Dodaj do ulubionych

Pierwsza Para u Sekiela i Morozowskiego

26.10.05, 09:18
Widzieliście wczoraj te jaja w TVN? Marija jest niemal jak Lady Makbet:
dominująca, wtykająca we wszystko swój długi nochal, zapalczywa i zaciekła
mimo pozornego ciepła. No i jej uroda. Bez komentarza, ale niewiele da się ją
podrasować...
Obserwuj wątek
    • b.krakus brawo, bis!!! 26.10.05, 09:35
      Najbardziej żałosne były, jak zwykle zresztą, te dwa uchachane duety prowadzące
      program, a materiał o ostrzelanej limuzynie to kolejna próbka ich kultury,
      taktu oraz wyczucia sytuacji. Natomiast zgodne wyznanie, że Pierwsza Para nie
      widzi nic złego, aby w pałacu „prawa i sprawiedliwości” przyjmować kryminalistę
      jest niepojęte.
      • melisa-bb Re: brawo, bis!!! 26.10.05, 09:40
        Nie widzisz w Polsce o wiele gorszych szumowin kryminalistow chodzacych na
        wolnosci a majacych wplyw na wiele spraw. Leper niczego zlego dla Polski nie
        zrobil
    • gejeb Re: a mi się podobali bo nie kłamali 26.10.05, 09:42
      To było widać, ze są naturalni i się nie zgrywają.
      Oni nie kłamali. To było zupełnie wyjątkowe jak fajnie a nawet trochę zabawnie
      zachowywali się i rozmawiali na zupełnym luzie. Tak nigdy nie zachowywał sie
      Kwasniewski - on zawsze był na wysokich obcasach i jaki to on niej set mądry i
      ważny. Kaczyńscy pokazali się jako skromni ludzie z humorem ale równocześnie
      uczciwi i z klasą. Pokazano ich prywatne mieszkanie i dużo książek i normalny
      dom ludzi na poziomie ale bez sztuczności i snobizmu. Panowie dziennikarze
      natomiast prowadzili program bardziej lansując siebie niż gości programu.
      Przerywali im co chwilę i to było irytujące. Bo każdy chciał usłyszeć i poznac
      bliżej rodzinę przyszłego prezydenta a nie dziennikarzy nawet
      najbłyskotliwszych. Ale w sumie byli ok. wszyscy. W zachowaniu i twarzach Lecha
      Kaczyńskiego i jego żony ( naprawdę bardzo oryginalnej) czuło się uczciwość
      tych ludzi. Jestem tego pewny. I życzę im powodzenia i dużo szczęścia.
    • bebe3 Re: Pierwsza Para u Sekiela i Morozowskiego 26.10.05, 09:44
      Mnie irytowało,że w trakcie gdy ktoś mówi FirstB coś wtrąca. Tak było wczoraj, w
      czasie ogłoszenia wyników wyborów prezydenckich
      Dobre wychowanie wymaga, by nie przerywać osobie mówiącej.Skończyła się już
      kampania wyborcza, gdy jeden przekrzykiwał drugiego. Możemy wymagać, rzeczy tak
      prozaicznej?
      • gejeb Re: przydałyby się pewne korekty w zachowaniu 26.10.05, 09:52
        to fakt - ale to nikogo nie dyskwalifikuje - ważne że są uczciwi i naturalni i
        to było fajne i bezdyskusyjne
        • scoutek Re: przydałyby się pewne korekty w zachowaniu 26.10.05, 09:54
          odnowa moralna z lepyrtem na kolacji w palacu... swietne.....
        • bebe3 Re: przydałyby się pewne korekty w zachowaniu 26.10.05, 10:00
          gejeb napisał:

> to fakt - ale to nikogo nie dyskwalifikuje - ważne że są uczciwi i naturalni i
          > to było fajne i bezdyskusyjne

Bez przesady! Czy będziesz tolerował również dłubanie w nosie u pani
          prezydentowej i drapanie się po jajach u jej męża, bo to takie naturalne?
          Stawiajmy poprzeczke wysoko, od tego sa by nas reprezentować
          • b.krakus na wspólnej... 26.10.05, 10:07
            to normalne
          • exinta Re: zachowywali się przecież dobrze - o co chodzi 26.10.05, 10:29
            co tak napadacie na Kaczyńskich. Zachowywali się poprawnie. Ale jak się kogoś
            nienawidzi to wszystko razi sam fakt , że żyje.
            • bebe3 Re: zachowywali się przecież dobrze - o co chodzi 26.10.05, 10:31
              Jeśli to dla ciebie jest dobrze, to przykro mi , nie podejmuję dyskusji:(
              • kotekmru kwestia smaku 26.10.05, 10:45
                Pani Marija ciągle właziła wszystkim w słowo, dopowiadała pytana czy nie,
                zabierała głos w sprawach powstawania koalicji ( a to chyba już nie do końca
                jej biznes)... Widać, jak nóźkami przebiera, by znaleźć się w Pałacu mimo
                mitygowania - nam takie duźe niepotrzebne... I ten irytujący głosik. Miałem
                ciarki. Ni elubię ich nie ukrywam, ale nie zmienia to faktu, że obiektywnie
                dupiasta z nich książęca para. Kwasa teź nie lubiłem nadto, ale jego dało się
                słuchać, a na Jolcię popatrzyć i posłuchać. Inna półka.
                • bebe3 Re: kwestia smaku 26.10.05, 10:53
                  O gustach podobno sie nie dyskutuje.
                  Inne przysłowie ludowe mówi ; Jaki pan taki kram
                  Ale wymagajmy!Pisowski elektorat patrzy i myśli,że to pięknie
                  Ludzie trzymajmy jakieś standarty, oni powinni umieć sie znaleźć na salonach UE
                  i całego świata
                  • kotekmru Re: kwestia smaku 26.10.05, 10:57
                    No właśnie - ja zawsze uważałem i uważam że PIS to partia wyjątkowo
                    nieatrakcyjnych ludzi
                    1. Tegawi i niscy Kaczyńcy
                    2. Michał Kamiński - namacalny przykłąd efektu jo jo
                    3. Dorn Ludwik - okropieństwo
                    i tak można długo by...
                • lucynkababa Re: wyrobią się , spoko Jola też była jak wydra 26.10.05, 10:55
                  Specjaliści się za nich zabiorą i będzie super.
                  Ale to prawda .
                  Wolę uczciwe potwory niż lalusiowatych przestępców.
                  • kotekmru Re: wyrobią się , spoko Jola też była jak wydra 26.10.05, 10:58
                    Bardziej jak Shazza:))
                    Ale i tak punkt wyjścia miała lepszy niż Marija.
                    Jej i specjaliści nie pomogą. Z pustego i Salomon nie naleje.

ps. a ręczyć zuczciwość pisuarów nie sposób. Jedni w to wierzą, inni - nie.
                    • bebe3 Re: wyrobią się , spoko Jola też była jak wydra 26.10.05, 11:11
                      Nie mogę powiedzieć,że są uczciwi, po sposobie w jaki prowadzili kampanię
                      Bo czy można powiedzieć uczciwy o osobie która biednych i niewykształconych
                      ludzi oszukuje?
                      Już dziś mówi że nie wprowadzi kary śmierci
                      Zapewnia niemców i rosjan,że chce przyjaznych stosunków, a w czasie wyborów
                      było,że się nie ugnie
                      To dopiero dwa dni po wyborach i mądrzy wiedzą ,że z reszty też się wycofa
    • normalny.normals Re: Pierwsza Para u Sekiela i Morozowskiego 26.10.05, 11:42
      Widać jak na dłoni, że Pani Maria nie ma jeszcze medialnego obycia, ale
      wszsytkiego można się nauczyć. Wczorajszy występ pierwszej pary był.... zabawny,
      tacy zwykli, przeciętni ludzie... żona Lecha robi dużo lepsze wrażenie niż on
      sam, naturalna nie zepsuta jeszcze polityką, a wygląd zawsze można poprawić,
      sztab stylistów popracuje nad nią i nie będzie tak źle ;)
      • bebe3 Re: Pierwsza Para u Sekiela i Morozowskiego 26.10.05, 11:46
        Z wyglądem wiele ni zawalczą, ale pracę nad kulturą wypowiadania się powinni
        zacząć od razu
        • aga302 Re: Pierwsza Para u Sekiela i Morozowskiego 26.10.05, 11:59
          Jeśli ktoś twierdzi że para prezydencka ze szczególnym uwzględnieniem Pierwszej
          Damy wypadła fajnie i sympatycznie w tym programie, to sorry, ale oglądaliśmy
          inny program.
          Niestety Pani Kaczyńska w tej roli wypadła na granicy kompromitacji a jej
          wtrącanie i poprawianie męża było naprawdę poza granicą dobrego smaku.

Inna sprawa, że nowego prezydenta wybrali w przeważającej części ludzie o
          niskim poziomie wykształcenia, starsi, ze wsi, zwolennicy Pana Leppera. Czy
          takich ludzi może jeszcze coś razić ??? Przecież ślepy kolorów nie widzi....
          • bebe3 Re: Pierwsza Para u Sekiela i Morozowskiego 26.10.05, 12:24
            Słusznie Aga! FirstB musi zrozumieć,że przyszła tam nie z Lesiem, ale z
            przyszłym Prezydentem Rzeczypospolitej i to nie ona jest głową państwa!
            Przerywajać i szeptać mu na uszko to może w domu
            Może i na miedzynarodowych wystepach będzie go prostować i podpowiadać?
    • lortea Naturalni, uprzejmi, uśmiechnięci. 26.10.05, 11:53
      A dziennikarze to prowadzacy bardziej zajmowali sie sobą niż goścmi.
    • ociecdyrektor było miło posłuchać 26.10.05, 12:04
      Kaczyniak w przeciwieństwie do poprzednika jest bardzo konkretny. Nie owija w
      bawełnę i gładkie słówka, tylko mówi jasno i konretnie. Kwas przez dwie
      kadencje nie odpowiedział tyle razy konkretnie i jasno, ile Kaczyniak potrafi
      powiedzieć jasno w jednym krótkim wywiadzie.
      Przykład - wątek o poparciu przez Leppera. Nie dał się zapędzić się w narożnik
      przez dwóch pismaków rozhisteryzowanych z żalu po porażce PO. Tylko
      odpowiedział - Lepper to 15 proc. polskich wyborców. I zapytał, czy może miał
      ich namawiać, by głosowali na Tuska?
      Co do pani Marii, to rzeczywiście trochę razi jej wtrącanie się, ale myślę, że
      to kwestia jednej porady specjalistów od wizerunku.
      Ja w każdym razie jestem dumny z naszego prezydenta elekta.
      Ps. Kaczyniak na pytanie o stosunki z Rosją mówi jasno - Rosjanie lepiej
      dogaduje się z kimś, kto jest twardy,niż z kimś , kto jest im uległy.
      Ps. Wizja świata kreowana przez Wyborczą to Matrix.
      • aga302 Re: było miło posłuchać 26.10.05, 12:17
        było miło posłuchać ....ale tylko dla wiernych słuchaczy ojcadyrektora.

Mnie było nie miło i wstyd. Co do casusu Leppera itp. to śliczny przykład
        hipokryzji i taktyki "po trupach do celu".
        Życzliwa rada dla Pierwszej damy - im rzadziej będzie występowała publicznie -
        tym lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka