Dodaj do ulubionych

wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję...

27.10.05, 14:52
skoro wszyscy są załamani wynikami wyborów prezydenckich i z kim bym nie
rozmawiala /jestem z wawy/to slysze "porazka" "zenada" itp na temat nowego
prezydenta
mail to chyba 10 dziennie dostaje z kawalami o kaczynskich niewspominajac o
forach itp itp
PYTAM SIE ; skoro lecha NIKT NIE CHCIAL to KTO na niego glosowal?????i jak to
sie stalo ze jest prezydentem skoro 3/4 Polski tego nie chce????dzieki z gory
za wytlumaczenie mi tej anomalii politycznej.
Obserwuj wątek
    • sierzant_nowak w zlych kregach sie obracasz... 27.10.05, 14:55
      moi znajomi tez jak jeden maz glosowali na PO/Tuska a teraz zastanawiaja sie: UK czy Nowa Zelandia... Ludzie mlodzi, wyksztalceni, pracujacy dzieki wlasnej pracy na studiach...
    • ferby26 Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 14:56
      W dużej mierze napewno głosowali wieśniacy, emeryci, ludzie tzw." którym sie
      nie powiodło", bezrobotni i ci, którzy twierdzą że "im też się należy".
      Widocznie nie mają komputerów a wiadomości do nich docierają z opóźnieniem;)
    • aron2004 Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 14:58
      bo twoi znajomi to nie 3/4 polski
      • anmery1 że co???? 27.10.05, 15:01
        chyba zyjesz w innym swieci niż ja bo prawie w calej wawie jest załoba z tego
        powodu
        • sweetsoulmusic85 Re: że co???? 27.10.05, 15:04
          > chyba zyjesz w innym swieci niż ja bo prawie w calej wawie jest załoba z tego
          > powodu

A od kiedy Warszawa = cała Polska ????!!!! Wielu ludzi którzy głosowali na
          Kaczora zapewne nigdy stolycy nie widziało na oczy
          • xtrin Re: że co???? 27.10.05, 15:07
            W Krakowie też żałoba.

Do autora: takie prawa statystyki :).
            • sweetsoulmusic85 Re: że co???? 27.10.05, 15:09
              Na Kaczora głosowała wieś, osoby starsze, słuchacze Radia Maryja, małe
              miasteczka, przegrani i sfrustrowani. Jeśli mieszkacie w mieście, studiujecie,
              jesteście młodzi i ambitni, to co się dziwicie że w Waszym towarzystwie nikt na
              niego nie głosował ?
              • xtrin Re: że co???? 27.10.05, 15:10
                Mnie nie dziwi to nic a nic.
              • anmery1 masz racje... 27.10.05, 15:11
                tylko ze szkoda mi teraz tchy ludzi co na niego zaglosowali
                • sweetsoulmusic85 Re: masz racje... 27.10.05, 15:14
                  > tylko ze szkoda mi teraz tchy ludzi co na niego zaglosowali

Sami są sobie winni.
                  • anmery1 Re: masz racje... 27.10.05, 15:16
                    dzieki ich GŁUPOCIE wszytcsy odczujemy na sobie to co nas czeka z kaczynskim i
                    jego rzadem - jest juz za pozno ale kto wie - moze bedzie ponowne glosowanie:-)
          • anmery1 i o to mi wlasnie chodzilo:-)))) 27.10.05, 15:10
    • gieroy_asfalta Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:08
      pojedź na wieś, pogadaj z obalajacymi bełta pod sklepem, idź pod kościół i
      pogadaj z wychodzącymi starymi babami, idź pod kopalnie lub hutę tudzież inna
      sacjaliztyczna fabrykę -tam spotakasz elektorat Kaczyńskiego :-(
      • brunox1 elektoratowi Kaczora marzy się gierkowska Polska 27.10.05, 15:27
        wiem, bo rozmawiałam o tym z wiejskim elektoratem.
        I uważają, że Kaczyński jest w stanie im zapewnić powrót do tego "raju".
        A Tusk, to Niemiec i wehrachtowiec, no i jakiś liberał (kto wie co to znaczy),
        nie będziem na niego głosować!
        • anmery1 TYPOWE 27.10.05, 15:35
          wermacht - to teraz ulubione slowko PISOWCÓW:-)i przeciwnikow tuska
          tacy ludzie jak ty wlasnie zanizaja poziom - raz uslyszane - od razu "swieta
          prawda"?
          a gdyby ci kaczor powiedzial ze Tusk to kiedys byl kobieta to tez bys
          uwierzyl????
          mowisz o czyms o czym nie masz pojecia
          zenada
          • anmery1 to nie do ciebie brunox:-) 27.10.05, 15:36
    • po_godzinach przewaga 27.10.05, 15:09
      liczebna wyborców Kaczyńskiego dotyczy osób po 60 roku zycia

Młodsi statystycznie częściej wybierali Tuska
    • madana Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:18
      Mieszkam w dużym mieście, jestem wykształcona, samam zarabiam i nie narzekam, mam mieszkanie (to pewnie w dyskusji baaardzo ważny argument), jestem zadowolona z życia, nie słucham Radia Maryja (jednak jestem wierząca)- wgłosowałam na Kaczyńskiego...Wśród moich znajomych mam takich, którzy głosowali i na Tuska, i na Kaczyńskiego, rozmawiamy o tym, nie opluwając się przy tym radośnie. Wybór żadnego z kandydatów nie jest tragedią, nie rozumiem w ogóle zapiekłości w wielu postach, jakby nam niepodległość zabrali, straszenie kaczyzmem, faszyzmem,secesją części kraju???Dla mnie równie do zaakceptowania kandydatem byłby Tusk.Dlaczego na niego nie głosowałam? Nie był dla mnie wiarygodny,zbyt grzeczny, miły,nijaki, trochę jak ludzie, którzy "poglądy mogą mieć".To był mój głos wyborczy i tak go wykorzystałam. Mogę na forum zostać opluta, wyzwana od ciemnogrodu (co już mnie spotkało), ale odważyłam się przedstawić swoje zdanie i liczę na rzeczową odpowiedź i rozmowę (zgodnie z zasadą funcjonowania forum). Pozdrawiam.
      • anmery1 przepraszam ale nie rozumiem ludzi ktorzy na niego 27.10.05, 15:22
        oddali glos
        mialas do niego prawo owszem
        koniec kometarza
        • madana Re: przepraszam ale nie rozumiem ludzi ktorzy na 27.10.05, 15:24
          Anmery, więc wytłumacz mi -ale tak od siebie- dlaczego głosowałaś na Tuska? Naprawdę słuchałam debat,czytałam wywiady,oglądałam sporo dyskusji i nijak nie mogłam się przekonać.Jednak nie twierdziłabym nigdy,że wybór Tuska byłby tragedią narodową...po prostu mi nie odpowiadał, ale byłby także moim prezydentem. Pozdrawiam.
          • anmery1 Re: przepraszam ale nie rozumiem ludzi ktorzy na 27.10.05, 15:28
            bardzo szanuje Twoje zdanie na temat kaczynskiego
            tak jak moja dobra znajoma na niego zagloswala i jej wcale to nie
            dyskfalifikuje ten czyn
            ale wg mnie leszek jest sprzedajny bo wszedl w koalicje z lepperem i rydzykiem
            i w ogole jego program mi nie odpowiada
            nie moge tez mowic w superlatywach o tusku bo to tez nie byl moj kandydat - ale
            zagloswoalam na niego - wybralam z dwojga zlego! i koniec :-)
      • sweetsoulmusic85 Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:24
        > ale odważyłam się przedstawić swoje zdanie i liczę na rzeczo
        > wą odpowiedź i rozmowę (zgodnie z zasadą funcjonowania forum). Pozdrawiam.

Nie ma na co odpowiadać, bo nie przedstawiłaś argumentów. " zbyt grzeczny,
        miły,nijaki " to jak dla mnie nie są poważne argumenty.
        • madana Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:30
          Wiesz, miałam kiedyś takie zajęzia na studiach (pamiętam je do dziś) na zadany temat, tworzyliśmy ze zlepek zdań, fraz, wyrażeń przemówienia.Każdy miał ten sam zastaw, ale inny temat przemówień. I wiesz co? Dało się ułożyć te przemówienia, od tego czasu mam bardzo wyczulone ucho na czyjeś przemowy. Słuchając pana Tuska, przypominały mi się te ćwiczenia,taka wata słowna, to, co mówi brzmi niby rozsądnie,miło, ale tak można móić na każdy temat i uchodzić za eksperta. Może to dla Ciebie będzie lepszy argument. Pozdrawiam.
          • anmery1 i tu sie z Tobą zgadzam 27.10.05, 15:32
            jego wypowiedzi to wata slowna/mowa o tusku/
          • sweetsoulmusic85 Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:36
            > Słuchając pana Tuska, przypominały mi się te ćwiczenia,taka wata słowna, to,
            > co mówi brzmi niby rozsądnie,miło, ale tak można móić na każdy temat i
            > uchodzić za eksperta.

Jak dla mnie, to co mówi Tusk nie brzmi ani rozsądnie, ani miło. On nie umie
            się wypowiadać, i rzadko ma cokolwiek do powiedzenia. Natomiast to, co mówi
            Kaczor sprawia, że mam ochotę jechać na ruski targ, kupić kałasznikowa, i
            zrobić porządek :D Dlatego taki był mój wybór, a nie inny. Nie głosowałem na
            Tuska - głosowałem przeciw Kaczyńskiemu. Musiałem to zrobić, bo absencja w
            wyborach ( którą rozważałem ) równałaby się głosowi na Kaczyńskiego, a sama
            myśl o tym, że mógłbym mu pomóc w zwycięstwie, wywoływała u mnie mdłości.
            Pozdrawiam również.
            • anmery1 dokladnie 27.10.05, 15:37
      • hayek_mises Lepper? 27.10.05, 15:33
        byt grzeczny, miły,ni
        > jaki, trochę jak ludzie, którzy "poglądy mogą mieć".

w pierwszej turze głosowałaś na Leppera? on taki niepokorny, buntowniczy,
        opryskliwy, mający poglądy z księzyca... przeciwieństwo Tuska
        • madana Re: Lepper? 27.10.05, 15:37
          Lepper? teraz to zdecydowanie spróbowałeś mnie obrazić...już wolę chyba nazwana być ciemnogrodem(i w pierwszej, i w drugiej turze głosowałam na Kaczyńskiego).Obawiam się jednak,że gdy panowie z Pisu i PO będą dalej prężyć muskuły, pokazywać, który jest bardziej facet, to następne wybory wygra nieuk i burak Lepper,Begerow, która na dopach zdała maturę 2 lata temu i "lubi seks jak koń owies".Tak będzie lepiej???Mimo wszystko pozdraiwam.
          • sweetsoulmusic85 Re: Lepper? 27.10.05, 15:45
            > Obawiam się jednak,że gdy panowie z Pisu i PO będą dalej prężyć muskuły,
            pokazy
            > wać, który jest bardziej facet, to następne wybory wygra nieuk i burak
            Lepper,B
            > egerow, która na dopach zdała maturę 2 lata temu i "lubi seks jak koń
            owies".Ta
            > k będzie lepiej???Mimo wszystko pozdraiwam.

Na szczęście nic takiego się nie stanie, gdyż PIS już szykuje się do rządzenia
            z Samoobroną. Lepper i spółka już niedługo wezmą pół królestwa ( na razie
            Andrzejek wziął wicemarszałka, w końcu PIS od dawna zapowiadał, że najwyższe
            stanowiska mogą sprawować tylko osoby o nieposzlakowanej reputacji ), i będą
            mieli okazję sobie porządzić. Na szczęście za cztery lata, kiedy już spieprzą
            wszystko co się da, naród solidarnie ich wykopie, razem z Kaczorami. Tylko
            przetrzymać.
          • gregorak Re: Lepper? 27.10.05, 15:58
            madana napisała:
            > Lepper? teraz to zdecydowanie spróbowałeś mnie obrazić...już wolę chyba nazwana
            > być ciemnogrodem

Ale czy Ty nie czujesz sie teraz obrażana przez obóz Twojego Prezydenta, który
            wchodzi w sojusze z Lepperem?
            • madana Re: Lepper? 27.10.05, 16:08
              Nie, nie czuję się obrażana, bo nie wchodzi w układy z burakiem Lepperem. Nowy premier zapowiedział wczoraj,że będzie albo rząd miejszościowy, albo z PO,nie z Lepperem,PSL czy LPR.Dano stanowiska wicemarszałków WSZYSTKIM klubom (a jest ich 6 przypominam, więc mamy 1 marszałka i 5 wice).Wiem jednak,że nikomu nie robi się takiej monstrualnej Gombrowiczowskiej gęby jak nowemu prezydentowi.
              Na razie widzę małych chłopców od polityki, którzy kłócą się o strefy wpływów, z tym,że PO ma bardziej obrażoną minę.Pozdrawiam.
        • sweetsoulmusic85 Re: Lepper? 27.10.05, 15:38
          > w pierwszej turze głosowałaś na Leppera? on taki niepokorny, buntowniczy,
          > opryskliwy, mający poglądy z księzyca... przeciwieństwo Tuska

I dlatego jego wyborcy tak łatwo przerzucili na niego ( Leppera ) głosy.
          Elektorat Leppera wygrał wybory. Teraz będzie stawiał żądania. Trzymaj się,
          Polsko...
      • asienka32 Madano odpuść sobie dyskusje 27.10.05, 15:38
        dla nich jesteśmy i będziemy nietolerancyjnymi moherami, których trzeba tępić w
        imię tolerancji i wolności słowa.

Pozdrawiam /nie poraz pierwszy podpisuję się pod Twoim postem obiema rękami/
    • asienka32 U mnie tak było po wygranej Kwaśniewskiego 27.10.05, 15:35
      i tylko trochę tłumaczy to fakt, że mieszkam w Trójmieście...

Ja glosowałam na Kaczynskiego.
    • liberus Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:54
      anmery1 napisała:

> PYTAM SIE ; skoro lecha NIKT NIE CHCIAL to KTO na niego glosowal?????

Głównie buractwo, które nie za bardzo wie co robi, skuszone obiecankami.
    • seth.destructor Re: wytłumaczcie mi proszę bo nie pojmuję... 27.10.05, 15:57
      Według opini P. Kaczyńskiego wybrała Polska B, która w większości nie ma
      dostepu do netu. Jeśli poszłabyś na miejsce, gdzie zbierają się tego typu
      ludzie, usłyszałabys same superlatywy jak mniemam. Prawdopodobnie jednym z
      takich miejsc jest pod-kosciół, dlatego, że słuchacze radia Maryja popierali P.
      Prezydenta Elekta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka