doktorhabilitowany.1 PiS ma tylę gąb do wykarmienia... 27.10.05, 08:23 Tylu chłopaków przebiera odnóżami, by móc sobie w CV wpisać coś fajnego! A tu niedobre PO chciało mieć resorty! Nie wolno dawać resortów PO, bo dla PiS zabraknie! A przecież chłopcy z PiS są prawie wykształceni - Kamińskiemu i Bielanowi nie zostało wiele do ukończenia studiów, a Ziobro skończył! Nie po to tyle potu wylali, by teraz patrzeć jak jakieś 'fachowce' zajmuja ich wymarzone stołki! a dla tych, dla których nie ma resortów, utworzy sie nowe! Odpowiedz Link Zgłoś
szamoni Re: PiS ma tylę gąb do wykarmienia... 27.10.05, 13:07 a jak tam dagome index? no tak bo przecież to "inteligencja" i "wykształceni" głosowali na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
yashina Re: I dobrze!!!!!! 27.10.05, 08:24 Niech Ci co wybrali braci K i ich oszolomow, ze teraz zostali w balona wrobieni. PiS i SamoOBORA ,LPR beda znow mieszac rzeczywiscie przejda do historii. Maja "chamy zloty rog" i nie wiedza co z tym zrobic. Szkoda 4 kolejnych lat, Kaczoland a nie IV RP. Brawo PO Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 Nie robiłbym z PO zlotego rogu to raczej chńska 27.10.05, 08:28 plastikowa trąbka Odpowiedz Link Zgłoś
kewah Re: I dobrze!!!!!! 27.10.05, 08:29 Wyjechalam 12 lat temu z Polski i zawsze tego zalowalam. Az do dzisiaj. Bo dzisiaj Polska PiS-u, Leppera, Giertycha i radia maryja to nie jest moja Polska. Juz nie mam czego zalowac. Tylko mi Rodakow zal. Odpowiedz Link Zgłoś
fallout13 Re: Koniec koalicji PO-PiS? 27.10.05, 08:31 Daj panie boże koalicje Pis ,LPR, SAMOOBRONA, mam sporą ilość funtów do wymiany na złotówki, jak oni zaczną naprawiac polską gospodarke to funciak bedzie po 15 zeta ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz PO zdradza swoich wyborcow ... 27.10.05, 08:31 Przepraszam ze w wyborach parlamentarnych glosowalem na PO. Przepraszam , ze glosowalem na Tuska w wyborach prezydenckich. Miala byc koalicja PO i PIS - bylo to jedno z obietnic wyborczych obu ugrupowan. Ni mija kilka dni i PO lamie pierwsza swoja obietnice. Arogancja tych politykow siega sufitu. Chca MSWiA bo co boja sie o swoich partyjnych kolegow ? Sa tak przezarci korupcja, ze Tusk zauwazyl korupcje w kraju dopiero przed wyborami prezydenckimi ? Wyborcy PO. Naprawde lepiej zrobilibysmy glosujac na PIS co pozwoliloby stworzyc rzad bez skazenia go tradem. Ktoby pomyslal , ze ludzie z PO maja na uwadze tylko wlasna partyjna przyszlosc i sprawy Polski ich nie opchodza. Ja bym ich z parlamentu wywalil na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
kewah Re: PO zdradza swoich wyborcow ... 27.10.05, 08:35 Nie miej mi za zle, ale Ty chyba bredzisz w goraczce czlowieku? Kto lamie obietnice wyborcow?! I o jakiej koalicji myslisz? Bo przeciez to, co proponuje PiS trudno nazwac koalicja! Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 a z rokitowym zwyciezca bierze wszystko 27.10.05, 08:39 wedle tego typu rozumowania powinni wogóle nie podskakiwać a że ogazali się mniej atrakcyjni dla narodu tak oni ich wodzu jak i program tzn że wygrał program PIS który powinni pomagać im realizować będąc w koalicji współtworzyć nowe ustawy podobno mają "speców" a tu chodziło o MSWiA czyli żeby się właśnie co niektórym preziom nie dobrać do dupy więc PO ma polskę w ..... ważni są kolesie Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: a z rokitowym zwyciezca bierze wszystko 27.10.05, 10:04 Przeczytaj uwaznie tytul SEOJEGO posta. Mozna powiedziec, ze PO w 100% dotrzymuje wiec slowa ;) PiS bierze 100% - rowniez OPOWIEDZIALNOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh spokojnie, to agitka pisiora :] 27.10.05, 09:01 wyborcy PO nie są idiotami i widzą co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: PO zdradza swoich wyborcow ... 27.10.05, 08:35 a świstak siedzi i zawija... Odpowiedz Link Zgłoś
folex Re: PO zdradza swoich wyborcow ... 27.10.05, 08:56 A ty telewizje ogladasz tylko na dużej przerwie w szkole? A wdomu po bajce o 7.30, siusiu, paciorek i spać? Ile ty masz lat? A może kolejny demagog? Odpowiedz Link Zgłoś
milton.friedman PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 09:12 ttttomasz napisał: > Przepraszam ze w wyborach parlamentarnych glosowalem na PO. Przepraszam , ze > glosowalem na Tuska w wyborach prezydenckich. > Miala byc koalicja PO i PIS - bylo to jedno z obietnic wyborczych obu ugrupowan Przepraszać to będziesz za cztery lata :DDD Koalicję z PO obiecywało PiS, bo wiedziało, że wyborcy nie zaakceptują koalicji PiS-Samoobrona-LPR. Wczoraj w Sejmie właśnie taka koalicja powstała wybierając Jurka. Ja również głosowałem na PO i nie chcę, żeby ci ludzie podpisywali się pod tym, co zadecydują bracia Kaczyńscy, ojciec Rydzyk i Lepper. PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić z Samoobroną i LPR! To jedyna szansa, żeby odsunąć ich w polityczny niebyt. Jedni obywatele potrafią przewidzieć konsekwencję swego głosowania (niegłosowania) przed wyborami, a inni muszą przekonać się na własnej skórze, mocno dostać w d... :( Smutne, że musimy przechodzić to razem z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 09:17 milton.friedman napisał: > Ja również głosowałem na PO i nie chcę, żeby ci ludzie podpisywali się pod tym, > co zadecydują bracia Kaczyńscy, ojciec Rydzyk i Lepper. Ja takze nie chce aby o czymkolwiek w Polsce decydowali Rydzyk i Leper, dlatego nie wybacze PO jesli nie dogada sie z PiSem. Odpowiedz Link Zgłoś
mx25 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 09:51 ttttomasz napisał: > milton.friedman napisał: > > Ja również głosowałem na PO i nie chcę, żeby ci ludzie podpisywali się > > pod tym, co zadecydują bracia Kaczyńscy, ojciec Rydzyk i Lepper. > > Ja takze nie chce aby o czymkolwiek w Polsce decydowali Rydzyk i Leper, dlatego > nie wybacze PO jesli nie dogada sie z PiSem. Ale zrozum, że z PiSem nie można się dogadać. Chcesz, żeby PO była w koalicji, dla samej nazwy, czy żeby hamowała chore zapędy PiSu? Wiesz do czego PiS potrzebuje w koalicji PO? Żeby za 4 lata powiedzieć,: "My się staraliśmy, ale Ci wstrętni liberałowie nam przeszkadzali". Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 09:58 mx25 napisał: > Ale zrozum, że z PiSem nie można się dogadać. Chcesz, żeby PO była w koalicji, > dla samej nazwy, czy żeby hamowała chore zapędy PiSu? Chce aby PO w zamian za wolna reke PiSu w dziedzinie walki z korupcja, zlodziejstwem ... zdobyla wplyw na program gospodarczy, nawet jesli doprowadzi to do wywleczenia afer ludzi zwiazanych z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:01 ttttomasz napisał: > mx25 napisał: > > > Ale zrozum, że z PiSem nie można się dogadać. Chcesz, żeby PO była w koal > icji, > > dla samej nazwy, czy żeby hamowała chore zapędy PiSu? > > Chce aby PO w zamian za wolna reke PiSu w dziedzinie walki z korupcja, > zlodziejstwem ... zdobyla wplyw na program gospodarczy, nawet jesli doprowadzi > to do wywleczenia afer ludzi zwiazanych z PO. Dokaldnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 09:54 tttomasz, ty na pewno głosowałeś na PiS. Ja głosowałem na PO i nie wybaczę im jeśli zgodzą się firmować chore pomysły PiS. Co do rządów rydzyka- PiS musi mu się odwdzięczyć niezależnie od tego czy ó będzie w rządzie czy nie. Zresztą Lepperowi juz się odwdzięczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:04 > tttomasz, ty na pewno głosowałeś na PiS. > Ja głosowałem na PO i nie wybaczę im jeśli zgodzą się firmować chore pomysły > PiS. A ja glosowalem na Tuska i nie wybacze PO jesli z powodu urazonej dumy jej liderow Polska bedzie skazana na 4 lata koalicji PIS, LPR i Samoobrony a gospodarka bedzie sie zajmowal Lepper czy Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:07 radomir996 napisał: > > tttomasz, ty na pewno głosowałeś na PiS. > > Ja głosowałem na PO i nie wybaczę im jeśli zgodzą się firmować chore pomy > sły > > PiS. > > A ja glosowalem na Tuska i nie wybacze PO jesli z powodu urazonej dumy jej > liderow Polska bedzie skazana na 4 lata koalicji PIS, LPR i Samoobrony a > gospodarka bedzie sie zajmowal Lepper czy Giertych. Wlasnie o to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 09:57 W 100% sie z Toba zgadzam. Ja i cala moja rodzina glosowalismy na Tuska i ja tego w tej chwili zaluje i powiem czemu: 1. Tusk to loser, sierota i fujara, przegral na wlasne zyczenie. Slabil mnie tekstami o honorze i przyjacielskiej rywalizacji i walca fairplay podczas gdy Kaczynski rekami Kurskiego obrzucal go blotem. Kazdy normalny polityk zrobilby to samo i z jednej strony glosno krzyczal o walce fair play a z drugiej uzywal kogos (najlepiej nawet spoza partii) do wbijania w bloto przeciwnika. Ale nie Tusk to frajer i harcerzyk i dal sie zdymac jak przedszkolak i dowiodl tylko tym ze na polityka sie nie nadaje bo jest miekkim siurkiem. Az strach pomyslec co by bylo jakby przypadkiem wygral i tak samo dawal sie dymac nie przeciwnikom w walce o stolek tylko juz jako prezydent politykom i dyplomatom innych panstw. 2. Akurat nie glosowalem w wyborach parlamentarnych bo tak wyszlo ale chcialem glosowac na platforme bo podoba mi sie liberalny program tej partii (podatek liniowy itp) teraz PIS chce sobie zostawic resorty silowe a wszystkie zwiazane z gospodarka oddac PO. I co? I PO zachowuje sie jak urazona panienka ktora w osobie Rokity stroi jakies fochy. (o nim jeszcze troche pozniej bo ta postac wyjatkowo gra mi na nerwy). DO ROBOTY NIEROBY Z PO, budowac koalicje i forsowac liberalne zmiany w gospodarce, to chyba dla kazdego jest jasne ze ze kielbasa wyborcza PIS to tylko kielbasa wyborcza dla naiwnego ludu i nikt nie ma zamiaru (jak zawsze) takich populistycznych hasel realizowac bo sie po prostu nie da. Wiec niech PIS bierze resorty silowe, wygral ma prawo wybierac a PO niech bierze co PIS jako zwyciezca daje bez szemrania bo dostaja szanse zmian w gospodarce czyli to czego wiekszosc wyborcow PO od nich oczekuje. Jesli tego oczekiwania nie spelnia bo prywata i jakies problemy z ego im uniemozliwia dogadanie sie z PIS, to ja predzej w przyszlych wyborach zaglosuje na Leppera niz na kogokolwiek z PO, bo takiego lekcewazenia wyborcy jakie prezentuje w tej chwili PO tolerowac nie bede. 3 Rokita. Drazni mnie niemilosiernie ten narcyz w pedalskich kapelusikach ktory upaja sie wrecz wlasna krasomowczoscia, jak widze jak w jakichs publicznych dyskusjach buc usmiecha sie od ucha do ucha z radosci jakie to wlasnie skomplikowane zdanie wielokrotnie zlozone zmontowal i jaki to on jest wtedy ze swojej inteligencji i elokwencji dumny to naprawde zbiera mi sie na pawia. I taka panienka teraz bedzie stroic fochy i prezentowac roszczeniowe podejscie zmanierowanej nastolatki. Chyba ktos tej panience musi przypomniec ze PRZEGRALA i nie jej rola jest decyzja o tym kto co dostanie tylko branie co jej zwyciezca daje. I naprawde malo mnie obchodza problemy osobiste liderow PO, ich urazona duma i wybujale ambicje, albo sie te nieroby wezma do konstruktywnej pracy przy tworzeniu rzadu i programu gospodarczego albo ja nigdy wiecej na nich nie zaglosuje i jestem pewien ze nie tylko ja i PO zniknie wczesniej czy pozniej w niebycie politycznym czego im szczerze zycze jesli przejda do opozycji zamiast tworzyc koalicje z PISem. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:03 radomir996 napisał: Podejscie sluszne , ale sposob jego zaprezentowania zbyt radykalny. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:06 Wyrazam sie o politykachz takim szacunkiem na jaki moim zdaniem zasluzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:26 radomirze. robisz duzy blad. platforma nie moze sie zgodzic na objecie przez pis wszystkich "silowych" resortow - a to dlatego, ze wtedy nie bedzie miala w tej koalicji nic do gadania. slusznei ktos wczesniej zauwazyl, ze pis zaproponowal po wszystkie najtrudniejsze resorty, w ktorych jest cos do zrobienia, a sobie zostawil te ktore pozwalaja kontrolowac calosc. zrobili to dlatego, ze chca by ew. efekty pracy platformy szly na ich konto, a jesli samemu cos spieprza - zeby zwalic wine na koalicjanta. takie wnioski nasuwaja mni sie same po tym co slyszlem od politykow prawa i sprawiedliwosci w czasie kampanii i nie tylko. platforma powinna rzadzic, zgadzam sie. jednak nie w takim ukladzie, bo wtedy nawet jesli przeprowadzi czesc z reform ze swego programu, na co ty tak liczysz, to przepadnie w kolejnych wyborach, "zatopiona", zgnojona przez bez watpienia populistyczny pis. i to bedzie koniec marzen o sprawnym rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:43 bloody_ut napisał: > radomirze. robisz duzy blad. > > platforma nie moze sie zgodzic na objecie przez pis wszystkich "silowych" > resortow - a to dlatego, ze wtedy nie bedzie miala w tej koalicji nic do > gadania. I nie musi, jakby sie PO zajelo gospodarka zamiast gadaniem i resortami silowymi to by mieli wplyw na to na co powinni. > slusznei ktos wczesniej zauwazyl, ze pis zaproponowal po wszystkie > najtrudniejsze resorty, w ktorych jest cos do zrobienia, a sobie zostawil te > ktore pozwalaja kontrolowac calosc. zrobili to dlatego, Bo wygrali i maja do tego prawo, a PO mialo by szanse sie w tych trudnych resortach wykazac. > ze chca by ew. efekty > pracy platformy szly na ich konto, a jesli samemu cos spieprza - zeby zwalic > wine na koalicjanta. Nie zgadzam sie, PIS sobie nie przypisze sukcesow gospodarczych jesli kontrole nad resortami odpowiedzialnymi za gospodarke przekaze PO. I na odwrot. > takie wnioski nasuwaja mni sie same po tym co slyszlem od > politykow prawa i sprawiedliwosci w czasie kampanii i nie tylko. platforma > powinna rzadzic, zgadzam sie. jednak nie w takim ukladzie, bo wtedy nawet jesli > przeprowadzi czesc z reform ze swego programu, na co ty tak liczysz, to > przepadnie w kolejnych wyborach, "zatopiona", zgnojona przez bez watpienia > populistyczny pis. i to bedzie koniec marzen o sprawnym rzadzie. To ja wole 4 lat ograniczonych reform i ewentualny przepadek PO w przyszlych wyborach ktory wcale nie jest taki pewny, wrecz przeciwnie jesli w ciagu tych czterech lat sytuacja gospodarcza w Polsce poprawila by sie w widoczny sposob, PO raczej by sie wzmocnilo niz oslablo. Ale teraz widac wyraznie ze PO sie boi odpowiedzialnosci, boi sie poniesc konieczne ryzyko dla uzdrawiania gospodarki w Polsce, ze wazniejszy jest dla nich partykularny interes kosztem sytuacji gospodarczej i ryzyka 4 lat ekonomicznej pozogi, czyli ze maja mnie ich wyborce gleboko a wazne dla nich sa tylko polityczne wplywy i juz mysla o tym ile to beda miec miejsc w kolejnej kadencji sejmu. Ci wiecej zaczynam miec podejrzenia ze chca zeby sie PIS wylozyl, ze beda czynnie mu w tym pomagac zeby jako opozycja moc krytykowac i zbijac punkty. Tylko kto na tym najbardziej ucierpi jak kolejny rzad bedzie sie wykladal? Polska gospodarka i wyborcy oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 10:55 oczywiscie nie zgadzam sie z toba. moim zdaniem po jest JEDYNA partia ktora ma potencjal by dobrze rzadzic. dlatego nie zgadzam sie na jej zniszczenie przez pis. przetrwanie po w opozycji i zdobycie wladzy w nastepnych wyborach, TO jest szansa dla naszego kraju. mozesz sie z tym zgodzic lub nie, ale nie powiesz, ze pis to odpowiedzialna, swiatla partia ktora poradzi sobie z calym zlem w polsce. gdyby bylo taka partia, wykazaloby dobra wole i propoanstwowosc ktora jest jego dewiza, i oddalo po te nieszczesne mswia. i mowie ci, ze nie straciliby na tym, maja jeszcze premiera i prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 11:09 bloody_ut napisał: > mozesz sie z tym zgodzic lub nie, ale nie powiesz, ze pis to odpowiedzialna, > swiatla partia ktora poradzi sobie z calym zlem w polsce. gdyby bylo taka > partia, wykazaloby dobra wole i propoanstwowosc ktora jest jego dewiza, i oddal > o > po te nieszczesne mswia. i mowie ci, ze nie straciliby na tym, maja jeszcze > premiera i prezydenta. Jestes swiatlym i odpowiedzialnym czlowiekiem? Oddaj mi swoj samochod/telewizor/komputer (niepotrzebne skreslic) to co z tego ze uczciwie (lub nie) na niego zapracowales i zarobiles, on mi sie podoba i ja go chce dostac. Dawaj go natychmiast, nic na tym nie stracisz, przeciez ci jeszcze zostanie lozko i szafa i kupa innych sprzetow. PIS do kampani szedl z haslami poprawy bezpieczenstwa, takim go wybrali wybrocy (wiekszosc kraju) i oni oczekuja od PIS ze sie wlasnie resortami silowymi zajmie. PO mowilo ciagle o liberalnej gospodarce, niech obaj robia to co obiecywali, PIS chce a PO sie wykreca sianem. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 11:31 niech pis ma wiekszosc ministerstw, skoro wygral. ok. ale jesli ma byc to koalicja partnerska - a taka jest chyba definicja koalicji - to powinni to partnerstwo przypieczetowac przekazaniem po jednego z kluczowych ministerstw. inaczej - powtarzam - partnerstwa nie bedzie. w niemczech mala partia zielonych dostala msz, od spd, dlaczego wiec u nas nie moze byc tak samo partnerskiej koalicji, tylko z adekwatnym do sily jej czlonkow podzialem kompetencji? brak partnerstwa to marginalizacja po i oddawanie pisowi polskiej polityki. takiego jestem zdanie i nie zanosie na to zebym je zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PiS wygrało wybory - dajmy im rządzić! 27.10.05, 15:27 Pobudka! Czy MSZ, Finansow, Skarbu i Obrony nie sa wszystkie ministerstami kluczowymi ? A wszystkie mialy byc dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
grunio BARDZO DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 08:32 Cieszę się, że zmalały szanse na wprowadzenie do rządu przedstawicieli Platformy Obywatelskiej. Nie chcę powtórki z przed kilku lat, kiedy ogon kierował psem (rządy AWS-UW). Zdecydowanie oczekuję realizacji programu wyborczego Prawa i Sprawiedliwości. Ewentualny alians z liberałami postawiłby pod znakiem zapytania walkę z patologiami naszego życia politycznego i gospodarczego. Oczekuję na rozliczenie bandyckich prywatyzacji. Jestem z Prezydentem Lechem Kaczyńskim, gdy wypowiadał się na temat prywatyzacji polskiego górnictwa. Jeżeli Jastrzębska Spółka Węglowa generuje zysk przekraczający miliard złotych rocznie, wobec tego należy postawić pytanie: za ile rocznych zysków Polska ma pozbawić się tej kury znoszącej złote jajka? Żądanie PO objęcia ministerstw: Administracji i Spraw Wewnętrznych i Sprawiedliwości przez tą partię jest prymitywną próbą storpedowania możliwości efektywnego realizowania programu PiS. Przypominam, że w zakładach karnych w Warszawie, w wyborach prezydenckich, Donald Tusk zdobył poparcie od 93%-95% głosujacych. Można powiedzieć, nic nie ujmując innym wyborcom Tuska, że nadzieje i oczekiwania przestępców lokowane są po stronie liberałów. Nie chcę i nie potrafię solidaryzować się ze światem przestępczym! Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 piszac takie bzdury automatycznie stajesz się 27.10.05, 08:48 Przestępcą,a dlaczego?? bo ci dwaj bliżniacy są śmiertelnym zagrożeniem dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
pyzaptys Re: BARDZO DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 08:50 > Jeżeli Jastrzębska Spółka Węglowa generuje zysk > przekraczający miliard złotych rocznie A ile z tego miliarda to dotacje i ulgi? > nie potrafię solidaryzować się ze światem przestępczym! To moze na nowo uruchomic obozy zaglady i ich tam wyslac? To by bylo zgodne z ideami PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: BARDZO DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 09:45 ja jako podatnik wyrazam zgode opchnac kopalnie ich wlasnym zwiazkom zawodowym za symboliczna zlotowke - tylko niech nie biadola pozniej i nie zebrza renacjonalizacji gdy poprzyznaja sobie pietnastki i szesnastki + dodatkowe dodatki, a koniunktura siadzie. Bo to, ze są to - jak to w iscie lepperowsko- rydzykowym stylu ujales - to sa wahania sezonowe. Pomijajac niechlubne przypadki, to wierz albo nie wierz, ale zdecydowana wiekszosc spolek SP sprzedano w prywatne rece za tyle, na ile je rynek wycenial, a nie narodowosocjalistyczni eksperci. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jle jeszcze razy wkleisz na forum te pierdoly? 27.10.05, 10:09 Kurcze, sadzisz, ze klamstwa powtarzane wielokrotnie stana sie bardziej wiarygodne???? Juz taki jeden byl.... Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: BARDZO DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!! 27.10.05, 10:28 trzeci raz czytam tego posta, litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bafanabafana Re: Koniec koalicji PO-PiS? 27.10.05, 08:33 Prawda jest smutna. Prawica jest żałosna i nie ma zielonego pojęcia o rządzeniu. Komuna kształciła ludzi do rządzenia a w tym czasie dzisiejsza prawicowa wierchuszka ssała w podziemiach smoczki z wizerunkiem orła w koronie. Wyszli na powierzchnię i oślepiło ich światełko. To taki troszkę zmutowany AWS-ik. Nie jestem za komuną ale chyba jeszcze bardzo długo komuniści nie muszą się obawiać dzisiejszych prawicowych gó..arzy. To tyle w moim smutnym debiucie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Moje pozdrowienia i gratulacje 27.10.05, 10:02 debiutu na forum(uważaj tylko na zjadliwych prostaków-jest tu kilku takich lodziarzy...). Masz nieco racji. Ja czekam na historyczny kompromis z SLD lub SDPL.Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Smutne lecz nie do końca trafne:)) 27.10.05, 10:27 bafanabafana napisał: > Prawda jest smutna. Prawica jest żałosna i nie ma zielonego pojęcia o rządzeniu > . > Komuna kształciła ludzi do rządzenia Niestety nie kształciła, tylko desygnowała, gdyby ci durnie umieli rządzić, nie byłoby całego syfu - ale jednocześnie nie byłoby komuny. Bo dobre rządzenie wyklucza się z komunizmem. a w tym czasie dzisiejsza prawicowa wierch > uszka ssała w podziemiach smoczki z wizerunkiem orła w koronie. Wyszli na powie > rzchnię i oślepiło ich światełko. To taki troszkę zmutowany AWS-ik. Nie jestem > za komuną ale chyba jeszcze bardzo długo komuniści nie muszą się obawiać dzisie > jszych prawicowych gó..arzy. To tyle w moim smutnym debiucie na forum. Masz rację, że ssali, ale nie wyssali patriotyzmu, lecz PZPRowskie wzorce. Ci kolesie pragną robić dokładnie to co rzekomo zwalczali za komuny: ręcznie sterować gospodarką i kontrolować sumienie Narodu; nie ufać obywatelom i nie pozwalać im na samodzielność, tylko kontrolować niepokornych i nie powiązanych z układem rządzącym. A wszystko pod hasłami: 'każdemu po równo', 'śmierć bogaczom' i 'solidarności społecznej'. Ale podobnie jak komuniści (którymi, tak naprawdę są) nie potrafią rządzić... Pozdrawiam i jeśli mogę wyrazić życzenie, to pragnąłbym, żebyś w przyszłości zamieszczał posty pod fajnym tytułem, żeby można było je odróżnić od innych:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz ZDRADA 27.10.05, 08:34 Przepraszam ze w wyborach parlamentarnych glosowalem na PO. Przepraszam , ze glosowalem na Tuska w wyborach prezydenckich. Miala byc koalicja PO i PIS - bylo to jedno z obietnic wyborczych obu ugrupowan. Ni mija kilka dni i PO lamie pierwsza swoja obietnice. Arogancja tych politykow siega sufitu. Chca MSWiA bo co boja sie o swoich partyjnych kolegow ? Sa tak przezarci korupcja, ze Tusk zauwazyl korupcje w kraju dopiero przed wyborami prezydenckimi ? Wyborcy PO. Naprawde lepiej zrobilibysmy glosujac na PIS co pozwoliloby stworzyc rzad bez skazenia go tradem. Ktoby pomyslal , ze ludzie z PO maja na uwadze tylko wlasna partyjna przyszlosc i sprawy Polski ich nie obchodza. Ja bym ich z parlamentu wywalil na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: ZDRADA 27.10.05, 08:38 ttttomasz,Ty chyba nie wierzysz, że ludzie, którzy czytają to forum w ogóle myślą. Co według Ciebie znaczy koalicja? że razem głosują? bez podziału odpowiedzialności? Ja nie głosowałem na PO, na Tuska tylko w drugiej turze - myślałem, że uda się uniknąć tej sytuacji, która właśnie się materializuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: ZDRADA 27.10.05, 08:45 Jakos problemem dla PO nie sa sprawy metytoryczne, ale personalne. Ja p. Komorowskiemu nie ufam. Dlaczego Tusk nie chce zostac marszalkiem ? Za niskie progi na jego nogi ??? Moim marzeniem jest aby PiS zrobilo porzadek z korupcja w Polsce. Wiem , ze jak damy to zadanie PO to ono nic nie zrobi. Bo po nie chce widziec tego problemu , bo POwcy urzednicy szczebla centalnego zapychaja sobie pienidzmi z lapowek - najwyrazniej. Z drugiej strony , nie ufam PiS owi w sprawach gospodarczych. I co widze ? PO walczy o MSWiA aby zapewnic bezkarosc swoim , a nie ma dla nich znaczenia , ze maja dostac tylko 2 ministerstwa gospodarcze. Dlamnie to po prostu zdrada. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: ZDRADA 27.10.05, 09:20 A dlaczego Tusk MA CHCIEĆ zostać marszałkiem? Póki co nie jest jeszcze w PISie. to przecież jego sprawa kim chce być, a kim nie. Jak zaczniemy budować nowe urzędy do likwidacji korupcji, to stworzymy nowe okazje do korumpowania urzędników. Proste. Korupcji nie da się zwalczyć komisjami, tylko obywatelską postawą i poszanowaniem prawa. MSWIA: to już nie te czasy, kiedy "posiadanie" ministerstwa zapewniało pełnię władzy. Zatrzymałeś się na siekierce Pana W. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: ZDRADA 27.10.05, 09:26 shaibooze napisał: > A dlaczego Tusk MA CHCIEĆ zostać marszałkiem? Póki co nie jest jeszcze w PISie. A to dlaczego chcialbyc prezydentem ? A marszalkiem juz nie ... Prywata ? Jak cos nie pasuje to zabieram lopatke z piaskownicy i do domu ? Nie obchodzi mnie los PO ani PiS . Liczy sie Polska. > to przecież jego sprawa kim chce być, a kim nie. No i nasz tez , czyz nie ? > Jak zaczniemy budować nowe urzędy do likwidacji korupcji, to stworzymy nowe > okazje do korumpowania urzędników. Proste. Korupcji nie da się zwalczyć > komisjami, tylko obywatelską postawą i poszanowaniem prawa. Ha ha. Jakby swiat byl idealny to komunizm sprawdzilby sie w praktyce !!!! > > MSWIA: to już nie te czasy, kiedy "posiadanie" ministerstwa zapewniało pełnię > władzy. Zatrzymałeś się na siekierce Pana W. Ale majac to ministerstwo mozna mataczyc, ukrywac i spowalniac ... Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: ZDRADA 27.10.05, 09:31 Halo, TY mnie chyba w ogóle nie rozumiesz. A to dlaczego chcialbyc prezydentem ? A marszalkiem juz nie ... Prywata ? Jak > cos nie pasuje to zabieram lopatke z piaskownicy i do domu ? > Nie obchodzi mnie los PO ani PiS . Liczy sie Polska chciał być prezydentem, to była jego decyzja. nie chce być marszałkiem, to PIS chce, żeby był marszałkiem. Ja na jego miejscu demonstracyjnie _NIE_ZOSTAŁBYM_ marszałkiem. Komentarze o prywacie wsadź sobie w... buty. To tak, jakby ktoś kazał Ci być np. posłem i powiedział, że jak nie chcesz to jesteś zdrajcą. Ja na przykład nie chcę. > > to przecież jego sprawa kim chce być, a kim nie. > > No i nasz tez , czyz nie ? To jest właśnie PISowskie rozumienie "wolności i solidarności" > > okazje do korumpowania urzędników. Proste. Korupcji nie da się zwalczyć > > komisjami, tylko obywatelską postawą i poszanowaniem prawa. > > Ha ha. Jakby swiat byl idealny to komunizm sprawdzilby sie w praktyce !!!! I faszyzm też. > > MSWIA: to już nie te czasy, kiedy "posiadanie" ministerstwa zapewniało pe > łnię > > władzy. Zatrzymałeś się na siekierce Pana W. > > Ale majac to ministerstwo mozna mataczyc, ukrywac i spowalniac ... Co spowalniać? Prokuraturę? Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: ZDRADA 27.10.05, 09:35 shaibooze napisał: > > Nie obchodzi mnie los PO ani PiS . Liczy sie Polska > > chciał być prezydentem, to była jego decyzja. > nie chce być marszałkiem, to PIS chce, żeby był marszałkiem. Ja na jego miejscu > > demonstracyjnie _NIE_ZOSTAŁBYM_ marszałkiem. Czyli przyznajesz gore jego zachciankom a nie potrzebom ojczyzny. > > Ale majac to ministerstwo mozna mataczyc, ukrywac i spowalniac ... > > Co spowalniać? Prokuraturę? Walke z korupcja w strukturach urzedniczych/wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: ZDRADA 27.10.05, 09:39 > > demonstracyjnie _NIE_ZOSTAŁBYM_ marszałkiem. > Czyli przyznajesz gore jego zachciankom a nie potrzebom ojczyzny. Tomasz, czy Ojczyzna ma potrzebę Marszałka Sejmu Donalda Tuska? nie oszukujmy się, to jest funkcja bardziej honorowa niż operacyjna :) Poza tym nie można nikomu kazać nic robić. podstawy demokracji. już kiedyś byli tacy, co uzasadniali pewne decyzje potrzebami ojczyzny, wszyscy wiemy co z tego wyszło. > > > Ale majac to ministerstwo mozna mataczyc, ukrywac i spowalniac ... > > > > Co spowalniać? Prokuraturę? > > Walke z korupcja w strukturach urzedniczych/wladzy. Mając KAŻDE ministerstwo można spowalniać walkę z korupcją w strukturach TEGO ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: ZDRADA 27.10.05, 09:54 shaibooze napisał: > Poza tym nie można nikomu kazać nic robić. podstawy demokracji. Skoro chcial sie "poswiecic" zostajac prezydentem , to czemu teraz nie mailby sie poswiecic takze ? Nie chce go zmuszac , ale zrozumiec czy jest komformista, czy to co mowi o oddaniu Polsce jest prawda. Bo raczej widze , ze interesy wlasne i parti sa dla niego wazniejsze. > już kiedyś byli tacy, co uzasadniali pewne decyzje potrzebami ojczyzny, wszyscy > > wiemy co z tego wyszło. Uzasadniac a poswiecic sie to 2 rozne rzeczy. > Mając KAŻDE ministerstwo można spowalniać walkę z korupcją w strukturach TEGO > ministerstwa. Wlasnie zastanawiam sie co do intencji ... Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: ZDRADA 27.10.05, 10:17 > Skoro chcial sie "poswiecic" zostajac prezydentem , to czemu teraz nie mailby > sie poswiecic takze ? > Nie chce go zmuszac , ale zrozumiec czy jest komformista, czy to co mowi o > oddaniu Polsce jest prawda. Bo raczej widze , ze interesy wlasne i parti sa dla > niego wazniejsze. Wracam jeszcze raz do tego samego - przedtem "chciał", teraz "miałby". Może uważa, że na innym stanowisku lepiej będzie służył Polsce? ;) A dlaczego J. Kaczyński nie chciał być premierem? Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: ZDRADA 27.10.05, 10:19 Psim obowiazkiem Tuska i PO wobec wyborcow jest przejmowanie jak najwiekszej kontroli nad procesami decyzyjnymi w panstwie bo tylko wtedy spelniaja oni wole swoich wyborcow. Jesli PO bedzie prezentowac stanowisko "na zlosc mamie odmroze sobie uszy" i wyjdzie do opozycji to wyborcy PISu, LPR i Samoobrony dostana to co chcieli (przyanjmniej szanse na to ze gospodarka i polityka Polski bedzie ciagnieta w ich strone) a wyborcy PO nie odstana nic czyli rownie dobrze mogli zostac w domu. Innymi slowy Tusk zmarnowal mi ze dwie godziny bo tyle mi zeszlo na stawienie sie z zona w dwoch komitetach wyborczych, moglem ten czas spedzic duzo bardziej produktywnie jak widze. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: ZDRADA 27.10.05, 10:23 Chyba, że Sejm się szybko rozwiąże. Mało prawdopodobne biorąc pod uwagę Lecha K., ale jak uczy polskie doświadczenie, wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: ZDRADA 27.10.05, 10:29 shaibooze napisał: > Chyba, że Sejm się szybko rozwiąże. > > Mało prawdopodobne biorąc pod uwagę Lecha K., ale jak uczy polskie > doświadczenie, wszystko jest możliwe. Jak sie spelni czarny scenariusz (PO zmusi PIS do koalicji z LPR i Samoobrona) to ja wiecej na PO glosowac w zadnych wyborach nie bede. Nie po to glosowalem na Tuska zeby Polska rzadzila koalicja PIS - LPR - Samoobrona. Trudno mi sie w tym momencie niezgodzic z Tomaszem ze trzeba bylo na PIS glosowac dostali by 51% w sejmie i nie musieli by lepperyzowac potencjalnej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: ZDRADA 27.10.05, 10:41 radoimir: tu ci napisalem cos forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31057455&a=31065316&s=1 PO zmusi PIS??? bez przesady.. zapewniam cie ze pis nie jest zmuszany do niczego, jest na to za sprytny. te wybory to jest pierwszy etap - kolejny, czyli samodzielne rzady wiekszosciowe jest przewidziany w grafiku za 4 lata, pod warunkiem ze po sie da zrobic na cacy. ale po zaczyna myslec i widzi ze nie jest to dla niej dobre rozwiazanie:P. najlepsza opcja dla polski jest wlasnie taka zeby po nie byla w rzadzie pis-u (bo to moze byc tylko rzad pis-u, innej opcji kaczynscy nie przewiduja) Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: ZDRADA 27.10.05, 10:48 > to dla niej dobre rozwiazanie:P. najlepsza opcja dla polski jest wlasnie taka > zeby po nie byla w rzadzie pis-u (bo to moze byc tylko rzad pis-u, innej opcji > kaczynscy nie przewiduja) Aaa, cyzli PIS - Samoobrona - LPR to lepsza opcja dla Polski niz PIS - PO? Chyba nie mowisz powaznie. Jak rzad PIS - PO nie da rady to obie z tych partii straca poparcie i zadna nie bedzie mogla nawet marzyc o tym zeby byc w koalicji nie mowiac o samodzielnej wladzy. Jak koalicja PIS - PO stworzy dobrze funkcjonujacy rzad ktory jakos tam pchnie gospodarke do przodu (rekami PO) a rekami PISu powiedzmy "zrobi porzadek" to zadna z tych parti nie straci na tym poparcia wrecz przeciwnie, jesli natomiast koalicja PIS-PO nie dala by rady gospodarczo, no coz, widocznie PO nie bylaby w stanie spelnic pokladanych w niej przeze mnie nadziei i nie zasluguje na druga szanse to chyba logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: ZDRADA 27.10.05, 10:59 ja rozumeim doskonale twoj tok rozumowania. ale tkwi w nim blad - myslisz ze pis chce wspolnie, zgodnie rzadzic przez 4 lata, ale tak nie jest: oni chca nastepne wybory wygrac bezspornie, a nie o wlos, jak te. i po tym co widzialem w tej kampanii nie mam najmniejszych watpliwosci ze niemalo potrafia zrobic zeby osiagnac cel. Odpowiedz Link Zgłoś
radomir996 Re: ZDRADA 27.10.05, 11:11 bloody_ut napisał: > ja rozumeim doskonale twoj tok rozumowania. ale tkwi w nim blad - myslisz ze pi > s > chce wspolnie, zgodnie rzadzic przez 4 lata, ale tak nie jest: oni chca nastepn > e > wybory wygrac bezspornie, a nie o wlos, jak te. i po tym co widzialem w tej > kampanii nie mam najmniejszych watpliwosci ze niemalo potrafia zrobic zeby > osiagnac cel. Problem polega na tym ze jaka bedzie wspolpraca PIS - PO to nikt nie wie, ani ty, ani ja, wiec nie mow, ze sie myle, bo nie mozesz tego wiedziec, za to ja zakladam ze cos tam razem by dali rade zrobic i napewno PIS jest latwiej wspolpracowac z PO niz Lepperem i oszolomami od Giertycha. I napewno wspolpraca PIS-PO bedzie dla polski lepsza niz rzady oszolomow. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: ZDRADA 27.10.05, 11:23 zgoda. ale moim zdaniem to pis stawia warunki nie do zaakceptowania, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan E tam, nie biadol 27.10.05, 10:15 a raczej nie pitol, "PiSiolu". Korupcji nie likwidje się dekretami czy ukazami. Korupcja jest stara jak człowiek i Eden(co nie oznacza, że winne są jabłka i kobiety)i istnieje wszędzie na świecie.Istotą sprawy jest to,że najmnej korupcji jest tam gdzie najwięcej demokracji, wolnego rynku i LIBERALIZMU, a to gwarantuje w tym kraju tylko PO i SDPL. Poza tym łapówa-lepperówa od Dorna to co? Dowód wdzięczności?Spłata długu za prezydenta LK?A może kinderniespodzianka? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_per6 Re: ZDRADA 27.10.05, 08:50 A może jest tak: 1. PO planowała zwycięstwo podwójne- efekt jak widać. 2. Desygnują na marszałka Komorowskiego, choć wiedzą, że nie przejdzie w PiSie. 3. Jednocześnie prowadzą rozmowy koalicyjne ciągle powtarzając jakie to same trudności ich spotykają, mając ciche paparcie większości mediów 4. Komorowski i MSWiA to tylko przykrywka aby nie wchodzić do koalicji, nigdy nie mieli takiego zamiaru ale jest na co zwalić 5.PO w opozycji i mając madia za sobą, wolą zrobić wszystko aby przedstawić niedoszłego koalicjanta w złym świetle; 6.Efekt powyższych - nowe wybory na wiosnę, PiS w tarapatach, a my mamy prawie całą władzę(PO) + SLD w koalicji; 7. PiS przegina; 8. Do obu ugrupowań: A gdzie w tym wszystkim jesteśmy My - Naród Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: ZDRADA 27.10.05, 08:53 robert_per6 napisał: > 7. PiS przegina; tak to wyglada > 8. Do obu ugrupowań: A gdzie w tym wszystkim jesteśmy My - Naród Polski? Dokladnie !!! Zapominaja ze misister znaczy sluga !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_ut Re: ZDRADA 27.10.05, 10:48 robert_per6 napisał: > A może jest tak: > 1. PO planowała zwycięstwo podwójne- efekt jak widać. > 2. Desygnują na marszałka Komorowskiego, choć wiedzą, że nie przejdzie w PiSie. > 3. Jednocześnie prowadzą rozmowy koalicyjne ciągle powtarzając jakie to same > trudności ich spotykają, mając ciche paparcie większości mediów > 4. Komorowski i MSWiA to tylko przykrywka aby nie wchodzić do koalicji, nigdy > nie mieli takiego zamiaru ale jest na co zwalić > 5.PO w opozycji i mając madia za sobą, wolą zrobić wszystko aby przedstawić > niedoszłego koalicjanta w złym świetle; > 6.Efekt powyższych - nowe wybory na wiosnę, PiS w tarapatach, a my mamy prawie > całą władzę(PO) + SLD w koalicji; > 7. PiS przegina; > 8. Do obu ugrupowań: A gdzie w tym wszystkim jesteśmy My - Naród Polski? najlepiej zwalic wine na media. media sa liberalne, a to przeciez najgorsza obelga, tylko ksonczona swinia moze byc liberalem. a czesto liberalowie to volksdeutche, jak chcial przekonac narod jacus kurski. twoja wersja wydarzen jest o tyle ciekawa, ze odwracasz rzeczy o 180 stopni. nie wiem jak mozna dojsc do wniosku ze w tym sporze to pis jest do czegos zmuszany przez oblesnych liberalow. dla mnie po tym co widzialem w kampanii oczywiste jest, ze pis jest populistyczny, i nadal taki pozostal. nie wierz populistom. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Gdybyscie glosowali na Demokratow, 27.10.05, 08:38 byloby w sejmie wiecej ludzi z rozwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: Gdybyscie glosowali na Demokratow, 27.10.05, 08:41 Popieram. Gdyby tylko Demokraci wystawili Mazowieckiego, albo nawet Frasyniuka na prezydenta i w nich ładowali kasę kampanijną... może weszliby do Sejmu. Ale niestety ostatnio spece od marketingu politycznego cieszyli się lepszym wzięciem w PiSie... Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Niestety - tak. Bochniarz byla zlym kandydatem 27.10.05, 09:01 i to bylo wiadomo od razu. A poniewaz oba glosowania zlaly sie w czasie, to marketing niewlasciwego kandydata rzutowal na marketing poslow. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: Niestety - tak. Bochniarz byla zlym kandydate 27.10.05, 09:05 kpix napisał: > i to bylo wiadomo od razu. Wystapila w programie Wojewodzkiego. Powiedziala tam , ze nie oglada telewizji , nigdy wczesniej nie widziala ani nie slyszala o wojewodzkim. Jak ktos taki , kto nie zna Polski, problemow i tego czym zyja Polacy mial czelnosc stanac do wyborow. Mogla choc jeden tydzien poswiecic na poogladanie telewizji, seriali, wywiadow , programow publicystycznych ... ale nie - jej sie niechcialo. Ta pani byla gorsza kandydatka niz turysci z ameryk ... Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: Niestety - tak. Bochniarz byla zlym kandydate 27.10.05, 09:25 Niestety UD - UW - PD nigdy nie miało szczęścia do marketingu, no może za wyjątkiem Leszka B. Oni chyba po prostu uważają, że nie jest to potrzebne, bo Polacy i tak się na nich poznają i ich wybiorą... Tylko, że już n-ty raz dostają nauczkę, że większość każdego społeczeństwa ma słabość do populistów i nie rozumie argumentów tylko hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix to nie jest dobry tekst jak na kandydatke, 27.10.05, 09:25 ale jak na czlowieka madrego - tak. Ja tez nie ogladam telewizji - za wyjatkiem wiadomosci. Slowo drukowane jest niestety po tysiackroc pelniejsze. Koba Wojewodzki? Zartujesz? Powazny czlowiek ma ogladac durnote Wojewodzkiego? Chyba jedynie dlatego, zeby glupolom pokazac, ze tez jest troche jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: to nie jest dobry tekst jak na kandydatke, 27.10.05, 09:29 kpix napisał: > ale jak na czlowieka madrego - tak. Ja tez nie ogladam telewizji > - za wyjatkiem wiadomosci. Slowo drukowane jest niestety po tysiackroc > pelniejsze. Tylko ze Ty nie kandydujesz na prezydenta. Ha. Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: to nie jest dobry tekst jak na kandydatke, 27.10.05, 09:40 niestety racja. świat nie jest idealny, jak się chce rządzić trzeba się dostosować do rządzonych (i wybierających) smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale pitolisz 27.10.05, 08:42 Ty głosowałeś na PO??? Ty głosowałeś na PiS, a teraz rżniesz 'nawróconego'. Po co te wygłupy? Odpowiedz Link Zgłoś
yashina Re: ZDRADA, niewierny TTTTOMASZ 27.10.05, 08:44 To PiS juz ci z mozgu wode zrobil bo to oni ciagle sie ludza ze PO bedzie ich ogonem do zalatwiania pustych obietnic. a nie widzisz ze jak maja wszystko w swoich reka to ich 'kolesie" z AWSu iZchN beda teraz bezkarni i robili co chca. Przeciez pare lat temu to najwieksze afery zrobili kolesie AWS i do tej pory nie zostali rozliczeni. Obudz sie, widac ze jak wiatr wieje tam lecis. Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 i tu właśnie leży problem 27.10.05, 08:46 PO gdyby chciało mogło by pomóc w tworzeniu obietnic lub chociaż ich części ale oni mają w dupie cibie ten kraj i każdego kto nie jest z niemi myśleli że będą mieli wszytko rokitek krzyczał zwycięzcy biorą wszytko a tu figa i powinni dostać co najwyżej w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: i tu właśnie leży problem 27.10.05, 08:56 azael11 napisał: > PO gdyby chciało mogło by pomóc w tworzeniu obietnic Obiecywać każdy może, ale realizacja mrzonek PiS... to przekracza zdolność budżetu Państwa. > lub chociaż ich części ale oni mają w dupie cibie ten kraj > i każdego kto nie jest z niemi Nieprawda - oni nie chcą przyłożyć ręki do psucia Państwa, a tego od nich oczekiwał PiS w wypadku wejścia do koalicji. > myśleli że będą mieli wszytko rokitek krzyczał zwycięzcy biorą wszytko > a tu figa i powinni dostać co najwyżej w dupe To Rokita powiedział już po wyborach, ale wiedział, że zwycięzcy potrzebują dodatkowycvh głosów, by cokolwiek zdziałać, więc będą musieli pójść na kompromisy. Zwycięzcy dzisiaj wybierają kompromisy z populistami, zamiast prób wspólpracy z PO. Wolą naprawdę spróbowac wziąć wszystko, ale będą za to musieli ponieść konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh Re: ZDRADA - nie wysilaj się 27.10.05, 09:02 każdy widzi na kilometr żeś pisuar. Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: ZDRADA - nie wysilaj się 27.10.05, 09:08 mario.osh napisał: > każdy widzi na kilometr żeś pisuar. No od dzisiaj chyba TAK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Rokita zejdź z Platformy ! 27.10.05, 08:38 człowieku ty nie pasujesz do tej partii - ić sobie do pisu Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: PO co liberałom resort siłowy 27.10.05, 09:06 najwyzszy juz czas by pogonic tych niedobitków unii wolnosci ,mieniacych sie zbawcami polski,golym okiem widac ,ze to kolejna tratwa ratunkowa dla prezia i reszty komuszej bandy,po do opozycji z synyszyn,martyniukiem,szmajdzinskim,kaliszem,iwanskim i reszta tzw.odmlodzonej lewicy,macie podobne poglady na gospodarke (podatek liniowy),moralnosc(pelnia praw dla zboczenców)itp,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko Re: PO co liberałom resort siłowy 27.10.05, 09:17 Po to by takie ciołki fałszywe jak Kaczory i Leppery nie wykorzystywały bezprawnie swej władzy do kłamliwych akcji i oszczerstw przeciw współkoalcjantowi niewygodnemi w liberalnym programie. Kaczory i PiS to poprostu łgacze!! Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PO co liberałom resort siłowy 27.10.05, 09:31 cocolinko napisał: > Po to by takie ciołki fałszywe jak Kaczory i Leppery nie wykorzystywały > bezprawnie swej władzy do kłamliwych akcji i oszczerstw przeciw > współkoalcjantowi niewygodnemi w liberalnym programie. > Kaczory i PiS to poprostu łgacze!! Jesli taka bylaby rowniez opinia ludzi z PO, to gadanie o chcianej koalicji z PISem przed wyborami bylo zwyklym klamstwem. Czlowieku zastanow sie co piszesz . No chyba , ze uwazasz ze wszyscy w PO to klamcy i sa niegodni pelnic funkcje poslow .... Odpowiedz Link Zgłoś
hanonim Zeby ich nie zapuszkowali o 6a.m za to, ze np. 27.10.05, 09:54 ... zupa za slona albo inne widziPiSie Odpowiedz Link Zgłoś
hellagumia [...] 27.10.05, 08:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oz33 Re: Koniec koalicji PO-PiS? 27.10.05, 08:50 Myślę że było by zdecydowanie lepiej gdyby PO nie weszła do koalicji. Mielibyśmy wreszcie prawdziwą opozycję a podział wynikałby z realnych różnic programowych (państwo socjalne i liberalne). Jeśli PO wejdzie do koalicji to będzie powtórka z AWS/UW :( Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 PO! NIE WCHODŹ DO KOALICJI Z PiSem!! 27.10.05, 08:50 To byłby wasz koniec polityczny jak UW!! Tam nie da się nawet w najmniejszym stopniu realizować waszego programu wolnej gospodarki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: PO! NIE WCHODŹ DO KOALICJI Z PiSem!! 27.10.05, 08:56 winetou74 napisał: > To byłby wasz koniec polityczny jak UW!! Tam nie da się nawet w najmniejszym > stopniu realizować waszego programu wolnej gospodarki!!!! Ale oni chyba nie probuja wcale wytargowac z PiSem jak najwiecej ze swojego programu gospodarczego !!!! Wola gardlowac o stanowisko marszalka dla slabego kandydata i walczyc o ministerstwo , ktore zgodnie z ich programem nie powinno ich interesowac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszfeliks Polaczki to największe wieśniaczki 27.10.05, 08:50 POLAK POLAK KATOLIK POLAK LEPPER POLAK GIERTYCH NO I POLACY KACZORY JA WAS WSZYSTKICH ............... WSTYDZĘ SIĘ i TE MORDY: KAMIŃSKI< BIELAN URBAŃSKI Ludzie ja nastpenym razem zagłosuje na czerwonych I raz ale słowo daje Odpowiedz Link Zgłoś
swinks Re: Polaczki to największe wieśniaczki 27.10.05, 10:50 Jak bys sie dokladnie zastanowil to spoko stawiaj PiS = bolszewiki. Ten sam pomysl na przejecie wladzy, te same hasla i bietnice. Jak w roku 1918. Po co szukac czerwonych... ONI juz maja wladze. A ty motlochu morda w kubel... :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
ala984 Re: Polaczki to największe wieśniaczki 27.10.05, 11:06 mam takie samo zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
1maud Panowie Tusk i Kaczyński!Historia Was osądzi.. 27.10.05, 08:52 wyborcy nie darują! A wiecie jak widza to wyborcy Wasi?Fatalnie:!!Karmiliscie nas złudzeniem,ze jak wygracie będzie koalicja..od dawna! Wszyscy wiec zosta;iśmy niejako oszukani : i ci co na PIS i Ci co na PO bo w domyśle każdy z nas widział POPIS czy PISPO ze wskazaniem bardziej radykalnego liberalnie badź mniej - wspólnego programu!!! Po raz pierwsyz mieliśmy szanse na odejscie od fatalnych układów... PIS - konieczność uzyskania niezbędnego poparcia dla reform będzie wymagała ustępstw dla żądań Samoobrony...Wierze ,ze utworzycie rząd mniejszościowy, ale trzeba szukać poparcia w Sejmie do jego przeprowadzenia. I zacznie sie polityczne piekiełko: dla przyszłych wyborów różne partie będą hamować różne rozwiązania, które gładko wprowadzilibyście razem.!! Panowie z PO; a co jeśli okaże sie ,że PIS zacznie realizować postulaty z waszych propozycji koalicyjnych , będziecie głosować przeciw????? Politycznie nie możecie.. chociaż oglądałam wyniki głosowań P.Tuska w Sejmie....nie zawsze były one zgodne z tym co deklarował!! wiec może dla zemsty... Ale Polacy tego nie darują! Dla dobra narodu można zmienić marszałka sejmu! Można usiaść , dogadać sie i spełnić to w co wierzyli wszyscy wyborcy!!! Dla dobra Polski , która z ust Wam nie schodziła.. Tylko panowie z PO: posłuchajcie co mówią przychylni Wam dziennikarze (np Newswek...) :PO postawiło warunki ZAPOROWE - w 21 postulatach jest np podatek liniowy, o którym po wyborach oficjalnie powiedzieliscie : podatek liniowy przepadł wolą narodu...!!!Poniewaz wynik wyborów jest inny niż zakładaliscie żądacie rozdzielenia funkcji MInistra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego (tylko dlatego, że PiS wygrał, pod swoje jakies interesy?) Podział MSWii A na MSW i A był Wasza wolą..teraz ją odrzucacie albo chcecie zarządzac administracja lokalną oraz siłami Wy... Albo albo???? Premier z Krakowa był zainteresowany bardziej Administracja i ją dostał w propozycji...Ale nie A najlepszy cyrk Panowie z PO to Wasze oskarżenie o złamanie umowy koalicyjnej w zakresie głosowania: kto ma kupić ten banał? Za kogo macie Polaków ???? Złamanie porozumienia w zakresie wspólności głosowań Klubów i nie korzystanie z umów na glosowanie za z innymi Klubami to miał być wynik UMOWY KOALICYJNEJ , a wyście nawet nie podpisali listu intencyjnego!!!!!! Chcieliscie zagrać va bank! Zglosiliście Komorowskiego na marszałka wiedząc ,ze nie ma zgody na niego w PIS po to tylko ,ze byliście pewni iż Komorowski przepadnie i będzie pretekst do wygłoszenia żałosnej mowy do wyborców: widzicie to wina PIS! Dosyć Panowie tych nędznych gierek. Nie po to dostaliscie od nas mandaty by zaspakajać własne ambicje! Panie TUsk - niech Pan pokaże jakie Pan ma naprawde zasady? Czy tylko oskarżać o TKM Kaczynskich??? Pan przegrał w wyborach bo wiecznie Pan atakował..A co będzie jak Pisowi sie powiedzie? w zakresie programu??? A co będzie jak okaże się ,ze nie będzie koalicji (i Rokita i Pan mówicie zgodnym duecikiem: {IS chce koalicji z Samoobrona i LPR i PSL.)a będzie rząd mniejszościowy??? Ale wyborcy nie darują wam, że nie przyniesie to zmian tak radykalnych jak obiecywaliscie. Ci kórzy pisza że rząd padnie i będa przedterminowe wybory chyba nie wiedza co pisza...ani PSL, ani Samoobrona , ani LPR na to nie pójdą.... NO..chyba,ze dogadacie sie z nimi i Wy zaproponujecie wspólne rządzenie@ IA my wyborcy będziemy mieli kolejną zmarnowaną szansę...Historia Was osądzi Panowie, ale wyborcy wam nie darują! Siadajcie do stołu rozmów i wykonajcie to co obiecaliście narodowi! Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: Panowie Tusk i Kaczyński!Historia Was osądzi. 27.10.05, 08:59 1maud napisała: > Siadajcie do stołu rozmów i wykonajcie to co obiecaliście narodowi! Albo zdajcie swoje mandaty poselskie ludziom, ktorzy potrafia sie dla Polski poswiecic. Odpowiedz Link Zgłoś
raszyr Re: Panowie Tusk i Kaczyński!Historia Was osądzi. 27.10.05, 09:27 Wyborcy PO wiedzą co wynika z wielu opinii że wspólne rządzenie z PiS to mówiąc obrazowo założenie sobie stryczka i powolne uduszenie. Mając tylu zwolenników_ Samoobrona, PSl,........., mogą przeprowadzić wszystko oprócz zmiany konstytucji i traktatów międzynarodowych jeżeli PO i SLD się postawi. I o to chodzi w tym absolutnym rządzeniu tandemu Bliźniaków. Ktoś musi hamować nieprzewidywalne zachowania tych od "Teraz k....my". Jeżeli ktoś tego nie widzi to wypisuje takie wypociny jak maud. Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Jest tylko jeden sposob na koalicje 27.10.05, 08:53 Cala wladza w tej chwili jest w rekach Kaczynskich i to od nich glownie zalezy czy koalicja powstanie. Wg mnie jedynym sposobem aby powstala (o ile PiS tego by chcial?) a na co by sie PO zgodzila to desygnowanie na premiera Rokite. Po takim ruchu PO by byla gotowa tworzyc rzad a PiS nadal mialby duzo wladzy. Wszystko zalezy od postawy braci Kaczynskich... Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: Jest tylko jeden sposob na koalicje 27.10.05, 09:01 darekpw napisał: ... Chyba jest tylko inny sposob. Zamkac kierownictwa obu parti bez jedzenia i picia i wypuscic dopiero jak dojda do porozumienia. Podobno dawniej to skutkowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 WYRAŹNY PODZIAŁ LIBERAŁOWIE I SOCJALIŚCI 27.10.05, 08:57 Nareszcie klarowny podział sceny politycznej!!! Mam nadzieję że tak pozostanie! Platformo odsuń się od tych idiotów socjalistów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j Re: Koniec koalicji PO-PiS? 27.10.05, 09:02 A euro rośnie, brawo dla pis'u i ich planów ... co za bezmózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
bafanabafana Smarki 27.10.05, 09:02 Czym Wy wszyscy się tak grzejecie? Przecież Oni wszyscy mają Was głęboko w dupie. To wszystko już kiedyś było: AWS-ik był i marszałeczek Lepper też już był. Jak to się skończyło wiadomo. Komuna nie musi się o nic martwić, te patafiany zrobią jej najlepszą kampanię w historii i to za darmochę. Odpowiedz Link Zgłoś
tpepe Re: Koniec koalicji PO-PiS? 27.10.05, 09:03 Czy Kaczynscy chca wposcic Leppera na salony polityki jak niegdys Von Pappen Hitlera? Swoja droga, czytajac doniesienia o rozmowach koalicyjnych i nastepujace po sobie wydarzenia mam jakby dejavu. To wyglada calkiem jak wydarzenia wokol powstajacego rzadu Olszewskiego. Tam tez Kaczynscy mieszali. Ciekawe czy znow uda i, sie powolac jakas rownie ciekawa pokrake. A tak na marginesie: ktory rzad byl najgorszy w II RP? Millera czy Olszewskiego? TruePepe Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Koniec koalicji PO-PiS? 27.10.05, 09:51 tpepe napisał: A tak na marginesie: ktory rzad byl najgorszy w II RP? Millera czy Olszewskiego > ? Chyba jednak Olszewskiego:)) Własni ex-koledzy musieli mu dać kopa, a Miller wyczuł pismo nosem i sam się podał do dymisji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski.lukasz Sejm powinien juz sie rozwiazac! 27.10.05, 09:03 Niech Panowie pojda skad niedawno przyszli. Potrzebujemy madrych ludzi, a takich w tym Parlamencie jest bardzo malo. Gry, podchody, obietnice, umowy, zdrady itp. - to juz sie zaczelo, stary AWS wrocil pod kolejnymi szyldami. Czy spoleczenstwo jest slepe i tego nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko Dlaczego PiS kłamie? 27.10.05, 09:12 Dlaczego targują się i dogadują za plecami z przestępcą Lepperem? To jest ta IV RP ?? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2987984.html Odpowiedz Link Zgłoś
auto258374 NIE ODDAWAĆ MSWIA TUSKOWI!!! 27.10.05, 09:12 Bo jego kumple z dawnych układów zaraz zablokują wszystkie próby uwalenia skorumpowanych kolesi-pogrobowców PRL. Dlaczego Tusk walczy o MSWiA jak lew? Bo ma zobowiązania w stosunku do tych, którzy sfinansowali jego kampanię. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: NIE ODDAWAĆ MSWIA TUSKOWI!!! 27.10.05, 09:15 auto258374 napisał: > Bo jego kumple z dawnych układów zaraz zablokują wszystkie próby uwalenia > skorumpowanych kolesi-pogrobowców PRL. Dlaczego Tusk walczy o MSWiA jak lew? Bo > ma zobowiązania w stosunku do tych, którzy sfinansowali jego kampanię. musi chronic prezia i reszte komuszej bandy ,ale to tylko niedobitki unii wolnosci ,tak jak ona przepadna Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Te teksty były dobre miesiąc temu. 27.10.05, 09:37 I wtedy o tym wszyscy dyskutowaliśmy. Teraz, mój chłopcze,jest juz po wyborach, więc możesz sobie wsadzić swoje mierne wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline Nic sie nie zmienilo,dalej jest sprawa Trybunalow 27.10.05, 10:14 i o to idzie, nie udawaj ze nie wiesz, Panie Doktorze Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Chodzi Ci o sądy 24godzinne? 27.10.05, 10:31 PO mówi w tej sprawie podobnym głosem do PiS. Czy może chodzi o coś innego? Bo jeśli chodzi o trybunały specjalne, to wybacz, ale sądownictwo powinno zostać niezależne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Może jestem ciemny, ale potrzebuję objaśnienia 27.10.05, 10:42 Czyżbym nie słyszał jakiegoś newsa? Opisz proszę trochę szerzej o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline No nie wisz o 6 wnioskach?3-11ustala sie sklad 27.10.05, 10:45 i idzie o to zeby miec wplyw, bo np.spala sie szansa na UN Wystarczy ze wniosek przejdzie, a ma b. duze szanse, przecie rapor Ziobry jest zatwierdzony! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Aa, ale potrzebny jest wyrok 27.10.05, 10:50 A kadencja TS jeszcze trwa. Kaczki musiałyby razem z samoobroną desygnować całkowicie sterowalnych sędziów, żeby TS skazał Kwacha. Ale tu nie jestem pewien, czy Kaczki naprawdę chcą go skazać, bo nie ma mocnych dowodów na Kwacha, a jak będą słabe, to jest ryzyko, że Kaczka sam zostanie skazany przez kolejny trybunał. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline Najpierw nowy sklad Trybunału, 3.11, a potem... 27.10.05, 10:55 zobacz program sejmu na 3 listopada Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To mówisz, że sędziowie będą sterowalni? 27.10.05, 10:58 Bo moim zdaniem powinni postępować zgodnie z prawem. Jak są dowody na Kwacha, to niech go skażą, ale jeśli to będzie wyrok na zamówienie polityczne, to będzie to oznaczać powrót do stalinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline Tu macie link, na samym koncu, Jurek nie zamyka 27.10.05, 11:01 sejmu www.sejm.gov.pl/wydarzenia/pos1_2.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 No fajny ten link -Dorn rządzi sposobem głosowania 27.10.05, 11:13 I od razu taka wpadka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 jeśli wierzyć Kaczyńskim, jest wręcz przeciwnie:)) 27.10.05, 12:12 Jarek i Leszek twier5dzili, że Sramoobora to partia założona przez SB, a teraz się z nią bratają - tzn., że jest więcej SB i do tego jawnie, w otwartej koalicji z PiS. Smutne, ale to wybór PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
ttttomasz Re: NIE ODDAWAĆ MSWIA TUSKOWI!!! 27.10.05, 09:38 auto258374 napisał: > Bo jego kumple z dawnych układów zaraz zablokują wszystkie próby uwalenia > skorumpowanych kolesi-pogrobowców PRL. Dlaczego Tusk walczy o MSWiA jak lew? Bo > ma zobowiązania w stosunku do tych, którzy sfinansowali jego kampanię. Nie walczy o finanse, gospodarke i skarb , ale o MSWiA . Dlaczego ? Moze masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Złoty już leci na łeb:( 27.10.05, 09:15 Euro zaraz znów przekroczy 4 PLN, obligacje SP staniały - PiS strzelił gola do własnej bramki, bo to oznacza duuuuże straty dla budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Złoty już leci na łeb:( 27.10.05, 09:19 doktorhabilitowany.1 napisał: > Euro zaraz znów przekroczy 4 PLN, obligacje SP staniały - PiS strzelił gola do > własnej bramki, bo to oznacza duuuuże straty dla budżetu. > dupa jasiu-gadaj se zdrów ,trzeba pogonic po-wiaków ,w wiekszosci podobni do piskorskiego,a tusk to taka rozkapryszona lala .... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Złoty już leci na łeb:( 27.10.05, 09:25 m15 napisał: > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > Euro zaraz znów przekroczy 4 PLN, obligacje SP staniały - PiS strzelił go > la > do > > własnej bramki, bo to oznacza duuuuże straty dla budżetu. > > > dupa jasiu-gadaj se zdrów ,trzeba pogonic po-wiaków ,w wiekszosci podobni do > piskorskiego,a tusk to taka rozkapryszona lala .... To bardzo błyskotliwa riposta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Nie szło o wstrząsy i nieprzewidywalność 27.10.05, 10:33 A PiS bezmyślnie to funduje. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline po kazdych wyborach w kazdym kraju jest tak 27.10.05, 10:50 to podstawa, nie wiedziales, musi sie powolac rzad Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 W dojrzałych demokracjach tak nie jest 27.10.05, 10:53 Rynek jest sprawą oddzielną od polityki. Deklaracje PiS i kaczyńskiego powodują, że rynek traci zaufanie do przewidywalności polityki w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline Jest, USA w trakcie wyborow prezydenckich 27.10.05, 11:07 a u nas ta du..kracja to jest papierow, nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 a czy u nas nie może byc normalnie? 27.10.05, 11:15 Czy naprawde parlament musi mieć w zadzie obywateli, którzy byli na tyle nieprzezorni, żeby brać kredyty, albo oszczędzać? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 nawet jak czerwone komuchy wygrały tak nie było 27.10.05, 12:14 Teraz jest gorzej niż kiedykolwiek po wyborach. Podobnie było tylko jak Miller wymyślił, że RPP ma tańczyć tak jak on jej zagra. To ciekawe, że podobne rzeczy powtarzają Kaczyńscy... Odpowiedz Link Zgłoś
dortmunderjohn Re: Złoty już leci na łeb:( 27.10.05, 09:36 Jasne, PiS sie notowaniami złotego nie przejmuje, najwyżej ustanowi nowe prawa ekonomiczne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Złoty już leci na łeb:( 27.10.05, 09:54 A swoją drogą w naszej polityce działa rodzaj prawa kopernikańskiego: "gorsi politycy wypierają lepszych":)), albo 'chłam wypiera rozsądek";) Odpowiedz Link Zgłoś
ogio1 A może chodzi o coś innego? 27.10.05, 09:17 Moim skromnym zdaniem zdaniem, Pan Jarosław Kaczyński prowadzi doskonale zaplanowaną grę z PO. Pan Marcinkiewicz , z całym szacunkiem, jest 'zającem' (zając w biegach lekkoatletycznych to osoba która prowadzi od początku wyścigu a potem schodzi z bieżni). Jego zadaniem jest zdobycie dla PIS jak najlepszej pozycji przed powstaniem koalicji z PO. Najlepszym przykładem jest funkcja marszałka sejmu dla Pana Marka Jurka, która by była nie możliwa po powstaniu koalicji. W rezultacie rząd P. Marcinkiewicza nie powstanie i wtedy z cienia wyjdzie P. Jarosław Kaczyński, który zostanie premierem i rozpocznie rozmowy z PO ponownie idąc na większe ustępstwa. Ogio1 Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Taka jest i moja opinia. PiS nie ma hamulców 27.10.05, 10:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30996334&a=31003909 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=30999892&a=31003471 Do tego może jeszcze jest tak, że Jarek chce pokazać PO, że na dobrą sprawę PiS sobie bez niej poradzi wchodząc w chwilowe koalicje z populistami, ale potem, jak juz Jarek będzie premierem - wyciągnie rękę do PO, da nawet więcej niż teraz i po pierwsze wyjdzie na 'opatrznościowego męża stanu', a po drugie zawsze będzie mógł szachować PO groźbą wyjścia z koalicji. PO naprawde ma trudny wybór: albo teraz wejdzie do koalicji i będzie zakładnikiem i chłopcem do bicia, ale może uda się coś uratować dla Polski, albo będzie stosunkowo słabą i osamotnioną opozycją... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Wiem, że PiS już by ich na szafot, ale sąd... 27.10.05, 10:38 Ale sąd potrzebuje dowodów popełnienia przestepstwa. W wypadku obsesji Kaczek na punkcie Wachowskiego podejrzewam, że dowody sie znajdą, choćby sfabrykowane. Ale mam wątpliwości, czy kaczuchy będą szukać czegokolwiek na Kwacha - nie będą chcieli tworzyć precedensu, który pozwoli nasepnemu parlamentowi pociągnąć ich do odpowiedzialności;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To wszystko zdaniem Kaczyńskich;) 27.10.05, 10:46 To oni mówią o związkach Wacha z sb, mafią, politykami:)) I to oni Kwacha nie ruszą;) Odpowiedz Link Zgłoś
ala984 Re: Jasne, UB-ek Wachu to kryształ, a Kwach bogie 27.10.05, 10:56 Jasne, cały świat sznuje Kwaśniewskiego ale w Polsce ludzi na poziomie trzeba gnoić- to zasada kaczoró Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline A który toświat? Może jakieś cenne przykłady? 27.10.05, 11:20 No bo nie Blair (Kwachu sie zblaznil w Londynie), Bush tez nie a za wizyty Busza u nas zaplacilismy wysyka chlopakow do Iraqu, bo to rzeczywiście Kwacha sukces, Nie Putin, bo tam 6 razy jezdzil a Putin ani razu tutaj, wiec moze jest cos, o czym nie wiem?Aha, jasne ten nie magister dosta doktorat, kolega z tobą po fachu , ze tak powiem, tylko jego jes z Israela. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Tylko bez czarnowidztwa doktorku 27.10.05, 10:29 Mnie zastanawia oportunizm SLD, ale może rzeczywiście Olejniczaki po podziałach nie mają żadnej wizji państwa, lewicy czy programu gospodarczego i dlatego nie potrafią wesprzeć PO? Ja czekam na historyczny kompromis, może z SDPL(ci są przynajmniej liberalni) i nie będzie źle.Za kilkanaście miesięcy damy radę. Poza tym wiesz, że lubię Twoje poczucie humoru.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tylko bez czarnowidztwa doktorku 27.10.05, 10:40 SLD gra o większą stawkę: chodzi im o odzyskanie elektoratu lewicowego, który odpłynął do PiS i Sramoobory. Nie mogą więc wspierać PO, bo to przeklęte liberały:))), choć bez wątpienia mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tylko bez czarnowidztwa doktorku 27.10.05, 10:55 A ja myślę, że za kilkanaście miesięcy(zwłaszcza po pierwszych sondażach poparcia, pokazujących trendy i prognozach rynku)zaczną się ugadywać jeśli nie z SLD to SDPL i/lub PD, zwłaszcza w obliczu zagrożenia powracającego socjalizmu (Twoje Uwagi co do PZPR=PiS - są bardzo trafne). Poczekajmy do wyborów samorządowych, a narazie przerwa, bo muszę syna zagonić do lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tylko bez czarnowidztwa doktorku 27.10.05, 11:19 To może na samorządowe, ale pytanie brzmi, czy np. PD zechce. Myślę, że teraz może chcieć. Powiedz synkowi, żeby sie uczył i namawiał kolegów, bo inaczej wylądują bezbronni w IV RP:)) Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez tam gdzie sa kaczory sa klotnie,podzialy,kombinacj 27.10.05, 09:21 tak bylo i na poczatku lat 90 i pod koniec lat 90tych.Kaczynscy maja taki talent ze potrafia zniszczyc wszystko i dziwi mnie tylko ze to gown* znow wyplynelo ba zostalo prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś