porter11 23.10.05, 21:32 ... bo Kaczor Jarosław zaproponowal Tuska na marszałka Sejmu... Pochanke zapłakana... ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 21:36 porter11 napisał: > ... bo Kaczor Jarosław zaproponowal Tuska na marszałka Sejmu... > Pochanke zapłakana... Są już propozycje aby "ludzie światli" ubrali się jutro na czarno na znak narodowej żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 21:38 kataryna.kataryna napisała: > porter11 napisał: > > > ... bo Kaczor Jarosław zaproponowal Tuska na marszałka Sejmu... > > Pochanke zapłakana... > > > > Są już propozycje aby "ludzie światli" ubrali się jutro na czarno na znak > narodowej żałoby. Ja to odebrałem dużo poważniej, jako ostrzeżenie, że koalicji nie będzie jeśli PiS nie przedstawi PO atrakcyjnej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 21:43 > Ja to odebrałem dużo poważniej, jako ostrzeżenie, że koalicji nie będzie jeśli > PiS nie przedstawi PO atrakcyjnej oferty. No, więc propozycja, żeby Tusk został marszałek byłaby bardzo mało atrakcyjna dla Komorowskiego, jak sądzę. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 21:57 Nic nie zrozumiałeś. Chodzi o to, czy PO ma autonomię w przyszłej koalicji i czy może sama wyznaczać kandydatów na stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 22:15 Ja myślę, że doskonale zrozumiałem, bo Komorowski takim łamiącym sie głosem juz udzielał wywiadu po wyborach parlamentarnych i gadał podobne głupoty. A tu - perspektywa marszałkowania znika mu za horyzontem. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 22:34 a ja myśle, że perspektywa marszałkowania jest teraz dla niego znacznie bliżej niż dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 23:26 Tylko, że teraz Komorowski nie ma w tej kwestii nic do gadania. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 21:38 porter11 napisał: > ... bo Kaczor Jarosław zaproponowal Tuska na marszałka Sejmu... Najwazniejsze ze bardzo wrosnie rola Rokity w PO. Komorowski bedzie sobie, mam nadzieje, pojekiwal w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 21:42 O prawdopodobnym podziale w Po mowi wlasnie Semka w TVP1 zestawiajac reakcje Rokity i Komorowskiego na wynik wyborow prezydenckich. Zobaczymy niedlugo jak silna jest pozycja Rokity w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Rokita kontroluje nie więcej niż 1/5 klubu 23.10.05, 22:01 poselskiego. A może i mniej, bo Komorowski się od niego obecnie odcina. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Rokita kontroluje nie więcej niż 1/5 klubu 23.10.05, 22:51 elfhelm napisał: > poselskiego. A może i mniej, bo Komorowski się od niego obecnie odcina. Czytalem (gdzies) ze ludzie Rokity zostali dosc dziwnie potraktowani przy ukladaniu list wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm niekoniecznie 23.10.05, 22:56 większość posłów z poprzedniej kadencji miała dobre miejsca i z 50 starujących do Sejmu aż 46 się dostało. Rokita nie ma wielkich wpływów w PO, bo nie jest człowiekiem potrafiącym współpracować z innymi. Posłowie powiązani z UD/UW i KLD/UW, przedsiębiorcy wstawieni na listy (Palikot, Grupiński), posłowie z Warszawy, posłowie z d. AWS powiązani z Buzkiem (Koźlakiewicz), posłowie z Podkarpacia poza posłem Tomaką, posłowie wywodzący się z Ruchu 100, posłowie z Pomorza, posłowie spoza polityki (Kosecki, Staroń, Bublewicz) i sporo posłów-samorządowców raczej od Rokity się odetnie. Przykładowo na 6 posłów w łódzkiem - 5 wywodzi się z UW (co do jednego nie wiem). Z Rokitą raczej niewiele wspólnego mają. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: niekoniecznie 23.10.05, 22:58 > Rokita nie ma wielkich wpływów w PO, bo nie jest człowiekiem potrafiącym > współpracować z innymi. Czyzby tak zle mu poczytano usuniecie Olechowskiego z pierwszego planu PO? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: niekoniecznie 23.10.05, 22:58 Rokita też sie wywodzi z UW w sumie :) Odpowiedz Link Zgłoś
polonic Salon beczy jak małe dziecie 23.10.05, 21:59 Olejniki, Żakowskie, Stasinskie i inne Durczoki Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Salon beczy jak małe dziecie 23.10.05, 22:01 A możesz mi powiedzieć kto nie jest według ciebie salnoem ? Oczywiście oprócz twoich kolegów-meneli Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Salon beczy jak małe dziecie 23.10.05, 22:31 Ja może spróbuje. Salon to zwiazana z Agorą grupa twórców kultury, dziennikarzy i działaczy społecznych. Dla ćwierćinteligentów stanowi wyrocznię, mówiąc im, co należy zrobić, żeby zostac uznanymi za prawdziwych inteligentów. Salon informuje rzeczonych ćwierćinteligentów co należy poprzeć, a co stanowi idiotyzm. Doinformowany ćwierćinteligent nie zastanawia się, tylko bezrefleksyjnie powtarza. (Ociec prać? - zapytali ćwierćinteligenci. Prać! - odpowiedział salon. I w ten sposób ćwiercinteligenci zostali doinformowani.) Ponieważ Salon stanowia zwykle ludzie nie obdarzeni nadmiernymi talentami, poparcie Agory stanowi dla nich warunek pozostania w obiegu. Wiec są posłuszni. A, że sa mało utalentowani - 90% ćwierćinteligentów nie widzi różnicy. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian72 Re: Salon beczy jak małe dziecie 24.10.05, 01:03 dokladnie tak powtarzam od ladnych kilku lat :))) co do glosowania to mimo iz jestem wieloletnim zwolennikiem idei gloszonych w Polsce przez UPR i Korwina i dreszczem przechodza mnie wszelkie obietnice socjalne czy tez "solidarne " jak chce Kaczynski, to glosowalem wlasnie na Kaczynskiego a nie na Tuska. Dlaczego? Poniewaz prezydent w sprawach gospodarki ma stosunkowo niewiele do powiedzenia a w innych sprawach (bronienia interesow kraju na zewnatrz, poparcie wyrugowania nieuczciwosci i korupcji itp.) Kaczynski jest duzo bardziej zdecydowany i nie przejmuje sie, ze tak powiem, ze ktos go za jego przekonania nie bedzie lubil i jak uzna cos za stosowne to to przeprowadzi. Tusk? sam Tusk nie jest zly i gdyby zostal wybrany to bym nie plakal :) ...ale osoby ktore sie wokol niego kreca, ktore maja na niego wiekszy lub mniejszy wplyw ( a niestety p. Donald jest podatny na wplywy, IMHO)baaardzo mne zniechecaja.. Krotko - K.moze zrobic wiecej dobrego niz T., oboje zbyt wiele zlego raczej by nie zrobili. ps. chocaz dreszcze mnie przechodza na mysl ze Bracia naprawde moga wierzyc w te socjalne bzdury :~) , no ale to juz bardziej zabawa clopcow i dziewczynek w parlamencie... Pozdrawiam wszystkich szczesliwych i nieszczesliwych dzisiaj i tych posrodku tez hej! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Salon beczy jak małe dziecie 24.10.05, 01:56 Przyszłość przekona cię o niesłuszności twojego myślenia. Tusk zawetowałby idiotyczne pomysły koalicji PiS-PSL-SO-LPR, która jest w tym sejmie. Nawet jeśli powstanie koalicja rządowa PO-PiS Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 22:12 myśle, że PO teraz nawet mocniej będzie pchać na marszałka własnie Komorowskiego. PO po podwójnej porażce nie może sobie pozwolić na to, aby wypuścić Rokite do rządu i Tuska do Sejmu. Ktoś będzie musiał teraz trzymać tę partie w garści, żeby sie nie rozlazła. A PiS teraz już nie będzie miał raczej argumentów, żeby wybrzydzać na Komorowskiego. powyborczy.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Re: Komorowski obrażony 23.10.05, 22:30 Ja tez myślę, że nie jest prawdopodobne, aby Tusk chciał teraz wygryźć Komorowskiego. To przecież platforma nie uzależniała wyboru marszałka od wyniku wyborów pezydenckich i wierzę, że będzie w tym konsekwentna, no chyba, że się rozpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Juz raz pisalem, ze Komorowski jest mentalnie 23.10.05, 22:18 typowym uwolem. On chyba, nie zauwazyl, ze UW juz nie ma i jest teraz w PO. Niech moze mu to ktos zyczliwy powie bo sie chlopak bedzie nadal blaznil. No Komorowski ma jeszcze inna mozliwosc na znak protestu niech zmieni partie na PeDelow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: Juz raz pisalem, ze Komorowski jest mentalnie 23.10.05, 22:33 ej, ale Komorowski był w AWS, nie w UW. A dokładniej w SKL, który był częścią składową AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni ciekawe :) 23.10.05, 22:50 franciszekszwajcarski napisał: > ej, ale Komorowski był w AWS, nie w UW. Wyjasnij w takim razie dlaczego skoro nie byl w UW to z niej wychodzil? "Na początku 1997 r. z klubu UW odeszło sześciu posłów, w tym Jan Rokita i Bronisław Komorowski, kierując się w stronę powstającego AWS." wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2931344.html Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: ciekawe :) 23.10.05, 22:57 oj, w 97 to sie nie liczy. wazne że do PO wchodził z AWS, a nie z UW :) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: ciekawe :) 23.10.05, 22:59 franciszekszwajcarski napisał: > oj, w 97 to sie nie liczy. wazne że do PO wchodził z AWS, a nie z UW :) Czyli nie mozna nazwac go mentalnym UW-olem przeciw czemu protestowales? Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: ciekawe :) 23.10.05, 23:00 trudno mi powiedzieć, bo nie wiem co to znaczy mentalny uwol. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin To na przyklad ktos obrazony na tzw. 23.10.05, 23:32 slynne swego czasu "spoleczenstwo nie dojrzale do demokracji" slowa autorstwa drogiego Bronka (tym razem Bronka Geremka). Komorowski juz takie teksty puszczal po wyborach parlamentarnych, teraz mowi podobnie. To wlasnie jest mentalny uwol, czyli czlowiek ktory akceptuje wyniki wyborow i demokracje tylko wtedy gdy ludzie glosuja zgodnie z jego pogladami i na jego partie. Inaczej to jest be i w podtekscie lezy ze trzeba by te ciemna mase wziac za ryj i pokierowac nia wbrew jej woli. Ot male uwagi na temat mentalnych uwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Komorowski jak Komorowski 23.10.05, 22:21 Ale Hańdzia dalej lśniła malującą się na jej obficie otynkowanej twarzy radością osoby, która przyniosła doniczkę z pelargonią. Mówiąc serio, dotarcie do zwojów mózgowych POmazańców tego, co sie dzisiaj stało, zajmie nieco czasu. A nie nalezy zapominać, że oni przecież i tak wygrali. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Mentalność UWola 24.10.05, 00:19 W pierwszych wolnych wyborach prezydenckich, po tym, jak do drugiej tury nie wszedł Mazowiecki, Ernest Skalski powiedział w telewizorze, że społeczeństwo się skompromitowało. Ja akurat wróciłem wówczas do Polski po długim pobycie między innymi w USA. Taka wypowiedź polityka (bo Skalski był w sztabie Mazowieckiego), byłaby tam dowodem, że gość się nie nadaje do polityki, podobnie, jak ci, którzy umozliwili mu wypowiedzi w telewizji. No i okazuje jest to uniwersalne. Środowisko dawnej UD nie nadaje się do polityki, tylko udowodnienie tego, u nas zajęło to troche czasu. UWole rozbudowali mentalność UDeków i mają żale nie tylko do społeczeństwa, ale i do zwycięskich kontrkandydatów, za to właśnie, że bezczelnie wygrali. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Wladek obserwator 24.10.05, 00:34 porter11 napisał: > UWole rozbudowali mentalność UDeków i mają żale nie tylko do społeczeństwa, Do spoleczenstwa zal ma Wladyslaw Frasyniuk. W ostatnim wywiadzie - jeszcze przed wynikami wyborow- orzekl byl ze spoleczenstwo w IIIRP jest zdemoralizowane. O elitach nie wyrazal sie w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot nurni manipulator 24.10.05, 00:58 nurni napisał: > Do spoleczenstwa zal ma Wladyslaw Frasyniuk. > W ostatnim wywiadzie - jeszcze przed wynikami wyborow- orzekl byl ze > spoleczenstwo w IIIRP jest zdemoralizowane. > O elitach nie wyrazal sie w ogole. Ładnie to tak manipulować wypowiedziami bez podawania kontekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Leszek interpretator 24.10.05, 01:24 Podaj PELEN kontekst i zawstydz mnie. Odziel wyraznie ow PELEN kontekst od swoich interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Leszek interpretator 24.10.05, 01:48 nurni napisał: > Podaj PELEN kontekst i zawstydz mnie. > > Odziel wyraznie ow PELEN kontekst od swoich interpretacji. Kontekst w skrócie moznaby opisać w sposób następujący: przez zdominowanie Polaków przez ludzi wyznających kult pieniądza, zostali oni zdemoralizowani. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Mentalność zwyciezcy? 24.10.05, 01:04 Skalski nie powiedział nic takiego. Mówił o tym, że wygrana Tymińskiego nad Mazowieckim może znaczyć, że Polacy nie dojrzeli jeszcze do demokracji, gdyż dali się uwieść człowiekowi znikąd stosującemu slogany i straszącego czarną teczką - czyli prostackimi chwytami. PS Środowisko dawnej UD i UW ma obecnie swojego marszałka Senatu, ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Mentalność zwyciezcy? 24.10.05, 01:11 Powiedział dosłownie, że społeczeństwo sie skompromitowało. Pamietam to dokładnie, bo nie ukrywam, że uznałem za oburzające, że byle dupek, nie potrafiący wypromowac swojego kandydata ośmiela sie mówić, że to społeczeństwo sie skompromitowało. Co do twojego PS, to o co ci chodzi? ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Mentalność zwyciezcy? 24.10.05, 01:24 porter11 napisał: > Powiedział dosłownie, że społeczeństwo sie skompromitowało. Pamiętam to inaczej, wydaje mi się, że dobrze. > Pamietam to dokładnie, bo nie ukrywam, że uznałem za oburzające, że byle dupek, nie potrafiący wypromowac swojego kandydata ośmiela sie mówić, że to społeczeństwo sie skompromitowało. Byle dupek to być może źle pamięta. > > Co do twojego PS, to o co ci chodzi? Przespałeś wybór marszałka Senatu, czy może nie rozumiesz, że środowisko UD i UW to nie tylko kilka nie lubianych przez ciebie osób? Odpowiedz Link Zgłoś
porter11 Re: Mentalność zwyciezcy? 24.10.05, 15:22 > Byle dupek to być może źle pamięta. No właśnie ci mówie, że źle pamiętasz. > Przespałeś wybór marszałka Senatu, czy może nie rozumiesz, że środowisko UD i U > W to nie tylko kilka nie lubianych przez ciebie osób? Nikt nie twierdzi, że wszyscy ze środowiska UD-UW mają mentalność UWola. Srodowisko to nie mentalność. ----------------------------------------- Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą. (c) bzyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Komorowski obrażony----z ostatniej chwili 26.10.05, 20:39 " PiS ma teraz pełnię władzy, jedyną strukturą niezależną jest chyba Kościół katolicki" - wyznal po glosowaniu pierwszy frustrat IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Nie Komorowski obrażony, ale kot 26.10.05, 20:41 Komorowski: Ja mam pięcioro dzieci, a ktoś ma kota. To stąd cała uraza. Kot jeszcze nie kandyduje na senatora, ale wszystko przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś