Dodaj do ulubionych

Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17.10.05, 19:35
Polityka Niemiec się zmienia w ostatnich latach, po kolonizacji enerdówka, Drang nach Osten postepuje dalej.
Nie trudno odnieść takie wrażenie patrząc na ostatnie porozumienie Niemiec i Rosji w kwestii budowy gazociągu z ominięciem polskiego terytorium i słowa Helmuta Kohla, że "największym sąsiadem Niemiec na wschodzie jest Rosja"
Niemcy jako pierwsi podnieśli też w ostatnich latach kwestię roszczeń, stawiając się w roli ofiar II wojny światowej.

O czym rozmawiało PO z Eriką Steinbach w czasie jej wizyty w Polsce?
Nawet w Niemczech czołowi politycy niechętnie się afiszują z przywódczynią 2 milionów wypędzonych.
Ile trzeba mieć arogancji żeby w ogóle dopuścić do takich rozmów, spotkać się z przedstawicielami Powiernictwa Pruskiego, którzy na ostatnim kongresie
"Mut Zur Ethik" zapewniali, że obwiązującą mapą dla Niemiec jest ta z 1939 roku. Czy Tusk jest tak naiwny czy nie poinformowany że nie wie o wizji Eriki Steinbach i Puskiego Powiernictwa nowej Europy, a w niej twóru o nazwie "Centropa". W organizm ten, według polityków Powiernictwa, wchodziłoby polskie Pomorze, Warmia i Mazury, jak również część Obwodu Kaliningradzkiego.
Ziemie te miałyby być wyłączone spod jurysdykcji Polski i Rosji. I poddane pod zarząd UE. Polacy natomiast mieliby być stamtąd wysiedleni. Osiedleni natomiast Niemcy. Polacy w zamian za to mogliby otrzymać bony, za które mogliby wykupywać swoje posiadłości na dawnych, wschodnich terenach Polski.

To miejmy nadzieję pobożne życzenia, ale jak w ogóle można rozmawiać i uwiarygodniać takie osoby jak Erika Steinbach.
Można być lewakiem, nienawidzić Kaczyńskiego, ale czy jest to wystarczający powód aby głosować na zdrajcę?????????????????????????????

Laska se ne wpina i ne wydyma sa
Bytka abo ne bytka to je zapytka
Obserwuj wątek
    • forresty Re: Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.10.05, 19:39
      Skończ już chłopie bo oczy bolą. jedyne co osiągniesz to to że ludzi bierze na
      Kaczorów Ku..ca
      • pink.freud Re: Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.10.05, 19:42
        Na pewno nie będzie ci przeszkadzać, że cię oleję.
        Jak nie masz nic do powiedzenia na temat szukaj szczęścia dalej.
        • jolka.na.barierze CHCESZ SCHUDNAĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA- 21.10.05, 11:47
          CHCESZ SCHUDNAĆ I PŁACIĆ ZA STUDIA WYBIERZ TUŚKA !!!!!!!!!!!!!!!

TYLKO TUSK ZAPEWNI CI DIETE
          POPRZEZ PUSTA LODÓWKE !
    • franciszekszwajcarski ojojku, wszystko ci sie pomieszało :) 17.10.05, 19:44
      • pink.freud Re: ojojku, wszystko ci sie pomieszało :) 17.10.05, 19:45
        Śmiało, sprostuj:)
        • franciszekszwajcarski nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 19:47
          • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 19:50
            Postaraj się:)
            Nie musisz za dużo, wytłumacz tylko po co PO spotykało się z Eriką Steinbach.
            • franciszekszwajcarski Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 19:57
              okej. to była debata publiczna organizowana o ile pamiętam przez
              Rzeczpospolitą. Poza Tuskiem i Steinbach było tam jeszcze kilka osób, chociaż z
              polskich polityków był tylko Tusk. Był tam po to, żeby powiedzieć Eryce co o
              niej ludzie w Polsce myślą. I jej powiedział. Ale ja bym tego nie nazywał
              spotkaniem PO ze Steinbach.
              • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:04
                Tia.. Tusk to nie PO.
                Jesteś pewien, że nie miało to nic wspólnego z tym, że Instytut Studiów Strategicznych - podpora polityki zagranicznej w wykonaniu PO - jest finansowany przez największe niemieckie organizacje pozarządowe (ale utrzymujące się ze środków budżetowych). I Tusk został "poproszony" żeby spotkał się z Eriką Steinbach.
                Jaki szanujący się polityk by to zrobił????
                I co takiego jej powiedział, że cieszy się jej aż tak wielkim poparciem?
                • wiewiorzasta Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:17
                  pink.freud napisał:

> I co takiego jej powiedział, że cieszy się jej aż tak wielkim poparciem?

A skąd masz informację, że Steinbach popiera w wielki sposób Tuska? Możesz
                  jakiegoś linka podać czy coś z tekstem tego poparcia?
                  • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:31
                    Nie, Steinbach obraziła się i nie jest wdzięczna Tuskowi, że jako wicemarszałek polskiego sejmu się z nią spotkał:))))))))) Bardzo ciepło się o nim wypowiadała w niemieckiej prasie. Jak poszukasz znajdziesz

Ta sprawa była już podnoszona.

Uchwała
                    w sprawie odwołania posła Donalda Tuska z funkcji Wicemarszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej

§ 1

Z funkcji Wicemarszałka Sejmu odwołuje się posła Donalda Tuska.

§ 2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Uzasadnienie

23 lutego 2005 r. w Zielonej Górze odbyła się zorganizowana przez "Gazetę Wyborczą" debata pt. "Polska - Niemcy 2005: ile jesteśmy sobie winni". W debacie w której za stołem prezydialnym zasiadły; przewodnicząca Związku Wypędzonych Erika Steinbach i niemiecka publicystka Helga Hirsch wspierająca budowę Centrum Wypędzonych według koncepcji Eriki Steinbach uczestniczył Wicemarszałek Sejmu Donald Tusk.

Udział przedstawiciela Prezydium Sejmu, Wicemarszałka Sejmu, najwyższego organu władzy ustawodawczej Rzeczypospolitej Polskiej w spotkaniu z Eriką Steinbach jest działaniem ze wszech miar szkodliwym dla żywotnych interesów państwa i Narodu Polskiego. Oficjalnie rewizjonistyczna działalność Eriki Steinbach nie jest akceptowana przez władze państwowe Niemiec. Kanclerz Niemiec Gerhard Schröder podczas spotkań z Premierem i Prezydentem Polski niejednokrotnie stwierdzał, że władze państwowe Niemiec są przeciwne działalności Eriki Steinbach i nie mają nic wspólnego z działalnością kierowanego przez nią Związku Wypędzonych. Wicemarszałek Sejmu Donald Tusk uczestnicząc w spotkaniu z Eriką Steinbach w Zielonej Górze i biorąc udział w publicznej dyskusji na temat rewizjonistycznych pomysłów dotyczących odszkodowań ze strony polskiej dla Niemców i upamiętniania cierpień niemieckich w postaci budowy Centrum Wypędzonych w Berlinie uwiarygodnia działania Eriki Steinbach. Poprzez udział Wicemarszałka Sejmu Donalda Tuska w spotkaniu w Zielonej Górze "nobilituje" Erikę Steinbach przed polska opinia publiczną i nadaje temu spotkaniu "rangę spotkania na najwyższym szczeblu". Takim postępowaniem, Donald Tusk wykorzystując zaszczytną funkcję Wicemarszałka Sejmu działa przeciwko godności i powadze Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i tysiącom obywateli polskich, zagrożonych procesami z powództwa niemieckich rewizjonistów.

Takie postępowanie jednego z najwyższych przedstawicieli państwa polskiego jest skandaliczne, zasługujące na słowa najwyższego potępienia sprzyjające działaniom rewizjonistów typu Eriki Steinbach i zrzeszonych w kierowanym przez nią Związku Wypędzonych przeciwko obywatelom Polski.

Należy domniemywać, że Donald Tusk odbył to spotkanie bez zgody Prezydium Sejmu. Jeśli tak jest, że w jednej z najbardziej delikatnych spraw w stosunkach Polski z Niemcami, Wicemarszałek Sejmu nie zasięga opinii całego Prezydium Sejmu i podejmuje się działań szkodzących Polsce to jego odpowiedzialność jest większa, bo swoje zamiary ukrył nie tylko przed Wysoką Izbą ale nawet przed Prezydium Sejmu.

Trudno sobie wyobrazić, co by się działo po stronie niemieckiej gdyby jakikolwiek przedstawiciel niemieckich władz państwowych uczestniczył w spotkaniu i dyskusji z przedstawicielami Powiernictwa Polskiego na temat cierpień Narodu Polskiego w okresie niemieckiej okupacji i krzywd majątkowych wyrządzonych przez Niemców obywatelom Polski.

Niestety w Polsce są politycy najwyższego szczebla, którzy być może w swoim wąsko pojętym partyjnym interesie potrafią uwiarygodniać antypolskie, szkodliwe a nawet obrzydliwe działania istniejących jeszcze u naszych zachodnich sąsiadów rewizjonistycznych organizacji.

Niestety takim politykiem okazał się jeden z Wicemarszałków Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej.

Czyn jakiego dopuścił się Donald Tusk nie licuje z godnością zasiadania w Prezydium Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej, dlatego wniosek o jego odwołanie jest zasadny.
                    • wiewiorzasta Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:38
                      pink.freud napisał:

> Nie, Steinbach obraziła się i nie jest wdzięczna Tuskowi, że jako wicemarszałek
                      > polskiego sejmu się z nią spotkał:)))))))))

A wiesz co jej powiedział? Jest jakaś relacja z tego spotkania?
                      Może jej powiedział "bujaj się, babo"?

> Bardzo ciepło się o nim wypowiadał
                      > a w niemieckiej prasie. Jak poszukasz znajdziesz

Nie znam niemieckiego, więc sobie nie poszukam. Ale podejrzewam, ze masz jakieś
                      dowody na swoje twierdzenie, a nie sobie tylko dopowiadasz historyjki :(

> Ta sprawa była już podnoszona.
                      >
                      > Uchwała
                      > w sprawie odwołania posła Donalda Tuska z funkcji Wicemarszałka Sejmu Rzeczypos
                      > politej Polskiej

A kto tę uchwałę napisał? Nie LPR przypadkiem, o której wiadomo, że wręcz
                      histerycznie antyniemiecka?

• pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:42
                        Napisz może poprostu co Cię boli.
                        Co Ci się nie podoba w tej uchwale, z czym się nie zgadzasz i dlaczego uważasz, że Steinbach miałaby nie popierać Tuska, który zrobił dla niej wiecej niż niejeden polityk niemiecki?
                        • wiewiorzasta Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:46
                          pink.freud napisał:

> Napisz może poprostu co Cię boli.

Nic mnie boli, poza tym, że piszesz o kimś "zdrajca" nie popierając tego żadnym
                          dowodem poza swoimi wymysłami.

> Co Ci się nie podoba w tej uchwale, z czym się nie zgadzasz

Ja cię tylko zapytałam, kto jest jej autorem. A nie podoba mi się histeryczna
                          reakcja i autora, i twoja.

> i dlaczego uważasz,
                          > że Steinbach miałaby nie popierać Tuska, który zrobił dla niej wiecej niż niej
                          > eden polityk niemiecki?

Pamiętam, że spotykał się z nią Schroeder i kilku innych prominentnych
                          polityków. I o czym to świadczy? Tylko o tym, że politycy _rozmawiają_ ze sobą.

I dalej poproszę o jakąś relację ze spotkania Tuska ze Steinbach i jakiś jej
                          tekst popierający Tuska.
                          • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:58
                            Masz trochę inne podejście do zdrady polskich interesów niestety.
                            Stoiber czy Schroeder są politykami niemieckimi, nie widzisz drobnej różnicy?
                            Rozumiem, że zgadzasz się z uchwałą jeśli jej nie komentujesz?
                            Nie zrozumiałaś jej treści? Mniejsza o tekst, Tusk mógł nawet powiedzieć że umrze za Gdańsk, chodzi o sam fakt spotkania marszałka polskiego sejmu z przedstawicielką rewizjonistów!
                            • wiewiorzasta Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 21:11
                              pink.freud napisał:

> Masz trochę inne podejście do zdrady polskich interesów niestety.

Ja nie wpadam w histerię, z tego powodu, że ktoś się z kimś spotkał. Poza tym,
                              poproszę o relację z tego spotkania. Aż tak dużo dla ciebie. Rzucanie oszczerstw
                              jest łatwe, tylko gorzej później z nich wybrnąć, prawda?

> Stoiber czy Schroeder są politykami niemieckimi, nie widzisz drobnej różnicy?

Napisałeś, że Tusk zrobił więcej niż niemieccy politycy. Wytknęłam ci tylko
                              pomyłkę. No bo przecież nie manipulowałeś celowo, prawda?

> Rozumiem, że zgadzasz się z uchwałą jeśli jej nie komentujesz?

A co tu komentować, skoro jest histeryczna? Dlatego właśnie podejrzewam LPR o
                              jej skonstruowanie. Podejrzewam, że w sprawie rosyjskich rewizjonistów nie
                              byliby tak stanowczy.

> Nie zrozumiałaś jej treści? Mniejsza o tekst, Tusk mógł nawet powiedzieć że umr
                              > ze za Gdańsk, chodzi o sam fakt spotkania marszałka polskiego sejmu z przedstaw
                              > icielką rewizjonistów!

Musisz się zdecydować - albo masz dowody na zdradę albo jej planowanie, albo nie
                              i twoje wypociny służą tylko i wyłącznie do podsycania nienawiści
                              polsko-niemieckiej.

No więc jak będzie z tymi tekstami Steinbach wychwalającymi i popierającymi
                              Tuska? Podrzucisz w końcu czy nie?
                              • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 21:22
                                Zastanów się co piszesz. Są granice manipulacji.
                                Ja posycam nienawiść polsko-niemiecką a nie organizacje rewizjonistyczne??????????
                                Łapiesz mnie za słówka? Nie napisałem, że niemieccy politycy tacy jak Schroeder nie spotkali się z nią. Napisałem, że Tusk swoim spotkaniem zrobił dla niej więcej. Zanim zaczniesz się czepiać czytaj ze zrozumieniem.
                                Jak mam z Tobą dyskutować jak to co zrobił Tusk nie jest dla Ciebie problemem?
                                Dyskusja jest jałowa jeśli nie rozumie się co to jest polska racja stanu. Mogłabyś się tego uczyć od Niemców.
                                • wiewiorzasta Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 21:48
                                  pink.freud napisał:

> Zastanów się co piszesz. Są granice manipulacji.

Ja nie manipuluję. Ja próbuję dowiedzieć się od ciebie konkretów. Unikasz ich,
                                  nie wiem dlaczego.

> Ja posycam nienawiść polsko-niemiecką a nie organizacje rewizjonistyczne??????????

Masz za mały zasięg :)
                                  Pani Steinbach jest dla mnie głupią rurą (niech mi moderator wybaczy), która
                                  powinna siedzieć cicho i nie piskać, bo jej ojciec to nie jest wypędzony, a
                                  przepędzony. Ale ta kobieta reprezentuje ludzi, którzy czy tego chcemy czy nie,
                                  mają wpływ na polityków niemieckich. I niestety, trzeba z nią czasami rozmawiać,
                                  chociażby po to, żeby jej powiedzieć to, co napisałam wyżej.
                                  Dlatego też proszę cię o jakąś relację ze spotkania, o którym piszesz, bo z tego
                                  co piszesz wynika absolutnie _nic_ poza twoimi przypuszczeniami, zwłaszcza że
                                  posługujesz się manipulacjami już na wstępie (spotkał się Tusk, ty piszesz o PO,
                                  on się spotkał, a ty od razu piszesz, że jest zdrajcą).

I proszę, żebyś podał jakiś tekst, w którym Steinbach wyraża swoje poparcie
                                  Tuska i zachwyt nad nim. Bo coś takiego napisałeś, a ja o tym nie słyszałam.

Dlaczego nie chcesz podać źródła z jakiego korzystałeś pisząc to, co napisałeś?

> Łapiesz mnie za słówka? Nie napisałem, że niemieccy politycy tacy jak Schroeder
                                  > nie spotkali się z nią. Napisałem, że Tusk swoim spotkaniem zrobił dla niej wi
                                  > ęcej. Zanim zaczniesz się czepiać czytaj ze zrozumieniem.

Nie wiem, czy zrobił więcej czy mniej. To że się z nią spotkał o niczym nie
                                  świadczy, zwłaszcza, że nie był jedynym.

> Jak mam z Tobą dyskutować jak to co zrobił Tusk nie jest dla Ciebie problemem?

Nie jest dla mnie problemem spotkanie Tuska z kimkolwiek. Jeśli się spotka z
                                  Castro czy Łukaszenką będzie to dla mnie większy problem. Ale i tak wszystko
                                  zależy od tego _po co to spotkanie_ się odbyło i co Tusk do pani S. czy panów C.
                                  czy Ł. powiedział.
                                  Bo może powiedzieć - popieram pani/pana działalność, a może powiedzieć - spadaj
                                  na drzewo. Widzisz różnicę?

> Dyskusja jest jałowa jeśli nie rozumie się co to jest polska racja stanu.
                                  > Mogłabyś się tego uczyć od Niemców.

Nie jestem dyplomatą. A polska racja stanu nie oznacza dla mnie skłócenie się ze
                                  wszystkimi i nie rozmawianie z tymi, którzy mają inne zdanie. Jak zresztą widać :)
                                  • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 22:06
                                    Jak chcesz, w sytuacji upadku i korupcji polskiej polityki możesz sobie tego nie nazywać zdradą tylko nieudolnością, głupotą czy brakiem szacunku do pełnionej przez siebie funkcji. Wszystko mi jedno.
                                    Sorry ale teraz mi opadły ręce, nie chce mi się już pisać.
                                    Miłego wieczoru życzę:)
                                    PS Przeczytaj jeszcze raz te posty.
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30563109&a=30565841
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30563109&a=30569024
                                    • wiewiorzasta Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 22:11
                                      Pinku, ja cię nie proszę, żebyś się wysilał, tylko żebyś podał źródła swoich
                                      rewelacji:
                                      - tekst E.Steinbach, w którym popiera ona Tuska (mogę sobie ewentualnie
                                      przetłumaczyć ;))
                                      - relację ze spotkania Tuska ze Steinbach, najlepiej z Rzepy, bo to zdaje się
                                      ona organizowała to spotkanie.

Skądś o tym wiesz. Ja cię proszę jedynie, o podanie - skąd. Możesz? Czy uciekasz
                                      od odpowiedzialności za nazwanie kogoś 'zdrajcą'?
                                    • wiewiorzasta Coś o konferencji :) 18.10.05, 15:14
                                      Pogmerałam chwilkę, żeby się dowiedzieć czegoś o spotkaniu w Zielonej Górze
                                      między Steinbach i Tuskiem. I znalazłam takie coś:
                                      "Akcja była w pełni udana mimo iż nie zamieniliśmy słowa z panią Ericą. Zrobili
                                      to za nas uczestnicy konferencji, którzy jak i całe społeczeństwo nie poparli
                                      fałszowania historii."
                                      Jest to fragment relacji z akcji Młodzieży Wszechpolskiej. Jeśli oni twierdzą,
                                      że Tusk jej dogadał, to ja im w tym wypadku wierzę :)
                                      www.wszechpolacy.pl/t.php?id=867

Przebijesz? ;)
                                      • angela.magiel Re: Coś o konferencji :) 21.10.05, 17:46
                • franciszekszwajcarski Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:42
                  Instytut jest współfinansowany przez pozarządowe organizacje z Niemiec, USA i
                  Polski. Te z Niemiec to akurat najbardziej liberalne w tym kraju organizacje,
                  takie jak Fundacja Eberta. Jakakolwiek próba sugestii, że takie organizacje
                  miałyby wspierać niemieckie ziomkostwa jest tak beznadziejnie durna, że mi ręce
                  opadają.
                  • pink.freud Re: nie chce mi sie, za duzo tego by było :) 17.10.05, 20:45
                    Jak Ci opadają to po co piszesz? Na jakiej podstawie oceniasz, które są najbardziej liberalne? Nie przeszkadza Ci, że są finansowane ze środków budżetowych?
                    • franciszekszwajcarski pisze bo mnie bawią twoje odpowiedzi. 17.10.05, 20:48
                      to takie uczucie jak przy zabawie z małym kotem, który lata w kółko za nitką.
                      Myśle sobie, boże jaki on głupi, a jednocześnie ubaw mam po pachy.
                      • pink.freud Re: pisze bo mnie bawią twoje odpowiedzi. 17.10.05, 20:49
                        Masz rację kiciu:)))
    • read1 Re: Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.10.05, 20:25
      pink.freud napisał:

> "Mut Zur Ethik" zapewniali, że obwiązującą mapą dla Niemiec jest ta z 1939
      > roku

Mam książeczę informacyjną o dzisiejszych Niemczech "Niemcy w świetle faktów i
      liczb", rozdawaną na stoisku Niemiec na międzynarodowych targach ksiązki 1996 w
      Wwie, i tam nigdzie nie jest wyraźnie napisane jakież to są granice obecnych
      Niemiec. Granice są omawiane dziwacznie. Jest mapa Niemiec do 1949 roku, gdzie
      dzisiejsze ziemie zachodnie są nazwane 'pod administracją polską' i taka sama
      nomenklatura tyczy się stref okupacyjnych Niemiec, amerykańskiej, francuskiej,
      rosyjskiej. Następnie jest mapa Niemiec po 1949, na której jest RFN, NRD i
      oczywiście ten obszar pod polską administracją, ale już nie podpisany. Nie ma
      natomiast w taki sposób zaznaczonych innych byłych ziem niemieckich, jak okręgu
      Królewca, czy ziem włączonych do Francji. I to jest ostatnia mapa w tej
      książeczce pokazująca Niemcy na tle sąsiadów. Później jest już tylko omówienie
      landów.
      • pink.freud Re: Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.10.05, 20:36
        Niemcy nie są wobec Polaków szczerzy, w 1990 ugięli się pod presją Busha seniora, ale teraz znów kombinują. Szanują tylko siłę. Tusk to dla nich tylko rzadkie gó.., z którym można zrobić co się chce.
    • kropekuk A moze Polska czy Ukraina od Rosji wieksza? 17.10.05, 20:52
      Nie sa - nawet wziete do kupy:))) To a propos twoich dasow na slowa PRAWDY
      Kohla.
    • adalberto3 Wicemarszałek Sejmu obojętnie jak ... 17.10.05, 21:30
      .. on się nazywa nigdy nie powinien uczestniczyć w takim spotkaniu. To jedno z
      wyższych stanowisk w państwie i zwykły zdrowy rozsądek nakazuje by się spotykał
      z sobie równymi. Ale w Polsce różne rzeczy już się zdarzały - inny wysoki
      polski przedstawiciel biesiadował ( jak sam to określił ) z rezydentem KGB ,
      prezydent też polubił tegoż Ałganowa.
      W polityce zagranicznej jest taka najważniejsza zasada - trzeba szanować siebie,
      wtedy i inni będą to robili.
      • franciszekszwajcarski Re: Wicemarszałek Sejmu obojętnie jak ... 17.10.05, 21:55
        ten sam wicemarszałek potem wielokrotnie spotykał się z Angeliką Borys. Co za
        fo pa ! :) Przecież ona nie jest wicemarszałkiem na Białorusi. Skandal
        normalnie, tak powage majestatu Izby na szwank wystawiać.
        • adalberto3 Re: Wicemarszałek Sejmu obojętnie jak ... 17.10.05, 23:04
          Też nie powinien się spotykać - przeważyły względy wyborcze. Teraz nie bardzo
          wiadomo jak wybrnąć z całej sytuacji. A przegrani mogą być tylko Polacy na
          Białorusi. Rzeczpospolita jeszcze raz ich opuści.
    • hubert.reiss Re: TUSKA BYĆ DOBRRA !!! WYPIERRAĆ TUSKA !!!!!!!1 20.10.05, 16:37
      ericka.steibach napisała:

> TUSKA BYĆ DOBRRA !!! WYPIERRAĆ TUSKA !!!!!!!
      > helmut.von.berlin napisał:
      >
      > > helmut.von.berlin napisał:
      > >
      > > > TUSKA JST GUT !!!
      > > > WYBIJAC TUSKA !
      > >
      > > TUSKA JE DOPRA DLA POLSKA
      > > I MIHNIKA !
      >
      > jaja jaja! helmut
      > tuska gud !
      >
      >
    • badacz.teorii.spisku Re: Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.10.05, 23:20
    • ukos Są chyba jakieś granice absurdu 21.10.05, 14:07
      pink.freud napisał:

> Polityka Niemiec się zmienia w ostatnich latach, po kolonizacji enerdówka,
      Dran
      > g nach Osten postepuje dalej.
      > (...)

Drang nach Osten? Chyba w wykonaniu Turków stopniowo zastępujących rdzenną
      ludność Niemiec. "Kolonizacja enerdówka" - he, he, dobre sobie. Czy kolonizacja
      polega na gwałtownym wyludnieniu (kto mógł, już się wyniósł na Zachód)? Ty się
      lepiej zastanów jak uniknąć gwałtownie postępującej a zagrażającej wolności
      islamizacji Europy, w tym w niedługim czasie Polski. Pewnie jednak nie jesteś
      zdolny do takiej refleksji - wszak twój idol Giertych z wielkim podziwem i
      uznaniem wypowiada się o gorliwości religijnej islamskich fundamentalistów,
      zachwycał się np. postawą Iranu wobec Rushdiego.
    • angela.magiel Re: TUSKA BYĆ DOBRRA !! WYPIERRAĆ TUSKA !!!!!!!!! 21.10.05, 17:09
      Re: TUSKA BYĆ DOBRRA !! WYPIERRAĆ TUSKA !!!!!!!!!!
      TUSKA BYĆ DOBRRA !! WYPIERRAĆ TUSKA !!!!!!!!!!!!
      • franc.fondupersztyft Re: TUSKA BYĆ DOBRRA !! WYPIERRAĆ TUSKA !!!! !! 21.10.05, 18:27
    • kacosk Re: Rozmowy PO z Eriką Steinbach!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.10.05, 17:48
      przecie to jego koleżanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka