Dodaj do ulubionych

pytanie do zwolennikow PIS

26.10.05, 21:32
Jak to sie stalo,ze tyle milionow ludzi popiera lub toleruje to, co wyprawia
Rydzyk??? Wy przeciez sie zaliczacie do tych milionow...
Obserwuj wątek
    • kot.behemot Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:34
      bebe255 napisała:

> Jak to sie stalo,ze tyle milionow ludzi popiera lub toleruje to, co wyprawia
      > Rydzyk??? Wy przeciez sie zaliczacie do tych milionow...

Zaliczam się do tych, co tolerują. Bo i co mi to przeszkadza? Jestem
      zwolennikiem amerykańsko pojmowanej wolności słowa (dla Urbana też).
      • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:37
        A jak sie ustosunkujesz do nieplacenia przez Rydzyka podatkow, nienawisci i
        antysemityzmu, gloszonego przez RM i czy nie uwazasz, ze w pierwszej kolejnosci
        PIS powinien sie zajac dzialalnoscia TV Trwam???
        • kot.behemot Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:41
          bebe255 napisała:

> A jak sie ustosunkujesz do nieplacenia przez Rydzyka podatkow

Od czego? Reklam nie mają, z ekonomicznego punktu widzenia nie wytwarzają żadnej
          wartości dodanej. Żądanie podatków ma sens tylko w kontekście dowalenia
          Rydzykowi, powiedzmy sobie szczerze.

> nienawisci i antysemityzmu

Dokładnie tak, jak autorzy Bill of Rights do I Poprawki.

> i czy nie uwazasz, ze w pierwszej kolejnosci
          > PIS powinien sie zajac dzialalnoscia TV Trwam???

Nie, nie uważam, żeby jakakolwiek partia czy rząd zajmowały się czyjąś telewizją.
          • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:46
            Czy katolickiej telewizji wypada szerzyc tresci promujace nienawisc i
            antysemityzm??? Czy Rydzyk jest wyjety spoza prawa, skoro od paru lat nie
            przedstawia swoich sprawozdan finansowych?? Nie mowiac juz o wyludzeniach...
            czy to nie jest postepowanie, ktore zasluguje na doglebne rozliczenie???
            • kot.behemot Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:54
              bebe255 napisała:

> Czy katolickiej telewizji wypada szerzyc tresci promujace nienawisc i
              > antysemityzm???

Zbyt dawno nie byłem w kościele, żeby oceniać, co wypada katolikowi.
              Co do reszty, to rządzącą ostatnio opcją nie była, bynajmniej, LPR, i gdyby z
              punktu widzenia prawa coś było nie w porządku, to rozgłośnia w Toruniu dawno
              miałaby na karku komornika. Wydaje mi się zatem, że te kwestie sprawozdań i
              wyłudzeń to chciejstwo przeciwników R. Zresztą, złóż doniesienie do prokuratury,
              jak masz czym je uzasadnić.
              • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:56
                Wlacz sobie czasem Tv Trwam lub Radio M, mysle, ze zmienisz zdanie...
      • xtrin Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:38
        > Zaliczam się do tych, co tolerują. Bo i co mi to przeszkadza? Jestem
        > zwolennikiem amerykańsko pojmowanej wolności słowa (dla Urbana też).

Tyle że Rydzyk to nie tylko "wolność słowa", ale także szerzenie nienawiści
        (niepodpadające pod wolność słowa), wyłudzanie pieniędzy i finansowe afery, a
        także oburzające etycznie (choć prawnie dowzolone) manipulowanie ludźmi w
        najtańszy i najobrzydliwszy z możliwych sposobów - wykorzystując ich szczerą
        wiarę. Sposób znany i stosowany od wieków, ale ponoć stajemy się coraz bardziej
        "cywilizowani".
        • kot.behemot Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:45
          Rydzyk ani mi brat, ani swat, ani klient. Dyskutować o treściach głoszonych
          przez RM nie mam ochoty, bo mało mnie to obchodzi. Pryncypialnie jednak jestem
          za nieskrępowanym prawem do głoszenia w wolnym państwie wszystkiego, co się komu
          podoba (przyznaję, jestem w tym poglądzie bardziej amerykański niż europejski).
          Oczywiście, jestem i za prawem do pozwania danego głosiciela do sądu, jeśli ktoś
          się czuje pokrzywdzony jakimś kłamstwem.
          • sierzant_nowak tylko dlaczego RM ma korzystac z wolnosci slowa 26.10.05, 22:52
            na innych zasadach (brak podatkow, brak oplat za koncesje) niz inne media?
            • kot.behemot Bo tak sobie naród życzy 26.10.05, 23:18
              Czemu dał wyraz ustanawiając takie a nie inne prawo.
              • sierzant_nowak Re: Bo tak sobie naród życzy 27.10.05, 09:18
                > Czemu dał wyraz ustanawiając takie a nie inne prawo.

Nie prawda. RM korzysta z przepisow dotyczacych dzialalnosci spolecznej. Gdyby zajmowali sie wylacznie religia - byloby OK. Ale jezeli chca prowadzic zwykla dzialanosc publicystyczna - to naduzywaja przepisow.
                • kot.behemot jeśli Ci to przeszkadza, złóż doniesienie 27.10.05, 09:57
                  do prokuratury.
                  • sierzant_nowak glupis :] 27.10.05, 13:30
                    czlowieku - status "nadawcy spolecznego" to jest uznaniowa decyzja KRRiTV, prokurator nie ma tutaj nic do rzeczy. A wszystkie KRRiTV dotad nie mialy cojones zeby zadrzec z Rydzykiem - raz zdaje sie proponowano, to moherowe berety robily pikiety pod domamy czlownkow KRRiTV...
                    • kot.behemot T się odwołuj, gdzie chcesz. Mnie RM nie szkodzi. 27.10.05, 20:20
                      • sierzant_nowak Pewnie - nie szkodzi Ci... 28.10.05, 10:37
                        ale jak podjedziesz na stacje za 5 miesiecy i benzyna bedzie po 6 zl przez spadek kursu zlotego, spowodowanego rzadami PiSu, do ktorego RM i rydzyk sie przyczyni, to dalej nie bedzie twoja sprawa? Pewnie - to nie ciebie rozglosnia rydzyka oglupia. Ale oglupianie paru milionow, albo chociaz setek tysiecy ludzi - to na twoje zycie tez ma wplyw...
          • xtrin Re: pytanie do zwolennikow PIS 27.10.05, 00:32
            > Pryncypialnie jednak jestem za nieskrępowanym prawem
            > do głoszenia w wolnym państwie wszystkiego, co się komu podoba.

Twoje prawo. Ale czymś innym jest uznawać czyjąś wolonść słowa, a czymś innym
            wykorzystywać ją do własnych celów.
            I jak wyjaśnisz kwestię tego jak PiS godzi swoje hasła o prawie i
            sprawiedliwości z aferami Rydzyka (zbiórka na stocznie czy nadajniki z Niemiec,
            by wspomnieć te najsłynniejsze)?
      • elfhelm a kłamstwa oświęcimskie w Radiu toruńskim? 26.10.05, 23:50
        Bender, Ratajczak.
      • x2468 Re: pytanie do zwolennikow PIS 28.10.05, 20:02
        W Ameryce to twoj ryzyk juz dawno by siedzial.Dostalby jakies 125 lat do odsiadki.
    • szpikulec1 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:35
      Rydzyk jest tylko narzedziem w tej calej histori.
      • douglasmclloyd Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:36
        szpikulec1 napisał:

> Rydzyk jest tylko narzedziem w tej calej histori.

Tak, w rekach KGB.
      • kot_garfield przepraszam a co takiego złego robi Rydzyk? 26.10.05, 21:37
        • bebe255 Re: przepraszam a co takiego złego robi Rydzyk? 26.10.05, 21:40
          Szerzy nienawiść i antysemityzm, wyludza pieniadze i nie placi podatkow i to
          wszystko pod przykrywka katolickiej rozglosni i telewizji.
        • cimoszenka Re: przepraszam a co takiego złego robi Rydzyk? 26.10.05, 23:30
          Ksenofobia, rasizm...mam wymieniać dalej ???
          • wesoly33 Re: przepraszam a co takiego złego robi Rydzyk? 26.10.05, 23:51
            pierwsze - pudlo
            drugie - pudlo

na prawde chcesz wymieniac dalej ?
      • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 21:38
        W zwiazku z tym PIS nie ma nic wspolnego z prawem.
    • czarny.rycerz weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 21:52
      > Rydzyk???

A co on takiego wyprawia?
      Masz jakiś kontakt z rzeczywistością, czy tylko czytujesz nagonki politruckie w Wyborczej?
      • bebe255 Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 21:55
        Mam bezposredni obraz, po prostu ogladam z ciekawosci TV Trwam, jesli mi nie
        wierzysz, to wlacz sobie rozmowy niedokonczone, czesto sa wieczorem. Zreszta
        ogladalam te Trwam w okresie kampanii i widzialam, co wyprawiali tam panowie
        Ziobro, Kaminski i swiezo upieczony Jurek, to bylo naprawde smutne i zenujace.
        • czarny.rycerz Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 22:01
          No to właśnie pytam, co oni tam "wyprawiają"?
          Masz coś merytorycznego do powiedzenia, czy tylko swoje emocjonalne impresje.
          Jeżeli to drugie, to dałem ci już dobrą radę.
          • bebe255 Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 22:04
            Nienawisc, antysemityzm, manipulacja ludzmi. Kaminski przed wyborami
            stwierdzil, ze sluchacze maja wybrac miedzy chrzescijanskim solidaryzmem
            (cokolwiek to jest) a dzikim eksperymentem liberalnym. Czy nie jest to czysta
            manipulacja i zastraszanie???? Wprowadzanie ludzi w blad, czyli "mijanie sie z
            prawda".
            • czarny.rycerz Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 22:36
              > Nienawisc, antysemityzm, manipulacja ludzmi.

Konkrety.
              Ty tu właśnie szerzysz nienawiść do RM, a nawet do PIS.

> Kaminski przed wyborami
              > stwierdzil, ze sluchacze maja wybrac miedzy chrzescijanskim solidaryzmem
              > (cokolwiek to jest) a dzikim eksperymentem liberalnym.

..i manipulujesz.

Twierdzisz, że całkowicie sensowne przedstawienie różnic programowych jest jakims "wyprawianiem".
              Nie wiesz o co chodzi, to sie ich dopytaj, a nie histeryzuj.
              • bebe255 Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 22:40
                Skoro uwazasz to za sensowne zestawienie roznic, to nie mamy o czym rozmawiac.
                Nie szerze nienawisci, jestem bardzo daleka od tego, tylko nie moge sie
                pogodzic z faktem, ze w katolickiej telewizji promowane sa takie zachowania.
                PIS - u nie nienawidze, tylko uwazam, ze ich program jest nierealny, ale o tym
                wkrotce sie przekonasz.
                Pozdrawiam
                • czarny.rycerz Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 22:50
                  > Skoro uwazasz to za sensowne zestawienie roznic, to nie mamy o czym rozmawiac.

No widzisz... Miałem rację. Ty po prostu kierujesz sie emocjonalnymi odruchami, a konkretnie rozmawiać nie umiesz.
                  Dlatego nie porozmawiasz rzeczowo ze mna.
                  Ja moge ci wytłumaczyc różnice bardzo konkretnie i rzeczowo.
                  Ale tobie to nie odpowiada, bo jestes rozhisteryzowana. Ty sie łapiesz za głowe i krzyczysz "olaboga, co oni wyprawiają".
                  • bebe255 Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 22:53
                    To prosze, wytlumacz mi na czym polegają te roznice, jestem bardzo ciekawa i
                    wierz mi, jednoczesnie bardzo spokojna:)
                    • czarny.rycerz Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 23:20
                      "dziki eksperymentem liberalny" - pewnie chodziło mu o bolszewizm liberalny, który ubzdurał sobie ideologie niewidzialnej ręki rynku i pragnie zanarchizować panstwo i gospodarke.
                      Ci bolszewicy liberalni chcą rozsprzedać wszystko w gospodarce, w konsekwencji oddając kontrole nad gospodarka obcym koncernom (czego są swiadomi lub nie - tam sporo kretynów, ale też sprzedawczyków). Wolą wiec obce koncerny od polskiego państwa. Ta wrogość wobec polskiego panstwa jest na granicy anarchizmu.
                      Najbardziej radykalne przykłady to wyprzedawanie wiekszosci banków, kuriozum w swiatowej polityce.

"chrzescijanski solidaryzm" - to zapewne uznanie, że podstawą jest zasada solidarytzmu społecznego (na tym opieraja sie fundusze emerytalne).
                      Wazna jest społeczność, i nie mozna dopuscic, żeby zamieniła sie w bandę indywidulanych zwierzątek walczących ze sobą o kawałek miesa.

Tak wiec to różnice ideologiczne. Walka pomiedzy bolszewickim liberalizmem na skraju anarchizmu gospodarczeo, z normalnym tradycyjnym uznaniem , że ludzie żyją w społecznosci i dlatego potrzebują solidaryzmu.

To w skrócie.

A o co chodzi? Ty możesz byc zwolennikiem bolszewizmu liberalnego.Nikt ci nie zabrania. Ale nie wmawiaj innym, że kłamią, gdy sie z tobą nie zgadzają.
                      • bebe255 Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 23:29
                        Ja jestem zwolennikiem zdrowego liberalizmu czyli swobody w dzialaniu, nie musi
                        ona oznaczac anarchizmu i wyprzedawania wszystkiego, co polskie i PO na pewno
                        nie miala tego na mysli. Poza tym w odroznieniu do pojecia liberalizm,
                        okreslenia solidarna polityka spoleczna nie ma w zadnym slowniku i zaden
                        ekonomista sie nim nie posluguje. Uwazam takze, ze kazda interwencja panstwa w
                        gosodarke i nie tylko jest dla niego szkodliwa, co pokazaly lata 1945-89. Rynek
                        jest samonapedzajacym sie mechanizmem i zadna sila nie powinna tam
                        interweniowac.
                        • czarny.rycerz Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 26.10.05, 23:51
                          > Ja jestem zwolennikiem zdrowego liberalizmu czyli swobody w dzialaniu, nie musi
                          >
                          > ona oznaczac anarchizmu i wyprzedawania wszystkiego, co polskie i PO na pewno
                          > nie miala tego na mysli.

W Polsce to od 15 lat oznacza.
                          Zderzenie twojego idealizmu z rzeczywistoscia jeszcze nie nastąpiło?
                          Nie przeszkadza ci sprzedawanie polskiej firmy oszustom za pieniadze od tej firmy pożyczone?
                          To chucpa w skali swiatowej.

> nie miala tego na mysli. Poza tym w odroznieniu do pojecia liberalizm,
                          > okreslenia solidarna polityka spoleczna nie ma w zadnym slowniku i zaden
                          > ekonomista sie nim nie posluguje

Tym sie rózni "ekonomista" ze szkoły, od polityka, że używa tylko wiedzy ze szkólki.
                          Polityk tworzy program i nadaje mu nazwe.

> Uwazam takze, ze kazda interwencja panstwa w
                          > gosodarke i nie tylko jest dla niego szkodliwa, co pokazaly lata 1945-89. Rynek jest samonapedzajacym sie mechanizmem i zadna sila nie powinna tam
                          > interweniowac.

I znowu
                          Zderzenie twojego idealizmu z rzeczywistoscia jeszcze nie nastąpiło?
                          Nie ma takiego kraju, gdzie panstwo by nie interweniowało. Bo jak tego nie robi, to szybko przestanie istniec. Jak I Rzeczpospolita. Tam był ten liberalizm w czystej postaci. Rozwalenie anarchistyczne panstwa i władza maganterii.

W USA interwencjonizm gospodarczy jest tak daleko posuniety, że nawet UE protestuje. USA chroni swoje firmy, bankructwo oznacza ochrone przed długami, a rząd wpływa na obce panbstwa, żeby kupowały od amerykanskich firm.

To własnie jest ta nieznajomosc realiów u żółtodziobów ekonomicznych w rodzaju Balcerowicza, czy Tuska.
                          Oni nie chca budować mocnego panstwa jak USA, ale panstwo satelickie USA, republike bananową.
                          Takie własnie reformy wprowadzają w republikach bananowych, pod kuratela USA (bo takimi maja pozostac w interesie USA).
                          • bebe255 Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 27.10.05, 00:00
                            Widze, ze na pewno nie dojdziemy do pozorumienia, liberalowie w ciagu ostatnich
                            1 lat nie mieli szans na rzadzenie, a jesli chodzi o Balcerowicza, to jest tak
                            zle dlatego,ze jego nastepnicy nie kontynuowali jego reform. A jezyk PIS-u jest
                            jezykiem zwyklych populistow, ktorzy nie znaja sie na ekonomii, lecz staraja
                            sie manipulowac opinia ludzi niewyksztalconych. Prywatyzacji w stylu SLD mowie
                            nie, ale to nie znaczy, ze jest ona czyms zlym. Interwencjinizm nastomiast tak,
                            ale nie w takim zakresie jak to proponuje PIS, a tak w ogole to jestem ciekawa
                            w jaki sposob maja zamiar wydatki na zasilki zrownowazyc obnizeniem podatkow,
                            to jest raczej niemozliwe.
                            • czarny.rycerz Re: weź się w garść, kobieto i nie histeryzuj 27.10.05, 00:05
                              > Widze, ze na pewno nie dojdziemy do pozorumienia

No właśnie dlatego, że do ciebie nie dochodzą racjonalne argumenty. Tak to jest w przypadku zaćmienia ideologicznego (to właśnie ty na nie cierpisz, a nie ci, których o to oskarżasz).
                              Podajęc i fakty. Nie ma kraju za takimi pomysłami, poza bananowymi republikami.
                              Nie ma tak w USA.
                              Ale wolisz swoje ideologiczne urojenia.
                              Dlatego nie ma porozumienia.
                              • sierzant_nowak ale ty znowu mylisz pojecia... 27.10.05, 09:45
                                PO NIGDY nie bylo za 100% liberalizmem - wiadomo przeciez, ze takiego ustroju nie ma dzisiaj w zadnym cywilizowanym kraju, to przezytek z 19 wieku. PO chcialo OGRANICZENIA udzialu panstwa - zblizenia do modelu US/Irlandia/UK/Czechy/Hiszpania/Estonia zamiast do modelu niemieckiego czy szwedzkiego.

Jak wytlumaczysz swoje poparcie dla PiSu, jezeli ich propozycje to kopia metod ktore niemcy probuja od paru lat BEZ EFEKTOW (chociaz topia w roznych programach biliony Euro) podczas gdy metody proponowane przez PO UDOWODNILY (w Irlandii, UK, Hiszpanii) swoja skutecznosc??
                                • czarny.rycerz Co? 28.10.05, 03:51
                                  sierzant_nowak napisał:

> ale ty znowu mylisz pojecia...

Które pojęcie z ktorym mylę, towarzyszu?
                                  Jak nie wiesz co oznacza wyrażenie, które usłyszałeś w TV, to go bez sensu nie powtarzaj.
                                  To własnie jest ten typowy debilizm UWniarzy. Ta bełkotliwa ćwiercinteligencja polegająca na powtarzaniu "mądrych wyrażeń" kompletnie bez zrozumienia .
                                  Tacy są ci zwolennicy Balcerowicza. Stado baranów prowadzone przez Dyzmę.
                                  • sierzant_nowak Re: Co? 28.10.05, 12:19
                                    > Które pojęcie z ktorym mylę,

mylisz pojecia:
                                    1. posadzajac PO o plany powrotu do XIX wiecznego kapitalizmu
                                    2. (wynikajace z 1.) twierdzac ze propozycje PO to "eksperyment" podczas gdy sa to sprawdzone sposoby na nadgonienie dystansu w rozwoju do czolowki krajow rozwinietych.

> To własnie jest ten typowy debilizm UWniarzy. Ta bełkotliwa ćwiercinteligencja

parafrazujac ciebie: to wlasnie jest ten typowy poziom dyskusji zwolennikow PiSu. Tryskajaca z kazdego zdania kultura, inteligencja i wiedza...
                                    • sierzant_nowak :] 28.10.05, 17:25

• czarny.rycerz Re: Co? 29.10.05, 21:23
                                      > mylisz pojecia:
                                      > 1. posadzajac PO o plany powrotu do XIX wiecznego kapitalizmu
                                      > 2. (wynikajace z 1.) twierdzac ze propozycje PO to "eksperyment" podczas gdy sa
                                      > to sprawdzone sposoby na nadgonienie dystansu w rozwoju do czolowki krajow roz
                                      > winietych.

Czy ty wiesz, matołku, co to jest "pojęcie".
                                      Ani w punkcie 1. ani 2. nie ma "pojęcia", wiec tym bardziej nie mogłbym ich mylić.
                                      Ty nie tylko mylisz pojęcia. Ty nie masz pojęcia, co to "pojęcie".

Ja ci próbowałem szkolnie wytłumaczyc. Zastanów sie i znajdz pojęcia o których mówisz (czyli abstrakcyjne obiekty) i które rzekomo ja mylę.

Jak już rozwiązesz zagadkę, to sam dojdziesz do wniosku, że jestes wyjątkowym ćwierćinteligentem.
                                  • x2468 Re: dzieki 29.10.05, 17:30
                                    Dziekuje Czarnemu smieciowi za jego tak fleboko katolickie slowa.
                                    Jesli uwazasz ze uzywam, niewlasciwych slow,ze ublizam, to wiec ze jestem
                                    wychowany tak jak ty w duchu katolickim. Taka nasza katolicka kultura.chyba to
                                    rozumiesz.
                  • bloczek4 Co to za spazmy? 27.10.05, 10:12
          • sierzant_nowak no to masz konkrety 26.10.05, 22:58
            najwieksza zbrodnia RM jest robienie prostym ludziom wody z mozgow. Wykorzystywanie prostoty/braku wyksztalcenia to szerzenia niebezpiecznych dla Polski mitow, pogladow i przesadow. Przyklady:

1. w nocy z czw. na pt. przed wyborami parlamentarnymi siedzial sobie w studio RM Ziobro z "ekspertką" gosp. LPRu albo SO. "Ekspertka" owa - z ugrupowania goraco przez rydzyka wspieranego - powiedziala cos takiego (cytat niedokladny, ale tresc dokladnie taka):
            "nalezy wprowadzic regulowane przez panstwo ceny na zywnosc. Tak ceny skupu JAK I CENY SPRZEDAZY DETALICZNEJ W SKLEPACH". Czyli... PRL? A ziobro ani tatus prowadzacy - ani slowa...

2. poglady typu "Balcerowicz musi odejsc bo nie chce oddac 25 mld $ rezerwy dewizowej na zasilki i emertury"

3. przytakiwanie tatusia prowadzacego, gdy zadzwonil jakis dzieciak z pretensjami ze mniejszosc niemiecka ma zagwarantowane 2 miejsca podczas gdy taki biedny milczanowski sie nie dostal. Podczas gdy byla to jawna nieprawda - mniejszosc jest zwolniona z progu wyborczego, ale gwarantowanych miejsc nie ma zadnych

4. (ale to juz zarzut do wszystkich mediow lewicowych) wciskanie ludziom, ze metodami "3 drogi" albo panstwa socjalnego mozemy polepszyc sytuacje w kraju. Podczas gdy WSZYSTKIE przyklady z historii innych panstw (Irlandia, Hiszpania, Estonia, Slowacja, Czechy Vs np. Niemcy) pokazuja, ze nie tedy droga
            • czarny.rycerz i co to jest? 26.10.05, 23:08

Podaj link, nie bardzo ci wierzę.

A nawet takie banałki to betka, przy numerach korepondentów Wyborczej z USA. Albo Pacewicza w Wyborczej.

Najpierw podaj jakis link do RM. Wtedy możemy rzeczowo rozmawiać. Na razie to ja nie wiem, czy mogę wierzyć twojej percepcji, po forumowych doswiadczeniach.
              • sierzant_nowak Re: i co to jest? 26.10.05, 23:15
                > Podaj link, nie bardzo ci wierzę.

link do radia mam ci podac? O co Ci czlowieku chodzi - przeciez ich nie nagrywam... Tyle ze zaczalem od jakiegos czasu - w mysl zasady "znaj swojego wroga" - sluchac rydzykowej rozglosni.

W ktora czesc nie wierzysz? Nagrania "ekspertki" niestety nie mam - mozesz mi uwierzyc na slowo albo napisac do ziobry czy pamieta. Natomiast co do reszty - z latwoscia mozna znalezc potwierdzajace to cytaty w naszym dzienniku, ktory pisze to samo co RM mowi...

Jeszcze jedno mi sie przypomnialo. W RM co jakis czas leci bloczek zapowiadany jako "przeglad prasy polskiej" w ktory sa.... czytane naglowki WYLACZNIE z ND na jutro :D To sa orwellowskie klimaty, nazywac cos takiego "przegladem prasy"...
                • czarny.rycerz Re: i co to jest? 26.10.05, 23:22
                  > link do radia mam ci podac?

No tak. Przed chwila ktos podał link do audycji z Michalkiewiczem.

Ja ci wierze, że nie chcą Balcerowicza, bo to oczywiste, że trzeba sie pozbyćekonomicznego Dyzmy.
                  Ale wydaje mi sie, że może mylisz ekspertów ze słuchaczami.
                  Najlepiej czytaj co piszą, bo wtedy wiadomo kto i co mówi.
                  • hrabia.m.c Re: i co to jest? 26.10.05, 23:32
                    anioł dyzme krytykuje:)))
                  • sierzant_nowak czyli marzy ci sie dolar po 7 zlotych? 27.10.05, 09:28
                    Dzieki czemu wylacznie rolnicy sie beda cieszyc, bo cala reszta dzisiejszego przemyslu korzysta z kupowanych za granica materialow/polproduktow? O ropie nie wspominajac?
                    -----------------------------
                    www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20050928&typ=po&id=po02.txt
                    Tymczasem kluczem do realizacji programu PiS jest polityka niskich stóp procentowych i obniżenia kursu złotówki do poziomu czegoś w rodzaju "parytetu gospodarczego". Jeśli PiS nie zdoła wpłynąć na obsadę personalną NBP, by ta gwarantowała odejście od dotychczasowego kursu, premiującego kapitał spekulacyjny, to swój program może już dziś cisnąć do kosza. Jak ciężka będzie batalia o NBP - pokazuje wypowiedź Hanny Gronkiewicz-Waltz, która już pięć minut po ogłoszeniu wyników wyborów ostrzegła, że obniżenie kursu polskiej waluty spowoduje wzrost kosztów obsługi naszego długu zagranicznego. Dla sponsorów PO ma też niebagatelne znaczenie utrzymanie wysokiej realnej stopy procentowej, ponieważ część z nich żyje ze spekulacji finansowych.
          • elfhelm KONKRET 26.10.05, 23:54
            pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Bender
            "Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy. Żydzi, Cyganie i inni byli
            tam niszczeni ciężką pracą; zresztą nie zawsze ciężką i nie zawsze byli
            niszczeni"

Z RM z 2000 r. Nie przestał ten miłośnik PRL bywać zapraszany.
            • yuhma Re: KONKRET 27.10.05, 00:23
              To rownie konkretne pytanie: czemu pan Bender nie odpowiada przed prokuratorem?
              Wszak klamstwo oswiecimskie jest scigane z urzedu. Moze wiec cos nie za bardzo
              prawdziwe te wiadomosci?
              Zeby bylo jasne - uwazam Bendera za takiego samego zdrajce i sprzedawczyka jak
              np. Dobraczynskiego, ale nie za bardzo wiem, co jego postawa ma wspolnego z
              dyskusja. Czyzby nalezal do PiS-u? Jesli dopuscil sie klamstwa oswiecimskiego,
              jest na to prokurator, jesli RM popiera to klamstwo, jest na to KRRiTV, ale
              poki co okropne wiadomosci o RM znam wylacznie z doniesien GW, ktorej
              obiektywizm jest co najmniej rownie watpliwy jak ND.
              • elfhelm Re: KONKRET 27.10.05, 15:59
                Prokuratura umorzyła sprawę, nie doszukując się znamion przestępstwa.
                Prokuratura w Krośnie umorzyła też sprawę księdza pedofila z Tylawy - umorzył
                to pan Piotrowicz.
                Prokuratura w Jaśle podjęła sprawę i ostatecznie sąd skazał zboczeńca w
                sutannie.
                Piotrowicz jest dziś senatorem PiS.
                • yuhma Re: KONKRET 28.10.05, 09:17
                  Probosz z Tylawy zostal skazany? To i Bender moglby zostac. Przez ostatnie 4
                  laty prokuratura byla spolegliwa nie wobec Kaczynskich, tylko kogos zupelnie
                  innego.
                  PS. Jestes pewien, ze jeden i drugi Piotrowski to ta sama osoba?
                  • elfhelm Re: KONKRET 28.10.05, 17:26
                    Co do Piotrowicza jestem pewien. To same imię i nazwisko, ta sama jednostka
                    prokuratury. Wyrok na zboczeńca był na pewno w I instancji, dalej nie śledziłem
                    (być może nie została nawet apelacja złożona).
                    • yuhma Re: KONKRET 29.10.05, 03:28
                      OK, ale sprawa z Tylawy swiadczy, ze mozna doprowadzic do skazania. To i
                      Bendera mozna bylo skazac. W Tylawie kilka matek zaparlo sie, by nie popuscic.
                      W sprawie Bendera mogles sam postapic podobnie.
                      • elfhelm Re: KONKRET 29.10.05, 12:01
                        jeśli ktoś nie dopilnował - to środowiska żydowskie. Paradoksalnie pokazuje to,
                        że wbrew Rydzykom i Łysiakom są one mikroskopijne.
    • wesoly33 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:39
      a co wyprawia rydzyk ?

nie czytaj bebe GW bo potem takie durnoty wypisujesz
      • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:40
        Nie czytam GW tylko ogladam TV Trwam, a jak chcesz sie przekonac, to sobie
        wlacz trwam lub radio maryja albo poczytaj "nasz dziennik".
    • yuhma Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:41
      bebe255 napisała:

Moglbym odpowiedziec pytaniem, jak to sie dzieje, ze tyle milionow ludzi
      popiera zdrajcow i sprzedawczykow z SLD. Wy przeciez sie do owych milionow
      zaliczacie...
      Moglbym poprosic o konkretne przyklady ksenofobii, rasizmu, oszustw podatkowy
      RM, choc juz ktos o to pytal i zadnej konkretnej odpowiedzi nie otrzymal.
      Moglbym...
      Ale zapytam, o co innego. Dlaczego mnie obrazasz? Dlaczego po wyborach
      rozhisteryzowany tlum na forum GW obrzuca inwektywami wyborcow PiS-u i
      Kaczynskiego? Dlaczego dokonujesz ekstrapolacji Rydzyka na wszystkich PiS-
      owcow? Dlaczego poslugujesz sie sylogizmem: "Rydzyk namawial do glosowania na
      PiS, Lepper namawial do glosowania na Kaczynskiego, KAZDY wyborca PiS-u lub
      Kaczynskiego to zwolennik Leppera i/lub Rydzyka"?
      • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:49
        Ja nie popieram zdrajcow ani sprzedawczykow z SLD!!! Skoro prosisz o przyklady
        zachowan o Rydzyka, to rozumiem, ze nie orientujesz sie, co sie dzieje w Polsce
        i nie sluchales ani nie widziales zadnego programu w TV Trwam i Radiu Maryja.
        Poza tym ja nikogo nie obrazam, tylko krytykuje, krytykuje za to, jakimi
        metodami PIS i Kaczynski doszedl do wladzy, czyli m. in za to, ze wykorzystal
        poparcie Rydzyka, ktorego uwazam za pierwszego manipulanta w Polsce. A Wy,
        skoro poparliscie Kaczynskiego, poparliscie jednoczesnie te metody i tego nie
        potrafie zrozumiec.
        • yuhma Re: pytanie do zwolennikow PIS 27.10.05, 00:05
          bebe255 napisała:
          > i tego nie potrafie zrozumiec.
          I na tym chyba powinnas poprzestac. Wybacz, ale racje ma rycerz - zero faktow,
          za to mnostwo emocji jest w twoich wypowiedziach. A takze obrazania ludzi
          inaczej myslacych (bo swoimi twierdzeniami wciaz mnie obrazasz) oraz
          hipokryzji.

Twierdzisz:
          > nie popieram zdrajcow ani sprzedawczykow z SLD!!!
          ale ich poparcie dla Tuska w ogole Ci nie przeszkadza. I zauwaz - ja nie
          rozliczam Ciebie z tego, ze Kwach, Borowski i cale SLD poparlo Tuska. Rozumiem,
          ze nie kazdy wyborca Donalda to komuch.
          Ale Ty z uporem godnym lepszej sprawy probujesz ze mnie zrobic
          wspolodpowiedzialnego za Rydzyka:
          > ja ... tylko krytykuje za to, jakimi metodami PIS i Kaczynski doszedl do
          > wladzy, czyli m. in za to, ze wykorzystal poparcie Rydzyka... A Wy,
          > skoro poparliscie Kaczynskiego, poparliscie jednoczesnie te metody
          Dostrzegasz hipokryzje swojego postepowania? Ty oczywiscie nie popiersza SLD,
          ale ja - oczywiscie - popieram Rydzyka.

Szczerze powiem, ze nie wierze, iz ogladasz TV Trwam. Nikt przy zdrowych
          zmyslach nie wytrzyma wiecej niz pol minuty tego nudziarstwa.
          Jesli sluchasz RM, to podaj przyklady szerzenia ksenofobii i rasizmu, z tym ze
          od razu uprzedzam - znam przyklady, ktore podawala GW.
          Ja RM nie slucham, bo mnie nie obchodzi, ale z tego co wiem, jest to konfesyjne
          radio dla koserwatywnych katolikow. Chcialbym tylko delikatnie nadmienic, ze ci
          ludzie tez maja prawo do zycia, sluchania radia itp. A glosy oburzenia i
          przebijajace spod nich postulaty likwidacji tego radia w ustach obroncow
          demokracji brzmia co najmniej dziwnie.
          • sierzant_nowak no to przyklady faktow... 27.10.05, 09:46
            najwieksza zbrodnia RM jest robienie prostym ludziom wody z mozgow. Wykorzystywanie prostoty/braku wyksztalcenia to
            szerzenia niebezpiecznych dla Polski mitow, pogladow i przesadow. Przyklady:

1. w nocy z czw. na pt. przed wyborami parlamentarnymi siedzial sobie w studio RM Ziobro z "ekspertką" gosp. LPRu albo
            SO. "Ekspertka" owa - z ugrupowania goraco przez rydzyka wspieranego - powiedziala cos takiego (cytat niedokladny, ale
            tresc dokladnie taka):
            "nalezy wprowadzic regulowane przez panstwo ceny na zywnosc. Tak ceny skupu JAK I CENY SPRZEDAZY DETALICZNEJ W
            SKLEPACH". Czyli... PRL? A ziobro ani tatus prowadzacy - ani slowa...

2. poglady typu "Balcerowicz musi odejsc bo nie chce oddac 25 mld $ rezerwy dewizowej na zasilki i emertury"

3. przytakiwanie tatusia prowadzacego, gdy zadzwonil jakis dzieciak z pretensjami ze mniejszosc niemiecka ma
            zagwarantowane 2 miejsca podczas gdy taki biedny milczanowski sie nie dostal. Podczas gdy byla to jawna nieprawda -
            mniejszosc jest zwolniona z progu wyborczego, ale gwarantowanych miejsc nie ma zadnych

4. (ale to juz zarzut do wszystkich mediow lewicowych) wciskanie ludziom, ze metodami "3 drogi" albo panstwa socjalnego
            mozemy polepszyc sytuacje w kraju. Podczas gdy WSZYSTKIE przyklady z historii innych panstw (Irlandia, Hiszpania,
            Estonia, Slowacja, Czechy Vs np. Niemcy) pokazuja, ze nie tedy droga
            • yuhma Re: no to przyklady faktow... 27.10.05, 09:55
              Nie wiem, czy dostrzegasz, ze sie powtarzasz. Rycerz juz Ci odpisal, gdybym
              mial cos do dodania, napisalbym wczoraj. Ale na wszelki wypadek powtorze to, co
              powiedzial moj poprzednik: podaj link.
              No i dorzuce cos od siebie, zebys nie czul sie zlekcewazony. Mam wrazenie, iz
              pytanie dotyczylo rzekomej ksenofobii, rasizmu i antysemityzmu oraz oszustw
              podatkowych RM.
          • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 28.10.05, 19:11
            Po pierwsze SLD nie poparlo Tuska, Olejniczak powiedzial, zeby wyborcy SLD sami
            wybrali, po drugie Tusk nie dziekowal za zadne poparcie wyborcom SLD, w
            przeciwienstwie do wodza Kaczynskiego Jaroslawa, ktory podziekowal za poparcie
            wyborcom Radia M i Leppera. Nie widzisz roznicy? Nie mam zamiaru, podawac
            zadnego przykladu dotyczacego RM i Tv Trwam, bo widze,ze masz juz swoje mylne
            razje, ktorych nie zmienisz. Oczywiscie nie slucham RM caly czas, bo bym
            zwariowala, ale ogladalam kilka programow i to mi wystarczylo. Nie moge
            uwierzyc, ze tyle osob w Polsce toleruje i akceptuje dzialalnosc Rydzyka, jest
            to bardzo smutne.
            • yuhma Re: pytanie do zwolennikow PIS 29.10.05, 03:26
              > Po pierwsze SLD nie poparlo Tuska, Olejniczak powiedzial, zeby wyborcy SLD
              sami
              Tak, faktycznie tak powiedzial. Ale dla wszystkich bylo jasne, kogo ma na
              mysli.

> wybrali, po drugie Tusk nie dziekowal za zadne poparcie wyborcom SLD, w
              > przeciwienstwie do wodza Kaczynskiego Jaroslawa, ktory podziekowal za
              > poparcie wyborcom Radia M i Leppera. Nie widzisz roznicy?
              Widze. W kulturze osobistej. Natomiast gole fakty sa takie: Kaczynskiego poparl
              Lepper i Rydzyk, Tuska cala lewica. Komu blizej do lewicy, niech sie zachwyca
              Tuskiem. Mnie tak do nich daleko, ze i Lepper z Rydzykiem mi nie przeszkadzaja.
              Z bardzo prostej przyczyny: zaden z nich nie jest ZDRAJCA swojego kraju. Moze
              sa glupi, moze agresywni, moze obrzydliwi. Ale nie zdradzili Polski.

> Nie mam zamiaru, podawac
              > zadnego przykladu dotyczacego RM i Tv Trwam, bo widze,ze masz juz swoje mylne
              > razje, ktorych nie zmienisz.
              Zebym je zmienil musialabys mi podac jakikolwiek konkret. Pewnie nie wystarczy
              kilka audycji, ktorych sluchalas. Sadze, ze nie masz zadnych konkretow na
              poparcie swoich tez, podobnie jak wszyscy inni, ktorych prosze o podanie
              jakichs faktow. Wybacz, ale po prostu powtarzasz slowa, ktore wyczytalas w GW i
              ktore (z tego samego powodu) powtarzaja twoi znajomi. Taka samonapedzajaca
              eskalacja. A efekt tego wszystkiego, ze zmusilas mnie do posluchania RM. Nie
              wiem, czy dostrzegasz, iz w ten sposob napedzasz RM sluchaczy :-)

> Nie moge uwierzyc, ze tyle osob w Polsce toleruje i
              > akceptuje dzialalnosc Rydzyka, jest
              > to bardzo smutne.
              Ja tez nie moge uwierzyc, ze tyle osob w Polsce mogloby tolerowac
              radio "szerzce nienawisc, rasizm i ksenofobie". A skoro tyle osob je toleruje,
              to znaczy, iz powyzsze zarzuty sa wyssane z palca. O czym dobitnie przekonuje
              rowniez uchylanie sie od odpowiedzi wszystkich przeciwnikow RM pytanych o
              fakty.
              Nie mowiac o tym, ze najprostsza metoda, by zdobyc dowody, byloby wlaczenie
              radioodbiornika.

• sierzant_nowak Re: pytanie do zwolennikow PIS 29.10.05, 16:44
                > Lepper i Rydzyk, Tuska cala lewica. Komu blizej do lewicy, niech sie zachwyca
                > Tuskiem. Mnie tak do nich daleko, ze i Lepper z Rydzykiem mi nie przeszkadzaja.

ale przeciez Lepper to jest SKRAJNA LEWICA, jesli chodzi o poglady! A program pisu z tych wyborow byl bardziej lewicowy niz SLD 4 lata temu! To, ze kaczory wywodza sie z solidarnosci nie znaczy, ze sa prawica.
    • wesoly33 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:42
      posluchaj se rydzyka tutaj

www.radiomaryja.pl/dzwieki/2005/10/2005.10.23.rn18.mp3
      ani nienawisci, ani antysemityzmu (to wymysl wyborczej)
      tylko zwyczajne nudy
      • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:50
        Jesli myslisz, ze kazda audycja Tak wyglada to sie grubo mylisz. poszukaj
        sobie roznych debat politycznych.
        • wesoly33 Re: pytanie do zwolennikow PIS 26.10.05, 23:53
          sluchalem wiele debat politycznych

i moge powiedziec jedno
          ty masz chorobliwa fobie na rydzyka

a wiec jestes ksenofobka
          idz sie leczyc lachudro zaklamana
          • bebe255 Re: pytanie do zwolennikow PIS 27.10.05, 13:34
            A to dlatego Twoj jezyk jest tak kulturalny jak w tych debatach.
    • loppe Re: pytanie do zwolennikow PIS 27.10.05, 09:22
      bebe255 napisała:

No właśnie - czy może być bardziej wyrazista miara upadku polskich liberałów z
      PO i SLD? (niż poparcie tylu ludzi dla partii popieranej przez Rydzyka)
    • ociecdyrektor Re: pytanie do zwolennikow PIS 27.10.05, 10:05
      bebe255 napisała:

Tolerujemy Rydzyka takim samym prawem, jak ty tolerujesz manipulacje
      Wybiórczej. Jeśli nawet wyzwolone media i światłe pisamki zaliczają nas do
      Ciemnogrodu, to wolimy "ciemnotę" Rydzykową niż nowowczesność gejowską. Z
      pełną świadomością.
    • anitka221 Re: pytanie do zwolennikow PIS 28.10.05, 20:26
      Proponuję zwolennikom PO zmierzyć sie w ewentualnych wyborach. Wyprzedzi was
      nawet SLD. Ale nie dojdzie do tego mam nadzieję.
      • x2468 Re: pytanie do zwolennikow PIS 29.10.05, 17:59
        Poczekaj pare miesiecy.Ciemnogrod taki jak czarny smiec, za pare miesiecy
        podziekuje wam tak jak przedtem podziekowal Millerowi.Wtedy przyjdzie czas na
        zmierzenie sie w wyborach.Jak napisalem wasi wyborcy w wiekszosci to ciemnogrod,
        ktory jest na wymarciu.W tej obrzydliwej liberalnej Polsce studiuje parokrotnie
        wiecej ludzi niz w waszej ukochanej prl.Ludzie wyksztalceni,zaradni wsparli
        Platforme.Was wsparl ciemnogrod, postsowieci z Gierkiem na
        czele,przestepcy,aferzysci w rodzaju Leppera,rydzyka (gdzie sa swiadectwa
        udzialowe ktore zakochany w niemieckich samochodach,przywodca sekty torunskiej
        wyludzil od starych ciemnych ludzi?).Wasze szczescie ze pare milionow Polakow
        wyjechalo za chlebem do np liberalnej W.Brytani.Socjalna Bialorus,gdzie rydzyk
        ma przyjaciol w najwyzszych eszelonach KGB jakos omijaja.Jesli wyrazacie,czarne
        smieci swoja nienawisc do czerwonych zdrajcow i sprzedawczykow,to dlaczego nie
        wyrazacie takiego samego oburzenia postepowaniem brunatnych pasozytow? Czym
        rozni sie czerwony pasozyt od czarnego?
        Jesli nie podoba sie wam moj jezyk,to wiedzcie ze odebralem takie samo
        katolickie wychowanie jak wy.Wlacznie z religia w szkole.Co widac w waszych
        wypowiedziach.
    • asienka32 Jakaś obsesja na forum zapanowała 28.10.05, 21:04
      wszędzie tylko Rydzyk, Rydzyk, Rydzy...
    • karlin Nie tylko tolerujemy ale i popieramy:) 29.10.05, 16:46
      Na pohybel "rozumnym inaczej".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka