Dodaj do ulubionych

Nie ma z kim pogadać na FK

14.10.05, 15:40
Nie ma z kim pogadać na FK, wolontariaty opanowały www.gazeta.pl
Z nudów policzyłem założone wątki na pierwszej stronie FK, omijając te
komentujace artykuły Wyborczej.
Wynik jest taki – 18 wątków negatywnych na temat Tuska i PO, 7 negatywnych o
Kaczyńskim i PiS.
Przewaga klepiących dla PiS-u jest miażdżąca, tylko zastanawiam się po co to
wszystko?
Czy naprawdę ci naganiacze mają nadzieję, że ktoś tu pod wpływem ich wpisów
typu: pijany Religa, chcecie Niemca, Tusk miał babkę w Wehrmachcie, przekonają
do Lecha Kaczyńskiego?
Obserwuj wątek
    • franciszekszwajcarski Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 15:42
      myślałem tak samo, do momentu wyskoku Kurskiego. Wydaje mi sie, że to o czym
      sie tu pisze po dwóch - trzech dniach trafia na konferencje prasowe. Oczywiście
      te PiSu. :)
      • savena Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 15:47
        niczym sie nie roznisz od tych klikajacych. tez chcialbys pogadac o tusku. rzuc argumenty inne niz pijany religa - czekamy.
        • franciszekszwajcarski Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 15:56
          ale argumenty za czym ? :)
          • savena Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 16:10
            przciwko
        • normalny.normals Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 16:12
          savena napisała:

> niczym sie nie roznisz od tych klikajacych. tez chcialbys pogadac o tusku. rzu
          > c argumenty inne niz pijany religa - czekamy.

Nie interesują mnie gadki gdzie udowadnia się odpowiedzialność człowieka za
          czyny jego przodków do 4 pokolenia wstecz. Nie interesują mnie rozmowy gdzie
          rzuca się oskarżenia - ci co nie z nami to Żydzi albo Niemcy. Nie bawią mnie
          teksty o tym, że jeden kandydat, pracował dla Stasi a drugi przebiera w babskie
          szmaty. Jeśli chcesz mi udowodnić, że ktoś jest genetycznie obciążony zdradą
          narodową, bo jego antenat żył w takich czasach i w takim miejscu gdzie
          zawierucha historii rodaków nie oszczędzała, to odpuść sobie i nie trać czasu –
          poszukaj innych naiwnych.
          • savena Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 16:20
            wszystkie te argumenty zapiqsz na oddzielnych watkach. mnie tez sie nie podoba ta kampania, ci ktorzy pretenduja do stanowiska /mialam innego faworyta/ ale trudno zabronic ludziom pisac o swoich wybrancach. mozna z nimi polemizowac lub opuszczac te watki, ktore cie nie interesuja.
      • normalny.normals Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 15:49
        franciszekszwajcarski napisał:

> myślałem tak samo, do momentu wyskoku Kurskiego. Wydaje mi sie, że to o czym
        > sie tu pisze po dwóch - trzech dniach trafia na konferencje prasowe. Oczywiście
        >
        > te PiSu. :)

Ja zauważyłem coś innego, najpierw pojawiają się pewne sugestie na blogu
        kataryny.kataryny - Tusek pokaż teczkę, Tusek w niemieckim mundurze, Tusek i
        slub kościelny itd. itp., a zaraz potem szybciutko "wyciekają" do mediów i
        opinii publicznej ;-)
    • jak_nie_jak_tak Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 15:48
      > Czy naprawdę ci naganiacze mają nadzieję, że ktoś tu pod wpływem ich wpisów
      > typu: pijany Religa, chcecie Niemca, Tusk miał babkę w Wehrmachcie, przekonają
      > do Lecha Kaczyńskiego?

To jest ciekawa sytuacja, bo tutaj prawie sami wolontariusze juz zostali. Czy
      oni chca przekonac siebie nawzajem? Moze jakies transfery beda?:)))
      • tatonka a jak wytlumaczysz to ze ambasada 14.10.05, 18:44
        zajmuje sie napedzaniem biznesu pap, ze cala prasa w Polsce agituje na jednego
        kandydata, (co nie odpowiada bynajmniej procentowi poparcia wsrod wyborcow)?
        Ze twoj wspoldyskutant Warturg nie moze pojac iz ambasada powinna udzielac
        informacji na temat drugiej tury i wogole wyczerpujacych i klarownych informacji
        po polsku ROWNOLEGLE z informacja dla Niemcow? Widziales stronke ambasady
        amerykanskiej? To po prostu dno.
        Lubisz byc pionkiem to nim badz.
        Tu nie chodzi o to ktory kandydat. Chodzi o to ze kazdy ma prawo wybierac podlug
        wlasnych sadow a nie podlegac agitacji zwlaszcza jednostronnej. Dla mnie to jest
        jasne- ze agentura poparla Tuska i to akurat ze na tym dennym forum jakis
        Palnick doczepil sie do Pis- u przeciw Tuskowi to nie ma dla mnie zadnego
        znaczenia. Jesli jest autentyczny a nie gazetowy- to ma swoj wybor i do niego
        prawo, jesli nie- to i tak nie ma to znaczenia....
    • fryderyk.moreau ten wątek to dobra okazja, żeby się pochwalić 14.10.05, 15:55
      ja zostałem przetransferowany. Najpierw u Cimoszewicza, a potem do Tuska.
      W sztabie PO pokazałem moje dawne wpisy. Trochę się boczyli o tę Jarucką, ale
      uznali, ze się nadam. Na dowód przedstawiam mój wpis (ważna jest data):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27845474&a=27851911
      • franciszekszwajcarski Re: ten wątek to dobra okazja, żeby się pochwalić 14.10.05, 15:59
        można było założyć agencje wolontariuszy i nająć im sie do roboty. codziennie
        każdy z nas by opluwał innego kandydata. żeby nie było nużąco zmienialibyśmy
        sie rotacyjnie. efekt byłby taki sam, ale było by rozrywkowo i możnaby było
        jakąs kaske wytrzepać od polityków za to. gdybyśmy zmonopolizowali rynek
        podżegaczy, to moglibyśmy im dyktować cene. :)
        • fryderyk.moreau Re: ten wątek to dobra okazja, żeby się pochwalić 14.10.05, 16:05
          > jakąs kaske wytrzepać od polityków za to. gdybyśmy zmonopolizowali rynek
          > podżegaczy, to moglibyśmy im dyktować cene. :)

Dobry pomysł. Partie są finansowane z budżetu państwa, więc zleceniodawca pewny
          i wypłacalny. Mozną by było jakieś cenniki wprowadzić, zniżki, pakiety i
          abonamenty.
    • idiotyzmy-kacze Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 15:58
      najbardziej podobają mi się wierszyki albo hasła w stylu Lech Kaczyński - zbawca Polski
      • www.nasznocnik.pl No wiesz - lektorowi z Radyja trudno tak nagle... 14.10.05, 18:02
        ...przestawić się na inny rodzaj argumentacji ;-)
    • ppppp7 Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 16:05
      Za 2 tygodnie wolontariat zniknie z FK. Pytanie tylko czy stałym bywalcom wróci
      rozsądek i dystans, bo na razie wszyscy (bez wyjątku :) dostali małego amoku
      • normalny.normals Re: Nie ma z kim pogadać na FK 14.10.05, 16:14
        ppppp7 napisał:

> Za 2 tygodnie wolontariat zniknie z FK. Pytanie tylko czy stałym bywalcom wróci
        >
        > rozsądek i dystans, bo na razie wszyscy (bez wyjątku :) dostali małego amoku

Myślisz, że będzie mały moralniak?
      • wartburg4 jakość postów 14.10.05, 16:17
        ppppp7 napisał:

> Za 2 tygodnie wolontariat zniknie z FK. Pytanie tylko czy stałym bywalcom
        wróci
        >
        > rozsądek i dystans, bo na razie wszyscy (bez wyjątku :) dostali małego amoku

Ale zalew wolontariuszy jest nieprawdopodobny, co oczywiście fatalnie odbija
        się na jakości postów. Czasami mam wrażenie, że pisżą je debile. Nie brakuje
        też ewidentnych schizofreników. Przydałby się jakiś doświadczony psychiatra.
        • p.smerf Re: jakość postów 14.10.05, 16:22
          Nie masz krzty zrozumienia dla ludzi. W dzisiejszych czasach nikomu (no może
          trochę przesadziłem z tym "nikomu") się nie przelewa. Każdy grosz się liczy. To
          już tylko 9 dni i wszystko wróci co normy.
          • wartburg4 money turns the world around? 14.10.05, 16:26
            • wartburg4 Re: money turns the world around? 14.10.05, 16:48
              Miałem oczywiście napisać "money makes the world go around", ale wyszło, że
              "turnes the world around", co jest, kto wie, czy nie bliższe prawdy :)
              • tatonka o to nikt nie ma pretensji 14.10.05, 18:49
                gorzej gdy many skapuje do kieszeni podlug zasad mafijnych a nie rynkowych.
                Chcieliscie przemian? To macie - jest jedna partia - bo siedzi wam w prasie
                ktora wam pogrywa a wy do muzyczki podskakujecie.
                A ataki? Smieszni jestescie - nie macie pojecia czym zyja pismaki w Stanach przy
                takiej kampani. Tylko ich psi obowiazek zachowac rownowage- i nie robic tego za
                kase od komitetow wyborczych i obietnice utrzymania starych ukladow a dla
                informacji. Kase robia na tym i tak...
                Takis to wartburgu.. A troche pomyslec czasem trzeba- bo ze jak- nie- woli
                propagande gazetowa od rozmowy prywatnej i konkretnych faktow - to juz wiem.....
        • czytaczgazet Brakuje groma promujacego Stana i luzu... 14.10.05, 16:27

Te wpisy za i przeciwk Tuskowi i Kaczynskiemu sa niestety smiertelnie powazne i widac zacietrzewienie
          ich autorow. Moralniak grozi wszystkim, bo jak widac tracimy dystans do polityki i siebie nawzajem.
          A mnie brakuje np. groma3, ktory niezaleznie od tego, czy go wysmiewalismy, czy probowalismy
          traktowac powaznie, wskakiwal co chwile ze swoimi watkami o Tyminskim, ktory niby prowadzil albo w
          terenie, albo w sondazach...
          • ppppp7 Re: Brakuje groma promujacego Stana i luzu... 14.10.05, 17:06
            Grom i Tymiński to małe miki. Ale co się dzieje z prezesem Gondkiem do cholery?
            • benedykt.gondek Spoko, spoko - prezes zawsze... 14.10.05, 18:04
              ...na posterunku ;)
        • echo_o Re: jakość postów 14.10.05, 16:33
          wartburg4 napisał:

> ppppp7 napisał:
          >
          > > Za 2 tygodnie wolontariat zniknie z FK. Pytanie tylko czy stałym bywalcom
          >
          > wróci
          > >
          > > rozsądek i dystans, bo na razie wszyscy (bez wyjątku :) dostali małego am
          > oku
          >
          >
          > Ale zalew wolontariuszy jest nieprawdopodobny, co oczywiście fatalnie odbija
          > się na jakości postów. Czasami mam wrażenie, że pisżą je debile. Nie brakuje
          > też ewidentnych schizofreników. Przydałby się jakiś doświadczony psychiatra.
          ---------------

Ostro, Panie&Panowie, ostro...
          Ciekawe, że w tak ważnej dla Polski chwili, gdy dokonujemy tak ważnych wyborów
          (parlamentarne & prezydenckie razem powtórzą się dopiero za ok. 20 lat, biorąc
          pod uwagę 'normalny' kalendarz wyborczy/kadencyjny, etc.) odmawiacie Państwo
          udziału w dyskusji obywatelom (w moim przypadku: obywatelce), która nie jest
          ani działaczką partyjną, ani nie czuje się wolontariuszką...Po prostu jestem
          kobietą, której nie są obojętne sprawy kraju, w którym się urodziła i z
          (okresowymi przerwami) żyje...Nie wtłaczajcie mnie proszę w schematy i
          szufladki. Nie zawsze jest czas na eksponowanie rozbudzonej wyborami aktywności
          obywatelskiej, life is a life, ale teraz jest TEN CZAS...Tak to przynajmniej
          odczuwam.

Co do wolontariatu, to (piątkowy spleen, miłego weekendu i odpoczynku życzę
          strudzonym bojownikom z obu stron) to osobiście wybieram 'wolontariat twoich
          ust', polecam wszystkim Lecha Janerkę i piosenkę 'Paradoksy' :

'Paradoksy bytu tu
          Polska plama to nie brud
          Antyglobal małych kpin
          Kochamy ten film
          A na tronie przysiadł chłop
          Jest to chłop co właśnie przysiadł
          A za oknem chociaż mrok
          Pretendują kryptofisie
          Palestyna płonie dla królowej Abigail
          Kochamy ten film
          Dekadencji stary śpiew
          Aberracje wyższych sfer
          Degustacja sennych chwil
          Poproszę ten film
          Naturalnie długi film
          Bez początku i bez końca
          W którym nic nie zgadza się
          A i miłość jest boląca
          Palestyna płonie dla królowej Abigail
          Paradoksy bytu tu
          Wolontariat twoich ust
          Antyglobal małych kpin
          Poproszę ten film
          A na tronie przysiadł chłop
          Jest to chłop co właśnie przysiadł
          A za oknem chociaż mrok
          Pretendują kryptofisie
          Palestyna płonie dla królowej Abigail'

Jakże to czytelnie smutne, jakże prawdziwe...

• jak_nie_jak_tak Zalew wolontariuszy to jedno, 14.10.05, 16:34
          ale wsrod stalych bywalcow smieszna jest tez zmiana aliansow i sojuszy ktora
          sie dokonala po wycofaniu sie Cimoszenki. Nb. czy ktos z forumowych Kaczorow
          przypuszczal, ze znajdzie sie po jednej stronie z lewakiem Palnickiem ktory
          wczesniej walczyl o Cimoszenke i Borowskiego?
          • wartburg4 Re: Zalew wolontariuszy to jedno, 14.10.05, 16:42
            jak_nie_jak_tak napisała:

> ale wsrod stalych bywalcow smieszna jest tez zmiana aliansow i sojuszy ktora
            > sie dokonala po wycofaniu sie Cimoszenki. Nb. czy ktos z forumowych Kaczorow
            > przypuszczal, ze znajdzie sie po jednej stronie z lewakiem Palnickiem ktory
            > wczesniej walczyl o Cimoszenke i Borowskiego?

Leszek i Homoś też o wzajemnych urazach rach ciach i zapomnieli.
            • jak_nie_jak_tak Re: Zalew wolontariuszy to jedno, 14.10.05, 16:46
              wartburg4 napisał:

> Leszek i Homoś też o wzajemnych urazach rach ciach i zapomnieli.

Tak, z roznych stron przyplyneli do jednego brzegu:)
              • wartburg4 Re: Zalew wolontariuszy to jedno, 14.10.05, 16:59
                Nic tak nie zbliża (i nie zaślepia) jak antypatie. Na szczęscie niczego
                zbudować na nich się nie da.

jak_nie_jak_tak napisała:

> >
                > Tak, z roznych stron przyplyneli do jednego brzegu:)
                • jak_nie_jak_tak Polaczyla ich nienawisc:))) 14.10.05, 17:04
                  Wyznawca Nadredaktora i wyznawca Ojca Dyrektora w jednym stali domku...
                  Swiat sie konczy:)
                  • tatonka ja nie zapomnialam 14.10.05, 18:37
                    ale o tym ze nie masz czasu na pisanie poza forum- tez nie.
                    Palnicka wysmiewalam, ale gwarancji ze nie kompromituje ludzi z PISu nie masz.
                    Co zas dzieje sie faktycznie w kraju- to wiem od osob ktore tam sa.
                    Swiat ci sie skonczy jak calkiem nie dlugo jak zobaczysz ze jestes pacynka na
                    sznurku a udzial w kampanii napedza kieszenie tej samej nomenklaturze ktora jest
                    od lat, i ktora najwyrazniej ani Tuska ani PO sie nie boi a z PISu tylko
                    Kaczynskich....
                    A gdybys czytal Lysiaka - a przeczytaj - radze - to wiedzialbys czemu
                    Nadredaktor nienawidzi Kaczynskich... tak samo jak Herberta, Lysiaka, wczesnych
                    prac Kisiela, Ziemkiewicza...

o nienawisci do Tuska tam nie bylo...
                    a jak po przyczepkach piszesz- typu Palnick to ich wola czy wybor bo to palnick
                    nienawidzi rydzykowcow - wiec musi jakis interes wazniejszy jest niz ta
                    nienawisc palnicka....
                    • tatonka a co powiesz teraz na usuniecie watku 14.10.05, 19:24
                      niejakiego maksimum? :)
                      Jak widzisz nadredaktor dyrektywy ma jasne....
                  • nielubiegazety2 Robi się rzeczywiście kłopot.Jeszcze głupoty od 14.10.05, 19:01
                    stanowiska Korwina dostaniecie :)))

Za chwilę zrobiłby się syndrom oblężonej twierdzy. Na szczęście macie silne
                    wsparcie od grupy "fakty i mity". Gdyby nie ten cień faszyzmu nad Polską
                    bylibyście sierotkami.
                    Spoko za 10 dni będzie po wszystkim.

Teraz oglądajcie TuskVN.
    • olany_klient Re: Kto pamięta "wolontariat" Cimoszewicza? 14.10.05, 16:35
      Myślałem że tamci byli beznadziejni, ale widzę że teraz jest jeszcze gorzej!
      skąd oni taką młodzież biorą, może z Wyższej Szkoły Nauk Prorodzinnych w
      Toruniu? ;-)))
    • www.nasznocnik.pl Re; Czy naprawdę ci naganiacze mają nadzieję 14.10.05, 17:06
      W tym wypadku - nadzieja rzeczywiście matką głupich ;-) (matołkom wydaje się, że
      "argumenty" skuteczne wobec babek z Radyja zadziałają też wobec forumowiczów z FK ;)
      • sawa.com nie jestem wolontariuszką ani stałą bywalczynią 14.10.05, 17:31
        tytuł postu pisze przy użyciu formy żeńskiej, by się nie narazić pani minister
        (jeszcze) Środzie.
        Lubię forum GW. Ten luz intelektualny. Nawet specjalnie mi nie przeszkadza jak
        się ktoś porzyga albo zafajda po dziurki w nosie. Jest wielka wygoda z tym
        guziczkie na kosz. To tak jakby się wzywało ekipę sprzątającą. No, cóż każedmu
        z nas "to co ludzkie nie jest nam obce". Więc jesli ktoś nad soba nie panuje...
        jego sprawa. Jego kac i nędza moralno - emocjonalna.

W pierwszy weekend po wyborach do sejmu, a tydzień przed I turą prezydenckich
        Jadąc o szóstej coś tam, w sobotę, szarym świtem, do Wrocławia, na peronie
        dworca centralnego w Warszawie ku swojemu zaskoczeniu zobaczyłam Stana
        Tymińskiego, bez tłumu zwolenników. Nawet bym mogła siebie podejrzewać o
        poranna malignę gdyby o krok za nim nie stała jego chińska żona.
        Wtedy pomyślałam sobie - o bratku, na co ci to przyszło!
        Piszę tu teraz o tym a propos gorących wątków i dyskusji o szansach Stana T. na
        tym forum. I a propos gromu3 - czy to czasem nie był sam Stan Tymiński?
        • www.nasznocnik.pl Re: a propos gromu3 14.10.05, 17:49
          Pewnie bardziej prawdopodobne jest to, że Stan Tyminski to "grom3" niż że
          "stan.tyminski" ;-)
    • zabanowana.mysz.biala Re: Niam co gadać! Liberały tną PRAWDĘ! 14.10.05, 17:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=30428305&a=30429143
      Panie Zbyniu kochany, a ja bym sobie mogła u P(i)sujów PiSkać?
    • sawa.com Re: Niam co gadać! Liberały tną PRAWDĘ! 14.10.05, 17:43
      Ach, tam wylądował ten wątek!
      Machnęłam do niego replikę. Ale jak skończyłam wątek zniknął. I moja piekna i
      logiczna replika tez poszybowała gdzieś w przestrzeń wirtualną.
      A bylo w niej mniej więcej coś takiego. Że większośc z nas jak pogrzebie w
      swoich genealogiach to czegoś się tam dogrzebie. W dużym stopniu jest to spadek
      po zaborach. Polacy słuzyli nie tylko w armii niemieckiej ale także w armii
      rosyjskiej i austryjackiej. Gineli w obozach koncentracyjnych i walczyli na
      różnych wrontach.

Czystej krwi Polacy to chyba się uchowali na jakimś strasznym zadupiu, gdzie
      diabeł mówi dobranoc a cywilizacja o tym miejscu zapomniała.
      Więc bardzo się dziwię podnoszeniu takich spraw do rangi watku wiodącego
      kampanii wyborczej.

Myślę, ze gdyby dzisiaj do wyścigu o fotel prezydencki stawał Marszałek
      Piłsudski, tez by mu się pewnie do jakichś litewskich korzeni dokopano i
      zarzucano, że brat się ożenił z azjatką.
    • normalny.normals Re: WelcometoIVRP 14.10.05, 21:29
      Niedawni forumowi sojusznicy stanęli przeciw sobie, ci co się różnili zaczeli
      grać w jednej drużynie, jedni milczą, drudzy pozmieniali nicki i w nowej skórze
      walczą - koniec świata nadchodzi drodzy forumowicze - totalny chaos, taplanie
      się w gó..eku, a do tego jeszcze odnowa moralna!
      WelcometoIVRP!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka