korekt Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 21:46 indianski napisał: > Niestety . Polska stoi niedouczonymi imbecylami , wierzacymi w kazda > obiecanke . No cuż,wszystkie komuszki czujący się zawiedzeni musicie się nauczyć z tym żyć;co najwyżej wzorem waszego idola zmienić,barwy,orientacje,przekonania,wiarę itp.I tak macie wielkie szczęście ,że nie wylądujecie w rezerwacie.Narazie,narazie....... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 21:53 > indianski napisał: > > > Niestety . Polska stoi niedouczonymi imbecylami , wierzacymi w kazda > > obiecanke juz wole niedouczonych Polakow pracujacych na ojcowiznie niz wykształconych Zydów jak Bagsik wywozacych pieniadze z Polski A indianskiemu zacytuje jego samego >Spadaj dziadu na nic zdały sie manipulacje z sondazami KONIEC WŁADZY UB Odpowiedz Link Zgłoś
znikomka Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 23:12 >No cuż to tak a propos niedouczonych imbecyli :P Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 23:31 I oto mamy mglistą na razie koncepcję, co czeka tych co "nie z nami". Takie są oczekiwania dużej części elektoraru nowego "prezydenta wszystkich Polaków". Cześć wam rydzykowi demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 przegrani glosowali na Tuska..... 23.10.05, 21:47 co do wiarygodnosci. Jakiez mozna miec watpliwosci majac do wyboru miedzy Tuskiem a Kaczynskim ? Tusk - zasuszony chlopaczek, ani to wiarygodny ani wykszatalcony. Cale dorosle zycie zyje z polityki, nigdy nie zrobil niczego konkretnego ani nie pelnil odpowiedzialnego stanowiska (vice-marszalek - to tyle co nic - bardzie funkcja reprezentacyjna niz wiazaca sie jakakolwiek odpowiedzialnoscia). Kaczynski - przede wszystkim wiarygodny, ma przewidywalne poglady (od kilkunastu lat krytycznie nastawiony do politycznej rzeczywistosci III RP - do podobnych konkluzji dot. stanu polskiej polityki Tusk i Rokita doszli calkiem niedawno, nie tak dawno byli jeszcze po drugiej stronie blizej 'demokratow.prl'). Doswiadczony polityk: prezes NIK, minister sprawiedliwosci, wczesniej w Kancelarii Prezydenta. Wyksztalcony prawnik - dr hab. Wybor byl prosty. Ponoc Tusk bezapelacyjnie wygral w zakladach karnych..... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: przegrani glosowali na Tuska..... 23.10.05, 21:49 a kaczynski w psychiatrycnych Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: przegrani glosowali na Tuska..... 23.10.05, 21:57 Za 5 lat poparcie dla Tuska będzie miażdżąco wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
w.waldek Re: przegrani glosowali na Tuska..... 23.10.05, 23:21 betsypetsy napisała: > Za 5 lat poparcie dla Tuska będzie miażdżąco wysokie. też tak myśle - bo może w tym czasie zamkną R. Maryja albo chociaż Pana R. Odpowiedz Link Zgłoś
majual Re: przegrani glosowali na Tuska..... 23.10.05, 21:58 No właśnie. I wyjaśniła mi się sprawa kto tak naprawdę wystawił tego TUSKA. Teraz nie mam wątpliwosci. To ci którzy z takim oporem odchodzili z ryjami od koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
machbeata Re: Cóż, naród jeszcze baaardzo buraczy. 23.10.05, 22:10 my - zwolennicy demokracji parlamentarnej, tolerancji, wolnosci i prawa do sukcesu - chociaz jestesmy dzisiaj oburzeni i rozczarowani - jestesmy jedyna szansa tego kraju - wiec musimy od jutra przy pomocy wszystkich metod jakie daje nam demokracja i prawo - pilnowac, zeby Kaczory, Lepperty i Rydzyki nie zamienily naszego kraju na ciemnogrod - angazujmy sie na szczeblu lokalnym, prubojmy ludziom z wypranymi mozgami argumentacyjnie wytlumaczyc procesy spoleczne, polit. i ekonomiczne - zeby nie sprawdzila sie prognoza jednego z forumowiczow, ze po ekstremie prawicowej nie wygra za piec lat rozsadek, tylko ekstrema lewicowa z wyrazami szacunku beata mache Odpowiedz Link Zgłoś
andre7 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 21:51 Uczciwi, pracowici, pragnący żyć we własnym kraju. Niedouczeni kretyni mieli nadzieję na kolejne lata przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
robi64 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 21:51 tak, trzeba nauczyś się z tym żyć... i rozliczać Kaczuchy z każdego niezbudowanego mieszkania, nieobniżonego podatku,niewypłąconego zasiłu dla nierobów, kolejnej awantury z Rosją, Niemcami i pewnie całym "złym, niekatolickim, niepolskim" światem... "Przyłaczam się" do podziękowań dla o.Dyrektora i Adama Gierka - to mówi za wszystko; ale czy ten"ludek boży" kiedyś coś zrozumie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Mnie tam nie boli, stac mnie naplacenie wyzszych 23.10.05, 22:01 podatkow. Moze jestes z tych malo produktywnych i te 4 punkty procentowe obnizki podatkow obiecane przez Tuska to dla Ciebie byc albo nie byc hahaha, ja przy 40% zyje dobrze i nie narzekam, a leni i klmaczuchow nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Wygrała Polska owsa i buraków, gratulacje wyborcom 23.10.05, 21:54 Większość tak chciała! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Wygrała Polska owsa i buraków, gratulacje wyb 23.10.05, 21:59 Taka sierota po Cimochu jak ty powinna sie cieszyc iz wygral socjalny Kaczynski a nie 'liberal' Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
w.waldek Re: Wygrała Polska owsa i buraków, gratulacje wyb 24.10.05, 00:01 tyle sierot w Polsce??????? a gdzie tata Cimoszenko? hej tam - w puszczyyyyy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 smierdzaca wyborcza kielbasa!!! teraz wszyscy 23.10.05, 22:02 zamiast na ptasia grype padniemy na kielbasiany jad.... Odpowiedz Link Zgłoś
ssadam Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:02 Na Tuska glosowali przedewszystkim aferzysci i komuchy.Cala zglinizna nierobow ,nieudacznikow i zlodzieje.Od obalenia Rzadu Olszewskiego widac bylo kim byl Tusk- piece of shit.I to zero jeszcze staralo sie byc prezydentem i wygralo pierwsza ture wyborow popieranych przez takich samych jak on.Czym jest Polska dzieki rzadzeniu przez Kwacha i rzady Millerow,Belek,komuchow ,Buzkow i tabunu innych dziadow-amatorow.Patrzac z poza granicy jestescie smiesznym panstewkiwm w Europie wschodniej choc z uporem pijackiego maniaka twierdzicie ze niby jestescie z Europy srodkowej z ktorym sie nikt nie liczy.Te wasze napuszone wyjazdy do Brukseli wiecznie kompromitowane przez Waszych przedstawicieli pijakow i najazdy na cywilizowane miasta Londyn,Paryz Rzym gdzie pijane hordy przedstawicieli Waszego narodu powoduja ze loko mieszkancy maja juz Was dosc.Nie generalizuje -wyjezdza tez kwiat obywateli,ktorzy szybko robia kariery i... nie maja zamiaru wracac do kraju nad Wisla.Spytacie dlaczego - dlatego ze przy wladzy i glosie nadal utrzymuje sie czern ktora na przyklad winduje na prezydenta takiego prymitywa jakim jest Tusk.On syn kolejarza jak o sobie mowi - chcial mieszkac w Belwederze.Ladnie sie chamstwu w glowach poprzewracalo Boze ty to widzisz i nie grzmisz.Ale on wie i on nie chce byc gorszy - jesli w tym kraju paradoksu elektryk po zasadniczej zostal prezydentem to dlaczego nie on po studiach.Ale wreszcie narod polski zaczal myslec i otwierac oczy.Wybrano Kaczora i jest szansa ze sie cos zmieni -uczciwi ludzie nie musza sie nic obawiac ale biada aferzystom. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro_25 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:54 Brawo brawo co za poPIS, ale chyba troszkę zapędziłeś się w tej wyliczance i ukręciłeś bata sam na siebie;-) Pan premier Marcinkiewicz był szefem gabinetu premiera BUZKA którego tutaj wymieniasz jako największe zło;-)) A co do wyników, jutro ubieram się na czarno. Cóż myślałem, że w końcu maja praca będzie mi przynosić korzyści no ale niestety bede coraz więcej dopłacał na wszystkich nierobów bo z czegoś Kaczka będzie musiał te obietnice zasiłków pokryc... Smutny to dzień dla Polski. Ps bardzo podoba mi się pomysł z naklejką "nie głosowałem na Kaczyńskiego";-) A może ktoś by wyprodukował takie koszulki? Odpowiedz Link Zgłoś
znikomka Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 23:19 > Na Tuska glosowali przedewszystkim aferzysci i komuchy.Cala zglinizna > nierobow ,nieudacznikow i zlodzieje. oczywiście głównie w przedziale wiekowym 18-24. Grube ryby największych polskich afer. Zlituj sie i nie pisz więcej głupot w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
aurora.we.mgle wybral go okradziony narod, ktory odrzucil 23.10.05, 22:02 zlodziei. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo trzeba było prawa wyborcze ograniczyć 23.10.05, 22:03 ...gdyby głosowali prawdziwi ludzie - mający wyższe i maturalne wykształcenie - nie byłoby kaczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty KONDOLENCJE 23.10.05, 22:07 do wszystkich aferzystów i złodzieji i do indianskiego -pracownika GW gazety ktora tak fałszowała rzeczywistosc w sondazach ze sama w to uwierzyła A ludzie patrza i pamietaja Odpowiedz Link Zgłoś
jarek903 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:04 tak to już jest w demokracji, że przy wyborach głos profesora uniwersytetu ma taką samą wagę jak głos niewykształconej sprzątaczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:05 idac tym tropem moze wogole zrezygnowac z wyborow? Wystarczy porownac wyksztalcenie kandydatow - Kaczynski wygralby bezapelacyjnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
znikomka Re: jestem z USA 23.10.05, 23:59 a ja z miasta - choć polskiego - i wstyd mi również... :( Odpowiedz Link Zgłoś
amfek Kto za odłączeniem Zachodu od Polski? 23.10.05, 22:06 Wielkopolska żąda odłączenia się od Polski Rydzyka itp. Zorganizujmy referendum za odłączeniem zachodu od reszty kraju tej bardziej zacofanej i mniej wykształconej. Nnie chcemy takiego prezydenta i nigdy się z tym nie pogodzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiunamisiu Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 22:07 Wiesz dlaczego u was nie bylo powstania??? Bo niemcy nie pozwolili. Wyksztalcona Wielkopolska, czy Wielkopolska po technikum samochodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 22:10 raczej po amfetaminie niz po technikum.... Odpowiedz Link Zgłoś
pterodaktyl59 Re: Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 22:43 W Wielkopolsce nie było powstania??? Było, i to jedyne zkończone sukcesem! Przesyłam pozdrowienia z Galicji dla Wielkopolan . Odpowiedz Link Zgłoś
wisenka25 do rysiunamisiu 23.10.05, 22:52 Sluchaj,jestes niezle wyksztalcony,skoro piszesz,ze w wilekopolsce nie bylo powstania.Otóz bylo, i jako jedyne z polskich powstan zakonczylo sie sukcesem!!!! Idiota i niedouk Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro_25 Re: Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 22:59 Boże widzisz i nie grzmisz? W Wielkopolsce było powstanie i to jedyne zwycięskie;-) Warszawa przyłacza się do postulatu oderwania się;-) Nie głosowałem na kaczkę i jesten z tego dumny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wisenka25 Re: Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 23:18 A oderwijcie sie!!Na cholere nam nieuki?? Powstanie Poznanskie bylo w latach 1918-19, wyswobodzilo spod zaboru kawal ziem Wielkopolski A jak z zaborca walczyla warszawka?...Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 23:09 Chyba nie pozwolili Tobie myśleć. Ciekawe że to właśnie w Wielkopolsce było jedyne udane powstanie z sukcesem. I co dziwne długi czas Warszawa (media) w ogóle pomijały iż istniało coś takiego jak Powstanie Wielkopolskie, ciekawe z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
znikomka Re: Ty wyksztalcony jak niemiec 23.10.05, 23:56 i wykształcony Dolny Ślask. Łaskawie zerknij w statystyi, a potem dopiero pisz swoje bzdury, przynajmniej moze zyskasz ich świadomość... Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiqm Re: Kto za odłączeniem Zachodu od Polski? 23.10.05, 22:11 Jacy my? wszystkie amfki??? prosze bardzo wynieście sie zniemczone volksdojcze i zrusyfikowane homosovietikus!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bryson Re: Kto za odłączeniem Zachodu od Polski? 23.10.05, 22:17 bobbiqm napisał: > Jacy my? wszystkie amfki??? prosze bardzo wynieście sie zniemczone volksdojcze > i zrusyfikowane homosovietikus!!! Czy sa tu jacys lingwisci? Slowotworcza sila naszego narodu powala mnie osobiscie na kolana... PS. Drogi Bobbiqm, aby nie bylo nieporozumien: "lingwista" to slowo obcego pochodzenia i bynajmniej nie wyzwisko. Przy tak silnym poczuciu wlasnej polskosci, nie powienienes yl sie raczej zdecydowac na nieco bardziej slowianski pseudonim? Burakkw, na ten przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
wisenka25 Re: Kto za odłączeniem Zachodu od Polski? 23.10.05, 23:20 Może jakieś referendum?Ja jestem za. Nie muszę mieć w swoim kraju tak pięknego miasta jak Warszawa.... i tak głupich ludzi jak warszawiaki Odpowiedz Link Zgłoś
marysia75 Re: Kto za odłączeniem Zachodu od Polski? 24.10.05, 03:11 Oj, sa, sa. To wlasnie nadzieja odkrycia skarbow polszczyzny sklania co poniektorych (lingwistow) do odwiedzania tego forum; jakiez to bogactwo, jakaz kopalnia... Zostanie i dla lingwisty, dla socjolingwisty a i *gramatyk* sie pozywi.(Uwaga: *gramatyk* nie znaczy lingwista i tez nie jest to jednostka leksykalna nacechowana). Pozdrawiam, Polska Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
smichalski Re: Kto za odłączeniem Zachodu od Polski? 23.10.05, 23:35 Jestem ZA ! Trzeba zacząć od powołania Stowarzyszenia, albo załóżmy partię. Tylko trzeba się spieszyć - póki nie ma jeszcze tej IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka66 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:08 jestem liberałem ... czuje sie fatalnie po tych wyborach ... byla szansa na normalny kraj i rozwój i nie skorzystamy z niej ... Odpowiedz Link Zgłoś
machbeata Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:11 my - zwolennicy demokracji parlamentarnej, tolerancji, wolnosci i prawa do sukcesu - chociaz jestesmy dzisiaj oburzeni i rozczarowani - jestesmy jedyna szansa tego kraju - wiec musimy od jutra przy pomocy wszystkich metod jakie daje nam demokracja i prawo - pilnowac, zeby Kaczory, Lepperty i Rydzyki nie zamienily naszego kraju na ciemnogrod - angazujmy sie na szczeblu lokalnym, prubojmy ludziom z wypranymi mozgami argumentacyjnie wytlumaczyc procesy spoleczne, polit. i ekonomiczne - zeby nie sprawdzila sie prognoza jednego z forumowiczow, ze po ekstremie prawicowej nie wygra za piec lat rozsadek, tylko ekstrema lewicowa z wyrazami szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: Kto wybrał prezydenta? 24.10.05, 17:21 Demagogia i tyle. Nie wszyscy muszą popierac Kaczyńskiego, ale reakcja wielu na tym forum pokazuje że ci "oświeceni antyciemnogrodzianie" są warci Leppera i ani na milimetr nie wznoszą się ponad mentalność Samoobrony. Jeżeli pan Tusk był kandydatem elity intelektualnej, to dlaczego nie umiał przekonać zwolenników pana Kaczyńskiego ? Znaczy się coś nie bardzo z argumentami chyba u niego było, albo ta elita która go wystawiła jakaś niezbyt lotna. W demokracji wygrywa większość i jaka by ona nie była trzeba UMIEĆ do niej trafić i ją przekonać. Prezydent kraju nie ma moralnego prawa wspierać tylko selektywnie przez siebie faworyzowane grupy społeczne. Jak się tego nie rozumie i arogancko olewa wyborców Leppera to pozostaje robić karierę w zieleniaku sprzedając kapustę. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Polska pokazała, że nie można nią manipulować. 23.10.05, 22:11 Kaczyński wygrał pomimo całych armii PR pracujących nad wizerunkiem Tuska i mimo większości mediów promujących (nie tylko popierających) tego jednego kandydata. To jest pewien sukces (choć może jeszcze nie tryumf) zdrowego rozsądku i patriotyzmu (mimo obecnej dewaluacji tego słowa). Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Polska pokazała, że można nią manipulować 23.10.05, 22:15 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2981970.html Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Polska pokazała, że nie można nią manipulować 23.10.05, 23:34 polska444 napisała: > Kaczyński wygrał pomimo całych armii PR pracujących nad wizerunkiem Tuska i > mimo większości mediów promujących (nie tylko popierających) tego jednego > kandydata. > > To jest pewien sukces (choć może jeszcze nie tryumf) zdrowego rozsądku i > patriotyzmu (mimo obecnej dewaluacji tego słowa). Tumaństwo.... przecież gołym okiem widać, że te wybory wygrał Kurski i Lepper... i to im kaczor powinien największą flachę postawić.... Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:11 Ja zawsze się kieruję własnymi przemyśleniami i nie jestem czyimś elektoratem. NaDonalda Tuska nie głosowałem, gdyż stała za nim Pani Hanna Gronkiewicz Waltz. Pamiętam rok 1994, wiosnę, kiedy to Pani Prezes NBP dwiema decyzjami przysporzyła kapitałowi spekulacyjnemu ok.30% zysku w trzy miesiące.Na marginesie: mam pytanie -jak w skali państwa procentowo powinien się rozkładać dochód osiągany z zaangażowania kapitału w stosunku do dochodu z pracy najemnej? Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:20 aekielski napisał: jak w skali państwa procentowo powinien się rozkładać > dochód osiągany z zaangażowania kapitału w stosunku do dochodu z pracy najemnej > ? wg wyborców Tuska m/in Walz to gdzies tak 98/2 % tak aby robotnik nie zdechł z głodu i aby psu pracodawcy lepiej sie zyło niz temu robotnikowi i q rwasie dziwia ze przegrali A ja mowie cieszcie sie ze nie wisicie a tylko przegraliscie wybory Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:51 jak w skali państwa procentowo powinien się rozkładać > dochód osiągany z zaangażowania kapitału w stosunku do dochodu z pracy najemnej > ? Rynkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: WYGRALA POLSKA CIEMNYCH KATOLI 23.10.05, 22:14 kolejny glos 'wyksztalconego' wyborcy Tuska. Czytajac te opinie mozna wyrobic sobie zdanie co do wynikow badan sadazowych. Wychodzi na to, ze na Tuska glosowala cholota. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: WYGRALA POLSKA CIEMNYCH KATOLI 23.10.05, 22:17 kolejny glos 'wyksztalconego' wyborcy Tuska. Czytajac te opinie mozna wyrobic sobie zdanie co do wynikow badan sadazowych. Wychodzi na to, ze na Tuska glosowala 'holota'. Odpowiedz Link Zgłoś
akff Włodek przez Ciebie ta tragiczna noc 23.10.05, 22:13 Włodek Cimoszewicz miałem nadzieje,że zastopuje Ptasią grypę Kaczek. Niestety pozostał TUSK, którego grypa pożarła na dobre. Żygać Panie i Panowie się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
akff spieprzaj dziadu 23.10.05, 22:17 Re: Homosovietikus,volksdojcze boją się Polaków!! spieprzaj dziadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bryson Re: Homosovietikus,volksdojcze boją się Polaków!! 23.10.05, 22:20 Moge tylko powtorzyc: w kwestiach narodowych, zeby nie powiedziec nacjonalistycznych, przemawiaj maciusiu w ojczystym jezyku. Homosovietikus? Volksdojcz? Blagam... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Homosovietikus,volksdojcze boją się Polaków!! 23.10.05, 23:23 boją sie debili,takich jak ty tłuczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kesaira Re: Włodek przez Ciebie ta tragiczna noc 25.10.05, 01:56 A czymże Cie tak Cimoszewicz ujął? Żubrami? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Maciuś ... bredzisz 23.10.05, 22:16 trochę się zdziwiłem czytając ten głupawy tekst. Ale uzmysłowiłem sobie że to przeciez słynna bezstronnośc Gazety Wybiórczej. Dla dziennikarza pana Macieja Kochanowicza. Bez urazy. Mam 50 lat 25 lat pracy, studia wyższe. Praca w przemyśle. Tytuł specjalisty. Parę patentów. Co miesiac przynoszę do domu 1900 zł. Dlaczego? Bo nie mieszkam w waszej Warszawie!!!! Mieszkam w Polsce klasy B. Tej gorszej. I właśnie dlatego mam RP z numerem 3 .... Pan wiesz gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bryson Re: Maciuś ... bredzisz 23.10.05, 22:31 olias napisał: > trochę się zdziwiłem czytając ten głupawy tekst. Ale uzmysłowiłem sobie że to > przeciez słynna bezstronnośc Gazety Wybiórczej. > Dla dziennikarza pana Macieja Kochanowicza. Bez urazy. Mam 50 lat 25 lat pracy, > > studia wyższe. Praca w przemyśle. Tytuł specjalisty. Parę patentów. Co miesiac > przynoszę do domu 1900 zł. Dlaczego? Bo nie mieszkam w waszej Warszawie!!!! > Mieszkam w Polsce klasy B. Tej gorszej. > I właśnie dlatego mam RP z numerem 3 .... Pan wiesz gdzie. Oboje moi rodzice maja na koncie po ponad 30 lat pracy, swietne wyksztalcenie i zarobki na poziomie o polowe nizszym niz panskie. A mimo tego nie plawia sie w zalach nad wlasnym losem i nie tlumacza tym polityki, ktora zmierza jedynie wstecz. Wiara w to, ze wybor Kaczki przyniesie pozytywne zmiany, to dowod naiwnosci zadziwiajacej u kogos z panskim zyciowym doswiadczeniem. Dlaczego nikt nie pyta ile kosztuje owo "sciganie", "pociaganie do odpowiedzialnosci", "rozliczanie"? Jaka czesc budzetu bedzie musiala ulec zniejszeniu, by oplacic instytuty pamieci narodowej, datki na rzecz kosciola (jakikolwiek kosciol by to nie byl) czy pozwy o znieslawienie/pomowienie/zniewage? Trudno uwierzyc, by Tusk jako prezydent tez Polske w kraine mlekiem i miodem plynaca przemienil, ale istnieje realna szansa na to, ze pod jego rzadami wzroslaby chociazby liczba inwestycji w Polsce, bo Tusk jest "pro". W przypadku wyboru Kaczki, skutki byly latwe do przewidzenia: prosze laskawie sprawdzic jutro wiadomosci rynkowe. I nie bedzie to chwilowe wahanie wskaznikow. Obrazajac chociazby Niemcow, czesto zapominamy, ze nasza gospodarka w olbrzymiej mierze jest zwiazana z ich, czy nam sie to historycznie podoba czy nie. Teraz grozi nam, ze z krzyzem na piersi i "Rota" na ustach bedziemy znowu wedrowac po chalupie w onucach. Taka jest smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Maciuś ... bredzisz 23.10.05, 22:32 smiehu warte, argumentacja na poziomie nie i betonowego SLDowca bylego juz senatora Jarzębowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
navigator2 Re: Maciuś ... bredzisz 23.10.05, 23:47 koneser10 napisała: > smiehu warte, argumentacja na poziomie nie i betonowego SLDowca bylego juz > senatora Jarzębowskiego zanim stwierdzisz czy argumentacja jest betonowa czy nie , przeczytaj pare gazet spoza granic kraju. To dobrze robi posluchac czasami co inni o nas mysla Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Maciuś ... bredzisz 23.10.05, 22:33 Ciemny glupi narod !! Czy kiedys zmadrzeje??? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Kaczy raj 24.10.05, 02:09 olias napisał: Mam 50 lat 25 lat pracy, studia wyższe. Praca w przemyśle. Tytuł specjalisty. Parę patentów. Co miesiac przynoszę do domu 1900 zł. Dlaczego? Bo nie mieszkam w waszej Warszawie!!!! > Mieszkam w Polsce klasy B. Tej gorszej. > I właśnie dlatego mam RP z numerem 3 .... Pan wiesz gdzie. Pociesz sie ze gdy Kaczynscy zaczna wprowadzac w zycie swoje obietnice, i za nie placic oczywiscie dodrukowujac zlote, co Ci pensja skoczy do 3000 zl. Tylko ze tramwaj do domu bedzie kosztowal 100zl. Odpowiedz Link Zgłoś
japin Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:21 Zwolennicy Tuska teraz lamentują a mało kto z nich głosował. Do kościoła nie chodzą to nie mieli okazji wstąpić po mszy do punktów wyborczych. Weekend spędzili na wyjazdach lub w domu ale nie chciało im się ruszyć d... aby zagłosować. Takie same lenie jak ich idol. Odpowiedz Link Zgłoś
navigator2 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 23:49 japin napisał: > Zwolennicy Tuska teraz lamentują a mało kto z nich głosował. Do kościoła nie > chodzą to nie mieli okazji wstąpić po mszy do punktów wyborczych. Weekend > spędzili na wyjazdach lub w domu ale nie chciało im się ruszyć d... aby > zagłosować. Takie same lenie jak ich idol. Dobrze , ze znalazlo sie pare takich pracusiow jak ty. Glupi bo glupi ale pracus Odpowiedz Link Zgłoś
medianka81 Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:22 zaczynam wątpić w demokracje :( jestem za cenzusem wykszatłcenia albo lepiej IQ (moze ja tez bym sie nie załapała :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 Przypominam słowa Jana Pawła II- "nie ma wolności 23.10.05, 22:30 bez solidarności! Pozorna wolność liberalna nie może być przedkłądana ponad solidarność między ludźmi" Odpowiedz Link Zgłoś
golandia Re: Kto wybrał prezydenta? 23.10.05, 22:41 Bardzo rozgoryczeni jesteście zwolennicy D. Tuska, skoro tak obrzydliwie i chamsko reagujecie na wyborców Kaczyńskiego. I to np ja jestem burakiem i nieukiem? 30 latka urodzona i wykształcona w Warszawie z własnym mieszkaniem, wolnym zawodem i szczęśliwą rodziną. Nie potrzebuję pomocy społecznej, ale nie myślę tylko o sobie!! Teraz Polsce (nikt nie wymienił tu imienia Ojczyzny, każdy tylko dba o swoje) potrzebny jest silny Prezydent, żeby nie było agresji Niemiec z 1 września '39 i Rosji 15 września '39 - to przenośnia. A Ty człowieku pomyśl, zanim powiesz "ciemnych katoli" - za dwa tygodnie będzie tylko halloween czy Dzień Wszystkich Świętych i nie depcz Polski! Odpowiedz Link Zgłoś