu bo uważam, że jest podły i oszukał swoich wyborców.
          Nie oszukał Kaczyński tylko Kurski; a co powiesz o intrydze Miodowicza(PO) i
          Jaruckiej? Jak uważasz że Kaczor powinien odpowiadać za Kurskiego to chyba Tusk
          odpowiada za Miodowicza?
          • szatniarka Re: NIEZŁA ŚCIEMA SZATNIARKO; KŁAMIESZ JAK Z NUT 11.10.05, 20:35
            Tak, wycięcie Cimoszewicza było nie fair.

Nie zauważyłam jednak by Wassermann go bronił. Wręcz przeciwnie.
    • read1 A gdzie dyżurujesz? Na Czerskiej? 11.10.05, 20:23
      • kropekuk A ty dyzurujesz pod drzwiami GABINETU KURSKIEGO 11.10.05, 20:31
        Nie wypieraj sie - wszyscy o tym wiedza.
        Nb. Gdzie bedziesz dyzurowal po tym, jak Kurski gabinet stracil? Pod drzwiami
        celi?
        • crackersss Kropekuk cioto;wszyscy wiedzą że boisz się Kaczora 11.10.05, 20:39
          bo takich gejusów jak ty pozbawił pedalskiej parady.
          • patty_vare ROFTL :)))) 11.10.05, 20:54
            To nawet ja wiem, że on ma w d.upie parady w Warszawie, bo siedzi w normalnym
            kraju :DDD
        • read1 Re: A ty dyzurujesz pod drzwiami GABINETU KURSKIE 11.10.05, 20:49
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30231014&a=30232296
    • ypsilon.ypsi Re: Popieram Szatniarkę 11.10.05, 21:22
      szatniarka napisała:

> ...i namawiałam do tego znajomych. Teraz mi wstyd.
      > W II turze mój głos dostanie Tusk bo są granice podłości i chęci sięgnięcia
      > po władzę po trupach (dosłownie!)

A najlepsza jest pokazówka z wyrzuceniem Kurskiego ze sztabu wyborczego, teraz
      pewnie dalej będzie odwalał mokrą robotę dla bliźniaków, tylko już spoza
      sztabu ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka